A Terbinafine a körömgomból - az ár és a gyógyszerekkel kapcsolatos vélemény

Az onychomycosis kezelésének egyik legnépszerűbb gyógyszere a körömgombák Terbinafine. Előnye, hogy a gyógyszert különböző adagolási formákban szabadítják fel, ami nagyban növeli hatékonyságát.

A körömgomba kezelése bizonyos nehézségekkel jár, mivel kitartást és türelmet igényel. Ha a gombás bőrelváltozások 6-8 héten belül teljesen meggyógyulnak, akkor az egészség helyreállítása a körmökre, az időnek sokkal többre van szüksége. Az onychomycosis (körömgomba) komplex terápiájában széles körben használják a kenőcsök, krémek, lakkok vagy spray-k formájában fungicid hatású gyógyszereket. Elhanyagolt esetekben a kezelés összetétele tablettázott gyógyszereket foglal magában, a fertőzés okozta kórokozókat pedig belülről elpusztítja.

Terbinafin a körömgomból: leírás, összetétel, kibocsátás formája

A terbinafin egy multifunkcionális gombaellenes szer, amelynek széles spektruma van. Hatékonyan küzd a patogén mikroflóra szinte minden fajtájához, és a körmök, a bőr, a fejbőr és a nyálkahártyák mikózisára használatos.

A gyógyszer tartozik egy csoport allilaminok - fungicidek, amelynek hatása célja blokkolja a szintézis az új gombasejtek, hogy megáll a sejtek proliferációját és végül halálhoz vezet. A hatóanyag aktív hatóanyaga - a terbinafin-hidroklorid hatékonyan küzd a penész, élesztő, dimorf gombák és dermatophytákkal.

A terbinafint különböző dózisformákban állítják elő, kenőcsök, krémek, spray-k és tabletták formájában. A gyógyszer 1 tabletta 125 vagy 250 mg hatóanyagot és segédkomponenseket tartalmaz. 1 ml krémben, kenőcsben vagy spray-ben 10 mg terbinafin + további komponensek.

 1. Krém és kenőcs (1%) külső használatra. 15 és 30 gramm alumínium csövekben gyógyszert állítanak elő, a külső eszköz homogén, homogén, fehér, gyenge, jellegzetes szagú tömeg.
 2. A terbinafin tabletták (125 mg és 250 mg), fehér színűek, 7 és 10 darab méretű kontúrokat tartalmazó csomagolásban vannak csomagolva.
 3. Spray 1% -os terbinafin-oldatot (oldatot) permetezővel, 10 és 25 ml térfogatú lombikokban állítanak elő. A tiszta oldat világos sárgás színű és különleges szagú.

Hogyan működik a gyógyszer?

A terbinafin kimagasló gombaellenes hatást fejt ki, és a legtöbb kórokozóval szemben bőrre, hajra és körömfertőzésre hat. Tevékenységének alapelve a szterolok szintézisének blokkolása egy gombasejtben. Ez egy speciális enzim hiányosságához vezet, amelynek hiánya megzavarja a gombamembránok integritását és megsemmisítéséhez vezet. Ugyanakkor a gombákban a gomba toxikus anyagok halmozódnak fel - a szkvalén, ami halálát okozza.

Külsőleg történő alkalmazása esetén a készítmény átlátszó fóliát hoz létre a bőrön, amelyből a hatóanyag behatol a szövetekbe. Azonban kis mennyiségű gyógyszer (legfeljebb 5%) felszívódik a vérbe, ami bizonyos szisztémás hatáshoz vezethet.

A tabletták befogadásakor a hatóanyag gyorsan felszívódik a gyomor-bél traktusából, és hamarosan nagy koncentrációban hozza létre a hatóanyagot a körmökben és a hajban. Ezenkívül a terbinafin behatol a szubkután zsírszövetbe. A hatóanyag képes felhalmozódni a bőr, a haj, a körmök sejtjein, és megőrizni a gombák megsemmisítéséhez szükséges koncentrációt. Ez magyarázza a gyógyszer hatékonyságát.

bizonyság

A terbinafin a következő esetekben alkalmazható:

 • gombás körömfertőzések (onychomycosis);
 • a bőr és a fejbőr mycosis;
 • szisztémás kezelést igénylő súlyos dermatomycosisos esetek;
 • candidiasis.

A körömgombák Terbinafine Cream nem csak a kezelésre, hanem a gombás körömvesszők megelőzésére is használható. A kábítószer elengedhetetlen a nagyszámú emberrel való rendszeres látogatáshoz és a nedvszívó mikroklímához, amely kedvező a gombák reprodukciójához (szauna, uszoda, edzőterem). Felhasználása megbízhatóan véd a patogén mikroflóra behatolásától és minimálisra csökkenti a fertőzés kockázatát.

Ha a gombafertőzés jeleit észleli (a szög színének és szerkezetének megváltozása, a törékenység, a törés, a foltok és a bozót megjelenése), a lehető leghamarabb konzultálnia kell a bőrgyógyászattal. Amikor a diagnózis megerősítést nyer, a szakember kiválasztja a kezelési rendet, és javasolja az Ön számára a gyógyszer optimális formáját.

Használati utasítások

A körömgombák kezelésére a terbinafin bármilyen fajtája alkalmazható, de a felszabadulás formájától függően a készítmény alkalmazási módja néhány eltérést mutat. A körömgombák kezelésére a legmegfelelőbb forma a spray és a krém (kenőcs).

A körömfungus terbinafin spray-t egyenletesen kell alkalmazni. A gyógyszer alkalmazása előtt az érintett körmöket meg kell tisztítani és szárítani. A kezelés során meg kell felfogni a köröm szomszédságában lévő bőrfelületeket. Ez segít megelőzni a fertőzés további terjedését. Használja a gyógyszert naponta egyszer.

Az antifungális hatóanyag dózisát és a kezelés időtartamát az orvos határozza meg. Átlagosan onychomycosis esetén a terápia 6-12 hétig tart, a gomba helyétől és a sérülés súlyosságától függően. A vereség a körmök az ujjak gyógyító kezek megvalósítása gyorsabb, mivel a használata terbinafin származó gomba köröm is eltarthat akár három hónapig, és azokban az esetekben, amikor az egészséges köröm nagyon lassan növekszik, és előfordulhat, hogy hosszabb kúra.

Jelentős javulást figyeltünk meg a gyógyszer kéthetes rendszeres használata után. Az újbóli fertőzés elkerülése érdekében a kezelés alatt szigorúan kövesse a személyes higiéniai szabályokat, cipőt fertőtlenítsen, cserélje le az ágyneműt és váltson zoknit minden nap.

Kenőcs Terbinafin a köröm gombájából. A kenőcs vagy krém alkalmazása előtt az érintett körmöket megtisztítják és szárítják. A hatóanyagot naponta kétszer egy vékony rétegen alkalmazzák, tovább feldolgozzák a köröm szomszédságában lévő bőrterületeket. A bőrön a gyógyszert könnyű, masszázsmozdulatokkal kell dörzsölni. Súlyos elváltozások esetén a kenőcsöt a vastag réteggel ellátott körömre kell felhordani, és gézbetéten kell ragasztani és ragasztó vakolattal rögzíteni. Ez a kötés éjszaka maradhat. A gyógyszer ilyen formájával történő kezelés időtartama megegyezik a terbinafin szórással történő alkalmazásával.

Terbinafine tabletta a körömgomból. A komplex terápiában az onychomycosis fejlett eseteként tabletták formájában egy gyógyszer található. A gyógyszer adagolását és az optimális kezelési rendet szakember választja ki. Gyermekek kezelésénél a gyógyszer adagját a gyermek korától és súlyától függően kell kiszámítani. A felnőttek általában naponta egyszer 1 tablettát (250 mg) kapnak. A terbinafin gyermekek számára történő használata csak 3 éves kortól engedélyezett. A gyermek testtömege legfeljebb 40 kg, az optimális dózis 125 mg (1/2 tabletta) naponta egyszer. A 40 kg-nál nagyobb testsúlynál a gyógyszer adagja megegyezik a felnőttek napi 250 mg-os adagjával. A terbinafint étkezés után kell bevenni.

A kezelés időtartama nagyban függ a köröm károsodásától, és 2-6 héten át változik. A kezelést nem lehet megszakítani, különben a betegség visszaesést okoz. A mellékhatások esetén haladéktalanul tájékoztassa a kezelőorvost, aki a gyógyszer további felhasználásának lehetőségéről dönt.

Terbinafin - a kevés gombaellenes gyógyszer egyike, amelynek alkalmazása gyors pozitív dinamikát biztosít. Az állapot javulása a rendszeres használat után egy hét után észrevehető. De a szakértők figyelmeztetnek arra, hogy a helyreállítás külső jelei megtévesztőek, és ha abbahagyja a gyógyszer szedését idő előtt, a tünetek visszatérnek. Ezért követnie kell az orvos összes ajánlását, és feltétlenül be kell fejeznie a kezelés folyamatát.

Ellenjavallatok

A Terbinafine meglehetősen lenyűgöző listát tartalmaz az ellenjavallatokról. Ezek a következők:

 • A gyógyszerkomponensek túlérzékenysége és egyéni intoleranciája;
 • A terhesség és a szoptatás időtartama;
 • Krónikus veseelégtelenség;
 • Májbetegségek akut fázisban;
 • Onkológiai betegségek;
 • Az alsó végtagok edényeinek patológiája;
 • Laktóz intolerancia;
 • Gyermek kora (legfeljebb 3 év);
 • A gyermek testtömege legfeljebb 20 kg.

Teljesen ellenjavallt, hogy a kábítószert tablettákban mérgezésben és allergiás reakcióban terbinafinnel vegye be, különben az életet veszélyeztető előre nem látható reakciók kialakulása lehetséges.

Rendkívül óvatosan terbinafin előírt kapcsolatos betegségek vérzési rendellenességek, pszoriázis, szisztémás lupus vörös és meghibásodások az endokrin rendszer.

Nem végeztek klinikai vizsgálatokat a terbinafin-hidroklorid magzatra gyakorolt ​​hatásának tanulmányozására, aminek következtében a terhesség alatt nem szabad alkalmazni. A hatóanyag képes behatolni az anyatejbe, ezért a kezeléssel történő laktáció során ezt a gyógyszert el kell dobni.

Mellékhatások

Bizonyos esetekben a Tebinafine alkalmazása különböző szervek és testrendszerek mellékreakcióit okozhatja. A külső formák (kenőcs, krém) kezelése néha szédüléssel, bőrrel való égetéssel és vörösödéssel jár együtt az alkalmazási területen. Az orvosok ilyen tüneteket túlérzékenységi reakciókkal társítanak.

A tabletták alkalmazása súlyosabb tüneteket okozhat:

 • Fejfájás, szédülés;
 • Hányinger, hányás;
 • Gyakori vizelés;
 • Gyomorgyengeség, hasi fájdalom;
 • Étvágytalanság;
 • A csalánkiütés tünetei, kiütések megjelenése;
 • Gyakori és izomfájdalom;
 • Hasmenés.

Amint láthatja, a mellékhatások listája meglehetősen lenyűgöző, ezért a terbinafint a tablettáknál csak az orvos írja elő és az adagok pontos betartásával.

További ajánlások

Terbinafine kinevezése a gombás körömfertőzés kezelésére az orvosnak. Csak egy szakember választhatja ki az optimális adagolási és kezelési rendet, figyelembe véve az esetleges ellenjavallatokat. Ne öngyógyítás, ez nemkívánatos szövődményekhez vezethet.

A terbinafin alkalmazása nem ajánlott az antidepresszánsokkal, az antipszichotikumokkal és az aritmiás gyógyszerekkel kombinálni. Ha orális fogamzásgátló készítményeket vagy bizonyos antimikrobás szereket szed, erről tájékoztatnia kell az orvost, mivel ebben az esetben csökkenteni kell a terbinafin adagját.

Az előírt kezelést szükségszerűen be kell fejezni, különben a betegség ismétlődő visszaesése lehetséges. Ha a belső szervek krónikus betegségei (különösen a máj és a vesék sérülései) vannak, a kezelést orvosnak kell irányítania. A gyógyszer nem kompatibilis az alkohol vagy a hepatoxikus hatású gyógyszerek használatával, súlyos májkárosodást okoz.

Allergiás reakciók vagy mellékhatások esetén a gyógyszert fel kell függeszteni, és orvoshoz kell fordulni a későbbi kezelés beállításához.

Terbinafin analógok a körömgomból

Számos beteget érdekel a terbinafin más gyógyszerekkel való helyettesítésének lehetősége. A hatóanyag szerkezeti analógjai nagyon sokak, és bizonyos ellenjavallatok vagy intolerancia jelenlétében az orvos a lamisil elleni gombaellenes szer külső felhasználását írhatja elő. Ezenkívül a terbinafin analógjaiként a következő gyógyszerekről lehet szó:

 • Atifin
 • Binafin
 • Mikonorm
 • Terbizil
 • Terbinoks
 • ekzifin
 • Fungoterbin

A Terbinafine a körömgombákra vonatkozó vélemények arra utalnak, hogy a gyógyszer rövid idő alatt és megfelelő alkalmazással szembesül a fertőzéssel, és a teljes kezelés nem garantálja a visszaesést. A gyógyszer előnyei közé tartozik a megelőzés céljára és a megfizethető áron való felhasználás lehetősége.

A terbinafin sokkal olcsóbb, mint más gombaellenes szerek, de a hatékonyság és a hatékonyság szempontjából gyakran meghaladják a többi génmódszert. A terbinafinnak a körömgombából a gyógyszertári hálózat ára:

 1. Krém 1% (15 g) - az ár 80 rubel;
 2. Kenőcs 1% (30g) - 150 rubelből:
 3. Tabletták (250 g) - az ár 180 rubel;
 4. Spray 1% (30ml) - 160 rubel.

Számos szakember véleménye szerint a Terbinafine jelenleg az első számú orvoslás, amely rövid idő alatt lehetővé teszi a gombafertőzések széles körének kezelését.

Vélemények a kábítószerről

Hivatkozási szám 1

Megszerezte a köröm vagy köröm gombáját egy egyedülálló Terbinafine készítménnyel. Egyrészt néhány szöget egy gomba érintett, ami számomra valódi problémává vált. Számos komplexum jelent meg, úgy tűnt számomra, hogy mindenki meglátta a sárga, hámlasztott körmemet, amelyeket manikűr vagy bozonttal nem lehet helyes sorba helyezni.

Próbálták kezelni a gomba különböző készítményeket, de a különleges eredmény nem volt. De a spray terbinafin volt a megmentőm. A gyógyszer ilyen formája nagyon kényelmes, csak permetezze a gyógyító oldatot a körömre és a körülötte lévő bőrre, és ez az. Általában csak két hónapig tartott a kezelés, de javulást észleltek csak két hét használat után.

Egy másik hatalmas plusz a gyógyszer alacsony áron. Most a körmök teljesen felújultak, és most csak gombaellenes szereket használok megelőző célokra.

2. hivatkozási szám

A gomba kezelésére a lábánál az orvos Terbinafine-t írta elő. A betegség már előrehaladott állapotban van, a körmeim majdnem elpusztultak, ezért összetett kezelést ajánlottam kenőcsökkel, oldatokkal és tablettákkal. Tabletták A Terbinafin a belső gomba hatására hat, nagyon hatékonyak.

Vigyük csak naponta egyszer, ez elég terápiás hatással. Nem voltak mellékhatások, az egészségi állapota nem változott, ezért gond nélkül átmentem a kezelés végét.

Most a körmök fokozatosan helyreállnak, az érintett területeket levágják, ahogy regrow és látom, hogy helyébe egészséges, sima és rózsaszín köröm. Határozottan be fogom hozni a kezelést, örökkévalóan búcsúzom a gomba.

Review №3

Rendszeres látogató vagyok az edzőteremben és a sportcsarnokban, a kiképzés után határozottan zuhanyozok. Valószínűleg a közös zuhanás és felvette a gombát. Égő érzés volt, állandó viszketés, aztán észrevettem, hogy a körmeim sárga színűek és összeomlanak. Az orvoshoz fordultam, és megerősítette, hogy gomba van.

Jó, hogy a fertőzés nem ment túl messzire, időben riasztottam a riasztást, ezért nem kellett toxikus tablettákat venni a gombafelületből. Elég volt külső eszközöket használni. Az orvos Terbinafint írt elő. A gyógyszertárban számos lehetőséget kínáltam: krém, kenőcs, spray. Az utóbbit választottam.

Nagyon kényelmes, a porlasztóval ellátott palack szállítható, nem sok helyet foglal el, és bármikor használható. Napi egy kezelés elegendő. A megoldást egyszerűen permetezni kell a körmökön és a körülöttük lévő bőrön, amíg a gyógyszer felszívódik és megszárad.

Az első alkalmazást követően megkönnyebbültnek éreztem magam, a viszketés és a bőrpír eltűnt, a körmöm leállt. A kezelés időtartama 12 hét, az orvos figyelmeztetett arra, hogy át kell mennie. Ügyeljen arra, hogy kövesse az összes ajánlást és remélte, hogy teljesen megszabadulni fog a gomba.

Visszajelzés №4

Van egy gombám a lábamon. Először nem figyeltem arra a tényre, hogy a köröm elhalványodott, elkezdett szétszakadni, és végül elszalasztotta azt a pillanatot, amikor a fertőzést könnyen le tudták volna fékezni. Most a köröm alakja megváltozott, fekete lett és morzsolt. Attól tartok, hogy egyáltalán le fog menni.

Az orvos egy kenőcsöt ír elő, és még a Terbinafine tabletta, mivel a gomba már elhanyagolt formában van. Egy hétig vettem a gyógyszert, aztán szédülés, hányinger, hányás volt, és meg kellett tagadnom a tablettákat. Sok ellenjavallatuk van, és nem illettek nekem. Most csak kenőcsöt használok, de eddig nem láttam pozitív eredményeket. Valószínűleg szükséges egy köröm törlése.

Review №5

Nemrégiben befejezte a körömgomba kezelését a lábán. Terbinafinot írták tablettákká és ugyanazt a gyógyszert kenőcs formájában. A tabletta 10 napig tartott, és a kenőcsöt sokáig, majdnem három hónapig kellett használni. Éjjel alkalmaztam, minden vastag rétegen kezeltem az érintett körmöket, fedeztem rá egy gézszalvétra, és vakolattal rögzítettem.

A kezelés segített, most a körmök szinte teljesen megtisztultak. De a kenőcs mindig kéznél van, védelmi célokra használom, hogy ne szedjem a gomba többször. A gyógyszer olcsó, szabadon megvásárolható minden gyógyszertárban, és ez hatalmas plusz, mivel más gombaellenes hatóanyagok drágák.

Will Terbinafine segít a körömgombákkal?

Az etiológiának megfelelően az onokomikózis olyan betegség, amely a kórokozó mikroorganizmusok hatására a körömlemezeken jelentkezik. Bármely életkorban előfordulhat, és a fertőzés középpontjába kerül. Ez a folyamat kifejezett tünetekkel jár. A személy először kissé viszket, ami égő érzéssé válik. A terület fejlett szakaszaiban a sérülések a lemezeken kívül jelennek meg. Szükséges a betegség időben történő leküzdése a szövődmények manifesztálódásának megelőzése érdekében. Az egyik legjobb gyógyszer a Terbinafine. Körömgomba szisztematikusan kétféle formában alkalmazható: tabletták és kenőcsök (krém).

A terápiás hatást a készítményben (poloxamer, hidroklorid, cetomakrogol, paraffin) tartalmazó összetevők biztosítják. A szakértők szerint a terbinafin a körömgombák kezelésére óvatosan és dermatológus felügyelete mellett kell eljárni. Ez annak köszönhető, hogy mindegyik alkotóanyagának számos ellenjavallata van. Ne alkalmazza a szervezetben a következő kóros folyamatok jelenlétében:

 • Veseelégtelenség.
 • Endokrin betegségek.
 • Minden etiológiát tumor.
 • Az anyagcsere folyamata zavara.

Ha nincsenek fent felsorolt ​​rendellenességek, nyugodtan kezelheti a körömgombát a terbinafinnel. A hatóanyag elve a hatóanyag hatása a patogén mikroorganizmus sejtmembránjára. A gomba normális fejlődése teljesen megakadt.

A Terbinafin a körömgombákra felnőttek és 12 éves korú gyermekek számára készült. Jól illeszkedik más konzervatív kezelésekhez. A terápia menetét egyedileg határozzák meg, figyelembe véve a betegség anamnézisét. Átlagosan 2 héttől 3 hónapig tart, napi kétszeri használat mellett.

A gomba megáll és a köröm - a közelgő halál jele! Hogyan lehet eltávolítani a gomba a szervezetből, és menteni az életed nagyon egyszerű, szükséged lesz.

Nem ajánlott alkalmazni a kábítószert terhes nők, fiatal anyák szoptatás alatt.

A körömgombák Terbinafine kezelésének rendszere

Ennek a gyógyszernek az az előnye, hogy olyan helyeken halmozódik fel, amelyek hajlamosak kórokozó mikroorganizmusok (haj, bőr, körömvirág) fertőzésére. Ezért van a gyógyszer hatásának vizuális terápiás hatása csak egy idő után. Az utasítások szerint a Terbinafine a körömgomból gyermekek és felnőttek számára készült. A felnőttek napi bevitele nem haladhatja meg a 250 mg-ot.

A gyermekek tabletta kezelésének folyamata körülbelül másfél hónap. A felnőtteknek legalább 1-4 hónapon át kell tartaniuk.

A tablettákkal együtt Terbinafine kenőcsöt is használnak. A körömgombákról szóló utasítás szerint a gyógyszert az érintett területre vékony rétegen alkalmazzák. A felhasználás napi kétszer lehet. A fertőzés elleni küzdelem kb. 3 hónapig tarthat.

A kezelés hatékonyságát megerősítik azok a betegek, akiket a terbinafinnek a körömgomba segített. A kábítószer használatának helyes megközelítésével állandóan megszabadulhat az onychomycosis ellen.

Kenőcs Terbinafine a körömgombából

A legjobb lehetőség a kórokozó mikroflóra kiküszöbölésére onychomycosisban egy helyi gyógyszer alkalmazása. Ha egy személynek nincs élettani rendellenességük, amelynél a gyógyszer alkalmazása ellenjavallt, a terbinafin kenőcsét (krémet) írják fel a lábak és a kezek körmének a gombájára. A gyógyszertárakban két lehetőség van a csomagolásra: az alumínium csövek 15 és 30 évig, valamint a dobozok. Ennek megfelelően az ára számukra eltérő.

15 g-os cső. 90 rubelt vásárolhat. A készítményben a fő hatóanyag (terbinafin-hidroklorid) aránya 1%.

A Terbinafine krémet a körmök koporsójától a kezelések és a kezelési sémának megfelelően, a bőrgyógyász által írják le. A betegség stádiumától függően az orvos előírhatja ennek a gyógyszerkészítménynek a használatát egy elég hosszú ideig. Ezután vásároljon egy nagyobb méretű csövet - 30 g, ára körülbelül 170 rubel.

A gomba köröm kenőcs kezelése A Terbinafine hatékonyabb lesz, ha más gyógyszerekkel kombináljuk.

Tabletták a körömgombából Terbinafin

A komplex terápia egyik összetevőjeként a gombaellenes gyógyszereket tabletták formájában használják. Különösen hatásos a kenőcs kombináció esetén, ha az elhanyagolt formák az onokomikózisra vonatkoznak. A terbinafin lábán található szögek gombáiból származó tablettákat sejtes, kontúrlemezeken készítik el, kartondobozba hajtva. Egy csomagban kétféle változat létezik: 7 db. és 10 db egyenként.

A tabletták fehér és krémszínűek. Mindegyik 250 mg-ot tartalmaz. hatóanyag. Fogadjon tanfolyamokat az utasításoknak és a kezelési tervnek megfelelően. Csakúgy, mint a kenőcs, a tabletták jól kombinálódnak más gyógyszerekkel. A csomagolási költség nem haladja meg a 160 rubelt.

Ha nem gyógyítja meg, akkor meghalsz! A kockázatok egy speciális csoportja minden 40 évesnél idősebb embert foglal magában!

Terbinafin alkalmazása körömgombákban

Az onychomycosis elleni küzdelem egyik leghatékonyabb eszköze a körömgombák Terbinafine. A hatóanyag széles spektruma rendelkezik gombaellenes tulajdonsággal, és megakadályozza a fertőzés növekedését és reprodukcióját, ugyanakkor különböző típusú kórokozókban is aktív. Különböző formában gyógyszert alkalmaznak, és kezelik a körömgombák összetett szakaszait.

A kibocsátás formája, összetétele és a munka mechanizmusa

Az adagolási formák a terbinafin-hidroklorid hatóanyag és egyéb segédanyagok. A készítmény ilyen jellegű:

 • A "Terbinafine" - konvex, kerek formájú tabletta fehér színű. A kompozíció egy tabletta 250 g hatóanyagot tartalmaz - 281,4 mg és további komponenseket: cellulóz, magnézium-sztearát, a talkum, az orvosi, primelloza, burgonya keményítő, laktóz-monohidrát.
 • Krém vagy kenőcs köröm gombás - homogén keverék fehér, 100 g - 1 g terbinafin és kiegészítő összetevők: víz, trietanol-amin, benzil-alkohol, a petrolátum, emulgeálószer № 1, sztearinsav, gritserol desztillált.
 • Spray vagy oldat - 10 mg hatóanyagot tartalmaz 1 ml-ben és további anyagokat: makrogol 400, víz, propilénglikol, etil-alkohol.

A "Terbinafine" gyógyszer megakadályozza a parazita reprodukcióját, és a sejtek elpusztításával könnyíti meg a gombát. Az gombaellenes ágens számos intézkedést magában foglal, és hatékony a dermatophyták, penészgombák, élesztő és néhány demyrophic gombák leküzdésében. Ebben az esetben a hatóanyag aktív komponense felhalmozódik a bőr és a szőrsejtekbe, elpusztítva a fertőzést. A többszínű lichen drog nem gyógyul meg.

A kezelés legjobb eredményét a Terbinafine összes adagolási formájának együttes alkalmazásával érik el.

Használati utasítások

Az antimikotikus "Terbinafine" szájon át történő alkalmazásra bőr- és körömelváltozásokra van szükség gombás fertőzéssel. Az ilyen betegségek:

 • onychomycosisban;
 • felületi candidiasis;
 • hajtások epidermofitája, talp pálmái;
 • trihofitia;
 • mikrosporiya.

A krémet a körömgomba elhanyagolt formájának helyi kezelésére, az epidermisz szarurétegének fertőzésére és a trichofitózisra szánják. A gombaellenes kenőcs is megelőző célokra használható gyakori látogatással nyilvános helyeken (szaunák, fürdők, úszómedencék). Spray-t írnak fel a gomba körömlemezekhez, lábakhoz, az ágyék területének gombás elváltozásával.

A "Terbinafine" körömgomba használatára vonatkozó utasítások

A gomba elleni krém és oldat egyenletesen kerül alkalmazásra az ujjak érintett felületének tiszta, szárított területére és a körmökre a lábakon és a kezekben. A betegség elterjedésének megakadályozása érdekében az egészséges bőrterületek alkalmazása során rögzíteni kell. Az eljárást éjjel naponta kétszer kell elvégezni, és kívánatos a kezelt területet gézzel kötni. A körömgomba kezelése egy hétig tart, a teljes gyógyulás 1,5-3 hónap után történik. Az oldatot naponta egyszer alkalmazzák, az adagolást és a beadás időtartamát csak egy bőrgyógyász írja fel.

Amikor a betegség formája megkezdődik, és a külső kezelés nem oldja meg a problémát, a "Terbinafine" tabletta formájában történő alkalmazását kombinálni kell a kenőccsel vagy a gomba elleni permetrel. A kezelés időtartama és rendszere az orvos által összeállítható. A tabletták használatára vonatkozó utasítások:

 • A 40 kg-ot meghaladó testtömegű gyermekek és felnőttek napi 1 tabletta (250 mg) fogyasztanak étkezés után.
 • A vese- és májelégtelenségben szenvedő betegek napi dózisa és a 20-40 kg súlyú gyermekek esetében legfeljebb 125 mg lehet.
 • A 3 év alatti gyermekek és a 20 kg-nál kevesebb ilyen gyógyszer tilos.

Az onychomycosis terápia időtartama 3-4 hónap. Ez az idő elegendő egy laza, vékony torokhoz, hogy teljesen felépüljön. Ne szakítsa meg a kezelés folyamatát, hogy a betegség ne térjen vissza. Ha bármilyen mellékhatás jelentkezik, forduljon orvoshoz. Az újbóli fertőzés elkerülése érdekében tartsa tisztán a lábak és a kezek személyes higiéniáját, lábbelit és lakást egészben fertőtlenítse.

Az optimális kezelési rend meghatározásához a gomba okozó ágens nemzetségét helyesen kell meghatározni.

Ellenjavallatok a kezeléshez

A gyógyszer nagy terhelést hordoz a máj és a vesék munkájára, ezért abszolút ellenjavallatok vannak a körömgombákkal végzett tabletták bevonásával:

 • laktációs időszak;
 • legfeljebb 3 éves korig;
 • anyagcserezavarok;
 • fokozott érzékenység a terbinafinra és a további anyagokra;
 • súlyos májbetegség;
 • testsúly 20 kg-ig;
 • glükóz-galaktóz malabszorpció;

Óvatosan vegye figyelembe a gombaellenes gyógyszert az alábbi esetekben:

Nemkívánatos események

Külső használattal a mellékhatások pirosság és égő hatás jelentkezhetnek az alkalmazási területeken. A gyógyszer beadása olyan kellemetlen jelenségeket okoz, mint:

 • fejfájás;
 • az ízlés torzulása;
 • kiütés, viszketés;
 • csalánkiütés;
 • étvágytalanság, émelygés, hasmenés;
 • fájdalom az ízületekben és az izmokban;
 • Ritka tünetek - hepatitis, sárgaság, cholestasis.

Rendkívül ritka, de az ilyen tünetek megjelenése:

 • pszoriázis;
 • alopecia;
 • májelégtelenség;
 • anafilaktoid reakciók;
 • bőr- és szisztémás lupus erythematosus;
 • a leukociták számának csökkenése, a vérlemezkék, a neutrofilek száma.
Vissza a tartalomhoz

Túladagolás tünetei

Túladagolás lehetséges, ha tablettákat szednek a körömgombák kezelésére a gyógyszer adagjának helytelen kiszámítása esetén. Olyan tünetekkel jár, mint:

 • hányinger;
 • hányás;
 • szédülés;
 • kiütés;
 • fájdalom a gyomorban;
 • gyakori vizelés.
Vissza a tartalomhoz

Különleges utasítások

A "Terbinafine" terhesség alatti fogadására vonatkozó adatok hiányoznak, így nincs információ a gyógyszer hatásáról a terhesség folyamán és a magzat fejlődéséről. Spray és kenőcs A "Terbinafine" nem ajánlott 12 év alatti gyermekek számára, és az egyéni túlérzékenység a termék összetevőire. Az onokomikózis teljes körű elhelyezését néhány hónap múlva érik el, amit klinikai vizsgálat igazol. A kezelés ideje alatt ne alkalmazzon körömlakkot a körmökre.

Kábítószer-analógok

Ha a "Terbinafine" nem segít, vagy képtelen arra, hogy bizonyos embereket elviszi, a gyógyszert más fungicid antimikotikumokkal helyettesítik, amelyek hasonlóak az expozíció módjához. Ezek közé tartoznak: Fungoterbin, Lamikon, Termikon, Lamizil, Binafin, Terbizil. Ha a gyógyszert analógokkal helyettesíti, forduljon orvoshoz, hogy megakadályozza a mellékhatások előfordulását.

Terbinafine a körömgomból: használati utasítás, ár, vélemények

Az ujjak vagy lábujjak körmeinek gombás betegsége meglehetősen gyakori, nagyon kellemetlen betegség, amely nem gyógyul annyira gyorsan. A gyógyszerek kezelésére, a mikroorganizmusok fejlődésének elfojtására, a fertőzés teljes kiküszöbölése ajánlott. Az egyik hatékony eszköz - a körömgombából származó Terbinafine felülvizsgálja a gyógyszer árát, amely kielégíti bármely beteg igényeit.

A gyógyszerek kezelésére elnyomja a mikroorganizmusok fejlődését

Terbinafin és gomba

Gyulladás körömlemez hatására rajta a különféle patogén mikroorganizmusok: Epidermophyton floccosum, Microsporum canis, Trychophyton, Epidermophyton floccosum, élesztő és penészgombák a Candida nemzetség. A sikeres kezeléshez ismerni kell a kórokozó nemzetségét a megfelelő kezelés előírása érdekében. A terbinafin gombaellenes hatást fejt ki, megakadályozza a patogén mikroorganizmusok növekedését és reprodukcióját.

Adagolási formák

A készítményt ilyen változatokban állítják elő:

 1. Kenőcs terbinafin a körömgomból. A 15 g-os és 30 g-os csövek a hatóanyag 1% -át - a terbinafin-hidrokloridot (a leggyakoribb formát) tartalmazzák.
 2. Terbinafine tabletták a gombából.
 3. Terbinafine krém a körömgombából.
 4. Spray.

A terbinafin gombaellenes hatást fejt ki, megakadályozza a patogén mikroorganizmusok növekedését és reprodukcióját

Javallatok: Terbinafine a gombából

Kenőcs, krém, spray, tabletták előírt:

 • a köröm és a bőr gombafertőzése;
 • trichofitózis, mikrosporia (fejbőr mikózis);
 • dermatomycosis, candidiasis.

Kenőcsök, spray, krém alkalmazása előtt az érintett területeket megtisztítják, gondosan szárítják (ne dörzsölje)

Az adagolási formák vénykötelesek.

Használati utasítások

A lábfej hüvelykujjas gombás sérülése legalább három hónapos kezelést igényel

A tablettákat étkezés után használják, egy dermatológus által előírt adagon belül. Az időtartam a betegség súlyosságától függ. A hüvelykujj gomba sérülésein a lábakon, a kéz és láb körömlemezén a kezelés időtartama legalább 12 hét.

Kenőcsök, spray, krém alkalmazása előtt az érintett területeket tisztítják, gondosan szárítják (ne dörzsölje). A vereség helyén egy vékony gombaölő kenőcsréteget alkalmaznak. A permetezést az érintett bőrfelületeken permetezzük, amíg enyhén meg nem nedvesítik. A permet összetétele magába foglalja az alkoholt, ezért meg kell védenie a bőrt a túlfűzéstől.

Terbinafine a körmökhöz - speciális utasítások

A kezelés során a személyi higiéniai szabályokat be kell tartani az újbóli fertőzés megelőzésére: a cipők, harisnyák napi antifungális kezelése. A kezelés általában két hétig tart. Ha a megkönnyebbülés nem jön, meg kell ismételni a teszteket a kórokozó meghatározásához és tesztelni a gyógyszerre való érzékenységet. A körömlemez eltávolítása a kezelés megkezdése után csak három hónap alatt lehetséges.

Fontos: a megszakított vagy nem szisztémás kezelés a betegség visszaeséséhez vezet.

Kenőcs, krém, spray csak külsőleg alkalmazzák. Ha irritáció vagy allergiás reakció lép fel, a gyógyszer alkalmazását abba kell hagyni, és további kezeléssel konzultáljon orvosával.

Mellékhatás

A farmakokinetika figyelembe veszi a teljes frekvenciatartományt - a nagyon gyakori mellékhatásoktól az egyszeri esetekig.

A tabletták szedésének mellékhatásai:

 1. Idegrendszer: gyakori fejfájás, ízérzés, fáradtság, fáradtság.
 2. Emésztőrendszer: anorexia, émelygés, dyspepsia, gyomorfájdalom. Néha májelégtelenség alakul ki.
 3. A keringési rendszer. Talán a fejlesztési neutropénia (csökkent szintje a neutrofilek), agranulocitózis (a patológiás csökkentése a leukociták), trombocitopénia (alacsony vérlemezkeszám).
 4. Allergia: ritka anafilaktoid reakciók lehetnek angioödéma.
 5. Bőr: kiütés, csalánkiütés, alopecia (hajhullás).
 6. A csont-izomrendszer: izomszövet fájdalom (myalgia), ízületi fájdalom (arthralgia).

A kenőcsök, krémek, spray-k viszketést, irritációt, allergiás reakciót is okozhatnak.

Ellenjavallatok

A gyógyszer ellenjavallt felhasználásra:

 • vese-, májelégtelenségben, krónikus vesebetegségben, májban;
 • gyermekkorban (legfeljebb 20 kg súlyú gyermekek tablettát vehetnek fel);
 • a terhesség és a laktáció ideje alatt (a hatás nem vizsgált);
 • fokozott érzékenységgel a hatóanyag összetevőivel szemben.

Az orvos felügyelete mellett a tabletták megengedettek:

 • alkoholizmus, celluláris anyagcsere betegségei;
 • daganatok, hematopoiesis elnyomás;
 • bőr- vagy szisztémás lupus erythematosus.

túladagolás

Túladagolás fordulhat elő, ha a tablettákat nem megfelelően használják. A mérgezés fő tünetei a klasszikusak:

 • szédülés, fejfájás;
 • az emésztőrendszer részéről: émelygés, hányás, gyomorfájdalom;
 • bőrkiütések: bőrkiütés a testen;
 • gyakori vágy a vizelésre.

Túladagolás elsősegélye:

 • a gyógyszer eltávolítása a szervezetből (gyomormosás);
 • aktív szenet tartalmazó tabletta (1 tabletta 10 kg tömegre);
 • tüneti kezelés.

tárolás

Az előkészületeket szobahőmérsékleten (legfeljebb 25 ° C-on) tárolják, a gyermekek számára nem elérhetők. A gyógyszer farmakoterápiás tulajdonságait 3 évig megőrzi.

Terbinafine a körömgomból: véleménye

N. S. Iriev, 34, fitness edző:

Megpróbáltam betartani a higiéniai szabályokat, de valamit elfelejtettem, felvette a gombamut a lábamon. Az orvos terbinafin - kenőcsöt írt fel a köröm gombájáról. Az ár csak meglepett - kevesebb, mint 200 rubel / cső. Azt hittem, hogy egy ilyen olcsó gyógyszer nem segít, de hibát követtem el. Naponta kétszer kenőcsöt használtam, ahogy egy bőrgyógyász is előírta. Az első néhány napban nem észleltek változásokat, de még mindig elkenődtek. Most boldog vagyok az egészséges lábam, gyönyörű pedikűr.

MI Svetlova, 67 éves, nyugdíjas:

Szerintem a szaunát kötöttem. Néhányszor elfelejtettem papucsot, mezítláb jártam. Gomba van a körmömön, és valamilyen oknál fogva a kefék. A barátom a terbinafin spray-t adta, majdnem két hétig megszórta a körmeit és cipőit, de semmi sem segített. Miért van így?

Az öngyógyítás nem mindig ér el pozitív eredményt. Mivel nem vettél tesztet, nem ismert, hogy melyik mikroorganizmusok találják a körmeit, függetlenül attól, hogy a gyógyszer megfelel-e Önnek. Forduljon a helyi gyógyszertárhoz a pontos diagnózis létrehozásához és az illetékes kezeléshez.

VP Sorokotyaga, 42 éves, építő:

Sok éven át szivárgott a gomba, pénz nem segített teljesen, egy idő után visszatért. Kételkedtem abban, hogy a terbinafin segíti-e a gombát. De gondoltam, nem csak kenőcsöt vásároltam, hanem tablettákat. Két éve elfelejtettem, mi a gomba. A körmök tiszták. Köszönet az orvosnak, aki ragaszkodott ahhoz, hogy megvásárolja ezt a gyógyszert. Jó véleményeket olvastam az internetről a gyógyszerről, de az alacsony ár zavarba jött.

következtetés

A Terbinafine a körömgombák felülvizsgálatától és az ár kedvező, ami miatt ez a gyógyszer szükséges eszköz az onokomikózis elleni harcban. A termék hosszú élettartamuk és alacsony költségük ellenére sikeresen küzd a gombával, így a fogadó körmei tiszta, egészségesek és erősek.

Terbinafin - a legjobb gyógymód a gomba számára

Az onokomikózis figyelmen kívül hagyása a helyes módja annak, hogy megfertőzzük a körömlemezeket és még az egész lábat is! Ennek megakadályozása érdekében a szakértők a Terbinafine alkalmazását ajánlják - ez a korszerű gyógyszer gyorsítja a pácienst nemcsak a betegséggel kapcsolatos kellemetlen érzésekből, hanem a fertőzés kórokozóiból is. A cikk segít abban, hogy megismerkedjen a leírással, megtanulja, hogyan kezelje a gombaellenes betegségeket ezzel a gyógyszerkészítménnyel, ami segít a gyógyszernek - az onikomikózisról vagy a candidiasisról.

A kibocsátás és az összetétel formája

A terbinafin több adagolási formában is kapható:

 • tabletták: 250 mg-os csomagolás (14 vagy 28 db);
 • Külső használatra szánt permet: injekciós üveg 10 g-os vagy 20 g-os mikroszóróval;
 • tejszín: 10 és 15 g (polimer vagy alumínium csövek), 30 g (sötét üvegüveg);
 • terbinafin kenőcs 1%: 15 g;
 • oldat 1%.

A terbinafin gombaellenes szer

A felszabadulás minden formájának hatóanyaga a terbinafin. A tablettáknál azonban tartalma nagyobb.

A kenőcs összetétele: poliszorbát, metil parabén, vazelinolaj, tisztított víz. A tabletták összetevői a cellulóz és a szilícium-dioxid, valamint a laktóz-monohidrát.

A krém a poliszorbáton és a tisztított vízen kívül benzil- és cetil-alkoholokat, nátrium-hidroxidot is tartalmaz. A spray és az oldat összetétele csak terbinafin-hidroklorid.

A gyógyszer minden formája, a tabletták kivételével, vény nélkül kapható.

A terbinafin ára és analógjai

A Terbinafine megvásárlása a gyógyszertárban a következő árakon lehetséges:

 • tabletta: 14 db. - 270 rubel, 28 db. - 390 rubel.
 • Spray: 10 g - 135 rubel, 20 g - 180 rubel.
 • tejszín: 10 gramm - legfeljebb 100 rubel, 15 gramm - 140 rubel, 30 gramm (jar) - akár 300 rubel.
 • kenőcs: 15 g - 87 rubel.
 • megoldás: akár 200 rubel.

A terbinafin analógjai hasonlóak az összetevőkhöz és a hatóanyaghoz. Sokan közülük választják őket, mert gyakran az ár kedvező irányba tér el - ez különösen igaz a hazai kábítószerekre. De ne felejtsük el, hogy a gyógyszeres kezelés ilyen változásakor mindig szakemberrel kell megállapodni.

Az analógok a következők:

 • Termikon - 348 rubel;
 • Fungoterbine - 326 rubel;
 • Exifin - 849 rubel;
 • Lamisil dermgel - 567 rubel;
 • Ativin - 228 rubel;
 • Exeter - 724 rubel;
 • Terbiks - 182 - 929 rubel;
 • Myconorm - körülbelül 100 rubel;
 • Terbinoks - 128 rubel;
 • Tephalin - 87 rubel;
 • Atifin - 228 rubel;
 • Terbinor - 200 rubel;
 • Erbinol - 150 rubelből.

Terbinor - az egyik népszerű terbinafin analóg

A kezelés megfelelő megválasztása garanciát jelent az egészséggel, relapszusokkal és allergiás reakciókkal kapcsolatos kellemetlen következmények hiányára. Lehetetlen megválaszolni, mi a jobb - Terbinafine vagy Lamisil, ha nincs hozzáférése a beteg diagnózisához. A gyógyszert egyedi alapon adják be.

Működési módok

A legfontosabb farmakológiai hatás a gombaölő, fungicid.

Összetételének köszönhetően a gyógyszer nem befolyásolja az ember hormonális hátterét - teljesen ártalmatlan. De a komponensek elpusztítják a mikroorganizmusok spóráit, megállítják reprodukciójukat, növekedésüket és fejlődésüket. A paraziták védőmembránja jobban érzékeny a gyógyszerek külső hatásaira.

Ezért a Terbinafine a megfelelő választás azok számára, akik úgy döntöttek, hogy nemcsak megszabadulnak a bosszantó tünetektől, hanem teljesen elpusztítják a mikroorganizmusokat.

Az anyag gyorsan felszívódik a gyomor-bél traktusból. A gyógyszerrel történő kezeléshez a máj megfelelő működése szükséges, mivel a terbinafin részben metabolizálódik benne. Az ismételt használat nem csökkenti a hatékonyságot.

bizonyság

A gyógyszer belsejében történő felhasználásra utaló jelek közé tartozik a következő betegségek megelőzése és kezelése:

 • onychomycosis, amelynek oka dermatophytes;
 • a fejbőr gombás léziói;
 • candidiasis;
 • a bőr különböző mikózisai - lábak, köpenyek, ecsetek, amelyeket például a Candida paraziták okoznak, ha a sérülések előfordulása, a fertőzött részek lokalizálása meghatározza az ilyen kezelés javasoltá ságát.

A lábizomzat megnyilvánulása

Külső használatra (kenőcs gomba, krém, spray), a gyógyszert megelőző kezelésként és terápiaként alkalmazzák a következő betegségekre:

 • a mycosis a test, beleértve - egy sima rész, candidiasis;
 • színezett lichen;
 • az élesztőparaziták által okozott bőrfertőzések;
 • pelenkakiütés;
 • szintén a köröm gombájából.

A terbinafinnel végzett kezelés hajlamos dermatophyták, penészgombák, élesztőparaziták által okozott betegségekre.

Előzetes konzultáció szakemberrel, speciális vizsgálatokat végez a rossz diagnózis kizárására. Nagyon őszinte legyél, amikor megbeszéljük a betegségünkkel - amikor az okozott, hogy van-e hasonló probléma egy rokonával.

Használati utasítás Terbinafine

Ne feledje, hogy a kezelés időtartama nemcsak a gyógyszer formájától függ, hanem a páciens sajátosságaitól is - a betegség súlyosságától, az érintett területről, a fertőzés lokalizációjáról. A beteg kora és egészségi állapota is jelentős szerepet játszik.

Időskorú betegeknél a máj és / vagy a vesék működésében bekövetkező változások lehetségesek, ezért fontos az egészségi állapot ellenőrzése a teljes gyógyulásig.

Terbinafin - krém külső használatra 1%

tabletta

A gyermekeket naponta egyszer, étkezés után írják fel. Az életkor miatt az egyszeri dózist kizárólag a gyermek súlya alapján számítják ki.

Még az "elhanyagolt" gomba otthon is gyógyítható. Ne felejtsd el eloszlatni naponta egyszer.

Így:

 • kevesebb, mint 20 kg - 125 tabletta ½ tabletta;
 • 20-40 kg - 125 mg tabletta;
 • 40 kg-ról 250 mg-ra.

A felnőtteknek napi 250 mg-ot, vagy naponta kétszer 125 mg-ot kell bevenni. Kísérje figyelemmel a szám, mert a gyógyulás folyamata függ a beteg maga is - ha elfelejti időben vétel, ha egyéb megelőző intézkedések betartását. Fontos, hogy függetlenül figyelemmel kísérje a beteg állapotát, rendszeres időközönként tanácsot kérve egy szakembertől. Ez az egyetlen módja annak, hogy elkerüljük a visszaesést.

Bőrfertőzések esetén a kezelés javasolt időtartama az adott betegségtől függ.

Ne feledje, hogy az alábbiakban megadott időtartamot a középértékben kell kiszámítani:

 • gombás elváltozások leállnak - akár 6 hétig;
 • a test többi részének mycosisa (törzs, végtagok) - legfeljebb 4 hétig;
 • bőr candidiasis - 2-4 hétig.

A gyógyszeres kúra segít a bőr candidiasis kezelésében

A tünetek teljes eltűnése a mikroorganizmusok megszabadulása után következik be. Ezért nem remélhetjük, hogy a gyógyszer azonnali hatást gyakorol - időbe telik az összes paraziták elpusztítása.

A fejbőr mycosisával (a betegség főként a gyermekek számára jellemző), a kezelés időtartama körülbelül 4 hét.

Az okinokomikozist addig kezeljük, amíg az egészséges köröm nem nő a fertőzött köröm helyett. Számítása egyénileg, de gyakran használják a 12-hetes, a köröm gombás a lábad, és a tanfolyam 6 hetes lábgombásodás tányérok a kezét.

A szervezet sajátosságai fontos szerepet játszanak: egyes betegeknél a körmök hosszabb ideig nőnek, ezért a kezelés időtartama emelkedni fog, ha orvosa ezt jelzi.

Krém, kenőcs, oldat

Előzetesen alaposan meg kell tisztítani és ki kell üríteni azokat a fertőzött területeket, amelyekre az emulziót alkalmazni kívánják. Napi 1-2 alkalommal történik, szakember utasításaitól függően. Az anyagot gyengéden dörzsöljük az érintett területre és a szomszédos területekre vékony réteggel.

Ha a betegséget pelenka kiütés kísérte, ajánlatos a gézzel kezelt területeket lefedni és éjszakát hagyni.

A terápia átlagos időtartama:

 • dermatomycosis lábak, törzs, candidiasis - 2-4 hét;
 • többszínű lichen - akár 2 hétig;
 • onychomycosis - kb. 6 hónap.

Eredmények már a kezelés első néhány napjában megfigyelhetők, ellentétben a tablettákkal. Ha nem hozza meg a terápia végét, akkor komplikációk jelentkezhetnek, visszaeshetnek.

Nem ajánlott gyermekeknek.

A Terbinafine krém hatékonyan hat a gomba ellen

Spray, oldat

A permetet naponta 250 mg / nap, esetleg többféle felhasználás esetén használják. A kezelés időtartama függ a betegség súlyosságától és a lokalizáció fertőzés, az átlagos idő a bőr gombás - 4 hét, onychomycosisban - 6 hét-6 hónap vagy több, ha a köröm lemezek lassan növekszik.

Gyermekkedvezmény:

 • kevesebb, mint 20 kg - 125 tabletta ½ tabletta;
 • 20-40 kg - 125 mg tabletta;
 • 40 kg-ról 250 mg-ra.

A külső spray-t napi kétszer használják körülbelül 2 hétig.

Javallatok és ellenjavallatok

A fő ellenjavallat, amelyben tényleg nem érdemli meg a gyógyszer alkalmazását, túlérzékenysége az elsődleges vagy másodlagos összetevőire.

Orális beadásra vonatkozó korlátozások (tabletták, permetezés):

 • vese- és / vagy májelégtelenségben. Emiatt a terbinafin terápiás kezelés során időskorú betegek állapotát figyelni kell;
 • lupus erythematosus, psoriasis. A betegség valószínűleg súlyosbodása vagy visszaesése a gyógyszer alkalmazásával.

A külső alkalmazásra vonatkozó korlátozások (kenőcs, krém, spray):

 • máj- és / vagy veseelégtelenség;
 • alkoholizmus;
 • az erek patológiája.

Az alkoholizmussal csökkenteni kell a terbinafin külső használatát

Terhesség alatt a gyógyszer megengedett, ha a várható előny sokkal nagyobb mértékben meghaladja a lehetséges károkat. Vigyázzon, hogy a baba bőrje ne kerüljön érintkezésbe a gyógyszerrel kezelt felülettel.

Laktáció alatt tilos a felhasználás, mivel a Terbinafine kiválasztódik tejjel.

A mellékhatások között szerepelnek a következők:

 • a lupus súlyosbodása;
 • depresszió, apátia, mentális zavarok, fokozott ingerlékenység;
 • fejfájás, szédülés (gyakran), részleges ízelvesztés;
 • cseng a fülbe;
 • hányinger, hányás, puffadás;
 • ízületi fájdalom;
 • fokozott fáradtság, ritka esetekben - álmatlanság;
 • valószínűleg a testhőmérséklet emelkedése;
 • allergiás reakciók (viszketés, égés, bőrpír, bőrirritáció, urticaria, duzzanat).

Ritkán előfordulhat mellékhatások a keringési rendszerből, például anémia.

Valódi beteg visszajelzés

"Semmi értelme költséges gyógyszerekre költeni, még akkor is, ha fotói mindenhol elterjednek, folyamatosan hirdetve! A Terbinafine jól tapad a gomba hüvelykujjal. A tablettákat használtam, kenőcsöt is alkalmaztam - ez jobb, mert a fertőzés megérintette a bőrt is. Maga bűnös - kezdte kezelni nem egyszerre! "

"Nem tudtam dönteni - krém vagy kenőcs. Vettem a tablettákat. Rövid ízlésem volt egy darabig, de aztán, valamikor a gyógyulás után, minden visszatért. Örülök az eredménynek. Nem megy a medence, ahol a legvalószínűbb felkapott egy gomba - terbinafin, természetesen, szintén segít a második alkalommal, de kockáztatja az egészséget nem akar. "

Most egy kicsit a gomba elleni küzdelem titkairól

Értékelje ezt a cikket
(5 becslések, átlag 4.60 5)

terbinafin

Jelentkezzen be, hogy egy véleményt hagyjon.
Kevesebb mint 1 percig tart.

Az allergia 2 hetes alkalmazás után megkezdődött, és az orvos visszavonta ezt a készítményt! Általában a krém nagyon jó, hatékony és ami a legfontosabb olcsó, érdemes valahol száz rubelt, és ez a gombaölő gyógyszer analógok 10-szer drágább !!
De a tejszín természetesen elsősorban ellen lábgombásodás, hogy a körmök sajnos (((nincs intézkedés van, de a gombás fertőzések sima test bőr meg nem gyógyul a bumm. A férjem vissza Hetek 2 Jock viszket! Tehát ajánlom, de ha minden bizonnyal az allergia nem okoz!

Körömgomba kellett hosszú és kemény kezelni. A kenőcs tetszett: működik, enyhíti a viszketést. De nem elég használni egyedül: a tabletták részegek, és mellékhatásuk van. Mindenesetre mindig gyötrődtem. Maga a tabletta elég nagy, bár hosszúkás. Jó, hogy csak naponta egyszer inni. Kimerült voltam, miközben kenetem és egy egész hónapot ivtam. Észrevettem, ha túlságosan megemészítem az édeset, akkor a gomba éppúgy győzi a lábat és a körmöket. Szükséges kizárni nemcsak az alkoholt, hanem az eltávolítandó édességeket is. Meggyógyítottam a gombát, mind kenőcsöt, mind tablettákat használva.

A gyógyszer egyszeri alkalmazása nem valószínű, hogy észrevehető hatással lenne. Kb. Egy hónapig alkalmaztam, és csak ezt követően sikerült megszabadulnom a bőrömön és a pattanásokon. Természetesen volt egy meglehetősen súlyos eset és elhanyagolt bőrbetegség, de még vele is, Terbinafin végül sikerült. Hacsak nem volt szükség két kezeléssorozat átadására vagy megtartására, de kritikátlan. Sőt, gyakorlatilag nincs negatív hatása a testre. Nem javaslom, hogy adjon fel kezelést legalább egy tanfolyam nélkül, mivel a gomba visszatér és minden erőfeszítés hiábavaló.

Kenőcs (ez aktívabb, mint az azonos krém) vezetett pelenka kiütés és gombás fertőzés az emlők alatti meglehetősen gyorsan. Ezen túlmenően, hogy reggel okozott egy vékony réteg kenőcsöt, finoman dörzsölve a fájó foltok, az éjszaka kiszabott egyfajta krémet: Vigyen steril géz kenőcs alkalmazására kerül a bőrre, de nem csúszott, fix szoros kötést. Természetesen az ilyen kötéssel alszik, néha megdörzsölte, néha az összes "építés" leesett. De az eszközök hatása ezzel a megközelítéssel sokkal hatékonyabb. Kevesebb, mint egy hónapig megszabadulni a bőrön jelentkező problémáktól.

Terbinafin kenőcsöt használtam egy évvel ezelőtt. A tabletták abban az időben nem lehetnek részegek, különben nagy a májra nehezedő teher. Ezért csak külső módszerekkel kezeltem. A gombáknak csak egy ujja volt, egy nagyon enyhén érintett terület. Ezért vettem egy kis csövet - 15 g, csak az egész kezelésre kaptam. És ha nagy területet kell kezelned, akkor nagyobb csövet kell vásárolnod - 30 gr.
Az alkalmazás előtt megkönnyítette a kenőcs feladatait, a lábat párolták, így a lemez már puha volt és rugalmas. Talán ez segített nekem gyorsabban megbirkózni a fertőzéssel, mint gondoltam. Három héttel később a köröm rendben volt. Az igazságot, hogy megpróbáltam folytatni az eredményeket, és elkerülhetem a betegség megismétlését.
Azt gondoltam volna, hogy ez a krém nagyon jó, de véletlenül levonják, hogy súlyos korlátai vannak, amit nem találtam, és az orvos nem figyelmeztette.
Először is, a kezelés alatt ki kell zárni az alkoholtartalmú italokat, mivel az alkohol a készítmény összetételével szemben mérgező májkárosodást okozhat. De valószínűleg minden antimikotikus szerre vonatkozik.
De itt van egy másik dolog: ha egyidejűleg orális fogamzásgátlókat és a gombaellenes gyógyszereket használunk - hormonális kudarcokat okozhat.