Mint a herpesz kezelése a haj fején

2. FEJEZET FEJCSALÁD BETEGSÉGEK

Sok más súlyos és nem nagyon bőrbetegség is van, amelyek közvetlenül befolyásolják a haj növekedését. Mindegyik speciális kezelést igényel, és lehetőleg orvosi felügyelet mellett.

A pedikulózis a bőr és a haj parazita betegsége, mivel a tetvek a fejbőrben vannak ültetve. A fejléceket személyesen és személyenként közvetítik (rongyok, fehérnemű, fésűk).

A betegség tünetei általában két héttel a fertőzés után jelentkeznek. A paraziták harapásán bőrviszketés tapasztalható, a bőrön apró szürkés foltok és fésűk nyomai láthatók a szőrszálakon (lárvákon). Lehetnek pustuláris bőrbetegségek.

A pedikulózis kezelésének fő nehézsége az, hogy ez a betegség valamilyen okból szégyentelennek, illetlennek minősül. Ezért az emberek attól tartanak, hogy orvosról beszélnek. És hiába: minél korábban elkezdi a kezelést, annál gyorsabban érheti el az eredményt.

Elvileg lehetőség van a pediculózis kezelésére önállóan. És nem kell használni a "nagymama módszereit": a zöld szappan és a kerozin a múlté.

A gyógyszertárakban ma már rengeteg különleges alapot talál. A leghíresebb közülük: szagtalan víz, MediFox, Pair plusz, Nix, Butadion (nem öl meg parazitákat, hanem meggyógyítja a helyeket és enyhíti a viszketést).

De ne felejtsük el, hogy nem minden gyógyszer a nyalán dolgozik. És ha igen, akkor nem feltétlenül mindet elpusztítják. Ezért újra kell használni a gyógyszertárban megvásárolt eszközöket. Ezenkívül meg kell próbálnia manuálisan eltávolítani az összes olyan lárvát, amelyik a hajra akaszt.

Számos népi recept van a pediculózis leküzdésére. Sokan megadják nekik a preferenciát, mert zavarba ejtik a gyógyszertárhoz. Azonban az otthoni módszerek (például a diklór- vagy porolaj) sokkal toxikusabbak.

Ha népi gyógymódot szeretne használni, használjon áfonyaleveset. A benne lévő sav segít feloldani a lárvák héját. Az olívaolaj enyhíti az élősködőket, és a gerániumolaj gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, és sebeket gyógyít a harapásoktól.

A pediculosis kezelését kombinálni kell a fejfedő, ruházat és ágynemű feldolgozásával.

"Hideg" (hipotermia) a fejbőrön

Szigorúan a hideg nem diagnózis, inkább a hypothermia okozta betegség oka. Miért külön beszélünk erről a jelenségről? Igen, mivel az összes gyulladásos betegség 70% -a pontosan hipotermiát okoz. Beleértve a fejbőr különböző gyulladásos betegségeit.

Hosszú vagy súlyos bőrkiütés esetén vasospasmus lép fel. Ennek megfelelően az oxigén és a tápanyagok e területre való átadása romlik. A hajhagymák élesen reagálnak erre: gyulladnak és gyulladnak. A fejbőr "hideg" tünetei eltérőek lehetnek. Néha a gyulladás olyan erős, hogy fájdalmas a fésű a haját, és érintse meg a fejét az ujjaival. De a fájdalom hiánya nem beszélhet a hidegről, ami megóvja önt. A túlhűtés gyakran okozza a korpásodást, a törékenységet és a hajhullást.

Nem szükséges azt gondolni, hogy csak a hipotermiáról beszélünk, ha az ablakon kívül fagyos fagyok vannak. A bőr "hideg" expozíciója függ a személy egyéni jellemzőitől, valamint a széltől és páratartalmaktól. Vannak olyan emberek, akik a legkisebb hideg pillanat alatt egy kalapot visznek fel, mert anélkül, hogy kényelmetlenül érzik magukat, és megfázhatnak. De vannak olyanok, akik könnyen elviselik a hideget. Az orvosok úgy vélik, hogy a fejbőr kritikus hőmérséklete -5 ° C, és akkor is, ha az időjárás száraz és széltelen. Ha havazik, eső vagy szél fúj, be kell helyeznie a kalapját plusz hőmérsékletre.

És természetesen sok a hidegben töltött időtől függ. Egyetértek azzal a nagy különbséggel, hogy két perc vagy két óra alatt télen maradni kalap nélkül.

A fejbőr "hideg" kezelésére kámfor-antracitból készült, félig vízzel hígított tömörítéseket két-három óráig tartanak. Javasoljuk, hogy három napig öt óráig dörzsölje a bojtorján lévő olajat.

Egyéb népi gyógymódok ismertek. Például egy kamilla maszk csökkenti az irritációt. Hasznosnak tekinthető, és a fekete nyár szárított leveléből infúzióban moshatja a hajat. Az elkészítéshez öt liter vízben forraljuk 10 percig, 100 g porból a levélből, hűtsük le, és ragaszkodunk hozzá, hogy hat-nyolc óra. Ezután húzzuk meg a fejüket és keverjük össze két tojássárgájával (segítenek pótolni az élelmiszer hiányát). Természetesen a samponok helyreállítását és időben fel kell adni az olyan eljárásokból, mint a perm és a hajfestés.

A pszoriázis széles körben elterjedt betegség (a világ lakosságának 3% -a érintett). És mégsem értették meg teljesen. Az orvosok még mindig nem értik, mi okozza őt. Általában úgy vélik, hogy öröklés útján továbbítják, de nem derül ki, hogy a gén pontosan hogyan kódolja az átvitelt.

Az elmúlt években jelentősen nőtt a fejbőr pikkelysömörével rendelkező betegek száma, és észrevette, hogy a fiatalok egyre inkább ki vannak téve. Az orvosok úgy vélik, hogy ez az erős stressz, az egészséges szokások hiánya és a kedvezőtlen környezeti helyzet miatt van. Egyes szakértők úgy vélik, hogy a pikkelysömör a máj túlterhelésének jele. Nem szembesül a toxinokkal és megpróbálja "eltávolítani" őket a bőrön keresztül.

A pikkelysömör rózsaszín vagy piros színű foltok formájában jelenik meg, amelyet egy olyan jellegzetes száraz mérleg fedi, amely könnyen leesik a kaparáskor. Ezek a papulák gyakran nagyobb táblákba merülnek össze. A pikkelysömör tipikus (és nagyon kellemetlen) megnyilvánulása viszket. A foltok leggyakrabban a könyök, a térd, a koponya és a fejbőr bőrén találhatók. Előfordul, hogy azok más helyeken is megjelennek, ahol a bőr sérült.

Ami a haj állapotát illeti, ebben a betegségben más lehet. Egyes embereknél a normál hajnövekedés szinte nem zavart. Másokban a haj elkezd esni. De ezek és mások is aggódnak a haj és a fejbőr rendetlen megjelenésében.

Sokan, akik pikkelysömörrel szembesülnek, hibát okoznak neki korpásodás miatt, és elkezdtek öngyógyításba kezdeni, reklámozott samponokat és balzsamokat vásárolni. De az állapot csak rosszabbodik. Elhanyagolt formák esetén speciális arthritis jelenik meg.

Ennek a betegségnek a kezelése jobb szakember (dermatológus vagy trichológus) felügyelete alatt áll. Általában a pikkelysömör kezelésében kombinálják a külső és belső gyógyszerek alkalmazását. Ezek különböző kenőcsök, krémek, krémek, valamint gyógyszerek, amelyeket injekciózással vagy injekció formájában adnak be. A megfelelő gyógymódok megtalálása érdekében az orvos segít. Az a tény, hogy a pikkelysömör utal azokra a betegségekre, amelyek nem tartják be a szigorú kezelési rendet.

Nagyon függ attól, hogy a szervezet hogyan reagál ezekre vagy más gyógyszerekre.

Közvetlenül a hajnövekedés vonalán fellépő bőrkiütéseknél kenőcsöket és krémeket alkalmaznak, és speciális géleket és lotionokat használnak a fejbőrön. Néha a pikkelysömör kezelésére a bőrgyógyászok hormonokat, glükokortikoszteroidokat tartalmazó gyógyszereket ajánlanak. Valóban sok embert segítenek. De emlékeznünk kell arra, hogy ennek a terápiának hátrányai vannak. Tehát hosszantartó használat esetén a szteroid gyógyszerek mellékhatásokat okozhatnak.

A szikózis a szőrtüszők krónikus gyulladása. Leggyakrabban a staphylococcus okozza, és befolyásolja a szőrtüszők száját a szakálla, a bajusz, a fejbőr területén. Ez a betegség nagyobb valószínűséggel érinti a férfiakat, különösen akkor, ha az idegrendszer és az endokrin rendszer funkcionális zavarai. Szőrtüszőgyulladás által kiváltott hosszan tartó fáradtság, depresszió, zavar a nemi mirigyek, gyulladás a orrmelléküregek, bőr szennyeződéseket, mikrotrauma borotválkozás.

A szikózishoz a rengeteg pustulák gyulladt bőrén való megjelenése, amelyet a hajszálak áttörnek. A tályogok kiszáradnak, a gömbölyű hámok eltűnnek, de újak jelennek meg a helyükön. Gyakran a tályogok egyesülnek, nagy piros plakkokat képeznek. A bőr tömörödött, kékesszürke színű.

A szikózis kellemetlen, mivel hosszú és kemény kezelést igényel. A betegség végéig nem gyógyítható, krónikus formában és időről időre emlékeztetheti magát a visszaesésekre.

A sykózis akut periódusában a bórsav vagy rezorcinol 2% -os oldatával rendelkező lerakódásokat alkalmazzák. A tályogban levő hajókat csipesszel távolítják el. A gyulladás gyengülése esetén ajánlott a Castellani festék és a szinomicint, glükokortikoszteroid hormonokat és antibiotikumokat tartalmazó kenőcsök. Egyes esetekben az előírt nyugtatók, az autohaemoterápia, az immunterápia.

Ezzel párhuzamosan más gyulladásos betegségeket is kezelnek, amelyek szikózist okozhatnak. A szikózist megelőző orvosok úgy vélik, hogy a munka és pihenés ésszerű megváltoztatása és a higiéniai követelményeknek való megfelelés.

Ez a betegség különleges. Előfordul, hogy az orvos nem látszólagos oknál fogva látja a kopasz foltok fejbőrének megjelenését. Vannak olyan kopaszságú szigetek, amelyek bizarr vonalakat tartalmaznak, amelyek között rövid hosszú hajúak lehetnek. Ebben az esetben az orvos felteszi a kérdést, hogy ez a trichotillománia következménye.

Trichotillomania - kihúzta a hajat... a beteg maga. A betegség gyakoribb a lányoknál, bár megfigyelhető gyermekeknél és felnõtt férfiakban és nõknél. Fejlődik a stressz, a pszichózis, a rögeszmés állapotok ellen. Ebben az esetben, ami jellemző, a páciensek gyakran tagadják a hajhúzás tényét.

A trichotillománia kezelésének speciális módszerei még nem léteznek. Általában a betegeket pszichoterápiára és antidepresszánsokra írják fel. Azonban lehetséges, hogy hamarosan ez a megközelítés felülvizsgálatra kerül: vannak olyan adatok, amelyek azt sugallják, hogy a trichotillománia egy adott gén károsodásának következménye. Ha megerősítjük a betegség génállományát, akkor nyilvánvaló, hogy új kezelési módszereket fognak kifejleszteni.

Horzsolások - akut gyulladás a szőrtüsző és a hozzá kapcsolódó faggyúmirigy a környező szál által okozott a mikroba Staphylococcus. A Staphylococcus a szőrtüszőben a bőr apró repedéseibe lép be. A hajhagymák gyulladásához hamarosan csatlakozik a faggyúmirigy gyulladása.

Furuncle egy sűrű és fájdalmas csillogó, élénkpiros színű. Ezután a gumi felhalmozódik benne, és a forralás kitör. Gyakran megjelenik a forraltak lázas és alvászavarok. Ha ilyen furuncles található a fejbőrön, a betegség lehet kopaszodás.

A furunculosis okozhat hipotermiát, idegrendszeri betegségeket, anyagcserezavarokat és a higiéniai szabályok be nem tartását. Gyakran előfordul, horzsolások azonosított betegségek a gasztrointesztinális traktus, a húgyúti rendszer és a megtalált zsebek a krónikus fertőzés (krónikus adnexitis, krónikus mandulagyulladás, arcüreggyulladás, fogszuvasodás). Ezért a furunculosis kezelés nem korlátozható csak a helyi gyógyszerek alkalmazására.

Jelenlegi megközelítések kezelésére kelések vonja komplex kezelése: gyógyszerek használata (tiszta ichthyol, levomikol, Bactroban, tomitsid) autohemotherapy, diéta korrekció, száraz meleg, UHF. Bizonyos esetekben antibiotikumokat írnak fel.

A herpesz kezelése a haj fején

Sokan megfázották az ajkakat vagy az arcukat, és tudták, hogy a betegség okozza a herpeszvírust. És a közönséges hideget pattanásnak nevezik, mert az előfordulásuk fő oka a hipotermia vagy a megfázás. Kevés azonban tudja, hogy ugyanaz a vírus okozhat herpeszet a fején. Ebben az esetben a betegség akut és hosszú, erős fej, magas hőmérséklet és számos félelmetes betegség, mint komplikáció jellemzi.

Herpesz a fején, mi az?

A herpeszvírus az emberiség számára már 20 évszázadon keresztül ismert, és ez idő alatt a tudósok még nem találtak módot annak leküzdésére. Ő vele gyakran találkozunk gyermekkorban (bárányhimlővel), majd a test tartós immunitást vált ki, és az egész életet a DNS-ben hordjuk. Azonban minden típusú vírus 7 típus, és az élet során egy személy sokszor találkozik velük.

Gyakran küzdenek herpesz pattanások az ajkak és az arc, és néha úgy tűnik, a hátán, kezek, karok, fenék vagy a genitális herpesz, de a fejbőr ritka. Ezt a betegséget két csoport érinti:

 • Az idős emberek 60-65 évesek, gyakrabban betegek a nők, így sok tudós úgy véli, hogy megjelenése összefügg a hormonális változások.
 • 25-40 év közötti, csökkent immunitású emberek: HIV-fertőzés, AIDS, autoimmun betegségek.

Milyen kockázatok vannak a fejfájás kiütésekor?

A megjelenése kiütések a feje hasonlít a kezdeti szakaszban a megfázás és a haj nem engedi látni a kezdeti bőrpír és duzzanat, így a beteg kezd aggódni, és tegyen intézkedéseket, hogy a kezelés után a fellépő akne.

A fejön háromszoros ideg van, közvetlenül az agyhoz kapcsolódik, és a herpeszvírus beépül az idegvégződésekbe. A bőrkiütés fejrészében kialakuló megjelenés nagyon veszélyes lehet, mert a szövődmények között szerepel az agyhártyagyulladás, az agyi struktúrák fertőzése, arckifejezése, a bőr arcérzékenysége.

Ha van a herpesz a fej, akkor az egyik leggyakoribb szövődmények lesz súlyos fejfájás hosszú ideig.

A pattanások kezelése az ajkán általában 5 napig tart, de a fejfájás felrobbantása 1 hónapig tart.

A herpesz fertőzés módszerei

A herpesz vírus rendkívül fertőző, és lehet fertőzött nemcsak kapcsolatot, hanem a levegőben lebegő cseppek (például fertőzött a bárányhimlő). Azonban abban az esetben, ha a betegség útjaiban herpesz volt, csak kettő:

Az első típusú herpesz

Az ilyen típusú fertőzés bonyolult és ezért ritka. Az első típusú bőrkiütések kiváltásához lehetséges, hogy ha a fej bőrén mikrotraumák vannak, és a kiütés arcára, és így az immunitás nagyon gyengül. Ezután a karcolás papulák és nem kézmosás, majd megérintette a sebet kap herpesz első típusú színes. Pontosan ez az a fajta vírus, amely az akne arcát okozza - egy herpes simplex vírus 1-es típus.

Ez a típus azonban rendkívül ritka, és ha a páciens kora is 40 év alatti, akkor HIV-fertőzést kell tesztelni (a saját nyugalmára).

A herpes zoster a fején reszketésként jelenik meg. Ebben az esetben ne beszélj fertőzésről. A Varicella-Zoster vírus az emberi szervezetben van, mivel csirkehimlő (bárányhimlő) és egész életében volt. Az idegsejtek DNS-jében helyezkedik el, és nem mutat erős immunitást.

Ha a védekezés valamilyen okból gyengül, akkor a herpesz aktívabbá válik, kiütések jelennek meg. Gyakran előfordul a herpesz zoster a háton és az oldalán. Az idős emberek a fejükön zsindelyek alá esnek, ezért nagyobb valószínűséggel beszélnek a mentális és korral összefüggő hormonális változások gyengüléséről.

A haj herpesz jelei

A hajszál fejrészében a herpesz a betegség kialakulásában nem különbözik a betegség manifesztációjától a más helyeken. Az eltérés a gyakori herpesztől az ajkán és az arcon a betegség súlyos folyamán. Az egész betegség 4 szakaszra bontható.

 1. Stage. Az első tünetek hasonlítanak a megfázás: test hőmérséklete emelkedik, van fejfájás és fájdalom a szemek, émelygés, egyes területeken a fejét kezd fájt, sütő, viszket. A fájdalmas helyeken a bőr vöröshajad és kicsit megdagad, amit a hajhullás miatt nehéz észrevenni. Leggyakrabban ezek a megnyilatkozások a fej és a templom hátsó részén jelennek meg.
 2. Stage. 12 óra elteltével az első foltok vizes tartalommal (papulákkal) töltődnek fel, számuk gyorsan növekszik. Ez egy fontos idő a kezelés megkezdéséhez.
 3. Stage. Papules felrobbant, még akkor sem, ha teljesen érintetlenek. Ez megkönnyebbül, a testhőmérséklet normálisra esik, a fejfájás gyengül. Ezen időszak alatt fertőzés fordulhat elő a sebben (bakteriális, gombás), ami jelentősen megnehezíti a kezelést. Ezért nagyon óvatosan kell kezelnie.
 4. Stage. Crusts keletkezése. A letépett papírok kiszáradnak, és kéregeket képeznek. A héjak jelenléte védi a sebet a fertőzéstől, és gyorsabban gyógyul. Ezért nem szükséges eltávolítani (héj, héj) a kéregeket. A kéreg alatt a sebek meggyógyulnak, és amikor elmenekülnek, a betegség visszalép.

Hogyan kell kezelni a herpeszet a fején?

A kezelés megkezdéséhez szükséges, amint megállapítást nyer, hogy az adott betegség herpesz. A herpesz a fején a hajkezelésben komplexet igényel. Ez magában foglalja mind a tünetek és a vírus általános szintű ellenőrzését, mind a tünetek helyi terápiáját.

Azonban, mely konkrét gyógyszereket kell alkalmazni minden egyes esetben, csak az orvos dönthet. Kapcsolatba léphet egy terapeuta, bőrgyógyász vagy neurológussal.

Leggyakrabban a kezelési rendszer magában foglalja.

 • Tünetek enyhítése: lázcsillapító, fájdalomcsillapító gyógyszerek.
 • A vírusaktivitás szisztémás elnyomása. Teljesen megszabadulni ez nem működik, de a tevékenység letartóztathatjuk segítségével vírusellenes gyógyszerek alapján aciklovir (aciklovir, Famvir, Ziviraks, Gepperaks). Orálisan veszik őket. És azt is, miután eltávolították a hő hozzárendelt immunitási stimulánsokat, vitamin komplexeket.
 • A helyi kezeléshez ugyanazon akiklovir alapján kenőcsöket használnak. A papulák szárításához használjon Brilliant green, Fukortsin, Miramistin, Chlorhexidine. Ha papulák törtek fel és kéreg keletkezik, használjon Erythromycin kenőcsöt, elősegíti a gyors sebgyógyulást.
 • Jó eredmény a fizioterápiás eljárások alkalmazása. Tehát használjon kvarcot (megöli a herpeszvírust), UHF-t az érintett területen, lézersugárzás.

Fontos! A hajhullás kezelésénél a legjobb, ha nem mossuk le a gyógyulást. Ha ez megtörténik, akkor a fejét bébi samponokkal mossák a semleges pH értékkel.

A legnehezebb esetekben antibiotikumok alkalmazhatók, a kortikoszteroidok általában nem írhatók elő.

A herpesz hagyományos kezelési módjai

A népi technikák közé tartoznak a lazítók, a kenőcsök és a gyógyteák az immunitás erősítésére. Itt csak néhányan vannak.

 1. Almaecetecettel. Hatékonyan eltávolítja a fogat és a fájdalmat, akár napi háromszor is megteheti. Az eljáráshoz széles réteget kell bevinnie, és több rétegbe kell helyezni, majd almás ecettel meg kell nedvesíteni, 15 percig alkalmazni kell a fájdalmas helyre, de nem többet.
 2. Egy tökött. A sütőtök hámozott, áthalad egy húsdarálón vagy földre egy keverőben. Ezt követően az érintett területeken gézzel öntjük. Megtarthatja néhány órát.

A citromfű

Képes javítani az általános állapotot, enyhíteni a gyulladást és eltávolítani a mérgezés termékeit.

Igyál 100 ml-t naponta 3-szor. Ehhez egy pohár forralt vizet vettek, és 1 kanál friss, zúzott leveles füvet öntöttek. Hagyjuk fél óráig állni, és étkezés előtt 30 percet veszünk.

 1. 1 tk. fa kőris, ½ ts. mézet és 3 gerezd fokhagymát (font). Keverje össze mindent egy keverőben, amíg sima és kenje a papulákat.
 2. 1 tk. Vazelin és 1 tk. gyümölcslé a szirmok a calendula. Mindegyik kevert, a sebet 3-4 alkalommal naponta kenje meg.
 3. Vegyünk 100 g fokhagymát (hámozott és apróra vágott), öntsünk 100 ml ricinusolajat, és lassú tűzön lassítsuk. Tomime 3 óra a sütőben (60 C). Akkor hagyjuk kihűlni, szűrjük. Kenje meg akár ötször naponta.

Herpetikus fertőzés a fején

Herpesz a felnőttek fején Vírusos betegség. Ez a sérült fejbőrön keresztül történik, miután szoros érintkezésbe került a vírus hordozójával. Ebben az esetben egy személynek szüksége van hagyományos herpesz elleni kezelésre. Egy másik esetben a betegség a bárányhimlő ismétlődő megnyilvánulása, amelyet a gyermek gyermekkorában gyógyul meg. Tudományosan úgy hívják herpes zoster vagy herpes zoster.

A kiütés nemcsak a fején, hanem a testen is lehet. A betegség fertőző, és nagyobb mértékben érinti azokat, akik gyermekkorában nem rendelkeztek a bárányhimlővel. A herpesz a fején összetett betegség, mivel a haj bonyolítja a kezelést. Kihúzódnak az emberek egy idősebb korban, különösen a nők.

A herpesz okozta fejfájás felnőttekben

A vírussal való fertőzés oka közvetlen, közvetlen kapcsolat a fertőzött személyrel. Az a személy, akinek gyermekkorában bárányhimlő volt, ez a típusú herpetikus fertőzés egész életében immunisitásnak tűnik. A tudományban a bárányhimlő Zoster-nak nevezik. A vírus a maradandó testben marad, és az idegrendszerbe telepedik. De amikor a immunitás gyengül, a vírus gyorsan elszaporodik és elterjed az idegrendszeren.

Amikor a vírus belép a háromosztatú ideg, azaz a fejbőrön, és úgy tűnik, herpesz fájdalom tart néhány hónap elejétől a betegség. Ha a herpesz vírus sebeket, karcolásokat okoz, akkor egy hajhullás jelentkezhet. Az inaktív életmód, a környezet, a dohányzás és az alkohol, hypothermia, stressz, túlterhelés, a testmozgás, a hideg, a szervátültetések, a cukorbetegség, a rák, a rossz táplálkozás - a fenti okok, amelyek elpusztítják az immunrendszer.

Szövődmény lehet a haj az alábbi következményekkel jár: isiász, meddőség, májbetegség, krónikus betegségek, tüdőgyulladás, májgyulladás.

A herpesz tünetei

Tünetek különböző részein a fej azonos: start viszketés a fejen, néha a hőmérséklet emelkedik, 39 fok, fejfájás, egészségromlás, gyengeség és fáradtság, étvágytalanság, hányinger, gyulladás a nyirokcsomók, a fej és a nyak, ENT - betegség. Ezen végek felett kiütés jelentkezik. Amikor a fejbőr bőre gyulladt, a kiütés szemmel, fülekkel és szem elől téveszthető vagy süketbe kerülhet.

A vírus képes szaporodni az agy és a gerincvelő sejtjeiben, ami súlyos következményekhez vezethet. Ez a lábak és kezek bénulása, a légzés bénulása és akár a halál. Ha a fekély mély, akkor a vírus az egész idegrendszerben eloszlódhat. A légutak és a tüdőgyulladás belélegzése során a hólyagokból származó folyadék bejut a szervezetbe.

A betegség a legjobb, ha nem indul el, mivel hatással lehet a bőr bármely területére és megérinti a belső szerveket. A kezdeti szakaszban a testben kellemetlen érzések tapasztalhatók, mint viszketés, bizsergés vagy bizsergés, fájdalom, vörös duzzanat. Eruptions jelennek meg az ideg mentén, ami érintett. Ezután van egy akut gyulladás a fejbőr, a piros foltok alakulnak buborékok folyadék.

Veszélyes betegség, amikor a buborékok felrobbannak és a folyadék kifolyik. Nyitott sebek káros mikrobákhoz juthatnak. Meg tudja fertőzni azokat a személyeket, akikkel kapcsolat áll fenn. Körülbelül egy hét elteltével a sebek kiszáradnak és barnás kéregek keletkeznek a helyükön.

A betegség kezelése

A kezelést meg kell kezdeni, amint megjelenik a betegség első jelei, mert komoly egészségügyi problémák merülnek fel. Beszéljen bőrgyógyászral, neurológussal vagy terapeuta. Távolítsuk viszketés és duzzanat segíthet antivirális kenőcsök és krémek, mint például a „Zovirax”, „gerpevir”. Nagyon népszerű az "Acyclovir" gyógyszer, de az adagot orvosnak kell kinevezni.

Egy másik jó előkészület Valaktsilovir. Ezekben a készítményekben vannak olyan anyagok, amelyeket bejuttatnak a vírus DNS-be, és megállítják a reprodukciós folyamatot. Az "Ibuprofen" és a "Paracetamol" segít a fájdalom enyhítésében. Rendelkezzen gyógyszerekkel az immunitás javítása érdekében. A sebek esetében baktericid kezelést: hidrogén-peroxid vagy zelenka.

Vitaminok A herpeszben az orvosok gyakran javasolják, hogy ne mossa meg a fejét, és ne alkalmazzanak illatos samponokat és balzsamokat. Jobb, ha baba samponral mossuk, majd megoldjuk a sebeket, hogy a fertőzés ne kerüljön el. A sebek gyógyítására használjon "Panthenol", "Depanthenol". Antiszeptikus kenőcsöt alkalmazzanak: Miramisztin, Streptocide, cink kenőcs.

A fenti gyógyszerekkel az A, C, E, B vitaminokat kell bevinni. Az idősek számára fizioterápiát kell végezni. Serkentik az immunrendszert, csökkentik a fájdalmat és baktériumölő hatást fejtenek ki. A herpesz vírus elleni oltás. Csökkenti a fertőzés kialakulását. A betegség összetettségétől függően a kezelés időtartama körülbelül egy hónap lehet.

Népi jogorvoslat

A bőrkiütés és a viszketés népi gyógymódokkal kezelhető. A fűzfa kéreg és a gyömbér rizómás tinktúrája növeli a test ellenállását és tonikus hatása van. A bőrkiütést valocordinummal, mandulaolajjal lehet kenni, ami felgyorsítja a gyógyulást. Vigye fel a leveles leveleket az érintett területekre.

Létesítményeket készíthet a fűszernövények immortelle, citromfű, borsmenta és egyéb gyógynövények laktózásával. A kiütés zsírja a szelet friss fokhagymát, mivel a fokhagyma gyengíti a vírus aktivitását. Vigyázzon az egészségére, erősítse az immunitást és vezesse a megfelelő életmódot!

BŐR FELHASZNÁLÁSA

"Hideg" (hipotermia) a fejbőrön. Szigorúan a hideg nem diagnózis, inkább a hypothermia okozta betegség oka. Miért külön beszélünk erről a jelenségről? Igen, mivel az összes gyulladásos betegség 70% -át hipotermia váltja ki. Beleértve a fejbőr különböző gyulladásos betegségeit.
Hosszú vagy súlyos bőrkiütés esetén a hajó görcsje lép fel. Ennek megfelelően az oxigén és a tápanyagok e területre való átadása romlik. A hajhagymák élesen reagálnak erre: gyulladnak és gyulladnak. A fejbőr "hideg" tünetei eltérőek lehetnek. Néha a gyulladás olyan erős, hogy fájdalmas a fésű a haját, és érintse meg a fejét az ujjaival. De a fájdalom hiánya nem beszélhet a hidegről, ami megóvja önt. A túlhűtés gyakran okozza a korpásodást, a törékenységet és a hajhullást.
Nem szükséges azt gondolni, hogy csak a hipotermiáról beszélünk, ha az ablakon kívül fagyos fagyok vannak. A bőr "hideg" expozíciója függ a személy egyéni jellemzőitől, valamint a széltől és páratartalmaktól. Vannak olyan emberek, akik a legkisebb hideg pillanat alatt egy kalapot visznek fel, mert anélkül, hogy kényelmetlenül érzik magukat, és megfázhatnak. De vannak olyanok, akik könnyen elviselik a hideget. Az orvosok úgy vélik, hogy a fejbőr kritikus hőmérséklete -5 °, és akkor is, ha az időjárás száraz és széltelen. Ha havazik, eső vagy szél fúj, be kell helyeznie a kalapját plusz hőmérsékletre.
És természetesen sok a hidegben töltött időtől függ. Egyetértek azzal a nagy különbséggel, hogy két perc vagy két óra alatt télen maradni kalap nélkül.
A fejbőr "hideg" kezelésére kámfor-antracitból készült, félig vízzel hígított tömörítéseket két-három óráig tartanak. Javasoljuk, hogy három napig öt óráig dörzsölje a bojtorján lévő olajat.
Egyéb népi gyógymódok ismertek. Például egy kamilla maszk csökkenti az irritációt. Hasznosnak tekinthető, és a fekete nyár szárított leveléből infúzióban moshatja a hajat. Az elkészítéshez öt liter vízben forraljuk 10 percig, 100 g porból a levélből, hűtsük le, és ragaszkodunk hozzá, hogy hat-nyolc óra. Ezután engedje le, és tegye a fejére, kevert két tojás sárgáját (ezek segítenek, hogy kompenzálja a hiányzó energiát. És persze, akkor kell használni a sampon és megtagadja idején az eljárások, mint például perming és színező haj.

Egy személy állapotát az ő órái határozhatják meg. Itt például a Casio óra azt mondja, hogy előtted egy szilárd és komoly ember, aki komolyan veszi a képét.

A fej lehűlése

Legalábbis néha minden embernek megfázása van. És ennek okai és megnyilvánulásai különbözőek lehetnek. Maga a hideg is könnyű betegségnek számít, de súlyos következmények és komplikációk kialakulásához vezethet. A hideg, a test különböző részeire hatással lehet, például a fej hideg.

A hideg fej tünetei

Ne tételezzük fel, hogy hideg fejjel a tünetek csak fejfájás. Végtére is, a közönséges hideg közönséges hideg, ezért a helyi betegség mellett általános károsodás jelei is vannak. Így a fej hidegével azonos jelek figyelhetők meg, mint a közönséges hidegben: hőmérséklet, orrfolyás, köhögés, gyengeség, rossz közérzet. De vannak olyan súlyos fájdalmak és megnyilvánulások is, amelyek a fej felől a nyakáig helyezkednek el. Gyakran hideg fej esetén a trigeminális ideg gyulladása, amely a homlok, az orr és az állcsont között halad.

Hülyeséggel szédül

A megfázás okai többféle lehetnek. Leggyakrabban ez a vegetatív rendszer normális működésének megsértése. Nyilvánvalóvá válik, élesen megváltozik a test pozíciójában, felemelkedik. A szédülés és az émelygés másik oka gyengeség és rossz közérzet, amelyek gyakran kísérik a betegség első napjait.

A fejfájás hidegvérzése, későbbi szakaszokban megjelenő, gyulladásos folyamatokról beszélhet, amelyek befolyásolják a füleket. Ilyen esetekben olyan tünetek figyelhetők meg, mint a zaj és a fülek csengése, a halláskárosodás, súlyosság, fájdalom és a fülnyomás. Az ilyen jelek alkalmanként konzultálhatnak otolaryngológussal és alapos vizsgálattal.

Miért van a hideg fejfájás?

A hidegben a fejében fellépő fájdalom megjelenésének oka több. Az első közülük - az intracranialis folyadék fokozott elszigetelését eredményezte a megnövekedett testhőmérséklet miatt. Ez fokozott koponyaűri nyomáshoz és fejfájás előfordulásához vezet. Egy másik ok a kórokozó mikroorganizmusok toxinjainak teljes testére és egyes szerveire gyakorolt ​​hatása. Ezenkívül a fejet hűvösebben befolyásolhatja az orr sinusza, ami gyakran fejfájást okoz.

A fejfájáson túl hideg, fájdalom, láz és hidegrázás van. Ebben az esetben a vírusos megbetegedésekkel járó betegségek általában szabályos tünetekkel és erősebb fájdalmakkal járnak. Ha magas láz is van (40 fok vagy több), ismételt hányás, hányinger, és így tovább, akkor feltételezhetjük a meningitis jelenlétét. Ha gyanítja, hogy betegségre van szüksége, sürgősen hívnia kell a mentőt.

A fejfájás, melyet köhögés fokoz, az oldalakra billentés, súlyos dolgok felemelése, a maxilláris sinusok gyulladását jelzi. A közönséges hideg egyéb szövődményei a sinusitis és az otitis.

Mi köze van egy hideg fejhez

Ha hideg fej tünetei jelennek meg, először át kell gondolnia a napos rendszert. Fontos, hogy figyeljen a betegség egyéb jeleinek jelenlétére, mint például a hőmérséklet, a vérnyomás, a fülben fellépő zaj és a fájdalom, hányás és hasonlók. Érdemes legalább néhány napot lefeküdni a pihenés és a megtakarító étrend.

Ha nincs súlyos betegség tünete, akkor otthon is kezelheted. Ebben az esetben a melegítő és pihentető eljárások, például a meleg gyógynövényes fürdő, amely rozmaring, zsálya és kamilla hozzáadásával segít. A gyógynövények vagy különleges készítmények belélegzése is segít.

Ha a fül, az orrnyálkahártya és egyéb szervek károsodásának jeleit észlelik, érdemes orvoshoz fordulni, és szigorúan be kell tartania ajánlásait.

A fej lehűlése és kezelése

A fájdalom enyhítésére hideg fej esetén a következőket teheti:

 • Porított mustármagok, amelyeket mézzel keverve és naponta többször kis dózisban vettek be;
 • egy liter forró vízben csepegesse a szegfűszeg gőzt, és 10 percig gőzzel belélegezni.

Gyakran előfordul, hogy a fej hüvelye a vázlat után jelenik meg, akkor a fejfájástól eltekintve a bőrt pattanás alakulhat ki. Esetük egyéb okai a szél, a fagy és egyéb kedvezőtlen tényezők. Az ilyen kiütéseknek sűrű szerkezete van, és nem hagyják sokáig, gyakran növelik a méretüket. A következő módokon tudsz megbirkózni velük:

 • A pattanás kiszáradásához teafaolajat adnak hozzá naponta többször;
 • alkalmazhatja a tsetron gyógyszertári szoftvert;
 • az agyag vagy az iszap jól maszkolja őket, a felhasznált kiütésekre alkalmazzák, és negyed óra múlva lemossák őket;
 • a pattanásokra rendszeresen rendszeres jódot alkalmazhat.

Ha a fej hideg rendszeresen ismétlődik, akkor érdemes megy az immunológushoz, mert ez valószínűleg az immunrendszer megsértéséről szól.

Hideg fej következményei

A közönséges hideg egyik leggyakoribb hatása sinusitis vagy sinusitis. Ezek a kórképek gyakran szövődményekké válnak, és a gyulladásos folyamat átjut az orrüregbe. Más olyan szervek, amelyeknél a gyulladás terjedhet a fejfájás hiányában vagy helytelen kezelésében, a fülek és a szemek. Ezért a hiányos hideg, idült gyulladás vagy conjunctivitis kialakulása, valamint a látóideg gyulladása, ami jelentősen csökkenti a látás funkcióját. A trigeminus idegi vereségével megkezdődhetnek a fogakkal kapcsolatos problémák. A közös hideg egyéb következményei és szövődményei is lehetségesek, de sokkal kevésbé gyakoriak.

Fejfagyasztás

Ezt a patológiát általában hipotermia okozza. Hosszú hidegvérzéssel a fejbőrön, ezen a területen a hajók görcsösek, ami a táplálkozás romlását és a bőr oxigénellátását eredményezi. Különösen élesen a hajhagymák reagálnak, ami gyulladáshoz és gyengüléshez vezet. A fejbőr hidegének kialakulása különböző lehet: néha a fejbőr fáj, hogy más esetekben lehetetlen megérinteni - növeli a törékenységet, a hajhullás és a korpásodás megjelenik.

A fejbőr károsodás kezelésére a népi orvoslás a kámfor-alkohollal való tömörítést javasolja. Ezt az anyagot 1: 1 arányú vízzel hígítjuk, majd a hajra felvisszük és néhány órára elhagyjuk. Hasznos, ha a fejbőr megfázik, hogy a bojtorján lévő vajat dörzsölje bele, majd kb. 4-5 óráig hagyja.

Más népi jogorvoslatokból, a kamilla, amely csökkenti az irritációt, jó hatással van. És mosakodik a fej is fekete nyár levelek infúziójával. A fejbőr kezelésének időszakában minden káros és irritáló anyagot és eljárást el kell vetni.

A fejet hideg lehet mosni

A közös vélemény, függetlenül attól, hogy mosson-e fejet a hideg alatt, nem létezik. A legtöbb ember biztos abban, hogy ebben az időben jobb az ilyen eljárásoktól való tartózkodás, de valójában még a betegség idején is a higiéniát nem törölték. Szóval érdemes megmosni a hajad?

A legtöbb esetben megmossa a haját. Csak ezzel kell gondosan kiválasztani a víz hőmérsékletét, és a fej mosása után nem lehet piszkozat. Jobb a fürdő után, mászni egy meleg takaró alatt, és töltsön egy kis időt ott. Ezenkívül érdemes megemlíteni, hogy a fürdés és a hidegcsillapítás alkoholt fogyasztása nem engedélyezett. A mosási idő a legjobb a minimálisra csökkentése érdekében.

Célszerű a mosás nagyon magas hőmérsékleten való tartózkodása, valamint a betegség kialakulását követő első néhány napon belül.