Nail gombák kezelése propolissal. Hogy történt

A körömlemez golyóval való gátlása gombákkal sűrűsödik, összenyomódik, elszakad és deformálódik.

A kórokozó spórái napról napra mélyebbre hatolnak, ami még rosszabbá teszi a problémát - az ember fertőzővé válik, és a köröm fokozatosan elmozdul az ágyból. Elismerni ezt nem lehet a lehető leghamarabb használni egy bizonyított gombaellenes szer.

Az onokomikózis kezelésére alkalmas propolisz (méhlemez) alkalmas, amelynek hatékonysága néha meghaladja a drága gyógyszerészeti termékek lehetőségeit.

Farmakológiai tulajdonságok

A Propolis sok betegség egyetemes gyógyszere.

Az anyag bakteriosztatikus, antiszeptikus, baktericid és fungicid tulajdonságokkal rendelkezik. Mindezek a tulajdonságok a méhészeti termékek rendkívül hatékonyak a körömgomba ellen. A méhlemez nemcsak kiküszöböli a betegség okait, elnyomja a mycoticus fertőzést, hanem eltávolítja a viszketést és a gyulladást, valamint megakadályozza a kórokozó egészséges körmök terjedését.

A körömgomba propolisz kezelésével a páciens figyeli az egészséges lemezek gyors növekedését. De a kezelést nem kell törölni, mivel egy ravasz gomba később újra megerősítheti magát. A kurzus végéig véget kell érni.

A propolisz tinktúráját a legalkalmasabbnak tekintik a gyógyszer alkalmazása során. Készenléti formában egy alkoholkészítményt adnak el a gyógyszertárban, de saját kezével otthon is megteheti. Az anyag ajánlott koncentrációja az onokomikózis kezelésére 20%.

A méhek ragasztásának fő előnye a nagyszámú ellenjavallat hiánya. A szakemberek csak arra figyelmeztetnek, hogy a méhészeti termékek egyéni intoleranciájából a terápiás módszertől jobb lenne tartózkodni. Ha nincs allergia, a propolisz és az alkohol gyorsan semlegesítik a baktériumokat, megállítják a micélium növekedését és elpusztítják annak szerkezetét.

Az onokomikózis kezelése a propolisz tinktúrával hatékony volt, a betegnek tiszteletben kell tartania a személyi higiéniai szabályokat, és rendszeresen végre kell hajtania az eljárásokat. Ellenkező esetben a gomba tárolódik és megismétlődik.

Módszerek a körömgombák propolisz kezelésére

Ha propolisz gombát kíván használni a körmökön, akkor tudnia kell, hogyan történik ez, és nem sértheti a szakemberek ajánlásait. Először nézzük meg, hogyan készítsünk alkoholtartalmú tinktúrát egy méhlemezről:

Az érintett körömgomba kezelése előtt szappan-szódás fürdőben párolognak, és levágják a hibás felületről. Ezután a tinktúrát egy pamutpárnával megnedvesítik, és egy padot helyeznek a beteg lemezre. Naponta kétszer csak nedvesítheti a köröm tinktúráját. A kezelés egészen addig tart, amíg az egészséges táplálkozás után egy hónappal később nőtt. A tartós hatás kezelését naponta kell végrehajtani.

Az érzékeny emberek alkoholtartalmának köszönhetően a kezelt területen enyhe égési érzést okozhat, de ez a mellékhatás gyorsan elhalad. A propolisz tinktúrával való viselés nagyon sokáig lehet, mert nem okoz kellemetlenségeket.

A tiszta alkoholra nem szükséges propolisz tinktúrát készíteni. Az alkoholkomponens helyettesíthető a fungicid és antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkező gyógynövények tinktúrájával.

Gyorsabban nyerni egy gombát az onychomycosisban szenvedő betegnek segíteni fogja a fokozott koncentráció tinktúráját. Ezt úgy állítják elő, hogy a méhlemezt egyenlő arányban összekeverik az alkohollal. Az ágens felhasználhatóvá válik, amikor a méhészeti termék teljesen feloldódik.

Használat előtt mindig rázza fel a palackot a tinktúrával, mivel a propolisz kicsapódik!

Alkalmazzon propolisz alkoholt a köröm gomba lehet a fürdők: 1 kanál az oldat kerül a medencébe forró vízzel, és merítse a végtagok 10 percig. A gőzzel ellátott tányérokkal törje le az érintett területeket, és vágja le a szabad élt. Az ülés befejeződik meleg öltözködés természetes légáteresztő anyagból és lefekvés. Az ismertetett eljárás észrevehető hatást fejt ki 2-3 hét alatt.

Egyéb receptek a köröm kezelésére

A propolisz a körömgombákon a lábakon gyorsan meggyógyul, ha az anyagot krémekhez és kenőcsökhöz adják. Az előkészített gyógyszert egyszerűen megkenik a beteg lemezek, és várja, hogy elnyeli vagy illessze be a kenőcsöket és viselje őket egész nap. Ez a recept nem csak a körmök gyógyítására, hanem a gombák által okozott fertőzésekre is alkalmazható.

A propolisz alkoholtartalmú tinktúrát antiszeptikus illóolajokhoz is adhatjuk.

Hihetetlen terápiás hatás, teafaolajjal kombinálva. Az összetevőket egyenlő arányban keverjük össze, és a készítményt alkalmazzuk a problémás területre és a környező bőrre. Közepesen finom masszázs masszázsmozgással.

Tiszta formában, idegen szennyeződések nélkül az onokomikózissal rendelkező propolint az alábbiak szerint alkalmazzuk: az anyag óvatosan tapad az érintett lemezre, és 30-40 percig tartja az alkalmazást. Először a manipulációt naponta többször végzik el. Figyelembe véve a körmök állapotának javulását, csökkent az eljárások gyakorisága. Óvatos hozzáállás mellett a friss köröm néhány nappal a terápia megkezdése után jelenik meg.

A nagy lábujjakkal rendelkező gombával célszerű érsebészetet felkeresni. Gyakran mycosis alakul ki a végtagok rossz vérkeringésének köszönhetően, és az alapbetegség kiküszöbölése nélkül nem lesz képes gyógyítani.

Előnyei és hátrányai a gomba méhek ragasztásával

Azok a betegek olvasása, akik a propolisz tinktúráját a körömgombákról használták, könnyen meg lehet különböztetni a termék használatának különböző érveit:

 • Természetesség és biztonság a szervezet számára.
 • Gyors eredmények és megerősítés - a lemezek állapota javul a propoliszalapú termékek használatának 4 hetes végére.
 • A körömgombák megelőzésének lehetősége olyan gyermekeknél, akiknek a szülők mycosisban vagy onychomycosisban szenvednek.

A természetes terápia hátrányai közé tartozik a gombás fertőzés elleni küzdelem nagy mennyisége. Azonban az erős gombaellenes szerek nem képesek a kórokozók aktivitását 1 napig vagy egy hétig elnyomni. Mindenesetre időbe telik. A méhek ragasztása azonban enyhén gyógyítja az onychomycosis-ot, anélkül, hogy vegyi összetevőkkel megmérgezte volna a testet. A lábakon lévő gombával a gyógyszert körülbelül 6 hónapig kell használni, az ujjak ujjain 2-3 hónap alatt képesek legyőzni a kórokozót.

Az orvosok azt írják, hogy a tiszta propolisz és a tinktúrája csak a gomba kezdeti szakaszában lehet hatékony, azaz ha a köröm sérült kevesebb, mint 1/3. Kiterjedt hibák esetén tanácsos a fungicid és fungisztatikus hatások - a Terbinafine, a Loceril, a Fluconazole, a Batrafen, a Lamisil, az Exoderyl stb.

Az onokomikózisos fertőzés megelőzése érdekében a propolisz alkoholtartalmú tinktúrája elegendő ahhoz, hogy egész nap éjjel naponta 1 alkalommal szüntesse meg az egészséges körmöket. A nyilvános fürdőszobában, a medencében vagy a tengerparton való tartózkodás után a kezeket és a lábakat lehetőleg méhviaszos tinktúrával vagy teafa illóolajjal kell kezelni.

Nail gombák kezelése propolissal - alkohol, fürdők, kenőcs

A népgyógyászatban a méhészeti termékek széles körben használatosak. Univerzális hatásúak, ezért bőrgyógyászatban bizonyították magukat. A körömgombák propolisz általi kezelése a gyógyszerek sikeres alternatívája.

A propolisz hatásos?

Az Onychomycosis kötelező kezelést igényel. A propolisz biztonságosan használható erre a célra. A termék antiszeptikus, antimikrobiális és fungicid tulajdonságokkal rendelkezik. A fenti jellemzők révén ez a méhészeti termék hatékony készítmény a gombás fertőzések ellen.

Nem csak a kórtani okokkal küzd, hanem gyógyítja, megakadályozza az onychomycosis kórokozóinak növekedését és multiplikációját a sérülések középpontjában. A propolis tüneti hatással is rendelkezik: érzésteleníti, enyhíti a viszketést, égést és a fertőzés külső megnyilvánulásait, megakadályozza a gombaspórák egészséges testrészekbe való elterjedését.

Más esetekben a népi gyógyszerkészítmény javasolt kiegészítő terápiás módszerként történő alkalmazására, és ezzel kombinációban fungicid hatású készítmények - flukonazol, exoderyl, loceril stb.

Továbbá az orvosok megjegyzik, hogy a nagy lábujjak onychomycosisával kapcsolatban érdemes konzultálni az érrendszeri sebészettel. Gyakran előfordul, hogy a betegség a ezen a területen a láb megsértése miatt a vérkeringést és a nyirok a végtagok, és nem lesz képes gyógyítani a testet gombás fertőzés a szisztémás hatása.

Hogyan kezeljük a propolint?

Az onokomikózis elleni küzdelemben népi gyógyászatban alkoholos tinktúrát, propolisz olajokat és kenőcsöket használnak. Javasoljuk, hogy megtanulják, hogyan készítsék el és használják őket a gyakorlatban.

Tinktúra propolisz (alkohol, vodka). Ennek alapján a körömgumót kezelik. Megvásárolhatja a gyógyszert egy gyógyszertárban, vagy készítheti el önmagát. Nézzük meg, hogyan kell csinálni.

A propolist alkoholban vagy vodkában 1: 4 arányban keverik. A jövő gyógyszert sötét helyen ragaszkodnak 10 napig, időnként remegve.

A készterméket a következő receptek fő összetevőjeként használják. Egyes források azt javasolják, hogy koncentráltabb készítményt készítsenek - az alkoholt és a méhészeti termékeket egyenlő arányban ragaszkodva a gyógyító hatás fokozásához és a beteg gyógyulásának felgyorsításához. Természetesen egy ilyen gyógyszer képes gyorsabban megölni a kórokozókat, de nemkívánatos az érzékeny bőrre és az allergiás reakciókra való alkalmazásra.

Fürdők propoliszokkal. Ennek a módszernek az alkalmazása gyors pozitív eredményt ad a mycosis kezelésében. A legnagyobb hatás akkor érhető el, ha az ember körmei sérülnek a kezek és a lábak között.

Melegítsünk fel két liter vizet 45 ° C-ra, adjunk hozzá 1 evőkanál. kanál propolisz tinktúráját. Az anyagot 10 percig be kell párolni. Ezután tisztítsa meg a sérüléseket - a körmöket és a bőrt a megbetegedett szövetekből. Ezután a felületüket peroxiddal és propolisz tinktúrával kezelik. Az eljárást éjszaka kell elvégezni. Két hónap múlva a gombafertőzésnek garantálnia kell, hogy elmenjen.

Alkalmazások propoliszral. A propolisz extraktumban gazdagon átitatott pamut törlőkendőket a kádban lágyított körömlemezekre és a körülötte lévő bőrre helyezzük, és kötéssel rögzítjük. A kötést nem távolítják el egész nap vagy éjszaka. Ezután az eljárás megismétlődik. Az alkalmazásokból származó nyilvánvaló eredmények egy hét alatt észlelhetők, az előrejelzett helyreállítás 1,5 hónap múlva következik be.

Propoliszolaj. Erős terápiás hatás a teafaolaj és a propolisz tinktúrák keveréke. Az összetevőket egyenlő arányban keverjük össze, és gyengéden dörzsöljük a készítményt a fertőzés gócaiba és a bőrt enyhe masszázsmozgással. Az ágens a végtelen ideig alkalmazható a nap folyamán. A gombaölőolajjal kezelni kell a gyógyulást.

Kenőcs propoliszral. Az elkészítéshez a következő összetevőkre van szüksége:

 • csirke tojás - 1;
 • vaj - 200 gramm;
 • ecetsav - 2 evőkanál. kanál;
 • propolisz tinktúrája - 40 csepp;
 • üvegtartály.

Az elkészített tiszta ételekben keverje össze az összes összetevőt (előtisztítsa a vajat). Zárja le szorosan a keveréket, és küldje el a hűtőszekrénybe, amíg a tojáshéj eltűnik az ecet hatása alatt.

Ezután a kenőcs készen áll a használatra. Alkalmazzák reggel és este a sérülésekre. A körömlemezek kezelését addig végezzük, amíg a betegség tünetei teljesen eltűnnek. A gyógyszert a hűtőszekrényben tárolják.

A propolisz kezelés előnyei és hátrányai

Vannak előnyei és hátrányai a propolisz használata a körmökből a kéz és a lábukon. Tekintsük őket egy kis asztalra.

Hogyan segít a propolisz, és mennyire hatékony a körömgumba?

A népgyógyászatban a méhészeti termékek széles körben használatosak a különféle betegségek leküzdésére. Nincs kivétel az onychomycosis (körömgomba). Ezt a betegséget nehéz kezelni, mivel a körömgombák nagyon szívósak és sok gyógyszer ellenállóképességét képesek kifejleszteni. Ezért a gombás fertőzés kezelése hónapokig tarthat. A szögekből származó propolis egy bizonyított, ősi népi gyógymód, amely nem rosszabb, mint a legfejlettebb és legkorszerűbb antimikrobiális szerek.

Hol szerezhetek gombát

Számos tényező gombafertőzéshez vezethet. Ez a szűk és kényelmetlen cipők viselése, a krónikus betegségek miatti immunitáscsökkenés, a személyi higiéniai szabványok megsértése. A fertőzés a medence, a fürdőkád vagy a szauna meleg és párás környezetében előfordulhat, ami kedvező környezetet biztosít a gombafajok reprodukciójához.

A gomba bőrre kerülhet, ha cipőt próbál meg vagy egy körömszalonban meglátogat. Fertőzés esetén a legfontosabb az, hogy ne hagyja ki az időt, és ne nézzen orvosra a betegség korai szakaszában.

A szakember kiválasztja a szükséges gyógyszereket, és ha a komplex terápia propolisz eljárásokat tartalmaz, akkor az ilyen kezelés lehetővé teszi, hogy a lehető legrövidebb idő alatt megbirkózzon a fertőzéssel és teljes gyógyulást érjen el. Beszéljünk részletesebben a termék egyedi tulajdonságairól, és tájékoztassuk Önt arról, hogyan kell kezelni a körömgombát propolisz segítségével.

Propolis a körömgomból - gyógyászati ​​tulajdonságok

A Propolis (méhlemez, méhviasz) egy sötétzöld vagy barna színű, égő-keserű ízű gyantaanyag. Friss formában az anyag különbözik a plaszticitástól, de a tárolás során meglazul, megszilárdul és törékeny masszává változik. A propolisz 80 ° C-os hőmérsékleten olvad és könnyen oldódik alkoholokban (etil és metil). Ez a tulajdonság lehetővé teszi orvosi célokra történő felhasználását és a méhek balsam alkoholtartalmának külső felhasználásra történő elkészítését.

A propolisz széles spektrumú hatással rendelkezik a kórokozókra, baktericidekre, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatásokra. méhészeti termék tartalmazza az összetételében több mint 200 hatóanyagot, beleértve gyantás savak, illóolajok és a tanninok, amelyek erős fungicid hatása, gyorsan tönkre a gombaspórák és megakadályozzák a további a kórokozók terjedése.

Propolis- egy erőteljes természetes antibiotikum, amely eltérően gyógyszerek, nincs toxikus hatása, de megbirkózik fertőző ágensek (gombák, baktériumok, vírusok). Ezenkívül a méhlemez elősegíti a szövetek regenerálódását és az immunrendszer erősítését.

A hagyományos orvoslás támogatói bizonyították, hogy a propolisz kevésbé hatékonyan kezeli a körömfungust, mint a szintetikus kábítószerek. Hat óriási előnye, hogy a legtöbb kórokozó, amely gyorsan kifejleszti a gyógyszerekkel szembeni ellenállást, nem képes ellenállni egy természetes termék baktériumölő és gombaellenes hatásának.

A bőrbetegségek és a gombás körömelváltozások kezelésére használják a propolisz tinktúrát vagy a receptek összetételében tiszta formában gyantaszerű anyagot alkalmaznak. A gyógyító tulajdonságait méh balzsam által elismert hivatalos orvostudomány, ma sok bőrgyógyász és az orvosok - mycologists tanácsolják, hogy a terméket a méhészeti kiegészítéseként az alap kezelési módszerek onychomycosis.

struktúra

A méhlemez egyedi kémiai összetételű. A tudósok több mint 280 biológiailag aktív vegyületet számoltak be, amelyek közül néhány szakemberek még csak nem is azonosíthatók. A propolisz alapja a következő összetevők:

 • Illóolajok
 • Gyantas anyagok
 • Terpenic és szerves savak
 • viaszok
 • Vitaminok és nyomelemek
 • tanninok

Olyan gazdag összetétele a természetes antibiotikum, és biztosítja az erős gyógyászati ​​tulajdonságait, és fel lehet használni küzdeni a különböző betegségek.

A propolisz használata körömgombákban

A körömgombák propolisz kezelésére a következő lehetőségeket használják:

 1. Alkohol tinktúra
 2. Lábfürdő
 3. Olajos oldat

A tinktúrák és a propolisz-alapú olajtartalmú termékek használata előtt elő kell készíteni. Ehhez 39-40 ° C hőmérsékletű meleg vizet öntünk a medencébe, 2 evőkanál. l. reszelt szappan és 1 evőkanál. l. szódabikarbónát, lábaikat leengedve és 15-20 percig gőzölgessük őket.

Az eljárás végén a lábakat szárazra törölje, az érintett körmök széleit minél jobban vágja ollóval és tisztítsa meg a felületet fűrészlap segítségével. A lábfürdőnek köszönhetően a köröm felső kanos rétege lágyabb, és könnyen eltávolítható. Ez megkönnyíti a propolisz aktív hatóanyagainak elérését a körömlemezen, és javítja a méhészeti balzsam terápiás hatását.

A propolis tinktúra megelőző szerként is használható. E célból elegendő kezelni az egészséges körmöket hetente 2-3 alkalommal.

Ellenjavallatok

A Propolis természetes gyógymód egyedi tulajdonságokkal. De ne felejtsük el, hogy ez az anyag, mint bármely méhészeti termék, erős allergiás reakciókat vált ki.

Ezért körültekintéssel kell elkezdeni a körömgomba propolisz kezelését annak érdekében, hogy ellenőrizzük a szervezet reakcióját és lehetővé tegyük a természetes fertőtlenítő hatásának alkalmazkodását. Ha a propolisz alapú készítmények alkalmazása során allergiás reakciók jelentkeznek, akkor jobb az ilyen anyaggal való kezelés megtagadása.

Nail gomba kezelése propolissal - népi receptek

Spirituous tinktúra propolisz. A propolis tinktúra (20%) megvásárolható a gyógyszertárban vagy önállóan elkészítve. Ehhez szüksége lesz:

 • Egy kis darab propolisz (20 g)
 • Orvosi alkohol (80 ml)

A propoliszot apró darabokra kell aprítani. Ehhez használhat késsel vagy résszel. Szeletelt terméket sötét üvegtartályban és öntsünk alkoholt. Kapaszkodjunk szorosan és sötét, meleg helyen 2 hétig. Rendszeresen meg kell rázni a tinktúrával ellátott palackot. Ezen időszak végén a propolisz gyógyászati ​​tinktúrája készen áll és körömgomba kezelésére is felhasználható. A kész terápiás készítmény sötét színt és specifikus gyanta szagot kap.

Az eljárás előtt előkészített körmök (párologtatva, és egy fájllal hámozva). Először egy vattacsomót mártott tinktúra propolisz törölje körüli bőr az érintett köröm, akkor ad antiszeptikus hatása, és megakadályozza a terjedését a gomba az egészséges szöveteket. Ezután egy propolissal impregnált pamutszivacsot közvetlenül a fertőzött körömre kell felhordani és megtartani, amíg teljesen meg nem szárad. Zárja be gézszalaggal, rögzítse ragasztószalaggal, és hagyja ezt a kötést egy napig.

Változtassa meg a kötést minden nap, minden alkalommal, amikor megtisztítja a felső réteg a köröm. A kezelés hosszú, az eljárást rendszeresen kell elvégezni, amíg az egészséges köröm nő. A fellendülés felgyorsítása érdekében használhat koncentrált propolisz tinktúrát a körömgombáról. Ebben az esetben az összetevőket 1: 1 arányban kell venni. De használjon olyan erősen koncentrált készítményt óvatosan, csak az érintett területeket kezelje, anélkül, hogy megérintene az egészséges bőrfelületet, hogy ne okozzon irritációt.

Fürdők propoliszokkal. A kezek és a lábak gombás körömlefolyásaival fürdőket készíthet. Ez egy egyszerű és kellemes eljárás, amely lehetővé teszi, hogy pihenjen egy csendes otthoni környezetben, és ugyanakkor fog működni, hogy elpusztítsa a gomba.

A fürdőt 1 liter forró víz 1 t. propolisz tinktúrák. A gombás fertőzött körmöket vízbe merítik és 10-15 percig tartják. Ezt követően a körömlemez lágyított felületét egy fűrészlap megtisztítja, az éleket ollóval vágják, és friss prófehérből készült lapos süteményt használnak a kezelés folytatásához.

Az ilyen lapos sütemény plaszticitásban különbözik, és a textíliánál hasonlít a gyurma. Ezt a fertőzött körömre kell felhordani és felülről gipszkel rögzíteni. A kötés éjszakai marad. Tehát nem fog elveszett, tiszta pamutzokni a lábán, és kesztyű a kezében.

Olajos oldat. Ez a recept jól segíti a gombák elhanyagolt formáit, amikor a körmök összeomlanak, és fennáll az a veszélye, hogy a fertőzés egészséges szövetekre terjed.

A gyógyszerkészítmény elkészítéséhez azonos mennyiségű természetes illóolajjal és propolisz tinktúrával kell összekeverni. Az illóolaj mindenki számára alkalmas, gyógyszertárban megvásárolható. Különösen kedvelt a köröm gomba a teafa és a citrusolaj éteres kivonata (citrom, narancs, grapefruit).

Az előkészített keverék (a propolisz és az illóolaj tinktúrájából származó) körmök előzetes kezelése után az érintett területeket naponta kétszer megkenik. A kezelést addig folytatják, amíg vissza nem áll a körömszerkezet.

Általánosságban a körömgomba kezelésére elegendő a propolisz alapú receptek alkalmazása 2 hónapig. Ha a köröm sérült a lábakon, a kezelés hosszabb lesz és 6-9 hónapig tart. Ne felejtsük el, hogy a propolisz erőteljes természetes gyógymód, amely gyorsan elnyomja a fertőzést a kezdeti szakaszban.

De ha az onychomycosis elhaladt az elhanyagolt színpadon, nem lehet az ember népi jogorvoslatával. Szükséges a gomba elleni küzdelem gyógyszerek segítségével, kiegészítve a propolisz alapú gyógyszerek fő kezelését. Így lehetséges a kezelés hatékonyságának növelése és a fellendülés felgyorsítása.

Vélemények a körömgombák propolisz kezeléséről

Hivatkozási szám 1

Apám méhészettel foglalkozik egész életében, méhészetet tart, és gyermekkora óta mindent tudunk a méz és méhészeti termékek gyógyászati ​​tulajdonságairól. Minden betegséget nem gyógyszerekkel kezelnek, hanem népi receptek segítségével.

Nemrég a bátyám körömgombjait propolisztal gyógyították. Ehhez vigasjon egy darab friss propoliszot, húzza meg, és formáljon egy kis kört. Csak egy ilyen lapos süteményt kell elhelyeznie a beteg körömre, rögzítse ragasztószalaggal, és tegye be a zoknit.

A kezelést követő egy hónapon belül az érintett körmét lassan egészséges helyettesíti. Most a gomba problémája a múltban és a fertőzés kezelése nélkül kezelték a toxikus gyógyszereket.

Szintén nagyon jó visszajelzést kaptam a Stop-active gyógyszerről. Azt tanácsolom, hogy figyeljen rá - http://netderm.ru/stop-aktiv-ot-gribka/

2. hivatkozási szám

A gomba a lábamon egy propolisz tinktúrával kezel. A körmök régóta törékenyek és sárgaek, és a körülöttük lévő bőr gyulladt és fáj. Nemrégiben nehéz volt cipőben járni hosszú ideig, ráadásul kellemetlen szag volt a lábaktól. A recepción az orvos megkapta a szükséges kinevezések, és most elfogadom gombaellenes készítmény tabletták, és a folyamat körmök vagy körmök kenőcs.

A kezelés legfontosabb pillanatával propolisz tinktúrát használok. Ez egy nagyon erős antiszeptikus, nemcsak a gomba elleni küzdelem, hanem a fertőzés további terjedésének ellen is véd. Hozzáadom a propolisz tinktúrát a lábfürdőbe, segít megszabadulni a kellemetlen szagtól. És csinálok vagy csinálok vizet a vízkezelés után.

Kendők vagy körmök, és egy propolisz tinktúrájában nedvesített tampont töröltem, aztán orvosi kenőcsöt tettem vagy rendeztem. Az ilyen kezelés jó eredményt ad, már észrevehető, hogy az egészséges, egyenletes köröm nő.

Review №3

Otthon gyakran gyaloglást készítek propolízissel. Ez kiváló megelőzést nyújt a gomba ellen. Nyáron növekszik a fertőzés kockázata, gyakran megyek a partra, az edzőteremben, meglátogatom a közös zuhanyt.

Ilyen helyeken nagyon könnyen fogható a fertőzés. De ha rendszeresen lábfürdőt, propolisz tinktúrát ad hozzá a vízhez, vagy egyszerűen kezeli a körmök lefekvés előtt, akkor elfelejtheti a gomba. Az egyedülálló természetes gyógymód tönkreteszi a kórokozókat, és védi a bőrt és a körmöket a behatoló gombás fertőzéstől.

A propolisz tinktúrája

Onychomycosis egy közös gombás betegség. Ez befolyásolja a kéz és a láb körme felületét, deformációjához és törékenységéhez vezet. Nem megfelelő vagy hiányos kezelés esetén a betegség megzavarhatja a normális növekedést, és a köröm teljes elvesztéséhez vezethet. Onychomycosis okoz különböző csoportokat patogén gombák.

A sokféleségüknek köszönhetően gyógyító készítmények is hatásosak mindenféle kórokozóra.

A propolisz tinktúrája a gomba ellen

A propolisz tulajdonságai

Sok beteg szívesen kezeli a fertőzött körmöket egyszerű és megfizethető népi receptekkel anélkül, hogy hatékony gombaellenes hatóanyagokat használna. Az egyik ilyen lehetőség lehet a természetes sztrinktúra propolisz a gomba a köröm - gyanta, amely kiemelkedik a méhek a konstrukcióban a méhsejtek és a méhkasok.

A propolisz tinktúrája a körömgomból

A propolisz sötét vagy zöldes árnyalatú, jellegzetes keserű ízű sűrű tömege. Ennek alapja a virágokból vagy vesefákból gyűjtött természetes virágpor. A propolisz egyedülállósága műanyag szerkezet és magas koncentrációjú hasznos fertőtlenítőszer.

Nem csökkennek hideg vagy hő hatására, alkoholban oldva. Ez utóbbi minőség segít a gyógyszerészeknek olyan eredeti készítmények és receptek létrehozásában, amelyeket számos belső és külső betegség kezelésében használnak.

A természetes enzimekkel telített sajátos méhek ragasztása összetett és változatos kémiai összetételű. Több mint egy tucat szerves savakat, vegyületeket, illóolajokat és egyszerű fehérjéket, A, E és B vitaminokat tartalmaz.

Sokuknak számos fontos szerepe van a gombás betegségek kezelésére:

 • Antibakteriális és vírusellenes, számos kórokozó-csoportot, vírust elpusztítva.
 • Fertőtlenítőszerek, kiváltva a test öntisztítását, de hasznos bifidobaktériumokat tartanak fenn.
 • A szövetek antioxidáns, telítő sejtjei hasznos vitaminokkal, aminosavakkal és hatóanyagokkal.
 • Anti-toxikus, eltávolítja a szervezetből és a bőr bomlási termékének felületéből, különböző típusú toxinok.

A propolisz olyan anyagokat tartalmaz, amelyek hatékonyan elpusztítják a kórokozó gombákat és baktériumokat a reprodukció és a növekedés bármely szakaszában. Meggyógyíthat repedéseket, fertőtlenítheti a bőr felületét, amikor a káros mikroorganizmusok megütik. Ezáltal a gyógyszerészeti termékek pótolhatatlanok és könnyen alkalmazhatók az onychomycosis minden típusára.

Tinktúra alkalmazása az orvostudományban

A propolist régóta sok receptben használják. A sűrű szerkezet megnehezíti a tiszta formában való felhasználását. De tökéletesen lágyítja az alkohol hatása, minőségi és hatékony tinktúrává változik, amelyet kívülről és befelé lehet alkalmazni.

Ezt a természetes készítményt gyakran nemcsak az onokomikózis kezelésére ajánlják, hanem számos betegség manifesztációi is:

 • diszbiózis és mikroflór visszanyerése;
 • a gyomor-bél traktus gyulladása és patológiái;
 • egyes belső daganatok;
 • csalán vagy vírusos betegségek, influenza vagy ARVI;
 • a genitourinary szféra rendellenességei;
 • prosztatagyulladás;
 • hematopoezis rendellenességek.

Onychomycosis a lábakon fotó

A körömgombák propolisz tinktúrája tökéletesen erősíti az általános immunitást, növeli a hemoglobint és a betegségekkel szembeni ellenállást. Bizonyos esetekben természetes megelőzésként alkalmazzák, ami segít a hidegszezon alatt elviselni a bajokat.

Ez a gyógyszerre gyakorolt ​​egyedülálló hatás számos külső bőrbetegség kezelésére alkalmazható. Összetételében jó sebgyógyító hatású komponensek vannak, amelyek fertőtlenítik és megfeszítik a sebeket, növelik az epidermisz regenerálódását. Ezért a körömgombás propolisz tinktúrája kiegészítheti a pikkelysömör, bizonyos típusú ekcéma, gyulladás, dermatomycosis vagy epidermophytosis által okozott gombák kezelését.

Tinktúra gyártása

Propolis a körömgomból

A gyógyszer kész formában vásárolható meg, de sok beteg szívesebben teszi meg magának. Ehhez egy friss és minőségi propoliszra van szükség, amelyet mézes vásáron lehet megvásárolni közvetlenül a valódi méhészektől.

Az egész folyamat egy kis időt vesz igénybe:

 1. Egy kis darab propolyt kell elhelyezni a fagyasztóba 2-3 órát, majd óvatosan dörzsölje egy finom rántva. Miután a kapott csipeket tiszta hideg vízzel öntöttük, hagyjuk néhány órára ellazulni. Minden szennyeződés és szennyeződés feltétlenül a felszínre emelkedik, és a tiszta propolisz az edények aljára ürül.
 2. Üvegedényben vagy palackban tegye át a forgácsokat, öntsön egy minőségi vodkát vagy alkoholt (1: 4 arányban), sötét helyen rejtse el.
 3. 14 nap alatt tárolja a tartályt egy stabil szobahőmérsékleten, elrejtve a fényből. Az üveget időnként megrázzák.
 4. A tinktúrát több réteg vasalott gézzel törölje át, szükség esetén használja.

Tinktúra alapú receptek

A propolisz tinktúrájának magas gombás tulajdonságai a szög gombájából természetes összetevőkből adódnak: kávé illóolaj, pinotsebrin, tanninok. A súlyos allergiás reakció kizárása érdekében a bőr egy kis területét tinktúrával előkezelik, a reakciót (pirosság, égés, viszketés) ellenőrizve.

Leggyakrabban az onychomycosis kezelésére a következő módszert javasoljuk:

 1. Készítsen forró kádat 3 liter vízből és 3 evőkanál tinktúrából, gondosan lazítsa meg a körmöket 20 percig.
 2. Jó megtisztítani minden szöget a gomba által roncsolt rétegből, vágni vagy kivágni egy kozmetikai fájllal.
 3. Alkalmazzon egy darab propoliszot, puhasítva a kezében, kötszerekkel, ha lehetséges, több óráig hagyja.

Ezt az eljárást legalább 2 hónapig végezték, hogy az egészséges köröm növekedése az onokomikózis nyomai nélkül történjen. Egy egyszerűbb és praktikusabb recept a propolisz tinktúrán alapuló alkalmazás: az alkohollal impregnált, ujj vagy lábujjakra rögzített tiszta pamut törlő, az éjszakára hagyva. A különösen elhanyagolt esetekben reggel könnyedén kenje meg a körmöket és a dermális gerinceket, és hagyja megszáradni az infúziót.

A propolisz használata előtt forduljon orvoshoz

A szakértők javasolják, hogy a vegyületet olyan kenőcsökhöz adjuk, amelyek a károsodott körömgumókra alkalmazhatók, és amelyek az antimikotikus krémek használata után alkalmazhatók. Jó hatást lehet kifejteni a propolisz tinktúrák összekeverésével tengeri fonák, teafa, fenyő vagy eukaliptusz olajokkal, amelyek fokozzák egymás gyógyító hatását. Egyenlő arányban csatlakoznak hozzá, kezelik a körmöket és a bőrt, mielőtt néhány hétig lefekszenek.

A kezelés jellemzői

Külső alkalmazás esetén a tinktúra gyakorlatilag nem tartalmaz ellenjavallatot. Használatuk azonban tilos olyan embereknek, akik egyéni intoleranciát mutatnak a mézet és összetevőit tartalmazó élelmiszerekkel.

Ne felejtsük el az onychomycosis kezelésével kapcsolatos megelőző intézkedéseket ezzel a népi orvosával:

 • napi váltó zoknit, csak gyapotot használva szintetikus anyag nélkül;
 • kerülje a izzadást, a lábakat porokkal vagy speciális vegyületekkel kezelje;
 • Használjon különleges cipőt a közös zuhanyzók, úszómedencék vagy szaunák látogatásakor;
 • rendelkeznek saját higiéniai cikkekkel, manikűr kiegészítőkkel.

Az orvosok figyelmeztetnek! Shokipyyuschaya ctatictika - yctanovleno chto bolee 74% zabolevany kozhi - ppiznak zapazheniya papazitami (Ackapida, Giardia, Tokcokapa). A klisék előidézhetik a biopsziás űrbeli konfliktusokat, az első pedig hatással lesz az immunrendszerünkre, melynek meg kell küzdenie a különböző betegségek előfordulási gyakoriságát. A Parazitológiai Intézet vezetője eldöntötte, milyen gyorsan megszabadulni tőlük és kitisztítani a bőrét, ami bizonyíthatóan docilis. Bővebben.

A kezelést követően a szögeket időnként tinktúrával kell kezelni, hogy megakadályozzák az onychomycosis ismétlődését.

Segít-e a propolisz a körömgombával és mennyire hatékony ez a kezelés?

A körömlemez színváltozása, rétegződése és alakváltozása bizonyítja a kórokozó mikroorganizmusok telepítését, melyeket gombáknak neveznek. Az első lépésekben az onokomikózis népi módszerekkel kiküszöbölhető, szintetikus anyagok, például propolisz használata nélkül. Meg fogjuk érteni, hogy egy gyantaszerű anyag hogyan működik egy körömgomba, mely esetekben hatásos és milyen a gyógyszer propoliszból készül otthon.

Miért segít a propolisz?

A Propolis tartalmaz flavonoidok, amelyek képesek megölni a baktériumokat és elnyomják aktív életüket. A patogenezis megzavarása után olyan bioflavonoidokat alkalmaznak, amelyek funkcionalitása a sérült szövetek táplálkozásában rejlik és regenerálódnak. Ez a folyamat elősegíti a köröm természetes színének helyreállítását, szerkezetének helyreállítását és a halott kórokozó szervezetektől való megszabadulást.

A tanninnak is jelentős része van a kompozícióban. Az illóolajokkal együtt hozzájárulnak a lemez megerõsítéséhez a köröm sinusjában.

Röviden a propolisz tulajdonságairól:

Milyen körömgomba hatásos?

A körömgumókat leggyakrabban Trichophyton rubrum, interdigitale, Mentagrophytes és Candida mikroorganizmusok okozzák. Minden faj a saját útján fejlődik ki, és olyan helyet tölt be, amely kényelmes a létezéshez.

A lokalizációtól függően az onokomikózis több fajra oszlik és csakis egyesek közül a propolisz 100% -os hatást fejt ki:

 1. Távolabbi. A lemez végén található leggyakoribb körömkárosodás, amely a gyökér részéhez vezet;
 2. Felszíni fehér. A gomba a körömlemez közepén vagy széleinél jelentkezik. Csak a felső rétegeket pusztítsák el, de a kezelés hiányában laza lesz. A propolisz infúzió rendszeres használata krémek vagy bélések formájában megakadályozza a patogenezist és visszaállítja a körömlemez táplálékának és regenerálódásának folyamatát.

A fennmaradó körömgomba (laterális, proximális, teljes) nehezebben gyógyítható, ezért a propolisz segédanyagként használható. Ez felgyorsítja a gombás paraziták pusztulását és segít a sérült sejtek helyreállításában.

Ha az onychomycosis oka nem elégséges a keringés, akkor a természetes termék csak egy ideig segíthet.

A Propolis segíti a körömgombákat a lábakon és a kezeken egyaránt hatékony.

Előnyök és hátrányok

Előnyök a propolisz kezelésében:

 • természetes összetevők;
 • hatékonyság egy hónapon belül;
 • megelőző ügynökként való felhasználás lehetősége;
 • a gyermekek használhatják.
 • csak akkor érvényesül, ha a körömlemez egyharmadát érinti;
 • A szisztematikus kezeléshez rendszeresen készítenek keveréket a receptek alapján;
 • az allergiás reakció kialakulásának lehetősége az összetevőkre.

Receptek és azok alkalmazása

A hagyományos gyógyítók a megfigyelés és a kísérletek módszerével elegendő számú receptet eredményeztek, ahol a fő hatóanyag pépes vagy folyékony formában lehet.

Egy termék átlagára egy gyógyszertárban - 800 rubel. 33 grammnál.

1. recept - alkohol propolisz tinktúrája

Főzéshez szüksége lesz:

 1. Propolisz doboz (33 g).
 2. Orvosi alkohol. A költségek 100 ml - 40-45 rubel.

Hogyan kell ragaszkodni: az első összetevő erősen zúzott egy kis rács vagy kést, és öntjük, amíg teljesen borított alkohollal. Az infúziós folyamat során (2 hetes sötét üvegben), az összes hasznos propolisz mikrotápanyagot etanolt adnak.

 1. Az első szakasz - a köröm és a bőrt tinktúrával körbevevő bőrt pamut- vagy géztörmelékkel végezzük.
 2. A második az új tampon és annak rögzítése, amíg teljesen meg nem szárad.

A módszer egy normál alkalmazás után mutatja a hatást egy hónapon belül. A gomba megjelenésének megakadályozása érdekében, ha a tampont egy fertőzött ujjra cseréli, egészséges körmökkel is végezzen - naponta egyszer.

Minden egyes eljárás után próbálkozzon maximálisan távolítsa el a hámlasztott, duzzadt csipeszeket.

További tinktúrák receptje:

2. recept - Propolis illóolajjal

A recept hatékony, mert minden illóolaj behatol jól a körömlemezbe, különösen ha sérült és porózus szerkezettel rendelkezik. Ezenkívül az olajos folyadék elősegíti a hasznos és terápiás propolisz anyagok penetrációját. Természetgyógyászathoz vásárolnia kell:

 1. Propolisz.
 2. Bármilyen illóolaj a gyógyszertárból, például cédrus, eukaliptusz, teafa. A hozzávetőleges ár 5 ml 135 rubel.

Az azonos arányú összetevőket összekeverik (a propolisz zúzódik) és orvosolják a körömre egy pipetta segítségével 2 csepp a lemez érintett részén. Az eljárásnak nagyobb hatást kell kifejtenie, ha a tengeri só hozzáadásával előzetesen antifungális fürdőket vesznek fel.

3. recept - kenőcs

A puha adagolási forma könnyen elkészíthető, a következő összetevőkből áll:

 1. Egy csésze vaj (100 rubel.).
 2. 1 csirke tojás (8-10 rubel).
 3. Az ecetsav lényege (80 rubel / 200 ml-es üveg). Körülbelül receptek ecettel...
 4. Propolisz.

A korsóba tegye a vajat és a tojást, egy kis méhterméket, és öntse az ecet lényegét. Fedjük le a tartály fedelét és tegyük a hűtőbe, miután teljesen feloldottuk a tojáshéjat. Az így kapott kenőcsöt minden használat előtt jól keverni kell (Naponta 2 alkalommal az érintett körömlemezen a teljes visszanyerésig).

4. recept - megelőzéshez

A körömgomba elleni megelőző intézkedések alapja a lábak higiéniája, de ha valaki már tolerálja a családban ilyen betegséget, akkor a gomba vitarendezésének veszélye nagyszerű. Ehhez a népgyógyászok javasolják az alkoholtartalmú infúziót propoliszon is, amely hozzá van adva a forró vízhez - 1-2 ts. A medencében (a térfogattól függően). A köröm feloldása 10-15 percig tart.

Miután látta az onokomikózist, ne késleltesse a kezelést. A bőrgyógyász látogatása kötelező jellegű, annak ellenére, hogy a népi receptek propolisz hatása alatt állnak. Talán a gomba színvonala már elhanyagolt állapotban van, ahol erős antifungális szerek használata szükséges.

Vélemények

Néhány ujj körömlemezének kellemetlen szaga és deformációja kezdett zavarni. Olvastam a propolisz használatával kapcsolatos módszereket, és önállóan tinktúrát készítettek az orvosi alkoholból és a propoliszból. Csak a kezelési rendszer megváltozott. Az applikátorok alkalmazása helyett egyszerűen csak meleg vízhez és gőzhez adhatom, amíg a víz naponta kétszer nem lehűl. A fürdést követően a beteg körmök lágyabbak és lehetőség nyílik a sérült lemez eltávolítására. A módszer segített és most minden rendben van.

Nem fogom azt mondani, hogy a propolisz alapú kenőcs nem segített nekem, a kitartásom ellenére. El kellett mennem egy olyan szakemberhez, aki gombaellenes gyógyszert írtak fel nekem, de nem ajánlotta a természetes gyógyszerek használatát a gomba pusztulásának fokozására és a sérült sejtek gyorsabb helyreállítására.

A tengerből jöttem, és 2 hét múlva láttam egy rétegződést a körömön. Rájöttem, hogy gomba volt, és propolisz tinktúrával kezdtem fürdeni (anyám ajánlott), de semmi sem segített. Aztán mélyebbre kerültem a témában, és kiderült, hogy az orvosi rendezvényem alkalmasabb a megelőzésre, és ugyanabból a tinktúrából összenyomódik. A spórák által károsodó növekvő köröm fokozatosan megszűnik, és nem veszik észre, hogy a gomba "tovább nő", így a módszer hatékony.

Az érdeklődők számára a program teljes verziója:

Nail gombák kezelése propolissal

Az embereket több mint egy évezreden keresztül fertőzte meg mycosis. Ezért évek óta nemzedékről, a gyógyítók évek óta átengedik a parazita megszabadulását. A kezelést mindenféle gyógynövényes kenőcsökkel, kivágással és tinktúrával végeztük. Ezeknek a tinktúráknak és kenőcsöknek a fő jellemzője a gyógynövényekkel szemben, hogy gyulladáscsökkentő tulajdonságaik, antimikrobiális hatásuk és természetes fertőtlenítő hatásuk van. Az egyik leghatékonyabb és leggyorsabb módszer a propolisz használata. Így a körömgomba propolisz kezelésével, a mycosis eltávolításával a kezek és a lábak bőrtől a tinktúrák vagy propolisz tartalmú kenőcsök használatával jó megjegyzésekkel jár.

Mi a propolisz?

A propolisz - a gyanta formájában lévő anyag barna és sötétzöld színárnyalatokkal rendelkezik, amelyeket a méhek termelnek a méh elszigetelésére és fertőtlenítésére. Ezt így készítsük el: a nyár, a nyírfa és más növények rügyeinek ragadós anyaga, a méhek tavasszal betakarítva és méh enzimekkel dolgoznak. Érdekes tény: ha olyan állatokat ütünk, amelyeket a méhek nem tudtak kivonni, akkor a propolisz mumifikáló anyagként szolgál, hogy megakadályozza a holttest lebomlását. A propolisz még akkor sem veszíti el tulajdonságait, amikor forralás közben. Megolvad 80-104 fokos hőmérsékleten. Felszívódik forró szeszesitalokban, állati vagy növényi olajban.

A Propolis szinte az összes ember számára szükséges mikroelemeket, valamint bizonyos enzimeket tartalmaz. Nagyon pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, de fontos szerepe van a gombák elleni harcnak, hogy a mikroorganizmusok, valamint a gyógyhatású anyagok aktív spektrumával rendelkezik.

A propolis antimikotikus anyagot tartalmaz - pinotsebrint, de a propolisz-kezelést óvatosan kell alkalmazni, mert allergiát okoz. Caffeic észtert tartalmaz, így bőrgyulladást okozhat.

A propolisz kezelésének módszerei

A mycosis fertőzés népi kezelése a propolisz használatával - a tinktúrák, kenőcsök és a propolisz tartalmú olajok használata sokféleképpen feloldódik benne. Ennek eredményeként a kapott anyag magas antiszeptikus tulajdonságokkal bír, vírusellenes hatást fejt ki, ezért elengedhetetlen a gomba által okozott betegségek előfordulásában.

Tálcák alkalmazása

A propolisz tálcák használata pozitív eredményt ad, ha a gomba népi módszerekkel kezeli. Különösen akkor, ha a lábak vagy a kezek érintettek. Egy forró vízfürdőben öntsön egy kanál propolisz tinktúrát és gondosan gőzölje ki tíz percig. Ezután tisztítsa meg a fertőzött területeket - a körmöket, a bőrt. Tegyük félbe a propoliszot a fájó helyekre. Az eljárás lefolyás előtt vagy többször naponta elvégezhető. Két hónapos napi alkalmazás után a gomba eltűnik.

A tinktúra használata

A pozitív visszacsatolás a propolisz húsz százalékos tinktúráját használja. A gomba kezelésére lehetséges a tinktúra, ha egy gyógyszertárban vagy önállóan elkészítették. Alaposan megmostani a mycosis érintett testrészeit (ujjak vagy körmök) tinktúrával megkenve, nedves törlőkendővel és borítással ellátva. A nap folyamán viselni kell, amíg a kötés teljesen megszárad. Ezután az eljárás megismétlődik. A rendszeres alkalmazás 45. napja után látható pozitív hatás van.

 • Függetlenül tinktúra a következőképpen állítjuk elő: propolisz aránya a 1-4 vegyes a dörzsölés alkohol (kapható vodka vagy holdfény), és nyomja néhány nap. Alkalmazható a gyógynövények legfontosabb tinktúráján, a szükséges kezelési jellemzőkkel. A használatra kész folyadék sötét színű és kellemes illatú gyanta. A gyógyulási folyamat felgyorsítása érdekében a koncentráció növelhető - egyenlő arányban keverje össze az alkoholt és a propolust.

Olaj és kenőcs

A gombafertőzések kezelésének másik módja az olajok és kenőcsök propolisz használatával. Ha nem talál egy megnyilvánulása a gombás betegségek, ajánlott kezelés megkezdése meghúzás nélkül, a kőolaj propolisszal, amelyek megvásárolhatók le a polcról egy gyógyszertár vagy otthon készült. Olajozza meg a kenni a körmöket a kezek és lábak előtt lefekvés előtt. A krémhez és a kenőcsökhöz a propolisz is hozzá van adva. A fellendülés hatásaival enyhítő hatás érhető el. Kenőcsöt alkalmaznak az érintett területre naponta többször. A legjobb hatás elérése a teljes kenőcs teljes napi összenyomódásával érhető el. Nagyon fontos, hogy a betegség kezdeti formája nem terjedt el egész testen, ezért szükséges a közeli területek kezelése.

Készítsen gyógyszert a receptek követésével:

 1. Csak csinálj vajat. Szükséges a minőségi antiszeptikus olaj és a propolisz tinktúra keverése.
 2. A kenőcs elkészítéséhez szüksége lesz egy tartályra, vajra, csirke tojásra, ecetre és propoliszra. Az eljárás a következő: - tegyen egy tartályba kétszáz gramm vajat, egész csirke tojást, és mindent öntsön ecetsavval. Ezután adjunk hozzá tiszta propoliszt. Fedje le mindent fedéllel és tárolja hűvös helyen, amíg a tojáshéj fel nem oldódik. Keverje hozzá alaposan, és hűvös helyen tárolja.

Fontos pont

A propolisz használata a mycosis kezelésére megakadályozza a gombafertőzés kiterjedését a szervezet egészséges területeire, kiküszöböli a viszketést és megállítja a gyulladást. A beteg körmök esetében - hamarosan a bukott beteg köröm helyszíne folytatja a köröm egészséges formáját, de a kezelést folytatni kell. A mycosis a legféltettebb fertőzés. Az ismétlődő betegség kizárása érdekében továbbra is folytatni kell a körömgombák kezelését propolisz, valamint más fertőzött területeken.

Egyéb népi jogorvoslati gombák ellen is alkalmazni kell, de meg kell emlékezni, hogy ez a kezelés hatása csak az elején a betegség, és ezért jobb, hogy egy komplex népi és gyógyszeres kezelés. Emellett a higiénia előfeltétele. Emlékeztetni kell arra, hogy a mycosis visszaesést mutat. Ezért csak az orvos ajánlása és a gomba átfogó ártalmatlanítása végül legyőzheti a betegséget.

A gomba kezelése propolissal

A hagyományos orvoslás egy eszközt ismernek - ez a gomba kezelése méhszurok és ez a szörnyű betegség nem ad semmilyen esélyt a túlélésre és képes csodákat tenni.

A gomba körömbetegség veszélyes, mert nehéz kezelni és behatolni a körömlemez mélyébe. Ha az idő nem kerül be, akkor a gombák minden végtagot eltalálhatnak.

A propoliszt a köröm és a bőrbetegségek gombás betegségeinek orvosi gyakorlatában használják, mivel az alábbi tulajdonságokkal rendelkezik:

 • gyulladáscsökkentő
 • gombaellenes
 • Sebgyógyulás
 • fertőtlenítő

Ezért a propoliszot hatékonyan használják a mycosisok kezelésére, azaz (gombák).

Sok év nem képes gyógyítani a köröm gombáját, ami csak nem volt. Ez a fertőzés onychomycosis tartós, befolyásolja a köröm szövete a lábak és kezek, és más részein a test. Sürgősen kezelni kell. A propolisz antiszeptikus és vírusellenes hatása miatt a gomba propolisz általi kezelése nagyon hatásos, még az első eljárások is jó eredményeket hoznak. Ehhez propolisz alkoholos oldatot használnak.

Propolis gomba kezelése: Receptek

Tamponokkal töltsön be krémet. A 20% -os propolisz-tinktúrában átitatott gipsz tamponok félóránként kezelik az érintett területeket. Idővel az érintett körmök felső rétege kialszik. És ez lesz az első jel, hogy a propolis gomba kezelése helyesen zajlik. És néhány hónap múlva minden eltűnik.

Szükség van a feldolgozásra és a szomszédos körmökre vagy szögekre, hogy a vírus nem lépett át a következő szövetekbe.

1. recept

Használt a korai szakaszában gombás betegség 20% ​​tinktúra a propolisz.

 1. Mielőtt az eljárást meg kell gőzölni a láb vagy kar érintett részében, vágja le, távolítsa el a sérült területeket, rongyot, körmöket.
 2. Nedvesítsük meg a körömlemezt és az ujjat, és ujjainkat, hagyjuk megszáradni.
 3. Naponta kétszer, naponta, egészen addig, amíg a gomba eltűnik.

2. recept

Ha ez már krónikus betegség, akkor természetes (természetes) propoliszra van szükség.

 1. Az eljárás előtt gőzzön ki a láb vagy a kezek érintett részeit.
 2. Tisztítsa meg mindent egy kezelt eszközzel, amelyet alkohollal kezelnek.
 3. Mash egy darab propolisz a kezében.
 4. Ezután minden ujját egy körmével bevonjuk propolissal és 30 percig hagyjuk.
 5. Ezután eltávolítjuk a propoliszot, a következő eljáráshoz használhatjuk.
 6. Ezt minden nap, lehetőleg éjjel.

A gomba propolisz általi kezelése több hónapig tart gyógyulást. És még egy újabb két hetet a visszaeséshez. Minél hamarabb elkezdesz csinálni, annál gyorsabban tudsz megszabadulni a gombától.

Ezenkívül a tinktúra használata javasolt.

Fél csésze vízzel 25 csepp 10% propolisz tinktúrát hígítson, és naponta háromszor 20-30 perces étkezés előtt hígítsa.

3. recept

Ajánlott a körömgomba használatához, és a fürdőt a celandinnal leállítani.

 1. Az infúziót elkészítettük: vegyünk 4 evőkanál szárított fűszernövényt, töltsünk egy liter forró vizet.
 2. Ragaszkodjon kb. 30 percig, majd öntsön egy medencébe. Hozzáadhat egy kis vizet (nem adhat hozzá).
 3. Engedje le a lábak vagy kezek érintett részeit 30 percig.
 4. Ezután vegye ki, szárazon hagyja. Az érintett területeket eltávolítjuk, kezeljük propolisz tinktúrával, amint azt az elején leírjuk.

Fontos pontok

Amikor a gombát propolisz körmökkel kezeljük, fontos, hogy a személyi higiéniára vonatkozó több további szabályt vegyünk figyelembe. Mivel a gomba nagyon gyorsan terjed és elterjedt, alaposan figyelni kell a cipő és a zokni tisztaságát. Kívánatos a mosás és a változtatás, amilyen gyakran csak lehetséges, kívánatos a cipőt propoliszkivonattal kezelni.

Ha családjában élsz, győződj meg róla, hogy van egy külön törülköző a lábadhoz, hogy ne tegyen más papucsot, és senki sem öltözött a tiédre. Kerülje a lábak és a kéz túlzott izzadását is. A propolisz gomba kezelését (ha lehetséges) be kell fejezni oly módon, hogy a régi papucsokat és cipőket kicseréljük úgy, hogy nincs relapszus.