Terbinafin-Teva

A gomba a bőr és a körmök gyakori betegsége. Könnyen eljuthat a közös használatú helyekre, ha valaki más cipőt visel, vagy ha a láb nem higiénikus. Különös figyelmet kell fordítani a bőrgyógyászok kábítószer terbinafin-Teva, a hatóanyag terbinafin, hogy hatékonyan harcolni a gomba a felnőttek és gyermekek, akik több mint 3 év. A farmakológiai termék gyártója az izraeli székhelyű TEVA Pharmaceutical Industies Ltd..

Terbinafine tabletták - használati utasítás

A készítményt kenőcsök, krémek és tabletták formájában készítik el belső használatra. A kibocsátás legutóbbi formája pozitív módon bizonyította számos bőrgyógyászati ​​problémájának kezelését. A tabletták fehérek, domborúak, kapszula kockázattal és mindkét oldalán gravírozott "T". 7 db-os buborékcsomagolásban készíthető, a maximális mennyiség 28 darab Terbinafine csomagolásban. A buborékcsomagolás egy karton dobozba van csomagolva, amelyet használati utasítás kísér.

struktúra

Ez a készítmény magában foglalja a hatóanyagot és a kiegészítő vagy segédanyagokat. Az alábbi táblázatban részletesebben láthatja az összetételt, az összes összetevőt és számát mutatja:

A termékeket alkotó anyagok

Az anyag mennyisége egy tabletta, mg

terbinafin-hidroklorid - hatóanyag

Szilicium-kolloid-dioxid

Farmakológiai hatás

Tabletták A Terbinafine-Teva egy gombaellenes szer, amely az allil-aminok csoportjába tartozik. A hatóanyag fungicid hatással van a penészgombákra, bizonyos dimorf gombákra, élesztőre és dermatophytákra. Ezenkívül a tabletták fungisztatikusan befolyásolják az élesztő bizonyos törzseit. A gyógyszerkészítmény aktív dermatomycosis ellen, bizonyos zuzmók és gombák, mint például a Candida, amelyek tusit okoznak.

Használat jelzése

Ezt a gyógyszert felírni, hogy az emberek, akik már diagnosztizált gombás bőrbetegségek, amelynek kórokozó betegségek, például trihofitia, mikrosporiya, lábgombásodás, gombás betegségek körmök kezek és lábak (onychomycosis), candidiasis felnőttek és gyerekek. A terbinafin tabletta beadása előtt mindig konzultáljon orvosával - ezek a tabletták ellenjavallatok és mellékhatások.

Adagolás és adminisztráció

Tabletták A Terbinafint a körömlakkra formált gombák kezelésére használják a bőrön, beleértve a hajlakkot is. A dermatológus egyéni dózist ír elő a diagnózis, a beteg kora, fizikai adatai és krónikus betegségei függvényében. Lehetetlen előállítani ezt a gyógyszert magának, veszélyes lehet.

Vereség a bőrön

A használati utasítás az átlagos adagot mutatja felnőtteknek és gyermekeknek. Amikor a gomba hatással van a bőrre, napi 250 mg-ot kell bevenni. Ez két lépésben vagy egy lépésben történik. A terbinafin kezelés időtartama a betegség színpadától függ, az átlagos adatok szerint 2 hét és egy hónap között. Az adag növelése vagy a terápia folytatása önmagában nem lehetséges.

Terbinafin a körömgomból

Ha onychomycosis elleni küzdelem során a terbinafin tabletták adagolása megegyezik a bőr fejbőrének és mycosisának kezelésével. Ez a probléma azonban sokkal nehezebben gyógyítható, így a kezelés hosszabb: 6 hétről 4 hónapra, néha több. A gyógyszer megengedett olyan gyermekeknek, akik már 3 évesek és súlyuk meghaladják a 20 kg-ot. Az adagot az alábbiak szerint határozzák meg:

 • gyermekeknek, amelyek súlya meghaladja a 40 kg - 250 mg / nap;
 • 20-40 kg - 62,5 mg / nap súlyú gyermekek számára.

Különleges utasítások

A gyógyszer számos ellenjavallatot tartalmaz. A szoptató nőknek tilos. Ezt a gyógyszert rendkívüli óvatossággal kell alkalmazni az alábbi jellemzőkkel rendelkezőknek:

 • krónikus máj- és vesebetegség, például hepatitis vagy nephritis;
 • idős korban, vagy fordítva, kora gyermekkorban (legfeljebb 3 évig);
 • terhesség.

Kábítószer kölcsönhatások

Terbinafin tabletta nem vehető eszközökkel okozva indukálnak máj mikroszomális enzimek, amelyek növelik a clearance terbinafin gátlására máj mikroszomális enzimeket. Ha a beteg bármilyen gyógyszert szed, hogy visszaállítsa a májat, az orvosnak orvoshoz kell fordulnia, mielőtt az ilyen gombaellenes hatóanyagot szedné.

Mellékhatások

A terbinafin alkalmazása számos mellékhatást okozhat. Ezek a tabletták káros hatással lehet az emésztőrendszer és a hányingert, hasi fájdalom, hasmenés, cholestasis, sárgaság, étvágytalanság, részleges vagy teljes elvesztése ízérzékelés. Ezen kívül, miután megkapta a tabletta terbinafin beteg is kialakulhat allergiás reakció formájában bőrkiütés, legalább - erythema multiforme és a Stevens-Johnson-szindróma. Néha fejfájás, neutropenia, thrombocytopenia.

A gyógyszer alkalmazása a mellékhatás túllépésekor okozhat mellékhatásokat. Elmulasztása adagolás vezethet hányinger, fájdalom a gyomorban, a rövid távú dezorientáció, blackout, általános gyengeség, az étvágy csökkenése, ritka - eszméletvesztés. A terbinafin túladagolása esetén a gyomrot le kell mosni. Ha ilyen tünetek jelentkeznek, amikor az adagot észlelik, hagyja abba a szedést, igyon az aktív szenet, majd orvoshoz forduljon orvoshoz.

Ellenjavallatok Terbinafine

Ez a gyógyszer tiltott ilyen tényezők jelenlétében:

 • máj- és vesebetegség;
 • nyílt fekélyek a gyomor-bél traktusban;
 • terhesség és szoptatás;
 • a gyógyszer intoleranciája és allergiás reakciója a komponensekre.

Eladó és tárolási feltételek

Tabletták A Terbinafine receptre kapható. A gyógyszer lejárati ideje a csomagoláson feltüntetett. A szükséges terméket 8-25 ° C-on tárolja.

Terbinafin analógok

A termelők más hasonló gyógyszereket is termelnek, tehát ha a Terbinafine nem áll rendelkezésre a gyógyszertárban, akkor egyenértékű terméket vásárolhat. Ne feledje, hogy melyik opciót választja, orvosi javaslat nélkül nem ajánlott, az öngyógyítás súlyosbíthatja a helyzetet. Íme egy lista a legnépszerűbb kábítószer-analógokról és azok rövid jellemzőiről:

 • Ekzifin. Egy tabletta 250 mg terbinafint tartalmaz. A gyógyszer gyártója India. A dermatophytosisra, trichophytosisra, onychomycosisra és más gombafajokra van szükség. A 16 tabletta ára 750 rubel.
 • Fungoterbin. A készítmény hatóanyaga a terbinafin (250 mg). Ezt a gyógyszert az Orosz Föderációban állítják elő. A szervezetet a mycosis kezelésére írják fel, beleértve a körmöket és a fejbőrt. Az ár körülbelül 270 rubel a 10 tabletta.
 • Atifan. 125 mg tabletta (a hatóanyag - terbinafin). Származási ország - Szlovénia. Nem ajánlott ezt a gyógyszert vagy annak analógját inni a pikkelysömörre, ez a betegség súlyosbodását okozhatja. Költség Atifan lesz 1800 rubel 28 tablettát.
 • Lamisil. Ez az antifungális hatóanyag 250 mg hasonló készítménysel (hatóanyag - terbinafin) szabadul fel. A gyártó Svájc. Felírták a gombás megnyilvánulások felnőtteknél. A gyógyszer ára 400 rubel 14 tabletta esetében.
 • Grizeofulvin. Ennek az antimikotikus készítménynek a hatóanyaga a griseofulvin (125 mg), amely az antibiotikumok csoportjába tartozik. A körömgomba, a bőr, a fejbőr ellen. Nem alkalmazható onkológiával, lupuszral, vese- és májbetegséggel. Az ár 280 rubel, 20 tabletta.

A Terbinafine Teva ára

A Terbinafine-Teva megvásárolható a gyógyszertárban, vagy rendelhető online. A moszkvai gyógyszer ára jelentősen különbözik az internet áraitól. A navigálás megkönnyítése érdekében az alábbiakban egy táblázat található, amely bemutatja a különféle táblaszámú csomagok minimális és maximális árait:

A tabletták száma csomagonként

Minimális és maximális ár Moszkvában, rubel

A minimál és a maximális ár St. Petersburg, rubel

Terbinafin-TEVA

Az allil-aminok csoportjának gombaellenes hatóanyaga. Ez a szkvalén-epoxidáz szuppresszióját gátolja a gomba sejtmembránjában. Ez ergoszterinhiányhoz és szkvalén intracelluláris felhalmozódásához vezet, ami a kórokozó sejtjének halálát okozza.

Fungicid hatással rendelkezik a dermatophytákra, penészgombákra és néhány dimorf gomba, élesztő és élesztőszerű gombákra. Egyes típusú élesztők fungisztatikusan működhetnek.

Ellen hatásos anyagokkal dermatomycosis (Trichophyton / beleértve Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton tonsurans, Trichophyton verrucosum, Trichophyton violaceum /, mint Microsporum canis és Epidermophyton floccosum); a Candida nemzetség (elsősorban Candida albicans) élesztőszerű gombái; a színes zuzmó (Malassezia furfur) kórokozója.

Orális adagolás: gombás fertőzések a bőr bőrbetegségek okozzák - trihofitia, atléta, mikrosporiya, köröm gombás fertőzései (onychomycosis), candidiasis.

Külső használatra: dermatophyták okozta gombás bőrelváltozások, candidiasis; színezett lichen.

Felnőttek belsejében - 250 mg / nap 1 vagy 2 felvételnél. A kezelés időtartama függ a fertőzés indikációitól és súlyosságától: bőrelváltozások - 2-4 hét, körömkárosodással - 6 héten át. legfeljebb 4 hónapig. A 40 kg-nál nagyobb testtömegű gyermekek - 250 mg / nap, 20-40 kg - 125 mg / nap, legfeljebb 20 kg - 62,5 mg / nap.

A külső alkalmazást 1-2 alkalommal 1-2 héten át 1-2 héten keresztül kell alkalmazni.

Az emésztőrendszerből: émelygés, étvágytalanság, enyhe hasi fájdalom, hasmenés, ízérzékelési zavarok vagy elvesztés, cholestasis, sárgaság, hepatitis.

Allergiás reakciók: bőrkiütés; ritkán - arthralgia, myalgia, erythema multiforme, Stevens-Johnson szindróma.

A hematopoiesis rendszer oldalán: neutropenia, thrombocytopenia.

Helyi reakciók: hyperemia, viszketés, égő érzés.

Az alkalmazás lehetséges az adagolási rend szerint.

Terbinafine Teva: a tabletta használatára vonatkozó utasítások

A Terbinafine-Teva gombaellenes, fungicid hatóanyag. Elfojtja gyakorlatilag minden ismert gomba kórokozót, amely befolyásolja az emberi testet.

Használati utasítások

A Terbinafine-Teva tablettákat orálisan adagolják. Különféle gombák által kiváltott dermis fertőző léziók kezelésére szolgálnak:

 • A bőr candidiasis
 • A fejbőr mikózisa
 • Dermatomycosis a test különböző részein.

A tablettákat szisztémás kezelésre is felhasználják, ha a gombás betegségek súlyosak, vagy nem reagálnak a külső kezelésre szolgáló dermatológiai gyógyszerekre.

A készítmény szerkezete

A terbinafin tartalma 1 tabletta 250 mg. Egyéb kiegészítő alkotórészek, amelyek meghatározzák a forma és struktúra antimikotikumok, - MCC (0,041 g), nátrium-keményítő-glikolát (0,036 g), hipromellóz (0,0075 g), Aerosil (0,0012 g), magnézium-sztearátot (0,0035 g).

Gyógyító tulajdonságok

A terbinafine-Teva gombaellenes hatását a terbinafin hatóanyagának tulajdonságai miatt érik el. Az anyag az allil-aminok csoportjába tartozik, elnyomja a gombás mikroorganizmusok többségét.

A hatóanyag tartalmától függően fungicid vagy fungisztatikus hatású. Különböző típusú dermatophyták, élesztő patogének mutatják a gyógyszerre való érzékenységet, különösen a kórokozók, mint például a Candida albicans, különösen veszélyeztetettek.

A terbinafin hatását a kezdeti stádiumban lévő képességével magyarázzák az ergoszterin szintézisének a szkvalén-epoxidáz enzim gátlásán keresztül történő megszüntetésére.

Az orális szereket nem használják a sokszínű zuzmó ellen az alacsony hatékonyság miatt. Ezzel a diagnózissal más gyógyszereket írnak fel.

A tabletták bevétele után a hatóanyag jelentős mennyiségben abszorbeálódik (több mint 70%). A legnagyobb koncentráció egy adag után 2 óra elteltével alakul ki. A féléletidő körülbelül 36 órát vesz igénybe.

A terbinafin gyorsan eloszlik a szervezetben, átjut a szövetekbe, a dermis rétegeibe, a körömrétegekbe, a faggyúmirigyekbe, a hajhagymákba. Ennek a képességnek köszönhetően az anyagot aktívan használják antimikotikus terápiában. Ismeretes továbbá, hogy a terbinafin behatol különböző testfolyadékokba, beleértve a női tejet is.

A testből az anyag többségét (70%) a vesék választják ki. A kiválasztás mértéke a vesék és a máj állapotától függ.

A kibocsátás formái

Költség: (14db) - 406-484 rubel, (28db) - 649-788dr.

A gombaellenes gyógyszert tablettákban állítják elő - kapszula-szerű fehér vagy fehéres árnyalatok. Az egyik felületen van egy osztószalag. Mindkét oldalán levágja a "T" betűt. A gyógyszert 7 tablettát tartalmazó buborékcsomagolásba helyezzük. A nehéz papír csomagolásában 1 vagy 2 lemez található, a használati útmutatóval együtt.

Az alkalmazás módja

A terbinafine-Teva terápia jellemzőit a kezelőorvosnak kell szabályoznia. A gyártóknak be kell tartaniuk használati utasításukat. A gyógyszer jobb étkezés után inni.

A gyógyszerek napi dózisa:

 • Felnőttek - 1 asztal.
 • Gyermekek (3 éves kortól): 20-40 kg súlyú - 0,5 táblázat. Ha a gyermek súlya meghaladja a 40 kg-ot - 1 db.
 • Spot hibás emberek - 0,5 táblázat.

A tanfolyam időtartamát a fertőző elváltozás sajátos jellege határozza meg:

 • Dermis betegségek (a lábujjak között, a talpon) - 2 héttől 6 évig
 • A test különböző részei bőrének mycosisai (törzs vagy rügyek): 2 héttől egy hónapig
 • Candida mycoses - 2-4 hét
 • A fejbőr fertőzései - egy hónap alatt.

A körömlemez sérüléseinek hosszabb kezelése: az állapot súlyosságától függően a tanfolyam 1,5-3 hónapig tart. Egyéni tényezők is fontosak: ha a beteg fiatal, kevesebb időbe telhet a gyógyulás. Azok számára, akiknek a körme lassan nő, a terápia késleltethető.

Terhesség és laktáció

A Terbinafine-Teva tilos a terhes nők számára, mert a biztonság hiánya nem bizonyítja a magzati fejlődés biztonságát. Eddig nem végeztek vizsgálatokat. Ezért a gyermek fejlődésére gyakorolt ​​negatív hatás elkerülése érdekében tilos tablettákat inni.

Az ápolónőnek tartózkodnia kell a Terbinafine-Teva kezeléstől is, mivel a gyógyszer kiválasztódik a tejbe. A terápia csak a laktáció megszűnése esetén lehetséges.

Ellenjavallatok

A Terbinafine-Teva tabletta nem engedélyezett:

Egyéni túlérzékenység az antimikotikum összetevőire

 • A máj betegségei (krónikus és akut formában)
 • Veseelégtelenség
 • 3 évnél fiatalabb és 20 kg-nál kisebb tömegű gyermekek
 • Terhesség és GV.

Nagyon nagy óvatosság szükséges a kábítószerek használata esetén:

 • Krónikus formában veseelégtelenség
 • Alkoholfüggőség
 • A vaginális agy szekréciójának megsértése
 • rosszindulat
 • Az anyagcsere zavarai és ezek a kórképek
 • A végtagok hajóinak elzáródása.

óvintézkedéseket

A pirulák szisztematikus befogadása vagy a terápia korai befejezése az állapot javulásának első jeleiben elősegíti a betegség átmeneti formává való átalakulását.

Ha 2 hét után a kezelés, nincs fellendülés jeleit, szükséges, hogy konzultáljon egy bőrgyógyász tisztázása érdekében, hogy milyen típusú kórokozó és ellenállását a terbinafin-Teva.

Üzenet kiküszöbölésére onychomycosisban van rendelve csak abban az esetben nagy körömfertőzések, amikor egy köröm alatti hyperkeratosis, vagy ha külső anyagok előzetes terápiával hatástalan volt.

Az onokomikózis kezelésének eredménye többnyire a mikológiai fertőzés megszüntetése után és a terápiás kezelés befejezése után néhány hónappal jelentkezik, mivel összefüggésben van a nem fertőzött köröm regenerálódásának mértékével. Az érintett körömlemezeket nem szabad eltávolítani.

Az antimikotikum aktív komponensének clearance-e csökkent májbetegségekben.

A tanfolyam során célszerű rendszeresen ellenőrizni a májenzimek aktivitását a szérumban.

Néhány beteg a 3 hónapos kezelés után kolesztiázist és hepatitist okozhat. A Terbinafine-Teva-t fel kell függeszteni, ha a májfunkció károsodása (általános gyengeség, fájdalom, sötét vizelet és könnyű széklet, csökkent étvágy) megjelenik.

A pszoriázisban szenvedőknek óvatosnak kell lenniük a terbinafin kezelésében, mivel az antimikotikumok az állapot súlyosbodását okozhatják.

A gombafertőzésben szenvedő betegeknek gondosan ellenőrizniük kell a higiéniát, hogy megakadályozzák a fertőzést fehérnemű vagy cipőn keresztül. A kockázatok minimalizálása érdekében ajánlott, hogy a kezelés alatt és után a test és ágyneműk, törölközők, zoknik, harisnyanadrágok elleni gombaellenes fertőtlenítés javasolt.

Az antimikotikum nem befolyásolja közvetlenül az ember pszichoemotikus állapotát, de hozzájárulhat az álmosság, a distrakció, a szédülés előfordulásához. Ezt nem szabad megfeledkezni azokról, akiknek tevékenységei az egészségre (közlekedési vezető vagy gépek) fokozottan veszélyeztetettek.

Cross-Drug Interactions

A Teribnafin-Teva során a hatóanyagnak más gyógyszerek összetevőivel való reakcióképességét figyelembe kell venni:

 • A cimetidin majdnem egyharmadával képes csökkenteni a terbinafin clearance-t, javítja hatását vagy növeli a plazmakoncentrációt.
 • A tabletták adagolását módosítani kell, ha a Terbinafint olyan gyógyszerekkel együtt szedik, amelyek felgyorsítják az anyagcserét vagy elnyomják a citokróm P450-et.
 • A rifampicin gyengítheti a terbinafin hatását, csökkentheti annak tartalmát a plazmában, növelheti a clearance-et.
 • Orális fogamzásgátlókkal kombinálva hatásuk csökkenthető, a menstruációs ciklus meghibásodhat.
 • A koffeintartalmú szerek egyidejű adagolásával hatásuk fokozódik, tekintettel a plazma tartalmának növekedésére és a testből való kiválasztódás lelassulására.
 • A terbinafin tabletta nem kombinálható alkohol tartalmú szerekkel vagy italokkal, mivel a májkárosodás kockázata nő, és a gyógyszer hatása csökken.
 • A terbinafin jelentősen lelassítja a Desipramine kiválasztódási sebességét, csökkenti a Ciclosporin plazmakoncentrációját.
 • A Terbinafine-Teva és a Warfarin együttes alkalmazása esetén a vér koagulálhatósága károsodik.

Mellékhatások

Amikor a terbinafine-Teva-t antimikotikumokkal kezelik, a szervezet negatív reakciója lehetséges. A gyógyszer mellékhatásai:

 • Egyéni allergiás reakciók (nagyon ritka esetekben anafilaxia lehetséges)
 • Teljes gyomor érzései
 • Az étvágy csökkenése / hiánya
 • Hányinger, hányás
 • Az LCD komplikációi
 • hasmenés
 • A májfunkció zavara, elégtelensége (a halál lehetséges)
 • Hasi csontok
 • A vér találmány szerinti megsértése
 • Bőrreakció (sypilikrikavnitsa)
 • A psoriasis exacerbációja
 • Leeső haj
 • Fej, izületi vagy izomzat
 • Az érzékek ízének változása.

Kevés embernél, a terbinafin szedése fokozott fáradtságot, a már meglévő bőrvörös lupus megjelenését vagy súlyosbodását okozhatja.

túladagolás

A nagy dózisú terbinafin-Teva gondatlan vagy szándékos beadása többszörösen amplifikált mellékhatások megjelenését okozza. A mérgezés a következőképpen alakul ki:

 • Golovnyhboley
 • szédülés
 • Hányinger, hányás
 • Boleyepigastral zóna
 • Megnövekedett vizeletürítés
 • Kozhnoysypi.

A mérgezés kiküszöbölése érdekében a gyomrodot meg kell tisztítani a gyógyszer maradványaitól, aktív faszént (1 db 10 kg-os tömeg). Szükség esetén tüneti és szupportív kezelést kell végezni.

Feltételek és eltarthatósági idő

A Terbinafine-Teva a gyártástól számított 3 évig használható. A gyógyulási tulajdonságok elvesztésének elkerülése érdekében távol tartandó helyen kell tartani. A tárolás alatt a hőmérséklet nem haladhatja meg a 25 ° C-ot. Ne adjon gyermekek kezébe!

analógok

Ahhoz, hogy megtalálja antimycoticumok azonos terbinafin-Teva, meg kell, hogy konzultáljon egy bőrgyógyász orális gombaellenes gyógyszerek általában kapcsolódó vényköteles gyógyszereket.

Atifin

ár: Táblázat. (14 db) - 497 rubel, (28 db) - 1733 rubel, Krém (15 g) - 193 rubel.

Terbinafinra alapozott antimikotikus készítmény. Úgy tervezték, hogy kezelje a mycoticus bőrelváltozásokat, a nyálkahártyákat, a hajat és a körmöket.

Szájápolási és krémes bőrgyógyászati ​​kezelésre készült.

Az alkalmazás módja a gyógyszer formájától függ: a tablettákat naponta egyszer kell bevenni, az érintett területeket 2-3 alkalommal tejszínnel kell kezelni.

Előnyök:

hátrányai:

grizeofulvinnal

Bioszintézis (Oroszország), Borschagovsky HFZ (Ukrajna)

ár: (20 lap) - 298 rubel.

Gombaellenes gyógyszer, amelynek hatását az azonos nevű hatóanyag határozza meg. A griseofulvin antibiotikum, amely elnyomja a dermatomycetes által okozott fertőzést. Megakadályozza a kórokozó működését, elpusztítja sejtszerkezetét.

A gyógyszerek szájon át történő beadása és az egész szervezetben való eloszlása ​​után a terápiás anyag behatol és felhalmozódik a dermis, haj, körömlemez sejtjeibe. Az alkalmazott koncentrációtól függően fungicid vagy fungisztatikus hatással bír.

Tabletta formájában. A gombaellenes szer 1 tabletta tartalma 125 mg. Az antimikotikumok 2 éves kortól kaphatók.

Terbinafin-Teva

Gyártó: Teva (Teva) Izrael

PBX kód: D01BA02

Termék: Szilárd dózisformák. A tabletták.

Általános jellemzők. Hozzávalók:

Hatóanyag: 281,3 mg terbinafin-hidroklorid (250 mg terbinafinnak felel meg)
segédanyagok: mikrokristályos cellulóz, 40,5 mg; karboxi-metil-keményítő (A típus), 36,0 mg; hipromellóz, 7,5 mg; szilícium-dioxid kolloid 1,2 mg; magnézium-sztearát 3,5 mg

leírás
A fehér vagy majdnem fehér, kétkomponensű tabletták kapszuláris alakúak. Az egyik oldalon az osztódási kockázat és a "T" metszet mindkét oldalon kockázatok.

Farmakológiai tulajdonságok:

Gyógyszerhatástani. A terbinafin csoportjába tartozik a allilaminok, hogy van egy széles spektrumú gombaellenes hatást. Alacsony koncentrációban fungicid hatással dermatofiták (Trychophyton rubrum, Trychophyton mentagrophytcs, Trychophyton tonsurans, Trychophyton verrucosum, Trychophyton violaccum, Microsporum canis, Epidermophyton floccosum), élesztők, elsősorban a Candida albicans. Az élesztőgombákra jellemző aktivitás a fajtájuktól függően fungicid vagy fungisztatikus lehet.

A terbinafin a gomba (ergoszterin) sejtmembránjának fő komponensének bioszintézisének korai szakaszát gátolja az enzim szkvalén epoxidáz gátlásával.

Amikor orális adagolás hatástalan a kezelés a pityriasis versicolor, által okozott Pityrosporum ovale, Pityrosporum orbiculare (Malassezia furfur).

Farmakokinetikáját. Ha a lenyelés több mint 70% -ot elnyel. Az "első passzálás" hatására bekövetkező abszolút biohasznosulás 40% -kal csökken. Egyszeri orális bevitel után 250 mg dózisban a maximális koncentráció eléréséhez szükséges idő (TCmax) körülbelül 2 óra; a maximális koncentráció (C max) 1 μg / ml. A koncentráció-idő görbe alatti terület (AUC) 4,56 μg xh / ml, míg az AUC-értékkel rendelkező élelmiszer felvétele 20% -kal nő. Hosszú távú bejutás esetén a Cmax 25% -kal, az AUC-vel 2,5-szer nő. A hatékony felezési idő (T1 / 2) körülbelül 36 óra, a terminális T1 / 2 200-400 óra (ami a bőrből és a zsírszövetből történő tartós kiürülést jelzi). Az egyensúlyi koncentráció (Css) nem függ az életkorától. A terbinafin plazmakoncentrációja nem függ a nemtől.

A plazmafehérjékkel való kapcsolat több mint 99%. Gyorsan eloszlik a szövetekben, behatol a bőr és a körömlemez dermális rétegébe. Behatol a faggyúmirigyek szekréciójába, és nagy koncentrációban halmozódik fel a szőrtüszőkben, a hajban, a bőrben és a bőr alatti szövetekben. Jelentős biotranszformáció mellett a keletkezett metabolitok nem rendelkeznek gombaellenes hatással. 70% -a választódik ki a vesékből. Ne cum a testben. A betegek életkora nem befolyásolja a terbinafin farmakokinetikáját, azonban az elimináció vese- vagy májkárosodással csökkenhet, ami a terbinafin magas koncentrációját eredményezi a vérben. Az anyatejbe kiválasztódik.

Használati utasítás:

-A fejbőr mycosis (trichophytosis, microsporia).
-A bőr és a köröm gombás megbetegedései (onychypnosis), a Trychophyton spp. (T. rubrum, T. mcntagrophytcs, T. vcrrucosum, T. violaceum), Microsporum spp. (M. canis, M. gypscum) és Epidcrmophyton floccosum.
-Nehéz, gyakori dermatomycosis sima bőr a törzs és a végtagok, amelyek szisztémás kezelést igényelnek.
-A bőr candidiasis.

Adagolás és kezelés:

Belül étkezés után.

felnőtt
250 mg naponta egyszer.

3 évesnél idősebb gyermekek
A testtömeg 20-40 kg, 125 mg naponta egyszer.
A testtömege meghaladja a 40 kg-ot, napi 250 mg-ot.

Az idős betegeknek nincs szükség az adag módosítására.

Krónikus veseelégtelenségben (QC több mint 50 ml / perc) - 125 mg naponta egyszer.

A kezelés időtartama függ a betegség jelzéseitől és súlyosságától.

A bőr gombás fertőzései: a fertőzés interdigital, plantaris vagy "zokni" kezelésének időtartama 2-6 hét; a test más részeinek mikózisai: sötétkék - 2-4 hét, törzsek - 2-4 hét; a Candida nemzetség által okozott gombákkal - 2-4 hét; a fejbőr mycosisával - körülbelül 4 hétig, Microsporum canis fertőzésével - több mint 4 hétig.

Onychomycosis: a terápia időtartama átlagosan 6-12 hét. Ha a kéz és a láb ujjai és lábujjai (a lábfej hüvelykénti kivételével) hatással vannak, vagy ha a beteg fiatal, a kezelés időtartama kevesebb lehet, mint 12 hét. Ha a lábfej hüvelykénti fertőzése általában elég 3 hónapos kezelés. Egyes olyan betegeknél, akiknek csökkentett a körömnövekedése, hosszabb kezelésre lehet szükség.

Alkalmazási jellemzők:

A terbinafin rendellenes alkalmazása vagy a kezelés korai befejezése a betegség visszaszorulását eredményezheti. Ha a bőrfertőzés 2 hetes kezelése után nincs javulás, meg kell ismételni a kórokozót és annak a gyógyszerrel szembeni érzékenységét.

Az onokomikózis szisztémás alkalmazása csak a legtöbb köröm legyőzésénél, a kimondott szubunguális hyperkeratosis jelenléténél, a korábbi helyi terápia hatástalanságánál indokolt. A kezelés onychomycosis klinikai válasz, laboratóriumi vizsgálattal megerősített, általában akkor fordul elő több hónap után mikológiai gyógyulás és a kezelés abbahagyása Természetesen, mivel a sebesség újulat az egészséges köröm. A körömlemezek eltávolítása a kefék onychomycosisának kezelésére 3 héten keresztül és a lábak onychomycosisára 6 hétig nem szükséges.

Májbetegség jelenlétében a terbinafin clearance-e csökkenthető. A kezelés alatt a "máj" transzaminázok aktivitását monitorozni kell a vérszérumban.

Ritkán 3 hónapos kezelés után kolesztaza és hepatitis is előfordul. Amikor májműködési zavar (gyengeség, tartós hányinger, étvágytalanság, túlzott hasi fájdalom, sárgaság, sötét vizelet vagy széklet elszíneződött) kezelést abba kell hagyni.

A terbinafin és a pszoriázisos betegek beadása óvatosságot igényel. Nagyon ritka esetekben a terbinafin a psoriasis súlyosbodását idézheti elő.

A terbinafin kezelés során általános higiéniai szabályokat kell követni, hogy megakadályozzák a fertőzés újbóli fertőzését ágyneműn és cipőn keresztül. A kezelés folyamán (2 hét elteltével) és annak végén szükség van a cipő, zokni és harisnya elleni gombaellenes kezelésre.

A gépjárművezetéshez és -mozgáshoz való képesség befolyásolása
A Terbinafin nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépekkel való munkavégzéshez szükséges képességeket. Figyelembe kell azonban venni, hogy szédülés fordulhat elő a kezelés alatt.

Mellékhatások:

A mellékhatások előfordulási gyakoriságát az Egészségügyi Világszervezet ajánlásai szerint osztályozzák: nagyon gyakran - legalább 10%; gyakran - legalább 1%, de kevesebb, mint 10%; ritkán - nem kevesebb, mint 0,1%, de kevesebb, mint 1%; ritkán - legalább 0,01%, de kevesebb, mint 0,1%; nagyon ritkán - kevesebb, mint 0,01%, beleértve az izolált eseteket.

Az emésztőrendszer részeként: nagyon gyakran - a gyomor túlcsordulása, étvágycsökkenés, dyspepsia, émelygés, hasi fájdalom, hasmenés; ritkán - az ízérzések megsértése vagy elvesztése (gyógyulás a kezelés abbahagyása után néhány héttel), a "máj" transzaminázok fokozott aktivitása; ritkán - cholestasis, sárgaság, hepatitis; egyes esetekben - a hosszú távú étkezési zavarok, ami az étkezés elmulasztásához és a testtömeg jelentős csökkenéséhez, májelégtelenséghez vezetett.

A vérből és a nyirokrendszerből: nagyon ritkán - neutropenia, thrombocytopenia, agranulocytosis, lymphopenia, egyszeri pancytopenia.

A bőrön: nagyon ritkán - psoriasisszerű kiütés, pikkelysömör súlyosbodása, akut generalizált pustuláris exanthema.

Allergiás reakciók: nagyon gyakran - bőrkiütés, csalánkiütés; nagyon ritkán - angioödéma, rosszindulatú epidermisz erythema (Stevens-Johnson-szindróma), anafilaktoid reakciók, toxikus epidermális nekrolízis (Lyell-szindróma).

A vázizomrendszerből: nagyon gyakran - arthralgia, myalgia.

A központi és a perifériás idegrendszerből: gyakran - fejfájás; ritkán - paresztézia, hyposthenia, szédülés; nagyon ritkán, a depresszió, a szorongás érzése.

A hallókészülék oldaláról és labirintus zavarokról: nagyon ritkán - szédülés.

Más: ritkán - rossz közérzet, gyengeség; nagyon ritkán - szisztémás lupus erythematosus, beleértve a bőr formáját.

Más gyógyszerekkel való kölcsönhatás:

Dózismódosítás terbinafin míg a inhibitorok és induktorok a citokróm P450 izoenzimek, amelyek késleltetik, és felgyorsítja a clearance terbinafin kiválasztódik. A cimetidin csökkenti a kiürülés sebességét terbinafin 30% -kal, és növeli a kiválasztás sebességét rifampicin terbinafin 100%. Tanulmányok in vitro és in vivo körülmények között azt mutatta, hogy a terbinafin, a kérdéses izozim gátlása CYP2P6, ad metabolizmus triciklikus antidepresszánsok, szelektív szerotonin reuptake inhibitorok (dezipramin, fluvoxamin), béta-blokkolók (metoprolol, propranolol), antiaritmikumok (flekainid, propafenon), monoamin-oxidáz inhibitorok B (szelegilin), és antipszichotikus szerek (klórpromazin, haloperidol).

A terbinafin nem befolyásolja jelentősen az eliminációs ráta tolbutamina, terfinadina, triazolam, orális fogamzásgátlók, melyek által metabolizált más citokróm P450 izoenzimek (kivéve izoenzim CYP2P6).

A terbinafin nem befolyásolja az antipirin és a digoxin kiválasztódásának sebességét. A terbinafin és az orális fogamzásgátlók egyidejű alkalmazásakor menstruációs ciklus alakulhat ki. A terbinafin növelheti a koffein hatékonyságát, növelve koncentrációját a plazmában, és 21% -kal csökkentheti a szervezetből való kiválasztódás sebességét.

A terbinafin 82% -kal csökkentheti a dezipramin kiválasztódásának mértékét.

A terbinafin csökkentheti a ciklosporin hatékonyságát, csökkentve a plazmakoncentrációját 15% -kal.

Ha warfarinnal egyidejűleg alkalmazzák, hatással lehet a prothrombin tesztre: a véralvadási idő és a nemzetközi normalizált arány.

Etanollal vagy hepatoxikus hatással járó szerekkel kombinálva fennáll a májkárosodás kialakulásának veszélye.

Ellenjavallatok:

A hatóanyag összetevőivel szembeni túlérzékenység; krónikus vagy aktív májbetegség, krónikus veseelégtelenség (kreatinin clearance kevesebb, mint 50 ml / perc), 3 év alatti gyermekek és legfeljebb 20 kg tömegűek (ebben az adagolási forma), laktációs időszak, terhesség.

Óvatosan
Krónikus veseelégtelenség (QC több mint 50 ml / perc), alkoholizmus, csontvelő hematopoiesis elnyomása, tumorok, anyagcsere-betegségek, a végtagok elzáródásos betegségei.

Terhesség és laktáció alkalmazása
A terbinafin terhességi bevitele a terhesség alatt ellenjavallt, mivel a terhesség ideje alatt nincs elegendő adat a biztonságáról. A terbinafin kiválasztódik az anyatejbe, ezért a cél a szoptatás időszakában ellenjavallt.

túladagolás:

Tünetek: hányinger, hányás, fejfájás, szédülés, gastralgia, gyakori vizelés, kiütés.
Kezelés: gyomormosás, majd aktív szén felhasználása. Szükség esetén tüneti kezelést végezzen.

Tárolási feltételek:

Legfeljebb 25 ° C-on tárolandó. Tartsa távol gyermekektől. Felhasználhatósági időtartam 3 év. Ne használja a lejárati idő után.

Hagyja a feltételeket:

Csomagolás:

250 mg tabletta.
7 tablettát egy polivinil-kloridból és alumíniumfóliából álló buborékcsomagolásban.
1,2 vagy 4 buborékcsomagoláshoz, valamint használati utasítással együtt.

Terbinafine - Teva - hivatalos használati utasítás

UTASÍTÁSOK
a gyógyszer orvosi használatára

Regisztrációs szám:

Kereskedelmi név: terbinafin -Teva

Nemzetközileg elismert név:

Adagolási forma:

struktúra
1 tabletta tartalmaz
hatóanyag: 281,3 mg terbinafin-hidroklorid (250 mg terbinafinnak felel meg)
segédanyagok: mikrokristályos cellulóz, 40,5 mg; karboxi-metil-keményítő (A típus), 36,0 mg; hipromellóz, 7,5 mg; szilícium-dioxid kolloid 1,2 mg; magnézium-sztearát 3,5 mg

leírás
A fehér vagy majdnem fehér, kétkomponensű tabletták kapszuláris alakúak. Az egyik oldalon az osztódási kockázat és a "T" metszet mindkét oldalon kockázatok.

Farmakoterápiás csoport:

ATX kód: [D01BA02]

Farmakológiai tulajdonságok

farmakodinámia
A terbinafin csoportjába tartozik a allilaminok, hogy van egy széles spektrumú gombaellenes hatást. Alacsony koncentrációban fungicid hatással dermatofiták (Trychophyton rubrum, Trychophyton mentagrophytcs, Trychophyton tonsurans, Trychophyton verrucosum, Trychophyton violaccum, Microsporum canis, Epidermophyton floccosum), élesztők, elsősorban a Candida albicans. Az élesztőgombákra jellemző aktivitás a fajtájuktól függően fungicid vagy fungisztatikus lehet.

A terbinafin a gomba (ergoszterin) sejtmembránjának fő komponensének bioszintézisének korai szakaszát gátolja az enzim szkvalén epoxidáz gátlásával.

Amikor orális adagolás hatástalan a kezelés a pityriasis versicolor, által okozott Pityrosporum ovale, Pityrosporum orbiculare (Malassezia furfur).

farmakokinetikája
Ha a lenyelés több mint 70% -ot elnyel. Az "első passzálás" hatására bekövetkező abszolút biohasznosulás 40% -kal csökken. Egyszeri orális bevitel után 250 mg dózisban a maximális koncentráció eléréséhez szükséges idő (TCmax) körülbelül 2 óra; a maximális koncentráció (C max) 1 μg / ml. A koncentráció-idő görbe alatti terület (AUC) 4,56 μg xh / ml, míg az AUC-értékkel rendelkező élelmiszer felvétele 20% -kal nő. Hosszú távú bejutás esetén a Cmax 25% -kal, az AUC-vel 2,5-szer nő. A hatékony felezési idő (T1 / 2) körülbelül 36 óra, a terminális T1 / 2 200-400 óra (ami a bőrből és a zsírszövetből történő tartós kiürülést jelzi). Az egyensúlyi koncentráció (Css) nem függ az életkorától. A terbinafin plazmakoncentrációja nem függ a nemtől.

A plazmafehérjékkel való kapcsolat több mint 99%. Gyorsan eloszlik a szövetekben, behatol a bőr és a körömlemez dermális rétegébe. Behatol a faggyúmirigyek szekréciójába, és nagy koncentrációban halmozódik fel a szőrtüszőkben, a hajban, a bőrben és a bőr alatti szövetekben. Jelentős biotranszformáció mellett a keletkezett metabolitok nem rendelkeznek gombaellenes hatással. 70% -a választódik ki a vesékből. Ne cum a testben. A betegek életkora nem befolyásolja a terbinafin farmakokinetikáját, azonban az elimináció vese- vagy májkárosodással csökkenhet, ami a terbinafin magas koncentrációját eredményezi a vérben. Az anyatejbe kiválasztódik.

bizonyság

 • A fejbőr mycosis (trichophytosis, microsporia).
 • A bőr és a köröm gombás megbetegedései (onychypnosis), a Trychophyton spp. (T. rubrum, T. mcntagrophytcs, T. vcrrucosum, T. violaceum), Microsporum spp. (M. canis, M. gypscum) és Epidcrmophyton floccosum.
 • Nehéz, gyakori dermatomycosis sima bőr a törzs és a végtagok, amelyek szisztémás kezelést igényelnek.
 • A bőr candidiasis.

Ellenjavallatok
A hatóanyag összetevőivel szembeni túlérzékenység; krónikus vagy aktív májbetegség, krónikus veseelégtelenség (kreatinin clearance kevesebb, mint 50 ml / perc), 3 év alatti gyermekek és legfeljebb 20 kg tömegűek (ebben az adagolási forma), laktációs időszak, terhesség.

Óvatosan
Krónikus veseelégtelenség (QC több mint 50 ml / perc), alkoholizmus, csontvelő hematopoiesis elnyomása, tumorok, anyagcsere-betegségek, a végtagok elzáródásos betegségei.

Terhesség és laktáció alkalmazása
A terbinafin terhességi bevitele a terhesség alatt ellenjavallt, mivel a terhesség ideje alatt nincs elegendő adat a biztonságáról. A terbinafin kiválasztódik az anyatejbe, ezért a cél a szoptatás időszakában ellenjavallt.

Adagolás és adminisztráció
Belül étkezés után.

felnőtt
250 mg naponta egyszer.

3 évesnél idősebb gyermekek
A testtömeg 20-40 kg, 125 mg naponta egyszer.
A testtömege meghaladja a 40 kg-ot, napi 250 mg-ot.

Idős betegek a dózis korrekciója nem szükséges.

Krónikus veseelégtelenségben szenvedő betegek (QC nagyobb, mint 50 ml / perc) - 125 mg naponta egyszer.

A kezelés időtartama függ a betegség jelzéseitől és súlyosságától.

Gombás bőrfertőzések: a fertőzés interdigital, plantaris vagy "zokni" kezelésének időtartama 2-6 hét; a test más részeinek mikózisai: sötétkék - 2-4 hét, törzsek - 2-4 hét; a Candida nemzetség által okozott gombákkal - 2-4 hét; a fejbőr mycosisával - körülbelül 4 hétig, Microsporum canis fertőzésével - több mint 4 hétig.

onychomycosisban: a terápia időtartama átlagosan 6-12 hét. Ha a kéz és a láb ujjai és lábujjai (a lábfej hüvelykénti kivételével) hatással vannak, vagy ha a beteg fiatal, a kezelés időtartama kevesebb lehet, mint 12 hét. Ha a lábfej hüvelykénti fertőzése általában elég 3 hónapos kezelés. Egyes olyan betegeknél, akiknek csökkentett a körömnövekedése, hosszabb kezelésre lehet szükség.

Mellékhatás
A mellékhatások előfordulási gyakoriságát az Egészségügyi Világszervezet ajánlásai szerint osztályozzák: nagyon gyakran - legalább 10%; gyakran - legalább 1%, de kevesebb, mint 10%; ritkán - nem kevesebb, mint 0,1%, de kevesebb, mint 1%; ritkán - legalább 0,01%, de kevesebb, mint 0,1%; nagyon ritkán - kevesebb, mint 0,01%, beleértve az izolált eseteket.

Az emésztőrendszerből: nagyon gyakran - a gyomor túlcsordulása, étvágycsökkenés, emésztési zavar, émelygés, hasi fájdalom, hasmenés; ritkán - az ízérzések megsértése vagy elvesztése (gyógyulás a kezelés abbahagyása után néhány héttel), a "máj" transzaminázok fokozott aktivitása; ritkán - cholestasis, sárgaság, hepatitis; egyes esetekben - a hosszú távú étkezési zavarok, ami az étkezés elmulasztásához és a testtömeg jelentős csökkenéséhez, májelégtelenséghez vezetett.

A vér és a nyirokrendszer oldaláról: nagyon ritkán - neutropenia, thrombocytopenia, agranulocytosis, lymphopenia, egyszeri pancytopenia.

A bőrről: nagyon ritkán - pikkelysömör-szerű kiütés, pikkelysömör súlyosbodása, akut generalizált pustularis exanthema.

Allergiás reakciók: nagyon gyakran - kiütés, csalánkiütés; nagyon ritkán - angioödéma, rosszindulatú epidermisz erythema (Stevens-Johnson-szindróma), anafilaktoid reakciók, toxikus epidermális nekrolízis (Lyell-szindróma).

Az izomrendszeri rendszertől: nagyon gyakran - arthralgia, myalgia.

A központi és a perifériás idegrendszerből: gyakran - fejfájás; ritkán - paresztézia, hyposthenia, szédülés; nagyon ritkán, a depresszió, a szorongás érzése.

A hallószerv és a labirintus rendellenességek oldaláról: nagyon ritkán - szédülés.

más: ritkán - rossz közérzet, gyengeség; nagyon ritkán - szisztémás lupus erythematosus, beleértve a bőr formáját.

túladagolás
tünetek: hányinger, hányás, fejfájás, szédülés, gastralgia, gyakori vizelés, bőrkiütés.
kezelés: gyomormosás, majd aktív szén felhasználásával. Szükség esetén tüneti kezelést végezzen.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel
Dózismódosítás terbinafin míg a inhibitorok és induktorok a citokróm P450 izoenzimek, amelyek késleltetik, és felgyorsítja a clearance terbinafin kiválasztódik. A cimetidin csökkenti a kiürülés sebességét terbinafin 30% -kal, és növeli a kiválasztás sebességét rifampicin terbinafin 100%. Tanulmányok in vitro és in vivo körülmények között azt mutatta, hogy a terbinafin, a kérdéses izozim gátlása CYP2P6, ad metabolizmus triciklikus antidepresszánsok, szelektív szerotonin reuptake inhibitorok (dezipramin, fluvoxamin), béta-blokkolók (metoprolol, propranolol), antiaritmikumok (flekainid, propafenon), monoamin-oxidáz inhibitorok B (szelegilin), és antipszichotikus szerek (klórpromazin, haloperidol).

A terbinafin nem befolyásolja jelentősen az eliminációs ráta tolbutamina, terfinadina, triazolam, orális fogamzásgátlók, melyek által metabolizált más citokróm P450 izoenzimek (kivéve izoenzim CYP2P6).

A terbinafin nem befolyásolja az antipirin és a digoxin kiválasztódásának sebességét. A terbinafin és az orális fogamzásgátlók egyidejű alkalmazásakor menstruációs ciklus alakulhat ki. A terbinafin növelheti a koffein hatékonyságát, növelve koncentrációját a plazmában, és 21% -kal csökkentheti a szervezetből való kiválasztódás sebességét.

A terbinafin 82% -kal csökkentheti a dezipramin kiválasztódásának mértékét.

A terbinafin csökkentheti a ciklosporin hatékonyságát, csökkentve a plazmakoncentrációját 15% -kal.

Ha warfarinnal egyidejűleg alkalmazzák, hatással lehet a prothrombin tesztre: a véralvadási idő és a nemzetközi normalizált arány.

Etanollal vagy hepatoxikus hatással járó szerekkel kombinálva fennáll a májkárosodás kialakulásának veszélye.

Különleges utasítások
A terbinafin rendellenes alkalmazása vagy a kezelés korai befejezése a betegség visszaszorulását eredményezheti. Ha a bőrfertőzés 2 hetes kezelése után nincs javulás, meg kell ismételni a kórokozót és annak a gyógyszerrel szembeni érzékenységét.

Az onokomikózis szisztémás alkalmazása csak a legtöbb köröm legyőzésénél, a kimondott szubunguális hyperkeratosis jelenléténél, a korábbi helyi terápia hatástalanságánál indokolt. A kezelés onychomycosis klinikai válasz, laboratóriumi vizsgálattal megerősített, általában akkor fordul elő több hónap után mikológiai gyógyulás és a kezelés abbahagyása Természetesen, mivel a sebesség újulat az egészséges köröm. A körömlemezek eltávolítása a kefék onychomycosisának kezelésére 3 héten keresztül és a lábak onychomycosisára 6 hétig nem szükséges.

Májbetegség jelenlétében a terbinafin clearance-e csökkenthető. A kezelés alatt a "máj" transzaminázok aktivitását monitorozni kell a vérszérumban.

Ritkán 3 hónapos kezelés után kolesztaza és hepatitis is előfordul. Amikor májműködési zavar (gyengeség, tartós hányinger, étvágytalanság, túlzott hasi fájdalom, sárgaság, sötét vizelet vagy széklet elszíneződött) kezelést abba kell hagyni.

A terbinafin és a pszoriázisos betegek beadása óvatosságot igényel. Nagyon ritka esetekben a terbinafin a psoriasis súlyosbodását idézheti elő.

A terbinafin kezelés során általános higiéniai szabályokat kell követni, hogy megakadályozzák a fertőzés újbóli fertőzését ágyneműn és cipőn keresztül. A kezelés folyamán (2 hét elteltével) és annak végén szükség van a cipő, zokni és harisnya elleni gombaellenes kezelésre.

A gépjárművezetéshez és -mozgáshoz való képesség befolyásolása
A Terbinafin nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépekkel való munkavégzéshez szükséges képességeket. Figyelembe kell azonban venni, hogy szédülés fordulhat elő a kezelés alatt.

A kibocsátás formája
250 mg tabletta.
7 tablettát egy polivinil-kloridból és alumíniumfóliából álló buborékcsomagolásban.
1,2 vagy 4 buborékcsomagoláshoz, valamint használati utasítással együtt.

Tárolási feltételek
Legfeljebb 25 ° C-on tárolandó. Tartsa távol gyermekektől.

Lejárat dátuma
3 év. Ne használja a lejárati idő után.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei
A vény alatt.

A forgalmi engedély tulajdonosa:
Teva Pharmaceutical Enterprises Ltd., 5 Basel St., PO Box 3190, Petah Tikva 49131, Izrael.

Gyártás, csomagolás és gyártás
Teva Pharmaceutical Enterprises Co., Ltd. 64 Hashikma Стр., PO Box 353, Kfar-Sava 44102, Izrael

A követelés beérkezési címe:
119049, Moszkva, ul. Shabolovka, 10, 2. o.

Terbinafine-Teva tabletta: használati utasítás, terbinafin-hidroklorid 281,3 mg

Tabletták Terbinafine-TEVA - hatóanyag terbinafin-hidroklorid. Gombaellenes szer. A fejbőr, a bőr és a körmök mycosisára, a törzs sima bőrének és végtagjainak dermatomycosisára, valamint a nyálkahártya candidiasisára szánják.

Regisztrációs szám: PL-000 103

Kereskedelmi név: Terbinafin-Teva

Nemzetközileg elismert név: terbinafin

Adagolási forma: tabletta

Fotó terbinafine-teva tabletta összetételű

Terbinafine-Teva tabletta

1 tabletta tartalmaz:

hatóanyag: terbinafin-hidroklorid 281,3 mg (megfelel 250 mg terbinafinnak); segédanyagok: Mikrokristályos cellulóz 40,5 mg Nátrium-karboxi-metil (A típus) 36,0 mg hipromellóz 7,5 mg kolloid szilícium-dioxid 1,2 mg magnézium-sztearát 3,5 mg.

leírás

Fehér vagy majdnem fehér, kétdimenziós tabletták kapszula alakúak. Az egyik oldalon az osztódási kockázat és a "T" metszet mindkét oldalon kockázatok.

Farmakoterápiás csoport: gombaellenes szer

ATX kód: [D01BA02]

Farmakológiai tulajdonságok

farmakodinámia

A terbinafin csoportjába tartozik a allilaminok, hogy van egy széles spektrumú gombaellenes hatást. Alacsony koncentrációban fungicid hatással dermatofiták (Trychophyton rubrum, Trychophyton mentagrophytes, Trychophyton tonsurans, Trychophyton verrucosum, Trychophyton violaceum, Microsporum canis, Epidermophyton floccosum), élesztő fibov elsősorban a Candida albicans. Az élesztőgombákra jellemző aktivitás a fajtájuktól függően fungicid vagy fungisztatikus lehet.

A terbinafin a gomba (ergoszterin) sejtmembránjának fő komponensének bioszintézisének korai szakaszát gátolja az enzim szkvalén epoxidáz gátlásával.

Amikor orális adagolás hatástalan a kezelés a pityriasis versicolor, által okozott Pityrosporum ovale, Pityrosporum orbiculare (Malassezia furfur).

farmakokinetikája

Ha a lenyelés több mint 70% -ot elnyel. Az "első passzálás" hatására bekövetkező abszolút biohasznosulás 40% -kal csökken. Egyszeri orális 250 mg-os adag után a maximális koncentráció (TCmax) eléréséhez szükséges idő körülbelül 2 μg / ml, a maximális koncentráció (Cmax) -1 μg / ml. A koncentráció-idő görbe alatti terület (AUC) 4,56 μg / h / ml, míg az AUC táplálékkal való bevitel 20% -kal nő. Hosszú távú bejutás esetén a Cmax 25% -kal, az AUC-vel 2,5-szer nő. A hatékony felezési idő (T1 / 2) kb. 36 óra, a T1 / 200 terminális 200-400 óra (a bőr és a zsírszövet elnyújtott kiválasztódását jelzi). Az egyensúlyi koncentráció (Css) nem függ az életkorától. A terbinafin plazmakoncentrációja nem függ a nemtől.

A plazmafehérjékkel való kapcsolat több mint 99%. Gyorsan eloszlik a szövetekben, behatol a bőr és a körömlemez dermális rétegébe. Behatol a faggyúmirigyek szekréciójába, és nagy koncentrációban halmozódik fel a szőrtüszőkben, a hajban, a bőrben és a bőr alatti szövetekben. Jelentős biotranszformáció mellett a keletkezett metabolitok nem rendelkeznek gombaellenes hatással. 70% -a választódik ki a vesékből.

Ne cum a testben. A betegek életkora nem befolyásolja a terbinafin farmakokinetikáját, azonban az elimináció vese- vagy májkárosodással csökkenhet, ami a terbinafin magas koncentrációját eredményezi a vérben. Az anyatejbe kiválasztódik.

A Terbinafine-Teva használati utasításai

 1. A fejbőr mycosis (trichophytosis, microsporia).
 2. A bőr és a köröm gombák (onychomycosis), melyet a Trychophyton spp. (T. rubrum, T. mentagrophytes, T. verrucosum, T. violaceum), Microsporum spp. (M. canis, M. gypseum) és Epidermophyton floccosum.
 3. Nehéz, gyakori dermatomycosis sima bőr a törzs és a végtagok, amelyek szisztémás kezelést igényelnek.
 4. A bőr candidiasis.

Terbinafine-Teva ellenjavallatok

A hatóanyag összetevőivel szembeni túlérzékenység; krónikus vagy aktív májbetegség, krónikus veseelégtelenség (kreatinin clearance kevesebb, mint 50 ml / perc), 3 év alatti gyermekek és legfeljebb 20 kg tömegűek (ebben az adagolási forma), laktációs időszak, terhesség.

Óvatosan

Krónikus veseelégtelenség (QC több mint 50 ml / perc), alkoholizmus, csontvelő hematopoiesis elnyomása, tumorok, anyagcsere-betegségek, a végtagok elzáródásos betegségei.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A terbinafin terhességi bevitele a terhesség alatt ellenjavallt, mivel a terhesség ideje alatt nincs elegendő adat a biztonságáról. A terbinafin kiválasztódik az anyatejbe, ezért a cél a szoptatás időszakában ellenjavallt.

A Terbinafine-Teva tabletta: az analógok olcsóbbak

Terbinafine-Teva adagolás és az alkalmazás módja

Belül étkezés után.

felnőttek
250 mg naponta egyszer.

3 évesnél idősebb gyermekek
A testtömeg 20-40 kg, 125 mg naponta egyszer.
A testtömege meghaladja a 40 kg-ot, napi 250 mg-ot.

Az idős betegeknek nincs szükség az adag módosítására.

Krónikus veseelégtelenségben (KC több, mint 50 ml / perc) -125 mg naponta egyszer.
A kezelés időtartama függ a betegség jelzéseitől és súlyosságától.

A bőr gombás fertőzései: a fertőzés interdigital, plantaris vagy "zokni" kezelésének időtartama 2-6 hét; a test más részeinek mikózisai: sötétkék - 2-4 hét, törzsek - 2-4 hét; a Candida nemzetség által okozott gombákkal - 2-4 hét; a fejbőr mycosisával - körülbelül 4 hétig, Microsporum canis fertőzésével - több mint 4 hétig.

onychomycosisban: a terápia időtartama átlagosan 6-12 hét. Ha a kéz és a láb ujjai és lábujjai (a lábfej hüvelykénti kivételével) hatással vannak, vagy ha a beteg fiatal, a kezelés időtartama kevesebb lehet, mint 12 hét. Ha a lábfej hüvelykénti fertőzése általában elég 3 hónapos kezelés. Egyes olyan betegeknél, akiknek csökkentett a körömnövekedése, hosszabb kezelésre lehet szükség.

Terbinafine-Teva mellékhatás

A mellékhatások előfordulási gyakoriságát az Egészségügyi Világszervezet ajánlásai szerint osztályozzák: nagyon gyakran - legalább 10%; gyakran - legalább 1%, de kevesebb, mint 10%; ritkán - nem kevesebb, mint 0,1%, de kevesebb, mint 1%; ritkán - legalább 0,01%, de kevesebb, mint 0,1%; nagyon ritkán - kevesebb, mint 0,01%, beleértve az izolált eseteket.

Az emésztőrendszerből: nagyon gyakran - a gyomor túlcsordulása, étvágycsökkenés, emésztési zavar, émelygés, hasi fájdalom, hasmenés; ritkán - az ízérzések megsértése vagy elvesztése (gyógyulás a kezelés abbahagyása után néhány héttel), a "máj" transzaminázok fokozott aktivitása; ritkán - cholestasis, sárgaság, hepatitis;
egyes esetekben - a hosszú távú étkezési zavarok, ami az étkezés elmulasztásához és a testtömeg jelentős csökkenéséhez, májelégtelenséghez vezetett.

A vér és a nyirokrendszer oldaláról: nagyon ritkán - neutropenia, thrombocytopenia, agranulocytosis, lymphopenia, egyszeri pancytopenia.

A bőrről: nagyon ritkán - pikkelysömör-szerű kiütés, pikkelysömör súlyosbodása, akut generalizált pustularis exanthema.

Allergiás reakciók: nagyon gyakran - kiütés, csalánkiütés; nagyon ritkán - angioödéma, rosszindulatú epidermális erythema (Stevens-Johnson-szindróma), anafilaktoid reakciók, toxikus epidermális nekrolízis (Lyell-szindróma).

Az izomrendszer felől: nagyon gyakran - arthralgia, myalgia.

A központi és a perifériás idegrendszerből: gyakran - fejfájás; ritkán - paresztézia, hyposthenia, szédülés; nagyon ritkán - depresszió, szorongás.

A hallószerv és a labirintus rendellenességek oldaláról: nagyon ritkán - szédülés.

más: ritkán - rossz közérzet, gyengeség; nagyon ritkán - szisztémás lupus erythematosus, beleértve a bőr formáját.

túladagolás

tünetek: hányinger, hányás, fejfájás, szédülés, gastralgia, gyakori vizelés, bőrkiütés.
kezelés: gyomormosás, majd aktívszén használatával. Szükség esetén tüneti kezelést végezzen.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

Dózismódosítás terbinafin míg a inhibitorok és induktorok a citokróm P450 izoenzimek, amelyek késleltetik, és felgyorsítja a clearance terbinafin kiválasztódik. A cimidin csökkenti a terbinafin kiválasztásának mértékét 30% -kal, és a rifampicin 100% -kal növeli a terbinafin kiválasztódásának sebességét.

Tanulmányok in vitro és in vivo körülmények között azt mutatta, hogy a terbinafin, a kérdéses izozim gátlása CYP2P6, ad metabolizmus triciklikus antidepresszánsok, szelektív szerotonin reuptake inhibitorok (dezipramin, fluvoxamin), béta-blokkolók (metoprolol, propranolol), antiaritmikumok (flekainid, propafenon), monoamin-oxidáz inhibitorok B (szelegilin), és antipszichotikus szerek (klórpromazin, haloperidol).

A terbinafin nem befolyásolja jelentősen az eliminációs ráta tolbutamina, terfinadina, triazolam, orális fogamzásgátlók, melyek által metabolizált más citokróm P450 izoenzimek (kivéve izoenzim CYP2P6).

A terbinafin nem befolyásolja az antipirin és a digoxin kiválasztódásának sebességét.
A terbinafin és az orális fogamzásgátlók egyidejű alkalmazásakor menstruációs ciklus alakulhat ki.

A terbinafin növelheti a koffein hatékonyságát, növelve koncentrációját a plazmában, és 21% -kal csökkentheti a szervezetből való kiválasztódás sebességét.
A terbinafin 82% -kal csökkentheti a dezipramin kiválasztódásának mértékét.
A terbinafin csökkentheti a ciklosporin hatékonyságát úgy, hogy a plazmakoncentrációt 15% -kal csökkenti.

Ha warfarinnal egyidejűleg alkalmazzák, hatással lehet a prothrombin tesztre: a véralvadási idő és a nemzetközi normalizált arány.

Etanollal vagy hepatoxikus hatással járó szerekkel kombinálva fennáll a májkárosodás kialakulásának veszélye.

Különleges utasítások

A terbinafin rendellenes alkalmazása vagy a kezelés korai befejezése a betegség visszaszorulását eredményezheti. Ha a bőrfertőzés 2 hetes kezelése után nincs javulás, meg kell ismételni a kórokozót és annak a gyógyszerrel szembeni érzékenységét.

Az onokomikózis szisztémás alkalmazása csak a legtöbb köröm legyőzésénél, a kimondott szubunguális hyperkeratosis jelenléténél, a korábbi helyi terápia hatástalanságánál indokolt.
Az onokomikózis kezelésében klinikai választ, megerősített laboratóriumot figyeltek meg több hónapos posztmikológiai kúra és a kezelés abbahagyása után, ami az egészséges köröm újraindulásának köszönhető. A körömlemezek eltávolítása a kefék onychomycosisának kezelésére 3 héten keresztül és a lábak onychomycosisára 6 hétig nem szükséges. Májbetegség jelenlétében a terbinafin clearance-e csökkenthető.
A kezelés alatt a "máj" transzaminázok aktivitását monitorozni kell a vérszérumban.

Ritkán 3 hónapos kezelés után kolesztaza és hepatitis is előfordul. Amikor májműködési zavar (gyengeség, tartós hányinger, étvágytalanság, túlzott hasi fájdalom, sárgaság, sötét vizelet vagy széklet elszíneződött) kezelést abba kell hagyni.
A terbinafin és a pszoriázisos betegek beadása óvatosságot igényel. Nagyon ritka esetekben a terbinafin a psoriasis súlyosbodását idézheti elő.

A terbinafin kezelés során általános higiéniai szabályokat kell követni, hogy megakadályozzák a fertőzés újbóli fertőzését ágyneműn és cipőn keresztül. A kezelés folyamán (2 hét elteltével) és annak végén szükség van a cipő, zokni és harisnya elleni gombaellenes kezelésre.

A gépjárművezetéshez és -mozgáshoz való képesség befolyásolása

A Terbinafin nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépekkel való munkavégzéshez szükséges képességeket. Figyelembe kell azonban venni, hogy szédülés fordulhat elő a kezelés alatt.

A kibocsátás formája

250 mg tabletta.
7 tablettát egy polivinil-kloridból és alumíniumfóliából álló buborékcsomagolásban.
1, 2 vagy 4 buborékcsomagoláshoz, a kartonpapírban való felhasználásra vonatkozó utasításokkal együtt.

Fénykép 14 db terbinafine teva tabletta

Tárolási feltételek

Legfeljebb 25 ° C-on tárolandó.
Tartsa távol gyermekektől.

Lejárat dátuma

3 év. Ne használja a lejárati idő után.

A terbinafine-teva tabletták képe, amelyeken a sorozat szerepel, a gyártás dátuma és a tabletták adataival együtt

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

A terbinafine-teva tabletta fénykép ára

A forgalmi engedély tulajdonosa:
Teva Pharmaceutical Enterprises Ltd.,
5 Basel St., PO Box 3190, Petah-Tikva 49131, Izrael.
A Teva Pharmaceutical Enterprises Ltd. termelése, csomagolása és felszabadítása,
64 Hashikma Стр., А / я 353, Кфар-Сава 44102, Izrael.
A követelések átvételének címe:
119049, Moszkva, ul. Shabolovka, 10, 2. épület, telefon: (495) 644 22 34, fax: (495) 644 22 35/36.

Tabletta terbinafine-teva absztrakt (használati utasítás) a fotókban

A terbinafine-teva tabletta használati utasításának képe, 1. rész

A terbinafine-teva tabletta használati utasításának képe, 2. rész

A terbinafine-teva tabletták használati utasításának képe, 3. rész

A terbinafine-teva tabletta használati utasításának képe, 4. rész

A terbinafine-teva tabletta használati utasításának képe, 5. rész

A terbinafine-teva tabletta használatára vonatkozó utasítások képe, 6. rész

A terbinafine-teva tabletta használati utasításai, 7. rész

A terbinafine-teva tabletták használatára vonatkozó utasítások képe, 8. rész

Terbinafine-Teva: a kábítószerrel kapcsolatos információk

Galina Morozova, Tver
A körmökön gomba volt. Hosszú ideig kezelik különböző hirdetett kenőcsökkel és lakkokkal. A hatás már nem teljesen kétségbe esett. Elmentem a bőrgyógyászhoz, majd kineveztem a Terbinafine-TEVA tablettákat. Hosszú folyadékot ivott, megszabadult a gombától. Számomra ez a legfontosabb dolog. Nem volt mellékhatás. A gyógyszer ára átlagos. Azt tanácsolom minden kétségbeesetten, hogy megszabaduljon a körömgombától.
Olga Volkova, Krasnodar
A szögek gomba nem találkozott régen. A kar körmöse elkezdett fájni és elkülönülni. Az emberekkel dolgozom, számomra az esztétikai megjelenés fontos szerepet játszik. Nem engedhettem meg magának ilyen szögek állapotát. Az Onychomycosis kezelést nagyon hosszú ideig kezelik, nem minden gyógyszer jó hatással van. Nem próbáltam sorsot, egyenesen az orvoshoz mentem. Terbinafine-TEVA tablettákat írt elő. Elfogadva őket, kezdte észrevenni, hogyan kezdett nőni a köröm. De addig kell inni, amíg a köröm teljesen nő. Körülbelül 1,5 hónapig tartott. A másik körmök nem mentek át. Nem volt mellékhatás a beadás alatt és után. De csak abban az esetben, ha megittam a tablettákat a májba.
Timofei Bekasov, Lyubertsy
Terbinafine-TEVA tablettákat vettem fel a köröm gombájának kezelésére a lábamon. Három hónapig ivtam őket, sok pénzt költöttem, de nem volt hatása. Az orvos azt mondta, várjon még egy kicsit. De mennyi ideig várhat. Nos, ha egy kicsit csökkent a gomba, az egészséges köröm növekedni fog. De a jobbra nem volt változás. Úgy vélem, hogy ez a gyógyszer hatástalan és drága.
Alena Koroleva, Nizhnevartovsk
A Terbinafine-TEVA tabletták bevétele után hányinger, rossz étvágy és ízérzészavarok jelentek meg. Több mint egy hónapig ivtam őket, de nem jelentett nekem antifungális szert. A köröm gombája bátran harcolt az életükért, és nem akarta elhagyni az élőhelyüket. Közepes méretűek, magabiztosan bíztak a gyógyszerek hatékonyságában, de sajnos egy csalódás hozta nekem ezeket a tablettákat.
Anastasia Krasnov, Tambov
Szeretem az uszodákat, az állami fürdőket és a szaunákat. Ez történt, ahogy anyám azt mondta. Elkezdett észrevenni, hogy a lábszeg a szalag elszakadt, a másik összeomlott. Kiderült, felvette a gomba. Kellemes kis, de hála Istennek, a gyógyszertár tele van különböző betegségekkel. Megvásároltam a Terbinafine-TEVA tablettákat. Két hónapon át ivott, elfelejtettem a gombát. De két hónapig, hosszú ideig. A gyógyszer azonban sokféle ellenjavallattal és mellékhatással rendelkezik. Nagy teherbírás a májban. Mindez megkerülött, tökéletesen átvitte a tablettákat.
Maria Popova, Barnaul
Krónikus körömgomba volt. Minden a lábujjak csodálkoztak. Egész idő alatt nem volt kezelés. A lánya egy ponton azt mondta, hogy már elég ahhoz, hogy így éljen, itt az ideje, hogy rendbe jusson. Miután elment az orvoshoz, összetett kezelést írtak fel, mivel a színpad krónikus. Mindegyik közül a Terbinafine-TEVA tabletta volt. Az eredmény az volt, hogy az igazságot hosszú időn át kezelték.
Guzel Galimov, Ufa
Valahol megfogta a körömgomba. A keze hüvelykujján a köröm elkezdett elválasztani, és a csigákkal is felment. Az orvos kijelölte a terbinafine-teva tablettákat, egy hónapon belül a normál köröm nőtt. Olyan gyorsan, mert a színpad volt a kezdeti, és vágtam le a felnőtt napi, gyorsabban nőni.

3 megjegyzés a cikkhez

Amellett, hogy naponta egyszer csak egyszer fogyasztják (ami egyszerűen kényelmes), nincsenek profik. Megpróbáltam kezelni egy lábat gomba - egy hónapot ivtam, nagyon lassan segített és a kezelés végéig, kivéve a viszketés és a hámlás csökkentését, nem vett észre semmit. Aztán minden egyáltalán visszajött. Megpróbálta hajlítani a körmöket - nincs semmi hasznuk, még a rétegek sem álltak meg. Röviden, ilyen pénzért valami jobbat vehetsz.

Tetszett. A lábujjak körme egy gombás volt, de gyorsan észrevettem, és elkezdtem inni a kábítószert. By the way, ez nem nagyon olcsó, de a dózis magas, ezért elég sokáig. Csak egy hasonló gombával való fogyasztás körülbelül három hónapig tart. Nem árt, mellékhatásokat, személyesen nem vettem észre, de az előny nyilvánvaló - a nagy lábujj most egy teljesen egészséges körömmel van. Csak itt van a türelem fenntartása, a gyógyulás első jelei csak másfél hónapig láthatók. De a gomba egyszer és mindenkor elmegy.

Nekem is volt egy körömgomba, csak elhanyagolt formában. Sajnos a gyógyszer valószínűleg csak a betegség kezdeti szakaszában tud segíteni, mert abban az esetben nem volt különösebb előny. Négy hónapig láttam, és bár a gyógyszer egyáltalán nem működött, a fogadás második hónapjában a növekvő köröm nem olyan volt, mint egy "kopasz", ez kevésbé romlott. Már nagyon örültem, hogy csak a színe nem változott. És amikor abbahagytam a gyógyszert, folytatta a rétegződés, mintha a gyógyszer nem gyógyulna, hanem egyszerűen visszatartotta a betegséget.