A terbinafin - használati utasítást, analógok, értékelés és készítmény (krém vagy kenőcs 1%, a tabletták 125 mg-os és 250 mg-os, spray) gyógyszerek gombás bőr és a körmök a felnőtt, a gyerek és a terhesség alatt. struktúra

Ebben a cikkben olvashatod a kábítószer használatára vonatkozó utasításokat terbinafin. Vannak a látogatók a site - a fogyasztók ezt a gyógyszert, valamint a szakértők orvosok véleményét a terbinafin használata a gyakorlatban. Nagy érdeklődés az, hogy aktívan vegyék fel a gyógyszerre vonatkozó visszajelzéseiket: a gyógyszer segített vagy nem segít abban, hogy megszabaduljon a betegségtől, amelyet komplikációk és mellékhatások észleltek, és amelyeket a gyártó nem jelöl meg a jegyzetben. A terbinafin analógjai meglévő szerkezeti analógok jelenlétében. Alkalmazás bőr- és körömgumik kezelésére felnőtteknél, gyermekeknél, valamint terhesség és laktáció idején. A készítmény összetétele.

terbinafin - Ez jelenti allilamin amely széles spektruma ellen okozó gombák betegségek, a bőr, a haj és a körmök, beleértve dermatophytes. Alacsony koncentrációban van egy gombaölő hatással dermatophytes Trychophyton spp. (T. rubrum, T. mentagrophytes, T. verrucosum, T. tonsurans, T. violaceum), Microsporum canis, Epidermophyton floccosum, gombák (például Aspergillus, Cladosporium, Scopulariopsis brevicaulis), élesztők, elsősorban a Candida albicans. Alacsony koncentrációban a terbinafin fungicid aktivitással dermatofiták, penészgombák és egyes dimorf gombák. Az élesztőgombákra jellemző aktivitás a fajtájuktól függően fungicid vagy fungisztatikus lehet.

A terbinafin specifikusan gátolja a korai szakaszban bioszintézisének szterinek a gomba sejt. Ez ergoszterinhiányhoz és a szkvalén intracelluláris felhalmozódásához vezet, ami a gombatest halálát okozza. A terbinafin hatása a szkvalén epoxidáz enzim gátlása a gomba sejtmembránjában. Ez az enzim nem tartozik a citokróm P450 rendszerbe. A terbinafin nem befolyásolja a hormonok vagy egyéb gyógyszerek metabolizmusát.

Amikor a terbinafinot a bőrön belül szedik, a haj és a körmök a hatóanyag koncentrációját hozzák létre, amely fungicid hatású.

Amikor az orális beadás nem hatásos a kezelés a pityriasis versicolor, által okozott Pityrosporum ovale, Pityrosporum orbiculare (Malassezia furfur).

struktúra

Terbinafin hidroklorid + segédanyagok.

farmakokinetikája

Az élelmiszerrel való egyidejű bevitel esetén az adag módosítása nem szükséges. A terbinafin gyorsan behatol a bőrbe és felhalmozódik a faggyúmirigyekben. Magas koncentrációban vannak a szőrtüszők és a haj után néhány héttel a kezelés áthatol a körömlemez. Felhalmozódik a bőr szarurétegében (az a koncentráció növekedett 10-szeres 2. napon a bevétel után 250 mg, 70-szer - 12 nap) és a körmök (diffúziós sebesség meghaladja a köröm növekedési üteme) koncentrációkban fejtenek ki fungicid hatást. A terbinafin metabolizálódik a májban inaktív metabolitok képződésével. Írja elsősorban vesék (70%), mint metabolitok, valamint a bőrön keresztül. Nincs bizonyíték arra, hogy a hatóanyag a szervezetben halmozódik fel. Az anyatejbe kiválasztódik. Nem volt változás a egyensúlyi koncentrációja terbinafin a plazmában korától függ, de károsodott vese- vagy májműködési lassú lehet kiválasztás sebessége, a gyógyszer, amely magasabb koncentrációt eredményez a terbinafin vér.

A helyi alkalmazással a felszívódás - 5%, jelentéktelen szisztémás hatással bír.

bizonyság

 • a bőr és a köröm gombás betegségei (onychomycosis), a Trychophyton spp. (T. rubrum, T. mentagrophytes, T. verrucosum, T. tonsurans, T. violacium), Microsporum spp. (M. canis, M. gypseum) és Epidermophyton floccosum;
 • a fejbőr mycoses (trichophytosis, microsporia);
 • súlyos, gyakori dermatomycosis a törzs és a végtagok sima bőrén, amelyek szisztémás kezelést igényelnek;
 • pityriasis versicolor (pityriasis versicolor), által okozott Pityrosporum orbiculare (más néven Malassezia furfur).
 • candidiasis bőr és nyálkahártyák.

A kibocsátás formái

Krém külső használatra 1% (néha tévesen nevű kenőcs vagy gél).

125 mg és 250 mg tabletta.

Spray külső használatra 1% (Fungoterbine márkanév alatt).

Használati útmutató és használatuk

Belül étkezés után. A szokásos adag: 250 mg naponta egyszer.

3 évesnél idősebb gyermekek

A testtömeg 20-40 kg, 125 mg naponta egyszer.

A testtömege meghaladja a 40 kg-ot, napi 250 mg-ot.

A kezelés időtartamát és az adagolási rendet egyedileg határozzák meg, és függenek a folyamat lokalizációjától és a betegség súlyosságától.

Onychomycosis: a terápia időtartama átlagosan 6-12 hét. Ha a kéz és a láb ujjai és lábujjai (a lábfej hüvelykénti kivételével) hatással vannak, vagy ha a beteg fiatal, a kezelés időtartama kevesebb lehet, mint 12 hét. Ha a lábfej hüvelykénti fertőzése általában elég 3 hónapos kezelés.

Egyes olyan betegeknél, akiknek csökkentett a körömnövekedése, hosszabb kezelésre lehet szükség.

Gombás bőrfertőzések: a fertőzés interdigital, plantaris vagy "zokni" kezelésének időtartama 2-6 hét; a test más részeinek mikózisai: sötétkék - 2-4 hét, törzsek - 2-4 hét; a Candida nemzetség által okozott gombákkal - 2-4 hét; a fejbőr mycosisával a Microsporum nemzetség által okozott gombákkal - több mint 4 hétig.

A fejbőr mycosis kezelésének időtartama körülbelül 4 hét, Microsporum canis fertőzésével - hosszabb ideig tarthat.

Az idősebb betegek ugyanúgy írják elő a hatóanyagot, mint a felnőtteknél.

Májelégtelenségben vagy veseelégtelenségben szenvedő betegek - 125 mg naponta egyszer.

Felnőttek és 12 éves korú gyermekek

A krém alkalmazása előtt meg kell tisztítani és kiszáradni az érintett területeket. A krémet egyszer vagy kétszer naponta egy vékony rétegben az érintett és a környező bőrterületek és könnyedén dörzsölni. Mert érintő fertőzés intertrigo (a melleket, ujjak közötti terek között, a fenék, ágyék), testápolók alkalmazás helyén tudja fedezni a géz, különösen éjszaka. ajánlott a krém alkalmazását csövekbe kiterjedt gombás elváltozások a test 30 g

A kezelés átlagos időtartama: a törzs dermatomycosis, sötétkék - 1 hét 1 alkalommal naponta; dermatomycosis stop - 1 hét 1 alkalommal naponta; A bőr kandidiózisa - 1-2 hét 1 vagy 2 alkalommal naponta; többszínű lichen: 2 hét 1 vagy 2 alkalommal naponta.

A klinikai tünetek súlyosságának csökkentése általában a kezelés első napjaiban jelentkezik. Szabálytalan kezelés vagy korai felmondás esetén fennáll a fertőzés megújulása. Abban az esetben, ha egy vagy két hetet követő kezelés nem mutat javulás jeleit, a diagnózist ellenőrizni kell.

Az idős emberek adagolási rendje nem tér el a fentiektől.

A készítmény alkalmazása 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél nem ajánlott.

Mellékhatás

 • a gyomor túlcsordulásának érzése;
 • csökkent étvágy;
 • diszpepszia;
 • hányinger;
 • hasmenés;
 • neutropenia, agranulocytosis, thrombocytopenia, pancytopenia;
 • anafilaktoid reakciók (beleértve az angioödémát);
 • fejfájás;
 • ízes betegség;
 • bőrreakciók (beleértve a kiütést, csalánkiütést);
 • Stevens-Johnson szindróma;
 • toxikus epidermális necrolysis;
 • pikkelysömör-szerű kiütés;
 • a meglévő pikkelysömör súlyosbodása;
 • alopecia;
 • ízületi fájdalom;
 • izomfájdalom;
 • fáradtság;
 • bőr lupus erythematosus, SLE vagy súlyosbodása.

Ellenjavallatok

 • krónikus vagy aktív májbetegség;
 • krónikus veseelégtelenség (CC kevesebb mint 50 ml / perc);
 • a gyermekek kora (legfeljebb 3 évig) és testtömege legfeljebb 20 kg (ebből a tablettából) és legfeljebb 12 évig tejszínre;
 • laktációs időszak;
 • a laktáz hiánya, a laktóz intolerancia, a glükózogalaktóz malabszorpció;
 • a terbinafinra vagy a készítmény egyéb összetevőire gyakorolt ​​túlérzékenység.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Mivel terbinafin terhességre vonatkozó terápiás vizsgálatokat nem végeztek terhes nőkön, a terhesség terhesség alatt nem szabad felírni.

A terbinafin kiválasztódik az anyatejbe, ezért a cél a szoptatás időszakában ellenjavallt.

Gyermekekben való alkalmazás

Ellenjavallt 3 éves kor alatti gyermekek számára, legfeljebb 20 kg testtömegű tabletták és 12 éves gyermekek számára krém esetén.

Különleges utasítások

A kezelés szabálytalan alkalmazása vagy korai befejezése növeli a visszaesés kockázatát.

A terápia időtartamát olyan tényezők befolyásolhatják, mint az egyidejűleg előforduló betegségek jelenléte, az onokomikózis állapotát a kezelés kezdetén.

Ha a bőrfertőzés 2 hetes kezelése után nincs javulás, meg kell ismételni a kórokozót és annak a gyógyszerrel szembeni érzékenységét.

A szisztémás alkalmazás onychomycosisban csak akkor indokolt, ha a teljes megsemmisítése a legtöbb köröm, jelenléte hangsúlyos köröm alatti hyperkeratosis, eredménytelenség előtt a helyi kezelés.

A kezelés onychomycosis klinikai válasz, laboratóriumi vizsgálattal megerősített, általában akkor fordul elő több hónap után mikológiai gyógyulás és a kezelés abbahagyása Természetesen, mivel a sebesség újulat az egészséges köröm.

A körömlemezek eltávolítása a kefék onychomycosisának kezelésére 3 héten keresztül és a lábak onychomycosisára 6 hétig nem szükséges.

Májbetegség jelenlétében a terbinafin clearance-e csökkenthető. A kezelés alatt a "máj" transzaminázok aktivitását monitorozni kell a vérszérumban.

Ritkán 3 hónapos kezelés után kolesztaza és hepatitis is előfordul. Amikor májműködési zavar (gyengeség, tartós hányinger, étvágytalanság, túlzott hasi fájdalom, sárgaság, sötét vizelet vagy széklet elszíneződött) kezelést abba kell hagyni.

A terbinafin és a pszoriázisos betegek beadása óvatosságot igényel. Nagyon ritka esetekben a terbinafin a psoriasis súlyosbodását idézheti elő.

A terbinafin kezelés során általános higiéniai szabályokat kell követni, hogy megakadályozzák a fertőzés újbóli fertőzését ágyneműn és cipőn keresztül. A kezelés folyamán (2 hét elteltével) és annak végén szükség van a cipő, zokni és harisnya elleni gombaellenes kezelésre.

Hatás a járművezetésre és a mechanizmusok kezelésére

Nincsenek adatok a terbinafin hatásáról a járművek és mechanizmusok vezetésére.

Kábítószer kölcsönhatások

Gátolja izozim SYP2D6, és megzavarja a metabolizmusát gyógyszerek, mint a triciklusos antidepresszánsokat és szelektív szerotonin újrafelvétel inhibitor (például dezipramin, fluvoxamin), béta-blokkolók (metoprolol, propranolol), antiaritmikumok (flekainid, propafenon), monoamin-oxidáz-B-inhibitorok (például szelegilin ) és antipszichotikumok (például, klórpromazin, haloperidol) jelenti.

Gyógyszerek-citokróm P450 izoenzim-induktorok (például rifampicin) felgyorsíthatja metabolizmus és a kiválasztás a szervezetből terbinafin. A citokróm P450 izoenzimek (pl. A cimetidin) gátlószerei lelassíthatják az anyagcserét és eltávolíthatják a terbinafint a szervezetből. E gyógyszerek egyidejű alkalmazásakor a terbinafin adagjának módosítására lehet szükség.

A menstruációs ciklus esetleges megsértése a terbinafin és az orális fogamzásgátlók egyidejű alkalmazásával.

A terbinafin 21% -kal csökkenti a koffein clearance-ét, és felezési ideje 31% -kal meghosszabbodik. Nem befolyásolja a fenazon, digoxin, warfarin clearance-ét.

Ha etanollal vagy alkoholokkal vagy hepatotoxikus hatással járó gyógyszerekkel kombinálva fennáll a májkárosodás kialakulásának veszélye.

Terbinafin analógjai

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

 • Atifin;
 • Binafin;
 • Lamisil;
 • Lamizil Dermgel;
 • Lamizil Uno;
 • Lamikan;
 • Lamitel;
 • Mikonorm;
 • Mikoterbin;
 • Onihon;
 • Tebikur;
 • Terbizált Agio;
 • Terbizil;
 • Terbiks;
 • Terbinafine Hexal;
 • Terbinafin Pfizer;
 • Terbinafine MFF;
 • Terbinafine Sar;
 • Terbinafine Teva;
 • Terbinafin-hidroklorid;
 • Terbinoks;
 • Terbifin;
 • Termikon;
 • Tigal egy szava;
 • Ungusan;
 • Fungoterbin;
 • Tsidokan;
 • Ekziter;
 • Ekzifin.

A terbinafin kenőcs analógjai

Terbinafine (krém) Értékelés: 50

A rendelkezésre álló terbinafin analógok

Atifin (tejszín) → Szinonimák Értékelés: 35

Az analóg drágább 105 rubelből.

Az analóg drágább 153 rubelből.

Az analóg drágább 191 rubelből.

Nem tudom, hányan, de csak üdvözülést látok ebben a krémben. Kezdetben drágább eszközökkel fordultam, de végül elszomorítottam, hogy ugyanazt a munkatársat költem pénzt.

Hányan próbáltak mindent, de arra a következtetésre jutottam, hogy Binafina jobb nekem, mint bármi. Sajnos sokszor szenvednek mindenféle gombából, és ez a kenőcs gyorsan eltávolítja az összes tünetet.

Terbinafine krém analógjai

Napjainkban az emberek gyakran találkoznak különböző gombás megbetegedésekkel, és a krém (kenőcs) olcsó és hatékony analógjai és az eredeti krém segítenek küzdeni velük. Melyek a jó helyettesítői, milyen tulajdonságokkal és mennyibe kerülnek?

A gyógyszer jellemzői

A Terbinafine krém egy orosz készítmény, amelyet a gombafertőzések elleni küzdelem érdekében hoztak létre. A krém legfontosabb hatóanyaga ugyanaz a terbinafin, amely a kórokozó gombákra és azok gyors romlására gyakorolt ​​hatását jelenti.

A termék 15 és 30 g térfogatú csövekben áll rendelkezésre, az átlagár, a konténer méretétől függően, 80 és 280 rubel közötti (nagyon erős terjedésű).

A krémet a következők kezelésére használják:

 • ótvar;
 • a bőr candidiasis;
 • a köröm gomba.

A hatóanyag analógjai

Napjainkban a terbinafinnal kapcsolatos fő hatásaikhoz hasonló gyógyszerek sokak, de sok beteg aggódik a Terbinafine krém analógjainak áraihoz és az olcsóbb gyógyszer kiválasztásához. Közvetlenül érdemes azt mondani, hogy nagyon kevés olyan gyógyszer van, amely áron kínálja ezt a krémet.

Lamisil

A Lamisil krém formájában olyan készítmény, amely a terbinafin teljes analógja. Aktívan előírják a bőr, a lábak és a zuzmó különböző gombás elváltozásait.

Az analóg fő hatóanyaga, az eredeti készítményhez hasonlóan, a terbinafin, amely a szervezetben és a szövetekben a fő gombaellenes hatást fejt ki.

A Lamisilt nem lehet olcsóbb analógnak nevezni, az ára a kiadás formájától függően 260 rubel és több, ami közel azonos a Terbinafine-hez.

ekzifin

Az Exifin - egy gombaellenes hatású gyógyszer, amelyet egy indiai vállalat kezel. Mint a Lamisil, ez a gyógyszer a terbinafin teljes analógja, és ugyanazt a hatóanyagot tartalmazza. A krémmel való használatra vonatkozó jelzések hasonlóak.

A moszkvai gyógyszertárakban a gyógyszercsomag ára 220 rubelből indul, ami némileg olcsóbb, mint egy nagy kád terbinafin.

Fungoterbin

A Fungoterbine egy másik népszerű gyógyszer, amelyet egy orosz gyógyszergyár termel. Ugyanúgy, mint a listán szereplő egyéb gyógyszerek, a Terbinafine gyógyszer teljes analógja, amely nemcsak az alkalmazási területen, hanem összetételben is megfelel.

Érdekes módon a fungoterbine nem nevezhető a terbinafin olcsóbb analógnak. Moszkvában lévő gyógyszertárakban még drágább lehet az ára, mivel összetétele más segédanyagokat is tartalmaz. Átlagosan a Fungoterbine költsége körülbelül 280-300 rubel lesz.

Termikon

A Thermikon egy aktív fungicid és fungisztatikus hatású készítmény. Ez egyben a terbinafin teljes analógja is, nem csak a hatások és jelzések spektrumán, hanem a fő hatóanyagra is.

A Thermicon-t gyakran az orvosok írják le, de olcsóbb helyettesíthető, amit általában a vevők keresnek, mivel ez a gyógyszer nem tulajdonítható a terbinafin olcsó helyettesítőknek. A gyógyszertárak ára körülbelül 260-300 rubel, és néha több, ami szinte ugyanaz, mint a terbinafine.

Természetesen a Terbinafine krém legtöbb analógja teljesen hasonló a gyógyszerkészítményekhez. Azonban még ugyanazon hatóanyag ellenére is ajánlott, hogy még mindig kapjon tanácsot orvosától mielőtt egy gyógyszert egy másik gyógyszerrel helyettesít. Így elkerülhetők a nemkívánatos mellékhatások, vagy legalábbis csökkenteni fogják a fejlődésük valószínűségét.

Terbinafin analógok - hatékony és biztonságos készítmények a gomba ellen

A gombás betegségek az emberiség közös problémája, megoldása teljesen függ a megfelelően kiválasztott gyógyszertől.

A Terbinafine hatékony gombaölő szer, amely mindenféle gomba ellen sikeresen küzd. A gombafertőzések megszüntetésére a testen, körmökön, a szőrtüszőkön.

A terbinafin krém és a terbinafin kenőcs enyhe mértékű betegséggel jár. A Terbinafine tabletta krémekkel és kenőcsökkel kombinálva használható, a betegség súlyosabb és elhanyagolt formájával.

Atifin

Ez egy hatékony gombaellenes szer, amelynek fő hatóanyaga a terbinafin. Aktívan hat az összes gombafajra. A gyógyszer az allylamilek csoportjába tartozik, ami blokkolja az új gomba sejtek szintézisét, ezáltal megakadályozza azok reprodukcióját.

Az előállítás módja: tabletta, kenőcs, gél, oldat és permet.

kérelem

Az ilyen betegségek kezelésére az Atifinet használják: onychomycosis, a szervezet hajának mikózisát, a bőr candidiasisát, a test dermatomycosisát.

A tablettákat étkezés után szájon át, naponta egyszer, 0,25 gramm felnőtteknél szedik. Gyermekek 3 év után 62,5 mg-ot (testsúly 20 kg-ig); 125 mg (testtömeg 20-40 kg); 250 mg (testtömege meghaladja a 40 kg-ot).

A kenőcsöt, gélt, oldatot és spray-t külsőleg, naponta kétszer alkalmazzuk: kicsi a foltokban.

Ellenjavallatok

 1. Allergia az ügynök egy összetevőjéhez
 2. 3 év alatti gyermekek
 3. Súly kevesebb, mint 12 kg
 4. Súlyos veseelégtelenség
 5. A májbetegség súlyos formái

Binafin

Ez egy drága terbinafin helyettesítő. Fungisztatikus és gombaölő tulajdonsággal rendelkezik, a Candida nemzetség és a dermatophyták gombájához. A fő hatás a Squalene gombás sejtek növekedésének köszönhető, ami a kórokozó gombák halálát okozza, sejtszinten.

Az előállítás módja: tabletta és krém.

kérelem

Használt gyógyszer a gombás fertőzések kezelésére körmök (onychomycosis), mycosis haj, gombás elváltozások Candida nemzetségbe krémet is használják kezelésére sokszínű zuzmó.

A tablettákat felnőttek és gyermekek 12 éves, napi 250 mg-os étkezés után, étkezés után használják.

A krém nem erősen dörzsölte a fájó helyeket, naponta kétszer.

Ellenjavallatok

 1. Fokozott hajlam az allergiás reakciókra
 2. Súlyos májkárosodás
 3. 12 év alatti gyermekek

Terbizil

Fungicid hatások spektruma, különböző etiológiájú gombás fertőzések ellen. Hatékony a betegségek kezelésében, mint például a pityriasis versicolor, ótvar haj, bőr gombás fertőzések által okozott gombák a Candida nemzetségbe tartozó, penészgombák, és dimorf gombákkal szemben.

Gyártási forma: krém, tabletta.

kérelem

A Terbisil a bőrfelületek és a nyálkahártyák candidomycosisának kezelésére szolgál, onychomycosis.

A tablettákat nem rágják, kis mennyiségű vízzel mossanak naponta egyszer, 1 tabletta 250 mg-ot. Azok a gyermekek, akik nem éri el a 40 kg-ot, naponta egyszer 125 mg hatóanyagot kapnak. A krém vékonyan, tiszta és száraz, a gomba által sújtott, a bőrön elhelyezett.

A Terbizil alkalmazása esetén ilyen mellékhatások fordulhatnak elő

 • Articularis fájdalom.
 • A bőr hiperémája.
 • Fájdalom a fejében, megmagyarázhatatlan etiológia.
 • Nemkívánatos a has.
 • Gyengeség, étvágytalanság.

Ellenjavallatok

 1. 12 év alatti gyermekek
 2. Krónikus májbetegség, súlyos
 3. szoptatás

Lamisil

A legnépszerűbb és drága gombaellenes szer. A fő összetevő a hatóanyag összetétele a terbinafin-hidroklorid. Minden gombás fertőzésre hatással van. A lamizil hatékonyságát a gombák metabolikus folyamatainak káros hatása okozza, miközben az anyag nem befolyásolja az emberi test metabolikus folyamatait.

Gyártási forma: dragees, cream, kenőcs, gél és spray.

kérelem

A dermatophyták eltérő jellegű megsemmisítésének eszközeként használják, a bőr mikózisát, a sokszínű lichen-t, a lágyékos epidermofitot.

A dragee felnőtteket szájon át, naponta egyszer, étkezés után, 1 tabletta. Gyermekek 6 év után, napi fél tabletta étkezés után.

A gélt, a spray-t, a krémet, a terbinafin kenőcs összes fenti analógja esetében naponta kétszer alkalmazzák, a test mosott és szárított érintett területein.

Ellenjavallatok

 1. Vese- és májkárosodás
 2. Endokrin betegségek
 3. Ismeretlen etiológiájú daganatok
 4. 6 év alatti gyermekek
 5. Szoptató anyák

Termikon

Olcsóbb terbinafin analóg. Fungicid és fungisztatikus hatással van mindenféle gombára.

Gyártva - dragees, krém, kenőcs, spray.

kérelem

Kinevezett eszköz megszabadulni a különféle ótvar, körömgombásodás, candidiasis, mycosis haj, és provokált microsporia trichophytosis, Jock viszket.

Dragee felnőttek és 40 kg-nál nagyobb testsúlyú gyermekek, étkezés után napi 1 alkalommal. A gyermekek testtömege legfeljebb 40 kg, napi fél tablettát kapnak.

Krémet, kenőcsöt vagy spray-t vékonyan felviszünk az érintett bőrre, naponta kétszer.

Ellenjavallatok

 1. Metabolikus rendellenességek.
 2. Különböző daganatok.
 3. A véralvadás megzavart funkciója.
 4. Az alkoholizmus krónikus állapotban.
 5. 3 év alatti gyermekek.

Fungoterbin

Helyettesítő terbinafin, amely tulajdonságaiban és hatékonyságában nem rosszabb az analógnál. A különböző gombákra gyakorolt ​​hatása az ergoszterin képződésének gátlása a gomba sejtjeiben, ergoszterol nélkül, a gomba meghal. Sikeresen küzd éles, penész, dimorf gombákkal.

Dragee, krém, spray, gél.

kérelem

Arra használják, hogy megszüntesse az összes típusú gombás fertőzések, mint például: különböző dermatitis (beleértve seborrheás), candidiasis, gombás fertőzések, a bőr és a fejbőr, korpásodás versicolor.

A Dragee-t felnőttek és 12 év feletti gyermekek, naponta egyszer, étkezés után, 1 tabletta veszi.

A krém, a spray és a gél külsőleg, naponta kétszer, a bőr kiszáradt érintett területeire kerül.

Ellenjavallatok

 1. Gyermekek 2 éves korig.
 2. Súlyos máj- és vesekárosodás.
 3. Terhesség és szoptatás.
 4. Allergia.
 5. Súlyos érrendszeri megbetegedések.
 6. Metabolikus rendellenességek.
 7. Ismeretlen etiológiájú és rosszindulatú daganatok.

ekzifin

Gombaellenes szer, a terbinafin analógja. A terbinafin hatóanyag mindenféle kórokozó gombát elpusztít a sejtek szintjén. Ennek hatása alatt élesztő, penész és dimorf gombák halnak meg.

Az előállítás módja: tabletta, kenőcs.

kérelem

Kezelésére alkalmazott szisztémás gombás fertőzések a bőr, a haj és a dermatomikózisok kandidomikoz testrészek, körömgombásodás, candidosis, gombásodás, a bőr, provokált aktivitása élesztő (bőrkiütés).

A felnőttek és a 40 kg-ot meghaladó testsúlyú gyermekek. Vegyen 1 tablettát étkezés után, napi 1 alkalommal. 20-40 kg testtömegű gyermekek egy másodperces tabletta esetén naponta egyszer étkezés után.

A kenőcsöt vékony réteget alkalmazzák az érintett területen naponta kétszer.

Ellenjavallatok

 1. Vese- és májelégtelenség.
 2. Tumorok (jóindulatú és rosszindulatú).
 3. Súlyos vaszkuláris patológia.
 4. A vérrendszer súlyos betegségei.
 5. 3 év alatti gyermekek.

A fentiek mindegyike különbözik mind az eredetitől, mind maguk között a különböző értékektől. Vannak olcsóbb helyettesítőik, drágábbak. Az ilyen hűséges árpolitika lehetővé teszi, hogy minden ember, aki szenved a gomba, anyagi képességének megfelelően vegye fel a gyógyszert.

A terbinafin, mint társaik, függetlenül attól, hogy olcsóak vagy drágák, ugyanolyan hatásosak a gombás bőrbetegségek, szőrös körmök, körmök kezelésében.

Terbinafine tabletta és kenőcs: utasítások, áttekintések, analógok

A terbinafin gombaellenes szert szisztémás és topikus alkalmazásra. Ez az onychomycosis (gombás körömfertőzés) elleni küzdelem egyik legjobb eszköze. A gyógyszer jól felhalmozódott és megmaradt a körömben, így hatása hónapokig tart, a terápiás hatás pedig elég hosszú.

Ebben a cikkben megfontoljuk, hogy az orvosok miért írják fel a Terbinafine-t, beleértve a gyógyszertárak használati utasítását, analógjait és árait. Azok a személyek, akik már használtak Terbinafint, REAL MEGJEGYZÉSEK olvashatók a megjegyzésekben.

Összetétel és kibocsátás formája

A gyógyszernek többféle formája van, amelyeket külsőleg használnak, valamint tabletták orális adagolásra:

 1. Egy kenőcs a hatóanyagot a készítményben a terbinafin-hidroklorid, valamint további komponensek: metil-parahidroxibenzoát, karbomer, folyékony paraffin, poliszorbát, nátrium-hidroxid, a propilén-glikol, a víz.
 2. Terbinafin krém. 1 g krém tartalmaz: Hatóanyag terbinafin-hidroklorid 10 mg Segédanyagok: ketosterilovy alkohol, fehér vazelin, folyékony paraffin, ketomakrogol, metilparaben, propilparaben, nátrium-hidrogén-foszfát, tisztított víz.
 3. A készítmény terbinafin tabletta hatóanyagot tartalmazó terbinafin-hidroklorid, valamint további komponensek: MCC, laktóz-monohidrát, burgonyakeményítő, talkum, primelloza, aeroszil, magnézium-sztearát.
 4. A spray terbinafin 10 és 25 ml-es palackokban kapható, és az oldat - 30 ml-es palackokban. A permet és az oldat átlátszó, vagy világos sárgás színű.

Klinikai-farmakológiai csoport: gombaellenes szer.

Mi segít a terbinafin?

Kenőcs Terbinafine csak külső használatra használható. A gyógyszerről szóló utasítás azt mondja, hogy felhasználható a következő gombás eredetű betegségekre:

 1. Körömgomba kezekben vagy lábakban (onychomycosis).
 2. Láb, talp, interdigital bőr (bőrmikózis) sérülése.
 3. Candidiasis (Candida élesztő gomba).
 4. Többszínű zuzmó.
 5. A terbinafin hatékonyan ellensúlyozza a súlyos sima bőr dermatomiózist a test minden részén. Leggyakrabban ezek a betegségek szisztémás kezelést igényelnek, így a gyógyszer az egyik legalkalmasabb ilyen gombafertőzések leküzdésére.

A terbinafin tablettákban alkalmazható, ilyen betegségek:

 1. Onychomycosis (gombás körömfertőzés);
 2. A bőr és a nyálkahártyák kandidiózisa;
 3. Különböző bőrterületek epidermofitózisa;
 4. Trihofitia.

A terbinafin tabletta vagy krém formájában történő alkalmazása előtt feltétlenül konzultáljon szakemberrel.

Farmakológiai hatás

Az utasítás szerint a terbinafin képes a terápiás hatás sokféle gombás fertőzések, amelyek betegséget okoznak a haj, a köröm, a bőr, beleértve dermatophyte (T.rubrum, T.tonsurans, T.mentagrophytes, T.violaceum, T. verrucosum, Microsporum) és Candida élesztőgombák (például, Pityrosporum, Candida albicans) és a pityriasis versicolor kórokozók.

A terbinafin alkalmazása esetén az anyag szinte teljesen (99%) kötődik a vérproteinekhez, amelyek a hatóanyagot szervekbe és szövetekbe szállítják. Az étkezés nem befolyásolja a gyógyszer felszívódását és hatását. A terbinafin 45 percen belül felszívódik a beadott dózis felétől, és 4 óra és 30 perc után eléri a bőrt és a körmöket.

Tekintettel arra, hogy a terbinafin nagy affinitással rendelkezik a bőr, a haj és a szögek szerkezetével, a gyógyszer felhalmozódik benne, és gombaellenes hatást fejt ki. A gyógyszer összes szükséges koncentrációja lassabban felhalmozódik a körmökben.

Használati utasítások

A Terbinafine-t használók számára a használati utasítás azt jelzi, hogy a kezelés időtartama és az adagolási rend egyedileg van meghatározva, és függ a folyamat lokalizációjától és a betegség súlyosságától.

Átlagos adagolás tabletta felnőtteknek:

A szokásos adag: 250 mg naponta egyszer.

 • A bőr gombás fertőzései: a fertőzés interdigital, plantaris vagy "zokni" kezelésének időtartama 2-6 hét; a test más részeinek mikózisai: sötétkék - 2-4 hét, törzsek - 2-4 hét; a Candida nemzetség által okozott gombákkal - 2-4 hét; a fejbőr mycosisával a Microsporum nemzetség által okozott gombákkal - több mint 4 hétig.
 • Onychomycosis: a terápia időtartama átlagosan 6-12 hét. Ha a kéz és a láb ujjai és lábujjai (a lábfej hüvelykénti kivételével) hatással vannak, vagy ha a beteg fiatal, a kezelés időtartama kevesebb lehet, mint 12 hét. Ha a lábfej hüvelykénti fertőzése általában elég 3 hónapos kezelés.

Hogyan alkalmazzunk krémet vagy kenőcset külső használatra:

 • Az alkalmazás előtt meg kell szárítani és szárítani az érintett területet.
 • A krémet egyszer vagy kétszer naponta egy vékony rétegben az érintett és a környező bőrterületek és könnyedén dörzsölni. Mert érintő fertőzés intertrigo (a melleket, ujjak közötti terek között, a fenék, ágyék), testápolók alkalmazás helyén tudja fedezni a géz, különösen éjszaka. ajánlott a krém alkalmazását csövekbe kiterjedt gombás elváltozások a test 30 g
 • A kezelés átlagos időtartama: a törzs dermatomycosis, sötétkék - 1 hét 1 alkalommal naponta; dermatomycosis stop - 1 hét 1 alkalommal naponta; A bőr kandidiózisa - 1-2 hét 1 vagy 2 alkalommal naponta; többszínű lichen: 2 hét 1 vagy 2 alkalommal naponta.

A klinikai megnyilvánulások súlyosságának csökkenését általában a kezelés első napjaiban mutatják be. Rendszeres alkalmazás vagy a terápia idő előtti abbahagyása esetén fennáll a fertőzés megújulása. Ha a javulás 1-2 hetes kezelés után nem következik be, meg kell vizsgálni a diagnózist.

Megtalálták az esküdött ellenséges gombás körmöket! A körmöket 3 napon belül megtisztítják! Vedd el.

Terbinafin - a legjobb gyógymód a gomba számára

Az onokomikózis figyelmen kívül hagyása a helyes módja annak, hogy megfertőzzük a körömlemezeket és még az egész lábat is! Ennek megakadályozása érdekében a szakértők a Terbinafine alkalmazását ajánlják - ez a korszerű gyógyszer gyorsítja a pácienst nemcsak a betegséggel kapcsolatos kellemetlen érzésekből, hanem a fertőzés kórokozóiból is. A cikk segít abban, hogy megismerkedjen a leírással, megtanulja, hogyan kezelje a gombaellenes betegségeket ezzel a gyógyszerkészítménnyel, ami segít a gyógyszernek - az onikomikózisról vagy a candidiasisról.

A kibocsátás és az összetétel formája

A terbinafin több adagolási formában is kapható:

 • tabletták: 250 mg-os csomagolás (14 vagy 28 db);
 • Külső használatra szánt permet: injekciós üveg 10 g-os vagy 20 g-os mikroszóróval;
 • tejszín: 10 és 15 g (polimer vagy alumínium csövek), 30 g (sötét üvegüveg);
 • terbinafin kenőcs 1%: 15 g;
 • oldat 1%.

A terbinafin gombaellenes szer

A felszabadulás minden formájának hatóanyaga a terbinafin. A tablettáknál azonban tartalma nagyobb.

A kenőcs összetétele: poliszorbát, metil parabén, vazelinolaj, tisztított víz. A tabletták összetevői a cellulóz és a szilícium-dioxid, valamint a laktóz-monohidrát.

A krém a poliszorbáton és a tisztított vízen kívül benzil- és cetil-alkoholokat, nátrium-hidroxidot is tartalmaz. A spray és az oldat összetétele csak terbinafin-hidroklorid.

A gyógyszer minden formája, a tabletták kivételével, vény nélkül kapható.

A terbinafin ára és analógjai

A Terbinafine megvásárlása a gyógyszertárban a következő árakon lehetséges:

 • tabletta: 14 db. - 270 rubel, 28 db. - 390 rubel.
 • Spray: 10 g - 135 rubel, 20 g - 180 rubel.
 • tejszín: 10 gramm - legfeljebb 100 rubel, 15 gramm - 140 rubel, 30 gramm (jar) - akár 300 rubel.
 • kenőcs: 15 g - 87 rubel.
 • megoldás: akár 200 rubel.

A terbinafin analógjai hasonlóak az összetevőkhöz és a hatóanyaghoz. Sokan közülük választják őket, mert gyakran az ár kedvező irányba tér el - ez különösen igaz a hazai kábítószerekre. De ne felejtsük el, hogy a gyógyszeres kezelés ilyen változásakor mindig szakemberrel kell megállapodni.

Az analógok a következők:

 • Termikon - 348 rubel;
 • Fungoterbine - 326 rubel;
 • Exifin - 849 rubel;
 • Lamisil dermgel - 567 rubel;
 • Ativin - 228 rubel;
 • Exeter - 724 rubel;
 • Terbiks - 182 - 929 rubel;
 • Myconorm - körülbelül 100 rubel;
 • Terbinoks - 128 rubel;
 • Tephalin - 87 rubel;
 • Atifin - 228 rubel;
 • Terbinor - 200 rubel;
 • Erbinol - 150 rubelből.

Terbinor - az egyik népszerű terbinafin analóg

A kezelés megfelelő megválasztása garanciát jelent az egészséggel, relapszusokkal és allergiás reakciókkal kapcsolatos kellemetlen következmények hiányára. Lehetetlen megválaszolni, mi a jobb - Terbinafine vagy Lamisil, ha nincs hozzáférése a beteg diagnózisához. A gyógyszert egyedi alapon adják be.

Működési módok

A legfontosabb farmakológiai hatás a gombaölő, fungicid.

Összetételének köszönhetően a gyógyszer nem befolyásolja az ember hormonális hátterét - teljesen ártalmatlan. De a komponensek elpusztítják a mikroorganizmusok spóráit, megállítják reprodukciójukat, növekedésüket és fejlődésüket. A paraziták védőmembránja jobban érzékeny a gyógyszerek külső hatásaira.

Ezért a Terbinafine a megfelelő választás azok számára, akik úgy döntöttek, hogy nemcsak megszabadulnak a bosszantó tünetektől, hanem teljesen elpusztítják a mikroorganizmusokat.

Az anyag gyorsan felszívódik a gyomor-bél traktusból. A gyógyszerrel történő kezeléshez a máj megfelelő működése szükséges, mivel a terbinafin részben metabolizálódik benne. Az ismételt használat nem csökkenti a hatékonyságot.

bizonyság

A gyógyszer belsejében történő felhasználásra utaló jelek közé tartozik a következő betegségek megelőzése és kezelése:

 • onychomycosis, amelynek oka dermatophytes;
 • a fejbőr gombás léziói;
 • candidiasis;
 • a bőr különböző mikózisai - lábak, köpenyek, ecsetek, amelyeket például a Candida paraziták okoznak, ha a sérülések előfordulása, a fertőzött részek lokalizálása meghatározza az ilyen kezelés javasoltá ságát.

A lábizomzat megnyilvánulása

Külső használatra (kenőcs gomba, krém, spray), a gyógyszert megelőző kezelésként és terápiaként alkalmazzák a következő betegségekre:

 • a mycosis a test, beleértve - egy sima rész, candidiasis;
 • színezett lichen;
 • az élesztőparaziták által okozott bőrfertőzések;
 • pelenkakiütés;
 • szintén a köröm gombájából.

A terbinafinnel végzett kezelés hajlamos dermatophyták, penészgombák, élesztőparaziták által okozott betegségekre.

Előzetes konzultáció szakemberrel, speciális vizsgálatokat végez a rossz diagnózis kizárására. Nagyon őszinte legyél, amikor megbeszéljük a betegségünkkel - amikor az okozott, hogy van-e hasonló probléma egy rokonával.

Használati utasítás Terbinafine

Ne feledje, hogy a kezelés időtartama nemcsak a gyógyszer formájától függ, hanem a páciens sajátosságaitól is - a betegség súlyosságától, az érintett területről, a fertőzés lokalizációjáról. A beteg kora és egészségi állapota is jelentős szerepet játszik.

Időskorú betegeknél a máj és / vagy a vesék működésében bekövetkező változások lehetségesek, ezért fontos az egészségi állapot ellenőrzése a teljes gyógyulásig.

Terbinafin - krém külső használatra 1%

tabletta

A gyermekeket naponta egyszer, étkezés után írják fel. Az életkor miatt az egyszeri dózist kizárólag a gyermek súlya alapján számítják ki.

Még az "elhanyagolt" gomba otthon is gyógyítható. Ne felejtsd el eloszlatni naponta egyszer.

Így:

 • kevesebb, mint 20 kg - 125 tabletta ½ tabletta;
 • 20-40 kg - 125 mg tabletta;
 • 40 kg-ról 250 mg-ra.

A felnőtteknek napi 250 mg-ot, vagy naponta kétszer 125 mg-ot kell bevenni. Kísérje figyelemmel a szám, mert a gyógyulás folyamata függ a beteg maga is - ha elfelejti időben vétel, ha egyéb megelőző intézkedések betartását. Fontos, hogy függetlenül figyelemmel kísérje a beteg állapotát, rendszeres időközönként tanácsot kérve egy szakembertől. Ez az egyetlen módja annak, hogy elkerüljük a visszaesést.

Bőrfertőzések esetén a kezelés javasolt időtartama az adott betegségtől függ.

Ne feledje, hogy az alábbiakban megadott időtartamot a középértékben kell kiszámítani:

 • gombás elváltozások leállnak - akár 6 hétig;
 • a test többi részének mycosisa (törzs, végtagok) - legfeljebb 4 hétig;
 • bőr candidiasis - 2-4 hétig.

A gyógyszeres kúra segít a bőr candidiasis kezelésében

A tünetek teljes eltűnése a mikroorganizmusok megszabadulása után következik be. Ezért nem remélhetjük, hogy a gyógyszer azonnali hatást gyakorol - időbe telik az összes paraziták elpusztítása.

A fejbőr mycosisával (a betegség főként a gyermekek számára jellemző), a kezelés időtartama körülbelül 4 hét.

Az okinokomikozist addig kezeljük, amíg az egészséges köröm nem nő a fertőzött köröm helyett. Számítása egyénileg, de gyakran használják a 12-hetes, a köröm gombás a lábad, és a tanfolyam 6 hetes lábgombásodás tányérok a kezét.

A szervezet sajátosságai fontos szerepet játszanak: egyes betegeknél a körmök hosszabb ideig nőnek, ezért a kezelés időtartama emelkedni fog, ha orvosa ezt jelzi.

Krém, kenőcs, oldat

Előzetesen alaposan meg kell tisztítani és ki kell üríteni azokat a fertőzött területeket, amelyekre az emulziót alkalmazni kívánják. Napi 1-2 alkalommal történik, szakember utasításaitól függően. Az anyagot gyengéden dörzsöljük az érintett területre és a szomszédos területekre vékony réteggel.

Ha a betegséget pelenka kiütés kísérte, ajánlatos a gézzel kezelt területeket lefedni és éjszakát hagyni.

A terápia átlagos időtartama:

 • dermatomycosis lábak, törzs, candidiasis - 2-4 hét;
 • többszínű lichen - akár 2 hétig;
 • onychomycosis - kb. 6 hónap.

Eredmények már a kezelés első néhány napjában megfigyelhetők, ellentétben a tablettákkal. Ha nem hozza meg a terápia végét, akkor komplikációk jelentkezhetnek, visszaeshetnek.

Nem ajánlott gyermekeknek.

A Terbinafine krém hatékonyan hat a gomba ellen

Spray, oldat

A permetet naponta 250 mg / nap, esetleg többféle felhasználás esetén használják. A kezelés időtartama függ a betegség súlyosságától és a lokalizáció fertőzés, az átlagos idő a bőr gombás - 4 hét, onychomycosisban - 6 hét-6 hónap vagy több, ha a köröm lemezek lassan növekszik.

Gyermekkedvezmény:

 • kevesebb, mint 20 kg - 125 tabletta ½ tabletta;
 • 20-40 kg - 125 mg tabletta;
 • 40 kg-ról 250 mg-ra.

A külső spray-t napi kétszer használják körülbelül 2 hétig.

Javallatok és ellenjavallatok

A fő ellenjavallat, amelyben tényleg nem érdemli meg a gyógyszer alkalmazását, túlérzékenysége az elsődleges vagy másodlagos összetevőire.

Orális beadásra vonatkozó korlátozások (tabletták, permetezés):

 • vese- és / vagy májelégtelenségben. Emiatt a terbinafin terápiás kezelés során időskorú betegek állapotát figyelni kell;
 • lupus erythematosus, psoriasis. A betegség valószínűleg súlyosbodása vagy visszaesése a gyógyszer alkalmazásával.

A külső alkalmazásra vonatkozó korlátozások (kenőcs, krém, spray):

 • máj- és / vagy veseelégtelenség;
 • alkoholizmus;
 • az erek patológiája.

Az alkoholizmussal csökkenteni kell a terbinafin külső használatát

Terhesség alatt a gyógyszer megengedett, ha a várható előny sokkal nagyobb mértékben meghaladja a lehetséges károkat. Vigyázzon, hogy a baba bőrje ne kerüljön érintkezésbe a gyógyszerrel kezelt felülettel.

Laktáció alatt tilos a felhasználás, mivel a Terbinafine kiválasztódik tejjel.

A mellékhatások között szerepelnek a következők:

 • a lupus súlyosbodása;
 • depresszió, apátia, mentális zavarok, fokozott ingerlékenység;
 • fejfájás, szédülés (gyakran), részleges ízelvesztés;
 • cseng a fülbe;
 • hányinger, hányás, puffadás;
 • ízületi fájdalom;
 • fokozott fáradtság, ritka esetekben - álmatlanság;
 • valószínűleg a testhőmérséklet emelkedése;
 • allergiás reakciók (viszketés, égés, bőrpír, bőrirritáció, urticaria, duzzanat).

Ritkán előfordulhat mellékhatások a keringési rendszerből, például anémia.

Valódi beteg visszajelzés

"Semmi értelme költséges gyógyszerekre költeni, még akkor is, ha fotói mindenhol elterjednek, folyamatosan hirdetve! A Terbinafine jól tapad a gomba hüvelykujjal. A tablettákat használtam, kenőcsöt is alkalmaztam - ez jobb, mert a fertőzés megérintette a bőrt is. Maga bűnös - kezdte kezelni nem egyszerre! "

"Nem tudtam dönteni - krém vagy kenőcs. Vettem a tablettákat. Rövid ízlésem volt egy darabig, de aztán, valamikor a gyógyulás után, minden visszatért. Örülök az eredménynek. Nem megy a medence, ahol a legvalószínűbb felkapott egy gomba - terbinafin, természetesen, szintén segít a második alkalommal, de kockáztatja az egészséget nem akar. "

Most egy kicsit a gomba elleni küzdelem titkairól

Értékelje ezt a cikket
(5 becslések, átlag 4.60 5)

Terbinafin: használati utasítás

Kenőcs és krém A terbinafin gyógyszerészeti farmakológiai csoportja az antifungális készítményeknek egy dózisformában, külső topikális alkalmazásra. Ezt a gyógyszert az etiotróp terápiára használják (a kórokozó megsemmisítésére irányuló kezelés), amely a különböző érzékenyek által okozott különböző fertőzési patológiákat okozza.

A dózisforma, összetétel leírása

Kenőcs és krém A terbinafin fehér színű, homogén jellegű. A kenőcs konzisztenciája viszkózusabb a krém esetében. A gyógyszer fő hatóanyaga a terbinafin, 1 g tejszínben vagy kenőcsben tartalma 10 mg (1% krém vagy kenőcs). A krém tartalmaz segéd komponenseket, például poliszorbát 60-at, nátrium-hidroxidot, izopropil-mirisztátot, benzil-alkoholt, cetil-alkoholt, tisztított vizet, szorbitán-monosztearátot. A kenőcs segéd komponensei a poliszorbát, a propilénglikol, a metil-parahidroxibenzoát, a nátrium-hidroxid, a poliakrilsav karbomerje, a vazelinolaj és a tisztított víz. Krém és kenőcs A terbinafint 15 és 30 g mennyiségben tartalmazó csőben tárolják. A készítmény kartonpapírja 1 csövet tartalmaz megfelelő mennyiségű krém vagy kenőcs, valamint használati utasítással.

Terápiás hatások, farmakokinetika

A terbinafin fő aktív komponense a gyógyszer gátolja az bioszintézisét szterinek szerves vegyületek a gombasejt, így elnyomása annak fejlődése, a szaporodás, vagy halál. Emiatt a gyógyszer gombaellenes hatása valósul meg. A terbinafin kenőcs vagy krém, még kis koncentrációk, vezet a halál gombák dermatophytes, sportoló, Trichophyton, mikospor (fungicid hatás). Attól függően, hogy a hatóanyag koncentrációja a szövetekben elleni gomba, Candida nemzetségbe tartozó hatóanyag fungicid vagy fungisztatikus (gátló gomba növekedését és szaporodását sejtek) hatását.

A krém vagy a terbinafin kenőcs alkalmazása után a hatóanyag elegendő mennyiségben felhalmozódik a bőrszövetekben, hajban vagy körmökön. A vérben való felszívódása kevesebb, mint a teljes dózis 5% -a, így nincs szisztémás hatása.

Használati utasítások

Krém vagy kenőcs használata A terbinafin a gombaktúrás gombás fertőzések etiotróp terápiájára javallt, amelyek érzékenyek a hatóanyag hatóanyagára:

 • A fejbőr gombás fertőzése (mycosis) (mikrosporia, trichitózis).
 • A gomba bőrének károsodása, beleértve a lábak területét (a láb "gomba").
 • Inguinális epidermophytosis.
 • A Candida nemzetség gombás gombáinak okozta fertőző bőrpátió.

Ez a gyógyszer a krónikus gombás patológiák, nevezetesen a rózsaszín lichen kezelésére is használható.

Ellenjavallatok használata

Abszolút orvosi ellenjavallatok krém vagy kenőcs használatára A terbinafin egyéni intolerancia a gyógyszer bármely összetevőjére. Óvatosan alkalmazunk gyógyszerként egyidejű alkoholizmus befolyásoló funkcionális állapotát a máj, súlyos vese- vagy májelégtelenség, daganatos képződmények különböző lokalizációs a szervezetben, metabolikus rendellenességek (metabolikus) szuppresszálására intenzitása vérképzés folyamat vörös csontvelő, zavarok a véráramlás perifériás artériák, különösen az alsó végtagok edényeinek okkluzális patológiájában. A Terbinafine alkalmazása előtt az ellenjavallatok jelenlétét ki kell zárni.

Alkalmazási szabályok, dózis

Krém és kenőcs A Terbinafine külső használatra készült. Napi 1-2 alkalommal alkalmazzák az érintett bőrre, enyhén megdörzsölték, míg a szomszédos, egészséges területeket feltétlenül elfogják. Abban az esetben, lokalizáció fertőzés bőrfelületet magas páratartalom (a redők az emlők alatti, interdigitális terek, ágyék) éjszakára ajánlott alkalmazása után a terméket alkalmazni géz kötszer. Az átlagos időtartama a terápia során típusától függ a gomba és változhat 1-2 hét (candidiasis, tinea) a 3-6 hónap (gombás fertőzés a körömlemez). Általánosságban elmondható, hogy a terápia időtartamát az orvos minden egyes beteg esetében egyedileg határozza meg. Ha szükséges, a gyógyszereltávolítás előtt az etiotróp terápia hatékonyságának laboratóriumi kontrollját végezzük.

Negatív reakciók

Általában a Terbinafin helyi lokális adagolására szolgáló adagolási formák jól toleráltak. Alkalmazásuk után irritációs reakciók fordulhatnak elő bőrirritáció, viszketés vagy égés formájában, valamint allergia helyi manifesztációkkal. Ilyen reakciók előfordulása esetén a gyógyszert ideiglenesen le kell állítani, és konzultálnia kell egy orvossal, aki meghatározza annak további felhasználásának lehetőségét.

A használat jellemzői

A kenőcs vagy krém helyi használatának megkezdése előtt a Terbinafine gondosan olvassa el az utasításokat, és figyeljen a gyógyszer alkalmazásának számos jellemzőjére:

 • A gyógyszer nem szisztematikus alkalmazása krónikus fertőző folyamatot idézhet elő, amelyet a gombás sejtek gyógyszerformájának hatóanyagával szemben rezisztens megjelenés okoz.
 • Ennek a gyógyszeres kezelésnek az időtartamát és hatékonyságát jelentősen befolyásolja a körömlemezek vagy bőrének az alkalmazásának területén fennálló állapota, valamint az egyidejű patológiának a jelenléte a betegben.
 • Ha a hatóanyag beindítását követő 14 napon belül nincs javulás, meg kell ismételni a kórokozót meghatározó vizsgálatot, valamint a gyógyszerrel szembeni érzékenységét.
 • Kenőcs vagy krém terápia hatékonyságának laboratóriumi nyomon követése A terbinafint célszerű a terápia megkezdése után 3-4 hónappal kezelni.
 • A gyógyszeres kezelés során fontos, hogy kövessük a higiéniai szabályokat, amelyek célja a fertőző gombás folyamatok elterjedésének megakadályozása.
 • Kerülje a szemmel való érintkezést, mivel súlyos irritációt okozhat. Ebben az esetben a szemeket nagy mennyiségű folyó vízzel kell mosni.
 • A gyógyszernek nincs közvetlen hatása az idegrendszer és az agyi struktúrák funkcionális állapotára.

A gyógyszertári hálózatban a kenőcs és a krém Terbinafine orvosi rendelvény nélkül kerül kiadásra. Ha bármilyen kételye merül fel a gyógyszer alkalmazásának sajátosságairól, javasoljuk, hogy konzultáljon orvosával.

Túladagolás

A kenőcs vagy krém túladagolásának esetek A klinikai gyakorlatban a terbinafint eddig nem dokumentálták. Véletlen lenyelés esetén hányinger, gyomorpanaszok, szédülés, fejfájás lép fel. Ez a helyzet a gyomor, a belek mosásának, valamint az intesztinális szorbensek (aktivált szén) és a tüneti terápia kimutatására utal.

Kenőcs és krém analógjai Terbinafin

A kenőcsökhöz és a krémhez hasonló összetétel és hatások A terbinafin az Atifin, a Lamisil és a Terbiks gyógyszerek.

Tárolási szabályok

A kenõ és a krém eltarthatósága A Terbinafine a gyártástól számított 3 év. A gyógyszert az eredeti eredeti csomagolásban kell tárolni, kerülni kell a fény és a túlzott nedvesség hatását. A levegő hőmérséklete nem haladhatja meg a + 25 ° C-ot. Gyermekektől elzárva tartandó.

Terbinafin kenőcs, krém

A Moszkvában található gyógyszertárakban a Terbinafine hatóanyag átlagos költsége a tuba adagolási formájától és mennyiségétől függ:

 • 1% tejszín, 15 gramm - 51-60 rubel.
 • 1% krém, 30 g - 124-132 rubel.
 • 1% kenőcs, 15 g - 80-89 rubel.
 • 1% kenőcs, 30 g - 162-189 rubel.