Sebozol

A leírás aktuális 2015/06/03

 • Latin név: Sebozole
 • ATX kód: D01AC08
 • Hatóanyag: Ketokonazol (ketokonazol)
 • Gyártó: Murom eszközgyártó üzem (Oroszország)

struktúra

1 g-ban sampon vagy kenőcs 20 mg-ot tartalmaz ketokonazol.

A sampon készítmény tartalmaz segédanyagokat: tisztított víz, dinátrium-EDTA, illatanyag-lauret-szulfát és a nátrium-lauril-szulfoszukcinát, kokodietanolamid-klorid és nátrium-benzoát, butilezett hidroxi-toluolt, polikvaternium-7, színezék E124.

A kibocsátás formája

 • sampon általában 100 vagy 200 ml-es PVC-palackok palackozásával.
 • kenőcs polietilén csomagolásban 10, 15, 20 g permetezővel.

Farmakológiai hatás

Farmakodinamika és farmakokinetika

A gombaellenes szerek, mint a bőrgyógyászat. A külső alkalmazásnak antimikrobiális és gombaellenes hatása van, segít helyreállítani a hajszerkezetet és kiküszöbölni a seborrheát.

Mint kozmetikai eszköz, a sampon hatásos a korpásodás megelőzésére és eltávolítására, alaposan megtisztítja, tisztítja a hajat, eltávolítja a viszketést a fejbőrről. A Sebozol mindennapos használatra és bármilyen típusú hajra alkalmas.

Használati utasítások

A Sebozol használata javasolt:

 • a bőr, a haj és a köröm különféle sérülései miatt dermatophytes, élesztő;
 • a dermatofitozov, onychomycosisban, candidal paronychia, színes zuzmó, folliculitis, trihofitii;
 • a mycosisGIT és szem;
 • a bőr kezelésére leishmaniasis, seborrheás dermatitis, okozta Pityrosporum ovale, rendszer mycoses(candidiasis, paracoccidioidomycosis, histoplasmosis, kokcidioidomikózis, biasztomikőzis), gombás szepszis;
 • hatásos az akut és a krónikus visszatérőben is hüvelyi candidiasis;
 • megelőzésre mycosesbetegeknél immunszupprimált.

Ellenjavallatok

 • Túlérzékenység a sampon összetevőire.
 • Akut vese- vagy májbetegség.
 • Szoptatás és terhesség.

Mellékhatások

A különböző szervek és rendszerek tekintetében a Sebozol a következő mellékhatásokat okozhatja:

 • Idegrendszer: fejfájás, szédülés, álmosság, paresztézia.
 • Az emésztőrendszer: az étvágy csökkenése, émelygés, hányás, hasmenés, hasi fájdalom.
 • Emésztőrendszeri szervek: a májenzimek fokozott szintje a vérben - transzamináz, sárgaság, hepatitis nagy letalitással, több mint 2 héten keresztül növelve az alapok felhasználását.
 • Genitourinary rendszer: a férfiak emlőmirigyének növekedése (gynecomastia), csökkent libidó, oligospermiát, impotencia, Emellett a nőknél a menstruációs szabálytalanságok is lehetségesek.
 • Allergiás reakciók a bőr megnyilvánulásai formájában urticaria és viszkető.
 • Egyéb mellékhatások között a következőket jelentették: fénykerülés, alopecia(alopecia), ízületi fájdalom, láz, hidegrázás, thrombocytopenia. Egyes betegeknél helyi reakciók, mint például vérbőség, a bőr irritációja, égési sérülések és bőrkiütés, érintkezés kialakulása bőrgyulladás, növelje a zsírtartalmat vagy a száraz hajat.

Használati utasítás (Módszer és adagolás)

5 ml-es sampon A Sebozol-t a nedves hajra és a fejbőrre kell tisztítani, majd habosítani és legfeljebb 5 percig hagyni, miután - alaposan öblítse le a fejét és távolítsa el a sampont.

A korpásodás megszüntetése érdekében hetente kétszer sampont kell alkalmazni 4 hétig.

A korpásodás megakadályozása érdekében Sebozol sampont kell használni 1 vagy 2 héten belül. A rövid megelőző tanfolyam esetében ajánlatos 5 ml-t használni.

túladagolás

Ha túl sok sampont használ, előfordulhat bőrpír, égő érzés a bőrön. A tünetek általában eltűnnek a teljes sampon eltávolítása után.

kölcsönhatás

ketokonazol csak két héttel a topikális gyógyszerek eltörlését követően alkalmazható glukokortikoszteroidokat.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

Ajánlatos Sebozol sampont tárolni száraz, sötét helyen, legfeljebb 15 ° C környezeti hőmérsékleten. Korlátozni kell a gyermekek és háziállatok hozzáférését.

Lejárat dátuma

Tartsa a sampont, feltéve, hogy a csomagolás sértetlensége legfeljebb 2 év lehet.

Különleges utasítások

Kerülje a szemmel való érintkezést a samponnal!

analógok

 • Nizoral
 • Mikozoral
 • Perhotal

Vélemények

A Sebozol samponra vonatkozó vélemények sokak, hiszen a 21. században a korpásodás elleni kozmetikai eszközök aggodalomra adnak okot bárkinek, aki ezt a problémát felvette, ami azonnal látható a szabad szemmel. De ez az eszköz tényleg működik! Ezt megerősíti a többség, és jegyezze meg kellemes illatát, a helyreállítás hatékonyságát és a haj egyszerű mosását, megfizethető áron.

Ár Sebozol, hol vásárolni

ár Sebozol zacskókban 5 ml kb. 150 rubel 5 darabra.

Sebozol sampont egy üvegben 100 ml-es költségek 280-330 rubel, 200 ml - 490-500 rubel.

Sebazol - használati utasítás, kibocsátás formája, javallatok, mellékhatások, analógok és az ár

Megszabadulni a korpásodás segítségével gombaellenes gyógyszer formájában sampon Sebazol - használati utasítás javasolja, hogy ezt a gyógyszert, mint azt az ellátás és a kezelés a fejbőr seborrhea. Sebazol kenőcsöt bocsátanak ki gombás fertőzések, bizonyos mycosisok és dermatophytosis kezelésére. A helyes alkalmazás nem csak a bőrbetegségek akut formáinak kezelésében segít, hanem a krónikus állapotok megelőzésében is.

Sebazol előállítása

A modern kozmetológia sok eszközt kínál a korpásodás leküzdésére, de a seborrhoea minőségi kezelésére nem kozmetikai, hanem gyógyszer. A Sebazol hatóanyaga sampon formájában segít a fejbőr szarvasmarhák dermatitiszének kezelésében, amely rendszeres megelőzésre alkalmas. A ketokonazol aktív összetevője alapján helyileg alkalmazható kenőcs különböző típusú gombafertőzésekhez.

Összetétel és kibocsátás formája

Gyógyszer A Sebazol kétféle formában kapható: kenőcs külső használatra és terápiás sampon. A hatóanyag - ketokonazol - 2 mg / 100 mg hatóanyag. A sampon viszkózus, homogén, vörös rózsaszínű, 100 ml-es palackban csomagolt tömeg. A külső, fehér színű, sárgás színű és speciális szagú kenőcs 10, 15 vagy 20 g alumínium csövekbe van csomagolva. A teljes készítményt az alábbi táblázat mutatja be.

Sebasol kenőcs készítmény külső használatra:

Tartalom 100 ml, mg

Sampon A sebazol kenőcsként is hatásos, mert hasonló mennyiségű hatóanyagot tartalmaz:

Tartalma 100 ml, mg

Propilbetainamid zsírsav kókuszolaj

Kókuszolaj zsírsavak dietanolamidja

Acrilamid és diallil-dimetil-ammónium-klorid kopolimer

Farmakodinamika és farmakokinetika

A sebazol antimikrobiális hatású gombaellenes szer. A ketokonazol bőrgyógyászatban történő alkalmazása a korpásodás (seborrhees dermatitis) kezelésével és megelőzésével jár. Helyi alkalmazásra szánt kenőcs a gombás bőrelváltozásokra előírt. A hipoallergén sampon a ketokonazollal kozmetikai termék, tisztítja, tisztítja a hajat és a fejbőrt, eltávolítja a bőr viszketését, és ellenáll a korpásodás megjelenésének. A hatóanyagnak nincs szisztémás hatása a szervezetre, ezért nincsenek adatok a farmakodinámiáról / farmakokinetikáról.

Használati utasítások

Szerint a használati utasítást, gombaellenes sampon javallt kezelésére és megelőzésére korpásodás, seborrhoeás dermatitis, a gombás fertőzések kezelésére a fejbőr tinea versicolor és a penész gombás fertőzések. A topikális adagolásra szolgáló kenőcs a következőket írja elő:

 • a bőr candidiasis;
 • epidermophytosis inguinalis;
 • sima bőr dermatomycosis;
 • seborrheás dermatitis;
 • szisztémás mycosis (candidiasis, histoplasmosis, blastomycosis).

Adagolás és adminisztráció

A használati utasítás a Sebazol készítmény minden formájához kapcsolódik. Óvatosan tanulmányozni kell a ketokonazol túladagolása miatt bekövetkező negatív következmények elkerülése érdekében, a bőrirritációt és az allergiás reakciók megjelenését. A Sebazol samponnal emlékeztetni kell arra, hogy nem kozmetikai, hanem gyógyszert jelent, ezért követnie kell az alkalmazási tervet, amely nem haladja meg a kezelés időtartamát.

Sebazol korpás sampon

A használati utasítás szerint a Sebazol sampont az előzőleg megnedvesített hajra és fejbőrre kell felhordani, mert habosítani és 4-5 percen át kell hagyni a bőrön. Ezután eltávolítják a gyógyszert, a hajat és a bőrt alaposan megmossák. Ha a sampon a szemébe vagy a nyálkahártyákba kerül, azonnal bő vízzel ki kell mosni. Az egyszeri adag 5 ml a gyógyszer, a felhasználási terv a következő:

 • a korpásodás kezelésére - hetente kétszer 2 alkalommal;
 • korpásodás megelőzésére - 1 alkalommal 10-14 napon belül. Ebben az esetben ajánlatos megvásárolni a gyógyszert 5 ml egyszeri használatú csomagolásban.

Sebazol kenőcs

A ketokonazollal való kenőcs helyi hatású gombaellenes szer, amely napi dózisú, az alkalmazás módja a gombás fertőzés kórokozójától és a sérülés súlyosságától függ. A kenőcsöt a bőr korábban megtisztított érintett területeire naponta egyszer alkalmazzák. A használati útmutató a következő kezelési tanfolyamokat ajánlja:

 • dermatophytosis - 14-30 nap;
 • Candidomycosis, gombás mycosis - 2-6 hét;
 • pityriasis lichen - 14-20 nap;
 • seborrheás dermatitis - 2-4 hét;
 • a megelőző kezelés időtartama 3-7 nap.

Kábítószer kölcsönhatások

A ketokonazollal kezelt gyógyszereket a glükóz-kortikoszteroidok helyi kezelésének vége után két héttel nem írják elő. Az alacsony szisztémás felszívódás és hiányában jelentős koncentrációban hatóanyagot a vérben és más testnedvekben, kölcsönhatás komponensek más gyógyszerek nem valószínű, és nem leírt használati utasítást.

Mellékhatások és túladagolás

Ha a készítményt túladagolás vagy az összetevők egyéni intoleranciája esetén alkalmazzák, akkor lehetséges az allergiás reakció urticaria formájában vagy a bőr égő érzésében. Ritka esetekben az idegrendszer és az emésztőrendszer reakciói (szédülés, émelygés) lehetségesek. Ha a sampon alkalmazása során nem figyeltek meg a ketokonazol maximális napi dózisát (napi 5 ml), az erythema kialakulása, a haj állapotának romlása lehetséges.

Ellenjavallatok

A használati utasítás szerint a gyógyszer nem javasolt a nők számára a terhesség alatt, a szoptatás ideje alatt. Egyéb ellenjavallatok:

 • akut vesebetegség;
 • akut májbetegség;
 • egyéni intoleranciát a ketokonazollal vagy a gyógyszer más komponenseivel.

Eladó és tárolási feltételek

A sebazolt gyógyszertárakban adják el, orvosi rendelvény nélkül szabadul fel. Store szerinti eszköz használati utasítások, célszerű, hogy száraz, közvetlen napfénytől védve hőmérsékleten nem magasabb, mint 15 ° C (kenőcs) és 25 ° C-on (sampon). Felhasználhatósági időtartam - 2 évvel a csomagoláson feltüntetett dátumtól számítva.

analógok

Ha a szebazol egyéni allergiás reakciója vagy alacsony hatékonysága van, hasonló mechanizmusú gyógyszer analógjai írhatók elő, de egy másik hatóanyaggal. Ezek a gyógyszerek a következők:

 • samponok Nizoral, Mikozoral, Sulsen, Perchotal, Ecoderm;
 • Lamisil krém, Exoderyl, Clotrimazole, Terbizil.

Sebazol ára

Sampon és kenőcs megvásárolható egy gyógyszertárban vagy egy profil internetes forrásban, orvosi rendelvény nem szükséges. Interneten történő megrendelésekor gondoskodhat a kábítószer otthon történő kézbesítéséről. A gyógyszer valamennyi formájának átlagára az alábbi táblázatban látható:

Sebozol

A kibocsátás formái

Az orvosok véleménye a sebosolról

A "Sebozol" sampon egy jó változat a ketokonazolos samponnal az "átlag az árszegmensért". A kinevezés alatt jelzések jól kezeli a szerepet a fék hipercolonization malasssezii. A gyógyszert terápiás tusfürdőként is előírják a pityriasis visszaesésében szenvedő betegeknél.

Egyszerű, de hatékony készítmény a fejbőr bőrbetegségeinek kezelésére, különösen a seborrheás dermatitisz számára.

Az ár alacsonyabb lehet, mivel összetételében nincs semmi forradalmár.

A seborrhees bőrgyulladás előtt kérjen tanácsot a bőrgyógyásztól.

A "Sebozol" a fejbőr, az arc és a test gombás bőrelváltozásainak kezelésében aktív. Ezt a gyógyszert széles körben alkalmazzák olyan betegségek kezelésére, mint a seborrhees dermatitis, az otrebus és a lichen korpás korpásodás. A ketokonazolnak köszönhetően a gyógyszer gombaellenes, antimikrobiális hatást fejt ki és szabályozza a faggyúképződést.

Vélemények a betegekről a sebosolról

Régen problémám volt a korpásodással. Minden pénz segítette, miközben használta, de amikor megállt, csak rosszabb lett. Segíteni nekem egy kolléga jött dolgozni, kínáló próbálni "Sebozol". Az első alkalmazást követően a korpásodás sokkal kisebb lett, és a negyedik alkalommal teljesen eltűnt. De valamilyen okból a fej egyre gyorsabban piszkos lett. Nem kellett minden nap mossa, mint én, de mindenki. Idővel a hajam zsírtartalmát különböző módon helyreállították. De megszabadult ettől a betegségtől. Mégis "Sebozol" nagyon segít vagy segíti a pigmentfoltokat a testen. Szülés közben barna foltok borítottak. A mellkasra, a nyakra öntötték, nagyon észrevehető és csúnya volt. A "Sebozol" tusfürdőt használt, és minden elment. Egy üveg elég volt ahhoz, hogy megszabaduljak a korpásodástól és a foltoktól. Már több évet töltött, és rossz, úgy van.

Seborei elég hosszú ideig szenvedett. Számomra meleg időben és rossz sampon alkalmazásával jelenik meg. A dermatológus javasolta, hogy próbáljon meg egy ketokonazol alapú sampont. Sebozolt sampont választottam, és egy hónappal később a betegség végül visszahúzódott. Már három éve használom. A hajam samponja csalánnyal, de minden két-három hónapon keresztül megakadályozza 100 ml-es "Sebozol" sampont. B végül elfelejtette, mi a seborrhea!

Néhány évvel ezelőtt volt száraz korpásodás. A fejbőr olyan volt, mintha túlságosan megúszta volna. Normál samponok a korpásodástól nem mentek, és a gyógyszertárban felkínálták a "Sebozol" kipróbálását. Csak egy hónappal a rendszeres alkalmazás után megszüntettem ezt a problémát. Most rutinszerűen használom a szokásos samponokat, de a "Sebozol" -ot periodikusan profilaxisra használom. Nagyon kényelmes csomagolás egyszeri táskában.

A sebosol használatára vonatkozó utasítások

Farmakológiai hatás

Gombaellenes szer. Fungicid és fungisztatikus hatása van. A hatásmechanizmus az ergoszterin szintézisének gátlása és a membrán lipidkompozíciójának megváltoztatása. Aktív ellen kórokozója többszínű lichen Malassezia furfur, egyes kórokozók a dermatomycosis (Trichophyton, Epidermophyton floccosum, Microsporum), candidiasis kórokozók (Candida), valamint a kórokozók okoznak szisztémás mikózis (Cryptococcus).

Gram-pozitív kókuszokkal szemben is aktív: Staphylococcus spp., Streptococcus spp.

farmakokinetikája

A ketokonazol gyenge kétbázisú vegyület, amely feloldódik és savas közegben felszívódik. Cmax ketokonazol a plazmában körülbelül 3,5 ng / ml, és az elért 1-2 óra után egyetlen orális dózis 200 mg, étkezés közben. A ketokonazol biohasznosulása maximális az étkezés során. Felszívódás ketokonazol betegekben csökkent csökkent gyomor savasságát, így például, savkötők, mint például alumínium-hidroxid, és a szekréciót gátló szerek, mint a hisztamin H2-receptorok és protonpumpa-gátlók, valamint az achlorhydria egy adott betegség által okozott betegekben.

A plazmafehérjékhez való kötődés, főleg az albuminfrakció, 99%. A ketokonazol széles körben elterjedt a szövetekben, de a hatóanyagnak csak egy kis része behatol a cerebrospinális folyadékba.

A gastrointestinalis traktusból történő felszívódás után a ketokonazol metabolizálódik a májban, és nagyszámú inaktív metabolit képződik.

In vitro vizsgálatok kimutatták, hogy a CYP3A4 izoenzim szerepet játszik a ketokonazol metabolizmusában. Az anyagcsere fő módjai az imidazol és piperazin gyűrűk oxidációja és hasítása, oxidatív O-dealkilezés és aromás hidroxilezés. A ketokonazol nem indukálja a saját anyagcseréjét. A plazmából való eltávolítás kétfázisú: az első 10 óra alatt T1/2 2 óra, az azt követő - 8 óra.

Mintegy 13% választódik a vizeletbe, amelyből 2-4% változatlan. Az emésztőrendszerben elsősorban az epével van szétosztva, és 57% -a ürül ki a székletből.

Felszabadulás, összetétel és csomagolás formája

10 g - polietilén palackok (1) porlasztóval - csomagolópapírral.
15 g - polietilén palackok (1) porlasztóval - kartonpapír csomagolás.
20 g - polietilén palackok (1) porlasztóval - kartonpapír csomagolással.

Adagolási rend

Felnőtteknek és 30 kg-nál nagyobb testtömegű gyermekeknek - 200-400 mg / nap. 30 kg-nál kisebb testtömegű gyermekek - 4-8 mg / kg / nap. Vegyünk egy adagot étkezés közben.

Külső és helyi beadási mód esetén az adagolási rend függ az indikációtól és az alkalmazott dózisformától.

Kábítószer kölcsönhatások

A ketokonazol egyidejű alkalmazása antacid szerekkel (alumínium-hidroxid, hisztamin H-blokkolók)2-receptorok, protonpumpa inhibitorok), az emésztőrendszerből származó ketokonazol abszorpciója csökken. Ezekkel a kombinációkkal a ketokonazol gombaellenes aktivitását figyelemmel kell kísérni, és szükség esetén a dózisára korrigálni kell.

A CYP3A4 izoenzim erős induktoraival rendelkező ketokonazol egyidejű alkalmazásával a ketokonazol biológiai hozzáférhetőségének csökkenése lehetséges, ami jelentősen csökkentheti hatékonyságát. Ezek a gyógyszerek közé tartoznak az izoniazid, rifabutin, rifampicin, karbamazepin, fenitoin, efavirenz, nevirapin. Ha ezeket a kombinációkat nem lehet elkerülni, akkor ellenőrizni kell a ketokonazol gombaellenes aktivitását, és szükség esetén növelni kell a dózist.

Egyidejű alkalmazása a ketokonazolt hatásos gátló CYP3A4 izoenzim (például, vírusellenes szerek, beleértve a ritonavir, darunavir és ritonavir ritonavir fozamprenavir) növelhetik a biohasznosulását ketokonazol. Ezekben a kombinációkban, a beteg tüneteinek monitorozása növeli az intenzitást és hatástartama ketokonazol, a ketokonazol a plazmában, és csökkenti az adagot, ha szükséges.

Egyidejű alkalmazás esetén a ketokonazol képes gátolni a CYP3A4 által közvetített gyógyszerek metabolizmusát, valamint a hatóanyagok P-glikoproteinnel történő szállítását. Ez a plazmában és / vagy aktív metabolitokban lévő koncentrációk növekedéséhez vezethet, ami az egyidejűleg alkalmazott gyógyszerek terápiás vagy mellékhatásainak intenzitásával és időtartamával jár.

Nem javasolt egyidejű alkalmazás ketokonazol következő gyógyszerekkel: tamszulozin, fentanil, rifabutin, rivaroxaban, karbamazepin, dasatinib nilotinibet, trabektedinnel salmeterol. Ha az adatok mintákat nem lehet elkerülni, szükséges, hogy a klinikai betegmonitorozási jeleit intenzitásának növelésével vagy időtartamát terápiás és / vagy a mellékhatások, a kontroll a vérplazma-koncentráció a hatóanyag, és ha szükséges, hogy csökkentse az adagot a megfelelő készítmény vagy szuszpenzió előállítására.

Megfelelő óvintézkedéseket kell használni ketokonazol kombinációban a következő hatóanyagok: alfentanil, buprenorfin (w / w és szublinguális), oxikodon, digoxin, kumarinok, a cilosztazol, a repaglinid, a szaxagliptin, prazikvantel, ebasztin, eletriptán, bortezomib, busulfan, docetaxel, erlotinib, imatinib, ixabepilon, lapatinib, trimetrexát, vinka alkaloidok, alprazolam, aripiprazol, brotizolam, buspiron, haloperidol, midazolam (w / w), perospiron, kvetiapin, ramelteron, riszperidon, maraviroc, indinavir, saquinavir, nadolol, verapamil, aliszkiren, aprepi hangya, budezonid, ciklezonid, ciklosporin, dexametazon, flutikazon, metilprednizolon, szirolimusz, takrolimusz, temszirolimusz, atorvasztatin, reboxetin, fezoterodin, imidafenatsin, szildenafil, solifenacin, tadalfil, tolterodin, alitretinoin (orális adagolási forma), cinakalcet, mozavaptan, tolvaptan. Amikor a közös alkalmazás ajánlott gondos ellenőrzése a klinikai állapotban a beteg, ha szükséges, - a vezérlő a gyógyszer-koncentráció a vérplazmában, és, ha szükséges - a dózis csökkentése.

Elszigetelt esetekben diszulfram-szerű reakció lehetséges, ha ketokonazol alkalmazása során alkoholt fogyasztanak.

Mellékhatás

Az idegrendszerből: fejfájás, szédülés, paresztézia, álmosság, ingerlékenység, álmatlanság, szorongás, fáradtság, gyengeség, reverzibilis magassági intracranialis nyomás (pl, papilla, duzzanat a fontanel csecsemőkben).

Az emésztőrendszerből: hányinger, hasi fájdalom, hasmenés, rendellenes májműködést, hányás, emésztési zavar, székrekedés, szájszárazság, dysgeusia, puffadás, módosítsa a nyelvet a szín, toxikus hepatitis (emelkedett máj transzamináz, alkalikus foszfatáz, sárgaság, súlyos májtoxicitás, beleértve a cholestaticus hepatitis, gepatonekroz (biopszia), májzsugor, májelégtelenség (eseteket is beleértve transzplantáció, és a halál).

Az anyagcsere oldaláról: alkohol intolerancia, anorexia, hiperlipidémia, fokozott étvágy.

Caz izom-csontrendi rendszer oldaláról: myalgia, arthralgia.

A légzőrendszerből: orrvérzés.

A bőrről és a bőr alatti zsírról: alopecia, dermatitis, erythema, erythema multiforme, viszketés, kiütés, xeroderma, kipirulás, akut generalizált exanthemás pustulosis, fényérzékenység.

A szív- és érrendszerből: ortosztatikus hipotónia.

Az endokrin rendszerből: a gynecomastia, a mellékvese működésének elégtelensége, a menstruációs ciklus megsértése, esetleg a tesztoszteron koncentrációjának átmeneti csökkenése a vérplazmában (a felvétel után 24 órával normalizált).

Az érzékszervekből: fényérzékenység.

Allergiás reakciók: kiütés, csalánkiütés, anafilaxiás sokk, anafilaxiás reakciók, angioödéma.

Caz immunrendszer oldaláról: ál-anafilaxiás sokk.

Ca reproduktív rendszer oldalán: erekciós diszfunkció, azoospermia (a terápiás értéket meghaladó dózisokban - 200-400 mg / nap).

A laboratóriumi mutatókból: a thrombocytopenia számának csökkenése.

Gyakori reakciók: láz, perifériás ödéma, hidegrázás.

bizonyság

Külső használatra: a fejbőr gombás bőrelváltozásainak kezelésére és megelőzésére; sima bőr dermatomycosis; ingens epidermofitia; a kéz és láb epidermofitózisa, a bőr candidiasis.

Helyi alkalmazásra: akut és krónikus visszatérő vaginális candidiasis kezelésére; a hüvely gombás fertőzéseinek megelőzése a szervezet csökkent rezisztenciájával és antibakteriális szerek kezelésével és más olyan gyógyszerekkel szemben, amelyek megzavarják a hüvely normális mikroflóráját.

Orális adagolás (ha nem elérhető intoleranciát és egyéb terápiák): blastomycosis, coccidioidomycosis, histoplasmosis, chromomycosis, paracoccidioidomycosis.

Ellenjavallatok felhasználásra

Akut és krónikus májbetegség, terhesség, szoptatás, 3 év alatti gyermekek, fokozott érzékenység a ketokonazol; egyidejű vétele a következő szubsztrátok CYP3A4 izoenzim (koncentrációjának növelése ezeknek a gyógyszereknek a plazmában által okozott együttes adagolással ketokonazol emelkedését okozhatja, vagy meghosszabbítása mind terápiás, mind a mellékhatások és fejlesztése potenciálisan veszélyes hatásokat, beleértve a hosszabbító QT-szakasz és fejlesztése "pirouette" kamrai aritmiák): fájdalomcsillapítók (levacetylmethadol, metadon); antiaritmikumok (dizopiramid, dofetilid, dronedaron, kinidin); anthelmintikus és antiprotozoális gyógyszerek (halofantrin); antihisztaminok (asztemizol, misolasztin, terfenadin); gyógyszerek a migrén kezelésére (dihidroergotamin, ergometrin, ergotamin, metilergometrin); tumorellenes gyógyszerek (irinotekán); antipszichotikumok, szorongásoldók és hipnotikumok (lurasidone, midazolam orálisan, pimozid, szertindol, triazolam); kalcium-csatorna blokkolók (bepridil, felodipin, lerkanidipin, nisoldipin); különböző csoportok kardiovaszkuláris gyógyszerei (ivabradin, ranolazin); diuretikumok (eplerenon); immunszuppresszánsok (everolimusz); gastrointestinalis gyógyszerek (ciszaprid, domperidon); lipidcsökkentő gyógyszerek (lovasztatin, szimvasztatin); Más (kolhicin a máj- és veseelégtelenségben szenvedő betegek kezelésében).

Terhesség és laktáció alkalmazása

A májfunkció megsértése iránti kérelem

A vesefunkció megsértése iránti kérelem

Különleges utasítások

A gombás agyhártyagyulladásban való alkalmazás nem praktikus, mert a ketokonazol rosszul behatol a BBB-be.

A hepatotoxicitás kockázata miatt, beleértve a A ketokonazolt csak olyan esetekben szabad használni, ahol a lehetséges előnyöket
meghaladja a lehetséges kockázatot.

A betegek a májenzim vagy vándorolt ​​toxikus májkárosodás miatt beadása más gyógyszerek ne használja ketokonazol, kivéve azokat az eseteket, amikor a várható előnyök igazolják a májkárosodás veszélye.

A kezelés kezdete előtt meg kell vizsgálni a máj működését az akut vagy krónikus betegségek elkerülése érdekében. A kezelés során rendszeresen monitorozni kell a perifériás vér képét, a máj funkcionális állapotát és
vesét a betegeknél annak érdekében, hogy ne hagyja ki a hepatotoxicitás első tüneteit. A hepatotoxicitás fejlődését lehetetlen kizárni az első hónap során, sőt a kezelés első hetében is. A ketokonazol teljes dózisa a súlyos hepatotoxicitás kockázati tényezője. Ezért a kezelés ideje alatt a ketokonazol-kezelésben részesülő betegeknél rendszeresen monitorozni kell a májműködést.

Betegek mellékvese-elégtelenségben, vagy borderline állapotok hátterében stressz (beleértve a kiterjedt műtét, intenzív ellátás) szenvedő betegek hosszabb ideig végzett kezelés gyanúja mellékvese-elégtelenségben monitorozni kell a mellékvese működését, mivel önkéntesek ketokonazol napi dózisban 400 mg-os vagy annál több csökkenését okozta „kortizol válasz” ACTH stimuláció.

Ha a bőrbetegségek kezelése GCS-t használt, akkor a ketokonazolt legkorábban 2 héttel az elvonásuk után írják fel.

A savas italok használata növeli a ketokonazol felszívódását.

Kenőcs külső használatra Verba Farm JSC "MPZ" Sebozol - visszahívás

Volt seborrhea - nincs seborrhea! + fotók előtt és után

Uh, már több véleményt is adtam erre a témára: a szeborra az arcon és az ezzel való foglalkozás módja. És miután az első pozitív eredményt tették egy vélemény megírásához. És aztán ismét felborzongtam, mert. az eredmény rövid életű volt. Ezúttal a kenőccsel 2 hónapos kezelés után írok egy felülvizsgálatot.

A következő bekezdés a leghasznosabb azok számára, akik szintén hasonló problémát észleltek.

Nem fogom kitalálni, mi az oka (sokan közülük), azt hiszem, hogy az örökség, mert a nagymamája korábbi munkatársainak történetei szerint ugyanolyan ostobaság volt az arcán - megmászta őket a Hydrocortisone-nal. Hangsúlyozza és érzelmek általában. az állam, egyesek szerint, szintén súlyosbodást okoz.

A seborrhea megnyilatkozásaival először 17 éves ütközés következett be - fogalmam sincs róla, mi az. Azt gondolta, hogy bármilyen allergia, bőrgyulladás - "Gyoksizonom" -nak van elkenve - másnap elhaladt vagy megtörtént. Egy hónappal később ugyanaz a kenőcs - és kiváló eredmény. Ezután csökken az intervallumok száma - háromhetente, majd kétszer, 2-3 nappal, majd gyakrabban kellett kenetre kenni. Ez majdnem 10 (!) Évig tartott. Amikor a kenetet 3 napig minden héten megkenni kellett, végre rájöttem, hogy valamit meg kell változtatnia. Tudtam, hogy a "Gyioxysone" antibiotikum, de ez is hormon! Ezért sürgősen le kell szállnod!

És "kiszálltam". Ez történt a végén.

Megpróbáltam "Dexpanthenol", ígéretes választ adott. A kenőcs jó, de az irritációtól - a pelenka alatti gyermekektől egyszerűen nem tud megbirkózni.

Aztán dicsérték „Klotrimazol”. Azt kell mondanom, hogy segített, de nagyon "égett" az arcot, súlyos viszketést okozva. 5 napig, 2 napig tiszta arcra kellett mosni, majd újból. Emellett allergiás volt: közvetlenül az orrdugulás, tüsszögés után a szemek viszketni kezdtek. El kellett utasítanom.

Majdnem feladtam. Mivel a legtöbb gyógyszer, amelyben a jelzések szerint a seborrhees dermatitis (Acriderm, Gyioxizone) hormonális. Ön elkenődik - nem viszket, ég, és néhány nap után egy tiszta arc gyors eredmény. De a legfőbb hátrány az, hogy egy idő után minden visszatér, és fennáll a veszély - még nagyobb erővel.

Aztán megkerestem ezt a kenőcsöt.

A fő előny a NEGORMONAL kenőcs. Ez egy gombaellenes szer.

Ha az arcra tapad, nem okoz viszketést vagy égést - elég gyorsan felszívódik. A bőr zsíros az alkalmazás után, de nem dobja a szemébe.

A kenőcs nagyon segített nekem - 2 hónapig csaknem 3 csövet használtam (nem gazdaságos kiadások). Eleinte nem sokat segítettem - a gyenge eredmény a 3. napon volt. De ő volt! Amikor először teljesen megtisztítottam mindent egy héten belül. Majdnem egy hétig semmi sem jelent meg! Aztán 4 napig kezdtem kezelni, és ami a legfontosabb - az exacerbációk közötti intervallumok nagyon hosszúak lettek. Most, miután 3 csövet használtál, 2-3 naponként 2-3 havonta megfestettem, a súlyosbodások egyre kevésbé - mondhatnánk - elhanyagolhatóak.

Nemrég fényképeztem.

A gócok már kicsiek és nem olyan súlyosak, mint korábban. A fénykép közelében 3 nap alatt.

A félreértések elkerülése érdekében - fotkala az ablak közelében, nagyon közel az archoz, hogy jobb volt látni. Nincs retusálás, photoshop, szűrők stb. soha ne használja! (Egyszerűen nem tudom használni).

Javallatok: gombás fertőzések, dermatomycosis, pityriasis, seborrheic dermatitis.

Ellenjavallatok: túlérzékenység, terhesség és szoptatás.

A seborrheic dermatitis kenőcsöt naponta 1-2 alkalommal 2-4 hétig alkalmazzák. A kezelés folytatódik néhány nappal a betegség tüneteinek eltűnése után.

A kézikönyvben mindent részletesen ismertetnek - ezek a fő pontok.

Ez 144 rubelbe került - az interneten ítélve, a 115-ös és a 170-eseknél - a gyógyszertártól függ. By the way, nem adják el minden gyógyszertárban - három bypassed, a negyedik talált. Nos, lehet, hogy a város kicsi.

Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a kenőcsöt - észrevehetően javul a bőr állapota. Bárki, aki ugyanaz a probléma - ajánlom.

Sebozol - utasítások, kritikák, alkalmazás, video

Sebozol - utasítások, kritikák, alkalmazás

Sebozol - gombaellenes gyógyszer bőrsérülések és különböző gombák (élesztő, dimorf stb.) Kezelésére és megelőzésére.

A Sebozol (nemzetközi név - ketokonazol) a gombaellenes szerek csoportjába tartozik, magas aktivitással rendelkezik élesztőgombák, dermatophyták, staphylococcusok, streptococcusok és eumycetes ellen. A gyógyszer elpusztítja a gombás kórokozókat, eltávolítja a gyulladásos folyamatot és irritációt a bőrön.

Összetétel és kibocsátás formája

A fő hatóanyag a 20 mg ketokonazol.

Kiegészítő komponensek: nátrium-lauril-szulfát, nátrium-klorid, nátrium-benzoát, kokokodetanol-amin, polikvaternium, tisztított víz.

A Sebozol mint terápiás sampon, krém és kenőcs külső használatra, tabletta formájában kapható.

A Cebosol farmakológiai tulajdonságai

A Sebozol egy aktív gombaellenes szer, különböző fertőzések és gombák (élesztőgombák, dimorf gombák, staphylococcus stb.) megelőzésére és kezelésére. A gyógyszer gátolja a gombás mikroorganizmusok ergoszterin szintézisét.

Pozitív visszajelzés A Sebozol hatásos gyógyszer a nemi szervek, a gyomor-bélrendszer, a bőr és a haj fertőzéseinek kezelésére.

A sebozol és a rifampicint tartalmazó készítmények egyidejű alkalmazásakor a ketokonazol koncentrációja a vérplazmában nő. A Sebozol növeli az immunszuppresszánsok és antikoagulánsok hatását.

A Cebosol használatára utaló jelek

A Sebozol-ot a fertőző betegségek és gombás léziók megelőzésére és kezelésére írják fel:

 • nemi szervek (inguinalis epidermophytia, candidiasis stb.);
 • bőr (candidamycosis, jéghám, dermatitis, dermatomycosis, stb.);
 • haj (seborrhea, seborrhoea, korpásodás, pityriasis lichen);
 • nyirokrendszer (nyirokcsomók gyulladása, folliculitis, stb.).

Jó visszajelzések A Sebozol megelőző hatású olyan betegek számára, akik hajlamosak a bőrfertőzésekre és a gombás elváltozásokra.

A Cebosol használatára vonatkozó utasítások

Az utasítások szerint a Sebozol krémet és kenőcsöt kis mennyiségű napi 1 alkalommal kell felviselni az érintett felületre. A hatóanyagot körkörösen mozgatni kell a bőrbe, amíg teljesen fel nem szívódik.

A Sebozol tablettákat napi 200-400 mg felnőtt adagban és gyermekeknek 5-10 mg-os szájon át kell szedni. Javasoljuk, hogy a kábítószert étkezés közben vegye be.

A candidiasis, penészgomba és dermatophytosis kezelésének időtartama 2-5 hét. A különböző típusú zsiradék és az epidermofitózis kezelésének időtartama 3-4 hét.

Az utasításoknak megfelelően Sebozol sampon formájában kell használni hetente 2-3 alkalommal. Sampon kerül a sérült területekre és 2-4 perc alatt lemossá. A korpásodás kezelésére a Sebozol-t hetente kétszer kell használni 8-10 héten keresztül. A sampon nem juthat a szemébe és a nyálkahártyákba.

Prevenciós célból a Sebozol tablettákat naponta 1 alkalommal kell bevenni 5-7 napig, 200 mg-os dózisban.

A kezelés folyamán figyelemmel kell kísérni a húgyutak, a máj és a perifériás keringési rendszer működését.

Ellenjavallatok

A Sebozol kinevezésével szembeni ellenjavallatok túlérzékenység és intolerancia a hatóanyag összetevőivel szemben, máj- és veseelégtelenség, a bőr kémiai és traumás sérülései, terhesség és szoptatás.

Óvatosan, a gyógyszert az idősek és a gyermekkorban írják fel (legfeljebb 30 kg testsúlyig).

Sebozol mellékhatásai

A Sebozol a következő mellékhatásokat okozhatja:

 • az emésztőrendszer részeként - hányás, émelygés, hasmenés, dyspepsia;
 • a központi idegrendszerből - szédülés, fejfájás, ájulás, álmatlanság;
 • a szaporodási rendszer részéről - csökkent libidó, menstruációs rendellenességek, fájdalmas ejakulációk.

A kezelés során allergiás reakciókat válthat ki - dermatitis, csalánkiütés, ekcéma, hajhullás, fényérzékenység, bőrkiütés, láz.

Ön figyelte: Sebozol - utasítások, kritikák, alkalmazás

Sebozol

 • Murom Instrument Making Plant, Oroszország
 • Felhasználhatósági időtartam: 2020-ig
 • Murom Instrument Making Plant, Oroszország
 • Felhasználhatósági időtartam: 01.09.2019-ig
 • Murom Instrument Making Plant, Oroszország
 • Felhasználhatósági időtartam: 2020-ig
 • Murom Instrument Making Plant, Oroszország
 • Felhasználhatósági időtartam: 01.10.2019-ig

Sebozol felhasználói kézikönyv

Vásárlóink, akik ezt a terméket vásárolták

A kibocsátás formája

Kenőcs külső használatra 2%.

struktúra

  1 g sampon tartalmaz:
  Hatóanyagok: ketokonazol 10 mg, tisztított víz, nátrium-lauret-szulfát, nátrium-lauril-szulfoszukcinát, kokodietanolamid, nátrium-klorid, nátrium-benzoát, polikvaternium-7, butilezett hidroxi-toluol, EDTA-dinátrium-só, E124 színezéket, ízesítő.
  1 g kenőcs 20 mg ketokonazolt tartalmaz.

csomagolás

Sampon 5 db 5 ml-es.

Kenőcscsövet 15 g-ra.

Farmakológiai hatás

Sampon külső dermatológiai és kozmetológiai használatra. Antimikrobiális és gombaellenes hatás. Visszaállítja a sérült haj szerkezetét. Megszünteti a seborrhea jelenségeket.

A korpásodás elleni sampon hatékonyan és alaposan tisztítja a hajat, eltávolítja a korpát, megakadályozza annak megjelenését és eltávolítja a fejbőr viszketését. A rendszeres használat hosszú ideig megakadályozza a korpásodás újraindulását. Alkalmas napi használatra bármilyen típusú hajra. Hatékonyan tisztítja és tisztítja a hajat.

A "Sebozol" sampont kifejezetten a korpásodás eltávolítására tervezték (a fejbőr, az arc és a törzs gombás és élesztődaganataira hat.) Ezt fel lehet használni a betegségek kíséri a következő tünetek: korpásodás, a seborrhoeás dermatitis (vörös-barna pikkelyes foltok), pityriasis versicolor. A sampon erős sebostaticheskoe, keratolytic, hámlasztó hatású megszünteti a korpásodást, elnyomja a létfontosságú tevékenység a gombák okoznak korpásodás. Ez a sampon használható a korpásodás megelőzésére.

Rendszeres használat esetén teljesen megakadályozza a korpásodás újbóli megjelenését.

Sebozol, használati utasítások

Korpásodás és megelőzés.

A betegségek komplex kezelésében, mint például: seborrhees dermatitis; pityriasis lichen.

Ellenjavallatok

Az összetevők egyéni intoleranciája.

Adagolás és adminisztráció

Elég, ha hetente vagy akár kéthetente egyszer mossuk meg a hajad. 5 ml sampoz Sebozol tiszta, nedves hajra és fejbőrre helyezett, habot és hagyja 5 percig. Ezután alaposan öblítse le. Az alkalmazás két szakaszból áll: a korpásodás első fokozatának eltávolítása (annak érdekében, hogy megszabaduljon tőle, a haját két héten át kell mosni 4 hétig); A 2. fázisú megelõzés (a korpásodás megelõzésére használjon sampont hetente egyszer vagy kéthetente, a korpásodás súlyosságától függõen). 3-4 alkalmazást követően a fejbőr természetes funkciója helyreáll és a korpásodás eltűnik.

A Sebozol kenőcs külsőleg van felhordva. Vékony réteget alkalmazzon a sérülésen 1 alkalommal / nap.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Ellenjavallatok nem állnak rendelkezésre. A terhesség alatt a sampon korlátozás nélkül használható.

Különleges utasítások

A sampont el kell kerülni a szemmel, ha öblítjük, alaposan öblítsük le meleg vízzel.

Kábítószer kölcsönhatások

Annak megakadályozása érdekében elvonási hosszantartó helyi kezelésére kortikoszteroid (formájában egy krém, kenőcs, testápoló) arra ösztönzik, hogy folytassák együtt történő használatuk sampon, majd visszavonása kortikoszteroidok 2-3 héten belül.

Sebozol, sampon

analógok

Analóg kiválasztásakor ne felejtse el figyelembe venni a palack kapacitását.

Az átlagár 100ml *: 340 rubel.

Használati utasítások

A Sebozol 100 és 200 ml-es injekciós üvegekben kapható, ez megkülönbözteti a versenytársaktól, ha hosszú távra van szükség. Továbbá a gyártó azt mondja, hogy a "Sebozol" sampon elég, hogy hetente vagy akár kéthetente egyszer mosson hajat, a többi korpás sampontól eltérően.

Van egy 5 db-os eldobható tasak csomagja, amely elegendő a megelőzéshez.

A folyadék vörös, áttetsző, homogén, könnyen felhordható és habosítható. Az antifungális kezelés mellett ugyanolyan tulajdonságokkal és hatással is bír, mint a szokásos sampon.

bizonyság

A gombafertőzések, különösen a fejbőr megelőzése és kezelése:

Ha a sima bőr a haj mellett van, akkor a Sebazol sampont vagy analógjait a megelőzéshez is használnia kell.

Ha a lágyékos epidermofit ajánlott sampon használatára intim higiéniára (hacsak természetesen a haj nincs teljesen eltávolítva).

ellenjavallat csak egy: a gyógyszer komponenseinek intoleranciája.

Hozzávalók: Aromatizálószer, nátrium-benzoát, butil-hidroxitoluol, víz, ketokonazol (1%), kokodietanolamid, színezék E124, nátrium-lauret-szulfát, nátrium-lauril-szulfoszukcinát, polikvaternium-7, nátrium-klorid, EDTA-dinátrium-só.

A mellékhatások nem valószínűek. Ha az alkalmazott sampon mennyisége túlzott, vagy ha az expozíció túl hosszú, erythema és égési sérülést okozhat. Ebben az esetben különleges kezelés nem szükséges, a tünetek a tanfolyam leállítása után következnek.

Adagolás és adminisztráció

 1. Vigyázzon samponra a nedves haj és fejbőr tisztításához, masszázs.
 2. Várjon 5 percig.
 3. Teljesen öblítse le.

Az alkalmazás két szakaszból áll:

én korpásodás megszüntetése: hetente 2 alkalommal 4 hétig,

II Megelőzés: hetente egyszer vagy kéthetente, attól függően, hogy milyen erős volt a korpásodás a kurzus kezdete előtt.

Jó hatás észlelhető a harmadik vagy negyedik alkalmazás után, de a dermatitisz visszatérésének elkerülése érdekében teljes kezelésre van szükség.

A gombás léziókhoz kövesse az orvos utasításait.

más

Ne engedje, hogy a sampon jöjjön a szemébe, azonnal öblítse le vízzel, ha véletlen.

Tárolja zárt injekciós üvegben, olyan helyen, amely gyermekek számára nem hozzáférhető, 5-25 ° C hőmérsékleten.

Felhasználhatósági időtartam 2 év.

Vélemények

(Hagyja visszajelzését a megjegyzésekben)

[Su_quote cite = »Anonymous"] egyszer használható ez a sampon a orvoshoz, korpásodás nagyon gyorsan eltűnnek, és a viszketés is fennáll, akkor a 3. hét Az orvos azt mondta - mellékhatás. [/ su_quote]

[su_quote cite = "Remélem, Moszkva"] Én folyamatosan használom a Sebazolumot, elég hosszú ideig korpásodás, mindenkinek tanácsot adok. [/ su_quote]

* - Az értékesítés során az eladók átlagértéke nem nyilvános ajánlat

Hagyd visszajelzésedet a drogról Válasz visszavonása

Legnépszerűbb:

A doktor konzultáció ingyenes.

Piszkos trükk nélkül. Csak hagyd a kérdésedet a megjegyzésekben, és a szakértő válaszol rá.

A teljes listát (több mint 150 db) az árak rendszeresen frissítik.

Jelölje meg a gomba fénykép szerint

Mikor megy orvoshoz? Javasoljuk, hogy megtanulják, hogy a körömgomba hogyan néz különböző fázisokban.

Tudok gyógyítani 1 napra? A fertőzések, az átviteli útvonalak, a kábítószerek elkerülése.

Tudok gyógyítani 1 napra? A fertőzések, az átviteli útvonalak, a kábítószerek elkerülése.

Hogyan lehet eltávolítani a szemölcsöket?

Gyermekek szemölcsök, papillómák és condylomák a felnőtteknél, mi veszélyes otthoni eltávolításra?

Szenvedés a nők körében

A szúrás vagy a hüvelyi candidiasis nem minden második nő tudta.

Dermatitis: fotó és leírás

Lehetséges, hogy a bőrön lévő folt egyáltalán nem gombás. Hasonlítsa össze a fotót, hogy biztos legyen benne.

Ha van jellegzetes kiütés, akkor orvoshoz kell fordulnia, vagy legalább egy gyógyszertárba.

A cukorbetegség a férfiakban

Az emberiség erős feleinek képviselői valamilyen oknál fogva úgy vélik, hogy a tőr a nők előjoga, de nem az.

Mint egy gomba kezelése

A különböző típusú gombáknak szánt gyógyszerek listája. Kenőcsök, krémek, lakkok, kúpok, tabletták - összehasonlítások, felülvizsgálatok, költségek.

Teszt az orvosoknak

Ellenőrizze a bőrgyógyászat tudását, ha szakértő vagy diák vagy.

Sebozol

A leírás aktuális 2015/06/03

 • Latin név: Sebozole
 • ATX kód: D01AC08
 • Hatóanyag: Ketokonazol (ketokonazol)
 • Gyártó: Murom eszközgyártó üzem (Oroszország)

struktúra

1 g-ban sampon vagy kenőcs 20 mg-ot tartalmaz ketokonazol.

A sampon készítmény tartalmaz segédanyagokat: tisztított víz, dinátrium-EDTA, illatanyag-lauret-szulfát és a nátrium-lauril-szulfoszukcinát, kokodietanolamid-klorid és nátrium-benzoát, butilezett hidroxi-toluolt, polikvaternium-7, színezék E124.

A kibocsátás formája

 • sampon általában 100 vagy 200 ml-es PVC-palackok palackozásával.
 • kenőcs polietilén csomagolásban 10, 15, 20 g permetezővel.

Farmakológiai hatás

Farmakodinamika és farmakokinetika

A gombaellenes szerek, mint a bőrgyógyászat. A külső alkalmazásnak antimikrobiális és gombaellenes hatása van, segít helyreállítani a hajszerkezetet és kiküszöbölni a seborrheát.

Mint kozmetikai eszköz, a sampon hatásos a korpásodás megelőzésére és eltávolítására, alaposan megtisztítja, tisztítja a hajat, eltávolítja a viszketést a fejbőrről. A Sebozol mindennapos használatra és bármilyen típusú hajra alkalmas.

Használati utasítások

A Sebozol használata javasolt:

 • a bőr, a haj és a köröm különféle sérülései miatt dermatophytes, élesztő;
 • a dermatofitozov, onychomycosisban, candidal paronychia, színes zuzmó, folliculitis, trihofitii;
 • a mycosisGIT és szem;
 • a bőr kezelésére leishmaniasis, seborrheás dermatitis, okozta Pityrosporum ovale, rendszer mycoses(candidiasis, paracoccidioidomycosis, histoplasmosis, kokcidioidomikózis, biasztomikőzis), gombás szepszis;
 • hatásos az akut és a krónikus visszatérőben is hüvelyi candidiasis;
 • megelőzésre mycosesbetegeknél immunszupprimált.

Ellenjavallatok

 • Túlérzékenység a sampon összetevőire.
 • Akut vese- vagy májbetegség.
 • Szoptatás és terhesség.

Mellékhatások

A különböző szervek és rendszerek tekintetében a Sebozol a következő mellékhatásokat okozhatja:

 • Idegrendszer: fejfájás, szédülés, álmosság, paresztézia.
 • Az emésztőrendszer: az étvágy csökkenése, émelygés, hányás, hasmenés, hasi fájdalom.
 • Emésztőrendszeri szervek: a májenzimek fokozott szintje a vérben - transzamináz, sárgaság, hepatitis nagy letalitással, több mint 2 héten keresztül növelve az alapok felhasználását.
 • Genitourinary rendszer: a férfiak emlőmirigyének növekedése (gynecomastia), csökkent libidó, oligospermiát, impotencia, Emellett a nőknél a menstruációs szabálytalanságok is lehetségesek.
 • Allergiás reakciók a bőr megnyilvánulásai formájában urticaria és viszkető.
 • Egyéb mellékhatások között a következőket jelentették: fénykerülés, alopecia(alopecia), ízületi fájdalom, láz, hidegrázás, thrombocytopenia. Egyes betegeknél helyi reakciók, mint például vérbőség, a bőr irritációja, égési sérülések és bőrkiütés, érintkezés kialakulása bőrgyulladás, növelje a zsírtartalmat vagy a száraz hajat.

Használati utasítás (Módszer és adagolás)

5 ml-es sampon A Sebozol-t a nedves hajra és a fejbőrre kell tisztítani, majd habosítani és legfeljebb 5 percig hagyni, miután - alaposan öblítse le a fejét és távolítsa el a sampont.

A korpásodás megszüntetése érdekében hetente kétszer sampont kell alkalmazni 4 hétig.

A korpásodás megakadályozása érdekében Sebozol sampont kell használni 1 vagy 2 héten belül. A rövid megelőző tanfolyam esetében ajánlatos 5 ml-t használni.

túladagolás

Ha túl sok sampont használ, előfordulhat bőrpír, égő érzés a bőrön. A tünetek általában eltűnnek a teljes sampon eltávolítása után.

kölcsönhatás

ketokonazol csak két héttel a topikális gyógyszerek eltörlését követően alkalmazható glukokortikoszteroidokat.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

Ajánlatos Sebozol sampont tárolni száraz, sötét helyen, legfeljebb 15 ° C környezeti hőmérsékleten. Korlátozni kell a gyermekek és háziállatok hozzáférését.

Lejárat dátuma

Tartsa a sampont, feltéve, hogy a csomagolás sértetlensége legfeljebb 2 év lehet.

Különleges utasítások

Kerülje a szemmel való érintkezést a samponnal!

analógok

 • Nizoral
 • Mikozoral
 • Perhotal

Vélemények

A Sebozol samponra vonatkozó vélemények sokak, hiszen a 21. században a korpásodás elleni kozmetikai eszközök aggodalomra adnak okot bárkinek, aki ezt a problémát felvette, ami azonnal látható a szabad szemmel. De ez az eszköz tényleg működik! Ezt megerősíti a többség, és jegyezze meg kellemes illatát, a helyreállítás hatékonyságát és a haj egyszerű mosását, megfizethető áron.

Ár Sebozol, hol vásárolni

ár Sebozol zacskókban 5 ml kb. 150 rubel 5 darabra.

Sebozol sampont egy üvegben 100 ml-es költségek 280-330 rubel, 200 ml - 490-500 rubel.