Mikozon (mikonazol), kenőcs

Mikozone: használati útmutató és felülvizsgálat

Latin név: Mycoson

ATX kód: D01AC02

Hatóanyag: mikonazol (mikonazol)

Gyártó: Agio Pharmaceuticals (India)

Frissítse a leírást és a fényképet: 05/18/2018

Az árak a gyógyszertárakban: 121 rubel.

A mycison gombaellenes szer külső és helyi alkalmazásra.

A kibocsátás és az összetétel formája

A mycosis a következő formákban áll elő:

 • Krém külső használatra 2%: homogén, csaknem fehér vagy fehér, egy egyedi illata, anélkül, hogy a felvétele idegen részecskék (15 g a-alumínium-csőben egy kartondobozban 1 cső);
 • vaginális kúpok: egy henger alakú, hegyes vége, amelynek sima felülete, csaknem fehér vagy fehér (7 darab a buborékfóliában egy buborékfólia karton 1.).

1 g tejszínben:

 • hatóanyag: mikonazol-nitrát - 20 mg;
 • További komponensek: cetosztearil-alkohol, propilén-glikol, folyékony paraffin, fény, cetomacrogol 1000 fehér lágy paraffin, a nátrium-hidrogén-foszfátot, dinátrium-edetát, tisztított víz, hlorokrezol.

Az 1 kúp tartalma:

 • hatóanyag: mikonazol-nitrát - 100 mg;
 • kiegészítő összetevő: szilárd zsír.

Farmakológiai tulajdonságok

farmakodinámia

A mikonazol gombaellenes hatást fejt ki. Ellensúlyozza az ergoszterin termelését, elősegíti a lipidkompozíció változását és a sejtfal permeabilitását. Az anyag aktív dermatophytákkal, élesztőgombákkal és más gombákkal szemben, valamint anti-mikrobiális hatást mutat a gram-pozitív mikroorganizmusokkal szemben.

Gyorsan eltávolítja a viszketést, amely gyakran kórokozik a gombás fertőzésekkel. Ha az intravaginális alkalmazás nem vezet a mikroorganizmus összetételének és a hüvely pH-értékének megváltozásához.

farmakokinetikája

A helyi alkalmazásokat a vérben csak kisszámú metabolitok detektálják. A mikonazol-nitrát gyorsan elpusztul a májban, inaktív származékok formájában, a dózis 14-22% -a ürül a veséken keresztül.

Az ágensnek a hüvelybe történő bevezetését követően egy aktív szuszpenziót szabadítanak fel. Intravaginális alkalmazás esetén a szisztémás abszorpció korlátozott. A kúp beadása után 8 órával a hüvelyben lévő hatóanyag 90% -át észleljük. Sem a plazmában, sem a vizeletben nem észlelhető az állandó miconazol.

Használati utasítások

 • miconazollal érzékeny gombák által stimulált dermatomycosis (beleértve a gram-pozitív mikroorganizmusok másodlagos fertőzését is) - tejszínre;
 • a vulvovaginalis candidiasis és a gram-pozitív baktériumok okozta másodlagos fertőzések - a kúpok esetében.

Ellenjavallatok

Az utasítások szerint a Mikozone mindkét dózisformában ellenjavallt, ha az imidazolokkal vagy a készítmény bármely más összetevőjével szembeni túlérzékenységgel rendelkezik.

A kúpokhoz további ellenjavallatok a következők:

 • legfeljebb 12 éves korig;
 • herpetikus láz;
 • II-III terhességi trimeszterek.

Nagyon óvatosan, a Mikozone-t a következő betegségek / állapotok esetén kell alkalmazni:

 • a mikrocirkuláció zavara;
 • diabetes mellitus;
 • A terhesség és a laktáció idejének trimeszterében (kúpokra).

Használati utasítás Mikozona: módszer és adagolás

A Mikozon krém kizárólag külső használatra készült.

A gombaellenes szer naponta kétszer (reggel és este) ajánlott a problémás terület előzőleg mosott és szárított bőrére alkalmazni és enyhén dörzsölni. Szükség esetén az okkluzív kötés használata megengedett.

Az eljárásokat addig kell végrehajtani, amíg a tünetek teljesen eltávolulnak, és a következő néhány napig is, hogy megakadályozzák a relapszusok előfordulását. A kezelés során mycological monitoringot kell végezni, amely alapján a terápia időtartama meghatározásra kerül. A tanfolyam 2-6 hétig változhat.

kúpok

A hatóanyagot intravaginálisan adagoljuk, 1 kúpot injektálunk a hüvelybe, mielőtt lefekvésre 6-7 nappal éjjel. Ha szükséges, a terápia időtartama csökkenthető 1 kúp bevezetésével az első nap este, majd a következő három napban, naponta kétszer, egyenként 1 egységgel. reggel és este.

Mellékhatások

A megnövekedett érzékenység a mikonazollal helyi allergiás reakciók jelentkezhetnek: bizsergés és égő érzés a bőrfelület alkalmazásakor, bőrpír; ritkán - kiütés, duzzanat, csalánkiütés, erythema.

kúpok

A kezelés során fellépő nemkívánatos hatásokat ritkán észlelik, és rendszerint rosszul fejezik ki őket. A leggyakoribb rendellenességek, amelyek főleg a tanfolyam elején megfigyelhetők, helyi irritáció, égő érzés, viszketés. Volt olyan eset is, amikor az alsó hasi bőrkiütés és görcsös fájdalom jelentkezett.

túladagolás

Az ajánlott szintet meghaladó dózisú Mikozone krém használata nem vezet életveszélyes körülmények / reakciók kialakulásához.

A Mycosone esetleges orális adagolásával a következő tünetek jelentkezhetnek: gastralgia, émelygés, étvágytalanság, hányás, májkárosodás; ritkán - pollakiuria, hallucinációk, álmosság, bőr allergiás reakciók.

A specifikus antidotum ismeretlen. Ebben az állapotban aktív szenet veszünk és a tüneti kezelést végezzük.

Különleges utasítások

Vigyázzon, nehogy a krém a szemébe kerüljön.

Ha a terápia ideje alatt allergiás reakciók vagy irritáció alakul ki, a Mikozon alkalmazását le kell állítani, és konzultálni kell szakemberrel.

Kúpok használatakor, ha szükséges, a gyógyszer eltávolítható úgy, hogy a hüvelyet felforralt vízzel mossuk.

Az újbóli fertőzés megelőzése érdekében tiszteletben kell tartani a higiéniai szabályokat. Ha a szexuális partnerben fertőzés jeleit azonosítja, megfelelő kezelést is igényel.

Nem javasolt a Mikozone krém formájában több mint négy hétig.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A Mikozon krém terhesség alatt és laktáció alatt is használható, mivel a mikonazol külső alkalmazása esetén a nitrát nem szívódik fel a szisztémás véráramba.

A vaginális kúpok ellenjavalltok a terhesség II-III. Trimeszterében történő alkalmazásra. Az első trimeszterben a gyógyszer intravaginális beadása csak akkor lehetséges, ha a kezelőorvos véleménye szerint a nő várható élettartama jelentősen meghaladja a magzat egészségét fenyegető veszélyt.

A laktációs időszak alatt a kúpot óvatosan kell használni, mivel nem ismert, hogy a mikonazol kiválasztódik-e az anyatejbe.

Alkalmazás gyermekkorban

A kúpok 12 éves kor alatti gyermekek ellenjavallt.

Kábítószer kölcsönhatások

A kúpok érintkezését ellenőrizni kell a latexből (óvszerek, fogamzásgátló membránok) készült termékekkel szemben, amelyek e termékek esetleges károsodásához vezethetnek.

A mikonazol fokozza a fenitoin, az orális hipoglikémiás gyógyszerek, a közvetett antikoagulánsok hatását.

analógok

A Mikozone analógja a Ginezol 7.

A tárolás feltételei

Tartsa távol a gyerekektől 25 ° C-ot meg nem haladó hőmérsékleten.

Felhasználhatósági időtartam - 3 év.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Vény nélkül kapható.

Értékelések a Mikozone-ról

Az orvosi fórumokon elérhető, néhány vélemény Mikozonról többnyire pozitív. A krém formájában jelenik meg a gyógyszereknek a felülvizsgálatok szerint, hatékony, gyors hatású és viszonylag olcsó eszközökkel, amelyek sikeresen használják a test bőrének, lábának és körmének kóros elváltozásait.

Vannak azonban olyan felülvizsgálatok is, amelyeknél a krém elégtelen hatása vagy a hosszú távú használat szükségessége van. Mikozon hiányosságai között szerepel a súlyos égetés alkalmazása alkalmazása során, amely egyes betegekben a gyógyszeres kezelés eltörléséhez vezetett.

A Mikozon ára a gyógyszertárakban

A Mikozon ára: 2% krém külső használatra (15 g csőben) - kb. 120-150 rubel. A hüvelykúp formájában lévő gyógyszerhez nem áll rendelkezésre megbízható ár, mivel jelenleg nem kerülnek értékesítésre gyógyszertárakban.

Mikozon krém 2% 15 g

Mikozone 2% tejszín 15g

Oktatás: Rostov Állami Orvostudományi Egyetem, "Medicine" specialitás.

A készítményre vonatkozó információ általános, tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti a hivatalos oktatást. Az önkezelés veszélyes az egészségre!

Mindenkinek nincsenek egyedülálló ujjlenyomataik, hanem nyelvük is.

Még akkor is, ha egy személy szíve nem verte meg, akkor még hosszú ideig élhet, amit a norvég halász Jan Revsdal bizonyított nekünk. A "motorja" 4 órával leállt, miután a halász elveszett és elaludt a hóban.

A belekben több millió baktérium születik, él és meghal. Ők csak erős növekedéssel láthatók, de ha összejöttek, rendszeres kávéscsészébe illeszkednek.

A lefties átlagos élettartama kevesebb, mint a jobboldali.

Működés közben az agyunk energiát tölt egy 10 wattos villanykörte számára. Tehát egy fényes izzó fényképe egy érdekes gondolat idején nem olyan messze van az igazságtól.

Sok gyógyszert eredetileg gyógyszerekként forgalmaztak. A heroint például eredetileg a gyermek köhögés gyógyításaként vezették be a piacra. És a kokaint az orvosok ajánlották érzéstelenítésként és az állóképesség növelésének eszközeként.

Az a munka, amely nem felel meg egy személynek, sokkal károsabb a pszichére, mint egyáltalán a munka hiányára.

Azok, akik rendszeresen reggeliznek, sokkal kevésbé valószínű, hogy elszenvedik az elhízást.

A caries a világon a leggyakoribb fertőző betegség, amely még az influenza sem tud versenyezni.

Embereken kívül csak egy élő lény van a Földön - egy kutyán - a prosztata gyulladása. Ez valóban a leghűségesebb barátunk.

Egy képzett ember kevésbé hajlamos az agybetegségekre. A szellemi tevékenység hozzájárul a további szövetek kialakulásához, amelyek kompenzálják a betegeket.

Az emberi csontok négyszer erősebbek, mint a beton.

A legtöbb nő jobban örülhet a tükörben gyönyörű testüknek, mint a szexből. Tehát a nők törekszenek a harmóniára.

A legmagasabb testhőmérsékletet Willie Jones-ben (USA) jegyezték fel, aki 46,5 ° C hőmérsékleten lépett be a kórházba.

Az amerikai kutatók kísérleteket végeztek az egereken, és arra a következtetésre jutottak, hogy a görögdinnye lé megakadályozza az erek arterioszklerózisának kialakulását. Az egerek egy csoportja szokásos vizet ivott és a második görögdinnye lé. Ennek eredményeképpen a második csoport edényei koleszterin-plakkoktól mentesek voltak.

Úgy tűnik, nos, mi új lehet olyan furcsa témában, mint az influenza és az ARVI kezelése és megelőzése? Mindenki régóta ismert, mint a régi "nagymama" módszerei, az egyik.

mikonazol

A leírás aktuális 2016/06/23

 • Latin név: mikonazol
 • ATX kód: D01AC02
 • Hatóanyag: Mikonazol (mikonazol)
 • Gyártó: Elegáns, India

struktúra

Minden készítmény hatóanyagot tartalmaz: mikonazol.

További összetevők a javasolt mikonazol farmakológiai formájától függenek.

A kibocsátás formája

Mikonazol termelődik számos dózisformákban, például vaginális kúpok, krém, gél, tabletta és megoldások belső használatra, és egy folyadék-alkohol oldatot a külső használatra. Ebben az esetben, a gyertyák csomagolt csomagolásban 8 vagy 15 darab, a krém van csomagolva csövek 15 vagy 30 g, és a gél - 40g.

Ami a tabletták, azok kedvezmény 10 darab a verem, intravénás oldatot ampullákba 5 db csomagonként, alkoholos oldatban - fiolákba egy speciális ecsettel 30 ml, és folyékony külső használatra 30 g - egy aeroszol tartályba.

Farmakológiai hatás

A gyógyszer bármilyen formája jellemző gombaellenes és antibakteriális hatást.

Farmakodinamika és farmakokinetika

A mikonazol képes gátolni a bioszintézist ergoszterol héj, valamint egyes gombák plazmamembránjai. Ezenkívül változik a lipidkompozíció és a sejtfal permeabilitása.

Ugyanakkor a dermatomycetes és az élesztő különleges érzékenységet mutat. A legtöbb gyógyszer hatásos a betegségek kezelésére, amelyek gomba okozza Coccidioides immitis, Petriellidium boydii, Cryptococcus neoformans, Candida albicans, Paracoccidioides brasiliensis, Trichophyton, Malassezia furfur, Epidermophyton és néhány Gram-pozitív baktériumok ellen.

Ha a gyógyszer helyi alkalmazását alkalmazzák, vér egy kis mennyiségű metabolitok. A májba való behatolás után a főkomponens gyors pusztulást szenved. Szisztémás alkalmazás esetén a kiválasztás a vesék segítségével történik. A gyógyszert nehéz leküzdeni gistogematicheskie akadályok, szinte nem jut be a cerebrospinális folyadék.

Használati utasítások

A gyógyszer alkalmazásának főbb jelzései:

 • felületes és szisztémás mikózisok;
 • dermatomycosis és onychomycosis;
 • a fejbőr mikózisai;
 • hüvelyi mycosis;
 • a szájüreg, a gyomor-bél traktus, az urogenitális szervek blasztomycetosisai;
 • gomba kiegyensúlyozás.

A mikonazolt a különböző gombafertőzések megjelenésének megelőzésére is lehet alkalmazni, ha a szervezetet csökkent immunológiai rezisztencia jellemzi.

Ellenjavallatok

Az intravénás beadásra szánt tabletták és oldatok használata ellenjavallt, ha:

Mellékhatások

A mikonazol belső használata okozhat hányinger, hasmenés, különböző típusok allergiás események.

Külső alkalmazás esetén a helyi irritáció és az allergiás reakciók kialakulása nem kizárt.

Az intravénás beadásból eredő mellékhatások a következők lehetnek: hidegrázás, hasmenés, szédülés, bőrkiütés, thrombophlebitis.

A mikonazolra vonatkozó utasítások (módszer és adagolás)

A mikonazol tablettákat szájon át kell beadni, a gyógyszer egyidejű intravénás beadásával. Általában ezt a rendszert a gasztrointesztinális traktus mycosisának kezelésében és megelőzésében alkalmazzák. Felnőttek számára napi 4 alkalommal naponta egy tablettát írnak fel. A gyermekek adagolását a testtömeg - 20 mg / 1 kg figyelembe vételével kell kiszámítani.

A gél formájában lévő gyógyszert a kezelés alatt írják le, és célja a szájüreg és a gasztrointesztinális traktus mycosisának megelőzése. Ebben az esetben a felnőtteknek fele és kisméretű betegeket kell bevenni - napi 4 alkalommal egy adag dózis kanállal. A gélt azonnal nem szabad lenyelni, de jobb, ha egy ideig a szájban tartja. A tünetek megszüntetése után ajánlatos a kezelést körülbelül egy hétig folytatni.

A helyi alkalmazásra szánt gyógyszerformák a bőr és a köröm gombás elváltozásainak kezelésére szolgálnak. Folyadék, krém vagy kenőcs A Miconazole használati utasításokat javasoljuk közvetlenül a sérülésekre, majd dörzsölje őket, amíg teljesen fel nem szívódik. Napi használat esetén a terápiás hatás 2-6 héten belül megmutatkozik. De miután megszüntette a betegség jeleit, legalább egy hétig használja a kábítószert.

A kezelés alatt onychomycosisban folyékony mikonazol-nitrátot kell alkalmazni az érintett körmökre, valamint a szomszédos bőrre, majd kötéssel kell ellátni. A terápia hosszú ideig tart - amíg az új körömlemez meg nem nő. A gyógyszert naponta legalább 2 alkalommal kell alkalmazni.

A gyógyszer intravénás adagolását szisztémás mycosisok kezelésére írják fel. Az átlagos napi dózis 600 mg, de szükség esetén megnő.

Bevezetés egyszerre, de lassan - 30-60 percig. Lehetőség van egy csepegtető bevezetésre is, amelyet többféle módon végzünk. Ezen eljárás során különös gonddal kell eljárni. Az ampulla előtti oldatot nátrium-klorid-oldattal hígítjuk. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a gyors bevezetés megzavarhatja a szívritmust és hányást okozhat.

A kezelésben hüvelyi mycosis általában kijelölnek gyertyákat Miconazol. Az utasítások szerint minden este, mielőtt lefeküdne, egy hüvelygyertyát vezettek be, amennyire csak lehet a hüvelybe. Amikor a betegség tünetei eltűnnek, a gyertyákat, a Miconazol-t 2 hétig kell használni.

túladagolás

Túladagolás előfordulása akkor jelentkezik, ha az ajánlott dózis jelentősen meghaladja a túladagolást. Ennek a kellemetlen következményei a hasmenés és a hányás.

Ebben az esetben tüneti kezelést végeznek, a gyógyszer adagja csökken.

kölcsönhatás

A mikonazol tabletta növelheti az antikoagulánsok, a hypoglykaemiás gyógyszerek aktivitását szulfonil-karbamid és fenitoin.

Kombinálás a karbamazepin okozhat mellékhatásokat.

Különleges utasítások

Különös gonddal kezelik ezt a gyógyszert szoptatás, a diabetes mellitus és a mikrocirkuláció rendellenességei.

Ha a gombás nail léziók kezelésére kerül sor, vágja le rövidebb ideig. Az interdigital terek, lábak feldolgozását is javasoljuk kényelmes és szellőző cipők viselésére, gyakori zokni váltásra.

A hüvelyi elváltozások hatékony kezelésére egyidejűleg szexuális partner terápiát írnak elő.

Fontos megfontolni, hogy a kúpok csökkenthetik a mechanikai megbízhatóságot fogamzásgátlás.

Ha a kezelés ideje alatt helyi reakciók alakulnak ki, vagy hosszú ideig nincs klinikai javulás, akkor egy másik kezelést választanak.

Meg kell próbálnia megakadályozni, hogy a krém vagy a gél bejusson a szemébe.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

A kábítószer bármely gyógyszerformájának tárolásához sötét és hűvös helyre van szükség.

Lejárat dátuma

analógok

Főbb analógok: Doktarin, Afloriks, metronidazol, Dermonistat, Funginazol, Mezolitan, Mikonal, Mikostat, Neomikol, Surolan.

Vélemények Miconazolról

Amint azt a női fórumokon folytatott számos megbeszélés mutatja, a kezelés problémája szájpenész és más gombafertőzések sok embert, főleg nőket zavarnak. Aktívan tárgyalnak a hagyományos gyógymódokról és természetesen az orvosi készítményekről, amelyek minden évben nagy számban jelennek meg.

Azonban a Miconazol felülvizsgálata különösen gyakori. Ezenfelül a miconazol anyag alapján számos egyéb gyógyszert fejlesztettek ki, amelyek farmakológiai formájukban, hatékonyságukban és alkalmazásuk módjában különböznek egymástól. A gombaellenes hatással rendelkező kozmetikai eszközök, például samponok, losonok, krémek is nagy népszerűségnek örvendenek.

Gyakran vannak megjegyzések a kenőcsökről a Mikonazolról. Ez a leggyakoribb eszköz a gombás bőrelváltozások kezelésében. Rendszerint a kezelés rendkívül hatékony, így teljesen megszabadulhat a betegségtől és javíthatja az életminőségét. Néhány felhasználó szerint a kenőcs Miconazole folyamatosan a házi orvoslásban van, ami általában nem teljesen helyes. Az a tény, hogy minden gombás betegség teljes körű kezelést igényel, hogy egyszerre és mindenkorra megszabaduljon egy ilyen problémától.

A fogak kezelésére gyertyákat széles körben használnak, néhány beteg azt állítja, hogy gyertyák Metronidazol gyorsabban és hatékonyabban működjenek. Mindazonáltal ezek mindegyike segít a betegség tüneteinek teljesen megszüntetésében, és sok évig nem emlékszik rájuk.

Sajnos gyakran ezt a gyógyszert a beteg önmagában használja. Ezért nem mindig jelentik a teljes gyógymódot. Vannak olyan esetek, amikor a terápia hatékonyságát még akkor sem figyelték meg, ha szakembert választott. De ha a rigó tünetek nem szűnnek sokáig, akkor be kell kapcsolnia ismét az orvoshoz A megfelelő kezelés, mivel gyakran az ilyen esetekben, egyéni megközelítés az ellenőrző laboratóriumi paraméterek.

Egy külön téma a miconazol terhesség alatt történő alkalmazása, mivel ebben az időszakban a betegség tünetei különösen gyakran manifesztálódnak. Fontos megjegyezni, hogy vannak olyan terápiás formák, amelyek terhesség alatt használhatók. Ezért egyszerűen szükséges a beavatkozó orvos kijelölése.

A gyógyszeres kezelés mellett a betegek életmódbeli változásait is meg kell tenni. A terápia sikere nagymértékben függ a megfelelő táplálkozástól, a napi rendszertől és így tovább. Különböző élethelyzetek okozhatnak immunitás, és ennek következtében a nemkívánatos tünetek későbbi megnyilvánulása, ezért figyelnie kell egészségi állapotát és az egész szervezetet.

Ár Miconazole, hol vásárolni

A kenőcs ára A Miconazole 15 g 128 rubelt tartalmaz. Tud vásárolni krém 90-110 rubelt.

A gyertyák ára a mikonazol 200-350 rubel.

A tabletták ára az orosz gyógyszertárakban körülbelül 105 rubel.

Kenőcs (krém) Mikozon és Mikonazole

Mikozon - gombaellenes szer külső, gyártó indiai farmakológiai Agio Pharmaceuticals (cím: A-38; Nandjyot Industrial Estate Kurla Andheri Road, Safedpool, Mumbai, 400072, tel: 91-22-851 8206).

Analóg Mikozona szinonima - mikonazol krém, ami által az ukrán Darnitsya (cím: Str Borispolska, 13, 02000, telefon: 044-207-73-18.).

Ezeknek a gyógyszereknek a költsége a gyógyszertárak felszámolásától függ.

15 g Mikozon krém költsége:

 • Moszkvában - 120-140 rubel;
 • Szentpéterváron - 140-160 rubel;
 • a Régiókban - 130-170 rubel.

A Cream Miconazole jelenleg nem érhető el Oroszországban. Ezt helyettesíti a Mikozone vagy más analóg.

Hol vásárolhat

Az ilyen online gyógyszertárakban Mikozon krémet vásárolhat:

A kibocsátás formája

A Mikozone 2% krém formájában kapható külső használatra 15 g-os csövekben külső gombás elváltozások kezelésére.

Krém Miconazol (2%) 15 g-os csövekben is kapható, és külső használatra készült.

A miconazol egyéb formái:

 1. Orális adagolású tabletták. alkalmaz szisztémás gombás elváltozások, candidiasis, emésztőrendszeri gombák. 10 db-os kartonpapír csomagokban kerülnek értékesítésre. Minden tabletta 250 mg hatóanyagot tartalmaz.
 2. Gél az orális adagolásra. alkalmazható szisztémás gombás betegségekkel és a gyomor-bél traktus (nyelőcső, gyomor) elváltozásával, orális nyálkahártyával. Készült 40 g-os csövekben (1 g-ban 20 mg hatóanyagot tartalmaz).
 3. Vaginális gyertyák. Használják a nemi szervi gombafertőzések kezelésére. 15 és 8 darabos csomagolásban. Minden gyertya 0,1 g hatóanyagot tartalmaz.
 4. Intravénás adagolásra (1%). használt amikor a gombás fertőzések szisztémás kezelésére. 20 ml-es ampullákból állítják elő. 1 dobozban - 5 db.
 5. Folyadék külső használatra spray formájában. alkalmazható láb gyomorbetegségek kezelésére és megelőzésére. 30 g-os aeroszolos palackban (1 g hatóanyag 20 mg hatóanyagot tartalmaz).
 6. Alkohol-oldat. használt az onokomikózisos körmök kezelésére. 30 g-os palackokban kerül forgalomba, egy speciális ecsettel a körömkezeléshez. A hatóanyag 1 ml-ében 20 mg hatóanyagot tartalmaz.

A készítmény szerkezete

A krémek hatóanyaga a mikonazol - Az imidazol szintetikus származéka, gombaellenes hatással rendelkezik, gyorsan eltávolítja a viszketést.

Kiegészítő komponensek a Mikozon krém összetételében:

 • propilénglikol - oldószer baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik, lágyítja a bőrt;
 • Macrogol 400 - sűrítő;
 • cetosztearil-alkohol - biztosítja az összes összetevő egységes keverését;
 • emukson - felületaktív anyag;
 • zsíralkoholok poli (oxi-etilén) -glikol-észterei - biztosítják a kenőcs konzisztenciájának viszkozitását és stabilitását.

Kiegészítő komponensek a krémben Mikonazol:

 • propilénglikol - oldószer baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik, lágyítja a bőrt;
 • makrogol 400 és makrogol cetosztearil-éter-sűrítő;
 • Poloxamer-polimer, emulgeálószer, gyenge antimikrobiális aktivitással rendelkezik;
 • alkohol cetosztearil - stabilizálja a kenőcs konzisztenciáját.

analógok

Kábítószerek, amelyek mikonazolénál és Mikozonom hasonló működési elve és indikációk közé (mutatja az átlagár, ami függ a régió és a gyógyszertár margó):

 1. Kenőcs-gél daktarin. A készítmény hatóanyaga a mikonazol. A gél alakja miatt leggyakrabban a szájnyálkahártya gombás fertőzéseinek kezelésére alkalmazzák. A belga "Jansen Pharmaceuticals" cég gyártotta. Tuba 20 g - 150 rubel.
 2. Cream Nizoral. A hatóanyag - a ketokonazol - fungicid hatású. Jelzés: onychomycosis; bőr candidiasis, seborrhea, pityriasis, dermatomycosis. Az olasz vállalat JANSSEN-CILAG S.p.A. Cső 15 g - 500 rubel.
 3. Kenőcs Mykozoral. A hatóanyag a ketokonazol. A felhasználási tünetek hasonlóak a Nizoral krémhez. Oroszországban gyártják az Akrikhin kombájn. Tuba 15 g - 260 rubel.

Olcsó analógok

 1. Sebozol kenőcs. A hatóanyag a ketokonazol. Oroszországban a Dionysus gyógyszergyár gyártja. Tuba 15 g -120 rubel.
 2. Kenőcs Mikozolon. Kombinált gyógyszer, melyet a Darnitsa cég gyárt. A miconazol mellett a készítmény tartalmaz továbbá a mazipredon-glükokortikoszteroidot. Javallat: halláskárosodás, mycosisok, intertrigo és mycosis. Tuba 15 g - 130 rubel.

A készítmény tulajdonságai

A mikonazol és a Mikozon ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik:

 • antibakteriális;
 • gombaellenes;
 • antiekssudativnoe.

A hatóanyag fungicid aktivitást fejt ki a következő típusú dermatophytákra:

 • Microsporum canis;
 • Trichophyton mentagrophytes;
 • Epidermophyton floccosum;
 • Trichophyton rubrum.

Antibakteriális hatása számos gram-pozitív és gram-negatív baktériumra:

 • streptococcus;
 • staphylococcus;
 • Pseudomonas aeruginosa;
 • E. coli;
 • Proteus.

A mikonazol aktív mint az élesztőgomba és az élesztőgombák, köztük a Candida albicans. Az összetevő hatékony a patogén gombák által okozott fertőzések kezelésében:

 • Penicillium crus-taceum;
 • Malassezia furfur;
 • Aspergillus niger.

Hogy működik

A hatóanyag, a mikonazol, megváltoztatja a lipidszintet a membránon a gombasejtekben. A hatása gátolja az ergoszterin bioszintézisét, ami gombás fertőzéshez vezet.

Az összetevőnek hipersmoláris aktivitása is van, melynek következtében a nedvesítő sebeknél a váladékmentesítés megszűnik.

A tejben lévő egyéb összetevők hidratálódnak, lágyítják a bőrt, enyhe antibakteriális hatásuk van.

Használati utasítások

Mit írnak Mikozon és Miconazole:

 • dermatophyta bőrfertőzés;
 • bőr candidiasis;
 • onychomycosisban;
 • Super-fertőzések, amelyeket Gram-pozitív baktériumok okoznak.

Használati utasítások

Kis mennyiségű krém (így végül a kezelő helyet egy vékony réteggel lefedi) alkalmazzák a bőr érintett területeire naponta kétszer. Dörzsölés masszázsmozgással, az egészséges bőr apró területeinek rögzítése a sérülés széleinél.

A Mikozon tejszín 15 ° C-on, tárolási időn belül tárolva - a gyártástól számított 3 évig.

A miconazol 25 ° C-ot meg nem haladó hőmérsékleten tárolható, eltarthatósági ideje - a gyártástól számított 2 év.

Adagolás és adminisztráció

 1. Candidiasis bőrmikózusokkal a krémet az érintett területekre naponta kétszer alkalmazzák. A tanfolyam 7-21 nap.
 2. Dermatophyták által okozott fertőzések esetén a gyógyszert a korábban tisztított és száraz bőrre naponta kétszer alkalmazzák. A tanfolyam 21-28 nap.
 3. A másodlagos bakteriális fertőzéssel bonyolult bőrbetegségekkel és a felülfertőződéssel a gyógyszert reggel és este alkalmazzák a bőrre. Tanfolyam - 1,5 hónap.

Alkalmazáskor kerülje a nyálkahártyák krémet és a nyitott sebeket.

Körömgombák alkalmazása

A Mycosone és a Miconazole onychomycosis krém formájában kerülnek felhasználásra az alábbiak szerint:

 1. Előzetes higiéniát végeznek, kívánatos orvosi fürdő létrehozása.
 2. A gomba körmök szárazak.
 3. A fájl használatával távolítsa el a köröm felső rétegét (így a fényesség eltűnik).
 4. Gyapot gyapjú áztatott alkohol, fertőtleníti köröm platina, a kutikula és a bőr a köröm körül.
 5. A krémet lágyan dörzsöljük a körömbe, a közeli lágyrészeket (legfeljebb 2 cm-ig) és a körömlemezt a szabad szél oldaláról.
 6. Végül 3 órás időtartamra egy okklúzós kötést kell alkalmazni.

A kezelés folyamata addig folytatódik, amíg az érintett köröm egészséges. 3-6 hónapig tart.

túladagolás

 • Bőrirritáció.
 • Érintkezés és allergiás dermatitis.
 • A bőr pirosodása.
 • Kiütés.

A gyógyszer megszakítása után minden megnyilvánulás eltűnik. Súlyos következményekkel jár az egészségre, amelyeket nem hordanak.

Egyéb gyógyszerek alkalmazásának jellemzői

Mikonazol a készítményben fokozza a hipoglikémiás gyógyszerek és antikoagulánsok hatását. Ha alkalmazzák, a glükóz és az antikoaguláns hatás további szabályozására van szükség.

Rendelkezések

A miconazollal történő krémek a szájon át alkalmazható gombaellenes szerekkel párhuzamosan is alkalmazhatók.

A komplex kezelést csak a kezelő dermatológus jelöli.

Ellenjavallatok

 • Herpetikus láz.
 • Az összetevők allergiája vagy egyéni intoleranciája a gyógyszer részeként.
 • 1 éves kor előtt.

Orvos felügyelete alatt

A gyógyszert orvosi felügyelet mellett kell beadni, ha:

 • diabetes mellitus;
 • a mikrocirkuláció zavara.

Helyi alkalmazásra kis mennyiségű mikonazol felszívódik a vérbe. Nem arról van szó, hogy az összetevő belép-e az anyatejbe, és hogyan hat a magzatra. Emiatt ő a terhes és szoptató nők alkalmazása nem kívánatos.

Mellékhatások

Az ilyen mellékhatások ritkán fordulnak elő:

 • kontaktus és allergiás dermatitis;
 • égő érzés, bizsergés, viszketés az alkalmazás helyén.

Visszajelzés a fórumokon

Volt egy lábgomba, amelyre időben nem figyeltem. Nagyon gyorsan átterjedt a hüvelykujjal. A lábak nagyon elszakadtak, kezdték megjelenni kis pryshchiki piros. Nem volt mód az orvoshoz menni. A segítségért fordult a gyógyszerészhez - nekem azt tanácsoltam Миконазол krém vagy folyadék egy ecsettel speciális körmökhöz vagy körmökhöz. Mivel a lábam mellett a szögeket is zavartam, egy krémet választottam. Használt, ahogy azt az utasítások tartalmazzák. Úgy gondolom, hogy ez jó eszköz, különösen egy meglehetősen alacsony áron.

Sok éven át periodikusan ingerlő epidermofitot szenvednek. Egy másik népszerű krémet használok, de a következő exacerbáció során az én gyógyszerem nem volt kéznél. Megtaláltam az első segélykészletemben a férjemmel Mikozont, azt olvastam, hogy gombaellenes és antimikrobiális szer, és úgy döntött, hogy megpróbálja. Két napos használat nem eredményezett eredményt. Mindez végül elment a gyógyszertárba, és megvásárolta a megbízható krémet.

- Tatiana Vladimirovna, Jekatyerinburg

Volt egy körömgomba. A dermatológus bejegyezte a Miconazol-ot, de a drogériákban nem találtam. Vettem egy krémet Mikozont, ugyanazzal az anyaggal a kompozícióban. A körmön dolgoztam, amint azt az utasításokban elmondták, naponta kétszer fürödte. A köröm 3-4 hónapon belül valahol felbukkant, de aztán újra megkenettem többször, hogy kijavítsam a hatást. Általában elégedett voltam a tejszínnel.

A szerszám előnyei és hátrányai

A mikozon és a mikonazol előnyei:

 • külsőleg alkalmazva kis mennyiségben felszívódik a vérbe, nem befolyásolja a reakciók sebességét;
 • nagy hatékonyságú, visszajelzéssel megerősítve;
 • megfizethető ár;
 • tevékenység a gombák és baktériumok széles skálájával szemben.
 • kevés hatása a hipoglikémiás gyógyszerek hatására;
 • sok ellenjavallatot.

A Miconazol vonalának áttekintése egy gyakorló orvostól a videóban:

Kenőcs miconazol a láb gomba és a körmök a lábakon

Az onychomycosisból származó hatékony gyógyszer - a lábakon lévő gomba által előidézett miconazol kenőcs miconazol, amelynek kezelését mind a lézió korai szakaszában, mind előrehaladott esetekben más gyógyszerekkel kombinálva kell végrehajtani. A gombaellenes tulajdonságokat kiegészítik antibakteriális hatással, amely nemcsak a gombás sejtek elpusztítását teszi lehetővé, hanem megakadályozza további reprodukcióját. Átlagosan a látható hatás 5 napos terápia után jelentkezik, függetlenül az orvos által előírt időtartamtól.

Összetétel és kibocsátás formája

A gombaellenes szer fő hatóanyaga a mikonazol-nitrát, amely negatív hatással van a fertőzések széles körére. A mikonazol különböző típusú gombák kezelésére használható a lábakon és a kezekben, valamint a nőgyógyászati ​​problémák megoldásakor. A fennmaradó komponensek jelenléte közvetlenül a felszabadulás formájától függ, amelyek mindegyikében feltétlenül olyan makrogol van, amely elősegíti a hatóanyag jobb penetrációját, valamint a poliatomos szerkezetű alkoholokat.

A modern gyógyszerkészítmény a következő formákat kínálja a kábítószernek a külső használatra a lábakon lévő gomba elleni küzdelemben:

 • Olyan krém, amelynek 1 grammja legalább 20 mg fő hatóanyagot tartalmaz. A mikonazolt ebben a formában 15 vagy 30 g-os csövekben állítják elő;
 • 10 db, körülbelül 250 mg hatóanyagot tartalmazó tabletták;
 • Kenőcs 2%, amelyet közvetlenül a bőrgomba érintett felületére kell használni. A gyógyszert a körömre és a tányér körüli területre is alkalmazhatja. A kenőcs 15 mg-os csőben készül;
 • A miconazol spray egy másik gyógyszert jelent 20 mg mikonazol-nitráttal egy grammban;
 • Ha intravénás beadásra van szükség, a gyártó a szer egy variánsát kínálja ampullákban, amelyek mindegyike 1% -os oldatot tartalmaz;
 • Alkohol oldat különböző fertőző elváltozások külső kezelésére;
 • Gél, ez egy analóg kenőcs, a hatóanyag egy grammjában 20 mg komponens.

A gyógyszer bármilyen formájának felszabadulása gyógyszer. Az orvos előzetes engedélye nélkül semmilyen gyógyszert nem ajánlunk.

Használati utasítások és hatásmechanizmus

A mikonazol hatása a kibocsátás formájától függ. A legalkalmasabb és leggyakrabban használt variancia a gyomorszájra a kenőcs és a krém. A gyógyszer hatóanyaga mélyen behatol a gomba sejtébe, és a membrán szintjén elpusztítja. Talán ez a fehérje ergoszterin csökkentésének tulajdonítható, amely nélkül a gomba megszűnik.

Mindkét külső anyag ugyanazokkal a jelzésekkel rendelkezik, mint például a bőr és a körömlemez különböző fertőző károsodása. Különösen hatékony a külső gyógymód az alábbi típusú gombákkal:

 • Candida;
 • dermatophytes;
 • trihofitii;
 • Moldy gomba;
 • microsporia;
 • Közös zuzmó

Antibakteriális tulajdonságok miatt kenőcsöt és krémet alkalmaznak a fertőzések koccális kórokozói ellen: a gyógyszer negatív hatást gyakorol a staphylococcus és streptococcus formákra.

A krém alkalmazása

Az onokomikózis kezelését miconazol krémmel végezzük, amely a lábak bőrének és körmének külső kezelésére szolgál. A gombafertőzés leküzdéséhez körkörös mozdulatokkal naponta legalább kétszer alkalmaznia kell a krémet az érintett területekre. Előnyös, ha reggel és este alkalmazzák a gyógyszert, nem csak a láb körömét, hanem legalább 1 centiméter körüli bőrét is kezelik, még akkor is, ha még nem tűnik hatással a gombás fertőzésre.

A gyógyszer ilyen formájának alkalmazása a sérülést megelőző kezelést igényel. Szükséges szabványos higiéniai eljárások elvégzése a tisztításhoz, majd szárazon szúrja be a szöget és a lábát. Törölje le az eldobható papírtörlővel, mivel a pamut vonzza a gombás mikropórusokat.

A használatban lévő terápia időtartamát a kórokozó típusa határozza meg:

 • Ha a bőr candidiasisát fejezi ki, akkor a krém legalább 1-3 hétig használatos, amíg a pusztulás jelei teljesen eltűnnek;
 • Ha a gomba bonyolult bakteriális fertőzéssel, a terápia időtartama 5-8 hétre emelkedik, és a krémet más antimikotikus gyógyszerekkel együtt alkalmazzák;
 • A dermatophytákkal járó elváltozások legalább 3-4 héten keresztül rendszeresen alkalmazzák a külső készítményt;
 • A körömlemezek és a bőr más gombafajokkal fertőzött bőrét általában 5-6 héten keresztül végzik.

A gombakonzol kezelésének valamennyi feltétele a Miconazol krémmel való viszonylagos. Minden esetben lehetséges elváltozások a lézió állapotától függően, valamint a páciens testének egyedi jellemzői.

A gyógyszer alkalmazási módja minden típusú fertőzés esetében egyetemes. Használja azt a mycosis a lábak és kezek a kezek csak a teljes eltávolítása után a lemez. Ez annak köszönhető, hogy a külső gyógyszer közvetlenül a körmön keresztül behatol a körömágyba, ahol a micélium található. Ha kültéri gyógyszert alkalmaz a tányéron, az onychomycosis várható gyógymódja nem fordul elő.

Használja a gomba krémét a Miconazol naponta kétszer naponta. Átlagosan a kezelés időtartama legalább három hónap, súlyos fertőzéssel. A krém jobb hatása érdekében a felhordás után gézkötés szükséges, amelyet a következő alkalmazásnál nem szabad elhárítani. Előzetesen gézzel törölje le a halott sejteket a körömlemez felületéről.

A kezelés egyéni időtartamát az új szög újrahasz nálásának mértéke határozza meg. A növekedés teljes időszakában a krémet a teljes körömágyra kell felhordani. A költség 160-180 rubel. A gyógyszer ellenjavallatai a hatóanyag összetételére és a fő aktív komponens egyedi intoleranciájára való érzékenységre redukálódnak.

A kenőcs használata

A kenőcs hatásának mechanizmusa A mikonazol megegyezik a gyógyszer egyéb formáival. A hatóanyag közvetlenül az érintett terület bőrére kerül, és a fertőzés a hatóanyag negatív hatásától fogva hal meg.

A kenőcs használatának főbb jellemzői:

 • A lábak láb- és körömágyának gombája;
 • Seborrhea a fej bőrén;
 • A nemi szervek kórisme felnőttek és gyermekek esetében;
 • trihofitia;
 • Különböző típusú zuzmók.

A terápia időtartama egyedileg határozható meg. Lehet, hogy allergiás reakciót jelent a külső gombaellenes gyógyszer alkalmazására. Ezután a kenőcsök analógjai mikona miconazol, amelyek közül a fő Mikrozon a mikonazollal és a készítményben lévő további összetevőkkel, segít. A fennmaradó analógok, amelyekben az imidazolszármazékok jelen vannak:

 • Nizoral;
 • Ginofort;
 • Mycosoril gél formájában.

A láb- és lábujjak bőrének hangsúlyos onokomikózisával szemben előnyös, ha a készítményt lefekvés előtt használják bőséges mennyiségben. Kenőcsöt alkalmazzon, ellentétben egy másik felszabadítási móddal, közvetlenül a körömre, anélkül, hogy eltávolítaná. Prevenciós célokra fontos a betegség kezelése és a kitörés körülményei. Néha egy második kezelésre van szükség, amelynek időtartamát egyedileg határozzák meg.

Mivel egy ilyen gyógyszer egy gyógyszer, a mikona mikonazol használatára vonatkozó utasítás néhány ellenjavallatot tartalmaz. Azonban ezek mennyisége minimális, mivel az aktív komponensek nem szívódnak fel a véráramba:

 • Egyéni intolerancia;
 • A hatóanyaggal szembeni túlérzékenység;
 • Nem ajánlott a kortikoszteroidokkal kezelt gyógyszerekkel együtt alkalmazni.

Krém és kenőcs A terhesség alatt az első trimeszterben tilos a miconazol, és a szoptatás ideje alatt csak az orvos engedélyével lehet alkalmazni. A második és a harmadik trimeszterben megengedett ezeknek a gyógyszereknek a terápiája.

A kenőcs miconazol ára nem haladja meg általában a 200-220 rubelt, és egy cső elegendő lesz a teljes kezelés során.

Vélemények

A mikonazol hatásának eredményei megbízhatóan elmondják a mikonia mikonazol és a lábak gomba használatáról szóló bizonyságot:

A körömgombát miconiás mikonazollal kezeltem. Az eredmény gyorsan megjelent, nem sok gond volt a használat során. Kellemetlen érzések is.

Elena, 32 éves, Eagle.

Kölcsönözött kenőcs Miconazol más gyógyszerekkel kombinálva orvos javaslatára. Onychomycosis erős volt, a gombák lábait körbevevő szögek összeomlottak. Egy hónapos aktív kezelés után csak memóriák maradtak mycosisban.

Alexandra, 26 éves, Moszkva

A miconazol gyorsan megoldotta a problémát a lábak körmeivel. A gomba nem volt az elhanyagolt szakaszban. Használt kenőcs három hétig. Minden rendben van, nincs gomba.

Alevtina, 35, Saratov

A miconazol kenőcs és krém formájában történő alkalmazása segít különböző típusú gombákkal szembenézni. Gyakran előfordul, hogy a gyógyszert kombinációs terápiában, más gombaellenes gyógyszerekkel együtt alkalmazzák.

Mikonazol (mikozone): kenőcs, kúp és tabletta. Ár és használati utasítás a termék használatához

A mikonazol egy gombaellenes hatású gyógyszer. A hatóanyag a mikonazol-nitrátot tartalmazza. Három formában készül:

A forma kiválasztása egy adott betegség jelenlététől függ. Gyakran nevezzen ki komplex terápiát ezen formák használatával.

Hogyan működik ez a gyógyszer?

Az akció mechanizmusa a választott formától függően nem változik. Ez okozza a gombasejtek halálát és csökkenti növekedésüket. Ezt a lépést fungicid és fungiostaticnak nevezik. A hatás a terápia kezdetétől számított 5 nap elteltével következik be. Amikor egy adott anyag behatol a sejtbe, kölcsönhatásba lép a membránnal. A gomba összetételében a növekedésért felelős különleges anyag. Ezt ergoszterinek nevezik.

A hatóanyag hatása alatt a fehérje gátlása kialakul. Ez csökkenti a gombasejtek növekedését és fejlődését. A hatásmechanizmus másik aspektusa az enzimekkel való kölcsönhatás. Egy speciális hidrogén-peroxid-vegyület keletkezik. Közvetlenül befolyásolja a gombák aktivitását. A peroxid mennyiségének növekedésével a sejt teljesen elpusztul.

A mikonazol utasításai tartalmazzák a bakteriális szerekre gyakorolt ​​hatását. Először is, ez befolyásolja a staphylococcusok és a streptococcusok aktivitását. Ezeknek a mikrobáknak a halálát okozza, ami megakadályozza a másodlagos növényzet bekerülését gombás léziókon.

A készítmény hatása

A cselekvés spektruma elég széles. Ezek a gyógyszerek befolyásolják az összes olyan gombafajot, amely embereket okoz. Ezek a következők:

 • az élesztőszerűek képviselői, elsősorban Candida;
 • penészgombák;
 • mikrosparii;
 • trichofiták és dermatophyták;
 • az egyszerű zuzmó okozója.

Az antibakteriális hatás csak a cocci flóra. Ha különböző koncentrációban alkalmazzák, felszívódik a szisztémás véráramba. Mindez az alkalmazás formájától függ. A vér útján a gyógyszer belép a májba. Van méregtelenítője. 24 órán belül kiválasztódik a vesén keresztül a vizelettel.

Javasoljuk, hogy olvassa: Olcsó orvosság a gombák a lábak, leírása az eszközök

A tabletták használata

A tablettákat a gombás betegségek szisztémás kezelésére írják fel. Tabletták A miconazolt a következő esetekben írják elő:

 • a szájüreg és a nyelőcső nyálkahártyájának visszatérő candidiasis;
 • hüvelyi candidiasis komplex terápiában más formákkal;
 • a húgyutak szerveinek gombája által legyőzött;
 • balanopasztitis a Candida-betegségben szenvedő férfiaknál.

A tablettákat nem csak kezelésre szánják. Bizonyos esetekben használatuk indokolt a gombás betegségek megelőzésére. A hosszú antibiotikum-terápia szükségessé teszi a gombaellenes szerek kinevezését a candidiasis kialakulásának kockázatának csökkentése érdekében.

A felnőtteknek naponta 1 tablettát kell bevenni. A gyermekeket egy bizonyos rendszer szerint számolják. A gyermek testtömegének 1 kg-ja esetén 20 mg anyag szükséges. A kezelés időtartamát a kezelőorvos határozza meg.

Bizonyos esetekben ilyen hatóanyagot intravénásan adnak be. Ezt a módszert csak szisztémás mikózisok jelenlétében alkalmazzák. Ezek rendszerint felmerülnek az immunhiány hátterében.

A tablettákkal szembeni ellenjavallatok

A gombaellenes szerek tabletta formájában történő alkalmazása jelentős számú ellenjavallatot tartalmaz. Először is, ez egyéni intolerancia az összetevőkre. Allergiás reakció kialakulása viszketés, bőrpír és bőrkiütések formájában. Ebben az esetben nem folytathatja a gyógyszeres kezelést.

Nem ajánlott a máj és a vese krónikus károsodását okozó tabletták felírása. Óvatosan azok számára, akik krónikus betegségei vannak a gyomor-bél traktusban. szívbetegség szívritmuszavar típus, asystole gondos monitorozást igényel egy orvos kinevezését tablettát.

Tilos a terhesség és a laktáció ideje alatt. A 3 év alatti gyermekek körültekintően kell eljárni.

Meg kell jegyezni, hogy a mikonazol fokozza számos gyógyszer hatását. Ezek közé tartoznak az antikoagulánsok, a hipoglikémiás gyógyszerek. Ez azt jelenti, hogy közös vételüket bizonyos óvatossággal kell végrehajtani. Ezen anyagok hatásának fokozására trombózis és hypoglykaemiás kóma léphet fel.

A tabletták mellékhatásai

Lenyelése esetén hányinger és hányás léphet fel. A hosszú távú használat fejfájás kialakulását és fokozott fáradtságot eredményezhet. A májfertőzés nem gyakori.

Gyertyák használata

Gyertyák A miconazolt a hüvely nyálkahártyáján candidiasis kezelésére írják fel. A nőket a komplex terápia részeként írják fel. A kúpok használatát követően a mikroflóra normalizálására nem szükséges további probiotikum bevitel.

Adja meg a gyertyákat, mielőtt lefeküdne 1 nap egy nap. Ehhez kövesse fekvő pozícióját. A hatóanyag hatékonysága az adagolás helyességétől függ. Szükséges a gyertyát a lehető legnagyobb mértékben bevezetni. Ez nagy területet biztosít a gyógyszer felszívódásához. A hatás fél óra után érhető el. A gyertya kezelésének időtartama egy hét. Egyes esetekben az orvos előírhatja őket a candidiasis megelőzésére. Figyelembe kell venni a gyertya első bevezetését a felmerülő érzésekre. Ha viszketés vagy égetés következik be, állítsa le a gyertya kezelést.

A gyertyák használatakor a mellékhatások csak egyéni intolerancia esetén jelentkezhetnek. Ez megköveteli a gyógyszer visszavonását. Maga a hatóanyag szinte nem szívódik fel a szisztémás keringésben. Ezért a szisztémás káros hatások kialakulásának kockázata minimális.

Javasoljuk olvasni: Pszichoszomatika, higított köröm

Form release - kenőcs

Kenőcs A mikonazolt széles körben alkalmazzák a bőrgyógyászati ​​megbetegedések kezelésére. Ez a forma bőrelváltozások kezelésére szolgál. A cselekvési mechanizmus ugyanaz marad. Ha a bőrre kerül, fungicid hatás alakul ki. A gomba flórája a hatóanyag hatására elpusztul.

A kenőcs használata

A következő betegségekre van előírva:

 • vereség a lábak és a körömágy;
 • színes, csípős és egyszerű zuzmó;
 • trihofitia;
 • a fejbőr seborrhea;
 • a külső genitáliák candidiasisát felnőtteknél és gyermekeknél.

A terápia időtartama a patológia lefolyásától függ. Ha allergiás reakció alakul ki, akkor ez a gyógyszer kicserélhető. A kenőcs Mycosis analóg.

Mikonazolt és további összetevőket tartalmaz. Ezt a gyógyszert széles körben használják a láb- és körömbetegségek kezelésére és megelőzésére.

Hogyan helyesen alkalmazzák a kenőcsöt?

Az érintett területre történő felhordás előtt alaposan mossuk le meleg vízzel. Az onokomikózis vagy más módon a lábak és a körmök sérülését nagy mennyiségben használják az esti kenőcs előtt. Az érintett lábra vagy körömre ajánlott vastag réteget alkalmazni. Továbbá a jobb terápia érdekében érdemes kezelni a területet a láb vagy a köröm köré. Ebben az esetben az időtartam közvetlenül a lézió mértékétől függ. Lehet, hogy szüksége van egy másik kezelésre. Fontos, hogy a krém még a tünetek megszűnése után is alkalmazható legyen. Mivel csak a vegetatív formák halnak meg, és spórák is maradhatnak.

A Lisha terápia a kóros helyek gondos feldolgozásából áll. Naponta legalább 2 alkalommal tartják. Különös figyelmet fordítanak a megfosztás körüli területre. Az időtartamot az orvos határozza meg.

Seborrhea a fejbőr is okozta gombák. Ez a kis papulák bőrön való jelenlétében nyilvánul meg. Van peeling. Ebben az esetben a terápia kenőcs alkalmazását igényli a vastag réteggel a bőrön. Jobb lefolytatni az ilyen eljárást lefekvés előtt. Egyik nap folyamán a kenőcs teljes mértékben felszívódik, és az első hatás másnap észrevehető.

A külső genitáliák kandíliaiája olyan betegségekre utal, amelyek visszatérő tünetekkel járnak. Ezért különös figyelmet szentel a terápiájának. A kenőcs használata ebben az esetben gyakran a komplex kezelés egyik elemévé válik. Az érintett és előmosott területre kis mennyiségű krémet kell alkalmazni. Óvatosan a nyálkahártya zónája közelében. Alkalmazás lefekvés előtt. Az időtartam a klinika súlyosságától függ.

Ellenjavallatok a kenőcs alkalmazásához

Mivel a gyógyszerek ilyen formája szinte nem felszívódik a véráramba, akkor számos ellenjavallat sokkal kisebb. Az egyéni intolerancia és az összetevőkre való túlérzékenység ellenjavallat. A terhes csak az első trimeszterben tilos. Szoptatáskor óvatosan kell eljárni. Óvatosan járuljon hozzá a kortikoszteroid kenőcsök egyidejű kezeléséhez. Az együttes hatás szisztémás hatást fejthet ki. Erős kapcsolatok alakulnak ki. Ezért jobb az ilyen kenőcsök váltakozása.

Ajánlott olvasmány: Vélemények: bevont köröm lézer eltávolítása

Mennyi a gyógyszer?

A költség közvetlenül függ a kibocsátás formájától. A Miconazole kenőcs ára 200 rubel. A gyógyszer egy csöve elegendő a teljes terápiás kezeléshez. A gyertyák ára a Miconazole körülbelül 300 rubel. Egy csomag 6 darabot tartalmaz. Elég a kezelés fele. Ezért két csomagolásra van szükség. Ha a vagina candidiasis kissé kifejeződik, akkor a kurzus egy csomaggal is megtehető. A tabletták költsége a buborékfólia számától függ. Minél több a terápiára, annál magasabb az ár. Átlagosan körülbelül 300 rubel.

Bizonyos esetekben a kezelés folyamata összetett lehet. Ezután az orvos nem csak tablettákat, hanem kenőcsöt is kijelöl gyertyákkal. Ez a tanfolyam ennek megfelelően több, mint a monoterápia.

analógok

A mikonazol analógok az imidazolcsoport származékait tartalmazzák. Ezek közé tartoznak a klotrimazolt, ketokonazolt vagy econazolt tartalmazó gyógyszerek. Az ilyen anyagok listája meglehetősen széles. A gyógyszer kiválasztása csak a gombák érzékenységétől függ. Az analógok listájához krém tartozik Nizoral. Aktívan használják az onokomikózis kezelésére. Ez az anyag jól behatol a szögbe, és fungicid hatású.

Ginofort A hüvelyi krém a vaginális nyálkahártya candidiasisának kezelésére szolgál. Egy különleges applikátor segítségével kerül bemutatásra. A gyertyákkal ellentétben nagyon könnyű használni. A tanfolyam ezzel az anyaggal 3 nap. Minden második napon beadják. Mínusz magas költségek.

Mikozoral A gélt elsősorban lábak és körmök gombás lézióinak kezelésére használják. Ezt a betegség kialakulásának sajátosságait figyelembe véve fejlesztették ki. A gombák halálát okozza, és tartós hatást fejt ki. A hatóanyag az imidazolcsoporthoz tartozik.

A kábítószer kiválasztásakor mindenekelőtt a betegségek formájára kell támaszkodni. Különösen fontos a kóros folyamat mértéke és időtartama. A mikonazolt a gombák által okozott különböző betegségekre használják.