Spray Thermicon a gomba elleni küzdelemhez

A Thermikon Spray egy modern, gombás fertőzés kezelésére használt gyógyszer. Számos hasznos tulajdonsággal rendelkezik, és szinte soha nem vezet a mellékhatások kialakulásához. Ez a gyógyszer összegyűjtötte számos pozitív értékelést a betegek, akik használják, hogy megszabaduljon a súlyos dermatológiai betegségek.

struktúra

A Spray Thermicon hatóanyagot, például terbinafin-hidrokloridot tartalmaz. 1 ml aeroszolban az összetevő 10 mg mennyiségben van jelen. Ezenkívül a készítmény tartalmaz továbbá segédanyagokat is:

 • elkészített víz;
 • alkohol;
 • propilénglikol;
 • Pluronics.

A kibocsátás formája

A készítményt a Thermocon olyan folyadék formájában kapja, amely világos színű és alkoholos szagú. A hatóanyag koncentrációja 1%. A terméket 30 gramm kapacitású injekciós üvegekben csomagolják.

Farmakológiai hatás

A termikone az allil-aminok csoportjából származó gyógyszerekre vonatkozik. Jelentős fungisztatikus és fungicid hatással rendelkezik.

A gyógyszer segít kiküszöbölni a gomba a bőr és a köröm, mint a hatóanyagok mélyebben hatolhat a membrán a kórokozók, ami megállítani a növekedés és fokozatos pusztulása.

A hidroklorid nagy koncentrációja gátolja a szkvalén epoxidáz enzimet, ami gátolja a patogén sejtek normál aktivitását.

A gyógyszer használatára vonatkozó utasítás azt jelzi, hogy hatékonynak bizonyul számos különböző eredetű gomba ellen. A spray felhasználható a kórokozó dermatophytáitól, formáitól, élesztőszerű és dimorf törzseitől.

A Thermocone külső alkalmazásával a hatóanyag teljes mennyiségének csak 5% -a szívódik fel, ezért a hatóanyag szisztémás hatása az emberre minimális.

Használati utasítások

A spray Thermicon utasítás azt jelzi, hogy a következő betegségek kezelésére használható:

 • otriereiform, gyűrűs;
 • mycosis, amely szöget vagy lábat lőtt;
 • gombás bőrfertőzések;
 • epidermofitia a lágyékzónában.

Használat előtt mindig orvoshoz kell fordulni, és átfogó vizsgálatot kell végezni.

Ellenjavallatok

A termikon óvatossággal alkalmazható a test allergiás reakciói esetén. Nem alkalmazható bármely alkatrész egyéni intoleranciája esetén.

Nagyon ritkán, ez a gombaellenes spray a következő egészségügyi problémák jelenlétében íródott:

 • vese- vagy májelégtelenség;
 • alkoholfüggőség;
 • vérbetegségek;
 • különböző eredetű tumorok;
 • a metabolikus folyamatok megsértése a testben;
 • okkluzív érbetegség;
 • gyermekkor.

Alkalmazási szabályok

A gombaellenes spray-t a fejlődő tünetek és a beteg állapotának súlyossága figyelembe vételével kell alkalmazni. Leggyakrabban a test minden problémás területére ajánlott 1 vagy 2 alkalommal naponta.

A gyógyszer alkalmazása előtt a bőrt alaposan meg kell tisztítani a szennyező anyagoktól, és törölközővel kell szárítani. A termék megnedvesíti a testet olyan mennyiségben, hogy nedvesítse meg. A spray nem csak a problémás területekre, hanem a szomszédos bőrterületekre is alkalmazható.

A kezelés átlagos időtartama 7 nap. A leírt gyógykezelési rendszert fel lehet használni mind a felnőtteknek, mind a gyermekeknek, akik elérik a 12 éves kort. A fiatalabb betegeknél a permet alkalmazása nem megfelelő a klinikai vizsgálatok hiánya miatt.

Terhesség és szoptatás ideje alatt

A klinikai vizsgálatok során a hatóanyag teratogén tulajdonságait nem észlelték. De terhesség alatt történő alkalmazása az orvos szigorú felügyelete mellett, súlyos felhasználási jelek jelenlétében történhet.

A terbinafin-hidroklorid kis mennyiségben képes behatolni az anyatejbe. Ezért a permetezés formájában alkalmazott gyógyszer csak akkor használható, ha a várható terápiás hatás meghaladja a baba esetleges károsodását.

túladagolás

A termon spray formájában nem okoz kellemetlen jelenséget, ha az ajánlott dózisokat túllépik. Ha véletlen lenyelés fordul elő, hányinger, hányás, szédülés, fájdalom és hasi görcsök jelentkezhetnek.

A tüneti terápia a kellemetlen tünetek megszüntetésére szolgál. Javasolt aktivált szén, Enterosgel, Sorbeks.

Kábítószer kölcsönhatások

A Spray Termikon nem kölcsönhatásba lép más, különböző betegségek kezelésében alkalmazott gyógyszerekkel.

Mellékhatások

Bizonyos esetekben allergiás reakciók kialakulása a Thermochemical terápia hátterében lehetséges. A permetezésre adott válasz esetén az irritáció, a bőrpír, a viszketés és az égés is előfordul.

analógok

A Thermikon Spray analógjai nem rosszabbak a minőségben és az alkalmazásban. Ezek a következő gyógyszerek:

Vélemények

A Spray Termikon számos pozitív értékelést tartalmaz a különböző korú betegek körében:

 • Maria Ivanovna, 59 éves. A termikon a gombaállomáson vásárolt spray formájában, amely több mint egy hónapig zavart. A bőrön láthatóak a gyulladásos területek, ahol ingerültnek, vörösesnek és száraznak érezte magát. Ennek a remedynek köszönhetően minden kellemetlen érzés gyorsan eltűnt, és most jól érzem magam.
 • Vaszilij, 36 éves. Vettem magamnak Thermo-ot a bőrtől származó gombából. A kezelés időtartama csak egy hét. Az ügynök segített nekem szó szerint az első alkalmazásból a testen.
 • Alevtina Andreevna, 67 éves. Az első alkalommal használt hőszigetelő, és nagyon örül az eredménynek. Megvettem a színes zuzmó miatt, amely sok hónapig kínozta. A gyógyszer jól teljesített a feladatával, és most ez a betegség már nem számomra.

Termikon - használati utasítást, valódi társaik és felszabadulású formában (tabletta 250 mg, krémet vagy kenőcsöt 1%, spray 1%) a gyógyszer kezelésére gombás köröm és a bőr, több színű zuzmó felnőtt, a gyerek és a terhesség alatt. struktúra

Ebben a cikkben olvashatod a kábítószer használatára vonatkozó utasításokat Termikon. Bemutatjuk a látogatók látogatását a webhelyen - a gyógyszer fogyasztói, valamint a szakemberek véleménye a Termicon használatáról. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. A Thermicon analógjai a rendelkezésre álló szerkezeti analógokkal. Felhasználása gombás körmök és bőr kezelésére, többszínű hajhullás felnőtteknél, gyermekeknél, valamint terhesség és szoptatás idején. A terbinafinra alapozott gyógyszer összetétele.

Termikon - gombaellenes szer, allilamin. A gombaellenes hatás széles.

Ez ellen hatásos dermatofitákkal: Trichophyton rubrum, mentagrophytes, Trichophyton tonsurans, Trichophyton verrucosum, Trichophyton violaceum, Microsporum canis, Epidermophyton floccosum. Alacsony koncentrációban van fungicid hatással dermatophyták, gombák (beleértve az Aspergillus, Cladosporium, Scopulariopsis brevicaulis), és egyes dimorf gombák. Élesztőben gombák a Candida nemzetség (Candida) (elsősorban Candida albicans) és fonalas formája formájától függően a hatóanyag szerinti, fungicid és fungisztatikus hatást.

Termikon ad egy korai szakaszában a bioszintézis a fő komponens a gombák sejtmembránjának ergoszterin enzim gátlásával szkvalén epoxidáz. Ez ergoszterolhiányhoz és a szkvalén intracelluláris felhalmozódásához vezet, ami a gombatest halálát okozza. A terbinafin hatását a gomba sejtmembránján található szkvalén epoxidáz enzim gátlásával hajtják végre.

Ha a lenyelés nem hatásos a Pityrosporum orbiculare (Malassezia furfur) okozta varicolored lichen kezelésében.

struktúra

Terbinafin hidroklorid + segédanyagok.

farmakokinetikája

Lenyelés után a gyógyszer jól felszívódik az emésztőrendszerből. 0,8 óra elteltével a beadott dózis felét felszívják. Az étkezés nem befolyásolja a terbinafin biohasznosulását. A vérplazma-fehérjékhez való kötődés - 99%. A beadás után 4.6 órával a beadott dózis felét elosztják a szervezetben. A gyógyszer gyorsan behatol a bőr és a körömlemez dermális rétegébe. Behatol a faggyúmirigyek szekréciójába, nagy koncentrációban halmozódik fel a hajhagymákban, a hajban, a bőrben és a bőr alatti szövetekben. Ne cum a testben. A terbinafin kiválasztódik az anyatejbe. Biotransformiruetsya a májban inaktív metabolitok képződésével. A vizeletben a metabolitok formájában a dózis körülbelül 80% -a, a többi - a széklet (22%).

Életkor betegek nem befolyásolják a farmakokinetikáját terbinafin, azonban kiürülésének a hatóanyag lehet csökkenteni, miközben elváltozások a vese vagy a máj, így a magas koncentrációban a terbinafin vér.

bizonyság

 • a fejbőr mycoses (trichophytosis, microsporia);
 • A bőr és köröm gombás fertőzések okozta Trichophyton rubrum, mentagrophytes, Trichophyton tonsurans, Trichophyton verrucosum, Trichophyton violaceum, Microsporum canis, Microsporum gypseum és Epidermophyton floccosum;
 • onychomycosisban;
 • a törzs és a szisztémás kezelést igénylő végtagok sima bőrének súlyos gyakori dermatomycosis;
 • candidiasis bőr és nyálkahártyák.

A kibocsátás formái

250 mg tabletta.

Krém külső használatra 1% (néha tévesen nevű kenőcs).

Spray külső használatra 1%.

Használati és kezelési utasítások

A kezelés időtartamát és az adagolási rendet egyénileg határozzák meg, és függ a folyamat lokalizációjától és a betegség súlyosságától.

A felnőttek belsejében a gyógyszer 250 mg-ot ír elő naponta egyszer (étkezés után).

Az onokomikózissal a kezelés időtartama körülbelül 6-12 hét. A kezek és lábak onychomycosisán (kivéve a nagy lábujját) vagy fiatal betegeknél a kezelés időtartama 12 hétnél rövidebb lehet. Ha a lábfej hüvelykujja fertőzése általában elegendő kezelést igényel 3 hónap alatt. Ritka esetekben a körmök lassabb növekedése hosszabb kezelést igényelhet - legfeljebb 6 hónapig.

A láb dermatomycosisával (interdigital, plantar vagy zokni) a kezelés időtartama 2-6 hét; daganat dermatomymosissal - 2-4 hétig; torzó dermatomycosis - 4 hét; a bőr candidiasisában és a nyálkahártyákon 2-4 héten át.

A Microsporum canis által okozott mycosis miatt a kezelés javasolt időtartama több mint 4 hét.

Testtömegű gyermekek 20 és 40 kg hatóanyag dózisban 125 mg (fél tabletta) naponta 1-szer, egy testtömeg több, mint 40 mg - 250 mg 1 alkalommal naponta. A fejbőr mycosis kezelésének időtartama körülbelül 4 hét. Azokban az esetekben, amikor a kórokozó Microsporum canis, a kezelés hosszabb lehet.

Az idősebb betegek ugyanúgy adagolják a gyógyszert, mint a felnőttek.

Súlyos veseelégtelenségben (CC kevesebb, mint 50 ml / perc vagy a szérum kreatinin-tartalom több, mint 300 mikromól / l), a károsodott vesefunkciójú az adagot csökkenteni kell 2-szer, felnőtt - 125 mg 1 alkalommal naponta.

A termicont külsőleg felnőtteknek és 12 évesnél idősebb gyermekeknek írják fel.

A krém alkalmazása előtt meg kell tisztítani és kiszáradni az érintett területeket. A krémet naponta 1-2 alkalommal egy vékony rétegen alkalmazzák az érintett bőrön és a szomszédos területeken, enyhén dörzsölve.

Mert érintő fertőzés intertrigo (a melleket, ujjak közötti terek között, a fenék, ágyék), testápolók alkalmazás helyén tudja fedezni a géz, különösen éjszaka.

A törzs, lábak, lábak dermatomycosis kezelésének átlagos időtartama - 1 hét naponta 1 héten keresztül; a bőr candidiasisával - 1-2 alkalommal 1-2 alkalommal 1-2 hétig; egy többszínű lichen - napi 1-2 alkalommal 2 hétig.

A klinikai tünetek súlyosságának csökkentése általában a kezelés első napjaiban jelentkezik. Szabálytalan kezelés vagy korai felmondás esetén fennáll a fertőzés megújulása. Abban az esetben, ha 1-2 hét kezelés után nem tapasztalható javulás, a diagnózist ellenőrizni kell.

Az időskorú betegek adagolási rendje ugyanaz, mint más korcsoportban lévő betegek esetében.

A kezelés időtartamát és az adagolási rendet egyénileg határozzák meg, és függ a folyamat lokalizációjától és a betegség súlyosságától.

Kívülről a gyógyszert napi 1-2 alkalommal felnőtteknek írják fel, a jelzettől függően. A gyógyszer alkalmazása előtt meg kell tisztítani és kiszáradni az érintett területeket. A készítményt permetezzük az érintett bőr és a környező területeken olyan mennyiségben való nedvesítési, továbbá, alkalmazzák a szomszédos ép bőrön:

 • A törzs dermatomikózisa, lábak - a kezelés időtartama 1 hét - az alkalmazás gyakorisága 1 alkalommal naponta.
 • A láb dermatomikózisa - a kezelés időtartama 1 hét - az alkalmazás gyakorisága 1 alkalommal naponta.
 • Többszínű zuzmó - a kezelés időtartama 1 hét - sokszoros alkalmazás naponta kétszer.

Az idős betegek adagolási rendje ugyanaz, mint az idősebb betegeknél.

Mellékhatás

 • diszpepszia;
 • csökkent étvágy;
 • hányinger;
 • hasmenés;
 • a gyomor túlcsordulásának érzése;
 • hasi fájdalom;
 • Az ízérzés zavarai, ideértve a veszteségüket (a gyógyulás a kezelés abbahagyását követő néhány héten belül történik);
 • hepatobiliáris rendellenességek (cholestaticus sárgaság);
 • ízületi fájdalom;
 • izomfájdalom;
 • agranulocitózis, thrombocytopenia, neutropenia;
 • csalánkiütés;
 • kiütés;
 • toxikus epidermális nekrolízis (Lyell-szindróma);
 • anafilaktoid reakciók;
 • malignus exudatív erythema (Stevens-Johnson szindróma);
 • a krémek vagy permetek, bőrpír, bőrpír, viszketés vagy égő érzés lehet.

Ellenjavallatok

 • terhesség
 • a szoptatás ideje;
 • 3 év alatti gyermekek és legfeljebb 20 kg súlyú gyermekek, krémek vagy spray-k 12 évig;
 • túlérzékenység a hatóanyag összetevőire.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A Termikon terhesség alatt történő alkalmazásának tapasztalatai korlátozottak, ezért terhességi alkalmazása ellenjavallt.

A terbinafin kiválasztódik az anyatejbe, ezért ha szükséges a szoptatás alatt a gyógyszer felírása, a szoptatás megállításának kérdését meg kell oldani.

Kísérleti vizsgálatokban a terbinafin teratogenitását nem mutatták ki. Napjainkig a terbinafinnel kapcsolatban nem jelentettek fejlődési hiányosságokat.

Gyermekekben való alkalmazás

A tabletta ellenjavallt gyermekeknél 3 év alatti gyermekek és 20 kg testsúlyú gyermekek esetében. A krém vagy spray ellenjavallt 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél.

Alkalmazás idős betegeknél

Az idősebb betegek ugyanúgy adagolják a gyógyszert, mint a felnőttek.

Különleges utasítások

Figyelembe kell venni, hogy a szabálytalan használat vagy a kezelés korai befejezése növeli a visszaesés kockázatát.

A terápia időtartama együtt járó betegségek jelenlétével, a köröm állapotával határozható meg a kezelés kezdetén.

Ha a Termicon-kezelést követő kéthetes kezelést követően nincs javulás, meg kell ismételni a kórokozót és annak a gyógyszerre való érzékenységét.

A szisztémás alkalmazás onychomycosisban csak akkor indokolt, ha a teljes megsemmisítése a legtöbb köröm, jelenléte hangsúlyos köröm alatti hyperkeratosis, eredménytelenség előtt a helyi kezelés. Az onokomikózis kezelésére a klinikai választ általában néhány hónappal a mycologiás gyógyítás és a kezelés abbahagyása után figyeljék meg, ami az egészséges köröm újrahasz nálásának mértéke. A körömlemezek eltávolítása a kefék onychomycosisának kezelésére 3 héten keresztül és a lábak onychomycosisára 6 hétig nem szükséges.

A kezelés során monitorozni kell a máj transzaminázok aktivitását a vérszérumban. Ritka esetekben 3 hónapos kezelés után kolesztaza és hepatitis alakul ki. Az azonosító a tünetek a májműködési zavar (gyengeség, tartós hányinger, étvágytalanság, hasi fájdalom, sárgaság, sötét vizelet vagy széklet színtelen), el kell távolítani a gyógyszer.

Nagyon óvatosan, a gyógyszert pszoriázisos betegeknek kell adni, mivel nagyon ritka esetekben a terbinafin a psoriasis súlyosbodását idézheti elő.

A termikus spray vagy krém csak külső használatra alkalmas.

Kerülje a szemmel való érintkezést, mert irritációt okozhat. A kábítószer véletlen lenyelése a szemébe, azonnal folyó vízzel kell mosni, és tartós irritáció esetén forduljon orvoshoz.

A gyógyszer kezelésekor kövesse az általános higiéniai szabályokat, hogy megakadályozza az újbóli fertőzést a fehérnemű és cipőn keresztül. A folyamatban (2 hét elteltével) és a kezelés végén szükség van a gombaellenes kezelésre cipők, zoknik és harisnyák.

Allergiás reakciók kialakulásakor a gyógyszert el kell dobni.

Hatás a járművezetésre és a mechanizmusok kezelésére

A terbinafin nem befolyásolja a járművek vezetésére és a pszichomotoros reakciók fokozott figyelembevételét és sebességét igénylő munkát.

Kábítószer kölcsönhatások

A terbinafin gátolja izozim CYP2D6 és lassítja a metabolizmusát gyógyszerek, mint a triciklusos antidepresszánsok és szelektív blokkolók a szerotonin újrafelvétel (például dezipramin, fluvoxamin), béta-1-adrenerg blokkolók (metoprolol, propranolol), antiaritmikumok (flekainid, propafenon), MAO inhibitorok B típusú (például, szelegilin) ​​és antipszichotikumok (például, klórpromazin, haloperidol).

Induktorok izoenzimek a citokróm P450 (pl, rifampicin) felgyorsíthatja a clearance terbinafin kiválasztódik, inhibitorai citokróm P450 izoenzimek (például cimetidin) Lassíthatsz. Ha ilyen gyógyszerekkel egyidejűleg alkalmazzák, szükség lehet a terbinafin adagjának módosítására.

A terbinafin és az orális fogamzásgátlók egyidejű alkalmazásakor menstruációs ciklus fordulhat elő.

A Thermicon 20% -kal csökkenti a koffein clearance-ét, és felezési ideje 31% -kal növekszik.

A terbinafin nem befolyásolja az antipirin, digoxin, warfarin clearance-ét.

Az etanol (alkohol) és más, a Termiconnal egyidejűleg alkalmazott hepatotoxikus gyógyszerek növelik a hepatotoxicitás kockázatát.

A Thermicon gyógyszerkészítmények analógjai

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Atifin;
 • Binafin;
 • Lamisil;
 • Lamizil Dermgel;
 • Lamizil Uno;
 • Lamikan;
 • Lamitel;
 • Mikonorm;
 • Mikoterbin;
 • Onihon;
 • Tebikur;
 • Terbizált Agio;
 • Terbizil;
 • Terbiks;
 • terbinafin;
 • Terbinoks;
 • Terbifin;
 • Tigal Sanovel;
 • Ungusan;
 • Fungoterbin;
 • Tsidokan;
 • Ekziter;
 • Ekzifin.

Terminál krém analógjai

Thermicone (krém) Értékelés: 69

A Thermicon olcsó analógjai

Az analóg olcsóbb, mint 146 rubel.

Gyártó: Vertex (Oroszország)
Kiadványok:

 • Tuba 15 g; Az ár 67 rubel
 • Tuba 30 g; A legalacsonyabb ár 151 rubel.
A terbinafin ára az online gyógyszertárakban
Használati utasítások

Hosszú időre megfosztották a karját, több mint fél éve, akrydermet használtak, csak elakadt a fájdalomtól, mint rosszabb volt. Süllyedt, vagy elment a bőrgyógyászhoz, a termikon költségét két évre vette fel, 300 rubelre vonatkozó véleményem szerint. Egy hónapon belül mindegyik elmúlt vagy történt, a készítmény nagyon hatékony és hatékony.

A Termikon analógok (tabletták)

9 analóg található

TERMIKON

A bőr / nyálkahártyák / köröm gombás fertőzésének kezelésére szolgáló eszközök: 250 mg terbinafint tartalmazó tabletták. 7, 10 tabletta egy cellás csomagban. 1-4 csomag egy csomagban.

Terbinafin-TEVA

A bőr és a köröm gombás fertőzéseinek kezelésére szolgáló szerek: 250 mg terbinafint tartalmazó tabletták. 7 tablettát egy buborékcsomagolásban. 1, 2, 4 buborékcsomagolás egy csomagban.

terbinafin

Gombaellenes szer. Kerek, fehér színű tabletták, amelyek 250 mg terbinafint tartalmaznak. 7 vagy 14 tabletta buborékcsomagolásban.

terbinafin

A bőr / nyálkahártya / köröm gombás fertőzésének kezelésére szolgáló eszközök: 125 vagy 250 mg terbinafint tartalmazó tabletták.

ekzifin

A bőr és nyálkahártyák gombás megbetegedéseinek kezelésére szolgáló gyógyszer: tabletták (250 mg terbinafin), 4 tabletta. a buborékfóliában (4, 5, 7 vagy 10 db / csomag) vagy 16 lap. a buborékfóliában 1 blisz. a csomagban.

BINAFIN

Orális adagolás céljára alkalmas gombás elváltozások: Fehér, kerek tabletta (125 vagy 250 mg terbinafin) 10, 14 vagy 30 darab a buborékcsomagolásban (1 vagy 2, a buborékcsomagolás).

TERBIZIL

A bőr / nyálkahártyák / köröm gombás fertőzésének kezelésére szolgáló eszközök: 250 mg terbinafint tartalmazó tabletták. 14 tabletta buborékcsomagolásban. 1-2 buborékcsomagolás egy csomagban.

A KIÁLLÍTÓ

A bőr gombás megbetegedéseinek kezelésére szolgáló gyógyszer: tabletták (250 mg terbinafin); 7., 10., 14. táblázat. a vázlatos sejtcsomagban; vagy a táblázat 10, 14, 20, 28, 30, 40, 50 vagy 100. polimer tartályban.

Termikus analógok

Olcsó analógok Thermicon

A költség kiszámításakor olcsó analógok Termikon figyelembe vették a minimálárat, amelyet a gyógyszertárakban feltüntetett árlapokban találtak

A népszerű analógok Thermicon

az analóg gyógyszerek listáját a legkeresettebb gyógyszerek statisztikáján alapul

Valamennyi analóg Termikon

Összetételes analóg és használati utasítás

A fenti analóg gyógyszerek felsorolása, amelyben Termocon helyettesítő, a legalkalmasabb, mivel ugyanazok a hatóanyag-összetevők és egybeesnek az alkalmazással kapcsolatos jelzéssel

Termikon Moszkvában

oktatás

Gombaellenes szer, allilamin. A gombaellenes hatás széles.

Aktív kapcsolatban dermatophytes: Trichophyton rubrum, mentagrophytes, Trichophyton tonsurans, Trichophyton verrucosum, Trichophyton violaceum, Microsporum canis, Epidermophyton floccosum. Alacsony koncentrációban van fungicid hatással dermatophyták, gombák (beleértve az Aspergillus, Cladosporium, Scopulariopsis brevicaulis), és egyes dimorf gombák. Élesztőben gombák a Candida nemzetség (különösen Candida albicans) és fonalas formája formájától függően a hatóanyag szerinti, fungicid és fungisztatikus hatást.

A Thermicone ® az ergoszterin gomba sejtmembránjának fő komponensének bioszintézisének korai szakaszát gátolja az enzim szkvalén epoxidáz gátlásával. Ez ergoszterolhiányhoz és a szkvalén intracelluláris felhalmozódásához vezet, ami a gombatest halálát okozza. A terbinafin hatását a gomba sejtmembránján található szkvalén epoxidáz enzim gátlásával hajtják végre.

Ha a lenyelés nem hatásos a Pityrosporum orbiculare (Malassezia furfur) okozta varicolored lichen kezelésében.

Lenyelés után a gyógyszer jól felszívódik az emésztőrendszerből. 0,8 óra elteltével a beadott dózis felét felszívják.

Egyszeri 250 mg-os adag utánmax A terbinafin a vérplazmában 1-2 óra elteltével érhető el, és 0,97 μg / ml. A biohasznosulás 80%. Az étkezés nem befolyásolja a terbinafin biohasznosulását.

A vérplazma-fehérjékhez való kötődés - 99%.

A beadás után 4.6 órával a beadott dózis felét elosztják a szervezetben. A gyógyszer gyorsan behatol a bőr és a körömlemez dermális rétegébe. Behatol a faggyúmirigyek szekréciójába, nagy koncentrációban halmozódik fel a hajhagymákban, a hajban, a bőrben és a bőr alatti szövetekben. Ne cum a testben.

A terbinafin kiválasztódik az anyatejbe.

Biotransformiruetsya a májban inaktív metabolitok képződésével.

A vizeletben a metabolitok formájában a dózis körülbelül 80% -a, a többi - a széklet (22%).

Farmakokinetika speciális klinikai esetekben

Életkor betegek nem befolyásolják a farmakokinetikáját terbinafin, azonban kiürülésének a hatóanyag lehet csökkenteni, miközben elváltozások a vese vagy a máj, így a magas koncentrációban a terbinafin vér.

T1/2 16-18 óra1/2 a terminál fázisban - 200-400 óra.

- a fejbőr mycoses (trichophytosis, microsporia);

- A bőr és köröm gombás fertőzések okozta Trichophyton rubrum, mentagrophytes, Trichophyton tonsurans, Trichophyton verrucosum, Trichophyton violaceum, Microsporum canis, Microsporum gypseum és Epidermophyton floccosum;

- a törzs és végtagok sima bőrének súlyos, gyakori dermatomikózisa, szisztémás kezelést igényel;

A bőr és a nyálkahártyák kandidiózisa.

A kezelés időtartamát és az adagolási rendet egyénileg határozzák meg, és függ a folyamat lokalizációjától és a betegség súlyosságától.

belül felnőttek a gyógyszert naponta 250 mg-ra írják fel (étkezés után).

a onychomycosisban a kezelés időtartama kb. 6-12 hét. A kezek és lábak onychomycosisán (kivéve a nagy lábujját) vagy fiatal betegeknél a kezelés időtartama 12 hétnél rövidebb lehet. Ha a lábfej hüvelykujja fertőzése általában elegendő kezelést igényel 3 hónap alatt. Ritka esetekben a körmök lassabb növekedése hosszabb kezelést igényelhet - legfeljebb 6 hónapig.

a dermatomycosis a lábak (interdigital, plantar vagy zokni) a kezelés időtartama 2-6 hét; a shin dermatomycosis - 2-4 hét; a a törzs dermatomycosis - 4 hét; a candidiasis bőr és nyálkahártyák 2-4 hétig.

a Mycosis a fejbőr által okozott Microsporum canis a kezelés javasolt időtartama több mint 4 hét.

20-40 kg testtömegű gyermekek a gyógyszert 125 mg (1/2 lap) dózisban írják fel 1 alkalommal naponta, s testtömege meghaladja a 40 mg-ot - 250 mg naponta egyszer. A kezelés időtartama a fejbőr mycoses körülbelül 4 hét. Azokban az esetekben, amikor a kórokozó Microsporum canis, a kezelés hosszabb lehet.

Koraszülött betegek számára a gyógyszert ugyanolyan dózisban írják fel, mint a felnőtteknek.

a súlyos fokú veseelégtelenség (CK 300 μmol / l), a károsodott vesefunkció az adagot kétszer kell csökkenteni, a a felnőttek - 125 mg naponta egyszer.

Az emésztőrendszerből: emésztési zavar, étvágytalanság, hányinger, hasmenés, teltségérzet, hasi fájdalom, ízérzés zavara, beleértve a veszteséget (hasznosítás bekövetkezik néhány héten belül a kezelés abbahagyása után); Nagyon ritkán - illetve tünetek (kolesztatikus sárgaság).

Az izomrendszeri rendszertől: arthralgia, myalgia.

A vérképző rendszer részeként: agranulocitózis, thrombocytopenia, neutropenia.

Allergiás reakciók: urticaria, kiütés; nagyon ritkán - toxikus epidermális nekrolízis (Lyell-szindróma), anafilaktoid reakciók, malignus erythema exsudativum (Stevens-Johnson-szindróma).

- a szoptatás ideje;

- 3 év alatti gyermekek és 20 kg-ot meghaladó gyermekek;

- A készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység.

C óvatosság kell használni a gyógyszer belső vese és / vagy májelégtelenség, alkoholizmus, depresszió csontvelő vérképzés, daganatok, anyagcsere-betegségek, érrendszeri elzáródással kapcsolatos betegségek a végtagok.

A Termikon ® terhesség alatt szedett gyógyszerhasználatának tapasztalatai korlátozottak, ezért terhességi alkalmazása ellenjavallt.

A terbinafin kiválasztódik az anyatejbe, ezért ha szükséges a szoptatás alatt a gyógyszer felírása, a szoptatás megállításának kérdését meg kell oldani.

A kísérleti kutatás A terbinafin teratogenitását nem észlelték. Napjainkig a terbinafinnel kapcsolatban nem jelentettek fejlődési hiányosságokat.

tünetek: hányinger, hányás, fájdalom az alsó hasban és az epigasztrikus régióban, szédülés.

kezelés: gyomormosás, majd aktív szén és / vagy tüneti kezelés.

A terbinafin gátolja izozim CYP2D6 és lassítja az anyagcserét az ilyen készítmények például a triciklusos antidepresszánsokat és szelektív szerotonin újrafelvétel blokkolók (például dezipramin, fluvoxamin), béta1-blokkolók (metoprolol, propranolol), antiaritmikumok (flekainid, propafenon), B típusú MAO-gátlók (például szelegilin), és antipszichotikumok (például klórpromazin, haloperidol).

Induktorok izoenzimek a citokróm P450 (pl, rifampicin) felgyorsíthatja a clearance terbinafin kiválasztódik, inhibitorai citokróm P450 izoenzimek (például cimetidin) Lassíthatsz. Az ilyen gyógyszerekkel történő egyidejű alkalmazás esetén szükség lehet a tebinafin adagjának módosítására.

A terbinafin és az orális fogamzásgátlók egyidejű alkalmazásakor menstruációs ciklus fordulhat elő.

A terbinafin 20% -kal csökkenti a koffein clearance-ét és növeli a T-t1/2 31% -kal.

A terbinafin nem befolyásolja az antipirin, digoxin, warfarin clearance-ét.

Az etanol és más, a Termicinnel egyidejűleg alkalmazott hepatotoxikus gyógyszerek növelik a hepatotoxicitás kockázatát.

A gyógyszer felszabadulásra kerül.

A hatóanyagot gyermekektől távol kell tartani, fénytől védve, legfeljebb 25 ° C-os hőmérsékleten. Felhasználhatósági időtartam - 3 év.

C óvatosság szükség van arra, hogy a hatóanyagot májműködési elégtelenségen belül és kifelé írja elő.

Veseelégtelenségben szenvedő betegek Belül 125 mg-ot 1 alkalommal / nap.

C óvatosság a gyógyszert a veseelégtelenség miatt külsőleg kell előírnia

Figyelembe kell venni, hogy a szabálytalan használat vagy a kezelés korai befejezése növeli a visszaesés kockázatát.

A terápia időtartama együtt járó betegségek jelenlétével, a köröm állapotával határozható meg a kezelés kezdetén.

Ha a Termicon-kezelést követő kéthetes kezelést követően nincs javulás, meg kell ismételni a kórokozót és annak a gyógyszerre való érzékenységét.

A szisztémás alkalmazás onychomycosisban csak akkor indokolt, ha a teljes megsemmisítése a legtöbb köröm, jelenléte hangsúlyos köröm alatti hyperkeratosis, eredménytelenség előtt a helyi kezelés. Az onokomikózis kezelésére a klinikai választ általában néhány hónappal a mycologiás gyógyítás és a kezelés abbahagyása után figyeljék meg, ami az egészséges köröm újrahasz nálásának mértéke. A körömlemezek eltávolítása a kefék onychomycosisának kezelésére 3 héten keresztül és a lábak onychomycosisára 6 hétig nem szükséges.

A kezelés során monitorozni kell a máj transzaminázok aktivitását a vérszérumban. Ritka esetekben 3 hónapos kezelés után kolesztaza és hepatitis alakul ki. Az azonosító a tünetek a májműködési zavar (gyengeség, tartós hányinger, étvágytalanság, hasi fájdalom, sárgaság, sötét vizelet vagy széklet színtelen), el kell távolítani a gyógyszer.

Nagyon óvatosan, a gyógyszert pszoriázisos betegeknek kell adni, mivel nagyon ritka esetekben a terbinafin a psoriasis súlyosbodását idézheti elő.

A gyógyszer kezelésekor kövesse az általános higiéniai szabályokat, hogy megakadályozza az újbóli fertőzést a fehérnemű és cipőn keresztül. A folyamatban (2 hét elteltével) és a kezelés végén szükség van a gombaellenes kezelésre cipők, zoknik és harisnyák.

Allergiás reakciók kialakulásakor a gyógyszert el kell dobni.

Használat gyermekgyógyászatban

A Thermicone ® alkalmazása ellenjavallt 3 év alatti gyermekek és 20 kg testsúlyú gyermekek.

Hatás a járművezetésre és a mechanizmusok kezelésére

A terbinafin nem befolyásolja a járművek vezetésére és a pszichomotoros reakciók fokozott figyelembevételét és sebességét igénylő munkát.

Thermicon, spray

A gyógyszer krém formájában is kapható.

analógok

Az analóg ugyanabban az adagolási formában a Lamizil spray.

Analógok krémek formájában ugyanazon hatóanyag alapján:

Az átlagár online *: 233 р. (15 ml)

Hol vásárolhat:

Használati utasítások

A Spray Termikon antifungális hatóanyag a külső használathoz, átlátszó, éles szagú etanol. Számos fellépés van.

bizonyság

Adagolás és adminisztráció

Alkalmazza a permetet kell külső. A felnőttek és az idősek kezelése hét napig tart. A gyermekeket egyedileg kijelölik.

Használat: Az érintett bőr előzetes területét tiszta vízzel mossuk és természetesen megszárítjuk.

A terméket az epidermisz sérült rétegére permetezni kell. A spray mennyiségének olyannak kell lennie, hogy teljesen nedvesítse az érintett bőrfelületet és a szomszédos egészséges területeket.

Alkalmazás időszaka - naponta egyszer vagy kétszer. A pontos adagot a kezelőorvos írja le.

 • Többszínű elnéptelenedéssel a kezelés hét napig tart. Spray spray reggel és lefekvés előtt.
 • A lábak vagy más testrészek mycoticus elváltozásai esetén a kezelés hét napig tart. A hatóanyagot naponta alkalmazzák lefekvés előtt.

Ellenjavallatok

Az orvos felügyelete mellett a Thermocone-t alkoholfüggőként, valamint vese- és májelégtelenségben szenvedő betegeknél alkalmazzák.

 • bármely összetevőre túlérzékenység;
 • az életkor kevesebb, mint két év;
 • a hematopoézis elnyomása;
 • jóindulatú és rosszindulatú daganatok;
 • az anyagcsere folyamatok megsértése;
 • az erek átjárhatóságának megsértése.

Terhesség és laktémia

A termikon óvatosan alkalmazható terhesség alatt. Ez annak a ténynek tudható be, hogy ezen a területen nem volt elegendő kutatás. A Termicon csak a szigorú indikációk szerint adható be a terhesség idejében, ha az anya javát meghaladja a gyermek kockázatát.

A laktációs időszak alatt gyógyászati ​​felhasználás megengedett. Az újszülött testébe bejutó hatóanyagok valószínűsége nullára csökken.

túladagolás

Az ajánlott dózis túllépését nem észlelték.

Mellékhatások

Allergiás reakciók lehetségesek.

Éghet, viszket, megváltoztathatja a bőr színét.

Összetétel és farmakokinetika

A fő hatóanyag a terbinafin-hidroklorid 300 mg. Ezenkívül a készítmény etilalkoholt, vizet, propilénglikolt és proxanol 268-at tartalmaz.

A Thermicon hatalmas gombaellenes, fungicid és fungisztatikus hatású. A bőr sérült részén történő alkalmazást követően a gomba bioszintézisében változás következik be.

Fokozatosan keletkezik az ergoszterin hiánya, a sejt belsejében szkvalén gyűlik össze, ami a gomba halálához vezet a sejtek szintjén.

A hatóanyag nem befolyásolja a személy hormonális hátterét, nem befolyásolja más gyógyszerekkel való kölcsönhatását. Abban az esetben, ha helyileg alkalmazzák, az anyag kevesebb mint 5% -át felszívja.

más

Vény nélkül kapható.

Ne szakítsa meg a kezelés folyamatát, míg a visszaesés kockázata nő.

A betegség állapotának javulása a terápia első napjaiban észlelhető, de a teljes gyógyításnak legalább egy hétnek kell lennie.

Ha hét nap elteltével a tünetek nem tűnnek el, orvosnak kell látnia a diagnózist.

Ne permetezze be. Lehet, hogy irritálja a nyálkahártyát.

Véletlen lenyelés esetén forduljon orvoshoz.

Szemmel való érintkezés esetén bőséges tiszta folyóvízzel azonnal le kell mosni.

Ha szokatlan reakció van a hatóanyaggal, azt meg kell szüntetni.

Felhasználhatósági időtartam 2 év. A gyermekek számára elérhetetlen helyen, 30 ° C-ot meg nem haladó hőmérsékleten tárolandó.

Vélemények

(Hagyja visszajelzését a megjegyzésekben)

[su_quote cite = "Irina, Kemerovo"] A gyalogos gomba megjelent a hadseregben. Az előttem volt a feladata, hogy olyan gyógyszert vásároljon, amely gyorsan és könnyen alkalmazható. Megálltam a Termicon-on. A választás a spray formára esett. A fő anyag itt a terbinafin, a koncentráció nagyon jó. A gyógyszert egy csomaggal elküldtem a fiamnak. A következő levélben megköszönte a permetezést. A bőre kitisztult, a viszketés elhaladt. Hihetetlenül, a spray segített a fiúnak még előzetes diagnózis nélkül, anélkül, hogy meghatározta a gomba típusát. A fiú nem dobta vissza a kábítószer maradványait, és visszaesés esetén maradt. [/ su_quote]

[su_quote cite = "Marina, Barnaul"] Nem vonsz engem orvoshoz, de nem tudsz egy gomba élni. A baráti tanácsok megvásárolták a Thermicon-t. Kívülről egy kis injekciós üveg sűrű sapkával. Az utasítás részletes, szinte nincs ellenjavallat. A gyógyszer könnyen megtalálható, minden gyógyszertárban eladható. Teljesen segíti az első alkalmazást. [/ su_quote]

[su_quote cite = "Xenia, Novosibirsk"] A bőrön egy száraz bőrfolt jelent meg, gyűrődött és nyöszörgött. Idővel a helyzet csak súlyosbodott: a láb elkezdett hámozni. A bőrgyógyász kijelölte vagy kinevezte a Termikonom kezelést. Kellemesen meglepte a megfizethető költség a permet. Két héttel később a probléma megtorpant. Most csak a vörösség marad, de fokozatosan elhalad. [/ su_quote]

* - Az értékesítés során az eladók átlagértéke nem nyilvános ajánlat

Thermicon: használati utasítás

Tabletták A Thermocon a szisztémás alkalmazásra szánt gombaellenes szerek gyógyszeres és farmakológiai csoportját jelenti. Ezeket használják a oki kezelés (kezelés, amelynek célja a pusztítás a patogén fertőzés, amely az oka a fejlesztési) gombás fertőzések által okozott érzékeny gombák aktív komponense a hatóanyag.

A dózisforma, összetétel leírása

A Thermicon tabletta fehér színű, kerek, sima felületű. A gyógyszer fő hatóanyaga a terbinafin, egy tabletta tartalma 250 mg. Kiegészítő kiegészítő anyagokat is tartalmaz, amelyek magukban foglalják:

 • Hidroxi-propil-metil-cellulóz.
 • Magnézium-sztearát.
 • Nátrium-keményítő-glikolát.
 • Aerosil.
 • Mikrokristályos cellulóz.
 • Laktóz.

A Termikon 7 db-os buborékcsomagolásban van csomagolva. A karton csomag 1, 2 vagy 4 tablettát tartalmazó buborékcsomagot tartalmaz, valamint a gyógyszer használatára vonatkozó utasításokat.

Terápiás hatások, farmakokinetika

A fő hatóanyaga tabletták Termikon terbinafin gátolja a ergoszterol bio-szintézisét, amelynek a fő komponense a sejtfal gombák. Ennek eredményeként a hatása csökkent aktivitás és elosztjuk a gombasejtek (fungisztatikus hatás), valamint azok a halál következik be (fungicid hatás). A gyógyszer elegendően nagy aktivitást gombákkal szemben, dermatophytes, Trichophyton, epidermophytosis, mikrospórák, és vezet, hogy a megsemmisítése függetlenül a koncentráció a kitörése fertőző gyulladásos folyamat. Attól függően, hogy az adagolási Termikon tabletták bakteriosztatikus vagy baktericid hatást élesztőszerű gombák Candida nemzetség.

Miután a Thermicone tabletta belsejében volt, a hatóanyag gyorsan és majdnem teljesen felszívódott a bélburok véréből. A szövetek egyenletesen oszlanak el, főként a bőrön és annak függelékein (haj, körmök) halmozódnak fel. A terbinafin a P450 izoenzim rendszert érintő májsejtekben metabolizálódik inaktív bomlástermékekké, amelyek a testből vizelettel választódnak ki.

Használati utasítások

A Thermicon tabletta használata különféle gombás fertőzések etiotróp terápiájára javallt, amelyek a következők:

 • A fejbőr gombás fertőzése (mycosis).
 • Különböző bőrterületek mycosisai, különböző kórokozók által okozott hajszálak.
 • Onychomycosis az ujjak vagy lábujjak körömlemezének gombás elváltozása.
 • A törzs bõrének súlyos gombás patológiája, amely az gombaellenes szerek szisztémás alkalmazását igényli.

A hatóanyagot a különböző lokalizációjú candidiasis eteotropikus terápiájára alkalmazzák, amelynek kórokozói a Candida nemzetség feltételesen patogén (feltételesen patogén) gombái.

Ellenjavallatok használata

Számos abszolút orvosi ellenjavallat létezik a Termicon tabletta használatára, ezek közé tartoznak:

 • Egyéni intolerancia a terbinafinra vagy a gyógyszer melléktermékeire.
 • A terhesség bármely szakaszában, valamint a szoptatás időszakában (szoptatás) a nőknél.
 • A páciens kora legfeljebb 3 év, vagy testtömege 20 kg-nál kevesebb.

A gyógyszer óvatosan alkalmazott egyidejű alkoholizmus, ami csökken a funkcionális aktivitását májtumor kialakulása a különböző lokalizációs, súlyos hiánya funkcionális aktivitásának a vese vagy a máj, gátlása a folyamat a hematopoiezist csontvelőben, metabolikus rendellenességek, valamint a betegségek a perifériás artériák, kíséretében flow rontó bennük az elzáródás miatt. Mielőtt elkezdi szedni a tablettákat Termikon fontos, hogy zárja ki ellenjavallat.

Helyes használat, adagolás

A Termicon tabletta orálisan alkalmazható. Az ételeket étkezés után veszik be, egészben, nem folyékonyak és elég vízzel szorítják. A felnőttek átlagos terápiás dózisa 250 mg naponta egyszer. A terápia időtartama a jelzések függvénye:

 • Dermatomycosis lokálisan a láb területétől - a kezelés időtartama 2-6 héten belül változik.
 • Daganatok dermatomikózisa, törzs - 2-4 hét.
 • Mycosis a fejbőr léziójával - a terápia időtartama meghaladja a 4 hetet.
 • Köröm gombás fertőzései (onychomycosis) - 6-12 hétig, abban az esetben a kóros folyamat a szeglemezek az ujjak, lábujjak (kivéve a nagylábujj), a fiatalok a kezelés időtartama lehet kevesebb, mint 12 hét. A kóros folyamat súlyos folyamata hosszabb ideig tartó terápiát igényel.

Az idősek adagjának korrekciójára nincs szükség. A máj vagy a vesék funkcionális aktivitásának egyidejű csökkenésével a dózis napi 125 mg-ra csökken.

Negatív reakciók

A Termicon tabletta használatának hátterében különböző szervek és rendszerek negatív patológiás reakciói alakulhatnak ki, többek között:

 • Emésztőrendszer - hányinger kíséretében periodikus hányás, étvágytalanság, hasi puffadás (felfúvódás), hasmenés, hasi fájdalom túlnyomórészt lokalizált felső szakaszán, ízérzés megváltozása, romlása a funkcionális állapotát epe rendszer struktúrák kíséretében fejlesztése kolesztatikus sárgaság.
 • Vér és a csontvelő - számának csökkenése a neutrofilek (neutropénia), granulociták (agranulocitózis) és a vérlemezkék (trombocitopénia) egységnyi mennyiségű vért.
 • A csont-izomrendszer - fájdalom az ízületekben (arthralgia), izmok (myalgia).
 • Allergiás reakció - bőrkiütés, vele viszketés jellemző változások megjelenése hasonlít a szúrás (csalánkiütés), súlyos elhalt bőrsérülések halálával annak sejtek (Lyell-szindróma, Stevens-Johnson), jelzett lágyszövet duzzadás preferenciálisan lokalizálódik a területen arc és a külső nemi szervek (angioödéma angioödéma), szisztémás reakció egy jelentős csökkenése a vérnyomás és a fejlesztés a többszörös szervi elégtelenség (anafilaxiás sokk).

A különböző szervekből és rendszerekből származó negatív reakciók kialakulása esetén az orvos dönt a Termicon tabletta egyénileg történő visszavonásának kérdéséről, amely a fejlődés jellegétől és súlyosságától függ.

A használat jellemzői

A Termicon tabletta felírása előtt az orvosnak gondosan el kell olvasnia az utasításokat, és felhívja a figyelmet a gyógyszer alkalmazására vonatkozó számos jellemzőre, amelyek a következőket foglalják magukban:

 • A tabletták szisztémás bevitelének vagy a gyógyszer korai visszavonásának hiánya a gombák rezisztens formáinak kialakulását eredményezheti a fertőző patológiás folyamat krónikus lefolyásával.
 • Azok a betegek, akiknél a vesék vagy a máj funkcionális aktivitása egyidejűleg csökken, a kezelés alatt különös gonddal kell eljárni, és napi 125 mg-os dóziscsökkentésre lehet szükség.
 • A gyógyszerkészítmény tabletták formájában, ellentétben a kenőcs, a krém vagy a helyi felhasználásra történő permetezés gyógyszerformáival, a rózsaszín lichen ellen hatástalan.
 • A gyógyszer hosszú távú alkalmazása esetén ajánlott rendszeres laboratóriumi vizsgálatokat végezni a máj, a vesék, valamint a perifériás vérminták mutatóinak meghatározásával.
 • A tünetek megjelenése, ahol lehetetlen, hogy ne károsodjon a funkcionális aktivitását a májban (hányinger, sötét vizelet, emésztési zavar, elszíneződése széklet), az alapja a további laboratóriumi és műszeres vizsgálatok.
 • A jelenlegi komponens nem használható együtt drogok farmakológiai csoportba triciklusos antidepresszánsok, monoamin-oxidáz inhibitorok enzim (MAO), antiaritmikumok, béta-blokkolók, antipszichotikumok.
 • A gyógyszernek nincs közvetlen hatása az idegrendszer és az agy szerkezetére.

A gyógyszertári hálózatban a Termicon tabletták receptre kerülnek. Nem ajánlott önállóan használni az orvos megfelelő kinevezése nélkül, mivel ez komplikációkat okozhat.

Túladagolás

A Thermicon tabletta ajánlott terápiás dózisának jelentős hányadosa az émelygés kialakulásához vezet, amit időszakos hányás, hasi fájdalom, szédülés kísér. Ebben az esetben a gyomor, a bél, az intesztinális szorbensek (aktív szén) mosását végezzük, és a tüneti terápiát is elvégezzük.

Termicon tabletták analógjai

A Termicon tabletta összetétele és terápiás hatásai hasonlóak a Terbinafine, az Atifin, a Terbiks, a Terbinoxhoz.

Tárolási szabályok

A Termikon tabletták felhasználhatósági ideje 2 év. A gyógyszert száraz, sötét helyen kell tárolni, amely gyermekek számára nem elérhető, + 25 ° C-ot meg nem haladó levegő hőmérsékleten.

Termikus ár

Tabletta átlagos költsége A Moszkva moszkvai gyógyszertárában lévő Termikon a csomagolás mennyiségétől függ:

 • 14 tabletta - 469-538 rubel.
 • 28 tabletta - 795-862 rubel.

TERMIKON

◊ Spray külső használatra 1% átlátszó, színtelen vagy halványsárga folyadék formájában, etil-alkohol jellegzetes illatával.

Segédanyagok: javított etanol, propilénglikol, poloxamer (proxanol 268), tisztított víz.

30 g - polipropilén palackok (1) adagolószivattyúval, fúvókával és védősapkával - karton csomagok.

Gombaellenes szer, allilamin. A gombaellenes hatás széles.

Aktív kapcsolatban dermatophytes: Trichophyton rubrum, mentagrophytes, Trichophyton tonsurans, Trichophyton verrucosum, Trichophyton violaceum, Microsporum canis, Epidermophyton floccosum. Alacsony koncentrációban van fungicid hatással dermatophyták, gombák (beleértve az Aspergillus, Cladosporium, Scopulariopsis brevicaulis), és egyes dimorf gombák. Élesztőben gombák a Candida nemzetség (különösen Candida albicans) és fonalas formája formájától függően a hatóanyag szerinti, fungicid és fungisztatikus hatást.

Termikon ad egy korai szakaszában a bioszintézis a fő komponens a gombák sejtmembránjának ergoszterin enzim gátlásával szkvalén epoxidáz. Ez ergoszterolhiányhoz és a szkvalén intracelluláris felhalmozódásához vezet, ami a gombatest halálát okozza. A terbinafin hatását a gomba sejtmembránján található szkvalén epoxidáz enzim gátlásával hajtják végre.

A permet külső alkalmazásával a dózis kevesebb mint 5% -a felszívódik, így a gyógyszer szisztémás hatása minimális.

- a bőr gombás fertőzéseinek megelőzése és kezelése, beleértve a mycosis megálló, Jock viszket (tinea cruris), gombás fertőzések a bőr sima test (tinea corporis), bőrbetegségek okozzák, mint például a Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton tonsurans, Trichophyton verrucosum, Trichophyton violaceum, Microsporum canis és Epidermophyton floccosum;

- Pityrosporum orbiculare (Malassezia furfur) által okozott sokszínű lichen.

- A készítmény összetevőivel szembeni túlérzékenység.

C óvatosság használja veseműködésű betegeknél és / vagy májelégtelenség, alkoholizmus, gátlása csontvelő vérképzés, daganatok, anyagcsere-betegségek, okkluzív betegségek a végtagok év alatti gyermekek 12 éves.

A kezelés időtartamát és az adagolási rendet egyénileg határozzák meg, és függ a folyamat lokalizációjától és a betegség súlyosságától.

Külső gyógyszer előírt felnőttek Napi 1-2 alkalommal, a jelzettől függően. A gyógyszer alkalmazása előtt meg kell tisztítani és kiszáradni az érintett területeket. A hatóanyagot az érintett bőrre és a szomszédos területekre permetezzük olyan mennyiségben, amely elegendő ahhoz, hogy hidratálja őket, és ezenkívül a sértetlen bőr szomszédos területeire is alkalmazható.

Adagolási rezsim a idős betegek ugyanaz, mint a fiatalabb korú felnőttek esetében.

Helyi reakciók: esetleg - vörösség, viszketés vagy égő érzés.

vannak allergiás reakciók.

A Thermicone túladagolásának esetét külsõ felhasználású permet formájában nem jelentették. Ha véletlenül a gyógyszer szedését belsejében, a várható fejlődési azonos mellékhatások, mint ha a fogadó Termikona tabletta formájában (hányinger, hányás, fájdalom az alsó has és epigastrium, szédülés). Az etanol készítmény tartalmát szintén figyelembe kell venni.

kezelés: aktív szén, ha szükséges - tüneti fenntartó terápia.

Jelenleg a Termicon gyógyszeres kölcsönhatása ismeretlen.

Figyelembe kell venni, hogy a szabálytalan használat vagy a kezelés korai befejezése növeli a visszaesés kockázatát.

Ha a Termicon-kezelést követő egyhetes kezelést követően nem tapasztalható javulás, szükséges újra meghatározni a betegség kórokozóját és annak a gyógyszerrel szembeni érzékenységét.

A gyógyszer kezelésekor kövesse az általános higiéniai szabályokat, hogy megakadályozza az újbóli fertőzést a fehérnemű és cipőn keresztül. A folyamatban (2 hét elteltével) és a kezelés végén szükség van a gombaellenes kezelésre cipők, zoknik és harisnyák.

A termikon kizárólag külső használatra készült. Kerülje a szemmel való érintkezést, mert irritációt okozhat. Véletlen érintkezés esetén a szemet folyó vízzel kell öblíteni, és tartós irritáció esetén a betegnek orvoshoz kell fordulnia. A kábítószer véletlenszerű lenyelése a légzőrendszerben, bármilyen tünet esetén, különösen ha megőrzik, a betegnek orvoshoz kell fordulnia. Óvatosan kell eljárni a Thermicon a bőr sérült területeire történő alkalmazásakor, mert az összetevő összetevőjeként alkohol okozhat irritációt.

Allergiás reakciók kialakulásakor a gyógyszert el kell dobni.

Használat gyermekgyógyászatban

A Thermicon spray-ként történő alkalmazásának tapasztalata 12 év alatti gyermekek korlátozott.

Hatás a járművezetésre és a mechanizmusok kezelésére

A terbinafin nem befolyásolja a járművek vezetésére és a pszichomotoros reakciók fokozott figyelembevételét és sebességét igénylő munkát.

A termikon szigorú indikációk szerint kell használni, és az anya számára tervezett haszon meghaladja a magzat potenciális kockázatát.

A tápláló anya Thermicone használata esetén kis mennyiségű hatóanyag felszívódott a bőrön keresztül, ezért nem valószínű, hogy a baba hátrányos hatással lesz rá.

A kísérleti kutatás A terbinafin teratogenitását nem észlelték. Napjainkig a terbinafinnel kapcsolatban nem jelentettek fejlődési hiányosságokat.

Veseelégtelenségben szenvedő betegek Belül 125 mg-ot 1 alkalommal / nap.

C óvatosság a gyógyszert a veseelégtelenség miatt külsőleg kell előírnia

C óvatosság szükség van arra, hogy a hatóanyagot májműködési elégtelenségen belül és kifelé írja elő.

A gyógyszert OTC termékként engedélyezték.

A gyógyszert gyermekek közelében kell tárolni 30 ° C-nál magasabb hőmérsékleten; Ne fagyjon be. Felhasználhatósági időtartam - 2 év.