A gombaellenes gyógyszerek olcsóak, de hatékonyak

A köröm és lábgerinc olyan probléma, amellyel sok ember szembesül. Nem kellemetlen érzés, viszketés, illat, képtelen megjelenni mezítláb nyilvános helyeken, mint a fürdőkád vagy a medence - mindez komoly kellemetlenségeket okoz. Van-e gombaellenes gyógyszer - olcsó, de hatékony, amivel legyőzheti a gomba anélkül, hogy túlfizetne volna semmiért?

A leghatékonyabb és olcsóbb antifungális szerek

A lábak és a köröm gombáját az orvosok nyelvén mikroszkóppal hívják (a körmöknél az "onychomycosis" kifejezést használják).

A betegséget a következők okozhatják:

 • gombák-dermatophytes;
 • Candida nemhez tartozó gombák;
 • mikroszporia (pl. gyűrű);
 • penészgombák.

Az onychomycosis megszabadulása egy hosszú folyamat, amely három hónapról egy évre szól. Ez azért van így, mert a gomba a köröm rétegeiben marad, és teljes megújulást igényel. A lábfejű mycosis helyzete "kedvezőbb", mivel a bőr rétegei hajlamosabbak a gyógyszerek behatolására.

A gombák és lábak elleni gombaellenes készítmények széles körű választékot képviselnek a gyógyszertárakban, és nem könnyű választani közülük olcsó, de minőségi termékeket.

Krémek, kenőcsök és gélek a lábak és a körmök számára

Mivel a mycosisból származó külső készítmények elsősorban krémeket, kenőcsöket és géleket használnak.

A külső gombaellenes szerek modern osztályozását bemutatjuk:

1. Poliének: amfotericin B, natamycin, nystatin;

2. Asolok (imidazolok):

 • bifonazol (készítmények "Bifonazol", "Mycospores", "Bifosin" és egyéb);
 • Clotrimazole ("Clotrimazole", "Kanesten", "Kanison");
 • izokonazol ("Travogen");
 • sertakonazol (Zalain);
 • Ketokonazol ("Ketokonazol", "Nizoral", "Dermazol");
 • mikonazol (Mikozolone);
 • oxikonazol (Mifungar).
 • terbinafin (Terbinafine, Dermgel, Lamizil, Terbizil és mások);
 • Naftifin ("naftifin", "Exoderil").

4. Amorolfin ("Loceril").

5. Különböző kémiai szerkezetek előkészítésének csoportja a külső használatra ciklopirox, Castellani festékkel, propilénglikollal és másokkal.

A lábak (lábak) elleni gombaölő kenőcsök sokkal szélesebbek, mint a köröm gombás fertőzései. Az utasításoknak megfelelően krémeket és kenőcsöket alkalmaznak a láb bőrére és az interdigital üregek napi 1-2 alkalommal. A kezelés folyamata attól függ, hogy a gomba milyen mértékű a lábának vereségétől függ, átlagosan 2 héttől több hónapig terjed.

Gyógyító cseppek és permetek

Cseppek és permetek - a gombafertőzés kényelmes formája. Előnyük az alkalmazás egyszerűsége és pontos adagolása. A bőrön lévő oldat (körmök) alkalmazása után 2-3 napig védőfólia képződik. A film alatti hatóanyag abszorbeálódik a dermisbe, amely jól eloszlik a rétegeiben.

A leghíresebb és viszonylag megfizethető:

 • Lamisil-Uno (terbinafin hatóanyag);
 • Lamella (terbinafinnal);
 • Exoderyl (naftoinnal).

Gombaellenes lakkok

A gombaölő lakkokat a következő jelzésekhez használják:

 • a betegség időtartama nem haladja meg az egy évet;
 • a gomba nem befolyásolta a köröm szerkezetét;
 • a körömlemez legfeljebb 1/3-a befolyásolja.

Ezek a gyógyszerek előnyösek, ha az orális kezelés ellenjavallt: máj- vagy vesebetegség, a szív- és érrendszeri szövődmények szövődményei.

A lakk alapok gazdaságosak, a körmöket nem minden nap, hanem 1-3 alkalommal a hét folyamán alkalmazzák. Az alkalmazás gyakorisága függ attól a betegségtől, amelyen a lakkot alkalmazzák, és amely alapján az aktív komponens. Az alap az amorolfin vagy ciklopirox.

Az amorolfinnal ("Loceril") ellátott lakkot egy héten hetente kétszer a gomba által károsított körömlemezre kell felhordani, majd hetente egyszer. A ciklopiroxolamin alapú lakkok gyakoribb alkalmazást igényelnek: hetente 2-3 alkalommal a kezelés során. Átlagosan a gomba lakkokkal való ártalmatlanításának időtartama 4 hónap és 6 hónap között van.

Cyclopyrox (lakk "Batrafen") - számos gombaölő szer szintetikus eredetű hatóanyaga. Nagyon hatásos a felületes mikózisok ellen, a körmök gombafertőtlenítésében alkalmazzák. Azonban a ciklopiroxokkal végzett lakkok onychomycosis elleni hatékonysága alacsonyabb, mint az amorf-analógoké.

Szerencsés a gomba - csak egy istenszeredő nők számára, akik szembesülnek az onychomycosis problémájával. A kozmetikai lakk alatt alkalmazhatja a gyógyszert, ezáltal teljesen elfedi a problémát, és nem hagy nyitva a nyitott cipőt és a szandált nyáron.

Olcsó gyógyszerek orális adagolásra

Az orális terápia a legalkalmasabb és leghatékonyabb módja a láb- és onychomycosis mycosisok kezelésének. A szájon át történő antimikotikum kiválasztásának fő kritériuma a hatásának spektruma. Milyen táblagépek neveznek vagy neveznek?

Gyakran a külső hatóanyagokban lévő hasonló hatóanyagokkal:

 • Terbinafin hatóanyaggal felkészített készítmények. A tabletták napi 250 milligrammot vesznek be (hacsak másképp nincs feltüntetve) naponta. Ehhez a lehető legegyszerűbben kell ezt megtenni étkezés előtt. A recepció 2-4 hónapig tart. A 2 éves kortól származó gyermekeknek tablettákat kell adni.
 • Az itrakonazollal történő előkészületeket az impulzus-terápia sebességén alkalmazzák: naponta kétszer 200 milligrammra (fontos, hogy húsz órát tartson fenn), győződjön meg arról, hogy az étkezés után. A biológiai hozzáférhetőség növelése érdekében a gyógyszert savanyított vízzel vagy almaléllel mossuk. Folytassa a kezelést egy hétig. 3 hét szünet után a hétnapos ciklus megismétlődik. 5 ilyen ciklusra van szükség.
 • A flukonazol, mint a candidiasis egyéb gyógyszerei, főként izolált candidiasis onychomycosisban alkalmazzák. A 150 milligrammos orvosságot hetente egyszer vagy kétszer 2 hónapig tartják.

A terhesség és a szoptatás ideje alatt a gomba orális kezelése tilos!

Top-3 alapok szerint a szerkesztőségi Attuale.ru

A mycosis legolcsóbb és leghatékonyabb eszközei a Jelenleg.ru szerint bármelyik gyógyszertárban megvásárolhatók. Megpróbáltuk felvenni a 150 rubelnél olcsóbb gyógyszereket. És ez történt:

Terbinafin kenőcs.

Ennek a kenőcsnek a bőrre és a körmére gyakorolt ​​hatása az összetételnek tulajdonítható, ahol a hatóanyag hasonló a névhez. A hatóanyagot az érintett bőrre vagy körmére alkalmazzák, finoman dörzsölve, napi 2-szer. A kezelés tartósan több hónapig tart (a jelzések szerint). Miután a gombák jeleinek eltűnése megelőző célokat tűztek ki, a terbinafin 2 héttel megelőzően ismételten megismétlődhet. Egy cső (15 milligramm) kenőcs költsége körülbelül 85 rubel.

Flukonazol.

Ez a gyógyszer szájon át alkalmazható, bizonyítva a Candida gomba elleni hatékonyságot (gyakran a nők zsákmányolására használják), valamint a mycosis és onychomycosis okozta gombák ellen. A kezelés időtartamát az orvos határozza meg, valamint a gyógyszer adagolását. Érdemes csomagolni a flukonazolt kb. 30-50 rubelt.

Nystatin (kenőcs).

Külső alkalmazás: a szer alkalmazását az érintett felületekre naponta kétszer. A kezelés időtartama két hét, a felhasználás pontos időtartamát meg kell vitatni az orvossal. A cső ára 15 milligramm - 70 rubel.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kezelést?

A betegség színétől és típusától függően a kezelést ki kell választani. A sima bőrű mikózisok kezelését külső eszközökkel végezzük. Az onokomikózis kezelését komplexben vagy az egyik módszer alkalmazásával végezzük: helyi gombaellenes kezelés, az érintett körömlemezek tisztítása és eltávolítása, valamint az orális kezelés.

A lábak és a köröm gombájának első jeleire azonnal orvoshoz kell fordulni. Annak ellenére, hogy a mikózisok nem veszélyes betegségek, jelentősen rontják a páciens életminőségét, a fertőzőképesség mellett. Különösen azért, mert gyorsan és egyszerűen visszaszerezheti a gombát, anélkül, hogy túlfizetne a gyönyörű csomagolásért és reklámért.

Gombaellenes készítmények széles spektrumú tablettákban

Az emberi szervezetben és az emberi szervezetben nagyszámú gomba van, amely a szervezetben a immunitás csökkenése során hatást gyakorolhat. A gombafertőzés gyakran hatással van a bőrre és a körömlemezekre, ritkábban - a haj növekedésének zónájára és az ember belső szervére. Nehéz gyógyítani a betegség beteg formáját, ezért fontos a terápia időben történő beindítása.

Antimikotikumok - mi ez?

Ezeket a gyógyszereket tablettákban alkalmazzák a gombás patológiák szisztémás kezelésére helyi gyógyszerekkel együtt. Az antimikotikumok hatása a patogén baktériumok felszámolására és a reprodukció folyamatának megállítására irányul. Minden hatóanyag széles spektrumú gombaellenes szer ellenjavallt és adagolható. Az antimikotikumok különböző kémiai vegyületek olyan osztályai, amelyek specifikus aktivitást mutatnak a gombafertőzések kórokozóival szemben. A tabletták két típusra oszthatók:

 • természetes eredetű;
 • amelyet kémiai szintézissel fejlesztettek ki.

Mivel a fertőzések gyakoribbá válnak, a gombaölő krémek, kenőcsök, oldatok és tabletták iránti igény jelentősen megnőtt. Ennek egyik oka az erős antibiotikumok egyéb betegségeinek a kezelése volt, amelyek megzavarják a bél mikroflórát és csökkentsék a test védő funkcióit. Ezen osztályozás mellett a kémiai struktúrától, az aktivitási zónától, a mycosis különböző formáiból származó klinikai alkalmazásoktól, a széles spektrumú gombaellenes szerektől függően különböző típusúak lehetnek.

A gombaellenes hatóanyagok hatóanyaga

Az akció széles spektruma fungisztatikus és fungicid hatású. Ennek köszönhetően a gombaellenes tabletták képesek megfelelő feltételeket teremteni a gombaspórák megsemmisítésére. Az antimikotikumok fungisztatikus hatása miatt az egész szervezetben a patogén baktériumok megsokszorozódásának folyamata elfojtódik (a gombák minden testnedvben élnek).

A kapszulákban lévő hatóanyag, ha a gyomor-bél traktusba kerül, közvetlenül a vérbe szívódik fel, és terjed a testen, megsemmisítve a gombaspórákat. A hatóanyag hosszú ideig marad a szervezetben, majd kiválasztódik a vizelettel. A gombaellenes tabletták mindegyik csoportjának egyedi hatásmechanizmusa van, amely egy sor hatóanyagnak köszönhető:

 • a ketokonazollal végzett készítmények leállítják a gomba sejtmembránjának összetevőinek szintézisét;
 • az itrakonazollal kezelt alapok gátolják az ergoszterin képződését - a gombás sejt fontos összetevője;
 • a flukonazol tabletták elnyomják a gombaspórák szintézisét, megszüntetik a meglévőeket;
 • a terbinafinnal kezelt gyógyszerek korai stádiumban gátolják az ergoszterin szintézisét;
 • a griseofulvin megakadályozza a gombasejtek felosztását.

Hogyan kell bevenni a tablettákat?

Azokat a betegeket, akiknek széles körben kell tablettákat szedni gombaellenes gyógyszerekre, szigorúan be kell tartani a kezelést. Tilos a terápiát önmagában megszakítani, vagy kihagyni a következő kapszulát - ez megduplázza a betegség ismétlődésének kockázatát. Ezenkívül, a leghatékonyabb kezelés eléréséhez egyidejűleg egy széles spektrumú tablettát kell alkalmazni. Ha bizonyos okok miatt a gyógyszer következő befogadása elmaradt, a gyógyszert az első alkalommal kell bevinnie (a dupla adag nem szükséges).

A gombaellenes szereket egyidejűleg kell bevenni az ételhez és igyon sok vizet. A csökkentett savasságú betegek tiltják az azolcsoport széles körű gombaellenes tablettáinak bevitelét. Ha a pácienst ilyen gyógyszereket írják fel, oxidáló folyadékokkal (narancslé, stb.) Kell mosni. A terhes és szoptató nők nem használhatják az azol-csoport elleni gombaellenes tablettákat.

A gombaellenes szerek osztályozása

A modern orvostudomány mintegy fél ezer különböző gombát biztosít, amelyek egy személy tüdejét és súlyos gombás fertőzéseit okozhatják. A gomba patológiái a következőkre oszthatók:

 • felület (befolyásolja a körmöket, a hajat, a bőrt);
 • Belső (szervek és rendszerek károsítása).

A mycoses kezelésére gombaellenes hatóanyagokat használjunk széles hatókörű tablettákká vagy helyi antimikotikumokká. Az orális beadásra szánt pénzeszközök kijelölése előtt az orvos meghatározza az emberi szervezetre ható gombák típusát. Vizsgálataink alapján (a nyálkahártyák kimetszése, a bőrmérleg eltávolítása stb.) Hatékony készítményt választanak ki, és megfelelő dózist hoznak létre.

Azol csoportja

Ezek a gombaellenes szerek a szintetikus antimikotikumok közé tartoznak. Azolok hatékonyak többféle zuzmó, gombás gombák, bőr, haj, intim és más candidiasis ellen. A csoportba tartozó tabletták fungisztatikus hatásúak és nagyon hatásosak Candida ellen. Az azolok a következők:

 • Ketokonazol (analóg Mikozoral, Fungavis, Oronazol);
 • Flukonazol (analógok: Diflucan, Mikomaks, Flukostat);
 • Itrakonazol (analógjai: oráj, Orunit, Irunin stb.).

Polién gombaellenes szerek

A gombaellenes szerek ezen csoportja a lehető legszélesebb spektrummal rendelkezik. Aktív poliének elsősorban candidiasis ellen, de a csoport néhány képviselője hatékonyan kiküszöböli az egyéb protozoákat, beleértve a trichomonadokat. Ne dolgozzon poliésztert a gomba-dermatomycetes és a pszeudvarok számára. Adja meg a tabletták befogadását bőr candidiasis, nyálkahártyák (szájgyulladás, szúrás, stb.), Az emésztőrendszeri szervek kezelésére. A gombaellenes gyógyszerek a poliének csoportjának széles spektrumú tablettáin:

 • Levorinum;
 • nisztatin;
 • Amfotericin B;
 • Grizeofulvin.

Alil-aminok csoportja

Ezek olyan szintetikus gombaellenes szerek, amelyek szükségesek a szögek (onychomycosis), a haj, a bőr és a zuzmók kezelésére. Az allylaminok széles spektrumú hatással rendelkeznek és aktívan megsemmisítik a gombaspórák héját. Alacsony dózisú tablettáknál dimorf és penészgombákon hatnak. Az allylaminok a következők:

Milyen tablettákat inni a gombából

A gomba által kiváltott gyógyszerek kiválasztását kizárólag orvos végzi, amely figyelembe veszi a betegség klinikai képét és a beteg általános egészségi állapotát. Tilos a gyógyszerek jogosulatlan befejezése vagy a gombaellenes gyógyszerek pótlása más gyógyszerek széles hatókörű tablettáin. Az alábbiakban a különböző típusú mycoses kezelésére hatékony antimikotikus szerek minősítése szerepel.

Gombaellenes készítmények a test bőréhez

A dermatomycosis egy gyakran diagnosztizált betegség, amely a fej, a lábak, a kéz, a has, a test más részeire hat. Számos gombaellenes gyógyszer létezik, amelyek célja a bőr mycosisának megszüntetése, köztük a legjobbak:

 1. Nystatin. A gyógyszert nem csak a bőrgomba kezelésére használják, hanem a hüvely, a szájüreg, a belek candidiasisaként is. A gyógyszert naponta 3-4 alkalommal 1 tabletta szedik. Az orvos a dózist egyedileg választja ki a gyermek számára.
 2. Flukonazol. Rendelkezik a különböző szervek, köztük a bőr candidiasisára. Az antimikotikus második generáció negatív hatással van a májra, de a kezelés befejezése után a szerv helyreáll. A javasolt napi ajánlott adag heti 150 mg (a teljes adag 2-3 alkalommal). Tudjon meg többet a flukonazol beviteléről.
 3. Itrakonazol. A kapszulákat bőrmasniák, candidiasis, onychomycosis kezelésére írják fel. A gyógyszer alkalmas a HIV-ben szenvedő betegek felsorolt ​​kórképeinek megelőzésére. A széles spektrumú hatóanyag ajánlott napi mennyisége 200 mg (a tanfolyam hetente tart).
 4. Klotrimazol. Használható gombák, lichen, trichomoniasis kezelésére. Ezek az olcsó, de hatékony tabletták részei az orvos receptje szerint, aki egyedileg választja ki a dózist. A kezelés időtartama legalább egy hét.
 5. Ketokonazol. A tabletták széles körben alkalmazhatók szeborrhees dermatitis és dermatomycosis kezelésére. A gyógyszer terhesség és etetés ellenjavallt. Az orvos egy napi 200 mg dózist jelöl ketokonazollal, amely meghatározza a kezelés időtartamát egyenként.

A candidiasis tabletta

Miután diagnosztizált egy könnyű élesztő fertőzést, az orvos helyi akció-elhárító tablettákat ír elő. Az akut candidiasis kezelésére széles spektrumú gyógyszerekre van szükség. A kezelés átlagosan 2 hétig tart. Tipikusan egy nőgyógyász a tinusz kezelésére az alábbiak egyikét bocsátja ki:

 1. Pimafutsin. Enyhe beavatkozás következtében a terhességet terhesség alatt és szoptatás alatt is fel lehet használni. A pimafucin nem okoz allergiás reakciókat és jól tolerálható. A trombita tabletták natamycint tartalmaznak és nem toxikusak.
 2. Klotrimazol. Hatásos a hüvelyi candidiasis kezelésére, de terhesség vagy etetés közben nem alkalmas.
 3. Diflucan. Általában a gomba kezelésére egy gombaellenes gyógyszer egyszeri bevitele elég. Kontrasztjelzések Dufloquana: terhesség, szoptatás, krónikus vese- és májbetegség.

Antimikotikumok a körömgomból

Az onokomikózis kialakulásának kezdeti szakaszát sikeresen kezelik helyi eszközökkel: oldatok, kenőcsök, speciális lakkok, gélek. Ha a betegség a körömlemez nagy részét érintette, a széles spektrumú tabletták nélkül nem tehetünk. Kiválaszt egy megfelelő orvosot a betegség mértékétől függően. A körmökre a leghatékonyabb gombaellenes szerek a következők:

 1. Flukonazol (ár - 25-50 év);
 2. Ketokonazol vagy Nizoral (körülbelül 500 ul);
 3. Itrakonazol (2500 r.);
 4. Flukosztat (kb. 200 folyó);
 5. Terbinafin (legfeljebb 2000 rubel).

Videó: hogyan kell kezelni a gombákat

Vélemények

Kezelte a köröm Mikozanom, a Nogtimitsinom és más, nem drága helyi akciókat. Az eredmény nem volt: a helyzet nem súlyosbodott, de a köröm állapota nem javult. A betegség csak a flukonazol kezelésével volt lehetséges. Ezzel párhuzamosan a klotrimazol oldatát a gomba csöpögte.

A fiúnál (8 év) a lábfej gomba alakult ki. Mivel számos gombaellenes gyógyszer a gyermekek számára ellenjavallt, igyekeztek gyógyítani a betegséget népi gyógymódokkal. A celandin gomba kivonatával sikerült megbirkóznom: minden nap 2-3 alkalommal kenni kezdett a folyadék által érintett terület.

Az ebben a cikkben ismertetett információ csak tájékoztató jellegű. A cikk anyagai nem igényelnek független kezelést. Csak egy szakképzett orvos képes diagnosztizálni és tanácsot adni a kezelésre vonatkozóan az egyes betegek egyéni jellemzői alapján.

Olcsó és hatékony gombaellenes szerek - a legjobbak listája

A folyamatosan növekvő életszínvonal ellenére a gomba a föld szinte minden második lakosában megtalálható. A gombás elváltozások kezelése gyógyszerek alkalmazása nélkül lehetetlen, de a sikeres kezeléshez csak kiváló minőségű és hatékony gombaellenes gyógyszereket kell használni.

A minőség és a hatékonyság kombinációja nem mindig jelenti a szuper drága gyógyszerek megszerzését. A gombákkal szemben meglehetősen olcsó készítmények állnak rendelkezésre, amelyeket a nagy hatékonyság és a gyors működés jellemez. Ezenkívül a gomba kezelésében költséges gyógyszerek analógjai is alkalmazhatók, amelyek ugyanazt az eredményt adják, mint az eredeti hatóanyag.

A gombaellenes szerek különbségei és jellemzői

A gomba elleni készítményeket a mycosis lefolyásának időtartamától, az érintett felület térfogatától, az egyidejűleg előforduló betegségek jelenlététől, a gomba megnyilvánulásainak jellegétől függően választják ki.

A gombaellenes hatóanyagok felszabadulási formái változatosak - tabletták, kenőcsök, gélek, oldatok, kúpok formájában kaphatók. A felszabadulási formák sokfélesége lehetővé teszi nemcsak a mycosis külső formáinak kezelését (lábak, nemi szervek, lábak és kezek körmök), valamint a gomba belső megnyilvánulásainak kezelésére. A gombaellenes szerek szisztémás hatása a tablettákban, helyi kezeléshez géleket, kenőcsöket, permeteket, krémeket használ.

A modern farmakológia sikeresen kezelheti a gombás betegségeket bármilyen természetben

Figyelj! Az egyetlen gyógyszerrel történő terápia általában nem hozza meg a kívánt hatást, mert gyakran többféle kórokozó csapódik ki a szervezetre. Ezért az orvosnak előírnia kell a gomba átfogó kezelését.

A gombafertőzés minden körülmények között könnyen alkalmazható, gyorsan fejlődik a különböző hatóanyagokkal szembeni ellenállás. Ezért nem szükséges külön-külön kiválasztani a készítményt a gombából, tk. ez a gomba mutációjához és stabilabb formáinak kialakulásához vezethet.

Gombaellenes szerek alkalmazása esetén:

 • Mycosis a láb;
 • Élesztőbőr fertőzés;
 • kríptokokkózis;
 • A légzőszervi traktus gombás fertőzései;
 • Vaginális candidiasis;
 • Parakoktsidoidomikoz;
 • hisztoplazmózis;
 • onychomycosisban;
 • A hüvelyi régió epidermofitózisa;
 • Élesztőbőr fertőzés;
 • candidemia;
 • A nyelőcső és a szájüreg gyulladása;
 • sporotrichózis;
 • A fejbőr gombája;
 • pelenkakiütés;
 • A test bőrének gombája.

A gombaellenes gyógyszerek a kórokozók megsemmisítésére és megsemmisítésére irányulnak, és megakadályozzák a fertőzés terjedését. Néhány gyógyszer sikeresen legyőzte a dermatophytákat (penészgombák), mások közvetlenül az élesztőgombák megsemmisítésére irányultak. Ezért a gyógyszerek kiválasztása a kórokozó típusától függ, amelyet az orvos a megfelelő tesztek után határoz meg.

A gomba elleni készítmények áttekintése

A gomba-készítményeket kémiai szerkezetük, klinikai céljuk és hatásuk spektruma alapján osztályozzák. A leggyakoribb és hatékonyabb gyógyszeres gombaellenes szerek az azolok, poliének és alil-aminok csoportjai közé tartoznak.

Poléncsoportok

A poliének széles spektrumú gombaellenes szerek a tablettákban és kenőcsökben, amelyek a mycosis kezelésében a legkedveltebbek. Leggyakrabban a nyálkahártya, a bőr, a gyomor-bél traktus candidiasisának kezelésében alkalmazzák.

 • Nystatin - kenőcsök és tabletták formájában kapható nyálkahártyák és a test bőrének kezelésére. Alkalmazása a bőr, a belek, a hüvely, a szájüreg candidiasisában. Gyakorlatilag nincs ellenjavallat, lehetséges mellékhatások allergiás megnyilvánulások formájában. A kezelés időtartama 10-14 nap (az utasításoknak megfelelően). Az ár 40 rubelből áll.
 • Levorin - a gyomor-bélrendszer és a bőr candidiasisára alkalmazható, nagy aktivitást mutat a trichomonadák, Candida gombák, leishmania ellen. Terhesség alatt, 2 éves kor alatt, laktáció alatt, máj- és veseelégtelenségben, hasnyálmirigy-gyulladásban, a bélben és a gyomorban nem alkalmazható. Az ár 100-130 rubel.
 • A Pimafucin - hatalmas számú kórokozó gombát érint, amely befolyásolja a szervezetet. A gyomor-bél traktus, vagina candidiasisára van előírva, hogy eltávolítsa az antibiotikumok és a kortikoszteroidok kezelésének hatásait. Az ár 250 rubel.
Az alacsony ár és a hatékony hatás miatt Nystatin továbbra is az első számú gyógyszer a mycosis bőrön való kezelésében

Azol csoportja

Azoles - a fejbőr, a bőr, a lábak és kezek körmök kezelésében használt szintetikus gyógyszerek, megfosztva. Néhány gyógyszer ebben a sorozatban a nyálkahártyák és a mocsok kandidiózisának kezelésére szolgál.

A gombaellenes gyógyszerek listája:

 • Ketokonazol - dimorf és élesztőszerű gombák, folliculitis, dermatophytes, seborrheic dermatitis, lichen, krónikus candidiasis elleni készítmény. Gyakran használják a bőrt és a fej gombájának kezelését, ha magas a károsodás és a fertőzéssel szembeni ellenállás. A gyógyszer kiterjedt mellékhatásokat okozhat, óvatosan adva gyermekeknek és idős betegeknek. Az ár 100 rubel.
 • Mycosoril kenőcs epidermophytosis, pityriasis, seborrheic dermatitis, dermatomycosis, különböző típusú candidiasis kezelésére. Gombás készítmények a körmökre, a kézfejekre, a lábakra, a ketokonazol hatóanyagra alapozva, szintén hozzáférhetőek samponok és tabletták formájában. Az ár 200 rubel.
 • Sebozol - készítmény sampon kenőcs formájában, élesztőszerű gombák, dimorfitok, streptococcusok és staphylococcusok ellen. A lábak, a körmök, a fejbőr, a kezek gombás elváltozásainak kezelésére szolgál. Az ár 130 rubel.
 • A flukonazol - számos hatással jár a Cryptococcus gombák, a szájon át és a garat candidiasis, a légzőrendszer, a reproduktív rendszer szervek, a körömgombák és a lichen vereségében. A kapszulákat óvatosan alkalmazzák terhesség alatt, a máj és a szív kóros betegségeivel. Az ár 20 rubel.
Az azole-gyógyszereket gyakran használják a gomba szőrtüszőkön és körmökön történő kezelésére

Figyelj! A gomba kórokozói önálló gyógyszerként használhatók a mycosis esetében, ha a sérülés területe elenyésző, és a betegség kezdeti állapotban van. Más esetekben a kenőcsök a komplex gombás terápia részeként használatosak.

Alil-aminok csoportja

A sorozat előkészületei dermatomikózissal küzdenek - a haj, a bőr, a köröm gombás sérülései.

A csoport leggyakoribb gyógyszere a terbinafin. Ez egy topikális készítmény (krém, kenőcs), amelyet a köröm és a bőr gombák, a dimorf és a penészgén kórokozók kezelésére használnak. A köröm, a láb, a fej, a törzs súlyos gombás sérüléseire van előírva. Az ár 48 rubel.

A terbinafin nem hagyja a szervezetben mérgező anyagokat, ezért nagyszerű a kisgyermekek és a várandós anyák kezelésében történő mycosis kezelésére

A terbinafin hatóanyag megsemmisíti a gomba membránjának sejtjeit, és a gombás kolónia halálát idézi elő. Ezenkívül az anyag nem halmozódik fel a szervezetben, és teljes egészében eltávolítja a májat, ami lehetővé teszi alapok felhasználását a terhes nők és gyermekek gombás fertőzéseinek kezelésére.

Olcsó analógok

Sok a gomba elleni készítmény, de alapvetően ezek a gyógyszerek egymás analógjai. Ennek az az oka, hogy idővel szabadalmaztatott gyógyszerkészítményt állítanak elő olyan gyógyszergyártók számára, amelyek generikus készítményeket állítanak elő - azonosak a gyógyszerek összetételében és a kábítószerekkel szembeni fellépéshez, ugyanakkor nem annyira drágák az árnál.

A generikumoknak megvan a maga nevük a gyógyszerre, de analógia alapján kiszámíthatók a gyógyszer hatóanyaga szerint, amelyet a csomagoláson fel kell tüntetni.

A terbinafin, az egyik leghatékonyabb gombaellenes szer a következő analógokkal rendelkezik:

A fluconazol hatóanyagot a készítmények tartalmazzák:

A ketokanazol ható analógjai - Fungavis, Nizoral, Mikozoral.

A gombaellenes gyógyszerek ára nem mindig a minõséggel függ össze. A drága antimikotikus gyógyszerek olcsó analógjai általában nem hatékonyabbak

A gombák elleni készítmények ára nagyon különböző, nagyon olcsó és nagyon olcsó termékekre változik. A legolcsóbb analógok ketokonazol és flukonazol alapú készítmények sorában találhatók. A terbinafin analógjai átlagos pozíciót foglalnak el, és a legdrágább az itrakonazolra (Itramikol, Irunin, Itrazol, Kanditral) alapuló készítmények.

Gyermek előkészületek

A gombaellenes gyógyszerek elsősorban helyi kenőcsöket, krémeket, permeteket, külső használatra szolgáló porokat, lakkokat, cseppeket, samponokat használnak. A helyi alkalmazási módok a triazol, az allilamin, az imidazol hatóanyagainak hatásán alapulnak.

A helyi gyógyszerek a leghatékonyabbak a candidiasis, az epidermophytosis és a színes lichen kezelésében.

Kandidáns szájgyulladással a gyermek gyógyszert szed, tabletták vagy lemezek formájában reszorpcióra. A gombafertőzés kezelése a szisztémás szuszpenzió használatán alapul. A körömgomba gyermekeknél különleges lakk, amely nemcsak a gombák kolóniáját neutralizálja, hanem védőfóliát is létrehoz a körömlemezen.

Az antimikotikus gyógyszerek használata akut allergiát okozhat, és súlyosan megzavarhatja a gyermekek egészségét, ezért semmilyen esetben sem öngyógyíthatják a gyermeket

A legelterjedtebb helyi készítmények a következők:

A szisztémás terápiát csak akkor hajtják végre, ha nagy léziók fordulnak elő és terjednek gyorsan. A szisztémás készítmények:

A gyermekgyógyászatban alkalmazott gombaellenes gyógyszerek önkezelése nem megengedett, mert a gyógyszerek számos mellékhatással és ellenjavallattal rendelkeznek. A megfelelő kezelési tervet csak szakképzett orvos végezheti.

A gombaellenes szerek típusai

A jelenlegi kémiai csoport szerint a gombaellenes szerek besorolásában a farmakológiai aktivitást polién és nem-neolén antibiotikumok, azolok, allil-aminok, pirimidinek, echinokandinok számára osztják szét.

Gombaellenes antibiotikumok

Rendszeres hatást fejtsen ki és gyakran a mycosis gyógyszerek amfotericin B, griseofulvin, mycoheptin kezelésére írja elő. Dermatomycosis esetén gombaölő antibiotikumokat használnak griseofulvin, amfoglucamin, nystatin.

Ők egyre inkább helyettesítik a gombaellenes szerek Lamizil, Orungal. A candidiasis kezelésében az antimikotikumok előnyben részesítik a flukonazolt, a ketokonazolt, a levorint, a nystatint és a mikonazolt.

A dermatophyták ellen használják az Oksiconazole, Griseofulvin, Toltsiklat, Tolnaftat. A választott gyógyszerek közé tartoznak a naftifin, a natamycin, az amorolfin, a terbinafin, a batrafen, az amfotericin B.

Az antifungális szerek modern osztályozásában a polién és a nem polién antibiotikumok izoláltak.

Polién antibiotikumok

A poliészter gombaellenes antibiotikumokat súlyos mycosis formában alkalmazzák gyengített immunitással rendelkező betegeknél.

A gombaellenes antibiotikum, a natamycin a makrolidok csoportjába tartozik, széles hatásspektrummal rendelkezik, amely a legaktívabb az élesztőszerű gombákhoz képest. A natamycin fungicid hatása a gombák membránjának megsemmisítésében nyilvánul meg, ami halálát okozza.

Gyulladáscsökkentő kúpok széles spektrumú hatásmechanizmussal Natamycin, Pifamucin, Primafungin, Ecofucin natamycinnel hatóanyagként használják a toll, kután candidiasis kezelésére.

A pifamucin aktív mint a penészgomba aspergillus, penicillin, élesztőszerű candida, cefalosporin, fusárium.

A gyógyszer Pifamucin tabletta, krém, vaginális kúp formájában kapható, a gyógyszer olyan gombaellenes gyógyszerekre vonatkozik, amelyek terhesség és laktáció során megengedettek.

A natamicin nem hatásos a dermatophyták ellen, pszeudokémia.

Az amfotericin B-t dermatomycosisra, a belső szervek candidiasisára, penészgombákra, mély mikózisokra írják fel. A gyógyszer kenőcsök, oldatos injekció formájában kapható. Az Amfhotericin B hatóanyaga az Amphoglucamine, Fungizone.

A gombaellenes gyógyszerek A Nystatin, a Levorin a candida gombákkal szemben aktív, komplex terápiában alkalmazzák penicillin és tetraciklin antibiotikumok hosszú távú kezelésére.

A gombaellenes antibiotikum mycoheptin a hatás spektrumánál hasonló az amfotericin B-hez, a penészgomba, a candidiasis, a mély gombás fertőzésekre.

A mycoheptin mérgező, tablettákban nem terhességre és 9 évesnél fiatalabb gyermekek számára előírt.

Nem polién antibiotikumok

A griseofulvin a Penicillium nigricans által termelt gombaellenes antibiotikum. A hatóanyag legnagyobb hatékonyságát orális adagolással érik el.

A griseofulvin elnyomja a dermatomycetes gombáinak növekedését, az egyik legfontosabb gyógyszer a trichophytosis kezelésében, a fejbőr mikroporózisában, a favusban, a körmökben.

A Griseofulvin gombaellenes szereket tartalmaz Gritsin, Grifulin, Grifulvin, Fulzin, Fulvin, Grisefulin, Lamoril, Sporostatin.

A griseofulvin tabletták formájában lenyelve hatásos, ez a gombaellenes szer a gyűrűs gyulladásra vonatkozik.

A gombaellenes griseofulvint szuszpenzióként 3 évesnél fiatalabb gyermekek kezelésére használják. A serdülők és felnőttek tablettákon szedett gyógyszereket, a napi adagot a beteg súlya alapján számítják ki.

A griseofulvint nem használják candidiasisban, nem terhességre, szoptatásra van szükség. A gyógyszer teratogén hatást fejt ki, a magzat fennállása a griseofulvin-kezelést követő egy évig fennmarad.

Szintetikus antimikotikumok

A modern gombaellenes szerek szintetikus kábítószerekhez tartoznak, széles spektrumú hatásúak, a mycoses helyi és szisztémás kezelésére használják. A szintetikus antimikotikumok közé tartoznak az azolok, az allil-aminok, a pirimidinek.

azolokra

A gombaellenes hatóanyagok a gomba reprodukcióját és fungicid hatását fungisztatikusan gátolják.

A gombaölő tulajdonságokat a gombasejtek megsemmisítésével fejezzük ki, a hatást csak magas antimikotikus koncentrációkban lehet elérni. Az azolcsoport az alábbiakat foglalja magában:

 • ketokonazol, bifonazol, klotrimazol, econazol, mikonazol, oxikonazol, butokonazol, izokonazol, sertakonazol, fentonazon-imidazolok;
 • vorikonazol, flukonazol, itrakonazol - triazolok.

A triazolok közül a vorikonazol és az itrakonazol a legaktívabb.

vorikonazol

A vorikonazolt tartalmazó gombaellenes szerek széles spektrumú hatással bírnak, hatásosak az aspergillózis, a candidiasis, a sokszínű lichen, a szubkután és a mély mikózisok kezelésében.

A vorikonazol a tabletta és por Vfend, Voriconazole, Vikand tabletta, Biflurin tabletta része.

A gombaellenes gyógyszereket ebben a csoportban súlyos gombás fertőzések kezelésére, az antibiotikumok tartós felhasználására alkalmazzák, a szervátültetés után a gombafertőzés veszélye esetén.

itrakonazol

Az itrakonazolt tartalmazó antimikotik szinte ugyanolyan széles hatáskörrel rendelkeznek, mint a vorikonazollal.

A kapszulák orálisan beadhatók kapszulák, penészgombák, candida bőrmikózumok, körömgomba, vulvovaginalis candidiasis, mély mikózisok szisztémás kezelésével.

Az itrakonazol az itrazol, itrakonazol, orcsin, rumikoz, orunit, itramikol, kanditral, tecnazol, orungamin, irunin készítményekben található.

flukonazol

A flukonazol alapú gombaellenes készítmények hatásosak candidiasis, dermatophytosis, mély mikózisok kezelésére. De ezek nem aktívak a penészgombákkal szemben, számos candida gombát.

Hatékony vegyületként a fluconazol Mikosist, Diflazon, Mikoflukan, kombinált gyógyszer Safotsid, Diflukan, Flukostat, Fungolon, gombaellenes gél Flukorem.

Az imidazolok közé tartozik a jól ismert tulajdonságokkal rendelkező gombaellenes gyógyszerek, amelyeket hosszabb ideig használnak az orvosi gyakorlatban és az új gyógyszerek.

oxmetidin, a fentikonazol

A jelölt gomba elleni új szintetikus imidazolok közé tartozik a fenticonazol széles spektrumú gombaellenes szer.

Szájon át adagolható kapszulák, vaginális kapszulák és Lomexin krém formájában készülnek.

A gyógyszer férfiak és nők genitális candidiasisát kezeli, a krém antibakteriális hatású, hüvelyi trichomoniasisra.

ketokonazol

Imidazol harmadik generációs ketokonazol hatásosságát és hatásspektrum hasonló itrakonazol, de nem aktív a penészgombák Aspergillus, és néhány Candida törzsek.

A ketokonazol tartalmaz gombaellenes kenőcs Mikozoral, Perhotal, Sebozol, Mikoket, Nizoral krém és sampon, sampon emberek Keto Plus, Mikanisal.

bifonazol

A bifonazol hatóanyagként használt gombaellenes gyógyszereket elsősorban külső kezelésre használják, fungicid és fungisztatikus aktivitást mutatnak.

Bifonazol mélyen behatol a bőrbe megmarad tartósan a szövetekben a terápiás koncentrációt termelt formájában krémek, lotionok, gélek Kanespor, Bifon, Mikospor, Bifosin, bifonazol por.

klotrimazol

A clotrimazol hatóanyaga a Candid, Kanison, Amicon, Kanesten, Imidil, Lotrimin, Kandizol, Clomegel gombaellenes szerek része.

Széles körben alkalmazható a mycosis bőr Candid-B gombaellenes ágens kezelésére, a férfiak kenőcsében Clotrimazole.

szertakonazol

A szertakonazol elleni gombaellenes hatóanyagokat tartalmazó készítmények széles spektrummal rendelkeznek, külsőleg használják a lábak, a fej, a szakáll, a törzs, a bőrrétegek bőrének mikózisának kezelésére.

A szertakonazol Zalain krémet, tejszínt és Sertamicol oldatot tartalmaz, a lidocain Optiginal hüvelykúpjait.

Összehasonlító tulajdonságok

Az azolcsoportban a legnagyobb hepatotoxicitás a ketokonazol, a gyógyszert főként helyi kezelésre használják.

Az azol kevésbé toxikus készítménye a flukonazol, azonban mellékhatásokat okozhat:

 • allergiás reakciók;
 • fejfájás, alvászavarok, görcsök, homályos látás;
 • hányinger, hányás és székletzavarok.

Az azole-csoport gombaellenes készítményei közül a terhesség ideje alatt a flukonazol megengedett.

Különböző lokalizációjú mikózisokra van előírva, beleértve a gombás fertőzés megelőzését sugárterápiában vagy antibiotikum-kezelésben.

allil

Az alilaminok - szintetikus készítmények terbinafin, naftifin képviselői. A gombaellenes szerek besorolásában a terbinafin hatóanyagként része az antimikotikumok új generációjának.

Ez a csoport magában foglalja az anti-gombás tabletták, krémek, kenőcsök, spray-k, a bőr Lamisil, Ekzifin, terbinafin, Fungoterbin, Lamisil Dermgel, Binafin, Atifin, Mikonorm gél Mikoferon.

A terbinafin fungisztatikus és fungicid hatású, dermatophytosis, candidiasis, chromomycosis, onychomycosis, mély mikózisok kezelésére alkalmas gyógyszer.

A terbinafinnel végzett készítmények aktívak minden ismert gombás megbetegedés ellen, valamint a prosztoó által okozott leishmaniasis és trypanosomiasis ellen.

A terbinafinnel gerinctelen gyógyszerek szájon át történő bevételére tablettákban, melyek a test, a lábak, a fej, a körmök, a kefék sima bőrét tartalmazzák.

A terbinafin hatóanyaggal rendelkező gyógyszereket mikroszkopikus, trichofitózisos, candidiasis, pityriasis, chromomycosis kiterjedt gócok szisztémás kezelésére írják fel.

A terbinafinnek a körömgombákkal történő kezelése pozitív eredményt ad az esetek 93% -ában.

A naftifin hatóanyagot tartalmazó gombaellenes készítmények közé tartozik a krém és az Exoderyl oldat. A gyógyszereket a bőr, a körmök kezelésére használják, naponta egyszer alkalmazzák.

echinocandinok

Az echinocandin új gombaellenes készítmények csoportja az Anidulafungin, Kaspomfungin, Mikafungin. Az echinocandin gerinctelen készítmények nem megengedettek 18 év alatti gyermekek, terhesség és laktáció miatt az adatok hiánya miatt.

Egyéb antimikotikus csoportok

amorolfine

Az Amorolfinból származó Oflomil Lak, Lotseril készítményeket mycosis körmökből, candidiasis szögekből és bőrből használják.

ciklopirox

A vegyület egy része lakkok, krémek Batrafen, Fongzhial, hüvelykrém és gyertyák Dafnejin. A külső eszközök hatásosak az onychomycosisban, a bőr candidiasisában, a dermatophytosisban.

flucitozint

Ennek a gyógyszercsoportnak a gyógyszerét az Ancotyl az aspergillózis, az elszámolatlan mikózis, a cryptococcosis, a candida szeptikémia kezelésére alkalmazza.

Klórozott nitrofenol

Nitrofungin oldatot használnak kívülről a lábizom mycosisának, lágyékos epidermofitának, candidiasisnak, körömgomba, dermatophytosis kezelésére.

Nirtofungin gátolja a kolóniák mikroorganizmusok, megöli gombasejtnek kezelésére használt kevert fertőzések esetében a bakteriális fertőzés. Terhesség és a 2 év alatti gyermekek ellenjavallt.

Külső eszközök

A hatások széles skálájához modern, szintetikus gombaellenes gyógyszerek tartoznak a tablettákba, oldatok infúzióhoz és külső használathoz, kenőcsökhöz, krémekhez, lakkok kezeléséhez.

A körömgomba kezelésénél a lábak biztosítják az antifungális ágenshez való hozzáférést a sérülések középpontjához, a korábban eltávolított hornyos felszíni bőrréteget.

A reszorbát (keratolitikus) kenőcsök közé tartoznak a naftalan, a kénkészítmények, az ihtil, a szalicilsav tejzel keverékben, kátrány.

A bőrt a gomba, a körmök kezelt gombaellenes kenőcsök, krémek Travokort, Lotriderm, Triderm, Sikorten plusz Sinalar K Sanguirythrine.

A szövetre gyakorolt ​​mély hatások gombaölő lakkokat tartalmaznak. A lakk olyan kollódium, amelybe egy gyógyszert adnak be egy gombából. Ha bőrre, bőrre alkalmazzák, a felületen vékony film keletkezik, amely terápiás hatással bír. A körömgomba Lotseril, Batrafen lakkokkal kezelt.

A kátrány, a kén, az undikilénsav, a jód tartalmú kenőcsök és az anilin színezékek nem veszítenek értéket a gomba kezelésében.

Szőrös fejbőr kezeléséhez használjon gombaellenes sampont, a Nizoral, Mycosoril, Cinovit, Sebiprox, Mikanisal.

A gombás fertőzések kezelésére, a bőr, a bőr redők, fejbőr, szakáll, sima bőr a törzs valamely gombaellenes kenőcs Nystatin, Amiklon, Lamisil.

A gombaellenes kenőcsök általában korhatárok és az ellenjavallatok nagy száma nem megengedett a terhesség alatt, laktáció alatt.

Self antimycoticumok veszélyes ellenőrizetlen felhasználása gombaellenes szerek okozhatnak allergiát, dermatitis, megzavarhatja a májban.

Az antifungális szerekkel végzett szisztémás terápia kevesebb mellékhatást okoz a vitaminok, hepatoprotectorok egyidejű bevitelével.

Gombaellenes készítmények gyermekeknek

Az újszülöttek, a csecsemők és a 3 év alatti gyermekek hajlamosak a gombás betegségekre, mint a felnőttek bőrén. A bőrt érintő hibák az élesztőgombák Candida gombájaként szolgálnak.

A gyermekek kezelésére Candid-B gombaellenes kenőcs megengedett, a nyálkahártyák károsodásával - a Pifamucin cseppekkel.

Ha a pelenka dermatitisz kenőcsöt nystatinot használják, a nystatinnal készült porokat állítanak elő. A por használatakor ügyeljen: a gyermek ne lélegezze be a port.

A csecsemők egy év alatti, vagy annál idősebb kezelt bőr candidiasis klotrimazolkenőcs vagy hasonló termékek: Klotrimazol Acre, Kandibene, imid-, Kandizol.

A klotrimazollal gerinctelen kenőcseket felnőtteknél is használnak urogenitális fertőzések kezelésére, az intim zónában levő viszketés megszüntetésére, a fertőzés tüneteire.

A 3-5 évnél idősebb gyermekeknél a fejbőr bőrének sérülései gyakoribbak: mikroszporia, trichofitózis, a gyűrűgyulladás és a lábak epidermofitája.

A gombaellenes készítmények a testre, a lábakra, az arcbőrre és a klotrimazollal hatékonyak a bőrön jelentkező mycosisok minden típusában, megfizethető áron elérhetőek, gyermekek számára engedélyezettek.

Sok növény rendelkezik gombaellenes tulajdonságokkal.

A gombaellenes tevékenységet fekete ribizli, kapor, zsálya, fekete tea, gyömbér, borsmenta, citrom jelzi. Az allergiák hiányában a gyermekben gyengék a növények gyomrában a bőrt, a pelenka bőrkiütését.

A gombafertőzések kezelésére szolgáló gyógyszerek

Gombás betegségek kezelik az összetett, több beadott gyógyszerek szélesíteni a hatásspektrum, különböző formái gyógyszerek - kenőcsök, krémek, tabletták, oldatok.

A mély mikózisok szisztémás kezelése

 • Gombaellenes antibiotikumok amfotericin B, mycoheptin.
 • Mikonazol, ketokonazol, itrakonazol, flukonazol alapú gombaellenes szerek.

További részletekért lásd a "Deep Mycoses" részt.

ótvar

 • Gombaölő antibiotikum griseofulvin.
 • Antimikotikumok terbinafinnel, klór-nitro-fenollal (nitrofunginnal), jódkészítményekkel.

További részletekért lásd a "Dermatomycosis" részt.

candidiasis

 • Gombaellenes antibiotikumok levorin, nystatin, amfotericin B.
 • A mikonazol, a klotrimazol és a dequalinium-klorid elleni védőoltások.

További részletekért lásd a "Candidiasis" részt.

Több gyógyszer felhasználásával történő kombinált kezelés szükséges a mycosis minden lehetséges kórokozójának teljes körű lefedéséhez.

Tehát az echinocandin csoportból származó új gombaellenes szerek nem aktívak a kriptokokkuszokkal szemben. Az echinocandin hatását erősíti az amfotericin B kinevezése, amely elnyomja a cryptococci növekedését.

A kezelés pozitív eredményeit észlelték az immunhiányos állapotú betegek komplex terápiájának kijelölésében. Az antimikotikumok kombinációját a gombák típusától, az agresszivitástól, a beteg állapotától függően választjuk ki.

Olcsó, de hatékony gombaellenes tabletták

A lábak és a körmök mycosisának gyakori formái, amelyek súlyos pályát követelnek, szisztémás eszközöket igényelnek. Lehet vásárolni gombaellenes tablettát vény nélkül és megfizethető áron, de ez nem zárja ki a látogatókat a bőrgyógyász.

Az antimikotikus gyógyszerek toxikus hatásúak és számos ellenjavallattal rendelkeznek. A gombaellenes tabletták öngyógyszerei a mikroorganizmusok stabilitását okozhatják, ami a betegség krónikus formájához vezet. Amikor a tablettákat a gombákról a lábakra választja, figyelembe kell vennie az összes mutatót. Különös figyelmet kell fordítani a mellékhatásokra és a cselekvés spektrumára.

Flucunazolon alapuló készítmények

A gombaellenes szerek leggyakoribb csoportja. A gyógyszertárakban a fluconazolon alapuló gyógyszerek különböző kereskedelmi névvel rendelkeznek:

A flukonazol triazol származéka. Kapszulák és tabletták lenyelése után a folyadékokban és szövetekben való koncentrációja 90% -ot ér el. A gyógyszert a vesék eredeti formájában választják ki.

Javallatok bőrgyógyászatban:

 1. Mycosis a lábak, a test és az ágyék területén.
 2. Gyűrűvirág a bőrön.
 3. A mély szövetek gombás elváltozása, beleértve a hisztoplazmózist is.
 4. Onychomycosis.
 5. Candidiasis immunhiányos betegeknél.

Ez a gombaellenes szer a tablettákban egyénileg kerül beadásra. A legmagasabb napi adag nem haladhatja meg a 400 mg-ot. Az egyszeri adag minimális mennyisége 50 mg. A flukunazol gyakrabban kapszulák formájában kapható. A gyógyszer sokszorosának naponta egyszer. Ez előnyös a rövid időtartamú eszközöknél.

A terhesség és a szoptatás ideje alatt a flukonazolra nem alkalmazható. Egy éven aluli gyermekek és a triazolra túlérzékeny személyek tilosak.

 • hasmenés;
 • felfúvódás;
 • hasi fájdalom;
 • hányinger;
 • szédülés;
 • kiütés a bőrön.

A Flucunazole kapszulát óvatosan kell használni máj- és vesebetegségek kezelésére. Ha hipoglikémiás szerekkel együtt alkalmazzák, akkor a felezési ideje növekszik. A rifampicinnel egyidejűleg alkalmazott kezelést követően a flukunazol a szövetekben tovább késik.

A kapszulák ára nagymértékben eltér a gyártóktól, és 20 rubeltől (Flukunazol) 800-ig (Diflucan) terjed.

Orungal

Széles spektrumú anyagból, itrakonazolból áll. Tönkreteszi a legtöbb gombafertőzést. A gyógyszer más neve lehet - Kanditral, Irunin, Orungamin. Az alapok többnyire kapszulárisak és szisztémás kezelésre használatosak:

 • onychomycosisban;
 • a bőr súlyos mycosis;
 • hisztoplazmózis;
 • sporotrichózis;
 • biasztomikőzis.

A terápiás minimális marad a szövetekben a tanfolyam vége után 1 hónapig. A gyógyszer adagolása egyénenként és az azonosított kórokozótól és a betegség súlyosságától függ. Általában naponta 100 mg-ot írok fel. Ritkán 200 mg reggel és este 4 héten át.

Orkóni mérgező anyag. Minőségi módon küzd a gombás fertőzések ellen, de szigorú felhasználási korlátozásokkal rendelkezik:

 • a terhesség mindenkor;
 • a nők az esetleges felfogás időszakában;
 • szoptatás;
 • vese- és májkárosodás.

A mellékhatások az emésztőrendszer és az allergiás reakciók megsértése formájában jelentkeznek. Orkóni okozhat fejfájást és perifériás neuropátiát. A nagy dózisú hosszantartó használat esetén a hajhullás és a dysmenorrhoea nem zárható ki.

Az itrokonazolból álló gyógyszerek hatásosak, de drágák. A 14 darabos csomagolásban lévő orájak akár 3000 rubel is lehetnek.

Alternatívaként ketokonazolt is használhat. Egy másik csoporthoz tartozik, de kevesebb költséggel és kevesebb ellenjavallattal rendelkezik. A tabletták aktívak a körömgomba és a mycosis ellen. De terhes nőkön való alkalmazását nem vizsgálták.

terbinafin

A gyógyszertárban az antifungális gomba körülbelül 600 rubel áron kerül forgalomba ugyanazon a néven. A terbinafin - Lamisil és Exifin alapú analógok. Ezek a legjobb gombaellenes tabletták a lábszegek számára. A terápia során a hatóanyag aktívan felhalmozódik a szövetekben, és hosszú fungicid hatású.

A jelek a mély toychomycosis és gombás bőrelváltozások, amelyek a candidias, a dermatophytes fajták és más mikroorganizmusok által okozott.

Adagolás: 500 mg felnőttek két dózisra osztva. A 40 kg-nál kisebb testtömegű gyermekek, de a felnőttek felét meghaladóan 20 évesnél fiatalabbak. Ha a gyermek 20 kg-nál könnyebb, a napi adag 62,5 mg naponta lesz.

A terbinafint tartalmazó láb- és stop lábfestékek elleni gombaellenes gyógyszereknek nincs sok korlátai. Megtiltják az egyéni intoleranciát. Információk a terhesség tilalmáról az ott adott utasításban. De vannak ajánlások a tabletták e csoportban történő alkalmazásának csökkentésére a terhesség és a laktáció idején.

 • enyhe hasi fájdalom;
 • hányinger;
 • sárgaság;
 • kiütés a bőrön;
 • a vérlemezkék csökkenése a vérben;
 • fejfájás.

nystatin

Utal polién antibiotikum csoportjára. Az ilyen eszközök a leginkább megfizethetőek és olcsóak. A tabletták a lábak bőrének gombafelületén találhatók. A nystatin elpusztítja a mikrobás sejtek membránját. A felhasználásra utaló jelek a candida gomba által okozott bőrmixosisok.

Ellenjavallatok: allergiás reakciók és intolerancia a gombaellenes gyógyszerekkel szemben. A terhesség alatt a magzat lehetséges kockázatának alapos megítélése után nevezik ki. A laktáció leállítása a kezelés alatt orvos által történik.

A Nystatin ellenőrizetlen alkalmazása erősebb hatóanyagokat igénylő betegségekben a gombák rezisztens formáinak növekedését eredményezheti.

Adagolás: felnőtt 500 ezer ED naponta 4 alkalommal. A gyermekeket 100 ezer naponta 4-szeres mennyiségben írják fel. A gombaellenes kezelés időtartama 2 hét.

A gyógyszer előnyei más tabletták előtt, alacsony toxicitás és az ár. De a szűk spektrum nem teszi lehetővé vegyes kórokozókkal történő szedését. A nystatin nagy sokfélesége szintén hátrány.

pimafutsin

Gombaellenes antibiotikum natamycin hatóanyaggal. Jól kezeli a körmök és a bőr sérüléseit bonyolult másodlagos fertőzéssel.

Ezek olcsó, de hatékony gombaellenes tabletták. Át lehet vásárolni őket átlagosan 400 rubel. A csomag 20 tablettát tartalmaz. A gyógyszert a terhesség és a laktáció ideje alatt lehet alkalmazni. A natamycint gyakran szedik a gombás szepszis és immunitás zavarai. Rövid kurzusokon használják. A felnőttek 100 mg-ot szednek. napi 4-szer, a gyermekek számára ugyanazt a dózist 2 alkalommal 24 órán belül.

Mellékhatás: a pimafucin jól tolerálható. A kezelés kezdeti időszakában hasmenés és hányinger fordulhat elő. A tünetek önmagukban mennek, és nem követelik meg a gyógyszer visszavonását.

A gombaellenes tabletták és kapszulák hatásmechanizmusa

Minden gombaellenes szer egyformán hat a fertőzés kórokozójára. Elpusztítják a sejtmembrán összetételét és növelik a membrán permeabilitását. A sejtmagba behatolva a gyógyszerek leállítják az anyagcsere folyamatait, és a gombás növényzet halálát okozzák. Az antibiotikumot tartalmazó univerzális gyógyszerek egyidejűleg elpusztítják a kórokozó mikroorganizmusokat.

Tablettás gombaellenes készítmények és kapszulák orális adagoláshoz orvosnak kell rendelni. A terápia során vérbiokémia szükséges. A kezelés időtartama nem szakítható meg.

Ne csökkentse önállóan az adagot és állítsa le a kezelést. Ez fenyegetheti a gomba rezisztens törzseinek kialakulását és visszaesést okozhat.