Clotrimazole készlet: használati utasítás

A gyulladás formájában jelen levő clotrimazol egy kifejezett gombaellenes hatású gyógyszer, amely számos dózisformában rendelkezésre áll, és széles körben alkalmazzák a nőgyógyászatban.

Ha a hatóanyagot vaginális kúpok formájában használják, akkor gyakorlatilag nem szívódik fel a vérben, ezért hatása csak a gyulladás területén történik, anélkül, hogy negatív hatást gyakorolna a szomszédos szervekre. A kis mennyiségű abszorbeált gyógyszer metabolizálódik a májban, és kiválasztódik az epével, majd székletben.

Ezen az oldalon megtalálja az összes információt a Clotrimazole-ról: teljes gyógyszer használati utasítás, átlagár a gyógyszertárakban, teljes és hiányos drog analógok, valamint a Clotrimazole kúpokat már alkalmazó személyek ajánlásai. Szeretné elhagyni véleményét? Kérjük, írja meg a megjegyzéseket.

Klinikai és farmakológiai csoport

Olyan gyógyszer, amely gombaellenes hatással van a helyi alkalmazásra a nőgyógyászatban.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Vény nélkül kapható.

Mennyi Clotrimazole kúp? A gyógyszertárak átlagos ára 20 rubel.

A kibocsátás és az összetétel formája

A hüvelyi beadáshoz fehér színű, hosszúkás kúpok formájában képződött, kontúrozott cellás buborékfóliák formájában, karton dobozban, mellékelt leírással.

 • A készítmény hatóanyaga 100 mg klotrimazol,
 • A segédanyagok kemény zsír.

Farmakológiai hatás

A klotrimazol az imidazol származéka.

Az in vitro nagyon aktív a legtöbb patogén gombákkal szemben, amelyek súlyos fertőző szövődményeket okozhatnak, nevezetesen:

 • dermatophytes (Microsporum sp., Epidermophyton floccosum, Trichophyton sp.);
 • élesztőszerű gombák (Cryptococcus neoformans, Candida sp.);
 • dimorf gombák (Histoplasma capsulatum, Paracoccidicides brasiliensis, Coccidiodes immitis).

A klotrimazol hatásmechanizmusa azon alapul, hogy képes blokkolni a fehérjék, a nukleinsavak szintézisét és az ergoszterin gombák sejtmembránjának megteremtéséhez szükséges mértéket. Ennek eredményeként a gombák sejtfalai megsérülnek, és a sejtek meghalnak.

Intravaginális alkalmazás esetén a klotrimazol 5-10% -a abszorbeálódik. Az abszorbeált anyag metabolizálódása a májban jelenik meg. Származtatott metabolikus termékek epével.

Használati utasítások

Először is, a Clotrimazole kúpokat a fogak kezelésére használják. A vizsgált hatóanyag általában káros hatással lehet a különféle kórokozókra:

 • Trichomonas;
 • élesztőszerű gombák;
 • dermatophytes;
 • streptococcus;
 • penészgombák;
 • staphylococcus;
 • baktériumok okozzák a herpes zoster kialakulását.

A klotrimazol gyertyákat nem csak trichomoniasisra és vulvovaginalis candidiasisra írják fel a nőknek, hanem megelőző célokra is. Például, az orvos előkészítheti a gyertyákat rövid ideig a munka előtt vagy sebészi beavatkozást a nemi szerveken, bármilyen műszeres vizsgálatot.

Ellenjavallatok

Túlérzékenység, terhesség I. félévében, menstruációs időszak (ebben az adagolási formában).

Óvatosan: a laktáció ideje.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Klinikai és kísérleti vizsgálatokban nem bizonyították, hogy a klotrimazol terhesség vagy laktáció alatt történő alkalmazása negatív hatást gyakorol a nők vagy a magzat (gyermek) egészségére. Azonban a gyógyszer felírásának helyénvalóságát orvoshoz fordulva külön kell foglalkozni.

Használati utasítások

A használati utasítás azt jelzi, hogy a Clotrimazole kúpok a hüvelybe általában este befecskendezhetők, a lehető legmélyebbek a fekvő helyzetben. Ehhez használja a csomagoláson található applikátort. A tanfolyam - 1 gyertya Clotrimazole naponta 6 napig.

 • A klotrimazollal történő ismételt kezelést orvosa írja le.

Kandidáns vulvitis vagy Candida balanitis használata esetén a gyulladást egyidejűleg alkalmazzák a Clotrimazole krémmel, amelyet naponta többször alkalmaznak az érintett területeken egy-két hétig. Ha trichomoniasis ajánlott kombinálni a használatát klotrimazol kúpok kemoterápiás gyógyszerekkel belsejében (metronidazol).

Mellékhatások

Általában a klotrimazol kúpokat általában a betegek tolerálják, de a fokozott egyéni érzékenységű egyéneknél negatív reakció alakulhat ki a gyógyszerrel szemben:

 1. A vizeletürítés számának növekedése;
 2. A nemi szervekből származó váladékok fokozása;
 3. Kellemetlen érzés a nemi közösülés során;
 4. Helyi reakciók - viszketés és égő hüvelyben, colpitis kialakulás, nyálkahártya ödéma, hyperemia.

Mindezek a jelenségek nem veszélyesek, és gyakran nem igénylik a gyógyszeres kezelés visszavonását. Ha a mellékhatások súlyosak, a betegnek orvoshoz kell fordulnia.

túladagolás

A gyógyszer lokális alkalmazása az ajánlott adagot meghaladó dózisokban nem okoz életveszélyes reakciókat és feltételeket.

A kábítószer nem kívánt felhasználása esetén (belsőleg) a következő tünetek lehetségesek: anorexia, émelygés, hányás, gastralgia, májkárosodás; ritkán - álmosság, hallucinációk, pollen, bőr allergiás reakciók.

Nincs specifikus antidotum. Szükség van aktív szénre. Szükség esetén a kezelés tüneti.

Különleges utasítások

Az urogenitális újbóli fertőzés megelőzésére a szexuális partnerek egyidejű kezelése (férfiaknál megoldásként alkalmazható) szükséges.

Ha a trichomoniasis a klotrimazol sikeresebb kezelésére irányul, akkor más, szisztémás hatású gyógyszereket (például a metronidazolt is) kell használni.

Kábítószer kölcsönhatások

Hüvelyi beadás esetén a clotrimazol csökkenti az amfotericin és más polién antibiotikumok aktivitását.

A nisztatinnal egyidejű alkalmazása esetén a klotrimazol aktivitása csökkenhet.

Vélemények

Megvizsgáltuk a Clotrimazole kúpokat alkalmazó nők véleményét:

 1. Katya. Korábban szenvedett krónikus gombás fertőzés, míg az egyik a fórumok nem tanácsos használni klotrimazol flukonazol, és így az ilyen kezelés után a szájpenész örökre elment, de én mindig lógott a hivatalok nőgyógyászok. Azt javaslom, lányok, és ne felejtsd el kezelni a partnereidet, néha a probléma ebben rejlik.
 2. Maria. Ezeket a gyertyákat egy nőgyógyász írta le a terhesség második trimeszterében. Segítenek szinte azonnal. A viszketés az első órában jelentkezik. Igen, és vannak fillérekért. Az egyetlen dolog, a kezelés ideje hosszú, 6 nap.
 3. Vic. Meghallgattam a reklámot és megvettem egy drága gyógyszert a krónikus candidiasisból a gyógyszertárban. Csak két tabletta volt. De nincs hatása. El kellett mennem a nőgyógyászhoz. Az általa előírt Clotrimazole megoldotta a problémámat. A gyógyszer gombás megbetegedések ellen működik. Nagyon olcsó és könnyen használható. A húgukat meggyógyították a trichomoniasis. Jó, hogy elérhetőek és ne ütjenek a zsebébe.

analógok

Ha a páciens, aki a golyó kezelésére gyertyát ír elő, valamilyen okból nem tudja használni ezt a gyógyszert, akkor konzultáljon orvosával, hogy analógokat jelöljen. Napjainkban a gyógyszerészeti láncokban nagyszámú gyógyszer kerül bemutatásra, amelyek azonos farmakológiai hatást fejtenek ki.

Az analógok használata előtt forduljon orvosához.

Tárolási feltételek és eltarthatósági idő

A kúpokat gyermekektől távol kell tárolni 8 ° -nál nem magasabb hőmérsékleten, legfeljebb 24 hónapon belül a csomagoláson feltüntetett gyártási időponttól számítva.

Clotrimazole (kenőcs, kúpok, oldat, krém)

Clotrimazole utasítás

Utasítások A Clotrimazole teljes leírást ad a Clotrimazole hatóanyagról, amely gerinctelen gyógyszerként jelenik meg külső használatra.

Clotrimazole Release formája

A Klotrimazol hatóanyagnak többféle felszabadulási formája van. A gyógyszertári polcokon megtalálható kenőcsök, krémek, kúpok és oldatok formájában.

Clotrimazole készítmény

Clotrimazole kenőcskészítmény

Kenőcs külső alkalmazáshoz. Ez a fehér színű, egyenletes konzisztencia tömege.

A készítmény hatóanyaga a klotrimazol. Kiegészítő anyagok a kívánt arányban propilénglikol, 1500 polietilén-oxid, 400 polietilén-oxid, nipagine vagy metilparaben.

Clotrimazole krém összetétele

Krém külső alkalmazáshoz. Ez egy homogén, fehér színű anyag.

A készítmény hatóanyaga a klotrimazol. Segédanyagok a kívánt arányokban a benzil-alkohol, cetosztearil-alkohol, oktil-dodekanol, poliszorbát, szorbitán-sztearát, a szintetikus cetvelő, és a víz.

Clotrimazole kúpkészítmény

A gyógyszer hüvelykúp alakú, hengeres kúp alakú formában. A szín fehér vagy sárga színű.

A készítmény hatóanyaga a klotrimazol. Segédanyagok a félig szintetikus glicerid szükséges arányában.

Clotrimazole oldat összetétele

Az előkészítés puhaságú, emulzió típusú konzisztenciájú. A szín fehér.

A készítmény hatóanyaga a klotrimazol. Segédanyagok a kívánt arányokban a folyékony paraffin, ketosterilovogo alkohol, fehér vazelin, ketomakrogola 1000 tisztított víz, hlorokrezola, dinátrium-edetát, a citromsav, nátrium-foszfát dibázikus, propilén-glikol, nátrium-metabiszulfit.

Tárolási feltételek

A gyógyszert nem szabad befagyasztani. A gyártás időpontjától számítva három évig tárolhatja. A raktárhelyiségeknek nem szabad olyan gyermekek számára hozzáférniük, akiknél a levegő hőmérséklete nem haladja meg a 25 fokot.

gyógyszertan

A Klotrimazol gyógyszer olyan gombaellenes szerekre utal, amelyek széles hatást fejtenek ki. Alkalmazzák helyileg. A gombaellenes aktivitás hatékonysága az ergoszterin szintézisének megzavarására képes, amely a gombás sejt membránjában található.

Klotrimazol aktivitása irányában húzódik, dermatophytes, élesztő-szerű és penészgombák, valamint a kórokozó pityriasis versicolor (pityriasis versicolor) és erythrasma kórokozó. Klotrimazol képes biztosítani antimikrobiális hatás Gram-pozitív (Staphylococcus, Streptococcus) és Gram-negatív baktériumok (Bacteroides, Gardnerella vaginalis), és a tekintetében is Trichomonas vaginális.

Indikációk Clotrimazole

Clotrimazole alkalmazásra való utalások (kenőcs)

Kenőcs Clotrimazole külső használatra a következő esetekben javasolt:

 • A bőr gombás betegségeiben;
 • A láb vagy a bőr hajtások mikózisával;
 • Pityriiform kopással;
 • Eritrózissal;
 • Dermatophyte, élesztő (Candida), penész és más gomba vagy kórokozó által okozott felületes candidiasis, amely érzékeny a klotrimazolra;
 • A mycosisokkal, amelyeket a másodlagos pyoderma bonyolít.

Gyertyák (tabletták) Clotrimazole indikációk felhasználásra

A Klotrimazol gyulladás és hüvelytabletta formájában szedett gyógyszer lányok és nők hüvelyi fertőzéseinek kezelésére szolgál, amelyeket a Candida nemzetség élesztőgomba okoz. Ezenkívül a vallomás a felülfertőzésekre is vonatkozik, amelyek mikroorganizmusokat okozhatnak a gyógyszerre érzékenyen.

Clotrimazole krém-indikációk

A Clotrimazole hatóanyagot krém formájában használják a bőrgomba kezelésére, és a következő körülmények között alkalmazható:

 • A láb, a kéz, a csomagtartó, a bőrráncok mycosisával;
 • A candida vulvitis,
 • Candida balanitis;
 • Egy többszínű lichen jelenlétében,
 • Eritrózissal;
 • Amikor gombás fertőzés a külső fülön.

Clotrimazole Solution Indikáció

A Klotrimazol hatóanyagot oldat formájában alkalmazzák gombás bőr és nyálkahártyák kezelésére. A gyógyszert alkalmazzák:

 • A láb, a kéz, a törzs, az alsó végtagok, a bőrráncok, valamint a szakáll és bajusz, a fejbőr,
 • Pityriiform kopással;
 • Eritrózissal;
 • A bőr, a nyálkahártya és a nemi szervek candidiasisával;
 • A parónia.

Clotrimazole ellenjavallatok

A terhesség első három hónapjában a clotrimazol ellenjavallt alkalmazása, valamint a hatóanyagot alkotó összetevőkre való érzékenység.

Clotrimazole használati utasítás

A Clotrimazole használati utasítás kenőcs / krém

 1. A gyógyszert kizárólag külsőleg használják.
 2. A bőr érintett felületén az előzetes tisztítást követően a kenőcsöt / krémet nem vastag réteggel alkalmazzák, és óvatosan dörzsölni. Ezt háromszor naponta.
 3. A tanfolyam hossza függ a betegség súlyosságától és a kezelés hatékonyságától.
 4. A dermatomiózist legalább egy hónapig kenőccsel kell kezelni.
 5. A rendellenes zuzmót legalább három hétig kell kezelni.
 6. A lábakon lévő gombás sérüléseket a betegség tüneteinek megszüntetését követő két héten belül kell kezelni.

Clotrimazole utasítások gyertya / tabletta használatára

 1. A gyógyszert kúpok vagy hüvelytabletták formájában kizárólag lokálisan alkalmazzák.
 2. Alkalmazza a gyógyszert csak a nők intravaginálisan.
 3. Este hajlamos helyzetben 1 kúpot adnak be a betegnek a hüvelyben.
 4. A kezelés időtartama - hat nap 1 gyertya / tabletta.
 5. Ismételje meg, hogy a kezelést csak orvos írhatja le.

Clotrimazole Solution Használati utasítás

 • A klotrimazol hatóanyagot oldat formájában alkalmazzák külső kezelésre, felnőtteknél és gyermekeknél is.
 • Az elváltozás korábban tisztított száraz helyén kis mennyiségben alkalmazza a Clotrimazole oldatot, és finoman dörzsölje a bőrt. Naponta kétszer alkalmazza. Miután megszüntette a tüneteket, alkalmazza a kábítószert egy hónapig.
 • A láb dermatomikózisát legalább két héttel a sérülés tüneteinek eltűnése után kell kezelni. Az oldatot előnyösen minden egyes vízkezelés után alkalmazzuk.

Clotrimazole gyermekek számára

A Clotrimazole hatóanyaga gyermekek számára tilos. Ugyanakkor rendkívüli óvatossággal kell eljárni, amikor a hatóanyagot a baba finom bőrére alkalmazza. Ezenkívül a bőr nagy területeit nem szabad a gyógyszerrel lefedni, mivel a baba számára légzésfunkciót is végez.

Clotrimazole a terhességben

Mivel nem kívánatos egy terhes nő alkalmazása a hüvelybe egy applikátort, a terhesség második felében nem ajánlott a gyógyszert alkalmazni, bár ez negatívan nem befolyásolja a magzatot. De a terhesség első három hónapjában a gyógyszer tilos.

Nincs információ a gyógyszer bejutása az anyatejbe. Ezért jobb, ha nem használják a szoptatás alatt.

Clotrimazole mellékhatások

Általában a mellékhatások a gyógyszer használatát nem jelent meg, de néha helyi irritációt okozhat formájában viszketés vagy égő érzés, és az allergiás reakciók.

További utasítások

Ne alkalmazza a bőrön a szem körül.

Abban az esetben, ha egy hónap elteltével a kezelés nem ad pozitív eredményt, akkor a diagnózis tisztázása érdekében le kell állítani és meg kell vizsgálni.

Allergiás reakció vagy helyi irritáció kialakulásakor a kezelést abba kell hagyni, és helyette másnak kell cserélni.

Kábítószer kölcsönhatások

A Clotrimazole hatásának erősítése képes a para-hidroxi-benzoesav propil-észterének magas koncentrációjára.

A Clotrimazole hatásának gátlása nagy dózisú dexametazonnal képes.

Maga a gyógyszer egyidejűleg képes csökkenteni az antibiotikumok polén (nystatin, natamycin, amfotericin) hatását.

Clotrimazole analógok

A Klotrimazol gyógyszer analógja az összes felszabadulási formájának.

Clotrimazole ár

A gyógyszer ára alacsony, 50-100 rubel tartományban, attól függően, hogy milyen a gyógyszer felszabadulása.

Clotrimazole Vélemények

A kábítószerre vonatkozó vélemények egyben pozitívak. A gyógyszer hatékony és olcsó. Van egy csomó véleménye van néhány a legújabb:

Elena Stepanova: Valaki felvette a lábat gomba és megpróbált sok pénzt. A gomba visszahúzódott, majd újra megjelent. A gyógyszertár javasolta a Clotrimazole kenőcsöt. Úgy döntöttem, hogy kipróbálom ezt is. Mazala mindezt az utasítás szerint. Képzeld el a meglepetést, hogy semmi sem jelent meg, bár az idő már el is telt. Azt mondhatom, hogy a Clotrimazole nem csak a tüneteket távolítja el, hanem gyógyítja is.

Jack: A Clotrimazole gyógyszer segít jól megbirkózni a kocsánygal. Alkalmazhat gyertyákat, és használhat krémet. A gyógyszer olcsó és kényelmes. Alkalmas a partner számára is. Valójában egy toll nélkül, vagy ez semmilyen módon. És általában a női gyakran, hogy valami pálca, ezért használja ezt a gyógyszert férjével, ha szükséges, és nem érdekel, tisztaságát.

Hüvelyes gyertyák Clotrimazole a fogak kezelésére

Ha a Clotrimazole kúpok teljes körét megvásárolja és befejezte, ugyanaz az anyagi beavatkozás, a napi dózisok figyelembevételével, hosszú időn keresztül segít megszabadulni. Ezt az orvosi készítményt a nők vaginálisan használják, stabil és tartós hatást fejtenek ki. Jobb, mint egy gyógymód, mint a gyertya a mocsokból Clotrimazole, nem található, de a tanfolyam kezdete előtt fontos, hogy egyénileg konzultáljon a klinikai nőgyógyászral.

Hüvelyes gyertyák Clotrimazole

Ezt az orvosi terméket aktívan használják a modern nőgyógyászatban, gombaellenes hatásúak, elsősorban külső használatra alkalmasak. Klotrimazol vaginális kúpok széles körű intézkedések szerint a használati utasítást, de hozzá kell rendelni kizárólag az orvos után kismedencei vizsgálat és Pap kerítés a további vizsgálat a hüvelyi mikroflóra.

A kibocsátás formája

A clotrimazol többféle kibocsátással rendelkezik, de a nők ismerik a hosszúkás, fehér formájú hüvelygyertyákat, amelyek különleges szaggal, sűrű konzisztenciával rendelkeznek. A tipikus gyógyszer sok adót tartalmaz, de a magas hatásfok nem okoz semmilyen kétségeket a végzős orvosok és betegek körében. A terápiás hatás a Clotrimazole gyertyák kémiai összetétele, a kórokozó sejtek membránjának megsemmisítése miatt valósul meg.

struktúra

A gyertyák aktív összetevői A klotrimazol egy azonos nevű szintetikus anyag, amely gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Hüvelyi beadás esetén a kúp a Candida nemzetség gombáinak membránjainak spontán elpusztítását okozza, csökkenti más patogén patogének fokozott aktivitását. Az élesztőszerű gomba hatása csökken, és a nő a befejezett kurzus után végül megszabadul a fájdalomtól, égéstől, a hüvelyi terület kellemetlenségétől. Segédanyagok: laktóz, mikrokristályos cellulóz, burgonyakeményítő, citromsav, magnézium-sztearát.

Használati utasítások

A klotrimazol gyertyák sikeres működésének fő iránya a Candida nemzetség gombás gombájának fokozott aktivitása által okozott genitális fertőzések elpusztítása. Alternatívaként ez lehet a hüvelyi vulvovaginitis, amelyet egyszerűbben csak "duzzogásnak" neveznek. Ezenkívül a klotrimazol kúpok ajánlott más, klotrimazolra érzékeny fertőzések esetén is. A hüvelykúpok jelzéseiről részletesebb információt az utasítások tartalmaznak.

Gyertyák klotrimazol mutatnak fokozott aktivitást a következő kórokozók ellen: streptococcusok, staphylococcusok, gombák, dermatophytes, Trichomonas. Ez utóbbi esetben a trichomoniasis kellemetlen betegsége, amelyet nehéz diagnosztizálni, még nehezebb sikeresen és gyorsan gyógyítani. Tehát már az első tünet megjelenésénél kell cselekedni.

Clotrimazole - használati utasítás

Élesztőszerű gomba Candida is okozhat viszketés és égő a hüvelyben, provokálni sajtos kisülési szag. Annak érdekében, hogy megszabaduljon az ilyen undorító tünetek a trombita, ajánlott a clotrimazole vaginally. A részletes utasítások azt mutatják, hogy mi a gyógyszer koncentrációja, mikor és hogyan kell helyesen használni.

Fontos, hogy ne veszítsük szem elől gyógyszer kölcsönhatások, például, nem egyesítik a használatát vaginális kúpok alkohollal. Továbbá, a rendszer a komplex kezelést amfotericin B, nisztatin, natamicin, néhány antibiotikum, a negyedik generációs farmakológiai tulajdonságainak klotrimazol a kúpok formájában jelentősen gyengült.

adagolás

A klotrimazolral ellátott gyertyákat kizárólag az utasításoknak megfelelően kell használni, a napi adagok megsértése nélkül. A vaginális kúp bevezetése előtt a hüvely tisztítása nem akadályozza meg a kívánt terápiás hatást. Az orvos által kinevezett kezelés időtartama 6 nap, további kiigazításokat végeznek.

Elleni küzdelem Candida kifejtését, és nem csak a sikeres kezelés magában foglalja az egy kúpot mélyen a hüvelybe lefekvés előtt feltétlenül. Ezt az eljárást végzik egy speciális applikátor, hogy csatlakozik a csomagot, és a továbbiakban az alkalmazás a megadott orvosi készítmény utasításokat. Hat ülésszakot és a különböző etiológiájú hüvelyi kellemetlen viszketés problémáját végül megoldják. Ha a jelölt időszak alatt a candidiasis kellemetlen tünetei továbbra is aggódnak, az orvosok javasolják, hogy a Fluconazole tabletta belsejébe kerüljön.

Mellékhatások

A Clotrimazole-nak mindkét esetben szexuális partnerrel kell rendelkeznie, különben a kezelés hatástalan. Számára krém, kenőcs és tabletta alkalmas, az ideális megoldás a vaginális kúpok. Azonban ilyen terápia esetén mellékhatások jelentkezhetnek, amelyek azonnal felmerülnek az analóg megtalálásának gondolatára. Az első csomag kezdete után az ilyen anomáliák főként a női testben alakulhatnak ki:

 • akut cystitis;
 • emelkedett migrén;
 • a trombózis tünetei;
 • gyomorfájás;
 • gyors és fájdalmas vizelés;
 • fájdalom a szexuális érintkezés során;
 • helyi, allergiás reakciók;
 • nem kompatibilis a gyertyák összetevőivel.

Clotrimazole kúpok

A klotrimazol egy szintetikus gombaellenes és antibakteriális szer, amely imidazolra épül. Ez ellen hatékony egy nagy csoport dermatophyták, élesztők és gombák, Trichomonas, és néhány baktérium - streptococcusok, staphylococcusok, Bacteroides, gardnerellas.

A hatóanyag aktivitási szintje közvetlenül függ a koncentrációjától: kis mennyiségben gátolja a betegség kórokozóinak szaporításához szükséges fehérjék szintézisét.

Ebben a cikkben megfontoljuk, hogy az orvosok hogyan írják le a klotrimazol kúpokat, beleértve a gyógyszertárakra vonatkozó használati utasításokat, analógokat és árakat. A Clotrimazole-t már használó emberek tényleges megjegyzései a megjegyzésekben olvashatók.

Összetétel és kibocsátás formája

A vaginális kúpok hatóanyaga a klotrimazol, amely gombaellenes szer. A clotrimazol speciális enzimekkel való kölcsönhatásának eredményeképpen nő a hidrogén-peroxid koncentrációja, ami hozzájárul a gombasejtek elpusztításához.

kúpok Összetétel: egy kúpot tartalmaz 100 mg hatóanyagot, és a bázisnak az összeget megszerzéséhez szükséges kúp tömege 2 alapjául kúpok a félszintetikus glicerideket tartalmaznak klotrimazol.

Klinikai-farmakológiai csoport: olyan gyógyszer, amely gombaellenes hatással van topikális alkalmazásra a nőgyógyászatban.

Milyen segítséget nyújt a gyertya Klotrimazol?

A klotrimazol kúpok alkalmazása a magzat hordozása során megfelelő a gombás fertőzések és a candidiasis elleni küzdelemben, azonban a terhes organizmus egyéb kórtörténeteit is ki kell emelni. Ezek a következők:

 • trichomoniasis;
 • a születési csatorna gyógyulása;
 • ótvar;
 • szájpenész.

A Clotrimazole kúpok egyéb jelei ismertek, azonban ezeket el kell hagyni, mivel rendkívül ritka a magzat kialakulása.

Használati utasítások

Hüvelyi tabletta A clotrimazol-t naponta 1-nél a lehető legmagasabban be kell adni a hüvelybe, legjobb esténként. A clotrimazol-ot speciális, a kábítószerhez kötődő, a fekvő pozícióban lévő applikátorral kell beadni.

Egyéb előírások hiányában a klotrimazol és a genitális gombafertőzések és egyéb gombafertőzések szinonimák:

 • 3 napig 1 tabletta 2 dózis / nap;
 • 6 napon belül 1 tabletta 1 dörzsölés / nap.

A kezelést le kell állítani a menstruációs időszak kezdete előtt. A menstruációs mentesítés kimossa a hatóanyagot, és nem lesz a kívánt hatás. A hüvelyi tabletta, a tamponok, a spermicidek, az intravaginális zacskók és minden más hüvelyi termék nem alkalmazható.

Megtalálták az esküdött ellenséges gombás körmöket! A körmöket 3 napon belül megtisztítják! Vedd el.

Milyen gyorsan normalizálják az artériás nyomást 40 év után? A recept egyszerű, írja le.

Belefáradt a nyálkahártyákba? Van kiút! Néhány napon belül gyógyítható otthon, szükség van rá.

A férgek jelenléte azt mondja, hogy az SMELL a szájról van! Naponta egyszer, csepp vizet inni.

Ellenjavallatok felhasználásra

A clotrimazol a felszabadulás minden formájába nincs olyan betegeknél, akik túlérzékenyek a gyógyszer komponenseire. Az utasítás szerint a Clotrimazole ellenjavallt nőknél a terhesség és a laktáció idején.

Mellékhatások

Általában a klotrimazol kúpokat általában a betegek tolerálják, de a fokozott egyéni érzékenységű egyéneknél negatív reakció alakulhat ki a gyógyszerrel szemben:

 1. Helyi reakciók - a hüvely viszketése és égése, colpitisfejlődés, nyálkahártya ödéma, hyperemia;
 2. A nemi szervekből származó váladékok fokozása;
 3. A vizeletürítés számának növekedése;
 4. Nemi érzés a nemi közösülés során.

Mindezek a jelenségek nem veszélyesek, és gyakran nem igénylik a gyógyszeres kezelés visszavonását. Ha a mellékhatások súlyosak, a betegnek orvoshoz kell fordulnia.

Clotrimazole analógok

A klotrimazol az egyik legkedvezőbb árfekvésű ár és hatékony gombaellenes szerek. Bizonyos esetekben azonban, ha nincs megfelelő hatása, a következő gyógyszerek helyettesíthetők:

Mindezek az alapok olcsóak és hatékonyságiak. A különbség a kimenet és az összetétel formája.

A klotrimazol kúpok átlagára a gyógyszertárakban (Moszkva) 20 rubel.

klotrimazol

A leírás aktuális 2015/07/24

 • Latin név: Slotrimazolum
 • ATX kód: D01AC01
 • Hatóanyag: Clotrimazol (Slotrimazolum)
 • Gyártó: Sedate Health Care (India), Pharmacor Production LLC, Ozone Ltd. (Oroszország), GlaxoSmithKline Pharmaceuticals S.A. (Lengyelország), a PJSC Fitofarm, a PAO NPC Borschagovsky HFZ (Ukrajna), a Farmaprim SRL. (Moldova)

struktúra

Gél 1% összetételében szerepel klotrimazol 10 mg / g koncentrációban, propilénglikol, makrogol 400, karbomer, az élelmiszer-nyersanyagokból helyreállítva etil-alkohol 96% glicerin, ásványi kivonat a zsálya.

struktúra krém 1%: klotrimazol 10 mg / g koncentrációban, cetosztearil és benzilalkoholok, poliszorbát 60, szintetikus spermaceti, oktil-dodekanol, szorbitán-sztearát, víz.

struktúra kenőcsök 1%: klotrimazol 10 mg / g koncentrációban, 400 és 1500 polietilén-oxid, propilénglikol, metilparaben, nipagin.

struktúra oldat 1%: Clotrimazole 10 mg / ml koncentrációban (szárazanyagban), polietilénglikol 400, propilénglikol, 96% etanol.

struktúra gyertyák: egy kúpban 100 mg hatóanyagot és 2 gramm tömegű kúp előállításához szükséges térfogat alapját képezik. Bázisként a Clotrimazole-kúpok félig szintetikus glicerideket tartalmaznak.

struktúra tabletta: 100, 200 vagy 500 mg klotrimazol, laktóz-monohidrát, a burgonyakeményítő, az adipinsav, a nátrium-hidrogén-karbonát, szilícium-dioxid kolloid, nátrium-lauril-szulfát.

A kibocsátás formája

 • gél 1% (csomagolás: 20 és 40 g);
 • tejszín 1% (15, 20, 30 és 50 g csövek);
 • 1% kenőcs (15, 20, 30 és 40 g csövek);
 • oldat 1% (15 ml-es üveg);
 • hüvelykúpok 0,1 g (csomag száma 6);
 • hüvelyi tabletták 0,1, 0,2 vagy 0,5 g (№ 1, № 3, № 6, a tabletták egy applikátorral vannak kiegészítve).

A Clotrimazole tabletta és hüvelykúpja ATX kóddal rendelkezik - G01AF02, amely különbözik más gyógyszerformáktól.

A klotrimazol granulátum formájában is előállítható, por külső használatra, permetezés.

A gyógyszert helyi (intravaginális) és külső használatra szánják, orális beadásra szánt tabletták nem állnak rendelkezésre.

Farmakológiai hatás

Farmakodinamika és farmakokinetika

A klotrimazol származéka imidazol.

Az in vitro nagy aktivitást mutat a legtöbb esetben patogén gombák, amely súlyos fertőző komplikációkat okozhat, nevezetesen:

 • dermatophytes (Microsporum sp., Epidermophyton floccosum, Trichophyton sp.);
 • élesztőszerű gombák (Cryptococcus neoformans, Candida sp.);
 • dimorf gombák (Histoplasma capsulatum, Paracoccidicides brasiliensis, Coccidiodes immitis).

A klotrimazol hatásmechanizmusa azon alapul, hogy képes blokkolni a fehérjék, a nukleinsavak szintézisét és az ergoszterin gombák sejtmembránjának megteremtéséhez szükséges mértéket. Ennek eredményeként a gombák sejtfalai megsérülnek, és a sejtek meghalnak.

Alacsony koncentrációban a klotrimazol fungisztatikusan működik. Ha az adag meghaladja a 20 μg / ml-t, a gyógyszer fungicid hatású, nemcsak a proliferáló sejteken.

Magas dózisú alkalmazások esetén a gombatestben a hidrogén-peroxid koncentrációjának növelése toxikus értékre, következésképpen a gombasejtek megsemmisítésére

Helyileg alkalmazva a gyógyszer felszívódik felhám. Az anyag legmagasabb koncentrációját a retikuloderme. Szintén képes behatolni a köröm keratinra.

A szisztémás keringésben a clotrimazol nagyon kicsi. Metabolizálódik a májban inaktív anyagokba, amelyek a testből székletből és vizeletből választódnak ki.

Intravaginális alkalmazás esetén a klotrimazol 5-10% -a abszorbeálódik. Az abszorbeált anyag metabolizálódása a májban jelenik meg. Származtatott metabolikus termékek epével.

Felhasználási javaslat: milyen kenőcs, krém, gél, gyertya és tabletta Clotrimazole?

Milyen segítséget nyújt a kenőcs Clotrimazole, gél, krém és oldat?

A gyógyszert kezelésre felírták gombás fertőzések, amelyeket okoznak penész és élesztő gombák, dermatophytes és más klotrimazolra érzékeny kórokozók.

Azt is használják eszközként megfosztva, okozta Malassezia furfur, és erythrasma (kórokozó - Corynebacterium minutissimum).

Súgó kenőcs, krém, gél és Clotrimazole oldat: tól körömgomba (onychomycosisban, gombás parónia) trihofitii, moly, gombás erózió és intertrigo, candidiasis, microsporia, sportoló, ótvar, komplikált másodlagos pyoderma of mycoses.

A kenőcs, a gél, a krém és az oldat alkalmazási területei közé tartoznak a fertőző betegségek, a rezisztens kórokozók nystatin és számos egyéb gombaellenes szer.

Kezeléshez rózsaszín megfosztja a gyógyszer nem megfelelő, mert ez a betegség valószínűleg vírusos vagy fertőző-allergiás eredetű, és lehet a test válasza erős sokkra vagy ideges bontásra. A clotrimazol szintén hatásos gombás elváltozások.

A klotrimazol kenőcs, gél és krém klotrimazollal történő alkalmazása nőgyógyászatban:

 • kezelésre és megelőzésre szájpenész;
 • megelőzésre a női reproduktív rendszer ismételt gombás fertőzései, amelyek hosszantartó antibiotikumokkal vagy az immunhiányos állapotok hátterében alakulnak ki.

Továbbá a nőgyógyászatban alkalmazott oldat, gél, krém és kenőcs a genitális traktus sanitizálására szolgál a szállítás előtt.

Gyertyák - honnan származnak?

A hüvelykúpok használatának jelzése: hüvelyi candidiasis és genitális superinfection, A klotrimazolra érzékeny mikroorganizmusok által kiváltott gyógyszerek. A kábítószert a nőkre írják fel, és - a szexuális aktivitás megindulása után - a serdülőkorú lányoknak.

Milyen tabletta Clotrimazole?

A klotrimazolt tablettákban kezelik a vulva blastomycotic fertőzései és a hüvelyből. Közelebbről, a gyógyszert a Candida nemzetségbe tartozó gombák által okozott vaginitisre írják fel (beleértve a rezisztensnek okozott betegségeket is) nystatin törzsek) által okozott egyéb kórokozók, amelyek érzékenyek a klotrimazolra a nemi szervek felülfertőzései, a genitális traktus egészségügyi ellátásához a szállítás előtt.

Ellenjavallatok

Mellékhatások

A bőrre történő alkalmazáskor a következő mellékhatások lehetségesek:

Helyi alkalmazás a urogenitális gombás fertőzések a nyálkahártya elégetése, viszketése, duzzanata és hiperemiája társulhat, intercurrent cystitis, a hüvelyi kibocsátás megjelenése, a vizelés gyakoribbá válása, a közösülés során fellépő fájdalom.

Helyi alkalmazásokkal mikor a szájüreg mycosisai a nyálkahártyát pirossal jelölik, az alkalmazás helyén fellépő bizsergés és égő érzés, irritáció.

Használati utasítás Clotrimazole: Clotrimazole nőknek és férfiaknak

Kenőcs Clotrimazole: használati utasítás. Hogyan alkalmazható a Clotrimazole kenőcs a férfiak számára?

A Clotrimazole kenőcs (Acry vagy más gyártók) alkalmazása előtt a test érintett részeit szappanos vízzel alaposan meg kell mosni és alaposan megszáradni.

A hatóanyagot az érintett területekre kell alkalmazni (az egészséges bőr bőrének kis területét a sérülés környékén) egy vékony réteggel 1-3 napig. és enyhén dörzsölje.

Tenyérméretű terület 1 kezelése esetén elegendő 5 mm-es kenõcsík.

Függetlenül a betegség által okozott kórokozóktól, a szubjektív tünetek enyhítése után ajánlott további 2 hétig folytatni a kezelést.

a ótvar a kezelés időtartama 3-4 erythrasma - 2-től 4-ig, a színes zuzmó - 1-3 hét.

Ha a gyógyszer 4 hetes rendszeres alkalmazása után nincs klinikai javulás, akkor a páciens második mikrobiológiai vizsgálatra kerül, és újra megvizsgálja a kezelést.

Kenőcs használata a szájpenész a nők elzárhatják a gombasejtek terjedését, és - magasabb dózisok kijelölésével - teljes pusztulást biztosítanak. Terápiás célra a klotrimazol a szájpenész használjon 2 nap / nap, dörzsölje a kenőcsöt a perineum érintett helyére.

Bár a készítmény nem szívódik fel, ajánlott nem lenvászon.

A férfiak számára a szájpenész és más nemi szervek gombás fertőzései (candidiasis balanoposthitis, urogenitális candidiasis) ugyanaz, mint a nők esetében.

Kenőcsöt alkalmaznak a fityma és gigantyú a pénisz, és finoman dörzsölte a bőrt és a nyálkahártya. Több alkalmazás - 2 nap / nap.

A gyógyszer rosszul felszívódik a bőrbe, és a hatóanyagot a bőr felső rétege fokozatosan felhalmozódásának képessége jellemzi. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a Clotrimazole kenőcs nagy hatásfoka szájpenész férfiak és nők esetében.

Krém Clotrimazole: használati utasítás

A krém helyi alkalmazásra szolgál. a szájpenész és egyéb gombás betegségek Az érintett részeket a nap folyamán kétszer vagy háromszor alkalmazzák, és enyhén megdörzsölték.

Ha a mikoparaziták befolyásolják a nemi szerveket, a szájpenész a krémet mindkét partner egyidejűleg írja elő. a candida balanitis vagy balanoposthitis A klotrimazol-krém férfiaknak ugyanúgy használatos, mint a kenőcs.

A kurzus időtartama függ a használati utasítástól, és 1-2 (a candidal balanitis / vulvitis) 3-4 hétig (kb ótvar).

A betegség megismétlődésének megakadályozása érdekében nagyon fontos, hogy a fertőzés szubjektív tüneteinek eltűnése után ne folytassuk a kezelést további 2 héttel. Ha a terápia 4 hete után javul, a betegnek orvoshoz kell fordulnia.

Hüvelyi krém A clotrimazol 5 gramm dózisban 1 nap dózisban kerül a hüvelybe. 3 napon belül.

Utasítás a megoldásról

A Clotrimazole alkalmazásának megkezdése előtt a bőrt meleg szappanos vízzel (különösen az ujjak között) és jól megszáradva kell mosni. Az érintett területek kezelése 2-3 nap / nap. Az oldat mennyiségének elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy az egész érintett területre egyenletesen alkalmazható legyen.

Ha a bőr sérült, a folyékony Clotrimazole oldatot minden egyes mosáshoz fel kell használni.

A megoldás a legelőnyösebb adagolási forma a onychomycosisban. Ez annak köszönhető, hogy a legjobb penetrációs tulajdonságokkal rendelkezik.

a a szájüregi gombás elváltozások a nyálkahártya érintett területeit egy pamut törlővel vagy egy törlővel kezeljük, amelyen cseppeket korábban felhasználtunk (10-20 csepp elegendő minden fül kezelésére). Többszörös eljárások - 3-4 nap / nap.

A Clotrimazole egy órára történő alkalmazása után tartózkodjon ételtől és italtól.

A clotrimazol cseppek szintén hatásosak onomikoze, élesztőgombák okozta. A fülcseppeket a turundochek segítségével fecskendezik be: egy csavart vattacsíkot fel kell nedvesíteni az oldatban és 3-4 nap / nap. gyalog 5-10 percig a fülcsatornában. A kezelés 3-4 hétig tart.

Gel utasítás

A gél alkalmazásának módja hasonló a kenőcs alkalmazási módjához. A hatóanyagot az érintett epidermiszre 2-3 dörzsölés / nap. és dörzsölje könnyű mozdulatokkal.

Ennek az adagolási formanak az a sajátossága, hogy a gél jól eloszlik a bőrön, és ugyancsak felszívódik benne. Ez lehetővé teszi a kábítószer használatát, beleértve a nehezen hozzáférhető testrészek feldolgozását is.

Intravaginálisan a gélt ugyanúgy alkalmazzák, mint a klotrimazolos krém: 1 dörzsölés / nap. 5 grammnál. A kezelés időtartama 3 nap.

Hüvelyi tabletta Clotrimazole: használati utasítás

Egyéb előírások hiányában a Clotrimazole Acry tabletták és szinonimák a szájpenész és más nemi szervek gombás fertőzései alkalmazni:

 • 3 napig 1 tabletta 2 dózis / nap;
 • 6 napon belül 1 tabletta 1 dörzsölés / nap.

Hogyan kell beadni a hüvelyi tabletta Clotrimazole? A beadás előtt a tablettát eltávolítjuk a csomagolásból, és hűtött, forralt vízzel megnedvesítjük. Lépjen be a kábítószer kell a "fekvő a hátán" a térd hajlított a térd.

Annak érdekében, hogy a tabletta teljesen feloldódjon, és a klotrimazol cselekedjen, nedves környezet szükséges (egyébként a feloldatlan részecskék kiömlhetnek). Ezért a tablettát a lehető legmélyebben be kell illeszteni a hüvelybe. Optimális eljárás lefekvés előtt.

A kezelést le kell állítani a menstruációs időszak kezdete előtt. A menstruációs mentesítés kimossa a hatóanyagot, és nem lesz a kívánt hatás. A hüvelyi tabletta, a tamponok, a spermicidek, az intravaginális zacskók és minden más hüvelyi termék nem alkalmazható.

mert nemi szervi csatornák Szülés előtt 200 mg clotrimazol egyetlen injekciót adnak be egy nőnek.

a a terhesség a gyógyszer ellenjavallt 1 trimeszterben. A későbbiekben a klotrimazol nem befolyásolja hátrányosan a magzati fejlődést, de az alkalmazáshoz bizonyos kockázatok jelentkezhetnek.

Gyertya utasítások

Gyertyák szájpenész intravaginálisan alkalmazzák. A gyógyszert mélyen be kell fecskendezni a hüvelybe, egy naponta 6 napig. A második tanfolyam lebonyolítása orvosi tanácsadás után lehetséges.

Gyertyatartók Clotrimazole szájpenész és más urogenitális gombás fertőzések Ne használja a menstruációs vérzés ideje alatt. A kezelést be kell fejezni, mielőtt elkezdődik.

Terhesség alatt a gyógyszert ebben a dózisformában a 2. trimeszterben alkalmazzák, és olyan esetekben, amikor az anya számára várható előny meghaladja a magzatra gyakorolt ​​lehetséges kockázatokat.

A visszajelzések azt sugallják, hogy a gyógyszer gyorsan elpusztítja a gombák telepét és kiküszöböli a mycosis kellemetlen tüneteit. Más előnyök közé tartozik az alacsony ár és a dózisformák széles választéka.

túladagolás

A bőrön történő alkalmazásra és az akut méregtelenítés kockázatának intravaginális alkalmazása esetén nem, mert a clotrimazol nagyon kis mennyiségben lép be a szisztémás keringésbe.

A klotrimazol időnként történő beadásakor émelygés, anorexia, hányás, gasztrális és májműködési zavar léphet fel. Ritka esetekben vannak pollakiuria, hallucinációk, álmosság, bőr allergiás reakciók.

Ebben az esetben a beteghez enteroszorbensek és tüneti kezelés szükséges. Gyomormosás végezzük helyzetek, amikor egy életveszélyes dózis fogadták az előző órán, és jelenlétében látható túladagolás tünetei (hányinger, szédülés, hányás).

kölcsönhatás

Ha egyszerre használják a polién antibiotikumok (amfotericin B, natamycin, nystatin) a kábítószerek kölcsönösen elnyomják egymás tevékenységét.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

Óvja a nedvességtől és a fénytől. A tárolási hőmérséklet nem haladhatja meg a 25 ° C-ot. A krém, gél, kenőcs vagy oldat fagyasztása tilos.

Lejárat dátuma

A kúpok, krémek, oldatok, gél és hüvelytabletták a kiadás időpontjától számított 3 éven belül használhatók. A kenőcs eltarthatósága 2 év.

Különleges utasítások

Kerülje a lenyelést és a szemmel való érintkezést.

A gombás fertőzésekkel a test minden érintett területét egyszerre kell kezelni.

A hüvelyi tabletták alkalmazása, ha az orvos nem adott be más ajánlásokat, ellenjavallt az alábbi tünetek bármelyikének jelenlétében:

 • aciklikus vaginális vérzés;
 • véres kimerültség vagy patológiás vérzés a hüvelyből, méh vérzés;
 • vizelési zavar;
 • fájdalom az alsó hasban;
 • nyitott sebek, hólyagok vagy fekélyek a hüvelyben vagy a vulva;
 • a klotrimazolhoz kapcsolódó kellemetlen tünetek (irritáció, bőrpír, égés, duzzanat stb.);
 • hidegrázás vagy láz, 38 ° C feletti lázzal;
 • hányinger és / vagy hányás;
 • hüvelyi kibocsátás kellemetlen szaggal;
 • hasmenés;
 • fájdalom a vállnál vagy a háton.

Az újbóli fertőzés megelőzése érdekében a kezelést mindkét partner egyidejűleg írja elő. Az optimális adagolási forma a férfiak számára krém.

a trichomoniasis A gyógyszer mellett a kemoterápiás szereket szisztémás kezelésre is előírják (metronidazol belül).

Mi a legjobb kenőcs vagy krém Clotrimazole?

A fenti vagy az adagolási forma előnyben részesítése a jelzések függvényében történik. Kenőcs Clotrimazole-t a nők és a férfiak számára olyan betegségekre írják fel, amelyek fokozott szárazsággal és hámlással járnak.

Általában ezt dermatophytes mycosis bőr okozza (trihofitia, mikrosporiya) inguinalis epidermofit, erythrasma, chromophytosis, egyedi esetek sima bőr candidiasis, hibrid bakteriális és gombás fertőzések.

Gyulladásos folyamatok nedvesítése esetén célszerűbb olyan szárító hatású krémet használni.

Clotrimazole analógok

A gyógyászati ​​formák szinonimái külső használatra: Clotrimazole Acry, Amiklon, imidet, Kandibene, Kandizol, Candide, Kanesten, Canison, Funginal, Funugitsip.

A Vag analógjai. Táblázat.: Candide, imidet, Kandizol, Kandibene, Funginal, Candide-B6, Canison, Fungitsip.

Melyik a jobb: Candide vagy Clotrimazole?

Candide a klotrimazol szinonimája. Mindkét hatóanyag alapja ugyanaz az anyag, ezért nincs közöttük alapvető különbség.

Clotrimazole vagy Pimafucin - ami jobb?

A fő összetevő pimafutsin - antimikrobiális antimikotikus hatású nitamicin. Főleg a gyógyszerre való érzékenység penész és élesztő gomba (beleértve a szülést Penicillium, Candida, Cephalosporium, Aspergillus és Fusarium).

Kevésbé érzékeny a pimafutsin a Pseudoallescheria boydii és dermatophytes. Vagyis olyan helyzetekben, amikor a betegség oka a nemzetség gombája Epidermophyton, Trichophyton vagy Microsporum, A választást a Clotrimazole javára kell elvégezni.

A klotrimazol ritkábban alkalmazható túlérzékenységi reakciók esetén. Ráadásul kevésbé gyakori, mint pimafutsin, a nemi szervek mikroflórájának egyensúlyát megszegi.

Clotrimazole gyermekek számára

A gyermekeknél 1% -os oldat, kenőcs, gél és krém alkalmazásának tapasztalata hiányzik.

A tablettákat 12 éves kortól használják, feltéve, hogy a beteg menarche.

A gyertyákat nem rendelik gyermekekhez.

Clotrimazole terhesség és laktáció idején

Krém, gél, kenőcs, oldat, gyertya és vag. A terhesség alatt a tabletta a 2. trimeszterben alkalmazható.

A terhesség alatt történő alkalmazás biztonságosságára vonatkozó, szigorúan ellenőrzött vizsgálatokat a Clotrimazole alkalmazásával kapcsolatban az első trimeszterben nem írják elő.

Klinikai vizsgálatok a gyógyszer hatásáról termékenység a nőknél nem végeztek állatkísérletekben nem volt káros hatás.

Tabletták és gyertyák A clotrimazol terhesség alatt (a 2. és 3. trimeszterben) nem befolyásolja negatívan a magzatot, de az applikátor használata veszélyes lehet.

A szoptatáskor óvatosan alkalmazzák a gyógyszert, mivel nem ismert, hogy behatol-e a tejbe.

Gél, oldat, krém és kenőcs A clotrimazol terhesség alatt az érintett bőrre 2-3 nap / nap dózisú mioparazitákkal kerül alkalmazásra. Ha a hüvelytabletta fel van írva, be kell adni anélkül, hogy felvihetnénk. A kurzus időtartama függ a patológiás változások lokalizációjától, a betegség súlyosságától és a kezelés hatékonyságától.

A visszajelzések azt mutatják, hogy a legtöbb esetben a gyógyszer jól tolerálható, és a használatból adódó nemkívánatos reakciók nagyon ritkák.

Vélemények a Clotrimazole-ról

Oldat, kenőcs, krém, gél, gyertyák és klotrimazol hüvelyi tabletta - értékelések ékes bizonyítéka az a tény - ez egy jól bevált, olcsó és nagyon hatékony eszköze körömgomba és bőr, valamint urogenitális mycoses.

Ezenkívül a gyógyszer hatásos pigmentfoltok.

A Clostrimazole gyertyák véleménye a fórumokon többnyire a következők: "Csak ők és légy szájpenész. A megoldás olcsó, de tökéletesen segít. Nincs mellékhatás. "

A Clotrimazole fontos funkciói, amelyeket a kinevezés során figyelembe vesz, a lehetőség:

 • kúpok, tabletták, kenőcsök, oldatok, gél és krémek alkalmazása szájpenész terhesség alatt;
 • célú krém és kenőcs a nő szexuális partnere megelőzésére.

Nem kevésbé jó értékelés a férfiakról kenőcsök Clotrimazole és véleménye a krém. A drog egyetlen hátránya, a férfiak néha megjegyzik, hogy hosszú ideig kell alkalmazni.

Ár Clotrimazole

Ár klotrimazol kúpok Ukrajna - 14 UAH per csomag №6, ezen az áron a különböző városokban - Harkovban, Kijev és Odessza - gyakorlatilag azonos. Oroszországban a gyertyák ára a klotrimazollal 35 rubelből indul.

Ár klotrimazol kenőcs Ukrajnában - az UAH 7, Oroszországban lehet kapni kenőcsöt 65-72 rubel.. A klotrimazol hüvelyi tabletta ár változik 12-17 UAH ukrán, és 17-75 rubelt. az orosz gyógyszertárakban (mennyi a gyógyszer, attól függ, hogy melyik cég gyártják).

Az átlagár a megoldás 13,5 UAH. Oroszországban cseppeket lehet vásárolni 12-140 rubel. A költség a spray körülbelül 28 UAH.