Lehet-e napozni a mámákkal?

Minden embernek méhek vannak. Lehet-e napozni a születésekkel a nap folyamán egy forró nyáron, vagy még nem? Végtére is, nyáron - egy csodálatos időben, és szeretne feküdni a napsütésben, úszni, dicsekedni a tested és lélegezni a teljes ízét az élet. És mi van, ha vannak a születésnapok a testen és az egészségi állapot rendkívül fontos kérdés? Elvégre az a tény ismeretes, hogy a nevi nem okoz kárt csak azelõtt, hogy melanómákká válnak.

Érdemes megvédeni a nevi-t a túlzott napfénytől.

A születésnapok napozásával?

Le tudok napozni?

A nyár valóban negatív hatással lehet a problémás születésű emberekre. Valójában a fényes napsugárzás és az ultraibolya sugarak segítenek egy gyönyörű rózsaszínű sárgaság megtalálásában, majd a melanin hatására sötétednek. A napból származó molyok nemcsak árnyékát, hanem alakját és méretét is megváltoztathatják. A nyári szünet után sok mécs jelenik meg, amelyet a sebészek és az onkológusok kérésére rögzítenek. Szóval egy napfürdő vagy nem éri meg? Lehet napozni a nap, a legfontosabb az, hogy ragaszkodjon több ajánlást. Napközben jobb, ha reggel, 10 előtt és ebéd után, akkor a napsütés csúcspontja már el fog telni. Hogy a rudinka nem égett le és nem égett fel, szükség van napvédő krémekre. De az eszközt megfelelően kell kiválasztani és kiváló minőségűnek kell lennie. Fontos megjegyezni, hogy amikor vízzel érintkezik, elveszíti tulajdonságait.

Hogyan kell megfelelően csöpögni?

Annak érdekében, hogy elkerülje a születésnap megjelenését a napégés után, fontos tudni a szabályokat:

 • a szoláris eljárások reggel és éjszaka vesznek részt;
 • ha a testen sok születési élmény van, akkor csökkenteni kell a napsütést, és a szolárium látogatása általában ellentmondásos;
 • minden lehetséges módon, hogy elkerülje a leégést, túlmelegedést és bőrpírálást.
 • Fürdés után a zuhatáshoz kell mennie, mivel a sós víz megerõsíti a napégés erejét;
 • közvetlen napfény esetén legfeljebb 2 óra lehet.
 • fokozatosan napozásra van szükség;
 • Védőeszközöket kell használni égési sérülések és napfény ellen;
 • minimálisra csökkentsék a parfüm és a kozmetikumok használatát, mivel új pigmentfoltok keletkezhetnek a testen;
 • a gyógyszerek használata a bőr érzékenységét okozza, ezért különös gonddal vegyen részt a strandon töltött túrákkal.

A leégés után születésnapok voltak - nem pánikolnak. A megjelenése új mol ultraibolya fény, amely befolyása alatt melanin kezd aktívan alkot, és ő a vakond és fedezze sötét foltok. Együtt ultraibolya gyűlik-vitamin Nap (D), és ez viszont kedvezően hat a test, sőt ez ad hatékony és elegáns megjelenést a bőrt sok év, és megakadályozza a betegséget, mint például az angolkór. De ez nem jelenti azt, hogy bezárhatja a szemét a neoplazmák megjelenéséhez. A legfontosabb dolog, ha megnézzük, hogy történt-e valamilyen változás a születési hibákkal annak érdekében, hogy időben figyelmeztessük a lehetséges problémákat. De a bőrtípustól és sok múlik: sötét tan gyorsabb, és a vörös fény bőrű ember nagyobb valószínűséggel szenvednek sérülést okoz. Ezért az utóbbi jobb az önbarnító anyagok használata.

Hogyan védekezhet a mámák?

Néha születésnapi emberek, napozás a strandon, ragasztós tapaszokkal ragasztják őket. Az elvégzett eljárás nem minősül garantált védelemnek, viszont éppen ellenkezőleg, a nevi területen további párolgást eredményez, és rosszindulatú duzzadást vált ki. Valóban meg kell figyelni a nevi-et, hogy ne változtassák meg a színeket és a formát, és kövessék az ajánlásokat is, hogyan kell megfelelően napozni. És ez egy sor intézkedés a születési hibák kezelésére.

Leégés a szoláriumban

A női képviselők úgy néznek ki, mintha gyönyörűek lennének, így télen a napégés támogatói is vannak. De hogyan befolyásolja a szolárium a nevus állapotát? Azoknak, akiknek sokan vannak, a szolárium látogatását óvatosan kell kezelni. A szoláriumot ritkán kell meglátogatni, fokozatosan növelve az ülés tartózkodási idejét. Fontos tudni, hogy a szoptatás alatt az emlő szigorúan tilos. Az eljárással való visszaélés káros. Fontos, hogy ne felejtsük el a szoláriumban a napégés speciális eszközeit. A krémet a bőr típusának megfelelően választottuk ki, hogy megfelelően védje magát a sugárzástól. Ajánljuk a szolárium előtt a dermatológust. Az orvos meg fogja mondani, hogyan kell kiválasztani a megfelelő eljárást, hogy minimalizálja a bőrre gyakorolt ​​káros hatást és megkapja a kívánt eredményt.

A szolárium ellenjavallata

Az eljárások folytatása ellenjavallt: a nők helyzetében, a táplálkozás, a menstruáció és a fogamzásgátló tabletták használata során a könnyű és vörös hajú és halvány bőrű emberek számára. A szoláriumban napozás nem lehetséges azok számára, akik triciklikus antidepresszánsokat és nyugtatókat, antibiotikumokat, nem szteroid gyulladókat szednek. Mindezek a gyógyszerek a bőr nagy fényérzékenységét idéznek elő, és akut formában allergiát okoznak. Ellenjavallt látogatás a szoláriumban és a tengerparton a nevus eltávolításának eljárása után. Mivel a varrások az eljárás után érzékenyek a külső hatásokra, és könnyen megsérülnek.

Hogyan napozni a birthmarks-el?

Miért lehet veszélyes a születési jelölés?

Annak ellenére, hogy a molyok maguk sem jelentenek veszélyt, jelentősen növelik a melanoma kockázatát. Érdemes megjegyezni, hogy nagyon fontos diagnosztizálni ezt a veszélyes megbetegedést az időben, mivel csak a kezdeti szakaszokban gyógyítható. Nemrégiben országunk egész orosz akciót végzett a melanoma diagnosztizálására. Napjainkban bárki kipróbálhat egy speciális klinikán.

Természetesen aggodalomra ad okot minden anyajegy, csak hülyeség, nem lesz semmi jó, kivéve az idegeket. Aggódni a veleszületett, vagy akár megszerzett molyok nem érdemes. Mindazonáltal gondosan figyelni kell, hogy ne változtassák körvonalukon és színükön. A rózsaszín vagy sötétbarna színű lapos születési jelek teljesen ártalmatlannak tekinthetők. Leggyakrabban nem zavarják a tulajdonosukat semmilyen módon. Másrészt, a konvex mol igényel egy óvatos hozzáállás, mert könnyen megsérül ruhával való érintkezés.

A magasan képzett dermatológus segít a diagnózisban, elküldi a betegségnek az onkológushoz való kimutatását. Abban az esetben, ha felfedezzük, hogy a kúp már elkezdett degenerálódni, azt el kell távolítani a klinikán. Nagy tapasztalattal rendelkező szakember segíteni fog ebben Salamkina Elena Vladimirovna. Természetesen gondoskodni kell a kúpról, különösen, hogy megfelelően kell napozni. Ma sokan érdekelnek, hogyan kell napozni a birthmarks-el?

Leégés és moles

Érdemes megjegyezni, hogy az ultraibolya sugárzás a nap egyik legfontosabb tolóereje az új birthmarks. Ráadásul a nap is válhat az egyik oka a méhek degenerálódásának a rosszindulatú melanómákban. Ne higgye el, hogy a barnulás és a csomók olyan dolgok, amelyek teljesen összeegyeztethetetlenek. A kis Dohában a nap nem akadályozta meg senkit. Különösen a napfénynek az emberi testben való hatása alatt D-vitamint állítanak elő, amely erős csontokat és fogakat tart fenn. Segít az idegrendszer és a vérkeringés erősítésében is.

Érdemes emlékezni arra, hogy bölcsen kell tennie a napfürdőit. Az az eredmény, hogy a nap sugarai az emberi szervezetre vonatkoznak, attól függ, hogy mennyi melanin van a bőrében. A szelíd embereknél ez az összeg nagyobb, így a bőrük sokkal jobb védelmet élvez az ultraibolya fénytől, és gyakorlatilag nem tapasztal negatív következményeket a hosszabb ideig tartó napsütésnek. Másrészt a kék szemű albínók sokkal rosszabbak. Még a fél órát is a ragyogó napban elegendő lesz ahhoz, hogy súlyos égést érjenek el, ami nemcsak káros, hanem veszélyes is a bőr számára.

Miért nem piszkolhatsz a születésekkel? A káros infravörös sugárzás pirosodást és égési sérülést okoz, miközben már képes hozzájárulni az ártalmatlan születési hormon rosszindulatú daganatának korai degenerációjához. De a melanoma leggyakoribb provokátorai az ultraibolya sugarak. Ne higgye el, hogy ha becsukja a bundáját ruhával vagy panamával, semmi sem fog történni. Még akkor is, ha szorosan be van csomagolva egy törülközőbe, vagy bedobja a születési jeleket, ez egyáltalán nem csökkenti a kockázatot. A melanóma nem fedezhető fel ilyen fedezet alatt, és bár a legkevésbé, az égés csak növeli a kockázatot.

Barnító szabályok

Annak érdekében, hogy ne kelljen konzultálnia egy onkológussal a születésnap eltávolítása előtt, meg kell figyelnie néhány egyszerű szabályt a napsütésben:

 • A napozás a legbiztonságosabb reggel, azaz legfeljebb 10 óráig és este, 19 óra múlva.
 • Ha a testén nagyszámú születési élmény van, akkor a legésszerűbb a napsütés rövidítése, és a szolárium szigorúan tilos.
 • Semmi esetre sem szabad megengedni a legkisebb lehetőséget a leégés vagy a bőr bőrének kipirulása miatt.
 • Miután fürödte, zuhanyozni kell, mivel egy csepp sós víz képes létrehozni egy optikai lencse hatását.
 • Még a fiatal és egészséges emberek sem lehetnek napsütésben több mint két órán át
 • A sugárdózist fokozatosan növelni kell, növelve a napi normát legfeljebb 20%
 • Hasznos lehet különféle fényvédő kozmetikumok használata.
 • Másrészt a smink használatával nincs értelme. A dezodorok és parfümök elősegíthetik a pigmentfoltok fejlődését a bőrén.

Figyelem! Ne feledje, hogy bizonyos gyógyszerek szedése jelentősen növelheti a bőr érzékenységét a fényre.

Idővel az emberi test születési helyei továbbra is megjelennek. Ne aggódjon erről. A testben megjelenő új születések megjelenésének fő tényezője a napsugarak. A napfény hatása alatt a bőrben aktívan kifejlődik a melanin - egy olyan anyag, amelynek túlnagyobbodása a méheket és a különböző sötétedést okozó fő tényezővé válik. Ez az oka annak, hogy születési jelek jelentek meg a leégés után. Ezért a legforróbb órákon a napsütés egyszerűen tele van különböző egészségügyi problémákkal.

Így a szoláriumban a napégés utáni mézek és valójában megjelennek, egyre inkább egyre. Szinte lehetetlen választani, hogyan csillapítsák a molyokkal, szoláriumban vagy a szabadban. Az ultraibolya sugarakkal együtt a bőrünk D-vitaminnal telített, mely a legkedvezőbb hatással van a testre, lehetővé téve számunkra, hogy évekig szép és vonzó megjelenést biztosítsunk.

A mólák fajtái

Végül szeretném megvizsgálni a mólók különböző típusát:

 • Hemangiomas, vagy vascular birthmarks. Az ilyen születési tünetek távolról hasonlítanak a kis csomók vagy teljesen lapos formációk megjelenésére. Az ilyen formációk színe gyakran rózsaszín vagy élénkpiros. A nem vaszkuláris születési rendellenességek hasonlóak lehetnek a szemölcsökhöz vagy a kis pigmentfoltokhoz. A nem vaszkuláris születési tünetek színe teljesen önkényes lehet, nagyon gyenge vagy szinte teljesen fekete színű.
 • Lentigo, vagy lapos születések. A melanocyták olyan jellegűek, amelyek a dermis legfelső rétegeiben helyezkednek el. Az ilyen születések gyakorlatilag nem járnak leégés, a napfény hatása alatt nem fog sötétedni, méret növekedést vagy mennyiség növekedést. A bőrön olyan molyok nagyon ritkák.
 • Neviss, vagy fenséges métak. Ez a típus a melanocyták miatt is kialakult, de azok, amelyek a bőr mélyebb rétegeiben találhatók. Ilyen születési méreteknél gyakran látható a könnyű hajlakk, felületük lehet sima vagy göröngyös. Ritkán a nevi jelentős dimenziókat érhet el.
 • Ha a mólok szerkezete megszakad, elég nagy méretűre nőhetnek, és éleik egyenetlenek lesznek. Leggyakrabban ezek a születési problémák csak 30 év után jelentkeznek. A fejükön vagy a testen helyezkednek el.

A születési jegyek nem okoznak ártalmat egy személynek, csak akkor, ha maguk nem esnek negatív hatással. Most már tudod, hol a kúp után a leégés és hogyan lehet megakadályozni azok előfordulását.

MirTesen

Mit gondolunk és mi fog történni... mi küldünk a világnak, akkor vissza fog térni hozzánk...

9 veszélyes mítosz a születésekről és a napégésről.

Kiderült, hogy sok elhullás kapcsolatban áll a molyokkal, a csíkozással és a melanomával, amelyekben a legtöbb ember továbbra is hisz. Néhányan csak akkor hangzik el a riasztás, amikor a szokásos kúp hirtelen növekedni kezd és megváltoztatja a megjelenését. Mások nem távolítják el a tumort az utolsóig, mert félnek a súlyos betegségtől. Egy harmadik, és nem tudom, hogy leégethet, még akkor is, ha felhős és esős az utcán.

Több év mítoszokat gyűjtöttünk az olyan jelekről, amelyek már régóta az egészség és a szépség nevében bukkantak fel.

Mítosz 9. A melanómák gyakran megjelennek az arcon és a kezekben: A kéz és az arc furcsaságát észlelni könnyebb. De a statisztikák szerint a nők melanoma gyakran jelenik meg a lábakon, és a férfiak - a hátsó. Az orvosok tanácsot adnak arra, hogy a ruhákkal vagy cipőkkel való érintkezés helyén figyeljék a születési helyeket a károsodás kockázatának növekedése miatt.

A melanoma valószínűsége minden napégéskor nő, különösen akkor, ha korai gyermekkorban részesülnek. A genetikai tényezőt figyelembe veszik: ha a legközelebbi családtag melanoma, akkor valószínűbb, hogy veled jelenik meg.

8. számú mítosz. A veszélyt nagy, sötét és kiálló mólák képviselik: A rosszindulatú daganatok kialakulásakor gyakran úgy néz ki, mint egy rendes anyajegy. Az orvosoknak tanácsosnak kell lenniük egy orvosi rendelő onkológusán vagy bőrgyógyászánál, ha a testén több mint 50 születési mérföld van. A kockázati csoportba tartozik a világos bőrű, kék szemű és vörös hajú emberek, valamint azok, akik szeplősek az arcukon.

Sötét foltok a szemgolyóban, hasonlóak a születésnaphoz, - alkalom arra, hogy azonnal találkozót szervezzenek szemészettel. A legtöbb esetben ártalmatlanok, ám egyesek a szem rosszindulatú elváltozásai.

7. mítosz. Csak veszélyes molyok eltávolítása: Az orvosok hamar eltávolítják a születésszámot, ha az fizikailag akadályozza magát, vagy esztétikailag nem vonzó. Például, ha félsz, hogy károsodja a ruháit, vagy csúnyán néz ki az arcán. Teljesen biztonságos az egészségre.

A legfontosabb dolog az, hogy eltávolítsuk a születési anyajegyet csak egy egészségügyi intézményben, ahol szövettani vizsgálatra küldjük. Tehát nincs esély arra, hogy véletlenül elszalasztja a formációt, amely melanomának kezdett átalakulni, és helytelenül eltávolíthatta volna az áttéteket.

6. számú mítosz. Vágj le egy sziklevelet - a múlt században: Ma a mól eltávolításának leghatékonyabb módja egy szike. A bõr és a mélység felé való behúzásnak köszönhetõen a szike teljesen eltávolítja a kialakulást, megelõzi a lehetséges ráksejtek és metasztázisok terjedését. A magot maga is szövettani vizsgálatra küldi el annak megállapítására, hogy benne vannak-e benne rákos sejtek. Ha megtalálják őket, a kezelés azonnal megkezdődik.

Amikor az arcra, fülre, nemi szervekre vagy ujjakra jutunk, az orvosok a mikrohullámú módszert használják. A speciális eszköz rétegenként rétegenként elpárolog, és védőhéjat képez, hogy a seb természetes módon gyógyuljon. A távoktatás része szövettani elemzésre.

Ne távolítsa el az olyan orvosok születési helyét, akik lézert, folyékony nitrogént vagy más olyan eljárást javasolnak, amelyben a bioméretet nem veszik el elemzésre. A neoplazma áttéteket adhat, amelyekből 6-8 hónap alatt egy személy hal meg. Az orvosok írástudatlanságának köszönhetően a betegség kockázata áll fenn.

Mítosz 5. Ha a bőr sötét vagy sötét, napfény nélkül is megteheti: A sötét és sötét bőrű emberek nincsenek veszélyben: bőrük az evolúció eredménye. Tehát a természet megpróbálja megvédeni az embert az ultraibolya sugárzás káros hatásaitól. De sajnos az emberek még mindig távol vannak az afrikai elefántoktól, amelyek a sűrű bőr és a speciális gének miatt a nap káros sugaraival szemben védettek.

Ezért még a fekete embereknek is napfényvédőt kell viselniük, viselniük kell a fejfedőt és néhány napot, és kerülniük kell a napot. By the way, egy sötét bőrön, nehezebb megkülönböztetni az egészséges piszkos egy fejlődő napégés.

4. számú mítosz. A bőr nem ég, ha felhős és esős: Az ultraibolya sugarak áthatolnak a felhőkön, így a bőrünk a nap folyamán, még akkor is, ha esik az utcán. De a sugárzás intenzitása az időjárástól és az időtől függően változik. Ma az alkalmazás minden okostelefonján az UV index szerepel. Meg fogja mondani, hogyan kell megfelelően előkészíteni a bőrt.

Például ha az UV index 1 vagy 2, használjon fényvédőt, amelynek kockázati tényezője az SPF 30. Ha az UV-olvasás 3-7, akkor viseljen kalapot, napszemüveget és válasszon olyan laza ruhát, amely eltakarja a kezét és a lábát. Ha az UV index meghaladja a 7-et, a nap folyamán maradjon az árnyékban, és alkalmazza az egész fényvédőt az egész testen, és 11: 00-17: 00 között ne menjen be az utcára. Ezek a szabályok még azoknak is érvényesek, akiknek születésük óta sötét és sötét bőrük van.

3. számú mítosz. Néhány embernek születése óta sok születés és szeplő van. És ez nem ok arra, hogy aggódj: Többszörös diszpláziás nevi szindróma van, amikor az egész testet molyok borítják. Bármelyiket melanóniává alakíthatják. Ezeket az embereket javasolni kell videodermatoszkóppal végzett vizsgálatra. Fényképezi a bőrt, és lehetővé teszi számodra, hogy nyomon kövesse az új méhek megjelenését, és a fluoreszcens diagnosztika speciális lencséje megkülönbözteti a patológiákat az egészséges bőrtől.

A szeplők is sebezhetőek az UV sugárzással szemben. Az ilyen pigmentált foltok nem tartalmaznak nagy számú melanin-termelő sejtet, így színük enyhébb, mint a mólé. A szeplős emberek ajánlott napvédő krémek több mint 35 SPF.

A legtöbb elváltozás nem veszélyes, de a mutáció kockázatának elkerülése érdekében jobb, ha az orvos irodájába megy, és alkalmazza a fényvédőt, ha ez a bőrfelület nyitva van.

2. számú mítosz. Ha egy mólas sérülés történt, azt el kell távolítani: Ilyen helyzetben először kezelni kell a sebet egy fertőtlenítőszerrel a fertőzés elkerülése érdekében. Ezután alkalmazzon olyan eszközt, amely stimulálja a szövetek regenerálódását. Aztán, amilyen hamar csak lehet, rendezzen időpontot egy onkológus vagy bőrgyógyász orvoshoz.

A születési márka trauma nem mentség arra, hogy eltávolítsák. De gyakran a belső kóros folyamatok változásokhoz vezetnek, ami miatt könnyen traumatizálódik. Ezért orvosra van szükség a melanoma kockázatának ellenőrzésére.

Mítosz 1. Ha szétszakítja a szimbólumot, rákot kaphat: Nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a trauma miatt a születési név melanómában degenerálódik. A leggyakrabban traumatizált anyajegy, amely kiderült, hogy veszélyes tumor a vizsgálat, kezdetben nőtt, mint a melanoma. Ebben az esetben a szöveti javítás folyamata, amely bármely sejt növekedését váltja ki, egyszerűen felgyorsította a melanoma kialakulását.

Másrészt egy személy gyakran úgy gondolja, hogy megsérült a születési név, csak látta a vért körülötte. Ilyen vérzést nem trauma okozhat, hanem kóros folyamatok a mólon belül. Ez egy veszélyes tünet, amelyben sürgősen szükség van orvoshoz.

Hogyan csípni, ha a testnek van egy kúpja?

Az onkodermatológusok úgy gondolják, hogy nem szabad aggódnia a megszerzett és a veleszületett születési méretek miatt, ha nem változtatják meg a méretüket, színüket és körvonalaikat. A legfontosabb és legfontosabb dolog az, hogy nézzük meg a születések számát. A sötét barna vagy rózsaszín színes molyok ártalmatlannak minősülnek. Rendszerint nyugodtan, ritkán sérültek. A domború anyajegyek különös figyelmet igényelnek, mivel gyakran ruházati traumát okoznak. Egy magasan képzett dermatológus vagy kozmetológus vagy kétes esetekben szükségszerűen az anyajegy eltávolítása előtt egy onkológushoz intézett egyeztetést. Abban az esetben, ha ez az orvos megállapította, hogy a kagyló már elkezdett degenerálódni, azt egy speciális onkológiai klinikán eltávolítják.

A napelemes (ultraibolya) sugarak a legfontosabb és erőteljes lendületet adnak az új születési jelenségek kialakulásához, a meglévő molyok rosszindulatú formákban való degenerációjához. A napnak ésszerű mennyiségben való kommunikáció hasznos: az emberi testben található ultraibolya sugárzás hatására D-vitamin keletkezik, amely erős fogak és csontok miatt felelős; az idegrendszer és a keringési rendszer erősödik. A napfürdőnek bölcsen kell lennie. A nap sugarainak működésének minden megnyilvánulása attól függ, hogy mekkora mennyiségű melanin védi az emberi bőrt a napsugárzástól. A pikkelyes, sötét bőrű embernek rengeteg van, így a védelem erős, és nincs nyoma a napsütésnek a bőrön. A fehér, vörös hajú, kékszemű albinó finom bőrrel csak harminc percig éghet a napsütésben, ami rendkívül káros és veszélyes a bőrön.

Mindkét típusú sugárzás veszélyes: az infravörös égési sérülést és a pörkölést okoz, ami hozzájárulhat a születési jel degenerációjához. Az ultraibolya sugárzás a melanoma legfontosabb provokálója. Nincs értelme a méhöket panamával, törülközővel lefedni és lezárni. A melanoma nem alszik ilyen borítás alatt, az égés szintén növeli a betegség kockázatát többször.

A bőr melanoma kialakulásának megakadályozása érdekében szigorúan be kell tartania a napsütés-olvasás szabályait:
- a napsütés a kora reggeli órákban (10.00 óráig) és azután 17.00 óra után;
- az embereknek, akiknek sok méhük van a testen, csökkenteniük kell a napfogyasztási időt, a szolárium tilos az Ön számára;
- ne engedje a napégés és a bőrpír;
- fürdőzés után zuhanyozzon (csepp sósvíz hozza létre a lencse hatását);
- A napsütés napi maximum 2 órán át megengedett, még fiatal és egészséges embereknek is;
- forduljon kezelőorvosához, ha gyógyszert szed (bizonyos esetekben növeli a bőr fényérzékenységét);
- Növelje az adagot fokozatosan, naponta legfeljebb 20% -kal;
- használjon különféle fényvédő kozmetikumokat;
- Ne használjon sminkeket, parfümöket és dezodorokat, mivel hozzájárulhatnak a pigment foltok megjelenéséhez.

Milyen kompatibilisek a születési és az ultraibolya fény? Napégés után megjelent nevi

Szinte minden nő álmodik egy gyönyörű és sima csillogásról, ami különös varázslatot kölcsönöz a testnek. Természet készen áll, hogy nekik ezt a lehetőséget, és ezért készek nem sajnálni magad, és feküdjön a nyílt nap sugarai lebeg a nagy délben, mert abban az időben, sárgásbarna ragaszkodik a test jobb. És ha ez megtörténik a víztest közelében, akkor még gyorsabb lesz a nyers bőr. Minden embernek különböző bőrfajtái vannak, és mindegyiknek ultraibolya a maga módján jár: a sápadt bőr égett, és egy másik típus - piros-barna tónus. Ezenkívül a napégésből származó születési jelek is megjelenhetnek. Mennyire veszélyes a nevus, ami a napból származik, és hogyan befolyásolja az ultraibolya a már meglévő születési tüneteket? Próbáljuk kitalálni ezt.

A leégés és a mágnesek nem mindig kompatibilisek

A mólók oka a napégés után

Egy ember bõre kiszámíthatatlan, és a pigmentfoltok több okból is felmerülhetnek, többek között:

 • genetika;
 • hormonális kudarc (különösen a serdülőknél megfigyeltek);
 • terhesség
 • klimatikus időszak;
 • ultraibolya.

Megjegyzendő, hogy a napégés utáni születési helyek leggyakrabban kialakulnak. A nevus kialakulásához a melanocyták nagy felhalmozódása egy helyen történik, ami pigmentált foltot eredményez. A melanociták védik az epidermisz sejtjeit az ultraibolya sugárzástól.

A nap sugarai alatt a személy hosszabb tartózkodása hozzájárul a nagy mennyiségű melanin termeléséhez. A bőr világosbarna színű, azaz leégést eredményez. Így létrejön egyfajta akadály, így a sugarak nem mennek tovább a testbe. Az epidermisz külső színének változása egyfajta jelnek kell szolgálnia egy személy számára.

A születési név a melanociták aktivitásának tulajdonítható

Mennyire veszélyesek a leégés eredményeként született születési méretek

A legféltettebb nap egy személy számára délután 11: 00-16: 00 óra között. Még az árnyék sem védelmet nyújt. A molyok és pigmentációs foltok megjelenése nem akadályozza meg az embereket. Még azt sem gondolják, hogy a nap további veszélyeztetése nagyon veszélyes.

A könnyű bőrfelület tulajdonosai a legmagasabb szintű védelmet élvezik a melanin magas termelésének köszönhetően. Égési sérülést okoz. Általában az ilyen embereket a leégés helyett pigment foltok borítják. Miután új helyeket talált a testen, meg kell figyelni őket. Különös figyelmet igényelnek pigmentált formációk, amelyek:

 • gyorsan növekszik a méret;
 • a legkisebb legeltetésnél vérzik;
 • viszketés és viszketés;
 • szabálytalan alakúak és fuzzy kontúrvonalak vannak;
 • keretezett piros perem;
 • repedések vannak a felületen;
 • az egész felületen egyenetlenül festettek.

Ezeknek a tényezőknek a jelenlétében mindig egy onkológust kell látogatnia, mivel egy ártalmatlan nevus malignus entitássá alakítható át. Ez a degeneráció nem csak az új születési eredmények, hanem azokéi is, amelyek sok éven át az emberben voltak.

Emellett a bőrrák évekig fejlődhet ki, és nem nyilvánul meg. A betegség akár 40-50 év alatt is előfordulhat, és az eredmény egy fiatal ultraibolya sugárzás.

A pigmentált foltok szoros nyomon követése lehetővé teszi a veszélyek időben történő észlelését, és időben megteszi a szükséges intézkedéseket. Ellenkező esetben a betegség elkezdődik. Melanoma esetén a rákos sejtek nagyon gyorsan terjednek a vérben a szervezetben. A fertőzésnek olyan lehet, mint a legközelebb eső nyirokcsomók és a távolabbi szervek.

A gyermekkorban a napsütésben felnőttkori betegség alakulhat ki

Barnító szabályok

A fentiekből kifolyólag a nyilvánvaló kérdés merül fel: ha minden olyan ijesztő, érdemes napozni egyáltalán? Szükség van napozóágyakra, de mindennek meg kell egyeznie. A további komplikációk elkerülése érdekében a következő szabályokat kell betartani:

 • ha a testen sok méh van, akkor a napba töltött időt minimumra kell csökkenteni;
 • ha egy kis számú anyajegyek a szervezetben, és nem túlzásba vinni a tan: ne feledjük, hogy az UV sugárzás negatív hatással a meglévő anyajegyek, átalakítása rosszindulatú daganatok és végül ebből fognak megjelenni, és több, hogy egy nap fürdő alatt egy esernyő, mécsesek ruhával;
 • lemondjon a napégésről délben, mert a leginkább káros az epidermiszre, ha meglátogatja a szabad levegőt, felöltözött hosszú ujjú ruhát és kalapot;
 • az emberek, akik természetesen jó bõrûek, valamint azok, akiknek problémái vannak a szívvel vagy a nyomással, nem kell sokáig a nyitott sugarak alatt maradni;
 • a sós víz időnként megnöveli az UV sugár hatását egy ember bőrén, ezért a tengervízben való fürdéskor frissen öblítse le és törölje le a testet;
 • A barnító kezelés előtt nem szükséges figyelmen kívül hagyni a védő krémet, mert segít a bőrnek a nap sugarai elleni küzdelemben, így hatásuk kevésbé káros az epidermiszre és a meglévőkre;
 • a fényvédő kiválasztásakor figyelembe kell vennie a következőket: a bőr típusát, a barnítás szintjét és a szabadban töltött időt.

Meg kell jegyezni, hogy semmilyen eszköz, nem számít, mennyire jó, nem nyújt 100% -os védelmet a káros sugárzás ellen. És az a vélekedés, hogy a napból származó születési márkát gipsszel borítják, téves. Sőt, az UV sugarak nem tudnak áthatolni rajta, de a tapasz lezárja a folyosót a problémás helyre és a friss levegőbe. A tapasz alatt a szellőztetés hiánya miatt a hőmérséklet emelkedik, és a bőr intenzíven előállítja a verejtékmirigyeket, ami üvegházhatást és mikrobák kialakulását eredményezi. Ezenkívül egy már gyulladt nevus traumatizálható az ilyen fedél alatt.

A sötétbőr nem csak gyönyörű, de veszélyes is az egészségre, pontosabban a zsírosodás módja veszélyes. Ha a szolárium után moles vagy pigmentációs foltok jelentkeznek, akkor szorosan figyelni kell őket. A látható változtatások esetén azonnal forduljon szakemberhez. Ne felejtsük el, hogy előzetesen jobb megelőzni a nemkívánatos következményeket, mint megfékezni a sajnálatos eredményt. Így, annak ellenére, hogy a sárgásbarna és a molyok meglehetősen kompatibilisek, gondosan össze kell keverni őket.

Megválaszoljuk a kérdést: lehet-e napozni, ha vannak születési jelek a testen

A gyönyörű egyenlő barnaság sok ember álma. A férfiak és a nők örömmel élvezik a napsugárzó napsugarak alatt, hogy a bőrük vonzó árnyalatú legyen. Sajnos azonban csak kevesen gondolnak arra, hogy a napozás veszélyeztetheti az egészségét.

Nagyon óvatosan, az embereknek napozik, sok moly a testükön. Csak a megfelelő megközelítéssel, az ilyen egyének képesek lesznek megszerezni a bőr gyönyörű színét, és nem okoznak egészségkárosodást. Lehetőség van arra, hogy napozni, ha vannak születési hibák, miért tűnnek fel, a cikkbe fogunk gondolni.

Moles: miért merülnek fel?

Valószínűleg minden ember a testen született. Némelyiknek kevesebb van, némelyiknek több van. Az első jelek már a gyermekkorban megjelennek a bőrön, pontosabban, egy év múlva.

Igaz, kevés folt van ebben az időszakban, alig észrevehetőek. Öt év elteltével számuk nő, a jelek megjelenésének csúcspontja - a pubertás időszaka.

Ez a hormonális háttér instabilitása, megváltozása, a molyok növekedése, az újak megjelenése. Ha az eredményül kapott pontok olyan normális színnel rendelkeznek, amely nem változik idővel, a méret és nem okoz kellemetlenségeket, akkor minden rendben van. Nincs aggodalomra okot adó ok.

Érdemes megjegyezni, hogy a nők a gyermek viselésének időszakában élesen megnövekednek a méhekben a testben.

A pánikra nincs szükség, növekedésüket a hormonok zavargása okozza. De ha az új jelölések zavaróak: viszket, különösnek tűnnek, szokatlan színűek, akkor érdemes beszélgetni az orvossal.

A születések megjelenése közvetlen napfényt is okoz. Szakértők azt mondják, hogy része a tartózkodás a perzselő nap megadja az egyén nem csak egy szép tan, hanem változásaihoz vezet pigmentáció a bőrön, hogy provokálja az új barna foltok.

Többek között ne felejtsük el az öröklődést. Véleményünk szerint a testben megjelenő pontok száma genetikailag benne rejlik. Az anya méhében az egyén származik gyökerekből, amelyekből későbbi jelek alakulnak ki. A nap sugarainak hatása csak az új pontok megjelenésének folyamatát aktiválja, de ez nem jelenti azt, hogy az emberek nem lehetnek nyitva.

Azok, akik észlelik, hogy a molyok a test egy külön részében vannak elhelyezve, például hát, arc, stb., Érdemes gondolkodni. Valószínűleg ez a hely gyakrabban van kitéve a közvetlen napfénynek, mint mások. Ebben az esetben gondoskodnia kell a sérülékenységek védelméről. Sajnos, miután a jelek megjelenése nem tűnnek el.

Miért van sok jel a testen?

Az élet egy bizonyos pontján egy személy észreveheti, hogy új születésszámai vannak, és nagy számban. A jelek előfordulása - nem alkalom arra, hogy ideges legyen. Valószínűleg az egyén egyszerűen szereti a napot és a friss levegőt, és a bőr jó melanin előállítására. A barna pontok megjelenésének folyamata nem igényel semmilyen speciális beavatkozást, feltéve, hogy a méreg nem okoz szorongást.

Ha a bőre túl nagy méretű daganatot észlel, amelynek nincs vázlatos és egységes árnyéka, keresse fel kezelőorvosát. Csak szakemberrel való konzultációt követően állapíthatja meg, hogy veszélyes-e vagy sem.

És ne felejtsük el, hogy a molyok nem elveszhetnek önmagukkal, csak sebészi beavatkozás után.

Lehet velük napozni?

Ha teste már van, akkor ez nem lehet ürügy arra, hogy tartózkodjon a napozástól.

Egyszerűen megfogalmazva, a nappali pontok a testen, legfontosabbak, emlékeznek néhány szabályra:

 • Látogasson el a tengerpartra csak a biztonságos órákban: 10-ig és 18 óra után. A szakértők ezúttal biztonságosnak hívják a leégést. Máskor jobb védeni a testet a közvetlen sugárzástól;
 • Miközben a tengeren pihent, ne felejtse el azonnal törölni a bőrt. Ellenkező esetben a sókristályok megjelennek a testen, ez veszélyes és olyan következményekhez vezethet, mint az égés;
 • Ha a testnek pigmentált foltjai és nagy méretű molyjai vannak, védje azokat ruhával, hogy védje az ultraibolya sugárzástól;
 • Ne felejtse el használni a védő test krémet. Alkalmazza, mielőtt elhagyja otthonát, és nem utána, már a parton. A termék védettségi fokát a bőrtípusra támaszkodva határozza meg, de ha sok jelzéssel rendelkezik, jobb, ha legalább 30 egységből álló krémet preferál;
 • Miután a napfényben tartózkodik, vizsgálja meg a testét, figyeljen a jelekre, fontos, hogy ne változtassanak színen, ne pattanjanak le, úgy nézzen ki, mint általában.

Azok az emberek, akik aggódnak az egészségük miatt, mivel sok barna pont van a testükön, megvédhetik magukat és több időt tölthetnek az esernyő vagy ponyva alatt a pihenés alatt. Természetesen ebben az esetben nem fogsz gyönyörű barnulást kapni, de egészséged nem fog veszélyeztetni.

Egyesek úgy akarják a napsütésben, hogy a bőrön vastag réteg védőkrémmel vannak felhordva, míg mások a gyapotszövetet közvetlenül a szülészanyagra terjesztik.

Az ilyen cselekmények nem mentesek a józan észtől, de jobb, ha konzultálnának egy orvossal a manipuláció megkezdése előtt, kiválasztva egy jó védő krémet. A rosszul kiválasztott eszközök nagy kárt okozhatnak.

Megpróbálja megvédeni a védjegyeket az ultraibolya hatásától, az emberek különböző módon jönnek létre, például tapadós vakolat ragasztásával. Ez a módszer nagyon veszélyes az egészségre, ezt nem teheti meg. A ragasztószalag alatt üvegházhatás alakul ki, időnként emelkedik a bőrrák kialakulásának kockázata.

A legjobb megoldás a fent leírt tippek követése. A megfelelő megközelítéssel a napfürdő csak örömet okoz.

Napozhatok a szoláriumban?

Vannak, akik azt hiszik, hogy ha a bőrnek sok barna pontja van, akkor a szoláriumban való barnulás tilos. De ez nem teljesen igaz. Látogasson el a szoláriumba, de mielőtt elmész, konzultáljon orvosával. Csak szakember engedélyezheti vagy tilthatja meg a napozást. Ha az orvos hozzájárul ahhoz, hogy látogasson el a szoláriumba, ne pihenjen.

Csodálatos, hogy napozhatsz, de emlékszel az egyszerű szabályokra, hogy ne károsíthasd az egészségedet:

 • Ne tegye túlzásba. A napozóteraszon való tartózkodás ideje fokozatosan növekszik. Minél könnyebb a bőröd, annál kevésbé kell időzíteni;
 • Védd meg magad. A szoláriumban sokan elfelejtik a krémeket. Ezt nem teheti meg, védőeszközöket kell használnia. Csak vásárláskor ügyeljen arra, hogy a krém alkalmas szoláriumra;
 • Kérdezze meg kezelőorvosát a nagyméretű jelölések és születési méretek védelméről. Kell óvatos hozzáállás.

Ahogy már megértetted, még a molyokkal is napozhatsz. Csak a biztonságra kell emlékezned és számos szabályt követned, csak ezzel a megközelítéssel a nap pozitív érzelmeket hoz.

Sok szerencsét és egy szép tan!

Születésnapok a napban

Nyáron az oroszok örömmel teszik a testet a napra. Vigyázat! A túlzott tanzás rendkívül veszélyes betegséggé válhat - figyelmeztet az onkodermatológus az Orosz Föderáció Egészségügyi Minisztériumának Plastikai Sebészeti és Kozmetológiai Intézetétől Alexander KOLOBYAKOV.

-Doktor úr, a káros napról fogunk beszélni, és maga napbarnított, mintha órákon át feküdt volna a napfényben.

- Jómagam szeretik a napot és napozni hasonlók. Egy ésszerű kommunikáció a nap hasznos: megvilágítással a szervezet termel D-vitamin, felelős az erős csontok és fogak, erősíti a keringési rendszer és az idegrendszer, növeli az immunitást.

De a nap szükséges elme, úgyhogy kezdjük az első számú szabály: napozás kell csak a nyitvatartási idő alatt, amikor a nap sugarai nem nagyon aktívak - délelőtt 10 óráig az esti 17 óra elteltével. A 12 és 17 óra közötti idő a legjobban az árnyékban tölthető el - ezen órákban az infravörös sugárzás különösen intenzív.

- És azok, akiknek a bõre már szõrtelen, a napsütésben maradni nem annyira ijesztõ?

- Mindez attól függ, hogy mekkora mennyiségű melanin védi a bőrt a napsugárzástól. Tényleg, mindenféle bőrfajta és a napsütés napja számít. Például mindössze fél óra a nap különböző embereiben teljesen más bőrreakciókat eredményezhet. A nyers embernek sok a melaninja, ezért a védelmi reakció erősebb, és a napsütésnek nincs nyomai. A fehér bőrű, különösen a vörös hajú, kék szemű férfi, aki kifejezte albínó finom bőr ugyanakkor fennáll az égési, rendkívül káros a bőrre.

- Szóval, a vöröshajú és fehér bőrzárás káros?

- A tisztességes bőrű emberek, akiknek kevés pigment melaninja van a bőrön, a nappal való hosszan tartó érintkezés nagyon veszélyes. Különösen azok, akiknek sok születési hibája van. Például az ausztráliai fehérek, ahol a nap egész évben ragyog, a melanoma előfordulása - a rákos megbetegedések - drasztikusan emelkedik. Ugyanez történik az honfitársaink Izrael - mivel nem minden élt a trópusi hőség, a legtöbb egy életre töltött a középső zónában a mérsékelt napsugárzás.

Mindkét típusú sugár veszélyesnek minősül: az infravörös sugarak pirosodást és égési sérülést okoznak, ami a métak degenerálódását okozhatja. Az ultraibolya sugárzás egy ismert melanoma provokátor.

- Nem számít, mennyi ideig tart a nap?

- Az elszigeteltség teljes ideje, vagyis a napsugárzás, döntő tényező. Szükségtelen, hogy a veszélyes helyeket vesszőkkel vagy panamával vesszük fel a születési listákkal, a gipszkarton elzárásával. A melanoma nem alszik és ilyen fedél alatt. Az égés többször is növeli a betegség kockázatát.

- Most nagyon divatos szoláriumok - ott a besugárzás szigorúan adagolva van. Az ilyen sárgaság nem káros?

- A szolárium teljesen ellenjavallt azok számára, akiknek sok születési testük van a testükön. Ráadásul a nők nem ismerik az intézkedéseket - csak jönnek hozzám mulatták, és kérik, hogy láthassák a megnövekedett mámokat - mit mondjak? A divatos tanúság a tan miatt életveszélyes lesz.

- Ki a leggyakrabban befolyásolja a melanoma?

- Nagyon ritkán fordul elő gyermekeknél. A melanoma a középső és az idősebb embereket megelőzi. És az idős emberek az arcon, akkor valamivel könnyebb, és az előrejelzés jobb. Fiataloknál a melanoma a végtagokat, törzseket és a vörös hajúak legkedvezőtlenebb prognózisait érinti.

- Ez a betegség örökletes?

- Azt mondanám, hogy a betegség hajlamossága örökletes lehet, és azoknak, akik melanóma esetekben a családban vannak, különösen óvatosnak kell lenniük. De a betegség számos körülményt és élethelyzetet idéz elő.

- Hogyan kezdődik ez a veszélyes betegség?

- Nagyon ritkán kezdődik egy tiszta, egészséges bőr, és csak a nap az első provokátor a betegség. De általában a nevi, vagy a közönséges molyok helyén történik. A sejtek megnövekedett megoszlása, és a móló kezd átalakulni. Leggyakrabban ilyen méheket melanóma veszélyesnek neveznek.

- Hogy néz ki?

- Általában ezek a szerzett méhek, de nem veleszületettek - az utóbbiakat sokkal ritkábban regenerálják. Nem feltétlenül konvex vagy szőrös kúp - leggyakrabban csak veszélyes lehet lapos. A molyok gyakrabban regenerálódnak, olyan helyeken, amelyek nem szőrzetlenek: az talpokon, a tenyereken, a vállak és a csípő belsejében.

By the way, az ilyen születési sorokat nem szabad félni, hogy megelőző célból eltávolítsák őket - valószínűsíthető jelöltek az életveszélyesek degenerálódására.

- Kiderül, hogy szinte minden születési veszély veszélyes?

- Minden egyes személy született bizonyos számú születési mérettel. Anyajegyek nélkül az emberek nem léteznek. Ha az élet során, különösen a pubertás előtt, a test növekedésével arányosan nőnek - ez normális. Ha gyorsabban növekszik, mintha túlnagytatná egy személy növekedését, akkor ennek riasztónak kell lennie. Az ilyen kórokozókat rendszeresen be kell mutatni az onkodermatológusnak.

- Mi okozhatja a születésszám növekedését és degenerálódását?

- Főleg sérülések. Véletlenül megsérült a születési márkája, sebesült - siessen az orvoshoz. De nem a szépségszalonban vagy az első rendelkezésre álló orvosi intézményben, hanem egy speciálisan, ahol tapasztalt onkodermatológus van. Sajnos túl sok olyan eset van, amikor egy kúp eltávolításra kerül egy onkológus nélkül, vagy ha a hajat eltávolítják a kúptól egy elektroepilátorral vagy csipeszekkel. Ez mindenképpen nem hajtható végre, mivel ilyen beavatkozás után gyakran gyulladás lép fel, és ez a mozgásszervező mechanizmus lehet a moly növekedéséhez és a normál sejtek degenerációjához.

A sérülés mellett normális élethelyzetek is vannak. Például a terhesség alatt a molyok megváltoztathatják a megjelenést és a színt, mert ebben az időszakban a szervezet összes folyamata a leggyorsabban fordul elő.

Néha szúnyogcsípés okozhatja degeneráció egy anyajegy: megkarcoltad egy anyajegy egyszer, kétszer, fésült, volt egy héja, akkor meztelen, ő ismét narosla - általában újra sérülést.

Sérült molyok és nagyon merev mosogatórongy mosása. Szabályra van szükség: ha egy testen rengeteg rodinok van, akkor csak puha szivacsot mossa le, és óvatosan mossa ki a kagylókat.

By the way, azok mol hogy állandóan az pántok a derék, a nyak körül, hol hordod a láncot, hogy az érintkezési pont a vászon széleit, és nyomás alá vagy súrlódás jobb eltávolítani előre profilaktikus. De csak az onkológussal folytatott konzultáció után.

És ismét megismétlem: a napi expozíció továbbra is a melanoma egyik fő oka.

Ahogy a degeneráció indító mechanizmusa fejlődik, a végére nem lehet nyomon követni, leggyakrabban észrevehetetlen. Ezért figyelmeztetni kell a születésekre és követni kell őket. Sajnos, néha a kozmetikai klinikákban az orvosok nem mindig tudják, hogyan kell kompetens módon megközelíteni a problémát.

- Hogyan? Úgy tűnik, egyértelműen kijelentette, hogy lehetetlen eltávolítani a születési márkát anélkül, hogy konzultálna egy onkodermatológussal?

- Igen, de milyen módon - ez a kérdés. Például, ha az orvos megkülönbözteti a születési jelet mint melankóta, akkor csak műtéti beavatkozást kell végezni, a többiet eltávolíthatjuk egy hysterectomiával. Ha a diagnózis helytelen, akkor a következmények tragédiát eredményezhetnek - nem túlzó vagyok. Tehát konzultációra van szükség, talán és számos atkómertanászon is.

- Hogyan ne hibázzon a szakember kiválasztásában?

- Csak nagy szakértelemmel rendelkező szakosodott központokra kell jelentkeznie. Szükség esetén az orvos egy speciális készülékkel - dermatoszkóppal vizsgálja meg a kagylót. Ez egy nagyító, háttérvilágítással.

- Meg tudnám akadályozni a betegséget?

- Sajnos, a melanoma az egyik legalattomosabb daganatos és ritkán teszi magát előre ismertek. Meg kell próbálnia, hogy nem traumatize mol, ha ez bekövetkezik, futtassa az orvos, profilaktikus távolítsa mol terén súrlódás nézni melanoopasnye vakondok kívánatos, hogy egy és ugyanaz a gyakorlott orvos annak érdekében, hogy egyértelmű dinamikáját.

- Mi legyen a beteg és az orvos figyelmeztetése?

- A születésszám aránytalan növekedése.
- A születési név színének megváltoztatása - mind a sötétedés, mind a fehéredés veszélyes.
- vérzés, fekély.
- Hajhullás egy mólóból.
- A viszketés megjelenése a születési helynél.
- Vörösség - gyulladásos areola a moly körül.
- Új születési jelenségek kialakulása.
- Változások a kúp-pecséten, foltok.
- a bőrmintázat megsértése vagy teljes törlése a kúpra.
- Peeling.

- Milyen tanácsokat szeretne adni olvasóinknak?

- A legfontosabb dolog, amit ismét hangsúlyozni akarok - ha még a legkisebb riasztó jelet is megtalálta, inkább az orvoshoz kell mennie.

Azok számára, akik nem voltak nyaralni, kínálunk az írástudatos magatartás számos szabálya a napban. Ezeket az egyszerű ajánlásokat figyelembe véve nem csak az egészséget erősíti, hanem csökkenti a veszélyes betegség kockázatát is. • A napsütésben reggelig 10 óráig, este 17 óra után biztonságban marad.
 • Az emberek, akiknek sok métak maradnak a nap alatt, jobban vágják. A szolárium tilos az Ön számára.
 • Soha ne engedje, hogy a bőrön bőrpír és leégés következzen be. Ha ez megtörténik, töltse 2-3 napig az árnyékban.
 • A tengerben való fürdés után öblítse le a bőrt friss vízzel. A sózott cseppek lencsehatást hoznak létre - a nap égette a bőrt.
 • Még a fiatal és egészséges emberek sem maradhatnak a nap folyamán napi több mint két-két órára.
 • A babáknak nem szabad a napsütésben lenniük.
 • Bizonyos gyógyszerek szedése növeli a bőr fényérzékenységét. A vakáció előtt konzultáljon a terapeutaival.
 • A ruha nem teljesen védi a bőrt a naptól: a nedvesség 6% -a nedves formában - 20% -ig.
 • Még ha fél méteres víz alatt is, a bőr elnyeli a sugárzás 60% -át. A fürdőzést fel kell venni a napsütés során.
 • Napról napra növelje a sugárzási dózist legfeljebb 20% -kal.
 • Használjon fényvédő kozmetikumokat: az ünnep elején a mutató maximálisnak, kb. 40 egységnek kell lennie.
 • Ne használjon a tengerparton díszítő kozmetikumokat, dezodorokat és parfümöket - ezek a pigment foltok megjelenését okozhatják a bőrön.

Minden a moles és a tan: még egyes orvosok tévednek

A kiadvány szerzője

Elena Malysheva

A középkorban a méheket az ördög jelképeinek tekintették. Az ilyen védjegy jelenlétét megerősítették annak a ténynek, hogy a vádlott boszorkánysággal foglalkozik, és ez a tüzet okozó égővé válhat.

A 18. században a koncepció megváltozott, és az ajak fölött egy kúszót szenvedélyes természet jeléül tekintenek. Női megfosztott „jel a szenvedély”, elkezdte használni a légy: darab fekete vakolat, taft vagy bársony, hogy ragaszkodik az arcon, a mellkas és a váll formájában egy anyajegy.

Európában nemcsak a smink volt, hanem a kommunikáció és a flörtölés eszköze is. A felsõ ajkakon elhelyezett legyek azt jelentették, hogy a lány szabadon áll mindenféle ajánlatra, jobb oldali arcára -, hogy házas volt.

Napjainkban a születési rendellenességek gyakran társulnak a melanomához - az egyik legagresszívabb bőrrákhoz. És ez magyarázza a fokozott érdeklődést számukra, valamint számos mítosz megjelenését.

Mit jelentenek a mámák?

Mole (a latin „nevus”) - a neoplazma pigment barna vagy sötétbarna színű, amely alapvetően-melanocita sejtek.

A melanociták fő funkciója védő. Megvédik a bőrt és az egész testet az ultraibolya sugárzás hatásától. Pigment melanin, amelyet a melanociták termelnek, akadályként hat.

A test normális működése és a nyitott napfény alatti mérsékelt tartózkodás esetén az emberi testen napfény felbukkan. Bizonyos körülmények között a szervezetben meghibásodások fordulnak elő, amelyek következtében a melanin egyenetlenül alakul ki, ami pigmentfoltok megjelenését idézi elő.

A melanocyták a bőr különböző rétegeiben felhalmozódhatnak, és jóindulatú (nevus) és rosszindulatú daganatok (melanoma) forrásai lehetnek. Így a méhek (nevi) - ez valójában a veleszületett jóindulatú daganatos bőr.

Az új nevi megjelenését számos tényező befolyásolja.

 1. Ultraibolya sugárzás (több nap vagy szolárium - több pigmentfolt).
 2. A hormonok szintje - különösen a pubertáliában, a terhesség és a menopauza idején.
 3. A hormonális gyógyszerek - például a fogamzásgátlók - felvétele.
 4. A bőr betegségei, beleértve az allergiás megnyilvánulásokat.

Nem minden őrlő nem ugyanolyan ártalmatlan. Az orvosok külön kategóriába sorolták az ún dysplastic nevus, néha az atipikusnak is nevezik. Ennek a fajnak a büdöségei még nem a bőrrák, de gondosan ellenőrizni kell őket. Ha az emberi szervezetben több mint 5 diszpláziás nevi szerepel, a bőrrák kialakulásának kockázata 10-szeresére nő.

Ha sok ilyen "boldogság" tulajdonosa vagy, akkor feltétlenül konzultálnia kell egy onkológussal. A vizsgálaton kívül a konzultáció során dermatoszkópiát végeznek - a legpontosabb és legmegbízhatóbb módszer a bőrformációk diagnosztizálására.

A dermatoszkópnak köszönhetően megvizsgálják a moly struktúráját, annak szimmetriáját és színét, ami lehetővé teszi az előzetes diagnózis felállítását. A szakemberek gyakran rövidítéseket találnak, amelyek alkalmasak memorizálásra. Mólók orvosi vizsgálatakor ez az ACCORD: aszimmetria, élek, vérzés, szín, méret és dinamika.

A molyok, a sárgaság és a melanoma számos hamis állítással kapcsolatos, amelyekben a legtöbb ember hisz. Néhányan azt mondják, hogy az emberek, akiknek sok születési jegye van, boldogok. Mások csak akkor hívnak hangjelzést, amikor a megszokott születésnap hirtelen növekedni kezd és megváltozik a megjelenése. Mégis mások nem távolítják el a daganatokat az utolsóig, attól tartanak, hogy komolyan megbetegszenek.

Mítoszok a méhekről és a tan

 1. 1. mítosz. A molyok eltávolítása növeli a bőr melanoma kialakulásának kockázatát
  Az olasz tudósok felmérést készítettek a méhcsaládok témájáról a 20 évesnél fiatalabb nők között. És 82% -uk magabiztosan válaszolt, hogy veszélyes a molyok eltávolítása.

Ez a tartós mítosz összefügg a melanomától való félelemmel és az úgynevezett "metasztázis jelenségekkel", amely bizonyos malignus daganatokra jellemző. Néhány esetben a nagy melanómák eltávolításakor megsérti a daganat és a hordozó immunrendszere közötti kényes egyensúlyt. A tumorsejtek metasztázisokat adhatnak.

De a molyok nem melanoma, ezek jóindulatú bőrelváltozások, amelyek nem veszélyesek az immunrendszerre és a test egészére. Senki sem távolítja el a születési számot, mivel nem gondoskodik az eljárás teljes biztonságáról. Tehát a jelenlegi technológia, hogy távolítsa molyok - ez nem veszélyes.

 • 2. mítosz. Ha egy móló sérülés következett be, azt el kell távolítani
  Ilyen helyzetben először kezelni kell a sebet egy fertőtlenítőszerrel a fertőzés elkerülése érdekében. Ezután alkalmazzon olyan eszközt, amely stimulálja a szövetek regenerálódását. Aztán, amilyen hamar csak lehet, rendezzen időpontot egy onkológus vagy bőrgyógyász orvoshoz.

  A születési márka trauma nem mentség arra, hogy eltávolítsák. De gyakran a belső kóros folyamatok változásokhoz vezetnek, ami miatt könnyen traumatizálódik. Ezért orvosra van szükség a melanoma kockázatának ellenőrzésére.

 • 3. számú mítosz. A molyokat fényvédővel kell kenni
  Az emberek legalább 5% -a valóban kenje meg a méheket és a bőrüket körülötte fényvédővel, anélkül, hogy a bőr többi részébe alkalmazná. Még 6% -uk ezt nem teszi meg, de úgy vélik, hogy ezt meg kell tenni.

  Tanulmányok kimutatták, hogy a közönséges tiszta bőr a napfénytől sokkal több molást szenved. Ezt a következtetést a bőrön az UV-sugárzás hatására kialakult vegyületek számának elemzésével és a DNS-károsodás mértékének kimutatásával értük el. A vegyületek móljainak mennyisége 3-5-szor kevesebb volt, mint a környező bőrben.

 • 4. mítosz: A bőr nem ég, ha borús és esős az utcán.
  Az ultraibolya sugarak áthatolnak a felhőkön, így a bőrünk a nap folyamán, még akkor is, ha esik az utcán. De a sugárzás intenzitása az időjárástól és az időtől függően változik.

  Ma az alkalmazás minden okostelefonján az UV index szerepel. Meg fogja mondani, hogyan kell megfelelően előkészíteni a bőrt. Például, ha az UV index 1 vagy 2, használjon fényvédőt, amelynek kockázati tényezője az SPF 30.

  Ha az UV-érték 3-7, akkor viseljen kalapot, napszemüveget, és válasszon olyan laza ruhát, amely elrejteni fogja a kezét és a lábát. Ha az UV index meghaladja a 7-et, a nap folyamán maradjon az árnyékban, és tegye az egész testet a fényvédőre, és 11: 00-17: 00 között ne menjen be az utcára. Ezek a szabályok még azoknak is érvényesek, akiknek születésük óta sötét és sötét bőrük van.

 • 5. számú mítosz. A molyok eltávolítására minden eszköz jó
  Ez a csodálatos mítosz teljesen ellentmond a sok félelemnek, ami a lakosság körében megy keresztül. Egyes állampolgárok pánikba esnek, az ujjlenyomattal ütköznek, és a lakosság másik része feltalálhatatlanul kísérletezik népi jogorvoslatokkal.

  A folyékony nitrogént, a különböző készítmények, amelyek kivonatok vérfű, alkálifém, peroxid, ecet, citrom és a fokhagyma... Néhány ilyen alapok ténylegesen csökkentette teljesen, és a szemölcsök és anyajegyek. Természetesen minden szövettanilag ez nem megy.

  De egy ártalmatlan születéscsomó belsejében a rosszindulatú daganat sejtjei elrejthetők. Ha ezen sejtek egy része az emberi testben marad a nevus eltávolítása után, akkor a teljes értékű bőrrák kialakulásának kockázata sokszor megnő.

  Egyébként ez vonatkozik a gyanús méhek lézerrel történő kiégésére is. Ha az anyag nem lett elküldve szövettani, akkor nincs garancia arra, hogy a lézer nem kezelik születő melanoma, hogy miután ez az eljárás kezd fejleszteni különösen aktív.

 • 6. mítosz. Néhány embernek csak születése óta sok születés és szeplő van. És ez nem ok arra, hogy aggódj
  Többszörös diszpláziás nevi szindróma van, amikor az egész testet molyok borítják. Bármelyiket melanóniává alakíthatják. A szindrómában szenvedő személyeket ajánlott vizsgálni egy videodermatoszkóppal.

  Fényképezi a bőrt, és lehetővé teszi számodra, hogy nyomon kövesse az új méhek megjelenését, és a fluoreszcens diagnosztika speciális lencséje megkülönbözteti a patológiákat az egészséges bőrtől.

 • Mítosz 7. Távolítsa el a veszélyes születési helyeket
  Az orvosok hamar eltávolítják a kúpot, ha fizikailag akadályozza az Önt vagy esztétikailag nem vonzó. Például, ha félsz, hogy károsodja a ruháit, vagy csúnyán néz ki az arcán. Teljesen biztonságos az egészségre.

  A legfontosabb dolog az, hogy eltávolítsuk a születési anyajegyet csak egy egészségügyi intézményben, ahol szövettani vizsgálatra küldjük. Tehát nincs esély arra, hogy véletlenül elszalasztja a formációt, amely melanomának kezdett átalakulni, és helytelenül eltávolíthatta volna az áttéteket.

  Érdekes tények a születésekről

  Átlagosan egy felnőttnek körülbelül 30 mólja van. 80-90% -uk 25 éves kor előtt jelenik meg. Még az egypetéjű ikrek mol különböző helyeken, nem is beszélve a szokásos testvér / nővér.

  Brit tudósok megállapították, hogy a több Mol egy személy, annál nagyobb a valószínűsége, hogy a DNS-t speciális anti-aging mechanizmusokat. Azok a személyek, akiknek nagy számai vannak, bár komoly kockázata van a ráknak, másrészt megvan a lehetősége hosszabb ideig élni.

  A telefonok megtanulják javasolni, hogy a rosszindulatú anyajegy. Az okostelefonok esetében a Dermo Screen nagyon érzékeny lencséket használ a gyanús méhek és születési méretek beolvasásához és beolvasásához. Ez lehetővé teszi rosszindulatú sejtek megtalálását. A vizsgálatok során az előrejelzés pontossága 85% volt.

  A kínai asztrológusok szerint a testben bekövetkező változások az érzelmek vagy az élettani események élettani reakcióinak hatására jelentkeznek. Így a születési tünetek alapján bizonyos diagnózisokat tehet fel, és módosíthatja a kezelést.

  A kalmykészetben egyértelműen negatív karaktert írnak elő a kezek sorában elhelyezkedő születési helyekre. Jelzik a súlyos karmát és a kifizetetlen adósságokat, amelyeket az illető még nem dolgozott ki.

  Az orvos által végzett egyszerű ellenőrzés segít régóta felismerni a rákot, és megakadályozza. "Olyan egyszerű!" összegyűjtött 10 tünetet, amelyek jelezhetik ezt a szörnyű betegséget.

  Az Advent a nyár, a szezon a szabadság, így meg kell, hogy fordítsanak különös figyelmet a védelmet a bőr a káros ultraibolya sugarakat. Javasoljuk, hogy próbálja meg magának természetes termékek előállítását a biztonságos tan.