tinidazolt

Tinidazol - antibakteriális, antiprotozoális és gombaellenes hatású gyógyszer.

Ez a gyógyszer széles körben használják a modern orvostudomány foglalkozni giardiasisnak, trihoionozom az akut vagy krónikus, fertőző elváltozások által kiváltott anaerob baktériumok eredetű, valamint a fertőző betegségek, kísérő a fejlesztés a fekélyes elváltozások a gyomor-bél traktus.

A tinidazol hatásmechanizmusa azzal magyarázható, hogy képes gátolni a szintézist és károsítja a bakteriális DNS szerkezetét.

Klinikai és farmakológiai csoport

Antiprotozoális szer antibakteriális hatással.

A gyógyszertárak értékesítési feltételei

Az orvos rendelése alapján vásárolható.

Mennyibe kerül a Tinidazole a gyógyszertárakban? Az átlagár 127 rubel szinten van.

Összetétel és kibocsátás formája

A tinidazol tabletta formájában fehér vagy majdnem fehér színű. A tabletta kerek biconvex alakú és 500 mg hatóanyagot (tinidazol) tartalmaz.

Mivel kiegészítő hatóanyag komponensek kiállnak kukoricakeményítő, laktóz, metil-hidroxi-benzoát, magnézium-sztearát, tisztított talkum, vízmentes kolloid szilícium-dioxid.

A tinidazol készítményhez az utasításokat minden egyes karton csomagolásban, 1 vagy 4 tablettával együtt kell feltüntetni.

Farmakológiai hatás

A tinidazolt hatékony antiprotozoáiis szerekként használják, amelyek antibakteriális hatékonysággal rendelkeznek. Működésének mechanizmusa a szintézis kvalitatív gátlásának, valamint a kórokozó DNS-szerkezetének károsodásának tulajdonítható. A kábítószer-ellen hatékony számos anaerob baktériumok, valamint a Lamblia intestinalis, Trichomonas vaginalis, Entamoeba histolytica.

A tinidazol biohasznosulása körülbelül 100%, mivel az abszorpció mértéke nagyon magas. A maximális hatóanyag-koncentráció a vérben elért 2 órával a beadás után, és 40-51 mcg / ml, ha figyelembe 2 g drogot, és 24 óra után csökkent a 11-19 mcg / ml. Legfeljebb 1 μg / ml a koncentráció az adagolás után 72 órával csökken.

A tinidazol tulajdonsága, hogy áthatol a BBB-n keresztül és a placenta-gáton keresztül, majd kiválasztódik az anyatejbe 72 órával a lenyelés után. A gyógyszer metabolizmusa a májban fordul elő, olyan farmakológiailag aktív származékok kialakulása révén, amelyek elnyomják az anaerob baktériumok növekedését és fokozzák annak hatását. A gyógyszer kb. 50% -a ürül az epében, körülbelül 25% -a változatlan formában ürül a vesékben, és további 12% metabolit.

Használati utasítások

A tinidazol az alábbi típusú fertőzések esetén alkalmazható:

 1. Giardiasisnak.
 2. Amoebiasis (beleértve a májat is).
 3. Trichomoniázis.
 4. Az anaerob baktériumok különböző kombinációi.
 5. Vegyes anaerob-aerob fertőzések (további antibiotikumokra van szükség).
 6. A Helicobacter pylori (antibiotikumokkal és bizmutkészítményekkel együtt) okozott gyomorfekély kimutatása az emberi szervezetben.

A tablettákat a műtét utáni időszakban profilaktikus célokra írják fel az anaerob baktériumok kifejlesztésének megállítására.

Ellenjavallatok

 • emberek, akik túlérzékenyek a tinidazollal szemben;
 • a hematopoiesis megsértésével;
 • az idegrendszer betegségei az exacerbáció idején;
 • a nők a terhesség első hónapjaiban és a szoptatásban.

A kábítószert nem szedik alkohollal együtt. Ha egy személy hányingertől vagy hányástól szenved, akkor a tinidazollal történő kezelést el kell halasztani. És azt sem írják elő egyidejűleg egy etionamid.

Terhesség és szoptatás célzott felhasználása

A tinidazol alkalmazása a terhesség első trimeszterében kategorikusan ellenjavallt. A tinidazol más feltételek mellett történő alkalmazása csak akut szükség esetén lehetséges.

A tinidazol kezelés ideje alatt a szoptatást abba kell hagyni.

Adagolás és az alkalmazás módja

A tabletták használati utasítása szerint a tinidazolt szájon át kell alkalmazni, hogy elkerüljék az emésztőrendszer mellékhatásainak kialakulását - étkezés közben vagy után.

Ajánlott adagolási rendszerek:

 • giardiasis, trichomoniasis: felnőttek - 2000 mg egyszer, gyerekek - 50-75 mg / ttkg egyszer. Szükség esetén vegye be újra a gyógyszert azonos adaggal;
 • Anaerobok által okozott fertőzések felnőttekben: a kezdeti dózis 2000 mg egyszer, 2 napról napi 1000 mg-ra. A terápia folyamata - 5-6 nap;
 • bélbeli amoebiasis: felnőttek - 2000 mg naponta 2-3 napig, gyermekek - 50-60 mg / kg 3 napig;
 • máj amoebiasis: felnőttek - 1500-2000 mg naponta 3-6 napig, gyermekek - 50-60 mg / kg 5 napig.

A posztoperatív szövődmények kialakulásának megakadályozása érdekében a hatóanyagot felnőtteknek 12 órával a 2000 mg-os adagot megelőző sebészeti beavatkozás előtt kell előírni.

Mellékhatások

A tinidazol leggyakoribb mellékhatásai a következők:

 • allergiás reakciók: kiütés, viszketés, csalánkiütés, angioödéma;
 • a központi idegrendszerből: ataxia, szédülés, fejfájás, perifériás neuropátia; ritkán görcsök;
 • a gyomor-bélrendszerből: kellemetlen utóíz és szájszárazság, hasmenés, émelygés, anorexia, hányás;
 • Egyéb: Ritkán - gyengeség, átmeneti leukopénia.

túladagolás

A tinidazol túladagolásának esetét nem figyelték meg. Nem kifejlesztett egy speciális ellenszere a gyógyszer, így a szokásos ajánlások túladagolás tünetei: így a páciens bőséges ital, hánytatni, öblítse a gyomra, hogy őt a dialízis.

Különleges utasítások

Mielőtt elkezdi használni a gyógyszert, olvassa el a speciális utasításokat:

 1. A kezelés alatt tartózkodnia kell az alkoholfogyasztástól.
 2. Tinidazol alkalmazása esetén a vizelet sötét festése figyelhető meg.
 3. A trichomoniasis kezelésében mindkét partner egyidejű kezelését el kell végezni.
 4. Ha a központi idegrendszer mellékhatásai vannak, a tinidazolt el kell dobni.
 5. Ha a kezelés több mint 6 napig tart, a perifériás vér rendes megfigyelését végezni kell.
 6. A posztoperatív anaerob fertőzések megelőzésére a 12 évesnél fiatalabb gyermekek dózisát nem állapították meg.

A kezelés ideje alatt a betegeknek tartózkodniuk kell a fokozott figyelmet és a pszichomotoros reakciók nagy sebességét igénylő potenciálisan veszélyes tevékenységektől.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

Tinidazol nem kompatibilis antibakteriális szerek (cefalosporinok, rifampicin, eritromicin, aminoglikozidok) szulfonamidok. A fenobarbitál segít felgyorsítani az anyagcsere folyamatot. A tinidazolt etionamid nem írja elő.

A gyógyszer fokozza a közvetett antikoagulánsok hatását, csökkentve a gyógyszer adagjának felét, csökkenti a vérzés kockázatát.

Vélemények

Azt ajánljuk, hogy olvassa el azokat a véleményeket, akik a Tinidazole kábítószert használták:

 1. Marina. Ittunk férjével - felírt gyógyítja a Giardia, az orvos által felírt családi ital, feleslegesen. gyermeknek talált lamblia. A tanfolyam 3 napig a férjemmel. Ő minden normális, nincs pobochek, semmi, és van egy szörnyű keserű íz a szájában volt tele minden három nap, de a törlés után azonnal letette a székrekedés és a kis, de miután a eltörlését telt el. A jobb hipokondriumban húzta meg néhányszor, hát, van egy gall, stb. Tehát pobochki minden más, és valaki általában nem jelen van. A szájban levő keserűség tolerálható, különösen akkor, ha a gyógyszer működik.
 2. Inna. Egy rutinvizsgálat során felfedezte a lamblia-t. Az orvos javasolta a tinidazol megvételét. Nagyon meglepődtem, hogy csak egy alkalmazásra van szüksége. Megvizsgálták a véleményeket az interneten - a legtöbb beteg dicsérte a gyógyszert. Az ár elég elfogadható volt - 20 rubelt találtak. Két héttel a kezelés után átvettem egy második elemzést - a Giardia eltűnt. Örülök, hogy orvosom írt egy olcsó, hatékony gyógyszert.
 3. Sasha. Súlyos urogenitális fertőzéshez rendelve, a tinidazol együtt nystatinnal. a kezelés gyakorlatilag nem meggyőző volt. De azt gondolom, hogy ez nem a kábítószerek hibája, de az orvos hibája miatt, aki nem végezte el a szokásos elemzéseket, nem határozta meg a kórokozó érzékenységét a kábítószerekkel szemben. Ezért a Fenya kinevezett összetett, és hirtelen segítséget

analógok

Ismert antibakteriális tabletta hasonló hatással:

 1. A Tysol szerkezeti analóg, a költség 35-60 rubel.
 2. A Fazijin strukturális analóg, különösen hatékony a postoperatív szövődmények megelőzésére, az ár 230 rubel;
 3. Metronidazol - használnak erre a célra a felszámolása és megelőzése a fertőző betegségek, a kórokozók, amelyek érzékenyek a metronidazol, beleértve anaerob baktériumokat is, az ár a gyógyszertárakban - 80 és 160 rubelt;
 4. Dazolik - a trichomoniasis, máj tályog, extraintestinalis invázió, átlagos költsége 300 rubel;
  Intesol - súlyos fertőző folyamatokban alkalmazzák, amelyet a szepszis, a peritonitis, a tályogok bonyolítanak;
  Tiniba - aerob megbetegedésekkel küzd, Helikobakter Pilori eradikációban mutatkozik meg egy másik antibiotikum komplexumban, ára 150 rubel.

Az analóg megvásárlása előtt forduljon orvosához.

Az eltarthatósági idő és a tárolási feltételek

A tablettákat sötét, hűvös helyen, a gyártás időpontjától számított legfeljebb 4 évig tartsa, amit a csomagoláson feltüntettek.

A lejárati idő után a terméket ártalmatlanítani kell.

tinidazolt

A leírás aktuális 2016/03/01

 • Latin név: tinidazol
 • ATX kód: J01XD02
 • Hatóanyag: tinidazolt
 • Gyártó: Elegáns India (India)

struktúra

1 tabletta 500 mg hatóanyagot tartalmaz tinidazolt, valamint további komponensek mikrokristályos cellulóz, kroszpovidon, magnézium-sztearát, keményítő formájában.

A héj összetétele tartalmaz elemeket: titán-dioxidot, hidroxi-propil-metil-cellulózt, poliszorbátot.

A kibocsátás formája

Tablettázott formában.

Farmakológiai hatás

Farmakodinamika és farmakokinetika

Nagyon proliferatív gyógyszer, amely képes bejutni anaerob mikroorganizmusokba, Trichomonas. Az akció mechanizmusa a nitroderductáz segítségével történt csökkentésen alapul, majd a szintézis gátlásával, a DNS szerkezetének megsértésével. A tinidazol aktív ellen clostridiumokhoz, fusobaktériumok, peptostreptococcus.

A tinidazol indikációi

Milyen tabletta?

A gyógyszer alkalmazási területei: amőbás, amoeb-vizenyő, giardiasisnak trichomoniasis, bőr leishmaniasis, nemspecifikus vaginitis, fekélyes ínygyulladás akut formában. A gyógyszer hatásos anaerob fertőzések ellen: tályog, szepszis, peritonitis, pyosalpinx, endometritis, empyema, tüdőgyulladás. Kombinációs terápiában a Helicobacter pylori-t felszámolásra használják.

Ellenjavallatok

A gyógyszer nem jelzett betegségek, az idegrendszer szerves természetű, tinidazol intolerancia, a terhesség, elnyomása medulláris vérképzés, szoptatás. Ne alkalmazzanak gyermekgyógyászatban 12 éves kor előtt.

Mellékhatások

Idegrendszer: lokomotoros ataxia, fokozott fáradtság, szédülés, fejfájás, mozgáskorlátozott koordináció, perifériás neuropátia, ataxiophemia, ritkán vannak görcsök, gyengeség az egész testben.

Az emésztőrendszer: hasmenés, szájnyálkahártya szárazsága, dyspepsiás rendellenességek, "fémes" íz a szájban, étvágycsökkenés.

A tinidazol beadását kísérheti allergiás reakciók: angioödéma, viszkető bőr. Ritkán megjegyezte tranziens leukopenia.

Használati utasítás Tinidazol (Módszer és adagolás)

A tinidazolt étkezés után kell bevenni.

giardiasisnak: egyszer 2 gramm, a gyermekek dózisa egyedileg számolva - 50 mg / kg. Ha a terápia hatástalan, ismételje meg a tanfolyamot ugyanabban az adagban. Az anti-amlisiás terápia magában foglalja az összes családtag, a kapcsolattartó személy egyidejű kezelését.

Urogenital trichomoniasis: egyszer 2 gramm vagy naponta háromszor 150 mg 5 napig, vagy naponta kétszer 150 mg egy hétig. A hüvelyi trichomoniasis kezelése további lokális kezelést jelent.

A belek amoebiasisza: naponta kétszer 600 mg 5 napig, vagy 2 g / nap 3 napig. Ha nincs hatása az 5. napon, a kezelést 10 napra hosszabbítják meg.

Máj amebiasis: napi 1,5-2 mg napi három nap, vagy naponta kétszer 5-10 nap és 600 mg között.

Nemspecifikus vaginitis, fekélyes ínygyulladás: egyszer 2 gramm.

Anaerob fertőzés (clostridia, fusobacteria stb.): az első nap 2 gramm, a következő napok napi 1 gramm, a kezelés időtartama 5-6 nap.

Postoperatív fertőző szövődmények megelőzése: 12 órával a műtét előtt vegyen be 2 grammot a gyógyszerből.

Használati utasítás A Tinidazole Acry hasonló.

túladagolás

Túladagolás esetén a fent leírt mellékhatások súlyosságának növekedését rögzítik. A tinidozollal szemben nincs specifikus antidotum, a dialízis ajánlott.

kölcsönhatás

A tinidazol nem kompatibilis az antibakteriális gyógyszerekkel (cefalosporinok, rifampicin, erythromycin, aminoglikozidok) szulfonamidok. fenobarbitál segít felgyorsítani az anyagcsere folyamatot. A tinidazolt nem írják fel ethionamid. A gyógyszer fokozza az akciót közvetett antikoagulánsok, a gyógyszer adagjának felére csökkentése csökkenti a vérzés kockázatát.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

Száraz, sötét helyen, a gyermekek számára elérhetetlen a 15-25 ° C-os hőmérsékleten.

Lejárat dátuma

Legfeljebb három évig.

Különleges utasítások

A kezelés ideje alatt genitális trichomoniasis szükség van a szexuális partner kezelésére.

A tinidazol sötét színben segít a vizelet sötétítésében.

Ha a gyógyszert több mint 6 napig szedik, a perifériás vér állapotának kontrollelemzésére van szükség.

A 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél az anaerob fertőzés kezelésében a tinidazol gyógyszer biztonságosságára vonatkozó adatok nem állnak rendelkezésre.

A gyógyszer befolyásolja az összetett mechanizmusok kezelését, a közlekedés vezetését, komplex munkát végez.

Alkohollal

Amikor a gyógyszer kölcsönhatásba lép etanollal, diszulfiramszerű reakciók alakulnak ki, akkor ajánlott teljesen alkoholmentes italok fogyasztása a teljes kezelés alatt.

A tinidazol analógjai

Az analógot ügynöknek nevezhetjük Fazizhin, valamint Tinidazole Acry.

Vélemények a tinidazolról

Hatékony eszközök különösen a giardiasis, a trichomoniasis és a gardnerellez elleni védekezésre. Úgy gondolják, hogy segít a rossz lehelet mellett.

A fórumok negatív véleményein mellékhatások vannak, például: szájszárazság, kellemetlen utóíz, émelygés.

Ár Tinidazole, hol vásárolni

Mennyi a gyógyszer? A Tinidazole 500 mg tabletta ára körülbelül 35-40 rubel.

Tinidazol: használati utasítás

A tinidazol gyógyszer az antiprotozoális gyógyszerek csoportjához és kimondott antibakteriális aktivitáshoz tartozik.

A készítmény összetétele és formája

A tinidazol tabletták formájában kapható orális beadásra kerek formában, fehér színű, bélben oldódó bevonattal borítva. A tabletták 4 darabos buborékcsomagolásban vannak csomagolva egy karton csomagban, amely részletes leírást tartalmaz a gyógyszer leírása alapján.

A Tinidazole tabletta összetétele 500 mg aktív hatóanyagot - a tinidazolt, valamint számos további segédanyagot tartalmaz: keményítő, lauril-szulfát, propilénglikol, titán-dioxid.

Használati utasítások

Tabletták A betegek számára a tinidazolt a parazita fertőzések gyógyító és profilaktikus szereként írják elő:

 • trichomoniasis;
 • giardiasisnak;
 • amebiasis (beleértve a máj formáját);
 • a Helicobacter pylori baktériumok felszámolása;
 • az anaerob fertőzések komplex terápiájában.

A gyógyszert szintén megelőző célokra írják fel, hogy megakadályozzák az anaerob fertőzések kialakulását a vastagbélben történő műtét után.

Ellenjavallatok

Mielőtt tablettákat szed, gondosan olvassa el a mellékelt utasításokat, mivel a gyógyszer számos ellenjavallatot és korlátozást tartalmaz:

 • a központi idegrendszer betegségei, amelyek az agyi keringés károsodásával jellemezhetők;
 • a hematopoézis megsértése;
 • a hatóanyag egyéni intoleranciája vagy a tinidazolra való túlérzékenység;
 • terhesség 1 trimeszterben;
 • a szoptatás ideje;
 • a máj és a vesék betegségei, melyeket a szervek munkájában jelentkező súlyos zavar jellemez.

A gyógyszer alkalmazására vonatkozó relatív ellenjavallatok a terhesség 2. és 3. trimeszterében, valamint a beteg 65 évesnél idősebb kora.

Az alkalmazás módja és az adagolási rend

Tabletták A tinidazol étkezés után orális adagolásra szolgál. Célszerű lenyelni a tabletta egészét, és nem megszakítani, mivel a hatóanyagot közvetlenül a bélben fel kell oldani, és elegendő mennyiségű vízzel kell mosni.

A gyógyszerrel végzett kezelés dózisát és időtartamát az orvos határozza meg, a betegség tüneteinek diagnózisától és súlyosságától függően.

Az utasítások szerint a 14 évesnél idősebb betegek és a felnőttek napi 2-3 tablettát kapnak, 2-3 adaggal osztva. 14-18 éves gyermekeknél a gyógyszer napi dózisa nem haladhatja meg a 75 mg / ttkg-ot.

Az utasítások szerint a kezelés időtartama 1-10 nap. Ha szükség van a tinidazol megelőzésére a bélben végzett beavatkozás után, elegendő a beavatkozás előestéjén és a műtét utáni első napon a tablettát bevenni.

Terhesség és laktáció esetén alkalmazható

A terhesség első trimeszterében a nátriumban szenvedő parazitafertőzések kezelésére és megelőzésére nincs előírva a tinidazol. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy ebben az időszakban a gyermek belső szervei és rendszerei kialakulnak és lefektetésre kerülnek, és a kábítószerek hatása súlyosan megsértheti ezt a folyamatot. Nincsenek adatok a tinidazol hatásának a méhen belüli magzati fejlődésre gyakorolt ​​hatásáról.

A második és harmadik trimeszterben a gyógyszer alkalmazása csak akkor lehetséges, ha az anya várható előnyei meghaladják a csecsemőre gyakorolt ​​lehetséges kockázatokat. A kezelést az orvos felügyelete mellett végezzük, a legalacsonyabb hatásos dózisban.

A tinidazol kiválasztódik az anyatejbe, és belép a gyermek testébe, ezért a gyógyszerrel történő kezelést nem lehet kombinálni a laktációval. Ha egy nőnek szüksége van a terápiára, el kell döntenie, hogy abbahagyja-e a szoptatást.

Nemkívánatos események

A gyógyszer hátterére gyakorolt ​​mellékhatások ritka esetekben jelentkeznek, és klinikailag az alábbiak szerint fejezik ki:

 • Az emésztőszervek - szájszárazság, fokozott szomjúság, fémes szájíz, hányinger, hasi fájdalom, néha hányás, hasmenés, puffadás;
 • a részét az idegrendszer - fejfájás, szédülés, fáradtság, letargia, ataxia, álmosság, ingerlékenység, neuropátia;
 • allergiás reakciók - urticaria, bőr viszketése, hámlás, bőrpír, angioödéma, ritkán anafilaxiás sokk;
 • a vérvizsgálatok oldaláról - leukopenia és a hemoglobinszint csökkenése.

A leírt mellékhatások előfordulása esetén a gyógyszer kezelésének és kezelésének visszavonása szükséges az orvoshoz.

túladagolás

Nem ajánlott, hogy haladja meg a megadott adagokban az utasítást, mivel a használata tinidazol nagy eredményező dózisok a megjelenése a túladagolás tüneteit, amelyek klinikailag kifejezett megnövekedett fenti mellékhatások, a rohamok kialakulását és súlyos betegségek az idegrendszer.

A túladagolás kezelése a gyomor öblítését, a betegek bevitelét az enteroszorbensekbe és szükség esetén tüneti kezelést végez.

A gyógyszer kölcsönhatása más gyógyszerekkel

A tinidazol és a közvetett antikoagulánsok egyidejű adagolásával az utóbbi gyógyszer terápiás hatása növekszik, ami növeli a vérzés kockázatát.

A hatóanyag együtt alkalmazható szulfanilamidokkal, makrolidokkal, cefalosporinokkal. Ezeknek a csoportoknak a gyógyszerei kiegészítik egymás terápiás hatását.

Nem ajánlott fenobarbitállal tabletták tinidazol, mivel ez meggyorsítja a folyamatot tinidazol kiválasztás a szervezetből, ezáltal csökkentve a terápiás hatás a gyógyszer.

A gyógyszer nem adagolható egyidejűleg enterosorbents, az antacidok és borítékolás eszközöket, mivel ez a gyógyszer kölcsönhatások csökkenti terápiás hatását a tinidazol.

Különleges utasítások

A trichomoniasis kezelését egyszerre kell végrehajtani mindkét szexuális partner számára. A kezelés ideje alatt a gyógyszernek tartózkodnia kell a szexuális érintkezéstől az újbóli fertőzés elkerülése érdekében.

A Tinidazole tablettával történő kezelés ideje alatt nem szabad alkoholos italokat inni, mivel az etanol növeli az idegrendszer és a máj súlyos mellékhatásainak kockázatát.

Ha a gyógyszert több mint 6 napig használja, vérvizsgálatokat kell benyújtani a klinikai kép megfigyelésére.

A gyógyszerrel végzett kezelés során a vizelet sötét színű elszínezhető, ami a tinidazol vese által történő kiválasztódásának köszönhető. Ez a norma és nem igényli a gyógyszeres kezelés visszavonását.

A tinidazol tablettákat nem használják 14 évesnél fiatalabb gyermekek kezelésére, mivel a klinikai tapasztalatok nem állnak rendelkezésre, és a gyógyszer biztonságosságát nem igazolták.

A kezelés alatt a gyógyszernek tartózkodnia kell a kocsitól, és ellenőriznie kell a technikát, ami fokozott figyelemfelkeltést és gyors reagálást igényel.

Tinidazol analógok

A készítmény analógjái A tinidazol tabletták formájában:

 • Fazizhin tabletta;
 • Tinipe tabletta;
 • Vero-Tinidazole tabletta.

Tárolás és adagolás a gyógyszertáraktól

A tinidazol gyógyszer a vényköteles gyógyszertárakból való kiszállításra szolgál. A tablettákat sötét, hűvös helyen, a gyártás időpontjától számított legfeljebb 4 évig tartsa, amit a csomagoláson feltüntettek.

A lejárati idő után a terméket ártalmatlanítani kell.

tinidazolt

Tinidazol alkalmazása

Antibakteriális magas lipofil készítmény. Egy mikrobiális sejt DNS-ét pusztítja el. Megakadályozza a dysenterikus amóbák, a Trichomonas, a Giardiasis okozó ágensek létfontosságú aktivitását, számos anaerob fertőzés kórokozóját. A recept felszabadul.

Betegségek, amelyekben a tinidazolt használják

 • Sebfertőzések.
 • Különböző fertőzések okozta anaerob baktériumok. Beleértve a tüdeget, a szepszist, a peritonitist, a tüdőgyulladást.
 • Akut fekélyes ínygyulladás.
 • Giardiasisnak.
 • Trichomoniázis.
 • Amőbás.
 • A bőr leishmaniasis.
 • Nemspecifikus vaginitis.
 • Helicobacter pylori elpusztítása.
 • Aerob és anaerob fertőzések.

A tinidazol használatára vonatkozó utasítások

Belül. A gyógyszert étellel, vagy étkezés után azonnal beveszik. A tinidazol fokozza az alkohol és a közvetett antikoagulánsok hatását. Az etionamid egyidejű beadása nem kívánatos.

Tinidazol fajai

Tinidazol adagolása

Felnőtteknek

 • Giardiasisnak. Egyszeri bevitel 2 gramm naponta. A kezelés 7-10 napig tart. Ha a lamblia után még mindig jelen van a testben, a kezelést meg kell ismételni. A giardiasis kezelésével az újszülött fertőzés elkerülése érdekében ajánlott az egész család egyidejű kezelése.
 • Urogenital trichomoniasis. Egyszeri bevitel 2 gramm naponta.
 • A belek amoebiasisza. Egyszeri bevitel 2 gramm naponta.
 • Máj amebiasis. Napi egyszeri adag 1,5-2 g. A kezelés standard időtartama 3 nap. Szükség esetén a kezelés 5-6 napig tart.
 • Akut fekélyes ínygyulladás. Egyszeri bevitel 2 gramm naponta.
 • Nemspecifikus vaginitis. Egyszeri bevitel 2 gramm naponta.
 • Anaerob fertőzések megelőzése műtéti beavatkozások során. 12 órával a műtét előtt, egyszeri adag 2 g.
 • Anaerob fertőzések. 2 g az első napon. Ezután minden nap 1 g-ot egyszer vagy kétszer. A kezelés 5-6 napig tart.

Gyermekeknek

 • Giardiasisnak. 50-75 mg / kg, de legfeljebb 2 g naponta. A kezelés 7-10 napig tart. Ha a lamblia után még mindig jelen van a testben, a kezelést meg kell ismételni.
 • Urogenital trichomoniasis. 50-75 mg / kg / nap.
 • A belek amoebiasisza. 50-60 mg / kg naponta, 1 befogadásig. A standard kezelés 3 napig tart.
 • Máj amebiasis. 50-60 mg / kg naponta, 1 befogadásig. A standard kezelés 5 napig tart.

A tinidazol mellékhatásai

 • Az idegrendszer. Szédülés, fejfájás, koordinálatlan mozgások, gyengeség, fáradtság, perifériás neuropátia, dysarthria, görcsök.
 • Az emésztőrendszer. Szájszárazság, rossz étvágy, hányinger, hányás, kellemetlen íz a szájban, hasmenés.
 • Egyéb. Bőrkiütés, átmeneti leukopénia, urticaria, angioödéma, kiütés.

A tinidazol ellenjavallatai

 • A szerves természet központi idegrendszeri betegségei.
 • Túlérzékenység.
 • A terhesség első harmadában.
 • Szoptatás ideje alatt.
 • A csontvelő hemopoízisének elnyomása.
 • 12 éves korig.

Tinidazol terhesség alatt

A terhesség első három hónapjában a gyógyszer ellenjavallt. A második és a harmadik trimeszterben a felvétel megengedett az életjelzésekhez. A tinidazol szedése alatt ajánlott szoptatni.

Tinidazol terhesség alatt

Orvos volt, én diagnosztizáltak endometrioz..stala ital tinidazolt antibiotikumok yunidoks..svechi fel, az utolsó nap a tabletta cselekedet volt, és terhes lettem (az orvos azt mondta, hogy a terhesség nem lehetséges, nincs ovuláció, a petefészek nem működik, stb ) Folytattam a kezelést, és gyulladáscsökkentő hatású volt

Orvos volt, én diagnosztizáltak endometrioz..stala ital tinidazolt antibiotikumok yunidoks..svechi fel, az utolsó nap a tabletta cselekedet volt, és terhes lettem (az orvos azt mondta, hogy a terhesség nem lehetséges, nincs ovuláció, a petefészek nem működik, stb )

Lányok, hello, kérem, segítsen. Találkoztam egy ilyen problémával, mint a trichomoniasis, de ez a helyzet egész varázsa. Találtam rá egy kenetet, és egy héttel a 18. (korábban voltak foltok és a növények és személyes), a férje is, ha a felmérés és jól teljesen, már elég, azt hiszem. Azt nazanchili gyertyák Clione d (ellenjavallatok terhesség), 10 nap során, és ismételt kenet, minden tiszta, menj a Vezérlőpult vetés érdekében - a növény újra észlelhető, Trichomonas, lemerült, Hexicon, tinidazolt (lehetetlen a terhesség alatt), és klotrimazol (szintén nem ).

Lányok, talán nagyon sok ostobaságot csináltam. De csak most, nőgyógyász tanácsadója után, végre megértettem ezt. Áprilisban provokációval vette a fertőzést (bak.pasev). Trichomonadokat találtunk (izoláltunk), azaz nagyon kis mennyiségben, de a kenet mindig jó volt. Az én G kinevezett vagy jelöltetett terzinán és trihopolt (bár mindenütt csak gyertyákat szeretett volna), akkor már megoldottam, hogy a férjhez is szükség van a Trichopolumra. Kezeltük, de sajnos nem adtam át kontrollelemzést. Szeptemberben terhes lettem, és egy hete.

Azt hiszem, ez nem titok, hogy a legtöbb gyógyszeripari vállalat számára a GV-vel való kompatibilitás vizsgálata, ez vagy az a gyógyszer drága. És mivel írni kell valamit az utasításban, írnak - összeegyeztethetetlen. Ők viszontbiztosítottak, úgymond. Azonban olyan szervezetek, mint például a WHO végzik el ezeket a vizsgálatokat, és rendelkeznek saját listájukkal a megengedett laktációs előkészületekről. Itt egy őszintén átmásolt listából néhány széles körben használt gyógyszer:

Fogamzásgátló kemoterápiás gyógyszerek terhesség és szoptatás alkalmazása Az antibiotikumok racionális és hatékony alkalmazása a terhesség alatt a következőkre terjed ki:

Gyulladásos betegségek, a nemi szervek a nők (VZPO) teszik ki 60% -a és 30% járóbetegek körében fekvő- és jelentik az egyik legnagyobb egészségügyi probléma a nőgyógyászatban, amely egy nagyon jelentős negatív hatással van az egészségre szülőképes korú nők

Bobshechki, szükséged van a tanácsodra és a megfelelő véleményedre. A történetet messziről elindítom. Szeptemberben első életemben teherbe esett az első ciklus. Azt történt, az ötödik hét (vagy BHB) - mint a petesejt sehol, és nem láttam, a terhesség alatt hCG. Az a tény, hogy már találtak bakposeve Trichomonas idén májusban (egyéni, hogy van, kis mennyiségben) - én azonnal kezelni, mint az orvos rendelt (Trichopolum és terzhinanom) kezelés alatt a férje.

egy kis oktatási programot terjesztettek elő.

Kinyitom ezt a temkot, itt gyűjtöm az összes olyan információt, amely a HS-vel nem / nem hajtható végre.

http://www.babyblog.ru/community/post/breastfeed/1710537И forrás nem csak :)) Fresh az évet és a tudományos rabotam.Ya, hogy sok anya érdekel, hogy megértsük azokat a mechanizmusokat a szoptatás, tudni, hogy a tej összetételének és pr.nauchnye modulokat: )) Olvasd el az egészségre :) http://gvinfo.ru/nac_programma_rf_2009Союз gyermekorvosok Oroszország, Natsionanlnaya Szövetsége dietetikusok és táplálkozási, tudományos központja gyermekek egészsége Orvostudományi Intézet Táplálkozás kost. 2009 gPREDPOSYLKI MEGVÁLTOZHATNAK tanácsot táplálkozás a csecsemők

Őszi jött, és vele együtt a megfázás szezonja. Ha egy egyszerű laikus hideg legtöbb csak kellemetlen, és lehet kezelni gyorsan és hatékonyan elég, szoptatós anyáknak OMR lehet egy valós probléma. Az a tény, hogy számos, a drogok által használt kezelésére megfázás és más betegségek nem ajánlott a szoptatás ideje alatt, vagy hatásuk nem kielégítő izucheno.Davayte beszélni kezelésére szoptatós anyák, ez lehetséges, és mi nem, hogyan kell eljárni, ha a szoptató anya beteg volt.

Kinyitom ezt a temkot, itt gyűjtöm az összes olyan információt, amely a HS-vel nem / nem hajtható végre.

Cranberry okozhat allergiás reakciót rebenkalistya menta fokozhatja regurgitációját a gyerek, akkor csökkenti a molokaanis tartalmaz növényi ösztrogének, ami csökkenti a termelési molokaair cukornád tartalmaz béta-azaron rákot okoz zhivotnyhaloe vera Ellentétben a népszerű tanácsadás, kenje a lé mellbimbók repedések, ezt nem lehet megtenni! Aloe tartalmaz antrakinon, amely okoznak bélrendszeri görcsök és hasmenés, valamint a szalicilátok, ami oda vezethet, hogy a Reye-szindróma rebenka.ezhevika (levelek, gyökerek, fakéreg) nagy mennyiségben okozhat hányingert, rvotukalina slivolistnaya tartalmaz szalicilátok, ami oda vezethet, hogy a szindróma.

https://nmedik.org/gelmintoz-intervyu.html bélférgesség - Interjú a jelölt az orvostudomány V. Voykovatovym Az emberek ősidők óta van egy csomó félreértés ez egy gyakori betegség, mint a féreg fertőzöttség és egyszerűen fogalmazva, mintegy férgek. És gyakran ezek a félreértések a betegség helytelen kezeléséhez vezetnek. Mi a bot, mint ő veszélyes, valamint, mint kezelni, hogyan lehet elkerülni a fertőzést férgek? Minderről, a levelező N. Vasilyeva beszél a jelölt az orvostudomány V. VOYKOVATOVYM. - Vadim Szergejevics, valahogy a sajtóban felvillanyozta az információkat, hogy a lakosság 80% -a.

Kompatibilitás itt található:

http://rojden.ru/estestvennoe-vskarmlivanie/185-lekarstvennye-sredstva-pri-grudnom-vskarmlivanii Kedves neked! Mindig úgy gondoltam, hogy a terhesség és az anyaság olyan két intézet, amelyet különös gondossággal, aprólékossággal vagy valamivel védenek. Általában mindent szigorúan, világosan és komolyan kell megfogalmazni! Mi volt az én csodálatom, amikor terhes voltam, amikor megtudtam, hogy gyógyszereink módszerei nem messze eltűnnek anyukáink időtartamától, és Ó, Istenem, BABUSHEK-tól. :) Mérlegek és phonendoszkóp - ez az orvos fő eszköze! Most, hála Istennek, a csodám már velem van. A hatodik hónap, hogyan táplálom a mellét. És nem.

Nem tudtam ellenállni, reggel a tesztet csináltam. Természetesen negatív. Nos, oké, mit vártál? Miért várta volna hirtelen terhes? De most biztonságosan a hétvégét teljesebbé teheti. Ebben a ciklusban az ureaplazmából és más kerékből származó antibiotikumok evettek. Itt van, mit ettek: Wilprafen 3t./d. 500mg-on (én és pokanemuju) Tinidazol 2t./d. (én és pokemezhu) Flukosztat 1t. a kezelés 5. és 10. napján (me és pokemezhu) Terginan gyertyák, 10 nap (csak engem) Vagilak (csak engem) Az általam előírttól.

Kompatibilitás itt található: 1.http: //www.e-lactancia.org/ingles/inicio. Az oldalon készítményeket négy kategóriába sorolhatók (értékelik együtt a kockázatot szoptatás és a gyermek): 0-1 széf - viszonylag biztonságos: lehetséges mellékhatások gyermekeknél, de ezek ritkák és nem túl erős. 2 - meglehetősen veszélyes: mérsékelt következményekkel jár a gyermekre nézve. 3 - nagyon veszélyes, nem alkalmazható etetéskor. Hogyan kell használni ezt az útmutatót is van, [url = «www.gvinfo.ru/?q=node/112»] http://www.gvinfo.ru/?q=node/112 [/ url] 2. WHO / UNICEF „A szoptatás és a gyógyszeres kezelés az anya» (WHO / CDR 95,11) [url = «akev.narod.ru/lib/koncultirovanie23.rar»] http://akev.narod.ru/lib/koncultirovanie23.rar [/ url] 3. Anti-fertőző alkalmazások.

Gyógynövény chlamydia Allergiás reakciót okozhat a bébi masztitiszben, ami fokozódhat a csecsemő regurgitációjában, csökkenti a tej mennyiségét

használhatja a keresést és megtekintheti a gyógyszert.. összeegyeztethető-e a gv. Talán valaki szüksége lesz rá. Segítettem a cikket, eloszlattam a kétségeket. Felírt gyógyszerek szülés után Magazine „Szülési” Én vagyok a szülés után, hogy az a tény, hogy „etetni” mindenféle gyógyszerek terhesség alatt - ártalmatlan folsav és befejezve a pirulák, akik contra jegyzett, ez a „terhesség” - mi, úgy tűnik, megszokták. A jövő anyja készen áll arra, hogy mindent elviseljen, csak azért, hogy tájékoztassa és szüljék egy egészséges baba. Sokan azonban csak ezt tennék.

tinidazolt

Antiprotozoális szer antibakteriális hatással. A hatásmechanizmus a kórokozók DNS-szerkezetének szintézisének és károsodásának a gátlása.

Aktívan hat a Trichomonas vaginalis, Entamoeba histolytica, Lamblia intestinalis ellen. Baktericid hatással rendelkezik a következő anaerob baktériumok ellen: Bacteroides spp. (Például a Bacteroides fragilis, Bacteroides melaninogenicus), Clostridium spp., Eubacterium spp., Fusobacterium spp., Peptococcus spp., Peptostreptococcus spp., Veillonella spp.

Trichomoniasis, giardiasis, amoebiasis (beleértve a máj formában), által okozott fertőzések anaerob baktériumok, aerob anaerob kevert fertőzés (együtt antibiotikumokkal), felszámolása Helicobacter pylori (kombinálva bizmut-készítmények és antibiotikumok).

Postoperatív anaerob fertőzések megelőzése.

Az emésztőrendszerből: anorexia, szárazság a szájnyálkahártya, fémes íz a szájban, hányinger, hányás, hasmenés.

A központi idegrendszer és a perifériás idegrendszer oldaláról: fejfájás, szédülés, fáradtság, rossz koordinációs mozgások (beleértve a mozgásszervi ataxia), dysarthria, perifériás neuropátia; ritkán - görcsök, gyengeség.

Allergiás reakciók: urticaria, bőr viszketés, bőrkiütés, angioödéma.

más: tranziens leukopenia.

A trichomoniasis kezelésében mindkét partner egyidejű kezelését el kell végezni.

Ha a központi idegrendszer mellékhatásai vannak, a tinidazolt el kell dobni.

A kezelés alatt tartózkodnia kell az alkoholfogyasztástól.

Tinidazol alkalmazása esetén a vizelet sötét festése figyelhető meg.

Ha a kezelés több mint 6 napig tart, a perifériás vér rendes megfigyelését végezni kell.

A posztoperatív anaerob fertőzések megelőzésére a 12 évesnél fiatalabb gyermekek dózisát nem állapították meg.

Hatás a járművezetésre és a mechanizmusok kezelésére

A kezelés ideje alatt a betegeknek tartózkodniuk kell a fokozott figyelmet és a pszichomotoros reakciók nagy sebességét igénylő potenciálisan veszélyes tevékenységektől.

Ellenjavallt a terhesség első trimeszterében. Használat a II. És a III. Trimeszterben csak akkor lehetséges, ha az anya számára tervezett haszon meghaladja a magzat potenciális kockázatát.

Ha szükséges a laktációs időszak alatt használni, akkor a szoptatást meg kell oldani. A tinidazolt az anyatejben 72 órával a lenyelés után adják.

Tinidazol (tinidazol)

Hatóanyag:

tartalom

Farmakológiai csoport

Nosológus besorolás (ICD-10)

3D képek

Összetétel és kibocsátás formája

kontúr acheikova csomagolásban 4 db; csomagolásban 1 karton csomagolásban.

Az adagolási forma leírása

A kerek, kétkomponensű, fehér vagy majdnem fehér színű bevonattal ellátott, egységes felületű és teljes szélekkel borított tabletta két rétegen látható a törésnél.

Farmakológiai hatás

farmakodinámia

Aktív kapcsolatban Trichomonas vaginalis, Entamoeba histolytica, Lamblia; anaerob fertőzések kórokozói (Bacteroides spp., Beleértve B.fragilis, B. melaninogenicus, Clostridium spp., Eubacterium spp., Fusobacterium spp., Peptococcus spp., Peptostreptococcus spp.).

Mint egy erősen lipofil anyag, ez áthatol a Trichomonas és anaerob mikroorganizmusok, amely helyreállítja nitroreduktáz gátolja szintézisét és szerkezetét károsítja a DNS.

farmakokinetikája

Az abszorpció magas, a biológiai hozzáférhetőség körülbelül 100%. A plazmafehérjékhez való kötődés - 12%.

Cmax a vérben 2 g - 40-51 μg / ml, 24 óra eltelte után - 11-19 μg / ml, 72 óra elteltével - 1 μg / ml. Elérési idő Cmax (Tmax) - 2 óra Az eloszlás térfogata: 50 liter. Átszúrja a BBB-t, a placentát. Az anyatejbe kiválasztódik 72 órával a lenyelés után.

Metabolizálódott a májban farmakológiailag aktív hidroxilezett származékok képzésével, amelyek gátolják az anaerob mikroorganizmusok növekedését, és fokozhatják a tinidazol hatását. T1/2 - 12-14 óra, az epével - 50% -kal, a vesékkel - 25% (változatlan) és 12% -kal (metabolitok formájában) ürül. A vese tubulusban fordított.

Indikációk Tinidazol

amebiasis és máj formája;

anaerob baktériumok által okozott fertőzések vagy kevert aerob-anaerob fertőzések, általában antibiotikumokkal kombinálva;

fertőzés Helicobacter pylori, a nyombél vagy gyomor egyidejű peptikus fekélybetegsége a kombinációs terápia részeként;

a posztoperatív anaerob fertőzések megelőzése.

Ellenjavallatok

12 év alatti gyermekek.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A tinidazol behatol a placentán, ezért ellenjavallt a terhesség első trimeszterében. A terhesség II. És III. Trimeszterében a gyógyszert csak feltétel nélkül kell alkalmazni lehetséges a tinidazol expozíciója a magzattal szemben.

A tinidazol egy ápolónő tejébe kerül, így a szoptatás ideje alatt a szoptatást meg kell szakítani. A tinidazol a női anyatejben marad 72 órával a lenyelés után.

Mellékhatások

Az emésztőrendszerből: az étvágycsökkenés, a szájnyálkahártya szárazsága, a fémes íze a szájban, émelygés, hányás, hasmenés.

Az idegrendszerből: fejfájás, szédülés, fáradtság, csökkent koordinációs mozgások (beleértve a mozgásszervi ataxia), dysarthria, perifériás neuropátia, ritkán - görcsök, gyengeség.

Allergiás reakciók: urticaria, bőr viszketés, bőrkiütés, angioödéma.

más: tranziens leukopenia.

kölcsönhatás

Proximity hatást antikoagulánsok (hogy csökkentse a vérzés kockázatát dózis 50% -kal csökkent), és a hatása az etanol (disulfiramopodobnyh hatás).

Kompatibilis a szulfonamidokkal és antibiotikumokkal (aminoglikozidok, eritromicin, rifampicin, cefalosporinok).

Nem ajánlott az etionamid kezelésére.

A fenobarbitál gyorsítja az anyagcserét.

Adagolás és adminisztráció

Belül. A gyógyszert az orvos előírta.

Felnőttek: 2 g tinidazol (4 db 500 mg tabletta) naponta egyszer.

Gyermekek: 50-75 mg / ttkg naponta egyszer.

Szükség esetén az adag megismételhető.

Felnőttek: 2 g tinidazol (4 db 500 mg tabletta) naponta egyszer.

Gyermekek: 50-75 mg / ttkg naponta egyszer.

Szükség esetén az adag megismételhető.

Felnőttek: 2 g tinidazol (4 tablett 500 mg) naponta egyszer, 2 vagy 3 napig.

Gyermekek: 50-60 mg / ttkg naponta egyszer 3 napig.

Amoebic máj tályog

Felnőttek: A fertőzés súlyosságától függően 4,5-12 g tinidazolt alkalmaznak.

A kezelést 1,5-2 g / nap adaggal kell kezdeni, és 3 napon belül kell alkalmazni. Szükség esetén folytassa a kezelést legfeljebb 6 napig.

Gyermekek: 50-60 mg / ttkg naponta 5 napig.

Anaerob baktériumok okozta fertőzések kezelése

Felnőttek: az első nap - 2 g (. 4. táblázat, 500 mg) a hatóanyag egyszer, majd - 1 g (2 tabletta 500 mg-os.) Az egyszeri vagy 2 adagban 500 mg. A kezelés általában 5-6 napig tart.

A kezelés ideje alatt rendszeres klinikai és laboratóriumi monitorozás ajánlott, különösen akkor, ha a kezelés több mint 7 napig tart.

A 12 évesnél fiatalabb gyermekek esetében a dózist nem határozzák meg.

Postoperatív fertőzések megelőzése

Felnőttek: 2 g gyógyszert (4 db 500 mg tablettát) egyszer, 12 órával a műtét előtt.

A 12 évesnél fiatalabb gyermekek esetében a dózist nem határozzák meg.

túladagolás

A kábítószer-túladagolás esetét nem írta le.

kezelés: nincs specifikus antidotuma a tinidazol mérgezésére, tüneti és szupportív kezelésre van szükség. Hasznos lehet a gyomor mosása, a tinidazol könnyen eltávolítható dialízissel.

Különleges utasítások

A genitális trichomoniasis kezelésében szexuális partnerek egyidejű kezelését kell végrehajtani.

A kezelés során tartózkodni kell az etanol használatától (a diszulfiram-szerű reakciók kialakulásának lehetősége).

A vizelet sötét festését okozza.

A kezelés időtartama alatt tartózkodni kell attól, hogy olyan potenciálisan veszélyes tevékenységeket folytasson, amelyek nagy figyelmet fordítanak a pszichomotoros reakciók sebességére.

A 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél az anaerob fertőzések kezelésére és megelőzésére vonatkozó biztonságosságot és hatékonyságot nem állapították meg.

A kinevezésnél több mint 6 nap szükséges a perifériás vér képének ellenőrzése.

Tinidazol tárolási körülmények

Tartsa távol gyermekektől.

A gyógyszer tinidazol eltarthatósága

Ne használja a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után.

Tinidazol - utasítások tabletták és gyertyák, analógok és árak használatához

Ez a gyógyszer kimondottan antibakteriális hatást fejt ki, számos betegség kezelésére alkalmazzák. A gyógyszer tinidazol (tinidazol) segít megbirkózni bizonyos protozoa mikroorganizmusokkal, gombákkal és baktériumokkal. Ez az olcsó, de hatékony eszköz a gyermekek és a felnőttek számára.

Használati utasítás Tinidazol

Ez a gyógyszer antiprotozoális szerekre utal antibakteriális tulajdonságokkal. A tinidazol tabletta károsítja a betegség kórokozóinak DNS-ét, meggátolja a baktériumok reprodukcióját. A gyógyszer nagy hatékonysága a lamblia és a következő kórokozók ellen rögzített:

 • Lamblia intestinalis;
 • Bacteroides spp;
 • Trichomonas vaginalis;
 • Peptostreptococcus spp;
 • Eubacterium spp;
 • Entamoeba histolytica;
 • Fusobacterium spp;
 • Peptococcus spp.

Használati utasítás A tinidazol a gyógyszer következő farmakokinetikáját ismerteti: a gyomorba belépés után abszolút és gyors felszívódás következik be a gyomor-bélrendszerből. A hatóanyag ezután átterjed a szöveteken, átjut a placenta gáton. Amikor a terhesség behatol a tejbe, amelyet figyelembe kell venni a szoptatás idején. Az antiprotozoális gyógyszerkészítmény a vesén keresztül szabadul fel, egy kis rész a belekben.

A tinidazol összetétele

A hatóanyag felszabadulási formája - tabletták héjjal. Egy buborékcsomagolás 4 egységnyi gyógyszert tartalmaz. A tinidazol készítmény 500 mg hatóanyagot tartalmaz, további komponensek:

 • keményítő;
 • alginsav;
 • nátrium-lauril-szulfát;
 • magnézium-sztearát;
 • mikrokristályos cellulóz.

A tinidazol indikációi

A gyógyszerköltség alacsony, és a felhasználás kiterjedt, ami népszerű választássá teszi. Alkalmazási területek A tinidazol olyan betegségek listáját tartalmazza, amelyeket anaerob fertőzések, gombák és baktériumok okoznak:

 • fertőzés során anaerob baktériumok: tályog, peritonitis, szeptikémia, nőgyógyászati ​​fertőzések, lágyszöveti, légzőrendszer műtét után;
 • a pleura empyema;
 • a méh endometritisa;
 • tranziens leukopenia;
 • amóbás vizenyő;
 • Tinidazolt használjunk a körömgombából;
 • intesztinális amebiasis;
 • akut fekélyes ínygyulladás;
 • a tinidazolt a giardiázissal jelölte;
 • trichomoniasis (férfiak és nők esetében);
 • giardiasisnak;
 • piosalpinks;
 • tüdőgyulladás;
 • rigó;
 • bőr-leishmaniasis;
 • amebic tályog a májba;
 • nemspecifikus vaginitis;
 • a Helicobacter pylori által okozott peptikus fekélyben szedett egyéb gyógyszerekkei;
 • Az anaerobok által okozott szövődmények után megelőző szerként alkalmazzák.

Tinidazol adagolása

Az orvosi rendelvény nélkül kiadható gyógyszert kiadagolják, az egyszerre szükséges tabletta mennyiségét az utasítás tartalmazza. Adjon megfelelő kezelést az orvosnak és mondja meg, hogyan kell a Tinidazol-t bevenni. A gyógyszer adagolását a betegség típusától függően kell előírni, például:

 1. Az intestinalis amoebiasis, a giardiasis, a trichomoniasis a felnőtteknek 2 g (4 tabletta) és a gyermekek 70 mg / kg-os utasításai szerint kell venni.
 2. A tinidazol dózisa a máj amebiasisban 1,5 g, a kezdeti szakaszban 24 órán át. A kezelés átlagos időtartama 3 nap, az orvos meghosszabbíthatja az időszakot, ha legfeljebb 6 napra van szüksége. Mindig a betegnek legfeljebb 12 g gyógyszert kell szednie. Az utasításoknak megfelelően a gyermekek dózisa 60 g testtömegkilogrammonként. Gyermekeknek a tanfolyam nem lehet hosszabb, mint 5 nap.
 3. Az anaerob fertőzések kezelésére vonatkozó utasítások szerint a felnőtteknek 2 g-ot kell beadniuk, majd a dózis felére csökken. A kurzus időtartama 6 nap. A gyermekek adott patológiáinál a dózist nem állapították meg.
 4. A műtét utáni fertőzések megelőzésére a felnőtt betegek naponta 2 g-ot kapnak 24 óráig a műtét előtt. Gyermekek esetében az adagot nem állapították meg.

Ellenjavallatok Tinidazol

Az antibiotikumok számos ellenjavallatot mutatnak a szervezetre gyakorolt ​​konkrét hatások miatt. Az antimikrobás szerek nem kombinálhatók alkoholokkal vagy az orvos beleegyezésével, hogy meghosszabbítsák a kezelést. A tinidazol alkalmazása ellenjavallt:

 1. A betegnek a gyógyszerrel szembeni túlérzékenység, a további komponensek vagy az 5-nitromidazol származékainak diagnosztizálása során.
 2. Az utasítások szerint a neurológiai betegségben szenvedő betegek számára tilos a gyógyszeres kezelés;
 3. Nem lehet kombinálni a tinidazolt és az alkoholt. Alkoholt iszol, 3 nappal a kezelés megkezdése után. Ha ezt a szabályt nem tartják be, a páciens tapasztalhatja: hőhullámok, hasi fájdalom, palpitáció, hányás.
 4. Ne írjon fel gyógyszert, ha a vérképe ebben az időben vagy korábban történt.
 5. Az utasítások szerint a gyógyszer a terhesség első trimeszterében tilos.
 6. A szoptatás ideje alatt ellenjavallt a patológiák kezelésére ezzel a gyógyszerrel.
 7. Ha van ataxia, szédülés vagy perifériás neuropátia, azonnal konzultáljon orvosával és hagyja abba a gyógyszer szedését.

A tinidazol mellékhatásai

A gyógyszer az antibiotikumok csoportjába tartozik, ezért negatív hatásokat okozhat. A tinidazol mellékhatásai általában a befogadás szabályainak vagy a test egyéni jellemzőinek megsértésével járnak. Ha az alább leírt tünet szükséges, haladéktalanul hagyja abba az ivás tablettákat, és forduljon orvoshoz. Tinidazol - az utasítás a következő lehetséges mellékhatásokat írja le:

 1. A gyomor-bél traktus részei: hasmenés, hányás és hányinger, glossitis, duzzadt nyelv, hasi fájdalom, étvágytalanság, stomatitis, anorexia.
 2. Idegrendszer: perifériás neuropathia (izom atrófia, csökkent érzékenység), ataxia, fejfájás, szédülés. Ritkán megfigyelt fémes íz a szájban, rohamok, éles reddening a bőr.
 3. A része a bőr alatti szövet, a bőr: túlérzékenység (néha súlyos), bőrkiütés, csalánkiütés, angioödéma, ami légzési problémák, viszkető bőr.
 4. Vér és nyirok - a leukociták számának csökkenése.
 5. Húgycső, vesék - a húgyúti mycosis, a vizelet sötét festése.
 6. Általános gyengeség, fokozott fáradtság, láz, a nyálkahártya szárazsága.

A tinidazol ára

A gyógyszer hatással van a fenti betegségekre, ugyanakkor alacsony költséggel jár. A moszkvai régióban a tinidazol ára ugyanabban az árkategóriában van, és nem különbözik a gyártótól. 4 tabletta (500 mg) 26 és 45 rubelt kell fizetnie. Ez a betegség legfeljebb 7 napig ajánlott, így a tanfolyam teljes költsége nem haladja meg a 315 rubelt. Más antibakteriális szerekkel összehasonlítva észrevehető, hogy a gyógyszer ára lényegesen alacsonyabb, mint az analógoké.

A tinidazol analógjai

Szükség esetén ezeket a gyógyszereket hasonló gyógyszerekkel helyettesítheti. Az orvosok és a betegek szerint a tinidazol analógja nem eredményez jobb eredményt, mint az eredeti. Hasonló gyógyszercsoportok közé tartoznak azok a gyógyszerek, amelyek ugyanolyan arányban tartalmazzák a hatóanyagot. A tinidazol népszerű analógjai:

Videó: Mi gyógyítja a tinidazolt

Az ebben a cikkben ismertetett információ csak tájékoztató jellegű. A cikk anyagai nem igényelnek független kezelést. Csak egy szakképzett orvos képes diagnosztizálni és tanácsot adni a kezelésre vonatkozóan az egyes betegek egyéni jellemzői alapján.