A leghatékonyabb antimikotikus tabletták, kenőcsök és krémek - lista, leírás és ár

Nagyszámú ember szenved gombafertőzésekben. Megszabadulni tőlük a gombaellenes gyógyszerek - speciális tabletták, kenőcsök, krémek, kúpok, spray-k és kezelési megoldások - amelyeknek a célja a kórokozók elpusztítása és a reprodukciójuk megakadályozása. Most ilyen sok pénz van a piacon. Senki sem mentes a különféle gombák vereségétől, így mindenki tudnia kell, mi az antimikotikus gyógyszer.

Mik azok a gombaellenes szerek

Ez azoknak a gyógyszereknek a neve, amelyek specifikus aktivitást mutatnak a kórokozóknak, elnyomják tevékenységüket és elpusztítják őket. A gombaellenes szereket a kémiai vegyület szerkezetének és az aktivitási spektrumnak megfelelően különböző csoportokra osztják. Tartalmazhat természetes összetevőket és vegyi anyagokat is. Tabletták, kenőcsök, krémek, kúpok, spray-k formájában készülnek. A gyógyszerek hatása a kórokozó mikroorganizmusok elpusztítására irányul, anélkül, hogy kárt okozna a betegnek.

A gombaellenes szerek használata

Nagyszámú mycoses faja van. Ezek hatással lehetnek a bőrre, a körmökre, a nyálkahártyákra. A gombaellenes szereket kifejezetten arra tervezték, hogy elpusztítsák a gomba okozó ágenseit, és megakadályozzák az emberi testre gyakorolt ​​negatív hatását. A leggyakoribb mycotic betegségek listája:

 • candidiasis;
 • pityriasis lichen;
 • cryptococcus meningitis;
 • psevdoallesherioz;
 • ótvar;
 • ótvar;
 • a körömlemezek, a bőr;
 • aspergillosis;
 • candidiasis és trichomonas vulvovaginitis;
 • sporotrichózis;
 • Fusarium.

Sokféle gombaellenes gyógyszer létezik. Ezek csoportjai:

 • eredetű (szintetikus, természetes);
 • alkalmazási mód (belső, külső, parenterális);
 • a mechanizmus és a cselekvés spektruma;
 • használatra utaló jelek (szisztémás vagy helyi fertőzések);
 • hatás (fungisztatikus, fungicid);
 • tevékenységi szint (széles és szűk spektrum).

Ilyen típusú helyi készítményeket írnak elő, általában a mycosis betegségek kezdeti szakaszában. A gombaellenes kenőcsök a kórokozó által okozott fertőzések ellen harcolnak, enyhítik a kellemetlen tüneteket. Alkalmazásuk előnyei:

 • a gombaellenes termékek széles skálája, mindkettő megfizethető áron és drágább;
 • egyszerű használat;
 • a vény nélkül kapható orvos (a legtöbb esetben) megvásárlásának lehetősége.

A kenőcsök bizonyos csoportjait az alkalmazás helyén hozzárendeljük. Általános akciók előkészítése:

 1. Zalain. Kenőcs a szertakonazollal. Megakadályozza a kórokozók terjedését. A kezelés időtartama egy hónap.
 2. Ekzoderil. Hatékony kenőcs, melynek anyagai nem jutnak be a vérbe. Egy vagy két hónapon keresztül kíméli a gombát, de mellékhatásokat okozhat: allergiás reakciók, fejfájás, puffadás, hasmenés, csalánkiütés, émelygés, hányás.
 3. Candide. Minden bőrterületre alkalmas. Alkalmazható terhesség alatt, laktáció alatt. A kezelés időtartama legfeljebb hat hónap. Az összetevők egyéni intoleranciája ellenjavallt.
 4. Szalicil kenőcs. Alkalmas a bőr érintett területeinek kezelésére és a tömések alkalmazására.
 5. Ketokonazol. A gyógyszer számos gomba ellen hatékony, de toxicitása miatt veszélyes.
 6. Mikozan. Ketokonazolt tartalmaz. Nagyon gyorsan enyhíti a viszketést, és a többi tünetet körülbelül egy hónap múlva.
 7. Cink kenőcs. A gyógyszernek nincs mellékhatása. Ezt addig használják, amíg a gomba tünetei teljesen megszűnnek.
 8. Lamisil. Terbinafint tartalmaz. Egy hónapig megszünteti a gomba tüneteit.

Számos előkészület létezik olyan kenőcsök formájában, amelyeket gombás fertőzések kezelésére terveztek az intim zónában:

 1. Klotrimazol. Ez a kenőcs nem csak a bőrre, hanem a nyálkahártyákra is alkalmazható. A kezelés időtartama legfeljebb 1 hónap.
 2. Nitrofungin. Kenőcs a chlornitrophenollal, amely elnyomja a gombás növekedést és fertőtlenítő hatással bír.
 3. Ketokonazol. Bőrre és nyálkahártyákra használják. A kezelés időtartama 2-4 hét.

tabletta

A mycosis, különösen a fejlett szakaszokban, nem szisztémás kezelés nélkül áthalad. A gombás megbetegedésekből származó tabletták képesek a kórokozót elpusztítani vagy gátolni a hatását, így hatékonyabbak, mint bármelyik helyi gyógyszer. Az ilyen pénzeszközöket csak az orvosi rendelvényre szabad felhasználni, és ugyanakkor szigorúan követni az utasításokat, mert sok ellenjavallattal és mellékhatással rendelkeznek. A tablettákban található gyógyszerek listája nagyon széles, így a legalkalmasabb a hatóanyagnak megfelelően csoportosítani őket.

 1. Ketokonazollal. Megakadályozza a gombák reprodukcióját. Antimikotikus gyógyszerek ezzel a hatóanyaggal a készítményben: Nizoral, Ketozol, Dermazol, Ketozoral, Ketokonazol, Mycosoril.
 2. Itrakonazollal. Ez az anyag különösen hatékony dermatophyták, penészgombák és élesztőgombák ellen. Olyan tablettákat tartalmaz, mint az Itrakonazol, Itrungar, Orbán, Sporagal, Itracon, Eszol, Izol.
 3. Terbinafinnel. Olyan anyag, amely gátolja a gomba életképességét. A gyógyszer bevétele hatékony a dermatomycosisra a test bármely részében. Ez a tabletták része: Lamisil, Binafin, Terbinafine, Lamicon.
 4. A flukonazollal. Az anyag egy kifejezett gombaellenes hatású triazol származéka. Különösen hatásosak a flukonazol tabletták élesztőgombákkal szemben. Alkalmas az onokomikózis, a nyálkahártyák candidiasisának kezelésére. Az ezen anyaggal rendelkező tabletták jegyzéke: Fluzon, Flukonazol, Medoflukon, Fucis, Mycosyst, Difluzolum, Diflucan.
 5. Grizeofulvin. A tabletták megegyeznek a fő hatóanyag összetételében. A szisztémás gyógyszer hatékony trichofitonok, mikroporrások, epidermofitonok ellen. Elfojtja a gombasejtek elosztásának folyamatát. Ellenjavallt a szív patológiájában, veseelégtelenségben, idegrendszeri rendellenességekben.

krémek

Az ilyen felszabadulású készítményeknek helyi hatásuk van. A krémes kenőcsök különböznek abban, hogy kevésbé tartalmaznak zsírt a készítményben. Gyorsabban felszívódnak, lágyítják a bőrt. A hatékony antifungális krémek listája:

 1. Nizoral.
 2. Tinedol. Conzol és sok segédanyagot tartalmaz. Ez visszaállítja a bőrsejteket, gyógyítja, fertőtleníti. A gomba kezelésére és megelőzésére alkalmas.
 3. Mikrospórák.
 4. .
 5. Terbinafin. Segít a lábak, a bőr, a nyálkahártyák, a köröm gombás fertőzésével. Vékony réteget alkalmazzon a fertőzött területen. A kezelés időtartama a sérülés súlyosságától függően néhány héttől hat hónapig terjedhet.
 6. Lamisil.
 7. Naftifin. Hatékony a lágyékos epidermofitia, onychomycosis, candidiasis.
 8. Ketokonazol.
 9. Klotrimazol. Segít a penészgombáknak, az élesztőgombáknak, a dermatophytáknak. Terhesség alatt nem javasolt, és az összetevőkre való túlérzékenység nem javasolt. A krémmel való kezelés másfél év.
 10. Lotseril.

kapszulák

Az ebben a formában kiadott készítményeket gyakorlatilag nem különbözteti meg a tabletták hatása. Milyen gombaellenes kapszulák léteznek:

Gombaellenes készítmények:
olcsó és hatékony

Az emberi testben élő gombák száma körülbelül 400. Legtöbbjük feltételesen patogén. Ez azt jelenti, hogy nem okoz szorongást, és nem okoz betegséget, míg a szervezet ellenőrzi a számukat. De amint a mentesség "lassul", a gombák elkezdenek aktívan szaporodni és megbetegedni.

A gombák hatással lehetnek az emberi test bármely területére - a körmökre, a lábakra, a férfiakra és a nők területére, sőt a belső szervekre is.

A gombák leküzdésének nehézsége az, hogy képesek mozogni egy aktív formáról egy állapotra viták (egy speciális típusú, nagyon sűrű membránnal rendelkező cellatípus). Így a gombák képesek túlélni a veszélyes feltételeket.

Mindazonáltal az emberek tanulták meg a gombafertőzések leküzdését, és ma számos hatékony gyógyszer van a különböző típusú mikroorganizmusok ellen. Hogyan működnek ezek a gyógyszerek, milyen formában használják jobban, mint a gombák kezelését a gyermekeknél - ezeket és más kérdéseket tovább fogják válaszolni.

A cikk tartalma:

A gombák és a gombafertőzések fajtái

A gombaellenes gyógyszerek megértéséhez először meg kell tanulnunk egy kicsit többet a gombás megbetegedésekről. A gombák lehetnek:

 • élesztő Candida, cryptococcus és mások;
 • fonalszerű, vagy penész - dermatomycetes, zygomycetes és mások;
 • dimorf gombák - blastomycetes, sporotriks.

candidiasis

Ez elsősorban a gombafertőzések előfordulási gyakoriságát tekintve. Candida gombákat okoz. Ezek a gombák normálisan az emberi testen élnek, és a gyulladás akkor fordul elő, amikor az immunitás gyengül. A leggyakoribb kórokozó:

 • nemi szervek
 • az ágyék és perineum bőrét
 • oropharynx nyálkahártyája
 • nagy testek
 • a belső szervek károsodása is lehetséges.

A fertőzés egyik módja a szexuális kapcsolat. Az inguinális candidiasis kezelése gombaellenes szerekkel a férfiak és a nők számára eltérő, de az alábbiakban beszélünk róla.

aspergillosis

A második leggyakoribb gombás fertőzés. Az Aspergillus penészgombákra utal. Fertőzés akkor jelentkezik, ha belélegezzük a gombaspórákat. A betegség megnyilvánulása:

 • torokfájás
 • gyulladt nasopharynx és felső légúti traktus
 • A nyálka zöld vagy fekete, kellemetlen szagú.

biasztomikőzis

Blastomycetes gombák okozta gombafertőzés. Fertőzés akkor következik be, ha a spóra blastomycetes-t lélegzik. A betegség megnyilvánulása:

 • a bőrgyulladás és az oropharynx nyálkahártyájának gyulladása
 • nyirokcsomó érintettség
 • a fertőzés terjedése a belső szervekbe
 • a bőrön megjelenik vörös kis-fekélyes kiütés formájában.

A blasztomikózis kiütés a test bármely területén fordul elő.

kríptokokkózis

Ez a gombás fertőzés okozta élesztőszerű gombák cryptococci. A tünetek sokáig nem jelennek meg. Ezután fekélyek jelentkeznek a oropharynx nyálkahártyáján, ami végül elmélyíti és elpusztítja a környező szöveteket a csontokig.

A fertőzés a felső légúti felől az alsó légutakra terjed, majd a gerincvelőt és az agyat érinti.

histoplasmosis

Fotó: a láb és az ágyék bőrének gombás sérülései Fotó: a lábak gombás bőrelváltozásai Fotó: a inguinális régió gombás léziói

A hisztoplazma nemhez tartozó gombák által okozott betegség. Különböző szervekre, de leggyakrabban a légzőrendszerre - a oropharynxre és a tüdőre hat. A nyálkahártyán kiterjedt gumós fekély alakult ki. A hisztoplazmózis bőrön megjelenő megnyilvánulása csomók, szemölcsök és kis vérzés formájában jelentkezik. A betegség egyik tipikus jele - hisztoplazmózis esetén nincs magas hőmérséklet.

zygomycosis

A zygomycetes által okozott veszélyes betegség. Ezek a gombák jelen vannak a szervezetben. A zygomycete aktív növekedése és reprodukálása az immunitás súlyos csökkenésével kezdődik. Ezért a zygomycosis a HIV-fertőzés egyik tünete. A zygomycosisos halálozás nagyon magas.

A bőrön a betegség szubkután infiltrációként jelenik meg - rugalmas és sűrű. Amikor a garat érintett, a fertőzés gyorsan változik a tüdőben, és hasonlít az aspergillózisra a tünetekben.

sportoló

A lábak és az ágyék bőrének gombás sérülései. Kórokozó - gombák epidemyophitons. Leggyakrabban az emberek megbetegednek. Az epidermofitia vörös kerek foltok formájában jelenik meg a bőrön. A foltokat egy kis "görgővel" ellensúlyozzák az egészséges bőrből. Magában a helyszínen az erózió, csomók és vezikulumok képződése. A megnyilvánulásokat égetés és viszketés kísérik.

Gombaellenes gyógyszerek: mikor kell beléptetni, és mikor kívülről?

Minden modern gombaellenes gyógyszer két elv szerint működik:

 1. elpusztítják a sejtmembránt, elpusztítják a gombaikat;
 2. rossz állapotot teremt a gombák növekedéséhez és reprodukciójához.

A gombákkal szembeni gyógyszerek kétféleképpen fordulnak elő: helyi hatás (külsőleg) és szisztémás (orális).

Helyi készítmények - különböző gombaellenes kenőcsök, gélek, gömböcskék, oldatok, lakkok és samponok. Ezeket az adagolási formákat akkor alkalmazzák, ha az érintett terület kicsi és a gyulladás enyhe; vagy ha ellenjavallt a gyógyszerek belsejében. A helyi készítmények formái a férfiak és a nők körében a gomba gerebéből némileg eltérnek: a nőgyógyászok gyermeket nevelő nőket kezelnek, a férfiak gyakrabban vannak kenőcsök. Bár a külső genitivitással rendelkező nők szintén az gombaellenes kenőcsöt adták az intim zónának.

Szisztémás szerek - széles spektrumú gombaellenes gyógyszerek, tabletták, kapszulák, intravénás és intramuszkuláris injekciók. Ezeket akkor használják, ha a lézió kiterjedt, a gyulladás erős, vagy - éppen ellenkezőleg - laza, de tartósan krónikus fertőzéssel. Szintén szisztémás gombaellenes szereket használnak a betegség megelőzésére az antibiotikumok után.

Az is előfordul, hogy az orvos mindkét típusú kábítószert írja elő - helyi és szisztémás, hogy a kezelés hatékonyabb legyen.

Gombaellenes gyógyszerek csoportjai

A helyi és szisztémás szétválás mellett az gombaellenes gyógyszerek csoportokba sorolhatók. Mindegyik elpusztítja bizonyos gombák típusát. Nézzünk mindegyik csoportot, és derítsük ki, hogyan működnek ezek az eszközök.

poliének

A poliének gombaellenes készítmények széles spektrumú hatással. Ezek a gyógynövények.

Hogyan működnek: a poliének megsemmisítik az ergoszterol anyagot a gombák külső héjában, és ezzel megsértik integritását.

 • Helyi gyógyszerek: nystatin, natamycin, levorin
 • Tabletta: nystatin, levorin, natamycin
 • Oldatos injekció: amfotericin B, amfotericin B lipid komplex

Használati utasítások: a leggyakrabban a csoportba tartozó gombaellenes szereket a candidiasis különböző megnyilvánulásaira írják fel. Így nystatin, levorin, natamycin - a candidiasis gyógyszerei a test különböző területein - beleértve a nemi szervek gombait is; Az amfotericin B-t belsõ szervek bonyolult gombás fertõzései ellen alkalmazzák.

A polénekkel való helyi kezelést széles körben alkalmazzák a nőgyógyászatban - ezek olcsó és hatékony kenőcsök, nystatin, natamycin, levorinnal átitatott gyertyák. Ezen csoport gyógyszerei is jól illeszkednek az éhes gombákhoz a férfiaknál - ez a nystatin, a levorin, a natamycin kenőcs.

A gomba elleni gombaellenes gyógyszerek - nystatin, levorin, natamycin - kenőcsök, tabletták formájában.

A gyulladáscsökkentő készítmények a gyulladás kezelésére gyermekeknél a pimafucin tablettázott formában, a cimkézisből származó nystatin. Kenőcs "Nystatin" megengedett 1 éves kortól.

Nemkívánatos események:

 • hasi diszkomfort
 • hányinger, hányás
 • laza széklet
 • allergia - bőrkiütés, viszketés, láz
 • a bőr és a nyálkahártya irritációja helyi alkalmazással
 • használata esetén az amfotericin B - láz, hidegrázás, hányinger, hányás, fejfájás, csökkent nyomás, vénagyulladás, megsértése a máj és a vesék, a vérszegénység, bőrkiütés, viszketés, nehézlégzés.

Ellenjavallatok: intolerancia, allergia a gyógyszercsoport anyagaihoz.

Dózisok és árak:

 • nystatin - 500 000ED tabletta (150-200 rubelt), vaginális kúpok 250,000 vagy 500 000ED (40-100 rubelt) Kenőcs 100 000ED (60-100 rubelt) és rektális kúpok vagy 500 250 000 000 egység (30-60 rubelt);

 • Levorinum (Levoridon) - tabletta 500 000ED, 000ED hüvelykúp 250, 500 000ED kenőcs, por szuszpenziós 1d, 16d, 120 g (megfelel a - 250 000ED 2000 000ED, 000ED 4000), granulátum oldatot tartalmazó ampullákban 10 ml;

 • natamycin (Pimafucin) tabletták 0,1 g (450-550 rubel), kúpok 0,1 g (500-550 rubel), 2% kenőcs (220-260 rubel);
 • amfotericin B (Amfoglukamin, Ampholip, Amfotsil, Fungizone) - 50 000ED infúzióhoz (30-50 rubel 1 palackhoz).
 • azolokra

  Azoles - széles körű hatású gombaellenes szerek. Ezek, mint a poléjaik, elpusztítják a gombafalat: megzavarják az ergoszterin - szén termelését a mikroorganizmusban.

  • Tabletta: vorikonazol, intraconazol, ketokonazol, flukonazol

 • Szuszpenzió orális beadásra: ponazol

 • Oldatos injekció: flukonazol, vorikonazol
 • Külön figyelmet kell fordítani a gombák érzékenységére a fluconazollal szemben:

  Vényköteles javallatok: gyakori candidiasis, belső szerv gombás fertőzései, dermatomycosis, pityriasis lichen.

  Gombaellenes kenőcs férfiaknak - klotrimazol, ketokonazol, fentikazol.

  Nõk elleni gombaellenes tabletták - ketokonazol, flukonazol, intraconazol, vorikonazol.

  Az élesztőgombákból készült készítmények oropharynxban Klotrimazol, flukonazol oldatai.

  Fotó: a szájüreg candidiasis Fotó: a szájüreg candidiasis Fotó: a szájüreg candidiasis

  Nemkívánatos események:

  • hányinger és hányás
  • széklet rendellenességek
  • szédülés és fejfájás
  • görcsök
  • bőrkiütés, bőr viszketése;
  • vérlemezkék csökkentése
  • rendellenes májfunkció

  Ellenjavallatok:

  • 16 éves korig
  • allergia a gyógyszercsoport anyagaival szemben
  • máj- és vesebetegség
  • az azolok a tablettákban kontraindikált terhes és lactating

  Dózisok és árak:

  • klotrimazol (Kanesten, Kandibene, Candide) - tejszín 1% (20-170 rubel); 1% -os oldatot (150-170 rubelt); hüvelyi tabletta 0,1 g (15-55 rubel);

 • ketokonazol (Oronazol, Nizoral, Livarol) - 0,2 g (130-200 rubel) tabletták; sampon, 2% (630-860 rubel), vaginális kúpok (400-680 rubel), krém (480-540 rubel);

 • oxmetidin, a fentikonazol (Lomexin) - hüvelykapszulák 0,6 g, 1 g (350-500 rubel); tejszín 2% (400-550 rubel);

 • butokonazol (Gynofort) - hüvelykrém (600-700 rubel);

 • szertakonazol (Zalain) - vaginális kúpok (400-550 rubel);

 • flukonazol (Diflyuzol, Diflucan, Mikosist, Fluzamed, Flyuzak, Futsis, Diflazon, mikomaks) - Kapszulák 0,05 g, 0,1 g, 0,15 g és 0,2 g (15-2000 rubelt); injekciós üveg előállítása 0,05 g, 0,1 g és 0,2 g (350-700 rubelt);

 • itrakonazol (Itrazol, Orungal) - kapszula 0,1 g (350-4500 rubel), orális beadásra szánt oldat 150 ml (3900-4800 rubel);

 • vorikonazol (Vfend, Voritab) - tabletták 0,05 g, 0,2 g (19,000-36,000 rubel); por infúzióhoz 0,2 g 1 üveg (4300 - 6400 rubel);

 • posaconazol (Noxafil) - orális adagolásra szuszpenzió (50.000 rubel / palack).
 • allil

  A gyógyszercsoportok széles körben is megtalálhatók, de gyakrabban használják fel a felszíni gombás betegségeket. Az alil-aminok jól elpusztulnak:

  • candidiasis bőr
  • sportoló
  • trihofitii
  • a külső hallócsatorna és a köröm gombás sérülései,
  • chromophytosis

  A gombákra gyakorolt ​​végzetes hatások ugyanazok, mint az azolok esetében: az ergoszterol termelését a gombás sejtben csak egy korábbi szakaszban zavarják.

  • Helyi orvoslás: terbinafin, naftoin

 • Tabletta: terbinafin
 • Nemkívánatos események: a gombaellenes készítmények a bőrre helyi reakciót okozhatnak vörösség, égő, száraz bőr formájában.

  Ellenjavallatok: életkor 12 évig, terhesség és laktáció.

  Dózisok és árak:

  • terbinafin (Lamisil, Terbizil, Fungoterbine, Exifin) - spray 1% (500-700 rubel), krém 1% (470-900 rubel), tabletták 0,25 g (1800-2200 rubel);

 • naftifin (Exoderyl) - 1% -os oldat (450-1350 rubel), krém 1% (400-750 rubel).
 • Fluorozott piramidin

  Ez a csoport tartalmazza a Flucytosine-t. Tabletták formájában és injekciós oldat formájában szabadul fel. A gyógyszert gyakran alkalmazzák az amfotericin B-vel bonyolult gombás betegségek kezelésére.

  • A cselekvési mechanizmus: a gomba RNS-be ágyazva, az anyag megakadályozza, hogy fehérjéket hozzanak létre, amelyek létfontosságúak ezeknek a mikroorganizmusoknak.
  • Működési tartomány: bonyolult candidiasis, aspergillosis, cryptococcosis, chromoblastomycosis.
  • Nemkívánatos események: súlyos megsértése a máj munkájában, a vér leukociták és vérlemezkék csökkenése, szédülés, fejfájás, görcsök, hallucinációk.
  • Ellenjavallatok: máj- és vesebetegség, vérbetegségek.
  • Dózisok és árak: oldatos injekció 10 mg / ml. Az ár 6 500 rubel.

  Különböző csoportok előkészítése

  Vannak olyan gyógyszerek is, amelyeknek szűk spektruma van, és ezek nem tulajdoníthatók ezeknek a csoportoknak, de bizonyítottan antifungális hatásuk van.

  Ezek a gyógyszerek nem lényegesek a gomba kezelésében, ellentétben a fent leírt gyógyszerekkel. Rendszerint tartalékként használják őket, ha más gyógyszerek allergiásak a betegre, vagy vannak ellenjavallatok.

  Tabletta: griseofulvin, kálium-jodid, flucitozin, kaszpofungin.

  Oldatos injekció: caspofungin.

  Gondold össze röviden azok célját, fellépését és mellékhatásait.

  kaszpofunginra

  Ez a gombaellenes szer csak a candidiasis és az aspergillosis kezelésére alkalmas. A fennmaradó gombák a gyógyszerhez nem érzékenyek. A kaszpofungin megöli a gombát a gombasejt falának megtörésével.

  Nemkívánatos események: Láz, fejfájás, szédülés, hányinger, hasi diszkomfort, széklet rendellenesség, számának csökkentése a leukociták és vérlemezkék a vérben, légszomj, szívdobogás, ödéma, allergiás.

  Ellenjavallatok: az anyag intoleranciája, az életkor 18 év alatt van.

  Adagolás és ár: Kaspofungin (Kansidas) - por 0,05 g / 10 ml (14,000-27,000 rubel) intravénás beadásra alkalmas oldat készítéséhez.

  grizeofulvinnal

  Ez egy tartalékkészítmény. Megöli a gomba miatt, hogy megsérti a DNS termelését. Nagyon szűk hatóköre van: csak a dermatomycetes érzékeny rá, más gombák stabilak.

  bizonyság: gombás körömelváltozások, fejbőr, epidermofitia (férfiaknál a lárvános gombák kezelése), mikrosporia, trichofitózis.

  Nemkívánatos események: oropharynx candidiasis, fejfájás, szédülés, görcsrohamok, hasi diszkomfort, székletzavarok, allergiás reakciók, leukociták csökkentése a vérben.

  Ellenjavallatok: az anyag intoleranciája, terhesség, májbetegség, autoimmun betegségek.

  Adagolás és ár: Griseofulvin (Ful'tsin) - 0,125 g (250-350 rubel) tabletta.

  Kálium-jodid

  Abban a pillanatban nem ismert, hogy ez az anyag hogyan öl meg gombákat. Alkalmasak a sporotrichosis kezelésére, néha a mocsok kezelésére.

  Nemkívánatos események: az oldat bőrön való alkalmazásakor - égési sérülések, bőrpír; ha szájon át alkalmazzák - a submaxilláris és parotid nyirokcsomók duzzanata, köhögés, kellemetlen érzés a hasban, hányinger, széklet, palpitáció, alvászavarok.

  Ellenjavallatok: pajzsmirigy betegségek, gyulladásos jelenségek a bőrön, terhesség, szoptatás, mell kor.

  Adagolás és ár: Kálium-jodid - 100 mg tabletta formájában, por, orális adagolásra szolgáló oldatok. Az ár 65 rubel.

  A gombás megbetegedések sokak, mint a gyógymódok. A leggyakoribb mycosis a candidiasis. A cikk az élesztő kezelésére szolgáló gyógyszereket ír le nőkben, férfiakban és gyermekekben. További részletek a nõi szúrás kezelésére szolgáló készítményekrõl külön cikkben találhatók.

  A gombákkal szembeni modern készítmények jól segítenek és nem túl drágák. Azonban nem szabad öngyógyítani a gombás fertőzést! Minden gyógyszer saját mellékhatásaival és ellenjavalltával rendelkezik. A jogosulatlan bánásmódból az ember nagymértékben szenvedhet.

  Orális alkalmazásra szánt gombaellenes gyógyszerek: gyógykezelés, gyógyszerek

  A szisztémás gombaellenes kezeléshez alkalmazott gyógyszerek közé tartoznak az amfotericin B (és lipid dózisformái), különböző azolszármazékok, echinocandinok és flucitozin.

  Az amfotericin B - egy hatékony, de viszonylag mérgező hatóanyag, régóta az invazív és súlyos mycosis gombaellenes kezelésének alapja. Azonban az újabb erőteljes és kevésbé mérgező triazolokat és echinocandinokat gyakran ajánlják első soros gyógyszerként számos invazív gombás fertőzés ellen. Ezek a gyógyszerek jelentősen megváltoztatták a gombaellenes terápia megközelítését, néha még lehetővé tették a krónikus mycosis orális kezelését is.

  Emésztőrendszeri betegségek, szédülés, hepatitis, angioödéma, anafilaxia, rohamok, exfoliatív dermatitis, QT-intervallum megnyúlás

  100 mg-tól 200 mg-ig

  Többszörös szisztémás mikózisok

  Súlyos, tartós dermatomycosis

  Amphotericin B

  Amfotericin B volt a gerincét a gombaellenes kezelés invazív mycosis és nehéz, de más gombaellenes szerek (pl, vorikonazol, pozakonazol, ekhinokandiny) most úgy elsővonalbeli szerek számos ilyen fertőzések.

  A krónikus mycosisban a szokásos amfotericin B-t általában> 0,3 mg / kg-mal írják fel, amit a kívánt dózissal való tolerálhatósággal növelnek; az első napon sok beteg hordozza a szükséges adagot. Ha a betegek a szükséges dózist hordozzák, ugyanazt az adagot kétszer adhatja be egy kényelmesebb napi kiegészítő táblázattal. A kiterjesztett kezelési kurzusok még ritkábbak lehetnek.

  Akut, életveszélyes mycosisban az amfotericin B 0,6-1,0 mg / kg-mal kezdődik. Bizonyos gyorsan fejlődő opportunista gombás fertőzésekkel (pl. Invazív aspergillózis) a napi 1,5 mg / kg-os dózisokat általában 2 vagy 3 infúzióra osztják.

  A krónikus meningitisben az amfotericin B intratekális injekciói alkalmazhatók, de ez ritkán szükséges, mivel a hatékony triazolok (pl. Vorikonazol, pozakonazol) hatékony alternatívát jelentenek. A felhasználás általában egy közvetlen intraciszternális injekcióval vagy egy intraventrikuláris katéterrel társított Ommaya típusú szubkután tartályon keresztül történik. Fejfájás, émelygés és hányás jelentkezhet, de a dexamethason minden egyes intratekális injekcióhoz csökkentheti ezeket a hatásokat. Az amfotericin B lumbális intratekális injekcióként is adható. Az injekció beadása után 10 ml CSF-et fecskendezünk, amely 5% D / W-ban 0,2 mg / ml koncentrációban amphotericin B-t tartalmaz. A dózist 2 vagy több perc múlva adjuk be. A dózisok fokozatosan nőnek a tolerabilitásig, elérve a maximális értéket.

  készítmények. Az amfotericin két adagolási formája létezik:

  Szabványos összetételű kolloid amfotericin B dezoxikolát, mindig meg kell adni egy 5% -os dextróz oldat, mert a sók kicsapódnak a hatóanyag. Általában 2-3 órán belül adják be, bár 20-60 percnél gyorsabb infúziók alkalmazhatók egyes betegeknél. Azonban a gyorsabb infúziók általában nemkívánatos hatást fejtenek ki. Sok betegnél hidegrázás, láz, hányinger, hányás, étvágytalanság, fejfájás és néha alacsony vérnyomás alatt vagy néhány órán belül az infúzió után. Az amfotericin B kémiai thrombophlebitis is okozhat perifériás vénákon keresztül. Gyakran használják az acetaminofen vagy nem szteroid gyulladásgátló szerekkel végzett előkezelést; Ha ezek a gyógyszerek hatástalanok, hidrokortizon 25-50 mg vagy difenhidramin 25 mg adunk az infúziós vagy, egyszeri intravénás bolus. Gyakran háttér hidrokortizon dózis fokozatosan csökkenthető, és negált során kiterjesztett terapii.Tyazhelye hidegrázás és izommerevség csökkenthető vagy megelőzhető meperdinom 50-75 mg intravénásán.

  Egyes lipidkészítmények csökkentik az amfotericin B toxicitását (különösen nefropátia és infúzióval kapcsolatos tünetek). Három gyógyszer áll rendelkezésre:

  • Amfotericin B lipid komplex.
  • Liposzómás amfotericin B.
  • Amfotericin B koleszteril-szulfát.

  Az első 2 lipidkészítmény előnyös a hagyományos amfotericin B-hez képest, mivel kevesebb infúziós tüneteket és kevesebb nefropátia alakul ki. Az amfotericin B koleszteril-szulfát nem nyújt előnyöket a hagyományos amfotericin B-rel szemben.

  Mellékhatások. A fő mellékhatások a következők

  • Nephropathia (a leggyakoribb),
  • csontvelő-elnyomást.

  vesekárosodás - jelentős kockázati mérgező amfotericin B. A szérum kreatinin és maradék nitrogén ellenőrizni kell a kezelés előtt és a kezelés alatt rendszeresen: néhány alkalommal egy héten az első 2-3 hétben, majd 1-4 alkalommal egy hónapban az klinikailag indokolt. Az amfotericin B között egyedülálló a főhajó-rotoksichnyh antibakteriális gyógyszerek, mert nem a vesén át, és nem halmozódik fel, mint a romló veseelégtelenség. Azonban, a dózist csökkenteni kell, ha a szérum kreatinin emelkedik> 3,0-3,5 mg / dl (> 265-309 mmol / l), vagy maradék nitrogén növeljük> 50 mg / dl (> 18 mmol karbamid / l). Az akut nefropátia aktív intravénás hidratálással csökkenthető sóoldattal az amphotericin B infúziója előtt; Az amfotericin infúziója előtt legalább 1 liter normál sóoldatot kell adni. Enyhe - közepesen súlyos elutasítását veseműködés okozta amfotericin B, általában fokozatosan eltűnnek, miután a kezelés befejeződött. Az összeegyeztethetetlen rendellenességeket elsősorban a terápia meghosszabbításával figyelték meg; miután a betegek körülbelül 75% -ánál> 4 g teljes dózist észleltünk, végleges veseelégtelenség figyelhető meg.

  Az amfotericin B gyakran elnyomja a csontvelő funkcióját, amely elsősorban vérszegénységként jelenik meg. A hepatopathia vagy a máj egyéb káros hatásai nem jellemzők.

  Gombaellenes azolok

  Azolok blokkolják az ergoszterin szintézisét, ami a gombás sejtmembrán fontos összetevője. Szájon át adhatók orálisan a krónikus mycosis kezelésére. Az első ilyen orális készítményt, a ketokonazolt nagyrészt a triazol hatásosabb, kevésbé mérgező származékai váltották fel. A gyógyszerkölcsönhatások jellemzőek az összes azol esetében, de kevésbé valószínű a flukonazol esetében.

  flukonazol. Ez a vízben oldódó gyógyszer szájon át történő adagolás után csaknem teljesen felszívódik. A vizeletben gyakorlatilag változatlan, és a felezési ideje meghaladja a 24 órát, ami lehetővé teszi az egyszeri napi dózist. Nagy a permeabilitása a CSF-ben (> 70% szérumszint), és különösen hasznos a cryptococcus meningitis és a coccidioidomenenitis kezelésében. Ez egyike az első vonalbeli gyógyszereknek a neutropeniás betegek candidemia kezelésében. A dózisok nagymértékben ingadoznak a súlyosan beteg betegeknél és a Candida glabrata vagy a Candida (más néven C. albicans) fajta egy másik képviselője által fertőzött betegeknél, és 1000 mg-os napi dózisokat jelentenek szignifikáns toxikus hatások nélkül.

  Mellékhatások, amelyeket rendszerint feljegyeznek, - kellemetlen érzés a gasztrointesztinális traktusból és bőrkiütés. A súlyosabb toxikus megnyilvánulások nem jellemzők. Azonban vannak alkalmi máj-nekrózis, Stevens-Johnson-szindróma, anaphylaxia, alopecia és a terhesség első trimeszterében való belépés - a magzat veleszületett anomáliái.

  A gyógyszerkölcsönhatások kevésbé gyakoriak a flukonazol esetében, mint más azolok esetén. A flukonazol néha fokozza szérum ciklosporin, rifabutin, fenitoin, takrolimusz, orális antikoagulánsok, mint a warfarin, sulfonilureynyh gyógyszerek (így például tolbutomid) és a zidovudin. A rifampin csökkentheti a fluconazol szintjét a vérben.

  itrakonazol. Ez a gyógyszer a limfocomiális sporotrichosis, valamint a hisztoplazmózis, a blasztomikózis és az enyhe-mérsékelt formájú paracoccidioidomycosis kezelésének alapjává vált. Ugyancsak hatásos az invazív aspergillózis enyhe formájánál, egyes esetekben a coccidioidomycosisban és bizonyos típusú kromoblastomycosisban. Az itrakonazol sikeresen alkalmazható bizonyos gombás agyhártyagyulladásra, de ez nem a kábítószer. A magas lipid-oldható és fehérjekötődés miatt a vérben a hatóanyag szintje alacsony lehet, de a szövetekben a szintek általában magasak. A hatóanyag szintje elhanyagolható a vizeletben és a CSF-ben. Az itrakonazol alkalmazása valószínűleg csökkenhet posakonazol és vorikonazol bevezetésével.

  A napi 400 mg-ig terjedő adagokban jelentkező mellékhatások általában a gyomor-bél traktus tüneteit jelentik. Egyes férfiak erekciós diszfunkciót észleltek, és a magasabb dózisok hipokalémiát, magas vérnyomást és duzzanatot okozhatnak. Egyéb káros mellékhatások allergiás kiütés, hepatitisz és hallucinációk.

  Drog kölcsönhatásokra és a kölcsönhatása étellel jelentős lehet. Savas italok (például, kóla, savas gyümölcslevek), vagy az élelmiszer javítja a felszívódást a gyomor-bél traktusban. Azonban, felszívódás lehet csökkenteni, ha az itrakonazolt venni párhuzamosan kijelölt vagy OTC gyógyszerek, amelyek csökkentik a gyomor savassága. Számos gyógyszer, beleértve a rifampicin, rifabutin, didanozin, fenitoin és karbamazepin csökkentheti szérum itrakonazol. Az itrakonazol gátolja a metabolikus lebomlása más gyógyszerek, növelve vérszintjét potenciálisan súlyos következményekkel jár. Súlyos, gyakran végzetes szívritmuszavar léphet fel, ha az itrakonazolt ciszapriddal (nem kapható az USA-ban), vagy egyes antihisztaminok (például terfenadin, asztemizol, loratadin lehet). Rhabdomyolysis Itrakonazollal emelkedett szintje okoz a vér ciklosporin vagy sztatinok. Vérszintje a digoxin, a takrolimusz, orális antikoagulánsok vagy szulfonamidok növelhető, amikor ezeket a szereket kombinációban itrakonazol.

  pozakonazol. A triazol posakonazol orális szuszpenzió; ez a gyógyszer nem áll rendelkezésre tabletta vagy intravénás formában. A gyógyszer nagyon aktív az élesztő és a penészgombák ellen, és hatékonyan kezeli a különböző gombás gombák okozta opportunista fertőzések, például a Cladophialophora fajok. A posakonazol szintén megelőző szert jelent a neutropeniában szenvedő betegek számára különböző onkológiai folyamatokban szenvedő betegeknél.

  Mellékhatásokat, ha pozakonazolnak mint más triazolokhoz tartozik hosszabbító QT és a kölcsönhatás sok gyógyszer, beleértve a rifampicin, sztatinok, immunszupresszív szerek, és a különböző barbiturátok.

  vorikonazol. Ez a széles spektrumú triazol alkalmazható első soros terápiaként az Aspergillus okozta súlyos fertőzések esetén; a legtöbb klinikai-mycológus úgy ítéli meg, hogy az Aspergillus által okozott fertőzések kezelése immunkompetens emberekben és gyengített immunitású betegekben. A vorikonazol a Scedosporium apiospermum és a Fusarium által okozott fertőzésekhez is alkalmazható. Ezenkívül a gyógyszer hatásos a nyálkahártya-nyelőcsőgyulladásban és más candidiasis fertőzésekben; a Candida faj szélesebb spektruma ellen a flukonazollal összehasonlítva.

  Ellenőrizendő mellékhatások közé tartozik a hepatotoxicitás, a látásromlás, a hallucinációk és a bőrgyógyászati ​​reakciók. Ez a gyógyszer a QT-szakasz megnyúlásához vezethet. Ezenkívül a hatóanyag átültetése után alkalmazott immunszuppresszorral végzett számos interakciót ismertetettek.

  echinocandinok

  Az echinokandinok vízben oldható lipopeptidek, amelyek elnyomják a glükán szintézisét. Ezek hatásmechanizmusa az antifungális szerek között egyedülálló; Az einokandinok a gomba sejtfalához irányulnak, ami előnyös, mivel nincsenek keresztrezisztenciája más gyógyszerekkel. Az Egyesült Államokban rendelkezésre álló einokandinok az anidulafungin, a caspofungin és a mikafungin. Kevés bizonyíték van arra, hogy a jobb, de az anidulafungin kölcsönhatásba kerül kevesebb gyógyszerrel, szemben a másik kettővel.

  Ezek a gyógyszerek felhasználhatók a candidiasis, az aspergillosis és egyéb gombafertőzések különböző formáinak kezelésére.

  flucitozint

  Flucitozin, nukleinsav analóg, vízben oldjuk, és jól felszívódik orális beadás után. Korábban már meglévő vagy kialakuló rezisztencia cirkuláltatjuk, ezáltal a hatóanyag szinte mindig alkalmazhatók egy másik gombaellenes szer, amfotericin B. általában Flucitozin plusz az amfotericin-B elsősorban kezelésére cryptococcosis, de akkor is hatékony, disszeminált candidiasis és egyéb fertőzések okozta élesztő gombák, és is súlyos, invazív aspergillosis. Flucitozin plusz gombaellenes azol lehet használni kezelésére kríptokokkózis és néhány más gombás fertőzések.

  A szokásos adag a szérumban, a vizeletben és a CSF-ben a gyógyszer magas szintjét eredményezi. A fő negatív hatások a csontvelő-elnyomás, a hepatotoxicitás és az enterocolitis; a csontvelő-szuppresszió mértéke arányos a szérum szintjével. Mivel flucitozin szert, amely elsősorban a vesék által, növeli a vérszintet jelöléssel, ha a nefrotoxicitás alakul egyidejű alkalmazása amfotericin B-vel, különösen akkor, ha az amfotericin-B dózisban alkalmazzák> 0,4 ​​mg / kg / nap. A szérum fluscitozin szintjét ellenőrizni kell, és az adagot 40-90 mg / ml koncentrációtartományban kell tartani. Biokémiai vérvizsgálatot és máj- és vesefunkciós vizsgálatokat hetente kétszer kell elvégezni. Ha a vérszintre vonatkozó információk nem állnak rendelkezésre, a terápia napi négyszer 25 mg / kg-mal kezdődik, és a dózis csökken, ha a veseműködés romlik.

  Gombaellenes antibiotikumok

  ANTIBIOTIKUS ANTIBIOTIKUSOK

  AMPHOTERICINE B (Amphotericinum B)

  Szinonimák: Amfoszfát, Fungilin, Fungizone, Saramycetin, Vencidin és mások.

  Farmakológiai hatás. Aktiveninvitro (in vitro) és in vivo körülmények között (a szervezetben) nemcsak ellen élesztők, de sok kórokozók szisztémás gombás fertőzések (által okozott betegségek parazita gombák - hisztoplazmózis / által okozott betegség élesztők és élesztőszerű parazita gombák / blastomycosis / betegség elsősorban a tüdő és a máj által okozott parazita gombák / cryptococcosis / betegség a központi idegrendszer, néha -light és a bőr által okozott parazita gombák / sporotrichosis / betegsége, a bőr és a bőr alatti szövet, ami emoe parazita gombák és jellemzi a megjelenése a fekélyek során nyirokerek /).

  Gyengén felszívódik a gyomor-bél traktusából, és szájon át szinte nem toxikus. Mint más polién antibiotikumok, jelentős intravénás beadás esetén is jelentős toxicitás (károsodás).

  Használati utasítások. Gombabetegségek, amelyek nem alkalmasak más gombaellenes szerekkel (hisztoplazmózis, blastomycosis, cryptococcosis, candidosis, stb.) Történő kezelésre.

  Az alkalmazás módja és dózisa. A páciensnek a gyógyszerre történő kinevezése előtt kívánatos annak meghatározása, hogy az adott páciens betegségét okozó mikroflóra milyen érzékenységgel bír. Intravénás infúzióban 4-6 óra közötti intervallumok közigazgatási legalább 24 órán át az arány 250 egység / kg, heti 2-3 alkalommal. A teljes adag kezelése során az 1 500 000-2 000 000 egység. A gyermekeket egy különleges rendszer szerint nevezik ki. A ampulla tartalmát (50 000 NE) feloldjuk 10 ml injekciós vizet, majd az antibiotikum oldatot fecskendőn tartalmazó csőbe 450 ml steril 5% -os glükóz-oldatot (extempore- használat előtt feloldandó).

  A kenőcsöt egy vékony réteget alkalmazzák az érintett bőrön napi 1-2 alkalommal. A kezelés időtartama legalább 10 nap.

  Mellékhatás. Csökkent étvágy, láz, fejfájás, émelygés, hányás, alacsony vérnyomás. Jelentős veszély a gyógyszer nephrotoxikus (vese károsodása) hatása.

  Ellenjavallat. Egyedi antibiotikum intolerancia, máj- és vesebetegség. A gyógyszert óvatosan kell alkalmazni olyan betegeknél, akiknél a betegség történetében (allergiás reakciók) utalnak.

  A kibocsátás formája. 50 000 egység 5 literes glükóz oldattal (450 ml üvegcsékben vérpótlókhoz), 15 g csőben kenőcsökkel kiegészítve.

  Tárolási feltételek. B. lista Száraz, sötét helyen, +4 ° C-nál nem magasabb hőmérsékleten.

  AMPHOGLYUKAMIN (Amphoglucaminum)

  Az amphotericin B antibiotikum vízben oldható készítménye. Az amfotericin B N-metil-glukamin-sójának N-metil-glükamin-nal készült keveréke.

  Farmakológiai hatás. Aktív elleni élesztőszerű gombák és kórokozói szisztémás gombás fertőzések (által okozott betegségek parazita gombák - hisztoplazmózis / által okozott betegség élesztők és élesztőszerű parazita gombák / blastomycosis / betegség elsősorban a tüdő és a máj által okozott parazita gombák / cryptococcosis / betegség a központi idegrendszer, legalább - a tüdő és a bőr által okozott parazita gombák / sporotrichosis / a bőr és a bőr alatti szövet által okozott betegség parazita gombák és azzal jellemezve, jelenség fekélyek mentén nyirokerek / chromomycosis / krónikus betegség által okozott parazita gombák, azzal jellemezve, hogy a megjelenése a bőrön barna vagy piros-lila csomók az azt követő fekély).

  Használati utasítások. A gasztrointesztinális traktus és a belső szervek gombás betegségei.

  Az alkalmazás módja és dózisa. A páciensnek a gyógyszerre történő kinevezése előtt kívánatos annak meghatározása, hogy az adott páciens betegségét okozó mikroflóra milyen érzékenységgel bír. Belül étkezés után napi 2 alkalommal 10-14 napig. Felnőttek 200 000-500 000 egységek, korosztály szerinti gyermekek: legfeljebb 2 évesek - 25 000 egyenként, 2-6 évig - 100 000 egységet, 6-9 évig - 150 000 egységet, 9-től 14-ig év - 200 000 egység. A mély mycosis gyógyszert előírt 3-4 hétig. A kezelés időtartama 5-7 nap után is megismételhető.

  Mellékhatás. Károsodott veseműködés.

  Ellenjavallat. Egyéni intolerancia, vesebetegség a funkciójuk megsértésével. A gyógyszert óvatosan kell alkalmazni olyan betegeknél, akiknél a betegség történetében (allergiás reakciók) utalnak.

  A kibocsátás formája. 100 000 darabos tabletta 40 darabos csomagolásban.

  Tárolási feltételek. B. lista Száraz helyen, +4 ° C hőmérsékleten.

  LEVORIN (Levorinum)

  Antibiotikum, Streptomyceslevoris Krass által termelt.

  Farmakológiai hatás. Élesztőszerű gombákkal (különösen a Candida nemzetséggel) és néhány protozoon (Trichomonasvaginalis) ellen hat. Halmozott tulajdonságokkal rendelkezik (a testben való felhalmozódás képessége). Alacsony toxicitás.

  Használati utasítások. Által okozott betegségek élesztőszerű gombák Candida: candidiasis gyomor-bél traktus, elváltozások a bőr, a nyálkahártyák, a női nemi szervek trichomoniasis nemi szervekre; profilaktikus célt mutatott a candidosisra (parazita gombák jelenléte a szervezetben a betegség kialakulása nélkül).

  Az alkalmazás módja és dózisa. A páciensnek a gyógyszerre történő kinevezése előtt kívánatos annak meghatározása, hogy az adott páciens betegségét okozó mikroflóra milyen érzékenységgel bír. Bent a 400 000-500 000 egység naponta 2-3 alkalommal 10-12 napig. 2 év alatti gyermekek jelölik alapján 25 000 NE / kg per nap, 2-6 év - 20 000 NE / kg per nap) után 6 éves kor - egyetlen dózis 200 000-250 000 NE 3-4 alkalommal egy nap.

  Helyileg a hatóanyagot lanolin-vazelin alapon 5% -os kenőcs formájában írják le, és vizes szuszpenzió 1: 500.

  Mellékhatás. Köhögés, láz.

  Ellenjavallat. A bent nem használják májbetegségek, akut gyomor-bélrendszeri megbetegedések, gyomorfekély és duodenum gyomorfekélye; vizes szuszpenziók (szilárd részecskék vízben történő szuszpendálása) - méh vérzéssel. A gyógyszert óvatosan kell alkalmazni olyan betegeknél, akiknél a betegség történetében (allergiás reakciók) utalnak.

  A kibocsátás formája. Por külső használatra; 500 000 darab, 25 db-os csomagban lévő tabletták; bukkális tabletták (az arcra helyezve) 500 000 egységre 25 darabos csomagolásban; por 2 000 000 egység 60 g vizes szuszpenzió készítéséhez; kenőcs 30 g-os csövekben (1 g 500 000 egységnyi mennyiségben).

  Tárolási feltételek. B. lista Sötét helyen, +4 ° C-nál magasabb hőmérsékleten.

  LEVORINA NÁTRIUM NUTRIEVA (Levorinum-natrium)

  Farmakológiai hatás, felhasználási tünetek

  ugyanaz, mint a levorin esetében.

  Az alkalmazás módja és dózisa. A páciensnek a gyógyszerre történő kinevezése előtt kívánatos annak meghatározása, hogy az adott páciens betegségét okozó mikroflóra milyen érzékenységgel bír. A 20 000 egység 1 ml-es kiszámításánál az öblítéshez, a hüvely mosásához, a nedvességtartalmú tamponok, a bepermetek napi 2-3 alkalommal történő kiszámításához használt megoldások formájában. A belélegzéshez a felhasználás előtt előkészített oldatot használjunk 100 000-200 000 egységnyi mennyiségre 5 ml desztillált vízben. A belégzést napi 1-3 alkalommal 15-20 percig végezzük.

  Mellékhatás. Belégzéssel köhögés, bronchospasmus (a hörgők lumenjének szűkítése), láz.

  Ellenjavallat. A levorinnal szembeni túlérzékenység, bronchiális asztma. A gyógyszert óvatosan kell alkalmazni olyan betegeknél, akiknél a betegség történetében (allergiás reakciók) utalnak.

  A kibocsátás formája. 200 000 darab palack.

  Tárolási feltételek. B. lista Sötét helyen, +4 ° C-nál magasabb hőmérsékleten.

  MIKOGEPTIN (Mycoheptinum)

  Az aktinomycete Streptoverticilliummycoheptinicum által termelt polién antibiotikum.

  Farmakológiai hatás. A gyógyszer aktív kórokozók elleni mélyreható szisztémás gombás fertőzések (betegségek a belső szervek és szövetek által okozott parazita gombák - hisztoplazmózis / által okozott betegség élesztők és élesztőszerű parazita gombák / blastomycosis / betegség elsősorban a tüdő és a máj által okozott parazita gombák / cryptococcosis / központi idegrendszeri betegség, legalábbis - a tüdő és a bőr által okozott parazita gombák / sporotrichosis / betegsége, a bőr és a bőr alatti szövet által okozott parazita gombák, és megjelenése jellemzi a fekélyek során nyirokerek / chromomycosis / krónikus betegség által okozott parazita gombák, azzal jellemezve, hogy a megjelenése a bőrön barna vagy piros-lila csomók azt követő fekély) és élesztők.

  Amikor a lenyelés részlegesen felszívódik; kiválasztódik a vizelettel.

  Használati utasítások. A Prepparat terápiás hatása van a zsigeri mycosisban (a parazita gombák által okozott belső szervek és szövetek betegségei).

  Az alkalmazás módja és dózisa. A páciensnek a gyógyszerre történő kinevezése előtt kívánatos annak meghatározása, hogy az adott páciens betegségét okozó mikroflóra milyen érzékenységgel bír. Töltsön be 0,25 g-ot (250 000 egység) naponta kétszer 10-14 napig. Jó hordozhatósággal ismételheti meg a tanfolyamokat.

  A kezelés a külső megnyilvánulásainak mikózisok (interdigitális erózió -poverhnostnye héjhibák cheilites - gyulladás a vörös része, a nyálkahártya és / vagy bőr az ajkak, a bőrelváltozások és redők szeméremtesti és mtsai.) Használt tartalmazó kenőcs 1 g 15 mg (15 000 NE ) mycoheptin. Kenőcsöt alkalmaznak az érintett bőrre naponta 1-2 alkalommal. A kezelés időtartama 10-15 nap. Szükség esetén a kezelés folyamata megismételhető. A kenőcs önmagában vagy egyidejűleg alkalmazható a mycoheptin tabletták vagy kapszulák bevitelével.

  Mellékhatás. A gyógyszer beadásakor a vese és a gyomor-bélrendszer károsodhat. A kezelést a maradék vérben levő nitrogén tartalom és a vizelet vizsgálata során kell elvégezni. Magasabb szinten a maradék nitrogén több mint 28,6 mmol / l vagy megjelenését fehérje a vizeletben és a kóros sejtek, és észlelésekor kifejezve diszpepsziás tünetek (táplálkozási rendellenességek) a gyógyszer állítani, amíg a eltűnése ezeket a változásokat.

  Abban az esetben, allergiás reakciók (bőrkiütés, viszketés) protivogistaminnye felírt gyógyszerek hasmenéses események (hányinger, hasi fájdalom) - belsejében novocain oldatot.

  Amikor a szövődmények ismétlődnek, a micoheptinnel végzett kezelés leáll.

  Ellenjavallat. A gyógyszer ellenjavallt megsérti a vese és a máj, az akut betegségek a gyomor-bél traktus gombás-mentes etiológiája (ok), túlérzékeny mikogeptina.

  A kenőcs nem használható sebfelületek jelenlétében; bőséges seb lecsatolható.

  A kibocsátás formája. A bevonattal bevont tabletták, amelyek 50 00 és 100 000 egységnyi mycoheptint tartalmaznak, 40 darabos csomagolásban.

  Tárolási feltételek. B. lista Száraz, sötét helyen, +4 ° C-nál magasabb hőmérsékleten.

  Nystatinum (Nystatinum)

  Szinonimák: Antikandin, Fungitsidin, Fungisztatin, Mycostatin, Moronal, Nistafungin, Stamiyin és mások.

  Ez egy antibiotikus anyag, amelyet az aktinomycete Streptomycesnoursei termel.

  Farmakológiai hatás. A nystatin kórokozó gombákra hat (parazita gombák, amelyek okozzák

  humán betegség) és különösen a Candida nemzetségbe tartozó élesztőszerű gombák, valamint az aspergillus; a baktériumok ellen inaktív. A gyógyszer rosszul felszívódik; a belsőleg bevitt ömlesztett anyag ürül.

  Használati utasítások. Nystatin használt megelőzésére és kezelésére által okozott betegségek élesztő gombák a Candida nemzetség (Candidaalbicansi al.); candidiasis (egy gombás betegség által okozott élesztő), nyálkahártya (orális, vaginális és mtsai.), a bőr és a belső szervek (gyomor-bélrendszer, a tüdő, a vese, stb). A profilaktikusan adjuk megelőzésére candidiasis Hosszabb kezelés készítmények penicillin és más antibiotikumok, különösen orális (a szájon keresztül) számos alkalmazási tetraciklin antibiotikumok, kloramfenikol, neomicin, et al., Valamint a legyengített és hiányos betegek.

  Az alkalmazás módja és dózisa. A nystatint tablettákon szájon át írják fel. A felnőttek 500 000 egységet kapnak naponta 3-4 alkalommal, vagy 250 000 egységet naponta 6-8 alkalommal. A napi adag 1 500 000-3 000 000 egység. Súlyos generalizált candidiasis esetén a napi dózis 4,000,000-6,000,000 egységre növelhető. Az 1 év alatti gyermekek 100 000-125 000 egységet, 1 évtől 3 évig, 250 000 egységet naponta 3-4 alkalommal osztanak szét; 3 év felett - napi 1 000 000-ről 1 500 000 egységre 4 felvételkor.

  A kezelés átlagos időtartama 10-14 nap. A tablettákat rágás nélkül lenyelik.

  Amikor a szájüreg, a garat és a nyelőcső nyálkahártyái sérülnek, tablettákat (500.000 egységet étkezés után 3-4 alkalommal naponta 3-4 alkalommal) rágás nélkül helyezzük az arcra, amíg a teljes reszorpció meg nem történik.

  A krónikus visszatérő és általános candidiasisban (candida típusú gombák ismételt vagy folyamatos bevitele) a 2-3 hetes tanfolyamok közötti megszakítások ismételt kezelését végzik.

  A nyálkahártyák és a bőr gombás fertőzéseinek kezelésére nystatin kenőcs alkalmazható. A kenőcs alkalmazását kombinálhatjuk a nisztatin szájon át történő bevitelével.

  Amikor candidiasis alsó bélben, az elhízás (gyulladás a hüvely), és vulvovaginitisz (gyulladás a vulva és a vagina) beadhatók rektálisan (a behelyezésre a végbélbe) Gyertyák és vaginális gömböcskék (dózisforma beadásra a hüvely), amely 250.000 és 500 000 egység. Napi 2 alkalommal adják be a végbélbe vagy a hüvelybe; az átlagos tanfolyam időtartama 10-14 nap.

  Nemkívánatos események. Nystatin alacsony a toxicitás; a mellékhatások általában nem okoznak, az antibiotikum iránti fokozott érzékenység, hányinger, hányás, hasmenés, láz, hidegrázás stb. lehetséges. Ilyen esetekben a dózis csökkent.

  A kibocsátás formája. 250 000 és 500 000 egységnyi bevonattal ellátott bevonattal ellátott tabletták; kúpok és kúpok hüvelyi 250 000 és 500 000 egység; kenőcs 100 000 egységnyi Nystatin tartalmú csövekben 1 g-ban.

  Tárolási feltételek. B. lista Száraz, sötét helyen, +5 ° C-nál magasabb hőmérsékleten.

  A Nystatin a bevonattal bevont lizinák, tetraciklin és nystatin tabletták előkészítésének része.