Gombaellenes kenőcsök

Gomba a bőrön vagy a körmökön - nem a leginkább kellemes betegség, melyben az orvosok a gombaellenes kenőcsök használata mellett minden gyógyszert ajánlanak. A gyógyszertárak és az online áruházak több mint egy tucat elemet kínálnak, amelyek különböznek a gyártó áraihoz és ígéreteihez. Melyik közülük jobb, és hogyan kell kiválasztani a megfelelő kábítószert, különösen a gyermekek és a terhes nők számára?

Mi a gombaellenes kenőcs

Amikor sújtotta kiterjedt területen, orvosok találni a hatékony felhasználását krémek és kenőcsök, amelyek nagy a hatóanyag koncentrációja, de ellentétben a megoldások mentes alkohol komponens, azonban nem rontja a szárazság és viszkető bőr. A kenőcsök tartós hatást fejtenek ki a gombákon, könnyen kezelhetők, jól felszívódnak. Az orvostudományban mindössze 3 ilyen gyógyszercsoport létezik:

 • Antibiotikumok, amelyekből a gombaellenes hatás elsősorban Nystatin kenőcs.
 • Azolszármazékokra. Átjut a spórák membránján, megsemmisítve azt, és elnyomja a gombák szintézisét. Képviselők - Dermazol, flukonazol stb.
 • Allilamin. A gyógyító hatás mellett megelőző jellegű is. A farmakokinetikai tulajdonságokat figyelembe véve e csoport preparátumait elsősorban a körömlemez kezelésére használják.

Gombaellenes kenőcsök a bőrön

Amikor kiválasztunk egy gyógyszert kell nem csupán a betegség típusától, hanem, hogy milyen típusú kórokozó - azonos gombaellenes kenőccsel a lába nem tud dolgozni, vagy hogy kevés eredménnyel, ha veszel egy gyógyszert anélkül, hogy tudnánk, aki provokált mycosis. A gyógyszernek dolgoznia kell:

 • élesztőgombák;
 • dermatophytes;
 • penészes gomba.

Az intim zónához

A fogakkal az orvosok javasolják a ketokonazol vagy a klotrimazol alapú alapanyagok alkalmazását, amelyek kombinálhatók a metronidazollal. Még az ilyen gombaellenes szerekkel való hosszú távú kezelés sem vezet a hatóanyag felhalmozódásához a szervezetben, így a lehető legbiztonságosabb. A nőgyógyászok ajánlották:

 • A Candida egy jó gombaellenes kenőcs a klotrimazol intim zónájához. Antifungális és antibakteriális hatása van, hatással van a penészgombákra, az erythrasma okozó ágensére.
 • A Clomegel kombinált antimikrobiális hatóanyag a vaginitis, a vaginosis és az urogenitalis trichomoniasis esetében.

A test bőrére

A külső használatra szánt, a kézre, lábra és arcra alkalmazott gyógyszerek többsége ajánlott és a test bőrének kezelésénél. Gyakran az orvosok javasolják az ilyen gyógyszerek terápiáját:

 • Ekzoderil. A hatóanyag a naftiin-hidroklorid, felhalmozódik a bőrön. A túladagolás esetei nem rögzítettek, de allergiát okozhatnak.
 • Zalain. A hatóanyag a szertakonazol, ezért gyakran okoz egyéni intoleranciát. Elfojtja a gombák növekedését és aktivitását, a kezelés több mint egy hónapig tart.

Fejbőrre

A terbinafin gombaellenes szerek a fejbőr bőrbetegségeihez, a szakértők szerint, a leghatékonyabban dolgoznak. Ez Terbinox, Atifin, Myconorm név alatt történik. Kitűnő az élesztő és a parazita gombák ellen, elnyomja a Candida nemzetségbe tartozó mikroorganizmusok reprodukcióját. A kezelést kombinálni kell a gombaellenes hatású samponnal.

Kenőcs a gombából az arcon

Az arc bőrét érintő gombás fertőzések kezelésében az orvos gyakran írja elő a Orbinát a betegnek, de ez nem kenőcs, hanem kapszulák orális adagolásra. Kombinálhatod őket a Mikoket kábítószerrel. Gombaellenes hatás, kötelessége a ketokonazol, megakadályozza a kórokozók mycosisának reprodukcióját. A kezelés időtartama meghaladja a 14 napot: 21 napos megfosztás, dermatomycosis esetén - 28. A bőr allergiás reakciói ritkán okoznak.

A lábakért

mycosis kezelés során eltávolítását gyulladás, kiküszöböli a kellemetlen érzetek, javítja a vérkeringést, és megsemmisítése a kórokozó. A kezdeti szakaszban, mint kenőcs a gomba ellen, még egy egyszerű antiszeptikus - szalicilsav, cink is használható. Súlyos formában komolyabb gyógyszerre van szükség. Ezen túlmenően az orvosok azt javasolják, hogy ne használjanak antibiotikumokat és kortikoszteroidokat a mycosis során - ez rontja a betegség lefolyását.

A lábakhoz használjon kenőcsöket:

 • Terbizil. A hatóanyag szinte nem szívódik fel a vérben, de az anyatejjel továbbítódik. Hatékony dermatophytákra és élesztőszerű gombákra. Az ellenjavallatok száma minimális.
 • A Fucis - működik a flukonazollal, gél formájában kapható, a felhasználás időtartama nem haladhatja meg a 3 hetet.

A kezekért

Antimikotikus szerek, amelyeket a gombák gomba kezelésére mutatnak be, ugyanúgy használhatók a kezek vereségében, mivel az egyik kórokozó gyakran hibás. Azonban a kezek bőrén túlnyomórészt gombaellenes krémet kell küzdenie a candidiasis, a leggyakoribb betegség ezen a területen. Ha a stádium súlyos, a gyógyszer antibiotikummal rendelkezhet. Különösen az orvosok javasolják:

 • A Mikozolon - kombinált gyógyszer, gombaellenes és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, az eredmény 2-4 hét után látható.
 • A szertakonazol - az imidazolon, segít a candidiasis elleni küzdelemben, megfosztjuk a dermatofititistól. A hatóanyag nem hatol be a vérbe.

Gomba elleni készítmények körmökhöz

Az onokomikózisban alkalmazott gyógyszereknek többféle formában kell lenniük: a gombaellenes kenőcsök mellett olyan lakkokat is használnak, amelyek jobban működnek a körömlemezzel. Az előkészítésnek keratolitikus hatással kell rendelkeznie, mivel a fertőzött köröm eltávolítása szükséges. Ezek olyan anyagokat tartalmaznak:

 • Bifonazole - segít a gomba elleni küzdelemben, nem csak a tányéron, hanem a okolonogtevom tálcán is. Érinti a kórokozó növekedését és megöli.
 • A flukonazol egy széles spektrumú anyag, amely a test számára legbiztonságosabb.
 • A terbinafin - számos gombát is érint, gátolja a szterinek szintézisét és elpusztítja a fertőzés okozó ágensének sejtjeit.

A lábamon

Tekintettel a körömlemez sűrűségére a lábujjakon, az orvosok azt ajánlják, hogy válasszanak egy gombaellenes kenőcsöt, amely enyhítené a fertőzött terület eltávolítását. A kábítószerek közül a szakértők a Mikosporot osztják ki. A kombinált hatóanyag a bifonazolra és a karbamidra (az antifungális hatóanyag hatékonyabbá teszi), antimikotikus hatással rendelkezik. A kezelést az ergoszterin bioszintézisének 2 szinten történő elnyomásával végezzük. A Kanespor hasonlóan működik.

A kezekben

A kezek és lábak körmei között nincsenek nyilvánvaló különbségek a gombaellenes szerek között, kivéve az érintett lemez vastagságát. Elsősorban kezek kezelésére a krém a Lamiderm gomba, amely fungicid aktivitást mutat. A gyógyszert fel lehet használni a megelőzésre is. A kezelés során ne engedje, hogy a napfény elérje a körmöket. Kívánt esetben klór-nitro-fenol oldattal kombinálható.

Gombaellenes kenőcsök gyermekeknek

A magas toxicitás miatt a gyermekgyógyászatban ritkán alkalmazzák a gombaellenes hatású gyógyszereket, ezért ezeket az orvosnak kell kiválasztania, a test állapotára és a betegség súlyosságára vonatkozó adatok alapján. Számos pont van a gombaellenes hatású szerek kiválasztására:

 • A Terbizil még a legfiatalabb gyermekeknél is használható (biztonságosnak tekinthető), de csak helyi szinten. A szóbeli vétel csak 2 év után engedélyezett.
 • Az allilamin-sorozat (Exoderyl, Lamizil) gombaellenes készítmények nem alkalmazhatók 12 év alatti gyermekeknél.
 • A candidiasis akut helyzetében az Amphotericin B alkalmazható, de nem szisztémásan.
 • Gyermekkori onokomikózis esetén az orvos tanácsot ad az azol (Nizoral, Mifungar) alapú kenőcsök használatára.
 • Dermatophytosis esetén Tolnhthate megengedett.

Körömgombák krémek és kenőcsök

[flat_ab id = "1"] Az antimikotikus kenőcs vagy krém külsőleges gyógyhatású készítmény, amelyet helyileg alkalmaznak a köröm gombájával szemben. Az onokomikózis kezelésénél a kenőcs megkülönböztető jellemzője a magas gombaellenes koncentráció kialakulása az alkalmazás helyén. A dózisformák hatása kívül esik, elsősorban a körömlemez felső felületén. Megakadályozza a gomba terjedését a bőrön, és kezeli a bőr mikózisát, hogy elkerülje a gomba súlyosbodását a körmökön.
[Hirdetések-PC-1]
Az egyetlen hátránya, hogy kenőcsöt vagy krémet használnak körömgombák kezelésére - a köröm bázisán belüli ütközés bonyolultsága, ahol a leginkább életképes gombatestek találhatók.

Használati utasítások

A kezelés különböző szakaszaiban az onokomikózis kenőcs lehet hatékony kezelés:

 • A betegség kezdeti szakaszában, amikor a fertőzés nem mélyen behatolt a köröm alapjába;
 • Az érintett körömlemez korhadó részének eltávolítására vonatkozó eljárások után;
 • A gomba megelőzése új szög növekedése során;
 • Vékony és gyorsan növekvő köröm, például gyermekeknél és serdülőknél;
 • Bőr-mycosisokkal;
 • Lézeres terápiás kezelés, orvosi pedikűr eljárások;
 • A betegség bármely szakaszában más kezelésekkel kombinálva.

A kenőcs kiegészítheti a szisztémás terápiát, valamint a kezelést más helyi eszközökkel - lakk, cseppek. Azt is használják, hogy fokozzák a népi terápia módszereinek hatékonyságát, a körömgomba kezelésének alternatív módját.

A gombaellenes kenőcsök és krémek teljes listája

Balra - az onokomikózis terápiájában használt aktív anyagok neve, jobbra - a gyártóknak megfelelő különböző gyártók kereskedelmi nevek listája.

A gyógyszert külön kell elválasztani mikoseptin, amely a dermatophytákon aktív fungisztatikus hatással rendelkező undecilénsavat tartalmaz. A cink, amely kiegészíti a készítményt, gyógyító hatással bír, eltávolítja a bőr irritációját. Nagyon ritkán használják az onychomycosis terápiájában, hatékonyabb a bőrmikózumok kezelésére.

A készítményekben felhasznált hatóanyagok felülvizsgálata

terbinafin

A cselekvési mechanizmus
Megakadályozza az ergoszterin enzimet, amely a gombás sejtek védőmembránját képezi, ami az anyag fungisztatikus hatását magyarázza. A hatás részletes fungicid mechanizmusa nem tisztázott pontosan.

A cselekvés spektruma
Dermatophyták és penészgombák. A Candida albicans nemzetségbe tartozó élesztőgomba rezisztens a terbinafinra. E faj más gombáinak vonatkozásában lehetnek fungicid és fungisztatikus hatások is.

farmakokinetikája
A terbinafin külső alkalmazásával az anyag körülbelül 5% -a felszívódik, ami kizárja a szisztémás hatást.

Adagolási formák
Kenőcs 15 g-os, 15 és 30 g-os krémben. A gélnek ugyanazok a tulajdonságai vannak, de ritkábban használják, 15 g-ban.

A kinevezés módja
Naponta 2 alkalommal. A céltól függően az alkalmazás időtartama 1-24 hónap vagy annál hosszabb lehet az egészséges köröm megjelenése előtt.

Kábítószer kölcsönhatások
Jelenleg nincsenek adatok a külső felhasználási formákról.

Mellékhatások
Nagyon ritka esetekben helyi reakciót válthat ki vörösség, égés, hámlás, viszketés, száraz bőr formájában.

További információk
A legkorszerűbb kémiai eszközökkel előállított készítmény, amely bőrgyógyászatban alkalmazható a 90-es évek eleje óta.

ketokonazol

A cselekvési mechanizmus
Elpusztítja a gomba védőburkolatát, megzavarva az enzimek funkcióit, amelyek részt vesznek a membrán kialakulásában.

A cselekvés spektruma
Fungicid és fungisztatikus. A ketokonazollal szembeni ellenálló képesség csak a nedermatophyták penészes gombájának egy csoportja.

farmakokinetikája
A klinikai vizsgálatok során a vérben nem észleltek helyi ketokonazol molekulákat. Gyorsan hat a nyálkahártya tüneteire a dermatophyte és az élesztő kultúra által okozott fertőzések esetében.

Adagolási formák
Krém és kenőcs. Csomagolás - 10, 15, 20, 30, 40, 50 g cső, a gyártótól függ.

A kinevezés módja
A köröm és a szomszédos területek érintett területeinek napi 1-2 alkalommal történő alkalmazása a kenőcs kezelésének időtartama egyedi.

Kábítószer kölcsönhatások
A szisztémás keringésbe való felszívódás hiánya kizárja a ketokonazol belső alkalmazásával és a veszélyes kölcsönhatásokkal szembeni többszörös ellenjavallatot.

Mellékhatások
Dermatitis, vörösség, csalánkiütés, viszketés, fényérzékenység (fényérzékenység). Ha bármilyen nemkívánatos reakció jelentkezik, a gyógyszer megszakad.

További információk
Nincsenek adatok sem a külső ketokonazol biztonságosságáról, sem a terhes és szoptató nők káros hatásairól.

A 70-es évek óta foglalkozik bőrgyógyászati ​​megbetegedések kezelésével.

klotrimazol

[Hirdetések-PC-4]
A cselekvési mechanizmus
A gombás sejtek építőszerkezetét és a létfontosságú tevékenység folyamatát destruktív módon befolyásolja.

A cselekvés spektruma
Fungicidálisan nagy koncentrációban, vagy fungisztastikusan kis dermatophytikus, élesztőszerű és penészgombákban termesztett és elkülönülő organizmusok.

farmakokinetikája
Helyi használatra belenyúl a bőr szikrázó rétegei és a köröm keratinja között, fokozatosan felhalmozódva. Ez a tulajdonság felelős a gombaellenes hatásért is.

Adagolási formák
Krém 1% csomagolás 10, 15, 20 g Kenőcs 1% 20, 30 g.

A kinevezés módja
A fertőzött területek kezelése naponta 2-3 alkalommal, amíg a megoldás teljesen fel nem szívódik. Az onokomikózisos kezelés időtartama 1-6 hónap és több, egészen a köröm teljes növekedéséig.

Kábítószer kölcsönhatások
A klotrimazol hatékonysága a nystatin, a natamycin, az amfotericin B együttes alkalmazásával csökken.

Mellékhatások
Égető érzés, bőrpír, kontakt dermatitis az alkalmazás helyén. Minden allergiás reakció esetén a klotrimazol megszakad.

További információk
Amikor a krémet a körömre helyezi, ne kösd össze. Ez megakadályozza a bőr belégzését.

naftifin

A cselekvési mechanizmus
Lassítja az ergoszterin enzim szintézisét, amely fokozatosan elpusztítja a gombasejt védőfalát, és teljes halálához vezet.

A cselekvés spektruma
Fungicid hatás a dermatophytákra, penészgombákra. Az élesztők tekintetében a fajtól függően fungisztatikus vagy fungicid hatás figyelhető meg. Az egyetlen antimikotikum, amely képes gyulladásos folyamatok eltávolítására gombaellenes hatás mellett.

farmakokinetikája
Képes gyorsan leküzdeni a bőr és a köröm akadályát, és minden rétegben megteremteni a szükséges hatékony gombaellenes koncentrációt. Érvényes 24 órán át.

Adagolási formák
1% tejszín 15 g és 30 g.

A kinevezés módja
Naponta egyszer, folytassa a napi alkalmazást mindaddig, amíg a köröm teljesen meg nem újul. A krém használatakor nem szükséges a kötszer.

Kábítószer kölcsönhatások
Nem figyeltek meg más gyógyszerekkel való kölcsönhatást.

Mellékhatások
Nagyon ritkán helyi reakció alakulhat ki vörösség, száraz bőr, égés formájában. Az ilyen reakciók nem igénylik a gyógyszer visszavonását.

További információk
Bizonyos tanulmányok szerint a naphthyfin a modern onychomycosis terápia leghatékonyabb anyaga.

bifonazol

A cselekvési mechanizmus
Csökkenti a gombás membrán védő funkcióját befolyásoló enzimek aktivitását.

A cselekvés spektruma
A gombaellenes hatások széles skálája a körömgombák gyakorlatilag minden kórokozójára.

farmakokinetikája
A bőr mélyen felszívódik. 6 órával később a bifonazol koncentrációja jóval meghaladja a kórokozó-fertőzésre ható fungicid hatással szembeni minimális hatást. A bőrön 36-48 óra van.

Adagolási formák
1% tejszín 15 g és 30 g.

A kinevezés módja
Naponta 1 alkalommal, egészen új, egészséges köröm megjelenéséig.

Kábítószer kölcsönhatások
A külső bifonazol felszívódása elhanyagolható, ezért nincs szisztémás hatás. Más gyógyszerekkel való kölcsönhatás nem ismert.

Mellékhatások
Lehetséges helyi reakció a bőrön a köröm körül: kontaktus dermatitis, hámlás, viszketés, enyhe vörösség és bizsergő érzés az alkalmazás helyén.

További információk
Gyermekek számára engedélyezett, de orvos felügyelete alatt, különösen 1 évesnél fiatalabb gyermekek számára.

Ne alkalmazzon allergiát imidazolszármazékokra (klotrimazol, econazol, mikonazol). Ha a készítmény túlérzékenysége a bifonazol krém formájában, akkor átválthat olyan adagolási formákra, amelyek nem tartalmaznak cetosztearil-alkoholt (például bifonazol oldatot).

mikonazol

A cselekvési mechanizmus
Megváltoztatja a gombatest membránjának tulajdonságait és összetételét, lelassítja az ergoszterin termelésének folyamatát (a membrán fő szerkezeti összetevője). Mindez a gomba halálához vezet.

A cselekvés spektruma
A mikonazolra a legérzékenyebbek a dermatomycetes és élesztő patogének.

farmakokinetikája
A helyi alkalmazással kis mennyiség felszívódik a teljes véráramba, amely elpusztul a májban, és a dózis 14-22% -a választódik ki a vesékből.

Adagolási formák
2% tejszín 15 g.

A kinevezés módja
Napi 2 alkalommal az érintett területeken. Szükség esetén lezárható öltözõt készíthet.

Kábítószer kölcsönhatások
Hatását potencírozza a fenitoin (antiepileptikum), orális cukor-csökkentő eszköz, közvetett antikoagulyatov (sinkumar, warfarin, fenilin).

Mellékhatások
Égési érzés, bizsergés az alkalmazás helyén, bőrpír. Nagyon ritkán, ödéma, csalánkiütés, bőrkiütés, erythema megfigyelhető.

További információk
A 4 hetesnél hosszabb kezelés nem ajánlott. Hiperérzékenység kialakulásának esetén a hatóanyagot törölni kell.

econazol-

A cselekvési mechanizmus
Megakadályozza a sejtek élettartamát, ami a gomba elpusztításához és halálához vezet.

A cselekvés spektruma
Van egy széles profil a gombaellenes hatás dermatophytes, penészes, élesztő, néhány Gram-pozitív baktériumok.

farmakokinetikája
Átszúrja a körömlemez és a bőr összes rétegét, és maximális koncentrációt hoz létre az epidermisz rétegében. Külső alkalmazás esetén kis mennyiség felszívódik. Az alkalmazott dózis körülbelül 1% -a ürül a bélben és a vesékben.

Adagolási formák
1% krém 10 g, 20 g, 30 g.

A kinevezés módja
Vékony réteget alkalmazzon, miután dörzsölte, egészen addig, amíg reggel és este 2 alkalommal nem teljesen felszívódik az érintett területre. A körömkezelés az econazollal nem több, mint másfél hónap.

Kábítószer kölcsönhatások
Nincsenek adatok az interakcióról.

Mellékhatások
Túlérzékenység helyi vörösség, viszketés, égés formájában.

További információk
Az antimikotikumok előnye az olyan gombafajok hatékonysága, amelyek más gombaellenes hatóanyagokkal szemben rezisztensek.

isoconazole

A cselekvési mechanizmus
A gomba halálát okozza, megzavarva a gomba membrán membránjának integritását és összetételét.

A cselekvés spektruma
Gombaellenes és fungisztatikus hatás dermatophyte, élesztő, penészgomba, néhány Gram-pozitív baktérium.

farmakokinetikája
Az izokonazol szisztémás abszorpciója elhanyagolható.

Adagolási formák
1% krém 20 g és 50 g.

A kinevezés módja
A felnőttek és a gyermekek az első hónapban naponta egyszer alkalmazzák, vékony réteget alkalmazva a gombás lézió területére, finoman dörzsölve. Az izokonazollal történő kezelés időtartama egyedileg határozható meg.

Kábítószer kölcsönhatások
A klinikai vizsgálatok nem tártak fel gyógyszerkölcsönhatásokat.

Mellékhatások
Helyi allergiás reakciók: vörösség, viszketés, égő érzés.

További információk
A felhasználás szigorúan orvos felügyelete alatt történik.

oxikonazolt

A cselekvési mechanizmus
Elsősorban a gomba védő sejtes mechanizmusát gyengíti.

A cselekvés spektruma
Az ózonikonazol gombaellenes hatással rendelkezik egyes dermatophyták és élesztőgombák ellen.

farmakokinetikája
Külső alkalmazás esetén az anyag felszívódásának százalékos aránya elhanyagolható. Felhalmozódik a stratum corneumban.

Adagolási formák
1% krém, cső 30 g.

A kinevezés módja
A javasolt felhasználás napi 1 alkalommal, lehetőleg éjszaka. Vékony réteget alkalmazzon a gomba által fertőzött területen. A tanfolyam időtartama egyéni, de legfeljebb 6 hónap.

Kábítószer kölcsönhatások
Ezek az adatok nem állnak rendelkezésre, azonban az orvos beleegyezése nélkül az oxyconazol nem alkalmazható más gyógyszerekkel együtt.

Mellékhatások
Ritkán mérsékelt reakció alakulhat ki viszketés, vörösség, helyi irritáció formájában.

További információk
A gyógyszert ritkán írják fel az onychomycosis kezelésére, de orvosi konzultáció után lehetőség van egy közös kezelésre.

natamycin

A cselekvési mechanizmus
A natamycin gombaölő hatású gombaölő polién antibiotikum. Megszakítja a baktériumok és gombák membránjainak funkcióit és integritását.

A cselekvés spektruma
Az élesztőgombák halálához vezet, sokkal kevésbé hatékony a dermatophyták ellen.

farmakokinetikája
A bőrön történő alkalmazáskor nem lép fel szisztémás felszívódás.

Adagolási formák
2% krém 30 g. Szintén rendelkezésre állnak a natamycin, a neomicin és a hidrokortizon-szteroidok krém és kenőcs formájában történő kombinációját tartalmazó adagolási formák.

A kinevezés módja
A gyermekeket és a felnőtteket naponta 2-4 alkalommal használják, a kábítószert szigorúan a vékony rétegű fertőzött területekre alkalmazzák. A natamycin kezelés időtartama egyedi.

Kábítószer kölcsönhatások
Nincsenek adatok a gyógyszerinterakció leírásáról.

Mellékhatások
Lehetséges helyi allergiás reakció a bőr égetéséről és irritációjáról.

További információk
A natamycin terhes nőknek és a szoptatás alatt, orvosi felügyelet mellett, a feltüntetett adagok betartásával engedélyezett.

nystatin

A cselekvési mechanizmus
Gombaellenes, fungisztatikus. Képes arra, hogy beépüljön egy gomba sejtjeibe, amely sok csatornát képez, amelyen keresztül víz és más molekulák szabályozatlan szállítása következik be. Ezáltal a sejt instabil a külső nyomás hatására, és feloldódik.

A cselekvés spektruma
Élesztőszerű gombákkal szemben aktív.

farmakokinetikája
Nem felszívódik a véráramba, és nem halmozódik fel.

Adagolási formák
Kenőcs 30 g.

A kinevezés módja
Helyi alkalmazás naponta kétszer, reggel és este. A nystatin kezelésének szokásos kezelési módja külső használat esetén 7-10 nap. Szükség esetén ismételje meg a tanfolyamot.

Kábítószer kölcsönhatások
A klotrimazol aktivitása a nisztatinnal egyidejű alkalmazás esetén csökken.

Mellékhatások
Az allergia bőrvérzéssel, lázzal, hidegrázással fejezhető ki.

Néha a rezisztens gombafajok terjedése lehetséges. Ebben az esetben a gyógyszer lemondásra kerül.

További információk
Alkalmazható 1 éves gyermekeknél, de gyermekorvos szigorú felügyelete mellett.

A legjobb kenőcs kiválasztása

A hatékony gombaellenes kenőcs vagy krém kiválasztásának fő kritériuma a hatóanyag hatásának spektruma, aktivitása egy adott kórokozóval szemben.

 • Egyéni érzékenység a termék összetételére;
 • Kompatibilitás az alapterápiában már használt gyógyszerekkel;
 • A beteg kora és az onychomycosis anamnézis.

Ezekből a tárgyaktól függ, melyik kenőcs a legmegfelelőbb az Ön számára.

Véleményünk szerint a leghatékonyabb kenőcsök:

 • Lamisil krém - a terbinafin eredeti formulája ténylegesen elpusztítja a gombát, függetlenül a kórokozótól. Szintén kezeli a pelenka kiütést, szarvasodást, bőrhámlást. Nagyon ritka allergiás reakciók. Nem szükséges az idősek adagolásának módosítása. A gyermekek 12 éves kortól engedhetnek be. Ár cső 15 g 500 rubel.
 • ekzoderil A krém olyan hatékony gyógyszer, amely nemcsak a gombát ölte meg, hanem olyan baktériumokat is, amelyek másodlagos fertőzést okozhatnak. Gyorsan eltávolítja a viszketést és más gyulladásos folyamatokat. Folyamatos a nap folyamán. Ár: 15 g 400 rubel.
 • klotrimazol A kenőcs olcsó, de igen hatékony eszköz a legtöbb gombafertőzésben. A kenőcs ára Clotrimazole-Akrihin 20 g 90 dörzsölje.

A kenőcsök főbb ellenjavallatai

[Hirdetések-PC-3]
Mivel a gombaölő kenőcsöt vagy krémet csak külsőleg alkalmazzák, a teljes véráramban való felszívódás gyakran elhanyagolható és nem befolyásolja az általános egészséget. vannak csak helyi allergiás reakciók. Ezért minden antimikotikus kenőcs és krém esetében a fő ellenjavallat a gyógyszer összetételének fokozott érzékenysége.

Gondoskodjon róla, hogy az orvos felügyelete alatt gerinctelen gyógyszereket szedjen terhességre és szoptatásra.

Hogyan kell alkalmazni az alapokat helyesen?

A külső gombaellenes szerekkel végzett kezelés hatékonyságának növelése érdekében a következőket kell figyelembe venni:

 1. Krém vagy kenőcs, a gélt a bőr tiszta, száraz felületére kell felhordani.
 2. A hatóanyagot vékony rétegben oldja fel. Ez különösen igaz a többkomponensű kortikoszteroid gyógyszerekkel szemben. Dörzsölni vagy egyszerűen alkalmazni - az adott összetételre vonatkozó utasításoktól függ.
 3. Az alkalmazási gyakoriság napi 1 vagy 2 alkalommal.
 4. A jobb felszívódás érdekében, a bőr nyavalyás területének enyhítésére, amelyek megakadályozzák a kenőcs összetételének behatolását, az alkalmazás előtt készítsenek orvosi fürdőt.
 5. A köröm eltávolításának eljárása után forduljon szakemberhez a tálcák szükségességével és receptjével.
 6. Bizonyos esetekben megengedett olyan kötést alkalmazni, amely meghosszabbítja a fungicid hatását. Érdemes azonban ezt a lehetőséget ellenőrizni utasításokkal, amelyeket egyéb vegyületek nem ajánlhatnak.
 7. Ahogy nősz, vágd a körömet, így eltávolítod a gomba által érintett területet. Ez nagymértékben felgyorsítja a helyreállítást.

Hogyan kell kicserélni

A kenőcsök legmegfelelőbb helyettesítője a dózisforma - csepp és lakk.

Mind a lakk, mind a cseppek az onokomikózis különböző formáinak kezelésére szolgálnak. A készítmény összetétele mélyen behatol a szög keratinjába és felhalmozódik fungicid koncentrációkban, hatékonyan megsemmisítve a gombafertőzést.

Mérsékelt hyperkeratosis jelenlétében A legnagyobb eredmény a lakk lesz Hosszú hatású tulajdonsága miatt több napig.
[ads-pc-2] [ads-mob-2]
[flat_ab id = "3"]

Olcsó és hatékony gombaellenes szerek - a legjobbak listája

A folyamatosan növekvő életszínvonal ellenére a gomba a föld szinte minden második lakosában megtalálható. A gombás elváltozások kezelése gyógyszerek alkalmazása nélkül lehetetlen, de a sikeres kezeléshez csak kiváló minőségű és hatékony gombaellenes gyógyszereket kell használni.

A minőség és a hatékonyság kombinációja nem mindig jelenti a szuper drága gyógyszerek megszerzését. A gombákkal szemben meglehetősen olcsó készítmények állnak rendelkezésre, amelyeket a nagy hatékonyság és a gyors működés jellemez. Ezenkívül a gomba kezelésében költséges gyógyszerek analógjai is alkalmazhatók, amelyek ugyanazt az eredményt adják, mint az eredeti hatóanyag.

A gombaellenes szerek különbségei és jellemzői

A gomba elleni készítményeket a mycosis lefolyásának időtartamától, az érintett felület térfogatától, az egyidejűleg előforduló betegségek jelenlététől, a gomba megnyilvánulásainak jellegétől függően választják ki.

A gombaellenes hatóanyagok felszabadulási formái változatosak - tabletták, kenőcsök, gélek, oldatok, kúpok formájában kaphatók. A felszabadulási formák sokfélesége lehetővé teszi nemcsak a mycosis külső formáinak kezelését (lábak, nemi szervek, lábak és kezek körmök), valamint a gomba belső megnyilvánulásainak kezelésére. A gombaellenes szerek szisztémás hatása a tablettákban, helyi kezeléshez géleket, kenőcsöket, permeteket, krémeket használ.

A modern farmakológia sikeresen kezelheti a gombás betegségeket bármilyen természetben

Figyelj! Az egyetlen gyógyszerrel történő terápia általában nem hozza meg a kívánt hatást, mert gyakran többféle kórokozó csapódik ki a szervezetre. Ezért az orvosnak előírnia kell a gomba átfogó kezelését.

A gombafertőzés minden körülmények között könnyen alkalmazható, gyorsan fejlődik a különböző hatóanyagokkal szembeni ellenállás. Ezért nem szükséges külön-külön kiválasztani a készítményt a gombából, tk. ez a gomba mutációjához és stabilabb formáinak kialakulásához vezethet.

Gombaellenes szerek alkalmazása esetén:

 • Mycosis a láb;
 • Élesztőbőr fertőzés;
 • kríptokokkózis;
 • A légzőszervi traktus gombás fertőzései;
 • Vaginális candidiasis;
 • Parakoktsidoidomikoz;
 • hisztoplazmózis;
 • onychomycosisban;
 • A hüvelyi régió epidermofitózisa;
 • Élesztőbőr fertőzés;
 • candidemia;
 • A nyelőcső és a szájüreg gyulladása;
 • sporotrichózis;
 • A fejbőr gombája;
 • pelenkakiütés;
 • A test bőrének gombája.

A gombaellenes gyógyszerek a kórokozók megsemmisítésére és megsemmisítésére irányulnak, és megakadályozzák a fertőzés terjedését. Néhány gyógyszer sikeresen legyőzte a dermatophytákat (penészgombák), mások közvetlenül az élesztőgombák megsemmisítésére irányultak. Ezért a gyógyszerek kiválasztása a kórokozó típusától függ, amelyet az orvos a megfelelő tesztek után határoz meg.

A gomba elleni készítmények áttekintése

A gomba-készítményeket kémiai szerkezetük, klinikai céljuk és hatásuk spektruma alapján osztályozzák. A leggyakoribb és hatékonyabb gyógyszeres gombaellenes szerek az azolok, poliének és alil-aminok csoportjai közé tartoznak.

Poléncsoportok

A poliének széles spektrumú gombaellenes szerek a tablettákban és kenőcsökben, amelyek a mycosis kezelésében a legkedveltebbek. Leggyakrabban a nyálkahártya, a bőr, a gyomor-bél traktus candidiasisának kezelésében alkalmazzák.

 • Nystatin - kenőcsök és tabletták formájában kapható nyálkahártyák és a test bőrének kezelésére. Alkalmazása a bőr, a belek, a hüvely, a szájüreg candidiasisában. Gyakorlatilag nincs ellenjavallat, lehetséges mellékhatások allergiás megnyilvánulások formájában. A kezelés időtartama 10-14 nap (az utasításoknak megfelelően). Az ár 40 rubelből áll.
 • Levorin - a gyomor-bélrendszer és a bőr candidiasisára alkalmazható, nagy aktivitást mutat a trichomonadák, Candida gombák, leishmania ellen. Terhesség alatt, 2 éves kor alatt, laktáció alatt, máj- és veseelégtelenségben, hasnyálmirigy-gyulladásban, a bélben és a gyomorban nem alkalmazható. Az ár 100-130 rubel.
 • A Pimafucin - hatalmas számú kórokozó gombát érint, amely befolyásolja a szervezetet. A gyomor-bél traktus, vagina candidiasisára van előírva, hogy eltávolítsa az antibiotikumok és a kortikoszteroidok kezelésének hatásait. Az ár 250 rubel.
Az alacsony ár és a hatékony hatás miatt Nystatin továbbra is az első számú gyógyszer a mycosis bőrön való kezelésében

Azol csoportja

Azoles - a fejbőr, a bőr, a lábak és kezek körmök kezelésében használt szintetikus gyógyszerek, megfosztva. Néhány gyógyszer ebben a sorozatban a nyálkahártyák és a mocsok kandidiózisának kezelésére szolgál.

A gombaellenes gyógyszerek listája:

 • Ketokonazol - dimorf és élesztőszerű gombák, folliculitis, dermatophytes, seborrheic dermatitis, lichen, krónikus candidiasis elleni készítmény. Gyakran használják a bőrt és a fej gombájának kezelését, ha magas a károsodás és a fertőzéssel szembeni ellenállás. A gyógyszer kiterjedt mellékhatásokat okozhat, óvatosan adva gyermekeknek és idős betegeknek. Az ár 100 rubel.
 • Mycosoril kenőcs epidermophytosis, pityriasis, seborrheic dermatitis, dermatomycosis, különböző típusú candidiasis kezelésére. Gombás készítmények a körmökre, a kézfejekre, a lábakra, a ketokonazol hatóanyagra alapozva, szintén hozzáférhetőek samponok és tabletták formájában. Az ár 200 rubel.
 • Sebozol - készítmény sampon kenőcs formájában, élesztőszerű gombák, dimorfitok, streptococcusok és staphylococcusok ellen. A lábak, a körmök, a fejbőr, a kezek gombás elváltozásainak kezelésére szolgál. Az ár 130 rubel.
 • A flukonazol - számos hatással jár a Cryptococcus gombák, a szájon át és a garat candidiasis, a légzőrendszer, a reproduktív rendszer szervek, a körömgombák és a lichen vereségében. A kapszulákat óvatosan alkalmazzák terhesség alatt, a máj és a szív kóros betegségeivel. Az ár 20 rubel.
Az azole-gyógyszereket gyakran használják a gomba szőrtüszőkön és körmökön történő kezelésére

Figyelj! A gomba kórokozói önálló gyógyszerként használhatók a mycosis esetében, ha a sérülés területe elenyésző, és a betegség kezdeti állapotban van. Más esetekben a kenőcsök a komplex gombás terápia részeként használatosak.

Alil-aminok csoportja

A sorozat előkészületei dermatomikózissal küzdenek - a haj, a bőr, a köröm gombás sérülései.

A csoport leggyakoribb gyógyszere a terbinafin. Ez egy topikális készítmény (krém, kenőcs), amelyet a köröm és a bőr gombák, a dimorf és a penészgén kórokozók kezelésére használnak. A köröm, a láb, a fej, a törzs súlyos gombás sérüléseire van előírva. Az ár 48 rubel.

A terbinafin nem hagyja a szervezetben mérgező anyagokat, ezért nagyszerű a kisgyermekek és a várandós anyák kezelésében történő mycosis kezelésére

A terbinafin hatóanyag megsemmisíti a gomba membránjának sejtjeit, és a gombás kolónia halálát idézi elő. Ezenkívül az anyag nem halmozódik fel a szervezetben, és teljes egészében eltávolítja a májat, ami lehetővé teszi alapok felhasználását a terhes nők és gyermekek gombás fertőzéseinek kezelésére.

Olcsó analógok

Sok a gomba elleni készítmény, de alapvetően ezek a gyógyszerek egymás analógjai. Ennek az az oka, hogy idővel szabadalmaztatott gyógyszerkészítményt állítanak elő olyan gyógyszergyártók számára, amelyek generikus készítményeket állítanak elő - azonosak a gyógyszerek összetételében és a kábítószerekkel szembeni fellépéshez, ugyanakkor nem annyira drágák az árnál.

A generikumoknak megvan a maga nevük a gyógyszerre, de analógia alapján kiszámíthatók a gyógyszer hatóanyaga szerint, amelyet a csomagoláson fel kell tüntetni.

A terbinafin, az egyik leghatékonyabb gombaellenes szer a következő analógokkal rendelkezik:

A fluconazol hatóanyagot a készítmények tartalmazzák:

A ketokanazol ható analógjai - Fungavis, Nizoral, Mikozoral.

A gombaellenes gyógyszerek ára nem mindig a minõséggel függ össze. A drága antimikotikus gyógyszerek olcsó analógjai általában nem hatékonyabbak

A gombák elleni készítmények ára nagyon különböző, nagyon olcsó és nagyon olcsó termékekre változik. A legolcsóbb analógok ketokonazol és flukonazol alapú készítmények sorában találhatók. A terbinafin analógjai átlagos pozíciót foglalnak el, és a legdrágább az itrakonazolra (Itramikol, Irunin, Itrazol, Kanditral) alapuló készítmények.

Gyermek előkészületek

A gombaellenes gyógyszerek elsősorban helyi kenőcsöket, krémeket, permeteket, külső használatra szolgáló porokat, lakkokat, cseppeket, samponokat használnak. A helyi alkalmazási módok a triazol, az allilamin, az imidazol hatóanyagainak hatásán alapulnak.

A helyi gyógyszerek a leghatékonyabbak a candidiasis, az epidermophytosis és a színes lichen kezelésében.

Kandidáns szájgyulladással a gyermek gyógyszert szed, tabletták vagy lemezek formájában reszorpcióra. A gombafertőzés kezelése a szisztémás szuszpenzió használatán alapul. A körömgomba gyermekeknél különleges lakk, amely nemcsak a gombák kolóniáját neutralizálja, hanem védőfóliát is létrehoz a körömlemezen.

Az antimikotikus gyógyszerek használata akut allergiát okozhat, és súlyosan megzavarhatja a gyermekek egészségét, ezért semmilyen esetben sem öngyógyíthatják a gyermeket

A legelterjedtebb helyi készítmények a következők:

A szisztémás terápiát csak akkor hajtják végre, ha nagy léziók fordulnak elő és terjednek gyorsan. A szisztémás készítmények:

A gyermekgyógyászatban alkalmazott gombaellenes gyógyszerek önkezelése nem megengedett, mert a gyógyszerek számos mellékhatással és ellenjavallattal rendelkeznek. A megfelelő kezelési tervet csak szakképzett orvos végezheti.

A gombaellenes gyógyszerek olcsóak, de hatékonyak

A köröm és lábgerinc olyan probléma, amellyel sok ember szembesül. Nem kellemetlen érzés, viszketés, illat, képtelen megjelenni mezítláb nyilvános helyeken, mint a fürdőkád vagy a medence - mindez komoly kellemetlenségeket okoz. Van-e gombaellenes gyógyszer - olcsó, de hatékony, amivel legyőzheti a gomba anélkül, hogy túlfizetne volna semmiért?

A leghatékonyabb és olcsóbb antifungális szerek

A lábak és a köröm gombáját az orvosok nyelvén mikroszkóppal hívják (a körmöknél az "onychomycosis" kifejezést használják).

A betegséget a következők okozhatják:

 • gombák-dermatophytes;
 • Candida nemhez tartozó gombák;
 • mikroszporia (pl. gyűrű);
 • penészgombák.

Az onychomycosis megszabadulása egy hosszú folyamat, amely három hónapról egy évre szól. Ez azért van így, mert a gomba a köröm rétegeiben marad, és teljes megújulást igényel. A lábfejű mycosis helyzete "kedvezőbb", mivel a bőr rétegei hajlamosabbak a gyógyszerek behatolására.

A gombák és lábak elleni gombaellenes készítmények széles körű választékot képviselnek a gyógyszertárakban, és nem könnyű választani közülük olcsó, de minőségi termékeket.

Krémek, kenőcsök és gélek a lábak és a körmök számára

Mivel a mycosisból származó külső készítmények elsősorban krémeket, kenőcsöket és géleket használnak.

A külső gombaellenes szerek modern osztályozását bemutatjuk:

1. Poliének: amfotericin B, natamycin, nystatin;

2. Asolok (imidazolok):

 • bifonazol (készítmények "Bifonazol", "Mycospores", "Bifosin" és egyéb);
 • Clotrimazole ("Clotrimazole", "Kanesten", "Kanison");
 • izokonazol ("Travogen");
 • sertakonazol (Zalain);
 • Ketokonazol ("Ketokonazol", "Nizoral", "Dermazol");
 • mikonazol (Mikozolone);
 • oxikonazol (Mifungar).
 • terbinafin (Terbinafine, Dermgel, Lamizil, Terbizil és mások);
 • Naftifin ("naftifin", "Exoderil").

4. Amorolfin ("Loceril").

5. Különböző kémiai szerkezetek előkészítésének csoportja a külső használatra ciklopirox, Castellani festékkel, propilénglikollal és másokkal.

A lábak (lábak) elleni gombaölő kenőcsök sokkal szélesebbek, mint a köröm gombás fertőzései. Az utasításoknak megfelelően krémeket és kenőcsöket alkalmaznak a láb bőrére és az interdigital üregek napi 1-2 alkalommal. A kezelés folyamata attól függ, hogy a gomba milyen mértékű a lábának vereségétől függ, átlagosan 2 héttől több hónapig terjed.

Gyógyító cseppek és permetek

Cseppek és permetek - a gombafertőzés kényelmes formája. Előnyük az alkalmazás egyszerűsége és pontos adagolása. A bőrön lévő oldat (körmök) alkalmazása után 2-3 napig védőfólia képződik. A film alatti hatóanyag abszorbeálódik a dermisbe, amely jól eloszlik a rétegeiben.

A leghíresebb és viszonylag megfizethető:

 • Lamisil-Uno (terbinafin hatóanyag);
 • Lamella (terbinafinnal);
 • Exoderyl (naftoinnal).

Gombaellenes lakkok

A gombaölő lakkokat a következő jelzésekhez használják:

 • a betegség időtartama nem haladja meg az egy évet;
 • a gomba nem befolyásolta a köröm szerkezetét;
 • a körömlemez legfeljebb 1/3-a befolyásolja.

Ezek a gyógyszerek előnyösek, ha az orális kezelés ellenjavallt: máj- vagy vesebetegség, a szív- és érrendszeri szövődmények szövődményei.

A lakk alapok gazdaságosak, a körmöket nem minden nap, hanem 1-3 alkalommal a hét folyamán alkalmazzák. Az alkalmazás gyakorisága függ attól a betegségtől, amelyen a lakkot alkalmazzák, és amely alapján az aktív komponens. Az alap az amorolfin vagy ciklopirox.

Az amorolfinnal ("Loceril") ellátott lakkot egy héten hetente kétszer a gomba által károsított körömlemezre kell felhordani, majd hetente egyszer. A ciklopiroxolamin alapú lakkok gyakoribb alkalmazást igényelnek: hetente 2-3 alkalommal a kezelés során. Átlagosan a gomba lakkokkal való ártalmatlanításának időtartama 4 hónap és 6 hónap között van.

Cyclopyrox (lakk "Batrafen") - számos gombaölő szer szintetikus eredetű hatóanyaga. Nagyon hatásos a felületes mikózisok ellen, a körmök gombafertőtlenítésében alkalmazzák. Azonban a ciklopiroxokkal végzett lakkok onychomycosis elleni hatékonysága alacsonyabb, mint az amorf-analógoké.

Szerencsés a gomba - csak egy istenszeredő nők számára, akik szembesülnek az onychomycosis problémájával. A kozmetikai lakk alatt alkalmazhatja a gyógyszert, ezáltal teljesen elfedi a problémát, és nem hagy nyitva a nyitott cipőt és a szandált nyáron.

Olcsó gyógyszerek orális adagolásra

Az orális terápia a legalkalmasabb és leghatékonyabb módja a láb- és onychomycosis mycosisok kezelésének. A szájon át történő antimikotikum kiválasztásának fő kritériuma a hatásának spektruma. Milyen táblagépek neveznek vagy neveznek?

Gyakran a külső hatóanyagokban lévő hasonló hatóanyagokkal:

 • Terbinafin hatóanyaggal felkészített készítmények. A tabletták napi 250 milligrammot vesznek be (hacsak másképp nincs feltüntetve) naponta. Ehhez a lehető legegyszerűbben kell ezt megtenni étkezés előtt. A recepció 2-4 hónapig tart. A 2 éves kortól származó gyermekeknek tablettákat kell adni.
 • Az itrakonazollal történő előkészületeket az impulzus-terápia sebességén alkalmazzák: naponta kétszer 200 milligrammra (fontos, hogy húsz órát tartson fenn), győződjön meg arról, hogy az étkezés után. A biológiai hozzáférhetőség növelése érdekében a gyógyszert savanyított vízzel vagy almaléllel mossuk. Folytassa a kezelést egy hétig. 3 hét szünet után a hétnapos ciklus megismétlődik. 5 ilyen ciklusra van szükség.
 • A flukonazol, mint a candidiasis egyéb gyógyszerei, főként izolált candidiasis onychomycosisban alkalmazzák. A 150 milligrammos orvosságot hetente egyszer vagy kétszer 2 hónapig tartják.

A terhesség és a szoptatás ideje alatt a gomba orális kezelése tilos!

Top-3 alapok szerint a szerkesztőségi Attuale.ru

A mycosis legolcsóbb és leghatékonyabb eszközei a Jelenleg.ru szerint bármelyik gyógyszertárban megvásárolhatók. Megpróbáltuk felvenni a 150 rubelnél olcsóbb gyógyszereket. És ez történt:

Terbinafin kenőcs.

Ennek a kenőcsnek a bőrre és a körmére gyakorolt ​​hatása az összetételnek tulajdonítható, ahol a hatóanyag hasonló a névhez. A hatóanyagot az érintett bőrre vagy körmére alkalmazzák, finoman dörzsölve, napi 2-szer. A kezelés tartósan több hónapig tart (a jelzések szerint). Miután a gombák jeleinek eltűnése megelőző célokat tűztek ki, a terbinafin 2 héttel megelőzően ismételten megismétlődhet. Egy cső (15 milligramm) kenőcs költsége körülbelül 85 rubel.

Flukonazol.

Ez a gyógyszer szájon át alkalmazható, bizonyítva a Candida gomba elleni hatékonyságot (gyakran a nők zsákmányolására használják), valamint a mycosis és onychomycosis okozta gombák ellen. A kezelés időtartamát az orvos határozza meg, valamint a gyógyszer adagolását. Érdemes csomagolni a flukonazolt kb. 30-50 rubelt.

Nystatin (kenőcs).

Külső alkalmazás: a szer alkalmazását az érintett felületekre naponta kétszer. A kezelés időtartama két hét, a felhasználás pontos időtartamát meg kell vitatni az orvossal. A cső ára 15 milligramm - 70 rubel.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kezelést?

A betegség színétől és típusától függően a kezelést ki kell választani. A sima bőrű mikózisok kezelését külső eszközökkel végezzük. Az onokomikózis kezelését komplexben vagy az egyik módszer alkalmazásával végezzük: helyi gombaellenes kezelés, az érintett körömlemezek tisztítása és eltávolítása, valamint az orális kezelés.

A lábak és a köröm gombájának első jeleire azonnal orvoshoz kell fordulni. Annak ellenére, hogy a mikózisok nem veszélyes betegségek, jelentősen rontják a páciens életminőségét, a fertőzőképesség mellett. Különösen azért, mert gyorsan és egyszerűen visszaszerezheti a gombát, anélkül, hogy túlfizetne a gyönyörű csomagolásért és reklámért.

Gombaellenes kenőcsök a bőrön. A leghatékonyabb

Fontos tudni! A stop és a köröm gombát kezelik 7 nap! Mondja el a legmagasabb orvosi osztály orvosát.

Mindenki szeretne egy gyönyörű, fiatal és egészséges bőr tulajdonosa. Ezek az emberek sokkal eredményesebbek és élvezetesebbek a társadalmi interakcióban. Nem meglepő, hogy ha a test megjelenik gombák vagy más elkényeztető megjelenésű neoplazmák, mi megpróbáljuk megszabadulni tőlük a lehető leghamarabb.

Szerencsére a modern orvoslás olyan termékekben gazdag, amelyek gyorsan és hatékonyan képesek megbirkózni a gombafertőzésekkel mind a bőrön, mind a testen belül. A gyógyszer helyes megválasztása és a túlfizetés elkerülése érdekében részletesen meg kell vizsgálni a gombákkal szemben a legelterjedtebb és leghatékonyabb kenőcsöket.

A gomba, mint egy tűz, félnek az átlagos olcsó.

Mi a gomba

Dermatomycosis - gombás bőrelváltozások a testen. Második helyen állnak a bőrbetegségek között. A hagyományos gombák nagyon gyakoriak. Szinte minden ember epitheliumában nagy mennyiségben hordozza ezeket a mikroorganizmusokat a baktériumok mellett. A táplálkozás, a betegség, a túl hideg és nedves időjárás, vagy éppen ellenkezőleg, a túl meleg időjárás zavarja a test védelmét. Ezekben az időszakokban a gombák egyre jobban szaporodnak. A legmagasabbak a magas páratartalom és a hő hatására. A bőrbe mélyedjen, és az idegekkel érintve viszketést okoz.

A fertőzés következő módjai vannak:

 • Fizikai érintkezés egy személy bőrmikózissal;
 • Az olyan tárgyak használata, amelyeket korábban egy gombafertőzés okozott;
 • Kapcsolat a kóbor és a beteg állatokkal;
 • Érintve az ülés hátsó részét a tömegközlekedésben.

Hogyan kell kezelni a gomba

A gombás bőrbetegségek nagyon ellenállóak. Teljes körű megszabadulni tőlük átfogó megközelítést igényel a kezelés. Szükséges orvoshoz menni, hogy megtudja, milyen típusú kórokozó hatott a bőrre. Egy illetékes dermatológus képes lesz kenõcséket beszerezni a mycosisból, valamint más gombaellenes szerekbõl és immunstimuláló szerekbõl.

A népszerű út megöli a gombát, amit ásni fogok. Csak egyszer kell elindulnia naponta.

Ha egy gombás fertőzést észlelnek a kezdeti szakaszban, kúrát lehet elérni a bőrön lévő gomba elleni kenőcs használatával. Észleli a hámlasztást és viszketést a bőrön (különösen a lábak bőrén hajlamosak), el kell kezdeni az antifungális szereket.

Az alábbi szabályok betartása segít a kezelés hatékonyságának javításában:

 • Kenőcs használata előtt tisztítsa meg a szennyeződés bőrét meleg vízzel és szappannal, majd alaposan megszárja;
 • Szükség van a napi fehérnemű megváltoztatására, közvetlenül a fertőzött mycosis bőrével érintkezve;
 • A páciens cipőjének belső felületét a lába mikózisával kell kezelni (például dörzsölés ammóniával, klórhexidin, miramisztin);
 • Leggyakrabban szisztémás antimikotikus hatású készítményekre van szükség;
 • Meg kell figyelni a kenőcs alkalmazását a bőrpírból. Általában az orvos előírt módja megegyezik a javasolt utasítással a gyógyszerrel. De néha a helyzet alapján a szakember ajánlhatja a kezelés eltérő gyakoriságát és időtartamát. Tipikusan a mycosis terápia néhány héttől több hónapig tart;
 • Néha szükség van a kezelés folytatására még pár hétig a mycosis kikeményedése után;
 • A gyógyszer kiválasztásakor figyelembe kell venni a mellékhatásait;
 • Lépés a kenőcs, amely összetételében kortikoszteroid, csak egyszer kipróbáltak, és nem pozitív eredményeket a hagyományos gombaellenes krémek és kenőcsök.

A leghíresebb gombaellenes kenőcs a testhez

Lokálisan alkalmazott készítmények, mint például a kenőcsök, krémek, gélek, spray-k, nagyon hatékony lehet, különösen, ha ki vannak téve mycosis kis folt a bőr a kezdeti szakaszban a betegség. Miután alaposan tanulmányozta az összetevők összetételét és hatását a mycosis kezelésére, meg tudja hozni saját elképzelését arról, hogy melyik kenőcs segít a gombáknak.

Az alábbiakban felsoroljuk a hazai piac legnépszerűbb termékeit:

 • Sebozol - krém, kenás ketokonazollal. Fungicid és fungisztatikus hatásokat mutat. Különböző zsiradék, candidiasis, bizonyos dermatomycosis és szisztémás mikózisok kórokozói ellen. A ketokonazolra érzékenyeknél bőrirritáció léphet fel. Ilyen helyzetben az alkalmazást meg kell állítani, és orvos segítségével kiválaszthat egy másik kábítószert. Az ár körülbelül 115 rubel;
 • ekzoderil - A svájci gyógyszer hatékonyan hat a gombák széles skálájára és spóráira. Annak érdekében, hogy kezeljék a bőr gombáját, amelyet krém formájában használnak. A bőr különböző rétegeibe behatolva a gombaellenes hatáshoz szükséges hatóanyag koncentrációját hozza létre. Ez a krém a gomba a bőr a bőrön kerül alkalmazásra a fertőzött területre, miután megmosta szappannal és alaposan megszáradt. A gyártó azt javasolja, hogy a gomba környékén kb. 1 cm-es környező egészséges hámot keltsen. A bőr-mycosis kezelése Exoderil-lal 2-4 hétig tart. Ajánlatos a kezelést további 14 nappal a gomba látható eltűnése után folytatni. A tejszín átlagos költsége (15 g) - 450 rubel;

A gomba nagyon egyszerű: öblítse le a lábakat 2% -os ecettel és dörzsölje a cseppet.

 • mikospor - gombaellenes krém, amely kiterjedt gombaellenes hatást fejt ki. Élesztőszerű gombákkal, dermatophytákkal, penészgombákkal, seborrhea okozta ágensekkel, eritrasmával szemben aktív. A mycosporok sikeresen gyógyítják a fertőzött állatokkal való érintkezés által okozott dermatophytosisokat, a bőr candidiasisát, a körmöket, a nemi szerveket, a színes lichen-t. Az egyszeri dózis felületi kezelésére körülbelül 10 négyzet cm szalag 1 cm krémet készítményt felvinni az érintett területeken naponta egyszer 1 -. Lehetőleg egy éjszakán át. A kezelés a mycosis típusától függően 2-4 hétig tart. A gyógyszer biztonságosnak tekinthető. A gyermekek és a terhes nők kezelésére azonban orvosi ellenőrzésre van szükség. A 15 g átlagos költsége 500 rubel;
 • Nizoral - a gomba elleni krém a ketokonazollal. Hatékony a bőr, a nyálkahártyák és a köröm gombás fertőzéseinek kezelésében. A Nizoral alkalmazása a betegségtől függ. Általában napi 1-2 alkalommal alkalmazzák az érintett területet és néhány környéket. A krém alkalmas szeborrikus dermatitis, különböző dermatophyticus fertőzések, epidermofiták, kután candidiasis, sokszínű lichen kezelésére. Megfelelő orvosság a szomorú férfiak számára. A kezelés időtartama kb. 2-4 hét, a későbbi fenntartással 14 napig. A 15 g-os átlagár 540 rubel;
 • Lamisil Krém és gél a gombából. A készítmény hatóanyaga a terbinafin. A gyógyszerek ugyanolyan hatékonyságúak, de a gél jobban behatol a bőrbe, és gyorsabban felszívódik. Ez egy széles spektrumú anyag. Alkalmas a legtöbb gombafertőzés kezelésére. Elfogadható használat 12 éves kortól. A krémet vagy gélt naponta egyszer alkalmazzák a fertőzött területre 1 hétig. Pelenkabetét jelenlétében - a gézzel fedett. A 15 g-os átlagár 570 rubel;
 • pimafukort Kombinált gyógyszer. Krém és kenőcs formájában készül. A neomicin jelenlétében, és a natamicin magyarázza a tevékenység e antibiotikus kenőcsöt a Gram-pozitív és Gram-negatív baktériumok, élesztők és élesztőszerű gombák, különösen a Candida. A hidrokortizon eltávolítja a viszketést és a gyulladást a dermatosisokban. A mycosis kenőcsét az érintett területre naponta 2-4 alkalommal alkalmazzák. A kezelés időtartama általában nem haladja meg a 14 napot. Elfogadható a terhes nők és a gyermekek szigorú felügyelete alatt. Ne alkalmazza olyan személyeknél, akik túlérzékenyek a gyógyszerre. A Pimafukorta (15 g) átlagos ára körülbelül 500 rubel;
 • Terbizil - gombaellenes krém terbinafinnel. A krém külső alkalmazása lehetővé teszi, hogy ellenálljon a dermatophytáknak, az élesztőszerű gombáknak, a szánalmas zuzmó kórokozóinak. A gyógyszert napi 1-2 alkalommal használják, enyhén dörzsölve. A mycosis kezelés átlagos időtartama 2-4 hét. A Terbizil (15 g) ára 300 rubel;
 • Ifenek - antimikotikus és antibakteriális hatású krém. A készítményben econazol-nitrát található. A krém számos mycosis kórokozó ellen hat. A bőr, a nyálkahártyák, a fejbőr, a hímivarú gombák, a többszínű lichen gombás fertőzéseinek kezelésére használják. A krémet naponta 1-2 alkalommal kell alkalmazni a megtisztított érintett felületen. Folytassa a terápiát további 2 hétig a látható gyógyító hatás elérése után. A 30 g ára 130 rubel.

Kíméletes kenőcs a gomba ellen

A gombafertőzések terápiája hosszú folyamat, amely gondos megválasztást igényel a gyógyszerekről, és néha váltakozásukról is. Néha egy olcsó gomba a gomba a test működik éppúgy, mint a drága társa. Az alábbiakban találhatók az olcsó, de hatékony eszközök:

 • Kén-kenőcs (40 rubel) - egy biztonságos gyógyszer, amely alkalmas terhes nők és 2 hónapos korú gyermekek kezelésére. A kellemetlen szag kellemetlen, a ruhákat nagyon piszkos. A kenőcsöt a seborrhea és a parazita gombák által okozott betegségek kezelésére használják. A bőrt 3-4 órán keresztül kell felhordni, majd ezt követően rendszerint növényi olajjal lemossák;
 • terbinafin (70 - 80 rubel) - gombaellenes szer krém, kenőcs formájában. Alkalmazása candidiasis, trichophytosis, microporpores, epidermophytia, multicolored lichen kezelésére. Rendszeres használat szükséges a fertőzés terjedésének megakadályozásához. Az érintett felületre naponta 1-2-szer 7-14 napig;
 • klotrimazol - Rendkívül olcsó krém széles spektrumú gomba (20-140 rubel.). Krém és kenőcs formájában készül. Dermatophytákkal, penészgombákkal és élesztőgombákkal szembeni antimikotikus hatás, eritrasma és többszínű lichen okozó szerek. Jelentős antimikrobiális hatást fejt ki. A bőr, a bőrtömbök és a lábak gombás megbetegedéseinek kezelésére szolgál. A kenőcs egyaránt alkalmas férfiak és nők számára is, hogy megszabaduljanak a mocsoktól. A Candida nemzetség gombáinak okozta fertőzések gyógyulása általában egy héten belül történik, amikor az érintett területet naponta kétszer alkalmazzák. Ez egy alacsony toxikus gyógyszer, amelyet terhes nők (kivéve az 1 trimesztert) és a gyermekek kezelésére lehet használni.

Visszanyerése után, ne felejtsd el a szabályokat megelőzése gombás fertőzések: ne használja más személyes tárgyak (törölköző, fésű, köröm kiegészítők, cipők, stb); törölje le a lábát mosás után; válasszon olyan cipőket, amelyekben a lábak nem fognak izzadni. A kezelés időtartama alatt zárja be a fürdők, szaunák és uszodák látogatását. Meg kell erősíteni az immunitást, megszabadulni a rossz szokásoktól, szabályozni az egészséges táplálkozást és kezelni a kapcsolódó betegségeket. Ezek az intézkedések hozzájárulnak az eredmény megszilárdításához és a jövőben a gombafertőzések elleni védekezéshez.