FUNGOTERBIN

◊ Krém külső használatra 1% Fehér vagy majdnem fehér, finom szagú.

Segédanyagok: butil-hidroxitoluol (BHT - 0,1), karbamid (karbamid), makrogol-cetosztearil-éter 20, cetosztearil-alkohol, Proxanol-268 (poloxamer 407), imidurea, propilén-glikol, az orvosi vazelinolajat (folyékony paraffin), tisztított víz.

15 g - alumínium csövek (1) - karton csomagok.

◊ Spray külső használatra 1% színtelen átlátszó folyadék formájában.

Segédanyagok: karbamid (karbamid), butil-hidroxi-toluol (BHT), 95% etanol, polivinil-pirrolidon (povidon), propilén-glikol.

15 ml - polimer palackok (1), adagoló - csomagolópapírral együtt.
30 ml - polimer palackok (1), adagoló - csomagolópapírral együtt.

Gombaellenes szer külső felhasználásra az allil-aminok csoportjából. A gombaellenes hatás széles.

A terbinafine korai stádiumban megzavarja az ergoszterin bioszintézisét a gombákban. Ez ergoszterolhiányhoz és a szkvalén intracelluláris felhalmozódásához vezet, ami a gombatest halálát okozza. A terbinafin hatását a gomba sejtmembránján található szkvalén epoxidáz enzim gátlásával hajtják végre. Ez az enzim nem tartozik a citokróm P450 rendszerbe.

A terbinafin kis koncentrációban gombaölő hatás elleni dermatophytes (Beleértve Trychophyton rubrum, Trychophyton mentagrophytes, Trychophyton verrucosum, Trychophyton violaceum, Trychophyton tonsurans, Microsporum canis, Epidermophyton floccosum), öntőforma (főleg Candida albicans) és néhány dimorf gomba (Pityrosporum orbiculare), ami halálához vezetett. Az élesztőgombákra jellemző aktivitás a fajtájuktól függően fungicid vagy fungisztatikus lehet.

Karbamid, része a spray, egy keratolitikus (lágyul és okoz elutasítása a gombás fertőzés a stratum corneum a felhám), és hidratáló hatás, karbamid képes növelni behatolást a bőrbe, a dózisforma és hozzon létre egy magas koncentrációjú terbinafin a bőrben. A karbamid elősegíti az epidermis gyors helyreállítását.

A spray butil-hidroxitoluolban található - antioxidáns szer, amely stimulálja a regenerációs folyamatokat. A lokális alkalmazás gátolja a szabadgyök reakciókat.

A terbinafin nem befolyásolja a hormonok vagy egyéb gyógyszerek metabolizmusát.

Kezelés és megelőzés:

- gombás bőrfertőzések: tinea pedis ( "gomba" a láb), Jock viszket (tinea cruris), gombás sima bőr a test (tinea corporis), bőrbetegségek okozzák Trichophyton fajok, ideértve. Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton verrucosum, Trichophyton violaceum, Microsporum canis és Epidermophyton floccosum;

- a Candida nemzetségbe tartozó élesztőgombák (pl.: Candida albicans) által okozott bőrfertőzések;

- többszínű lichen (Pityriasis versicolor), amelyet Pityrosporum orbiculare okoz (a Malassezia furfur szinonimája);

- fejbőr seborrheás dermatitis (spray).

- gyermekek 12 éves koráig;

- a terbinafinra vagy a készítmény egyéb összetevőjére gyakorolt ​​túlérzékenység;

C óvatosság Fungoterbin permet kell alkalmazni máj- és / vagy veseelégtelenség, alkoholizmus, depresszió csontvelő vérképzés, daganatok, anyagcsere-betegségek, érrendszeri elzáródással kapcsolatos betegségek a végtagok.

felnőttek és 12 éves és idősebb gyermekek a gyógyszert a bőrön 1-2 alkalommal naponta alkalmazzák. A gyógyszer alkalmazása előtt meg kell tisztítani és kiszáradni az érintett területeket.

krém Vékony réteget alkalmazzon az érintett bőrön és a szomszédos területeken, és enyhén dörzsölje.

a pelenka kiütésekkel járó fertőzések (az emlőmirigyek alatt, az interdigital térben, a fenékrészek között, az ágyékban), A krém alkalmazásának helye alkalmazható gézzel, különösen éjszaka.

a a törzs, lábak, lábak dermatomycosis a krémet 1 héten belül 1 alkalommal kell alkalmazni; a candidiasis bőr - 1-2 hétig 1-2 alkalommal naponta; a színes zuzmó - 1 héten belül 1-2 alkalommal naponta.

Nem kell megváltoztatnia az adagolási rendet idős betegek.

permet az érintett területeken az alapos nedvesítéshez elegendő mennyiségben permetezik, és ezenkívül az érintett és ép bőrön lévő szomszédos területekre is alkalmazzák.

a a törzs, lábak, lábak dermatomycosis A spray-t 1 héten belül 1 alkalommal kell alkalmazni; a candidiasis bőr - 1-2 hétig 1 vagy 2 alkalommal / nap; a színes zuzmó - 1 hétig 1 vagy 2 alkalommal / nap.

A gyógyszeres kezelés tapasztalatai a gyermekek körében korlátozottak, ezért a Fungoturbin spray használata 12 év alatti gyermekek nem ajánlott.

Helyi reakciók: ritkán - bőrpír, viszketés vagy égő érzés az alkalmazás helyén. A kezelés megszüntetése ritkán szükséges.

Allergiás reakciók: Ritkán - általános kiütés és / vagy vörösség, csalánkiütés, angioödéma, ismételt allergiás reakció.

A Fungoterbine túladagolásáról nem számoltak be.

Ha véletlenül beveszik, akkor olyan mellékhatások kifejlődésére számíthatnak, mint a hányinger, anorexia, a hasi fájdalom, hasmenés. Figyelembe kell venni az etanol jelenlétét a készítményben is.

A klinikai tünetek súlyosságának csökkentése általában a kezelés első napjaiban jelentkezik. A gyógyszer szabálytalan felhasználásával vagy a kezelés korai megszüntetésével fennáll a fertőzés megújulásának veszélye. Ha 2 hetes kezelés után nincs javulás, a diagnózist ellenőrizni kell.

A krém és a spray csak külső használatra alkalmas. Kerülje a szembe és nyálkahártyákkal való érintkezést. A gyógyszer véletlen lenyelése esetén a szemet azonnal folyó vízzel le kell öblíteni. Tartós irritáció esetén forduljon orvoshoz.

Mivel a terhesség alatti nőkön történő alkalmazásának klinikai tapasztalatai nagyon korlátozottak, a Fungoterbine Spray csak szigorú indikációkat alkalmazhat, ha az anya számára tervezett előny meghaladja a magzatra gyakorolt ​​lehetséges kockázatot.

A terbinafin kiválasztódik az anyatejbe. A Fungoterbine krém vagy permetszórás alkalmazása során azonban kis mennyiségű hatóanyag abszorbeálódik a bőrön keresztül a bőrön, ezért nem valószínű, hogy a baba hátrányosan érintkezik.

A kísérleti kutatás A terbinafin teratogenitását nem derítették ki. Napjainkig a Fungoterbine Spray alkalmazásával kapcsolatban nem jelentettek fejlődési hiányosságokat.

Vélemények a Fungoterbine-ről

Összegyűjtöttünk valódi véleményeket a Fungoterbin termékről, amelyet felhasználóink ​​publikálnak. Leggyakrabban a kisbetegek anyái írják le a választ, de leírják a gyógyszer önmagukban történő felhasználásának személyes történetét is.

Kezelés és megelőzés:
- gombás bőrfertőzések: tinea pedis ( "gomba" a láb), Jock viszket (tinea cruris), gombás sima bőr a test (tinea corporis), bőrbetegségek okozzák Trichophyton fajok, ideértve. Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton verrucosum, Trichophyton violaceum, Microsporum canis és Epidermophyton floccosum;
- a Candida nemzetségbe tartozó élesztőgombák (pl.: Candida albicans) által okozott bőrfertőzések;
- többszínű lichen (Pityriasis versicolor), amelyet Pityrosporum orbiculare okoz (a Malassezia furfur szinonimája);
- fejbőr seborrheás dermatitis (spray).

megbeszélés

Ha a gomba hosszú, vagy nagyon rossz állapotban van a körmökön, akkor csak azokat kell eltávolítani, amelyek érintettek. Állítsd be a Mikosporot, ezzel egyidejűleg a fungoterbint. A kézikönyv szerint kell használni 7 napon belül, de az orvos azt mondta, amíg meg nem jelenik az egészséges nogti.Obyazatelno vásárolni spray kezelésére lábbeli gombák ellen) tőle, mert ilyen spray tizenkettő egy tucat) értékesítik a gyógyszertárakban, de nem lesz ilyen, meg kell keresni. Ha hirtelen nem találja az ecet 40% nedvesedő sponzhik és dörzsölje a cipő belsejében, akkor a zsákot, és ne érintse meg a nap folyamán, és az erkélyen, majd nyissa ki a zacskót, és hagyja, hogy a költségek rontja az aroma, ez elvisz körülbelül egy hétig, de az orvos.

. Egy nap az ötödik napot kipróbáljuk, szinte mindent elmúlt! Egy kicsit elmaradt, szinte észrevétlenül. Pimafucin - még mindig a candidiasis, de van egy univerzális kenőcs, Fungoterbine. Forduljon gyermekorvoshoz. PS. A legtöbb dühös, miért nem tud ilyen "érthetetlen" bőrkiütésekkel csak a bőrből kaparni.

Fungoterbin

Jelentkezzen be, hogy egy véleményt hagyjon.
Kevesebb mint 1 percig tart.

Számos előkészület van a gomba kezelésére, de nem mindegyik hatékonynak tűnik. A Fungoterbine két módon mutatkozott meg. Egyrészt a krém gyorsan eltávolítja a gomba tüneteit. Alkalmazása után szinte azonnal javul a bőr állapota. A láb egészségesnek érzi magát, szárazan halad, ég. Másrészt a krémt hosszú ideig kell használni a gomba teljesen gyógyítására. Remélem, hogy kevesebb mint egy hónap alatt megszünteti a betegséget, nem éri meg.
Kellemes volt számomra, hogy a készítményt kenőcs helyett krém formájában adják ki. A krémnek könnyebb a textúrája. Könnyen terjeszthető. A felszívódás átlagos. Alkalmazás után 10-15 percet kell várnia.
Általánosságban elmondhatom, hogy a gyógyszer nem rosszabb, mint a terbinafinnel szembeni egyéb gombaellenes szerek. Ahhoz, hogy pozitív eredményt érjünk el, türelmesnek kell lennünk, és 1-2 hónapig naponta kell használni a krémet. A felhasználási idő a gombás károsodástól függ.
Az egyetlen dolog, nem gondolom, hogy a krém hatékonyan megbirkózik a körmök vagy körmök gombájával. A köröm kezelésére különleges lakkot használok.

A Fungoterbine gyógyszer ígér egy gyógyulást a gomba lábáról 1 hétig. Ezért vásároltam meg. A termék viszonylag olcsó (összehasonlítva más hasonló összetételű szerekkel), nagyon hatásos, de egy hét alatt nem képes megbirkózni. Legalább egy hónapot kell használnia. Talán a tejszín egy hétig képes megbirkózni a gombával, ha a betegség csak akkor jelent meg.
Elkezdtem a Fungoterbine-kezelést, amikor a gomba területe majdnem minden lábát lefedte. A lába szétáradt, a bõre száraz volt és ingerült. Leginkább aggódtam a gyorsan megjelenő illat.
A krémet az alábbi séma szerint kezdték használni:
1. alaposan megtisztított lábak, amelyeket erre a kátránytartalmú szappanra használnak;
2. a lábakat antiszeptikus szerrel kezelték;
3. Vékony réteget alkalmazzon a krémre, és kissé dörzsölje;
4. megismételte az eljárást naponta többször;
A hét folyamán a gomba tünetei kissé csökkentek. A bőr meggyógyult. A gomba teljes eltávolítása érdekében a krémet 4 hétig használta. Most használom a krémet a megelőzésre. A nyilvános helyeken tettem fel a lábamat. A krém segít megelőzni a fertőzést.
By the way, egy cső krémmel kicsi - 15 ml, így egy nagy zóna a gombás lokalizáció érdemes megvenni több darab egyszerre.

Legutóbb "ilyen boldogtalan" tulajdonosa lettem egy ilyen tiszta és kellemetlen betegségnek, mint egy gyalogos gomba. Két lábbal ütközött, és nagyon beavatkozott az életbe. A bőrgyógyász kijelölt vagy kinevezett Terbinafinom gyógymódot, egy jól ismert kenőcsöt, amelyet egy köröm gombájával kezelt. De a gyógyszertárban nem volt ott, és felajánlottak egy csere Fungoterbin krémet, elmagyarázva, hogy ugyanolyan összetétele van.
Bárcsak elmentem volna egy másik gyógyszertárba, és megvásároltam, amit nekem rendeltek. Mert ezen a krémen súlyos allergiás reakciót indítottam. Nyilvánvalóan nem illettem semmilyen segédkomponenst.
Én, hogy megszabaduljak az unatkozott viszketéstől, nagyon alaposan megnedvesítettem egy lábfekettel, mielőtt lefeküdtem, és másnap reggel a bőr elszállt és sebek alakultak ki, nem is tudtam járni. Lábát összefonódott, és a poliklinikához rohant. Egy allergológusra küldtem, és teszteltem a Fungoterbine allergiáját, a szalag szinte egyszerre vörösszedett. Egy alapos vizsgálat később kiderült, hogy a dibunol allergiája a krémben volt.
A gyógyítás hosszú és fájdalmas úton haladt, de amikor a bőr visszanyerte a fájdalmat, elkezdtem kezelni a mycosisot egy már előírt gyógyszerrel, és ezúttal nem volt negatív következmény. Most mindenféle kenőcsöt és krémeket ellenőrizek az allergiák előtt.

Fungoterbine a körömgomból. Vélemények, ár, oktatás

Fontos tudni! A stop és a köröm gombát kezelik 7 nap! Mondja el a legmagasabb orvosi osztály orvosát.

Kenőcs A fungoterbint az orosz farmakológiai cég "Nizhnearm" fejlesztette ki, melyet a bőrgyógyászok neveznek ki a körömgombák kezelésére. Ez a gyógyszer erős antimikotikus hatást fejt ki és képes a betegség bármely szakaszában gyógyítani. A gyógyszer alapja a terbinafin, amely hatékonyan gyógyítja a mycosis különböző fajait. Elnyomja a gombafertőzés aktivitását, leállítja a bioszintézis folyamatát a sejtjeiben, és végül teljesen elpusztítja a patogén mikroflórát.

A gomba, mint egy tűz, félnek az átlagos olcsó.

Összetétel és farmakodinamika

A hatóanyag összetétele számos hatóanyagot és számos segédanyagot tartalmaz:

 • terbinafin - a fő hatóanyag;
 • a szénsav-diamid másodlagos aktív komponens;
 • Dibunol - a legerősebb antioxidáns;
 • cetil-alkohol - antiszeptikus;
 • etilénglikol polimer - sűrítőszer a gyógyszerhez;
 • Vazelin, pirogénmentes víz - segédanyagok.

farmakodinámia

A terbinafin a Fungoterbine hatóanyaga, amely kifejezett fungicid és fungisztatikus tulajdonságokkal rendelkezik. Hatékonyan küzd az élesztővel, a penészgomba, a dimorf gombákkal és a dermatophytákkal. Az anyag képes egy embert menteni egy gombafertőzés kórokozóinak teljes listájáról:

 • Microsporum canis;
 • Trichophyton rubrum;
 • Trichophyton tonsuránok;
 • Epidermophyton floccosum;
 • Trichophyton mentagrophytes;
 • Trichophyton verrucosum
 • Trichophyton violaceum.

Kombinálva szénsav-diamid, terbinafin hozzájárul a megsemmisítése a sejtmembrán patogén mikroflóra, csökkenti a ergoszterol, provokálja szkvalén felhalmozódását a sejtekben a gombás fertőzés, amely vezet a halál.

A népszerű út megöli a gombát, amit ásni fogok. Csak egyszer kell elindulnia naponta.

Az alacsony felszívódás miatt a terbinafin nagy mennyiségben nem lép be a véráramba. Ezért nincs hatással a hormonok termelésére a testben, és kompatibilis más gyógyszerekkel.

Ellenjavallatok

A Fungoterbine gombaellenes kenőcs használatának fő ellenjavallata nagy érzékenység volt a hatóanyag összetevőivel szemben. Ezenkívül a gyártó azt ajánlja, hogy alkalmazza a gyógyszereket azok számára, akik szenvednek:

 • az alkoholizmus színpadán indult;
 • onkológiában
 • rossz anyagcserét;
 • a kardiovaszkuláris rendszer megsértése.

Mellékhatások

A gombás gomba kenése gyenge mellékhatások megjelenését okozhatja:

 • bőrkiütés;
 • allergiás foltok a lábakon;
 • toxikus epidermális necrolysis (nagyon ritka);
 • anafilaktoid reakciók.

Kenőcs véletlen lenyelése esetén a beteg néha tapasztalja:

 • ízromlás;
 • hányás kíséretében hányás;
 • fájdalom a belekben;
 • étvágytalanság;
 • gyengeség.

Hasonló mellékhatások előfordulása esetén a betegnek gyorsan ki kell öblítenie a gyomrot, és orvosi ellátást kell keresnie.

A gomba nagyon egyszerű: öblítse le a lábakat 2% -os ecettel és dörzsölje a cseppet.

A köröm mikózisának kezelése

Az onokomikózis kezelésénél kis mennyiségű Fungoterbine kenőcsöt kell alkalmazni a körömlemezre, valamint a napi többszörös bőrre. A standard dózist nem szabad megváltoztatni.

A körömgombák kezelésének időtartama legfeljebb 25 nap. Az onokomikózis gyakran gyógyul a gyógyszer rendszeres használatának második hetében, de bizonyos elhanyagolt esetekben az érintett terület kezelését 3-4 napig meghosszabbíthatják.

Különleges utasítások

A Fungoterbine szabálytalan alkalmazása vagy a kezelés korai felhagyása esetén a gombafertőzés visszatér. Ha a páciens betartja a helyi terápiára vonatkozó utasításokat ezzel a gombaölő kenőccsel, és az eredmény még mindig hiányzik, akkor meg kell látogatnia egy olyan bőrgyógyászot, aki ellenőrizni fogja a diagnózist.

A körömlemez kezelése előtt alaposan mosson le a lábát antibakteriális szappannal. Ezenkívül a lábakat szárítjuk, és az antimikotikus kenőcsöt a körömre viszik fel. Ezt az eljárást követően várnia kell néhány percet, amíg a gyógyszer felszívódik a körömbe és a bőrbe.

A Fungoterbin használata során el kell hagynia a dekoratív bevonatokat. A kozmetikai lakk megtartja a nedvességet a körömlemezen belül, és megakadályozza a gyógyszer gyors behatolását a szerkezetébe.

A felépülés gyorsítása érdekében szükséges a Fungoterbine gombaellenes tablettákat bevenni. A komplex kezelés megkönnyíti a patogén mikroflóra gyors halálát és megakadályozza a fertőzés megismétlődését.

Analógok és ár

Fungoterbine megvásárlásához nem kell orvoshoz rendelnie. A gyógyszert minden gyógyszertárban 300-450 rubel áron adják el, a régiótól függően.

Ahogy évek óta tesztelték, az emberek útja tudományos megerősítést nyert hatékonyságáról és megnyerte az ország vezető bőrgyógyászainak bizalmát. Leírja a legmagasabb orvosi kategóriába tartozó orvost

A gyógyszer helyettesítésére használhat más hasonló helyi hatóanyagokat, amelyek összetételében ugyanazt az aktív összetevőt tartalmazzák:

 • Lamikan;
 • Medofloran (gél, kenőcs);
 • Mycotrebni (gél, kenőcs, krém);
 • Onihon.

Vélemények a betegektől és a bőrgyógyászoktól

Karina, 25 éves.

Egy gombás leállással és körmökkel vagy körmökkel kezelték többször. Nincsenek modern gyógyszerek magas áron, nem hoztak nekem 100% -ot az eredménynek, és a fájdalom visszajött. Az orvos egy komplex kezelést írt fel Fungoterbin kenőcsökkel és olcsó orális adagolású antibiotikumokkal szemben. Az Onychomycosis szó szerint két és fél héten belül visszahúzódott. Nem számítottam a problémám gyors megoldására.

Anatolikus, 47 éves.

Miután visszatért a hadseregből, a fiam panaszkodott, hogy a körömlemez sárgulni kezdett és pelyhesedni kezdett. Miután konzultáltunk egy orvossal, megtudtuk, hogy ez egy onychomycosis. Szerencsére a betegség még nem vált elhanyagolt formává. A fiú előkészítette a Fungoterbin körömfungus kenőcs használatát, és a betegség 10 nap elteltével eltűnt.

Maria Oksinyeva, bőrgyógyász, fertőző betegség specialistája.

A Terbinafin egy egyedülálló anyag, amelyet a legtöbb antimikotikus készítmény tartalmaz a külső használatra. A leghatékonyabb közülük sok éven át a Fungoterbin, és nagyon gyakran előírom az injekciózás kezelésére az én pácienseimnél. Soha nem tudott megbirkózni ezzel a feladattal.

Fungoterbin

A kibocsátás formái

Fungotribine oktatás

A fungoterbine (terbinafin) antibiotikumos gyógyszer lokális alkalmazásra, széles terápiás aktivitással. Erős epidermotrófia van (a bőrben és a bőr alatti szövetben felhalmozódás olyan koncentrációban, amely optimális terápiás hatást fejt ki). Az ergoszterin metabolizmus korai stádiumában a gomba sejtjeinek plazmollájára hat. Fungicidet mutat (gomba sejtek halálát okozza). Aktivitást mutat szemben dermatofitákkal (Trichophyton, mikrosporum, epidermofiton), penészgombák (Aspergillus, skopulariopsis), élesztő (Candida, pitirosporum) gombák. Az élesztőszerű gombák típusától függően a hatóanyag mind fungicidálisan, mind fungisztatikusan képes működni. Ezenkívül a Fungoterbin megszünteti a viszketést és gyulladást, elősegíti az epidermis rétegek szarurétegének lágyulását, feloldódását és elutasítását. A készítményben segédkomponensként karbamid van, amely megkönnyíti a hatóanyag abszorpcióját a bőrbe, és hidratáló hatással bír. Fungoterbin látható mycoticus elváltozások a bőr és a köröm a láb, törzs sima bőr mikózis, Jock viszket (ekcéma Herb), felszínes bőrelváltozások gombák által okozott, Candida nemzetségbe pityriasis versicolor. a gyógyszer ellenjavallt a terbinafin vagy a segédkomponensek egyéni intoleranciájára. Ha a gyógyszer szoptatás alatt kerül alkalmazásra, kerülni kell a gyermek érintkezését a terbinafinnal kezelt területen. Használat előtt ajánlott tisztítani és szárítani azokat a bőrfelületeket, amelyeken a hatóanyagot alkalmazni kívánják. Alkalmazás sokasága - napi 1-2 alkalommal. A hatóanyagot a bőr érintett és szomszédos területeire alkalmazzák.

A kezelés időtartama 7 nap volt (amikor az elváltozások törzs, nagy redők, láb, borjú, pityriasis versicolor) 7-14 napon (bőr candidiasis). A normalizálás a megjelenése a bőrön figyelhető meg az első napokban az orvosi természetesen nem jelenti azt, gyógyulás, így a gyógyszeres kezelés folytatjuk egy meghatározott orvos vagy a használati utasítás kifejezések. A kezelés természetellenes megszakítása vagy a gyógyszer rendszertelen alkalmazása növeli a megismétlődés kockázatát. A farmakoterápia során figyelmet kell fordítani a higiénére, hogy megakadályozzák a megismételt gombás támadást a fehérnemű vagy a cipő alatt. A diagnózis tisztázása érdekében az orvoshoz való kapcsolatfelvétel alapja a javulás hiánya a gyógyszerek egy hete után. A Fungoterbine nem folt ruhát és szinte semmilyen szagot nem tartalmaz. A gyógyszer számos klinikai vizsgálatot ellenállt. A Kazan Állami Orvostudományi Egyetemen végzett vizsgálatban a Fungoterbine hatékonyságát hasonlították össze a Lamizil-szel. A vizsgálat során részt vettek a lágy bőrű mycosisban szenvedő betegek. Ha ezeket Fungoterbina már a második látogatás a bőrgyógyász gombát az elváltozás nem mutatható ki a betegek 65% -a, míg a csoport terbinafin, ez az arány 47%. A Fungoterbin csoportban 3 hét elteltével minden betegben elváltozás és gyulladás tűnt el, míg a Lamizil csoportban a viszketés a betegek 5% -ánál maradt. Végén a tanulmány megállapította, hogy Fungoterbin - egy hatékony eszköz kezelésére lábgombásodás, ami hasonló az eredeti gyógyszer terbinafin lamizilom.

A betegek visszajelzései a fungotbinról

Mikor megjelent a lábfej, rögtön a gyógyszertárba futott, hogy megvásároljon egy lamizilt, ami annyira csábítóan reklámozott. De a gyógyszerész tanácsolta nekem a fungoterbint, amelynek ugyanaz a hatóanyaga van, de sokkal olcsóbb. Először arra törekedtem, hogy ragaszkodjak a választásomhoz, mert már megértettem, hogy a gyógyszer hatása inkább a gyártótól, mint az azonos összetételtől függ. De a nizhfarm is jó és ismerős producer, és gondolatai után megvásárolta a fungoterbine-t. A gyógyszer valóban hatékony volt, és a gombafelhasználással nem volt rosszabb, mint drága eszköz.

Fungoterbine, spray 1%, 30 ml

Használati utasítások

Hatóanyag

Mennyiség a csomagban

Adagolási forma

gyártó

struktúra

1 g permetezés külső használatra tartalmaz:
hatóanyag: 10 mg terbinafin-hidroklorid (100 tömegszázalékban),
segédanyagok: karbamid (karbamid) - 10 mg; butil-hidroxi-toluol (dibunol) 10 mg; etil-alkohol 95% (etanol) - 150 mg; povidon - 10 mg; propilénglikol - legfeljebb 1 g

Farmakológiai hatás

A terbinafin a Fungoterbine hatóanyaga, az allilamin és széles körű gombaellenes hatású. Ez ellen hatásos dermatofitákkal: Trichophyton rubrum, mentagrophytes, Trichophyton tonsurans, Trichophyton verrucosum, Trichophyton violaceum, Microsporum canis, Epidermophyton floccosum. Alacsony koncentrációban fungicid hatással rendelkezik dermatophytákra, penészgomba (Aspergillus, Cladosporium, Scopulariopsis brevicaulis) és néhány dimorf gomba ellen. A Candida nemzetségbe tartozó élesztőgomba-aktivitás és a micélium formája a fajtól függően fungicid vagy fungisztatikus lehet.

Fungoterbin ellen is hatékony Pityrosporum orbiculare (más néven Malassezia furfur) - többszínű gerjesztő (pityriasis) zoster.
A fungoterbine gátolja az ergoszterin gombás szintézisét a gomba sejtmembránján található szkvalén epoxidáz enzim gátlásával. Ez ergoszterolhiányhoz és a szkvalén intracelluláris felhalmozódásához vezet, ami a gombatest halálát okozza.
A terbinafin nincs hatással a hormonok és egyéb gyógyszerek szintézisére.

bizonyság

 • onychomycosisban;
 • a fejbőr mycoses (trichophytosis, microsporia);
 • a törzs és végtagok közös dermatomycosisának kezelése;
 • A Candida nemzetségbe tartozó gombák által okozott bőr és nyálkahártyák kóros hatása (azokban az esetekben, amikor a folyamat lokalizációja vagy prevalenciája a szóbeli terápia célszerűségét teszi).

Terhesség és laktáció alkalmazása

A terhesség alatt szerzett tapasztalatok korlátozottak, ezért ne alkalmazza a Fungoterbine-et terhesség alatt. A terbinafin kiválasztódik az anyatejbe, ezért ha szükséges a gyógyszer felírása, ki kell oldania a szoptatás abbahagyásának kérdését.

Ellenjavallatok

Terbinafin vagy bármely más összetevővel szembeni túlérzékenység.
Óvatosan - alkoholizmus, vérbetegségek, daganatok, anyagcsere-betegségek, a végtagok hajlékonyságának patológiája. A gyermek kora - legfeljebb 2 éves.

Mellékhatások

A fungoterbin általában jól tolerálható. A mellékhatások általában enyhék vagy mérsékeltek és átmenetiek. Lenyelés esetén megfigyelhető:
A gyomor-bélrendszerből: emésztési zavar, hasi fájdalom, gyomor-túlcsordulás érzése, émelygés, étvágytalanság, hasmenés; néha az íze megsértését, beleértve a veszteséget (a kezelés abbahagyása után néhány héttel helyreállították);
A vázizomzat rendszeréből: izomfájdalom, ízületi fájdalom
A hemopoetikus rendszerből: neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia, ritkán - limfopenia.
Allergiás reakciók: bőrkiütés foltok, hólyagok, ritkán toxikus epidermális nekrolízis, Stevens-Johnson szindróma, anafilaktoid reakciók formájában

Hogyan kell bevenni, bevenni és adagolni

Külsőleg. A hatóanyag naponta 1 vagy 2 alkalommal kerül a bőrre. A permet alkalmazása előtt meg kell tisztítani és megszáradni az érintett területeket. A hatóanyagot az érintett területeken permetezzük olyan mennyiségben, amely elegendő a alapos nedvesítéshez, és ezenkívül az érintett és érintetlen bőr szomszédos területeire is.

Az alkalmazás átlagos időtartama és gyakorisága

A törzs dermatomikózisa, lábak: 1 hét 1 alkalommal naponta.

A láb dermatomikózisa: napi 1 hét 1 alkalommal.

A bőr candidiasis: 1-2 hét 1 vagy 2 alkalommal naponta.

Többszínű lichen: 1 hét 1 vagy 2 alkalommal naponta.

A Fungoterbine Spray gyógyszerként való alkalmazásának tapasztalata gyermekkorban korlátozott, ezért alkalmazása 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél nem ajánlott.

Különleges utasítások

A kezelés szabálytalan alkalmazása vagy korai befejezése növeli a visszaesés kockázatát.
Ha 2 hetes kezelés után nincs javulás, meg kell határozni a betegség kórokozóját és annak a gyógyszerre való érzékenységét.

Fungoterbine vélemények

Termék: Krém, spray

Oleg (pozitív visszajelzés)

Fungoterbine-kezelt gomba a lábakon. Nagyon kellemetlen betegség, először fertőzött gyermekkorban, de valamilyen gyógyult. És akkor újra megfertőztem, vagy az öreg érezte magát. Az orvos két eszközt ajánlott, de csak a gyógyszertárban találtak Fungoterbine-t. Az ár nem alacsony, de a gyógyszertárban elmondottak szerint a hasonló alapok még drágábbak. A kenőcs fehér színű, elégedett a sűrű, nem szagol. Naponta kétszer, reggel és este alkalmaztam, az éjszakára még mindig az ujjaimat csomagoltam egy kötéssel, hogy a termék jobban felszívódjon. Az utasítások szerint a kenőcs egyszerre több intézkedést tartalmaz: megöli a gomba, elősegíti a már érintett bőr bõrének lerakását és eltávolítását, visszaállítja a bõrt. Egy héttel később a gomba már nem volt megfigyelhető, de egy hétig használtam a Fungoterbine-t, hogy elkerüljem a gomba visszatérését. Ebben az esetben még mindig kenőcsöm van.

Olesya (Semleges értékelés)

Közepes hatékonyságú gyógyszeres kezelés

A láb- és körömgombák kezelésére szolgáló gyógyszert kétféle formában alkalmaztam: tabletták és kenőcsök. A kezelés elég hosszú volt és először elég sikeres volt. Megnyomta a gombák minden megnyilvánulását a lábakon és az ujjakon. Több hónap telt el, és a gomba újra megjelent azokon a helyeken, ahol korábban volt, bár a teljes ajánlott időtartamra kezeltem. Hányan kell elfogadnunk ezt az előkészületet, hogy meggyógyuljon a végéig? Kiderül, hogy a befogadása nem zárja ki a betegség megismétlődését, és nem gyógyítja meg a gombák testét.

Elena Kim (pozitív visszajelzés)

Segített meggyógyítani a lábat gomba

Nem tudom, hogy hol és hogyan sikerült elkapni ezt a fertőzést, de egyszer már volt gomba a lábamon. Ennek első jelei, érthetetlen számomra, nagyon erős viszketés, különösen az ujjak között. A lábaktól egyfajta szag volt, különösen észrevehető, ha zokniban, meleg cipőben vagy cipőkön sétáltam. Egy dermatológushoz mentem, azt mondták nekem, hogy fungoterbinre fésüljek és tablettákat vettem. Az ilyen betegségeket azonnal és tablettákkal, kenőcsökkel vagy krémekkel kell kezelni. Az igazságot hosszú ideig kellett kezelni, talán fél évig, ha nem tovább. De megérte, most már elfelejtettem, mit jelent a lábak és a viszketés szaga, ami ebben a leginkább kellemetlen volt.

Fungoterbin

A leírás aktuális 30/11/2014

 • Latin név: Fungoterbine
 • ATX kód: D01AE15
 • Hatóanyag: A terbinafin (terbinafin)
 • Gyártó: OAO Nizhpharm, Oroszország

struktúra

A kompozícióban tabletta 250 mg hatóanyag van terbinafin és további elemek (kollidon 30, benzoesav, mikrokristályos cellulóz, collidone CL-M, aeroszil, sztearinsav magnézium).

Krém (kenőcs) külső használatra 1 g hatóanyagot tartalmaz - terbinafin-hidroklorid 100 g pénzre. Szintén része a gyógyszer tartalmaz: karbamid, cetosztearil-alkohol, imidurea, folyékony paraffin, víz, butil-hidroxi-toluol, tsetostearat makrogol, a poloxamer, a propilén-glikol, vazelin.

permet (1 gramm) tartalmaz: 10 mg terbinafin-hidrokloridot, karbamidot, etil-alkoholt, propilénglikolt, dibunolt, povidont.

A kibocsátás formája

 • A készítményt fehér lapos formában állítjuk elő tabletta, kerek, közepes kockázattal. Egy dobozban 1 db, 10 db.
 • Fungoterbine krém egyenletes konzisztenciával és enyhe szaggal rendelkezik. Szín - fehér vagy csaknem fehér, áttetsző. A kenőcs 15 g-os csövekben kerül forgalomba.
 • permet - Tiszta, színtelen folyadék, szagtalan és íztelen. 15 vagy 30 ml-es injekciós üvegekben készült.

Farmakológiai hatás

Gombaellenes, fungicid.

Farmakodinamika és farmakokinetika

A hatóanyag széles gombaellenes hatóanyag-spektrum. A terbinafin leállítja a szintézist ergoszterol (gátolja enzim szkvalén-epoxidáz), ezzel megsértve bioszintetikus folyamatokat a gombák sejtjeiben. A gyógyszer aktív kapcsolatban áll dimorf gombák, dermatophyták és más öntőforma.

A gyógyszernek nincs hatása hormonális hátteret, vagy anyagcsere más gyógyszerek. A pénzösszegek közé tartozik karbamid elősegíti az anyag jobb penetrációját a sejtekbe, felgyorsítja a szövetek javításának folyamatát a gombák által érintett területeken.

A tabletták bevétele 2 órán belül, max. koncentráció a vérplazmában. Az anyag körülbelül 90% -a kötődik a fehérjékhez a plazmában.

Az anyag tulajdonsága, hogy felhalmozódik a faggyúmirigyekben, a hajban tüszők, haj, 7-14 napos rendszeres használat után - a körömlemezeken és stratum corneum.

A felezési idő 16-19 óra, a gyógyszer a vesén keresztül ürül (inaktív metabolitok) és egy kancsós bőrréteggel. Máj- vagy vesebetegségben szenvedőknél a kiválasztási periódus meghosszabbodása lehetséges.

A krém és a permet alkalmazása során a hatóanyag körülbelül 5% -a belép a vérplazmába, ami semmilyen módon nem tükrözi a szervezetben előforduló folyamatokat.

Használati utasítások

 • kezelésre gombafertőzések bőr okozta Trichophyton spp. (Trichophyton rubrum, Trichophyton verrucosum, Microsporum canis, Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton violaceum, Epidermophyton floccosum);
 • a candidiasis;
 • kezelésre megfosztva többszínű;
 • a mycosis stop;
 • a vereség esetén dermatophytes sima bőr vagy inguinalis tapasz.

Kenőcs A Fungoterbine a fenti betegségek komplex terápiája részeként helyi kezelésre van előírva.

A spray-t általában kezelésre használják seborrhea, amely a fej hajfestékes részén jelent meg.

Ellenjavallatok

Az ügynököt nem írják elő:

 • 12 év alatti gyermekek;
 • a allergia annak alkatrészein;
 • terhes és szoptatás nőket.

A tabletta formája nem alkalmazható a vesebetegség és máj, a laktáz hiány.

Óvatosan kell eljárni:

Mellékhatások

Krémet és spray-t használva, reakciók túlérzékenység a bőrön, viszket, égő érzés, bőrkiütés, akár urticaria és Quincke ödéma. Különböző típusú mellékhatásokat kell megkülönböztetni.

A tabletták beadásakor is figyeltek meg:

 • ízületi fájdalom vagy agranulocytosis;
 • fájdalom gyomortáji terület;
 • emésztési zavar;
 • limfopénia;
 • étvágytalanság;
 • az ízlés torzulása;
 • thrombocytopenia;
 • neutropenia;
 • izomfájás;
 • Stephen-Johnson szindróma.

Használati utasítás (Módszer és adagolás)

A betegségtől és súlyosságától függően a gyógyszer különböző dózisai és dózisformái ajánlottak.

Útmutató a Fungoterbine tablettákban

A tablettákat szájon át, lehetőleg evés után kell bevenni.

A felnőttek naponta 250 mg-ot neveznek ki.

a mycosis a bőrön az ajánlott kezelés ideje 2-6 hét. A fejbőr mycosisával a kezelés egy hónap.

a onihomikozah a tabletta bevételének időtartama 6 és 12 hét között van, a gomba helyétől függően.

A bőr vagy a köröm megjelenésének javulása néhány hét után, vagy akár a gyógyulás után is néhány hónappal jelentkezik.

2 éves gyermekek esetében a napi dózis 0,32 mg testtömegkilogrammonként számolható. Ennek megfelelően, ha a gyermek súlya legfeljebb 20 kg, a napi dózis a negyed része a tabletta, akár 40, fel, több mint 40 - az egész tablettát.

A veseelégtelenségben és májbetegségben szenvedő betegek napi 125 mg-os ajánlott adagja.

Cream Fungoterbine, használati utasítás

A kenőcsöt kizárólag külsőleg használják. Használat előtt az érintett területet meg kell tisztítani és szárítani.

A krémet naponta 1-2 alkalommal kell alkalmazni, az érintett területek betegségétől és kissé dörzsölve. Néha szükségessé válik a géz kötszer alkalmazása.

a ótvar a bőrön, a csecsemőkön, a bőrön gyűrődjenek le, és állítsák le a hatóanyagot egy héten keresztül naponta egyszer.

a candidiasis bőr - naponta 2 alkalommal, 7 napig.

a raszíntelen lichen a kezelés időtartama egy hét, az alkalmazási gyakoriság napi 1-2 alkalommal történik.

Útmutató a permetezéshez

Külsőleg alkalmazzák. Az anyagot előzetesen megtisztított és szárított területekre is fel kell használni. Alkalmazás után a bőr egyenletesen nedves lesz. Az érintett területeken kívül ajánlott a környező bőr kezelése.

A vétel sokasága ugyanaz, mint a krém esetében.

túladagolás

Ha a tabletták túladagolása növelheti a mellékhatásokat, és felmerülhet emésztési zavar. A terápia a mellékhatások megnyilvánulásaitól függ.

Ha a krém bejut, akkor öblítse le a gyomrot és tüneti kezelést végezzen.

kölcsönhatás

A tablettákat óvatosan kell kombinálni rifampicin, antagonisták a hisztamin H2-receptorok, terfenadin, orális kontatseptivami, koffein, hepatotoxikus szerek, induktorok mikroszomális oxidációs és a kábítószerek, amelyek metabolizmusában a rendszer részt vesz citokróm P450.

Eladási feltételek

A tabletták megvásárlásához szükség lehet vényre.

A krémek és spray-k megvásárlására nincs szükség receptre.

Tárolási feltételek

20 foknál nem magasabb hőmérsékleten.

Lejárat dátuma

Különleges utasítások

Az állapot javulását legkésőbb a kezelés megkezdése után 2 héttel kell megjeleníteni. Tipikusan ez a használat első napjaiban fordul elő. Ha ez nem történik meg, akkor tisztázni kell a diagnózist.

Az idős betegek adagjának módosítása nem szükséges.

Kerülje a krémgel való érintkezést és a szem és a nyálkahártyák permetezését az emésztőrendszerben.

analógok

A legközelebbi analógok a következők: Fungoterbin Neo Binafin, Lamisil, Lamifast, Terbizil, Lamikon, Mikofin, Ekzifin, Atifin, terbinafin, Terbiks, Terbifin.

Terhesség és laktáció

A gyógyszer befogadása a a terhesség a szakemberrel való konzultáció után lehetséges. A kutatás során nem derült fény teratogén a gyógyszer tulajdonságai. Tabletta bevétele esetén szoptatás fel kell függeszteni, mivel a gyógyszer kiválasztódik az anyatejbe.

Fungoterbine vélemények

Vélemények a Fungoterbine-ről jó. A krém gyorsan és hatékonyan enyhíti a gombát, különösen a lábakon. Van egy kényelmes kiadás, viszonylag olcsó. Néhány beteget az előírt tabletták. Amikor bevitték őket, a mellékhatások ritkán jelentkeznek, a gyógyszer nagyon hatásos az analógokhoz képest. A Fungoterbin kenőcs felülvizsgálatán kívül sokan írnak arról a tapasztalatról, hogy a gombafertőzések kezelésére a fejre kerülnek. A gyógyszer jól működik a betegség kezdetén.

Ár Fungoterbine

ár tabletták Fungoterbine 274 rubel 10 tabletta esetében.

Mennyibe kerül a kenőcs? ár Fungoterbine krém 1% (15 gramm) - 250 rubel.

költsége permet - körülbelül 247 rubel 30 ml-re.

Fungoterbin

analógok

Az átlagár online *: 334 р. (Krém)

Hol vásárolhat:

Használati utasítások

A Fungoterbine gyógyászati ​​készítmény bármely gombabetegség elleni küzdelemhez. Fungicid hatását a dermatophytákra, a penészgomba és a dimorf gombákra vonatkozóan állapítják meg. A gyógyszer ajánlott dózisban történő használata teljesen ártalmatlan, és nem okoz negatív következményeket.

oktatás

A terbinafin allilamin, amely széleskörű gombaellenes hatású. Terápiás hatása a gombás sejtekben a bioszintetikus folyamatok megsértésén alapul, az ergoszterin képződésének megállításával.

bizonyság

A fungoterbint a következő betegségekben alkalmazzák:

 1. A mycosis megáll.
 2. Inguinális epidermofit.
 3. Candidiasis.
 4. Dermatophyták sima bőrön.
 5. Többszínű megfosztja.
 6. Seborrheic dermatitis.
 7. A gombás megbetegedések megelőzése.

Adagolás és adminisztráció

A készítménytől függően a Fungoterbine-t az alábbiak szerint alkalmazzuk:

 1. A tablettákat lenyelés után kell bevenni. A tanfolyam és a dózis időtartamát egyedileg határozzák meg, a betegség súlyossága és elhelyezkedése alapján. A felnőttek esetében ez általában 1 lap. Napi 1 alkalommal, májelégtelenséggel az asztal felében. Napi 1 alkalommal. A betegségtől függően a tablettás kezelés időtartama a következő:
 • A bőr mycosisával: a dermatomycosis megállítása - 2-6 hét, a törzsön és a végtagokon - 2-4 hétig, a nyálkahártya és a bőr candidiasisával - 2-4 hétig. A klinikai megnyilvánulások teljes kúra után teljesen eltűnnek;
 • A fejbőr mycosisával - 4 hétig. A betegség elsősorban gyermekekben fordul elő;
 • Onychomycosis (köröm gomba) - 6-12 hét. (a kéz ujjai - 6 hét, stop - 12 hét). A csökkent körömgyulladású betegek hosszabb kezelést igényelnek;
 • A gyermekek 2 éves kortól kapják meg a gyógyszert, az adag súlyuktól függ (akár 20 kg - a táblázat negyede, legfeljebb 40 kg - fél, több mint 40 kg - egész).
 1. A krémet külsőleg kell bevinni, miután megtisztítottuk és megszárítottuk a kezelt területet. Az anyagot napi 1-2 alkalommal alkalmazzák. a vékony réteggel és enyhén dörzsöléssel a beteg és a szomszédos bőrterületeken. Miután a bőrtömbökre (ágyék, a fenék, a mellkas alatt) való felhordás után, gézszálat kell fektetni. Az érintett területek helyétől függően a tanfolyam időtartama a következő:
 • Ha a dermatomycosis nem a csomagtartó, a hajtások és a sötét krémet naponta egyszer alkalmazzák. egy hétig;
 • Dermatomycosis stop - 1 r. egy nap alatt. a tech. hét;
 • Bőrgyulladásos candidiasis - 1-2 r. egy nap alatt. 1-2 héten belül;
 • Színes lichen - 1-2 r. egy nap alatt. a hosszú. 1 hét
 1. A permetet naponta kétszer alkalmazzák. az érintett területek előzetes tisztításával és szárításával. A permetezést úgy végezzük, hogy a bőrt alaposan megnedvesítsük a szomszédos területekkel együtt. A befogadási folyamat a betegségtől függően a következő:
 • Dermatomycosis a lábakon, törzsön és lábakon 1 r. naponta a technikában. hét;
 • Amikor a bőr candidiasis - akár naponta kétszer hosszú ideig. 1-2 hét.
 • A többszínű lichen - akár 2 r. naponta sokáig. 1 hét;
 • A 12 év alatti gyermekek ne használják a permetet.
 1. A gélt legfeljebb 2 r externálisan alkalmazzák. egy nap alatt. vékony réteg és könnyű dörzsölni. A hatékonyság növelésére alkalmazható az okklúziós kötszerek. Pelenkázásnál a gélzel kezelt helyeket egy gézzel lefedik. A betegségtől függően a gél alkalmazási gyakorisága a következő:
 • A sötétkék, a törzs és a lábak dermatomycosisával - 1 r. naponta a technikában. 1 hét;
 • Candidiasis - legfeljebb 2 r. naponta a technikában. 1-2 hét;
 • A többszínű lichen - akár 2 r. naponta a technikában. 1 hét

Ellenjavallatok

A Fungoterbine külső formáit nem alkalmazzák, ha:

 1. Allergiás reakció a hatóanyag komponenseire.
 2. Gyermekkorban (legfeljebb 12 évig).
 3. Terhesség alatt.

A gyógyszertablettákat nem írják elő, ha:

 1. Fungoterbine allergia.
 2. Májbetegségek és krónikus veseelégtelenség.
 3. Terhesség és szoptatás.
 4. Laktáz elégtelenség.
 5. 3 év alatti gyermekek

Ügyeljen arra, hogy az alábbi betegségekkel járjon el:

 1. Daganatos tabletták, alkoholizmus, lupus erythematosus, depressziós agyi vérképződés, anyagcserezavarok.
 2. A gyógyszer külső formái vese- és májelégtelenségben, a csontvelő vérének elnyomásában, tumorokban, az anyagcsere folyamatok zavarában, az érrendszeri elzáródásos patológiákban.

Terhesség és laktémia

A terhesség és a szoptatás ideje alatt a Fungoterbin tabletta ellenjavallt.

A külsõ formákat csak orvos ajánlása alapján lehet felhasználni, ha az anya várt elõnye meghaladja a magzat kockázatát.

túladagolás

Nagyon valószínűtlen, hogy túlzottan adagolják a külső gyógyszerformákat.

A tabletták adagolásának túllépésekor előfordulhatnak mellékhatások és emésztési zavarok. Ebben az esetben tüneti kezelést kell végezni.

Mellékhatások

A Fugoterbin tabletták ritka esetekben történő alkalmazását az alábbiak kísérik:

 1. Teljes gyomor, diszpepszia, fokozott fájdalom érzése.
 2. Az ízérzés megsértése.
 3. Epidermális toxikus nekrolízis.
 4. Anafilaxia.
 5. Limfopénia.
 6. Thrombocytopenia.
 7. Urticaria.
 8. Agranulocytosis.
 9. Anorexia.
 10. Neutropeniás.
 11. Myalgia.
 12. Stevens-Johnson szindróma.

A gyógyszerek külső formáinak használatát néha a következő mellékreakciók kísérik:

 1. Helyi hiperémia.
 2. Allergiás reakciók csalánkiütés, égés, viszketés, angioödéma, generalizált bőrkiütés formájában.

Összetétel és farmakokinetika

A készítménytől függően a Fungoturbin összetétele a következő:

 1. A tabletta tartalmaz:
 • A hatóanyag a terbinafin (250 mg / 1 táblázat);
 • A segédkomponensek a kollídin CL-M és 30, benzoesav, magnézium-sztearát, aeroszil, MCC.
 1. Külső használatra készült krém:
 • Hatóanyag - terbinafia hidroklorid (1 g / 100 g tejszín);
 • Kiegészítő komponensek - karbamid, BHT, tsitostearat makrogol sztearil- és tsitostearilovy tejszín, a poloxamer, a propilén-glikol, indomochevina, ásványi olajat, vizet.
 1. Spray külső használatra:
 • A hatóanyag - a terbinafin-hidroklorid (10 mg / 1 g hatóanyag);
 • Kiegészítő komponensek - karbamid, etanol, butil-hidroxitoluol, propilénglikol, povidon.
 1. Gél külső használatra:
 • A hatóanyag a terbinafin-hidroklorid (0,01 g / 1 g gél);
 • Kiegészítő komponensek - karbomer, dibunol, trolamin, propilénglikol.

Az élelmiszer nem befolyásolja a gyógyszer biológiai hozzáférhetőségét. A terbinafin gyorsan érintkezik a vérplazma-fehérjékkel, behatol a dermisbe, felhalmozódik a stratum corneumban és a körmökben, ahol fungicid hatású. Gyorsan belép a faggyúmirigybe, behatol a szőrtüszőbe, a bőr alatti szövetbe, a bőrbe és a hajba. A májban inaktív metabolitokká alakul át, és a vesék közül 70% választódik ki. A szervezet nem halmozódik fel.

más

A terápiás hatást a gyógyszeres kezelés első napjain figyelhetjük meg. A betegség visszaszorítása a gyógyszer szabálytalan alkalmazásával lehetséges, és idő előtt megállítja a kezelést. Ha 2 héten belül. a beteg állapota nem javul, a diagnózist felül kell vizsgálni.

Vény nélkül kapható.

Felhasználhatósági időtartam 2 év. Tárolja száraz, fénytől védve, gyermekektől elzárva.

Vélemények

(Hagyja visszajelzését a megjegyzésekben)

[su_quote cite = "Veronica, Perm]" A köröm gomba barna, törékeny és durva. A leginkább zavaró dolog volt a szag és állandó viszketés. A dermatológus Fungoterbine tablettákat és kenőcsöt adott az érintett köröm kezelésére. Reggel pirulást vettem, és éjszaka körmömmel dolgoztam, és gézzel csomagoltam. Így a hónapot addig kezelték, amíg észre sem vette az egészséges köröm növekedését. Joy limit nem volt! [/ su_quote]

[su_quote cite = "Eugene, Stavropol"] A lábakon a gomba feltehetőleg a medence meglátogatása után jelent meg. A lábakon és a lábujjak között kezdett észrevenni a bőr méretezését, és viszketés hallatszott. Fungoterbine gél formájában vett egy gyógyszertár eladójának tanácsát. Mazal láb és ujjak naponta kétszer - reggel és este. Egy nap múlva a viszketés leállt, és egy héttel később a gomba jelei eltűntek. [/ su_quote]

* - Az értékesítés során az eladók átlagértéke nem nyilvános ajánlat

Fungoterbine a körömgombák kezelésére

A köröm gombás megbetegedéseinek kezelésére szolgáló népszerű és hatékony gyógyszerek egyike a Fungoterbin krém. Segít gyorsan megszabadulni az onychomycosis bármely tüneteitől, enyhítheti a beteg állapotát és észrevehetően javítja a körömlemezek megjelenését. Könnyű krém formájában készül, alkalmas kültéri használatra és elérhető áron.

A készítmény farmakodinamikája

Fungoterbine krém a körömgombák kezelésére

A kezelés hatékonysága a gyógyszerkészítmény, például a terbinafin, a Fungoterbine-ben fennmaradt. Komplex gyógyászati ​​formuláját már régóta használják a hatékony antimikotikumok összetételében. Kicsi dózisokban alkalmazva, kifejezett fungicid hatással rendelkezik. Ez abból áll, hogy megváltoztathatja a biológiai folyamatokat a gomba sejtjeinek közepén, és így felhalmozhatja a toxinokat és az önmegsemmisítést.

A gyógyszer könnyedén felszívódik a köröm sérült felületébe, gyorsan eltávolítva a testből. A krémként alkalmazott Fungoterbine a körömgombák kezelésére minimális számú mellékhatást fejt ki, nem befolyásolja a hormonális hátteret, és más gyógyszerekkel együtt is alkalmazható.

A kibocsátás formája

Fungoterbine krém a körömgomba ellen

A körömgombák fungoterbine krémet tiszta fehér vagy sárgás színű krém formájában kapják, amely homogén szerkezetű. A készítményt alig észrevehető szagok jellemzik. Minden gramm krém legalább 10 mg fő anyagot tartalmaz - a terbinafin-hidrokloridot. Ezenkívül tartalmaz bizonyos típusú alkoholokat, szorbitán-monosztearátot és tisztított vizet.

A gyógyszertári láncban a Fungoterbin krém a csomag két változatát tartalmazza:

 • 15 vagy 30 gramm súlyú fémcsövek;
 • egy vastag sárga üvegből álló üvegedényt, amelynek térfogata 30 gramm.

Mindegyik változat egy karton dobozba van csomagolva, a használati utasítással együtt. A kicsi térfogatú csövek a legoptimálisabbak a köröm gombás betegségeinek kezelésére.

Farmakológiai hatás

A krém hatékony eszköz a legfontosabb fajok gombás kórokozóinak leküzdéséhez. Egyes gomba kórokozók típusainak elpusztítására használják:

A terbinafin hatóanyagnak a Candida nemzetségre jellemző gombáira gyakorolt ​​nagyfokú hatása, amely a körmök és perinális dugók súlyos károsodását okozza. Megmutatják a köröm gombájából származó Fungoterbine krémeket, és amikor bőr epidermofitonok, trichofitonok, különböző típusú mikropórusokat észlelnek a bőrön.

Használati utasítások

Onychomycosis a fénykép ujjával

A krém formájában lévő gyógyszer tökéletesen alkalmas az onychomycosis kezelésére bármely szakaszban. A könnyű és modern formulának köszönhetően a bőr fertőzött köröm körüli kezelésére használható. Ezért a gyógyszert komplex terápiára használják:

 • különböző típusú candidiasis (nyelőcső, belek, gyermekek stb.);
 • a körömlemez egyes gombás fajtái;
 • dermatophyták a bőrön és a körmökön;
 • láb mycoses;
 • nagy hajtások epidermofitózisa;
 • interdigital foldok mikózisai;
 • rubromikozov;
 • különböző típusú zuzmó.

Onychomycosis a lábujjakon

A köröm gombás megbetegedései könnyen elkaphatók, ha meglátogatják az edzőtermet vagy a medencét. Különösen a kockázat a betegség családjában lévő hordozó megjelenésével nő. A viták aktívan rendeznek ágyneműt, csempe és problémákat okozhatnak minden családtagnak. Ebben az esetben a körömgombákból származó Fungoterbine kitűnő megelőző intézkedés lehet, amely megvédi a betegség lehetséges terjedését.

Az onokomikózis kezelésére irányuló kérelmek

A köröm gombás betegségeiben szükség van a krém hosszabb ideig tartó használatára, amely a körömlemezek újrahasz nálásának mértékétől függ. A terápia legfontosabb módja 3-6 hónap. A fungoterbine a körömgombák kezelésére csak néhány napos alkalmazás esetén jelentősen csökkentheti a köröm körüli hámlasztást, enyhítheti a viszketést vagy éget. Van egy bizonyos algoritmus a krém alkalmazására:

 1. A kezelés előtt a körmöket a fürdőbe kell gőzölni. Alternatívaként hozzáadhat néhány kanál tengeri sót, jódtartalmú készítményeket vagy növényi gyógynövényeket is. Ez segít lágyítani a körömlemezeket és a bőrt, csökkenti a verejtékezést és segít a fertőtlenítésben.
 2. Egy speciális, merev fűrészlap a lehető legnagyobb mértékben vágja a gomba sérült területeit. Az éles manikűr ollót gondosan rövidíteni kell.
 3. A körmöket és a bőrt alaposan meg kell szárítani tiszta törülközővel (a krém csak száraz felületen kerül alkalmazásra).
 4. Könnyű dörzsölés mozgás krém kezelte az egész lemezt, okolonogtevye tekercs. Szükséges a terület növelése a gombaspórák további terjedésének kockázatának csökkentése érdekében. A fertőzés jeleinek jelenlétében feltétlenül dörzsölje az interdigital hajtásokat és lábakat.

Fungoterbine kenőcses képek

Sok beteg megjegyzi, hogy bizonyos hatás elérése után néhány hete használat és dobás krém kezelés. Ez további visszaesést eredményez, ami ellenállhat a gyógyszer hatóanyagával szemben. Abulition Fungoterb csak a bőrgyógyász vizsgálata és a teljes köröm növekedése után következik. Ez több mint hat hónapig tarthat.

Ellenjavallatok

A gyógyszer meglehetősen modern formájának ellenére a betegeknek ajánlott különös óvatossággal alkalmazni a következő betegségek jelenlétében:

 • bármilyen probléma a máj, vérképzés, epevezeték;
 • alkoholizmus;
 • patológiai változások a végtagok edényeiben;
 • az endokrin rendszer problémái;
 • tumor.

Terhesség és gyermekkor 12 éves korig Fungoterbine a köröm vagy a köröm gombájától csak az orvos utasításai szerint alkalmazható. Számos tanulmány nem mutatott kórokozó hatást a magzatra vagy a gyermekek szervezetére, de ebben az időszakban lehetőség nyílik a korszerűbb és legmagasabb hatóanyagtartalmú gyógyszerek kiválasztására.

Nemkívánatos események

A krémnek könnyű és csak 1% hatóanyagtartalma van, de ez nem zárja ki a ritka mellékhatásokat. A betegeket figyelmeztetni kell:

 • helyi krónikus bőrpír;
 • allergiás kiütések, égés vagy viszketés.

Ha két héttel az aktív terápia után nincs pozitív változás, forduljon a dermatológushoz egy másik fő komponenssel rendelkező antimikotikum pótlására.

Lamisil krém a gombából

Hasonló szerek az onokomikózis kezelésére Lamisil, Thermicon vagy Exifin lehetnek, amelyek krém formájában is kaphatók. Vény nélkül kaphatók meg, de alkalmazása előtt ajánlatos egy dermatológusnak konzultálnia az allergiás reakciók megnyilvánulásaira.

Fungoterbin krém vélemények

Vitaliy, 29 éves

Szeretnék megosztani a Fungoterbine krém alkalmazásának tapasztalatait a gombából. Amikor az intézetben voltam (hét évvel ezelőtt), hostelben kellett élnem, de mint mindenki ismeri mindazt, ahol van nyilvános és zuhanyzó, beleértve. Ott felvetettem a gomba lábán és a lábam körmein. Először mindenfajta népi módszert próbáltam megbirkózni, például nodával és mangánnal felemeltem lábamat. Ez adta az eredményt, de csak rövid ideig. Vegyél egy drága krém típusú Lamizil pénzt, amit nem volt, mivel a diák))... kínoztattam, elhatároztam, hogy egy bőrgyógyászhoz megyek. Előírt egy csomó olcsó gyógyszert, de gyakorlatilag nem volt hatása. Már kétségbeesett voltam, és a szobatársaim, hogy enyhén szólítsák, "szidtam" nekem a lábamtól és csak a cipőktől elviselhetetlen szaga miatt. Egy szomszéd a testen azt tanácsolta, hogy figyeljen a Fungoterbine krémjére. A fő hatóanyag ugyanaz, mint a Lamizilé, csak 1000 rubel alá kerül, és a Fungoterbine kerm ötször olcsóbb. Három hétig elkenőztem ezt a krémet. Az első hét után a bőr és a körmök normális, hűvös rózsaszínű színt vettek fel. A körmök nem pattantak el, és nem vértek. Amikor megszabadultam a gombától, csak boldog voltam. Hetente egyszer egy profilaxisra álmodom egy krémmel. Az aktív munkanap után még hidrogén-peroxidot is feldolgozhat. Mindenkinek ajánlanám, hogy vegye be a Fungoterbine krémet a körömgombák kezelésére, és köszönje meg a Nizhpharmot.

Елена, 40 éves

Nem fogok sokat írni, csak azt mondhatom, hogy a gombaim gomba volt (onychomycosis) és Fungoterbin meggyógyította. Az előnyök közül szeretném felidézni a drága analógok azonnali hatását és alacsony költségét. Van néhány hátránya - a kupakot kényelmetlenül teszi (kellemetlenül zárt). És így a gyógyszer kiváló. Mindenkinek tanácsot adok.

Az orvosok figyelmeztetnek! Shokipyyuschaya ctatictika - yctanovleno chto bolee 74% zabolevany kozhi - ppiznak zapazheniya papazitami (Ackapida, Giardia, Tokcokapa). A klisék előidézhetik a biopsziás űrbeli konfliktusokat, az első pedig hatással lesz az immunrendszerünkre, melynek meg kell küzdenie a különböző betegségek előfordulási gyakoriságát. A Parazitológiai Intézet vezetője eldöntötte, milyen gyorsan megszabadulni tőlük és kitisztítani a bőrét, ami bizonyíthatóan docilis. Bővebben.