A terbinafin - használati utasítást, analógok, értékelés és készítmény (krém vagy kenőcs 1%, a tabletták 125 mg-os és 250 mg-os, spray) gyógyszerek gombás bőr és a körmök a felnőtt, a gyerek és a terhesség alatt. struktúra

Ebben a cikkben olvashatod a kábítószer használatára vonatkozó utasításokat terbinafin. Vannak a látogatók a site - a fogyasztók ezt a gyógyszert, valamint a szakértők orvosok véleményét a terbinafin használata a gyakorlatban. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. A terbinafin analógjai meglévő szerkezeti analógok jelenlétében. Alkalmazás bőr- és körömgumik kezelésére felnőtteknél, gyermekeknél, valamint terhesség és laktáció idején. A készítmény összetétele.

terbinafin - Ez jelenti allilamin amely széles spektruma ellen okozó gombák betegségek, a bőr, a haj és a körmök, beleértve dermatophytes. Alacsony koncentrációban van egy gombaölő hatással dermatophytes Trychophyton spp. (T. rubrum, T. mentagrophytes, T. verrucosum, T. tonsurans, T. violaceum), Microsporum canis, Epidermophyton floccosum, gombák (például Aspergillus, Cladosporium, Scopulariopsis brevicaulis), élesztők, elsősorban a Candida albicans. Alacsony koncentrációban a terbinafin fungicid aktivitással dermatofiták, penészgombák és egyes dimorf gombák. Az élesztőgombákra jellemző aktivitás a fajtájuktól függően fungicid vagy fungisztatikus lehet.

A terbinafin specifikusan gátolja a korai szakaszban bioszintézisének szterinek a gomba sejt. Ez ergoszterinhiányhoz és a szkvalén intracelluláris felhalmozódásához vezet, ami a gombatest halálát okozza. A terbinafin hatása a szkvalén epoxidáz enzim gátlása a gomba sejtmembránjában. Ez az enzim nem tartozik a citokróm P450 rendszerbe. A terbinafin nem befolyásolja a hormonok vagy egyéb gyógyszerek metabolizmusát.

Amikor a terbinafinot a bőrön belül szedik, a haj és a körmök a hatóanyag koncentrációját hozzák létre, amely fungicid hatású.

Amikor az orális beadás nem hatásos a kezelés a pityriasis versicolor, által okozott Pityrosporum ovale, Pityrosporum orbiculare (Malassezia furfur).

struktúra

Terbinafin hidroklorid + segédanyagok.

farmakokinetikája

Az élelmiszerrel való egyidejű bevitel esetén az adag módosítása nem szükséges. A terbinafin gyorsan behatol a bőrbe és felhalmozódik a faggyúmirigyekben. Magas koncentrációban vannak a szőrtüszők és a haj után néhány héttel a kezelés áthatol a körömlemez. Felhalmozódik a bőr szarurétegében (az a koncentráció növekedett 10-szeres 2. napon a bevétel után 250 mg, 70-szer - 12 nap) és a körmök (diffúziós sebesség meghaladja a köröm növekedési üteme) koncentrációkban fejtenek ki fungicid hatást. A terbinafin metabolizálódik a májban inaktív metabolitok képződésével. Írja elsősorban vesék (70%), mint metabolitok, valamint a bőrön keresztül. Nincs bizonyíték arra, hogy a hatóanyag a szervezetben halmozódik fel. Az anyatejbe kiválasztódik. Nem volt változás a egyensúlyi koncentrációja terbinafin a plazmában korától függ, de károsodott vese- vagy májműködési lassú lehet kiválasztás sebessége, a gyógyszer, amely magasabb koncentrációt eredményez a terbinafin vér.

A helyi alkalmazással a felszívódás - 5%, jelentéktelen szisztémás hatással bír.

bizonyság

 • a bőr és a köröm gombás betegségei (onychomycosis), a Trychophyton spp. (T. rubrum, T. mentagrophytes, T. verrucosum, T. tonsurans, T. violacium), Microsporum spp. (M. canis, M. gypseum) és Epidermophyton floccosum;
 • a fejbőr mycoses (trichophytosis, microsporia);
 • súlyos, gyakori dermatomycosis a törzs és a végtagok sima bőrén, amelyek szisztémás kezelést igényelnek;
 • pityriasis versicolor (pityriasis versicolor), által okozott Pityrosporum orbiculare (más néven Malassezia furfur).
 • candidiasis bőr és nyálkahártyák.

A kibocsátás formái

Krém külső használatra 1% (néha tévesen nevű kenőcs vagy gél).

125 mg és 250 mg tabletta.

Spray külső használatra 1% (Fungoterbine márkanév alatt).

Használati útmutató és használatuk

Belül étkezés után. A szokásos adag: 250 mg naponta egyszer.

3 évesnél idősebb gyermekek

A testtömeg 20-40 kg, 125 mg naponta egyszer.

A testtömege meghaladja a 40 kg-ot, napi 250 mg-ot.

A kezelés időtartamát és az adagolási rendet egyedileg határozzák meg, és függenek a folyamat lokalizációjától és a betegség súlyosságától.

Onychomycosis: a terápia időtartama átlagosan 6-12 hét. Ha a kéz és a láb ujjai és lábujjai (a lábfej hüvelykénti kivételével) hatással vannak, vagy ha a beteg fiatal, a kezelés időtartama kevesebb lehet, mint 12 hét. Ha a lábfej hüvelykénti fertőzése általában elég 3 hónapos kezelés.

Egyes olyan betegeknél, akiknek csökkentett a körömnövekedése, hosszabb kezelésre lehet szükség.

Gombás bőrfertőzések: a fertőzés interdigital, plantaris vagy "zokni" kezelésének időtartama 2-6 hét; a test más részeinek mikózisai: sötétkék - 2-4 hét, törzsek - 2-4 hét; a Candida nemzetség által okozott gombákkal - 2-4 hét; a fejbőr mycosisával a Microsporum nemzetség által okozott gombákkal - több mint 4 hétig.

A fejbőr mycosis kezelésének időtartama körülbelül 4 hét, Microsporum canis fertőzésével - hosszabb ideig tarthat.

Az idősebb betegek ugyanúgy írják elő a hatóanyagot, mint a felnőtteknél.

Májelégtelenségben vagy veseelégtelenségben szenvedő betegek - 125 mg naponta egyszer.

Felnőttek és 12 éves korú gyermekek

A krém alkalmazása előtt meg kell tisztítani és kiszáradni az érintett területeket. A krémet egyszer vagy kétszer naponta egy vékony rétegben az érintett és a környező bőrterületek és könnyedén dörzsölni. Mert érintő fertőzés intertrigo (a melleket, ujjak közötti terek között, a fenék, ágyék), testápolók alkalmazás helyén tudja fedezni a géz, különösen éjszaka. ajánlott a krém alkalmazását csövekbe kiterjedt gombás elváltozások a test 30 g

A kezelés átlagos időtartama: a törzs dermatomycosis, sötétkék - 1 hét 1 alkalommal naponta; dermatomycosis stop - 1 hét 1 alkalommal naponta; A bőr kandidiózisa - 1-2 hét 1 vagy 2 alkalommal naponta; többszínű lichen: 2 hét 1 vagy 2 alkalommal naponta.

A klinikai tünetek súlyosságának csökkentése általában a kezelés első napjaiban jelentkezik. Szabálytalan kezelés vagy korai felmondás esetén fennáll a fertőzés megújulása. Abban az esetben, ha egy vagy két hetet követő kezelés nem mutat javulás jeleit, a diagnózist ellenőrizni kell.

Az idős emberek adagolási rendje nem tér el a fentiektől.

A készítmény alkalmazása 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél nem ajánlott.

Mellékhatás

 • a gyomor túlcsordulásának érzése;
 • csökkent étvágy;
 • diszpepszia;
 • hányinger;
 • hasmenés;
 • neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia, pancytopenia;
 • anafilaktoid reakciók (beleértve az angioödémát);
 • fejfájás;
 • ízes betegség;
 • bőrreakciók (beleértve a kiütést, csalánkiütést);
 • Stevens-Johnson szindróma;
 • toxikus epidermális necrolysis;
 • pikkelysömör-szerű kiütés;
 • a meglévő pikkelysömör súlyosbodása;
 • alopecia;
 • ízületi fájdalom;
 • izomfájdalom;
 • fáradtság;
 • bőr lupus erythematosus, SLE vagy súlyosbodása.

Ellenjavallatok

 • krónikus vagy aktív májbetegség;
 • krónikus veseelégtelenség (CC kevesebb mint 50 ml / perc);
 • a gyermekek kora (legfeljebb 3 évig) és testtömege legfeljebb 20 kg (ebből a tablettából) és legfeljebb 12 évig tejszínre;
 • laktációs időszak;
 • a laktáz hiánya, a laktóz intolerancia, a glükózogalaktóz malabszorpció;
 • a terbinafinra vagy a készítmény egyéb összetevőire gyakorolt ​​túlérzékenység.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Mivel terbinafin terhességre vonatkozó terápiás vizsgálatokat nem végeztek terhes nőkön, a terhesség terhesség alatt nem szabad felírni.

A terbinafin kiválasztódik az anyatejbe, ezért a cél a szoptatás időszakában ellenjavallt.

Gyermekekben való alkalmazás

Ellenjavallt 3 éves kor alatti gyermekek számára, legfeljebb 20 kg testtömegű tabletták és 12 éves gyermekek számára krém esetén.

Különleges utasítások

A kezelés szabálytalan alkalmazása vagy korai befejezése növeli a visszaesés kockázatát.

A terápia időtartamát olyan tényezők befolyásolhatják, mint az egyidejűleg előforduló betegségek jelenléte, az onokomikózis állapotát a kezelés kezdetén.

Ha a bőrfertőzés 2 hetes kezelése után nincs javulás, meg kell ismételni a kórokozót és annak a gyógyszerrel szembeni érzékenységét.

A szisztémás alkalmazás onychomycosisban csak akkor indokolt, ha a teljes megsemmisítése a legtöbb köröm, jelenléte hangsúlyos köröm alatti hyperkeratosis, eredménytelenség előtt a helyi kezelés.

A kezelés onychomycosis klinikai válasz, laboratóriumi vizsgálattal megerősített, általában akkor fordul elő több hónap után mikológiai gyógyulás és a kezelés abbahagyása Természetesen, mivel a sebesség újulat az egészséges köröm.

A körömlemezek eltávolítása a kefék onychomycosisának kezelésére 3 héten keresztül és a lábak onychomycosisára 6 hétig nem szükséges.

Májbetegség jelenlétében a terbinafin clearance-e csökkenthető. A kezelés alatt a "máj" transzaminázok aktivitását monitorozni kell a vérszérumban.

Ritkán 3 hónapos kezelés után kolesztaza és hepatitis is előfordul. Amikor májműködési zavar (gyengeség, tartós hányinger, étvágytalanság, túlzott hasi fájdalom, sárgaság, sötét vizelet vagy széklet elszíneződött) kezelést abba kell hagyni.

A terbinafin és a pszoriázisos betegek beadása óvatosságot igényel. Nagyon ritka esetekben a terbinafin a psoriasis súlyosbodását idézheti elő.

A terbinafin kezelés során általános higiéniai szabályokat kell követni, hogy megakadályozzák a fertőzés újbóli fertőzését ágyneműn és cipőn keresztül. A kezelés folyamán (2 hét elteltével) és annak végén szükség van a cipő, zokni és harisnya elleni gombaellenes kezelésre.

Hatás a járművezetésre és a mechanizmusok kezelésére

Nincsenek adatok a terbinafin hatásáról a járművek és mechanizmusok vezetésére.

Kábítószer kölcsönhatások

Gátolja izozim SYP2D6, és megzavarja a metabolizmusát gyógyszerek, mint a triciklusos antidepresszánsokat és szelektív szerotonin újrafelvétel inhibitor (például dezipramin, fluvoxamin), béta-blokkolók (metoprolol, propranolol), antiaritmikumok (flekainid, propafenon), monoamin-oxidáz-B-inhibitorok (például szelegilin ) és antipszichotikumok (például, klórpromazin, haloperidol) jelenti.

Gyógyszerek-citokróm P450 izoenzim-induktorok (például rifampicin) felgyorsíthatja metabolizmus és a kiválasztás a szervezetből terbinafin. A citokróm P450 izoenzimek (pl. A cimetidin) gátlószerei lelassíthatják az anyagcserét és eltávolíthatják a terbinafint a szervezetből. E gyógyszerek egyidejű alkalmazásakor a terbinafin adagjának módosítására lehet szükség.

A menstruációs ciklus esetleges megsértése a terbinafin és az orális fogamzásgátlók egyidejű alkalmazásával.

A terbinafin 21% -kal csökkenti a koffein clearance-ét, és felezési ideje 31% -kal meghosszabbodik. Nem befolyásolja a fenazon, digoxin, warfarin clearance-ét.

Ha etanollal vagy alkoholokkal vagy hepatotoxikus hatással járó gyógyszerekkel kombinálva fennáll a májkárosodás kialakulásának veszélye.

Terbinafin analógjai

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Atifin;
 • Binafin;
 • Lamisil;
 • Lamizil Dermgel;
 • Lamizil Uno;
 • Lamikan;
 • Lamitel;
 • Mikonorm;
 • Mikoterbin;
 • Onihon;
 • Tebikur;
 • Terbizált Agio;
 • Terbizil;
 • Terbiks;
 • Terbinafine Hexal;
 • Terbinafin Pfizer;
 • Terbinafine MFF;
 • Terbinafine Sar;
 • Terbinafine Teva;
 • Terbinafin-hidroklorid;
 • Terbinoks;
 • Terbifin;
 • Termikon;
 • Tigal egy szava;
 • Ungusan;
 • Fungoterbin;
 • Tsidokan;
 • Ekziter;
 • Ekzifin.

Terbinafine tabletta és kenőcs: utasítások, áttekintések, analógok

A terbinafin gombaellenes szert szisztémás és topikus alkalmazásra. Ez az onychomycosis (gombás körömfertőzés) elleni küzdelem egyik legjobb eszköze. A gyógyszer jól felhalmozódott és megmaradt a körömben, így hatása hónapokig tart, a terápiás hatás pedig elég hosszú.

Ebben a cikkben megfontoljuk, hogy az orvosok miért írják fel a Terbinafine-t, beleértve a gyógyszertárak használati utasítását, analógjait és árait. Azok a személyek, akik már használtak Terbinafint, REAL MEGJEGYZÉSEK olvashatók a megjegyzésekben.

Összetétel és kibocsátás formája

A gyógyszernek többféle formája van, amelyeket külsőleg használnak, valamint tabletták orális adagolásra:

 1. Egy kenőcs a hatóanyagot a készítményben a terbinafin-hidroklorid, valamint további komponensek: metil-parahidroxibenzoát, karbomer, folyékony paraffin, poliszorbát, nátrium-hidroxid, a propilén-glikol, a víz.
 2. Terbinafin krém. 1 g krém tartalmaz: Hatóanyag terbinafin-hidroklorid 10 mg Segédanyagok: ketosterilovy alkohol, fehér vazelin, folyékony paraffin, ketomakrogol, metilparaben, propilparaben, nátrium-hidrogén-foszfát, tisztított víz.
 3. A készítmény terbinafin tabletta hatóanyagot tartalmazó terbinafin-hidroklorid, valamint további komponensek: MCC, laktóz-monohidrát, burgonyakeményítő, talkum, primelloza, aeroszil, magnézium-sztearát.
 4. A spray terbinafin 10 és 25 ml-es palackokban kapható, és az oldat - 30 ml-es palackokban. A permet és az oldat átlátszó, vagy világos sárgás színű.

Klinikai-farmakológiai csoport: gombaellenes szer.

Mi segít a terbinafin?

Kenőcs Terbinafine csak külső használatra használható. A gyógyszerről szóló utasítás azt mondja, hogy felhasználható a következő gombás eredetű betegségekre:

 1. Körömgomba kezekben vagy lábakban (onychomycosis).
 2. Láb, talp, interdigital bőr (bőrmikózis) sérülése.
 3. Candidiasis (Candida élesztő gomba).
 4. Többszínű zuzmó.
 5. A terbinafin hatékonyan ellensúlyozza a súlyos sima bőr dermatomiózist a test minden részén. Leggyakrabban ezek a betegségek szisztémás kezelést igényelnek, így a gyógyszer az egyik legalkalmasabb ilyen gombafertőzések leküzdésére.

A terbinafin tablettákban alkalmazható, ilyen betegségek:

 1. Onychomycosis (gombás körömfertőzés);
 2. A bőr és a nyálkahártyák kandidiózisa;
 3. Különböző bőrterületek epidermofitózisa;
 4. Trihofitia.

A terbinafin tabletta vagy krém formájában történő alkalmazása előtt feltétlenül konzultáljon szakemberrel.

Farmakológiai hatás

Az utasítás szerint a terbinafin képes a terápiás hatás sokféle gombás fertőzések, amelyek betegséget okoznak a haj, a köröm, a bőr, beleértve dermatophyte (T.rubrum, T.tonsurans, T.mentagrophytes, T.violaceum, T. verrucosum, Microsporum) és Candida élesztőgombák (például, Pityrosporum, Candida albicans) és a pityriasis versicolor kórokozók.

A terbinafin alkalmazása esetén az anyag szinte teljesen (99%) kötődik a vérproteinekhez, amelyek a hatóanyagot szervekbe és szövetekbe szállítják. Az étkezés nem befolyásolja a gyógyszer felszívódását és hatását. A terbinafin 45 percen belül felszívódik a beadott dózis felétől, és 4 óra és 30 perc után eléri a bőrt és a körmöket.

Tekintettel arra, hogy a terbinafin nagy affinitással rendelkezik a bőr, a haj és a szögek szerkezetével, a gyógyszer felhalmozódik benne, és gombaellenes hatást fejt ki. A gyógyszer összes szükséges koncentrációja lassabban felhalmozódik a körmökben.

Használati utasítások

A Terbinafine-t használók számára a használati utasítás azt jelzi, hogy a kezelés időtartama és az adagolási rend egyedileg van meghatározva, és függ a folyamat lokalizációjától és a betegség súlyosságától.

Átlagos adagolás tabletta felnőtteknek:

A szokásos adag: 250 mg naponta egyszer.

 • Gombás bőrfertőzések: a fertőzés interdigital, plantaris vagy "zokni" kezelésének időtartama 2-6 hét; a test más részeinek mikózisai: sötétkék - 2-4 hét, törzsek - 2-4 hét; a Candida nemzetség által okozott gombákkal - 2-4 hét; a fejbőr mycosisával a Microsporum nemzetség által okozott gombákkal - több mint 4 hétig.
 • Onychomycosis: a terápia időtartama átlagosan 6-12 hét. Ha a kéz és a láb ujjai és lábujjai (a lábfej hüvelykénti kivételével) hatással vannak, vagy ha a beteg fiatal, a kezelés időtartama kevesebb lehet, mint 12 hét. Ha a lábfej hüvelykénti fertőzése általában elég 3 hónapos kezelés.

Hogyan alkalmazzunk krémet vagy kenőcset külső használatra:

 • Az alkalmazás előtt meg kell szárítani és szárítani az érintett területet.
 • A krémet egyszer vagy kétszer naponta egy vékony rétegben az érintett és a környező bőrterületek és könnyedén dörzsölni. Mert érintő fertőzés intertrigo (a melleket, ujjak közötti terek között, a fenék, ágyék), testápolók alkalmazás helyén tudja fedezni a géz, különösen éjszaka. ajánlott a krém alkalmazását csövekbe kiterjedt gombás elváltozások a test 30 g
 • A kezelés átlagos időtartama: a törzs dermatomycosis, sötétkék - 1 hét 1 alkalommal naponta; dermatomycosis stop - 1 hét 1 alkalommal naponta; A bőr kandidiózisa - 1-2 hét 1 vagy 2 alkalommal naponta; többszínű lichen: 2 hét 1 vagy 2 alkalommal naponta.

A klinikai megnyilvánulások súlyosságának csökkenését általában a kezelés első napjaiban mutatják be. Rendszeres alkalmazás vagy a terápia idő előtti abbahagyása esetén fennáll a fertőzés megújulása. Ha a javulás 1-2 hetes kezelés után nem következik be, meg kell vizsgálni a diagnózist.

Megtalálták az esküdött ellenséges gombás körmöket! A körmöket 3 napon belül megtisztítják! Vedd el.

terbinafin

A leírás aktuális 2016/07/20

 • Latin név: terbinafin
 • ATX kód: D01BA02
 • Hatóanyag: A terbinafin (terbinafin)
 • Gyártó: Biosintez OJSC, VERTEKS, VIPS-MED cég, Biokom ZAO, Kanonfarma Production CJSC, Mediisorb (Oroszország); Belmedpreparaty RUE (Fehérorosz Köztársaság), Aurobindo Pharma (India)

struktúra

A kompozícióban Terbinafin tabletták hatóanyagot tartalmaz terbinafin-hidroklorid, valamint további komponensek: MCC, laktóz-monohidrát, burgonyakeményítő, talkum, impellóz, aeroszil, magnézium-sztearát.

Terbinafine krém tartalmazza az aktív összetevőt terbinafin-hidroklorid, valamint további komponensek: benzil-alkohol, sztearinsav, desztillált glicerin, vazelin, emulgeálószer, víz, trietanol-amin.

kenőcs aktív komponenst tartalmaz terbinafin-hidroklorid, valamint további komponensek: metil-parahidroxibenzoát, karbomer, vazelinolaj, poliszorbát, nátrium-hidroxid, propilénglikol, víz.

Terbinafin spray a készítményben a hatóanyagot tartalmazzák terbinafin-hidroklorid, valamint további komponensek: makrogol 400, víz, propilénglikol, etil-alkohol.

A kibocsátás formája

A gyógyszernek többféle formája van, amelyeket külsőleg használnak, valamint tabletták orális adagolásra:

 • Terbinafin tabletták 250 mg, a csomagolás lehet 7 vagy 10 tabletta, fehér tabletta vagy sárgásfehér, kockázattal és szemmel;
 • krém kültéri alkalmazásra 1%, fehér, homogén jellegzetes illatú;
 • kenőcs;
 • permet.

Farmakológiai hatás

A terbinafin egy fungicid, gombaellenes szer. Aktivitást mutat szinte mindenféle gomba számára, ami hatással lehet az emberi testre. Kis koncentrációban fungicid hatással rendelkezik a penészgomba, a dermatophyták, a dimorf gombák bizonyos fajaira. Az élesztőgombákon fungicid és fungisztatikus hatások is előfordulhatnak.

Terápiás hatását a gombás sejtek membránjának destruktív hatása és a szkvalén-epoxidáz (ez a gombás sejtmembrán normál működéséhez fontos enzim) specifikus gátlása okozza.

A terbinafin hatása alatt a termékeket felfüggesztik ergoszterol, amelynek hiánya miatt a szkvalénsejt növekszik a gombasejtekben. Ennek eredményeként az összes enzimrendszer inaktiválódik, és a sejt elpusztul.

Az aktív komponens nem befolyásolja a citokróm P450 rendszert, ezért nem befolyásolja a hormonok vagy egyéb gyógyszerek metabolizmusát.

Farmakokinetika és farmakodinamika

A hatóanyag orális adagolásával a hatóanyagnak az emésztőrendszerből való gyors felszívódása következik be. A részleges anyagcsere a májban jelentkezik, ennek következtében biológiai hasznosíthatósága 40% -ra csökken. A gyógyszerek biohasznosulása csak kis mértékben az élelmiszerek bevitele, így nincs szükség az adag módosítására.

A gyógyszer legmagasabb koncentrációját a vérben 2 órával a 250 mg-os tabletta beadása után figyeljük meg. A vérben lévő hatóanyag 99% -a kötődik a plazmafehérjékhez.

Ott oniho- és epidermotropnost drogot, azaz a legnagyobb mennyiségű (koncentráció az optimális terápiás hatás) felhalmozódik a haj, bőr, körmök, és a bőr alatti szövet.

A testben terbinafin-hidroklorid biotransformiruetsya a metabolitokban, amelyek nem mutatnak antifungális aktivitást. Legtöbbjük a vizelettel ürül. A felezési idő 17 óra.

A terbinafin nincs kumuláció a befogadáskor. Hatékonysága minden beteg esetében megegyezik, függetlenül az egyén korától. A kóros elváltozások jelenlétében a májban és a vesékben a gyógyszer biotranszformációja lelassulhat. Ennek következtében növekszik a biológiai folyadékokban való koncentrációja és nő a vérben a vérkeringés ideje.

A Terbinafine helyi alkalmazásakor a hatóanyag legfeljebb 5% -a kerül be a vérbe.

Használati utasítások

A terbinafin alkalmazására vonatkozó jelzések szerint a gyógyszerek minden formáját olyan betegségekben alkalmazzák, amelyeket provokáltak élesztő, penészes gomba, valamint dermatophytes.

A tabletta hatóanyaga olyan gombás eredetű betegségekben való alkalmazásra javasolt, amelyeket a nemzetség dermatophytái okoznak Trichophyton (T. Mentagrophytes, T. verrucosum, T. Violaceum, T. Rubrum, T. tonsurans) Microsporum canis, Epidermophyton floccosum, valamint a nemzetség gombáit Candida. A tablettákat a következő napon adják be: trihofitii, microsporia, onychomycosisban, sportoló, candidiasis.

A terbinafin tabletta általában szabályos és súlyos tüneteket ír elő. Ilyen módon kezelje a kezelést többszínű megfosztja tabletták hatástalanok.

Ami a krémet, kenőcsöt és spray-t illeti, és hogy ezeket a helyi jogorvoslatokat fel kell-e használni, szakembernek kell meghatároznia.

Rendszerint a tejszínt gombák okozta gombafertőzésekhez kell használni Candida, Microsporum canis, Trichophyton, Pityriasis, Epidermophyton floccosum.

Emellett a kenőcs és a krém a candidiasis, a bőrelváltozások, dermatophyták által kiváltott, többszínű lichen.

Ellenjavallatok

Az ilyen betegségekben és állapotokban lévő tabletták formájában alkalmazott gyógyszerek kontraindikált alkalmazása:

 • krónikus vagy aktív formában előforduló májbetegség;
 • krónikus veseelégtelenség (CC kevesebb, mint 50 ml / perc);
 • a páciens életkora legfeljebb három év, súlya pedig legfeljebb 20 kg;
 • laktóz intolerancia, laktáz hiánya, glukozogalaktóz felszívódás;
 • szoptatás;
 • nagy érzékenység a gyógyszerkészítmények összetevőire.

Óvatossági tabletták A terbinafint krónikus veseelégtelenségben szenvedőknek (50 ml / perc feletti glomeruláris szűréssel, Reberg-mintán), hematopoiesisre, alkoholizmus, endokrin betegségek, pikkelysömör, a végtagok, tumorok, szisztémás és bőr lupus erythematosus szűkületének szűkítése.

A terbinafin szedésének a máj és a vesék egyértelmű kontrollja legyen. A Terbinafine vagy Terbinafine Teva tablettát haladéktalanul fel kell függeszteni, ha a következő tünetek jelentkeznek:

 • hasi fájdalom;
 • hányinger;
 • az étvágy romlása;
 • sárgaság;
 • gyengeség;
 • a vizelet sötétedése;
 • könnyű széklet.

A helyi alkalmazásra szánt gyógyszerformák nem alkalmazhatók túlérzékenységgel és allergiával.

Ezeknek a gyógyszereknek a viszonylagos ellenjavallatai:

 • duzzanat;
 • alkoholizmus;
 • máj- és veseelégtelenség;
 • endokrin betegségek;
 • az erek lumenének szűkítése;
 • a hematopoézis megsértése;
 • a beteg kora legfeljebb 12 év.

Mellékhatások

Tabletta bevétele esetén a betegek a következő mellékhatásokat tapasztalhatják:

 • fájdalomérzet és gyengeség az epigasztrikus régióban;
 • az étvágy romlása;
 • epepangás;
 • ízes betegség;
 • allergiás reakciók;
 • hányinger;
 • hasmenés;
 • a vérlemezkék és neutrofilek szintjének csökkenése.

Helyi alkalmazásával a bőr felszívódása, égése és hyperemia fordulhat elő olyan helyeken, ahol a terméket alkalmazták. Ritka esetekben allergiás megnyilvánulások alakulhatnak ki.

A Terbinafine használatára vonatkozó utasítások (Módszer és adagolás)

Terbinafine tabletták, használati utasítás

A tabletták beadásának időtartamát az orvosnak kell elvégeznie, a betegség súlyossága miatt. A gyermekeknek étkezés után kell orvosolniuk, naponta egyszer kell elvégeznie. A gyógyszer egyszeri dózisának meghatározásakor figyelembe kell venni a gyermek testtömegét.

A 20 kg-nál kisebb súlyú gyermekek 62,5 mg hatóanyagot, 20-40 kg 125 mg súlyú gyermekeket, 40 kg-ot 250 mg

A felnőtt beteg 250 mg-os tablettát kap Terbinafine Teva vagy Terbinafine naponta egyszer vagy naponta kétszer 125 mg-ot.

A kezelés időtartama a betegségtől függ. a dermatomycosis a lábak vegye be a tablettát 2-6 hétig.

a candidiasis bőr, ótvar a végtagok, a törzs, a kopoltyúk kezelése 2-4 hétig tart.

a a fejbőr fertőzései a kezelés 4 hétig tart.

a onychomycosisban A betegség hatékony kezelése akkor lehetséges, ha a gyógyszert 6-12 héten át alkalmazzák. Néha, mivel a páciens körömnövekedése csökken, a kezelés hosszabb lehet. A hatást néhány hónappal a kezelés befejezése után kell megfigyelni.

Kenőcs Terbinafine, használati utasítás

Kenőcs vagy krém kerül az érintett területre naponta 1-2 alkalommal. A termék alkalmazása előtt óvatosan tisztítsa meg és szárítsa meg az érintett bőrt. Alkalmazza a terméket egy vékony rétegen az érintett területeken és a szomszédos területeken, és enyhén dörzsölje. Ha a páciens fertőzésének kialakulása során az intertrigo előfordulása következik be, az alapok felhasználása után ezek a helyek gézzel boríthatók. Ezt ajánlatos alkalmazni, ha kenőcsöt vagy krémet alkalmaznak egyik napról a másikra.

A kezelés időtartama a betegségtől függ. a candidiasis bőr, ótvar a végtagok, a törzs, a sötétkék, a gyógyszert 1-2 hétig kell alkalmazni.

A kezelésben többszínű megfosztja - 2 hét.

kezelés dermatomycosis a lábak 2-4 hétig tart.

a mycosis a körömlemezek a hatóanyagot 3-6 hónapig alkalmazzák.

A klinikai tünetek általában a gyógyszer alkalmazásának első napjai után csökkennek. Nem szabad elfelejteni, hogy a gyógyszer alkalmanként történő alkalmazásával vagy a terápia idő előtti megszűnésével a fertőzés újraindulhat. Feltéve, hogy a terbinafin kéthetes rendszeres alkalmazása után a betegség megnyilvánulása nem csökken, konzultáljon orvosával és tisztázza a diagnózist.

A spray-t kívülről használják, naponta 1-2 alkalommal használják.

túladagolás

Ha a terbinafin tabletta formájában túladagoltak, a beteg észrevehető kiütés, hányinger, fejfájás, hányás, szédülés, fájdalom az epigasztrikus régióban, gyakori vizelés. Fontos a gyomor mosása, a gyakorlat is aktív szén, tüneti kezelés.

Nincs bizonyíték a gyógyszer túladagolására külső szerek formájában. Amikor megjelenhetnek a hányinger, fejfájás, szédülés, fájdalom a gyomortáji véletlen lenyelése alapok formájában kenőcs vagy krém. Ebben az esetben tüneti kezelést végeznek, az aktivált szén befogadását mutatja.

kölcsönhatás

A Terbinafine alkalmazása esetén hatással lehet a rendszer metabolizmusában szenvedő gyógyszerek kijavítására citokróm P450. Ez így van tolbutamidot, ciklosporin, orális fogamzásgátlók.

Növeli a H2-gistaminoblokatorov koncentrációját a vérplazmában.

Lassítja a kiválasztódást rifampicin, viszont a rifampicin megduplázza clearance-ét.

Az orális fogamzásgátló szedő nőknél a menstruációs ciklus zavara lehetséges.

terfenadin gátolja izozim CYP2P6, ami akadályozza az anyagcserét a triciklusos antidepresszánsok, béta-blokkolók, szelektív szerotonin újrafelvétel inhibitorok, antiaritmiás gyógyszerek, monoamin-oxidáz inhibitorok, B típusú, antipszichotikus gyógyszerek.

A terbinafin hatása alatt a koffein clearance-e 21% -kal csökken, míg felezési ideje 31% -kal nő.

Az etanol vagy a hepatotoxikus hatású gyógyszerek együttadása esetén a gyógyszer májkárosodásának valószínűsége nő.

Eladási feltételek

A tablettákat receptre, külső eszközökre - vény nélkül kapják.

Tárolási feltételek

Tárolja a Terbinafint 25 foknál nem magasabb hőmérsékleten, gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen.

Lejárat dátuma

A terméket 2 évig tárolhatja.

Különleges utasítások

A kezelésben onychomycosisban hat hétig nem szükséges eltávolítani az érintett körömlemezeket.

Fontos megfontolni, hogy a gyógyszer alkalmanként történő alkalmazása és alkalmazásának idő előtti felmondása esetén előfordulhat a betegség visszaesése.

A terbinafinnel végzett kezelés időtartamát befolyásolhatják a páciens egyéb betegségei.

A pénzeszközök szisztémás használata a betegek számára onychomycosisban Csak a legtöbb köröm teljes lefutása esetén ajánlatos, ha van ilyen subungual hyperkeratosis, és a helyi kezelést követő hatás hiányában is.

Májbetegségben szenvedő személyek csökkenthetik a terbinafin clearance-ét.

A kezelés folyamán figyelemmel kell kísérni a máj transzaminázok aktivitását a vérben.

Lehetséges előfordulás májgyulladás és cholestasis három hónappal a kezelés megkezdése után, de ez csak ritka esetekben fordul elő. Ha a beteg májműködési rendellenességek jeleit mutatja, a gyógyszer törlésre kerül.

Óvatosan írja elő a gyógyszereket a szenvedő betegekről pikkelysömör, mivel a gyógyszer a betegség súlyosbodását okozhatja.

Az újbóli fertőzés megelőzése érdekében gondosan be kell tartani a személyi higiéniai szabályokat a kezelés során. Miután a kezelés befejeződött, és a folyamatban (két héttel a kezelés megkezdése után), szükség van a zokni, harisnya, cipő elleni gombaellenes kezelésre.

Az irritáció krémet vagy kenőcsöt Terbinafine okozhat, ezért ne engedje, hogy ezek az anyagok jöjjenek a szemébe. Ha a termék szembe került, azonnal tiszta vízzel öblítse le. Ha az irritációs tünetek nem szűnnek meg, forduljon orvoshoz.

Allergiás reakciók esetén a gyógyszert törlik.

analógok

A terbinafin analógok külső használatra gyógyszerek Termikon, Lamizil Uno, Terbinoks, Terbizil, Mikonorm, Lamitel, Terbinafin-FIP és mások.

gyerekek

A 3 év alatti gyermekek számára, akiknek a súlya 20 kg-nál kisebb, a tablettákban lévő gyógyszert nem írják elő. Tabletták használata esetén szigorúan be kell tartani az adagot.

A gyógyszerek helyi formái gyermekek kezelésére használhatók 12 év után.

Terhesség és laktáció

A vizsgálat során nem találták a hatóanyag teratogén tulajdonságait. A terbinafint terhesség alatt is használhatja, ha a tervezett előny meghaladja a magzat valószínű kockázatát. Mivel a hatóanyag kiválasztódik a tejből, a kezelés időtartama alatt a szoptatást le kell állítani.

Terbinafine vélemények

Mind a Terbinafine tablettákkal kapcsolatos véleménye, mind a krémekről és a kenőcsökről a legtöbb esetben pozitív. A betegek írják le a Terbinafine, Terbinafine Teva tabletta bevételét követő gyors hatásról. Segítségükkel megszabadultak a gombafertőzésektől, hogy helyreállítsák a köröm szerkezetét.

Azok, akik használják a kenőcs terbinafin, véleményezhetik és pozitív, megjegyezve, hogy olyan olcsó, de ugyanakkor lehetővé teszi, hogy egy pár hétig teljesen gyógyítani gombás betegségek, megszabadulni a pelenka kiütés. A mellékhatások azonban nagyon ritkák.

Ár Terbinafina, hol vásárolni

ár Terbinafin tabletták - 210 rubel 10 db-ra. tabletta Terbinafine Teva akkor lehet vásárolni átlagosan 130 rubel. (7 darabos csomagolás). ár krém Terbinafine átlagosan 80 rubel. a yup számára. 15 g Ár spray Terbinafine - 300 rubelből. 30 ml-re.

ár kenőcsök Terbinafine UAH. (Ukrajna) - 100 UAH. Vásárolhat egy terméket Dnepropetrovskban és más városokban megrendeléssel.

Terbinafin, tabletták

A gyógyszert gyógyászati ​​kenőcs formájában is előállítják.

analógok

Az átlagár online *: 162 p.

(az árak jelentősen eltérnek a különböző gyártóktól)

Használati utasítások

Tabletták Terbinafin fehér, domború, kapszula alakú. Az egyik oldalon egy osztószalag van, mindkét oldalán egy "T" betű van.

250 mg terbinafin egy tablettája 281,3 mg terbinafin-hidrokloridot tartalmaz. Ez egy hatóanyag, amelyet minden analógnál használnak.

A gyógyszert szilárd formában adják el, 7 vagy 10 darabban csomagolva. A tabletták részletes útmutatókkal vannak ellátva. A gyógyszert a vényköteles gyógyszertárakból szabadítják fel.

Farmakológiai hatás

 • A terbinafin egy gombás betegségek kezelésére szánt gyógyszer. Tevékenysége minden ismert gombaellenes hatóanyagnak, amely befolyásolja az emberi testet. A terápiás hatás a gombás sejt sejtmembránjára irányuló destruktív hatás. A gyógyszer tulajdonsága, hogy lelassítja a szkvalén-oxidáz enzimatikus reakciójának folyamatát, ami zavarja a sejtmembrán normális működését.
 • A terbinafin segít megállítani az ergoszterin termelését. Hiánya a szkvalén szkvalén sejt növekedéséhez vezet, ami az összes enzimrendszer aktivitásának csökkenéséhez vezet. Ez a sejtvesztés oka.
 • A gyógyszer gyorsan felszívódik a gasztrointesztinális traktusból, és részben metabolizálódik a májban.
 • A legmagasabb koncentráció a vérben 250 mg hatóanyag felvételét követően 2 órával telik el.
 • A gyógyszer fokozatosan felhalmozódik olyan koncentrációban, amely terápiás hatást fejt ki, és a legtöbbet a bőrön, a hajon, a körmökön és a bőr alatti szöveteken találja.
 • A hatóanyagot metabolitokká alakítják át, amelyek nem mutatnak gombaellenes hatást, és a szervezetből kiválasztódnak a húgyúti rendszeren keresztül.
 • A terbinafin farmakológiai hatása nem változik ismételt alkalmazás esetén.
 • Ha a hatóanyag máj- vagy vese-biotranszformációjának működésében bekövetkező kóros elváltozások lelassulhatnak. Ez a hatóanyag hosszabb vérkeringését eredményezi és a plazmában való koncentrációjának növekedését eredményezi.

Használati utasítások

A terbinafinot a gombák által okozott betegségekre írják fel:

 • dermatophytes;
 • penész;
 • élesztőt.

Az ilyen betegségek súlyos és elterjedt tüneteire:

 • candidiasis;
 • mikrosporiya;
 • onychomycosisban;
 • trihofitia;
 • sportoló.

Terbinafine tablettákat írnak fel, ha a Trichophyton nemzetség kórokozói azonosulnak:

 • Epidermophytonfloccosum,
 • Microsporumcanis,
 • Candida albicans nemhez tartozó gombák.

Megjegyzés: hatástalan a többszínű betegségeknél.

Az alkalmazás módja

A gyógyszer az orvos által előírt, étkezés után belőlük készült. A felnőttek 250 mg-ot írnak naponta egyszer. Idős betegek esetében a dózist ugyanúgy kell előírni, korrekció nélkül. Krónikus veseelégtelenségben szenvedő betegeknél naponta egyszer 125 mg-ot kell alkalmazni.

A 3 évesnél idősebb gyermekek testtömeg szerint kapják a dózist. 20-40 kg - 125 mg naponta egyszer. Ha a gyermek súlya több mint 40 kg - 250 mg naponta egyszer.

A kezelés időtartama függ a betegség jelzéseitől és súlyosságától. 2 és 12 hét között lehet, az érintett területtől függően, az orvos által meghatározott.

A gyomorfekély vagy bőrelváltozások esetén a test más részein a kezelés időtartama 2-4 hét, ha a fejbőr 4 héten át érinti. Kivételt képez a Microsporum canis gomba, 4-6 hétig kell kezelni.

A vereséggel köröm a nagy lábujj, általában 3 hónapos kezelést igényel, így az érintett köröm nő és visszanyeri megjelenését. Ez a leghatékonyabb megoldás.

Ha bármilyen okból a 3 hónapos tanfolyam nem felel meg a betegnek, akkor vannak olyan rendszerek impulzus terápia:

 1. Napi 500 mg 7 napig, majd 3 hét szünet és egy új tanfolyam. Csak 4 tanfolyamot.
 2. Napi 250 mg egy hónapra, egy hónapos szünetre, majd egy másik beviteli hónapra, valamint 250 mg-ra.

túladagolás

Ha a gyógyszer túladagolása megjelenik:

 • bélrendellenesség
 • hasi fájdalom
 • szédülés.

A kezelés tüneti. Gyomrát megtisztítson, aktiváljon egy aktív szenet 10 kg tömegű 1 tabletta számításánál és tüneti kezelést végezzen. A szén helyett korszerűbb enteroszorbenseket lehet használni.

Ellenjavallatok

A gyógyszert nem írják elő a terhesség, a laktáció, a patológiás változások a felső és alsó végtagok edényeiben.

A 2 év alatti gyermekek esetében a gyógyszer ellenjavallt, az idősebb gyermekeknél a kezelést a kezelőorvos írja elő, és a kórházban végzik el, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjék a test állapotát.

A hatóanyag nem alkalmazható súlyos májelégtelenség és bármilyen típusú daganat jelenlétére. Nem fogadható el az anyagcsere-folyamatokkal kapcsolatos jogsértések miatt.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

A hatóanyag kölcsönhatásba léphet az orális fogamzásgátlókkal. A kezelés alatt álló betegek néha szabálytalanok a menstruációs ciklus rendszerességében.

Különleges utasítások

Az öngyógyítás nem megengedett.

A terbinafin rendellenes alkalmazása a betegség súlyosbodásához vezet. Ugyanezen okból a kezelést nem lehet idő előtt befejezni, terápiás hatás kezdetével.

Ha a gombás betegség kezelésétől számított 2 héten belül nem tapasztalható javulás, forduljon orvosához. Meg kell ismételni többször azon kórokozót és a hatóanyagot, amelyre érzékeny.

További óvintézkedések

A terbinafin kezelésénél a harisnyát el kell távolítani, és új tiszta zoknit kell viselni a kezelés alatt és után. A cipőket különleges készítményekkel kezelik, vagy cipő elleni gombaellenes szárítót használnak. Ha lehetséges, a helyreállítás után a cipőket ki kell cserélni.

A cipőt minden második héten és a kezelés végén kezelik.

A hatóanyag mellékhatása a szervezetre

 1. A kezelés alatt szükség van a máj megfigyelésére, amely elemzi a "máj" transzaminázok aktivitását a vérszérumban. Ritkán a betegek 3 hónap elteltével a betegeknél diagnosztizálják a kolesztiázist és a hepatitist. A májműködési zavar általában gyengeséget, émelygést, csökkent étvágyat, fájdalmat okoz a jobb oldalon, a bőr sárgaságát és a szemfehérjét. A sör színét sötétebbé válik, a széklet elszíneződik. A gyógyszer ebben az esetben törlődik. Az ilyen mellékhatás elkerülése érdekében olyan gyógyszert kell alkalmazni, amely elősegíti a májsejtek helyreállítását.
 2. Az alkoholfogyasztás során a készítmény hepatoxikus hatásának fokozása és a máj gyógyvesztése fejlődik ki.
 3. Tabletták A terbinafint nem szabad pszoriázisos betegeknek szedni, mert hozzájárul a betegség súlyosbodásához.
 4. A betegek 10% -ában sérül az emésztőrendszer. Az étel ízének eltűnése eltűnik, gyomor túlcsordulás érzése jelenhet meg.
 5. Az allergiás reakciók ugyanolyan gyakorisággal fordulnak elő. Lehet a bőrkiütés, csalánkiütés vagy egyéb allergia.
 6. A gyógyszer beadása során a vázizomrendszeri betegségek szenvedhetnek. Néha a betegek panaszkodnak az izmok fájdalmáról.
 7. A gyógyszer központi és perifériás idegrendszeri betegségekben szenvedhet. Fejfájás, depresszió, szorongás jelentkezhet. A kezelés alatt a betegek általános rossz közérzetben, gyengeségben szenvednek.

más

A gyógyszertárak a recept szerint felszabadulnak. Tartsa a kábítószert hűvös, száraz helyen, 20 Celsius fokot meg nem haladó hőmérsékleten, gyermekek számára megközelíthetetlen helyen. Felhasználhatósági időtartam 3 év. A gyógyszer lejárati ideje tilos.

Vélemények

[su_quote cite = "Maniy, Kiev"] Kiváló előkészítés, amely segít a gombafertőzések kezelésében nemcsak az embereknek, hanem az állatoknak is. Szerette a kényelmes csomagolást, amelyet heti bevitelre terveztek, és a kezelés hatásának gyors megjelenését és napi egyszeri bevitelét. A kezelés után a körmök egészségesek lettek. Minden hét folyamán megváltozott az ízérzés, ami egy hónappal a gyógyszer abbahagyását követően tért vissza. [/ su_quote]

[su_quote cite = "Szerelem, Ryazan"] A gyógyszer tökéletesen segít a szög gombájával. Ennek hatása nem rosszabb, mint a drága analógoké. A Terbinafine-Teva, bár egy olcsó gyógyszer, nem alacsonyabb a hatékonyságnál a drága analógoknál. Mivel a gyógyszer bevétele során a kezelés során nem jelentkeztek mellékhatások, a felhasználó elégedett volt a hatással. Gyönyörű rózsaszín köröm volt. [/ su_quote]

[Su_quote cite = »Protein C, Samara"] Olcsó terbinafin tabletta kiváló segítség köröm gomba, és a terápiás hatás a gyógyszer nem rosszabb, mint a drága társaik. Úgy kezelt gomba nagylábujj 6 hónapig, és elérte helyreállítási köröm szerkezetét. [/ su_quote]

Hagyja visszajelzését a megjegyzésekben!

* - Az értékesítés során az eladók átlagértéke nem nyilvános ajánlat

39 megjegyzés

Nyolc körmöt találtak.
5 hónappal a Terbinafint egy naponta egy tabletta és egy hónapban egy másik tabletta tabletta mellett ivott. Az egészséges köröm növekedni kezdett, és 4 hónap után minden köröm egészséges volt.
Összesen, fél évig a Terbinafine-ot, és a kezelés kezdetétől számított 10. hónapban minden köröm egészséges volt.

Csak tegnap kezdődött a kezelés, a lábakon minden szög elpusztult, és egy köröm a karon, a gomba régi, körülbelül 20. Megpróbálom tájékoztatni Önt arról, hogy miképpen jár a kezelés: az orvos naponta három hónapig a Terbinafine-t választotta, amíg ez így van. Plus csepp Nitrofungin, és kenőcs a lábak Terbinafine.

Írja le, hogyan mozog a kezelés. És akkor 20 évig van egy gomba, és az orvosok kezelték magukat, de a teljes gyógyulás nem történt meg. Most minden elhagyatott, és igazán meg akarom gyógyítani.

59 vagyok most! A gomba (a lábán és a lábai körmein) a CA-ból (1976-1978) történt. 2014-ben, júniusban kezdődött a kezelés, 1 tabletta hat hónapig. Gyógyítható. Az Új - 2015-ös lábbal tiszta lábbal és körmökkel.

Kezdek elkezdeni a mai napot, egy körmömet a lábamon, a hüvelykujjamon, majd megírom, hogyan ment a kezelés.

Hogy vagy? Segített a kezelés?

Írj nekem és válaszolj
Egy hete kezdődött a kezelés

Nem használhatják a medencét, de ez a fertőzés podhvatila.Neznayu, mint az azonos kezeletlen, ekzoderil nem segített, 4 fiola már töltött gomba nem fut, és egy lábujj lenyűgözött az Inter, de a sok tipp, hogy megadja a hatás a nagy kérdés

Lehetségesek ilyen lehetőségek - ritka formája van, amely ellen a gyógyszer hatástalan. Nagyon alacsony a valószínűsége, de ez lehetséges.

Vagy a kezelést nem az utasításnak megfelelően hajtották végre, ha egy-két napot elszalaszt, akkor az összes kezelés hibás.

Nos, végül a gyógyszertárak hamisítványai nem ritkaak, szövetségi gyógyszertárat választanak, esély van egy hamisítványra.

Próbáljon gombaölő lakkot. Felvehet egy tabletta, meg kell venni a terbinafin 250 mg naponta egyszer 6-12 hét, és csináld jobban felügyelete alatt egy orvos, hogy tudta pontosan meghatározni a kezelés időtartama és írt egy receptet. Majdnem minden gombaellenes tablettát rendelnek.

"Pillenceket adhat"
- már egy bolond tudja, hogy tabletták nélkül minden exoderile-e pénz a szél, vagy inkább a zsebében...

Terbinafine tabletták onychomycosis kezelésére

Terbinafine tabletta gombából

Az onychomycosis komoly és kellemetlen betegsége közismertesebben gombás körömkárosodás. A különböző életkorú és társadalmi státusú emberek ezzel a kellemetlen problémával szembesülhetnek. A kéz- vagy lábfej lapjai megakadályozzák a szokásos életmód vezetését, a személyes kapcsolatok kiépítését.

A kórokozó típusától függően az "ártalmatlan" betegség komplikációkat okozhat a belső szervekben, és szisztémás kezelést igényel. Az egyik hatékony megoldás a terbinafin tabletták a gomba ellen, amely könnyen adagolható és hatókörű.

Terápiás hatás

Terbinafine tabletta a körömgomból

Terbinafine tabletták a gomba - egy új generációs gyógyszer, amely multifunkcionális. Segít a patogén gombák elpusztításában, a fertőzött köröm körüli bőrön, és eltávolítja a kellemetlen tüneteket. Ezért alapjául szolgálhat az onychomycosis bármilyen szakaszának kezelésére. Az ilyen hatékonyságot a modern szintetikus vegyület terbinafin hidroklorid alkalmazása révén valósították meg.

Az gombaellenes komponenst számos komplex kísérletből nyertük, és kimutatták az egész aktív kolóniák növekedésének megállítását. A működés elve alapul képességét terbinafin-hidroklorid, hogy behatoljon a közepén a gomba sejtek és blokkolja a termelés működéséhez fontos, sztearin. Ez megzavarja a mikroorganizmus normális életét, ami gyors halálhoz vezet.

A körömlemezen felhalmozódott terbinafin-hidroklorid különleges tulajdonsága ideális összetevőt jelentett az onokomikózis kezelésére. Gyorsan felszívódik a belekben, vérrel a mycosis kolóniák koncentrációs helyére. A stratum corneum terbinafinnel végzett kezelésének folytatása után elegendő mennyiségű hatóanyag marad. Ez segít elkerülni a visszaesést és teljesen kijavítani a betegséget.

A gyógyszer farmakológiai hatása

Terbinafine tabletta gombából

Ez a különleges terápiás hatás lehetővé tette a farmakológusok számára, hogy kiváló "fegyvert" hozzanak létre a sokféle gomba elleni küzdelemben:

Ezek a leggyakoribb kórokozói, amelyek nemcsak onychomycosisot, hanem súlyosabb gyulladást okoznak. Sokan közülük már megüt a körömlemez, okolonogtevogo görgő és provokál repedések a ujjak közötti térben.

Szövődmény fertőzött lehet bőr a láb, ami kellemetlen szag, fájdalmas bőrkeményedések és a rossz közérzet járás közben. Fungicid és fungisztatikus terbinafin tabletta gomba segít a betegeknek belülről elpusztítani a problémát, és helyreállítani az egészséget a körmök.

Használati utasítások

Onychomycosis - körömgomba

Az onokomikózis kezelése türelmet igényel a betegektől, és több hónapig is tarthat helyi krémeket és kenőcsöket. Látható, hogy a Terbinafine-t a gomba elleni tablettákban lerövidítik. Mérsékelt koncentrációja néhány óra múlva megfigyelhető a vérben. Ez segít enyhíteni az égést és a viszketést a peroralis hornyokban, hogy folytassa a sima és szép körmök növekedését.

Az onychomycosis minden megnyilvánulásán túl a terbinafint tablettákban gyakran javasolt komplex kezelés:

 • a candidiasis minden formája a bőrön, inguinális hajtások;
 • különböző típusú gombás gyulladás;
 • a gyűrűhéj elhanyagolt formája;
 • a bőr és az arc mycosis;
 • zsigeri dermatomycosis a belső szervek komplikációjával;
 • sportoló;
 • trihofitii.

A készítmény összetétele és csomagolása

Terbinafine Teva a gombából

A terbinafin tabletták formulációjában az azonos nevű gombaellenes vegyület mellett a cellulóz és a keményítő is szerepel. A gyakorlatilag természetes összetevők nem befolyásolják a terbinafin-hidroklorid tulajdonságait, és nem okoznak mellékhatásokat.

A gyógyszert kis tálcák formájában kínálják, középen elválasztóval. 7 vagy 10 darab fényes buborékfóliába csomagolják.

Ez segít kiválasztani az onychomycosis kezeléséhez szükséges mennyiséget bármelyik tanfolyamon. Ezenkívül a tablettákat egy karton dobozban csomagolják, részletes utasításokkal.

Adagolási szabályok

Az antifungális hatóanyagot különböző korú és felnőtt betegeknél alkalmazzák. Mindenesetre az adagolás orvos általi kiszámítása önállóan történik a betegség súlya és összetettsége alapján. Tabletták A gombából származó Terbinafint mindig étkezés után készítik, vízzel jól lemossák.

Az onokomikózisos betegeknél általában a következő adagot alkalmazzák:

 • kisgyermekek - naponta legfeljebb 125 mg hatóanyag (az adagot 2 kis dózisra osztják);
 • serdülők és gyengített immunitású emberek - napi 125-250 mg;
 • felnőttek - kb. 250 mg egyszeri adagban naponta egyszer.

Az onokomikózis kezelésében nagy jelentőséggel bír a körmök állapota. Ez befolyásolja a terápia időtartamát. Enyhe formában 2-3 hét alatt korlátozhatja a rövid távú bevitelt. Súlyos sérülést okozhat a körmökben, amelyek a delaminációval és deformációval járnak, legalább 3 hónapos időtartamú terápiára lehet szükség. Megszakítani nem lehet a gombafertőzés megismétlődésének megakadályozása.

Túladagolás jelei

A terbinafin tabletta hatásos antimikotikum, amelyet szigorúan dózisban és a dermatológus receptje szerint kell szedni. Ha a tabletták számát tévesen haladják meg, a beteg észreveheti:

 • fájdalom a gyomorban vagy a belekben;
 • emésztési rendellenesség;
 • gyengeség és szédülés.

Ebben az esetben alaposan mossuk le a gyomrot és vegyen be minden adszorbens gyógyszert: az aktív szén vagy az Enterosgel.

Terbinafine tabletták mellékhatásai

A gyógyszer alkalmazása előtt feltétlenül konzultáljon orvosával

A tabletták terbinafinnel történő adagolása számos mellékhatást is kiválthat, különösen egy gyengített szervezet számára.

A betegeknek figyelmet kell fordítaniuk az ilyen tünetekre:

 • hányás vagy tartós hányinger;
 • gyengeség és álmosság;
 • atípusos az onokomikózisban bőrkiütés a bőrön;
 • étvágytalanság, súlyos gyomorpanasz;
 • fájdalom az ízületekben.

Ellenjavallatok a kezeléshez

A terbinafin összetett formulája negatívan befolyásolhatja egyes emberek testét. Ezért az utasítás meglehetősen nagyszámú ellenjavallatot tartalmaz:

 • a máj esetleges megsértése, hepatitis;
 • a terbinafin-hidroklorid lehetséges allergiája;
 • a páciens terhessége, szoptatás;
 • Érrendszeri patológiás, vénás vagy trombózis;
 • a beteg kora legfeljebb 3 évig;
 • a vesék vagy csatornák krónikus gyulladása;
 • onkológia bármely szakaszában.

Terbinafin tabletta analógok

Terbinafin analóg - Fungoterbine

Számos hasonló gombaellenes szer van, amelyek hasonló vagy eltérő terbinafin szerkezettel rendelkeznek:

Az orvosok figyelmeztetnek! Shokipyyuschaya ctatictika - yctanovleno chto bolee 74% zabolevany kozhi - ppiznak zapazheniya papazitami (Ackapida, Giardia, Tokcokapa). A klisék előidézhetik a biopsziás űrbeli konfliktusokat, az első pedig hatással lesz az immunrendszerünkre, melynek meg kell küzdenie a különböző betegségek előfordulási gyakoriságát. A Parazitológiai Intézet vezetője eldöntötte, milyen gyorsan megszabadulni tőlük és kitisztítani a bőrét, ami bizonyíthatóan docilis. Bővebben.

A terbinafin tabletta az onychomycosis kezelésének egyik legnépszerűbb gyógyszere, de annak használatát orvosával kell megegyezni. Ez segít a lehetséges mellékreakciók csökkentésében és a gomba megszabadulásának esélyeinek növelésében.