Lehetséges, hogy rák van a mólóból?

A rákos rákok jelenléte veszélyes bőrrák. Ennek oka az áttétek fejlődési üteme és a magas mortalitás. A rosszindulatú kandiloma kissé eltér a jóindulatútól, és az ASCEDE paraméterek (A - aszimmetria, K - kontúr, C - szín, D - átmérő, E - fejlődés fejlődése és változások) szerint vizsgáljuk. A körülöttük lévő kagyló vagy bőr külső változásai azt mutatják, hogy orvoshoz kell fordulni. Az egyetlen módja a gyógyulásnak a kondiloma eltávolítása (sebészeti, lézeres, krioterápia). Ezt csak a maradék rákos sejtek anyagának későbbi elemzésével végezzük.

A ráksejtek akár neviben is születhetnek vagy születhetnek, ami megjelenésükben ártalmatlan formációk a bőrön.

A rákos méhek jellemzői

Átlagosan mindegyik személy teste 10-45 db. NEVI. Mindegyik ilyen daganat természeténél fogva biztonságos. A tulajdonos nem érez semmi kellemetlenséget a jelenlétük miatt. A melanoma rossz születési rendje - a bőr rákos megbetegedése. Előfordul, hogy egy ártalmatlan születési név a testre rákos rákká fejlődött. Ebben a helyzetben jellemző, hogy az új bágyadékok, a condyloma szokatlan színe diffúz, eldugatlan vagy fogazott kontúr jellemezve. A rákbetegségek reinkarnálódása különböző méretű - dagadtak és fájdalmasak. Az ilyen tünetek azonnali jelzést adnak arra, hogy hívjanak orvost, aki onkológiai vizsgálatot végez. A melanoma veszélyes rák, amely a melanocitákat a bőrre terjeszti. Az ilyen sejteket melaninnak is nevezik - egy színező pigment. A vérbe és a belső szervekbe történő belépéskor metasztázisok képződnek.

Kockázati tényezők

Melanómák alakulnak ki bárhol az emberi testen, de leginkább olyan nyílt területeknek vannak kitéve, amelyek nagy dózisú ultraibolya sugárzást kapnak, ami égési sérülést okoz. A veszélyzónában fényes emberek (könnyű bőr és haj) és a szeplő tulajdonosai. A molybák bőséges jelenléte és számuk növekedése rákhoz vezethet. Fontos tényező a genetikai hajlam, amely növeli a betegség kockázatát. A rendes, de nagy méretű, különösen konvex vagy csontos, gyakran melanóma alakul ki. Csak a a melanocytikus diszplázia kezelés korai stádiumai hatékonyak.

A mólák fajtái

Az emberi testben jelentkező rángatófejeket számos paraméter alapján osztályozzák: az eredet, a szín, a megnyilvánulás jellege, a veszély foka. Például a kandiloma, mint neoplazma, az ultraibolya fény, a magzati hipoxia, a genetikai hajlam, a sejtfejlődés patológiája miatt jelenik meg. Az ilyen nevi megjelenésének megkísérlését a test néhány testvér-tulajdonsága lehet.

Vannak ilyen jellegű születési problémák:

 • veleszületett (nagy a bőrrák kockázata);
 • (az élet első hónapjai után jelentkeznek);
 • diszplasztikus (szabálytalan alakú, nagy méretű, homályos és egyenetlen kontúr, heterogén árnyék);
 • Nevus Spitz (kör alakú, tiszta szélek, világos rózsaszíntől barnáig).

A daganatok a bőr felső rétegében (dermis), mélyen benne vagy a dermis és az epidermisz között jelennek meg. Attól függően, hogy eltérő színűek, szerkezetűek és alakúak lehetnek. A formák és a megjelenés lehet a sík, konvex vagy szemölcs formájában. A condyloma mérete kicsi (legfeljebb 15 mm átmérőjű), közepes (100 ml-ig), nagy (100 ml felett). Vannak olyan óriás méhök is, amelyek a bőr nagy területein helyezkednek el. A legfontosabb osztályozás a jóindulatú (nem jelent egészségügyi veszélyt jelentő) és rosszindulatú (melanómák, amelyek rákot okoznak) megosztás.

Veszélyes méhek jelei

Annak eldöntéséhez, hogy egy móló veszélyes-e, kezdetben vizuális szempontból lehetséges. Az elhomályosult nevusok megváltoztatják formájukat, szerkezetüket, színüket. A melanoma jelenlétének első jelei az emberi testben lévő gyertya mennyiségének növekedése. Akiknek több mint 50 tagja van - azonnali vizsgálatot kell folytatni egy onkológussal. Fontos jellemzője a kúp elszíneződése. A jóindulatú daganatok eredetileg sötétek lehetnek, és ez nem indokolja a pánikot, de ha a születési márkát színváltozik - ez a malignitásának fő jele.

Ha van melanoma, akkor a veszélyes nevus körül a bőr gyulladt. Ilyen esetekben tilos önálló intézkedést hozni, akkor szakemberhez kell fordulnia. A rosszindulatú csomók megváltoztatják határaikat (a tiszta körvonalak homályosak vagy szaggatott vonalakká válnak) és a felszíni struktúra (sima és durva).

A bőr sötétebbé tétele az alkalom során, hogy ellenőrizze a születési méretet - ez a rák jelenlétének jele lehet.

Az újjászületés okai

Pigment sejtek - melanociták - a melanoma fejlődési forrásai. Először minden új formáció semmilyen veszélyt nem hordoz. A melanóma nevus degenerációjának okait főként a napból származó ultraibolya sugárzásnak tekintik. Az a folyamat, amikor a nevus melanomába nő, rosszindulatú. Az ultraibolya sugárzás mellett, amelyet gyakori oknak tartanak, a születési rákot mechanikai károsodás okozhatja:

Ha az ilyen károsodás nem okoz melanomát. Gyakori ismétléssel, például a napi legeltetés során a nevus öltözködés, ecsetelés, borotválkozás során a kockázati tényező megnő. A vegyi anyagok (samponok, zselék, kozmetikumok) a születési csoportok veszélyes alakzatokká alakulnak ki. A kandilóma hajának eltávolítása például csipeszes húzás esetén rákos változásokat indíthat a szövetekben, vagyis a rákban.

Hogyan ellenőrizzük: a betegség diagnózisa

Minél előbb történik a melanoma diagnózisa, annál hatékonyabb lesz a kezelés. A moly megjelenésének első változásakor sürgősen konzultálnia kell orvosával. Az első szakaszban az orvos megvizsgálja a bőr megjelenését, és számos kérdést tesz fel a betegnek (szóbeli megkérdőjelezés). A nevus szerkezetének meghatározása, károsítás nélkül, dermatoszkópiát és siaszkópiát ír elő. A kúp mentén történő lemerülés esetén kenetet kapunk. A kritikus helyzetekben a szülési szöveget laboratóriumi vizsgálatra (biopszia) lehet gyűjteni. A diagnózis fájdalommentes és szükséges az eltávolításhoz szükséges eljárás kijelölésével a fennmaradó szövetek szövettani vizsgálatával.

Kezelés és önkezelés

A rákos anyatejjel kezelésének egyetlen módja a melanoma sebészeti eltávolítása. Mérete és fejlődési fázisa függvényében a műveletnek más összetettsége van. Egy veszélyes moly eltávolításával együtt a sebész 1 cm-es bőrfelületet vág le, hogy megakadályozza az új formációk kialakulását. A kapott bioméret a laboratóriumba kerül. Korai szakaszában a legbiztonságosabb eltávolítási mód a lézeres műtét, amely után valójában nem maradt seb. Minél gyorsabban észleli és eltávolítja a problémát, annál kevésbé valószínű a visszatérés.

Melyik orvos kezeli a kezelést?

Műveletet rendel az onkológushoz. Ugyanaz az orvos végez további vizsgálatokat és konzultációkat. Független diagnosztizálás, különösen eltávolítás, felismerés, cauterizálás és károsodás szigorúan tilos. Csak mol vágott, annak szerkezete és vastagsága, mint in vitro mért, meghatározott fázisában a betegség, és a nagysága a forgalmazási a szervezetben.

Gyakran feltett kérdések

Lehetséges meghalni?

A veszélyes mól eltávolítása után fontos lépés további megfigyelés és további kezelés. Ha a melanoma képes volt azonosítani, de eltávolítani egy kozmetikai létesítményben, és nem végzett diagnosztikai vizsgálatokat a rákos sejtek jelenlétére, akkor az esetlegesen halálos kimenetelű metasztázisok megjelenésének felgyorsítható. Az ilyen műveleteket végző klinikák, csak kozmetológiai eljárásként, nem ragaszkodnak a további szövettani vizsgálathoz, csak a beteg kezdeményezésére hajtják végre.

Van-e rák a születésnap eltávolítása után?

Ha a születésnap eltávolítása után ismét ugyanazon a helyen nő - sürgősen át kell venni egy biopsziát. Ez lehet a bőrrák fő jele. Ha a metasztázisok terjednek a szövetekbe, akkor a melanoma eltávolítása már további kemoterápiát igényel. Azok a betegek, akiknek a korábbi eltávolítási műveletei fennállnak, fennállnak a betegség visszaszorulása, és az onkológustól folyamatos megfigyelésre van szükség.

A születésnap onkológiája - az összes erőt a rákkal megbirkózza

Ki diagnosztizálja az onkológiát

Az onkológia egy szörnyű betegség, amelyet nehéz megszabadulni. Senki sem 100% -os garanciát vállal arra, hogy az onkológia nem fogja megelőzni Önt, még akkor sem, ha rendszeresen figyelemmel kíséri az egészségét, és átvizsgálja az orvosi vizsgálatot. Ebben az esetben azonban időben figyelmeztetheti a betegség kialakulását, és küzdhet vele a következmények nélkül. Annak érdekében, hogy a rák ne lenyasszon, rendszeresen látogasson el az orvoshoz, a konzultációk és vizsgálatok rendszeresnek kell lenni - évente 1-2 alkalommal.

De milyen orvoshoz kell fordulnia? Ha aggasztja a szenilis anyaságokat vagy egyéb daganatokat, akkor képes lesz:

A pigmentált foltokra vonatkozó kezdeti konzultációhoz kapcsolatba léphet a bőrgyógyászral. Ha azonban gyanítja az onkológiájának fejlődését, akkor egy onkológusra utal, ahol regisztrálni és folyamatosan ellenőriznie kell állapotát, szükség esetén kezelni.

Pontosan tudni, hogy ha rákos méhek vannak, csak eltávolításuk után lehet. Szükség esetén vagy kérésre a kivágott anyagot megvizsgálásra küldi. Csak a szövettan pontosan diagnosztizálja a bőrrákot. A dermatoszkóppal csak az onkológia gyanúja merülhet fel.

A pigmentált daganatok maguk a következők:

Szükséges a melanoma-veszélyes nevi eltávolítása, amely melanomában regenerálható. Azonban az eltávolítása ajánlott és az oktatás, nem található a legbiztonságosabb hely a test :. nyakörv területet, a fejbőr, a derék, a tenyér, a talpakon, stb Ezek a helyek könnyen megsérül, vagy lereszeljük, ami sérülést okozhat pigmentált foltok. A bármilyen típusú sérülések rendkívül negatív hatással vannak a méhökre, ez a melanocyták szorzását és növekedését okozhatja.

Hogyan állapítható meg, hogy a születési név veszélyes-e?

Megérteni, hogy a bőrelváltozás veszélyes, akkor:

 • önálló vizsgálatot végezzen otthon,
 • forduljon orvoshoz dermatosztikához,
 • végezzen szövettani vizsgálatot a nevus eltávolítása után.

Otthon nagyon könnyű megállapítani, hogy a nevus veszélyessé válik. Ehhez egy időben gondosan kövesse a pigmentációs helyeken bekövetkezett változásokat:

 • a kúp sötétebbé válik, könnyebbé válik, színe megváltozik, vagy körülötte halogót képez,
 • a nevus növekedése észrevehetővé vált, rövid idő alatt nagy méretűre nőtt és tovább nő,
 • kellemetlen érzések nem adnak pihenést, fájdalmat vagy enyhe bizsergést éreznek, égő érzést vagy viszketést tapasztalnak a születési hely helyett,
 • a daganat kezdett megváltozni, és a formája, a nevű szélei aszimmetrikusak, egyenetlenek, szakadtak vagy elmosódtak,
 • a nevus szerkezete megváltozik, pelyhesedik, egyenetlen, kéreg, repedések és tuberkulák jelennek meg,
 • gyulladás kezdődött, azaz A pigmentált folt gyulladt, duzzadt, vérzik vagy feszeng.

Az ilyen tünetek nemcsak éberek, hanem normális személyeket kell megijesztenünk. Ha ezek a tünetek egybeesnek, nem feltétlenül mindez egyszerre, érdemes egy onkológussal vagy közvetlenül Salyamkina Elena Vladimirovna sebészkel beszélgetni.

FONTOS! Az orvos csak akkor válaszolhat Önre az onkológiai kérdéseket illetően. Ha véletlenül megsérült egy nevus vagy veszélyes tünetet észlelt, azonnal forduljon szakemberhez, aki segít megoldani a problémát.

Gyakran előfordul, hogy a melanoma problémái az analfabéta és a pigmentált foltok veszélyes kezelése. Az a tény, hogy mi vagyunk túlságosan napozni nyáron, gyakran napozóteraszok, inni hormonális gyógyszerek és keresi a módját, hogy csökkentsék a mol - mindez azonban csak az, hogy anyajegyet változásokat, és fajulhat egy rosszindulatú daganat!

Onkológia - a 21. század baj

Sajnos a rák mol, sokan még mindig okoz szabadonálló érzés, hogy ez nem történhet meg, hogy bárki, de rengeteg beteg hal meg évente, akik nem akarnak időt, hogy egy orvos, vagy még nem tette volna, amíg az utolsó nap az élet. Az egészség megőrzése érdekében figyelemmel kell kísérnie őt, tudnia kell a betegség kialakulásáról és a bőrrák megelőzéséről. Mit tudsz az onkológiáról? A pigmentált folt a legveszélyesebb rák - melanomában degenerálódhat. Ez a betegség az összes rák 5% -át elérte ma.

Gyakran szerencsétlenség és hiba sok betegnek a bőr onkológiájával válik tudatlanná, miért degenerálódik egy egyszerű mol. Ennek oka lehet:

 • A születési sérülések, amelyek nemcsak mechanikai sérüléseket, hanem égéseket, sugárzást stb.
 • Az ultraibolya sugárzás a szervezetben, ahol a szerep nemcsak napfény, hanem mesterséges ultraibolya is a szoláriumban,
 • Hormonális kudarcok a szervezetben, amit megfigyelnek a test újbóli felépítésében a betegségekben, a pubertásban, a terhességben és a menopauza során.

Így még egy kis kúp a térdben veszélyeztetheti a bőrrákot. Leggyakrabban az onkológia oka a napfény, ezért tudnia kell, hogyan kell megfelelően napozni!

 1. A napozás ideje korlátozott. Próbálja meg, hogy ne legyen a nap, a közvetlen sugarai alatt, több mint egy órán keresztül. Célszerű 10-15 percen belül elkezdeni a strandszakaszt, és a strand maximális időtartama nem haladhatja meg az 50-60 percet;
 2. A napozás akár délután 10-11 óráig, vagy 16 óra után, amikor a nap sugarai nem olyan agresszívak, mint 10-16 óra között;
 3. A védőfelületet 30-as védelmi szintre kell felhordani a bőrre. Ha kombinál egy sárgásbarna fürdőt, akkor a tejszín védelmének szintje 10-15 egység legyen magasabb, mint általában.
 4. Ne felejtse el magával vinni a strandon a napszemüveget és a hatalmas szélű kalapot;
 5. Az utcán veszélyes órákban menjen ki olyan ruhákba, amelyek a testüket ultraibolya sugarakról fedik le. Az anyag itt fontos szerepet játszik - kívánatos választani pamut dolgokat.

Hogyan lehet megszabadulni az onkológiától?

Ha úgy dönt, hogy megszabadul az onkológiától, az onkológus segíthet. Nagyon gyorsan képes leszedni a rákos megbetegedéstől, ha még nem érte el a 3-4 lépést. Ennek elkerülése érdekében ne késleltesse az orvoslátogatást, mert az onkológiai fejlődés első szakaszaiban csak a rosszindulatú daganatok eltávolítása szükséges. Ez egy fájdalommentes eljárás, rövid életű és rendszerint vértelen. Nem szabad megszabadulni a ráktól anélkül, hogy eltávolítaná a rák - a bőrdaganatot.

Néha a fejlesztési melanoma hatással lehet elég nevetséges esemény, például, ha egy anyajegy vagy egy gyermek megharapott egy szúnyog megvakarta a játék során. Sajnálatos módon lehetetlen kijavítani az ilyen helyzeteket, de ha időben onkológusra vagy sebészre fordul, sok problémát megakadályozhat. Íme néhány lehetőség arra, hogy eltávolítsák a nevusokat a mai napig:

 1. Klasszikus kivágás szikével,
 2. Lézeres eltávolítás,
 3. Elektrokoaguláció, azaz nagyfrekvenciás áramütés,
 4. Radiokirurgia, azaz nagyfrekvenciás rádióhullámoknak való kitettség,
 5. Cryodestruction, azaz. a nevus eldobása folyékony nitrogén általi megsemmisítésével.

Megvizsgálja a születésnap onkológusát, és ha szükséges, az onkológiai veszélyes foci eltávolítására irányít. Szükség esetén az orvos ajánlást fog adni a pigmentált daganatok megszabadulására. Ezeket az ajánlásokat be kell tartani.

Rákbetegségek

Függetlenül attól, hogy melyik testrészen vannak rákos méhek, a káros hatásuk a testre ugyanolyan veszélyes.

Hogyan néz ki a nevi, amikor melanómában degenerálódnak, és hogyan kerülik el a betegséget, létfontosságú kérdések, amelyekre a válaszokat tovább olvassák.

Minden kúszó veszélyt hordoz. A rákos pigmentációs foltok gyakran észrevétlenül jelennek meg, és amíg a nevus újjászületett, a beteg nem veszi ezt figyelembe.

 • Az oldalon található összes információ tájékoztató jellegű, és NEM az intézkedés útmutatója.
 • Ki tudod tenni a PRECISE DIAGNOSIS-t csak a DOKTOR!
 • Kérjük, ne vegye be az öngyógyszert, de szakemberrel találkozzon!
 • Egészség Önnek és szeretteinek!

Ennek eredményeképpen "ki tud jutni" egy onkológiai betegséghez - a melanoma.

És ha már elkezdte a test metasztázisát, a kezelés nagyon ritkán fejeződik be sikeresen.

Fontos, hogy megakadályozzuk a születéskori rákot, és ne hagyja ki a betegség kialakulását.

tényezők kockázat

A veleszületett nevus jó okból rákos megbetegedéssé alakul át, provokáló tényezőre van szüksége.

A genetikai rendellenességek általában hajlamosabbak az onkológiai betegségekre.

De a méhek rákos megbetegedése esetén a meghatározó tényező az ultraibolya sugárzás hatása a bőrön.

Amellett, hogy a nap hatása alatt a bőr gyorsabban fejlődik, pigmentfoltok jelennek meg.

A napsütés rendkívül veszélyes - a méhek melanoma átalakulását váltják ki.

A nyári napon 11-16 órára történő leégés a legveszélyesebb a bőr számára. A nap további részében védő kozmetikumokat kell használni a napsütés időtartama alatt.

Ugyanez a hatás a szoláriumban egy csomósodás.

A statisztikák szerint, ha az átmeneti korszak vége előtt egy személy három égési sérülést kap az ultraibolya sugárzástól, a felnőttkori rosszindulatú bőrelváltozások kockázata jelentősen megnőtt.

Fotó: fehér halo képződés a nevus körül napégés után

Az ultraibolya sugárzás legveszélyesebb hatása az emberekre:

 • gyermekkorban és serdülőkorában szenvedett napégés;
 • gyorsan elpirul a napbõl;
 • száraz és érzékeny bőr;
 • sok moly és szeplős a testen;
 • könnyű vagy vörös haj és kék szem;
 • dysplastic nevi jelenléte a bőrön;
 • genetikai hajlam a rákra.

A fentiekben ismertetett kockázati tényezők mellett a móló újbóli születése következtében:

 • az okozott kár;
 • égések;
 • önellátási kísérletek;
 • ruhák vagy más tárgyak károsodása;
 • szőrtelenítő csomók a hajszál kihúzásával.

Emellett a betegség fokozott valószínűsége a terhes nők bármikor.

felmérés

 • Az onkológiai megnyilvánulások kimutatására először dermatoszkópiát kell végezni. Nagyító vagy dermatoszkóp használata esetén, amikor az epidermisz szarurétegének átlátszóvá válik, a következő melanoma egyik jele látható.
 • A rák korai diagnózisa lehetővé teszi számunkra, hogy teszt mikroszkópos számítógépes rendszert lehessen végezni, de ezt a módszert még nem használták széles körben.
 • A "rákos mol" diagnózisát csak az eltávolított anyag biopsziája (szövettani analízis) igazolja. Semmilyen esetben nem végezhet biopsziát azáltal, hogy az anyagot közvetlenül eltávolítja a testből a nevusról. A nevus ilyen traumája rákos daganatot okozhat.

Először is ajánlott törölni:

 • Konvex nevi, homályos élek;
 • a méhek, amelyek a test potenciálisan veszélyes részeiben találhatók - a hát-, fej-, ágyék- vagy bőrtokok;
 • neoplazma a "láb" -on.

Videó: "A bőrrák diagnosztizálása korai stádiumban"

A rák jelei

Magukban a nevusok többnyire ártalmatlanok és nem veszélyesek - egy személy egész életében élhet velük, és nincsenek problémái.

De a genetikai problémák, vagy a bőr meggondolatlan kezelése katasztrofális következményekhez vezet.

A rákbetegségeknek a betegség kialakulása előtti időben történő felismerése nagyon fontos, ezért sürgős orvosi felhívás életet menthet.

Korai stádiumban a betegséget melanocytás dysplasia-nak nevezik, és ha ez idő alatt eltávolítja a kóros sejteket, elkerülheti a szörnyű következményeket.

Vannak bizonyos tünetek, amelyek közül legalább az egyiket feltárja, sürgősen orvoshoz kell fordulnia.

Fotó: a születésjel aszimmetriája

A kényelmes memorizálás érdekében a dermatológusok 1985-től "ABCDE" rövidítést adnak, vagy az orosz - "AKORD" -hoz igazítják, amelyek mindegyik betűje egy külön tünet a rákmoly jelének nevében.

Mik az AKORD jelei?

A jóindulatú, újonnan született molyok különböznek a szimmetriától (a születési méretek nem számítanak).

 • Az aszimmetria az esetek túlnyomó többségében keletkezik, amikor a sípcsont rosszindulatúvá válik.
 • Az egyenetlen, homályos élek, a kondenzáció, a kontúrok - mindez aggodalomra ad okot.
 • A színváltozás alatt értjük az árnyék minden változását - könnyebb vagy sötétebb, pontok megjelenése, és egyébként a születésnapi barna szín vörös vagy fekete színváltozása.
 • A jóindulatú kúp nagysága nem változik jelentősen az egész életen át. Csak a pubertás alatt jelentős méretváltozás megengedett. Ha egy 6 mm-nél nagyobb átmérőjű nevus jelen van a testen, akkor veszélyt jelenthet.
 • Ez utóbbi szerepel a listán, de a legfontosabb tényező a daganat változásának dinamikája. Lehet bármilyen új változás - repedés, kéreg, valamint időszakos vérkeringés, amelyek mindegyike nagy valószínűséggel jelzi a nevus degenerációját.

Különös aggodalomra ad okot vagy csomópontot a daganatos megbetegedéseken, vagy a közelben lévő kiütések okozzák.

Mit jelent a születési mérföld a homlok közepén? Itt találja meg.

A jóindulatú daganatok olyan domborúak lehetnek, mint a hajháló, és lapos és haj nélkül, a szín is más lehet, és nem lehet patológia. Ha azonban megjelenik egy új anyajegy, vagy ha már másképp látszik, haladéktalanul orvoshoz kell fordulnia.

Ügyeljen a figyelemre - néha a melanoma megjelenik a pigmentáció nélkül, emlékeztet egy áttetsző vagy átlátszó buborékfóliára, és ami a legfontosabb, gyorsan növekszik.

Ha a bőrön olyan új növekedési faktorok jelentkeznek, amelyeknek a fenti jellemzői vannak, a bőrgyógyász és az onkológus sürgős konzultáció kötelező!

Videó: "Melanoma, bőrrák, öt alapvető jel"

Melanoma típusai

A nevi rákos degenerációját gyakran összekeverik a bőrrákkal. Ez utóbbit az epidermális sejtek kóros, kontrollálatlan sokszorosítása jellemzi

A bőrrák háromféle lehet:

 • basalis sejtkarcinóma;
 • a bőr pikkelysejtes karcinóma;
 • melanoma.

Ez utóbbi definíciója a melanocyták (pigmentsejtek) felosztása, amelyek növekedésük során behatolnak a kötőszövetbe, és kiszorítják az egészséges sejteket.

A betegség előrehaladtával a melanocyták bejutnak a vérbe, amely minden szervet hordoz, ahol a rákos sejtek elkezdenek elszakadni és metasztázisok alakulnak ki. A késői stádium 90% vagy annál több esetben halálos véget ér.

Korai stádiumban a bőrfelszínen növekvő sejteket eltávolítják, és a betegség nem fejlődik.

Rendszerint a megjelenéstől, a vastagságtól és a mélységtől függően a következő típusú melanómák izolálhatók:

 • felület;
 • csomópont;
 • lentigo;
 • akril lencse.

felületes

A születésnapi bőrrák több mint 60 százaléka a rákos sejtek felületes terjedése.

Ebben az esetben egy kis sötétbarna vagy fekete folt jelenik meg az epidermiszen keresztül, áthatolva a bőrön (a bőr alsó rétege).

A születéskori rák

A születéskori rák a bőrrák legveszélyesebb formája. Ezek a rákok akkor alakulnak ki, amikor a bőrsejtek DNS-e mutációkat, genetikai változásokat, vagy amikor egy személy genetikai hajlamot mutat egy adott rákra.

Az ultraibolya sugárzásnak való kitettség következtében gyakrabban keletkeznek melanómák (hosszan tartó nyitott napsütés - túlzott barnítás, munkakörülmények stb.). Ezt követően a mutált bőrsejtek gyorsan elszaporodnak, rosszindulatú daganatokat képeznek. Az Egyesült Államokban a bőr melanoma évente körülbelül 9.710 embert öl meg.

Mi a születéskori rák?

A születéskori rák (melanoma) a bőrrák egyik típusa. A bőr onkológiája különbözteti meg a bőrrák három fő típusát:

• a bőr pikkelysejtes karcinóma
• basalis sejtkarcinóma
• melanoma

A legtöbb melanóma fekete vagy sötétbarna színű. Testi, rózsaszín, piros, lila, fekete és kék is lehet.

A melanoma melanocytákból (pigment sejtek) fejlődik ki. Ez általában a test azon részeiben fordul elő, amelyek közvetlen napfénynek vannak kitéve. Azonban a melanoma a test más részein is kialakulhat, amely soha nem volt kitéve az agresszív napsütésnek (szemek, szájüreg, gasztrointesztinális traktus).

Melanoma a legkevésbé gyakori típusa a bőrrák, de ugyanakkor - a legsúlyosabb, mivel, mint már említettük, hajlamos áttétet a kapcsolódó szervek és az egészséges bőrt.

Ha a melanoma korai stádiumban diagnosztizálódott, a rákos betegek prognózisa - feltéve, hogy a kezelés helyes és időszerű - továbbra is kedvező. Egyébként (késői stádiumban) a rosszindulatú daganatok csírázhatnak és befolyásolhatják a dermis belső rétegeit.

Bár ez nem a leggyakoribb az összes bőrrák esetében, a melanoma azonban az onkológiához kapcsolódó halálesetek többségének oka. Az American Cancer Society (jelenleg) becslései szerint évente több mint 120 000 új melanomát regisztrálnak az Egyesült Államokban. 2014-ben becslések szerint 76.100 invazív melanomás (férfiaknál 43.890, nőknél 32.210).

Melanoma osztályozás

A bőr melanómait kutyás melanómáknak nevezik vagy nevezik - bőrrák-molyok. A bőr melanómákat a csírázás vastagsága, megjelenése és mélysége alapján osztályozzák.

• A melanoma felszínes terjedése:

Ez a melanoma leggyakoribb típusa, amely az esetek közel 65% -át teszi ki. Az ilyen melanoma barna vagy fekete foltként kezdődik, amely a bőr külső rétegen (epidermisz) keresztül terjed. Ez a fajta melanoma veszélyessé válik, amikor behatol a bőr alsó rétegébe (dermis).

Körülbelül 15% melanoma. Általában egy ráncos csomó a bőrfelszínen, amely sötétbarna vagy fekete. Bizonyos esetekben a csomó melanoma vörös, rózsaszín vagy húsos (pigmenthiányos) szín.

• Lentigo (malignus melanoma):

Ez a melanoma a leggyakoribb az idősek körében. A Lentigo körülbelül 10% melanoma. Az oktatás mind egy mólón, mind pedig egy nagy szeplőt megkezdhet. Az érintett terület az arc, a fülek, a nyak, a fej és a test többi része, amelyek a nap sugarait érintik. Lentigo lassú növekedési tendenciát mutat, akár több évig (amíg be nem hatol a bőr mélyebb rétegeibe).

• Acicular lentiginous melanoma:

Ritka ritka melanoma, amely a leggyakoribb a tenyéren, lábszáron vagy a körmök alatt.

• Egyéb típusú melanoma:

Néhány más, ritkán előforduló, a szemében kialakult melanómasejtet is feljegyeztek; az orr, az anus, a nemi szervek (húgycső és hüvely) belső felületén, valamint az idegrendszerben.

Mi okozza a méh rákot?

Az összes bőrrák fő oka a napból vagy más forrásból származó ultraibolya sugárzásnak, pl. Szoláriumnak való kitettség. Minden alkalommal, amikor a nem védett bőr UV-sugárzásnak van kitéve, a sejtek szerkezete megváltozik.

Nagyon fontos, hogy még a gyermekkorban is megvédje a bőrt a napfénytől. A káros sugárzás elleni fokozott védelem azonban nem képes 100% -os garanciát nyújtani és a jövőben megakadályozni a bőrrákot (fotó). Ritkán a betegség véletlenül fordul elő, és nem kapcsolódik a napsugárzáshoz.

Ki veszélyben van?

A következő tényezők jelenléte megnövelheti az emberi születéskori rák kialakulásának kockázatát:

Vannak, akik érzékenyebbek az UV sugárzás bőrre gyakorolt ​​agresszív hatásaira. Ez a kategória az emberek halvány, nagyon könnyű, száraz vagy érzékeny bőr, valamint a személyek a könnyű szemmel.

• Molyok, papillómák, szeplők jelenléte:

Azokat a testtömegű embereket, akiknek több mint 20 születési tünete van, rendszeres vizsgálatnak kell alávetni a bőrgyógyászon.

• Gyermekkori leégés:

Túlzott expozíció a nyílt nap a 15 éves kor jelentősen növeli az esélyek a bőrrák az élet későbbi szakaszában, mivel a sérült sejtek több ideje átalakulni a rákos sejteket.

Azok a személyek, akik időről időre intenzív napsütésnek vannak kitéve, nagyobb veszélyt jelentenek, különösen, ha napégésnek vannak kitéve. Veszélyben vannak azok is, akik rendszeresen napsütésben vagy szoláriumot használnak.

A bőrrák a leggyakoribb az 50 évnél idősebb embereknél. Azonban a leggyakrabban a bőrrákot diagnosztizálják 15-44 éveseknél.

A születéskori rákos megbetegedések jelei

A melanoma bőrbetegség megjelenése jelentősen eltérhet. A rákos születések első jelei általában:

• Külső változás és méretbeli növekedés;
• az oktatás színének megváltoztatása;
• A folt alakjai és határai fuzzy élek;
• viszketés és vérzés megjelenése.

Ha a fenti tünetek közül legalább egy van, azonnal konzultáljon egy bőrgyógyászattal és egy onkológussal.

Molekok onkológiai képeket

Mi a születési név?

A rosszindulatú anyatejjel rákos megbetegedés, a melanoma. Bárhol lehet a testen, de leggyakrabban nyitott területeken jelenik meg, mivel érzékenyek az ultraibolya sugárzásra.

A melanoma a legveszélyesebb rákos formája. Nagyon fontos, hogy kövessük az összes születési méretet a testen, különösen ha sokan vannak. Ha a rosszindulatú kúpot időben észlelik, a melanoma megelőzhető.

Az első apró foltok megjelenhetnek gyermekeknél csecsemőknél. A kúp egy kis képződés a bőrön - nevus -, ami jóindulatúnak, nem veszélyesnek minősül. Megjelenésük alapja a melanocita sejtek, amelyek felhalmozják a természetes pigment melanin. Attól függően, hogy mennyi, van különbség a szín. Vannak színek:

A helytől, a melanin koncentrációjától, a daganatok alakjától függ. Lehet, hogy lábuk van vagy a bőr alatt helyezkednek el, laposak és konvexek.

A közös megjelenés kerek, de vannak kivételek. A daganatok kialakulása ultraibolya sugárzást vált ki - természetes a napból, a szoláriumban.

Az örökletes tényezők nincsenek kizárva. Az oktatás egyik gyakori oka az időszakok jellegzetes hormonális egyensúlyhiánya.

 • pubertás;
 • terhesség
 • menopauza.

Sajnos még mindig nincs egyértelmű oka a melanoma kialakulásának. A betegség vizsgálata sok tudós számára kiemelt kérdés.

Számos olyan tényezőt fedeztek fel, amelyek a betegség kialakulását okozhatják, és a rákos állapotba lépő moly születését okozhatják. Ki a kockázati zónában van?

 • Szükségtelen tartózkodás a napsütésben vagy a szoláriumban
 • Túl világos bőr vagy vörös haj jelenléte
 • Genetikai hajlam. Ha a családban melanoma esetek vannak, akkor fennáll a veszélye annak, hogy a betegség hajlamos lehet. Ezért kerülje a hosszú napfényt, ne látogassa meg a szoláriumot.
 • Sok születés a testen. Ha a testnek 50 vagy annál több birthmarkja van, nyugodtan hivatkozhat a melanoma hajlamos kategóriájára. Vigyázni kell a napra is, védve magát a negatív hatásoktól zárt ruhákon, fejfedőkön és napszemüvegeken keresztül.
 • Öregség. Elemezve az orvosi statisztikák, szuverenitásának lehet mondani, hogy a melanoma gyakoribb az emberek több mint 50 Ebben a korban a test gyenge, van legalább egy krónikus betegség, ideális feltételeket teremt a rák kifejlődését.
 • Erős padló. Az orvos nem tudja megmagyarázni ezt a tényt, de a melanoma gyakoribb a férfiaknál, mint a nőknél.
 • A nők helyzetben vannak. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a várandós lány hormonális túlfeszültséget tapasztal, amely a testben lévő molyok degenerálódását idézheti elő.
 • Piszkozik a testen, különösen az arcán. Amint azt már korábban említettük, a rákos méhek gyakran megjelennek a vörös embereknél. Növeli az ilyen daganatok megjelenésének nagy esélyét nagyszámú szeplővel, ami azt jelzi, hogy amikor a nap érintkezik, a bőr túl gyorsan reprodukálja a melanint.

A születési név vagy nevus a melanin patológiás felhalmozódása egy ponton. Leggyakrabban ezek a tumorok barna színűek. Ha a vénák felhalmozódnak a nevus területén, rózsaszín vagy bordó színt kap.

Egy ember nem léphet be a világba egy kúszóval. Az első elváltozások megjelennek a testben a csecsemő életének 6 hónapja után.

Általában 25 évvel véget ér az új vágyódások kialakulása. A méltányos bőrű embereknél nagyszámú születési tünet figyelhető meg.

A daganatok malignus degenerációjának kockázati csoportjába tartoznak.

Vannak különféle születési jelek - piros, lógó, barna, domború, lapos és t / d, de a szakértők ötféle veszélyt jelentenek. Leginkább a rosszindulatú degenerációra jellemzőek.

 • Border nevi. Ez a lapos helyszín gyakorlatilag fekete. Az ilyen neoplazma nem változik az ultraibolya sugárzás hatása alatt. Ha a paraméterei megváltoztak, ez veszélyes anyajegy.
 • Óriási születés. Ez a neoplazma a legveszélyesebbnek tekinthető a rosszindulatú degeneráció szempontjából. Ez a nevus az esetek 50% -ában megváltoztatja struktúráját. A daganat puha lehet, a mérete folyamatosan növekszik.
 • Nevus Ota. Ez egy szabálytalan alakú sötétkék folt. Ha nem kerül sor időszerű intézkedésekre, a lézió mérete növekszik.
 • A kék szimbólum. Sok rákos méreg degenerálódik pontosan ilyen daganatokból. Ez egy meglehetősen sűrű daganat, amely kicsit felemelkedik a bőr felületén. Átmérőjű, ez a nevus elérheti a 2 centimétert. Gyakran az anya található az arcon.
 • Dyubreil Melonosis. Ez egy precancerus forma, amelynek egyenetlen kontúrja van. Az esetek 80% -ában ez a születéskori rosszindulatú daganat degenerálódik.

A könnyű bőrű emberek és a testben lévő nagyszámú métak a kockázati csoportba esnek

Sajnos a legtöbb beteg segítségre szorul, ha a rosszindulatú folyamat már nem reverzibilis. A bőrgyógyász rendszeres vizsgálata segít elkerülni a melanoma kialakulását.

Minél könnyebb a bőr, annál nagyobb a neoplazma malignus degenerációjának kockázata. Számos nevi a testen nem ajánlott nyáron a nyílt ultraibolya sugarak alatt maradni.

Érdemes megfontolni, hogy a legveszélyesebb nap a nap 11-16 órájában. Ebben az időben általában nem ajánlott.

Jelentősen növeli a melanoma leégés kockázatát még az anamnézisben is. A veszély a szoláriumban is csillogó.

Az örökség is nagy jelentőséggel bír. Ha a nemzetség a bőr rosszindulatú daganata volt, akkor tudnia kell, hogy milyen veszélyes molyok látszanak.

A nevus szabályozó mechanikai károsodása szintén jelentősen növeli a rosszindulatú degeneráció kockázatát. Ezért, ha a kagyló "kényelmetlen" helyen van, javasolt eltávolítani.

A papilloma vírusban szenvedő embereknél a bőrrák kialakulásának kockázata nő. Nagyszámú neoplazma a vékony száron a betegség jele. A patológiát sem szabad figyelmen kívül hagyni.

A besugárzás egy módszer, amely a radioaktív sugárzás hatását a tumorra vagy az egész testre gyakorolja, a tumor helyétől függően.

Az aktív rádiósugarak a rosszindulatú sejtek halálához vezetnek, ami segít megállítani a felosztást és csökkenteni a daganatot. De egy rákos molnár esetében a besugárzás lehetősége korlátozott.

A technikát palliatív célokra használják a betegség késői szakaszában. Metasztatikus károsodás esetén csontokat vagy más anatómiai struktúrákat használnak a fájdalom csökkentésére és a rákos beteg életminőségének javítására.

Sugárzás javasolt az agy szerkezetében lévő metasztázisok esetében is, a másodlagos daganatok adott lokalizációjához a sugárterápia elsődleges módszer a melanoma kezelésében.

A születéskori rák okai

A móló egy jóindulatú típus, amely külső jelenségek hatására átalakulhat, és gyorsan fejlődő onkológiához vezethet. Az ilyen folyamatok aktiválásának okai között rendszerint különböznek:

Melanocytákból kialakulhat rákos születési jel vagy melanoma - ezek speciális pigmenttel rendelkező sejtek. Az egészséges sejtek rosszindulatú sejtek degenerálódásának valódi okai még ma is ismeretlenek. De vannak olyan tényezők is, amelyek befolyásolják a rosszindulatú folyamatot:

A születési marker melanoma átalakulásának okai a következők:

 • mechanikai károsodás - dörzsölés ruhák, vállpántok, bőrkárosodás;
 • hormonális változások a szervezetben - leggyakrabban a serdülőkor és a terhesség idején jelentkeznek. Egy másik ok lehet pajzsmirigybetegség.
 • az ultraibolya sugárzás által okozott károsodások - a napfény aktiválja a melanin sejtek szétválasztását és kóros elváltozásokat okoz a bőrsejtekben.

Az ultraibolya hatása leginkább a világos színű, szőke embereknek, a vörös haj és a szeplők tulajdonosa.

A kockázati csoportban terhes nők és a családban melanómás betegek.

A kockázati tényezők a következők:

 • nagy méretű veleszületett sügér;
 • az új születések megjelenése, az előbbi növekedése;
 • nevi, amely a test egy bizonyos részét fedezi.

Melanoma osztályozás

A rák molyok vizuális megjelenésük szerint osztályozottak: vastagság, mélység, szerkezet és alak. A következő típusú melanóma létezik:

A rákos kanyarban úgy tűnik, hogy az illetékes szakorvos, még egy elsődleges vizsgálatban is, felfedheti a páciens egészségének és életének veszélyét. A nevi következő csoportjai a legveszélyesebb fajhoz tartoznak:

 1. A kék eredetűek mindig simaak, leggyakrabban szőrtelen bevonattal rendelkeznek, jelentősen különböznek a konvexitástól. Mindegyik átmérője nem haladja meg a 2 cm-t, főleg a fenékre, az arcra és a végtagokra helyezve.
 2. Intraepidermális (határ) típusú, amelyben az anyajegy nem alakult ki teljesen, hogy maradjon a fejlesztés között a bőrben és a bőr. Az UV-sugárzás hatásával nem változik a színe, alakja és mérete változhat jóindulatú anyajegyek atípusos sötétebb árnyalatú.
 3. Az óriási születésszámokat a legveszélyesebb daganatokként ismerik fel, amelyek évente megnövelik a számot és a méretüket. A statisztikák szerint minden második betegnél a faj nevi sejtjei degenerálódásának jelei vannak.
 4. A Dubreuil melanózis főként az idősek körében fejlõdik, jellemzõek a diffúz határok és heterogén színezõdés. Előremutató betegségnek számít, amely azonnali eltávolítást igényel.
 5. A Nevus Ota egy sötétkék színű, egymáshoz fűződő foltok gyűjteménye, amely képes befogni az orrnyálkahártyát, a garatot és a szemhéját. Sikeresen illeszkedik a műtéti eltávolításhoz, és ezért ritkán megy melanoma.

Bármilyen ártalmatlan anyajegy lehet egy pillanat alatt vált egy veszélyes rák, amely azonosítja a korai szakaszban -, akkor van esély a teljes élet és a gyógymódot.

A pigmentfoltot a bőrön, amely barna színnel rendelkezik, molynak nevezzük. Alapja:

A mole-k jelentős eltéréseket mutatnak a birthmarks-tól, melyeket a következők jellemeznek:

 • a métak megjelenése egy személy életében;
 • a születési számok száma függ az ultraibolya sugárzás mennyiségétől, amelyet egy személynek ki kell téve.

Neoplazma jelenléte jellemzi az életciklus, először egy mol lapos alakja van, idővel ez hat a bőr felületén. Az alakja spot elrendezése befolyásolja pigment sejtek - melanociták egy bizonyos szinten a bőr, a felhám (a felső réteg), vagy a bőrben (legmélyebb réteg). Ha a melanocyták a bőr felső rétegében helyezkednek el:

 • a daganat sík lesz;
 • észrevehetetlen, a bőr szintjén.

Ha a melanocyták a bőr mély rétegében helyezkednek el:

 • a daganat a bőr felett emelkedik;
 • észrevehetően szabad szemmel.

Egy bizonyos folt határozza meg pozitív vagy negatív onkológiai jellemzőit, a móló nem jelent fenyegetést a következő indexek jelenlétében:

 • homogén szerkezet;
 • a színárnyalat megőrzése az egész életciklus alatt;
 • kis érték;
 • ovális alakú.

Egy személy növekedésével új születési jelek jelennek meg a testén

A daganatok születéskor vagy egész életen át alakulnak ki, a foltok megszerzése gyakran társul a serdülőkorú érettségével és a terhesség idejével. A foltok átalakíthatók, a változások tükröződnek:

 • neoplazma formájában;
 • árnyék (sötétedés).

A formáció jellemzését bonyolítja az a tény, hogy különböző formák léteznek. A szakember könnyen meg tudja érteni a betegség tüneteit és megnyilvánulásait, de a felkészületlen személynek tudnia kell, mi különbözteti meg:

 • basalis sejtkarcinóma;
 • a bőr pikkelysejtes karcinóma;
 • valójában melanoma.

A melanoma osztályozása a vizuális forma szerint lehet: mélység, vastagság, forma és szerkezet. Vannak ilyen fajta melanómák:

Az onkológusok megjegyezték azokat a nevi típusokat, amelyek a leginkább a mutációra hajlamosak:

 1. Határon. Ez a folt, amely egységes színű, egyes esetekben még fekete is. A jellemzők közül az ultraibolya sugárzásra nem reagál. A daganat nem változik mennyiségben, paraméterben vagy színben.
 2. Blue. A növekedés szerkezete sűrű, a felület sima és szőrtelen. A kagyló a bőr fölé emelkedik, és átmérője nem több mint két centiméter. A leggyakrabban az arc, a végtagok és a fenék lokalizált.
 3. Óriás. Ez a nagy valószínűségű neoplazma moly rákká alakul át. Megkülönböztető jellemzője a heterogén struktúra állandó növekedése és laza felülete.
 4. Nevus Ota. A színe lehet sötétbarna vagy kék-szürke. Mérete eltér. Azonnali kezelést igényel.
 5. Dyubreil Melonosis. Nem tekinthető prekancerózus neoplazmának, amely egyenetlen alakú. A detektálás után azonnal eltávolítani kell, mivel az onkológiát elég gyorsan követi.

A rosszindulatú molyok azonosítása céljából tapasztalt szakértő elegendő vizuális ellenőrzés elvégzéséhez.

A molyok különböző méretűek: egy alig észrevehető ponttól egy nagy patchig a bőrön és a belső rétegeiben.

Fotó: óriás nevus

A nevusok vascularis (hemangiomas) és pigmentált kategóriába sorolhatók.

 • Az első típus a kapillárisok növekedése és fúziója miatt fejlődik ki.
 • Pigmentált - kóros melanin sejtcsoportok által alkotott.

A móló nagysága a következőre oszlik:

 • kicsi (legfeljebb 2 mm);
 • átlagos (legfeljebb 6-10 mm);
 • nagy (10 mm-től).

A lokalizáció típusa szerint a nevi a következő:

 • epidermális (a bőr felső rétegen helyezkedik el);
 • Határ (mind a felület, mind a bőr mély rétegeiben);
 • intradermális (a medián bőrréteg vastagságában helyezkedik el);

Egy másik kritérium a méhek és a rosszindulatú daganatok.

A bőrrák jelei

A melanoma kialakulása megakadályozható. A "Domelanomny" időszak hosszú idő, ami fontos az időben történő diagnózis és kezelés szempontjából.

Van olyan dolog, mint "öt perc alatt" melanoma vagy melanocytikus dysplasia. Ebben a formációban a sejtek és a mag szerkezetét már megváltoztatták, de ez nem bőrrák.

Fontos, hogy ne hagyja ki a dysplasia jeleit.

A "domlaneanom" szakaszban lévő születési jelek:

rosszindulatú molyok fotói

 1. A nevus fele nem felel meg a második aszimmetrianak.
 2. Az oktatás határai egyenetlenek lettek és feltérképeztek.
 3. A szín kezdett megváltozni, és különböző színű foltok jelentek meg (könnyű, piros, fekete, lila).
 4. A születési mutató gyorsan növekedett. Általában a biztonsági elemek legfeljebb 6 mm méretűek.
 5. Szikrázó érzés támadt, a szőrszálak körül a bőr elpirult.

Gyakran a nevus veszélyes változásának jelei az ACORD rövidítéssel (aszimmetria, élek, szín, méret, átmérő) titkosítva vannak.

Általában, ha a kagyló olyan helyen van, amely a legkevésbé hatással van (súrlódás, szolárium), akkor azt egyedül észleli. Abban az esetben, ha folyamatosan sérül, az onkodermatológusnak kell megjelennie.

A melanoma diagnózisát dermatoszkóppal, biopsziával és kaparással végzik. Ezenkívül eltávolítjuk a gyanús elemet és szövettani vizsgálatot végzünk.

Egy közönséges személy nem képes a melanoma azonosítására. Csak szövettani vizsgálat után kaphatja meg az utolsó ítéletet.

Ha a beteg megállapította, hogy a legközelebbi nyirokcsomók a nevushoz nőnek, ez a betegség 2 stádiumát és a metasztázisok jelenlétét jelzi. A túlélés az ilyen esetekben 1-1,5 év.

Mindannyian egyszerűen meg tudjuk különböztetni az egyszerű méheket más típusú daganatoktól, de az onkológiai tulajdonságokkal megegyező nevi csak egy kis részét ismeri. A melanoma klinikai esetek túlnyomó többségében a betegség külső tünetekkel is felismerhető.

A pigmentált foltok atipikusságának meghatározásához kifejlesztett egy meglehetősen egyszerű "A.B.C.D.E." nevű eljárást, amely rövidítése a bőrrák öt fő fizikai tüneteinek:

 1. Az aszimmetria (aszimmetria) a nevus formájának változása, amelyben a növekedés egyenetlen, és a móló különféle aszimmetrikus vázlatokat kap;
 2. Határtalan szabálytalanság - a daganat kontúrja homályos és egyenetlen lehet, ami a születéskori patológiás változás egyik első jele;
 3. Szín (szín) - a színárnyalat heterogenitása, a kékes, fekete és piros tónusú kis zárványok jelenlétének riasztása, valamint motiválása az orvoshoz vezető úton;
 4. Átmérő (átmérő) - a mólok mérete nem haladhatja meg a szokásos 8-10 mm-t, vagy rendkívül gyorsan változhat;
 5. Az evolúció - a nevusok (és a szín, a méret és az alak) leírásával kapcsolatos változások bekövetkeztek.

Normális a neoplazmával kapcsolatos bármilyen transzformáció hiánya, ezért ha a testben jelen vannak, rendszeres időközönként szemrevételezéssel kell ellenőrizniük a rák diagnosztizálását és a kezelés megkezdését.

A korábban felsorolt ​​tünetek mellett a bőrgyógyászok a malignus nevusra jellemző tulajdonságokat is feljegyeznek:

 • a móló szerkezetének konszolidációja a gyors növekedés hátterében;
 • hámlás és viszketés a bőr érintett területén, égő érzés vagy enyhe bizsergés;
 • Talán vörös foltok megjelenése a nevus közelében, a test egy egyszerű allergiás reakciójával (kiütés) társulva.

Az orvosi gyakorlatban a bőrrák vagy a melanoma gyakori, ez a patológia a rák közös típusa. A mortalitás szempontjából a melanoma a rák egyéb fajtái között vezető szerepet tölt be. Ez a patológia gyakran befolyásolja a fiatalokat (23-43 év).

A melanoma négy formája létezik:

 • a felületesen terjedő melanoma;
 • bőrrák a lentigo típus szerint;
 • luthos formájú rák;
 • csomós bőrrák.

A bőrrák különböző megjelenésű lehet

A rosszindulatú daganatok (rákos sejtek) világos jelekkel rendelkeznek, amelyek segítenek megkülönböztetni őket egy tipikus mólótól. A betegség kezdeti stádiuma - melanocytikus diszplázia - még kezelhető. Ezért ha a rákos kórokozót időben észlelik és eltávolítják, a bőrrák elkerülhető.

1985-ben a dermatológusok kifejlesztették az ABCDE rövidítést, amelynek mindegyik betűje egy rákmoly jele. Idővel ez a rövidítés az orosz nyelvhez igazodott, és kezdett úgy hangozni, mint egy AKORD (aszimmetria, élek, szín, méret, dinamika).

Ez az alapokon nyugszik, és képes felismerni a rosszindulatú növekedést. Vizsgáljuk meg részletesebben az egyes funkciókat.

 1. Aszimmetria. Amint már említettük, a szokásos születési számok szimmetrikusak. Ha még a legkisebb aszimmetriát is észleli, sürgősen konzultáljon orvosával.
 2. Szélét. A rák molyjak egyenetlen, fuzzy és egyenletes karcsú élekkel rendelkeznek.
 3. Színezés. A rendes születési jelek általában azonos színűek (fekete vagy barna). A test méhcsövei eltérő árnyalatúak lehetnek, beleértve a vöröset is.
 4. A méret. A szokásos születési számok nem haladják meg a 6 mm-t. Ha a kúp több mint 6 mm, akkor valószínűleg rosszindulatú. Ezenkívül a rákos molyok gyorsan növekednek.
 5. Dynamics. Ha a születési név jóindulatú, évekig nem változtatja meg a színét vagy méretét. Ha észrevette a változtatásokat, akkor orvoshoz kell fordulnia egy vizsgálathoz.

Tehát megvizsgáltuk a rákos molnár jellemzőit és tüneteit. Ha legalább egy ilyen készítményt észlel, sürgősen menjen az orvoshoz, hogy megakadályozza a melanoma lehetséges kialakulását.

A legtöbb kozmetikai hiba nem okoz kellemetlenséget egy személynek az élet során. De amikor az oktatás természetellenesen viselkedik, kényelmetlenül érezheti magát.

Az érzéseid megértéséhez használhatja a következő emlékeztetőt:

Fotó: a szín és a szerkezet változása

Az onkológushoz fellebbezésre van szükség, ha:

 • a nevus színe és szerkezete megváltozik - a szín egyenetlenül változik, a pigmentáció sötétbarna vagy sötétszürke színig növekszik, további pigment csomók jelenik meg a helyszín szélein;
 • a nevus egyik része érezhetően sötétedett;
 • az epidermisz hámlása, a bőr körül a gyulladás;
 • a kontúrok elmosódása;
 • kondenzáció, túlnövekedés, repedésképződés;
 • hajhullás a helyszínen, ha a törzs szőrös részén van;
 • "A holisztikus nevust" több újba "zúzta".

Melanoma diagnózisa

A melanoma egy undorító és egyértelműen rossz típusú onkológia, mivel nagy növekedési rátákkal, gyors metasztázisokkal jellemezhető, amely gyakorlatilag minden személy létfontosságú belső szervére kiterjed.

A rákos megbetegedések száma a diagnosztizált bőrrákos betegek kb. 2% -a, amelyből mindössze 20% kezeli a szörnyű betegséget.

Ilyen elszomorító adatok redők késedelmes diagnózis vagy annak a ténynek köszönhető, hogy sokan alábecsülik annak szükségességét, hogy felkeresik a onkológusoknak érintő változások szerkezet vagy egyéb paraméterek anyajegyek, látva ezt a jelenséget, mint a normál.

Van is egy külön kategóriába tartozó személyek, amely igyekszik megszüntetni zavarása tumor felszínén a bőr saját, vagy a segítségével kedvelt receptek, így akaratlanul is kiváltó fertőzést a vér vagy stimuláló rosszindulatú és továbbfejlesztése rák.

Ennek oka a lakosság információtartalmának hiánya - a molyok sok emberben találhatók, ezért enyhén veszik.

Ha rosszindulatú típusú nevi-regeneráló csípőcsúcsokra jellemző tipikus jeleket találnak, szükség van az onkológiára szakképzett szakemberrel való konzultációra, és szövettani minta biopsziával történő benyújtására szövettan.

Az eljárást helyi érzéstelenítéssel végzik, csak néhány percet vesz igénybe, és nem okoz kellemetlenséget. Bizonyos esetekben a páciens ajánlott dermatoszkópiát a nevus jelenlegi állapotának pontosabb értékeléséhez, amely biztosítja a 96-97% -kal elért eredmények pontosságát.

A melanoma rosszindulatú daganat, amely melaninból termelődő pigmentcellákból fejlődik ki. Gyors növekedés, gyakori ismétlődés, szinte minden szerv gyors áttétje, magas mortalitás jellemzi.

A melanoma az összes rák mintegy 1-2% -át és az összes bőrrák 10% -át teszi ki. A halálozás (14%) meghaladja az emlőrák és a pajzsmirigyét, valamint a tumorok összes halálát okozza, a melanóma 80%.

Ha egy önvizsgálatra gyanakodni fog egy rosszindulatú születésjelző jelenlétét, akkor sürgősen keresni kell egy specialistát, aki ellenőrzi a nevus természetét. A nappali konzultáció után a bőrgyógyász javasolhat további kutatásokat, például:

 • A moly testének biopsziája lehetővé teszi a nevus összetételének meghatározását
 • Szövettan a neoplazma jellemzésére

Érdemes megjegyezni, hogy biopszia csak a nevus teljes vagy részleges reszekciója esetén végezhető el. Ha Ön egy degenerált móló tulajdonosa, az esetek 90% -ában ajánlott teljesen eltávolítani a nevust és a közeli szomszédos szövetek befogását.

Ez azért szükséges, hogy lokalizálja a folyamatot, és megóvja az egészséges szövetet a ráktól.

Vannak ajánlások egy további vizsgálatra - dermatoszkópiára, amelyet a daganat testének eltávolítása előtt hajtanak végre. Az eredmények a pigment mennyiségére és a nevus szerkezetére utalnak, nevezetesen arra, hogy felfedjék annak jellegét érrendszeri vagy nem vascularis anyajegy meghatározásával.

A kimondott klinikai kép hiánya megnehezíti a korai diagnózis megállapítását. Ezért fontos tudni, hogyan lehet azonosítani a rosszindulatú anyajegyet annak érdekében, hogy időben konzultálhasson az orvos onkológussal.

Az oktatási szakember vizsgálatakor értékeli sűrűségét, éleit, színét. Azonban nem elég tudni, hogy milyen a rosszindulatú születési jelek.

Annak biztosítására, hogy az onkológiai patológia jelenlétében instrumentális diagnosztikai módszerek segítenek.

 • A daganat és a környező epidermisz dermatoszkópiája. A bőr patológiás változásainak értékelése a vizsgált terület többszörös növekedésével magyarázható. A dermatoszkóp segítségével alaposan átgondolhatja a születésszám szerkezetét és alakját.
 • Radiometria. A beteg radioaktív készítményt kap üres gyomorra. Egy speciális berendezés segítségével az izotóp felhalmozódását az egészséges bőrön és a nevus régiójában határozzák meg.
 • A kenetnyomás citológiai vizsgálata. A daganat felszínéről a szakember egy apró darab biológiai anyagot vesz fel, amelyet mikroszkóp alatt vizsgál.
 • Vérvizsgálat a beavatkozók számára. Az ilyen elemzést mindig meg kell tenni, ha gyanú merül fel.

Melanoma esetén szigorúan tilos a biopsziás beadás. A tumorra gyakorolt ​​hatás gyors növekedést okozhat.

Csak az orvos képes diagnosztizálni a pontos diagnózist

A rosszindulatú daganatok diagnózisának kizárólag szakembernek kell lennie, de otthon lehetséges előzetes értékelést végezni, a legfontosabb dolog tudni, mit kell tennie:

 • a bőr vizsgálatát, a hónalj, a hát, a könyök, a nyak és a térd alapos figyelembevételével;
 • a detektált daganatok mindegyikét alaposan megvizsgáljuk bizonyos rosszindulatú tünetek jelenlétére.

A további vizsgálatot szakemberre kell bízni. Először is magának kell vizsgálnia a nevust, meg kell vizsgálnia a változások okait.

Kétség esetén biopsziát adnak be. Ez egy olyan eljárás, amely magában foglalja az érintett szövet kis területének további vizsgálatát.

Bizonyos körülmények között az ultrahang és a dermatoszkópia is előírható.

Csak a kutatás eredményeinek kézhezvételét követően az orvosnak lehetősége van arra, hogy pontos diagnózist készítsen, és további kezelést írhat elő.

kezelés

A bőrrák kezelése meglehetősen specifikus, kivétel nélkül a fő módszer az oktatás sebészeti eltávolítása. A műtéten kívül besugárzás és kemoterápia is alkalmazható, de ezek a módszerek hatástalanok a melanomában, ez a típus csak radikális kivágást igényel.

A betegség korai szakaszában viszonylag új és hatékony módszerek a lézeres koaguláció és a kriódiszorítás.

Műtéti beavatkozás melanomában

A kezelés fő típusa - sebészeti beavatkozás esetén a szövetek kivágásának mennyisége a patológiás állapottól függ. Ha az első stádiumot diagnosztizálják, a daganatot kivágják az egészséges szövet 0,5 centiméteres befogásával.

Ha a második szakasz kiderül, az egészséges szövetek mennyiségét egy centiméteren belül levágják. Abban az esetben, ha a dermis belső rétegeiben a tumor elmélyülése vastagabb, mint két milliméter, függetlenül attól, hogy a színpadon legalább két centiméter egészséges bőr eltávolítható.

Ebben az esetben az ajánlott bőrkiemelkedési határértékek növekedése nem megfelelő, mivel a bőrrák egyik jellemzője a korai metasztázis, és nem a helyi relapszus.

Kivételt képez a melanoma desmoplasztikus változata, amelyet a helyi relapszusok kifejlődése jellemez, ezért a kivágás során legalább három centiméternyi egészséges szövetet kell elkülöníteni.

A méh eltávolítása után a rák visszaesése, és gyakrabban a metasztázisra utal, ezért az egész szervezetet mikroorganizmusok és másodlagos tumorok távoli szervekben történő kimutatására vizsgálják.

A regionális nyirokcsomók az első metasztázisok, ezért rendszerint lymphadenectomiát alkalmaznak.

Külön áttétekkel a műtétet a következő esetekben alkalmazzák:

 1. resectálható, különálló metasztázisok jelenléte, amelyek eltávolítása javítja a prognózist;
 2. reszekálható metasztázisok, eltávolítás nélkül, életveszélyes betegek;
 3. reszekciót a tumor tömegének csökkentésére a kemoterápiás gyógyszeres kezelés legjobb eredményére.

Napjainkig az egyetlen lehetséges melanoma kezelés a rákos molyok eltávolítása. A művelet összetettsége a helyzet elhanyagolásától és az oktatás méretétől függ. Kis növekedés esetén elég fél óra.

A rákos moly eltávolításakor a sebész egy kis területet vág (1 cm) a kúp körül, hogy megakadályozza az újak megjelenését ugyanazon a helyen. Minél nagyobb a rosszindulatú születési mérete a térfogatban és a méretben, annál nagyobb a bőr körül.

A születési név kivágása után a mintáját elküldi a laboratóriumba. Ott tanulmányozzák az előfordulási szintet, vagyis azt a valószínűséget, hogy új növekedések jelennek meg a testen.

A kezelés taktikája a rosszindulatú melanoma sejtek eloszlási szintjétől függ. Ha a legkorábbi fejlődési stádiumban diagnosztizálják, a rosszindulatú kúp eltávolítása a környező és a mögöttes szövetek egyidejű kivágásával és azok szövettani vizsgálatával történik.

Ha egy rosszindulatú sejt egészséges szövetre terjed, 1 mm mélységig, a már egészséges szövetek ismételt eltávolítását legfeljebb 2 cm mélységig és a bendőtől távol kell tartani.

Kimutatása a rosszindulatú sejtek burjánzásának foltot, hogy a mélysége nagyobb, mint 1 mm, ez egy oka a kutatás különböző képalkotó eljárások annak érdekében, hogy azonosítsa a legközelebbi metasztázis - számítógép vagy mágneses rezonanciás képalkotás, pozitron emissziós tomográfia (mollekulyarnoy képalkotó technika), kombinációja az utóbbi a számítógépes tomográfia.

Ezen túlmenően, ebben a szakaszban is végeznek biopszia „jel” a nyirokcsomók, a nyirokcsomók prioritása van szempontjából metasztázis a nyirokrendszeren keresztül.

Ezzel eldöntheti, hogy eltávolítja-e őket.

A rosszindulatú születéskori jelek kimetszése után korai stádiumban a megismétlődés megakadályozása érdekében interferonnal végzett immunterápiát végzünk. A sebészeti beavatkozás későbbi szakaszaiban már nincs értelme. Ezekben az esetekben csak kemoterápiás és immunterápiás ágenseket alkalmaznak.

Az onkológiai természetű molyok kezelésének legegyszerűbb módja a konzervatív kezelés, azaz a reszekció szikével vagy lézerrel. A mól eltávolítására szolgáló eljárás helyi érzéstelenítéssel kezdődik, amelyben az orvos egy fájdalomcsillapító hatóanyaggal injekciózza a moly melletti területet.

Ezután, ha a zóna már nem érzékeny, a vágást szigorúan az előzetesen rajzolt vázlatok szerint végezzük. Ha az eltávolítás kis vagy közepes szimbólummal jár, az eljárás legfeljebb 20 percig tart.

Az eljárás a legegyszerűbb sebészeti beavatkozásokra vonatkozik, és nem jelent kockázatot a beteg egészségére nézve. Közvetlenül a reszekció után a minta vagy az eltávolított kúp azonnal átkerül a laboratóriumba alapos kutatásra és feltárja a megjelenés természetét.

Ha mélyebben behatol a nevus eltávolításának folyamatába, feltételesen feloszthatja a következő kritériumokat:

 1. Az orvos legfeljebb 1 cm-es sértetlen bőrt tud átmászni, a zsírszövet végéig
 2. Ha egy kis méretű melanóma működik (legfeljebb 2 mm átmérőjű), akkor az orvosnak a reszekció területét is 1 cm-es cellába kell növelnie, a bőrfelület több rétegét is beleértve, beleértve az izomréteget is
 3. Ha a gyanút okozó szimbólum az átlagok kategóriájába tartozik, vagyis az átmérő legfeljebb 1 cm-re, a sebésznek el kell távolítania a területet 2,5 cm-es szélességgel
 4. Annak érdekében, hogy növeljük a nevus testét, tovább kell bővíteni az eltávolítási zónát. Tehát, ha a születési méret 3 cm-t tesz ki, akkor a reszekcióhoz 5 cm-ig terjedő területet kell venni.

Érdemes megemlíteni, hogy a metasztázisok jelenléte gyökeresen megváltoztatja a műtét megközelítését. Ha találtak, a sebésznek sürgősen el kell döntenie, hogy eltávolítja azokat a nyirokcsomókat, amelyek a nevus táplálkozó rosszindulatú nevus közelében vannak.

Amikor ilyen jellegű betegségekről van szó, nem szabad öngyógyítani és öntanulnia. Az otthoni gyógymódok az infúziós kamillahéjból készült tabletták formájában segítenek a tünetek könnyebb átadásában, de nem lehetnek a legfontosabb gyógyszerkészítmények!

Ha korai stádiumban detektálják, a melanoma könnyen kezelhető a daganat orvosi berendezésekkel való eltávolításával.

Az emberek gyakran aggódnak, hogy lehetséges-e a rák, vagy a rosszindulatú nevus megjelenése a születési melanomának eltávolítása után?

A rák terápiája a fejlődési szakaszától, a metasztázisok jelenlététől függ. Ha a beteg tudja, hogy a rosszindulatú daganat hogyan néz ki, és azonnal konzultál, a kezelést minimális kockázattal jár az egészségre.

Néha elegendő a daganatos műtét eltávolítása. Ehhez használja a következő módszereket:

A moly rák kezelése meglehetősen specifikus, a legfontosabb módszer a tumor eltávolítása. A műtét mellett a sugárzás és a kemoterápia is alkalmazható.

De ezek a módszerek, ellentétben az eltávolítással, hatástalanok a melanomában. A betegség korai szakaszában alkalmazott, viszonylag új és hatékony módszerek a kriolit és koaguláció.

Ami a kezelés legfőbb típusát illeti - a sebészeti beavatkozás, a szövetek kivágásának mennyisége a rákos nevelés színpadától függ. Ha a melanoma a fejlesztés első szakaszában van, a kagyló eltávolítása után fél centiméternyi egészséges szövetet vesz igénybe.

Ha a műtétet a betegség második szakaszában végezzük, akkor a kivágott egészséges szövet mennyisége egy centiméter. Abban az esetben, ha a dermis belső rétegeiben előforduló rosszindulatú daganat kialakulásának vastagsága meghaladja a két millimétert, akkor az egészséges bőr legalább két centiméteres kijátszásnak van kitéve.

Az egészséges bőr eltávolítására ajánlott határok növekedése nem megfelelő, mert a rák sajátossága a bőrön áttétek, nem pedig helyi relapszus.

Kivételt képez a melanoma dezmoplasztikus változata, amelyet a helyi relapszusok kifejlődése jellemez, így legalább három centiméternyi egészséges epidermisz kerül elfogadásra.

A melanoma eltávolítása után esély van a visszaesésre, és gyakrabban metasztázisra. Ezért az egész testet a vizsgálatnak vetik alá annak érdekében, hogy azonosítsák a mikrometasztázisokat és a másodlagos tumorokat a távoli szervekben.

Az első áttétek érzékenyek lehetnek a regionális nyirokcsomókra, ezért a legtöbb esetben lymphadenectomiát alkalmaznak.

Az ilyen esetekben a műtétet az egyes áttétek esetében lehet alkalmazni:

 • reszekálható külön metasztázis jelenlétében, amelynek eltávolítása javítja a prognózist;
 • reszekálható metasztázisokkal, eltávolítás nélkül, fenyegeti a páciens életét;
 • reszekcióval annak érdekében, hogy csökkentse a malignus masszát a kemoterápiás kezelés utáni legjobb eredmény érdekében.

Ezekben az esetekben, ha a daganatot a vizsgálat eredményeképpen malignusnak diagnosztizálták, a pácienst olyan műveletre küldi el, amely eltávolítását is magában foglalja.

Az eltávolításra utaló jelek a következők lehetnek:

 • a születési mutató degenerációja a rákoktatásba;
 • túl nagy méretek vagy a felépülés csúnya megjelenése;
 • a mólók lokalizálása azokon a helyeken, ahol folyamatosan sérülnek, ami rosszul érinti őket.

Számos módszer van a nevi eltávolítására, amelyek biztonságosak és főként fájdalommentesek.

A kriódázás módszere

Az új keletkezést úgy távolítjuk el, hogy fagyasztjuk folyékony nitrogénnel vagy szénsavval. Az eljárás csak néhány percig tart, de helyi érzéstelenítés alatt.

A fő hátrányok közé tartozik a sav vagy a nitrogén gyors hatásának szabályozására való képesség hiánya. A biopsziához ilyen anyagot nem lehet beszerezni. A nagy elváltozások eltávolítása esetén a hegszövet és a hegek megjelenése nem kizárt.

Lézeres kivágás

A nevus elpusztítása céljából speciális lézert használnak, ami egyszerűen csak égeti meg. Ez a módszer kedvezően különbözik a másoktól, mivel az eltávolítás során az edényeket lezárja és megakadályozza a vérzést. Az eltávolítás utáni szövettani vizsgálat lehetetlen.

Rádióhullám-módszer

Csak apró méheket távolíthat el, amelyek a hám felületén helyezkednek el. Egy speciális készüléket használnak, miután a testre gyakorolt ​​hatás továbbra is megtörik. A daganatos szövetek nem károsodnak, ennek következtében további szövettani válik lehetségessé.

A rádióhullám-módszer előnye, hogy a gyógyulás gyors, és a sérülés helyén nem maradt seb.

elektrogyógykezelés

A kúp kiürülése az alacsony frekvenciájú áram hatására történik. Ez a módszer különbözik a szövetek esetleges sérülésétől és hegesedésétől a jövőben. Csak ritka esetekben használják. Az előnyök közé tartozik a szövettanizmus lehetősége.

Sebészeti eltávolítás

Ehhez rendkívül nagy daganatok eltávolítása, vagy melanóma mélyen belekőzése egy szövetbe. Az eljárás a lapos mólok kivágása esetén is hatékony. A rákos megbetegedések eltávolítása a közeli szövetekkel együtt történik.

Melanoma megelőzése

 1. Ha a bőr közvetlen napsugárzásnak van kitéve, akkor az ultraibolya (SPF + 50) és a PPD (bőrrák elleni védelem) védelme érdekében maximálisan védett krémet kell használni.
 2. Kerülje ebédidőben a nyitott napfényben való tartózkodást (leginkább 10.00 és 18.00 között).
 3. Ne igyál alkoholt a strandon.
 4. A folyamatosan sérült Nevus-t el kell távolítani.
 5. Próbálja meg elkerülni a mesterséges napégést a barnító ágyakban.

Az onkológusok között a melanomát "szégyenletesnek" tekintik, mivel megjelenése könnyen megelőzhető a rák előtti időszakban. Az újjászületés kezdetének ismeretében a méhek tulajdonosainak kellő időben szakemberre és orvosra kell fordulniuk - jelenleg az oktatás megszüntetése.

A bőrrák gyógyítható, de a szakemberek fő célja olyan megelőző intézkedések megismerése, amelyek megakadályozzák a melanoma kialakulását, jelentősen csökkentve a rákos betegek számát világszerte. Megelőző intézkedések a következők:

 • mérsékelt közvetlen napfénynek való kitettség;
 • a bőrápolási termékek használata (magas UV-védelemmel);
 • a bőrgyógyász (onkológus) időben történő konzultációja;
 • a bőr önvizsgálata (mol);
 • a bőr védelme a magas hőmérséklet negatív hatásai miatt;
 • a bőrbetegségek kezelése korai stádiumban.

Fontos megjegyezni, hogy a rákmegelőzés egyszerű, nem igényel anyagi költségeket és időveszteséget. Az egyszerű szabályok betartása sok éven keresztül megőrzi egészségét.

 1. Az orvosok nem javasolják sokáig az UV-sugárzás hatása alatt vannak. A statisztikák szerint a szolárium és más módok a leégés 75% -kal növelik a bőrrák esélyeit.
 2. Nyáron a szabadban lévő emberek jobban járnak reggel és este.
 3. A fényvédő használata kötelező! Az anyagot felhős és napos időben kell alkalmazni. Ezeknek a kozmetikumoknak a részeként a betegeknek figyelmet kell fordítaniuk a napfény-védelmi tényezőre (SPF), amely legalább 30 éves.
 4. Használjon olyan napszemüveget, amely elegendő védelmet nyújt az ultraibolya sugárzástól.
 5. A bőr önvizsgálata és a bőrgyógyászhoz való időszerű hozzáférés tanácsért. Fontos a rák vagy a melanoma felismerése a kezdeti szakaszban. Ilyen esetekben a rosszindulatú daganatos sebészi eltávolítás a beteg teljes gyógyulását eredményezi.

Határozza meg a melanoma születési jelét a fotó nem éri meg. Az orvosok egy szövetminta-mintát vesznek a beteg analíziséhez, amely lehetővé teszi a pigmentsejtek genesisének ellenőrzését.

Ha sok a sötét tumor a karján, lábain és nyakán, kövesse az alábbi szabályokat, amelyek megakadályozzák a betegségeket.

 • A rendszeres vizsgálat lehetővé teszi, hogy negatív dinamikát észleljen a korai szakaszban.
 • A testben lévő rákos méhek gyorsan fejlődnek, ezért szigorúan tilos az öngyógyításra vagy a terápia elutasítására.
 • A megnagyobbodott daganatok vagy az atipikus születési méretek mentség a napozás és a szolárium elhagyására.
 • A különböző éghajlati övvel rendelkező országokba való utazás jobb, ha puhább szezont tervez, amikor az ultraibolya nem annyira agresszív.
 • Az SPF 30 és 50 szűrővédő krémek mindig a táskájába kerüljenek, függetlenül attól, hogy sétáltak-e, vagy kempingezéssel jártak-e.
 • A fejvédőnek a nyáron és a késő tavaszon kell a beépített tartozéka, kívánatos, hogy a kalap mezők árnyékot teremtsenek a vállak és a legtöbb arc számára.
 • Olyan kozmetikumok, amelyek ismeretlen összetételűek, amelyek használata allergiás reakciók kockázatával jár, jobb, ha nem használják.
 • A nevi megszabadulása szigorúan tilos.