Hogyan lehet meggyógyítani Irunint körömgombával? Vélemények

Az emberek gombás megbetegedései egy vagy több kórokozó-dermatophyták, penészgombák és / vagy candida gombákkal együtt járnak a szervezet vereségével.

Az onokomikózis korai szakaszában szokásos külső gyógyszeres kezelés, de ha a mycosis vegyes és nehéz, akkor széles körű hatású antimikotikumok, például Irunin szükségesek a terápia sikeres kezeléséhez.

Irunin: összetétel és farmakológiai tulajdonságok

Az Irunint kapszulák és tabletták formájában állítják elő. A második lehetőség a hüvely gombás betegségeinek kezelésére szolgál. A dermatológusok a kapszulákat kijelölik, amikor a gombák fertőzik a szájat, a bőrt, a száj és a szem nyálkahártyáit, valamint a pityriasisot.

Minden Irunin kapszula 100 mg itrakonazolt tartalmaz. A segédanyagok:

 • Zselatin.
 • Szacharóz.
 • Valium.
 • Titán-dioxid.
 • Cukorkréta.
 • Metakrilsav.
 • Propil-parahidroxibenzoát.

Az itrakonazol a triazolvegyület származéka. Az anyag erős gombaellenes hatást fejt ki, mivel blokkolja a micélium enzimatikus aktivitását és gátolja az ergoszterin bioszintézisét a patogén szerek sejtjeiben. Az ergoszterol hiánya a parazita testének és halálának a megsemmisítéséhez vezet.

Az Irunin hatékonyságának növelése érdekében a bőrgyógyászok azt javasolják, hogy kombinálják a köröm gombajával külső gombaellenes szerekkel, és rendszeresen fertőtlenítsék a lábbelit. Ez felgyorsítja a kezelést és megóvja a beteget a mycosis visszaesésekor.

A körömgomba kezelésének helyreállításának mutatója Az Irunin az egészséges lemezek növekedésének kialakulása. A terápia hatását 6-9 hét után lehet értékelni, amelyek az utolsó kapszula alkalmazása óta elteltek.

Hogyan kell az Irunint inzomikózissal kezelni?

Az Irunint egy 3 hónapos, kis megszakítású pulzuskezelésre írják fel. A kezelés során az orvosok a körömfertőzés és a fertőzés mélysége alapján alakulnak ki. Az irunin napi dózisa felnőtteknek 200 mg. A beteg 1 kapszulát vesz reggel és este egy hétig, majd 3-4 hétig szünetet tart, és megismétli az előírt menetet.

Az Irunint körömgombával fogyasztó betegeket a használati utasításnak megfelelően 20-30 perc múlva kell bevenni. Nem lehet rágni a kapszulát. Lenyelni és vízzel lemosni.

Ha a szögek növekedést okoztak, azokat el kell távolítani. Otthon a beteg ezt a Mikospor készlet segítségével teheti meg. A kórházban az orvos ugyanezt az eljárást hajtja végre egy speciális keratolitikus készítménysel (onyoplaszt vagy ureaplaszt).

Az Irunin beadására vonatkozó utasításokon kívül a betegtájékoztató a kapszulák olyan gyógyszerekkel történő befogadhatatlanságára vonatkozó információkat is tartalmaz, mint:

Ha az Irunin adagját véletlenül a kapszulák használatát követő egy órával meghaladják, meg kell mosni a gyomrot. Ezután vegye be az Activated Carbon vagy más abszorbens anyagot.

Mellékhatások és ellenjavallatok Irunina

Annak ellenére, hogy Iruninról, amelyről sok beteg elhagyja a lelkiismeretes véleményeket, bizonyos betegeknél a kapszulák beadása mellékhatásokat okozott.

Ezek ritka esetek, de előfordulnak, ezért a betegnek tisztában kell lennie a negatív reakciók esetleges megnyilvánulásával:

 • Székrekedés.
 • Allergiás kiütés.
 • Hányinger és étvágytalanság.
 • A menstruációs ciklus és az anyagcsere megsértése.
 • Gyors fáradtság, fejfájás és szédülés.
 • Krónikus szívelégtelenség kialakulása, a tüdő duzzanata.

Ritka esetekben az Irunin gümőként való alkalmazásának hátterében mérgező hepatitis és kolesztiás sárgaság alakul ki. Az akut májelégtelenség következtében halál is fennállhat.

A komplikációk elkerülése érdekében a kapszulák használatának idején a betegnek figyelmet kell fordítania az egészségi állapotra és figyelemmel kell kísérnie minden negatív változást - a vizelet sötétedését, a gyors fogyást, a hányást és a gyengeséget. A máj gyógyszeres anyag mérgező károsodásának jeleit meg kell szüntetni, és a betegnek meg kell küldeni a máj vizsgálatára.

Az Irunin alkalmazása ellenjavallt:

Az Irunin-kezelés ideje alatt bármilyen erősségű alkoholtartalmú italok fogyasztása szigorúan tilos, mivel az alkohol fokozza a hepatotoxikus szerek negatív hatását.

Ár és analógjai Irunin

Irunin a köröm gomba, az ár a gyógyszertárak Oroszországban változó 300 és 650 rubel. Az antimikotikum költsége a csomagon található kapszulák számától függ:

 • 300 - 360 rubel. - 6 kapszula.
 • 400 - 450 rubel. - 10 kapszula.
 • 600 - 650 rubel. - 14 kapszula.

Egyéb gombaellenes szerek hátterében Irunin olcsó gyógyszer, mivel analógjai ára sokkal magasabb.

Az Irunin analógjai hasonló hatású készítmények, amelyek eltérő összetételűek:

Vélemények Irunin-ról

Azok a betegek, akik Irunin-t körömgombával vették, alapvetően pozitív választ adnak a gyógyszerre. Megfelelő alkalmazás esetén a kapszulák hatékonyan működnek, és nem okoznak mellékhatásokat, ha a beteg nem szenved kardiológiai és urológiai megbetegedésekben, és nem okoz problémát a májban.

Ami Irunin betegség különböző kategóriáinak kezelését illeti, a statisztikák biztosítják, hogy a gyógymód ártalmatlan a cukorbetegek számára, és a gombákkal együtt alkalmazható a terhes és szoptató nők körében. A cukorbetegek 92% -a, köszönhetően Irunin teljesen eltávolította a gomba, és nem érzett semmilyen mellékhatást az impulzus terápia alatt.

A terhesség és a szoptatás ideje alatt, ha egy nő betegszik mycosisban, az Irunint szélsőséges esetekben írják fel. Ha szükség van kapszulákra a HBV alatt, akkor a gyermek mesterséges táplálásra vált át, amíg az anya orális gyógyszer segítségével nem gyógyítja meg a gombát.

Milyen betegek mondanak Iruninról:

Amikor a dermatológushoz fordultam, rögtön azt mondta, hogy ez egy gomba, és kivágta a szöget a tanulmányból. Irunint felszívta vagy bejelölte, és javasolta, hogy tegyenek vagy forró tálcákat vagy medencéket készítsenek a fegyverekhez vagy kézhez, és körmöket vagy körmöket jóddal zsírozjanak. A körmök 2 tanfolyamon kezdték el felépülni, amely során időnként 28 kapszulát vettem fel.

Amikor a frissített lemezek a normál hosszra nőttek, a gombapróbát újra felhelyeztem, és negatív eredményeket mutatott. Iruninnal nem volt mellékhatásom. Nem történt ismétlődés. A helyreállítás 1,5 évvel ezelőtt történt.

A bőrgyógyász ajánlotta, hogy megvásárolok egy Mycosporet, és lágyítom és eltávolítom a beteglemezt, és három Irunin kapszulát is ittak. Teljesítette az összes receptet, és hat hónappal később a gomba nyom nélkül haladt. Irunin normális volt, bár tudom, hogy milyen mellékhatásait néha adta. Az eredmény, amit boldoggá teszek, de azt akarom mondani, hogy jobb kezelni a gomba az orvossal konzultálva, nem pedig az öngyógyításra. Ezután a betegség gyorsabban meg fog szenvedni.

Az Irunina kapszulát hozzám nevezték el, az Essentiale Forte előkészítésével együtt a máj támogatására. Három hónapig kezeltem, napi 2 kapszulát kapva étkezés után, és alaposan ápoltam a körmöket. Ennek eredményeként sikerült megszabadulni két betegségtől.

Irunin a körömgombából

Irunin először 20 évvel ezelőtt jelent meg a gyógyszertárak polcain, és azóta az egyik legjobb antimikotikusnak számít a gombás fertőzések elleni küzdelemben. A gyógyszeren elvégezték a szükséges klinikai vizsgálatokat, amelyek hatékonynak bizonyultak a mycosis legtöbb kórokozója ellen. Azt javasoljuk, hogy megtanulják, hogyan működik Irunin a körömgombákról.

Összetétel, gyártási forma és ár

A gyógyszert kétféle formában állítják elő - kapszulák és tabletták. Az első lehetőség a körmök, a bőr, a nyálkahártyák és a szőrzet mycotikus sérüléseire vonatkozik. A második - a gomba által okozott hüvelyi fertőzések kezelésére.

Az Irunin kapszula összetétele a következőket tartalmazza:

 • itraconazol 100 mg;
 • szacharóz;
 • Valium;
 • titán-dioxid.

A gyógyszert kemény zselatin héjban állítják elő. A kapszulák sárga színűek. Ezeket 6, 10 és 14 darabos csomagolásban értékesítik. A gyógyszer ára attól függ, hogy mennyi pirula van a csomagban, például egy doboz 6 kapszula vásárolható az orosz gyógyszertárakban 370 rubelt, az ukrán - 95 hrivnya.

Az Irunin hüvelytabletták összetétele a következőket tartalmazza:

A gyógyszert 10 tabletta csomagolásában adják el. A költségek Oroszországban 370 rubel, Ukrajnában - 89 hrivnya.

Farmakológiai hatás

Az irunin fő összetevője az itrakonazol, triazol származéka. Az ágens gombaellenes hatást fejt ki a mikroorganizmusok enzimatikus aktivitásának inaktiválására való képesség miatt, ami megakadályozza az ergoszterin sejtmembránjainak szintézisét. Ez a vegyület hiánya a mycosis kórokozók közelgő halálához vezet.

bizonyság

Irunin erőteljes antimikotikusnak talált alkalmazást a következő betegségek elleni küzdelemben:

 • a bőr mycosisai, a nyálkahártyák és a haj;
 • onychomycosis - körömgomba;
 • A cukorbetegség a nők körében;
 • mindenféle megfosztást.

Használati utasítások

A köröm gombájával szembesülőknek az Irunin kapszulákba két séma szerint - a standard és az impulzus terápiát kell előírni. A kezelés időtartama a lézió mélységétől és területétől függ. Tekintsük részletesebben a rendszert

 1. A klasszikus módszer. A beteg naponta kétszer veszi egy Irunin kapszulát 3 hónapig.
 2. Impulzus terápia. A gyógyszert naponta 200 mg-ra, de 1 hétre, majd 21 napig szünetet tartanak, és újra szedik a gyógyszert. A körömgombák kezelésében két ilyen tanfolyam elégséges, amikor a lábak onychomycosisára - három-négyre.

Az itrakonazol rendkívül lassan eltávolodik a sérüléstől, és egy bizonyos ideig változatlan marad a kezelés befejezése után is. Ezért a gyógyulás megkezdésétől számítva 6-9 hónap elteltével a teljes gyógyulás várható.

Alkalmazás terhesség alatt

Különleges vizsgálatokat végeztek, amelyek igazolták az itrakonazol teratogén hatását a magzatra. Ez az anyag az embrionális rendellenességek kialakulásához vezet, ami összeegyeztethetetlen az életével. Ezért a terhesség ideje alatt az Irunin-kezelés, valamint az itraconazolon alapuló egyéb gombaellenes szerek kizártak.

Ez a korlátozás a laktáció időtartamára vonatkozik. Ha az ápolási anyát Iruninnal kell kezelni, ajánlott szoptatni.

Gyermekkedvezmény

A gyógyszer ellenjavallt gyermekek 3 éves kor alatt. Halálosabb korban a gyógyszert óvatosan adják be - a rendszerszintű mellékhatások kifejlődésével azonnal lemondásra kerül.

Irunin és alkohol

Az alkoholtartalmú italok használata az antimikotikummal végzett kezelés során kizárt. Az etanol növeli a gyógyszer méregtelenítő hatását a májszövetre, ami általános rosszabbodást okoz a beteg jólétében. Ebben az esetben az alkohol csökkenti az Irunin terápiás hatását a minimális értékekre, vagyis a gyógyszer hiába lehet, és a betegséget újra kell kezelni.

Mellékhatások

A gyógyszer néha a következő nemkívánatos reakciók kialakulásához vezet a táblázatban.

Ellenjavallatok

Továbbá a készítményt nem írják elő terhes és szoptató nőknek, 3 év alatti gyermekeknek, súlyos szív-, érrendszeri és májbetegségben szenvedőknek.

Óvatosan, ez az antimikotikum idős betegekre van előírva.

Analógok és áraik

Az Irunin farmakológiai tulajdonságai és szerkezeti összetétele több mint 30 helyettesítőt tartalmaz.

A drága partnerei:

Orungal. A hatóanyag az itrakonazol. Készült kapszulák formájában. A gyógyszer alkalmazási, kezelési és ellenjavallatai azonosak az Iruninnal. A 14 orsóniai kapszula költsége Oroszországban 3200 rubel, Ukrajnában - 1200 gr.

Mikosist. A hatóanyag a flukonazol. A készítmény kapszulák formájában kapható. A mycoticus fertőzések szisztémás kezelésére van előírva, beleértve a körömgombákat. A 7 db Mikosist tabletta költsége 750 rubelt fog fizetni a vevőnek. Oroszországban és 329 gr. Ukrajnában.

Az olcsó helyettesítők közé tartoznak a következők:

Econazole. A hatóanyag az econazol. Rendelkezésre áll egy oldat, spray, gél és vaginális kúp formájában. A gyógyszert kizárólag dermatophyták, penészes és élesztőgombák által okozott mikózisok kezelésére helyileg alkalmazzák. Az econazol ára gél formájában 100 rubel. Oroszországban és 33 grammban. Ukrajnában.

Funit. A hatóanyag az itrakonazol. Készült kapszulák formájában. A bőr és a nyálkahártyák, a körömgomba, a candidiasis és a lichen mikózisára van szükség. A csomagolás ára A Funit, amely 4 kapszulából áll, 250 rubel. Oroszországban és 104 gr. Ukrajnában.

Pimafutsin. A hatóanyag a natamycin. Tabletták, krémek és kúpok formájában állítják elő. A gyógyszernek számos hatása van, és sikeresen alkalmazható a bőrgyógyászatban és a nőgyógyászatban. A 20 tabletta Pimafucin költsége 460 rubelt fog fizetni a vevőnek. vagy 140 gr, egy azonos nevű krém - 250 dörzsölje. vagy 89 g. 30 g-os csőhöz.

Az Irunin valamennyi analógja kimutatható gombaellenes hatással rendelkezik a mycosis ellen. Használatuknak összhangban kell lenniük az orvossal.

A kábítószerek összehasonlítása (ami jobb?)

Irunin vagy Terbinafine. Az Irunin aktív összetevője az itrakonazol, amely kifejezett gombaellenes hatást fejt ki. A terbinafin ugyanazt a terbinafin anyagot tartalmazza, amelyet összetett terápiás hatás jellemez - fungicid és antibakteriális. Ugyanakkor mindkét gyógyszer széles spektrummal büszkélkedik a mycosisok - dermatophyták, penészes és élesztőszerű gombák kórokozói ellen.

Az Iruninnal ellentétben, amely kapszulákban kapható, a Terbinafine orális adagolásra szolgáló tabletták és krémek formájában készül. Az utóbbi komplex alkalmazása növeli a körömgombák terápiás hatását. Ezért a terbinafin átfogó megközelítése miatt nyer.

Irunin vagy itrakonazol. Ezeket az alapokat strukturális helyettesítőnek lehet nevezni, mivel ugyanazon hatóanyagon alapulnak. A gyógyszerekre vonatkozó megjegyzéseknek számos általános normája van, de az itrakonazolnak több ellenjavallata van. Például az időseknek szigorúan tilos.

Ezenkívül az itrakonazolt csak kapszulákban állítják elő, míg az Iruninnak van egy másik formája - hüvelyi tabletták, ami nagyon hasznos a nőkben a tejsavasok elleni küzdelemben. Így a vezető között ezek a gyógyszerek Irunin, de egy áron úgy tűnik, hogy drágább, mint az ellenfél mintegy 100-150 rubelt.

Irunin vagy Orungamin. Két szerkezeti analóg, amelyeknek sok közösége van egymással. Az itrakonazolon alapulnak, azonos dózisúak és kapszulákban kaphatók. Költségük különbözik - az Orungamin kétszer drágább, mint Irunin. Ha meg akarja menteni ezt a tényezőt, döntő lehet egy potenciális beteg számára.

Irunin vagy Rumikoz. Mindkét gyógyszer tartalmazza az itrakonazolt. Ezeket kapszulák formájában állítják ki, és azonos árkategóriával rendelkeznek. Ennek ellenére a Rumikoz hatékonyabbnak bizonyult a candidiasis és a megfosztás ellen. Ellenkező esetben a gyógyszerek hasonlóak, így a választás közöttük marad az orvos.

Flukonazol vagy Irunin. A flukonazol ugyanazt az anyagot tartalmazza - flukonazol. A gyógyszer széles spektrumú hatással rendelkezik a gombafertőzések ellen, de sokkal kevesebb ellenjavallata van, és ritkán okoz mellékhatásokat az Iruninhoz képest.

Ezért a flukonazolt a szervezet jól tolerálja, ezért célszerű gyermekek, terhes és idős emberek, krónikus betegségben szenvedő személyek - minden olyan esetben, amikor az Irunin ellenjavallt.

Irunin vagy Itrazol. A gyógyszerek azonos összetételűek, a felszabadulás formája, ajánlások és korlátozások a használat során. Az egyetlen különbség az árkategóriában van. Az Itrazol költsége kétszerese az Iruninhoz képest - ami azt jelenti, hogy a vevő dönt.

Az orvosok és a betegek véleménye

A hálózatban sok pozitív vélemények olvashatók Iruninról. A statisztikák szerint az antimikotikumok az esetek 98% -ában képesek megbirkózni a köröm gomolyával, függetlenül a kóros folyamat súlyosságától. Javasoljuk, hogy megtudja, milyen konkrét emberek beszélnek a kábítószer-orvosokról és a betegekről.

Az Irunin, mint a legtöbb antimikotik, széles körű aktivitást és nagy hatékonyságot mutat a körömgomba vonatkozásában. Sajnos azonban a szer mindenki számára nem engedélyezett - számos ellenjavallatot és mellékhatást tartalmaz, amelyet orvosával kell megegyezni. Ezért az Irunin nem alkalmazható önkezelésre.

A CIKK A SZUBEBBEN - betegségek, gomba.

Irunine körömgomba - leírás és használati utasítás

A tabletta Irunin ára az orosz gyógyszertárakban - 300 és 650 rubel között 6-14 kapszula csomagolásához.

Hol vásárolhat

Az Irunin az orosz városokban, valamint az online gyógyszertárakban gyógyszertárakat értékesít:

A kibocsátás formája

Irunin a körömgombából készül sárga színű kapszulák formájában, amelyek magukban foglalják a hatóanyag mikrogranulusait - itrakonazolt, 0,1 g mennyiségben. a kapszulán. A gyógyszerek csomagjai lehetnek 6, 10 vagy 14 kapszulát.

Egyéb gombaellenes szerek hátterében Irunin olcsó. Ez a modern kompozíciókhoz tartozik, és széles spektrummal rendelkezik. A gyógyszer hatóanyaga a körömlemezekben halmozódik fel, és koncentrációját 2-4 hétig megtartja a kezelés befejezése után.

A készítmény szerkezete

Minden Irunin kapszula 0,1 g-ot tartalmaz. itrakonazol - olyan anyag, amelynek gerinctelen hatása gátolja a micélium enzimatikus aktivitását, és elnyomja az ergoszterin bioszintézisét patogén sejtekben.

segédanyagok:

 • zselatin;
 • Cukorrépa;
 • szacharóz;
 • Titán-dioxid;
 • Metakrilsav;
 • Gidromelloza;
 • Propil-parahidroxibenzoát.

Hozzájárulnak a testben a kapszulák jobb asszimilációjához.

analógok

Az Irunin kapszulák analógjai hasonló összetételű és hatásosak a körömgombák kezelésében:

Áruk sokkal magasabb, mint Irunin.

Olcsó analóg

A legolcsóbb megoldás az ukrán drog itrakonazol - 15 db 0,1 g-os kapszula. hatóanyag. Ez átlagosan 450 rubel.

A készítmény tulajdonságai

Az Irunin hatásos a kórokozó gombás flóra következő képviselőivel szemben:

 • Az Aspergillus fajta gomba;
 • Candida, Paracoccidioides brasiliensis, Cryptococcus neoformans; élesztő és élesztőszerű mikroorganizmusok;
 • Blastomycosis és coccidiosis Blastomyces dermatitidis és Coccidioides immitis okozta szerek;
 • Sporotrichosis és mikroporózis fertőzés forrásai;
 • Sportoló;
 • Az ilyen dimorf gombák képviselői, mint a Sporothrix schenckii.

Hogy működik

A itrakonazol hatóanyaga felszívódik a vérbe, amelyet a gomba helyén a sérülés helyére szállít és felhalmozódik. A gyógyszer elpusztítja a gombák sejtfalát, ami a halálukhoz vezet.

Használati utasítások

Az utasítások szerint az Irunint akkor alkalmazzák, ha:

 • Candidiasis, mycosis;
 • Onychomycosis okozta penészgombák, élesztő, dermatophytes;
 • Gomba keratitis;

Az Irunin pozitív hatással van a kezek és lábak pityriasis és gombás megbetegedéseinek kezelésére is, ami segít a mély, szisztémás mikózisok eltávolításában.

Használati utasítások

A betegek 1 kapszulát vesznek reggel és este egy hétig, majd 3-4 hétig szünetet tartanak. A tanfolyam időtartamát a kezelőorvos határozza meg (orvos kiválasztásáról...). Tartsa a kábítószert sötét hideg helyen: 25 foknál nem magasabb hőmérsékleten, 2 évig.

A 12 évesnél fiatalabb gyermekek, a terhesek és a nők az Iruninnak a körömgomból történő etetés ideje alatt nincsenek kijelölve.

Az alkalmazás módja

Az utasítások szerint az Irunint étkezés után 20-30 perc múlva kell bevenni, a kapszula egészét lenyelve, nem rágni, és elég vízzel mosni.

adagolás

Az irunin napi dózisa felnőtteknek 0,2 g. (2 kapszula)

túladagolás

Irunin nem túladagolt. Ha a mérgezés tünetei fennállnak, a gyomrot megmossák és adszorbenseket írnak fel.

Egyéb gyógyszerek alkalmazásának jellemzői

Az Irunina kapszulák nem megengedhetőek az egyidejű vételhez készítményekkel:

 1. Triazolám.
 2. Asztemizol.
 3. Kinidin.
 4. Dofetilid.
 5. Midazolam.
 6. Ciszapridet.
 7. Mizolastin.
 8. Pimozid.
 9. Simvastatin.
 10. A lovasztatin.
 11. Terfenadin.
 12. A rifampicin.

Ellenjavallatok

A gyógyszer ellenjavallt az itrakonazol hatóanyaggal szembeni allergiás reakciók esetén, a szívelégtelenség, a májbetegségek és a légzőszervi megbetegedések obstruktív formái. A terhesség és a laktáció szintén ellenjavallt.

Mellékhatások

Irunin okozhat:

 • hányinger;
 • székrekedés;
 • Fájdalom a hasban;
 • Étvágytalanság;
 • szédülés;
 • fejfájás;
 • Fáradtság és idegesség;
 • Allergiás reakciók kiütés formájában;
 • viszketés;
 • Módosítsa a vizelet színét.

A nőknél a gyógyszer befolyásolhatja a menstruációs ciklust, és néha anyagcserezavarhoz vezet.

Vélemények

Csak hogy nem kezeltem a körömgomba a lábamon, amíg el nem mentem az orvoshoz, és nem regisztrálta Irunint. Miután 2 körömszög kezdett helyreállni, és az év során nem volt relapszus.

Ivunin folyóját ivtam, a gombámat a lábujjam elhaladt, de 4 hónap múlva visszatértem. Nem is tudom, hogy újra kell-e inni, ha a hatás ilyen rövid.

Nem tudom, de 2 tanfolyam Irunin nem segített a gombák a körmök, de a probléma a hasnyálmirigy provokálni. Furcsa drog, bár ilyen dicséret.

Előnye és hátránya

 • Kényelmes fogadás;
 • Megfizethető ár;
 • Halmozott hatás.
 • Felvételi kurzusok;
 • A mellékhatások jelenléte.

Hogyan alkalmazzuk az irunint a körömfungustól és mennyire hatékony?

A körömlemez betegségei kórokozó mikroorganizmusokat okoznak. A körömgombák Irunin tabletta hatékony eszköze az új generációnak a kórokozó mikroorganizmusok elleni küzdelemben, amelyek betegséget okoznak. A hatóanyag széles spektrumú hatással rendelkezik - hatása a gomba sejtmembránjának teljes megsemmisítésére irányul.

A mi gombás betegségeink korunkban különleges helyet foglalnak el a fertőző patológiák között. A világ leggyakoribb körömgomba és az onychomycosis betegsége. Statisztikai adatokkal és sok kutatással bebizonyosodott, hogy bolygónk lakosságának több mint 30% -a különféle gombás megbetegedésekkel fertőzött. Leggyakrabban az emberek szagló gombákkal szenvednek.

Ez a betegség nagyon kemény és hosszú. A mycosis kezelésének hosszúnak, összetettnek kell lennie, párhuzamos kezeléssel antiszeptikumokkal. Leggyakrabban a betegség kórokozói dermatophyták - ezek a kórokozó mikroorganizmusok a diagnózisban kimutathatók a körömgomba körüli betegek 50-80% -ánál.

A körömgombák több kórokozója is diagnosztizálható egyidejűleg. Ilyen esetekben kevert mikózis észlelhető. Ezért sok esetben az onychomycosis hatékony terápiája lehetetlen, anélkül, hogy széles spektrumú orális antimikotikumokat alkalmaznánk.

Irunin a körömgomból: a készítmény leírása

Az Irunin vaginális kúpok és tabletták formájában kapható. A kapszulák közé tartoznak a sárga borítékban levő mikrogranulák. A termék egy csomagja 6, 10 vagy 14 hasonló tablettát tartalmaz.

A gyógyszer fő gyógyszere az itrakonazol. Közvetlenül a gomba hatására és gyorsan neutralizálja a kórokozó mikroorganizmusokat. 1 kapszula 0,1 g itrakonazolt tartalmaz.

A gyógyszer gombaellenes és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, gyorsan regenerálja a köröm és bőr patogén növényvilága érintett területeit. Ez annak köszönhető, hogy a hatóanyag gátolja a gombás sejtmembrán ergoszterin szintézisét.

struktúra

A gyógyszerkapszulák a következők:

 • itrakonazol;
 • laktóz;
 • keményítő;
 • nátrium-lauril-szulfát;
 • povidon;
 • magnézium-sztearát;
 • talkumpor.

bizonyság

A tabletták használatára vonatkozó utasítások Irunine egy gomba részletesen leírja, mikor kell a gyógyszer. Ha a szervezetnek van egy speciális bőrfertőzése, például candidomycosis, akkor Irunin gyógyszere segít a betegség gyors megbirkózásában.

A gyógyszer tökéletesen eltávolítja a gyulladást és megszünteti a gomba bármely szakaszában. Olyan betegségekkel küzd, mint:

 • zoster;
 • dermatophytosis;
 • ótvar;
 • a kéz és a láb gombája;
 • onychomycosisban;
 • penészgomba;
 • élesztő gomba;
 • ingens epidermofitia;
 • kokcidioidomikózis;
 • az úgynevezett mély mikózisok;
 • bármely rendszerszintű gombás fertőzés;
 • valamint a candidiasis.

A gomba megfelelő kezelése Az Irunin gyorsan megszabadul a betegségtől. Sok dermatológus ma kijelöli pácienseiknek Irunint. Ezt a hatékony hatóanyagot a szervezet jól tolerálja, és csak elszigetelt esetekben okoz mellékhatásokat. Tanácsos a gyógyszert csak orvoshoz fordulni és diagnosztizálni.

Használati utasítások

Az utasítások szerint az Irunin kapszulát étkezés után kell bevenni, és sok tiszta vizet kell mosni. A kezelés adagolását és időtartamát az orvos határozza meg az egyéni jellemzőkkel és diagnózissal összhangban. A gyógyszert az alábbiak szerint fogadják el:

 • Körömgomba (onychomycosis) - általában a terápia időtartama függ a betegség súlyosságától, de az orvosok 2-3 tanfolyamot ajánlanak. Az adott eszköz befogadása között 3 héten belül szünetet kell tartani. Ami a tanfolyam időtartamát illeti - pontosan 1 hét. Az Irunint naponta 2 alkalommal (pontosan 200 mg naponta kétszer) kell bevenni.
 • Dermatomycosis sima bőr (más szóval - ugyanaz a gomba) - kétfajta terápiát biztosított. Az első rendszer: 200 mg hatóanyagot naponta egyszer 7 napig. A második rendszer: 100 mg hatóanyag 1 nap / nap 14 napig.
 • A vulvovaginalis candidiasis betegsége - az orvosok naponta kétszer, vagy egyszer 200 mg-ot szednek.
 • Ezenkívül egy gombás gomba esetén az orvos ilyen rendszert írhat fel - a folyamatos terápiát 3 hónapig. 2 tablettát naponta. Ebben az esetben szükséges figyelni a máj munkáját.
 • Dermatomycosis esetén 200 mg gyógyszert naponta egyszer használnak (7 napig tart).
 • Lishay - a szakértők (helytől függetlenül) javasolják, hogy naponta pontosan 200 mg-ot vegyenek be 7 napig.
 • Kandídium - Általában naponta egyszer 100 mg-os adag (a tanfolyam 7 nap). A szisztémás mycosisot nagyon hosszú ideig kezelik - 3 hónapon keresztül. legfeljebb egy évig. Az ajánlott dózis a betegség jellemzőitől függ.
 • Gomba keratitis - jelzi, hogy pontosan 200 mg gyógyszert szed, naponta egyszer kell inni (általában 3 hetes kezelést kell alkalmazni);
 • A cryptococcosis betegsége - a gyakorlat szerint, a kezelés időtartama kb. 2 hónap, és legfeljebb egy évig tarthat, legfeljebb napi 200 mg hatóanyagot.
 • Aspergillosis - a terápia általában 2-5 hónapig tart, naponta egyszer 200 mg gyógyszert írnak fel.
 • Sporotrichosis - a terápia kb. 3 hónap. Hozzon létre 100 mg hatóanyagot naponta egyszer.
 • Hisztoplazmózis - az általános terápia 8 hónapig tart. Vegyen 200 mg gyógyszert 1 vagy 2 r. naponta.
 • Az ilyen betegség, mint a parakoccidioidomycosis, valamint a chromomycosis, olyan betegség, mint a blastomycosis - a kezelésnek körülbelül 6 hónapig kell tartania. 100 mg gyógyszert naponta egyszer kell bevenni (blastomycosis - 200 mg naponta kétszer).

Ellenjavallatok

Az Irunine-t nem szabad gomba ellen alkalmazni olyan betegeknél, akiknek valamivel nagyobb érzékenysége van a hatóanyag összetevőivel szemben. Tilos a kapszulákat alkalmazni a terhes nők kezelésében a magzat hordozásának első trimeszterében. Ami a II. És III. Trimeszterben lévő lányokat illeti, számukra a gyógymód csak olyan esetekben írható elő, amikor a kábítószer használatának kockázatát teljes mértékben igazolja a várható hatékony haszon.

A szakemberek nem javasolják Irunin kapszulák szedését a csecsemő szoptatása során - összetevői kis mennyiségben behatolnak az anyatejbe. A tabletták bevétele során a szoptatást egy bizonyos ideig meg kell szüntetni.

Ez az antimikotikus gyakorlatilag nincs ellenjavallat. Az Irunint azonban különös óvatossággal kell kijelölni ilyen esetekben:

 • a droghoz való egyéni intolerancia;
 • szívelégtelenség;
 • gyermekkor.
Kompatibilitás más gyógyszerekkel

Irunin együttes vállalása az ilyen készítményekkel, mint:

 • simvastatin,
 • rifampicin,
 • terfenadin,
 • kinidin,
 • triazol,
 • mizolasztin,
 • ciszaprid,
 • asztemizol,
 • dofetiliddel
Mellékhatások

Amint azt az utasítás is jelzi, amikor a gyógyszert a testből kivesszük, ilyen mellékhatások lehetségesek:

 • szédülés;
 • fejfájás;
 • sötét színű vizelet;
 • allergiás reakció;
 • emésztési zavarok;
 • hányinger;
 • székrekedés;
 • hasi fájdalom;
 • anyagcserezavarok.

A kezelés hatékonysága

A teljes vizsgálat és a helyes diagnózis után az orvos írja elő az Irunin készítményt. Analógjai is írhatók:

Az eredeti készítmény Irunin egy szintetikus gombaellenes antibiotikum, amelyet 1996 óta széles körben használnak a bőrgyógyászati ​​megbetegedések kezelésére Oroszországban.

Az Irunin tablettákra vonatkozó vélemények arra mutatnak rá, hogy a gyógyszerrel történő kezelés után a gomba teljesen eltűnik. A termék teljesen kiküszöböli a kórokozó mikroorganizmusokat, eltávolítja a gyulladást és visszaállítja az érintett területeket.

A gyógyszer többszörös kutatása és tesztelése megerősíti annak rendkívül hatékony működését a köröm, a bőr, a belső szervek, a hüvelyi candidiasis számos gombás betegségének kezelésében. A bizonyítványok megerősítik az Irunina gyógyszerkészítmény biztonságosságát mycosis kezelésében diabetes mellitusban szenvedő betegeknél is.

Az irunint követő 9 hónapot követő vizsgálatok szerint az onokomikózisban szenvedő betegek 92% -a gyógyult a betegségben. Egy évvel később nagyszámú betegnél a mycosis késői gyógyulása volt megfigyelhető. Az orális készítmény Irunin alkalmazható a betegség komplex kezelésében más előírt gombaellenes szerekkel együtt.

Ár Irunin

Az irunin kapszulák ára különbözõ tartományokban változik a hazai gyógyszertárakban. A gyógyszer átlagára:

 • Irunin (6 darabos csomagolásban) - 393 rubel;
 • Irunin (csomagolásban 10 db) - 600 rubel;
 • Irunin (az udvarban 14 db) - 765 rubel.

Az Irunin készítményt a lábaktól a körömgombákra és más kezelési módszerekkel együtt kell használni. A betegség kezelésében teljesen be kell tartani az előírt terápiás rendszert.

Visszajelzés az alkalmazásról

1. sz

Nemrégiben, miután meglátogatták a medencét, találtam egy gomba a lábamon. Ez csak horror! Az ismerős orvos javasolta, hogy kenőcsöt alkalmazzon az érintett területeken, és vegye be az Irunin kapszulát is.

A szervezet által nagyon jól tolerált, nem okoz mellékhatásokat. Fűrészeljen 2 kapszulát naponta kétszer kb. 10 napig. A gomba eltűnt. Jó, hogy gyorsan megszabadultam a betegségtől, különben a körmeim gomba lehetett egész életemben.

Elena, 38 éves - Samara

2. hivatkozási szám

A gombák váratlanul megjelentek a körömön. Gyanítom, hogy a manikűr kabinet alatt meglátogatták. Irunint tablettákkal és gombaellenes kenőccsel kezeltem.

Sajnos a drog haszontalan. De a későbbiekben használt gombákkal szembeni Stop-veszteség segített abban, hogy teljesen megszabaduljon a betegségtől.

Inna, 44 éves - Kharkiv

A tengeren felemeltem a lábam körömgombáját. A gyógyszertár javasolta Irunin kapszulát. Naponta kétszer 1 darabot ivott. 10 napos kezelés után jelentős javulást tapasztaltam a körmök állapotában.

A lemez egyenletesebb színt kapott és fokozatosan felépült. A kapszulák nagyon hatékonyak a gomba elleni küzdelemben. A betegség egész terápiája több mint három hónapig tartott. Végül sikerült visszaállítanom az egészségemet a körmeimre.

Vasily, 21 éves - Nizhny Novgorod

A közelmúltban diagnosztizáltak gombás keratitiset. Most kapok Irunin kapszulát - naponta egyszer. A köröm állapota kissé jobb lett. Egy jó modern gyógyszer, amely káros hatással van a betegségre.

Nem figyeltem meg semmilyen mellékhatást a kezelés alatt. A gyógyszer könnyen és jól tolerálható a szervezetben. Most a körmök nem annyira ijesztő nézni, mint a betegség kezdete. Pontosabban, a kapszulák segítenek megbirkózni a gombával.

Konstantin, 39 éves:

Review №5

Nem tudtam megszabadulni a körömgomból a lábamon több mint egy évig! Milyen drogokat nem írtam ki. Csak a közelmúltban, végül, a vizsgálatok kimutatták, hogy a betegség legyőzött. Számos különböző gyógyszert láttam a komplexumban. Beleértve, vettem és kapszulák Irunint.

A kezelést több lépésben végeztük, a szükséges megszakításokkal, az orvos állandó felügyelete mellett. A kapszula segít, nem csak a gomba elleni küzdelem, hanem a gyulladás enyhítése is. Ezután be kell inni egy tanfolyamot, hogy helyreállítsa a körmét. Általánosságban elmondható, hogy a különböző fajták gombáját megfelelő kezeléssel és rendszeres gyógyszerfelvétellel lehet legyőzni. A Irunin kapszula ebben az esetben elég megbízható ahhoz, hogy megszabaduljon a gomba felől.

Irunine

A leírás aktuális 2016/05/19

 • Latin név: Irunin
 • ATX kód: J02AC02
 • Hatóanyag: Itrakonazol (itrakonazol)
 • Gyártó: Veropharm (Oroszország)

struktúra

 • Az 1 az Irunin készítmény kapszulája 100 mg-ot tartalmaz itrakonazol. További komponensek: metil-parahidroxibenzoát, cukor kukoricadara, hipromellóz, titán-dioxid, a formájában metakrilsav-kopolimer, szacharóz, propil-parahidroxibenzoát, zselatin, kinolin-sárga festéket.
 • Az 1 hüvelyi tabletta Irunin 200 mg-ot tartalmaz itrakonazol. További összetevők: nátrium-lauril-szulfát, keményítő, laktóz, talkum, povidon, magnézium-sztearát.

A kibocsátás formája

Sárga kapszulák, gömb alakú fehér pelleteken belül.

 • 5 darab egy csomagban - 2, 3 vagy 1 csomag egy karton csomagban.
 • 6 darab egy csomagban - 2, 3 vagy 1 csomag egy karton csomagban.
 • 7 darab egy csomagban - 2, 3 vagy 1 csomag egy kartonkötegben.
 • 10 darab egy cellás csomagban - 2, 3 vagy 1 csomagolás karton csomagban.
 • 14 darab cellás csomagolásban - 2, 3 vagy 1 csomagolás karton csomagban.
 • 15 darab egy csomagban - 2, 3 vagy 1 csomag egy kartondobozban.
 • 5, 6, 7, 10, 14 vagy 15 darab egy üvegedényben - 1 doboz egy karton dobozban.

Fehér vaginális tabletta gyűrű alakú.

 • 10 darab cellás csomagolásban - 1 doboz egy kartonkötegben.

Farmakológiai hatás

Farmakodinamika és farmakokinetika

farmakodinámia

itrakonazol származék triazol, erős antifungális hatást mutatva. A P450 blokkolja a gombás sejtek citokrómfüggő enzimjeit, ami a bioszintézis elnyomását okozza ergoszterol a faluk. Széles körű gombaellenes hatással rendelkezik. Cselekedni Sporothrix schenckii Paracoccidioides brasiliensis, Blastomyces dermatitidis Cryptococcus neoformans suiatum, Malassezia furfur Coccidioides immitis, valamint a nemzetség gombáit Candida, Aspergillus, Microsporum, Epidermophyton, Trichophyton.

farmakokinetikája

A terápiás koncentrációk a bőrszövetekben 15-30 napig tartanak a havi terápia befejezése után. A gyógyszert 7 nappal a terápia megkezdése után 7 napig határozzák meg, és a kezelés 3 hónapja befejezése után további fél évig tárolják.

Intravaginális beadás esetén a hatóanyag helyi hatásos koncentrációját érjük el. A szisztémás abszorpció minimális.

Használati utasítások

A kapszulák alkalmazási jelei

 • mycoses bőr, szemek, orális nyálkahártya;
 • onychomycosisban, amelynek kórokozója dermatophytesvagy élesztő;
 • vulvovaginalis candidiasis;
 • szisztémás mikózisok (beleértve a rendszert is sporotrichosis, candidiasis, aspergillosis, histoplasmosis, cryptococcosis, blastomycosis, paracoccidioidosisz, és más ritkán rögzített szisztémás mikózisok).

A hüvelytabletták alkalmazási jelei

 • vulvovaginalis candidiasis.

Ellenjavallatok

Ellenjavallatok a kapszulákhoz

 • Közös fogadás Dofetilid, asztemizol, terfenadin, ciszaprid, mizolasztin, pimozid, kinidin, lovasztatin, szimvasztatin, triazolám vagy midazolam.
 • allergia a itrakonazolés más alkotóelemeket.
 • Terhesség és szoptatás.

Ellenjavallatok vaginális tablettákhoz Irunin

 • Terhesség és szoptatás.
 • allergiaa itrakonazolés más alkotóelemeket.

Mellékhatások

Lehetséges mellékhatások kapszulák kapcsán

 • Reakciók a keringési rendszer: pangásos szívelégtelenség, perifériás ödéma, tüdőödéma.
 • Reakciók a idegesség: fejfájás, szédülés, perifériás neuropátia.
 • Reakciók a emésztési zavar: székrekedés, hányás, hányinger, Cholestaticus sárgaság, hepatitis, a hasi fájdalom, a májenzimek megnövekedett tartalma.
 • Egyéb reakciók: kaliopenia, hajhullás, dysmenorrhoea.
 • Allergiás reakciók: angioödéma, kiütés, urticaria, viszket, Stevens-Johnson szindróma.

Lehetséges mellékhatások hüvelyi tabletta alkalmazása esetén

Hüvelyi tabletták alkalmazása esetén a következő helyi tünetek jelentkezhetnek: viszketés, kiütés a nemi szervek bőrén, hüvelyben égő. Ezek a jelenségek nem igénylik a gyógyszer alkalmazásának abbahagyását.

Az Irunin használatára vonatkozó utasítások (Módszer és adagolás)

Irunin kapszula, felhasználói kézikönyv

A gyógyszert szájon át alkalmazzák. Általában naponta egyszer 100 mg-ot, vagy 200 mg-t naponta kétszer kell bevenni. A kezelés időtartama a kórokozó típusától függ.

Vaginális tabletták (kúpok) Irunin, használati utasítás

Ez a dózisforma beadása vaginálisan közvetlenül megelőző aludni, egy vízszintes testhelyzet hajlított térd lábak.

A kezelés időtartama általában 1-2 hét. Az orvos ajánlása alapján újrakezelési ciklus megengedett.

túladagolás

A túladagolás tünetei kapszula kompatibilis dózisfüggő mellékhatásokat, amelyek akkor jelentkeznek, ha figyelembe szokásos adagok Irunine. Túladagolás: nincs specifikus antidotum; 1 óra múlva a túladagolás végre kell hajtani a gyomormosás lúgos oldattal, és rendelje hozzá kelátképzőkre. Az itrakonazol nem választódik ki hemodialízis.

A hüvelytabletta emelt dózisokban történő alkalmazása általában nem okoz a betegnek az egészségre veszélyes reakcióit. Abban az esetben, ha a tabletták véletlenül lenyelik a tablettákat, gyomormosást kell végezni és enteroszorbenseket kell adni.

kölcsönhatás

A kapszulák közös használatával a gyomor savasságát csökkentő gyógyszerekkel, az itrakonazol felszívódásának valószínűleg gyengül.

A májenzimek aktivitását serkentő szerek csökkenthetik az itrakonazol tartalmát a kapszulákban.

Ha a kapszulák egyidejű alkalmazása a CYP3A izoenzim által metabolizált gyógyszerekkel történik (Terfenadin, asztemizol, vinkrisztin, ciszapriddal, triazolam orális formák, ciklosporin, közvetett antikoagulánsok, digoxin, kinidin, blokkolók kalcium csatorna), a hatásuk intenzitása és időtartama nem kizárt.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

Tárolja száraz, sötét helyen, legfeljebb 26 fokos hőmérsékleten. Tartsa távol gyermekektől.

Lejárat dátuma

Különleges utasítások

Óvja a kapszulákat

Tilos a leírt gyógyszert tünetekkel ellátni kamrai diszfunkció, pangásos szívelégtelenség, májbetegség. Akut vesebetegség vagy a májcirrózis az itrakonazollal történő kezelést a vér szintjének monitorozásával állítják elő.

A megnövekedett tartalom máj transzamináz a vérben a gyógyszert csak olyan esetekben alkalmazzák, amikor a gyógyszer alkalmazásának előnyei meghaladják a máj károsodásának várható kockázatát.

Ha a kapszulákat 1 hónapnál hosszabb ideig alkalmazzák, a májfunkció rendszeres megfigyelésére van szükség.

Amikor máj- vagy szívelégtelenség tünete megjelenik a terápia hátterében, valamint a perifériás neuropátia a gyógyszert azonnal le kell állítani.

Különleges utasítások vaginális tabletták szedésére

A kezelés alatt tanácsos tartózkodni a szexuális kapcsolattól.

A megelőzéshez újrafertőződés egyidejűleg mindkét szexuális partnerrel terápiát kell végezni, és a higiéniai szabályokat is követni kell.

Abban az esetben, allergia a kezelést azonnal le kell állítani. A készítményt a hüvely meleg vízzel történő mosásával eltávolíthatja.

Ha a kezelés után a fertőzés tünetei továbbra is fennmaradnak, további mikrobiológiai vizsgálatra van szükség a diagnózis tisztázásához.

Irunin analógjai

Az Irunin viszonylag olcsó gyógyszer, az analógok ára általában drágább.

Alkohollal

Az alkohol növelheti a nem kívánt hatásokat hepatotoxikus gyógyszerek. Ezért az irunin és az alkohol nem kívánatos kombináció.

Terhesség és laktáció

Az itrakonazol okozhat magzati fejlődési rendellenességek, és behatol az anyatejbe, ezért a gyógyszer használatát a megjelölt időszakokban ellenjavallt, kivéve a súlyos gombás fertőzések.

Vélemények Irunin-ról

Vélemények a következő városban: Irunin szájpenész Irunin - Még nincs erről videónk körömgomba bizonyítékot szolgáltat a gyógyszer nagy hatékonyságára, beleértve más patológiák kezelését is. Ugyanakkor a gyógyszer súlyos mellékhatásokat okozó hatása korlátozza alkalmazási körét. Az elégtelenségekről szóló jelentések ritkák. A gyógyszert csak orvos felügyelete mellett szabad alkalmazni.

Ár Irunin, hol vásárolni

Az Irunin ára a hüvelyi 10-es tablettákban Oroszországban 280-315 rubel. Az ára gyertyák Irunin Ukrajnában 400 hrivnya csomagonként 10.

Az Irunin ára a körmök (kapszula 14. szám) orrában a 650-750 rubeltől függ. Buy kapszulák egy hasonló megjelenési forma eléri a 735 hrivnya.

Irunin - a körömgomba, a készítmény, a készítmény, az adagolás, a javallatok és az ár

A körömlemezek gombafertőzésének gyógyítása érdekében az orvosok javasolják az Irunin gyógyászati ​​készítményt zselatin kapszulák formájában. Az öngyógyítás ellenjavallt. Mielőtt elkezdené a gyógyszert otthonában, konzultálnia kell egy dermatológussal, egy mycológussal és ellenőriznie kell.

Összetétel és kibocsátás formája

A gyógyszernek Iruninnak kétféle formája van: zselatin kapszula, sárga színű orális adagolásra és hüvelytabletta, amelyet gyakran nőgyógyászatban alkalmaznak. A körömgombák kezelésére kapszulákat írnak elő. Az orvosi készítmény 6, 10 és 14 db-os kartondobozba van csomagolva, és a használati utasítás mellékelve van. 1 kapszula kémiai összetételének jellemzői Irunin:

itrakonazol (100 mg)

sárga kinolin-festék

Irunin tulajdonságai

A kifejezett gombaellenes hatást kifejtő gyógyszert szisztémás hatás jellemzi a szervezetben. Az itrakonazol, a triazol-származék, hogy egy, gátolják P450 enzimek tsitohromzavisimye celluláris struktúrák gátolja bioszintézisét ergoszterol. Az utasítások szerint Irunin az ilyen gombákkal kapcsolatban aktív:

 • Cryptococcus neoformans (élesztőszerű gombák);
 • Sporothrix schenckii (sporotrichosis, dimorf gombák);
 • Aspergillus (penészgomba);
 • Coccidioides immitis (kokcidiózis);
 • Paracoccidioides brasiliensis;
 • Histoplasma capsulatum;
 • Blastomyces dermatitidis (blasztomikózis);
 • Malassezia furfur;
 • Candida (élesztőgomba candida);
 • Epidermofiton (epidermofiták);
 • Microsporum (mikroszporia);
 • Trichophyton.

Orális adagolás esetén az orvosi készítményt gyorsan felszívja az emésztőrendszerbe. A vérplazma maximális koncentrációja 1-2 óra elteltével megy végbe. A hatóanyag kiválasztási ideje 24-36 óra. Az Irunin változatlan formában ürül, részben vizelet vesékkel. Az aktív komponens nem kapcsolódik a plazmafehérjékhez, nem keratinszövetben halmozódik fel, és nem befolyásolja a páciens hormonális hátterét.

A használati utasítás szerint az Irunin havi tanfolyam áthaladásával a hatóanyagok koncentrációját a szövetekben 15-30 napig tartják. Ha 3 hónapig szájon át szedik a kapszulát megszakítás nélkül, a terápiás hatás a gyógyszeres kezelés befejezése után még hat hónappal folytatódik. A mycológus újrakezelése egyedileg kijelöl.

Az alkalmazás módja

Az irunin és a körömgombák nem segítenek, szájon át kell kapni a kapszulákat. Az optimális kezelési séma: az első hét - 1 db. reggel és este, majd egy háromhetes szünetet, ismét a kapszulák használatát, mint a gombaellenes terápia első hetében. A gyógyszerterápia folyamata egyénileg határozható meg, a sérült körömlemez újraindulásának mértékétől függően.

A használati utasítás részletes leírása szerint egy orvosi termék egyszeri adagja nem rágható, hanem egészben, bőséges vízzel kell lenyelni. Az Irunin használata csak étkezés után engedélyezett. Az adagolás dermatológusa a kórokozó természetétől és a patológiás folyamat színétől függően egyedileg állítható be.

Mellékhatások

A köröm gombájából származó Irunint a test jó toleranciája jellemzi. A használati utasítás tartalmazza az esetleges mellékhatások felsorolását, amelyek bizonyos klinikai esetekben fordulnak elő, és megkövetelik a gyógyszer elhárítását:

 • keringési rendszer: a tüdő puffadása, perifériás ödéma, pangásos szívelégtelenség;
 • emésztőrendszer: tünetei dyspepsia, anorexia, émelygés, hányás, székrekedés, kolesztatikus sárgaság, gyomorfájás (hasi fájdalom), hepatitis, megnövekedett koncentrációja a máj enzimek;
 • idegrendszer: szédülés, fáradtság, migrénes támadások, perifériás neuropátia;
 • allergiás reakciók: urticaria, angioödéma, bőrkiütés, viszketés, Stevens-Johnson-szindróma;
 • Egyéb: hypokalaemia, hajhullás, dysmenorrhoea (a menstruációs ciklus megsértése).

Ellenjavallatok felhasználásra

A gombaellenes gyógyszert nem engedélyezték minden beteg számára. Például az Irunint a terhesség ideje alatt nem írják fel, mert nem végeztek klinikai vizsgálatokat ebben a betegcsoportban. A részletes használati utasítás tartalmazza az orvosi ellenjavallatok teljes listáját:

 • intolerancia a gyógyszer hatóanyagaira;
 • egyidejű dofetilid, asztemizol, terfenadin, ciszaprid, kinidin, mizolasztin, pimozid, lovasztatin, szimvasztatin, midazolam vagy triazolam;
 • a májbetegség és a légzőszervi megbetegedések obstruktív formái;
 • alkohol együtt;
 • szívelégtelenség;
 • gyermekkor;
 • laktáció (szoptatás).

analógok

Ha az Irunin gombaellenes ágens nem okoz mellékhatásokat, vagy a betegség pozitív dinamikája hiányzik, a mycológusok javasolják a gyógyszer analógjait a körömgomból. Az alábbiakban találhatók a megbízható gyógyszerek és rövid ismertetőjegyeik:

 1. Itrazol. Ezek kapszulák, amelyek gombaellenes hatást fejtenek ki orális beadásra. A napi dózisok a kórokozó természetétől, a kóros folyamat szakaszától függenek. A kezelés időtartama 7-től 30 napig változik, egyedileg beállítva.
 2. Rumikoz. Ez a gyógyszer a gombaellenes hatás széles spektruma. Az utasítások szerint a gyógyszer mellékhatásokat vált ki, ellenjavallatok és a gyógyszer kölcsönhatás veszélye áll fenn.
 3. Kanditral. Ezek a kapszulák a körömgombákból, amelyek hosszú időt igényelnek. A napi dózisok a kórokozó természetétől függenek, a bőrgyógyásznak be kell jelentenie az érintett körömlemez diagnózisát követően, az utasításokban leírtak szerint.
 4. Nizoral. Ez a fehér tabletta gombaellenes hatással, 30 darabos mennyiségben. a csomagban. Az utasításoknak megfelelően, körömgombával a beteg egyenként 1 egységre van felírva. reggel és este. A kezelést egyénileg határozzák meg, orvosi okok miatt.
 5. Itramikol. Gyógyszeres kapszula formában kifejezett antimikotikus hatás. Az ajánlott adag naponta egyszer 100 mg vagy 200 mg 1-2 alkalommal. A gyógyszerterápia időtartama a kóros folyamat etiológiájától függ.
 6. Orungamin. A betegnek 2 tablettát kell inni a gyógyszerből 7 napig. Miután három hetes szünetet kell tartani, és újra kell folytatni a kezelést. A tanfolyam - az érintett körömlemez teljes helyreállításáig.
 7. Teknazol. Olyan antifungális szer, triazolszármazék, amely kiterjedt gombaellenes hatással van orális beadásra. A napi adagokat és a gyógyszerterápia időtartama az útmutatóban található meg. Vannak orvosi ellenjavallatok, az öngyógyítás veszélyes a beteg egészségére.
 8. Mikosist. Ezek a flukonazol orális alkalmazásra szánt kapszulák a kémiai összetételben. A páciens 1-2 db adagot ajánl. egy napra az első héten. Ezután szünetet kell tartani, és újra kell kezdeni a gyógyszert otthon.

Irunin ára

Egy moszkvai gyógyszer ára nem csak a kibocsátás formájától függ, hanem a csomagban lévő tabletták számától is. Az irunin kapszulák átlagos ára 700-800 rubel, 10 db, 900 rubel 14 db.