grizeofulvinnal

tabletta fehér, krémes árnyalatú, keserű íz, szagtalan.

10 db. - csomagolások cellás planimetriás (2) - doboz karton.

Dermatophytosis a fejbőrön, sima bőr és szögek által okozott fogékony a készítmény gombák, többek között:

A lábak és a kefék epidermofitája, Trichophyton rubrum, Trichophyton interdigitale okozta.

- károsodott májfunkció;

- csökkent vesefunkció;

- a vér morfológiai összetételének változása;

- károsodott agyi keringés (beleértve az anamnézist is);

- A griseofulvinnal szembeni túlérzékenység.

a microsporia napi adag a a felnőttek 1000 mg-ig (8 tabletta), gyerekek 21-22 mg / testtömeg-kilogramm / nap sebességgel. A gyógyszert naponta kell bevenni az első negatív mikológiai elemzésig, majd ugyanabban a dózisban 2 hét minden második nap és 2 hét, hetente kétszer.

a onychomycosis, trichophytosis és a fejbőr favus a gyógyszer napi dózisa a felnőttek legfeljebb 50 kg testtömegű testtömeg 625 mg (5 tab.), majd minden 10 kg testsúlynál a hatóanyag dózisa 125 mg (1 táblázat). A maximális napi adag 1 g (8 tabletta).

a trichophytosis és favus gyerekek a hatóanyagot 18 mg / ttkg / nap mennyiségben írják elő. A kezelés folyamata a mikrospórában történik.

a onihomikozah gyermekek és serdülők számára a hatóanyagot 16 mg / testtömeg-kilogrammban írják elő.

Az onokomikózis esetén a gyógyszert minden hónap első hónapjában, a második hónapban - minden második napon, majd hetente kétszer írják fel, amíg a köröm teljesen ki nem cseréli az egészségeset. A kezelés teljes időtartama legalább 8 hónap lehet.

A tablettákat étkezés közben, növényi olajjal (1 teáskanál) kell venni.

Az emésztőrendszerből: dyspepsia.

A központi idegrendszer oldaláról: fejfájás, szédülés, diszorientáció.

A vérképző rendszer részeként: leukopenia; ritkán leukocitózis, eozinofília.

Allergiás reakciók: urticaria, bőrkiütés.

A Griseofulvin alkalmazása során 10-15 naponként figyelni kell a vér morfológiai összetételét.

Ha allergiás reakció lép fel, az allergiaellenes terápiát fel kell írni. Ha az allergiás reakciók súlyossága nő, akkor a gyógyszert 3-4 napig meg kell szüntetni. A megnyilvánulások eltűnése után a gyógyszert újra kell írni, kezdve 1/2 tabletta naponta és fokozatosan 3-4 napig, terápiásan növelve.

A fejbőr dermatophytosisának kezelésénél a haját hetente borotválkozni kell, és hetente kétszer meleg vízzel és szappannal kell mosni a hajad. A Griseofulvin kezelést kombinálni kell a gombaellenes szerek külső használatával.

Az onokomikózis esetében ajánlott kombinálni a Griseofulvin alkalmazását az érintett köröm eltávolításával keratolitikus tapaszokkal és helyi gombaellenes kezeléssel.

Használat gyermekgyógyászatban

A gyermekek számára ajánlott a multivitaminok Griseofulvinnel történő felírása.

Hatás a járművezetésre és a mechanizmusok kezelésére

A Griseofulvin-t szedő betegeknek tartózkodniuk kell olyan potenciálisan veszélyes tevékenységektől, amelyek fokozott figyelmet és gyorsabb pszichomotoros reakciókat igényelnek.

Vélemények a készítményről Griseofulvin

A Griseofulvin termékről, amelyet a felhasználók közzétesznek, felvetettünk valódi véleményeket. Leggyakrabban a kisbetegek anyái írják le a választ, de leírják a gyógyszer önmagukban történő felhasználásának személyes történetét is.

Dermatophytosis a fejbőrön, sima bőr és szögek által okozott fogékony a készítmény gombák, többek között:
- mikrosporia;
- Trichophytosis;
- Favus. A lábak és a kefék epidermofitája, Trichophyton rubrum, Trichophyton interdigitale okozta.

megbeszélés

. gyógyszerek közé tartozik a fenitoin, barbiturátok, karbamazepin, rifampicin, ritonavir (HIV-proteáz-inhibitor), rokskarbazepin, topiramát, felbamát, grizeofulvin és készítményeket, melyek orbáncfüvet. Vétele során ható gyógyszerek a mikroszomális enzimek, és 28 nappal azután, hogy visszavonása kell kiegészítésként alkalmazzon barrier fogamzásgátló módszert (óvszer és spermicid gélek). Ható gyógyszerek a gyomor - a hepatikus keringést antibiotikumok penicillin (ampicillin) és a tetraciklinek csökkenti a enterohepatikus keringés az ösztrogén, növeli a reabszorpcióját (vol.

. vudin (kapszulák, por belsőleges oldat) A gombaellenes szer amfotericin B (kenőcs, por injekcióhoz) amfotericin B + glukamin (tabletta) griseofulvin (tabletta, kenőcs, szuszpenzió) itrakonazol (kapszulák) klotrimazol (vaginális tabletta, krém, aeroszol, oldat) terbinafin (tabletta, krém) flukonazol (kapszulák, injekció) Protozoaellenes és a maláriaellenes szereket hidroxiklorokvin (tabletta) Metronidazol (tabletta, injekció, kúp) klorokint (tabletta, injekció) Egyéb média Bifidumbacterin (tabletták, szuszpenziós por) Vac.

. (nincs törölve, ha abszolút indikációk vannak az epilepszia görcsrohamok kezelésére). 3. Egyéb elkerülendő gyógyszerek. kalcium-antagonisták, grizeofulvin, omeprazol, kinolon antibiotikumok, rifampicin, spironolakton, élő vakcinák és így tovább. D. Elméleti azonosított kockázatok állatokat és egyéb kísérleti kutatások. A antikoagulánsok alkalmazása a terhesség első trimeszterében társul káros terhességgel kapcsolatos eredmények 35% -ában, és ez veszélyes a csontrendszeri rendellenességek a magzat (különösen a 6-9 hét a magzati fejlődés). A szexuális szteroid hormonok gyógyszereinek használata növekedéssel jár.

. a; antibiotikumok - ampicillin és egyéb penicillinek, eritromicin; tuberkulózis elleni gyógyszerek (kivéve a rifabutint és a PASK-t); gombaellenes szerek (kivéve a flukonazolt, a griseofulvint, a ketokonazolt, az intrakonazolt); antiprotozoális gyógyszerek (kivéve a metronidazolt, a tinidazolt, a dihidro-metint, a prima-na-t); hörgőtágítók (salbutamol); kortikoszteroidok; antihisztaminok; savkötők; antidiabetikus szerek; a legtöbb vérnyomáscsökkentő gyógyszer, a digoxin, valamint a morfium és más kábítószerek egyetlen dózisa. Ugyanakkor, az anya bevétele során a gyermek gondos megfigyelése szükséges az időben történő expozíció biztosításához.

. Az a tény, hogy ilyen csecsemők számára nem voltak ágyazók, minden héten kötelezően megjelenő kezelést kaptak a vizsgálathoz, és ultraibolya fényt keltettek. A gombaölő, griseofulvin és kénes kenőcsöket írtak fel. Hamarosan azt fogom mondani, hogy tabletták nélkül a herpesz nem gyógyítható meg. A pirulákat megszakítással ivották fel, amikor az allergiát kioltották, a 2. hónapot kénes kenőccsel töltötték, de az eredményt nem látták különösebben. A következő megjelenés alkalmával a laboratóriumban a nővér azt tanácsolta, hogy ne kénes kenőccsel, hanem gödörrel állítsa az állatokat. A szag hátborzongató, de egy hét használat után a festék észrevehetően kisebb lett, a bőr hámozott. A hajunkat leborotváltuk, annak ellenére, hogy az év folyamán hajhullás történt, nem dezinfektsiyu az egész lakás.

. Egyéb gyógyszerek közé tartoznak a következők: fenitoin, barbiturátok, primidon, karbamazepin és rifampicin; is feltételezéseket oxkarbazepin, topiramát, felbamát, ritonavir és grizeofulvinnal tartalmazó készítmények orbáncfű. A fogamzásgátló védelmet csökken antibiotikumokkal (például ampicillin és tetraciklin), mivel, Egyes jelentések szerint, néhány antibiotikum csökkentheti intrahepatikus forgalomban ösztrogének ezáltal csökken a koncentrációja az etinil-ösztradiol. Az orális kombinált fogamzásgátlók befolyásolhatják más gyógyszerek (köztük a ciklosporin) metabolizmusát, ami a plazmában és a szövetekben való koncentrációjuk megváltozásához vezet. Estrogént szed.

. fújja, nincs oka aggódni és nyugodtan megtartani a terhességet. Terhesség és szoptatás Vannak bizonyítékok arra, grizeofulvin teratogén és embriotoxikus hatást állatokban (orális adagolásra vemhes patkányokon tájékoztatták jelenlétében alom kölykök többszörös károsodások). Kimutatták, hogy a griseofulvin a spermatogenezist elnyomja patkányokban, bár ezt nem igazolták humán vizsgálatokban. Kutya-kísérletekben kimutatták, hogy a griseofulvin káros hatásokat okozhat az utódokban. Terhesség alatt ellenjavallt (griseofulvin átterjed a placentán, megfelelő és szigorúan ellenőrzött vizsgálatok várandós nőkön.

. (nincs törölve, ha abszolút indikációk vannak az epilepszia görcsrohamok kezelésére). 3. Egyéb elkerülendő gyógyszerek. kalcium-antagonisták, grizeofulvin, omeprazol, kinolon antibiotikumok, rifampicin, spironolakton, élő vakcinák és így tovább. D. Elméleti azonosított kockázatok állatokat és egyéb kísérleti kutatások. A antikoagulánsok alkalmazása a terhesség első trimeszterében társul káros terhességgel kapcsolatos eredmények 35% -ában, és ez veszélyes a csontrendszeri rendellenességek a magzat (különösen a 6-9 hét a magzati fejlődés). A szexuális szteroid hormonok gyógyszereinek használata növekedéssel jár.

. IOM, cefamandol, cefoperazon, latamoxefet cefalosporinok és más antibiotikumok-csoport, klór-amfenikol, klórpropamid, glibenklamid, glipizid, tolbutamid, grizeofulvin, készítmények 5-nitro-imidazol (metronidazol, ornidazol, secnidazole, tinidazol), ketokonazol, prokarbazin; drogok benyomja a központi idegrendszerre. Túladagolás: Nem kábítószer-túladagolásos esetekben üzeneteket. Abban az esetben, túladagolás tüneti terápia. TÁROLÁS: a hőmérséklet nem.

Griseofulvin: használati utasítás

A griseofulvin tabletták a gombaellenes (gombaellenes) gyógyszerek farmakológiai csoportjának gyógyszerei. Különböző gombás megbetegedések kezelésére használják őket, először a bőr és az appendensek vereségével.

A kibocsátás és az összetétel formája

A Griseofulvin tabletta fehér vagy világos krémszínű, kerek formájú, keserű ízű. A fő hatóanyag a griseofulvin, koncentrációja egy tablettában 125 mg. Ez magában foglalja a segédösszetevőket is, amelyek magukban foglalják:

 • Kukoricakeményítő.
 • Laktóz-monohidrát.
 • Povidon.
 • Polietilénglikol.
 • Magnézium-sztearát.

A Griseofulvin tabletta 10 darab sík sejtcsomagolásban van csomagolva. A kartondoboz 2 kontúrcellás csomagot (20 tablettát) és használati utasításokat tartalmaz.

Farmakológiai hatás

A készítmény hatóanyaga a penicillinum nigricans gombából származik, és fungisztatikus farmakológiai hatást fejt ki - gátolja a gombasejtek növekedését és reprodukcióját. Ilyen hatás a gomba sejtjeinek mitózisának zavara miatt alakul ki - a hashajtás mitotikus orsójának kialakulása anafázisban. A griseofulvin blokkolja a szükséges fehérjék szintézisét a hasadási tengelyhez a mátrix RNS-hez való kötődésük miatt. Továbbá megzavarja a kitin tartalmú gombák sejtfal szintézisének folyamatát is. A gyógyszer aktív a Trichophyton, Microsporum, Epidermophyton nemzetség számos gombájával szemben.

A Griseofulvin tabletta beadása után a hatóanyag gyorsan és szinte teljesen felszívódik a bélburok szisztémás véráramába. A szervezet szövetében eloszlik, amely túlsúlyban van a bõrben, annak felszínén, valamint a zsírszövetben, a vázizmokban és a májban. Metabolizált griseofulvin elsősorban hepatocytákban (májsejtek), inaktív bomlástermékek kialakulásával, amelyeket a vesék vesznek ki vizelettel és a bélben a székletből. A hatóanyag felezési ideje 24 óra (a teljes dózis kiválasztásának fele ürül).

Használati utasítások

A griseofulvin tabletták olyan betegségek kezelésére javalltok, amelyek a hatóanyag gombájára ható hatóanyagra érzékenyek. Ilyen betegségek közé tartoznak:

 • Gombás bőrkárosodás a kóros folyamat bármely lokalizációjával.
 • A fejbőr mikroszporája.
 • Minden lokalizáció trichofitózisa.
 • Bajusz vagy szakáll dermatomycosis.
 • Epidermofitiya megáll és sima bőr.
 • Inguinális epidermophytosis.

Továbbá a gyógyszer alkalmazását onychomycosis - gomba köröm károsodás jelzi.

Ellenjavallatok felhasználásra

A Griseofulvin tabletták alkalmazása a szervezet számos kóros és fiziológiai állapotában ellenjavallt, beleértve:

 • Egyéni intolerancia vagy túlérzékenység a hatóanyag komponenseire.
 • Májelégtelenség.
 • Minden webhely malignus daganata.
 • Az agyi keringés akut és krónikus rendellenességei, beleértve a vérzést (vérzés) vagy az ischaemiás (súlyos véráramlás romlása) agyi stroke.
 • Akut vagy krónikus a vesebetegség akut stádiumában, melyet funkcionális aktivitásuk megsértésével kísérnek.
 • Szisztémás lupus erythematosus (szisztémás autoimmun betegség kötőszövet bevonásával) vagy lupus szindróma.
 • A vér patológiája, leukopenia (a leukociták számának csökkenése a vérben).
 • Anyai méhvérzés.
 • A terhesség bármikor és a szoptatás időszakában.
 • 2 év alatti gyermekek.

Mielőtt elkezdi használni a gyógyszert, meg kell győződnie arról, hogy nincs ellenjavallat.

Adagolás és adminisztráció

A griseofulvin tabletta szájon át, egészben, étkezés után vagy alatt van (lehetőleg növényi olaj van jelen). A gyógyszer dózisa és időtartama függ a páciens korától és a gomba betegség típusától:

 • Mikroporákban a gyógyszer dózisa 21-22 mg / testtömeg kg / nap. Felnőttek - 500-1000 mg (8 tablettát naponta). A gyógyszert minden nap, amíg az első negatív laboratóriumi elemzést végeztünk a gomba jelenlétére a patológiás folyamatban. Ezután ugyanabban az adagban a hatóanyagot minden második napon 2 héten át, majd hetente kétszer 2 hétig alkalmazzák.
 • Trichofitózis esetén (a kóros folyamat felületes vagy infiltratív töméses formája) a gyermekek dózisa 18 mg / testtömeg kg. A hatóanyagot ugyanúgy veszik be, mint a mikrosporia.
 • Fejfavusz, trichofitózis vagy onychomycosis esetében a felnőttek napi adagja 625 mg (legfeljebb 50 kg-os személy esetén) vagy 1000 mg (maximális napi adag). Az első hónapban a tablettákat naponta, a második hónapot - minden második napot, majd hetente kétszer kell bevenni, amíg a szögek teljesen nőnek.

A Griseofulvin tabletta átlagos lefolyása 8 hónap. Szükség esetén kiterjeszthető.

Mellékhatások

A Griseofulvin tabletták bevitele mellékhatások kialakulásához vezethet, nemkívánatos reakciók a különböző szervekből és rendszerekből:

 • Emésztőrendszer - émelygés, hányás, hasmenés, gyomorfájdalom, hepatitis (májgyulladás). Kevéssé alakulhat ki kandidáló szájgyulladás (a Candida nemzetség által okozott orális nyálkahártya gyulladása).
 • Központi idegrendszer - szédülés, fejfájás, időbeli és térbeli dezorientáció, zavartság, fokozott fáradtság és izomgyengeség, a mozgások koordinációjának megzavarása.
 • Perifériás idegrendszer - neuropátia (perifériás idegek degeneratív-dystrophi elváltozása), bőr paresztézise (károsodott érzékenység).
 • Vér és vörös csontvelő - leukopenia (a vérben lévő leukociták számának csökkenése), agranulocitózis (a granulociták számának csökkenése).
 • Allergiás reakciók - elsősorban fejleszt a bőrön formájában kiütések, viszketés azt, urticaria (jellegzetes kiütések és duzzanat emlékeztető Sting), erythema exsudativum (bőrpír, hólyagosodás rajta). Kevésbé gyakran alakul angioneurotikus angioödéma (mértékű duzzadásra a bőr és a bőr alatti szövet preferenciálisan lokalizálódik az arcon és a külső nemi szervek).

Hány mellékhatás esetén a Griseofulvin tabletta szedését fel kell függeszteni, és orvoshoz kell fordulni.

Különleges utasítások

A Griseofulvin tabletta szedése előtt gondosan olvassa el a gyógyszerre vonatkozó utasításokat. A gyógyszer alkalmazására vonatkozóan számos konkrét utalás található:

 • A tabletták befogadása során a vérvizsgálatok időszakos laboratóriumi monitorozását (általában 15 naponta egyszer) kell elvégezni.
 • A gombák károsodásának kezelésénél folyamatosan borotválni kell őket, a fejét hetente kétszer meleg vízzel és szappannal mossuk.
 • A gyógyszer szedésével párhuzamosan ajánlott a gombás eljárás (kenőcs, krém) helyi kezelésére szolgáló eszközök használata.
 • Az onokomikózis kezelésénél az érintett körömlemezek eltávolítását párhuzamosan végezzük.
 • A gyógyszert gondosan alkalmazzák olyan embereknél, akiknek a tevékenysége összefüggésben van a fokozott figyelemfelkeltés vagy a pszichomotoros reakció szükségességével.

A gyógyszertárakban a gyógyszert rendelvény nélkül adják ki. Nem ajánlatos függetlenül fogadni vagy használni harmadik felek tanácsára.

túladagolás

A Griseofulvin tabletta túladagolásának esetei eddig ismeretlenek. Fejfájás, hányinger, hányás, zavartság alakulhat ki. Ilyen esetekben a gyomrot, a beleket és a tüneti terápiát kell mosni.

Griseofulvin analógok

A Griseofulvin tabletta hatóanyagához és terápiás kezeléséhez hasonlóan a Fulcin.

A tárolás feltételei

A Griseofulvin tabletták eltarthatósági ideje 3 év és 6 hónap a gyártástól számítva. A gyógyszert sötét, száraz helyen kell tárolni, amely gyermekek számára nem elérhető, +20 ° C-ot meg nem haladó levegő hőmérsékleten.

Griseofulvin ár

A Griseofulvin tabletta átlagos költsége a moszkvai gyógyszertárakban 243-314 rubel között mozog.

Minden a kenőcsökről Griseofulvin: oktatás, ár, analógok

Griseofulvin - kenőcs, melynek célja a gomba növekedésének lerövidítése és megsemmisítése. Először a múlt század 50-es éveiben használták, és a szakemberek továbbra is igénybe veszik ezt a mai napig. Ma a gyógyszert a gyógyszertárak polcain két dózisformában találják meg - belső és külső használatra. Helyi jogorvoslatként, linimentet állítanak elő, gyakran kenőcs vagy krém.

struktúra

A gyógyszer fő hatóanyaga a griseofulvin antibiotikum, amely megakadályozza a kórokozó mikroorganizmusok kialakulását. Ezt a jelenséget azzal magyarázza, hogy a bemutatott komponens megszakítja a gomba sejtek szorzásának és a fehérje szintézisének folyamatát. Minden 100 g liniment tartalmaz 2,5 g griseofulvint.

Az antibiotikum mellett a kenőcs összetétele 1 g szalicilsavat és egyéb segédanyagokat is tartalmaz, nevezetesen:

 • dimexide;
 • polietilénglikol;
 • aerosii;
 • édesköményolaj.

Farmakológiai hatás

A kenőcs formájában lévő griseofulvin gátolja a különféle dermatophyták növekedését. A gomba sejtjei a mitotikus orsó megzavart szerkezete miatt megszorozódnak.

Az epidermisz, a haj és a körmök sejtjeiben való felhalmozódásának köszönhetően a gyógyszer meggátolja a gomba bejutását a benne lévő keratinra. Korábban fehérjével fertőzött, a fehérjét fokozatosan egészséges szövet váltja fel. Ezenkívül a kenőcs összetételében a szalicilsav lehetővé teszi a hatóanyag számára, hogy mély rétegeket érjen el a fertőzött bőrt és a körömlemezt.

A griseofulvin antimikrobiális hatást fejt ki, és elősegíti a szaruréteg, a haj és a körmök visszaszorítását. A liniment eltávolítja a viszketést és a fájdalmas érzeteket, anélkül, hogy irritációt okozna.

Ha nem történik helyi alkalmazás, akkor a hatóanyag aktív komponensei felszívódnak a vérbe. Ennek következtében az ágens nem feltételez jelentős mellékhatást, amely Griseofulvin tabletta formájában történő alkalmazásakor előfordulhat.

Használati utasítások

A Griseofulvin használata javasolt, ha a beteg mycotic bőrbetegségekkel foglalkozik. Ez azonban nem a gombákkal kapcsolatos fertőzésekről szól, hanem csak azokról a paraziták által okozott fertőzésekről, amelyek érzékenyek a hatóanyag aktív összetevőinek hatásaira. Ez a lista a következő betegségeket tartalmazza:

 • a bőr, haj, köröm gombája;
 • trihofitia;
 • dermatomycosis a lábakon és a kezekben;
 • mikrosporiya;
 • favus.

Ellenjavallatok

A Griseofulvin kenőcs leírásában a következő ellenjavallatok találhatók:

 • működési zavarok a májban és a vesékben;
 • a vér összetételének változása;
 • porfirin betegség;
 • rosszindulatú daganatok;
 • vérzés a méhben;
 • lupus erythematosus krónikus formában;
 • az agyi keringés problémái;
 • a terhesség és a szoptatás ideje;
 • legfeljebb 14 éves korig;
 • erős érzékenység a kenőcs hatóanyagához.

Utasítások (alkalmazási és adagolási módok)

A liniment kombinációját kombinálhatjuk Griseofulvinnal tabletták formájában. A használati utasítás javaslatokat tesz a gomba kijavítására, figyelembe véve az életkor és a betegek egyéb jellemzőit.

Felnőtteknek

Az utasítások szerint a 14 évesnél idősebb emberek kenőcsének használata arra utal, hogy a hatóanyag egy vékony réteget alkalmaz az érintett területre naponta 1-2 alkalommal. Ugyanakkor naponta legfeljebb 20 g liniment lehet használni.

A kezelés időtartama függ a diagnózistól.

Tehát, ha a páciens sima bőrű dermatomycosis, a tanfolyam 2-3 hétig tart. A fejbőr mikroszporúzióját 2-4 hétig kenőcsön kell alkalmazni. A mycosis körmök egy kéthetes tanfolyamot tartalmaznak. Ezután a kezelés időben korlátozott kezeléssel kezdődik, melynek során a gyógyszert egy nappal a teljes gyógyulást megelőzően kell alkalmazni.

Gyermekeknek

Gyártók Grizeofulvin kenőcs alkalmazása nem ajánlott olyan eszköz leküzdésére bőrbetegségek 14 év alatti gyermek, ezért az alkalmazás ebben a kategóriában a betegek nem biztosított utasításokat.

Terhesség és laktáció

Terhes és szoptató nőknél a helyzet ugyanaz, mint az előző esetben - nem írnak elő gyógyszereket. Az antibiotikum hatását a magzatra és a gyermekre nem pontosan észlelték, azonban az állatokon végzett kísérletek bizonyították a teratogén hatás valószínűségét.

túladagolás

Eddig adatok túladagolása griseofulvin azonban nem annak érdekében, hogy elkerüljék a negatív következményeket a gyártó továbbra is azt tanácsolja, hogy a betegek szigorúan kövesse a használati utasítást a gyógyszer.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

A Griseofulvint más gyógyszerekkel kombinálva fontos tudni, hogyan befolyásolhatják egymást:

 • a kenőcs hatását növeli az etanol hatása;
 • a liniment csökkenti az orális fogamzásgátlók hatékonyságát;
 • a gyógyszerek gombaellenes tulajdonságai csökkennek a primidon és barbiturátok egyidejű alkalmazásával;
 • kategorikusan tiltotta a Griseofulvin használatát párhuzamosan a Levomycetinnel, a Ristomycinnel és más szulfanilamidokkal.

Mellékhatások

A gyógyszer egy antibiotikum, ezért a behatolásának folyamata és eltávolításának folyamata számos negatív következménnyel járhat.

A linimentek használata az allergia kialakulását idézheti elő:

 • bőrkiütések;
 • csalánkiütés;
 • lupuszszerű szindróma;
 • multiforme exudatív erythema;
 • angioödéma;
 • a Lyell-szindróma.

analógok

Griseofulvin költsége a gyógyszertárban 200 rubel, míg a gyógyszert nem adják el orvosi kinevezés nélkül. Ugyanakkor a polcokon a vevők képesek lesznek megtalálni a drog analógjait. Nem feltétlenül az áruk alacsonyabb lesz, de vény nélkül kaphatók, ellentétben Griseofulvinnal. A pótlók válhatnak:

 • klotrimazol;
 • Lamizil dermgel;
 • ekzifin;
 • Terbinafin (krém);
 • Mikonorm.

Vélemények

A legtöbb felhasználó pozitív a Griseofulvinnak.

Ольга, 27 éves, Москва

Az orvos kétféleképpen jelölte ki Griseofulvint, de a gyógyszertárban nem volt kenőcs, és az első 3 napban csak tablettákat ivtam. Később megvásárolta ezt az eszközt, elkezdett használni, és sokkal gyorsabban ment. 2 hét elteltével a gomba tesztje negatív eredményt mutatott, és a kellemetlen tünetek eltűntek.

Олег, 35 év, Volgograd

Amint észrevette a gombák jeleit a körömön, azonnal elment az orvoshoz. Nekem regisztrált kenőcs Griseofulvin, ugyanazon a napon kezdett feldolgozni vele fertőzött helyen. Egy új, teljesen egészséges köröm nőtt ki bennem 2 hónap után.

Kiderült, hogy a 15 éves fia egy vörös hámlasztó helyet a fején, rémült volt. A poliklinikához futottak, kiderült, hogy gyűrűs. Az orvos megnyugtatott, mondván, hogy időbe fordultunk, és kijelöltünk egy kenőcsöt Griseofulvinnak. Az eszköz olcsó, de egy héten belül jól működött!

következtetés

A Griseofulvin linimentet csak szakemberrel folytatott konzultáció után alkalmazza, minden olyan ajánlást, amelyet tisztán követni kell. Ezután szükségszerűen megjelenik az eredmény, és a beteg gondoskodni fog a kellemetlen következmények kiküszöböléséről, amelyek a jogorvoslat helytelen használatából fakadhatnak.

grizeofulvinnal

A kibocsátás formái

Az orvosok véleménye a griseofulvinről

A gyógyszer hmnp egy gombaellenes hatású antibiotikum. Gyakorlatomban széles körben használom ezt a gyógyszert a fejbőr és a sima bőr, az onychomycosis, az epiphedermophyták mikrospórájának kezelésére. A gyógyszer jól bizonyult. Májkárosodásban szenvedő betegeknél óvatosan alkalmazzák.

Az alkalmazás jellemzői: a gyógyszert egy evőkanál növényi olajjal kell lemosni.

Én gyakorlatomban széles körben alkalmazzák a "Griseofulvin" nevű gyógyszert, amely antifungális hatású antibiotikum. A gyógyszer bizonyult a körömlemezek gombás elváltozásainak és a fejbőr mikroporózisának kezelésére.

Hátránya a használat sajátossága: a tablettát egy kanál növényi olajjal kell inni.

A gyógyszer megfelelő használatával járó mellékhatások ritkák. A gyógyszeres kezelés során szükség van a vér biokémiai paramétereinek megfigyelésére, a vér és a vizelet általános analízisére.

A jó gombaellenes szer az antibiotikumok csoportjába tartozik.

A gombafertőzések kezelésében még ma is vannak bizonyos nehézségek és buktatók. Ez elsősorban a betegség számos klinikai megnyilvánulásának és számos kórokozónak köszönhető. A sikeres kezelés kulcsa a hatékony gombaellenes gyógyszerek időszerű felismerése és alkalmazása.

A gyógyszer bebizonyította, hogy a fejfájás mikrospórájának és a sima bőrnek a kezelését a gyermekek szőrtüszőinek vereségével kezeli. Kényelmes, mivel a kicsi beteg súlyától függően szigorúan egyedi kiszámításra kerül.

Az egyetlen kellemetlenség, hogy le kell mosni egy evőkanál növényi olaj; a legtöbb gyermek nehéz meggyőzni az italt és a vajat, de lehetséges.

A mellékhatások miatt jelenleg a gyakorlatomban hiányoznak. A legfontosabb dolog a betegek megfelelő kezelése, a vérbiokémia ellenőrzése, a gyermek vérének és vizeletének általános elemzése.

A griseofulvin használatára vonatkozó utasítások

Farmakológiai hatás

farmakokinetikája

Felszabadulás, összetétel és csomagolás formája

tabletta fehér, krémes árnyalatú, keserű íz, szagtalan.

10 db. - csomagolások cellás planimetriás (2) - doboz karton.

Adagolási rend

a microsporia napi adag a a felnőttek 1000 mg-ig (8 tabletta), gyerekek 21-22 mg / testtömeg-kilogramm / nap sebességgel. A gyógyszert naponta kell bevenni az első negatív mikológiai elemzésig, majd ugyanabban a dózisban 2 hét minden második nap és 2 hét, hetente kétszer.

a onychomycosis, trichophytosis és a fejbőr favus a gyógyszer napi dózisa a felnőttek legfeljebb 50 kg testtömegű testtömeg 625 mg (5 tab.), majd minden 10 kg testsúlynál a hatóanyag dózisa 125 mg (1 táblázat). A maximális napi adag 1 g (8 tabletta).

a trichophytosis és favusgyerekek a hatóanyagot 18 mg / ttkg / nap mennyiségben írják elő. A kezelés folyamata a mikrospórában történik.

a onihomikozahgyermekek és serdülők számára a hatóanyagot 16 mg / testtömeg-kilogrammban írják elő.

Az onokomikózis esetén a gyógyszert minden hónap első hónapjában, a második hónapban - minden második napon, majd hetente kétszer írják fel, amíg a köröm teljesen ki nem cseréli az egészségeset. A kezelés teljes időtartama legalább 8 hónap lehet.

A tablettákat étkezés közben, növényi olajjal (1 teáskanál) kell venni.

túladagolás

Kábítószer kölcsönhatások

Mellékhatás

Az emésztőrendszerből: dyspepsia.

A központi idegrendszer oldaláról: fejfájás, szédülés, diszorientáció.

A vérképző rendszer részeként: leukopenia; ritkán leukocitózis, eozinofília.

Allergiás reakciók: urticaria, bőrkiütés.

bizonyság

Dermatophytosis a fejbőrön, sima bőr és szögek által okozott fogékony a készítmény gombák, többek között:

A lábak és a kefék epidermofitája, Trichophyton rubrum, Trichophyton interdigitale okozta.

Ellenjavallatok felhasználásra

- károsodott májfunkció;

- csökkent vesefunkció;

- a vér morfológiai összetételének változása;

- szisztémás lupus erythematosus;

- károsodott agyi keringés (beleértve az anamnézist is);

- A griseofulvinnal szembeni túlérzékenység.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A májfunkció megsértése iránti kérelem

A vesefunkció megsértése iránti kérelem

Ellenjavallt a vesefunkció megszegése miatt.

Különleges utasítások

A Griseofulvin alkalmazása során 10-15 naponként figyelni kell a vér morfológiai összetételét.

Ha allergiás reakció lép fel, az allergiaellenes terápiát fel kell írni. Ha az allergiás reakciók súlyossága nő, akkor a gyógyszert 3-4 napig meg kell szüntetni. A megnyilvánulások eltűnése után a gyógyszert újra kell írni, kezdve 1/2 tabletta naponta és fokozatosan 3-4 napig, terápiásan növelve.

A fejbőr dermatophytosisának kezelésénél a haját hetente borotválkozni kell, és hetente kétszer meleg vízzel és szappannal kell mosni a hajad. A Griseofulvin kezelést kombinálni kell a gombaellenes szerek külső használatával.

Az onokomikózis esetében ajánlott kombinálni a Griseofulvin alkalmazását az érintett köröm eltávolításával keratolitikus tapaszokkal és helyi gombaellenes kezeléssel.

Használat gyermekgyógyászatban

A gyermekek számára ajánlott a multivitaminok Griseofulvinnel történő felírása.

Hatás a járművezetésre és a mechanizmusok kezelésére

A Griseofulvin-t szedő betegeknek tartózkodniuk kell olyan potenciálisan veszélyes tevékenységektől, amelyek fokozott figyelmet és gyorsabb pszichomotoros reakciókat igényelnek.

grizeofulvinnal

analógok

 • Griseofulvin szuszpenzió;
 • Grizeofulvinnal forte;
 • Gritsina;
 • Fultsin.

Az átlagár online *: 253 р.

Hol vásárolhat:

Használati utasítások

Nemzetközileg elismert név: Griseofulvin.

struktúra

 • burgonyakeményítő;
 • laktóz (tejcukor);
 • kalcium-sztearát;
 • polivinil-pirrolidon (povidon) kis molekulatömegű.

FarmGruppa

Farmakológiai hatás

Úgy küzd gombák a nemzetség Trichophyton, Microsporum, Epydermophyton Achorionum. Provokál megsértése szerkezete a mitotikus orsó (kromoszómák, oszlopok és szálak), és a sejtfal-szintézis hitinosoderzhashih gombák, gátolja reprodukció a gomba sejtek metafázisban (második fázis közvetett sejtosztódást) és a fehérje-szintézis miatt zavarok miatt messenger ribonukleinsav. Ez felhalmozódik a sejtekben, a bőr, a haj és a körmök, ezáltal hozzájárulva a keratin rezisztensnek gombainváziót (fertőzés). Ha fertőzött keratin elkülönítjük, ez a változás több egészséges szöveteket.

farmakokinetikája

Felszívódás elég magas: 25-70% mikrokristályos formában, ultramikrokristallicheskaya alkotnak majdnem 100%. Az abszorpciós folyamat a zsíros ételek felvétele után nő. A határérték-koncentráció a vérben készítményt rögzített 4-5 órával a beadás után, maximális telítettségi grizeofulvin plazma 0,5-5 mg / l. A plazmafehérjékkel való kölcsönhatás - 80%. Szelektíven összegyűlik a stratum corneum (a legkülső rétege a felhám), és függelékei, valamint a májban, a zsírszövetekben, vázizomzatban. Kis mennyiségű szétszóródik a testnedvekben és szövetekben. Behatol a placentán keresztül. Metabolizált (szakadások) a májban a kialakulását inaktív metabolitok (anyagcsere termékek), és különösen, 6-glükuronid és metilgrizeofulvina származékot. A gyógyszer felezési ideje 24 órán belül megtörténik. Kiválasztódik a vesék által (beleértve a 1% ép) és a belekben (36% változatlan formában).

Használati utasítások

 • sima bőr mikroszporája;
 • a mycosis a bőr;
 • onychomycosis (súlyos forma);
 • trihofitia;
 • sima bőr epidermofitája;
 • a fejbőr mikroszporája;
 • favus.

Ellenjavallatok

 • nagy érzékenység;
 • terhesség és szoptatás;
 • porphyria;
 • lupuszszerű szindróma és szisztémás lupus erythematosus;
 • a vér rendszerszintű betegségei;
 • májelégtelenség;
 • leukopenia (alacsony fehérvérsejtszám);
 • szerves máj- és vesebetegségek;
 • rosszindulatú daganatok;
 • gyermekkor.

Különleges utasítások

 • ajánlott nem hormonális fogamzásgátló módszerek alkalmazása, mivel a griseofulvin negatívan hat a férfiak és nők reproduktív képességére;
 • a páciensek kötelesek tartózkodni a potenciálisan veszélyes tevékenységektől, amelyek fokozott figyelmet és sebességet igényelnek a pszichomotoros reakció során;
 • grizeofulvin nem javallott az enyhe formája a betegség, amikor lehetséges, hogy korlátozza gombaellenes szerek kültéri használatra.

Az alkalmazás módja és az ajánlott dózis

Csak orvosi utasítás szerint vegye be.

A griseofulvint orálisan, étkezés után, egy vagy több adagban alkalmazzák.

A felnőttek 500 mg / nap ajánlottak, és súlyos formában az adagot növelni kell.

Gyermekek - 10 mg / kg naponta.

A kezelés időtartama súlyos gombás fertőzések esetén legfeljebb 12 hónapig.

Természetesen a mycosis tart 2-4 hétig a szervezetben, abban az esetben egy gomba a fejbőr - 4-6 hét, lábgombásodás -. 4-8 hét, a lézió az ujjak - nem kevesebb, mint 4 hónap, jól, és végül, hogy a lábujjak kezelés időtartama legalább 6 hónapig.

A napi ráta legmagasabb értéke 1 g.

Mellékhatások

 • fejfájás;
 • szédülés;
 • gyengeség;
 • gyors fáradtság;
 • alvás zavar;
 • a perifériás idegrendszer idegeinek veresége (perifériás neuropátia);
 • a koordináció hiánya;
 • helyes eszmék elvesztése az időről és a térről (dezorientáció);
 • a bőr felületének nekrózisát, a "goosebumps" megjelenését vagy természetellenes fájdalmat, amikor megérintünk (a végtagok paresztézise);
 • a tudat összetévesztése.
 • hányinger;
 • hányás;
 • hasmenés;
 • fájdalom a gyomorban (gastralgia);
 • a szájnyálkahártya-betegség (candidiasis stomatitis, felnőtteknél és gyermekeknél is előfordul);
 • hepatitis.
 • a granulocita-tartalom csökkenése (granulocitopénia);
 • a vér neutrofilek (agranulocitózis) csökkenése;
 • a leukociták számának csökkenése (leukopenia).

Az allergiák - kiütés, viszketés, csalánkiütés, fokozott érzékenység az ultraibolya, Quincke ödéma és mások esetén is előfordulhatnak.

Ritka esetekben az allergiás bulális dermatitisz (toxikus epidermális necrolysis vagy Lyell-szindróma) súlyos változata lehetséges.

túladagolás

Nem észlelt. A griseofulvinnal szembeni túlérzékenység fordulhat elő, és ennek következtében meg kell akadályozni a gyógyszer szedését. Az orvosnak deszenzitizáló szereket (az allergiás reakció gyengülését) kell előírnia.

Túladagolás

A kezelőorvos tüneti terápiát ír elő.

Milyen gyógyszereket és anyagokat nem lehet szedni griseofulvinnal:

 • Etanol. Tevékenységét erősíti.
 • Az ösztrogén tartalmú orális fogamzásgátlók és egy indirekt típusú hatású antikoaguláns. Tevékenységük csökken.
 • Primidon és barbiturátok. Csökkentik a gombaellenes hatást.

Tárolási feltételek

Tartsa a tablettákat száraz helyen. A rács hőmérséklete nem haladja meg a 20 ° C-ot.

Lejárat dátuma

3 év 6 hónap.

Vélemények

[su_quote cite = "Szófia, Rostov"] Volt a mycosis a bőr. A kezelésre Griseofulvin-ot írtak fel. 2 hétig tartott, és még mindig feldolgozta a lábat kenőccsel. Most teljesen egészséges vagyok. [/ su_quote]

[su_quote cite = "Daria, MO"] Meggyógyult a gyűrű. Az első héten az egyetlen mellékhatás volt a fejfájás, de akkor minden elment. [/ su_quote]

Hagyja visszajelzését a megjegyzésekben!

* - Az értékesítés során az eladók átlagértéke nem nyilvános ajánlat

9 megjegyzés

Hazámmal fekszem a kórházban, fiam van a fején. Hasi fájdalommal és súlyos fejfájással rendelkezik

Sürgősen meg kell vennem griseofulvint. Az interneten nem tudok rendelni. Segítség vásárolni.

Függetlenül attól, hogy a kezelés alatt lehetőség van az alkagol használatára.

Griseofulvin tabletta

Griseofulvin - a gombaképződés elleni küzdelemre szánt gyógyszer.

A leghatékonyabb, ha dermatomycetesnek, például mokrosporumnak, trichofiton vegyületeknek, edipermophytonnak van kitéve. Különlegessége a candidiasis elleni küzdelem teljes hiányossága. A griseofulvint a dermatomycosis diagnosztikájában használt fő gyógyszerként ismerik fel.

Ezen az oldalon megtalálja az összes információt Grizeofulvin: teljes használati utasítást ezzel a gyógyszerrel, az átlagos ár a gyógyszertárakban, teljes és nem teljes analógok a gyógyszer, valamint az ajánlások az emberek, akik már használják Grizeofulvin. Szeretné elhagyni véleményét? Kérjük, írja meg a megjegyzéseket.

Klinikai és farmakológiai csoport

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Vény nélkül kapható.

Mennyibe kerül Griseofulvin? A gyógyszertárak átlagos ára 300 rubel.

A kibocsátás és az összetétel formája

A Griseofulvin tabletta fehér vagy világos krémszínű, kerek formájú, keserű ízű. A fő hatóanyag a griseofulvin, koncentrációja egy tablettában 125 mg. Ez magában foglalja a segédösszetevőket is, amelyek magukban foglalják:

 • Povidon.
 • Polietilénglikol.
 • Magnézium-sztearát.
 • Kukoricakeményítő.
 • Laktóz-monohidrát.

A Griseofulvin tabletta 10 darab sík sejtcsomagolásban van csomagolva. A kartondoboz 2 kontúrcellás csomagot (20 tablettát) és használati utasításokat tartalmaz.

Farmakológiai hatás

A grizeofulvin lassítja gombás növekedés és a szaporodás a mikroorganizmusok, és alkalmazása a gyógyszer nagyobb koncentrációban úgy tűnik, fungicid hatása elleni patogén gombák, dermatophytes. A gyógyszer felhalmozódik a haj, a köröm és a bőr sejtjeibe, ezáltal megakadályozza a gomba terjedését a kezelés alatt kialakuló új sejtekben.

A krém és kenőcs Griseofiilvin tartalmazzák összetételében szalicilsav, miáltal képesek behatolni a legmélyebb rétegeinek az érintett szövetekben. A gyógyszer formájában krémek és kenőcsök amellett, hogy a gombaellenes hatás van keratolitikus és antiszeptikus hatása, és enyhén csökkenti a viszketés biztosításával fájdalomcsillapító hatás.

Használati utasítások

Az utasítások szerint a Griseofulvint haj, bőr és köröm mikózisára használják, beleértve a következő feltételeket:

 1. favus;
 2. trihofitia;
 3. A sima bőr mikroszporája;
 4. Inguinalis epidermophytia;
 5. A lábak epidermofitája;
 6. A fejbőr mikroszporája;
 7. Sima bőr epidermofitája;
 8. Bajusz és szakáll dermatomycosis;
 9. Onychomycosis.

Ellenjavallatok

A használati utasítás szerint a Griseofulvin nem alkalmazható a következő diagnózishoz:

 • Lupus erythematosus;
 • Csökkent leukocita szám;
 • A vesék és a máj szerves patológiái;
 • Májelégtelenség;
 • A keringési rendszer egyes betegségei;
 • Porforiya;
 • Rákos növekedés.

E betegségek mellett a terhesség és a szoptatás ideje alatt tilos a hatóanyag, amely fokozott érzékenységet mutat a gyógyszer komponenseivel szemben.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A griseofulvin terhesség és laktáció ellenjavallt.

Használati utasítások

A használati utasítás azt jelzi, hogy a tablettákat növényi olajjal (1 teáskanál) kell fogyasztani.

 1. A onychomycosis, trichophytosis és favus fejbőr napi adag felnőtteknek 50 kg testtömegű 625 mg (5 lapot.), Annál nagyobb egy 10 kg-os testtömeg a dózis növekszik 125 mg (1 lapon.). A maximális napi adag 1 g (8 tabletta).
 2. A mikrosporákban a napi adag felnőtteknek legfeljebb 1000 mg (8 tabletta), a gyermekeket 21-22 mg / ttkg / nap sebességgel írják fel. A gyógyszert naponta kell bevenni az első negatív mikológiai elemzésig, majd ugyanabban a dózisban 2 hét minden második nap és 2 hét, hetente kétszer.
 3. Gyermekeknél és serdülőknél az onokomikózis esetében a hatóanyagot 16 mg / testtömeg-kilogrammban írják elő.
 4. Trichophytosis és favus esetén a gyógyszert 18 mg / ttkg / nap dózisban adják a gyermekeknek. A kezelés folyamata a mikrospórában történik.
 5. Az onokomikózis esetén a gyógyszert minden hónap első hónapjában, a második hónapban - minden második napon, majd hetente kétszer írják fel, amíg a köröm teljesen ki nem cseréli az egészségeset. A kezelés teljes időtartama legalább 8 hónap lehet.

Mellékhatások

A gyógyszerek nem megfelelő használata dyspeptikus jelenségek formájában előforduló nemkívánatos hatások kialakulásához vezethet. Egyes betegek panaszkodnak a fejfájásról és a szédülésről.

A szövődmények manifesztálódnak:

Ritka esetekben diagnosztizálják a urticaria kialakulását. A gyógyszer hosszantartó használata következtében csökken a leukociták szintje a vérben, ami leukopeniához vezet. Ritka esetekben diagnosztizálják a leukocitózis kialakulását.

Ha nemkívánatos hatások lépnek fel, a betegnek több napig kell abbahagynia a kezelést. Ha egy személy urtikariával rendelkezik, ajánlott antihisztaminokat szedni. Az émelygés megszüntetése érdekében a novokain 0,5 százalékos oldatát egy evőkanálnyi mennyiségben veszik fel.

túladagolás

A Griseofulvin tabletta túladagolásának esetei eddig ismeretlenek. Fejfájás, hányinger, hányás, zavartság alakulhat ki. Ilyen esetekben a gyomrot, a beleket és a tüneti terápiát kell mosni.

Különleges utasítások

 • A hatóanyag negatív hatással van a szaporodásra, függetlenül a nemtől, ezért olyan fogamzásgátlókat kell alkalmazni, amelyek nem tartalmaznak hormonokat a beadás során.
 • A Griseofulvin alkalmazása során ajánlott vérvizsgálatot végezni 1,5-2 héten keresztül morfológiai összetétele miatt.
 • A griseofulvin aktivitása jelentősen csökken, ha bevitele barbiturátokkal kombinálódik.

Allergiás reakciók kialakulása esetén allergiás terápiát kell előírni, ha allergiás folyamatok fokozódnak, akkor a gyógyszert 3-4 napig meg kell szüntetni. Az allergia megnyilvánulásainak eltávolítása után a gyógyszer szedését napi 1/2 tablettával kell folytatni, és fokozatosan növekszik (3-4 napon belül), hogy terápiás dózishoz jusson.

Kábítószer kölcsönhatások

Ezzel egyidejűleg a hatóanyag közvetett antikoagulánsokkal való beadása csökkenti az utóbbi aktivitását. Ez igaz az orális fogamzásgátlók Griseofulvin terápiával történő alkalmazására is.

A barbiturátok gyengítik a gyógyszer antimikotikus hatását.

Vélemények

Néhány visszajelzést kaptunk a Griseofulvin termékről:

 1. Dasha. Meggyógyult a gyűrű. Az első héten az egyetlen mellékhatás volt a fejfájás, de akkor minden elment.
 2. Szófiában. A bőr mycosis volt. A kezelésre Griseofulvin-ot írtak fel. 2 hétig tartott, és még mindig feldolgozta a lábat kenőccsel. Most teljesen egészséges vagyok.

A Griseofulvint kapott orvosok és betegek véleménye szerint a legtöbb esetben a gyógyszer hatékonyságát jelzik. Véleményük szerint néhány napos kezelés után javulást észlelnek.

analógok

Analógokat grizeofulvin hatásmechanizmus: Atifin, Binafin, Bramizil, Lamisil, Terbizil, terbinafin, Terbinoks, Terbifin, Termikon, Tegan-Sanovel, Fungoterbin, Tsidokan, Ekziter, Ekzifin, Tebikur.

Az analógok használata előtt forduljon orvosához.

Tárolási feltételek és eltarthatósági idő

A Griseofulvin ajánlott sötét és száraz helyen tárolni gyermekektől elzárva, legfeljebb 20 ° C-os hőmérsékleten.

A tabletták élettartama 3 év 6 hónap.

grizeofulvinnal

A leírás aktuális 2015/08/16

 • Latin név: Grizeofulvin
 • ATX kód: D01BA01
 • Hatóanyag: grizeofulvinnal
 • Gyártó: BIOSINTEZ (Oroszország), FARCOS NPF (Oroszország)

struktúra

A tabletták 125 mg hatóanyagot tartalmaznak grizeofulvinnal.

Minden 100 gramm liniment tartalmaz 2,5 g griseofulvint és 1 g szalicilsavat.

A kibocsátás formája

125 mg-os tabletták formájában állítják elő.

Van egyfajta hatóanyag felszabadulása topikális alkalmazásra - 2,5% 10, 15, 20, 30 g-os linimentet egy üvegben.

Farmakológiai hatás

Antimikotikus gyógyszer.

Farmakodinamika és farmakokinetika

A griseofulvint Penicillinum nigricans gombák sejtjeiben állítják elő. Griseofulvin - gombaölő, a hatóanyagot aktívan használják a gombás etiológia bőrének, hajának és körmének kezelésére. Jelentős fungisztatikus hatás a nemzetség gombáján dermatomitsetami (a bőr gombás megbetegedéseinek kórokozói) a nemzetség képviselői számára Trichophyton (a trichofitózis okozta ágensek - fejszőrzet és körömbetegség), a kórokozóra microsporia, a nemzetség gombáján epidermofiton (kórokozók sportoló - a bõr ingerek és lábainak gyulladásos betegségei, valamint körömbetegségek).

Griseofulvin fungisztatikus hatását az okozza, hogy a gyógyszer gátolja a gombás sejtosztódás folyamatát a metafázisban, és megtöri a gomba szerkezetét.

Nemkívánatos a Candida nemzetség gombás gombáival szemben candidiasis Ne nevezzen ki.

Grizeofulvin jól felszívódik a bélfalon keresztül és az emberi szervezetben mutat ejtik tropizmusával lipofil szaruréteg a bőr, a haj és köröm ágyban szövetben.

Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a hatóanyag nagy koncentrációját érik el a sérülések.

Metabolizmus A griseofulvin a májban fordul elő, és a hatóanyag a bélből és a vesékből kiválasztódik a szervezetből. Griseofulvin felezési ideje 24 óra.

Használati utasítások

A bőr, a haj és a gombaszedés (ótvar): onychomycosis (a körömágy és a körömlemez patológiája), trihofitia, crusted ótvar (ezeknél a betegségeknél szenvednek elsősorban a haj), a mikroporózis, a bőr epidermofitózisa, a lábak gombás léziói, kefék.

Ellenjavallatok

A griseofulvin súlyos vese- és májkárosodásban ellenjavallt porphyria (a pigmentek csökkent anyagcseréjéhez társuló betegségek csoportja).

A Griseofulvinnak lehetetlen kijelölni, ha a páciens rosszindulatú daganatokkal rendelkezik, és kifejezett leukopenia, a vér sejtes összetételének változása és a hematopoietikus szervek szisztémás betegségei.

a diabetes mellitus Ezt a Griseofulvin szuszpenziót el kell hagyni, mivel az utóbbi glükózt tartalmaz.

Terhesség és szoptatás ideje alatt a Griseofulvint nem írják elő.

Kerülje el a gyógyszer kinevezését a beteg szisztémás kötőszöveti betegségeinek és epizódjainak jelenlétében az agyi keringés akut rendellenességei az anamnézisben.

Mellékhatások

Grizeofulvin okozhat zavart az emésztőrendszer, különösen a betegek kezdenek panaszkodni a fájdalom a gyomortáji régióban, a megjelenése dyspepsiás rendellenességek hányinger és sőt hányás formájában. Ritka esetekben, székletzavar (vagy székrekedés, vagy hasmenés).

A központi idegrendszerből fejfájás, szédülés, idegrendszeri és asztenovegetatív tünetek jelentkezhetnek.

Ritkán előfordulhat fejlődés fényérzékenység (fokozott érzékenység a látható fény és az ultraibolya sugarak hatására). A griseofulvin zavart okozhat a vérképző rendszerben, melyet leukopénia vagy más hasonló változások jelentenek a vér morfológiai mintázatában. Ilyen mellékhatások előfordulásakor szükség van a várakozó taktikák megválasztására és a készítmény vételének háromnegyedik napra történő felfüggesztésére.

Allergiás bőrkiütés észlelhető a bőrön, akár egészen a napig polimorf erythema és bőr nekrózis.

Használati utasítás Griseofulvin (Módszer és adagolás)

Tabletta kezelés

A tablettákat szájon át kell 1 tsp-vel bevenni. növényi olaj étkezés közben.

Mikrospórával felnőtteknek naponta 8 tablettát kell adni, a gyermekek - 21-22 mg / testtömeg kilogrammonként. A kezelés időtartama a következőképpen határozzuk meg: - A grizeofulvin keresztül minden nap, mielőtt az első minta negatív eredménnyel gombák, majd megtartják a dózis további két hétig, de a gyógyszer szedését egy nap, és a két hét után, hogy csökkentse az adagolási gyakorisága hetente két alkalommal.

A favus és a infiltratív-zsíros trichophytosis a felnőttek Griseofulvin-t ugyanabban az adagban kapják, és ugyanazon rendszer szerint a gyermekek kezelésére a dózis korrekciójára van szükség - napi 18 mg testtömegkilogrammonként, a rendszer nem változik.

A mycosis fejfájás kezelésének folyamata során a haját egy héten át borotválkozni kell, és hetente több alkalommal szappannal mossuk le a fejét.

A dózis a testtömegtől függ: így 50 kg súlyban öt tabletta (625 milligramm) elegendő. A 10 kilogramm feletti testtömeg felett egy griseofulvin tablettát kell adni, de legfeljebb egy gramm / nap. A gyermekek és serdülők napi adagját 16 mg / testtömeg-kilogramm alapján kell kiszámítani.

Az onokomikózis terápiája a következő séma szerint: Grizeofulvin hogy egy hónapig minden nap, és a második hónapban - egyszer két nap, és akkor megy Centauri hetente kétszer. A terápia időtartama - legalább nyolc hónap (a kezelés egy évig tarthat). Abban az esetben, egy kifejezett és tartós terápiás hatásai köröm fertőzések, a találkozó a gyógyszer kell kombinálni a helyi kezelés (mint az azonos hatóanyag, és más gombaellenes szerek), és rendkívül bonyolult esetekben lehet végrehajtani, az eltávolítása a körömlemez keratolitikus szerek.

Liniment (kenőcs) Griseofulvin, használati utasítás

kenőcs csak a lokalizált bőrelváltozások esetén alkalmazható, valamint a Griseofulvin-lenyeléssel kombinálva szélesebb körű léziók esetén.

A kenőcsöt 2-3 héten át 1-2 alkalommal 1-2 héten át vékony rétegben alkalmazzák.

kölcsönhatás

Ezzel egyidejűleg a gyógyszer beadása a közvetett antikoagulánsok az utóbbi tevékenységének csökkenéséhez vezet. Ez igaz a recepcióra is fogamzásgátló formák a Griseofulvin-terápia hátterében.

barbiturátok gyengítik a gyógyszer antimikotikus hatását.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

Száraz helyen, 20 ° C-ot nem elérő gyermekek számára.

Lejárat dátuma

Legfeljebb három és fél év.

Különleges utasítások

A gyógyszer befolyásolja a döntéshozatal sebességét és a válaszadás sebességét, így a gyógyszer kinevezése megköveteli a járművek vezetésének megtagadását és a rendkívüli pszichomotoros reakciók szükségességét igénylő tevékenységek ideiglenes megszüntetését.

A Griseofulvin terápiája kontrollt igényel morfológiai kép a vérből havonta kétszer. Ha allergiás reakció lép fel, először antiallergiás terápiát igényel, majd hatástalanság esetén állítsa le a Griseofulvin 4-5 napot. Ezt követően folytatnia kell a gyógyszer szedését, de fokozatosan és nagyon óvatosan növelje az adagot - fél tabletta kezdődik, és lassan terápiásan emelkedik.

A gyermekgyógyászatban ajánlott kombinálni ezt a gyógyszert a multivitamin komplexekkel.

analógok

Értékelések Griseofulvin

A gyógyszer valóban segít a gombás fertőzésekkel szemben, de véleménye szerint erősen mérgező hatással van a szervezetre.

Ár Griseofulvin, hol vásárolni

Ár Griseofulvin tabletta 125 mg 250-300 rubel csomagonként 20 db.

A kenőcs ára nem ismert. Az online gyógyszertárakban a liniment nem áll rendelkezésre.