Clotrimazole kúpok

A klotrimazol egy szintetikus gombaellenes és antibakteriális szer, amely imidazolra épül. Ez ellen hatékony egy nagy csoport dermatophyták, élesztők és gombák, Trichomonas, és néhány baktérium - streptococcusok, staphylococcusok, Bacteroides, gardnerellas.

A hatóanyag aktivitási szintje közvetlenül függ a koncentrációjától: kis mennyiségben gátolja a betegség kórokozóinak szaporításához szükséges fehérjék szintézisét.

Ebben a cikkben megfontoljuk, hogy az orvosok hogyan írják le a klotrimazol kúpokat, beleértve a gyógyszertárakra vonatkozó használati utasításokat, analógokat és árakat. A Clotrimazole-t már használó emberek tényleges megjegyzései a megjegyzésekben olvashatók.

Összetétel és kibocsátás formája

A vaginális kúpok hatóanyaga a klotrimazol, amely gombaellenes szer. A clotrimazol speciális enzimekkel való kölcsönhatásának eredményeképpen nő a hidrogén-peroxid koncentrációja, ami hozzájárul a gombasejtek elpusztításához.

kúpok Összetétel: egy kúpot tartalmaz 100 mg hatóanyagot, és a bázisnak az összeget megszerzéséhez szükséges kúp tömege 2 alapjául kúpok a félszintetikus glicerideket tartalmaznak klotrimazol.

Klinikai-farmakológiai csoport: olyan gyógyszer, amely gombaellenes hatással van topikális alkalmazásra a nőgyógyászatban.

Milyen segítséget nyújt a gyertya Klotrimazol?

A klotrimazol kúpok alkalmazása a magzat hordozása során megfelelő a gombás fertőzések és a candidiasis elleni küzdelemben, azonban a terhes organizmus egyéb kórtörténeteit is ki kell emelni. Ezek a következők:

 • trichomoniasis;
 • a születési csatorna gyógyulása;
 • ótvar;
 • szájpenész.

A Clotrimazole kúpok egyéb jelei ismertek, azonban ezeket el kell hagyni, mivel rendkívül ritka a magzat kialakulása.

Használati utasítások

Hüvelyi tabletta A clotrimazol-t naponta 1-nél a lehető legmagasabban be kell adni a hüvelybe, legjobb esténként. A clotrimazol-ot speciális, a kábítószerhez kötődő, a fekvő pozícióban lévő applikátorral kell beadni.

Egyéb előírások hiányában a klotrimazol és a genitális gombafertőzések és egyéb gombafertőzések szinonimák:

 • 3 napig 1 tabletta 2 dózis / nap;
 • 6 napon belül 1 tabletta 1 dörzsölés / nap.

A kezelést le kell állítani a menstruációs időszak kezdete előtt. A menstruációs mentesítés kimossa a hatóanyagot, és nem lesz a kívánt hatás. A hüvelyi tabletta, a tamponok, a spermicidek, az intravaginális zacskók és minden más hüvelyi termék nem alkalmazható.

Megtalálták az esküdött ellenséges gombás körmöket! A körmöket 3 napon belül megtisztítják! Vedd el.

Milyen gyorsan normalizálják az artériás nyomást 40 év után? A recept egyszerű, írja le.

Belefáradt a nyálkahártyákba? Van kiút! Néhány napon belül gyógyítható otthon, szükség van rá.

A férgek jelenléte azt mondja, hogy az SMELL a szájról van! Naponta egyszer, csepp vizet inni.

Ellenjavallatok felhasználásra

A clotrimazol a felszabadulás minden formájába nincs olyan betegeknél, akik túlérzékenyek a gyógyszer komponenseire. Az utasítás szerint a Clotrimazole ellenjavallt nőknél a terhesség és a laktáció idején.

Mellékhatások

Általában a klotrimazol kúpokat általában a betegek tolerálják, de a fokozott egyéni érzékenységű egyéneknél negatív reakció alakulhat ki a gyógyszerrel szemben:

 1. Helyi reakciók - a hüvely viszketése és égése, colpitisfejlődés, nyálkahártya ödéma, hyperemia;
 2. A nemi szervekből származó váladékok fokozása;
 3. A vizeletürítés számának növekedése;
 4. Nemi érzés a nemi közösülés során.

Mindezek a jelenségek nem veszélyesek, és gyakran nem igénylik a gyógyszeres kezelés visszavonását. Ha a mellékhatások súlyosak, a betegnek orvoshoz kell fordulnia.

Clotrimazole analógok

A klotrimazol az egyik legkedvezőbb árfekvésű ár és hatékony gombaellenes szerek. Bizonyos esetekben azonban, ha nincs megfelelő hatása, a következő gyógyszerek helyettesíthetők:

Mindezek az alapok olcsóak és hatékonyságiak. A különbség a kimenet és az összetétel formája.

A klotrimazol kúpok átlagára a gyógyszertárakban (Moszkva) 20 rubel.

Clotrimazole készlet: használati utasítás

A clotrimazol egy kifejezett gombaellenes hatású gyógyszer, amely számos dózisformában rendelkezésre áll, és széles körben alkalmazzák a nőgyógyászatban.

A készítmény összetétele és formája

A clotrimazol hüvelyi adagolásra alkalmas, fehér színű, hosszúkás kúpok formájában kapható, kontúrcellás buborékfóliákban a dobozban, a mellékelt leírással.

A gyertyák fő hatóanyaga a Clotrimazole, 1 kúp formájában 100 mg ez a komponens.

Farmakológiai tulajdonságok

A gyógyszer fő hatóanyaga - A klotrimazol helyi hatású antifungális szer.

A gyógyszer terápiás hatását az ergoszterin, a gombás sejtek membránjában lévő anyag megzavarása okozza, amelynek következtében a permeabilitás változik, és további sejthalál is megfigyelhető.

Klotrimazol mutat magas terápiás tevékenység bőrgombákkal, élesztők Candida, penészgombák, valamint az ügynökök sokszínű zuzmó.

Használati utasítások

Vaginális kúpok Klotrimazol pácienseknek adjuk be, a gombás betegségeinek kezelésére a genitális traktus, valamint a fertőzések által okozott kórokozók érzékeny klotrimazol.

Ellenjavallatok

A terápia megkezdése előtt egy nőnek átfogó vizsgálatot kell végeznie és tanácsos egy nőgyógyászral. A kezelést az utasítások részletes felülvizsgálatával kell kezdeni. A gyógyszer alkalmazása ellenjavallt:

 • Fokozott egyéni érzékenység a clotrimazolhoz;
 • Terhesség az első trimeszterben;
 • A szoptatás ideje;
 • Menstruáció.

Adagolás és adminisztráció

A gyógyszer napi adagját szakemberenként írja le minden egyes beteg számára, testének jellemzőitől és a vizsgálatok eredményétől függően. A kúpok utasításai szerint a kúp beillesztése a daganatokba 1 dózisig kell beilleszteni a hüvelybe. A kezelés időtartama 5-7 nap. Szükség esetén a terápia folytatása megismétlődik orvosával történő előzetes konzultáció után.

Ha a gombás betegség klinikai tünetei nem válnak kevésbé hangsúlyossá, vagy éppen ellenkezőleg, a nő állapota rosszabbodott, akkor a lehető leghamarabb orvoshoz kell fordulnia az előírt kezelés és diagnózis megfelelőségének tisztázása érdekében.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Kúpok alkalmazása A clotrimazol a terhesség első trimeszterében ellenjavallt, mivel nincs adat a főkomponensnek a magzat fejlődésére gyakorolt ​​hatásának biztonságosságáról.

A döntést arról, hogy a Clotrimazole kúpok beadhatók-e a terhes nőknek a második és harmadik trimeszterben, a nőgyógyász a beteggel az anya előnyeinek alapos megítélése és a magzat kockázata után veszi át.

A gyógyszer alkalmazása ebben a dózisformában a szoptatás ideje alatt szakemberrel való konzultáció után lehetséges. Szükség esetén ajánlott egy időre megszakítani a szoptatást.

Nemkívánatos események

Általában a klotrimazol kúpokat általában a betegek tolerálják, de a fokozott egyéni érzékenységű egyéneknél negatív reakció alakulhat ki a gyógyszerrel szemben:

 • Helyi reakciók - a hüvely viszketése és égése, colpitisfejlődés, nyálkahártya ödéma, hyperemia;
 • A nemi szervekből származó váladékok fokozása;
 • A vizeletürítés számának növekedése;
 • Nemi érzés a nemi közösülés során.

Mindezek a jelenségek nem veszélyesek, és gyakran nem igénylik a gyógyszeres kezelés visszavonását. Ha a mellékhatások súlyosak, a betegnek orvoshoz kell fordulnia.

túladagolás

Mivel a gyógyszer lokálisan hat, és a klotrimazol véráramba történő felszívódása elhanyagolható, a túladagolás kialakulásának kockázata a kúpok hosszantartó használata mellett gyakorlatilag sem létezik. Ennek ellenére ne lépje túl az utasításokban feltüntetett vagy az orvos által előírt adagot, mert ez a fent leírt mellékhatások növekedéséhez vezethet.

Baleset esetén beléptetését kúpok, amely gyakran előfordul a gyermekek fiatal korban, felügyelet nélkül hagyni, nincs komoly fenyegetést élet nem merül fel, de kialakulhat hányinger, hasi fájdalom, étvágytalanság. Ilyen helyzetben a gyomrot le kell öblíteni a betegnek és az enteroszorbensek be kell lépni.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

A gyógyszer nem adható a betegeknek egyidejűleg a Nystatin vagy a Natamycin alkalmazásával, mivel ez a gyógyszer kölcsönhatás jelentősen csökkenti a Clotrimazole terápiás hatását.

Használata során vaginális kúpok nem ajánlott vaginális douching, mivel ez gátolhatja a hatását klotrimazol.

Különleges utasítások

Mivel gyakran a gombás fertőzések nemi úton terjed, célszerű elvégezni kezelésére mind a szexuális partnerek, különben Klotrimazol kúpok hatás nem hosszabbítható.

A fejlesztés az ödéma, a hüvely nyálkahártyáján gyulladás a hólyag és erős égető kábítószer kezelést abba kell hagyni, és tájékoztassa orvosát, talán ez az eszköz nem felel meg Önnek, és a szakember úgy dönt, egy másik gyógyszert.

Amikor a gombafertőzés a kúp szájperemére és perianalis területére terjed, a klotrimazolt Clotrimazol krémmel kombinálják a maximális terápiás hatás elérése érdekében.

A kúpokat nem olyan lányok kezelésére írják fel, akik még nem léptek fel szoros kapcsolatban a partnerrel.

A menstruáció alatt a gyógyszert nem kezelik. A gyógyszeres kezelés alatt súlyos májbetegségben szenvedő betegeknek rendszeresen monitorozniuk kell a funkcionális állapotát.

Klotrimazol a kúpok formájában nincs hatása a központi idegrendszerre, és gátolja az arány a pszichomotoros reakciók.

Clotrimazole gyertyatartók analógjai

Analóg a terápiás hatása a gyógyszer Klotrimazol a következő gyógyszerek:

Mielőtt a klotrimazol kúpokat a felsorolt ​​analógok valamelyikével helyettesítenék, konzultálni kell szakemberrel.

Hagyás és tárolás

A gyógyszer gyógyszertárakban orvosi rendelvény nélkül vásárolható meg. A kúpokat gyermekektől távol kell tárolni 8 ° -nál nem magasabb hőmérsékleten, legfeljebb 24 hónapon belül a csomagoláson feltüntetett gyártási időponttól számítva.

Gyertyák Clotrimazole ár

A Clotrimazol átlagos költsége hüvelykúp formájában a moszkvai gyógyszertárakban 49 rubel csomagonként.

klotrimazol

◊ Hüvelyi kúpok henger alakú, fehérről fehérre sárgás színárnyalat; A vágásnál megengedett egy légrúd vagy egy tölcsér alakú mélyedés.

Segédanyagok: félszintetikus gliceridek (elegendő mennyiség 2 g tömegű kúp előállításához).

6 db. - cellás kontúrcsomagolás (1) - doboz kartonból.

A klotrimazol széles spektrumú gombaellenes szer helyi alkalmazáshoz. A gombaellenes hatása klotrimazol (imidazol-származékok) össze van kötve a megsértése az ergoszterol szintézisét, egy komponense gombasejt membránok, amely módosítja a membrán permeabilitás és káros következményeket a sejtek lízisét. Alacsony koncentrációban fungisztatikus hatást, nagy - fungicid, nem csak az osztódó sejtekben. A fungicid koncentráció kölcsönhatásba lép mitokondriális és peroxidáz enzimek, megnövekedett koncentrációit eredményezheti hidrogén-peroxid legfeljebb egy toxikus anyag, amely szintén hozzájárul a megsemmisítése a gombasejtek.

Efektiven dermatofiták (Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Epidermophyton floccosum, Microsporun canis), penészek és élesztők (Candida nemzetségbe, Torulopsis glabrata, a nemzetség Rhodotorula), valamint a több színű lichen kórokozó Pityrosporum orbiculare (Malassezia furfur).

A klotrimazol intravaginális adagolásakor a felszívódás a beadott dózis 3-10% -a. A hüvelyi szekréció magas koncentrációi és az alacsony vérkoncentrációk 48-72 órán át fennmaradnak, és a máj gyorsan biotranszformálódik az inaktív metabolitokká.

A nők és serdülőkorúak (a szexuális aktivitás megindulása után) a gyógyszert a Candida nemzetség (candidiasis vulvovaginitis) élesztőgombái okozta nemi fertőzések kezelésére használják; valamint a clotrimazolra érzékeny mikroorganizmusok által okozott genitális superinfections.

Túlérzékenység, terhesség I. félévében, menstruációs időszak (ebben az adagolási formában).

Óvatosan: laktációs időszakban.

Csak intravaginális alkalmazásra. A nők és a serdülő lányok (kezdete után a szexuális aktivitás) adagoljuk, este vaginális kúpok a hüvelybe olyan mélyen, amennyire csak lehetséges a hanyatt fekvő helyzetben alatt enyhén hajlított lábak, naponta 6 napig, 1 hüvelykúp 100 mg. A kezelés második szakasza orvosi tanácsadás után lehetséges.

Viszketés, égő és duzzanat a nyálkahártya a hüvely, hüvelyi folyás, fejfájás, gyomorfájás, gyakori vizelés, interkurrens cystitis, égő érzés a pénisz szexuális partnerek, fájdalom közösülés során.

A gyógyszer lokális alkalmazása az ajánlott adagot meghaladó dózisokban nem okoz életveszélyes reakciókat és feltételeket. A kábítószer nem kívánt felhasználása esetén (belsőleg) a következő tünetek lehetségesek: anorexia, émelygés, hányás, gastralgia, májkárosodás; ritkán - álmosság, hallucinációk, pollen, bőr allergiás reakciók.

Nincs specifikus antidotum. Szükség van aktív szénre. Szükség esetén a kezelés tüneti.

Az amfotericin B, nystatin, natamycin együttes alkalmazásával a klotrimazol aktivitása csökkenhet.

Az urogenitális újrafertőzés megelőzése érdekében szexuális partnerek egyidejű kezelésére van szükség.

A súlyos helyi reakciók (irritáció) vagy a túlérzékenységi tünetek megjelenése megköveteli a kezelés abbahagyását.

Ha a külső nemi szervek (labiák, vulvák) egyidejű fertőzését észlelik, akkor a kúpok intravaginális alkalmazását kombinálni kell a klotrimazol helyi külső alkalmazásával krém formájában.

A májelégtelenségben szenvedő betegeknek időnként ellenőrizniük kell a máj funkcionális állapotát.

A járművek vezetésére és a potenciálisan veszélyes mechanizmusok kezelésére gyakorolt ​​hatás: a gyógyszer alkalmazása nem befolyásolja a járművek vezetését és a potenciálisan veszélyes mechanizmusok kezelését.

Ellenjavallt a terhesség első trimeszterében. A terhesség II. És III. Trimeszterében és a szoptatás alatt a gyógyszer célját egyedileg kell eldönteni (amikor az anya tervezett alkalmazása meghaladja a magzatra vagy babara gyakorolt ​​lehetséges kockázatot).

A készítményt száraz, sötét helyen, 15-25 ° C-on kell tárolni. Tartsa távol gyermekektől.

Felhasználhatósági időtartam - 3 év. Ne használja a lejárati dátumot követően.

Clotrimazole kenőcs és kúpok - használati utasítás

klotrimazol- szintetikus széles spektrumú gombaellenes szer. A gyógyszer hatásos a legtöbb gombafertőzés okozó ágenseivel szemben. A statisztikák szerint a felnőtt lakosság egyharmada gombás fertőzésekkel szenved. A fertőzés fertőzésével nagyon könnyű, a gombaspórák évek óta fennmaradnak a környezetben, és kedvező pillanatokat várnak. A mikroorganizmusok porral szállíthatók, behatolhatnak a házba állati szőrrel, vagy várakozhatnak az időben a medence nedves környezetében, nyilvános fürdőben, edzőteremben.

A gombattól való védelem elősegíti a mycosis leküzdésére tervezett modern gyógyszereket. Egy ilyen népszerű és széles körben használt gyógyszer Clotrimazole. A gyógyszert a múlt század 60-as években szintetizálták, és azóta sikeresen alkalmazzák a bőrgyógyászati ​​gyakorlatban számos gombafertőzés megelőzésére és kezelésére.

A gyógyszer kétségtelen előnyei a biztonság, a hozzáférhetőség és a különféle felszabadulási formák, amelyek lehetővé teszik a kényelmes alkalmazás kiválasztását a sérülés lokalizációjától függően. Lássuk közelebb a Clotrimazole-t, és meséljünk a jellemzőiről, előnyeiről és használatuk módjáról.

Clotrimazole - termékleírás

A klotrimazol egy gombaölő helyi szer, amely az imidazol-származékok csoportjából származik. Aktív hatóanyag - klotrimazol. Intézkedése a sejtmembránok megsemmisítésére és a gombák sejtmembrán tulajdonságainak változására irányul, aminek következtében a mikroorganizmusok növekedése és osztódása megszűnik, és a gomba meghal.

Kis koncentrációban a hatóanyag fungisztatikus hatást fejt ki (megállítja a gombasejtek növekedését), magas koncentrációban - fungicid (a gombák halálát okozza). Klotrimazol van egy széles spektrumú antibakteriális és gombaellenes hatással rendelkezik, és hatásos a legtöbb élesztő és penészgombák, dermatofiták és egyéb káros mikroorganizmusok. Van antitrichomonadnym és anti-amoebic hatása, aktív ellen erythrasms és kórokozók a színes lichen.

Külső alkalmazás esetén a klotrimazol nem szisztémás hatásokkal rendelkezik, és szinte nem okoz mellékhatásokat, mivel nem szívódik fel a véráramba. A májban a hatóanyag feloldódik és eltávolítja a szervezetből a belekben és a vesékben.

A kibocsátás formája

A klotrimazol kedvezően különbözik a többi antimikotikumtól különböző felszabadulási formákkal. A készítményt a következő változatokban állítjuk elő:

Külső használatra

Helyi használatra

 • Tabletták (hüvelyi) 100 és 500 mg.
 • Gyertyák (hüvelyi) 100 mg

Vegyük fontolóra, hogy milyen indikációkban alkalmazzák a Clotrimazole különböző formáit.

bizonyság

A clotrimazol a kórokozók által okozott gombás fertőzések kezelésére szolgál, amelyek érzékenyek a gyógyszer hatására. A gyógyszer hatásos a következő feltételek mellett:

 • A bőr gombás sérülései (trichophytosis, mycosis, pityriasis, multicolored lichen, erythrasma).
 • Másodlagos bakteriális fertőzések (pyoderma, streptoderma).
 • Mycosis láb (onychomycosis, paronychia, interdigital gomba).
 • Genitális fertőzések és felülfertőződések (trichomoniasis, vulvovaginitis, balanitis candidiasis, tuska).
 • Stomatitis.

A gyógyszer segíti a gombás pelenka kiütést és eróziót, mikroszporúságot, epidermofitát. Ezenkívül a gyógyszeres kezelést azért írják fel, hogy megakadályozza a nőivarú húgyúti rendellenességek gombás elváltozásainak megismétlődését, hosszan tartó antibiotikum-kezelés hátterében.

Klotrimazol tabletták és gyertyák kifejezetten a hüvelyi fertőzések kezelésére blastomikoticheskih, vaginális candidiasis (szájpenész), valamint a rehabilitációs női genitális traktus előkészítése szülés.

Kúpok, kenőcsök és tabletták használatára vonatkozó utasítások Clotrimazole

Szerint a használati utasítást a klotrimazol, a felhasználás előtt a külső készítmény formákban (kenőcs, krém, gél), az érintett területet kell előmosás meleg szappanos vízzel, és szárazra egy puha kendővel. A gyógyszer ajánlott vékony réteget alkalmazni és enyhén dörzsölni. Az eljárást naponta 2-3 alkalommal végezzük. Annak érdekében, hogy kezelni a bőr tenyér méretű elegendően szorítani a cső kenőcsök szalag 5 mm hosszú.

A kezelés időtartama függ a lézió súlyosságától, a gomba helyétől, a betegség klinikai képétől. Így a bőrmikózumok átlagosan körülbelül 4 hétig tartanak, a pityriasis tünetei 7-20 napon belül eltűnnek. A lábak és szögek gombafertőzésével a gyógyszeres terápiát a látható tünetek megszüntetését követően 2 hétig kell folytatni.

A vaginális kúpokat és a tablettákat a lehető legmélyebben be kell illeszteni a hüvelybe. Az eljárás ajánlott lefekvés előtt. A hatóanyag hátoldalon fekvő helyzetben van, kissé hajlított lábakkal. A gyertyák bevezetésének megkönnyítése érdekében speciális készletet használhat a készletben. A tabletta bevezetése előtt kissé meg kell nedvesíteni, enyhén forró vízzel, ez megkönnyíti annak gyors feloldódását.

6 napig adjon meg 1 hüvelytablettát vagy 1 kúpot (100 mg). A tablettákkal vagy kúpokkal végzett kezelést a menstruáció megjelenése előtt be kell fejezni. A hüvelyi készítmények terápiája során el kell hagyni a spermicidek és a fecskendők használatát. Szükség esetén az orvos előírhatja a második kezelést.

A terápia kiegészíthető a klotrimazol kenőcs egyidejű alkalmazásával. A trichomoniasis kezelésére a vaginális tablettákat a metronidazollal együtt írják elő. Ha a vaginális tablettákat a nemi szerv szedése előtt szedés előtt szedik, 200 mg klotrimazol egyszeri beadását írják elő.

A candida balanitisben a férfiaknál és a nyálkahártya vulvitisben a nőknél javasolt a Clotrimazole krém egyidejű alkalmazása mindkét partner számára. Alkalmazza naponta 2-3 alkalommal, az érintett területre 7-14 napig.

A klotrimazol a nemi szervek gombafertőzésével rendelkező férfiak számára krémként és kenőcsként használható. A gyógyszert gondosan alkalmazzák a pénisz fejére és a fitymába, és könnyen dörzsölni. Bár a gyógyszer nem teljesen felszívódik, nem ajánlott lenvászon. Az eljárás naponta kétszer történik. Megelőző intézkedésként a gyógyszert további két hétig folytatni kell, miután a fertőzés látható tünetei eltűntek. Ha 4 hetes kezelés után a gyógyszer nem éri el a javulást, forduljon orvosához. Lehet, hogy meg kell ismételni a mikrobiológiai vizsgálatokat és módosítani kell a kezelést.

Gél A clotrimazol ugyanúgy használható, mint krém vagy kenőcs. A hatóanyagot az érintett területre naponta 2-3 alkalommal alkalmazzák, és enyhén megdörzsölték. Az adagolási forma közötti különbség csak az, hogy a gél könnyebb szerkezetű, gyorsabban felszívódik, és behatol a bőrbe.

A Clotrimazole oldat felnőttek és gyermekek számára engedélyezett. Az érintett bőrterületeket naponta 2-3 alkalommal kezeljük az utasításoknak megfelelően. Az eljárás előtt az érintett területet meleg vízzel mossuk és megszárítjuk. Kis mennyiségű oldatot alkalmaznak a száraz bőrre és gondosan dörzsölni. A jellegzetes tünetek megszüntetése után az oldatot egy hónapon belül fel kell használni és minden vízkezelés után fel kell használni.

Nemspecifikus húgycsőgyulladás kezelésénél az oldatot a húgycső nyílás helyi kezelésére és a húgycsőbe való behelyezésre is fel kell használni. Az eljárásokat naponta kétszer egy héten végzik el.

A megoldás az onychomycosis (körömgomba) kezelésének legelőnyösebb formája, mivel nagyobb penetrációs képességgel rendelkezik. Szájgyulladással az oldatot egy pamut törlővel és gyengén feldolgozott nyálkahártyával impregnálják a szájüregben naponta háromszor. A beavatkozás után egy órát meg kell tartózkodnia az evéstől és az ivástól.

A külső fül kóros elváltozásaival az oldatot impregnáltuk egy pamut csíkokkal vagy tamponnal, és a hallócsatornába helyeztük 5-10 percig napi 4 alkalommal. Az eljárások egy hónapon belül zajlanak.

Hozzárendelése a kábítószer-must orvos, ő is kiválasztja az optimális dózis és a kezelési rend szerint a klinikai kép a betegség, attól függően, hogy a károsodás súlyossága, a tünetek súlyosságát, valamint a beteg általános állapotától.

Ellenjavallatok

A Clotrimazole alkalmazása ellenjavallt a következő feltételek mellett:

 • A gyógyszerkomponensek túlérzékenysége és egyéni intoleranciája
 • 6 év alatti gyermekek
 • A hematopoiesis patológiája
 • Súlyos májbetegség
 • Terhesség az első trimeszterben

A gyógyszer ellenjavallatai nem annyira, de a nemkívánatos következmények elkerülése érdekében szigorúan be kell tartani az összes ajánlást és a kábítószert szigorúan az utasításoknak megfelelően kell alkalmazni.

Külön-külön, a vaginális kúpok és tabletták használatához további ellenjavallatok vannak. A gyógyszer ilyen formái nem használhatók a következő esetekben:

 • Kóros méhvérzéssel
 • Ha alsó hasi fájdalom van
 • Sebfelületek vagy erózió jelenlétében a hüvelyben
 • Ha kellemetlen szag éri a kisülést
 • Bármilyen káros mellékhatás esetén: vörösség, irritáció, hüvelyben égő, puffadtság
 • Hányinger, hányás
 • Lázas állapotok lázzal és hidegrázással

Ha a fenti tünetek bármelyike ​​fennáll, a Clotrimazole nem adható be. Ebben az esetben a természetes gyógymód jobb a kezeléshez. Olvassa el a Nomidol cream of gung.

Clotrimazole a terhességben

A Clotrimazole összes adagolási formája a terhesség második trimeszterében használható. Az első trimeszterben a kábítószert nem használják a magzatra gyakorolt ​​nem kívánatos hatások kockázata miatt a születendő gyermek alaprendszereinek és szervezeteinek kialakulása és elhelyezése során. A 2. és 3. trimeszterben a vaginális gyertyákat óvatosan, applikátor nélkül kell beadni, mert használata veszélyes lehet.

A szoptatás ideje alatt a gyógyszert óvatosan kell bevenni, csak az orvos utasításai szerint és felügyelete mellett. Ebben az időszakban a Clotrimazole csak vészhelyzet esetén próbál kijelölni, ha a kérelemből származó előny meghaladja a gyermek lehetséges kockázatát.

Mellékhatások

A klotrimazol általában jól tolerálható, de bizonyos esetekben alkalmazása a mellékhatások kialakulásához vezethet. Leggyakrabban túlérzékenységben szenvedő betegeknél allergiás reakciók állnak fenn, viszkető bőrre utalnak, helyi nyálkahártya-irritációt és bőrt okoznak. Néha ezek a megnyilvánulások duzzanat, dermatitis és ekcéma tünetei társulnak.

Ha az ajánlott terápiás dózisokat túllépik, a gyógyszer egy része még képes áthatolni a vérben és a belső szervek különböző megsértését okozhatja. Lehet, hogy az idegrendszer zavarai reagálnak az álmosság, fejfájás, szédülés megjelenésével. A máj és az emésztőrendszer megsértése (a jobb felső negyedben jelentkező fájdalom, émelygés, hasmenés). Alkalmi lenyelés esetén hányinger és hányás lép fel.

Ha ilyen tünetek jelentkeznek, a beteget enteroszorbensekkel ürítik ki, és tüneti kezelésben részesülnek. A gyomormosást olyan esetekben írják elő, amikor nagy adagot, fenyegető életet fogyasztanak.

Analógok, ár

A klotrimazol szerkezeti analógjai a hatóanyag szerint a következő készítmények:

 • Amiklon
 • imidet
 • Kandibene
 • Candide
 • Canison
 • Lotrimin
 • klotrimazol -Akri

Sok beteg gyakran érdekli az orvosok, ami jobb, mint a Candide vagy Clotrimazole? Nincsenek alapvető különbségek a két gyógyszer között, ugyanolyan farmakológiai hatásuk van, mindkét hatóanyagnak ugyanaz a hatóanyaga van - a klotrimazol. Kis különbségek lehetnek a segédanyagok összetételében és a felszabadulás formáiban. Mindenesetre nem ajánlott a klotrimazol önálló analógokkal történő helyettesítésére. Határozza meg a gyógyszer megválasztását, segít konzultációt egy szakemberrel.

A clotrimazol egy olcsó és megfizethető gyógyszer, melyet bármely gyógyszertárban meg lehet vásárolni. Itt van a gyógyszer átlagos ára, a kibocsátás formájától függően:

 • Krém Clotrimazole (20 g) - 150 rubelből
 • Kenőcs Clotrimazole (20g) - 25 rubel
 • Gel Clotrimazole (20G) - 80 rubel
 • Hüvelyta tabletta (6db) - 60 rubel
 • Hüvely gyertyák (6db) - 50 rubelből
További utasítások

Az urogenitális fertőzések megismétlődésének megakadályozása érdekében mindkét szexpartnernek egyszerre kell kezelnie a gyógyszert. A terápia befejezése előtt a szexet ki kell zárni, ez megakadályozza az újbóli fertőzést. A laboratóriumi vizsgálatok arra utalnak, hogy a klotrimazol és a latex fogamzásgátlók kombinált alkalmazása károsodást okozhat, ezért a betegeknek a kezelés idején javasolt alternatív fogamzásgátló módszerekre váltani.

El kell kerülni a termék lenyelését vagy a gyógyszer szembe jutását. A szem körül a bőrön nem javasolt gyógyszer. A túladagolás elkerülése érdekében szigorúan be kell tartania az orvos rendeleteit.

A gombafertőzések kezelésénél ügyelni kell arra, hogy a körömlemezek rövidek legyenek és durva felülettel rendelkezzenek, ez biztosítja a hatóanyag jobb penetrációját. A klotrimazol minden formája az onokomikózis kezelésében megoldást kell adni.

Nagymértékben körültekintően alkalmazzák a klotrimazolt májelégtelenségben szenvedő betegeknél. A terápia során állapotukat az orvosnak rendszeresen ellenőriznie kell.

Visszajelzés a Clotrimazole alkalmazásáról

Vélemények a drogról a legtöbb esetben pozitív. Férfiak és nők, akik a gyógyszert a gomba, az urogenitális fertőzések, a mocsok kezelésére használják, megjegyzik annak hatékonyságát, megfizethetőségét és biztonságosságát. A gyógyszer előnye minimális mellékhatások és a terhesség alatt a gyógyszer alkalmazási lehetősége.

Hivatkozási szám 1

A terhesség alatt csökkent immunitás, gyakori volt, hogy megfázott. A gyógyszerek nem használhatók, népi gyógymódokkal, lekvárral, gyógynövényekkel kezeltek. A 28. héten észrevettem, hogy a hüvelyi hanyatlás, a kellemetlen érzés, a kellemetlen égés és a folyamatos viszketés látszódott.

A nőgyógyász a recepción megerősítette a legrosszabb gyanúimat és a tüneteket. Kiírta a Klotrimazolum hüvelyi tablettákat, és a férfinak ugyanazt a készítményt krém formájában. Szükség volt egyszerre kezelni. A gyógyszer olcsó és nagyon hatékony volt.

A 6 db tabletták csomagjában csak a kezelés folyamán elegendőek. A beadás előtt a tablettát enyhén meg kell nedvesíteni langyos vízzel. Eljárást tettek vagy készítettek az éjszakára. A férjem naponta kétszer használta a kábítószert. Csak 2 nap múlva észrevettem, hogy a kellemetlen tünetek eltűntek, egy nappal később eltűntek a váladékok. A gyógyszer tetején volt, nem okoztak mellékhatásokat, és gyorsan és hatékonyan segítettek.

2. hivatkozási szám

Nemrég kezeltem egy gombát a lábamon. Nem is értem, hol sikerült felvenni, talán dolgozni a közös zuhanytálban, ahol párszor kellett használni valaki papucsát. Nagyon kellemetlen állapotban volt, a bőr nyelt és elszakadt, a lábától szinte éles szag volt. Elmentem orvoshoz, azt tanácsolta, hogy a Clotrimazole oldattal kezelje a lábát.

Kiderült, hogy ez a gyógyszer nem olyan könnyű megtalálni, nincs megoldás minden gyógyszertárban. A megoldás nagyon népszerű, ráadásul olcsó, az üvegnek a megoldás ára mindössze 50 rubel. Körülbelül egy hónapig kezelték, naponta kétszer oldotta meg a lábát.

Hamarosan észrevette a javulást, a kellemetlen tünetek eltűntek. De az orvos azt tanácsolta, hogy ne állítsa le az eljárást, és további 2 hétig folytassa a feldolgozást. Ez segít az eredmény rögzítésében és a gomba visszatérésének megakadályozásában. Jó, hogy a gyógyszer olcsó, lehetővé teszi, hogy hosszú ideig kezeljék.

Review №3

Az elmúlt évben egy kisfiút kezelt egy szomorú jeggyel. Először egy kis vörös folt tűnt fel a lábáról. Nem tulajdonítottunk semmilyen fontosságot erre, azt hittük, hogy fésülte a rágcsálók hibáit. Aztán csak rosszabbodott, a gyermek állandóan szeszélyes volt, viszkető volt, a testnek foltjai voltak, jellegzetes mérlegekkel borítva.

A gyermekek bőrgyógyászai előkezeltek egy kezelést, beleértve egy olcsó kenőcsöt Clotrimazol-t. Körülbelül egy hónapig kezelték, a kenőcsöt naponta 3 alkalommal adták a plakkokhoz. A gyógyszer vastag, zsíros, rosszul felszívódik. Meg kellett dörzsölnöm és várnom kellett, amíg fel nem szívódik, nem visel ruhát. A gyermek kezelése során lehetetlen volt fürödni, az ágyneműt és a ruhákat fel kellett forralni és fertőtleníteni.

Általában szenvedtünk, miközben gyógyulunk. De ezek az intézkedések szükségesek, mivel a gomba továbbadható más családtagoknak. Most minden jó, a gyermek egészséges, a betegség nem emlékeztet semmit. De ebben az esetben mindig a Clotrimazole-t tartom a gyógyszeres szekrényben.

Gyertyatartók Clotrimazole a terhesség alatt: azonnali segítség a trombita

Clotrimazole gyertyák a terhesség alatt

Használati utasítások

Ellenjavallatok és mellékhatások

Clotrimazole analógok

A használt irodalomjegyzék

A terhességgel és a szüléssel kapcsolatos konzultáció, valamint a kiadványok közzétételét megelőző szövegek ellenőrzése az Irina Yashkina II képesítési kategória szülésznője. A szakmunka 3 év.

2011 és 2014 között elsajátította a középfokú szakképzés oktatási programját, és sikeresen átadta az állami végleges igazolást a szülészeti specialitásban.

2015-ben további képzésben részesült a "Szülészeti ellátások modern szempontjai a szülészeti intézményekben" programban.

Jelenleg a Penza város szülészeti kórháza (HBPU) és az FGBOU VO "Penza Állami Egyetem" Orvosi Intézetének egy harmadik éves hallgatója.

klotrimazol

A leírás aktuális 2015/07/24

 • Latin név: Slotrimazolum
 • ATX kód: D01AC01
 • Hatóanyag: Clotrimazol (Slotrimazolum)
 • Gyártó: Sedate Health Care (India), Pharmacor Production LLC, Ozone Ltd. (Oroszország), GlaxoSmithKline Pharmaceuticals S.A. (Lengyelország), a PJSC Fitofarm, a PAO NPC Borschagovsky HFZ (Ukrajna), a Farmaprim SRL. (Moldova)

struktúra

Gél 1% összetételében szerepel klotrimazol 10 mg / g koncentrációban, propilénglikol, makrogol 400, karbomer, az élelmiszer-nyersanyagokból helyreállítva etil-alkohol 96% glicerin, ásványi kivonat a zsálya.

struktúra krém 1%: klotrimazol 10 mg / g koncentrációban, cetosztearil és benzilalkoholok, poliszorbát 60, szintetikus spermaceti, oktil-dodekanol, szorbitán-sztearát, víz.

struktúra kenőcsök 1%: klotrimazol 10 mg / g koncentrációban, 400 és 1500 polietilén-oxid, propilénglikol, metilparaben, nipagin.

struktúra oldat 1%: Clotrimazole 10 mg / ml koncentrációban (szárazanyagban), polietilénglikol 400, propilénglikol, 96% etanol.

struktúra gyertyák: egy kúpban 100 mg hatóanyagot és 2 gramm tömegű kúp előállításához szükséges térfogat alapját képezik. Bázisként a Clotrimazole-kúpok félig szintetikus glicerideket tartalmaznak.

struktúra tabletta: 100, 200 vagy 500 mg klotrimazol, laktóz-monohidrát, a burgonyakeményítő, az adipinsav, a nátrium-hidrogén-karbonát, szilícium-dioxid kolloid, nátrium-lauril-szulfát.

A kibocsátás formája

 • gél 1% (csomagolás: 20 és 40 g);
 • tejszín 1% (15, 20, 30 és 50 g csövek);
 • 1% kenőcs (15, 20, 30 és 40 g csövek);
 • oldat 1% (15 ml-es üveg);
 • hüvelykúpok 0,1 g (csomag száma 6);
 • hüvelyi tabletták 0,1, 0,2 vagy 0,5 g (№ 1, № 3, № 6, a tabletták egy applikátorral vannak kiegészítve).

A Clotrimazole tabletta és hüvelykúpja ATX kóddal rendelkezik - G01AF02, amely különbözik más gyógyszerformáktól.

A klotrimazol granulátum formájában is előállítható, por külső használatra, permetezés.

A gyógyszert helyi (intravaginális) és külső használatra szánják, orális beadásra szánt tabletták nem állnak rendelkezésre.

Farmakológiai hatás

Farmakodinamika és farmakokinetika

A klotrimazol származéka imidazol.

Az in vitro nagy aktivitást mutat a legtöbb esetben patogén gombák, amely súlyos fertőző komplikációkat okozhat, nevezetesen:

 • dermatophytes (Microsporum sp., Epidermophyton floccosum, Trichophyton sp.);
 • élesztőszerű gombák (Cryptococcus neoformans, Candida sp.);
 • dimorf gombák (Histoplasma capsulatum, Paracoccidicides brasiliensis, Coccidiodes immitis).

A klotrimazol hatásmechanizmusa azon alapul, hogy képes blokkolni a fehérjék, a nukleinsavak szintézisét és az ergoszterin gombák sejtmembránjának megteremtéséhez szükséges mértéket. Ennek eredményeként a gombák sejtfalai megsérülnek, és a sejtek meghalnak.

Alacsony koncentrációban a klotrimazol fungisztatikusan működik. Ha az adag meghaladja a 20 μg / ml-t, a gyógyszer fungicid hatású, nemcsak a proliferáló sejteken.

Magas dózisú alkalmazások esetén a gombatestben a hidrogén-peroxid koncentrációjának növelése toxikus értékre, következésképpen a gombasejtek megsemmisítésére

Helyileg alkalmazva a gyógyszer felszívódik felhám. Az anyag legmagasabb koncentrációját a retikuloderme. Szintén képes behatolni a köröm keratinra.

A szisztémás keringésben a clotrimazol nagyon kicsi. Metabolizálódik a májban inaktív anyagokba, amelyek a testből székletből és vizeletből választódnak ki.

Intravaginális alkalmazás esetén a klotrimazol 5-10% -a abszorbeálódik. Az abszorbeált anyag metabolizálódása a májban jelenik meg. Származtatott metabolikus termékek epével.

Felhasználási javaslat: milyen kenőcs, krém, gél, gyertya és tabletta Clotrimazole?

Milyen segítséget nyújt a kenőcs Clotrimazole, gél, krém és oldat?

A gyógyszert kezelésre felírták gombás fertőzések, amelyeket okoznak penész és élesztő gombák, dermatophytes és más klotrimazolra érzékeny kórokozók.

Azt is használják eszközként megfosztva, okozta Malassezia furfur, és erythrasma (kórokozó - Corynebacterium minutissimum).

Súgó kenőcs, krém, gél és Clotrimazole oldat: tól körömgomba (onychomycosisban, gombás parónia) trihofitii, moly, gombás erózió és intertrigo, candidiasis, microsporia, sportoló, ótvar, komplikált másodlagos pyoderma of mycoses.

A kenőcs, a gél, a krém és az oldat alkalmazási területei közé tartoznak a fertőző betegségek, a rezisztens kórokozók nystatin és számos egyéb gombaellenes szer.

Kezeléshez rózsaszín megfosztja a gyógyszer nem megfelelő, mert ez a betegség valószínűleg vírusos vagy fertőző-allergiás eredetű, és lehet a test válasza erős sokkra vagy ideges bontásra. A clotrimazol szintén hatásos gombás elváltozások.

A klotrimazol kenőcs, gél és krém klotrimazollal történő alkalmazása nőgyógyászatban:

 • kezelésre és megelőzésre szájpenész;
 • megelőzésre a női reproduktív rendszer ismételt gombás fertőzései, amelyek hosszantartó antibiotikumokkal vagy az immunhiányos állapotok hátterében alakulnak ki.

Továbbá a nőgyógyászatban alkalmazott oldat, gél, krém és kenőcs a genitális traktus sanitizálására szolgál a szállítás előtt.

Gyertyák - honnan származnak?

A hüvelykúpok használatának jelzése: hüvelyi candidiasis és genitális superinfection, A klotrimazolra érzékeny mikroorganizmusok által kiváltott gyógyszerek. A kábítószert a nőkre írják fel, és - a szexuális aktivitás megindulása után - a serdülőkorú lányoknak.

Milyen tabletta Clotrimazole?

A klotrimazolt tablettákban kezelik a vulva blastomycotic fertőzései és a hüvelyből. Közelebbről, a gyógyszert a Candida nemzetségbe tartozó gombák által okozott vaginitisre írják fel (beleértve a rezisztensnek okozott betegségeket is) nystatin törzsek) által okozott egyéb kórokozók, amelyek érzékenyek a klotrimazolra a nemi szervek felülfertőzései, a genitális traktus egészségügyi ellátásához a szállítás előtt.

Ellenjavallatok

Mellékhatások

A bőrre történő alkalmazáskor a következő mellékhatások lehetségesek:

Helyi alkalmazás a urogenitális gombás fertőzések a nyálkahártya elégetése, viszketése, duzzanata és hiperemiája társulhat, intercurrent cystitis, a hüvelyi kibocsátás megjelenése, a vizelés gyakoribbá válása, a közösülés során fellépő fájdalom.

Helyi alkalmazásokkal mikor a szájüreg mycosisai a nyálkahártyát pirossal jelölik, az alkalmazás helyén fellépő bizsergés és égő érzés, irritáció.

Használati utasítás Clotrimazole: Clotrimazole nőknek és férfiaknak

Kenőcs Clotrimazole: használati utasítás. Hogyan alkalmazható a Clotrimazole kenőcs a férfiak számára?

A Clotrimazole kenőcs (Acry vagy más gyártók) alkalmazása előtt a test érintett részeit szappanos vízzel alaposan meg kell mosni és alaposan megszáradni.

A hatóanyagot az érintett területekre kell alkalmazni (az egészséges bőr bőrének kis területét a sérülés környékén) egy vékony réteggel 1-3 napig. és enyhén dörzsölje.

Tenyérméretű terület 1 kezelése esetén elegendő 5 mm-es kenõcsík.

Függetlenül a betegség által okozott kórokozóktól, a szubjektív tünetek enyhítése után ajánlott további 2 hétig folytatni a kezelést.

a ótvar a kezelés időtartama 3-4 erythrasma - 2-től 4-ig, a színes zuzmó - 1-3 hét.

Ha a gyógyszer 4 hetes rendszeres alkalmazása után nincs klinikai javulás, akkor a páciens második mikrobiológiai vizsgálatra kerül, és újra megvizsgálja a kezelést.

Kenőcs használata a szájpenész a nők elzárhatják a gombasejtek terjedését, és - magasabb dózisok kijelölésével - teljes pusztulást biztosítanak. Terápiás célra a klotrimazol a szájpenész használjon 2 nap / nap, dörzsölje a kenőcsöt a perineum érintett helyére.

Bár a készítmény nem szívódik fel, ajánlott nem lenvászon.

A férfiak számára a szájpenész és más nemi szervek gombás fertőzései (candidiasis balanoposthitis, urogenitális candidiasis) ugyanaz, mint a nők esetében.

Kenőcsöt alkalmaznak a fityma és gigantyú a pénisz, és finoman dörzsölte a bőrt és a nyálkahártya. Több alkalmazás - 2 nap / nap.

A gyógyszer rosszul felszívódik a bőrbe, és a hatóanyagot a bőr felső rétege fokozatosan felhalmozódásának képessége jellemzi. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a Clotrimazole kenőcs nagy hatásfoka szájpenész férfiak és nők esetében.

Krém Clotrimazole: használati utasítás

A krém helyi alkalmazásra szolgál. a szájpenész és egyéb gombás betegségek Az érintett részeket a nap folyamán kétszer vagy háromszor alkalmazzák, és enyhén megdörzsölték.

Ha a mikoparaziták befolyásolják a nemi szerveket, a szájpenész a krémet mindkét partner egyidejűleg írja elő. a candida balanitis vagy balanoposthitis A klotrimazol-krém férfiaknak ugyanúgy használatos, mint a kenőcs.

A kurzus időtartama függ a használati utasítástól, és 1-2 (a candidal balanitis / vulvitis) 3-4 hétig (kb ótvar).

A betegség megismétlődésének megakadályozása érdekében nagyon fontos, hogy a fertőzés szubjektív tüneteinek eltűnése után ne folytassuk a kezelést további 2 héttel. Ha a terápia 4 hete után javul, a betegnek orvoshoz kell fordulnia.

Hüvelyi krém A clotrimazol 5 gramm dózisban 1 nap dózisban kerül a hüvelybe. 3 napon belül.

Utasítás a megoldásról

A Clotrimazole alkalmazásának megkezdése előtt a bőrt meleg szappanos vízzel (különösen az ujjak között) és jól megszáradva kell mosni. Az érintett területek kezelése 2-3 nap / nap. Az oldat mennyiségének elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy az egész érintett területre egyenletesen alkalmazható legyen.

Ha a bőr sérült, a folyékony Clotrimazole oldatot minden egyes mosáshoz fel kell használni.

A megoldás a legelőnyösebb adagolási forma a onychomycosisban. Ez annak köszönhető, hogy a legjobb penetrációs tulajdonságokkal rendelkezik.

a a szájüregi gombás elváltozások a nyálkahártya érintett területeit egy pamut törlővel vagy egy törlővel kezeljük, amelyen cseppeket korábban felhasználtunk (10-20 csepp elegendő minden fül kezelésére). Többszörös eljárások - 3-4 nap / nap.

A Clotrimazole egy órára történő alkalmazása után tartózkodjon ételtől és italtól.

A clotrimazol cseppek szintén hatásosak onomikoze, élesztőgombák okozta. A fülcseppeket a turundochek segítségével fecskendezik be: egy csavart vattacsíkot fel kell nedvesíteni az oldatban és 3-4 nap / nap. gyalog 5-10 percig a fülcsatornában. A kezelés 3-4 hétig tart.

Gel utasítás

A gél alkalmazásának módja hasonló a kenőcs alkalmazási módjához. A hatóanyagot az érintett epidermiszre 2-3 dörzsölés / nap. és dörzsölje könnyű mozdulatokkal.

Ennek az adagolási formanak az a sajátossága, hogy a gél jól eloszlik a bőrön, és ugyancsak felszívódik benne. Ez lehetővé teszi a kábítószer használatát, beleértve a nehezen hozzáférhető testrészek feldolgozását is.

Intravaginálisan a gélt ugyanúgy alkalmazzák, mint a klotrimazolos krém: 1 dörzsölés / nap. 5 grammnál. A kezelés időtartama 3 nap.

Hüvelyi tabletta Clotrimazole: használati utasítás

Egyéb előírások hiányában a Clotrimazole Acry tabletták és szinonimák a szájpenész és más nemi szervek gombás fertőzései alkalmazni:

 • 3 napig 1 tabletta 2 dózis / nap;
 • 6 napon belül 1 tabletta 1 dörzsölés / nap.

Hogyan kell beadni a hüvelyi tabletta Clotrimazole? A beadás előtt a tablettát eltávolítjuk a csomagolásból, és hűtött, forralt vízzel megnedvesítjük. Lépjen be a kábítószer kell a "fekvő a hátán" a térd hajlított a térd.

Annak érdekében, hogy a tabletta teljesen feloldódjon, és a klotrimazol cselekedjen, nedves környezet szükséges (egyébként a feloldatlan részecskék kiömlhetnek). Ezért a tablettát a lehető legmélyebben be kell illeszteni a hüvelybe. Optimális eljárás lefekvés előtt.

A kezelést le kell állítani a menstruációs időszak kezdete előtt. A menstruációs mentesítés kimossa a hatóanyagot, és nem lesz a kívánt hatás. A hüvelyi tabletta, a tamponok, a spermicidek, az intravaginális zacskók és minden más hüvelyi termék nem alkalmazható.

mert nemi szervi csatornák Szülés előtt 200 mg clotrimazol egyetlen injekciót adnak be egy nőnek.

a a terhesség a gyógyszer ellenjavallt 1 trimeszterben. A későbbiekben a klotrimazol nem befolyásolja hátrányosan a magzati fejlődést, de az alkalmazáshoz bizonyos kockázatok jelentkezhetnek.

Gyertya utasítások

Gyertyák szájpenész intravaginálisan alkalmazzák. A gyógyszert mélyen be kell fecskendezni a hüvelybe, egy naponta 6 napig. A második tanfolyam lebonyolítása orvosi tanácsadás után lehetséges.

Gyertyatartók Clotrimazole szájpenész és más urogenitális gombás fertőzések Ne használja a menstruációs vérzés ideje alatt. A kezelést be kell fejezni, mielőtt elkezdődik.

Terhesség alatt a gyógyszert ebben a dózisformában a 2. trimeszterben alkalmazzák, és olyan esetekben, amikor az anya számára várható előny meghaladja a magzatra gyakorolt ​​lehetséges kockázatokat.

A visszajelzések azt sugallják, hogy a gyógyszer gyorsan elpusztítja a gombák telepét és kiküszöböli a mycosis kellemetlen tüneteit. Más előnyök közé tartozik az alacsony ár és a dózisformák széles választéka.

túladagolás

A bőrön történő alkalmazásra és az akut méregtelenítés kockázatának intravaginális alkalmazása esetén nem, mert a clotrimazol nagyon kis mennyiségben lép be a szisztémás keringésbe.

A klotrimazol időnként történő beadásakor émelygés, anorexia, hányás, gasztrális és májműködési zavar léphet fel. Ritka esetekben vannak pollakiuria, hallucinációk, álmosság, bőr allergiás reakciók.

Ebben az esetben a beteghez enteroszorbensek és tüneti kezelés szükséges. Gyomormosás végezzük helyzetek, amikor egy életveszélyes dózis fogadták az előző órán, és jelenlétében látható túladagolás tünetei (hányinger, szédülés, hányás).

kölcsönhatás

Ha egyszerre használják a polién antibiotikumok (amfotericin B, natamycin, nystatin) a kábítószerek kölcsönösen elnyomják egymás tevékenységét.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

Óvja a nedvességtől és a fénytől. A tárolási hőmérséklet nem haladhatja meg a 25 ° C-ot. A krém, gél, kenőcs vagy oldat fagyasztása tilos.

Lejárat dátuma

A kúpok, krémek, oldatok, gél és hüvelytabletták a kiadás időpontjától számított 3 éven belül használhatók. A kenőcs eltarthatósága 2 év.

Különleges utasítások

Kerülje a lenyelést és a szemmel való érintkezést.

A gombás fertőzésekkel a test minden érintett területét egyszerre kell kezelni.

A hüvelyi tabletták alkalmazása, ha az orvos nem adott be más ajánlásokat, ellenjavallt az alábbi tünetek bármelyikének jelenlétében:

 • aciklikus vaginális vérzés;
 • véres kimerültség vagy patológiás vérzés a hüvelyből, méh vérzés;
 • vizelési zavar;
 • fájdalom az alsó hasban;
 • nyitott sebek, hólyagok vagy fekélyek a hüvelyben vagy a vulva;
 • a klotrimazolhoz kapcsolódó kellemetlen tünetek (irritáció, bőrpír, égés, duzzanat stb.);
 • hidegrázás vagy láz, 38 ° C feletti lázzal;
 • hányinger és / vagy hányás;
 • hüvelyi kibocsátás kellemetlen szaggal;
 • hasmenés;
 • fájdalom a vállnál vagy a háton.

Az újbóli fertőzés megelőzése érdekében a kezelést mindkét partner egyidejűleg írja elő. Az optimális adagolási forma a férfiak számára krém.

a trichomoniasis A gyógyszer mellett a kemoterápiás szereket szisztémás kezelésre is előírják (metronidazol belül).

Mi a legjobb kenőcs vagy krém Clotrimazole?

A fenti vagy az adagolási forma előnyben részesítése a jelzések függvényében történik. Kenőcs Clotrimazole-t a nők és a férfiak számára olyan betegségekre írják fel, amelyek fokozott szárazsággal és hámlással járnak.

Általában ezt dermatophytes mycosis bőr okozza (trihofitia, mikrosporiya) inguinalis epidermofit, erythrasma, chromophytosis, egyedi esetek sima bőr candidiasis, hibrid bakteriális és gombás fertőzések.

Gyulladásos folyamatok nedvesítése esetén célszerűbb olyan szárító hatású krémet használni.

Clotrimazole analógok

A gyógyászati ​​formák szinonimái külső használatra: Clotrimazole Acry, Amiklon, imidet, Kandibene, Kandizol, Candide, Kanesten, Canison, Funginal, Funugitsip.

A Vag analógjai. Táblázat.: Candide, imidet, Kandizol, Kandibene, Funginal, Candide-B6, Canison, Fungitsip.

Melyik a jobb: Candide vagy Clotrimazole?

Candide a klotrimazol szinonimája. Mindkét hatóanyag alapja ugyanaz az anyag, ezért nincs közöttük alapvető különbség.

Clotrimazole vagy Pimafucin - ami jobb?

A fő összetevő pimafutsin - antimikrobiális antimikotikus hatású nitamicin. Főleg a gyógyszerre való érzékenység penész és élesztő gomba (beleértve a szülést Penicillium, Candida, Cephalosporium, Aspergillus és Fusarium).

Kevésbé érzékeny a pimafutsin a Pseudoallescheria boydii és dermatophytes. Vagyis olyan helyzetekben, amikor a betegség oka a nemzetség gombája Epidermophyton, Trichophyton vagy Microsporum, A választást a Clotrimazole javára kell elvégezni.

A klotrimazol ritkábban alkalmazható túlérzékenységi reakciók esetén. Ráadásul kevésbé gyakori, mint pimafutsin, a nemi szervek mikroflórájának egyensúlyát megszegi.

Clotrimazole gyermekek számára

A gyermekeknél 1% -os oldat, kenőcs, gél és krém alkalmazásának tapasztalata hiányzik.

A tablettákat 12 éves kortól használják, feltéve, hogy a beteg menarche.

A gyertyákat nem rendelik gyermekekhez.

Clotrimazole terhesség és laktáció idején

Krém, gél, kenőcs, oldat, gyertya és vag. A terhesség alatt a tabletta a 2. trimeszterben alkalmazható.

A terhesség alatt történő alkalmazás biztonságosságára vonatkozó, szigorúan ellenőrzött vizsgálatokat a Clotrimazole alkalmazásával kapcsolatban az első trimeszterben nem írják elő.

Klinikai vizsgálatok a gyógyszer hatásáról termékenység a nőknél nem végeztek állatkísérletekben nem volt káros hatás.

Tabletták és gyertyák A clotrimazol terhesség alatt (a 2. és 3. trimeszterben) nem befolyásolja negatívan a magzatot, de az applikátor használata veszélyes lehet.

A szoptatáskor óvatosan alkalmazzák a gyógyszert, mivel nem ismert, hogy behatol-e a tejbe.

Gél, oldat, krém és kenőcs A clotrimazol terhesség alatt az érintett bőrre 2-3 nap / nap dózisú mioparazitákkal kerül alkalmazásra. Ha a hüvelytabletta fel van írva, be kell adni anélkül, hogy felvihetnénk. A kurzus időtartama függ a patológiás változások lokalizációjától, a betegség súlyosságától és a kezelés hatékonyságától.

A visszajelzések azt mutatják, hogy a legtöbb esetben a gyógyszer jól tolerálható, és a használatból adódó nemkívánatos reakciók nagyon ritkák.

Vélemények a Clotrimazole-ról

Oldat, kenőcs, krém, gél, gyertyák és klotrimazol hüvelyi tabletta - értékelések ékes bizonyítéka az a tény - ez egy jól bevált, olcsó és nagyon hatékony eszköze körömgomba és bőr, valamint urogenitális mycoses.

Ezenkívül a gyógyszer hatásos pigmentfoltok.

A Clostrimazole gyertyák véleménye a fórumokon többnyire a következők: "Csak ők és légy szájpenész. A megoldás olcsó, de tökéletesen segít. Nincs mellékhatás. "

A Clotrimazole fontos funkciói, amelyeket a kinevezés során figyelembe vesz, a lehetőség:

 • kúpok, tabletták, kenőcsök, oldatok, gél és krémek alkalmazása szájpenész terhesség alatt;
 • célú krém és kenőcs a nő szexuális partnere megelőzésére.

Nem kevésbé jó értékelés a férfiakról kenőcsök Clotrimazole és véleménye a krém. A drog egyetlen hátránya, a férfiak néha megjegyzik, hogy hosszú ideig kell alkalmazni.

Ár Clotrimazole

Ár klotrimazol kúpok Ukrajna - 14 UAH per csomag №6, ezen az áron a különböző városokban - Harkovban, Kijev és Odessza - gyakorlatilag azonos. Oroszországban a gyertyák ára a klotrimazollal 35 rubelből indul.

Ár klotrimazol kenőcs Ukrajnában - az UAH 7, Oroszországban lehet kapni kenőcsöt 65-72 rubel.. A klotrimazol hüvelyi tabletta ár változik 12-17 UAH ukrán, és 17-75 rubelt. az orosz gyógyszertárakban (mennyi a gyógyszer, attól függ, hogy melyik cég gyártják).

Az átlagár a megoldás 13,5 UAH. Oroszországban cseppeket lehet vásárolni 12-140 rubel. A költség a spray körülbelül 28 UAH.