Terbinafin-FIP

A bőr fertőzése gombás fertőzésekkel komoly probléma, amely sok bajt okoz a betegnek. A betegség kezelésének összetettsége a kórokozók hatalmas változatosságában és az élőhely szélességében rejlik. Szerint válaszok betegek terbinafin-FIP hatóanyag megbirkózik köröm gomba, és a szőrös részét az epidermisz, amelynek egy minimális mellékhatások és kontraindikáció.

Terbinafin-MFF - használati utasítás

A gyógyszer az allil-aminok csoportjához tartozik (gombaellenes szerek széles funkcionalitásúak). A terbinafin hatásos gombák ellen családjába tartozó dermatophyták Epidermophyton floccosum, Microsporum canis, E. Kaufmann, Tricho-phyton, Pityrosporum orbiculare, valamint aktivátorok kután candidiasis Candida.

A terbinafin összetétele

Az antimikotikumok tartalmazzák a terbinafin hatóanyagot, amelynek fungicid vagy fungisztatikus hatása van, amely a kórokozó mikroorganizmusok típusától. A terbinafin hatóanyagnak többféle kibocsátásuk van: kenőcs, spray, habarcs külső használatra és tabletták, amelyeket szájon át szednek. A kenőcs gyártója a Moszkvai Gyógyszergyár (MFF). A kábítószer összetételét az alábbi táblázat mutatja:

A terbinafin formulálása

Vazelin, desztillált víz, 1. emulgeálószer, trietanol-amin, glicerin, benzoát, sztearinsav

Burgonyakeményítő, talkum, cellulóz, magnézium-sztearát, aeroszil, appellóz, laktóz-monohidrát

Etilalkohol, tisztított víz, Macrogol 400, propilénglikol

A készítmény tulajdonságai

Utasítások gyógyszerek azt jelzi, hogy mivel a gombaellenes terbinafine elnyomja szkvalén a mikroorganizmus membránján sejtek. Továbbá, a sejtek szintjén a gomba felhalmozódik szkvalén és kimeneti ergoszterol, ami a halál a parazita. A hatóanyag fungicid tulajdonsággal rendelkezik a dermatophyták, a penész, a dimorf, az élesztőgombák vonatkozásában. A kórokozók bizonyos élesztőszerű fajtái képesek fungisztatikusan befolyásolni, azaz. lassítják és megállítják növekedésüket.

Orális adagolás esetén a Terbinafine jól felszívódik az emésztőrendszerből (emésztőrendszer), magas kötődést mutat a plazmafehérjékkel - legfeljebb 99%. Miután az érintett területet felviselte az érintett területre, mélyen behatol a bőrbe, felhalmozódva a lipofil stratum corneumban, majd kiválasztódik a szubkután zsírba. Az aktív elem magas koncentrációja a használat megkezdése után néhány héttel a gombák halálához vezet.

Mi teszi a Terbinafine-t?

A gombaellenes hatás széles választéka lehetővé teszi, hogy a felnőtteknek és a gyermekeknek a bőrön, a hajon, a körmökön fellépő gombafertőzés kezelésére hozzárendelje. A nagyfokú felszívódás segíti a terbinafin komponenseket a patogén növényzet elleni küzdelemben, ami gyorsan javítja a beteg állapotát. A gyógyszer alkalmazásának főbb indikái a következők:

 • A bőr candidiasis;
 • onychomycosisban;
 • dermatophytosis;
 • mikrosporiya;
 • epidermófikus lábak, tenyér;
 • trihofitia;
 • sokszínű lichen, amelyet a Malassezia Furfur gomba okoz.

Adagolás és adminisztráció

Mielőtt elkezdené alkalmazni a gyógyszert, meg kell keresnie az orvost a pontos diagnózis érdekében. Az utasítások a kábítószer terbinafin-FIP azt mondja, hogy a gyógyszert helyileg a fájó területeket a felhám és a környező terület révén egy könnyű dörzsölés 1-2 alkalommal naponta. A terápia időtartama 1-4 hét, a betegség súlyosságától és változatosságától függően. Kenőcsöt, permetet vagy oldatot csak előtisztított és szárított bőrre alkalmazzon.

Felnőttek számára a Terbinafine tabletta adagja 250 mg naponta, osztva 1 vagy 2 részre osztva. A terápiás tanfolyam 2-4 hétig tart a dermis betegségeivel, 6-16 hétig a körömlemezek sérüléseivel. A 40 és a testtömegű testtömegű gyermekeknek tablettákba való bevitele napi 250 mg-os mennyiségben 1-3 adagban, 20-40 kg-125 mg-ig, legfeljebb 20 kg-tól 62 mg-ig terjed. A gyógyszert 12 évesnél fiatalabb gyermekek számára nem írják elő. Az időskorú betegek kezelésére szolgáló rendszer hasonló a felnőttekéhez.

Különleges utasítások

Ajánlatos a gyógyszert alkalmazni, ha a tünetek súlyosbodtak, és a szaporodás területe kiterjedt. A hatás fokozása érdekében jobb, ha komplex terápiát igényel a kapszulák egyidejű alkalmazása és a terbinafin kenőcs alkalmazása. A klinikai kép javítása az első 7-10 napon belül megtörténik, de lehetetlen a gyógyszert megszakítani a fertőzés ismételt reprodukciójának megelőzése érdekében.

Külső alkalmazás esetén az anyagot nem szabad nyálkahártyáknak kiütni. Ha a keverék szembe, szájba vagy orrba jut, alaposan öblítse le tiszta vízzel. Az összetevőkre ható allergiás reakció kialakulása az oka a gyógyszer elhagyásának. A tartós irritáció és egyéb hatások (viszketés, égetés) előfordulása kötelező konzultációt igényel a bőrgyógyásznál.

Kábítószer kölcsönhatások

A szervezetnek nincs jelentős reakciója a terbinafin és más gyógyszerek együttes alkalmazására. A mikrosomális májenzimek indukcióját elősegítő gyógyszerek növelhetik a terbinafin hatását. A mikrosomális májenzimeket gátló alapok egyidejű alkalmazásával a hatóanyag clearance-e kissé csökkent.

terbinafin

A leírás aktuális 2016/07/20

 • Latin név: terbinafin
 • ATX kód: D01BA02
 • Hatóanyag: A terbinafin (terbinafin)
 • Gyártó: Biosintez OJSC, VERTEKS, VIPS-MED cég, Biokom ZAO, Kanonfarma Production CJSC, Mediisorb (Oroszország); Belmedpreparaty RUE (Fehérorosz Köztársaság), Aurobindo Pharma (India)

struktúra

A kompozícióban Terbinafin tabletták hatóanyagot tartalmaz terbinafin-hidroklorid, valamint további komponensek: MCC, laktóz-monohidrát, burgonyakeményítő, talkum, impellóz, aeroszil, magnézium-sztearát.

Terbinafine krém tartalmazza az aktív összetevőt terbinafin-hidroklorid, valamint további komponensek: benzil-alkohol, sztearinsav, desztillált glicerin, vazelin, emulgeálószer, víz, trietanol-amin.

kenőcs aktív komponenst tartalmaz terbinafin-hidroklorid, valamint további komponensek: metil-parahidroxibenzoát, karbomer, vazelinolaj, poliszorbát, nátrium-hidroxid, propilénglikol, víz.

Terbinafin spray a készítményben a hatóanyagot tartalmazzák terbinafin-hidroklorid, valamint további komponensek: makrogol 400, víz, propilénglikol, etil-alkohol.

A kibocsátás formája

A gyógyszernek többféle formája van, amelyeket külsőleg használnak, valamint tabletták orális adagolásra:

 • Terbinafin tabletták 250 mg, a csomagolás lehet 7 vagy 10 tabletta, fehér tabletta vagy sárgásfehér, kockázattal és szemmel;
 • krém kültéri alkalmazásra 1%, fehér, homogén jellegzetes illatú;
 • kenőcs;
 • permet.

Farmakológiai hatás

A terbinafin egy fungicid, gombaellenes szer. Aktivitást mutat szinte mindenféle gomba számára, ami hatással lehet az emberi testre. Kis koncentrációban fungicid hatással rendelkezik a penészgomba, a dermatophyták, a dimorf gombák bizonyos fajaira. Az élesztőgombákon fungicid és fungisztatikus hatások is előfordulhatnak.

Terápiás hatását a gombás sejtek membránjának destruktív hatása és a szkvalén-epoxidáz (ez a gombás sejtmembrán normál működéséhez fontos enzim) specifikus gátlása okozza.

A terbinafin hatása alatt a termékeket felfüggesztik ergoszterol, amelynek hiánya miatt a szkvalénsejt növekszik a gombasejtekben. Ennek eredményeként az összes enzimrendszer inaktiválódik, és a sejt elpusztul.

Az aktív komponens nem befolyásolja a citokróm P450 rendszert, ezért nem befolyásolja a hormonok vagy egyéb gyógyszerek metabolizmusát.

Farmakokinetika és farmakodinamika

A hatóanyag orális adagolásával a hatóanyagnak az emésztőrendszerből való gyors felszívódása következik be. A részleges anyagcsere a májban jelentkezik, ennek következtében biológiai hasznosíthatósága 40% -ra csökken. A gyógyszerek biohasznosulása csak kis mértékben az élelmiszerek bevitele, így nincs szükség az adag módosítására.

A gyógyszer legmagasabb koncentrációját a vérben 2 órával a 250 mg-os tabletta beadása után figyeljük meg. A vérben lévő hatóanyag 99% -a kötődik a plazmafehérjékhez.

Ott oniho- és epidermotropnost drogot, azaz a legnagyobb mennyiségű (koncentráció az optimális terápiás hatás) felhalmozódik a haj, bőr, körmök, és a bőr alatti szövet.

A testben terbinafin-hidroklorid biotransformiruetsya a metabolitokban, amelyek nem mutatnak antifungális aktivitást. Legtöbbjük a vizelettel ürül. A felezési idő 17 óra.

A terbinafin nincs kumuláció a befogadáskor. Hatékonysága minden beteg esetében megegyezik, függetlenül az egyén korától. A kóros elváltozások jelenlétében a májban és a vesékben a gyógyszer biotranszformációja lelassulhat. Ennek következtében növekszik a biológiai folyadékokban való koncentrációja és nő a vérben a vérkeringés ideje.

A Terbinafine helyi alkalmazásakor a hatóanyag legfeljebb 5% -a kerül be a vérbe.

Használati utasítások

A terbinafin alkalmazására vonatkozó jelzések szerint a gyógyszerek minden formáját olyan betegségekben alkalmazzák, amelyeket provokáltak élesztő, penészes gomba, valamint dermatophytes.

A tabletta hatóanyaga olyan gombás eredetű betegségekben való alkalmazásra javasolt, amelyeket a nemzetség dermatophytái okoznak Trichophyton (T. Mentagrophytes, T. verrucosum, T. Violaceum, T. Rubrum, T. tonsurans) Microsporum canis, Epidermophyton floccosum, valamint a nemzetség gombáit Candida. A tablettákat a következő napon adják be: trihofitii, microsporia, onychomycosisban, sportoló, candidiasis.

A terbinafin tabletta általában szabályos és súlyos tüneteket ír elő. Ilyen módon kezelje a kezelést többszínű megfosztja tabletták hatástalanok.

Ami a krémet, kenőcsöt és spray-t illeti, és hogy ezeket a helyi jogorvoslatokat fel kell-e használni, szakembernek kell meghatároznia.

Rendszerint a tejszínt gombák okozta gombafertőzésekhez kell használni Candida, Microsporum canis, Trichophyton, Pityriasis, Epidermophyton floccosum.

Emellett a kenőcs és a krém a candidiasis, a bőrelváltozások, dermatophyták által kiváltott, többszínű lichen.

Ellenjavallatok

Az ilyen betegségekben és állapotokban lévő tabletták formájában alkalmazott gyógyszerek kontraindikált alkalmazása:

 • krónikus vagy aktív formában előforduló májbetegség;
 • krónikus veseelégtelenség (CC kevesebb, mint 50 ml / perc);
 • a páciens életkora legfeljebb három év, súlya pedig legfeljebb 20 kg;
 • laktóz intolerancia, laktáz hiánya, glukozogalaktóz felszívódás;
 • szoptatás;
 • nagy érzékenység a gyógyszerkészítmények összetevőire.

Óvatossági tabletták A terbinafint krónikus veseelégtelenségben szenvedőknek (50 ml / perc feletti glomeruláris szűréssel, Reberg-mintán), hematopoiesisre, alkoholizmus, endokrin betegségek, pikkelysömör, a végtagok, tumorok, szisztémás és bőr lupus erythematosus szűkületének szűkítése.

A terbinafin szedésének a máj és a vesék egyértelmű kontrollja legyen. A Terbinafine vagy Terbinafine Teva tablettát haladéktalanul fel kell függeszteni, ha a következő tünetek jelentkeznek:

 • hasi fájdalom;
 • hányinger;
 • az étvágy romlása;
 • sárgaság;
 • gyengeség;
 • a vizelet sötétedése;
 • könnyű széklet.

A helyi alkalmazásra szánt gyógyszerformák nem alkalmazhatók túlérzékenységgel és allergiával.

Ezeknek a gyógyszereknek a viszonylagos ellenjavallatai:

 • duzzanat;
 • alkoholizmus;
 • máj- és veseelégtelenség;
 • endokrin betegségek;
 • az erek lumenének szűkítése;
 • a hematopoézis megsértése;
 • a beteg kora legfeljebb 12 év.

Mellékhatások

Tabletta bevétele esetén a betegek a következő mellékhatásokat tapasztalhatják:

 • fájdalomérzet és gyengeség az epigasztrikus régióban;
 • az étvágy romlása;
 • epepangás;
 • ízes betegség;
 • allergiás reakciók;
 • hányinger;
 • hasmenés;
 • a vérlemezkék és neutrofilek szintjének csökkenése.

Helyi alkalmazásával a bőr felszívódása, égése és hyperemia fordulhat elő olyan helyeken, ahol a terméket alkalmazták. Ritka esetekben allergiás megnyilvánulások alakulhatnak ki.

A Terbinafine használatára vonatkozó utasítások (Módszer és adagolás)

Terbinafine tabletták, használati utasítás

A tabletták beadásának időtartamát az orvosnak kell elvégeznie, a betegség súlyossága miatt. A gyermekeknek étkezés után kell orvosolniuk, naponta egyszer kell elvégeznie. A gyógyszer egyszeri dózisának meghatározásakor figyelembe kell venni a gyermek testtömegét.

A 20 kg-nál kisebb súlyú gyermekek 62,5 mg hatóanyagot, 20-40 kg 125 mg súlyú gyermekeket, 40 kg-ot 250 mg

A felnőtt beteg 250 mg-os tablettát kap Terbinafine Teva vagy Terbinafine naponta egyszer vagy naponta kétszer 125 mg-ot.

A kezelés időtartama a betegségtől függ. a dermatomycosis a lábak vegye be a tablettát 2-6 hétig.

a candidiasis bőr, ótvar a végtagok, a törzs, a kopoltyúk kezelése 2-4 hétig tart.

a a fejbőr fertőzései a kezelés 4 hétig tart.

a onychomycosisban A betegség hatékony kezelése akkor lehetséges, ha a gyógyszert 6-12 héten át alkalmazzák. Néha, mivel a páciens körömnövekedése csökken, a kezelés hosszabb lehet. A hatást néhány hónappal a kezelés befejezése után kell megfigyelni.

Kenőcs Terbinafine, használati utasítás

Kenőcs vagy krém kerül az érintett területre naponta 1-2 alkalommal. A termék alkalmazása előtt óvatosan tisztítsa meg és szárítsa meg az érintett bőrt. Alkalmazza a terméket egy vékony rétegen az érintett területeken és a szomszédos területeken, és enyhén dörzsölje. Ha a páciens fertőzésének kialakulása során az intertrigo előfordulása következik be, az alapok felhasználása után ezek a helyek gézzel boríthatók. Ezt ajánlatos alkalmazni, ha kenőcsöt vagy krémet alkalmaznak egyik napról a másikra.

A kezelés időtartama a betegségtől függ. a candidiasis bőr, ótvar a végtagok, a törzs, a sötétkék, a gyógyszert 1-2 hétig kell alkalmazni.

A kezelésben többszínű megfosztja - 2 hét.

kezelés dermatomycosis a lábak 2-4 hétig tart.

a mycosis a körömlemezek a hatóanyagot 3-6 hónapig alkalmazzák.

A klinikai tünetek általában a gyógyszer alkalmazásának első napjai után csökkennek. Nem szabad elfelejteni, hogy a gyógyszer alkalmanként történő alkalmazásával vagy a terápia idő előtti megszűnésével a fertőzés újraindulhat. Feltéve, hogy a terbinafin kéthetes rendszeres alkalmazása után a betegség megnyilvánulása nem csökken, konzultáljon orvosával és tisztázza a diagnózist.

A spray-t kívülről használják, naponta 1-2 alkalommal használják.

túladagolás

Ha a terbinafin tabletta formájában túladagoltak, a beteg észrevehető kiütés, hányinger, fejfájás, hányás, szédülés, fájdalom az epigasztrikus régióban, gyakori vizelés. Fontos a gyomor mosása, a gyakorlat is aktív szén, tüneti kezelés.

Nincs bizonyíték a gyógyszer túladagolására külső szerek formájában. Amikor megjelenhetnek a hányinger, fejfájás, szédülés, fájdalom a gyomortáji véletlen lenyelése alapok formájában kenőcs vagy krém. Ebben az esetben tüneti kezelést végeznek, az aktivált szén befogadását mutatja.

kölcsönhatás

A Terbinafine alkalmazása esetén hatással lehet a rendszer metabolizmusában szenvedő gyógyszerek kijavítására citokróm P450. Ez így van tolbutamidot, ciklosporin, orális fogamzásgátlók.

Növeli a H2-gistaminoblokatorov koncentrációját a vérplazmában.

Lassítja a kiválasztódást rifampicin, viszont a rifampicin megduplázza clearance-ét.

Az orális fogamzásgátló szedő nőknél a menstruációs ciklus zavara lehetséges.

terfenadin gátolja izozim CYP2P6, ami akadályozza az anyagcserét a triciklusos antidepresszánsok, béta-blokkolók, szelektív szerotonin újrafelvétel inhibitorok, antiaritmiás gyógyszerek, monoamin-oxidáz inhibitorok, B típusú, antipszichotikus gyógyszerek.

A terbinafin hatása alatt a koffein clearance-e 21% -kal csökken, míg felezési ideje 31% -kal nő.

Az etanol vagy a hepatotoxikus hatású gyógyszerek együttadása esetén a gyógyszer májkárosodásának valószínűsége nő.

Eladási feltételek

A tablettákat receptre, külső eszközökre - vény nélkül kapják.

Tárolási feltételek

Tárolja a Terbinafint 25 foknál nem magasabb hőmérsékleten, gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen.

Lejárat dátuma

A terméket 2 évig tárolhatja.

Különleges utasítások

A kezelésben onychomycosisban hat hétig nem szükséges eltávolítani az érintett körömlemezeket.

Fontos megfontolni, hogy a gyógyszer alkalmanként történő alkalmazása és alkalmazásának idő előtti felmondása esetén előfordulhat a betegség visszaesése.

A terbinafinnel végzett kezelés időtartamát befolyásolhatják a páciens egyéb betegségei.

A pénzeszközök szisztémás használata a betegek számára onychomycosisban Csak a legtöbb köröm teljes lefutása esetén ajánlatos, ha van ilyen subungual hyperkeratosis, és a helyi kezelést követő hatás hiányában is.

Májbetegségben szenvedő személyek csökkenthetik a terbinafin clearance-ét.

A kezelés folyamán figyelemmel kell kísérni a máj transzaminázok aktivitását a vérben.

Lehetséges előfordulás májgyulladás és cholestasis három hónappal a kezelés megkezdése után, de ez csak ritka esetekben fordul elő. Ha a beteg májműködési rendellenességek jeleit mutatja, a gyógyszer törlésre kerül.

Óvatosan írja elő a gyógyszereket a szenvedő betegekről pikkelysömör, mivel a gyógyszer a betegség súlyosbodását okozhatja.

Az újbóli fertőzés megelőzése érdekében gondosan be kell tartani a személyi higiéniai szabályokat a kezelés során. Miután a kezelés befejeződött, és a folyamatban (két héttel a kezelés megkezdése után), szükség van a zokni, harisnya, cipő elleni gombaellenes kezelésre.

Az irritáció krémet vagy kenőcsöt Terbinafine okozhat, ezért ne engedje, hogy ezek az anyagok jöjjenek a szemébe. Ha a termék szembe került, azonnal tiszta vízzel öblítse le. Ha az irritációs tünetek nem szűnnek meg, forduljon orvoshoz.

Allergiás reakciók esetén a gyógyszert törlik.

analógok

A terbinafin analógok külső használatra gyógyszerek Termikon, Lamizil Uno, Terbinoks, Terbizil, Mikonorm, Lamitel, Terbinafin-FIP és mások.

gyerekek

A 3 év alatti gyermekek számára, akiknek a súlya 20 kg-nál kisebb, a tablettákban lévő gyógyszert nem írják elő. Tabletták használata esetén szigorúan be kell tartani az adagot.

A gyógyszerek helyi formái gyermekek kezelésére használhatók 12 év után.

Terhesség és laktáció

A vizsgálat során nem találták a hatóanyag teratogén tulajdonságait. A terbinafint terhesség alatt is használhatja, ha a tervezett előny meghaladja a magzat valószínű kockázatát. Mivel a hatóanyag kiválasztódik a tejből, a kezelés időtartama alatt a szoptatást le kell állítani.

Terbinafine vélemények

Mind a Terbinafine tablettákkal kapcsolatos véleménye, mind a krémekről és a kenőcsökről a legtöbb esetben pozitív. A betegek írják le a Terbinafine, Terbinafine Teva tabletta bevételét követő gyors hatásról. Segítségükkel megszabadultak a gombafertőzésektől, hogy helyreállítsák a köröm szerkezetét.

Azok, akik használják a kenőcs terbinafin, véleményezhetik és pozitív, megjegyezve, hogy olyan olcsó, de ugyanakkor lehetővé teszi, hogy egy pár hétig teljesen gyógyítani gombás betegségek, megszabadulni a pelenka kiütés. A mellékhatások azonban nagyon ritkák.

Ár Terbinafina, hol vásárolni

ár Terbinafin tabletták - 210 rubel 10 db-ra. tabletta Terbinafine Teva akkor lehet vásárolni átlagosan 130 rubel. (7 darabos csomagolás). ár krém Terbinafine átlagosan 80 rubel. a yup számára. 15 g Ár spray Terbinafine - 300 rubelből. 30 ml-re.

ár kenőcsök Terbinafine UAH. (Ukrajna) - 100 UAH. Vásárolhat egy terméket Dnepropetrovskban és más városokban megrendeléssel.

TERBINAFIN-MFF / TERBINAFINE-MFF

Használati és visszajelzési utasítások

Farmakológiai hatás

Az allil-aminok csoportjának gombaellenes hatóanyaga. Ez a szkvalén-epoxidáz szuppresszióját gátolja a gomba sejtmembránjában. Ez ergoszterinhiányhoz és szkvalén intracelluláris felhalmozódásához vezet, ami a kórokozó sejtjének halálát okozza.

Fungicid hatással rendelkezik a dermatophytákra, penészgombákra és néhány dimorf gomba, élesztő és élesztőszerű gombákra. Egyes típusú élesztők fungisztatikusan működhetnek.

Ellen hatásos anyagokkal dermatomycosis (Trichophyton / beleértve Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton tonsurans, Trichophyton verrucosum, Trichophyton violaceum /, mint Microsporum canis és Epidermophyton floccosum); a Candida nemzetség (elsősorban Candida albicans) élesztőszerű gombái; a színes zuzmó (Malassezia furfur) kórokozója.

farmakokinetikája

Orális adagolás után jól felszívódik az emésztőrendszerből. A plazmafehérjékhez való kötődés - 99%. A terbinafin átdiffundál a dermális réteg a bőr, és felhalmozódnak a lipofil stratum corneum szekretált faggyút, ennek eredményeként, amelyek nagy koncentrációban szőrtüszők, körmök. A kezelés kezdetét követő első hetekben a terbinafin felhalmozódik a bőr és a körömlemezek koncentrációiban, amelyek fungicid hatásúak. Metabolizálódott a májban inaktív metabolitok kialakulásával. A vizelettel választódik ki, főleg metabolitok formájában. T1 / 2-17 óra.

adagolás

Felnőttek belsejében - 250 mg / nap 1 vagy 2 felvételnél. A kezelés időtartama függ a fertőzés indikációitól és súlyosságától: bőrelváltozások - 2-4 hét, körömkárosodással - 6 héten át. legfeljebb 4 hónapig. A 40 kg-nál nagyobb testtömegű gyermekek - 250 mg / nap, 20-40 kg - 125 mg / nap, legfeljebb 20 kg - 62,5 mg / nap.

A külső alkalmazást 1-2 alkalommal 1-2 héten át 1-2 héten keresztül kell alkalmazni.

Kábítószer kölcsönhatások

A mikrosomális májenzimek indukcióját indukáló hatóanyagok növelik a terbinafin clearance-ét; a máj mikrosomális enzimjeit gátló gyógyszerek - csökkentik a terbinafin clearance-ét.

Terhesség és laktémia

A terbinafin terhinafinnal kapcsolatos tapasztalata korlátozott. Szükség esetén a szoptatás idején a kinevezéssel orvosolni kell a szoptatás abbahagyásának kérdését.

Mellékhatások

Az emésztőrendszer: hányinger, étvágytalanság, enyhe hasi fájdalom, hasmenés, rendellenességek vagy ízérzésvesztés, cholestasis, sárgaság, hepatitis.

Allergiás reakciók: bőrkiütés; ritkán - arthralgia, myalgia, erythema multiforme, Stevens-Johnson szindróma.

A központi idegrendszer oldalán: fejfájás.

A hematopoiesis rendszer oldalán: neutropenia, thrombocytopenia.

Helyi reakciók: hiperémia, viszketés, égő érzés.

bizonyság

Orális adagolás: gombás fertőzések a bőr bőrbetegségek okozzák - trihofitia, atléta, mikrosporiya, köröm gombás fertőzései (onychomycosis), candidiasis.

Külső használatra: dermatophyták okozta gombás bőrelváltozások, candidiasis; színezett lichen.

Ellenjavallatok

Terbinafintal szembeni túlérzékenység.

Különleges utasítások

Óvatosan terbinafinnal kell alkalmazni orális adagolás esetén máj- és / vagy veseelégtelenségben szenvedő betegeknél, valamint az időseknél.

Vesefunkció megsértése esetén

Terbinafinnal óvatosan kell alkalmazni orális adagolás esetén csökkent vesefunkciójú betegeknél.

A májfunkció megsértésével

Óvatosan terbinafinnal kell alkalmazni orális beadásra májkárosodásban szenvedő betegeknél.

Alkalmazás idős korban

A terbinafint óvatosan kell alkalmazni az időseknél.

Az oldalon található információk kizárólag referenciaként szolgálnak. Ne öngyógyítson. A betegség első jeleit illetően forduljon orvoshoz.

Terbinafin-FIP

Az allil-aminok csoportjának gombaellenes hatóanyaga. Ez a szkvalén-epoxidáz szuppresszióját gátolja a gomba sejtmembránjában. Ez ergoszterinhiányhoz és szkvalén intracelluláris felhalmozódásához vezet, ami a kórokozó sejtjének halálát okozza.

Fungicid hatással rendelkezik a dermatophytákra, penészgombákra és néhány dimorf gomba, élesztő és élesztőszerű gombákra. Egyes típusú élesztők fungisztatikusan működhetnek.

Ellen hatásos anyagokkal dermatomycosis (Trichophyton / beleértve Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton tonsurans, Trichophyton verrucosum, Trichophyton violaceum /, mint Microsporum canis és Epidermophyton floccosum); a Candida nemzetség (elsősorban Candida albicans) élesztőszerű gombái; a színes zuzmó (Malassezia furfur) kórokozója.

Orális adagolás: gombás fertőzések a bőr bőrbetegségek okozzák - trihofitia, atléta, mikrosporiya, köröm gombás fertőzései (onychomycosis), candidiasis.

Külső használatra: dermatophyták okozta gombás bőrelváltozások, candidiasis; színezett lichen.

Felnőttek belsejében - 250 mg / nap 1 vagy 2 felvételnél. A kezelés időtartama függ a fertőzés indikációitól és súlyosságától: bőrelváltozások - 2-4 hét, körömkárosodással - 6 héten át. legfeljebb 4 hónapig. A 40 kg-nál nagyobb testtömegű gyermekek - 250 mg / nap, 20-40 kg - 125 mg / nap, legfeljebb 20 kg - 62,5 mg / nap.

A külső alkalmazást 1-2 alkalommal 1-2 héten át 1-2 héten keresztül kell alkalmazni.

Az emésztőrendszerből: émelygés, étvágytalanság, enyhe hasi fájdalom, hasmenés, ízérzékelési zavarok vagy elvesztés, cholestasis, sárgaság, hepatitis.

Allergiás reakciók: bőrkiütés; ritkán - arthralgia, myalgia, erythema multiforme, Stevens-Johnson szindróma.

A hematopoiesis rendszer oldalán: neutropenia, thrombocytopenia.

Helyi reakciók: hyperemia, viszketés, égő érzés.

Az alkalmazás lehetséges az adagolási rend szerint.

Terbinafine-MFF a körömgomból

A Terbinafine MFF egy olyan gyógyszer, amely a gombafertőzések kezelésére irányul. Úgy tervezték, hogy harcoljon a gombák kórokozóin, amelyek hatással vannak a bőrre, a körmökre és a hajra.

A gyógyszer gyakorlatilag nincsenek mellékhatások és ellenjavallatok. A betegség különböző szakaszaiban hatásos, és képes megbirkózni az egyszerű és összetett gombás fertőzésekkel.

leírás

A Terbinafine MFF allilamin. Ez egy olyan gyógyszer, amely képes megbirkózni egy nagy gomba csoporttal. A gyógyszer antibakteriális hatást fejt ki, de nem tartalmaz antibiotikumok számát.

Külső alkalmazásra van használva a bőr érintett területein, ezért az étkezés nem fontos. A gyógyszert gyógyszertárakban adják el, és nem igényelnek receptet.

Nincs tilalom a HIV-fertőzés kezelésére. Azonban, mivel a betegségben szenvedők gyengítették az immunitást, javasoljuk, hogy konzultáljon kezelőorvosával a gyógyszer alkalmazása előtt.

A Terbinafine MFF nem szerepel a hormonális gyógyszerek számában, és havi tilalmával tilos. Vannak azonban olyan esetek, amikor a gyógyszer és a fogamzásgátlók egyidejű alkalmazása a menstruációs ciklus megsértéséhez vezetett.

A kibocsátás és az összetétel formája

A gyógyszer külső és belső használatra is alkalmas. A bőr felszínére történő alkalmazásra, a körmök és a hajszálak alkalmazására:

Belső használatra tablettákat használnak. A gombás betegségek kezelésére a leghatékonyabbak a krémek és a kenőcsök. A kenőcs homogén tömeg sűrű anyaga fehér színnel.

A kenőcs különböző méretű csövekben kerül forgalomba. Két változatban vásárolható meg: tíz grammos és tizenöt csőből álló cső. A kenőcsöt szokatlanul gyenge szag jellemzi.

A készítmény a következőkből áll:

 • terbinafin (a fő gyógyszer, amelynek tiszteletére a gyógyszert nevezték);
 • vazelin;
 • tisztított víz;
 • glicerin;
 • trietalonamina;
 • sztearinsav;
 • benzoát.

A kenőcs a gyógyszer legáltalánosabb változata. Több terápiás anyagot tartalmaz, mint más formákat.

gyártók

A gyógyszer termelését az orosz "Moscow Pharmaceutical Factory" cég kezeli. A növény kenőcs formájában készít gyógyszert. A tejszín előállítását a cégek végzik:

 • nyílt részvénytársaság "Biosintez";
 • egy vállalatcsoport "Biotec IFPDC";
 • részvénytársaság "Belmedpreparaty".

Kenőcs és krém A Terbinafin MPF ​​gyakorlatilag nincs különbség. De a tejszín hatékonyabbnak bizonyult a gombás betegségek széles körének kezelésében.

Fontos! Más gyártóktól nem ajánlott kenőcsöt vásárolni, mert ebben az esetben fennáll a hamisítás veszélye.

Használati utasítások

A gyógyszer célja a dermatophyták, penészgombák és részben élesztőgombák elleni küzdelem. A gombafertőzésekkel való kölcsönhatás során megtörik összetételét, ami gátolja a fejlődést. Ennek köszönhetően létrejött a kezelés feltételei.

A Terbinafine MPF mind orvosi, mind megelőző célokra használható. A kenőcs olyan anyagokat tartalmaz, amelyek célja a patogén növényzet elpusztítása. A gyógyszer egyszerre gyógyítja a fertőzést és enyhíti a betegség tüneteit.

A hatóanyagot a páciens kimutatása során adják be:

 • bőr candidiasis;
 • dermatophytosis;
 • onychomycosisban;
 • a lábak és tenyér gombás betegségei;
 • microsporia;
 • trihofitii.

A terbinafin MFF hatásos is, ha a beteg beteg, többszínű elnéptelennel. Ez a betegség a gombás fertőzések hatásainak következménye, ezért eltűnése után eltűnik. A kenőcs különösen hatásos a láb és a lágyék területének mycosisában.

Ellenjavallatok

A gyógyszer tilos azok számára, akik túlérzékenyek a gyógyszer fő hatóanyagával. A kenőcs kevésbé toleránsak lehetnek az összetételüket alkotó egyéb komponensekkel szembeni túlérzékenységgel.

A Terbinafine IFP nem alkalmazható, ha a beteg beteg:

 • krónikus vagy akut máj- és vesebetegség;
 • az új vérsejtek kialakulásának megszegése;
 • endokrin betegségek;
 • érrendszeri betegségekkel járó betegségek;
 • rákos betegségek.

A gyógyszert nem szabad tizenkét évesnél fiatalabb gyermekek kezelésére használni. A Terbinafine MFF nem ajánlott olyan személyeknek, akik magas gyakorisággal fogyasztanak alkoholt.

Mellékhatások

A kenőcs vagy krém használata minimális mellékhatást okozhat. Bizonyos esetekben a kenőcs használatát a bőrön allergiás reakció kíséri. Ez annak köszönhető, hogy a Terbinafin MPF-et külső alkalmazásra használják.

A mellékhatások kíséri:

A tünetek az alkalmazás helyén jelentkeznek. A kevésbé gyakori következményeket az arthralgia és a myalgia megjelenése jellemezheti.

Fontos! Ha mellékhatása van, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és forduljon orvoshoz.

nyalánkság

A vásárlók a gyógyszer előnyeire utalnak:

 • Elérhetőség (kenőcs szinte minden gyógyszertárban megvásárolható);
 • hatékonyságát;
 • olcsó;
 • a kimenet különböző formái vannak;
 • a mellékhatások minimális kockázata;
 • más gyógyszerekkel való megosztás lehetőségét.

ellenérvek

A vásárlók a gyógyszer hiányosságaira utalnak:

 • a teljes körű kezeléshez teljes tanfolyam szükséges;
 • óvatosan kell eljárni az anyag kezelésekor;
 • fennáll a mellékhatások veszélye;
 • szabálytalan fogadással, a hatás minimális lesz;
 • a gyógyszer nem befolyásolja a gombás betegségek összes kórokozóját.

A különböző betegségek kezelésére és adagolására vonatkozó utasítások

A kenőcs tiszta, száraz bőrre alkalmazható. A gyógyszert nemcsak az érintett területre, hanem az egészséges bőrre is fel kell használni. A kezeléshez vékony réteg kenőcsöt kell alkalmazni, miután gyengén mozgatja.

A nehezen hozzáférhető helyeken, a gyógyszer alkalmazását követően használhat gézzel. Használata akkor is ajánlott, ha a gyógyszert éjszaka használják. A Terbinafine MPF napi 1-2 alkalommal használatos.

A kezelés időtartama a betegségtől függ:

 • a törzs, a lábkaviár gombafertőzései - legfeljebb egy hétig (a kenőcsöt naponta egyszer használják);
 • gombás fertőzésekkel - legfeljebb egy hétig (kenőcs legfeljebb naponta egyszer);
 • a candidiasis, amely hatással van a bőr sima felületére - egy-két hétig (a gyógyszert naponta egyszer vagy kétszer használják);
 • különböző típusú nélkülözéssel - legfeljebb két hétig (a gyógyszer legfeljebb napi kétszer alkalmazható).

A betegség súlyosságától függően a kezelés akár két hétig is eltarthat. A tünetek megnyilvánulásának csökkentése a legtöbb esetben a gyógyszer első alkalmazása után történik.

A kenőcs hatékonysága nem megfelelő, ha a beteg területére szabálytalanul alkalmazzák. Ebben az esetben fennáll annak a esélye, hogy a betegség ismét megjelenik. Továbbá a betegség újbóli megjelenésének kockázata akkor is lehetséges, ha a kezelés korai szakaszban megszakadt.

Ha a betegség elhanyagolt formában van, komplex terápiát kell alkalmazni. Ehhez egyidejűleg a terbinafin MFF-et kenőcsök és tabletták formájában kell alkalmazni. A helyreállítás után a gyógyszert egy bizonyos ideig megelőző célokra kell bevenni.

Fontos! Ha ez idő után nincs javulás, keresse fel orvosát, hogy tisztázza a diagnózist.

gyerekek

A gyógyszer nem ajánlott tizenkét éves korú gyermekek kezelésére. A gyógyszer kiskorúak általi alkalmazása az adagolási rendben lehetséges. A szükséges adagot orvosnak kell beadnia.

Terhesség és szoptatás (HS, laktáció)

A terbinafin MFF tilos a terhes nők kezelésére. Tanulmányok kimutatták, hogy a gyógyszer nem káros hatással van az anya egészségére. Nincs hatása sem a gyermek fejlődésére.

A fő hatóanyagot a szoptató anyák anyatejében találták, akik a gyógyszert felhasználták. Ezért, ha a szoptató nők konzultálnak az orvossal a gyógyszer alkalmazása előtt.

Az idősek

Az idősek számára nincs korlátozás a gyógyszer alkalmazására a kezeléshez. A gyógyszer nem ajánlott, ha vannak olyan betegségek, amelyek egybeesnek az ellenjavallatokkal.

Az alkoholral való kölcsönhatás

A kábítószert nem használhatják az alkoholizmust szenvedők. Az alkohollal való kezelés növeli a máj terhelését. Májbetegségek jelenlétében fennáll az exacerbáció veszélye.

Analógok, helyettesítő anyagok és generikumok

Analógokként olyan gyógyszerek alkalmazását javasoljuk, amelyek egy csoportja olyan fungicid antimiotikumokból áll, amelyek azonos farmakológiai tulajdonságokkal rendelkeznek. A leghatékonyabb indiai partnerek listája a következőkből áll:

Mint az orosz analógok, a következők használata:

A svájci, román és török ​​termelés analógjai is vannak. Az analógok hatékonysága eltérhet a hatóanyagtól. Mielőtt más gyógyszereket alkalmazna, előzetesen beszéljen orvosával.

Vásárlói vélemények

Ольга, 37 éves

"Olyan betegségem volt, mint a gomba a lábamon. Sok pénzt próbáltam, de semmi sem segített. Rosszabb lett vagy semmi. Úgy döntött, hogy megpróbálja kóstolni vagy kóstolni "Terbinofinum 1%" Nagyon jól segített vagy segített. Egy héten belül megszabadultam a gombától.

Eladva egy csőben, elég sokáig. A kenőcs inkább krém. Segít a gombafertőzésekben, az élesztőgombákban és a színhiányban.

Könnyen alkalmazható, nem hagy foltokat ruházaton. Nagyon jó eszköz.

Nagyon tetszett ez a kenőcs, de ami a legfontosabb, segít. Nagyon örültem neki, mert sok problémától megfosztott tőlem. Ezért tanácsot adok azoknak, akik ilyen problémát tapasztalnak. Saját tapasztalat alapján ellenőrzik! "

Виктория, 41 éves

"Édesanyám sok éven át szőrszálka a bőrén a lábujjai között. Most már nem tudja teljesen gyógyítani, de enyhítheti az állapotot. A gombaellenes szerek meglehetősen drágák. De ha akarod, találsz olcsó és hatékony analógokat. Ez a terbinafin.

A terbinafin egyáltalán nem gyógyul meg, de sokáig reményt ad. A tubus egy kezelés ideje alatt elegendő, még mindig marad. Ebben a tekintetben nagyon hasznos kenőcs. A gyógyszer, ahogy mondtam, a csőben van. A csövet maga egy karton dobozba helyezi. És van ott absztrakt is.

Nagyon kellemes, hogy a krém nem zsíros, és nem folt ruhát, a mi esetünkben, zoknik és harisnyanadrág. Jól felszívódik. Egyáltalán nem undorító, nem olyan, mint néhány gyógyszer. Önmagában vastag és fehér színű. A kupak alatt védelmet nyújtanak a gyógyszer felesleges behatolásával szemben.

Olyan boldogok vagyunk egy ilyen olcsó analógnál. "

Lika, 52 éves

"Nem akartam drága, reklámozott termékeket vásárolni, megvettem a gyógyszertárban kínált gyógyszereket olcsóból. Próbáltam "talán", és nagyon örültem neki!

Használható a gomba a bőrön a lábujjak között. A gomba nem elhanyagolt, mondjuk, valami a kezdeti és a középső szakasz között. Az utasítások szerint használtam, és a kenőcs a gombával elég gyorsan kopott. A viszketés szó szerint pár nap volt. Teljes kúra egy-két hét múlva. Elég költséges, majdnem teljes cső maradt. Csodálatos eszköz! Azt javaslom.

Saját "Terbinafine" egy kissé eltérő csomagban, de mivel ez is 1%, úgy döntöttem, hogy itt egy véleményt írok. "

Terbinafine tabletta és kenőcs: utasítások, áttekintések, analógok

A terbinafin gombaellenes szert szisztémás és topikus alkalmazásra. Ez az onychomycosis (gombás körömfertőzés) elleni küzdelem egyik legjobb eszköze. A gyógyszer jól felhalmozódott és megmaradt a körömben, így hatása hónapokig tart, a terápiás hatás pedig elég hosszú.

Ebben a cikkben megfontoljuk, hogy az orvosok miért írják fel a Terbinafine-t, beleértve a gyógyszertárak használati utasítását, analógjait és árait. Azok a személyek, akik már használtak Terbinafint, REAL MEGJEGYZÉSEK olvashatók a megjegyzésekben.

Összetétel és kibocsátás formája

A gyógyszernek többféle formája van, amelyeket külsőleg használnak, valamint tabletták orális adagolásra:

 1. Egy kenőcs a hatóanyagot a készítményben a terbinafin-hidroklorid, valamint további komponensek: metil-parahidroxibenzoát, karbomer, folyékony paraffin, poliszorbát, nátrium-hidroxid, a propilén-glikol, a víz.
 2. Terbinafin krém. 1 g krém tartalmaz: Hatóanyag terbinafin-hidroklorid 10 mg Segédanyagok: ketosterilovy alkohol, fehér vazelin, folyékony paraffin, ketomakrogol, metilparaben, propilparaben, nátrium-hidrogén-foszfát, tisztított víz.
 3. A készítmény terbinafin tabletta hatóanyagot tartalmazó terbinafin-hidroklorid, valamint további komponensek: MCC, laktóz-monohidrát, burgonyakeményítő, talkum, primelloza, aeroszil, magnézium-sztearát.
 4. A spray terbinafin 10 és 25 ml-es palackokban kapható, és az oldat - 30 ml-es palackokban. A permet és az oldat átlátszó, vagy világos sárgás színű.

Klinikai-farmakológiai csoport: gombaellenes szer.

Mi segít a terbinafin?

Kenőcs Terbinafine csak külső használatra használható. A gyógyszerről szóló utasítás azt mondja, hogy felhasználható a következő gombás eredetű betegségekre:

 1. Körömgomba kezekben vagy lábakban (onychomycosis).
 2. Láb, talp, interdigital bőr (bőrmikózis) sérülése.
 3. Candidiasis (Candida élesztő gomba).
 4. Többszínű zuzmó.
 5. A terbinafin hatékonyan ellensúlyozza a súlyos sima bőr dermatomiózist a test minden részén. Leggyakrabban ezek a betegségek szisztémás kezelést igényelnek, így a gyógyszer az egyik legalkalmasabb ilyen gombafertőzések leküzdésére.

A terbinafin tablettákban alkalmazható, ilyen betegségek:

 1. Onychomycosis (gombás körömfertőzés);
 2. A bőr és a nyálkahártyák kandidiózisa;
 3. Különböző bőrterületek epidermofitózisa;
 4. Trihofitia.

A terbinafin tabletta vagy krém formájában történő alkalmazása előtt feltétlenül konzultáljon szakemberrel.

Farmakológiai hatás

Az utasítás szerint a terbinafin képes a terápiás hatás sokféle gombás fertőzések, amelyek betegséget okoznak a haj, a köröm, a bőr, beleértve dermatophyte (T.rubrum, T.tonsurans, T.mentagrophytes, T.violaceum, T. verrucosum, Microsporum) és Candida élesztőgombák (például, Pityrosporum, Candida albicans) és a pityriasis versicolor kórokozók.

A terbinafin alkalmazása esetén az anyag szinte teljesen (99%) kötődik a vérproteinekhez, amelyek a hatóanyagot szervekbe és szövetekbe szállítják. Az étkezés nem befolyásolja a gyógyszer felszívódását és hatását. A terbinafin 45 percen belül felszívódik a beadott dózis felétől, és 4 óra és 30 perc után eléri a bőrt és a körmöket.

Tekintettel arra, hogy a terbinafin nagy affinitással rendelkezik a bőr, a haj és a szögek szerkezetével, a gyógyszer felhalmozódik benne, és gombaellenes hatást fejt ki. A gyógyszer összes szükséges koncentrációja lassabban felhalmozódik a körmökben.

Használati utasítások

A Terbinafine-t használók számára a használati utasítás azt jelzi, hogy a kezelés időtartama és az adagolási rend egyedileg van meghatározva, és függ a folyamat lokalizációjától és a betegség súlyosságától.

Átlagos adagolás tabletta felnőtteknek:

A szokásos adag: 250 mg naponta egyszer.

 • Gombás bőrfertőzések: a fertőzés interdigital, plantaris vagy "zokni" kezelésének időtartama 2-6 hét; a test más részeinek mikózisai: sötétkék - 2-4 hét, törzsek - 2-4 hét; a Candida nemzetség által okozott gombákkal - 2-4 hét; a fejbőr mycosisával a Microsporum nemzetség által okozott gombákkal - több mint 4 hétig.
 • Onychomycosis: a terápia időtartama átlagosan 6-12 hét. Ha a kéz és a láb ujjai és lábujjai (a lábfej hüvelykénti kivételével) hatással vannak, vagy ha a beteg fiatal, a kezelés időtartama kevesebb lehet, mint 12 hét. Ha a lábfej hüvelykénti fertőzése általában elég 3 hónapos kezelés.

Hogyan alkalmazzunk krémet vagy kenőcset külső használatra:

 • Az alkalmazás előtt meg kell szárítani és szárítani az érintett területet.
 • A krémet egyszer vagy kétszer naponta egy vékony rétegben az érintett és a környező bőrterületek és könnyedén dörzsölni. Mert érintő fertőzés intertrigo (a melleket, ujjak közötti terek között, a fenék, ágyék), testápolók alkalmazás helyén tudja fedezni a géz, különösen éjszaka. ajánlott a krém alkalmazását csövekbe kiterjedt gombás elváltozások a test 30 g
 • A kezelés átlagos időtartama: a törzs dermatomycosis, sötétkék - 1 hét 1 alkalommal naponta; dermatomycosis stop - 1 hét 1 alkalommal naponta; A bőr kandidiózisa - 1-2 hét 1 vagy 2 alkalommal naponta; többszínű lichen: 2 hét 1 vagy 2 alkalommal naponta.

A klinikai megnyilvánulások súlyosságának csökkenését általában a kezelés első napjaiban mutatják be. Rendszeres alkalmazás vagy a terápia idő előtti abbahagyása esetén fennáll a fertőzés megújulása. Ha a javulás 1-2 hetes kezelés után nem következik be, meg kell vizsgálni a diagnózist.

Megtalálták az esküdött ellenséges gombás körmöket! A körmöket 3 napon belül megtisztítják! Vedd el.

A terbinafin - használati utasítást, analógok, értékelés és készítmény (krém vagy kenőcs 1%, a tabletták 125 mg-os és 250 mg-os, spray) gyógyszerek gombás bőr és a körmök a felnőtt, a gyerek és a terhesség alatt. struktúra

Ebben a cikkben olvashatod a kábítószer használatára vonatkozó utasításokat terbinafin. Vannak a látogatók a site - a fogyasztók ezt a gyógyszert, valamint a szakértők orvosok véleményét a terbinafin használata a gyakorlatban. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. A terbinafin analógjai meglévő szerkezeti analógok jelenlétében. Alkalmazás bőr- és körömgumik kezelésére felnőtteknél, gyermekeknél, valamint terhesség és laktáció idején. A készítmény összetétele.

terbinafin - Ez jelenti allilamin amely széles spektruma ellen okozó gombák betegségek, a bőr, a haj és a körmök, beleértve dermatophytes. Alacsony koncentrációban van egy gombaölő hatással dermatophytes Trychophyton spp. (T. rubrum, T. mentagrophytes, T. verrucosum, T. tonsurans, T. violaceum), Microsporum canis, Epidermophyton floccosum, gombák (például Aspergillus, Cladosporium, Scopulariopsis brevicaulis), élesztők, elsősorban a Candida albicans. Alacsony koncentrációban a terbinafin fungicid aktivitással dermatofiták, penészgombák és egyes dimorf gombák. Az élesztőgombákra jellemző aktivitás a fajtájuktól függően fungicid vagy fungisztatikus lehet.

A terbinafin specifikusan gátolja a korai szakaszban bioszintézisének szterinek a gomba sejt. Ez ergoszterinhiányhoz és a szkvalén intracelluláris felhalmozódásához vezet, ami a gombatest halálát okozza. A terbinafin hatása a szkvalén epoxidáz enzim gátlása a gomba sejtmembránjában. Ez az enzim nem tartozik a citokróm P450 rendszerbe. A terbinafin nem befolyásolja a hormonok vagy egyéb gyógyszerek metabolizmusát.

Amikor a terbinafinot a bőrön belül szedik, a haj és a körmök a hatóanyag koncentrációját hozzák létre, amely fungicid hatású.

Amikor az orális beadás nem hatásos a kezelés a pityriasis versicolor, által okozott Pityrosporum ovale, Pityrosporum orbiculare (Malassezia furfur).

struktúra

Terbinafin hidroklorid + segédanyagok.

farmakokinetikája

Az élelmiszerrel való egyidejű bevitel esetén az adag módosítása nem szükséges. A terbinafin gyorsan behatol a bőrbe és felhalmozódik a faggyúmirigyekben. Magas koncentrációban vannak a szőrtüszők és a haj után néhány héttel a kezelés áthatol a körömlemez. Felhalmozódik a bőr szarurétegében (az a koncentráció növekedett 10-szeres 2. napon a bevétel után 250 mg, 70-szer - 12 nap) és a körmök (diffúziós sebesség meghaladja a köröm növekedési üteme) koncentrációkban fejtenek ki fungicid hatást. A terbinafin metabolizálódik a májban inaktív metabolitok képződésével. Írja elsősorban vesék (70%), mint metabolitok, valamint a bőrön keresztül. Nincs bizonyíték arra, hogy a hatóanyag a szervezetben halmozódik fel. Az anyatejbe kiválasztódik. Nem volt változás a egyensúlyi koncentrációja terbinafin a plazmában korától függ, de károsodott vese- vagy májműködési lassú lehet kiválasztás sebessége, a gyógyszer, amely magasabb koncentrációt eredményez a terbinafin vér.

A helyi alkalmazással a felszívódás - 5%, jelentéktelen szisztémás hatással bír.

bizonyság

 • a bőr és a köröm gombás betegségei (onychomycosis), a Trychophyton spp. (T. rubrum, T. mentagrophytes, T. verrucosum, T. tonsurans, T. violacium), Microsporum spp. (M. canis, M. gypseum) és Epidermophyton floccosum;
 • a fejbőr mycoses (trichophytosis, microsporia);
 • súlyos, gyakori dermatomycosis a törzs és a végtagok sima bőrén, amelyek szisztémás kezelést igényelnek;
 • pityriasis versicolor (pityriasis versicolor), által okozott Pityrosporum orbiculare (más néven Malassezia furfur).
 • candidiasis bőr és nyálkahártyák.

A kibocsátás formái

Krém külső használatra 1% (néha tévesen nevű kenőcs vagy gél).

125 mg és 250 mg tabletta.

Spray külső használatra 1% (Fungoterbine márkanév alatt).

Használati útmutató és használatuk

Belül étkezés után. A szokásos adag: 250 mg naponta egyszer.

3 évesnél idősebb gyermekek

A testtömeg 20-40 kg, 125 mg naponta egyszer.

A testtömege meghaladja a 40 kg-ot, napi 250 mg-ot.

A kezelés időtartamát és az adagolási rendet egyedileg határozzák meg, és függenek a folyamat lokalizációjától és a betegség súlyosságától.

Onychomycosis: a terápia időtartama átlagosan 6-12 hét. Ha a kéz és a láb ujjai és lábujjai (a lábfej hüvelykénti kivételével) hatással vannak, vagy ha a beteg fiatal, a kezelés időtartama kevesebb lehet, mint 12 hét. Ha a lábfej hüvelykénti fertőzése általában elég 3 hónapos kezelés.

Egyes olyan betegeknél, akiknek csökkentett a körömnövekedése, hosszabb kezelésre lehet szükség.

Gombás bőrfertőzések: a fertőzés interdigital, plantaris vagy "zokni" kezelésének időtartama 2-6 hét; a test más részeinek mikózisai: sötétkék - 2-4 hét, törzsek - 2-4 hét; a Candida nemzetség által okozott gombákkal - 2-4 hét; a fejbőr mycosisával a Microsporum nemzetség által okozott gombákkal - több mint 4 hétig.

A fejbőr mycosis kezelésének időtartama körülbelül 4 hét, Microsporum canis fertőzésével - hosszabb ideig tarthat.

Az idősebb betegek ugyanúgy írják elő a hatóanyagot, mint a felnőtteknél.

Májelégtelenségben vagy veseelégtelenségben szenvedő betegek - 125 mg naponta egyszer.

Felnőttek és 12 éves korú gyermekek

A krém alkalmazása előtt meg kell tisztítani és kiszáradni az érintett területeket. A krémet egyszer vagy kétszer naponta egy vékony rétegben az érintett és a környező bőrterületek és könnyedén dörzsölni. Mert érintő fertőzés intertrigo (a melleket, ujjak közötti terek között, a fenék, ágyék), testápolók alkalmazás helyén tudja fedezni a géz, különösen éjszaka. ajánlott a krém alkalmazását csövekbe kiterjedt gombás elváltozások a test 30 g

A kezelés átlagos időtartama: a törzs dermatomycosis, sötétkék - 1 hét 1 alkalommal naponta; dermatomycosis stop - 1 hét 1 alkalommal naponta; A bőr kandidiózisa - 1-2 hét 1 vagy 2 alkalommal naponta; többszínű lichen: 2 hét 1 vagy 2 alkalommal naponta.

A klinikai tünetek súlyosságának csökkentése általában a kezelés első napjaiban jelentkezik. Szabálytalan kezelés vagy korai felmondás esetén fennáll a fertőzés megújulása. Abban az esetben, ha egy vagy két hetet követő kezelés nem mutat javulás jeleit, a diagnózist ellenőrizni kell.

Az idős emberek adagolási rendje nem tér el a fentiektől.

A készítmény alkalmazása 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél nem ajánlott.

Mellékhatás

 • a gyomor túlcsordulásának érzése;
 • csökkent étvágy;
 • diszpepszia;
 • hányinger;
 • hasmenés;
 • neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia, pancytopenia;
 • anafilaktoid reakciók (beleértve az angioödémát);
 • fejfájás;
 • ízes betegség;
 • bőrreakciók (beleértve a kiütést, csalánkiütést);
 • Stevens-Johnson szindróma;
 • toxikus epidermális necrolysis;
 • pikkelysömör-szerű kiütés;
 • a meglévő pikkelysömör súlyosbodása;
 • alopecia;
 • ízületi fájdalom;
 • izomfájdalom;
 • fáradtság;
 • bőr lupus erythematosus, SLE vagy súlyosbodása.

Ellenjavallatok

 • krónikus vagy aktív májbetegség;
 • krónikus veseelégtelenség (CC kevesebb mint 50 ml / perc);
 • a gyermekek kora (legfeljebb 3 évig) és testtömege legfeljebb 20 kg (ebből a tablettából) és legfeljebb 12 évig tejszínre;
 • laktációs időszak;
 • a laktáz hiánya, a laktóz intolerancia, a glükózogalaktóz malabszorpció;
 • a terbinafinra vagy a készítmény egyéb összetevőire gyakorolt ​​túlérzékenység.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Mivel terbinafin terhességre vonatkozó terápiás vizsgálatokat nem végeztek terhes nőkön, a terhesség terhesség alatt nem szabad felírni.

A terbinafin kiválasztódik az anyatejbe, ezért a cél a szoptatás időszakában ellenjavallt.

Gyermekekben való alkalmazás

Ellenjavallt 3 éves kor alatti gyermekek számára, legfeljebb 20 kg testtömegű tabletták és 12 éves gyermekek számára krém esetén.

Különleges utasítások

A kezelés szabálytalan alkalmazása vagy korai befejezése növeli a visszaesés kockázatát.

A terápia időtartamát olyan tényezők befolyásolhatják, mint az egyidejűleg előforduló betegségek jelenléte, az onokomikózis állapotát a kezelés kezdetén.

Ha a bőrfertőzés 2 hetes kezelése után nincs javulás, meg kell ismételni a kórokozót és annak a gyógyszerrel szembeni érzékenységét.

A szisztémás alkalmazás onychomycosisban csak akkor indokolt, ha a teljes megsemmisítése a legtöbb köröm, jelenléte hangsúlyos köröm alatti hyperkeratosis, eredménytelenség előtt a helyi kezelés.

A kezelés onychomycosis klinikai válasz, laboratóriumi vizsgálattal megerősített, általában akkor fordul elő több hónap után mikológiai gyógyulás és a kezelés abbahagyása Természetesen, mivel a sebesség újulat az egészséges köröm.

A körömlemezek eltávolítása a kefék onychomycosisának kezelésére 3 héten keresztül és a lábak onychomycosisára 6 hétig nem szükséges.

Májbetegség jelenlétében a terbinafin clearance-e csökkenthető. A kezelés alatt a "máj" transzaminázok aktivitását monitorozni kell a vérszérumban.

Ritkán 3 hónapos kezelés után kolesztaza és hepatitis is előfordul. Amikor májműködési zavar (gyengeség, tartós hányinger, étvágytalanság, túlzott hasi fájdalom, sárgaság, sötét vizelet vagy széklet elszíneződött) kezelést abba kell hagyni.

A terbinafin és a pszoriázisos betegek beadása óvatosságot igényel. Nagyon ritka esetekben a terbinafin a psoriasis súlyosbodását idézheti elő.

A terbinafin kezelés során általános higiéniai szabályokat kell követni, hogy megakadályozzák a fertőzés újbóli fertőzését ágyneműn és cipőn keresztül. A kezelés folyamán (2 hét elteltével) és annak végén szükség van a cipő, zokni és harisnya elleni gombaellenes kezelésre.

Hatás a járművezetésre és a mechanizmusok kezelésére

Nincsenek adatok a terbinafin hatásáról a járművek és mechanizmusok vezetésére.

Kábítószer kölcsönhatások

Gátolja izozim SYP2D6, és megzavarja a metabolizmusát gyógyszerek, mint a triciklusos antidepresszánsokat és szelektív szerotonin újrafelvétel inhibitor (például dezipramin, fluvoxamin), béta-blokkolók (metoprolol, propranolol), antiaritmikumok (flekainid, propafenon), monoamin-oxidáz-B-inhibitorok (például szelegilin ) és antipszichotikumok (például, klórpromazin, haloperidol) jelenti.

Gyógyszerek-citokróm P450 izoenzim-induktorok (például rifampicin) felgyorsíthatja metabolizmus és a kiválasztás a szervezetből terbinafin. A citokróm P450 izoenzimek (pl. A cimetidin) gátlószerei lelassíthatják az anyagcserét és eltávolíthatják a terbinafint a szervezetből. E gyógyszerek egyidejű alkalmazásakor a terbinafin adagjának módosítására lehet szükség.

A menstruációs ciklus esetleges megsértése a terbinafin és az orális fogamzásgátlók egyidejű alkalmazásával.

A terbinafin 21% -kal csökkenti a koffein clearance-ét, és felezési ideje 31% -kal meghosszabbodik. Nem befolyásolja a fenazon, digoxin, warfarin clearance-ét.

Ha etanollal vagy alkoholokkal vagy hepatotoxikus hatással járó gyógyszerekkel kombinálva fennáll a májkárosodás kialakulásának veszélye.

Terbinafin analógjai

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Atifin;
 • Binafin;
 • Lamisil;
 • Lamizil Dermgel;
 • Lamizil Uno;
 • Lamikan;
 • Lamitel;
 • Mikonorm;
 • Mikoterbin;
 • Onihon;
 • Tebikur;
 • Terbizált Agio;
 • Terbizil;
 • Terbiks;
 • Terbinafine Hexal;
 • Terbinafin Pfizer;
 • Terbinafine MFF;
 • Terbinafine Sar;
 • Terbinafine Teva;
 • Terbinafin-hidroklorid;
 • Terbinoks;
 • Terbifin;
 • Termikon;
 • Tigal egy szava;
 • Ungusan;
 • Fungoterbin;
 • Tsidokan;
 • Ekziter;
 • Ekzifin.