Clotrimazole: tabletta trombita

FONTOS INFORMÁCIÓ! Az egyetlen jogorvoslat a DAIRY-ra és a Candida gombák által okozott betegségekre, ami valóban hatékony Bővebben >>>

Az egyik legbiztonságosabb eszköz a candidiasis ellen Clotrimazole - tabletta tompán (a beadás módját, a dózist és a kezelés időtartamát orvosával kell ellenőrizni). Ezt a gyógyszert 12 évesnél idősebb felnőtteknél és serdülőknél lehet alkalmazni (a lányok menarche megjelenése után).

A hatóanyag, a kibocsátás formája, a bizonyság

Klotrimazol - gombaellenes széles spektrumú, van egy pusztító hatása a kórokozók a szájpenész és a kapcsolódó élesztőszerű gombák, bőrgombákkal és dimorf gombákkal szemben. A kémiai szerkezet egy származéka imidazol - antimikotikumok.

A vaginális tablettákat a női nemi szervek tüneteire írják fel. Ha a bozótot a cystitis vagy a genitális traktus növekvő fertőzése bonyolítja, a klotrimazolt a komplex terápia részeként alkalmazzák. Ennek a dózisformának az előnyei a gyertyák előtt az, hogy lehetővé teszik a helyreállítás gyorsabb elérését.

Hogyan kell alkalmazni az antimikotikumot?

Clotrimazole - tabletták a fogak számára, amelyek csak orvosot jelölhetnek ki, és megmagyarázzák használatuk árnyalatait.

Tablet használat előtt szükséges nedvesítsük meleg forralt vízzel (csak nedvesítsük, nem oldódnak), majd feküdjön a hátadon, hajlítsa be térdét, és hogy a gyógyszert a lehető legmélyebben a hüvelybe. Ezt követően, feküdjön teljes oldódásáig a gyógyszer. Változás a helyzet ebben az időben nem kívánatos.

A tollal kapcsolatos utasítások azt mutatják, hogy kétféleképpen kezelheti:

 • Adja be a tablettákat egyenként 6 napig lefekvés előtt (csakúgy, mint a Clotrimazole vaginális gyertyák).
 • Az adagolás egy másik változata egy reggel és este 3 napig. Ehhez szükség van arra, hogy a nőnek ideje reggel bevezetni a gyógyszert. Ez a rendszer például akkor választódik meg, amikor a betegnek ideje van a betegség megszabadulására a menstruációs időszak kezdete előtt.

Ha a kezelés folyamata nem hozza meg a várt eredményeket, akkor orvoshoz kell fordulnia.

A páciens Clotrimazol (tabletta) használata esetén a használati utasítás azt javasolja, hogy tartózkodjon a hüvelyváladék hatásától. Egy nő nem használhat tamponokat, nem duzzad, nem szexelhet, spermicid intravaginális kenőcsöket használhat. Mindez jelentősen csökkenti a kezelés hatékonyságát, mivel fokozza a nyálkahártyák kialakulását és a hatóanyagnak a külső környezetbe történő eltávolítását.

A DAIRY DRUG-T NÉLKÜL KEZDETNEK! A BETEGSÉG 5 DAYS IF... Bővebben... Bővebben

A menstruáció alatt a kezelés hatástalan, ezért a Clotrimazole hüvelyi tabletta ebben az időszakban más adagolási formákkal helyettesíthető, vagy teljesen lemondásra kerül, és várja meg a menstruáció befejezését. A gyógyszer felírása során az orvos minden nap megkérdezi az utolsó menstruáció és a ciklus hosszát.

Mellékhatások és ellenjavallatok

Hüvelyi tabletta A Clotrimazole számos kellemetlen érzést okozhat. A bőr viszketése, égése, hámlása és erythema, a hólyagok megjelenése a nemi szervekben. A kezelés folytatásának képessége e tünetek súlyosságától függ. A legtöbb esetben az ilyen megnyilvánulások gyorsan áthaladnak, nem igényelnek különleges bánásmódot, és nem okoznak kellemetlenséget egy nőnek. Ha a túlérzékenységi jelenségek annyira intenzívek, hogy a páciens nem vezethet a régi életmódhoz, szükséges a kezelés megváltoztatása vagy más gyógyszer alkalmazása.

A klotrimazolra és a kémiailag rokon gyógyszerekkel szembeni túlérzékenység az egyetlen ellenjavallat. Mivel az antimikotikum nem felszívódik, nincsenek adatok szisztémás hatásáról, beleértve a mellékhatásokat is. A túladagolás jelenségeit szintén nem írják le.

A véletlenszerű gyógyszer belélegzése émelygést, hányást, hasmenést, hasi fájdalmat okozhat. Ebben az esetben az enteroszorbenseket (aktív szén, Smecta) kell bevinni. Ne harcolj a hasmenéssel és a hányással. Bőven kell inni.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A Clotrimazole Tablets utasítás a terhesség második trimeszterében ajánlja. A gyógyszer gyakorlatilag nem szívódik fel a szisztémás véráramba, ezért biztonságos a jövőbeli baba számára. A harmadik trimeszterben bármilyen manipuláció a hüvelyben a méh hangszínének hirtelen növekedését okozhatja, és idő előtti születést okoz, ezért óvatosan használja őket.

A terhesség első trimeszterében a helyi antimikotikumok alkalmazása nem ajánlott. Veszélyre vagy biztonságra vonatkozó adatok nincsenek jelen, mindazonáltal figyelembe kell venni, hogy az első három hónap - a jövő legnagyobb gyermeke legnagyobb kockázatának ideje. Ezen időszak alatt más eszközök is megengedettek, és jobb, ha kedvelik őket.

Az ápoló anyák számára az antifungális gyógyszer teljesen biztonságos, ezért az utasításoknak megfelelően az orvos utasításai szerint alkalmazható. A gyógyszer nem lép be az anyatejbe, így nem káros hatással van a baba egészségére.

A szomorú lányoknál a gyógyszert egyéb gyógyászati ​​formákban - kenőcs, oldat vagy krém - használják. A hüvelyi tabletták és kúpok használata csak a serdülők első menstruációs időszakának kezdete után engedélyezett. Korábbi korban az antimikotikumokat ilyen formában nem írják elő.

következtetés

A klotrimazol meglehetősen öregnek és ugyanakkor - biztonságos és hatékony antimikropiás hatású. Ez meglehetősen olcsó, és a szisztémás hatás hiánya miatt a kábítószer még a terhesség alatt is elérhető.

Az egyik olvasónk története:

klotrimazol

A leírás aktuális 2015/07/24

 • Latin név: Slotrimazolum
 • ATX kód: D01AC01
 • Hatóanyag: Clotrimazol (Slotrimazolum)
 • Gyártó: Sedate Health Care (India), Pharmacor Production LLC, Ozone Ltd. (Oroszország), GlaxoSmithKline Pharmaceuticals S.A. (Lengyelország), a PJSC Fitofarm, a PAO NPC Borschagovsky HFZ (Ukrajna), a Farmaprim SRL. (Moldova)

struktúra

Gél 1% összetételében szerepel klotrimazol 10 mg / g koncentrációban, propilénglikol, makrogol 400, karbomer, az élelmiszer-nyersanyagokból helyreállítva etil-alkohol 96% glicerin, ásványi kivonat a zsálya.

struktúra krém 1%: klotrimazol 10 mg / g koncentrációban, cetosztearil és benzilalkoholok, poliszorbát 60, szintetikus spermaceti, oktil-dodekanol, szorbitán-sztearát, víz.

struktúra kenőcsök 1%: klotrimazol 10 mg / g koncentrációban, 400 és 1500 polietilén-oxid, propilénglikol, metilparaben, nipagin.

struktúra oldat 1%: Clotrimazole 10 mg / ml koncentrációban (szárazanyagban), polietilénglikol 400, propilénglikol, 96% etanol.

struktúra gyertyák: egy kúpban 100 mg hatóanyagot és 2 gramm tömegű kúp előállításához szükséges térfogat alapját képezik. Bázisként a Clotrimazole-kúpok félig szintetikus glicerideket tartalmaznak.

struktúra tabletta: 100, 200 vagy 500 mg klotrimazol, laktóz-monohidrát, a burgonyakeményítő, az adipinsav, a nátrium-hidrogén-karbonát, szilícium-dioxid kolloid, nátrium-lauril-szulfát.

A kibocsátás formája

 • gél 1% (csomagolás: 20 és 40 g);
 • tejszín 1% (15, 20, 30 és 50 g csövek);
 • 1% kenőcs (15, 20, 30 és 40 g csövek);
 • oldat 1% (15 ml-es üveg);
 • hüvelykúpok 0,1 g (csomag száma 6);
 • hüvelyi tabletták 0,1, 0,2 vagy 0,5 g (№ 1, № 3, № 6, a tabletták egy applikátorral vannak kiegészítve).

A Clotrimazole tabletta és hüvelykúpja ATX kóddal rendelkezik - G01AF02, amely különbözik más gyógyszerformáktól.

A klotrimazol granulátum formájában is előállítható, por külső használatra, permetezés.

A gyógyszert helyi (intravaginális) és külső használatra szánják, orális beadásra szánt tabletták nem állnak rendelkezésre.

Farmakológiai hatás

Farmakodinamika és farmakokinetika

A klotrimazol származéka imidazol.

Az in vitro nagy aktivitást mutat a legtöbb esetben patogén gombák, amely súlyos fertőző komplikációkat okozhat, nevezetesen:

 • dermatophytes (Microsporum sp., Epidermophyton floccosum, Trichophyton sp.);
 • élesztőszerű gombák (Cryptococcus neoformans, Candida sp.);
 • dimorf gombák (Histoplasma capsulatum, Paracoccidicides brasiliensis, Coccidiodes immitis).

A klotrimazol hatásmechanizmusa azon alapul, hogy képes blokkolni a fehérjék, a nukleinsavak szintézisét és az ergoszterin gombák sejtmembránjának megteremtéséhez szükséges mértéket. Ennek eredményeként a gombák sejtfalai megsérülnek, és a sejtek meghalnak.

Alacsony koncentrációban a klotrimazol fungisztatikusan működik. Ha az adag meghaladja a 20 μg / ml-t, a gyógyszer fungicid hatású, nemcsak a proliferáló sejteken.

Magas dózisú alkalmazások esetén a gombatestben a hidrogén-peroxid koncentrációjának növelése toxikus értékre, következésképpen a gombasejtek megsemmisítésére

Helyileg alkalmazva a gyógyszer felszívódik felhám. Az anyag legmagasabb koncentrációját a retikuloderme. Szintén képes behatolni a köröm keratinra.

A szisztémás keringésben a clotrimazol nagyon kicsi. Metabolizálódik a májban inaktív anyagokba, amelyek a testből székletből és vizeletből választódnak ki.

Intravaginális alkalmazás esetén a klotrimazol 5-10% -a abszorbeálódik. Az abszorbeált anyag metabolizálódása a májban jelenik meg. Származtatott metabolikus termékek epével.

Felhasználási javaslat: milyen kenőcs, krém, gél, gyertya és tabletta Clotrimazole?

Milyen segítséget nyújt a kenőcs Clotrimazole, gél, krém és oldat?

A gyógyszert kezelésre felírták gombás fertőzések, amelyeket okoznak penész és élesztő gombák, dermatophytes és más klotrimazolra érzékeny kórokozók.

Azt is használják eszközként megfosztva, okozta Malassezia furfur, és erythrasma (kórokozó - Corynebacterium minutissimum).

Súgó kenőcs, krém, gél és Clotrimazole oldat: tól körömgomba (onychomycosisban, gombás parónia) trihofitii, moly, gombás erózió és intertrigo, candidiasis, microsporia, sportoló, ótvar, komplikált másodlagos pyoderma of mycoses.

A kenőcs, a gél, a krém és az oldat alkalmazási területei közé tartoznak a fertőző betegségek, a rezisztens kórokozók nystatin és számos egyéb gombaellenes szer.

Kezeléshez rózsaszín megfosztja a gyógyszer nem megfelelő, mert ez a betegség valószínűleg vírusos vagy fertőző-allergiás eredetű, és lehet a test válasza erős sokkra vagy ideges bontásra. A clotrimazol szintén hatásos gombás elváltozások.

A klotrimazol kenőcs, gél és krém klotrimazollal történő alkalmazása nőgyógyászatban:

 • kezelésre és megelőzésre szájpenész;
 • megelőzésre a női reproduktív rendszer ismételt gombás fertőzései, amelyek hosszantartó antibiotikumokkal vagy az immunhiányos állapotok hátterében alakulnak ki.

Továbbá a nőgyógyászatban alkalmazott oldat, gél, krém és kenőcs a genitális traktus sanitizálására szolgál a szállítás előtt.

Gyertyák - honnan származnak?

A hüvelykúpok használatának jelzése: hüvelyi candidiasis és genitális superinfection, A klotrimazolra érzékeny mikroorganizmusok által kiváltott gyógyszerek. A kábítószert a nőkre írják fel, és - a szexuális aktivitás megindulása után - a serdülőkorú lányoknak.

Milyen tabletta Clotrimazole?

A klotrimazolt tablettákban kezelik a vulva blastomycotic fertőzései és a hüvelyből. Közelebbről, a gyógyszert a Candida nemzetségbe tartozó gombák által okozott vaginitisre írják fel (beleértve a rezisztensnek okozott betegségeket is) nystatin törzsek) által okozott egyéb kórokozók, amelyek érzékenyek a klotrimazolra a nemi szervek felülfertőzései, a genitális traktus egészségügyi ellátásához a szállítás előtt.

Ellenjavallatok

Mellékhatások

A bőrre történő alkalmazáskor a következő mellékhatások lehetségesek:

Helyi alkalmazás a urogenitális gombás fertőzések a nyálkahártya elégetése, viszketése, duzzanata és hiperemiája társulhat, intercurrent cystitis, a hüvelyi kibocsátás megjelenése, a vizelés gyakoribbá válása, a közösülés során fellépő fájdalom.

Helyi alkalmazásokkal mikor a szájüreg mycosisai a nyálkahártyát pirossal jelölik, az alkalmazás helyén fellépő bizsergés és égő érzés, irritáció.

Használati utasítás Clotrimazole: Clotrimazole nőknek és férfiaknak

Kenőcs Clotrimazole: használati utasítás. Hogyan alkalmazható a Clotrimazole kenőcs a férfiak számára?

A Clotrimazole kenőcs (Acry vagy más gyártók) alkalmazása előtt a test érintett részeit szappanos vízzel alaposan meg kell mosni és alaposan megszáradni.

A hatóanyagot az érintett területekre kell alkalmazni (az egészséges bőr bőrének kis területét a sérülés környékén) egy vékony réteggel 1-3 napig. és enyhén dörzsölje.

Tenyérméretű terület 1 kezelése esetén elegendő 5 mm-es kenõcsík.

Függetlenül a betegség által okozott kórokozóktól, a szubjektív tünetek enyhítése után ajánlott további 2 hétig folytatni a kezelést.

a ótvar a kezelés időtartama 3-4 erythrasma - 2-től 4-ig, a színes zuzmó - 1-3 hét.

Ha a gyógyszer 4 hetes rendszeres alkalmazása után nincs klinikai javulás, akkor a páciens második mikrobiológiai vizsgálatra kerül, és újra megvizsgálja a kezelést.

Kenőcs használata a szájpenész a nők elzárhatják a gombasejtek terjedését, és - magasabb dózisok kijelölésével - teljes pusztulást biztosítanak. Terápiás célra a klotrimazol a szájpenész használjon 2 nap / nap, dörzsölje a kenőcsöt a perineum érintett helyére.

Bár a készítmény nem szívódik fel, ajánlott nem lenvászon.

A férfiak számára a szájpenész és más nemi szervek gombás fertőzései (candidiasis balanoposthitis, urogenitális candidiasis) ugyanaz, mint a nők esetében.

Kenőcsöt alkalmaznak a fityma és gigantyú a pénisz, és finoman dörzsölte a bőrt és a nyálkahártya. Több alkalmazás - 2 nap / nap.

A gyógyszer rosszul felszívódik a bőrbe, és a hatóanyagot a bőr felső rétege fokozatosan felhalmozódásának képessége jellemzi. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a Clotrimazole kenőcs nagy hatásfoka szájpenész férfiak és nők esetében.

Krém Clotrimazole: használati utasítás

A krém helyi alkalmazásra szolgál. a szájpenész és egyéb gombás betegségek Az érintett részeket a nap folyamán kétszer vagy háromszor alkalmazzák, és enyhén megdörzsölték.

Ha a mikoparaziták befolyásolják a nemi szerveket, a szájpenész a krémet mindkét partner egyidejűleg írja elő. a candida balanitis vagy balanoposthitis A klotrimazol-krém férfiaknak ugyanúgy használatos, mint a kenőcs.

A kurzus időtartama függ a használati utasítástól, és 1-2 (a candidal balanitis / vulvitis) 3-4 hétig (kb ótvar).

A betegség megismétlődésének megakadályozása érdekében nagyon fontos, hogy a fertőzés szubjektív tüneteinek eltűnése után ne folytassuk a kezelést további 2 héttel. Ha a terápia 4 hete után javul, a betegnek orvoshoz kell fordulnia.

Hüvelyi krém A clotrimazol 5 gramm dózisban 1 nap dózisban kerül a hüvelybe. 3 napon belül.

Utasítás a megoldásról

A Clotrimazole alkalmazásának megkezdése előtt a bőrt meleg szappanos vízzel (különösen az ujjak között) és jól megszáradva kell mosni. Az érintett területek kezelése 2-3 nap / nap. Az oldat mennyiségének elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy az egész érintett területre egyenletesen alkalmazható legyen.

Ha a bőr sérült, a folyékony Clotrimazole oldatot minden egyes mosáshoz fel kell használni.

A megoldás a legelőnyösebb adagolási forma a onychomycosisban. Ez annak köszönhető, hogy a legjobb penetrációs tulajdonságokkal rendelkezik.

a a szájüregi gombás elváltozások a nyálkahártya érintett területeit egy pamut törlővel vagy egy törlővel kezeljük, amelyen cseppeket korábban felhasználtunk (10-20 csepp elegendő minden fül kezelésére). Többszörös eljárások - 3-4 nap / nap.

A Clotrimazole egy órára történő alkalmazása után tartózkodjon ételtől és italtól.

A clotrimazol cseppek szintén hatásosak onomikoze, élesztőgombák okozta. A fülcseppeket a turundochek segítségével fecskendezik be: egy csavart vattacsíkot fel kell nedvesíteni az oldatban és 3-4 nap / nap. gyalog 5-10 percig a fülcsatornában. A kezelés 3-4 hétig tart.

Gel utasítás

A gél alkalmazásának módja hasonló a kenőcs alkalmazási módjához. A hatóanyagot az érintett epidermiszre 2-3 dörzsölés / nap. és dörzsölje könnyű mozdulatokkal.

Ennek az adagolási formanak az a sajátossága, hogy a gél jól eloszlik a bőrön, és ugyancsak felszívódik benne. Ez lehetővé teszi a kábítószer használatát, beleértve a nehezen hozzáférhető testrészek feldolgozását is.

Intravaginálisan a gélt ugyanúgy alkalmazzák, mint a klotrimazolos krém: 1 dörzsölés / nap. 5 grammnál. A kezelés időtartama 3 nap.

Hüvelyi tabletta Clotrimazole: használati utasítás

Egyéb előírások hiányában a Clotrimazole Acry tabletták és szinonimák a szájpenész és más nemi szervek gombás fertőzései alkalmazni:

 • 3 napig 1 tabletta 2 dózis / nap;
 • 6 napon belül 1 tabletta 1 dörzsölés / nap.

Hogyan kell beadni a hüvelyi tabletta Clotrimazole? A beadás előtt a tablettát eltávolítjuk a csomagolásból, és hűtött, forralt vízzel megnedvesítjük. Lépjen be a kábítószer kell a "fekvő a hátán" a térd hajlított a térd.

Annak érdekében, hogy a tabletta teljesen feloldódjon, és a klotrimazol cselekedjen, nedves környezet szükséges (egyébként a feloldatlan részecskék kiömlhetnek). Ezért a tablettát a lehető legmélyebben be kell illeszteni a hüvelybe. Optimális eljárás lefekvés előtt.

A kezelést le kell állítani a menstruációs időszak kezdete előtt. A menstruációs mentesítés kimossa a hatóanyagot, és nem lesz a kívánt hatás. A hüvelyi tabletta, a tamponok, a spermicidek, az intravaginális zacskók és minden más hüvelyi termék nem alkalmazható.

mert nemi szervi csatornák Szülés előtt 200 mg clotrimazol egyetlen injekciót adnak be egy nőnek.

a a terhesség a gyógyszer ellenjavallt 1 trimeszterben. A későbbiekben a klotrimazol nem befolyásolja hátrányosan a magzati fejlődést, de az alkalmazáshoz bizonyos kockázatok jelentkezhetnek.

Gyertya utasítások

Gyertyák szájpenész intravaginálisan alkalmazzák. A gyógyszert mélyen be kell fecskendezni a hüvelybe, egy naponta 6 napig. A második tanfolyam lebonyolítása orvosi tanácsadás után lehetséges.

Gyertyatartók Clotrimazole szájpenész és más urogenitális gombás fertőzések Ne használja a menstruációs vérzés ideje alatt. A kezelést be kell fejezni, mielőtt elkezdődik.

Terhesség alatt a gyógyszert ebben a dózisformában a 2. trimeszterben alkalmazzák, és olyan esetekben, amikor az anya számára várható előny meghaladja a magzatra gyakorolt ​​lehetséges kockázatokat.

A visszajelzések azt sugallják, hogy a gyógyszer gyorsan elpusztítja a gombák telepét és kiküszöböli a mycosis kellemetlen tüneteit. Más előnyök közé tartozik az alacsony ár és a dózisformák széles választéka.

túladagolás

A bőrön történő alkalmazásra és az akut méregtelenítés kockázatának intravaginális alkalmazása esetén nem, mert a clotrimazol nagyon kis mennyiségben lép be a szisztémás keringésbe.

A klotrimazol időnként történő beadásakor émelygés, anorexia, hányás, gasztrális és májműködési zavar léphet fel. Ritka esetekben vannak pollakiuria, hallucinációk, álmosság, bőr allergiás reakciók.

Ebben az esetben a beteghez enteroszorbensek és tüneti kezelés szükséges. Gyomormosás végezzük helyzetek, amikor egy életveszélyes dózis fogadták az előző órán, és jelenlétében látható túladagolás tünetei (hányinger, szédülés, hányás).

kölcsönhatás

Ha egyszerre használják a polién antibiotikumok (amfotericin B, natamycin, nystatin) a kábítószerek kölcsönösen elnyomják egymás tevékenységét.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

Óvja a nedvességtől és a fénytől. A tárolási hőmérséklet nem haladhatja meg a 25 ° C-ot. A krém, gél, kenőcs vagy oldat fagyasztása tilos.

Lejárat dátuma

A kúpok, krémek, oldatok, gél és hüvelytabletták a kiadás időpontjától számított 3 éven belül használhatók. A kenőcs eltarthatósága 2 év.

Különleges utasítások

Kerülje a lenyelést és a szemmel való érintkezést.

A gombás fertőzésekkel a test minden érintett területét egyszerre kell kezelni.

A hüvelyi tabletták alkalmazása, ha az orvos nem adott be más ajánlásokat, ellenjavallt az alábbi tünetek bármelyikének jelenlétében:

 • aciklikus vaginális vérzés;
 • véres kimerültség vagy patológiás vérzés a hüvelyből, méh vérzés;
 • vizelési zavar;
 • fájdalom az alsó hasban;
 • nyitott sebek, hólyagok vagy fekélyek a hüvelyben vagy a vulva;
 • a klotrimazolhoz kapcsolódó kellemetlen tünetek (irritáció, bőrpír, égés, duzzanat stb.);
 • hidegrázás vagy láz, 38 ° C feletti lázzal;
 • hányinger és / vagy hányás;
 • hüvelyi kibocsátás kellemetlen szaggal;
 • hasmenés;
 • fájdalom a vállnál vagy a háton.

Az újbóli fertőzés megelőzése érdekében a kezelést mindkét partner egyidejűleg írja elő. Az optimális adagolási forma a férfiak számára krém.

a trichomoniasis A gyógyszer mellett a kemoterápiás szereket szisztémás kezelésre is előírják (metronidazol belül).

Mi a legjobb kenőcs vagy krém Clotrimazole?

A fenti vagy az adagolási forma előnyben részesítése a jelzések függvényében történik. Kenőcs Clotrimazole-t a nők és a férfiak számára olyan betegségekre írják fel, amelyek fokozott szárazsággal és hámlással járnak.

Általában ezt dermatophytes mycosis bőr okozza (trihofitia, mikrosporiya) inguinalis epidermofit, erythrasma, chromophytosis, egyedi esetek sima bőr candidiasis, hibrid bakteriális és gombás fertőzések.

Gyulladásos folyamatok nedvesítése esetén célszerűbb olyan szárító hatású krémet használni.

Clotrimazole analógok

A gyógyászati ​​formák szinonimái külső használatra: Clotrimazole Acry, Amiklon, imidet, Kandibene, Kandizol, Candide, Kanesten, Canison, Funginal, Funugitsip.

A Vag analógjai. Táblázat.: Candide, imidet, Kandizol, Kandibene, Funginal, Candide-B6, Canison, Fungitsip.

Melyik a jobb: Candide vagy Clotrimazole?

Candide a klotrimazol szinonimája. Mindkét hatóanyag alapja ugyanaz az anyag, ezért nincs közöttük alapvető különbség.

Clotrimazole vagy Pimafucin - ami jobb?

A fő összetevő pimafutsin - antimikrobiális antimikotikus hatású nitamicin. Főleg a gyógyszerre való érzékenység penész és élesztő gomba (beleértve a szülést Penicillium, Candida, Cephalosporium, Aspergillus és Fusarium).

Kevésbé érzékeny a pimafutsin a Pseudoallescheria boydii és dermatophytes. Vagyis olyan helyzetekben, amikor a betegség oka a nemzetség gombája Epidermophyton, Trichophyton vagy Microsporum, A választást a Clotrimazole javára kell elvégezni.

A klotrimazol ritkábban alkalmazható túlérzékenységi reakciók esetén. Ráadásul kevésbé gyakori, mint pimafutsin, a nemi szervek mikroflórájának egyensúlyát megszegi.

Clotrimazole gyermekek számára

A gyermekeknél 1% -os oldat, kenőcs, gél és krém alkalmazásának tapasztalata hiányzik.

A tablettákat 12 éves kortól használják, feltéve, hogy a beteg menarche.

A gyertyákat nem rendelik gyermekekhez.

Clotrimazole terhesség és laktáció idején

Krém, gél, kenőcs, oldat, gyertya és vag. A terhesség alatt a tabletta a 2. trimeszterben alkalmazható.

A terhesség alatt történő alkalmazás biztonságosságára vonatkozó, szigorúan ellenőrzött vizsgálatokat a Clotrimazole alkalmazásával kapcsolatban az első trimeszterben nem írják elő.

Klinikai vizsgálatok a gyógyszer hatásáról termékenység a nőknél nem végeztek állatkísérletekben nem volt káros hatás.

Tabletták és gyertyák A clotrimazol terhesség alatt (a 2. és 3. trimeszterben) nem befolyásolja negatívan a magzatot, de az applikátor használata veszélyes lehet.

A szoptatáskor óvatosan alkalmazzák a gyógyszert, mivel nem ismert, hogy behatol-e a tejbe.

Gél, oldat, krém és kenőcs A clotrimazol terhesség alatt az érintett bőrre 2-3 nap / nap dózisú mioparazitákkal kerül alkalmazásra. Ha a hüvelytabletta fel van írva, be kell adni anélkül, hogy felvihetnénk. A kurzus időtartama függ a patológiás változások lokalizációjától, a betegség súlyosságától és a kezelés hatékonyságától.

A visszajelzések azt mutatják, hogy a legtöbb esetben a gyógyszer jól tolerálható, és a használatból adódó nemkívánatos reakciók nagyon ritkák.

Vélemények a Clotrimazole-ról

Oldat, kenőcs, krém, gél, gyertyák és klotrimazol hüvelyi tabletta - értékelések ékes bizonyítéka az a tény - ez egy jól bevált, olcsó és nagyon hatékony eszköze körömgomba és bőr, valamint urogenitális mycoses.

Ezenkívül a gyógyszer hatásos pigmentfoltok.

A Clostrimazole gyertyák véleménye a fórumokon többnyire a következők: "Csak ők és légy szájpenész. A megoldás olcsó, de tökéletesen segít. Nincs mellékhatás. "

A Clotrimazole fontos funkciói, amelyeket a kinevezés során figyelembe vesz, a lehetőség:

 • kúpok, tabletták, kenőcsök, oldatok, gél és krémek alkalmazása szájpenész terhesség alatt;
 • célú krém és kenőcs a nő szexuális partnere megelőzésére.

Nem kevésbé jó értékelés a férfiakról kenőcsök Clotrimazole és véleménye a krém. A drog egyetlen hátránya, a férfiak néha megjegyzik, hogy hosszú ideig kell alkalmazni.

Ár Clotrimazole

Ár klotrimazol kúpok Ukrajna - 14 UAH per csomag №6, ezen az áron a különböző városokban - Harkovban, Kijev és Odessza - gyakorlatilag azonos. Oroszországban a gyertyák ára a klotrimazollal 35 rubelből indul.

Ár klotrimazol kenőcs Ukrajnában - az UAH 7, Oroszországban lehet kapni kenőcsöt 65-72 rubel.. A klotrimazol hüvelyi tabletta ár változik 12-17 UAH ukrán, és 17-75 rubelt. az orosz gyógyszertárakban (mennyi a gyógyszer, attól függ, hogy melyik cég gyártják).

Az átlagár a megoldás 13,5 UAH. Oroszországban cseppeket lehet vásárolni 12-140 rubel. A költség a spray körülbelül 28 UAH.

A clotrimazole a tünetektől: a gyógyszer leírása és hatékonysága a betegség kezelésében

A clotrimazole egy hazai gombaellenes szer a hüvelyi gombából.

A gyógyszert gyertyák vagy hüvelytabletták formájában állítják elő belső használatra, krém vagy kenőcs - külsőleg.

Ez egyike a leghatékonyabb gyógyszereknek olyan széles körben elterjedt betegség kezelésében, mint a hüvelyi candidiasis.

Nemi betegségeket, által kiváltott behatolás a test élesztő Candida nemzetség, és azzal jellemezve, hogy a fejlesztés a gyulladás a bélés a hüvely, az úgynevezett szájpenész.

Ez a fertőzés nagyon gyakori. A gomba bárhol lehet - az élelmiszereken, a zöldségek és gyümölcsök felületén, a dermis, a száj, a légutak, a reproduktív rendszer. A mikroorganizmusok penetrációja a munka során is lehetséges. A gomba bejut az anya születési csatornájába a nyálkahártyába.

Az újszülött testében maradhat az életben. Gyengíti a szervezet védekező, hosszan tartó használata antimikrobiális szerek, hormonális zavarok, rossz életmód, az elhízás, a jelenlét a krónikus állapotok, cukorbetegség - amelyek mindegyike aktiválódását válthatják ki Candida gomba és annak további terjedését.

Mielőtt elkezdi használni a gyógyszert, forduljon szakképzett szakember segítségéhez. A betegség diagnózisa és terápiája csak nőgyógyászattal foglalkozhat. Minden nőnek meg kell értenie, hogy az öngyógyítás ebben az esetben ártalmas vagy rosszabb, komplikációkhoz vezethet.

A vaginális candidiasis jellemzi:

 • ödéma és kékesfehér színű külső nemi szervek megszerzése;
 • fájdalmas érzések a nemi közösülés során, a fájdalom lehet mind a nemi közösülés kezdetén, és kísérheti az egész folyamat során, és intenzívebbé válik a végéig;
 • a hüvelyen sűrű, tartós következetességű, savas szagú fehéres vagy sárgás-zöld folyadék megjelenése;
 • a külső nemi szerv viszketése.

A clotrimazol molekulatömege 344, 84. Ez az anyag fehér, patkányok kezelésére alkalmazható, melyet a gombák a szervezetbe való bejutása okoz. A klotrimazol vízben és éterben kevéssé oldódik, és fordítva jól oldódik alkohol, kloroform és polietilénglikol formájában.

A gyógymódot mind a nők, mind a férfiak, valamint a gyermekek kezelésére használják. A gyógyszer széles körben alkalmazható nőgyógyászati, vénás, dermatológiai és szülészeti gyakorlatokban. A klotrimazol a következő formákban áll rendelkezésre: oldatok, kúpok, kenőcsök, krémek.

A gyógyszer a következő hatásokkal jár:

 • protozoaellenes;
 • antibakteriális;
 • gombaellenes;
 • gyulladáscsökkentő.

A klotrimazolt a candidiasis vulvitis, vulvovaginitis, balanitis, trichomoniasis kezelésére írják fel.

Kategorikusan nem ajánlott a gyógyszer az egyéni intolerancia, valamint a terhesség első harmadában történő alkalmazására.

A pénzeszközök adagolását kizárólag a kezelőorvos választja ki.

A nem megfelelő gyógyszerek alkalmazása esetén mellékhatások is lehetnek: viszketés, csalánkiütés, ödéma, bőrpír, hólyagképződés, bőrkiütés, bőrkiütés - helyi alkalmazással.

A fő mellékhatások a klotrimazol külsőleges alkalmazását követően a genitális területből származó tusfehérjétől kezdve a következők közé tartoznak: öblítés, viszketés, puffadás, égetés, kibocsátás, pollakiuria. A klotrimazol időnként behatolva émelygés, hányás, fájdalmas érzés az epigasztrikus területen, álmosság, gyakori vágy a vizelésre, kiütések fordulhatnak elő.

A társadalom gyönyörű felének képviselőinek hormonális háttere olyan, hogy bizonyos érzelmek megjelenése normális lehet. A nők nem mindig figyelnek valamiféle kellemetlenség megjelenésére, amely a genitális candidiasis kezdeti megnyilvánulásaira jellemző. Azonban a gyulladásos folyamat növekedése és a genitális terület kellemetlensége a terhes nőt az orvoshoz fordítja. A fent leírtak szerint a clotrimazole ellenjavallt a terhesség kezdetén, és pontosabban az első trimeszterben.

Ne szedje a terméket a szoptatás alatt. Tájékoztatás arról, hogy az anyag bejut-e a tejbe, nem.

Az emberek nemi szervei olyan módon vannak elrendezve, hogy a gomba ne maradjon rájuk hosszabb ideig, vizelettel lemossák. Éppen ezért a társadalom erős feleinek képviselői sokkal kevésbé szenvednek candidiasisban, mint a nők.

A betegség duzzanata, viszketése és égése a pénisz fejében történik. A patológia kezelésére gyakran kenőcsöt kell alkalmazni. Annak ellenére, hogy hosszú ideig felszívódik, nagyon hatásos.

Egy kicsit óvintézkedések a gyógyszer alkalmazásakor:

 1. Kerülje a szemmel való érintkezést.
 2. Ne használja, ha a dermis integritása veszélybe kerül.
 3. Ne használjon zárt kötszereket a termék alkalmazása után.
 4. Az újbóli fertőzés, valamint a megelőzés megakadályozása érdekében mindkét partnernek terápiát kell vállalnia.
 5. Nem ajánlatos a gyógyszert menstruációval alkalmazni.
 6. Ha a gyógyszer használatából allergia van, szükséges tartózkodni.
 7. A Clotrimazole-szal csak természetes orvosával ismerkedjen meg.

A clotrimazole a tinktól az egyik leghatékonyabb és legkedvezőbb gyógyszer a candidiasis terápiájában.

Az emberek bizonysága megerősíti ezt. Például Valéria, Saratov, 40 éves, írja: "Sok éven át szenvedtem. Ez csak nem kellett próbálnia. Az orvos végezte a kúpokat, tablettákat és fecskendőket. Semmi sem sokat segített, egy idő után a tünetek visszatértek. Egy barátom tanácsolta a Clotrimazole-t. Olvasok fórumokon, a nők azt írják, hogy az igazság segít, úgy döntöttem, hogy használom. Gyertyákat használtam. Milyen meglepett, amikor néhány nap múlva szinte minden tünet eltűnt. Kiváló termék. "

És itt van Varvara, aki 37 évet ír Nikopolról: "Regisztráltam orvosra és nőgyógyászra. Erősen meggyalázta a viszketés és a külső nemi szervek területének égése. A Klotrimazolát hüvelytabletta formájában kinevezték vagy kinevezték. Kiváló eszköz. Öt nap elteltével minden megnyilvánulás eltűnt. Mindenkinek tanácsot adok. Ezenkívül a gyógyszer egy fillért sem okoz. "

A klotrimazol (tabletták) a tompán és az alkalmazott módon

A clotrimazol (tabletták), amelyeknek a tusfehérje fehéres vagy sárgás, kapszula. A készítmény jelentős mennyiségben tartalmaz klotrimazolt, keményítőt, magnézium-sztearátot, adipinsavat, crospovidont, kopovidont.

A vaginális tablettákat terápiára írják fel: élesztőszerű gombák által okozott nemi fertőzések; genitális superinfections.

A gyógyszer alkalmazása ellenjavallt olyan betegeknél, akik fokozott érzékenységet mutatnak a terhesség első trimeszterében lévő fő vagy kiegészítő összetevőkkel szemben. Ne szuvasodj be gyertyákkal is a szoptatáskor. Ez a gyógyszer ellenjavallt 16 évesnél fiatalabb gyermekek számára.

Tabletták A terhesség negyedik hónapja óta a clotrimazol a tinuszra előírt. A gyógyszerkészítménynek azonban célszerűnek kell lennie. A clotrimazol kizárólag a kezelőorvos engedélyével terhességgel kezelhető.

A gyógyszer kizárólag intravaginális alkalmazásra szolgál. A gyertyákat a lehető legmélyebben a hüvelybe helyezzük. A terápia időtartama hat nap, egy tabletta naponta. Fontos: a menstruáció alatt nem lehet terápiát végrehajtani. A gyertyák használatával gyakran helyileg alkalmazható gélt alkalmaznak.

A klotrimazol (kenőcs) és a betegség kezelésére való felhasználása

A klotrimazol (kenőcs) gombaellenes hatású, gyulladásgátló és antibakteriális is. A bőr gombás elváltozásainak kezelésére, a mycoses, pityriasis, felületes candidiasis kezelésére írják fel.

A kenőcs a következő komponenseket tartalmazza: klotrimazol, nipagin, propilénglikol, polietilén-oxid.

A klotrimazol antimikotikus hatása az ergoszterin szintézisében bekövetkező zavar, amely a gomba sejtmembránjának része, ami megváltoztatja a permeabilitását és a sejt további lízisét. Segít megszüntetni a dermis és nyálkahártyák viszketését és égését, kiküszöböli a mikroorganizmusokat, és ezáltal gyógyítja a patológiát.

A szájpenész, a nők, a férfiak és a gyermekek gyakran előírt Clotrimazole. A kenőcsöt naponta háromszor kell használni. Azonban tudnia kell, hogy különleges korlátozások vannak a gyógyszer terhesség alatt történő alkalmazásáról. Például, ez a gyógyszer ellenjavallt a terhesség első trimeszterében történő alkalmazásra.

A viszketés, égés, bizsergés, hólyagképződés, duzzanat megjelenése allergiát jelez. Ebben az esetben meg kell akadályozni a kenőcs alkalmazását. A kezelés átlagos időtartama egy hónap.

A Clotrimazole megfizethető és hatékony otthoni gyógymód, amely elősegíti a gyors helyreállítást.

A tusolás kezelése során tilos:

 • alkoholt fogyasztani;
 • szexuális életet vezet;
 • más gyógyszerek használata a nőgyógyász tudása és kinevezése nélkül;
 • önmagában növeli a dózist.

Jelentős mennyiségű szerkezeti analóg a Clotrimazole: Faktodin, Kanison, Candide, Kanesten, Amicon, Imidil, Lotrimin. Szigorúan tilos az öngyógyításra.

A készítmény alkalmazása előtt, ez vagy a gyógyszer, konzultáljon orvosával.

Clotrimazol krém a tollából

A "Klotrimazol" gyógyszer már régóta elnyerte a sok fogyasztó bizalmát, akik megértett és hatékony eszközként ismerik a candidiasis elleni küzdelmet. Mivel a termék gyertyák, kenőcsök, krémek és hüvelyi oldatok formájában áll rendelkezésre, minden páciensnek lehetősége van a legmegfelelőbb kezelési mód kiválasztására. A tamponból származó clotrimazol a kezelőorvosával folytatott egyeztetést követően kerülendő a krém alkalmazása mellékhatásainak elkerülésére.

Milyen esetekben alkalmazzák a Clotrimazole-ot

Az időigényes és olcsó krém nagyon népszerű hatékonysága és szerény költsége miatt. A Clotrimazole egyik fontos előnye a kórokozó mikroorganizmusok kiterjedt felsorolása, amellyel harcol. Az ágens gátolja a következő patogén gombák aktivitását:

 • dermatophytes;
 • Candida nemhez tartozó gombák;
 • streptococcusok,
 • stafillakokki;
 • Corynebacterium,
 • aktinomicéta,
 • Trichomonas.

A Clotrimazole-nak a szövetekben mélyen behatolható képessége miatt közvetlenül befolyásolja a candida hatását, gátolja a tevékenységüket és a létfontosságú folyamatokat, amíg teljesen el nem pusztulnak. A gyógyszert mind a nők, mind a férfiak a következő esetekben alkalmazhatják:

 • akut és krónikus candidiasis kezelésére;
 • a tüskés megismétlődés megelőzése;
 • mint kiújulásának megelőzésére gombás fertőzések, amelyek kiváltó meredek csökkenése immunitást, valamint a hosszú távú kezelés antibiotikumokkal, hogy megzavarják a hüvelyi flóra;
 • gombás betegségek komplex kezelésére;
 • mint terápiás és megelőző intézkedéseket az anya testének és reproduktív rendszerének a szülés előtti javítására.

A gyógyszer nem alkalmazható az individuális személy allergiájának jelenlétére a krém összetevőire, a terhesség első trimeszterében. Néha javasolt a készítmény szoptatás alatti tartózkodása.

Annak ellenére, hogy a szer nagyon ritkán okoz mellékhatásokat, mindegyik betegnek tudnia kell. A krém helyi alkalmazásával, viszketés és égés előfordulhat, a külső nemi szervek bőre vöröses árnyalatot kaphat, és kis kiütés borulhat fel. A kábítószer intravaginális adagolásával rendelkező nőknél néha viszkető, a nyálkahártyák égése és duzzanata érezhető. A szexuális bizonyítványon vagy fájdalmas érzéssel járnak.

A kenőcsök használatának jellemzői a kocsányok kezelésére

A Clotrimazole használatának ideje alatt a terápia eredményes kimenetelére vonatkozó szabályokat be kell tartani. A kenõkezelés során ajánlott tartózkodni az alkoholfogyasztástól. A gomba komplex kezelésében más gombaellenes szerek alkalmazása is hozzájárul a Clotrimazole hatásának jelentős csökkenéséhez. Ezért egy adott gyógyszer felírása kizárólag szakember lehet, amely a vizsgálat történetére és eredményére épül.

A sikeres kezelés előfeltétele a szexuális kapcsolatok terápiájának időtartama. Egy nem védett szexuális kapcsolat során a partnerek szexuális jelei irritációt és allergiás reakciót mutathatnak. Ha az óvszereket, a membránot fogamzásgátlóként használják, akkor védő tulajdonságaik jelentősen romlanak.

A gyógyszer nem függőséget okoz, és nem csökkenti annak hatékonyságát a hosszú távú kezelésben, vagy amikor szükség van a tusolás ismételt kezelésére.

Túró krém a Clotrimazolból

A terápiás krém alkalmazása után a gombás sejtek aktivitásának, növekedésének és osztódásának gátlása következik be. A kezelés végén minden patogén mikroorganizmus teljesen elpusztul. A legjobb hatás elérése érdekében naponta kétszer ajánlott a hatóanyagot az érintett területre alkalmazni. Ebben az esetben a kezeknek és a nemi szerveknek tisztának kell lennie. Szintén kötelező a beteg szexuális partnere kezelése, mivel a tollat ​​nem védett szexuális kapcsolat révén közvetítik.

A kenőcs krémet megkülönböztető jellemzője a könnyű textúra, melynek köszönhetően gyorsan felszívódik és nem hagy nyomot a ruhaneműen vagy a ruhákon.

Számos beteg teszi a közös hibát, hogy félreteszik a kezelést. A clotrimazol gyorsan megszünteti a candidiasis negatív jeleit, mint a viszketést és az égést, ami egy személy számára a terápia végét jelző jele. A krém gyors megkönnyebbülést hoz, de ez nem jelenti azt, hogy a beteg leállíthatja a kezelést. Még a tünetek eltűnése után is folytatnia kell a krém használatát az orvos kinevezésének teljes időtartamára. Csak ebben az esetben nem lehet aggódni, hogy a betegség megújult erővel fog megnyilvánulni.

Ha 30 nappal a krém alkalmazása után a beteg állapota nem javul, és nincsenek látható változások, vagy elhanyagolhatóak, konzultáljon orvosával. Általában ilyen helyzetekben ajánlott ismételt vizsgálatokat végezni a diagnózis megerősítéséhez. Ha a candidiasis ismételten meghatározásra kerül, akkor a páciens más, a molybogyó kezelésére szolgáló gyógyszereket is kiválaszt.

A tinktúra népi gyógymódokkal való kezelése

A hagyományos jogorvoslatok mindig jobban kiegészülnek a népi receptekkel, amelyek gyakran a természetes gyógynövényekből vagy húslevesekből állnak.

A gyors eredmények érdekében az alábbi ajánlásokat kell használni:

 • a külső nemi szervek higiéniájához rendszeresen használjon kátrányos szappant;
 • öblítsék fel a nemi szerveket a kamilla, a zsálya és a földimogyoró infúziójával;
 • naponta készítsen kádfürdőt szódával és jód hozzáadásával;
 • hogy az érintett területeket mézzel kezeljük, felforrósított vízben 1:10 arányban.

A nőkben a candidiasis elleni küzdelem nagyon hatékony intézkedése a hüvely fecskendezésével történik természetes kivágásokkal és infúziókkal. Bármely kísérlet a betegség leküzdésére a leginkább kellemetlen módon végződik, ezért mielőtt bármilyen intézkedést megtehetne, tanácsos orvoshoz fordulni.

Clotrimazole a gomba elleni küzdelemhez

A clotrimazol olyan gyógyszer, amelyet széles körben alkalmaznak gombás fertőzések kezelésére élesztő vagy élesztőszerű gombák által.

Rövid leírás

Rövid leírás Clotrimazole: a gyógyszer fő hatóanyaga imidazolszármazék. A cselekvési mechanizmus alapján bizonyos anyagok - szterinek (ergoszterin) szintézisének megsértése. Ennek eredményeként - élesen lelassult az újabb és helyreállítása a „régi” sejtmembránjában gombasejtek, növeli a hidrogén-peroxid koncentrációja a sejtekben alegységek, ami végső soron a halálához.

Kis koncentrációkban - lassul, magasban - a gomba megöli a ketrecet. Ez rendelkezik antibiotikus tulajdonságai (érinti staphylococcus, streptococcus, Corynebacterium gardenelly, bakteriody), és lassú a növekedés, protozoonok (Trichomonas).

A fő hatásspektrum: élesztőszerű gombák (különösen Candida albicans ellen.), Dermatophyte (Microsporum, Trichophyton, Epidermophyton); Torulopsis, Rhodotorula - élesztő, valamint az Aspergillus és Penicillium csoport mikroorganizmusai.

A gyógyszer hozzávetőleges ára

A kibocsátás formája

ár

gyártó

OJSC Synthesis (RF), GlaxoSmithKline Pharmaceuticals (Nagy-Britannia).

A klotrimazol indikációi

A Clotrimazole alkalmazási területei:

 • Akut és krónikus vaginális candidiasis
 • A türelmi megújulás megelőzése
 • Megelőzése visszatérő hüvelyi gombás fertőzések, amelyek fejlesztése az elsődleges vagy másodlagos immunhiány vagy hosszan tartó használata antibiotikumok, bakteriális hüvelyi megsértése táj
 • A bőr és annak származékai (dermatomycosis, trichophytosis, microsporia, gomba paronychia stb.) Szisztémás gombás betegségeinek összetett terápiájában
 • Szülés előtt - az anya nemi szervének gyógyítása

Ellenjavallatok

Ellenjavallatok A clotrimazole a következő:

 • A gyógyszerkomponensek intoleranciája (allergia) (még a múltban is)
 • Terhesség (különösen 1 trimeszter)
 • Relatív ellenjavallat - szoptatás (laktáció)

Mellékhatások

A Clotrimazole mellékhatásai:

 • Helyi alkalmazással, viszketés, bőrpír, kiütések, ödéma, égő; ritkán hólyagok.
 • A készítmények intravaginális alkalmazásánál - viszketés, égő érzés, ödéma, fájdalom a szexuális bizonyítvánnyal vagy cselekvéssel, hüvelyből való eloszlás, cystitis,

Különleges utasítások

A terhesség idején (2 és 3 trimeszter) a klotrimazol alkalmazása nem ajánlott.

Nem ajánlatos a gyógyszert gyermekeik formájában a menstruáció során alkalmazni.

A kezelés időtartama alatt ajánlott kizárni a szexuális életet. A nem védett együttélés esetén a gyógyszer (helyi formában történő alkalmazás esetén) a szexuális partner genitális bőrének helyi allergiás reakcióit okozhatja. Amikor óvszereket vagy membránokat használnak, fogamzásgátló tulajdonságaik csökkentek.

Nem szoktam hozzá.

A gyógyszertár felszabadítja az orvos receptjére

Felhasználhatósági időtartam - 2 év a gyermekektől távol tartandó helyen.

A klotrimazol foltosodási módja

Az akut és krónikus duzzanat általános kezelésének módja a következő: hüvelyi gél vagy krém adagokban kb. 5 g-t injektálunk a hüvelybe naponta egyszer 3 napig. Krónikus - legfeljebb háromszor 14 napon belül.

A vaginális tablettákat (500 mg, 200 mg, 100 mg) naponta 1 alkalommal adják be 1, 3 és 7 napra, kombinálva a külső genitáliák helyi gyógyszerekkel való kezelésével.

A krónikus duzzanat kezelésekor és a kezelés időtartama alatt a gyógyszerek kombinációit kizárólag az orvos határozza meg.

Clotrimazole analógok

Clotrimazole analógok: Candide, Ganisten, Antifungol és mások.

További információk

Az én esetemben a pelyhesség bizonyos párnák miatt következik be. Elég egy órát, majd több napig viszketést és kisülést. A tusolás elleni küzdelemben a clotrimazole - vaginális kúpok segítik. A csomag 6 darabot tartalmaz. A tünetek enyhítésére 3 db. Egy olcsó és hatékony eszköz. Meg kell próbálni a kenőcsöt.

Általában csak a klotrimazollal mentem el a tőről. Elégedett benne és az árban, valamint a kezelésének minőségében. Kenőcsöt kapok rendszerint, sokkal kényelmesebb számomra. Az egyetlen dolog kínos, ezek mellékhatások. Ezért bárki, aki klotrimazollal kezelni kívánja, figyeljen arra, hogy viszketés, égés és duzzanat jelentkezhet. Ezért jobb konzultálni orvosával.

Hosszú ideig szenvedett hüvelyi gomba miatt. Milyen drogok nem próbálkoztak, még a vezetőhöz is. A férjével általában nagy problémák voltak, csak a család nem szétesett. Nemrég elkezdték a "Clotrimazole" gyógyszer hüvelykúp formájában történő alkalmazását. Egy hétig tartott, és nem fogod elhinni, sokkal könnyebb lett, a viszketés és a fájdalmas érzések eltűntek, a váladék mennyisége csökkent. Nem hiszem, hogy ez a gyógyszer csodaszer, de ajánlom. Ne felejtse el orvoshoz fordulni!

Ez a közös gombás betegség, mint a mocsár, nagyon nehéz gyógyítani. Ezt én magam ismerem. Hosszú ideig kezelt szakemberrel próbált egy csomó drogot. A viszketés és kellemetlen érzés miatt ideges lettem, nem tudtam, hová helyezzem magam. Míg nekem egy illetékes orvos nem tanácsolta a Clotrimazolumot gyertyákban. A tünetek nagyon gyorsan eltűntek, szó szerint a harmadik használat után. Nagyon hatékony és olcsó gyógyszer.

Kihasználtam ezt a károsítást metrogil plusz, már van a készítmény klotrimazol. De a második alkalom, attól tartok, hogy elveszem, és hirtelen megszoktam.

Nagyon szeretem a clotrimazolot. De a közelmúltban a nyálkahártya megszáradt, és égő érzés volt. Egy nőgyógyász tanácsa után elkezdett venni a metrogyl plus-ot. Zavarba ejtő, hogy két komponens helyett egy, de talán jobb.