A viszketés és a bőrpír a férfiak intim zónájában: okai és kezelése

A férfiaknál a viszketés különféle okokra vezethető vissza, a kábítószerekkel és kábítószerekkel végzett kezelés segít abban, hogy megszabaduljon a kellemetlen kényelmetlenségtől az intim területen, ha a megfelelő gyógyszert választja. De fontos, hogy megszabaduljon nemcsak kellemetlen érzésektől, hanem a megjelenésük okairól és semlegesítéséről.

A viszketés az ágyékban egy riasztó jel, biztos lehet benne, hogy mi is nehéz, mert sok oka van ennek a jelenségnek.

Vörösség és viszketés az ágyékban

Súlyos viszketés az ágyékban különböző okok miatt előfordulhat a férfiakban. Érinti az általános állapot egy személy mind a környezeti tényezők, és már létezik a betegsége.

Az irritáció lehetséges okai:

 1. Fájdalom a rühösen.
 2. Kóros paraziták.
 3. A nemi szervek fertőzései.
 4. Herpes.
 5. A máj betegségei.
 6. Az anyagcsere folyamatok megsértése (diabetes mellitus).
 7. Candidiasis vagy inguinalis dermatomycosis.

Súlyos irritáció a nem fertőző betegségek intim környezetében:

 • helyi típusú allergiás reakciók;
 • a személyes higiéniai szabályok figyelmen kívül hagyása;
 • reakció a fehérneműre vagy vegyi bőrápolási termékekre az intim környezetben.
Különböző okok miatt előfordulhat, hogy az izületi vörösség és viszketés megjelenik. De ne hagyja figyelmen kívül ezt a jelenséget.

rüh

A viszketés és a bőr izomzatának mérete gyakran a viszkető atka jelenlétét jelzi. Az ingerületen kívül az atka a test más részeire is hatással van, a hasi régióban helyezkedik el, és az ujjak falai között is "elrejti".

A kullancs életképessége a kellemetlen érzést, kellemetlenséget okoz. A tünetekkel való megbirkózás segíthet az orvosnak és az orvosnak megfelelő időben történő kezelésnek. A nyálkahártyák fő kockázata az ekcéma és más bőrbetegségek kialakulása, kiterjedt károsodása a tehénnek, tehén kialakulása stb.

tetvesség

Ha a kellemetlenség gyakran zavaros, akkor az ok lehet pubicus. A paraziták kicsiek, nehezen láthatóak, de a betegség tipikus tüneteinek listájára összpontosíthat:

 1. Viszketés és irritáció az ágyékban.
 2. A beavatkozások vörössége.
 3. Hajszálerek észlelése a hajon (nits).

Ha ilyen tünetek jelentkeznek, érdemes orvoshoz fordulni, és tájékoztatni a meglévő problémákat, valamint:

 • lefaragni a meglévő hajat az intim környezetben;
 • speciális anyagot kell alkalmazni a bőrön;
 • mosás és feldolgozás ágy és fehérnemű;
 • hogy tájékoztassa a szexuális partner meglévő problémáját.

A pedikulózis kezelésére különböző módszerek alkalmazhatók. A borotválkozás az intim környezetben a pedikulózis legoptimálisabb kezelési módjának tekinthető, de ne felejtse el használni a speciális eszközöket. Segítenek javítani a terápia hatékonyságát és elkerülni a visszaesést.

Allergiák és a személyi higiéniai szabályok be nem tartása

A viszketés és a bikini területen történő égetés néha banális okokból merül fel: a személyi higiénia, az allergia nem megfelelősége.

Ebben az esetben a kellemetlen tünetek nem utalnak a betegségek jelenlétére, mert a verejték a bőrre kerül, és irritálja. Ha nem követi a higiéniai szabályokat, 3-4 nap múlva kellemetlen tüneteket szenvedhet. A zuhanyozás vagy a fürdés után a tünetek el fognak menni, és csak akkor térnek vissza, ha a személy továbbra is elhanyagolja a személyes higiéniai szabályokat

Az allergia olyan betegség, amely olyan anyagok (allergének) érintkezése következtében alakul ki, amelyeknek a szervezetnek különleges érzékenysége van. Ebben az esetben az intim zónában lévő bőrpír eltávolítható gyógyszerek (antihisztaminok) segítségével.

A nemi szervek fertőzései

A bőr belélegződésének vörössége bizonyos vénás betegségek esetén jelentkezik. Ez lehet:

A lábak közötti állandó vagy gyakori viszketés ebben az esetben együttes tünetnek tekinthető. Az orvos diagnosztizálásakor az orvos értékel egy tünetegyüttest, amelyek közül a kellemetlen érzés és a viszketés jelezheti az ágyék területét.

Érdemes megjegyezni, hogy a Candidiasis nem kapcsolódik a szexuális úton terjedő betegségekhez. A betegség a Candida élesztőgombák aktív növekedésének és reprodukciójának köszönhető, ami kellemetlen tünetek megjelenéséhez vezet.

herpesz

A kellemetlen tünetek megjelenése a herpesz megjelenésével járhat. Ez a betegség gyakori, a vírusnak több típusa van, hatással van a bõrre vagy a belsõ szervek nyálkahártyájára.

A herpesz megjelenése kellemetlen tünetek megjelenéséhez vezet. A betegnek a következő tünetei vannak:

 • fájdalom és viszketés az intim környezetben;
 • kiütések megjelenése (a kiütés sekély, folyadékkal töltött kis méretű vesikulákhoz hasonlítva);
 • fokozatosan buborékok törtek ki, helyükön kialakultak a sebek.

A herpeszvírus behatol a vérbe, időnként manifesztálódik, a tünetek csak kedvezőtlen tényezőkkel jelennek meg, szemben az immunrendszer működésének gyengülésével.

Ha a herpesz nem kezelendő, akkor a relapszusok közötti idő rövidebbé válik, a tünetek szétszóródnak és különböző körülmények között felmerülnek.

Inguinalis dermatomycosis

Ez a betegség a bőr fertőzésének hátterében a gombás mikroorganizmusokkal szemben áll fenn.

A dermatomycosis főbb jelei:

 1. Az ágyékban, a bikini zónában, a fenék és a hónalj alatt nagy és kis méretű foltok jelennek meg, rózsaszínűek.
 2. A foltok lehetnek a betegség fő jelei.

Javasoljuk továbbá, hogy fordítsanak figyelmet az egyidejű tünetekre:

 • az érintett bőr viszketése;
 • a lokalizációs helyek duzzanata;
 • a bőr túlzott érzékenysége.

A következő tényezők okozhatnak problémákat:

 1. Gyakori és pontatlan borotválkozás.
 2. A gyomor és az emésztőrendszer betegségei.
 3. Gombás betegségek (lichen).
 4. Bőrrel való érintkezés agresszív vegyszerekkel.
 5. A metabolikus folyamatok megsértése a szervezetben.
 6. Hormonális kudarcok.
 7. Az allergia hajlamos.
Egyéb betegségek dermatomycosisot okozhatnak, többek között: gyomorrák, cukorbetegség, hematopoiesis rendszerbetegségek. Ne tápláld a gyógyszert! Reggel van egy parazita kóma, ha esténként inni egy olcsó... Tudjon meg többetSzag a szájból - paraziták következménye! Egy csepegésként jönnek ki, ha 3 üvegcseppet cseppek... Tudjon meg többet

A metabolikus folyamatok zavarai a szervezetben

Ez általában az endokrin természetű betegség, és különösen a cukorbetegség. A cukorbetegségben számos probléma jelentkezhet a bőrön. Az ágyékban kellemetlen tünetek jelentkezhetnek. Ebben az esetben érdemes:

 • konzultáljon a bőrgyógyászral;
 • gondosan kövesse a személyes higiéniai szabályokat;
 • használjon semleges testápolási termékeket;
 • kellő figyelmet kell fordítaniuk az alapbetegség kezelésére.

Szükség esetén használhatja a következőket:

 1. Hidratáló és nyugtató.
 2. A gombafertőzéssel krém és kenőcs.
 3. A szövetek gyógyulási folyamatát javító gyógyszerek.

Hogy megszabaduljon a kellemetlen érzésektől, az alapvető betegség kezelésének hiányában nehéz lesz. Ezért az első lépés az endokrinológus kapcsolatba lépése.

A máj betegségei

A májban és az epeiben kialakuló különböző rendellenességek bizonyos tünetek megjelenéséhez vezethetnek.

Ha a bőre foltokkal és bőrpírral rendelkezik, erősen viszketőek és ugyanakkor az ágyékban lokalizálódnak, akkor érdemes:

 • fordulj a terapeuta felé;
 • májkísérleteket (vér ALT és AST);
 • áthalad a hasüreg ultrahangján.

Egyes esetekben a májcirrózis első jelei a viszketés és az irritáció.

A kellemetlen érzés az intim zónában riasztó jel. Ha a tünetek nem szűnnek meg és fokozódnak bizonyos körülmények között, akkor érdemes nem késleltetni az orvoslátogatást.

A viszketés okai és kezelése a férfiak intim környezetében

A férfiak intim zónájában kialakuló viszketés komoly probléma. Ha az ágyék elkezdenek viszketni - a szokásos kenőcs ebben az esetben nem segít. Az ilyen allergia okának felderítése érdekében, hogy megszüntesse azt, időben kell kapcsolatba lépnie az orvossal, ellenkező esetben az intim zóna erős viszketése folyamatosan zavarja Önt. Ne felejtsük el, hogy ha fésülünk egy vöröses foltot, akkor a viszketés fájdalomgá válhat.

Miért viszket az intim helyre

A viszketés a test specifikus reakciója a bőr és nyálkahártyák mindenfajta irritáló hatásának (külső, belső). Ha önmagában 1-2 napig eltávolítja a viszketést és a bőrvörösség a bőrön nem működik, akkor forduljon orvoshoz. A dermatológus gondos vizuális vizsgálat után, a tünetek tisztázásával diagnosztizál és ír elő egy antipruritic ágenset. Az a bőr, amely az irritáció helyén kezd viszketni, piros, gyulladt színt kap és kezd csípni. Fehér bevonat jelenhet meg. A férfiak intim zónájában viszketés okai:

 • közönséges tetvek fertőzése;
 • fertőzés fertőzés általi fertőzés;
 • allergiás reakció;
 • ótvar;
 • lábgombásodás;
 • a túlmelegedés vagy túlhűlés által okozott normál hőmérsékleti rendszer rendszeres megsértése.

A férfi intim zónájában fellépő viszketés és szaglás dermatológiai gyulladásos folyamatok, vizelet irritáció és az emésztőszervekhez kapcsolódó problémák által kiváltható. Az okok, amiért intim helyen viszket, nagyon. A szisztémás és szerves betegségek, amelyek viszketést okozhatnak a lábak és a nemi szervek között, a következőkből állnak:

 • diabetes mellitus;
 • anémia;
 • onkológiai folyamatok a fejlődés kezdeti szakaszában;
 • hormonális egyensúlyhiány;
 • pyelonephritis;
 • Hodgkin-kór.

Gomba az ágyékban

Ha intim helyen viszket és viszket, akkor az egyik oka a gomba. Ennek oka egy nedves, meleg környezet, mely ideális hely a kórokozó mikroorganizmusok terjedésének. Az intim zónában (inguinalis epidermophytosis) terjedő gomba 1 cm2-es tenyérnyi területre tehető. A klinikai tünetek szakaszai:

 1. Mindez a viszketés megjelenésével kezdődik, ami végül egyre inkább bosszant.
 2. Fokozatosan viszketés kezdődik az anus közelében, de a pénisz és a herék nem foltok és kiütés.
 3. A fertőzött területeket vörös kiütés, pattanások borítják. Időben történő kezelés nélkül az érintett területet vezikulák borítják.
 4. Továbbá a bőr ráncosodik, felszakad a szárazság és a hámlás további előfordulásával.
 5. A fertőzés továbbra is helytelen és idő előtti terápiával folytatódik.
 6. A súlyos fejlődési stádiumban a gombás életmód termékei mérgezik a testet, csökkentik az immunitásukat, majd romlik az ember általános jóléte.

Allergiás reakciók

Egy közös eset az intim zóna viszketése, mint az allergia megnyilvánulása. Attól függ, hogy a férfi testének jellemzői hogyan jelennek meg a különböző mosószerekben és bizonyos gyógyszerek használatán. A viszketés megjelenését okozhatja, még a szintetikus fehérneműt is le lehet zárni, dörzsölni és szorosan illeszkedni vagy keskeny farmert préselni.

Fertőző betegségek

A fertőzés hátterében lévő intim zónában a viszketés, amely végül elkezd égni, nem kevésbé gyakori probléma, mint a gomba okozta bőrpír és kiütések megjelenése. Miután a fertőzés megszűnt, minden kellemetlen tünet fokozatosan eltűnik. Ha a férfiak intim zónáján a viszketés genitális herpesz okozta, akkor nem valószínű, hogy teljesen gyógyítja. Amint ez a betegség eljut az remisszió színpadára, lehetőség nyílik arra, hogy elfelejtse a páciens kellemetlen tüneteit.

tetvesség

Ha az oka égő jelennek szemérem tetvek, viszketés az intim terület paraziták kezelt férfiaknál sérült bőr fertőtlenítéséhez higany kenőcs. A fésűket és a fésűket, amelyeket fésültek, alkoholt kell áztatni, és az ágyneműt a páciens ruhájával együtt tisztító inszekticidekkel kell kezelni további mosással, magas hőmérsékleten.

Ha egy embernek sok haja van, akkor tanácsos megszabadulni tőlük. A legelterjedtebb gyógymód mindenféle pedikulózis kezelésére benzil-benzoát. A gyógyítás az ő segítségével teljesen valószínűtlen, mert nincs jó hatása a könkök ellen. A közönséges szemek eltávolításának jelentős területe gélekből, samponokból, keverékeken alapuló folyadékokból állt:

 • malation;
 • piperonil-butoxid;
 • permetrin.

Hogyan lehet megszabadulni a viszketéstől egy intim helyen

Időben történő kezelés nélkül a betegség kialakulása az urogenitális csatornából származó váladékok megjelenését eredményezheti. Kezdetben a betegnek szüksége van:

 1. átadni a vizelet és vér általános tesztjeit;
 2. ellenőrizze a cukorszintet;
 3. Biokémia átadása;
 4. a bőr érintett területeiről kaparás.

A felsorolt ​​kutatások gyakran elegendőek ahhoz, hogy később megszabaduljanak a viszketéstől egy intim helyen, egy meghatározott diagnózis felállításával. A kezelés a következőket teheti:

 • kenőcs, krém;
 • tabletták;
 • külső és belső akciók antihisztaminjai;
 • olyan szerek, amelyek segítik a gyulladást az irritáció területén.

Gombaellenes kenőcs intim területre

Ha viszket az ágyékban, akkor ne öngyógyítson, különben hiányolhat az idő, aminek következtében a betegség a fejlődés egy későbbi szakaszába kerül. Cure, ez már egy nagyságrenddel nehezebb lesz. Korai stádiumban gyakran az effajta gombaellenes kenőcs a szakember által kijelölt intim zónára válik. Például:

 • ketokonazol;
 • klotrimazol;
 • Lamisil;
 • Mikozoral;
 • nisztatin;
 • Nitrofungin.

Videó: viszkető kopott

Az ebben a cikkben ismertetett információ csak tájékoztató jellegű. A cikk anyagai nem igényelnek független kezelést. Csak egy szakképzett orvos képes diagnosztizálni és tanácsot adni a kezelésre vonatkozóan az egyes betegek egyéni jellemzői alapján.

Az ingerület okozója és kezelése férfiaknál

Az egészség romlása, ami ehhez az érzéshez kapcsolódik, hozzájárul az életminőség romlásához és a férfiak túlzott idegességéhez, továbbá az intim szférában bekövetkezett megsértéshez is vezet. Ezért szükséges megérteni ennek a tünetnek az okait, hogy ne járuljon hozzá a probléma kialakulásához, és megpróbálja megszabadulni a lehető leghamarabb. Ezt a cikket erre a problémára fordítják.

Az ingerület okozója és kezelése férfiaknál

Izgató az ágyék egy meglehetősen gyakori probléma a férfiak, azonban arra utalnak, hogy egy orvos a kezelés, mert ez gyakran nem siet - túl frivol úgy tűnik, az ok. Pirosság és viszketés az ágyékban, karcolás, hámlás és kiütés, kellemetlen szag - mindezen tünetek kísérik a férfiakat az ágyékban. Ha a férfiak köhögési területe irritálódik, és mi az oka annak, hogyan tünetekké válik és hogyan kell kezelni ezt a cikket rendben.

A legfontosabb provokatív tényezők

Bőrirritáció az ágyékban a férfiaknál több okból is megjelenhet, de a főbbeket részletesebben meg kell vizsgálni.

Feszes fehérnemű viselése szintetikus anyagokból, különösen meleg időben

Tehát van egy állandó áztatás a bőr látszanak majd, hogy a kombinációban a tömörítés az elzáró szelep és a befolyása a szintetikus szálak okainak pelenkakiütés neki, és ennek következtében az irritációt.

Ez különösen gyakori az elhízott emberekben, akik túlsúlyosak és fokozott a verejtékezés.

Irritáció az ágyékban borotválkozás után

Megkülönböztetni ezt a jelenséget más betegségek (pl fertőzések) nagyon könnyen, kell csak figyelni, hogy az idő annak előfordulása - irritáció léphet fel csak az első napokban borotválkozás után fokozatosan a következő versben. Ezenkívül, ha a borotválkozás utáni speciális borotválkozó krémek kenése után az irritáció gyorsan elhalad, és néha nem jelenik meg. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy megkülönböztessünk egy viszonylag ártatlan irritációt, amely csak borotválkozás után jelentkezik, más, súlyosabb betegségek jeleitől.

Allergia kémiai tisztítószerekhez

Ilyen allergiák lehetnek mosóporok, zseléi gélek, szappanok és egyéb termékek. A mosópor, a zselék és egyéb termékek allergiát okozhatnak

Inguinalis epidermophytosis vagy "jock-viszketés"

Ezt a betegséget egy gombás mikroorganizmus okozza. A férfiak fertőzése gyakori fertőzött törülközőkkel, ágyneműkkel vagy fürdő kiegészítőkkel való érintkezés esetén jelentkezik.

 • A betegség első tünetei: irritáció és bőrpír az ágyékban, súlyos viszketés.
 • A vörös foltok fokozatosan növekszenek, 10 cm átmérőjűek, éleiket gyűrű formájában pirosan körvonalazzák.
 • Az irritáció a koponyatér, a comb, az ágyék és a perineum területét fedezi.
 • Az érintett területeken peeling van, néha kiütések vannak világos vagy felhős tartalmú.
 • Amikor a fertőzés bejut a vakaróhelyre, a buborékokat töltötte.

Az állandó erős viszketés rontja az ember pszichoemotikus állapotát, fokozza az ingerlékenységet, gyakran csökken az étvágy és az alvászavar.

Fertőzés, ha a testi érintkezés egy beteg embert, a háztartási cikkek, használja betegek (washcloths, törölköző, cipő, fehérnemű, hőmérők), valamint sérti a higiéniai szabályok a nyilvános fürdők, uszodák és a zuhanyzók.

Az inguinalis epidermophytia (ekcéma hebra) a bélbetegség, amelyet az Epidermophyton floccosum gomba okoz.

A leggyakrabban érintettek a bőrt (axilláris, lágyék) és a hozzájuk ragaszkodó területek. Néha az epidermophytosis befolyásolja a végtagok sima bőrét az interdigital terekben és a körmökben.

A kezelés elrendeléséhez az orvos elemzi a betegség tüneteinek komplexit. A betegség kialakulásának megelőzése érdekében fontos megismerni az alapvető megelőző intézkedéseket. Tekintsük ezt a betegséget részletesebben.

A lágyék epidermophytosis tünetei

A mycosis befolyásolja a lágyrészeket, a felső és a belső combokat, néha a folyamat a fenék, a herezacskó között helyezkedik el. Lehetséges károsodás a bőrön a hónaljban és az emlőmirigyekben a nőknél. Sokkal kevésbé ritka bőr az interdigital térben, és nagyon ritkán - körmök.

Lenyugvó epidermofitózissal rózsaszín hámló foltok jelennek meg a bőrön, amelyek mérete általában nem haladja meg az 1 cm átmérőt. A foltok fokozatosan bővülnek a periférián, míg a központban a gyulladásos jelenségek megoldódnak. Így a bőrön nagy, gyűrűs, gyulladásos vörös foltok alakulnak ki 10 cm átmérőig, összeolvasztva, csipkefókává alakulnak.

A hüvelyi epidermóphia diagnózisa általában nem okoz nehézséget a bőrgyógyász számára, mivel a betegséget nagyon specifikus klinikai kép jellemzi.

 • A diagnózis megerősítése érdekében az orvos mikroszkóp alatt vizsgálja az érintett területről vett bőrmérlegeket.
 • Végül csak egy tenyésztési vizsgálat határozhatja meg a diagnózist, ami lehetővé teszi a betegség okozati ágensének meghatározását.
 • Általában a mikroszkóppal végzett vizsgálat és vizsgálat elegendő a diagnózis felállításához.

Ezeknek a központoknak a határai világosak, világos vörös, ödémás párnájuk van, kis vezikulákkal. A kandalló központi övezete kitisztul, ahogy a folyamat terjed. A betegek aggódnak a bőr viszketésében.

kezelés

A megfelelően előírt terápiával a betegség néhány héten belül teljesen gyógyítható.

A betegség kezelésére helyileg alkalmazott gyógyszereket használnak, de néha a betegeket orális antihisztamin (suprastin, tavegil, zodak) szájon át alkalmazzák.

Hozzon létre krémeket és kenőcsöket

A betegség akut periódusában, amikor az érintett bőr vesicles kialakul, a betegek 0,25% -os ezüst-nitrát vagy 1% -os reszorcin-oldatot tartalmazó folyadékokat kapnak. Ajánljuk a triderm vagy mycosolon kenőcsök alkalmazását is. Miután a bőr tisztítására a vezikulum, hogy az érintett területen a bőr alkalmazzák 3-5% kén-tar kenőcs, vagy elmosódott 2% -os alkoholos oldatban jód. A gombaellenes külső hatású anyagok (lamizil, nizorális, mycosepin) hatékony alkalmazása.

A bőrkiütés megszüntetése után ajánlott, hogy a bőrt 3 héten belül alkoholos jódoldattal kenjen.

Vegyenek részt a önellenőrzést és öngyógyítás a megjelenése hasonló tüneteket nem kell, mert vannak olyan jelek, Jock viszket, mint a többi bőrgyógyászati ​​betegségeket. A hibás diagnózis a helytelen terápia kijelöléséhez vezet. A leggyakoribb hiba a glükokortikoszteroidokat tartalmazó kenőcsök használata, ami csak a folyamat terjedését eredményezi.

megelőzés

Ennek a betegségnek a fő megelőzése a személyes higiénia betartása, különösen a nyilvános helyeken. Szükséges egy személyes törölköző, egy lufi, papucs, ha szükséges, ágy és fehérnemű. A forró évszakban meg kell küzdenie a verejtékezést.

Azok, akiket diagnosztizáltak és lágyékos epidermofitával kezeltek, megakadályozzák a betegség megismétlődését. A betegek által használt háztartási cikkeket és fehérneműt alaposan fertőtleníteni kell.

Milyen orvoshoz kell fordulni

Az inguinalis epidermofíjat bőrgyógyász kezeli. A részletesebb konzultációhoz vagy a betegség súlyos eseteiben segítséget kérhet egy mycológustól - a gombás betegségek specialistájából.

erythrasma

Az Erythrazma a bőr pszeudomikózisa felületes formája, amelyet az elhízott emberek betegségének is neveznek. Gyakrabban fordul elő túlsúlyos betegeknél, akik nagyobb izzadással küzdenek. Csak az epidermisz felületét érinti, anélkül, hogy károsítaná a körmöket vagy a haj növekedési zónáját.

A betegség okai

Az eritramma tünetei teljesen egybeesnek sok gombás betegséggel. Sok évig a mycosis egyfajta típusának tekintették, ugyanakkor a lichen, a microsporia vagy az epidermofit különböző formái. A szakemberek megtévesztették a legfinomabb szálak betegének epidermiszében való jelenlétét, emlékeztetve a gombás kolóniák vizuális szerkezetére.

A pseudomycosis ezen formájának fő okozója a Corynebacterium minutissimum, amely patogén baktériumoknak tulajdonítható. Ez a mikroorganizmusok alfaja, amely gyakran megtalálható az egészséges ember bőrén. Ez a szaprofita alacsony patogenitású és bizonyos okok miatt aktiválódik:

 • a verejték pH-szintjének változása, fokozott szekréciója (hyperhidrosis);
 • a bőr állandó dörzsölése, mikro-trauma;
 • traumás dermatitis;
 • diabetes mellitus;
 • rossz higiénia;
 • egyedi funkciók.

Ennek oka lehet a verejték és a faggyú lúgos összetételének szinte bármilyen változása, ami "felkelti" a mikroorganizmust. Bizonyos esetekben a kozmetikai mosószerek túlzott használata közvetetten provokálja az erythrasma kialakulását.

A fertőzés leggyakrabban házi vagy személyi betegség esetén jelentkezik. Az epidermisz mikroszkopikus részecskéivel rendelkező baktériumok a medencében, a szaunában vagy az edzőteremben elhelyezett padokon vagy csempékre telepíthetők.

Lehetséges a corynebaktériumok felkutatása a lábfej felületén, amikor mezítláb jár a talajon vagy különböző típusú fedőkön. A kórokozó átterjedése nemi közösülés vagy ágynemű használat során történik.

A fő tünetek

A betegség a vörös vagy barna kerekekkel körülvett foltok bőrén megjelenő jellegzetes téglafestékkel kezdődik. Egyenként jelenik meg, fokozatosan bővülnek és egyesülnek nagy fókuszba. Az eritrák fő tünetei a nők körében:

 • páros vagy csipkés szélű foltok jelenléte;
 • tiszta él egy egészséges felületről;
 • Sima felület kis méretű;
 • a foltok színárnyalatának és pigmentációjának változása;
 • Nyáron nedvesedés vagy duzzadás léphet fel.

A fő elváltozás nagy bőrréteg. A lokalizáció gyakran a betegek nemétől függ:

 • A férfiaknál a belső comb, a hüvelyi terület, a hónalj és az interannual hajtás is érintett.
 • A nőknél valószínűbb, hogy bakteriális gyulladás alakul ki a mell alatt, a hónaljban vagy a mellső régióban.

A betegség hosszú hónapokig nem jelentkezhet. A betegek nem panaszkodnak viszketésre vagy kellemetlen érzésre, mivel gyulladt területeket szednek pelenka kiütés esetén. Égés vagy fájdalom csak másodlagos fertőzések, gombák és bonyolult formák esetén jelentkezik. A súlyosbodási időszak meleg hónapok, amikor a szervezet természetes kiválik és ideális környezetet teremt a baktériumok szaporodásához.

Diagnosztikai módszertan

A psevdomikoz nevet a görög "erythrasma" kifejezéstől kapta, ami piros színű festményt jelent. Ez egy különleges jellemzője egy speciális kvarc-higany-kvarc lámpa diagnózisának: fluoreszkáló fényében a gyulladt foltok jellemző jellegzetes vöröses színt bocsátanak ki. A helyes diagnózis legfontosabb feltétele a helyszíni kezelés hiánya a vizsgálat előtt: a porfirinek kimosódhatnak, amelyek felszabadulnak, ami fényt hoz létre.

A betegség kezelése

A terápia fő célja az eritrák azonosítása, a foltok kiszáradása és a másodlagos fertőzések kiküszöbölése. A kezelés speciális készítmények alkalmazásából áll:

 • eritromicin kenőcs;
 • kéntartalom;
 • Mycospores krém;
 • Klotrimazol.

Hámosítják és fertőtlenítik a sérült bőrt, segítenek csökkenteni a páratartalmat és megállítják a baktériumok reprodukcióját. Az eljárást naponta kétszer 10-14 napon keresztül kell elvégezni. Az ilyen kezelés után a gyulladt helyek még több időt mutatnak, fokozatosan sápadtan és eltűnnek. Az epidermisz állapotának javítása érdekében a következőket is feldolgozhatja:

 • Gyógyszertári jód 2% -os oldat;
 • szalicil-resorcinol-alkohol;
 • alkoholos fertőtlenítő oldatok.

Az eritrasmi akut exacerbáció esetén az antibiotikumok egy része ajánlható a betegnek. Az eritromicint tabletták formájában 250 mg-os dózisban adják 4 napig.

A jó szárítási és fertőtlenítő hatás UFH-terápiát biztosít a napfényt szimuláló különleges lámpákkal. Az ilyen fizioterápiás eljárásokat 30-40 percig ajánlott elvégezni, vagy helyettesíteni őket naponta többször napsugárzás alatt.

Ha a foltok duzzanatot vagy gyulladást okoznak, a kezelést kámfor-alkohol, boros por vagy talkum porral történő kezeléssel egészítik ki. Ez segít csökkenteni a megismétlődés kockázatát, csökkenti a baktériumok számát. A komplex terápia legalább egy hónapig tart, és addig kell végrehajtani, amíg az összes tünet teljesen eltűnik.

A kezelés nem lesz teljes, kivéve, ha bizonyos szabályokat betartanak:

 • minden személyes tárgyat és ágyneműt fertőtleníteni;
 • A fehérneműt naponta forró vízben mossák vasalva;
 • A terápiás hatású kozmetikumokat napi higiéniai célokra használják.

Ha az endokrin rendszer vagy a cukorbetegség krónikus betegségei miatt erythrasma van, akkor a komplex kezelést szükségszerűen össze kell hangolni a profi specialistával.

Erytrasma kezelése népi gyógymódokkal

A gyógynövény-gyógyszerek néhány előírása segítheti a betegeket abban, hogy gyorsabban tudjanak megbirkózni a baktériumokkal és megszabaduljanak az eritráktól:

 1. A gyógynövény infúzióban mosható és tömörítve: tölgy kéreg, kamilla, lenmag vagy lenmag. Ezek a növények csökkentik a verejtékezést, megszárítják a bőrt és enyhítik a gyulladást.
 2. A fürdők befogadása egyenletes arányban kevert fűszernövényekbe: Szent János sörce, borsmenta, oregán.
 3. A dió leveleivel vagy nyírbimbóival alkoholos tinktúra törlése.

Ne hagyja figyelmen kívül a megelőzés és a higiénia szabályait, azonnal kezelje a verejtékezést, viselje a természetes ruhadarabból készült ruhákat, hogy elkerülje a dörzsölést és a bőrráncok újbóli gyulladását.
gribkovye-zabolevaniya.com
Egyes betegségek társulnak más szervek és rendszerek munkájához

Endokrin betegségek

A leggyakoribb okok a cukorbetegség és a pajzsmirigy rendellenességek.

A máj betegségei

Az irritáció oka az ingyenes bilirubin tartalmának növekedése a vérben.

Invazív betegségek

Az invazív betegségek parazita rovarokat okoznak: közönséges tetvek, rühösek. A férfiak fertőzése általános fehérnemű és szexuális kapcsolat során jelentkezik. Súlyos viszketés van, különösen éjjel, bőrpír és irritáció az ágyékban, valamint a test nyálkahártyájával és más részeivel.

Pubic pediculosis. Szemérem tetvek lehet továbbítani a beteg egészséges partner, mozgó szeméremszőrzet szex közben, ráadásul szennyezik a szemérem tetvek előfordulhat keresztül ágynemű és fehérnemű alvás közben egy ágyban.

A közönséges tetvek kezelésére különféle kenőcsöket, samponokat vagy permetezőket tartalmazó készítményeket használnak. Rendszerint elegendő a gyógyszer egyetlen alkalmazása. Fontos megjegyezni, hogy a pubic pediculosis egy szexuális úton terjedő betegség, ezért a szexuális partnereket egyszerre kell kezelni.

Trichomoniázis. A férfiaknál a húgycső (urethritis) és a prosztata (prosztatagyulladás) leggyakrabban gyulladt. A trichomoniasis gyógyítható! Szükség van csak szigorúan betartani az orvos minden előírását és türelemmel. Páciensek számára az orvos speciális anti-trichomonoadic tablettákat (14 napra metronidazolt), immunitást, vitaminokat és fizioterápiát szed.

rüh - ez egy olyan fertőző betegség, amely akkor következik be, amikor a viszkető inka bőrébe lép, súlyos viszketéssel (különösen éjszaka) és a kórokozó képződésével járó bőrelváltozások során. Önmagában a sápadtság soha nem jár, ezért speciális bőres kezelést igényel. Ezt a betegséget 4-5 napon belül sikeresen kezelik. A nyálkahártya kezelésében a legfontosabb, hogy különleges eszközökkel végezze el otthonának legteljesebb fertőtlenítését, és figyelmeztesse valamennyi barátait, akik képesek elkapni ezt a betegséget.

Ha a nemi szervekben viszketést érez, ne várjon addig, amíg "önmagában nem halad". Nem történik meg a szexuális fertőzések öngyógyítása. Találkozzon egy orvosszakértővel vagy nőgyógyászral.

herpesz

Ez a betegség univerzálisnak tekinthető: mind a férfiakat, mind a nőket érinti, de az elsőnek olyan sajátos jelzései vannak, amelyeket ismernie kell.

A genitális herpesz és herpesz az orrban része a szexuális úton terjedő betegségek egy csoportjának, befolyásolja az ember testét, nehezen tolerálható, komplikációk kíséretében. A szexuális forradalom népszerűvé tette az orális szexet, amelynek során a szájüreg hidegét könnyen át lehet adni a második partnernek. Levegőcsepp és háztartási módszer is lehetséges. Ráadásul a férfiak nagyobb valószínűséggel fertőződnek meg a nagyobb szexuális aktivitás miatt.

A herpesz a fertőzés elején a gégészetben általános gyengeséget, hőmérséklet-emelkedést mutat. Egy kis viszketés érezhető, amikor hamarosan megjelenik a hólyagok:

 • a nemi szerveken;
 • az ágyékban;
 • a gluteális izmokon;
 • pubis.

A kiütések buborékok megjelenése, fájdalmasak és viszketek. Egy héttel később a vesikula felrobban, a helyén fájdalmasnak tűnik, mindez viszketést és fájdalmat okoz. Ezután a fekélyek leesnek, nincsenek nyomok a helyszínen, kivéve a HIV fertőzött betegeket. A fekélyek nyomai ilyen személyeknél hegesedéshez vezethetnek, szöveti nekrózis alakulhat ki.

chlamydia

Ez a viszketés a férfiaknál a chlamydia okozza. Ezek a mikroorganizmusok - paraziták reprodukálják a sejteket, a diagnózis nehéz, mert egyes esetekben a viszketési területeken kívül semmi sem történik.

Ha a stressz, a pihenés hiánya, az alacsonyabb immunitás a klamidia hatással van a légzőrendszerre, a szívre, az erekre, az ízületekre. A nemi szervek klamidioiózisát cystitis, urethritis, prostatitis okozza. Minden tünet társul ezekhez a betegségekhez, a szervezetben a chlamydia ELISA-val, szerológiailag vagy molekuláris biológiával határozható meg.

Nagy hajtogatás

Egy másik gombás betegség, amely általában a hónalj, a has és a hasnyálmirigy-combcsont területét érinti. Jellemző különbségek - a nagy sötét foltok bőrén való megjelenése, amelyek kis méretűek. Nemcsak a bőr felső rétegei, hanem a haj hajszáma is részt vesz a folyamatban.

Minden második esetben fájdalmas viszketést okoz, ami erős karcolást okozhat. És ha nyílt sebek vannak, mindig fennáll a másodlagos fertőzés veszélye. A fertőzés ugyanúgy történik, mint az epidermomikózisban.

pikkelysömör

Ezt a dermatosist az utolsó helyen helyezzük el, mivel ez a legkevésbé gyakori, de vannak olyan esetek, amikor a pikkelysömör befolyásolja a inguinális régiót. A kezdeti stádiumot a pelyhek, a száraz bőr és az enyhe vöröshajlás emlékeztető hámozás jellemzi. Általában a pikkelysömörben lévő plakkok nincsenek viszketés vagy fájdalom kíséretében. A felszíni nyersdarab, amikor megnyomja, fehér lécekkel megszórva. Az oktatás természete örökletes. A szokásos stresszes helyzet aktiválhatja a folyamatot.

Emlékeztetni kell arra is, hogy a mechanikai károsodás az ingerület megjelenésének egyik oka lehet. Leggyakrabban a lányoknál megfigyelhető, mivel gyakran végeznek szőrtelenítést az ágyékban.

Diagnózis és kezelés

Tipp Ha megtalálta a bõrt az ágyékban, amely nem fáj, vagy viszket, akkor kenhet egy hidratálóval, és néhány napig nézni. Ha a tünetek bonyolultak a duzzanat, bőrkiütések és bőrpír miatt, jobb, ha nem késleltetik a bőrgyógyász látogatását.

A pszoriázis diagnosztizálása és kezelése nagyon komoly folyamat, mivel csak a megfelelően kiválasztott terápia segít a betegség gyógyításában. Ellenkező esetben az exacerbáció évente 3-4 alkalommal fog megfigyelhető, még az immunrendszer kisebb működési zavarai után is.

A gyógyszert csak a kezelőorvos választja ki a klinikai kép, a betegség lefolyása és az egyidejűleg előforduló betegségek vizsgálata alapján. A differenciáldiagnózis vörös planáris tetvekkel és lupusszal történik.

Ez egy kicsit könnyebb a lágyékos mycosisokkal, amelyek könnyen diagnosztizálhatók a jellemző tünetek alapján és a léziók lézióinak mikroszkópos vizsgálatával. Miután meghatározta a gomba okozó ágenset, az orvos kiválasztja a hatóanyagot, amelyre érzékeny. A kezdeti szakaszban az esetek 90% -ában a mycosis 7-15 napon keresztül megszabadulhat a következő külső eszközökkel:

 • Clotrimazole (kenőcs, külsőleg 7-10 napig);
 • triderm;
 • Mikozolon;
 • mikoseptin;
 • pimafukort;
 • Lamisil;
 • Pimafutsin.

A jó felülvizsgálatok során 2% jód-tinktúrát és 3-5% kénsavas kenőcsöt kezeltek 7-10 napig. Még egy teljes gyógymód után is a páciensnek komolyan kell figyelembe vennie a személyes higiénia szabályait, a verejtékezést és a túlsúlyt. Azt is ajánlani, hogy teljesen lemondjon a viselése szintetikus fehérnemű, amely kiváltó allergiás reakciót.

A patológia terápiája

Szóval, összefoglalva elmondhatjuk a következőket: az irritáció kezelése az ingerben az ok okozta okból történik. A betegség kezelésének megkezdése előtt meg kell szüntetni az okát, különben a kezelés értelmetlen lesz. Ha a problémát a közeli szintetikus alsónemű viselése okozza, akkor először is szabadon kell változtatni, és természetes anyagból varrni. Szükséges a személyes higiénia figyelemmel kísérése - ne hagyja figyelmen kívül a vízkezelést, használja a hipoallergén mosószereket és a lágyító krémeket borotválkozás után.

A gombaellenes kenőcsökkel végzett helyi kezelés egy átfogó kezelés része.

Az eritrák kezelésére kiterjed az érintett területek kenőcsökkel történő kezelése (eritromicin, kén-kátrány) és általános antibiotikum-kezelés (antibiotikumok alkalmazása). Jó terápiás hatást biztosít a fizioterápiás eljárások UV-sugárzás formájában.

Ultraibolya besugárzás (UV)

Ultraibolya sugárzás - nem látható a szem elektromágneses sugárzására a 400 és 10 nm közötti hullámhossz tartományban. Az UV-besugárzás különböző hullámhosszúságú alkalmazások az UV-sugarak terápiás, megelőző és rehabilitációs célokra. A hullámhossztól függően az UV sugárzás különböző és nagyon változatos hatásokkal bír, ezért elég széles körű felhasználási jelekkel rendelkeznek.

Ultraibolya besugárzás - ultraibolya sugárzás terápiás és megelőző célokra történő felhasználása.

A terápiás hatás mechanizmusai

Az ultraibolya fotonok abszorbeálása során a következő fotokémiai és fotobiológiai reakciók fordulnak elő:

 • fehérjemolekulák elpusztítása (fotolízis);
 • összetettebb biológiai molekulák képzése (fotobioszintézis);
 • a biomolekulák kialakulása új fizikai-kémiai tulajdonságokkal (fotoizomerizáció);
 • a biorazikumok kialakulása.

E reakciók kombinációját és súlyosságát, valamint a későbbi terápiás hatások megnyilvánulását az ultraibolya sugárzás spektrális összetétele határozza meg. A fotobiológiában a hosszú, közepes és rövid hullámú ultraibolya sugárzás szokásosan a spektrum A-, B- és C-sávjaira utal.

Rövidhullámú ultraibolya sugárzás (FEP)

Rövid hullámú besugárzás - ultraibolya sugárzás (180-280 nm) alkalmazása terápiás és megelőző célokra. Természetes körülmények között az UV sugárzás (FEC) szinte teljesen felszívódik a légkör ózonrétegében. A DF sugárzás használatának két módja létezik:

 • a nyálkahártyák és a sebfelszín besugárzása;
 • autotranszfúzió ultraibolya besugárzott vérrel (AUCAF).

A terápiás hatás mechanizmusa

Az ultraibolya sugárzás baktericid, mycocid és antivirális hatásai számos körülménytől függenek. A hangsúlyosabb tisztító hatást rövid ultraibolya sugarak (254-265 nm) bocsátják rendelkezésre, amelyeket a nukleinsavak, a fehérjék és elsősorban a DNS szívódik fel.

A kórokozók halálának okai halálos mutációk, a DNS-molekulák elvesztése a replikáció képességében, a transzkripciós folyamat megsértése. Az ultraibolya sugárzás elpusztítja a toxinokat, például a diftéria, a tetanusz, a hasmenés, a tífusz és a Staphylococcus aureus.

A röntgensugárzási ultraibolya sugarak a besugárzás kezdeti időszakában a kapillárisok rövid távú görcsét okozzák, majd a szubkapillaris vénák hosszabb ideig tartó kiterjedését. Ennek eredményeképpen a besugárzott helyszínen kékes színű vöröses színű, rövid hullámú erythema alakul ki. Néhány óra alatt fejlődik ki, és 1-2 napon belül eltűnik.

A vér rövid hullámú ultraibolya sugárzása serkenti egységes elemeinek sejtes légzését, növeli a membránok ionáteresztő képességét. Az ultraibolya besugárzott vér (AUFOC) autotranszfúzió során az oxihemoglobin mennyisége nő és a vér oxigén kapacitása nő.

Ennek eredményeként az aktiváció lipidperoxidációt membránok eritrociták és leukociták, valamint megsemmisítése a tiol vegyületek és az a-tokoferol a vérben jelennek meg reakcióképes gyökök és hidroperoxidok, hogy képesek semlegesíteni a toxikus termékek.

Ennek eredményeként rövidhullámú ultraibolya sugárzás által indukált deszorpció a fehérjék és szénhidrátok hártyás külső réteg vérsejtek növeli annak valószínűségét, a sejt-sejt kölcsönhatások távolságban-receptor jelátviteli fehérjék különböző vérkomponensek. Ezek a folyamatok a vérrendszer kifejezett, nemspecifikus reakciói a rövid hullámú besugárzással.

 • Ezek a reakciók magukban foglalják az eritrociták és vérlemezkék aggregációs tulajdonságainak, a limfocita és az immunglobulin A, G és M tartalmának fázisváltozását, valamint a vér baktericid aktivitásának növekedését.
 • A vérrendszer reakcióival együtt rövid hullámú ultraibolya sugárzás okozza a mikrocirkulációs ágy edényeinek kitágulását, normalizálja a vér koaguláló rendszert és aktiválja a szövetekben a trofometabolikus folyamatokat.

Terápiás hatások: baktericid és mycocidal (felületi besugárzás); immunstimuláló, metabolikus, koagulocorrecting (a vér ultraibolya besugárzására).

bizonyság. Akut és szubakut gyulladásos betegségek, a bőr, orr-garat (orrnyálkahártya, mandula), belső fül sérülés veszélye csatlakozás anaerob fertőzések, tuberkulózis bőrt. Emellett azokat AUIB látható gennyes gyulladásos betegségek (tályogok, bakterémia, osteomyelitis, trofikus fekélyek), szívkoszorúér-betegség, a bakteriális endocarditis, magas vérnyomás I-II szakaszban, tüdőgyulladás, krónikus bronchitis, krónikus hyperacid gyomorhurut, gyomorfekély, akut oophoritis, krónikus pyelonephritis, atópiás dermatitisz, pszoriázis, orbánc, cukorbetegség.

Ellenjavallat. A bőr és a nyálkahártya fokozott érzékenysége az ultraibolya sugárzásnak. A AUIB ellenjavallt porfiria, thrombocytopenia, a mentális betegségek, máj- és vesebetegség, érzéketlen gyomorfekély és nyombélfekély különböző etiológiájú gipokoaguliruyuschy szindróma, akut ischaemiás stroke, akut szakaszában szívizominfarktus.

Középhullámú ultraibolya sugárzás

Az abszorpciós középhullámú ultraibolya sugárzás jelentős energiát a kialakított héj fotolízis termékeket alacsony molekulatömegű fehérje-és fotoradikaly, amelyek között különleges szerepe a lipid peroxidációs termékek. Ezek változásokat okozhat a ultrastrukturális szervezet biológiai membránok, lipid-fehérje kapcsolat membrán enzimek és azok legfontosabb fizikai és kémiai tulajdonságok (permeabilitás, viszkozitás, stb).

A fotodegradációs termékek aktiválják a mononukleáris fagociták rendszert, és a karambolok és bazofilek degranulációját okozzák. Ennek eredményeként, a szomszédos rétegek a bőr és az erek szabadul biológiailag aktív anyagok (kininek, prosztaglandinok, leukotriének és tromboxánok, heparin, vérlemezke-aktiváló faktor), és vazoaktív neurotranszmitterek (acetilkolin és a hisztamin). Az utóbbi, a M-kolinerg receptorok és a hisztamin receptorok, ioncsatornák ligandupravlyaemye aktivált neutrofilek és limfociták, valamint aktiválja a köztitermékek (nitrogén-oxid és al.), És lényegesen növeli a permeabilitást az értónus, valamint előidézi simaizom összehúzódást.

A terápiás hatás mechanizmusai

A hosszú távú humorális reakció eredményeként nő a működő arteriolák és a kapillárisok száma, és nő a helyi véráramlás aránya. Ez korlátozott hiperémia-erythema kialakulásához vezet. A besugárzás pillanatától számított 3-12 órán belül, legfeljebb 3 napig marad, egyértelmű határok és sima pirospiros színűek.

 • A maximális erythemás képződést 297 nm hullámhosszú közepes hullámú ultraibolya sugárzás okozza.
 • Az erythema kialakulásának másik maximuma az ultraibolya sugarak spektrumának rövid hullámú része (X = 254 nm), de értéke fele akkora.
 • Az ismételt ultraibolya besugárzás aktiválja a bőr akadályt, csökkenti a hideg érzékenységét és növeli a toxikus anyagok hatását.

Különböző ultraibolya besugárzási dózisok határozzák meg az erythema kialakulásának egyenlőtlen valószínűségét és a terápiás hatások megnyilvánulását. Ennek alapján a fizioterápiában a közepes hullámhosszú ultraibolya sugárzás hatása erythemás és erythemás dózisokban külön-külön történik.

Az első esetben, a besugárzása középhullámú ultraibolya sugárzás (280-310 nm) rétegek a bőrfelületi lipideket az összetételükben tartalmazott 7-dehidrokoleszterin alakítjuk kolekalciferol - Vitamin DZ. A véráramlással átjut a májra, ahol a hidroxiláció után 25-hidroxi-kolekalciferolré alakul. A komplex Ca-kötő fehérjével való kialakulása után szabályozza a kalcium és foszfátionok abszorpcióját a bélben és bizonyos szerves vegyületek képződését, azaz a kalcium-foszfor metabolizmusának szükséges eleme a szervezetben.

A szervetlen foszfor mozgósításával együtt a metabolikus folyamatokban aktiválja a vér lúgos foszfatázt, glikolízist indít az eritrocitákban. A termék, a 2,3-difoszoglicerát növeli a hemoglobin oxigén telítettségét, és megkönnyíti a szövetekbe történő felszabadulását.

A vese, 25-hidroxi-vetjük alá ismételt hidroxilezés és alakítjuk az 1,25-dihidroxi-kolekalciferol, amely szabályozza a kiválasztás a kalcium és foszfát ionok a vizeletben és a kalcium felhalmozódás oszteoklasztok. Akkor, ha tartalma elegendő a szervezetben vizelet kiválasztását és a széklet kalciumionok növekszik 20-40% 90-100%, és foszfát - 15-70%.

Ez ahhoz vezet, hogy az elnyomás a teljes a szervezet ellenállóképességét, csökkenti a szellemi kapacitás, és növeli a ingerlékenység az idegi központok, kimossa ionizált kalcium a csontok és a fogak, vérzés és tetanikus izmok összehúzódása, lassuló mentális érés gyermekek és a kialakulását angolkór.

Az ultraibolya sugárzás a középhullámú tartományban az első 30-60 perces besugárzás után megváltoztatja funkcionális tulajdonságait a bőr mechanoreceptorai a későbbi fejlődése a bőr és zsigeri reflexek megvalósított szegmentális és kortikális-subcorticalis szinteket.

 • Az általános besugárzás során keletkező reflex reakciók stimulálják a szervezet gyakorlatilag minden rendszerének aktivitását.
 • A szimpatikus idegrendszer adaptív trofikus funkciójának aktiválása és a fehérje, a szénhidrát és a lipid anyagcsere zavara által okozott folyamatok helyreállítása történik.
 • Helyi besugárzással javul a szívizom kontraktilitása, ami jelentősen csökkenti a vérnyomás kis keringési nyomását.
 • Középhullámú ultraibolya sugárzás visszaállítja mukociliáris transzport a nyálkahártya a légcső és a hörgők, serkenti a vérképzés, savképző funkciója a gyomor és kiválasztó kapacitását a vesék.

Az intézkedés alapján az ultraibolya sugárzás a erithemális dózisokban fotodegradáció termékek biomolekulák megindítja a T-helper limfociták és aktivált mikroerezetében, megnövelve gemolimfoperfuzii besugárzott területeken a test.

A hidroxi-ceramidok ebből eredő dehidratációja és a felületi szövetek ödémájának csökkenése a gyulladásos folyamat beszűrődésének és szuppressziójának csökkenését eredményezi az exudatív szakaszban. Ezenkívül a bőr-visceralis reflexek miatt ez a faktor gátolja a belső szerv gyulladásának kezdeti szakaszát.

Előforduló kezdeti időszakában teljes test besugárzással MW aktiválás hatalmas területen mechanosensory bőrt okoz intenzív adatfolyam afferens impulzusok a központi idegrendszerben, ami differenciálódását kortikális diszinhibíció folyamatok gyengíti központi belső fékező és delocalizes fájdalom domináns. A központi mechanizmusa a fájdalomcsillapító hatás a közepes hullámú ultraibolya sugarak egészítik perifériás folyamatok helyi besugárzás.

Terápiás hatások

Vitamin-, trofostimuliruyuschy, immunmoduláló (suberythermal dózis), gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, érzéstelenítő (erythemás dózis).

Jelzéseket. Akut és szubakut gyulladásos betegségek a belső szervek (különösen a légzőrendszer), a hatását a mozgásszervi sérülések és a trauma rendszer, a betegségek a perifériás idegrendszer csigolya etiológiájú súlyos fájdalom (radiculitis, plexites, neuralgia, myositis), a betegségek az ízületek és a csontok, hiánya napozás, szekunder vérszegénység, anyagcsere-rendellenességek, orbánc.

Ellenjavallat. Hyperthyreosis, ultraibolya sugárérzékenység, krónikus veseelégtelenség, szisztémás lupus erythematosus, malária.

Hosszú hullámú ultraibolya sugárzás

Hosszú hullámú ultraibolya besugárzás (DUF) - a DUV sugárzás (320-400 nm) kezelése és profilaktikus alkalmazása.

A terápiás hatás mechanizmusai

Hosszú hullámhosszú ultraibolya sugarakkal proliferációját serkenti a Malpighi réteg sejtjei epidermisz és a tirozin dekarboxilezés követ melanin sejtekben a spinális réteg. Ez az ACTH és a humorális szabályozásban szerepet játszó egyéb hormonok szintézisének kompenzáló stimulálásához vezet.

Az így kapott fehérjék besugárzás hatására fotodegradáció termékek stimulálják folyamatok, amelyek szaporodásához vezető a B-limfociták, degranuláció monociták és szöveti makrofágok, a kialakulását immunglobulinok. A DUV sugara gyenge erythema-képző hatással bír. PUVA-kezelésben alkalmazzák bőrbetegségek kezelésében.

A DUV sugarak, mint az UV sugárzás más területei, megváltoztatják a központi idegrendszer funkcionális állapotát és a magasabb kortexét. A reflex reakció miatt a vérkeringés javul, az emésztőszervek ágazati aktivitása és a vesék funkcionális állapota nő. A DUV-sugarak befolyásolják az anyagcserét, elsősorban az ásványi anyagokat és a nitrogént.

Széles körben használt helyi alkalmazások fényérzékeny anyagok korlátozott formájú pikkelysömör. Az utóbbi időben az UV-B-t sikeresen alkalmazták érzékenyítőként, mivel több biológiai aktivitással rendelkezik. Az UV-A és UV-B kombinált besugárzását szelektív besugárzásnak nevezzük.

Hosszú hullámú ultraibolya besugárzást alkalmaznak a cserzéshez szükséges berendezésekben is - szoláriumok (3. Különböző számú infravörös reflex lámpát (80-100 W) tartalmaz a testbarnító és a fém-halogén lámpák (400 W) az arckozgatáshoz.

Így, alapvető terápiás hatások A duó-sugarak: pigmentképző, immunstimuláló és fényérzékeny.

jelzések azok alkalmazása krónikus gyulladásos betegségek, a belső szervek (különösen a légzőrendszer) betegség mozgásszervi megbetegedések, égések, fagyás, vyalozazhivayuschie sebek és fekélyek, bőrbetegségek (psoriasis, ekcéma, vitiligo, seborrhea és mtsai.).

Ellenjavallatok

 • akut gyulladáscsökkentő folyamatok,
 • a máj és a vesék betegségei, amelyek súlyos megsértése a funkciók,
 • túlműködés,
 • A DUV sugárzással szembeni túlérzékenység.

Az irritáció jeleinek észlelése az ágyékban, ne essen pánikba. A legjobb ebben az esetben az, hogy azonnal forduljon orvoshoz, aki helyesen diagnosztizálja és megfelelő kezelést ír elő.