Fruktóz és kenőcs Fukortsin - a gyógyszer összetétele, gyermekek és felnőttek javallata, mellékhatások, analógok és ár

Antiszeptikumként használhat vörös fukorcin - használati utasításokat, amelyek felhasználása szerint gyermekek számára is alkalmas. A felnőttek antimikrobiális gyógyszert is alkalmaznak, kivéve a terhes nőket. Ez a korlátozás a fenol jelenlétének a következménye. Lásd a gyógyszer egyéb összetevőit, annak jelzéseit, farmakológiai hatásait és fertőtlenítő hatását.

Milyen típusú gyógyszer a Fukorcin?

A folyadék vagy a festék Castellani - így más módon úgynevezett Fucocin megoldás. Ez egy kombinált előkészület a külső használatra. Az ő cselekedetei közül antimikrobiális és gombaellenes. Az alkoholos oldat jellemző fényes bíborszínű, a fenol speciális szaga. Az orvosok a "vörös zöld" kifejezést használhatják a gyógyszer nevében.

Összetétel és kibocsátás formája

A külső használatra szánt oldat 10, 15, 25 és 1000 ml sötét üvegpalackokban kapható. A Fucorcin kenőcs nem létezik. Az injekciós üvegeket gumi csúcsokkal lehet lezárni, amely jól illeszkedik a nyakához. Ez egy kellemetlen forma a nyitáshoz - piszkosak lehetnek, és mosakodnak a Fukortsin a kezeidről, véleményezések szerint. A könnyű használhatóság érdekében a Fukortzin ceruzával és adagoló-spatulával készül. Miután 10 ml hatóanyag van 390 mg fenol, 780 mg rezorcint, 80 mg bórsav, 40 mg bíbor talaj és 0,49 ml acetont.

Farmakológiai hatás

A vörös zelenka antiszeptikus hatású és gombaellenes hatása a hatóanyagok kombinációjának köszönhetően. Hatékonyak a fertőző betegségek és gombák nyálkahártyáinak vereségében, sokféle hatással bírnak. A farmakológiai hatás nyilvánvaló baktericid hatással jár. Az összetevők kombinációja gátolja a kórokozók növekedését és multiplikációját.

Az alkoholtartalom elpusztítja a baktériumok sejtfalát, beleértve az antrax spórákat. A gombaspórák és baktériumok sejtjeiben található enzimek szintézisének megsértése a gombák halálához vezet. Ennek köszönhetően a Castellani folyadék hatékony a gombás betegségek kezelésében: mycoses, onychomycosis, dermatophytosis. A gyógyszer megakadályozza a másodlagos mikroflóra fertőzés lehetőségét, hatékony a gyomirtás ellen, erős fertőtlenítőszer.

Használati utasítások

A használati utasítás szerint a készítménynek a következő jelzései vannak a felhasználásra:

 • pusztuláris kitörések, gombás bőrbetegségek;
 • felületes sebek, erózió, nyálkahártyák sérülése, repedések, kopás;
 • dermatomycetes által okozott bőrbetegségek;
 • Mikrobiális ekcéma, olajos és kevert seborrhea formák;
 • szálak, vágások, forrázások;
 • nedvesítő sebek, pyoderma, streptoderma, pustulosis;
 • felületi candidiasis, mycoses, epidermophytia, lichen;
 • stomatitis, rózsa, herpesz, bárányhimlő, vesikulózis, urticaria, pattanások.

Fukortsin szájgyulladással

Amikor a nyálkahártyák sérültek a szájban vagy szájgyulladásban szenvednek, a gyógyszert egy tengerimalacot vagy más olajjal áztatott tampont kell alkalmazni. Ezután az érintett felületet pontosan kezeljük. Nedvesítse meg a gyapotszövetet olajjal, hogy csökkentse a vékony nyálkahártya égetésének kockázatát Castellani oldattal. A fertőtlenítő kezelés előtt távolítsa el a plakkot a szájüregből, miután egy órával a Fukortsin alkalmazását követően alkalmazta a Kamiystad vagy a Candida kenőcsöt. Az anyagot naponta négyszer használhatjuk 7-10 napig.

Csillapító betegségek

A Fucocin oldata antiszeptikus színezék, ezért felhasználható a purulens sebek széleire a bőrön és a nyálkahártyákon. Ne alkalmazza a terméket a sebre, ez égési sérülést és mérgezést okoz. A hatóanyag előnyös a sebek kezelésénél a zebra és a jódhoz képest, mivel az orvosok szerint kevésbé kifejezett szárítási hatást fejt ki. Az oldatot egy vattapálcával vagy turundával kell felhordani.

Fukorcin herpettel

A gyógyszert a herpeszre is alkalmazni kell herpesz, viszketés, buborék esetén. A hatóanyagot a vezikuláris terület kezelésére alkalmazzák, négy óránként. Ez a frekvencia lehetővé teszi, hogy gyorsan blokkolja a vírus szorzását. Az oldatot egy érintett gyapotszövetre kell ráhelyezni az érintett bőrre. Az utasítás felhatalmazza a Fucocin alkalmazását csirke pox kezelésére három évnél idősebb gyermekeknél. A használat alapelve hasonló a herpesz terápiához. A bárányhéj kenésére az utasítás szerint a jelek eltűnése előtt következik.

Gombás elváltozások

Hatékony hatóanyag a felszíni bőr gombás fertőzésekhez, de nem kezelhetők körömgombával. A bőrön a kezelés előtt ellenőrizni kell a hajszálakat, a fekélyek, a héjak, a rövid, a nedvesség hiányát. Az érintett területeken naponta 2-4 alkalommal alkalmazza a Fukortsint. A tanfolyam időtartama - amíg a bőr kitisztul, normális megjelenése és szerkezete nem tér vissza. A feldolgozás során minden alkalommal használjon új pamutpárnát vagy pamut törlőt, hogy megakadályozza az újbóli fertőzést.

Fukortsin megfosztja magát

Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a mikroporózumok növekedését az érintett területen kívül, kezeljük a zuzmófoltokat a fertőzött zónában a Fukorcin-szal, beleértve minden centiméter egészséges bőrfelületet. A droghasználat segít a károsodások kiküszöbölésében, a kórokozók elpusztításában és a fertőzés neutralizálásában. Kezeljük a területeket naponta 2-4 alkalommal egy alkoholos oldatba áztatott pamut törlővel. A nyomokat hidrogén-peroxiddal le lehet mosni.

Adagolás és adminisztráció

A Fukortsin - a használatára vonatkozó utasítások szerint a gyógyszer külső felhasználása javasolt. A hatóanyagot naponta négyszer alkalmazzák a lézió helyére, a gyakoriság a betegség súlyosságától és stádiumától függ. Szárítás után a kezelt területet más pasztákkal, kenőcsökkel, krémekkel elkenik. A kezelés folyamata egyénileg, orvos által előírt, a gyógyszer használható addig, amíg a betegség tünetei eltűnnek. Az utasításoknak megfelelően, a kezelés minden hetében a gyógyszernek ugyanabban az időben meg kell szüneteltetnie, hogy a bőr visszanyerje.

A gyógyszert különleges aroma, vörös szín jellemzi, foltja a bőrt és a vászonot. Alkalmazáskor enyhe bizsergést érezhet - ez normális, és az idegvégződések összetevőinek hatása. Már az első alkalmazással a Fukortsin kórokozó baktériumokat is megöli. Az utasítás figyelmeztet arra, hogy a gyógyszer a fenol miatt nagy területeken nem használható. Behatol a vérbe, a mérgezés jelei (gyengeség, szédülés, fulladás).

A bőr sebek és kopásai miatt a megoldást bőségesen alkalmazzák, ez a sérült terület teljes kezelésére szolgál. Teljes száradás után gyógyító kenőcsöt alkalmazhat, de a bőrt nem ragadhatja meg zászlósodással vagy kötéssel, hogy elkerülje az égési sérülést. Erózióval és repedésekkel A Fukortsint egy hétig használják addig, amíg a fedők teljesen meg nem gyógyulnak, és a granulációs szövet nem nő a patológiás helyszínen.

Az utasításoknak megfelelően, 1 éves kor alatti gyermekek esetében a készítményt használat előtt vízzel hígítjuk 1: 1 arányban. Ez azért szükséges, hogy minimalizáljuk a potenciális negatív hatások kockázatát. Az 1-5 éves gyermekek esetében az oldat tiszta formában használható, de óvatosan: a bőr egy kis területére egy minimális időtartamra. A Fukortsint pontosan használják, a fogadás megáll, miután a sebeket egy kéreg borítja, a kiütések száraznak, nyilvánvaló sebgyógyulási folyamat kezdődik. A gyermekeket naponta több mint ötszörös alkalommal tilos alkalmazni, ami mérgezést okoz.

Fukortsin terhesség alatt

Gyermekek és szoptatás esetén a fenol jelenléte miatt tilos a Fucocin használata. Behatol a vérbe, az anyatejbe, a placentán keresztül, és képes a magzat károsítására. Szükség esetén a várandós nőknél a sebek kezelésére jobb a kevésbé veszélyes anyag (Chlorophyllipt) használata. A szoptatás során elkerülhetetlenül a szoptatás ideje alatt a babát el kell halasztani.

Kábítószer kölcsönhatások

A Fucocine alkalmazása az utasításoknak megfelelően más gyógyszerekkel kombinálva kiszámíthatatlan hatást fejthet ki. Ha a beteg más külső gyógyszereket is alkalmaz, az orvosnak tájékoztatnia kell a beteget a kombinációról. A megoldást nem lehet kombinálni a helyi antifungális hatóanyagokkal, a Clotrimazolával, a Griseofulvinnal, a fenollal, a bórsavval, a hormonális gyógyszerekkel. A kezelés alatt alkohol és alkohol tartalmú készítmények nem engedélyezettek.

Mellékhatások

A gyógyszer alkalmazására vonatkozó utasítás a következő lehetséges mellékhatásokat jelzi a Fukorcin kezelésében:

 • égő, rövid távú fájdalom;
 • helyi allergiás reakciók, hosszan tartó dermatitis;
 • reszorptív hatás, szédülés, gyengeség, émelygés, légzési nehézség, hányás, fejfájás, hasmenés.

túladagolás

Ha az oldatot hosszabb ideig használják, vagy nagy területeken használják, a túladagolás kockázata magas. Ez együtt jár a gyengeséggel, szédüléssel, összeomlással, légzési problémákkal - a fenolmérgezés jeleivel. Ezen kívül növelhetik a mellékhatásokat és manifesztálhatják az allergiás reakciókat. Tüneti kezelés, a gyógyszer visszavonása.

Ellenjavallatok

Ha nem tudja bevenni a Fukorcint - a használati utasítás szerint a következő ellenjavallatok vannak, amelyekben tilos a gyógyszer használata:

 • túlérzékenység a Fucorcin összetevőkre;
 • nagy területeken való alkalmazásra;
 • krónikus allergiás dermatózis;
 • az életkor kevesebb, mint egy év (csak híg állapotban);
 • terhességi időszak, laktáció.

Eladó és tárolási feltételek

A vényköteles gyógyszertárak gyógyszerét száraz helyen, 8-15 fokos hőmérsékleten, fénytől és gyermekektől távol tartják. Az eltarthatóság két év.

analógok

A fukortzin összetétele szerint analógjai nincsenek, de a gyógyszerek hasonlóan felszabadítják a farmakológiai hatásokat is. A piacon vannak külföldi és külföldi partnerek:

 • oldatok Brilliant green, Octinecept, Saledez, Fucaseptol, jód, Chlorophyllipt;
 • Acerbin kenőcs;
 • Szalicil-cink paszta, Teymurova paszta;
 • színtelen linimentin Sanguirythrin.

Fucocine ára

Vásárolhat antiszeptikus gyógyszert az interneten vagy egy szabványos gyógyszertáron keresztül. A költség függ a palack térfogatától és a gyártó árszínvonalától. Irányár:

fukortsin

A Fukortsin komplex antimikrobiális és gombaellenes gyógyszer külső használatra.

A sebek kezelésére használják, a bőr gombás megbetegedéseivel, repedésekkel, kopásokkal. Ajánljuk, hogy az oldatot naponta 2-4 alkalommal gyapotszövetre alkalmazzuk az érintett bőrfelületekre.

Fukortsin lehet használni, mint kombinált kezelés részeként, a bőr először alkalmazzák, és szárítás után antiszeptikus megoldás, hogy a kezelt bőrfelületre felvihető bármilyen külső gyógyszerformák - kenőcs, gél, paszta, krém, stb A gyógyszer megfizethető áron.

Klinikai és farmakológiai csoport

Antiszeptikus külső használatra.

A gyógyszertárak értékesítési feltételei

Vásárolhat orvosi rendelvény nélkül.

Mennyibe kerül a Fukortzin a gyógyszertárakban? Az átlagár 55 rubel szinten van.

Összetétel és kibocsátás formája

A Fukortsin fényes, karmazsinvörös színű oldat formájában kapható, amelyet kívülről üvegpalackokban lehet használni

 • Az oldat fő hatóanyagai: bórsav, aceton, resorcinol, etil-alkohol, fuchsin.

Segédanyagként a Fucorcin a fenol.

Farmakológiai hatás

A hatóanyag terápiás hatását az aktív komponensek magyarázzák. A gyógyszer antibakteriális és antimikrobiális hatást fejt ki.

A rezorcin egy érzéstelenítő, fehérje koagulációt és vegetatív mikroorganizmusok halálát okozza, míg a spórák gyakorlatilag nem működnek.

A bórsav fertőtlenítő is. A patogén szerrel való érintkezéskor a baktériumsejt fehérjéinek koagulálódását okozza, megzavarja a mikroorganizmusok falainak permeabilitását, ami halálhoz vezet.

Fuchsin antistafilo-koccális aktivitást mutat.

Használati utasítások

A fukortzin alkalmazható olyan esetekben, amikor sebzést vagy vágást igényel, hogy bakteriális fertőzés ne kerüljön a vérbe. Továbbá az ágens jól reprezentálja a gombás elváltozásokat, elpusztítja a kórokozó növényeket, és felgyorsítja az érintett területek helyreállítását és gyógyulását.

A Fukorcin alkalmazásának főbb indikái a következők:

 • bakteriális bőrelváltozások, a tályogok kialakulása;
 • gombás fertőzések;
 • bárányhimlő;
 • rózsaszínet foszt meg;
 • furunkulózis;
 • az epidermis felső rétege (sebek, kopások, repedések, vágások stb.) sértetlenségének felületi sérülése;
 • az orvosi manipulációk (pl. fülpiercing után) fertőtlenítő kezelésének szükségessége;
 • streptoderma;
 • erózió (nyálkahártya sérülése).

Ellenjavallatok

A Fucocin alkalmazása az alábbi esetekben elfogadhatatlan:

 • túlérzékenység a gyógyszer hatóanyagaira vagy segédkomponenseire;
 • az allergiás reakciókra való hajlam;
 • krónikus dermatózisok;
 • terhesség
 • a szoptatás ideje (laktáció).

Nagyfokú óvatossággal alkalmazzák a nyálkahártya-léziókban szenvedő Fukorcin-betegeket, mivel ez a gyógyszer irritációt és kémiai égési sérülést okozhat. Nem kívánatos, hogy a fent említett gyógyszert a tizenkét évesnél fiatalabb betegeknek írják fel.

Terhesség és szoptatás célzott felhasználása

A megoldás Fukortsin nem ellenjavallt terhesség alatt, de a kezelés megkezdése előtt forduljon orvoshoz, mert a bőr a várakozási idő, és a gyermek túlérzékennyé válik, hogy úgy tűnhet, allergiás bőrkiütések, szárazra alkalmazása után a megoldás.

Fucorcin oldat alkalmazható szoptatás alatt, beleértve a nedvesedési erózió szárítását a mellbimbókon. A szoptatás megszüntetése a gyógyszeres kezelés ideje alatt nem szükséges.

Adagolás és az alkalmazás módja

A használati utasításban feltüntetett módon A Fucorcin oldatot naponta többször (2-3 alkalommal) kell használni, a sérült bőrre. Alkalmazáshoz használhatunk vödörlemezeket, tamponokat vagy speciális betéteket. Ha helyszíni kezelésre van szüksége (például a bárányhimlővel), akkor jobb a pamutrügy használata.

A fenol jelenléte miatt (erős hatású, mérgező hatású anyag) a Fukortzin nem használható nagy károsodási területeken. A fenol gyorsan képes behatolni a vérbe, ami negatív hatást gyakorol a belső szervek, különösen a szív, a máj, a vesék és az idegrendszer működésére.

Mellékhatások

Általában a betegek jól tolerálják a Fukortsin-t, de az oldat összetevőivel szembeni fokozott egyéni érzékenység esetén mellékhatások léphetnek fel:

 • égetés és viszketés a bőrön az alkalmazás helyén;
 • szorító érzés;
 • száraz bőr;
 • a bőr felhordása az alkalmazás helyén.

Általában ezek a mellékhatások gyengén kifejeződnek és gyorsan áthaladnak magukon.

túladagolás

Ha a hatóanyagot hosszú ideig a bőr nagy területeire alkalmazzák, talán a fenolra jellemző túladagolás tüneteinek megjelenése:

 • szédülés;
 • légzési rendellenesség;
 • fejfájás;
 • a bőr elhalványulása;
 • gyengeség.

Ebben az esetben az áldozatot friss levegőre kell vinni.

Súlyos fenolmérgezés esetén a következő tünetek figyelhetők meg:

 • eszméletvesztés;
 • a bőr cianózisa;
 • a szaruhártya érzékenysége;
 • csökkent légzés;
 • gyors, alig észlelhető impulzus;
 • hideg verejték;
 • görcsök.

Különösen a mérgezés gyors jelei jelentkeznek a gyermekeknél.

Mindenesetre mentőautót kell hívnia, és a lehető leghamarabb átadni a kórháznak.

Az antidotum nem létezik, a terápia célja a mérgezés tüneteinek megszüntetése.

Különleges utasítások

A kábítószer különös illatú és piros színű, és piszkos ruhákat készíthet.

Ne alkalmazza a terméket a nagy bőrfelületekre. A fenol, amely része a megoldásnak, behatol a vérbe, és toxikus hatásokat (szédülést, gyengeséget, légzési rendellenességeket) okozhat.

Hogyan kell mosni a Fukorcint?

Távolítsa el a Fukorcint a gyapotból fogkrém segítségével, majd alkalmazza a foltra, és 15 perc múlva mossa le mosószappannal. A fogkrém eltávolítása helyett a fogkrém helyett acetilszalicilsav telített oldatát használhatja.

A kézzel lemosható a következő szerszámokkal:

 • vodka vagy alkohol, tonik az alkoholfogyasztás érdekében;
 • ammóniát és hidrogén-peroxidot 1: 2 arányban;
 • aszkorbinsavat por formájában, amelyet fel kell oldani meleg vízben és nedves borotválással nedvesíteni, majd festett bőrrel törölni;
 • olajos baba krémet, nem távolítja el a foltokat, de jelentősen könnyebbé teszi őket, ezért ezt olyan szennyes törlőkendőre kell felhordani, amely dörzsöli a szennyezett bőrt, majd vízzel leöblíti;
 • háztartási szappan, nem távolítja el azonnal a fucocin foltjait, de ha rendszeresen kezeli a bőrt, és miután még mindig zsíros baba krémmel kenje meg a bőrt, a foltok hamarosan eltűnnek;
 • mossa le a fukortsin egy fogat és arcot lehet 1 evőkanál. 1 liter citromsavas gyümölcslével kevert szóda, a kapott megoldás fogak tisztítását vagy makulákra helyezését teszi szükségessé.

A helyszín padlójától a fucocin vízzel hígított fehérítő segítségével távolítható el.

Kompatibilitás más gyógyszerekkel

Nem ajánlott a Fucocin egyidejű alkalmazása más gyógyszerekkel anélkül, hogy orvos felírná.

Vélemények

Azt ajánljuk, hogy olvassa el azokat a véleményeket, akik a Fukorcin-t használják:

 1. Victoria. Sokszor megmentettek fucocin segítségével. Különösen hasznos volt, amikor a gyerekek kicsiek voltak. Ez egy nagyon jó antiszeptikus, ezért a legkisebb kopásnál, sebnél, repedéseknél megoldást alkalmaztak. A sztomatitisz mentése, amikor a fő drogok nem segítenek. Nagyon segített a sztreptodermában, a vályogképződéssel. Meggyógyította a fajtát, amikor a lánya egy macskából fogott, a macska biztonságosan kezelte a fukortsinomot a további biztonság érdekében. Mindig kéznél van, és most, a gyerekek felnõttek, az unokák felnõttek, és a fukortsin továbbra is segít nekünk.
 2. Natalia. Csodálatos eszköz! Candidiasis mycosisom van az ujjaimon. A mosószerekkel való érintkezés és a szokásos háztartási por okozza a gyulladást. A körmök és az ujjak körmei körüli bőr feltörik, viszket és fáj. A bőrgyógyász egy színtelen castellán és klotrimazol krémet ír elő nekem - ez csak mentés! Ahogyan a zöldet is széles körben használják - a csecsemő köldökétől a törött térdekig - ez a folyadék is használható!
 3. Svetlana. Jó napot, a legfiatalabb lányomnak apró sebei voltak a lábánál, valószínűleg az óvodából. Elmentem a gyógyszertárhoz egy gyógyszer ellen a gomba ellen, de a gyógyszerész, miután megtudta, mi volt a helyzet, tanácsolt nekem fukortsin. Minden este kipréseltem a lábamat, körülbelül egy héttel később ezek a sebek eltűntek. Őszintén szólva, nem hiszem el a hatékonyságát, de a fukortsin jónak bizonyult, és ez egy fillért sem jelent.

analógok

A Fukortzin nem rendelkezik analógokkal a hatóanyaggal. A gyógyszer bármely olyan oldattal helyettesíthető, amely gombaellenes, antimikrobiális hatást fejt ki (jód, zelenka, alkohol).

Az analóg megvásárlása előtt forduljon orvosához.

Zelenka vagy Fukortsin - mi a jobb?

A Zelenka (ragyogó zöld) rosszabb összetételű a fukorcinhoz képest, és ennélfogva a terápiás hatások kevésbé széles körű. A Fukortsin a zöldhez képest erőteljesebb szárítási hatást fejt ki, így amikor alkalmazzák, a sebek és a sebek gyorsabban kialakulnak. Ezenkívül a Fukortsin antibakteriális és gombaellenes hatású, és a "zelenka" - csak antibakteriális.

Ezen túlmenően, a spektrum a antibakteriális hatást a „zöldtakarmány” sokkal szűkebb, mint a fukortsinom mint brillantzöld megoldás csak akkor hatékony a Gram-pozitív mikroorganizmusok és Fukortsin -, valamint Gram-pozitív és Gram-negatív. Az antibiotikum hatásának köszönhetően a Fukortzin hatékonyan megakadályozza és kiküszöböli a sebek fertőző folyamatát, ami nem teszi a zöldséget.

Ezért a pozitív tulajdonságok és a terápiás hatékonyság kombinációjával a Fucocin hatásosabbnak tekinthető, és ennek megfelelően az előnyben részesítendő gyógyszer.

Az eltarthatósági idő és a tárolási feltételek

A Fukortsint sötét helyen kell tárolni, amely gyermekek számára nem hozzáférhető. A hőmérsékleti viszonyok, szükséges meghatározni a csomag, mert, attól függően, hogy a gyártó, ez változhat, például a termelés Fukortsin OGUP „Kirov gyógyszergyár” kell tárolni hőmérsékleten 15 fok, és a termelés a JSC „Moszkva Pharmaceutical Factory” - akár 20 fok.

A gyógyszerkészítmény lejárati ideje 24 hónap.

Fukortzin oldat: használati utasítás, indikációk és ellenjavallatok

Fukortzin oldat, a használati utasítás részletes információkat tartalmaz a hatásmechanizmusról, kimondott antimikrobiális és antimikotikus hatású fertőtlenítő hatással rendelkezik. Az oldatot a bőr külső kezelésére használják, integritásuk megsértésével, különböző bakteriális gyulladások vagy tartós pelenka kiütések kezelésére.

A Fucocin-oldat összetételét kémiai vegyületek alkotják, amelyek mindegyike kimondottan antiszeptikus hatást fejt ki. A készítmény érzékszervi jellemzői közé tartozik a kifejezett éles szag (szemben a gouache illattal), a sötétvörös vagy sötét lila színű oldat.

A következő anyagok tartalmát az összetétel határozza meg:

 • magenta;
 • fenol;
 • aceton;
 • 96% etanol;
 • bórsav;
 • rezorcin.

A Fucorcine oldat 10 ml-es sötét üvegből készült palackokban kapható. A gyógyszer farmakológiai hatása annak a kimondott baktericid hatásnak tulajdonítható, amely gátolja a kórokozók növekedését és multiplikációját. A fukortszin széles spektrumú antimikrobiális hatásokkal rendelkezik, mivel az alkoholtartalom elpusztítja gyakorlatilag mindenféle baktérium sejtfalát, beleértve az antrax spórákat.

Report szintézisét a sejten belüli enzimek a gombaspórák és mikrospórák okozza az aktív gombaellenes hatása, miáltal fukortsinom oldatot használtuk a gombás fertőzések kezelésére, onikomikozov, bőrgombásodások. Az oldatot blokkolt csatlakozás másodlagos flóra a primer lézió, suppuration alkalmazva kifejezve erős fertőtlenítőszert.

Megoldás A Fukortsina használati utasításai a következőkre vonatkoznak:

 • traumás bőrelváltozások (kopás, repedések, sebek, szilánkok, vágások);
 • bakteriális gyulladás (furuncle, gúnyos seb, pyoderma, streptoderma, pustulosis, pemphigoid);
 • gombás fertőzés (mycosis, onychomycosis, trichophytosis, felületes candidiasis, epidermophytosis, lichen);
 • a nyálkahártyák károsodása (erózió, stomatitis, aphthous stomatitis, roseola);
 • vysypnyh betegségek (herpesz, bárányhimlő, vesikulózis, csalánkiütés, akne).

A kombinált gyógyszert profilaxisban alkalmazzák kisebb bőrelváltozás után, hogy megakadályozzák a bakteriális mikroflóra fertőzést. A fukocin-analógok jól ismert módszerek - a jód, a zelenok, a klorofillipin, a gyógyszer kiválasztását külön-külön hajtják végre, az egyéni preferenciák alapján.

A hatóanyagot fel kell használni a bőr érintett felületére, amely után jellegzetes, élénkpiros színű festett. A könnyű bizsergés a Fucocin-megoldás agresszív komponenseinek az idegvégződések hatására bekövetkező normális reakciója. Az antiszeptikus tulajdonságok a kórokozók halálához vezetnek, amelyek a felület felületén helyezkednek el az első alkalmazás során.

A gyógyszer alkalmazásával szembeni ellenjavallatok az egyéni intolerancia a szag, a bőrkiütés utáni bőrkiütés megjelenése allergiás reakcióként (a különböző túlérzékenységi formák). A fenol jelenléte a készítményben korlátozza alkalmazását kisgyermekeknél, a terhesség alatt a nők a testre gyakorolt ​​toxikus hatások miatt.

Az oldat felhasználását követően felmerülő vélemények általában pozitívak, hosszú ideig használatosak, megbízható antimikrobiális terápiás és megelőző hatóanyagokként jelentkeztek. Az emberek szenvednek gombás elváltozások megáll pont és pelenkakiütés csökkenés izzadás rendszeres obrabatyvanii ujjak terek és a köröm lemezek a háttérben megoldás fukortsinom speciális kezelés.

Az ár 43 és 95 rubel között van, drágább, mint a zsíros zöld vagy jód oldat, de olcsóbb, mint a Chlorophyllipt vagy Miramistin oldat. A felszabadulás bizonyos formái a speciális spatula csomagolásában való jelenlétet jelentik, amellyel az anyagot felviszik a bőrre. A fertőző betegségek szakemberei azonban javasolják a pamutrügyek használatát, amelyek a megoldás minden egyes alkalmazása után újakká válnak.

Fukortsin: különböző betegségek, dózisok és mellékhatások alkalmazásának módja

A gyógyszert hosszútávon kezelő orvosával folytatott konzultáció után írják fel, vagy csak egyszeri kezelésre használják fel megelőző célokra.

A terhesség, a korai gyermekkor és az egyéni intolerancia ellenjavallt.

A bőr fertőző betegségei esetében a Fucorcin-t alkalmazzák, amelynek alkalmazásának módja a bakteriális vagy gombafertőzés kitettségének külső alkalmazása. Tiszta gyapotszövet vagy üvegspatula esetén az oldatot pontosan vagy könnyű lineáris mozgásokkal masszív fertőzéssel alkalmazzák az érintett bőrfelületre.

Sebekkel és kopásokkal A fukortsint bőven alkalmazzák a bőr sérült felületének teljes kezelésére, és teljesen megszáradnak. A kezelt felület tapaszral vagy kötéssel való lezárása szigorúan tilos, ami a sebfelület égetéséhez vezethet.

Eróziókkal, repedésekkel és sebekkel A Fukortsint a teljes gyógyulás, a granulációs szövet növekedése a kóros fókuszpont helyén, hét nappal alkalmazza. Ezt használják irányul az orvos naponta egyszer, éjszaka, a bőr fedetlen marad, szárítás után, alkalmazni antibiotikum kenőcs, cink-paszta vagy gyógyító krémet.

Gomba és zuzmó A fukortsint az érintett terület egészében gombás növényekkel használják fel, és egy centimétert vesz fel a sérülés látható hyperemiás szélétől. Ez megakadályozza a mikropórusok növekedését a kezelt felületen kívül.

A herpesz a hatóanyagot pontosan a vezikuláris területen alkalmazzuk, amelyet négy óránként ismételten alkalmazunk, blokkolja a vírusok szaporodását az érintett területen. Három évnél idősebb gyermekeknél, valamint herpeszes fertőzés esetén a csirkendőt pontosan alkalmazzák. Ha a gyermeknek a Fucocin alkalmazása után hyperemia van, akkor cserélni kell egy ragyogó zöldre vagy a Miramistin-re.

Szájgyulladással és a nyálkahártyák sérüléseivel a terméket egy óntörőolajjal vagy más olajjal előkírozott tamponra kell felhordani, majd pontosan az érintett felületre kell felhordani. Az olaj csökkenti az égési sérülékenységet, a vékony nyálkahártya erózióját az oldat agresszív komponenseivel, ez a módszer lehetővé teszi az érintett szövetek nagy mennyiségének kezelését.

A Fucocin dózisát a kezelőorvos határozza meg, rendszerint legfeljebb három, a bőrön alkalmazott napi alkalmazás. A tanfolyam legfeljebb egy hétig tart, ami után a bőrtokok szünetet igényelnek, hogy visszaállítsák a védő tulajdonságokat, az epidermisz felületi enzimjeinek kialakulását. A Fukortsin 10, 25 ml adagban kapható.

A gyógyszer mellékhatásai a fájdalom és kellemetlen érzés közvetlenül a sérült szövetek kezelésénél. Ez a hatás az epidermisz, a dermis rétegeiben található idegvégződések irritáló hatásának tulajdonítható. Jelentős bőrelváltozások, gyakori alkalmazás esetén a Fukotsin égési sérüléseket, vörösödést, duzzanat kialakulását eredményezheti a felületes hámban, a dermatitisz kialakulásáig. Sürgősen meg kell szüntetni a kábítószert, és ellenőrizni kell a kezelést a felügyelő szakemberrel.

Extenzív alkalmazás esetén a fenol-gőz mérgezést szédülés, gyengeség, letargia, a szem konjunktív hatásának ingerlése, csökkent légzés és hirtelen nyomáscsökkenés jelent. Sürgősen konzultáljon orvosával, szellőztesse a szobát, hideg vizet inni, ha a tünetek nem állnak meg 15 percen belül, hívjon sürgősségi segítséget.

Fukorcin: használati utasítás

A Fukortsin külső használatra szolgáló antiszeptikumok csoportjába tartozik.

A készítmény formája és összetétele

A Fukortsin gyógyszer fertőtlenítőszer a bőr kezelésére szolgáló oldat formájában. Az oldat 10 ml-es és 25 ml-es barna üvegpalackban kapható egy karton dobozban a mellékelt utasításokkal. A Fukorcin-oldat fő hatóanyagai a következők:

 • Aceton 4,9% az injekciós üvegben;
 • Bórsav 0,8% az injekciós üvegben;
 • Resorcinol 7,8% az injekciós üvegben.

A fenol segédanyagként működik.

Használati utasítások

A Fukortsin oldatot a bőr kezelésénél kívül használják, a felhasználási jelek a következők:

 • nyílt sebek, nedvesítés, hosszú ideig nem gyógyulnak;
 • erózió;
 • pustuláris bőrelváltozások;
 • karcolások;
 • horzsolások;
 • repedt bőr;
 • a kapott vágás vagy szúrás sebek kezelése.

Ellenjavallatok

A megoldás használata előtt alaposan olvassa el az utasításokat. A fukortsin nem alkalmazható a bőrre, mivel fokozott egyéni érzékenységet mutat a gyógyszer egyik összetevőjével szemben.

Adagolás és adminisztráció

Fukortsin megoldás egy vattacsomót vagy vattacsomót alkalmazni az érintett területeken a bőr céljából fertőtlenítését és szárítását a seb felületének nedves kimaródások.

Az oldatot pontosan napi négyszer alkalmazzuk 3 napig. A seb kiszáradása és a kezelt területen lévő kéreg kialakítása után lehetőség van krémek vagy gyógynövénykészítmények alkalmazására.

Terhesség és szoptatás ideje alatt

A megoldás Fukortsin nem ellenjavallt terhesség alatt, de a kezelés megkezdése előtt forduljon orvoshoz, mert a bőr a várakozási idő, és a gyermek túlérzékennyé válik, hogy úgy tűnhet, allergiás bőrkiütések, szárazra alkalmazása után a megoldás.

Fucorcin oldat alkalmazható szoptatás alatt, beleértve a nedvesedési erózió szárítását a mellbimbókon. A szoptatás megszüntetése a gyógyszeres kezelés ideje alatt nem szükséges.

Nemkívánatos események

Általában a betegek jól tolerálják a Fukortsin-t, de az oldat összetevőivel szembeni fokozott egyéni érzékenység esetén mellékhatások léphetnek fel:

 • égetés és viszketés a bőrön az alkalmazás helyén;
 • szorító érzés;
 • száraz bőr;
 • a bőr felhordása az alkalmazás helyén.

Általában ezek a mellékhatások gyengén kifejeződnek és gyorsan áthaladnak magukon.

túladagolás

A fukorcin-oldat túladagolásának esetét nem írják le.

Ha véletlenül lenyeli a megoldást, az áldozat sürgősen hányást, öblítést és a kórházban felügyelet alatt hagyja. Szükség esetén tüneti kezelést kell végezni.

A gyógyszer kölcsönhatása más gyógyszerekkel

A Fucortzin oldat egyszerre alkalmazható kenőcsök, krémek, kezelt paszták és különböző antiszeptikus lotionok esetén.

Néha, a súlyos elváltozások és bőrbetegségek gyógyszereinek terápiás hatásának megerősítése érdekében a pácienst szájon át alkalmazó antiszeptikumokat írnak elő tabletták vagy kapszulák formájában.

Különleges utasítások

A megoldás egy fényes bíbor színű, amely, ha a bőrre is nyomott a ruházatot és ágyneműt, hogy meg kell venni, és próbálja meg, hogy ne legyen érintkezésben a szövet száradni az oldatot a bőrre.

Fukortsinom oldat sajátos szag fenol, ezért nem ajánlott alkalmazni a készítményt kiterjedt területeit bőr, különösen a kisgyermekek, mivel inhalációs antiszeptikus gőzök szédülést és hányinger.

A gyógyszer nem befolyásolja a pszichomotoros reakciók sebességét és a központi idegrendszer működését, gyakorlatilag nem szívódik fel a közös véráramba.

Fukorcin analógjai

Hasonló terápiás hatást fejt ki a fukorcin oldattal:

 • Fucoceptol oldat;
 • Betadin oldat;
 • Iodinol oldat;
 • oktenisept;
 • Furacilin oldat.

Figyelem! Ezek az analógok eltérő összetételűek, ezért a kijelölt orvos helyettesítését megelőzően az eszközöket gondosan el kell olvasni a mellékelt utasításoknak.

Hagyás és tárolás

A Fukortsin gyógyszer a vény nélkül kapható gyógyszertárakból. Javasoljuk, hogy a palackot olyan helyen tárolja, ahol a gyerekek számára nem elérhető, a napfénytől távol eső helyen. A Fukortzin oldatának eltarthatósága 24 hónap, ezen időszak vége után a gyógyszer nem használható sebek kezelésére.

Fukorcin ár

A moszkvai gyógyszertárakban a Fukorcin gyógyszerár átlagára üvegenként 60 rubel.

Fukorcin - alkalmazás

Az egyik legegyszerűbb és mindenki számára elérhető gyógyszer Fukortzin. A gyógyszer egyéb nevei: Castellani folyadék, Castellani festék. Azonban annak ellenére, hogy ez a gyógyszer könnyen megvásárolható bármely gyógyszertárban, használat előtt konzultáljon orvosával és gondosan olvassa el a megjegyzést.

A Fukorcin hatóanyag összetétele

A gyógyszer egy alkoholos oldat, amelyet külső használatra szánnak, és sötét üvegpalackokban (általában 10 ml kapacitással) kapható. A készítmény különlegessége egy fényes karmazsinvörös szín és egy különleges, jellegzetes szag.

A hatóanyag összetétele a következő kémiai vegyületeket tartalmazza:

 • fenol;
 • bórsav;
 • aceton;
 • rezorcinol;
 • fuchsin oldat (színezőanyag);
 • etil-alkohol (95%);
 • elkészített víz.

Kérésre a Fucocin színtelen oldatát a gyógyszertárban nem lehet gyártani.

A Fucorcin farmakológiai hatása

A gyógyszer fenti komponensei a gyógyszer következő hatóanyag-hatását biztosítják:

A Fukortzin oldat alkalmazási területei

A Fukortsin gyógyászati ​​termék a következő esetekben fordul elő:

 • gombás és pustularis bőrelváltozások;
 • felületes sebek;
 • a bőr és a nyálkahártyák eróziós sérülései;
 • repedések;
 • horzsolások;
 • karcolások;
 • pioderma stb.

Gyakran előfordul, hogy a gyógyszer ajánlott csirkehimlővel. Az oldatnak szárító, gyulladásos gyulladáscsökkentő hatása van, másodlagos fertőzés megelőzése különböző típusú felületi elváltozásokban.

A fukortsint herpeszre és szájgyulladásra is alkalmazzák. A gyógyszer szárító és fertőtlenítő hatása segít megelőzni a fertőzés terjedését és elősegíti a korai gyógyulást.

Jó eredmények mutatják a Fucocin alkalmazását a körmök gombáján, mert ennek a gyógyszernek a fungicid hatása kimutatható. Azonban ajánlott kombinálni a terápiát más gombaellenes szerekkel.

A gyógyszer alkalmazási módja Fukorcin

Az oldatot helyileg kell alkalmazni a bőr és a nyálkahártyák érintett területeire napi 2-5 alkalommal pamut törlővel vagy pamut törlővel. A kezelőorvos javaslatára a hatóanyagnak az érintett szövetre történő szárítása után lehetséges egyéb külső gyógyszerek - kenőcsök, paszták, gélek stb. Alkalmazása.

A Fucocin mellékhatásai

A gyógyszerrel történő kezelés eredményeként helyi és általános allergiás reakciók jelentkezhetnek. Hosszú használat mellett addiktívá válik, aminek következtében a Fukorcin hatásos terápiás hatása megszűnik.

Figyelembe kell venni, hogy a terméket soha nem szabad alkalmazni a nagy bőrfelületekre, sokkal kevésbé a nyálkahártyákra. Ez ahhoz vezethet, hogy túladagolás fenol, amely behatol gyorsan a vérbe, ami a különböző toxikus hatások (fejfájás, hányinger, légzési problémák, a magas vérnyomás túlfeszültség).

Az égő érzés és a fájdalom, amely a gyógyszer alkalmazásakor és rövid ideig fennáll, önmagában halad, és nem igényli a terápia eltörlését. Szükség esetén az oldat elszínezhető az acetilszalicilsav koncentrált oldatával, és alkoholtartalmú folyadékokkal a bőrfelületről mosható.

Ellenjavallatok a Fukorcin-kezeléshez:

 • az egyéni intolerancia a hatóanyag összetevőivel szemben;
 • terhesség
 • a szoptatás ideje.

fukortsin

Használati utasítás:

Az online gyógyszertárak árai:

A Fukortsin kombinált készítmény. A Fukortsin gombaellenes hatású antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik.

Farmakológiai hatás

A hatóanyag aktív hatóanyagai A fukortszin számos fertőzésgátló és gombaellenes hatást fejt ki a beteg bőrének és nyálkahártyájának vereségében fertőző és gombás betegségekkel szemben.

A kibocsátás formája

A Fukortsin megoldás a beteg külső használatra. 10 ml Fucocine összetétele a következő: 0,39 g fenol, 0,78 g resorcinol, 0,08 g bórsav és 0,04 g bázikus fuzin.

Használati útmutatók Fukorcin

Az utasítás szerint a fukortsinom használják kezelésére és a betegségek megelőzésére, a bőr és a károk. Például jelzések fukortsinom azt mondják, hogy a kábítószer-használat esetében indokolt a beteg karcolások, gomba, fekélyek, repedések, felületi sérülések, gennyes, az erózió.

Az alkalmazás módja

A Fukorcin utasításai szerint kívül kell alkalmazni. Az oldatot naponta 2-4 alkalommal gyapotszövetre vagy botra helyezzük az érintett bőrre. A Fucocin bőrön való szárítása után további gyógyszereket kenőcsök vagy paszták formájában is alkalmazhat.

A fucocin mellékhatásai

Az értékeléseket fukortsinom gyógyszer okozhat a különböző allergiás reakciókat, bőrgyulladás, égő érzés és fájdalom, homályos látás, valamint a hatás a rászokás, ahol Fukortsin megszűnik a terápiás hatás sérült bőrön.

Szintén fukortsinom használata nem ajánlott egy nagy területen a bőr, mivel a lehetséges túladagolás fenol, amely rendelkezik az ingatlan aktív elpárologni a bőr felületén az alkalmazás után, könnyen behatol a vér és okozhat szédülés, gyengeség, légzési rendellenesség, éles változás a vérnyomásban.

Ellenjavallatok

A fucocin alkalmazása nem lehetséges a Fucocin komponensekkel szembeni túlérzékenység esetén, a páciens tendenciájának kimutatása a bőr érzékenységének javulása, a gyógyszer allergiás reakciója, krónikus dermatózis esetén.

A Fukortsin-rendelet tiltja a kábítószer terhesség és szoptatás alatt álló nők körében történő alkalmazását.

Szintén óvatosnak kell lennie a nyálkahártyákon a Fucocin alkalmazása során, mivel kémiai égési sérülést és irritációt okozhat. A Fucocin alkalmazása nem ajánlott 12 év alatti betegek számára. Ha a Fucocin-t egyidejűleg más gyógyszerekkel együtt alkalmazzák külső használatra, olyan összetételek alakulhatnak ki, amelyek kiszámíthatatlan bőrhatással járhatnak.

Fucocin oldat 10 ml

Fukortzin oldat d / külső alkalmazás 10ml

Fukortzin oldat 25 ml

Fukortzin oldat 25 ml

Fukortzin oldat külső használatra 10ml

Lecker fucocin 5 ml

A készítményre vonatkozó információ általános, tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti a hivatalos oktatást. Az önkezelés veszélyes az egészségre!

Az emberi vér "óriási nyomás alatt" folyik az edényeken, és ha integritásukat megsértik, akár 10 méteres távolságon is képes lőni.

Sok gyógyszert eredetileg gyógyszerekként forgalmaztak. A heroint például eredetileg a gyermek köhögés gyógyításaként vezették be a piacra. És a kokaint az orvosok ajánlották érzéstelenítésként és az állóképesség növelésének eszközeként.

Amikor a szerelmesek megcsókolnak, mindegyikük percenként 6,4 kcalyt veszít, de közel 300 féle különböző baktériumot cserél.

Mindenkinek nincsenek egyedülálló ujjlenyomataik, hanem nyelvük is.

A máj a testünk legnehezebb szerve. Átlagos súlya 1,5 kg.

74 éves Ausztrália lakosa, James Harrison 1000 alkalommal vért adományozóvá vált. Van egy ritka vércsoportja, amelynek antitestjei segítik a súlyos vérszegénységben szenvedő újszülöttek túlélését. Így az ausztrál mintegy két millió gyermeket mentett meg.

A statisztikák szerint hétfőn a hátsérülések kockázata 25% -kal, a szívroham kockázatával pedig 33% -kal nő. Legyen óvatos.

A belekben több millió baktérium születik, él és meghal. Ők csak erős növekedéssel láthatók, de ha összejöttek, rendszeres kávéscsészébe illeszkednek.

Az élet során az átlagos személy két vagy több nagy nyálas medencét termel.

Annak érdekében, hogy a legrövidebb és legegyszerűbb szavakat is mondhassuk, 72 egeret használunk.

Az Oxfordi Egyetem kutatói számos tanulmányt készítettek, amelyek során arra a következtetésre jutottak, hogy a vegetarianizmus káros lehet az emberi agyra, mivel tömegének csökkenéséhez vezet. Ezért a tudósok azt javasolják, hogy ne hagyják teljesen kizárni a halat és a hús étrendjükből.

Az antidepresszánsokat szedő személy a legtöbb esetben ismét depresszióban szenved. Ha valaki maga is megbirkózik a depresszióval, minden esélye örökre elfelejteni ezt az állapotot.

A kutatások szerint azok a nők, akik hetente több pohár sört vagy bort fogyasztanak, fokozzák a mellrák kialakulásának kockázatát.

Az Egyesült Államokban alkalmazott allergiás gyógyszerekre évente több mint 500 millió dollárt költenek. Még mindig hiszed, hogy megtalálják az utat, hogy végül legyőzzék az allergiát?

A jól ismert "Viagrát" eredetileg az artériás magas vérnyomás kezelésére fejlesztették ki.

Sokan ismerik a helyzetet, amikor a baba "nem jön ki" a megfázásból. Ha az óvoda első évében ez a test normális reakciója, akkor felmerül.

fukortsin

Az online gyógyszertárak árai:

A Fukortsin antiszeptikus és gombaellenes szer külső használatra.

A Fucocin forma felszabadulása és összetétele

A Fukortsin fényes, karmazsinvörös színű oldat formájában kapható, amelyet kívülről üvegpalackokban lehet használni

Az oldat fő hatóanyagai: bórsav, aceton, resorcinol, etil-alkohol, fuchsin.

Segédanyagként a Fucorcin a fenol.

A Fucorcin farmakológiai hatása

A Fukortsin olyan kombinált készítmény, amely gombaellenes, antimikrobiális hatást fejt ki és szárazza a bőrt.

A gyógyszerek ezen hatásai miatt különböző fertőző és gombás bőrbetegségek, pelenka kiütések, pustuláris kiütések kezelésében alkalmazzák.

Használati útmutatók Fukorcin

Az utasítások szerint a Fukortsint a következőkre használják:

 • a bőr kopásai;
 • gombás és pustuláris bőrbetegségek;
 • erózió;
 • felületes sebek;
 • repedések.

A Fukorcin véleménye szerint a baromfihúst is használják, mivel gyorsabban csökkenti a gyulladást, mivel erősebb gyulladáscsökkentő hatása van.

Annak ellenére, hogy a Fukortsin külső gyógyhatású készítmény, hatékony hatással van a szájgyulladás kezelésére.

Ellenjavallatok

A Fukortsin nem alkalmazható a bőr magas érzékenységére, a gyógyszer allergiájára, a krónikus dermatózisokra.

A Fukortzin a jelzések szerint nem alkalmazható terhesség alatt, valamint a szoptatás alatt.

Fucocin adagolása és beadása

A Fucorcin oldatot külsőleg alkalmazzák. Az érintett bőrre naponta 2-4 alkalommal gyapotszövet vagy gyapot törlővel kerül alkalmazásra. Használja a kábítószer kell pont, cauterizing gnoynichki pontosan, minimálisan próbálják befolyásolni egészséges területek a bőr. Amikor az oldat megszárad, számos különböző pasztát és kenőcsöt alkalmazhat a bőr kezelt területére.

Fucorcin mellékhatások

Véleménye szerint a Fukortsin rövid fájdalom- és égési érzést okozhat, amely maga is elhalad és nem vezet a gyógyszer eltörléséhez.

Lehetséges a dermatitisz, az allergiás reakciók, a függőség kialakulása, amelynek eredménye a gyógyszer terápiás hatásának megszüntetése.

túladagolás

A fenol túladagolásának elkerülése érdekében a gyógyszer nem ajánlott nagy bőrfelületeken alkalmazni, mivel a fenolnak hatása van a vérbe való behatolás után, és toxikus jelenségek (gyengeség, szédülés) megjelenéséhez vezethet.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A terhesség és a szoptatás ideje alatt a fukortzin nem alkalmazható.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

Nem ajánlott a Fucocin egyidejű alkalmazása más gyógyszerekkel anélkül, hogy orvos felírná.

Különleges utasítások

Ha ezt a gyógyszert óvatosan használják, akkor nem veszélyezteti a felnőtteket és a gyermekeket.

De mivel a fenol könnyen behatol a keringési rendszerbe és mérgezést okozhat, ne tegye a bőr hatalmas felületére.

A gyógyszert óvatosan kell használni, a sebet feltárva, próbálva nem befolyásolni az egészséges bőrt.

Nem ajánlott a Fukorcin alkalmazása egy évnél fiatalabb gyermekeknél, ezért jobb, ha orvosának ajánlott másik gyógyszerrel helyettesítheti.

Amikor a hatóanyagot nyálkahártyákra használja, irritációt és égést okozhat.

Fucocin analógok

A Fukortsinnak nincs szerkezeti analógja. Hasonlóan hatásosak a metilén kék, a etiológiás kenőcs, a japán Sophora tinktúra és mások.

A fucocin tárolási feltételei

A gyógyszert sötét helyen 8-15 ° C-os hőmérsékleten tárolják.

A Fukortzin oldat használati utasítása

A Fukortsin kombinált gyógyszer, amely antiszeptikus és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik.

Használati utasítások

A Fukortsin alkalmazása csak az orvos célja, hogy gombás és bakteriális bőrelváltozások, valamint nyálkahártyák kezelésére a gyógyszer hatásos, ha:

 • Repedések és kopások
 • szájgyulladás
 • Eroszó változások a nyálkahártyákban
 • Csirkehimlő és övsömör kezelés
 • Gomba és pustula elváltozások
 • Felszíni sebek.

A gyógyszert a bőr kezelésére használják, amely a seb gyógyítására és a fertőzés terjedésének megakadályozására készült.

struktúra

Egy milliliter Fucocin oldat foszszént tartalmaz rezorcinollal, fenollal, acetonnal és bórsavval együtt. Mindegyik anyag tömegfrakciója 4 mg, 78 mg, 39 mg, 0,049 mg, 8 mg.

A gyógyszerkészítmények további összetevői:

Gyógyító tulajdonságok

A fukortin baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik, mivel az összetevők összetett hatása a bőrön és a nyálkahártyákon megállítja a patogén növényzet növekedését és terjedését. Az antimikrobiális hatás széles spektruma biztosítja az etil-alkohol hatóanyag-oldatának jelenlétét, ami szinte minden baktériumfajtának sejtfalát elpusztítja, beleértve az antrax okozó ágenseit.

A hatóanyag hatása az intracelluláris gombás spóra enzimek szintézisének megszüntetésére, valamint a mikrospóra, amely a Fucocin gombaellenes hatását eredményezi. Ez a tulajdonság lehetővé teszi, hogy sikeresen alkalmazzák dermatophytosis, mycosis, valamint onycomicosis kezelésére.

Az oldat komponensei blokkolják a másodlagos bakteriális növény flórához való közvetlen kapcsolódási folyamatot a lézió helyén, amelynek következtében a fertőzés lokalizálódik. A fukortsint a bőr pustuláris elváltozásaira használják (beleértve a szájgyulladást is), mivel fertőtlenítő hatással rendelkezik.

A kibocsátás formája

Fucorcin-oldat - egy homogén vörös folyadék, jellegzetes aromája a fenollal, ami a gouache illatát illeti. A készítményt 10 ml térfogatú üvegpalackokban állítják elő, az utasításokat mellékelik. A gyógyszertári láncban a Fukorcin - folyékony Castellani színtelen analógja is megtalálható.

Az ár 31-120 rubel.

Az alkalmazás módja

A kezelési oldatot a felnőttek és a gyermekek érintett bőrére kell kenni 2-4 alkalommal a nap folyamán, ezért célszerűbb, ha pamut törlőket vagy tampont használnak. Meg kell várni, amíg a gyógyszer megszárad, majd ajánlott hidratáló krémet vagy kenőcsöt alkalmazni.

Meg kell jegyezni, hogy a Fukortsin vörösre festette a bőr kezelt területét, a termék hosszú ideig még a bőrön marad, még akkor is, ha vízzel mosott.

Alkalmazzon Fucorcin és színtelen oldatot Castellani felnőtteknek és gyermekeknek hasonló lehet.

A fukortzint a herpesz zoster és a bárányhimlő kezelésére is használják, fertőtleníti a pustulák felületét, biztosítva a korai sebgyógyulást. Abban az esetben, ha a gyermekeknél a felnőttekben és a csirkehólyagokban zsindely van, ajánlott naponta alkalmazni a meglévő kiütéseket.

A gyógyszeroldat (színtelen és színes) alkalmazható bőrbetegségek (gomba, bakteriális) kezelésére újszülöttek és gyermekek egy év alatt. Az újszülötteknél alkalmazott gyógyszer jobb, mint egy pont.

Mi a legjobb segítség: Fukortzin vagy Zelenka?

Mindegyik oldat antimikrobiális hatást fejt ki, ráadásul a fukortszin gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik. A herpes zoster és a csirke pox kezelése során az egyik felsorolt ​​megoldás alkalmazható a bőrre. Ennek köszönhetően elkerülhető a seb fertőzése és a hegszövet kialakulása zsindely esetén. A terméket hidrogén-peroxiddal mossuk.

A szájgyulladásra szánt fukortszin használatára vonatkozó utasítások

Baktériumellenes folyadékot szteroid gyulladásra is alkalmazhat gyermekeknél és felnőtteknél.

 1. Ajánlatos alkalmazni a gyógyszer pontszerű alkalmazásának módját, amelynek eredményeképpen a szájnyálkahártya fertőtlenítésére és a regeneráció felgyorsítására alkalmazható. A szájnyálkahártya nyálkahártyáján alkalmazott gyógyszer alkalmazása után enyhe égési érzést okozhat. A kellemetlen tünetek néhány percen belül eltűnnek.
 2. Két hónap múlva a nyálkahártyán lévő oldat alkalmazása után a szájüreget leginkább folyó vízzel kell öblíteni, ami megakadályozza a seb túlszáradását. Ezt követően a Metronidazolra alapozott sebek kenőcsére kell alkalmazni.
 3. Gyermekek kezelésénél a megoldást 24 órán keresztül háromszor vagy négyszer kell alkalmazni a sebeknél. A szájgyulladás kezelésének menetét a kezelőorvos egyénileg határozza meg, de nem tarthat tovább 10 napot a felnőtteknél és 5 napnál tovább a gyermekek számára. A Fukorcinum rövid kezelésével elkerülhető a fenol mérgezés.

Az oldat nem sztomatitiszes gyermekek kezelésére alkalmazható, ha a gyermek 2 évesnél fiatalabb.

Terhesség és GW alkalmazása

A Fukorcin terhesség alatti anyára és gyermekre kifejtett hatását nem alaposan tanulmányozták. A kábítószer terhesség ideje alatt jobb, ha orvoshoz fordul. Ha az anya organizmusának várható előnye meghaladja a magzatra gyakorolt ​​valószínű kockázatokat, akkor a terhesség alatt a Fukorcin-kezelést is figyelembe veszik.

Nem ajánlott a HB-vel együtt alkalmazni. Az orvosával folytatott konzultációt követően helyettesítheti ezt a gyógyszert hasonló hatású gyógyszerrel (tablettákkal).

Ellenjavallatok

A gyógyszert nem rendelik a bőrbetegségek, övsömör vagy bárányhimlő kezelésére történő felhasználáshoz, mivel a Fucocin fő összetevőire túlzott érzékenység áll fenn.

óvintézkedéseket

A kábítószert szájgyulladásban alkalmazzák, ha a gyógyszert a sebek foltos alkalmazásához használják. Elfogadhatatlan a szájüreg öblítése megoldással és belsejének bevitele.

Cross-Drug Interactions

Ez az antibakteriális oldat kombinálható más gyógyszerekkel, beleértve az antibakteriális kenőcsöt is.

Mellékhatások

 1. A herpes zoster kezelésére alkalmazott antibakteriális oldat alkalmazása során dermatitis alakulhat ki, amely valószínűleg károsítja a látást, az allergiás megnyilvánulásokat, a helyi fájdalmat a szájban égő érzéssel.
 2. Ne alkalmazza az oldatot a bőr nagy területeire (herpes zoster esetében), mert fennáll a fenol mérgezésének veszélye. Az intoxikációban megsértheti a légzés ritmusa, általános rossz közérzet, szédülés, vérnyomásváltozás.

A mellékhatások jelenlétében érdemes tanácsot kérni egy orvoshoz, talán egy szakértő javasolni fogja ezt a gyógyszert.

túladagolás

Az orvosi gyakorlatban mind a felnőttek, mind a gyermekek túladagolásának eseteit nem jelentették.

Feltételek és lejárati dátum

Az injekciós üveget antibakteriális oldattal kell tartani a fényforrásoktól mérsékelt páratartalom mellett. A Fukorcin eltarthatósága 2 év.

analógok

ár 14-75 rubel.

A jód antiszeptikus, helyi alkalmazás, amely a bőr és a nyálkahártyák különböző elváltozásait kezeli. A jód különféle dózisformákban áll rendelkezésre: különböző koncentrációjú alkoholos oldat, ceruzaüveg vagy csepegtető.

Előnyök:

 • Alacsony ár
 • Lehetséges terhesség alatt történő alkalmazás
 • Széles körben használt kozmetikai.

hátránya:

 • Nem alkalmas diabetikus fekélyek kezelésére
 • A kontakt dermatitisz kialakulását okozhatja
 • A tiszta jódot csak pontosan kell alkalmazni.