Hány napot tudsz gyógyítani a herpesz az ajkán

"Hideg", az ajak körüli herpesz az I. típusú herpeszvírus emberi testére gyakorolt ​​hatás klinikai megnyilvánulása. A betegséget jellemzi a hólyagok kialakulása, melynek tipikus csoportosulása és bejárata a pályának. Az idő (napok vagy hetek), amelyre a betegség megnyilvánulása a beteg korától, immunrendszerétől és számos intézkedéstől függ.

Kiindulópont: amikor minden megkezdődik

A herpes simplex vírus 1 (herpeszvírus) - egy kockával emlékeztető DNS vírus jelen van a legtöbb emberben, de a jó immunrendszer miatt nem mindig jelenik meg. Az ajkakon fellépő kiütések csúcs aktivitása az őszi-téli időszakban történik, amikor az összes megfázás aktiválódik, gyakran előfordul a hipotermia, a fény napja csökken és a napi aktivitás csökken.

Gyakran, hosszan tartó herpesz-kiütés az ajkán, ilyen okok miatt:

 • gyakori stressz;
 • állandó érzelmi tapasztalatok;
 • túlzott fizikai aktivitás.

Ha a test olyan negatív tényezők hatását tapasztalja, amelyek szisztematikusan gyengítik azt, akkor a hideg nem tart sokáig. Az ajkakon lévő hólyagok gyógyulásának időtartamának csökkentése érdekében fontos, hogy kiküszöbölje a provokáló tényezőket, és vegyen olyan gyógyszereket, amelyek növelik a szervezet ellenállását.

A herpeszvírus családban 6 faj található. Az I típusú törzs a derék feletti bőrt okozza. Leggyakrabban a buborékok az ajkakra, az állára, az orr körül tapadnak.

A szakaszos áramlás és a gyógyulási idő

Jó immunitással a herpesz tünetei minden erőfeszítés nélkül el fognak menni egy ember részéről. Ha egyáltalán nem gyógyul, akkor a kiütések pillanatától kezdve a száraz korom kialakulása legalább egy hétig tart. Manapság a bosszúság érzése bosszantja az embert. Terápia nélkül a herpesz nem távozik egy napra, és a beteg megjelenése sok kívánnivalót hagy maga után.

A herpeszvírus manifesztáció szakaszai:

 1. Előfutárai. Az ajkán nincs látható kitörés, de gyengeség, gyengeség, álmosság, viszketés, merevség vagy enyhe bizsergés érzése van. Ez a szakasz akár 20 órát is igénybe vehet, és enyhén pirosodás képződhet.
 2. Bubbles. A klinikai megnyilvánulásokhoz a hőmérséklet emelkedése társul, néha subfebrilis. Mikor fog megjelenni a kiütés? Minden szigorúan egyéni, az átlagos szakasz 7-10 napig tarthat.
 3. Fekélyesedés. A hólyagok felrobbannak, a másodlagos fertőzés a gyulladásos folyamathoz kapcsolódik, a háttere ellenére kellemetlen, fájdalmas szúrás alakul ki.
 4. Varasodás. A kéreg alatt gyógyul a seb, a fiatal bőr kialakulása. Ha nem érintkezik a szegéllyel, akkor ez a szakasz 3-5 napig tart. A seb integritásának állandó sérelmével a helyreállítási folyamat egy vagy több hétig tart.

Érdemes megjegyezni, hogy a buborékkiütés előfordulásának pillanatától kezdve egy személy fertőzővé válik másokkal szemben. 10-12 napon belül tiszteletben kell tartani a személyi higiénia szabályait, kerülni kell a többiekkel való szoros kommunikációt, csókolózni, buborékok és piszkos kezek érintkezését.

Újra folyó tanfolyam

A legtöbb esetben a herpeszvírus krónikusan terjed. Ha a HSV-1 behatolt az emberi szervezetbe, akkor számos izgalmas tényező hatására herpesz jelenik meg az ajkakon.

Az akut kurzussal ellentétben a krónikus tanfolyam két szakaszban folytatódik:

 1. Súlyosbodása. A tünetek hasonlítanak az akut herpeszhez, de az egyes vesékecskék kialakulásával.
 2. Elengedés. A klinikai kép, a látható jelek, beleértve a kitörések csillapítását, hiányoznak.

Milyen hosszú ideig tart az herpesz az ajkán, a tünetek és a visszaesések sokszorosodása attól függ, hogy milyen gyakran az emberi szervezetben ezek vagy más tényezők cselekednek. Különösen: hipotermia, hypo- és avitaminosis, egyidejű kórképek (ARI, ARVI), krónikus fáradtság szindróma, stressztényezők, tartós étrend (éhezés). A nőknél a tünetek nem tarthatnak sokáig a menstruáció vagy a havi ciklus megsértése miatt.

A herpesz komplikációi az ajkán jelentős ideig halasztják a gyógyulást. Amikor jellegzetes buborékok jelennek meg, akkor nem kell megérinteni őket a kezeiddel, fésülni őket, hogy megakadályozzák a lehetséges szövődményeket és kerüljék a fertőzést egészséges területekre.

 • Suppuration. Amikor egy személy önállóan megnyitja (fésűi) a herpesz tobozát az ajkakon, másodlagos fertőzés következik be a staphylococcus és más káros flórába való behatolással. Megnövekedett gyulladás, a teljes hőmérséklet növekedése, valamint a forralás vagy a fonák lehetséges kialakulása sok napra késleltetett gyógyulással.
 • A kiütések nyújthatósága. A fagyasztott elemeket az alapvető higiénia hiánya, a nem megfelelő kezelés, az olyan kenőcsök alkalmazása okozza, amelyek nem rendelkeznek az I. típusú herpeszvírus ellen. A klinikai vizsgálat során a buborékokat nemcsak az ajkakon láthatja, hanem a test bőrére való áttérés során is az egész arcra lokalizálódik. Ebben az esetben a behajtás feltételeit hosszabb időre (átlagosan 7-20 napra) elhalasztják.
 • Herpesz a belső szerveken. A legveszélyesebb szövődmény, amikor a buborékok nem az ajkakon, hanem a belső szervek nyálkahártyáján vannak kialakítva. Ebben az esetben a herpeszvírus nem haladja meg a standard 5-10 napot, fennáll a szeptikémia és peritonitis veszélye végzetes kimenetellel.

A csökkent immunitás és a krónikus betegségek súlyosbodásának kockázata növeli a herpesz gyógyulási idejét az ajkakon. Ebben az esetben a kezelés nem csupán az ajkak körüli látható tünetek megszüntetésére szolgál, hanem olyan terápiás intézkedések alkalmazását is magában foglalja, amelyek növelik a szervezet ellenállását és a meglévő krónikus patológiákat.

Terápiás módszerek

Ha a herpeszvírus ajkán lévő tünetei "kezdetén" megfogódnak, akkor 5-6 napig tart, hogy teljesen megszabaduljon az általános rossz közérzet látható tüneteitől és érzéseitől. Erős immunitás és komplikációk nélkül a kezelés járóbeteg-alapon történik. A súlyos betegség, a krónikus kóros megbetegedések súlyosbodása vagy az ajkak körüli kiterjedt elváltozások kórházi kezelést igényelnek.

A vírusellenes hatással bíró készítmények (kenőcsök, gélek, tabletták) jelentősen felgyorsítják a gyógyulást, és a herpesz az ajkán néhány napig gyorsabban halad.
hozzárendelése:

 1. Kenőcs Acyclovir (Zovirax). A kezelés 5-10 napig tart.
 2. Valtrex (Valaciclovir). A tabletták bevétele 5-10 napon belül megtörténik.
 3. Allomedin. A gél formájában lévő gyógyszert 2-3 alkalommal használják 2-3 napig.
 4. Infagel. Immunstimuláns, a kezelés feltételei szigorúan egyedileg vannak meghatározva.
 5. Kenőcs Oksolinovaya. Mind ARVI-profilaxist, mind az ajkak herpeszét használják. A kezelés időtartama 14-60 nap alatt megengedett.
 6. Viru-Merz szürke. A gél formájában lévő gyógyszer aktív az I. és II. Típusú herpesz ellen, általában 2 nap elteltével javul. Ha ez nem következik be, ki kell cserélnie a gyógyszert.
 7. Rimantadine. A gyógyszer tabletta formájában van, hatásos az influenza vírus és a herpesz az ajkán. A kezelés időtartama szigorúan egyénis.

Mennyi ideig tarthat a herpesz az ajkakon? Minden attól függ, hogy mennyire erős az immunitás egy személyben, függetlenül attól, hogy vannak-e egyidejűleg patológiák és szövődmények. Az elsődleges jelek kezdetétől kezdve a seb gyógyulásának befejezése után átlagosan 5-10 nap eltelik. Az immunstimulánsok és az adaptogének alkalmazása csökkenti a gyógyulási időszakot.

Mikor herpesz az ajkakon?

Sok ember hajlamos a herpesz megjelenésére, amelyet "hideg az ajkán" is neveznek. Ma ez a patológia az egyik leggyakoribb a világon. A helyzetet súlyosbítja az a tény, hogy szinte lehetetlen megvédeni a fertőzést, és a vírus, amely bejutott a testbe, örökre ott marad. Hol kapja meg, és hány nap alatt áthalad a herpesz az ajkán? Próbáljuk megérteni.

Patológiai fejlődés

Az ajkán lévő herpesz a vírus jellegű betegség súlyosbodása. A lakosság 96% -a vírus hordozója. A betegség csökkent humán immunitást mutat. Ebben az esetben a betegség megjelenik a kis fekélyek az ajkakon. Megjelenésüket provokatívnak tekintik megfázásnak, hipotermiának, érzelmi stressznek. Néha az emberi szervezet önmagában képes legyőzni a herpeszvírust, de bizonyos esetekben a helyzet komplex kezelést igényel.

A herpesz a testen és az ajkán ilyen tényezők hatására jelentkezhet:

 • menstruációs időszak nőknél;
 • a krónikus betegségek súlyosbodása, amelyek csökkentik az immunitás szintjét;
 • alultápláltság vagy alultápláltság;
 • fizikai, pszichoemotikus kimerültség;
 • dohányzás;
 • alkoholfogyasztás;
 • nagy mennyiségű erős tea, kávé fogyasztása.

Mennyi ideig tart a herpesz az ajkakon és a testen? A betegség standard időtartama 5-10 nap, a lézió nagyságától függően. Ebben az esetben a betegség bizonyos szakaszokon halad át. Meddig tartanak - a páciens immunitásától függ. A herpesz szakaszok a következő megnyilvánulásokkal rendelkeznek:

 1. Kezdetben egy személy enyhe bizsergést érez, amely viszket az ajkakon.
 2. Néhány órával később pirosság van, egy kis duzzanat az ajak egyik oldalán.
 3. 2-3 nap alatt a vörösödés kis buborékokká fejlődik, tele folyadékkal.
 4. Néhány nappal később a héjak képződése a buborékok helyén kezdődik.
 5. Ezután kezdődik a gyógyulási fázis, a vírus passzív és nem fertőző.

3 fertőzött herpesz lesz, amikor folyékony buborékok vannak. Az a tény, hogy a folyadék nagyszámú, az aktív vírussal fertőzött részecskéket tartalmaz, amely a buborék elterjedése esetén.

Fontos, hogy olyan gyógyszereket használjunk, amelyek megölik a vírust, úgyhogy a kezeid nem terjednek át a testen, és nem adják át másnak. Az emberi fertőződés a sebek gyógyulási szakaszáig tart. A gyógyszerek kiválasztása a herpeszfejlesztés szakaszától függ. A megfelelő gyógyszer függ a vírustól.

Az elhúzódó áram

Szóval, hány herpesz átereszt az ajkán? Normális esetben a betegség legfeljebb 7-10 napig tarthat, néha 14 napig engedélyezett. Ha a herpeszet 14 napnál hosszabb ideig az ajkán tartják, akkor a következő tényezők fordulnak elő:

 • az elégtelen kezelés vagy annak hiánya. Fontos, hogy a betegség kezdeti szakaszában gyógyszert is alkalmazzanak a herpesz ellen, amely esetben akár meg is akadályozhatja a hólyagok képződését folyadékkal;
 • a herpesz megjelenése krónikus betegség súlyosbodása során jelentkezik. Ebben az esetben a vírus egy gyengített szervezetre hat, amely már két betegség ellen küzd. Az orvosnak konzultációra és komplex gyógyszeres kezelésre van szükség;
 • a vírussal való gyakori fertőzés a csökkent immunitás és a bőrelváltozások jelenléte ellen szól. Ebben az esetben nemcsak az orvosi készítmények kezelésére van szükség, hanem vitaminkomplexek bevitelére is, hogy növeljék az immunitás szintjét.

A megfelelő kezelés kezdetétől függően a győzelem sebessége függ a vírustól. Sajnos, a harcok elleni küzdelem ellenére, miután bejutott a testbe, a vírus örökre ott marad. Ez azt jelenti, hogy az idõszakban az immunrendszer gyengülése vagy a krónikus betegségek súlyosbodása esetén a vírus is aktívabb lehet.

Gyakran előfordul, hogy a herpeszet meglehetősen gyorsan kezelik, különösen akkor, ha a gyógyszert időben elkezdték. Gyógyszeres összetételben vírusos betegségek legfeljebb 5 napig tarthatnak. Ha a herpesz még a 14. napon sem jut el az ajkán, a betegséget átfogóan kell kezelni. Ehhez:

 • antivirális kenőcsök használata - Acyclovir, Zovirax, Fenistil. A betegség kezdeti szakaszában történő alkalmazásra ajánlott. Az előkészületek teljesen biztonságosak, mivel csak a bőr fölött alkalmazzák őket. Ha időben alkalmazzák őket, a betegség 1-2 napig tarthat;
 • herpesz elleni tabletták befogadása - Valaciclovir, Acyclovir, Farmavir. Ha beismerik, a betegség 4-5 napig tart;
 • az immunmodulátorok befogadása megengedett abban az esetben, ha a betegség kezdeti szakasza már elhaladt és buborékok keletkeztek. Bármilyen fertőzéssel harcolnak, immunstimuláló hatást fejtenek ki. Gyakran használt gyógyszerek, például Kagocel, Cycloferon, Arbidol, Viferon.

Komplikációk és megelőzés

Ritka esetekben a herpesz komplikációkat okozhat, ami jelentősen meghosszabbítja a kezelés időtartamát. Előfordulhatnak a betegség elégtelen kezelésével, valamint a beteg helytelen viselkedésével. Például, ha egy kézzel, majd egy szemmel megérint egy feltörő buborékot, kaphat egy szemhéjakat, amelyek hosszú és fájdalmasan gyógyulnak, és egyes esetekben vizuális csökkenést okozhatnak. Továbbá, amikor a kezek bőrét és más testrészeit érintik, lehetőség van arra, hogy a herpesz ekcémát enyhén bonyolultabbá és hosszabb ideig kezeljék, mint a szokásos herpeszkiütés az ajaknál.

A vírusfertőzés során kerülni kell az orális szexet, mivel amikor belép a nemi szervek nyálkahártyájába, sok kellemetlenséget okozhat. Annak érdekében, hogy a vírus ne tartson sokáig, és a betegség komplikációk nélkül ment, a kezelést időben el kell kezdeni.

A megismétlődés és a szövődmények megelőzése érdekében be kell tartani a megelőzésre vonatkozó néhány ajánlást:

 1. Egészséges életmód fenntartása. Minimalizálja az alkohol, az erős teát és a kávét, valamint a dohányzást.
 2. Állítsa be a nap alatt töltött időt. Az ultraibolya sugárzás sok esetben provokálhatja a herpeszvírus kialakulását.
 3. Kerülje a stresszes helyzeteket. Mint tudják, aktívak provokátorai a herpesz sebek megjelenésén az ajkakon. Ha lehetséges, egy másik relapszus után érdemes nyaralni és pihenni.
 4. Optimalizálja az étrendet. Annak érdekében, hogy a betegség gyorsabban áthaladhasson, meg kell enni. A tápláléknak tartalmaznia kell a húst, a halat, a friss zöldséget és a gyümölcsöket.

Annak érdekében, hogy egyértelműen válaszoljon, hány napig terjedő vagy herpeszes állapotban van, lehetetlen. Azon a tényezőktől függ, mint a megfelelő kezelés, a páciens immunitása, stb. Mindazonáltal érdemes megemlíteni, hogy ha két hét után a tünetek nem csökkennek, érdemes szakemberrel konzultálni a súlyos szövődmények elkerülése érdekében.

Herpesz az ajkán - az áramlás szakaszai és a folyamat időtartama

A herpesz vírus nagyon bonyolult. Egyszer, miután beült az emberi testbe, ott teleped az életre. Tízből nyolc ember találkozott a herpesi kitörések megnyilvánulásairól az ajkán. Amikor buborékok vannak, természetesen felmerül a kérdés: "Hány nap lesz ez a kiütés?".

A herpesz fertőzés megnyilvánulása az ajkán komoly kényelmetlenség. Az emberiség női fele számára ez is nagyszerű esztétikai probléma. Végtére is, senki nem akar mutatni magukat az utcán duzzadt ajkak, borított buborékok és fekélyek.

A betegség harbinger

Az ajkak kitörése az első típusú herpes simplex vírust okozza. Folyamatosan a test belsejében él, és számos hasonló tényezővel kezdi az aktivitást. Ezek a következők:

 • az immunitás csökkenése és a fejlődés különböző patológiái és az immunrendszer állapota;
 • állandó stresszes helyzetek otthon vagy a munkahelyeken;
 • hosszantartó depresszió;
 • hosszan tartó hideg levegő (hipotermia);
 • gyakori fertőző betegségek;
 • a szervezet mérgezése;
 • hosszan tartó ultraibolya sugárzás;
 • a nők hormonális hátterének ingadozása (terhesség, a menstruációs szindróma különböző fázisai);
 • hosszú és fárasztó fizikai erőfeszítés;
 • beriberi;
 • különféle patológiás folyamatok megnyilvánulása az ajkakon.

Súlyos, elhúzódó (vagy elhúzódó) folyamata során herpesz az ajkakon, a leggyakrabban fordul elő, ha a problémák, amelyek az immunrendszer és vírusos betegségek (ha megbetegszenek több mint öt vagy hat alkalommal egy évben). Ha elkerüljük a fenti helyzeteket - gyorsan halad.

Annak érdekében, hogy a fertőzés ne hatoljon be a szervezetbe, és ne súlyosbítsa a betegség lefolyását, nagyon fontos az összes ajak és száj repedése, sérülése és betegsége kezelése.

A kiütések és a betegség időtartamának szakasza

Ha a herpesz az ajkán és megnyilvánulása közepes nehézségű, akkor a betegség lefolyásának időtartama körülbelül tíz-tizennégy napig tart (gyorsan halad).

A kiütések a következő lépésekre oszthatók:

 • olyan inkubációs időszak, amelyben csak a betegség prekurzorai fordulnak elő (csak olyan személy észlelheti őket, akiknek már volt a betegség megnyilvánulása);
 • elsődleges megnyilvánulások (primer hólyagok kialakulása és megjelenése);
 • fekély és erózió kialakulása a helyszínen;
 • erózió képződés - kéreg;
 • a gyógyulás fázisában.

A kóros folyamat kezdeti szakasza

Ez alatt az idő alatt a betegnek viszketés, bizsergés és kényelmetlenség tapasztalható az ajkak területén. Pirosság fordul elő, és az ajkán duzzanat keletkezik. Ebben a szakaszban a fertőzés nem terjed. Az inkubációs időtartam legfeljebb hét napig tart.

Nagyon jó ebben az időszakban inni C-vitamin vagy ehinatseyii készítmények (az immunrendszer javítása és a betegség terjedésének megakadályozása érdekében). Gyorsan halad, vagy egyáltalán nem kezdheti meg, ha a terápiát ebben a pillanatban kezeli

A buborékok képződésének szakasza

Ha már van buborék az ajkán - a betegség elhaladt azon a színpadon, ahol a beteg elterjedt a fertőzés. Az időtartam 2-4 nap.

A betegség ebben a szakaszban leállítható, ha a keletkező kiütések nem károsítják, ami szinte lehetetlen (gyorsan jár, ha nem érinti a buborékokat, és nem sértik integritásukat).

A fekély és az erózió színtere

A folyamat az, hogy a buborékok felrobbantak. Helyükön fekélyek és eróziók képződnek. Ebben az időszakban, ha nem tartja be a legszigorúbb intézkedéseket a személyi higiénia, lehetséges, hogy elterjedt kiütések az egész testület (a fertőzés gyorsan áthalad az összes lokalizációs helyeken). A szakasz időtartama nagyon egyedi. Átlagosan két-három nap.

A nyelőcső és a gyógyulás színvonala

Az erózió helyett egy kéreg keletkezik, amely minden nehézkes mozdulattal elkezd feltörni és vérzik. Ha ebben az időben nem nyalogatja az ajkakat - a gyógyulási folyamat gyorsabban megy végbe (kevesebb nedvesség - gyorsabban halad, több esély van a gyors helyreállításra).

A sebgyógyulás időtartama átlagosan öt napig tart. A betegség fázisa, amelyben a beteg egy beteg terjedhet a fertőzésre, körülbelül öt napig tart.

Miután a herpesz szimplex vírus aktiválódott az ajkakon, az immunrendszer aktiválódik. Elkezdi a tápanyagok kibocsátását, amelyben az antitestek termelése és a rendszer normális működésének telepítése. Ez az időtartam öt-hét napig tart.

Az ajkak kitörése tíz-tizennégy napig tart (az enyhe immunhiányos állapot, melyet orvossággal vagy hagyományos gyógyszerrel korrigálnak).

Ha a betegség több mint két hétig tart - a herpeszre utal, mint egy másik betegség tünete. Mi a teendő ebben a helyzetben? Sürgősen orvoshoz kell fordulni a megfelelő diagnózis és a megfelelő kezelés céljára.

Mennyi ideig tart az elhúzódó tanfolyam? Ha az ajkán levő herpesz nem járt gyorsan, a betegség 30 napig tartott - ez súlyos károsodást jelez az immunrendszer számára. Mit tegyek és mit mond ez a tünet? Ez az állapot jellemző a következő betegségek és állapotok esetén:

 • jóindulatú daganatok;
 • rosszindulatú daganatok;
 • lymphoma;
 • AIDS.

A folyamat gyorsítása

Milyen gyorsan lehet gyorsítani a fellendülés folyamatát? A gyógyulás segítségével felgyorsítható a helyreállítási folyamat. Ezek a következők:

 • "Acyclovir" (kenőcs);
 • "Zovirax" (kenőcs);
 • Florenal (kenőcs);
 • Bonofont (gél);
 • "Tromantadine" (gél).

A kezelés időben történő megkezdésével - a betegség a harmadik vagy negyedik nap után felfüggeszthető.

Amikor a "Golden Star" balzsamot alkalmazzák a betegség kezdeti szakaszában (herpesz fertőzés) - keresztül, hány kezdeti megnyilvánulás tűnik el? Nagyon valószínű, hogy a bőrkiütést az első vagy a második napon meg lehet állítani. Az érintett felület kezelésére napi három-négy alkalommal ajánlott.

Gyorsítsa fel az ajkán a sebek gyógyulását a herpesz fertőzéssel és a hagyományos gyógyszerekkel. A leggyakoribbak a következők:

 • asztali só és szóda keverékét a gyulladás helyére;
 • fenyőolaj alkalmazása az érintett területekre;
 • gyümölcslé aloe, calanchoe, citrom;
 • dörzsölje a sebhelyeket egy fokhagymával öt-hat órán keresztül.

Egy nagyon fontos pont, amely felgyorsítja a gyógyulási folyamatot a herpesz fertőzéssel, elkerüli a stresszes helyzeteket és megakadályozza a megfázást. Ne feledkezzünk meg a mentelmi jogot javító megelőző intézkedésekről sem.

Fontos megjegyezni, hogy az öngyógyítás több kárt okozhat, mint hasznot. Ezért bármely félreérthetetlen helyzetben (vagy elhúzódó gyulladásos folyamatban) azonnal orvoshoz kell fordulni.

Hány nap alatt áthalad a herpesz?

A természetben sok mikroorganizmus van, amely egyszerre és mindenkorra leteleped az emberi testben. Ez a szolgáltatás jellemzőbb a vírusokra.

A herpesz valószínűleg meghaladta az összeset. A Herpesviridae családba tartozó vírusok prevalenciája olyan, hogy a felnőttek legfeljebb 90% -a fertőzött velük, és életük során legalább egyszer klinikai tüneteket észlelnek a fertőzöttek mintegy 20% -ában.

a patogénre jellemző

A család a tünetek sajátosságai miatt kapta nevét. Görög fordítással, herpo - crawl. A hólyagos bőrkiütés kiszámíthatatlan elterjedése a támadástól a támadásig a herpesz egyik meghatározó tünete.

A számos Herpesviridae család közül 8 hatóanyag kórokozó (betegséget okozhat) egy ember számára. A bőr manifesztációit leggyakrabban három típus okozza:

 1. 1. típusú Herpes simplex vírus (HSV-1). Gyakrabban érinti a száj nyálkahártyáját, az ajkak vörös határát, a látásszerveket.
 2. A HSV-2 előnyben részesít az emberi szervezet urogenitális területét.
 3. A HSV-3 egy varicella banális okozója. A herpesz zoster (herpesz zoster) megnyilvánulása gyengül.

A többi nem ártalmatlan, de a test jellegzetes kiütés főként az aktív HHV 1 és HHV 2 aktivitással jelenik meg. Ezek együtt jól érzik magukat, kényelmesen együtt élnek és kombinált vegyes fertőzést okozhatnak.

hordozó állapot

A széles körű előfordulást egyszerűen megmagyarázzák: miután egy gazdálkodó szervezetbe került, a vírus soha nem hagyja el. Egyszer a bőrön behatol az idegrostokba, eléri az ideg ganglionokat (az idegsejtek felhalmozódása), és biztonságban megszorozza őket. A HSV-1 kedvenc helye a trigeminális ideg csomópontja, és a HSV-2 előnyben részesít az ágyéki gerincvelőt.

Egy bizonyos pontnál, amikor elérik a kritikus tömeget, a virionok az idegrostokon keresztül kezdik visszahúzódni a bőr felületére. Az utak különbözőek lehetnek, így a bőrön megjelenő bőrkiütés mindig különböző helyeken jelenik meg (kúszások).

Nem lehet teljes mértékben kiküszöbölni a HSV genetikai anyagát az idegsejtekből. Ezért a betegség krónikus visszatérő folyamata: a nyugalom és a jólét időszakát relapszusok követik.

Klinikai manifesztációk

Normális immunitással az ember nem is sejtheti, hogy idegsejtjei már a herpesz célpontjává váltak. De a legkisebb megkönnyebbüléssel a vírus felemeli a fejét és aktiválódik. A támadás kezdetén az emberek aggódnak az általános (szisztémás) és a helyi (bőr) szétválasztó tünetek miatt.

Az általánosak a fertőző ágensre adott nemspecifikus reakciók: láz, testingerek stb. Szerencsére a HSV-1 és a HSV-2 esetében ritkán fordulnak elő.

És a bőrön, a megnyilvánulások mindig kiütések lesznek. Egy másik jellegzetes tünet az okozatlan bőrfájás, viszketés és égés, rövid időn belül (néhány óra) kezdődően a bőrkiütés helyén.

A kiütés jellemzői

Az első és a vezető komponens a buborékok tele van átlátszó tartalmú - vezikulákkal. Számuk nagymértékben változhat, és függ az immunitás erejétől.

Gyengén immunállapotúak, a hólyagok számosak, azonnal megjelennek a test nagy felületén, és nagyobb konglomerátumokká válnak. A megőrzött immunitás ezt nem teszi lehetővé: a vezikulumok kevés vagy egyetlen.

Egy idő után (egy-két napig) a buborékok tartalma zavarossá válik. Ritka esetekben, amikor a támadás különösen masszív, és a bőr jelentős mélységben van, vérben keveredik benne.

3-5 nap múlva a hólyagok felrobbannak, és maguk után hagyják a nedves területeket, amelyek fokozatosan kiszáradnak. A kiütések helyén száraz sárgás kéreg keletkezik. A színe a vezikulumok tartalmának színétől függ, leggyakrabban sárga. Bár a vérzéses komponens miatt vöröses árnyalatok is vannak.

Kezdetben szorosan a bőr felületén tartja, de fokozatosan a szélektől fájdalommentesen bõröl.

Normális esetben a kiütés első elemeinek megjelenése a kéreg kicsapódásáig körülbelül 7-10 nap. Alatta rózsaszínű bőr van kitéve, ami egy ideig elhámozható.

A kiütés változékonysága

Gyakran vannak olyan esetek, amikor a herpesz atipikus. Először is, ez tükröződik a bőrkiütés viselkedésében: a bőr nagy felületét foglalja el, és hosszú ideig nem jár. A kockázati csoportba eső okok:

 • Gyermekkor.
 • Immunhiányos állapotok.
 • Rendszeres krónikus betegségek, különösen a dekompenzáció szakaszában.
 • Ártalmas munkakörülmények.
 • Vitaminok hiánya.
 • Kiegyensúlyozatlan táplálkozás.
 • Krónikus stressz.
 • Rendszeres túlhűtés és túlmelegedés.
 • Egyidejűleg alkalmazott betegségek kezelése kortikoszteroidokkal, immunszuppresszorokkal és citosztatikumokkal szemben.
 • Nehéz fizikai munka.

Mindezek a tényezők hátrányosan befolyásolják az immunitás állapotát, így a támadások tömegesek és gyakoriak. Ha egy hétköznapi embernél a herpesz eltűnése másfél évig tart, az AIDS-betegnek nem lesz néhány hónapja.

Komplikált lehetőségek

A herpesz fertőzés ismétlődésének jellemző képét gyakran különbözik a különböző emberek között. A támadást kiváltó előfeltételeknek megfelelően a kiütés nagy területeket fedezhet, vagy egyetlen buborékra korlátozható. Még a nőkben a menstruáció is befolyásolja, hogy hány napot tölt be a herpesz és meghosszabbítja a gyógyulást.

A gyógyulás nagymértékben számos tényezőtől függ: a relapszis intenzitása, a test reakciója és a test viselkedése.

Külső irritáció

Ez a fejlődés fontosabb a gyermekek számára. A gyerekek gyakran rohannak, hogy levágják az újonnan szárított héját, anélkül, hogy megvárnák, míg le nem esik. Így megindul a betegség elhúzódó és gyakran bonyolult lefolyása.

Felnőttek, viszketés a kéreg alatt, amikor a gyógyulás megkezdődik, szintén sok kellemetlenséget okoz.

Immunhiány

Az immunhiányos betegek nagyon gyakran szenvednek a HSV-től. A támadások rétegződhetnek egymáson. Tehát van olyan helyzet, amikor a kiütés - vezikulumok elsődleges elemei egyidejűleg találhatók a résekkel, amelyek egymásba burkolva vannak. A bőrtisztítás folyamata késik, és a napok helyett több időbe telik: több hónapig.

Masszív bőrkárosodás és a kezelés hiánya esetén a testen kiterjedt nedvesítő felületek képződnek, amelyek hosszú időn át nem száríthatók. A terápia hátterében a dinamika pozitívvá válik, a kéreg azonban kialakul. Miután eltűnik, fekélyképződhet.

Komplikált esetek

Úgy véljük, hogy a HSV-aktiváció a gyengülő immunitás hátterében áll. Ha nem áll helyre, lehetőség van pesszimista események kialakulására: a hólyagos bőrkiütés, amely a szervezetben felmerült, nem takarva van kéreggel, és nem gyógyul meg, de jelentős szenvedést okoz sokáig. Komplikálja és késlelteti a visszaesés folyamatát:

 • A vírus keverék. A VPG-1 és a HSV-2 hordozó esetében a vegyes támadások teljesen valósak.
 • A bakteriális fertőzés bejutása. Ennek leggyakoribb oka - a ráncok feldarabolása annak érdekében, hogy felgyorsítsa az elválasztást. Az alulmaradt éretlen felület jó aljzat a cocci és más mikrobák számára.
 • A test gyengülése. Mindaz, ami szerepel a kockázati tényezőkben, elhúzódó támadást ajánl.

Ha a herpesz megismétlődése több mint 14 napig tart, nem szabad várni, hogy önmagában áthaladjon. Normális körülmények között az aktív reakciók epizódját ki kell tölteni. Ha hosszabb ideig tart, akkor nem kell beszélni a nem-komplikált herpeszről. A következő jelek jelzik a szövődmények kialakulását:

 1. A testhőmérséklet emelkedése, ha a kiütés után több nappal jelentkezik.
 2. A nyirokcsomók kiterjedése a bőrkiütés szomszédságában vagy távolabbi területeken.
 3. Az érintett terület növekedése a testen. Általában az első nap után új kiütések nem jelennek meg.
 4. Módosítsa a buborékok tartalmának színét. Ha fehér lesz, akkor beszélhetünk bakteriális fertőzés csatolásáról.
 5. Anomáliák a kéreg oldaláról. Lehet, hogy nem jelennek meg egy héten belül, amelyek megjelennek - nem sárga, hanem piros, szürke vagy fehér színűek.
 6. Szegény általános egészség. Ez a szervezet mérgezésének eredménye.

Ezen jelek bármelyikének felvétele a HSV aktív időszakának hátterében kell az orvosi segítség igénybevételének oka.

Az önkiszolgálásnak jelentős a kockázata a test szépségének, egészségének és életének.

Terápiás megközelítések

Sajnos az orvosok még nem jutottak el kritikus sikerhez a vírusok elleni küzdelemben. Azonban azt állítani, hogy nincs semmi, amiért a VPG ellenvette volna, akkor helytelen lesz. Lehetetlen lehet teljesen tisztítani a kórokozó testét, de az aktív fázis csökkentése és felgyorsítása a gyógyulás lehet.

Olyan gyógyszerek kifejlesztése, amelyek kifejezetten a HSV ellen dolgoznak. Az alkalmazási pont a vírus DNS-je. A gyógyszerek megsértik a sejtosztódást anélkül, hogy befolyásolnák az emberi test sejtjeit. A legismertebb és leginkább tesztelt gyógyszer az acyclovir. 1977-ben szintetizálták, és eddig nem veszítette el relevanciáját. Alkalmazása ellenjavallt, így anélkül, hogy orvoshoz kellene fordulnia, hogy vegye be, nem szükséges.

Szisztémás kezelés

Jól alkalmazható, a vírusellenes szerek megakadályozhatják a herpeszkiütés kialakulását a testen. Ehhez el kell kezdeniük az első megnyilvánulásokat - fájdalmat, viszketést és égetést. Azok, akiknél egynél több exacerbáció szenvedett, ezek a tünetek egyértelműen felismerik, és magabiztosan mondhatják, hol a herpesz a szervezetben várható.

A legnépszerűbb és megfizethető formája az orális adagolásra szolgáló tabletták. A kábítószerek aktív összetevői megállítják a vírust az idegrostokban.

Ennek eredményeként azok a virionok, amelyek eljutnak az idegvégződésekbe a bőrön, nem okozhatnak klasszikus képet. Nincs hólyagok - nincs kéreg.

Helyi kezelés

A kiütések előfordulásának kezdetekor helyi kezelésre kell fordulnia. Ez egy kenőcs vagy krém, amely például acikloviren alapul. Természetes, hogy az érintett területek kezelése korábban kezdődik, annál jobb a kiütés kezelése.

A helyi formák használata kezdettől fogva megállítja a kiütések terjedését és felgyorsítja a hólyagok felnyitását. Amikor a szárítás megkezdődik, a krém lágyítja a kéreget, megkönnyítve az alatta lévő bőr elválasztását és helyreállítását.

A fizioterápiás módszerek jó segítséget nyújtanak. Például egy LED-lézer használata a helyi és az általános terápiával együtt jelentősen felgyorsítja a kéreg veszteségét és a normál epidermisz helyreállítását.

Megelőző kezelés

A legígéretesebb irány. A vírusellenes immunitás időszakonkénti megfigyelése lehetővé teszi a lehetséges exacerbáció előrejelzését. Ha szükség van egy orális vírusellenes szerre, és a kiütések a testen nem jelennek meg.

A legjobb hatás a komplex kezeléstől várható. Az orális és lokális kezelés kompetens kombinációja az aktív időszakot öt napra csökkentheti. Ezután nem lesz nyom a test kiütéséből.

Lehetséges a helyreállítás?

Ha fertőzött, akkor mindig a herpes simplex vírussal kell élni. Ezért két cél: minimalizálni a megismétlődés menetét és maximalizálni az elengedés időtartamát. Az aktív fázisban a gyógyszerészek segítségére támaszkodunk.

Amikor a vírus remisszióba kerül, a támadások közötti időt az ilyen ajánlások segítik:

 • Ügyeljen az egészségére, és ne hagyja figyelmen kívül a testnevelést.
 • Az élet, a munka és a kreativitás optimális feltételeinek megszervezése.
 • Rendes mentális mikroklímát biztosítson a családban és a munkahelyen.
 • Helyesen enni.
 • Kövesse az orvosok ajánlásait.

Figyelembe véve ezeket az egyszerű tippeket, meg lehet tartani az immunitást és fenntartani a természetes magas ellenállást a HSV-vel szemben. A várt eredmény, és ez határozatlan remisszió, meglehetősen elérhető.

Mennyi időbe telik a herpesz

A herpesz a virális természet egyik leggyakoribb patológiája, amely számos negatív érzést okoz a megnyilvánulásaival.
A mai napig több mint 100 fajta herpesz vírusok különböznek a klinikai tünetek, a krónikus változatai során és a különböző átviteli módok, de az emberek gyakran szembesülnek az első kiviteli herpesz - az emberek azt nevezik „hideg”.

A herpeszet a génszerkezetben található humán sejtbe ültetik be. Ezért a virális szerek képesek továbbadni a sejtek későbbi generációi számára. Ez a patológia sajátossága - egyszer fertőzött, egy személy már nem képes teljesen megszabadulni a herpesztől.

Orvosi statisztikák azt mutatják, hogy több mint 75% -át a lakosság a vírus hordozójává közvetlen szerek bármelyikének 8 változatai a herpesz, a többségük csak nem is tud róla - nincsenek klinikai tünetei.

Hogyan fertőző herpesz

Behatolnak az emberi testbe a herpes simplex vírus rendkívül könnyen elérhető a mikro repedések és microtraumas textílián közönséges háztartási cikkek, mint például törölköző, ágynemű, és még közvetlen kapcsolat révén levegőn csöpög.

A kellően magas immunválasztó korlátokkal a szervezet képes önálló vírusellenes szerek elfojtására. Ha a mentesség nem színvonalas, vírusellenes szerek behatolnak a véráramba vagy a nyirokrendszer a gerincvelői gyökerek, és van „alszik”. Évekig inaktívak lehetnek.

Egy személy, a herpetikus patológia hordozója még csak nem is gondolhatja azt a tényt, hogy ő a fertőzés potenciális elsődleges forrása. Például egy terhes nő átviheti a herpeszvírust a csecsemőnek az intrauterin fejlődése során.

Ezért, ha az esztétikai kitörésekkel szembesül az ajkán, a beteg a konzultáció során megkérdezi a szakembertől, hogy egy jól megalapozott kérdés, hány herpesz áthalad. Ezzel egyidejűleg olyan választ is kaphatunk, amelyről nem számítunk, hogy ez a relapszus 5-7 napig leállítható, és maga a fertőzés szinte lehetetlen nyerni.

Hogy kezdődik minden

A herpesz egy egyszerű variánsa vírusellenes szerekkel való fertőzése általában a korai gyermekkorban fordul elő, például a banális bárányhimlő, ugyanaz a herpesz. A gyermekek szervezett kollektíveiben a vírus természetének kórtörténete rendkívül fertőző. Az óvodákat évente csirkehimlővel karanténba zárják.

A fertőzés kezdeti szakaszát követően az emberi immunrendszer sikeresen inaktiválja a vírust, de a virális ágensek továbbra is fennmaradnak a dorzális gyökerek ganglionjában. A patológia latens fázisa kialakul - maga a vírus megfelelő diagnosztikai vizsgálatokkal kimutatható, de nincs klinikai manifesztáció.

Kedvező körülmények között a herpeszvírus "felébred", a replikációs mechanizmus újraindul, új aktív vírusellenes szerek jönnek létre, amelyek újra megfertőzhetik a dermis struktúrákat.

Felkészülõ tényezõk

A jellegzetes klinikai megnyilvánulásokkal járó relapszusok száma nagyon fájdalmas és esztétikus vesekövek kiütéseként évente 2-től 12-ig terjedhet.

A herpesz aktiválás provokáló tényezői:

 • az akut formában szomatikus patológiás átadott betegségek vagy a meglévő krónikus betegségek súlyosbodása az emberi immunérzékenységek jelentős gyengülését eredményezi;
 • a túlzott tartózkodás az UV sugárzás alatt meggyógyítja a dermist, különböző véletlenszerű dermedéseket képez rajta - a vírusos és bakteriális szerek bejárati kapuit;
 • krónikus stresszes helyzetek kimerítik az emberi test védelmét, elveszítik a vírusaktivitás elnyomásának képességét;
 • a hormonális háttér jelentős ingadozása jól kombinálható a herpesz fertőzés kitörésével. Gyakrabban vannak kitéve a tisztességes szexuális menstruációs ciklusoknak, a bébi időszakoknak, a klimatikus "viharoknak". Számos helyzet állhat fenn - ennek eredményeképpen: a herpesz súlyosbodása;
 • expresszált immunszuppresszió - a kemoterápia, az egyes alcsoportok hosszantartó bevitele miatt kedvező hátteret teremt az alvó vírusaktívumok aktiválásához.

A negatív tényezők közül a szakértők szerint:

 • alkohol és dohánytermékekkel való visszaélés;
 • a minőségi éjszakai pihenés hiánya;
 • korrekció nélküli étrend;
 • gyakori hipotermia;
 • termelési káros hatás, mérgezés;
 • az emésztőrendszer patológiája.

A saját helyzet alapos elemzésével egy személy képes azonosítani és megszüntetni a fenti negatív tényezőket, ezáltal megakadályozva a herpesz visszatérését vagy kialakulását.

tünetegyüttes

A kezdeti idõszakban a szájszuszpenzió helyi érzést kelt az ajkán, amely idõszakos égést, viszketést okozhat. 1-2 nap elteltével buborékképződés alakul ki - herpetikus csomók. Gyorsan növekednek, Nagyon érzékenyek, fájdalmasak, vonzóak a megjelenésükben.

Az életminőség romlása mellett a herpeszhez a hőmérsékleti paraméterek növekedése, a regionális nyirokcsomók növekedése is társulhat. Herpetikus eruptions nem csak az ajkakon, hanem a test - arc, test, végtagok bármely részén is kialakul.

A hólyagok már 2-3 nappal fekszenek a kialakulásuk után. Fedezett egy olyan kéreggel, amely fokozatosan megszilárdul. Az eltávolítás után a szövet helyén továbbra is könnyű marad.

Az a személy, aki nem-esztétikai kiütéseket mutatott, természetesen érdekli a hány herpesz átadása, és ez 4-6 nappal az első tünetek után.

A herpesz szakaszai

A szakemberek meghatározzák a patológia szakaszait:

 1. A vírusellenes szerek aktiválásának első napján a személy szorongást érez - a test egy külön részében lokálisan viszketés, égetés, bizsergés. Ha egy személy már megtapasztalta a herpeszet, azonnal felismeri a jellegzetes tüneteket.
 2. Szó szerint ugyanazon a napon a szövetek ödéma és a hyperemia vizuálisan figyelik a bizsergő helyszínen. Kísért intenzív viszketés, a feltétel 1-2 napig tart.
 3. Rövid idő elteltével egy személy kis, fájdalmas hólyagok képződését észleli a hiperémia helyén, belsejében súlyos folyadékkal. A vírus több százezer aktív részecskéjét tartalmazza - az ember rendkívül fertőzővé válik másokkal szemben. A formációk gyorsan növekednek a méretben, egyes tojások egyesülnek, átmérője 5 mm-ig terjed.
 4. A harmadik napon buborékok nyílnak ki, és a felületük fekélyes. Fájdalmas érzések növekednek - egy személy nem tud enni a fájdalom miatt. Az esztétikai megjelenés jelentős pszichológiai kényelmetlenséget okoz. A látható hibák mellett a nyirokcsomók is növekedhetnek, a hyperthermia megfigyelhető - néha magas szintre.
 5. Ahogy a fekélyhiba megszárad, felszínén egy speciális kéreg keletkezik, a károsodás területe csökken. Amikor a kéreg hámlik, vérzéses repedés jelenhet meg a helyén. A kéreg kialakulása jelzi a helyreállítás folyamatának kezdetét.
 6. A herpeszkitörések gyógyulásával megfigyelhető a dermis érintett területeinek intenzív hámlása, a szövetek duzzanata, enyhén hiperimpozíciós színárnyalat. A vírusellenes szerek ismét inaktívak. Hosszan tartó súlyos betegség - megfelelő terápiás taktika hiányában, a herpetikus formációk után kialakulhat a bőrön a bőrön lévő perem.

A patológia fenti szakaszainak elemzése alapján a személy válaszolhat arra a kérdésre, hogy mennyi ideig tart a herpesz, vagyis 3-5 napig kielégítő immunitással újra élvezheti a tiszta bőrt.

A kezelés taktika

Az ajkakon kívüli nem-esztétikai kiütések felszabadulásának sebessége - "megfázás" nagyban függ a megfelelő terápiás intézkedések elfogadásának kezdetétől.
A herpesz minden gyógyszere sokkal hatékonyabb, ha a fogadás a viszketés és a helyi bizsergés első pillanataitól kezdődik. Az első szakaszban külső eszközökkel - antiherpetikus zselék, kenőcsök, például Zovirax, Acyclovir használata javasolt.

Az anyag az emberi DNS "darabja", amely az érintett sejtbe ágyazódik, és elpusztítja a vírus DNS-ét. A kenőcsöt csak higiénikus pamut törlőkendővel ajánljuk, minden alkalommal, amikor újat használ. Az első réteg felvétele után ismét meg kell osztani a kenőcsöt - a hatékonyabb védelem érdekében.

Ha a gyógyszert a vírusellenes szerek aktiválásának első perce óta használják, a kiütések elkerülhetők. Szó szerint a következő nap jelentős javulást tapasztal - a helyi ödéma és a hiperémia eltűnnek, és az ajkakon megjelenő esztétikus "ékszerek" nem jelennek meg.

Amikor az első buborék megjelenése - az első tünetek idejének elmulasztása - a helyi terápiás vírusellenes szerekhez, szisztémás szerekhez ajánlott: Acyclovir, Zovirax, Panavir, Famvir tabletták. Ők üdvözlik a vírus tevékenységét belülről, erős szisztémás hatással. Ennek köszönhetően a fekélyes szövethibák időtartamának lerövidítése 3 napról 1-2 napra. A gyorsabb hatás aligha lehetséges - szövetkárosodás történt már.

A hólyagok felnyitása után a felépülés valószínűleg nem gyorsul fel. Ahhoz, hogy segítsen a különböző alkoholtartalmú tinktúrákban, például a kalendulán alapulva, hogy megszüntesse a hibákat, megakadályozza az újbóli fertőzést, már csak a bakteriális növényzetet.

A modern immunstimulánsok és vitamin komplexek segítik az emberi test védő erejének növelését a herpeszvírus aktiválásának pillanatában. A konzultáció során a vírusellenes terápia optimális változatán kívül a konzultáció során szakembereket is ajánlunk, például Immunal, Centrum, Vitrum.

Miért nem sokáig tart a hideg

A szakemberek a legfontosabb okokra hivatkoznak - miért nem tartják sokáig a hideg sebek:

 • nem megfelelő kezelés, vagy teljes hiánya. A herpeszkiütés exacerbációja a modern herpesz elleni kenőcsök, tabletták, immunmodulátorok, vitaminterápia rendszeres használatát igényli;
 • kizárólag a hagyományos orvoslás receptjeit használjuk - szakemberrel való előzetes egyeztetés nélkül, külön vírusellenes szerek megfelelő támogatása nélkül;
 • egyéb szomatikus patológiák jelenléte fokozódása fokozatosan, ami ismételten gyengíti az emberi test védő erejét. Csak a betegségek gyógyítására irányuló intézkedések kombinációja;
 • a szövetek folyamatos fertőzése a herpeszes hólyagok megnyitásának és a helyi immunitás gyengeségének következtében: egy személy nem kezeli az észlelt hibákat alkoholtartalmú tinktúrákkal, az alapvető higiéniai normák betartását;

A herpesz minden exacerbációja - akár 20-szoros is - kötelező speciális konzultációt igényel. Különösen, ha a tünetek túlságosan hangsúlyosak vagy a gyógyulás nagyon lassan megy végbe.

Általános ajánlások

A herpesz fertőzés súlyos exacerbációjának hatékony védelmére ajánlott az általános szabályok betartása:

 • egészséges életmód vezetése - diétaterápia, megfelelő testmozgás, teljes éjszakai pihenés;
 • mérsékelt UV-sugárzásnak, a dermis óvatos védelme UV-védő krémek segítségével;
 • kerülje a tartós tartózkodást stresszes helyzetben - menjen nyaralni, részt vegyen jógaórákon, tanuljon relaxációs technikákat;
 • rendszeres orvosi látogatások - a diagnosztikai vizsgálatok nyomon követésével: az erős immunitás rendszeres megfigyelést igényel.

Vírusfertőzés - herpesz - komplex patológia, amely komplex intézkedéseket igényel a tünetek enyhítésére. Megfelelő terápiás taktikával a nem-esztétikai kiütéseket 1-3 nap alatt le lehet állítani. Az öngyógyítás teljesen tilos - komoly szövődmények csak súlyosbíthatják az ember jólétét.

Hány nappal áthalad a herpesz az ajkán

A kérdés az, hogy hány nappal a herpesz az ajkán van, általában ha a herpesz az ajkán hosszú ideig tart. Annak, hogy mennyi herpesz mennyisége nem halad át egyik embertől, nehéz ezt az időszakot kipróbálni minden ember számára. Ha röviden válaszolsz arra a kérdésre, hogy mennyi ideig tart a herpesz napjai az ajkán, akkor a válasz egyszerű - 5-15 nap. De ez biztosítja a stabil immunitást, a megfelelő kezelési tervet és a megfelelő választ. Az ajkakra ható herpeszkitörések kronológiájának részletesebb vizsgálatához ismerni kell a betegség jellemzőit, amelyeket alább ismertetünk. Mert a hideg 5 napig tart, és talán egy egész hónapig.

A betegség áttekintése

Az egyszerű herpesz az ajkán a vírusos betegség gyakori súlyosbodása, amely negatív hátteret mutat az immunrendszer csökkenésével. Kevés embernek van első kézből ismernie ezt a betegséget.

Mindenki tudja, hogy egyik vagy másik módja valaha is élénk volt, a herpesz nem megy el, egy ideig alvó üzemmódba kerül. Azonban az immunválasz hiány, ami akkor fordulhat elő, mivel az átadott betegség vagy hipotermia, valamint azért, mert az érzelmi stressz, a vírus aktiválódik, egyértelműen megnyilvánuló elég fájdalmas sebek a szája.

A herpesz gyógyítása az ajkakon

A betegség és az időtartam időtartama - miután hány nappal áthaladt a herpesz az ajkán, különösen három szakaszban különböztethető meg.

 1. Az első szakaszban, az ajkak területén, általában enyhe bizsergő érzés tapasztalható, a viszketés bizonyos kényelmetlenséget eredményez. Egy napon megakadályozhatja a betegség folyamatának növekedését speciális gyógyszerek alkalmazásával.
 2. A második szakaszban a buborékok jelennek meg az ajkán, folyadékkal töltöttek, ami súlyos fájdalmat okoz. Ebben az esetben maga a személy vírusvivővé válik. Általában a betegség ezen szakaszában a herpesz körülbelül négy napig tart.
 3. A további képződés harmadik szakaszában már kialakult erózió, a vírus rendkívül fertőzővé válik. Ebben az időben a hólyagok elkezdenek felszakadni, amelyből egy zavaros, fertőzött folyadék áramlik. Ebben az összefüggésben a fekély alakul ki, amelyek meg kell kenni protivogerpesnoy különleges kenőcsöt herpesz a száj és továbbterjedésének megakadályozására, hogy a vírus más testrészek. Hány nappal áthalad a herpesz az ajkán? A speciális gyógymódok megfelelő gondozásával és használatával az ötödik napon a sebek kezdenek meggyógyulni. És a bőr teljesen felépülhet egy héten belül.

Átlagosan a herpesz betegsége az ember ajkán 5-15 napig tart az első kiütés váratlan megnyilvánulása pillanatától. Általában ez a mozgalmas időszakban, amikor kimutatták, hideg az ajkak, az emberi test elég fertőzés újra aktivitása megszűnt, és annak érdekében, hogy megakadályozzák az esetleges kiújulás.

Miért nem tart sokáig a herpesz az ajkakon?

Általában, amikor az immunrendszer jól működik, a herpesz az ajkak területén gyorsan áthalad. Az időben történő kezelésnél legfeljebb 15 napot és legalább 5 napot kell eltelnie. Ez azt jelenti, hogy nem kell pánikulnia, ha a herpesz 3 napig nem jár, mivel ez rendkívül ritka eset.

De előfordul, hogy hosszú, állandó kezelés mellett az ajkak kiütések egy hónapig sem mennek el. Ebben az esetben azonnal szakembert kell hívnia. Néha utalhat onkológiai megbetegedésekre, AIDS-re és egyéb súlyos betegségekre. De ne felejtsük el, hogy ez megtörténik a herpesz gyógyszerekkel történő folyamatos kezelésével és a hatás hiányával, ami azt jelenti, hogy a vírusellenes szer nem képes a betegség leküzdésére.

Hogyan gyorsítsák fel a herpesz gyógyulását az ajkakon

Az ajkán a hideg elsõ tüneteire azonnal meg kell kezdeni a betegség kezelésének folyamatát, mivel a gyógyszerek túlnyomó többsége hatásos hatást gyakorol a fertõzés aktiválásának elsõ pillanatától. Számos eszköz van a kezeléshez, ezek a következők:

 • kenőcsök - Acyclovir, Zovirax és Valaciclovir;
 • népi jogorvoslatok - burgonya a gyulladt területre; Használja a teafaolajat, a zöldeket, a fenyőolajat, a valocordin-t, a fokhagymás szegfűszegeket.

A kellő időben és komplex herpesz, azaz alkalmazva herpeszellenes szerek kombinációban sebek kezelésére népi receptek herpes fekélyek késhet 5 napig. Az a tény, hogy a speciális eszközök használatával, mint az Acyclovir és a Zovirax, serkentik az immunrendszert, amely viszont kezd aktívan küzdeni a vírussal.

Összefoglalva, hogy mennyi hideg maradhat az ajkán, érdemes kiemelni a vírus különlegességét, hogy különbözőképpen reagáljon a különböző emberek testén. Megfelelő kezeléssel a herpeszes vezikulák meglehetősen gyorsan haladnak. De ha problémája van a csípőbetegség hosszú távú kezelésében, és a tünetek nem szűnnek meg, akkor ez jelzi, hogy sürgősen hivatkozni kell egy fertőző betegség specialistájára.