Körömgomba kezelése ammónia segítségével

Onychomycosis egy betegség és egy kozmetikai hiba egyszerre. A törött, romboló körmök, amelyek megváltoztatták a rózsaszín árnyékot a sárga, szürke vagy fekete jelekre, gomba támadást okoztak.

A fertőzés kezelésére a lakosság gyógyszereket és népi jogorvoslatokat alkalmaz, köztük külön helyet ammónia (hidrogén-nitrid, ammónia oldat). A kémiai folyadék alkalmas orvosi eljárások és cipő feldolgozására.

Kezelhetem a köröm gomolyot ammóniával

Az ammónia-alkohol egy koncentrált ammóniaoldat. Ha más anyagokkal reagál, az ammónia lúgos környezetet képez, ami elfogadhatatlan a gombás mikroorganizmusok számára. A kábítószer elpusztítja a parazita egyedek sejtmembránját, és megöli őket.

Az ammónia oldata nemcsak alkáli, hanem erős antiszeptikus is. Ezért a körömgombák ammóniával történő kezelése hatékony. Az anyag nem károsítja a fertőzött személyt, ezért csak olyan területeken kell alkalmazni, ahol repedések, karcolások, fekélyek és más mechanikai sérülések nem fordulnak elő a körmökön és a környező bőrön.

A hidrogén-nitrid elősegíti a bőrszövet lágyulását és megkönnyíti az érintett lemezek vágását. Ezenkívül az anyag javítja a gyógyszerészeti gyógyszerek hatékonyságát, amelyek gyorsan átjutnak a körömbe a lágyított szöveteken keresztül. Az érintett zónában a vegyi anyag azonnal megmutatja hasznos tulajdonságait.

Tiszta formában az ammóniát az onokomikózis kezelésére nem ajánlott. Az előkészítés elpárolgatja a maró hatású gőzöket, és rossz kezelése miatt szöveti égési sérülést okoz. A negatív következmények elkerülése érdekében használja ezt a terméket hígított formában.

Ha a hidrogén-nitrid véletlenül bejutott a szemébe, 15 percig nagy mennyiségű folyóvizet kell mosni.

Hogyan gyógyítsuk meg a gomba ammóniával: recepteket

Az otthoni kezeléshez szükséges, hogy a gomba a lábakon vagy a kezekben ammóniát használjon addig, amíg a beteglemezek teljesen egészségesekké válnak. A nagy hatékonyságú ilyen önkezelés az onychomycosis korai szakaszában mutat rá.

tömöríti

Az ammónia-oldatot tartalmazó tömörítéseket a gombás körömkárosodás 5-10 napon belül végzi, majd szünetet tartanak 2-4 napig, és folytatják a terápiát.

A gyógyító folyadékot a következőképpen állítjuk elő:

 • Hígítsuk fel 1 evőkanál. l. ammóniát egy pohár hűvös, forralt vízben.
 • A pamutvászon a megoldásba merül.
 • Az ápolószert egy beteglemezre helyezzük, bekötöttük, vagy egy gumitalpra helyeztük.

A tömörítést lefekvés előtt alkalmazzák. Távolítsa el a kötést reggel.

tálcák

Ahhoz, hogy megszabaduljon a gombáktól a kezek vagy lábak körmökön, megteheti a termálfürdőt. A folyékony ammónia és a víz mellett a hidrogén-peroxidot a tartályba öntik. Az eljárás optimális vízhőmérséklete 40-42 ° C. A gyógyítók által javasolt arány 1: 1: 3 (ammónia oldat, peroxid és forralt víz).

Az érintett végtagokat az oldatba 15-20 percig merítik. Ezután öblítés nélkül törölje le őket eldobható szalvétával, és kezelje a körmöket gombaellenes krémmel vagy kenőccsel. Korábban távolítsa el a felső réteget a lemezekről az eldobható körömfájlok használatával.

Gombaellenes oldat ammónia alapon

Az ammónia alapján a körömgombákból származó gyógyszerek sokféleségét a következőképpen lehet elvégezni.

Vegyünk egyenlő mennyiségű forralt vizet, hidrogén-nitridet, orvosi alkoholt és gyógyszertári glicerint. A keveréket 2-3 órán át az érintett lemezekre kell felhordani, az ujjakat elfedni az élelmiszer-fóliával, és fel kell hordani pamut zoknit vagy kesztyűt. Tegyen orvosi beavatkozást, amíg az onychomycosis összes tünete teljesen megszűnik.

Leírt gyógyszerek lehetőleg a szabadban (magán udvar vagy erkély) vagy nyitott ablak. Az ammónium-hidroxidnak éles, kellemetlen szaga van, amely a zárt tér helyiségein keresztül terjed.

Megelőző cipőfeldolgozás

Gyorsítsák meg a gyógyulási folyamatot és megakadályozzák, hogy a lábak lábujjain a gombák másodlagos esetei segítenek a cipőkezelésnek ammóniával:

Ár és vélemények

Értékesített ammónia az összes gyógyszertárban, így vásárolni nem nehéz. A gyógyszerész nem igényel receptet, de az árat a megoldás csomagolásától függően kell feltüntetni - az ammóniát palackban, edényben és ampullákban lehet palackozni. Az oldat 10 ml-ét 10 - 20 rubel áron adják el. A gyógyszert normál körülmények között 2 évig tárolják a gyártástól számítva.

Ami a fogyasztók véleményét illeti, a körömgombák gyógymódjaként az ammónia-alkoholtartalmak áttekintése pozitív. A korai onychomycosis kezelésében az anyag kiváló eredményeket mutatott - a betegség néhány napon belül elmúlik, ha az eljárásokat rendszeresen elvégezték.

Azok az emberek, akik elkezdték a mycosisot, harcoltak vele hosszabb ideig és jó eredményeket is kaptak. A betegek észrevették, hogy a gyógyszer enyhíti a durva bőrt és a tömítéseket, és gyorsan eltávolítja a viszketést, irritációt és vörösséget. Néhány hetet töltöttek a terápiában.

Ami a körmök megelőzését illeti, azok az emberek, akik képesek ammóniával gyógyítani, beszéljenek a higiénia fontosságáról és a végtagok fokozott ellátásáról a betegség idején. Azt tanácsolják, hogy naponta cseréljenek zoknit, óvatosan mossák le a talpbetétet, és fertőtlenítsék a cipőt magukkal ammóniával vagy speciális permetekkel.

De a mycoses legegyszerűbb megelőzése a természetes anyagokból és a saját papucsokból készült minőségi lábbeli, amikor nyilvános fürdők, úszómedencék, szaunák, vízi parkok látogatása során viselik. Az üdülőhelyeken vagy a természetben, ahol mezítláb járhat, a lábakat védő gombaellenes szerekkel kell kezelni.

Alkohol és ecet a körömgomba ellen

A népi gyógyászatban a körömgombák egyik leggyakoribb gyógymódja az ecet. A mycosis fertőzések nem tolerálják a savas környezetet. Ezen kívül az ecet szerves része az alkoholt, mert ez a nyersanyag a termék előállításához. Ennek következtében az ecetsav lényeges antibakteriális és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, melyek segítenek megszabadulni a kórokozó mikroorganizmusoktól. Az ecet használata gátolja a gomba spórák kialakulását és fokozatosan kihal. Azonban az alkohol és az ecet használatának fontos pontja a megfelelő arány betartása. Az ésszerűtlen használat során a bőr égési sérülését okozhatja anélkül, hogy bármilyen módon befolyásolná a betegséget.

Az ecet használata a gombafélékben

Ecetsav amely által termelt oxidációja etanol ecetsav baktériumok, hatásos a kezelés számos fertőző betegségek, többek között gombás.

Negatívan befolyásolja a gombák spóráit, megzavarja az ígéret környezetét és elpusztítja szerkezetét. Ezenkívül az élelmiszertermék fertőtleníti a bőrt a kandalló körül, megakadályozza a gomba növekedését és csökkenti a kellemetlen szagot. Az ecetsav normalizálja a bőr sav-bázis egyensúlyát, csökkenti a viszketést és a gyulladást, enyhíti a fertőzött köröm körüli fájdalmat. Ezeknek a gyógyászati ​​tulajdonságoknak a kompatibilitása segít a gombafertőzések megelőzésében és kezelésében.

Ricettek ecetből és alkoholból a körömgombából

Általában 9% -os ecetet használnak láb- és körömgombákból, de néhány recept felhasználása almasavas ecetet vagy esszenciát (70%). A termék hosszantartó alkalmazása az érintett területre kedvezőtlen környezetet teremt, amelyben a gomba megszaporodik és fokozatosan meghal. A mycosis fertőzés azonban titokban áll: bizonyos idő elteltével hajlamos visszatérni. Ezért a leghatékonyabb egy átfogó kezelés, amely magában foglalja a népi recepteket ecettel és hagyományos terápiával.

Ecetes folyadékok

Számos recept van az ecetet lenyelve a gomba ellen. Néhányuk szerepel a táblázatban:

A körömgombák ammónia-alkoholja: a kezelés módja

A lábszegek okinokomikózisa fertőző és veszélyes betegség, amelyből a lakosság 15-20 százaléka szenved. Ez a gombás fertőzés gyorsan terjed, és jó körülmények között magasodik.
Onychomycosis három csoportra osztható:

 1. Normotrophic - a szögek színének megváltoztatása.
 2. Hypertrophic - deformáció és részleges megsemmisítése a köröm.
 3. Atrofikus - a körömlemez kilökődése a körömágyból.

Fertálják a gombát, amikor nyilvános helyeken (fitness klubok, szaunák, úszómedencék, fürdők) látogatnak. Fertőzés akkor fordulhat elő, ha ugyanabban a családban élők használnak közös mosogatót, törölközőt, papucsot. Gyenge fertőtlenítőszerrel kezelt közös területek. A túlsúlyos személyek, az alacsony immunitás, a fokozott izzadás, és a felnőttkori emberek veszélyeztetettek. Az ülő életmód és a felesleges súly befolyásolja a lábak keringését. Korral a lencsefejlődés sebessége is lelassul. Túlzott izzadás esetén nem lehet szűk, rosszul szellőző cipőt és szintetikus zoknit viselni. Az onokomikózis kezelése nagyon hosszú és folyamatosan fordul elő - a személyi higiénia, a megelőzés, a helyreállító és gombaellenes terápia betartása.

A fő tünetek a köröm gomba.

A fertőzött körömgomba szabad szemmel látható:

 • A köröm felszíne elmosódott.
 • A köröm sárga, szürke, fekete színben kezdõdik, attól függõen, hogy melyik gomba fertõzött.
 • A körömlemez kezd sűrűsödni, összeesik, lebomlik.
 • Ez a köröm nyája alatt jelentkezhet, és ennek kellemetlen szaga kíséri.
 • A körömlemez elválasztása a körömágytól.
 • A köröm hajlítása.
 • Fájdalmas érzések sértett helyen járva.

Megfelelő kezelés nélkül a betegség lassan, de biztosan fejlődik, és idővel más egészséges körmökre is hatással van. Tartós, hosszú és drága kezelést igényel.

Szerencsére a betegség korai szakaszában a gomba egyszerűen rendelkezésre áll, otthoni kúrákkal gyógyítható. Az egyik az ammónia-alkohol.

Alkalmazás az orvostudományban.

Az ammónia-alkohol egy éles, kellemetlen szagú vizes ammónia oldat. Lúgos, antimikrobiális és antiszeptikus hatást fejt ki. A gyógyszert, a kozmetológiát, a mindennapi életben használják. A kertészek ammóniát használnak a trágyázás és a növényi növények esetében. Orvosi célokra a gyógyszertárakat 10 és 40 ml-es üveg palackokban, 1 ml 10% -os oldat ampullában árusítják. Az ammóniával az alkoholt nagyon óvatosan kell kezelni, és csak hígított formában kell használni, mivel lúgos hatása a nyelőcső égését okozhatja lenyeléskor. A vizes ammóniát az eszméletlen állapotban lévő személy életre kelti. A műtétet a műtét előtt kezelik. A rovarcsípés után viszket. Hányás kiváltása a szervezet mérgezésének során. Melegítő és zavaró gyógymód a radiculitis, neuralgia, osteochondrosis kezelésére.

Egyéb betegségek kezelésének módszerei.

A körömgomból származó ammónium-alkoholt hagyományos és nem hagyományos gyógyászatban használják: külsőleg, belélegezve és belélegezve.

 1. Az ibkóta kezelésére az osteochondrosis fájó helyeket dörzsöl.
 2. A dekubitus kezelésére 100 ml-es keveréket készítünk. glicerint és 50 ml-t. ammónia, zsíros ágyék és szárítás után, megszórva a baba por.
 3. A lábak verejtékezéséből ammóniás fürdőket készítsünk (1 teáskanál alkohol egy liter vízre)
 4. Alkohol mérgezést kell előírni vízzel hígított ammónia (10 csepp / 1 csésze víz) a hányás kiváltásához.
 5. A krónikus hörghurut kezelésére (3 csepp ammónia a pohár pohár meleg tejre) naponta háromszor itassa meg a köhögésig.
 6. Öregedés után nedvesítse meg a gyapotot ammóniával és vigye az orrába néhány másodpercig.

Az onychomycosis alkalmazásának jellemzői.

A körömgombák ammóniával való kezelése lúgos és antiszeptikus hatása miatt nagyon sikeres. Emellett a vizes ammónia hozzájárul a körömlemez gyors lágyulásához, ami könnyen lehetővé teszi az érintett köröm vágását. Az onokomikózis ammóniával történő kezelése számos módon lehetséges.

 • Hígítsuk fel 1 evőkanál ammónia 1 pohár meleg vízben, nedvesítsük meg a pamut alátétet, illesszük a beteg körömre, csomagoljuk az étel csomagolást és gyapotzuknára tesszük. Az eljárás akár 10-szer egy éjszakát.
 • Vegyünk egyenlő arányban ammóniát, vodkát, gyógyszertári glicerint és vizet. Áztasson egy pamutpárnát, szorítsa meg a fájdalmas helyre, viseljen harisnyát és hagyjon 2-3 órát. A kezelést naponta kell végezni, amíg a gomba teljesen eltűnik.
 • Vegyünk 3 rész meleg vizet, és hígítsuk bele az ammónia és a hidrogén-peroxid egy részét. Tartsa lábait 15 percig egy fürdőben, majd törölje szárazra és kezeljen bármilyen antimikrobiális szerrel.
 • Egy liter meleg vízben hígítsunk fel 2 evőkanál ammóniát és szódabikarbónát. Dörzsölje a lábát a fürdõbe 15-20 percig, majd törölje száraz és antimikrobiális kezeléssel.
 • Vegyünk egyenlő arányban ammóniát, jódot és 9% ecetet, nedvesítsük meg a pamut alátétet, és 30 percig felvisszük az érintett körömre. Az eljárást megelőzően a körömön lévő bőrön zsíros krémet kell zsírozni, hogy ne égjen fel.
 • Vegyünk egyenlő arányban szódabikarbónát, ammóniát és a megőrölt mosószappant, hígítsunk meleg vízben. A lábát a fürdõbe 20 percen keresztül kipréseljük, majd szárazra töröljük és antimikrobiális kezeléssel kezeljük.

Válasszon egy tetszés szerinti módszert, és kezeljen naponta anélkül, hogy egyetlen eljárást ment volna el. Csak így fogod elérni a kívánt eredményt. A kezelés hatása csökkentés nélkül is csökken. Figyelnünk kell a cipők és a harisnyák higiéniáját. Végezze el a cipő, padló és fürdőszoba fertőtlenítését. Legyen óvatos, ha nyilvános helyeket látogat, és nem használ más emberek dolgát.

A kezelés előnyei és hátrányai.

A betegség korai szakaszában nagyon hatékony az ammónia kezelés. Az alacsony költségek és a megfizethetőség vonzóvá teszik a lakosság minden szegmensét. A szögekből származó ammónia-alkohol, melynek lúgos és antiszeptikus tulajdonsága van, hatással van mindenféle gombafajra. De vannak hátrányai az ammónia kezelésében. A betegség késői szakaszában ez a jogorvoslat érvénytelen. Vannak, akiknek allergiás reakciói vannak.

Mi van, ha a kezelés nem segít?

Ha az onokomikózis és az ammónia kezelése nem segít, mindig vegye fel a kapcsolatot egy dermatológussal, aki felírja a diagnózishoz szükséges valamennyi vizsgálatot.

A gomba típusának meghatározása után az orvos kiválasztja a megfelelő kezelést. Ide tartoznak a tabletták, kenőcsök, cseppek, lakkok formájában lévő gyógyszerek. Szélsőséges esetekben sebészeti beavatkozás. Ne kezdje el a betegséget, és kezdje meg a kezelést a betegség korai szakaszában. A hagyományos nem hagyományos gyógymódok kombinációjában pedig ezt az elhanyagolt betegséget legyőzheti. Tartsa be a személyes higiéniai szabályokat, és egészséges legyen.

A körömgombák ammónia-alkoholja: a kezelés módja

Olvassa el

A Listerine olyan készítmény, amely antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik a szájüreg öblítéséhez. Annak ellenére, hogy alapvető...

A mycosis a kórokozó által okozott gombás betegség. Helyezhető a körömlemezen, ami...

A körömgomba rendkívül gyakori betegség, amelyet azzal magyarázható, hogy milyen könnyen fertőzött. Fertőzés befogható...

Az onychomycosis orvosi neve nem mindenki számára ismert, aki ezt a betegséget illeti. Ez egy gombás betegség...

A mycosis egy gyakori betegség, amelyre sok pénzt hoztak létre. Közülük...

A körömgombák ammóniával való megfelelő kezelése

Az ammónia ammóniás oldat (10%). Nagy mennyiségben történő belélegzése károsíthatja az emberi egészséget, és a felső légúti égési sérülést okozhat. Ha megfelelő módon használják, az azt jelenti, nem csak hasznos, hogy egy ember agyát érzelmek nélküli, hanem a terrorizmus elleni bőrfertőzések, beleértve a gombás.

Milyen alkoholt választani

Az alkoholok különböző típusai gyógyhatásúak:

 1. Az orvosi alkohol antiszeptikus, szárító hatással. Az onikomicózis receptjére is kiterjed fertőtlenítő összetevő.
 2. Boric alkohol - 70% -os orvosi alkohollal hígított bórsav oldat - fertőtlenítőszer. Ez befolyásolja a kórokozó mikroorganizmusok, köztük a gombák fehérjéinek denaturálódását és koagulációját. Az onokomikózisban alkalmazzák az érintett területek külső kezelésére.
 3. A szalicilsav alkohol szalicilsav (2%) oldata, amelyet orvosi alkohollal hígítanak. Gyulladáscsökkentő, szárító és fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik. A szalicilsav alkoholt lágyítja a körömlemezt, és megkönnyíti a hornyos réteg kiküszöbölését. Van gombaellenes hatás. Mivel önálló agenst alkalmaznak csak az onychomycosis kezdeti szakaszaiban.
 4. A hangyasav alkoholt a hangyasav (1,4%), amelyet orvosi alkohollal (70% vagy 96%) hígítanak. Gyakran használják a helyi keringés javítására az ízületi és neuralgiai fájdalomban. Lehetséges mellékhatások: viszketés, égetés, bőrpír és irritáció az alkalmazás helyén. Rendkívül szárazza a bőrt.

Az ammónia-alkohol megöli a körömvirágot, így az onychomycosis kezelésében hatékonyabbak, mint mások.

A módszer indokolása

 • Nedvesség lágyítja a körömlemezt, megkönnyítve az érintett köröm elutasítását és megerősítve a helyi antifungális krémek és kenőcsök hatását.
 • Ez az eszköz elpusztítja a gombák sejtfalát. Agresszív hatása a micélium halálához vezet, a spórák elveszítik a továbbfejlesztés képességét.
 • Vízzel hígítva, ammónia a savas közeget alkálifémvá alakítja. A gombafertőzések csak savas környezetben fejlődnek, lúguk halálos.
 • Ammónia is van megszünteti a legegyszerűbb mikroorganizmusokat és baktériumokat, amelynek kialakulása másodlagos szövődményt okoz a mycosis és az onychomycosis ellen.

Mikor kell alkalmazni a módszert?

Az ammónia használata körömgomba-segédanyagként csak a kezdeti szakaszokban megfelelő. Más esetekben az ammónia receptek kiegészítő segédkezelést jelentenek a helyi alkalmazás és a szisztémás gombaellenes szerek beadása ellen.

Ellenjavallatok és mellékhatások

Az ammónia tartalmú recepteket nem szabad alkalmazni az allergiás vagy az ammónia-intoleranciára.

 • epilepszia;
 • akut mentális zavarok;
 • sebek, repedések és vágások jelenléte az ammóniával kezelt felületen;
 • Egy példány jelenléte a bőrön a köröm közelében.

Előnye és hátránya

 • a körömgomba elleni hatékonyság, amit a betegek véleménye is alátámaszt;
 • az ammónia elleni gombaellenes készítmények részét képező összetevők elérhetősége;
 • az egyszerű használat, az otthoni önálló használhatóság;
 • alkalmasak köröm készítésére kémiai gombaellenes szerek alkalmazásához.
 • a hatékonyság mint független ágens csak az onychomycosis korai szakaszában;
 • óvatosságra és gondozásra van szükség - az ammónia párok nagy mennyiségben veszélyesek az egészségre;
 • számos ellenjavallatot használnak.

Receptek és azok alkalmazása

Az alábbiakban felsorolt ​​receptekben szereplő összetevők hozzávetőleges költsége:

 • ammónia - 50 rubel. (0,5 liter);
 • glicerin - 45 rubel. (25 g);
 • orvosi alkohol - 70 rubel. (100 ml).
 • perhidrol - 50 rubel. (30% peroxid);
 • szóda - 20 rubel. (500 g).

Kenőcs ammónia

Az előkészítéshez szükséges:

 • ½ rész glicerin;
 • ½ rész ammónia;
 • az összetevőket alaposan összekeverik;
 • a keveréket egy vékony rétegre helyezzük a gombát érintő körömre, és a maradékig teljesen felszívjuk.

A glicerin ebben a kenőcsben lágyítja a körömot, és védi a környező bőr kiszáradását. Ajánlott a higiéniai eljárások végrehajtása és a beteg szög megtisztítása.

Az 1 eljárás költsége 15-20 rubel.

Nyomjuk le az ammóniát

A módszer használatához:

 • 20 ml ammóniát 200 ml meleg forrásban lévő vízben hígítunk;
 • egy steril gézdarabot több rétegbe összehajtogatják, egy előkészített keverékben megnedvesítik, összenyomják;
 • A gézet az érintett körömre kell felhordani, és rögzíteni kell élelmiszer-filmmel vagy polietilénnel;
 • felsőruházat gyapjú zokni vagy kesztyű;
 • eljárás lefekvés előtt, éjszakai tömörülés;
 • Reggel, vegye ki a kötést és öblítse le a körmöket folyó víz alatt.

Az 1 eljárás költsége 15-20 rubel.

Az ammónia alapú antiszeptikus oldat

 • egyenlő részeken víz, orvosi és ammónia, glicerin;
 • minden komponens alaposan összekeveredik;
 • a kapott elegyet elő-tisztított és szárított körömre visszük fel;
 • az alkalmazás után 2-3 órán belül folyó vízzel öblítse le.

Az eljárás napi használatra alkalmas - Használja addig, amíg az érintett szög nő..

Az 1 eljárás költsége 20-25 rubel.

Ammónia fürdők az onokomikózisban

Az ammónia tálcák előnye a könnyű önálló használat otthon. Hasonló eljárások jók a köröm tisztítására és lágyítására a helyi gombaellenes szer alkalmazása előtt.

Gombaellenes kád ammóniával

Az elkészítéshez a következő komponensek szükségesek:

 • ammóniát, perhidrolt és forralt vizet 1: 1: 3 arányban;
 • Ecseteket vagy lábakat az összetevők 15-20 percig történő keverése után kapott keverékbe merítenek;
 • miután a fürdõ nem öblítse le a végtagokat, tiszta törülközővel szárít.

A látható gombaellenes hatás elindulása után az érintett körmöket gombaellenes szerrel kenjük.

Perhidrol a recept összetételében - további antibakteriális és antimikrobiális komponens.

Az 1 eljárás költsége 15-20 rubel.

Kád ammónia és szóda

Az eljárást két szakaszban végzik:

 1. 50 g szilárd szappant feloldunk 5 liter meleg vízben. Adjunk hozzá 70 g szódabikarbot, és addig keverjük, amíg az összetevők teljesen fel nem oldódnak. A keféket vagy a lábakat 20 percig leengedik a keverékbe.
 2. Adjunk hozzá 1 liter forró vizet és 1 üveg ammóniát a kádba. Folytassa az eljárást további 30 percig.

Szóda a recept összetételében - gombaellenes komponens. Vízben feloldva a savas környezetet alkáli részévé alakítja (amelyben a gomba nem képes fejlődni). Ennek hatása a gombafertőzések halálának gyorsulásához vezet.

Az 1 eljárás költsége 15 rubel.

Kád ammónia és joghurt

Az előkészítéshez szükséges:

 • 1 liter kefiret 50 ° C-ra melegítünk;
 • adjunk hozzá 1 üveg ammóniát, alaposan keverjünk össze;
 • Ecseteket vagy lábakat a kapott keverékben teljesen lehűtjük.

Kefir a recept összetételében - egyfajta ammónia lágyító. Hidratálja a lábak és a kefék bőrét, és megvédi őket az ammónia lehetséges irritáló hatásaitól.

Az 1 eljárás költsége 40-50 rubel.

Rendelvény a megelőzésre

Ez a fürdő hetente 1-2 alkalommal megakadályozza a gombás betegségeket, segít a bőr állapotának javításában, eltávolítja az elhalt sejteket, lágy és simává teszi a lábakat.

Az előkészítéshez szükséges:

 • vegyünk mindegyikből 2 evőkanál. l. folyékony szappan, szódabikarbóna és 10% ammónia;
 • hígítsunk mindent 2 liter meleg vízben;
 • A fürdőt addig tartják, amíg a víz teljesen le nem hűl, majd egy törülközővel törölje le a lábát.

Visszajelzés a módszerről

Fiatalkorában a seregben felszedte a gombát, különösen, hogy segítséget kérjen az orvosoktól. Megtanultam, hogy ammóniával lehet kezelni. Valaki tanácsot adott az ammónia tömörítésére, és én is. A gyógyszertárban több palackot vettem fel, vizet hígítottam az ammóniámra, a lábamra kötözött körmödet egy ruhával, meleg zoknit viseltem, és mindent elmentem az éjszakára. Volt egy kis bizsergő érzés, de elfogadható volt. A gomba elment, és azóta soha nem tért vissza.

- Nikolay, Lipetsk

A fürdőket ammóniával és szódával készítettem, de nem sokat segítettek. Az eljárás után azonban a lábak bizonyos érzékenységet éreztek, de ez semmilyen módon nem befolyásolta a gomba hatását. Elmentem az orvoshoz, ahol azt mondták, hogy ez a kezelés nem segítene. A gomba elhanyagolt állapotban volt. Speciális gombaellenes tablettákat és krémeket írtak fel. Nagyon hosszú volt a keze, egy karja vagy keze egy körmével nőtt vissza majdnem fél évig. Mindezen tálcákon csak pazarló idő, most már értem, hogy azonnal el kell menni az orvoshoz.

- Valentina Vladimirovna, Saratov

Anyám azt tanácsolta, hogy ammóniával kezeld a gombaimat. Elég nekem egy eljárás. Kényeztett, megcsípte és megcsípte a bőrét. Kellemetlen volt. Nem tudom, talán a módszer hatékony, de nem volt türelmem. Másnap elmentem a gyógyszertárba és megvettem magam egy gombaellenes krémet.

- Natalia, Kostroma városa

Lábbeli polírozás ammónia segítségével

A cipőhigiénia fontos szerepet játszik az onychomycosis megelőzésében. Az ammónia hatása ezt a profilaxist végzi. A recept összetétele tartalmazza a fehérséget is, amelynek kifejezett fertőtlenítő hatása van.

 1. A sűrű polietilén táska alján egy ruhadarabot helyeztek el.
 2. A tetején az anyagot a cipő.
 3. A csomagolás szélén a palackot 10% ammóniás alkohollal öntjük.
 4. A puffer szorosan fel van feszítve és 10-12 órán át marad.

Hajtsa ki a táskát olyan cipővel, amire szüksége van a szabadban, a szél ellen, elkerülve a csomag tartalmának belélegzését. A fehérség (klór) és az ammónia nagymennyiségű párologtatása a légzőrendszer égési sérüléséhez vezet, és veszélyes lehet az egészségre.

Ammónia alkohol a körömgombából

A kellemetlen betegség megjelenése a felső és az alsó végtagoknál fizikai és pszichológiai kényelmetlenséget eredményez. A betegek és az orvosok véleménye szerint az onychomycosis gyógyulása a fertőzés korai szakaszában ammónia a köröm gombájával - az ammónia képes spórák és kórokozók megölésére. Hogyan kell megfelelően használni ezt az anyagot, milyen receptek a hagyományos orvoslás hatékonyak - ez a hazai gombaellenes terápia felülvizsgálata.

Kezelhetem a köröm gomolyot ammóniával

Fertőző betegség onychomycosis befolyásolja a körmök a karok és a lábak. Számos formában kórokozó kórokozó gombákat okoznak. A fertőzés fertőzhető más emberek higiéniai elemeivel, cipőivel. A gomba megjelenésének kedvező környezete magas hőmérséklet és páratartalom. Lehetséges fertőzés a medencében, szaunában, tornateremben. Tünetek megjelenésekor szakemberrel kell konzultálnia:

 • a szög színének megváltoztatása;
 • a bőr felszívódása;
 • a körömlemez deformációja;
 • égő;
 • viszketés;
 • csomagba;
 • a kellemetlen szag megjelenése.

A körmök veresége veszélyes fertőzést okoz a szervezet fertőzésével. A kezelés a korai szakaszban elkezdett legnagyobb hatást fejt ki. A szögekből származó ammónia-alkoholt a hatásosság jellemzi:

 • az ammónia hozzájárul a spórák megsemmisítésének folyamatához;
 • az alkohol antiszeptikus hatást fejt ki;
 • ammónia lágyítja a szöveteket;
 • az érintett lemez könnyebb eltávolítása.

Megöli az alkoholt a gomba

A körömgomból származó nitrát hatékonynak bizonyult a betegség állapotában történő alkalmazás esetén, amikor a körömlemez felületén nem történt jelentős változás. Antiszeptikus és antimikotikus tulajdonságok miatt a készítmény megsemmisíti a gombafertőzést. A lábaknál alkalmazott ammónia-alkohol a láb- és körömbetegségeknél celluláris szinten hat. Ezzel a kezeléssel:

 • a gombák telepei megsemmisülnek;
 • a gyógyszerek képesek áthatolni a hámréteg mély rétegeit a lágy szövetekben, ami hatékony kezelést biztosít.

Az ammónia hatásmechanizmusa onychomycosisban

Az ammónia 10% -os koncentrációjú ammónia vizes oldata. Más anyagokkal való kémiai reakcióba lépve lúgos környezetet képez, amelyet a kórokozó gombák nem tudnak elviselni. Ennek a reakciónak a következtében:

 • a fertőzés kórokozója sejtmembránjai megsemmisülnek;
 • elkezdődik a gombák spóráinak elpusztítása;
 • a kórokozó mikroorganizmusok halála aktiválódik.

Ammónium-hidroxid vizes oldatának alkalmazása

A gomba gyógyítására az ammóniát nem lehet tiszta oldat formájában felhasználni nagy aktivitásának köszönhetően - égethet, lélegezhet gőzbe. Kis koncentrációjú kompozíciót használnak, amely számos típusú kórokozót ellensúlyoz, nincs toxikus hatása a szervezetre. Az onokomikózis kezelésénél be kell tartani a szabályokat:

 • használjon ellenjavallatokat;
 • napi kezelést végeznek.

A betegséggel való megbirkózás csak a folyamat átfogó megközelítésével lehetséges. Ajánlatos alkalmazni:

 • beteg köröm kezelése - a gomba által érintett területek vágása;
 • az ammóniával kapcsolatos eljárások után az orvosi termékek;
 • cipők megelőző kezelése;
 • vitamin komplexek;
 • a mentesség visszaállítására irányuló intézkedések;
 • a higiéniai szabályok betartása.

Körömgomba kezelése ammónia segítségével

A bőrgyógyászok nem javasolják az öngyógyítást. Amikor gombás fertőzést váltanak ki, használhatatlan ammónia használata. A probléma átfogó megoldása korai szakaszban - a kenőcs használata, más gyógyszerek és a népi módszerek segítik a betegség gyors megbirkózását. A Mytalian antiszeptikus kezelést termel, mikroorganizmusokat pusztít a sejtek szintjén. A kezelést a következőképpen végezzük:

 • tálcák;
 • tömöríti;
 • gyógyító megoldások.

tömöríti

Ennek a kezelésnek a hatása érdekében az érintett felületeket előzetesen fel kell készíteni az eljárásra. Ezt meleg vízfürdő segítségével, szódás vagy só hozzáadásával végezzük. A körömlemezről az érintett területeket levágják. Éjszaka ajánlott tömöríteni, távozni az éjszakára, tiszta reggel. A gyógyszerkészítmény összetevői lehetnek:

tálcák

A fürdőket gyakran forró vízzel készítik, amelyet forraltak az antibakteriális hatás megőrzése érdekében. A gőzölés hatása mellett az eljárás során a gyógyászati ​​készítmény mélyen behatol a legtávolabbi sarkokba. Az ülés előtt a végtagokat mossák, a rétegelt réteget eldobható fűrészlapokkal eltávolítják. A gombaellenes tálcák a következők lehetnek:

 • tengeri só;
 • szóda;
 • gyógynövények;
 • szappan;
 • hidrogén-peroxid;
 • illóolajok.

Gyógyító megoldások

A gombafertőzések egyik kezelési módja a gyógyászati ​​készítményeknek a sérült felületekre történő alkalmazása. A felhasznált összetevők előkészítik a szöveteket a terápiás szerek mély behatolásához, és hatással vannak a fertőzés gócaira. A többi eljáráshoz hasonlóan a hatás az előkészítő intézkedések után is erősödik. Az alkalmazási formák a következők:

 • orvosi alkohol;
 • hidrogén-peroxid;
 • glicerin.

Hogyan használjam az ammóniát a körömgombákon a lábakon - receptek

A hagyományos gyógyítók időzített recepteket kínálnak az ammónia felhasználására a gombás kórokozókkal szemben. A bőrgyógyászok egyetértenek ezekkel a kezelési módokkal, de azt javasolják először, hogy látogassák el irodájukat a kórokozó mikroorganizmusok azonosítására, amelyek a betegséget okozták. Fontos, hogy a gyógyulási folyamat a lehető leghamarabb elkezdődjön. Az ammóniát vizes keverékek formájában használják komponensek hozzáadásával. A készítmény koncentrációjától függően:

 • fürdő;
 • folyadékok helyi alkalmazásra;
 • lotionok és tömések.

Ammónia oldat vízzel

A legegyszerűbb recept az, ahol az ammóniát csak vízzel használják. A keveréket gombafertőzések formájában használják. Javasoljuk, hogy a lábait előzetesen gőzölje a fürdőben, hozzáadva sót és szappant. Az eljáráshoz szüksége lesz:

 • egy pohár forralt vizet;
 • egy kanál ammónia;
 • egy darab természetes ruhát;
 • 2 zsák celofán;
 • pamut zokni.

A gyógyító készítmény elkészítése nem sok időt vesz igénybe. Fontos, hogy vegye figyelembe az óvintézkedéseket, hogy ne lélegezzen be párba, ne égesse fel a bőrt. Ha ammónia belép a szemébe, legalább 15 percen keresztül folyó vízzel mossa le. A készítmény elkészítéséhez keverje össze a tartályt:

 1. egy kanál ammónia 10%;
 2. főtt és hűtött víz.

Az ammónia tömörítése a gombás károsodásokra 10 napig tart, négy napra szünettel. A terápiát addig folytatják, amíg a körömlemezek teljesen meg nem újulnak. Az eljárást este tesszük. Vezetés közben:

 • a szövet nedvesedett a kompozícióban;
 • becsomagolják ujjaikat és lábukat;
 • tetején celofán táskák és zokni;
 • ellenállnak a reggelig;
 • a végtagok vízzel öblítik.

Nitrát és glicerin

A glicerin alkalmazása a gombafertőzésre vonatkozó előírásokban meggátolja a gyulladás kialakulását, a körmök és a bőr védelmét a kórokozó mikroorganizmusoktól. A keverék rendszeres használatával sebek és mikro-repedések gyógyulnak. A készítmény előállításához a köröm kezelésére egy kanállal kell venned:

A gyógyászati ​​készítmény összes összetevőjének antiszeptikus tulajdonságai vannak, amikor az érintett szövetnek kitéve, a gombaspórák és a kórokozó elpusztulnak. Az alkalmazások között a készítményt zárt injekciós üvegben kell tartani. A termék előkészítéséhez a következőket kell tennie:

 1. átvegye a kapacitást;
 2. öntsünk bele vodkát;
 3. adjunk hozzá glicerint;
 4. vízzel hígítani;
 5. kiegészítés ammóniával;
 6. keverni.

A kezelést naponta végezzük, amíg a gombafertőzés összes tünete el nem telik, és új köröm nő. Az esti órákban jobb az eljárás. A folyamat során szüksége van:

 • nedvesítse meg a keverékben a pamut alátétet;
 • körbevágja az érintett ujját;
 • felfelé, hogy rögzítse az élelmiszer-film;
 • tedd a tiszta zoknit;
 • 3 óra elteltével;
 • A maradék folyadékot száraz ruhával távolítsa el.

Ammónia és orvosi alkohol a körömgomból

Erős terápiás hatással rendelkezik, amelyben az ammónián kívül az orvosi alkohol belép. Szükséges, hogy 70 fokos koncentrációjú oldatot vegyenek fel. Az alkohol elősegíti az ammónia behatolását a fertőzés által érintett köröm mély rétegeibe. A receptet egyenlő arányban kell megtenni:

 • ammóniaoldat;
 • meleg víz;
 • orvosi alkohol;
 • glicerin.

A megoldás elkészítése nem lesz nehéz. Ha egy kanál komponenst vennél fel, akkor egy 100 ml-es palackot kell csavaros kupakkal ellátni - az alkohol nem párolog. Az előkészítéshez szükséges:

 1. öntsünk meleg vizet az injekciós üvegbe;
 2. adjunk hozzá orvosi alkoholt és ammóniát;
 3. adjunk hozzá glicerint;
 4. zárja le a parafát;
 5. Rázzuk alaposan.

A kezelés előtt célszerű a fürdőben lévő köröm gőzölése tengeri sóval - ez gyorsítja a gyógyítóoldat penetrációját a sérülés helyén. A kurzus 10 napig tart, az eljárás naponta történik. Kezeléshez:

 • Nedves egy pamutvásznat egy oldattal;
 • kezelje az ujjakat;
 • csomagoljuk egy tollal;
 • álljon 30 percig;
 • az eljárás után távolítsa el a kompozíció maradványait.

Kezelés ammónia és hidrogén-peroxiddal

Ezen összetevők kombinációját gombás fertőzés elleni gyógyszeres tálcákban alkalmazzák. Mindkét összetevő erős hatást gyakorol a kórokozó mikroorganizmusokra. A recept igényli:

 • 500 ml 50 fokos forralt vízzel;
 • 100 ml ammónia a gombák sejtjein;
 • ugyanolyan mennyiségű hidrogén-peroxid, amely korrodálja a mikroorganizmusokat.

Egy ilyen összetétel segítségével lehetséges kezek és lábak patológiáinak kezelésére. A gombaellenes fürdő gyógyító oldatának előkészítéséhez:

 1. forraljuk fel a vizet;
 2. hűtsön 50 fokig;
 3. a szükséges mennyiségű folyadékot öntsük a medencébe;
 4. hidrogén-peroxidot adunk;
 5. öntsük az ammónia oldatát;
 6. Véletlenszerűen keverje össze a komponenseket.

Az ilyen fürdővel végzett gombafertőzés kezelési eljárását naponta, lefekvés előtt ajánlott elvégezni. A kurzus addig tart, amíg a kezelés pozitív eredményei nem javulnak, így javítva a köröm és a bőr körülményeit. Szükséges:

 • lábak fenntartása 20 perc oldatban;
 • mindent alaposan törölni kell, különösen az ujjak között;
 • tedd a mosott, vasalt zoknit.

Oldat celandinnal és orángával

Ez a készítmény pusztító hatással van a gombafertőzésre. Ezt megkönnyíti a recept komponensei. A termék előkészítése:

 • cseppleválasztó gyümölcslevek, amelyek gombaellenes hatást fejtenek ki - 5 csepp;
 • ammónia - 1 kanál;
 • gyümölcslé oregánó, amely ellensúlyozza a baktériumokat, - 5 csepp;
 • meleg forrásban lévő víz - 100 ml;
 • celandin olaj - 10 csepp.

A gyógyászati ​​oldat megfelelő előkészítéséhez új, nemrégiben szakadt fűfélékre és oregánóra van szükség. A recept igényli:

 1. szeletelje a keverőt egy csokor oregán fűvel;
 2. fűzzük le a gyümölcslevet gézzel;
 3. ismételje meg a celandin kezelését;
 4. öntsünk meleg vizet a tartályba;
 5. cseppentő növényi gyümölcslevet és sertandinolajat;
 6. öntse az ammónia oldatot;
 7. keverni.

A szelén hatásától a köröm sárgulhat. Ahhoz, hogy a kezelés nagyobb hatást fejtsen ki, szükséges:

 • A készítmény alkalmazása előtt 10 percig meleg vízzel fürdjen;
 • törölje száraz, távolítsa el a körmök és bőr sérült területeit;
 • a körömlemezek törlése;
 • reggel és este végzett eljárás;
 • Amikor a gomba eltűnik, állítsa le a pályát.

Hidratáló szódával és szappannal tálcákhoz

Az ilyen eljárások alkalmazása elősegíti a lábak, kezek és körömlemezek bőrének lágyulását. A tálcák előkészítéséhez több komponensre van szükség. A gombafertőzésre vonatkozó recept összetétele a következőket tartalmazza:

 • 3 evőkanál szóda tetején;
 • minden folyékony szappan - 30 ml;
 • 3 kanál ammónia 10% koncentrációval;
 • forralt vizet 40 fok - 3 literes hőmérsékleten.

Ha kezet fürdik, az összetevők mennyisége felére csökken. Az előkészítés több szakaszból áll. A recept megköveteli:

 1. meg kell tenni a szükséges vízmennyiséget;
 2. forraljuk;
 3. hűtsük le a kívánt hőmérsékletet;
 4. fedjük le a szódát, addig keverjük, amíg fel nem oldódik;
 5. öntsünk folyékony szappant;
 6. ammóniát adunk hozzá;
 7. minden mix.

Ezt az eljárást javasoljuk minden nap lefekvés előtt, egészen a gyógyulásig. Fontos kezelési pontok:

 • az ülés időtartama 15 perc;
 • miután a végtag elkészült, öblítse le meleg vízzel;
 • törölje szárazra a felületet;
 • a körömlemez feldolgozása;
 • távolítsa el a sérült bőrszövetet;
 • kezelje az összes antimikotikus gyógyszert.

A kezelés időtartama

Ha gombás fertőzés jelei jelennek meg, konzultálnia kell egy dermatológussal a diagnózis tisztázása és a kórokozó kórokozója felismerése érdekében. Célszerű kezelni a gomba komplex felhasználású gyógyszereket és népi recepteket alkalmazni. Az orvosok javasolják:

 • Gyakorlati kezelés, a körömgombák ammónia használatával, három hétig;
 • minden eljárás után gombaölő kenőcsöt használjon;
 • ha nincs hatása erre az időszakra, változtassa meg a kezelés módját;
 • Küzdelem a gomba egészen addig, amíg teljesen megsemmisül, egészen addig, amíg az egészséges körömlemez meg nem nő.

Megelőző cipőfeldolgozás

Az onokomikózis tökéletesítésére, kivéve a gombás körömfertőzések kezelését, a cipőt ammóniával kell feldolgozni. Ilyen profilaxis felgyorsítja a gyógyulást, kizárja a fertőzés másodlagos előfordulását. Az eljárás folyamatát hetente egyszer meg kell ismételni, miközben a fő kezelés folyamatban van. A kezelést minden szükséges cipőnek alávetik:

Lábbeli fertőtlenítése ammónia segítségével a körömgombából:

 • A talpbetéteket mindkét oldalán ammónia által nedvesített ruhával kell feldolgozni;
 • dörzsölje a cipő belső felületét egy ammónia-impregnált pamut törlővel;
 • az orrban oldattal nedvesített ruhát helyezzen;
 • csomagolni egy pár műanyag zacskóba;
 • két napot fenntartani;
 • tegye levegőre levegőztetés céljából - egy napig, hogy eltávolítsa a szagot.

Mellékhatások és ellenjavallatok

Az ammónia felhasználását a gomba házi kezelésében nagy gonddal kell elvégezni. Ez annak köszönhető, hogy mellékhatások jelentkeznek, amikor erős kábítószereknek vannak kitéve a lemez érintett területein és a bőr körül. Az esemény nem kizárt:

 • szövetek duzzanata;
 • a bőr égése;
 • az erek túlcsordulása;
 • a bőr gyulladása;
 • fájdalmas érzések.

Az orvosok megjegyzik az ellenjavallatok jelenlétét az ammónia körömgombák használatára. Ezek a következők:

 • allergiás reakció a tiszta ammóniára - kívánatos előzetes vizsgálatot végezni;
 • epilepszia - az ammónia gőzök rohamokat okozhatnak;
 • sérülések, sebek, karcolások a bőrön;
 • nedvesítő dermatitis;
 • ekcéma;
 • a körömlemezek belekerülése a bőrbe.

Mennyibe kerül az ammónium-hidroxid oldata

A gyógyszertárban értékesített gyógyszer árát befolyásolja az ampulla ammónia mennyisége az injekciós üvegben. A háztartási igényekhez használt ammónium-hidroxid-oldat térfogata 0,5 vagy 1 liter. Amikor az internetes oldalakon keresztül vásárolnak ammónia körömgombából, a költségeket a szállítási költségek befolyásolják. Ha a cég képviselete például Szentpéterváron van, akkor az áruk független beszedése kizárásra kerül. A bontásban a moszkvai rubelek a következők:

Hogyan kell alkalmazni az ammónia a köröm gomba lábak

A köröm gombájának kezelése (onychomycosis) nem elfogadható a gyógyszerészek számára, ezért sokan inkább az ammónia használatát preferálják a lábukról a körömgomba. Ez a módszer a terápia nem csak olcsó, de nagyon hatékony - lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a gombás fertőzés nadolgo.V ezt a cikket megpróbáljuk kideríteni, hogy ez az eszköz segít a köröm gomba, hanem tanulni egy csomó hasznos receptek ammónia alkalmazása a lakásban.

Mi ez az anyag?

Az ammónia (ammónia, ammónium-hidroxid, ammónia-oldat) egy tiszta folyadék, amely szivacsos ammónia illatú, és amelyet az emberiség hosszú ideig használ. Ezt a gyógyszert gyakran alkalmazzák az orvostudományban, a mindennapi életben és a kozmetikában.

Az ammónia hasznos tulajdonságai igen sürgős körülmények között nagyon hatékonyak. Az ammónia gőzök belélegzésének eredményeként aktiválódnak azok az agyrészek, amelyek felelősek a szívverésért és a légzési ritmusért. Az ammónium-hidroxidot az influenza és az ARVI esetében is használják, mivel ezen anyag kis mennyiségének fogyasztása után a sphincter clearance jelentősen javul. Ez a termék kiválóan alkalmas a bőrbetegségek kezelésére, mivel az ammóniaoldat nemcsak antimikrobiális, antiszeptikus, hanem antipruritikus hatással is jár.

Sikeresen használt ammónia a köröm gomba a lábak és kezek. Az anyag otthoni felhasználásával készült gyógyszerek nagyon hatásosak. És bár a súlyos és elhanyagolt gombás körömkárosodás alkoholtartalmú ammónia-oldattal nem gyógyítható, kiegészítő terápiaként is alkalmazható.

Nem ajánlott kezelésére onychomycosis tiszta ammónia-oldatban, mint annak használata égési sérüléseket okozhat, hogy a bőr és a nyálkahártyák! Ez az oka a gombás fertőzések kezelésére javasoljuk, hogy egy hígított formában ammónium idroksida.

Hogyan működik az ammónia-megoldás a gomba felett?

Az ammónia csak koncentrált vizes ammóniaoldat, nem tiszta alkohol. Kémiai összetételében lúg, amely halálos a gombás fertőzésre. Erős antiszeptikus, és ez a tulajdonság lehetővé teszi, hogy ammónia használatát a szájpagájon a lábakon alkalmazzák.

Az ammónium-hidroxid lehetővé teszi a körömlemez lágyítását anélkül, hogy további gyógyszerek használatát igénybe venné. Ez a tulajdonság különösen akkor hasznos, ha otthoni eltávolítása szükséges. Az elhízást egy gyógyszertárban értékesítik, és mindenki megvásárolja, mert ez viszonylag olcsó eszköz, ami kétségtelen plusz. A folyékony ammónia körömfungus hatása a hatékonyságra nem rosszabb a drága gyógyszereknél.

A gombafertőzés kezelésére ammóniaoldatot csak akkor szabad alkalmazni, ha a okolonogevogo hengerének felületén repedés, fekély, vágás és egyéb sérülés nem fordul elő!

Az ammónia alapú receptek

A körömgombák ammóniás oldattal történő kezelése nagyon népszerű, ezért sok hasznos recept létezik az anyag felhasználásával. A leghatékonyabbak az alábbiak.

Nyomjuk össze ammónia oldattal

 • 200 ml sima vizet;
 • 20 ml ammónium-hidroxid oldatot;
 • egy kis polietilén fólia;
 • darab géz vagy kötés.

Először meg kell hígítani ammóniás víz, majd nedves gézzel az elkészített oldatban, és óvatosan kezeljük az érintett lábrészek gomba - körömlemez és az ujjak. Ezt követően meg kell csomagolja gézkötés megnedvesített sérült köröm, csavarja, és a felső film put zokni - ezzel az egyszerű eljárás elért jelentős fokozásáért a fertőtlenítőszer. Az ilyen kötést legalább 1,5-2 órán keresztül kell viselni. A legjobb, ha lefekvés előtt lefolytatja az eljárást, és hagyja a gyógyszert az éjszakára.

Az első 7 napot naponta, de később 14-15 napig kell használni - minden más napon. A köröm ammónia gyógyítására rendszeres időközönként, anélkül, hogy elmulasztaná az eljárást. A betegség aktív kezelése nem teszi lehetővé a mikroorganizmusok mélyebb behatolását, különben az ammónia nem képes megbirkózni a gombaféleséggel.

Ammónium-alkohol és etanol

Kitűnő segítség az onychomycosis tüneteinek megszabadulására ammónia és orvosi alkohol (vodka) formájában. Ezeket az alábbiakban bemutatott egy bizonyos rendszer szerint hajtják végre.

 • 200-250 ml melegített víz;
 • 1 evőkanál. egy kanál glicerint;
 • 1 evőkanál. egy kanál ammónia;
 • 1.. egy kanál 70% -os etanol (vodka);
 • pamut tampon.

A készítmény összes összetevőjét összekeverjük. Nedvesítjük a tamponokat az előkészített folyadékban, és becsomagoljuk a gomba által érintett ujjakat. A tömörítés javasolt 30-40 percig állni, majd eltávolítani. Ismételje meg ezt az eljárást minden nap 10 napig. Az etil-alkohol meggyilkolja a gombát és növeli az ammónium-hidroxid behatolási mélységét, ami a mélyen fertőzött fertőzés jobb fertőtlenítéséhez vezet. Az orvosi alkohol javítja az ammónia antiszeptikus tulajdonságait is, ami korai szakaszban lehetővé teszi a betegség teljes gyógyulását.

Lábfürdő lábakhoz

 • 50 g ammónia;
 • 3 evőkanál. kanálból készült szóda;
 • 500-600 ml meleg víz (45-50 ° C);
 • 30 ml folyékony szappan.

Az összes komponenst kis tartályban / medencében kell összekeverni. A lábát fürdeni 15-20 percig. Ilyen eljárás után a lábak bőre lágyul, különösen az érintett területeken, a körmök párolognak és lágyulnak. Ez a megoldás rendkívül hatékony nem csak gombás fertőzésben, hanem kalluszokban is. A körömgombákból származó ammónia használatával a fertőzés fókuszában emolliens és antimikrobiális hatás érhető el. A javulás láthatóvá válik pár nap elteltével.

Ammónia oldat oregánnal és celandinnal

 • 1 evőkanál. egy kanál ammónia;
 • 100 ml melegített víz;
 • 10 csepp celandinolajat (5 csepp növényi lé);
 • 5 csepp gyógynövény juice;
 • egy darab géz vagy egy pamut törlő.

Az összes fenti összetevőt összekeverjük, orvosi megoldást kapunk, melyet okolonogtevye tekercsekkel és a köröm felületével legalább napi kétszer kell kezelni. Lehetséges, hogy az érintett körömlemezek színének átmeneti változása sárga színű, de nem kell megijedni ettől a jelenségtől, mert ez a celandin egyik tulajdonsága. Ez a növény negatív hatással van a gombaspórák reprodukciójára, és sokkal gyorsabban képes megbirkózni a betegséggel.

Nitrát-alkohollal történő kezeléskor a körömgombát szigorúan be kell tartani a receptre, és nem haladhatja meg az ammónia adagját. A koncentrált ammónium-hidroxid bőrirritációt okozhat, ezért próbáljon meg nem érinteni a bőrfelület egészséges részeit a körömlemezek körül.

Visszajelzés a kezelésről

Az ammóniaoldat használata a gombafertőzés elleni küzdelemben sok pozitív értékeléssel jár. A lábakon lévő körömgombákból származó ammónia használatával egyszerre nemcsak lágyíthatja a láb keményített bőrét, hanem fertőtlenítő kezelést is végezhet az érintett területeken. A fogyasztók azzal érvelnek, hogy ha az ammónia rendszeres kezelésével terápiás eljárásokat végeznek, a betegség jelei 3-4 nap eltűnnek. Ezért sok beteg elégedett az ammónia kezelésének eredményével a gomba korai szakaszában.

Az onokomikózisos esetek futása hosszabb ideig tartó kezelést igényel az ammónia kezelésével, de ebben az esetben a fogyasztók észlelik a gyógyszer kiváló hatásosságát. Véleményük szerint a körömgomba-ammónia kezelés segít megszabadulni a okolonogtevogo ágy bőrének vörösségétől, viszketésétől és irritációjától. Ezért az ammónium-hidroxidot ajánlott antiszeptikus használatra még a gombás fertőzések súlyos formáiban is.

Ha az ammónia használata nem eredményezte a várható hatást 2-3 héten belül a rendszeres terápiában - látogasson el a bőrgyógyászra, hogy tisztázza a diagnózist.

Itt olvasható a betegek arról, hogy ammóniát használnak gombás fertőzés kezelésére:

Nemrégiben megpróbáltam az eszköz hatását magamra. Az első használat után észrevettem a bőr lágyságát és meglepő könnyűségét. Az ammónia gombaellenes hatása csak a 7-8. Napon jelent meg. A gomba tünetei eltűntek és soha többé nem jöttek vissza.

Az elhízás egy olcsó és hatékony gyógymód a gomba számára! Magam is meggyőztem ezt a cikket. A gomba az én "öreg ellenségem", ezért elhatároztam, hogy megpróbálom ezt a kezelési módot. Azt kell mondanom, hogy az eljárás során, van egy kellemetlen bizsergést, sőt égő, de a bőrön, miután gyógyító fürdők (vagyis ő úgy döntött, hogy használni ebben az esetben) szinte teljesen leállt karcolás. Mi a helyzet a káros hatása a gomba lehet mondani, hogy ez a tulajdonság az ammónia, az én helyzetemben nem sokat segít. De a kezelés eredménye boldog vagyok.

Lyudmila, 43 éves

Kezdtem kezelni a körömgomba ammónia szinte azonnal megjelenése után az első tünetek. Ideje volt időben, mert a viszketés már a kezelés harmadik napján megtörtént. A gyógyszerszedés 4 napos rendszeres alkalmazása után a bõr vörössége és a betegség egyéb jelei eltûntek. Így egy hét múlva megszabadultam a gombától! Mindenkinek ajánlom ezt a kezelési módot.