Triderm kenőcs, krém: használati utasítás

A kenőcs és krém Triderm kapcsolódnak a farmakológiai csoportja gyógyszerek gyulladásgátló gyógyszerek antibakteriális és gombaellenes hatású helyi alkalmazás céljára. A bőr különböző kórokozóinak kezelésére használják, melyeket főleg a készítmény aktív összetevőire érzékeny mikroorganizmusok okoznak.

A dózisforma, összetétel leírása

A Triderm hatóanyag a kenőcs és a krém külső helyi alkalmazására szolgáló dózisformákban kapható. Nekik van egy egységes természetű viszkózus (krém nagyobb viszkozitású, mint a krém), fehér színű. A hatóanyag összetétele többféle bázikus hatóanyagot tartalmaz, ezek tartalma 1 g kenőcs vagy krém:

 • Clotrimazole - 10 mg.
 • Betametazon - 0,643 mg.
 • Gentamicin - 1 mg vagy 1000 NE (nemzetközi egységek).

A kenőcs összetétele tartalmaz egy további lágy paraffin komponenst. A krém tartalmaz számos kiegészítő komponenseket, amelyek közé tartozik a benzil-alkohol, vazelin, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, propilén-glikol, makrogol tsetostearat, vazelin, folyékony paraffin, a foszforsav. A kenőcs és krém Triderm vannak csövek 15 vagy 30 g. Karton csomagolás 1 csövet tartalmaz, kenőcs vagy krém, valamint a gyógyszer használatát utasítást.

Terápiás hatások, farmakokinetika

Kenőcs vagy krém A Triderm bonyolult terápiás hatással rendelkezik, amely a fő hatóanyagok előállításának számos összetevője miatt valósul meg:

 • A betametazon a mellékvesekéreg által termelt glükokortikoszteroidok egyik képviselőjének kémiai hormonszármazéka. Jelentős gyulladáscsökkentő, antipruritikus és antiedematós hatása van, amelyet a proinflammatorikus mediátorok szintjének csökkentésével érik el a patológiás reakciók középpontjában.
 • Klotrimazol - széles spektrumú gombaellenes hatást, amely gátolja a szintézisét sejtfal ergoszterol patogén (betegséget okozó) és az opportunista gombák, ami a haláluk. Megfelelő aktivitással rendelkezik mikroszporák, eritrofiton, fitoszporok, trichofiton ellen.
 • Gentamicin - aminoglikozid antibiotikum gátolja a fehérjeszintézist a vegyületek bakteriális sejtekben, ami viszont a halál vagy növekedés megállása. Ez az antibiotikum kellő aktivitással szemben számos különböző gram-pozitív (Streptococcusok, Staphylococcusok) és Gram-negatív (E. coli, Proteus, Klebsiella, Enterobacter, Pseudomonas aeruginosa) patogén és feltételesen patogén baktériumok.

A kenőcs vagy krém Triderm bőrön való alkalmazása után a hatóanyag hatóanyagai a bőrbe adszorbeálódnak, ahol terápiás hatásuk van. Gyakorlatilag nem szívódnak bele a szisztémás keringésbe.

Használati utasítások

A krém vagy kenőcs használata A Triderm különféle gyulladásos bőrbetegségekre javallt, amelyeket a készítmény aktív összetevőire érzékeny mikroorganizmusok okoztak:

 • Dermatitis (a bőr gyulladása), amely toxikus, bakteriális vagy allergiás eredetű.
 • Az atópiás dermatitis egy allergiás patológia, amely alapvetően született eredetű.
 • Korlátozott neurodermatitisz krónikus gyulladásos folyamat, amely a bőr innervációjának megsértése miatt alakul ki.
 • Dermatomycosis - különböző kórokozók által okozott gombás fertőzések, beleértve a dermatophytosisot, rózsaszín lichen, candidiasis.

A hatóanyagot az ekcéma komplex terápiájára is felhasználják, amely a bőr nem fertőző krónikus gyulladását jelképezi, melynek kialakulása autoimmun komponens.

Ellenjavallatok használata

Abszolút orvosi ellenjavallata kenőcs vagy krém Triderm egy sajátossága minden eleme a drog, a tuberkulózis bőr, bárányhimlő, herpesz fertőzés, bőr tüneteinek szifilisz oltás utáni reakciók a bőrön, hogy milyen korú a gyermek 2 éves korig. Óvatosan a gyógyszer használata a terhesség alatt, a gyermekek 2 évnél idősebb, a használata esetén elzáró kötözés vagy az alkalmazás nagy területen a bőr, hogy vezethet felszívódása jelentős mennyiségű hatóanyagot tartalmaznak.

Használati szabályok, dózis

A krém és a gél Triderm külső helyileg alkalmazható. Vékony réteget alkalmaznak a bőr érintett területére, valamint a szomszédos egészséges szövetekre naponta kétszer, általában reggel és este. A megfelelő hatás eléréséhez a gyógyszert rendszeresen kell használni. A krém akut gyulladásos folyamatok kezelésére szolgál, melyet nedvesítés követ, és a kenőcsöt a patológiás folyamat krónikus folyamán használják. A terápia időtartamát a gyulladásos folyamat természete és oka, valamint a bőrön való lokalizációja határozza meg. Ha 3-4 héten belül nincs klinikai javulás, akkor a diagnózist felül kell vizsgálni a terápiás taktika esetleges korrekciójával.

Mellékhatások

Általában a Triderm krém vagy kenőcs jól tolerálható. Előfordul, hogy a háttérben a használatuk tüneteket okozhat bőr irritációt az alkalmazási területen, amelyek közé tartozik a bőrpír, égő, viszkető, pigmentációs rendellenességek, túlzott mértékű hámlás. Szisztémás felszívódása bétametaszon- gyulladást okoznak a szőrtüszők, hypertrichosis (fokozott ovolosenenie), a megjelenése akne, csatlakozás másodlagos fertőzés, sorvadás (ritkítás) a bőr. Klotrimazol okozhat bőrkiütés, a peeling, helyi duzzanat, viszketés, égő érzés. A Gentamicin átmeneti bőrirritációt okozhat, ami nem igényel gyógyszert. Ha a tünetek a káros mellékhatások reakciók alkalmazásával kenőcs vagy krém Triderm abba kell hagyni, és orvoshoz, aki meg fogja határozni a lehetőséget a további gyógyszer használatát.

A használat jellemzői

A krém vagy kenőcs kinevezése előtt az orvosnak gondosan tanulmányoznia kell az utasításokat a kábítószerre, és felhívja a figyelmet a használatának számos jellemzőjére, amelyek a következőket foglalják magukban:

 • A gyógyszer nem szánt szemészeti kórképek kezelésére és szemészeti kezelésére alkalmas.
 • A hatóanyag hosszan tartó alkalmazása megfigyelést igényel, mivel az antibakteriális szer alkotórésze a bakteriális rezisztencia és a felülfertőzés kialakulásához vezethet.
 • A hosszan tartó használata nagy területeken a bőr előkészítése vezethet káros mellékhatások a szisztémás expozícióval összefüggő glükokortikoszteroid belépő összetételének, így csökkenteni kell a funkcionális aktivitása a mellékvesék.
 • A fő hatóanyagok felszívódása magasabb lesz a Tridentum krém vagy kenőcs alkalmazása esetén a sérült bőrre.
 • A gyógyszer csak 2 évnél fiatalabb gyermekeknek adható csak szigorú orvosi célokra.
 • A terhesség és a szoptató nők esetében a kábítószer használatának lehetőségét csak az orvos határozza meg szigorú egészségügyi feltételek mellett, amikor az anya számára tervezett előny meghaladja a magzatra gyakorolt ​​lehetséges kockázatokat.
 • A hatóanyag azonnali hatást gyakorolt ​​az idegrendszer funkcionális állapotára.

A gyógyszertári hálózatban a kenőcsöt vagy a Triderm krémet vény nélkül kapják. A komplikációk és a súlyos egészségügyi következmények elkerülése érdekében a gyógyszert nem használják egyedül.

Túllépte az ajánlott adagot

Túladagolás kialakulása a gyógyszer hosszadalmas használatával lehetséges. Ez összefügg az aktív komponensek felszívódásával a szisztémás keringésben és a negatív reakciók megnyilvánulásainak megjelenésével vagy fokozásával jellemezhető. Ebben az esetben a gyógyszert törölni kell, és megfelelő patogenetikai és tüneti terápiát kell végezni.

Triderm analógok

A Triderm kenőcséhez és kréméhez hasonló összetétel és terápiás hatás az Acriderm.

Helyes tárolás

A Triderm kenőcs és krém eltarthatósága 3 év. A készítményt az eredeti gyári csomagolásban kell tárolni, sötét, száraz, gyermekek számára megközelíthetetlen, +2 és +30 ° C közötti levegő hőmérsékleten.

Triderm kenőcs, krémár

A Moszkvában található gyógyszertárakban a Triderm gyógyszerár átlagos ára függ az adagolási formától:

 • Krém, 15 g - 804-893 rubel.
 • Kenőcs, 15 g - 774-860 rubel.

Mi segít a Tridentum kenőcsben?

A Triderm kenőcs gyulladásgátló, antibakteriális, gombaellenes szer külső használatra. A bőrbetegségek másodlagos fertőzéssel történő kezelésére szolgál. A termék nagyon népszerű Oroszországban, mivel a bőrgyógyászati ​​megbetegedésben szenvedő emberek száma évről évre növekszik. Ez a megnövekedett stresszes élethelyzeteknek, a kiegyensúlyozatlan táplálkozásnak és a rossz ökológiának köszönhető. A Tridentum kenőcs használata pozitív hatást gyakorol a kórokozó mikroflóra szabályozására.

Triderm kenőcs - hormonális vagy nem?

A Triderm kenőanyag egy kombinált készítmény, amely széles spektrumú antibiotikummal, gombaellenes komponenssel és hormonkomponenssel rendelkezik. A fő hatóanyagok a gentamicin, a clotrimazole és a betaminazone. A betamazon-dipropionát aktívan küzd az allergiás megnyilvánulásokkal, viszketéssel és különböző bőrgyulladásokkal szemben, mivel szintetikus hormon. Ezért a Triderma felvásárlásakor figyelembe kell venni a hormonális összetevő hatását az embereknek, akik hormonokat tartalmazó gyógyszerekkel szemben ellenjavalltok.

A kibocsátás és az összetétel formája

A Triderm krém és kenőcs formájában kapható a SCHERING-PLOW LABO N.V gyógyszergyártó cégtől Belgiumban és Portugáliában. Ezeket 15 vagy 30 grammos alumínium csövekben értékesítik. Aktív hatóanyagként a Triderm kenőcs betaminazont (kortikoszteroidot), klotrimazolt (gombaellenes), gentamicint (antibiotikum) tartalmaz. Segédanyagok a kenőcs összetételében:

 • vazelin;
 • propilénglikol;
 • folyékony paraffin;
 • cetosztearil-alkohol;
 • benzil-alkohol;
 • foszforsav;
 • nátrium-dihidrát;
 • makrogol-cetosztearát;
 • tisztított víz.

Farmakológiai hatás

Klotrimazol rendelkezik gombaellenes aktivitással, mivel a megsemmisítése ergoszterol, amely a fő része a gombasejtek. Ez a széles spektrumú antimikrobiális szert, amely elősegíti a felbomlása celluláris nukleinsav, amely csökkenti a szintézisét oxidatív enzimek, ahol a hidrogén-peroxid koncentrációja az ott növeljük a maximális szintet, és ez vezet a nekrózis sejtorganellumoké.

A Gentamicin antibiotikum, amely széles körű hatással rendelkezik az aminoglikozid csoportról, amely sok gram-negatív és gram-pozitív baktériumra hatásos. Az anyag aktív baktericid hatással rendelkezik. A különböző baktériumok sejtmembránján keresztül behatolva a bakteriális riboszómákhoz kötődik, ezáltal gátolja a kórokozó fehérje szintézisét.

A betaminazon olyan hormonális anyag, amely gyulladáscsökkentő, anti-exszudatív, immunszuppresszív, allergiás hatásokat fejt ki a szervezetre. Csökkenti az erek nagy permeabilitását, a sejtek érzékenységét negatív külső tényezőkhöz, eltávolítja a felesleges folyadékot. A szubkután borítás hatással van a fehérjék, szénhidrátok, zsírok metabolizmusára.

Mi segít a kenőcsben: használatra utaló jelek

Alkalmazásra a kenőcsök Triderm orvosok felírni betegek dermatózisok egy primer vagy másodlagos fertőzés, amely által okozott mikroorganizmusok vagy érzékeny baktériumok gentamicinnel és klotrimazol. Használjon kenőcsöt gombafertőzésekhez, zuzmókhoz, bizonyos fertőzött sebekhez. A Triderm kenőcsre előírt betegségek:

 • Allergiás, atópiás dermatitis.
 • Többszínű, pityriasis lichen.
 • Ekcéma.
 • Atrophia a bőr hajtásában.
 • Candidiasis.
 • Dermatophytosis és egyéb dermatomycosis.
 • Sportoló.
 • Korlátozott, diffúz neurodermatitis.

Adagolás és adminisztráció

A használati utasítás szerint Triderm kenőcsöt alkalmaznak az epidermisz érintett (fertőzött) területére, próbálva megakadályozni, hogy egészséges területet elfogjanak. Naponta 2-3 alkalommal vékony réteget alkalmazzon, általában reggel és este. A kezelés maximális időtartama 1 hónap.

A pozitív terápiás hatás elérése érdekében a gyógyszer alkalmazásának rendszeresnek kell lennie. Ha a hónap folyamán nincs pozitív dinamika a Triderm kenőcs alkalmazásától, a kezelést le kell állítani, és orvoshoz kell fordulni a terápia módosításához. Különleges esetekben a kurzus időtartama meghosszabbítható. A bőrfelszín elváltozásainak színétől és lokalizációjától függ.

Ellenjavallatok és mellékhatások

Ítélve az értékelés a készítmény Triderm, mellékhatások között megfigyelt szárazra, erythema és egyéb bőrirritációk, gyulladás a faggyúmirigyek, helyi duzzanat, hypopigmentáció, és az allergiás reakciók. A használata okkluzív kötszerek, impregnált kábítószer, károsodását okozhatják, és bőrpuhító miatt hosszan tartó expozíció zsíros kenőcsök, valamint előfordulása striák, és Miliaria urticaria.

A gyógyszer nem kapcsolódik az alkoholhoz. Ha kenőcs alkalmazzák Triderm hosszú, előfordulhat, hogy a szisztémás mellékhatások, amelyek tipikusak hormonális készítmények: gyulladás és égő nyálkahártyák, rekedtség, anyagcsere-rendellenesség. A gyógyszer gyermekeknél történő elhúzódó alkalmazása esetén a korhatárig 7 oszteoporózis vagy növekedési retardáció alakulhat ki.

Abszolút ellenjavallatok, vélemények szakemberek olyan betegségek, mint például a lupus, a bárányhimlő, a szifilisz, a herpes labialis-, bőrreakciók, hogy vakcinázás, fokozott érzékenység anyagok kenőcs. Azt szintén nem használható Triderm csecsemők legfeljebb 2 évig, a terhes nők és a fiatal anyák a szoptatás időszakban nem árt a gyermek egészségére. Ha kell használni a gyógyszert a terhesség alatt, a döntés az ő kinevezése kap orvos és terápia zajlik a lehető leghamarabb az ő vigyázó szemét.

Különleges utasítások

Kerülje triderm olyan helyekre, ahol sérül a integritását a bőrre, gentamicin, bekerülni a vér, gyorsan felszívódnak, ami oda vezethet, hogy a túladagolás az antibiotikumok és a megjelenése mellékhatásokat. Nem használhat kenőcsöt a szembetegségek kezelésére. Ne alkalmazza a hormont a szem környékére. Krónikus toxicitás esetén a gyógyszer fokozatos felszámolása ajánlott.

Mennyibe kerül a Triderm kenőcs? Az ár 600 750 rubel. Az oroszországi drogériákban könnyű belga vagy portugál gyártót készíteni. Eredeti kenőcs 15 g ára 600-650 rubel, és 30 g - 700-750. Az Oroszországban gyártott Tridentum kenőcs olcsóbb analógja olcsóbban vásárolható meg. Tehát egy 15 g-os cső átlagosan 350-450 rubel lesz. Vásárlás krém Triderm fog kerülni több mint 100 rubel.

Triderm kenőcs és krém - mi a különbség?

A Triderm kenőcs összetétele nem különbözik a Triderm krém összetételétől. Az egyetlen különbség az, hogy a kenőcs hatékonyabb súlyos bőrelváltozások esetén, és a krém alkalmas enyhe dermatitiszre. A krém-kenőcs abban is különbözik, hogy a készítményben lévő krém alkoholokat tartalmaz, ami hatásos a nedves bőrfelületek kezelésére, mivel szárító hatása van. Más tekintetben a Triderma mindkét formájának terápiás hatása ugyanaz.

Mi a helyettesítő a kenőcs Triderm: analógok

Ha nem találja a legközelebbi Triderm gyógyszertárt, akkor a gyógyszer az alábbi gyógyszerekkel helyettesíthető, amelyek hasonló összetételűek:

 1. Diprosalik. Kiváló helyettesítője a tridentum kenőcsnek, hiszen betaminazont is tartalmaz. Ez egy helyi hatású kenőcs, amelyet seborrheás dermatitisz, pikkelysömör, atópiás dermatitis, neurodermatitis kialakulásához használnak.
 2. Canison. Antifungális hatása van, elnyomja a mikroorganizmusok létfontosságú aktivitását, kiküszöböli a gombákat. A gyógyszer hatásos gombás bőrelváltozások és szexuális megbetegedések kezelésére.
 3. A lokoid. A kenőcsöt úgy tervezték, hogy az epidermisz felületi rétegeit pikkelysömörben, rovarcsípésben, ekcémában és más gyulladásos folyamatokban kezelje. (Lásd a Lokoid Kenőcs használatára vonatkozó részletes utasításokat).

Vélemények

Наталия, 26 éves: Kiválasztottam a gyógyszert azon betegek véleményeiről, akik, mint én, dermatosisban szenvednek. A Triderm kenőcs kiváló lehetőség volt a tünetek gyors csökkentésére. Három héten belül teljesen megszabadultam a reménytelen örökös kórtól.

Дмитрий, 49 éves: A Triderm ENT orvosát írta fel, amikor a középső fülem gyulladt. Nem nevezhetem olcsó gyógyszert, de ha fájdalmat érez, akkor minden pénz készen áll fizetni. Az orvos 3 napig fehér színű kenőccsel turundumot adott be, de semmilyen hatás nem következett be. Miután a diagnózist tisztázták, egy másik gyógyszer segített, de a Tridermából nem volt előny.

Marina, 31 évesA kenőcs kiválóan alkalmas dermatitis kezelésére. Amint a viszketés elkezdődik, az arcon levő hámozás azonnal alkalmazza a gyógyszert - gyorsan eltávolítja a pirosságot és a hólyagokat. Ha nem csinálod időben, néhány óra múlva mindent elkezd viszketni és nedvesíteni, nem is beszélve az undorító kozmetikai hatásról. Általánosságban elmondható, hogy Triederm a megmentőm, bár nem szabad belekevernem, mert a gyógyszer hormonokat tartalmaz.

triderm

A leírás aktuális 2016/04/19

 • Latin név: Triderm
 • ATX kód: D07CC01
 • Hatóanyag: Betametazon + Gentamicin + Clotrimazole (Betametazon + Gentamicin + Clotrimazole)
 • Gyártó: Schering-Plough Labo N.V. (Belgium), Schering-Plough (Portugália)

struktúra

 • 1 grammban Kenőcs Triderm 10 mg-ot tartalmazklotrimazol, 1 mg gentamicin, 0,5 mg betametazon. További összetevők: folyékony paraffin, lágy paraffin.
 • Az összetétel 1 gramm krém Triderm 10 mg-ot is tartalmaz klotrimazol, 1 mg gentamicin, 0,5 mg betametazon. További komponensek: propilén-glikol, vazelin, folyékony paraffin, cetil-sztearil-alkohol, benzil-alkohol, makrogol tsetostearat, foszforsav, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, víz, foszforsav.

A kibocsátás formája

 • Homogén átlátszó fehér kenőcs puha konzisztencia, amely nincsenek külföldi zárványokkal, 15 vagy 30 gramm kenőcs alumínium csőben, 1 doboz egy dobozban.
 • Homogén fehér krém puha konzisztencia, külföldi zárványoktól mentes, 15 vagy 30 gramm kenőcs alumínium csőben, 1 doboz egy dobozban.

Farmakológiai hatás

Glükokortikoid, antibakteriális, gombaellenes hatás.

Farmakodinamika és farmakokinetika

farmakodinámia

Polycomponent külső használatra. Kombinál antipruritic, gyulladáscsökkentő, anti-allergiás és anti-exudativ hatás betametazon gombaellenes hatással klotrimazol és antibakteriális aktivitást gentamicin.

klotrimazol gombaellenes hatást fejt ki a bioszintézis gátlásának képessége miatt ergoszterol, amely a gombasejtek membránjának fontos szerkezeti egysége. Cselekedni Epidermophyton floccosum, Trichophyton rubrum és mentagrophiták, Candida albicans, Microsporum canis, Malassezia furtur.

gentamicin számos hatással rendelkezik. Baktériumölő hatással rendelkezik, és helyi kezelést biztosít a bakteriális bőrelváltozások kezelésére. Érvényes:

 • gram-negatív baktériumok - Proteus vulgaris, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, a Klebsiella pneumoniae, Enterobacter aerogenes;
 • Grampositive baktériumok - Staphylococcus aureus.

farmakokinetikája

Nincsenek adatok a gyógyszer farmakokinetikájáról.

Használati utasítások

Mi gyógyítja és milyen kenőcs Triderm és krém Triderm? A Tridentum kenőcs használatára utaló jelek:

 • a gyógyszer mikroorganizmusokra érzékeny fertőzésekkel és a háttérrel szemben bőrbántalmak, minden gyanú rájuk, beleértve atópiás, allergiás és egyszerű dermatitis, szétszórt és korlátozott neurodermatitis, ótvar (candidiasis, moly, színezett lichen) ekcéma;
 • lichen simplex krónikus természet.

Ellenjavallatok

 • bőr tünetei szifilisz;
 • csirke pox;
 • tuberkulózis bőr;
 • poszt-vaszkuláris bőrreakciók;
 • herpes simplex;
 • túlérzékenység a hatóanyag komponenseire;
 • 2 év alatti életkor.

A gyógyszer hosszú távú terápiára, 2 éves gyermekeknél, terhesség idején, a bőr nagy részén vagy sebek jelenlétében ajánlott óvatosan alkalmazni az okklúzók kezelésére.

Mellékhatások

 • Helyi jelenségek: bőrvörösség, égő érzés, pigmentációs zavar, izzadás, viszketés.
 • Mellékhatások az alkalmazás után helyi glükokortikoszteroidok: viszketés, égő érzés, folliculitis, száraz bőr, hipertrigózis, hipopigmentáció, akne, kontakt allergiás dermatitis, a bőr macerációja, perioralis bőrgyulladás, sorvadás bőr, másodlagos fertőzés megjelenése, izzadás, striák.
 • Mellékhatások az alkalmazás után klotrimazol: urticaria, bizsergő érzés, bőrvörösség, hámlás megjelenése, viszketés, helyi ödéma, irritáció.
 • Mellékhatások az alkalmazás után gentamicin: ideiglenesbőrvörösségés viszketés, amely nem igényli a terápia abbahagyását.

Használati utasítás Triderma (Módszer és adagolás)

Tridentum kenőcs, használati utasítás

A kenőcs csak külső használatra szolgál.

A Tridentum kenőcs alkalmazását az alábbi módon végezzük: az érintett és a környező bőrre vékony réteget alkalmazunk naponta kétszer (reggel és este). Annak érdekében, hogy a hatóanyag terápiás hatását rendszeresen alkalmazzák. A kezelés időtartama a lézió méretétől és helyétől, valamint a terápiára adott választól függ.

Ha a javulást 4 hetes kezelés után regisztrálják, orvoshoz kell fordulni, és tisztázni kell a diagnózist.

Tridentum krém, használati utasítás

A krém csak külső használatra alkalmas. Az alkalmazás módja és a dózis a krém használata során teljesen megfelel azoknak, amikor a kenőcsöt alkalmazzák.

túladagolás

Túladagolás jelei helyi glükokortikoszteroidok: nagy dózisú, hosszú ideig tartó alkalmazás esetén a mellékvese működésének elnyomása lehetséges mellékvese elégtelenség és Cushing.

túladagolás klotrimazol helyi alkalmazásával nem járul hozzá a tünetek kialakulásához.

Túladagolás esetén gentamicin sem tüneteket nem észleltek. Hosszú távú kezelés gentamicin nagy dózisokban érzéketlen növényzet megjelenését okozhatja.

Túladagolás: tünetek. Akut hypercorticosis, mint általában, reverzibilis. Szükség esetén javítsa ki az elektrolit kiegyensúlyozatlanságát. Krónikus túladagolás esetén helyi glükokortikoszteroidok ajánlott lassan törölni őket.

kölcsönhatás

A gyógyszer más gyógyszerekkel történő interakciójának jellemzőit nem jegyezték fel.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

Tárolja 25 foknál kisebb hőmérsékleten. Tartsa távol gyermekektől.

Lejárat dátuma

Krém - 3 év, kenőcs - 2 év.

Különleges utasítások

Kenőcs és krém A Triderm nem szánt szemészeti kezelésre szánt.

Folyamatos használat helyi antibiotikumokegyes esetekben rezisztens mikroflóra kialakulásához vezethet. Ebben az esetben, mikor és mikor érzékenyítés, irritáció vagy felülfertőződés, Terápia A Tridermát le kell állítani, és tüneti kezelést kell indítani. Nem zárható ki kereszt allergiás jelenségek a aminoglikozid antibiotikumok.

Az összes mellékhatás, mely a szedés során jelentkezik szisztémás glükokortikoszteroidok, beleértve a mellékvesekéreg elnyomását is, képesek kifejlesztésre és alkalmazásra helyi glükokortikoszteroidok, különösen a gyermekek számára.

A hatóanyagoknak a szisztémás véráramba történő felszívódása helyi alkalmazással javul, ha a kezelést okklúzív kötszerek vagy a bőr nagy területein alkalmazzák, különösen hosszan tartó kezelés vagy bőrfertőzés esetén. Erősen ajánlott elkerülni gentamicin nyílt sebeken vagy sérült bőrön, mivel ez a szisztémás alkalmazásra jellemző mellékhatások megjelenését okozhatja gentamicin.

A gyógyszer hosszantartó használata esetén lassan meg kell szüntetni.

A gyógyszer nem befolyásolja a járművek vezetésére való képességet.

A Triderma analógjai

Krémek és kenőcsök analógjai Triderm: Acriderm GK (Orosz helyettesítő), Canison, Triacutan, Betazon Ultra, Lokoid, Diprosalic, Betasalik.

A fent felsorolt ​​tridentum kenőcs analógjainak ára lényegesen kisebb, mint maga a leírt anyag ára.

gyerekek

A gyógyszert csak a 2 évesnél fiatalabb gyermekek számára szigorúan feltüntetett és orvosi felügyelet mellett írják fel, mivel a gyógyszeres kezeléssel kapcsolatos szisztémás mellékhatások előfordulása betametazon, a betegek e kategóriájában gyakrabban jelentkeznek, mint felnőtteknél. Ilyen mellékhatások a következők: Cushing-szindróma, a munka elnyomása hipofízis-hipotalamusz-mellékvese rendszer, a növekedési retardáció, a megnövekedett koponyaűri nyomás (ennek következtében fejfájás, optikai idegödéma és fontanel duzzanat), a testsúlynövekedés lelassulása.

újszülöttek

Nem használják ebben a betegcsoportban.

Terhesség és laktáció

Terhesség esetén a Triderma csak a kezelőorvos kinevezésével és felügyeletével lehetséges. Ne alkalmazza a terhes nőkön a hatóanyagot a bőr nagy területére és sokáig.

Laktáció alatt tilos a gyógyszer felírása és használata.

Triederme vélemények

A krémre vonatkozó vélemények, valamint a Tridentum kenőcsökről szóló beszámolók ritka eseteket jelentenek az inefficienciáról, és még ritkábban vannak nemkívánatos hatások (főleg viszketés). Más tekintetben a jelentések 90% -a kiváló értékelést ad a gyógyszerről. A komplex összetétel és a súlyos mellékhatások előfordulásának lehetősége miatt ez a gyógyszer nem ajánlott önállóan és kontrollálatlanul használni.

Kenőcs Triderm hormonális vagy sem?

Az azonos nevű kenőcs és krém tartalmazza a hormonális összetevőt betametazon, így hormonálisak lehetnek.

Triderm és balanopostitis

A kezelés jó eredményei ellenére balanoposthitis ez azt jelenti, hogy sok orvos nem javasolja ennek a patológiának a használatát, mivel a hormonok hatására a nemi szervek bőrének nagy valószínűsége van.

Krém vagy kenőcs: ami jobb?

A felülvizsgálatok nem mutatnak szignifikáns összefüggést az ilyen készítmények hatásossága között.

Ár Triderma, hol lehet megvásárolni

A kenõzsírok ára 15 g Oroszországban 570-680 rubel, és a 15 g-os krém 580-640 rubel. Vásárlás krém Moszkvában (mint a kenőcs) fog kerülni egy nagy mennyiségű, itt a költsége eléri a 820 rubelt.

Kenőcs 15 g költségek Ukrajnában 230-300 hrivnya. Az ára egy krém 15 gramm Triderm átlagosan 230-290 hrivnya.

Kenőcs Triderm: mi segít, ellenjavallt és felülvizsgálja

Kenőcs A Triderm erős dermatológiai hatást fejt ki. A gombás megbetegedések kezelésére használják, és egyedülálló gyógymódnak bizonyult a bőrproblémákkal küzdő betegek körében. Érdemes megjegyezni, hogy a betegségek kezelésére irányuló erős fellépése miatt nem ajánlott a kenőcs megelőzésére. A Triderm kenőcsöt és ellenjavallatokat a használat során részletesebben meg kell fontolni

Triderm kenőcs - hormonális vagy nem?

A kenőcs részét képező betametazon hormonális anyag, ezért egyértelműen elmondható, hogy Tridentum kenőcs is. Meg kell venni a betegek, akik ellenjavallt hormonterápia, valamint figyelembe kell venni, hogy a hormonok lehet addiktív, és ennek következtében a megjelenése száj körüli bőrgyulladás, ami sokkal nehezebb kezelni, mint más bőrbetegségek. Ezt elkerülheti a Tridentum kenőcs használatával kapcsolatos utasítások betartásával.

A kibocsátás és az összetétel formája

Ez a gyógyszer három aktív összetevőt tartalmaz: betametazon, klotrimazol és gentamicin. Ezenkívül a Tridentum kenőcs összetétele magában foglalja:

 • folyékony paraffin;
 • paraffin puha fehér;
 • 1,2-propándiol;
 • cetil-sztearil-alkohol;
 • fenil-karbinol;
 • ortofoszforsav;
 • nátrium-dihidrát;
 • polietilénglikol;
 • a víz.

Ez a gyógyszer krém formájában is kapható. Mindkét kenőcs és krém egy alumínium csőben vásárolható, 15 vagy 30 gramm anyagtartalommal. Egy kartonpapír és egy részletes kivonat kíséretében.

Farmakológiai hatás

Az első hatóanyag (betametazon), mint már említettük, hormonális anyag, eliminálja a bőr gyulladását, rövid idő alatt eltávolítja az allergiás reakciókat és fájdalomcsillapító tulajdonsággal is rendelkezik. A klotrimazol elpusztítja a gombák sejtmembránját, és tovább roncsolja, és megakadályozza a micélium kialakulását. A Gentamicin egy antibiotikum, és megzavarja a fehérje bioszintézisét a riboszómákban, ami megzavarja a sejt funkcionalitását. Az alkalmazások széles körében, ezen két anyaggal kombinálva, megakadályozza a különböző baktériumok további szaporodását. Így a Triderm kenőcs gombaellenes, gyulladáscsökkentő és antibiotikumot tartalmaz.

Mi segít a kenőcsben: használatra utaló jelek

A gyógyszert bőrbetegségekre, lábak gombás lézióira írják fel. A Tridentum kenőcs használata segít a gyulladásos folyamatok kezelésében. Általánosságban elmondható, hogy fellépése a gentamicin által érintett gombás betegségek leküzdésére irányul. Betegségek, amelyekben a felhasználás különösen hatásos:

 • bőr allergia;
 • atópiás dermatitisz;
 • atópiás ekcéma;
 • gombás fertőzések;
 • zoster;
 • bőr candidiasis.

Adagolás és adminisztráció

A Triderm nevű gyógyszer alkalmazásával fontos megjegyezni az alkalmazásának szabályszerűségét, csak ebben az esetben a kezelés az eredményt eredményezi. Ezt minden nap, legalább 2 alkalommal. Az érintett területre történő alkalmazáskor kerülni kell a bőr fertőzött területét, de a környező területek megragadásával. A kezelés nyolcadik napján pozitív eredmény figyelhető meg. A tanfolyam időtartamát a kezelőorvos határozza meg, rendszerint nem haladja meg a hónapot, de mindegyik egyénileg és attól függ, hogy mennyire elhanyagolt. A fertőző betegségek jelenlétében ne felejtsük el kezelni a cipőt fertőtlenítőszerekkel, így nincs visszaesés.

Ellenjavallatok és mellékhatások

Először Triderm ellenjavallt gyermekek, terhes és szoptató nők, valamint a betegek, akik allergiás összetevői a gyógyszert, és számos bőrbetegség (bárányhimlő, bőr szifilisz, herpesz). A kezelés során el kell kerülni az alkohol használatát, mint más hormonális gyógyszereket. A Triderma mellékhatásai a következők: viszketés, vörösség, égő érzés és hámlás. Hólyagok vagy kiütések jelennek meg. A kenőcs is hozzájárulhat a bőr pigmentáció zavarához. Ha a kezelés meghaladja a megengedett, a túladagolás bétametaszon- okozhat hormonális mellékhatások - gyulladás, romboló hatással van a hang és a hiba az anyagcsere. Ha megtalálja ezeket a jeleket, haladéktalanul hagyja abba a gyógyszer alkalmazását és keresse fel orvosát. Az öngyógyítás ezzel a gyógyszerrel szintén ellenjavallt.

Különböző bőrbetegségekkel az Acriderm Gent kenőcs kiváló gyógymód, melyet Triderhez hasonlóan különböző dermatológiai megbetegedések elleni küzdelemre is felszólítanak.

Az ízületi problémák és a csontok elváltozásait interchondral terek jól kenőcs Chondroxide - http://wdesire.ru/articles/78_mazy-khondroksid-ot-chego-pomogajet/.

A zúzódások, nyomaték, a Viprosal kenőcs kiváló gyógymód. Ezt a gyógyszert részletesebben ismertetjük.

Különleges utasítások

Ha a bőr elváltozásai a sérüléseknél megfigyelhetők, akkor a Tridentum készítményt ilyen esetekben nem alkalmazzák. Óvatosan kell eljárni a Triderm-szel együtt más eszközök kezelésére antibiotikum jelenléte miatt - a melléktermékekkel való kölcsönhatás esetén allergiás lehet. Ellenjavallt kenőcs a szemészeti betegségekre, nem alkalmazható a nyálkahártyákra és a szomszédos területekre.

Mennyibe kerül a tridentum kenőcs a gyártótól és a csomag súlyától? Az első esetben a belga vagy a portugál termelés (650-750 rubel) kicsit drágább, mint az Oroszországban gyártott gyógyszer (kb. 650 rubel). A másodikban - egy 30 grammos tömegű csomag költsége átlagosan 200 rubel, mint 15 gramm.

Triderm kenőcs és krém - mi a különbség?

Különbség a két kiadás űrlapok megtalálhatók a készítményben, amely abban az esetben gyors felszívódás krém, ami nagyon kényelmes, ha azt akarjuk, hogy segítségével a ruha alá, és abban az esetben, kenőcsök - nagyobb hatékonyság jelenlétében súlyos fertőző betegség, hogy egy szélesebb területre.

A Tridentum kenőcs használata akkor is előnyös, ha az érintett területet meg kell száradni. Ezenkívül az összetételbeli különbség az, hogy a kenőcs sokkal kíméletesebb, és ez a forma jobb az érzékeny bőrű emberek számára és az allergiára hajlamos.

Mi a helyettesítő a kenőcs Triderm: analógok

Az olcsóbb Trihederm analógokat a gyógyszerek meglehetősen széles skálája képviseli, de kiemeljük a leggyakoribbakat, amelyek spektruma más és nem csak a gombás betegségek elleni küzdelemre irányul:

 1. A Diprosalik egy kenőcs formájában előállított gyógyszer, amely elősegíti az olyan betegségek kezelését, mint a pikkelysömör, a gyulladás, a seborrhea, az ichthyosis, a neurodermatitis. A fő hatóanyag az is betometazon.
 2. Canisone - nagy analóg, hozzájárulva a gombás betegségek megszüntetéséhez. Ez is látható mycosis, erythrasis, és a lichen. Gomba és nyálkahártyák kezelésére használják.
 3. A Lokoid - az ekcéma és a pikkelysömör hatására kialakuló különböző etiológiájú bőrgyulladásokra alkalmazható, megszünteti a zuzmót. Ennek az eszköznek az az előnye, hogy rovarcsípéshez használják.

Triderm és balanopostitis

Ezzel a betegséggel a Tridentum kenőcsöt széles körben használják, de óvatosan kell alkalmazni, mert a hatóanyag negatív hatást gyakorolhat a hormonokra a bőrön a nemi szervek alatt. Jobb biztonságosabb analógot keresni a balanoposthitis kezelésében.

Vélemények

Надежда, 28 éves: Évek óta szenvedek a periodikusan kialakuló dermatosis miatt. Egy orvos tanácsára úgy döntöttem, hogy új gyógyszert veszek. A Triderma felvásárlásakor észrevettem, hogy krém formájában is kapható. Kiderült, hogy az érzékeny bőrömre - erre van szükség. Az eredmény fokozatosan jelenik meg, de hosszú ideig rögzítve.

Eugene, 46 éves: A középfül gyulladása volt. Megvettem a Tridermet, és kenőcsbe áztattam a gyapotot. 4 nap alatt elvégeztem ezt a kezelést, de nem tapasztaltam semmilyen javulást. Ennek eredményeképpen kiderült, hogy haszontalan kezelésben vettem részt, és a betegségtől egy másik gyógyszer segített, ami egyébként olcsóbb volt.

Maria, 30 éves: Észrevettem, hogy a dermatitis jeleinek legkisebb megjelenésénél azonnal kimutathatja a Triderm-et, és azonnal elhaladnak. Ez kiküszöböli a hámlás és a bőrpír. Folyamatosan kozmetikumokat használok, és a legkisebb hiba azonnal megfigyelhetővé válik, így a Triderm valódi ajándék lett számomra. De mivel hormonális tulajdonságai miatt jobb, ha ritkábban használják.

A krém és a kenőcs közötti különbség "Triderm"

A "Triderm" hatékony modern előkészület. Ezt kizárólag külsőleg használják. A terméket hagyományosan kétféle formában állítják elő. Hasonlítsd össze őket, és derítse ki, hogy a Triderm krémet és kenőcsöt különböznek.

Általános információk

A gyógyszer egésze a mikroorganizmusok gumi és baktérium formájában történő leküzdésére és a gyulladás enyhítésére koncentrál. Aktív az elsődleges bőrelváltozásban és másodlagos fertőzés esetén, amely a már meglévő betegség hátterében alakult ki. Ezt a gyógyszert az ekcéma, a zuzmó, a hüvelyi mycosis, az allergiás dermatitis és más kórképek esetében írják fel.

A gyógyszer hormonális. Csak gyógyászati ​​célokra használják, de nem a megelőzésre, mert erős hatást fejt ki. Az orvosi termék mindkét formáját csövekben állítják elő. Adagolás általában 15 g. Ebben a formában kapható krém "Triderm":

És ez a kenőcs "Triderm":

összehasonlítás

Minden esetben az alap három hatóanyagból áll. A hormonális komponens a betametazon. Csillapítja a gyulladást és viszketést, elnyomja az allergiás reakciót. A terápiás keverék második része a klotrimazol, amely megakadályozza a gombák kifejlődését. És a harmadik komponens - a gentamicin, antibiotikumként.

Ezeknek az anyagoknak a koncentrációja nem függ a készítmény formájától. Mi a különbség a krém és a "Triderm" kenőcs között? A különbség a segéd szerepet játszó komponensekben is látható. Kenőcsön egy kicsit: paraffin és vazelinum. Ezek az anyagok felelősek a készítmény egységes alkalmazásáért és biztonságos felszívódásáért.

A krém is tartalmaz ilyen kiegészítőket. De ezeken kívül a szárító hatású alkoholok egy ilyen gyógyszerhez tartoznak. Bizonyos arányban nátriumot és foszforsavat is tartalmaznak. Ezenkívül a krémhez vizet is adnak, amely más alkotórészekkel együtt befolyásolja a konzisztenciát.

Mi a különbség a krém és a "Triderm" kenőcs között? Az a tény, hogy az első forma könnyebb. A krém gyorsabban felszívódik, de nem túl mély. Ajánlatos alkalmazni, ha a sérülés nem túl súlyos. A bőrt azonban nem szabad megkülönböztetni a megnövekedett érzékenységgel, hogy az alkoholok és egyéb komponensek ne okozzanak további irritációt.

A kenőcs puhább. Kissé lassabb behatol a bőr rétegébe, de nagyobb mélységbe. Hatása hosszabb ideig tart. Ebben a verzióban a "Triderm" -et súlyos elváltozásokra írják fel, néha nagyon kiterjedten. A hatóanyagot bármilyen formában vékony rétegen alkalmazza, amely lefedi a problémás területet, és megragadja az egészséges felület széleit. Az eljárások szabályossága fontos, naponta két megközelítésben kell elvégezni.

Nem allergiásak!

orvosi kézikönyv

Triderm krém és kenőcs, mi a különbség

A "Triderm" hatékony modern előkészület. Ezt kizárólag külsőleg használják. A terméket hagyományosan kétféle formában állítják elő. Hasonlítsd össze őket, és derítse ki, hogy a Triderm krémet és kenőcsöt különböznek.

A gyógyszer egésze a mikroorganizmusok gumi és baktérium formájában történő leküzdésére és a gyulladás enyhítésére koncentrál. Aktív az elsődleges bőrelváltozásban és másodlagos fertőzés esetén, amely a már meglévő betegség hátterében alakult ki. Ezt a gyógyszert az ekcéma, a zuzmó, a hüvelyi mycosis, az allergiás dermatitis és más kórképek esetében írják fel.

A gyógyszer hormonális. Csak gyógyászati ​​célokra használják, de nem a megelőzésre, mert erős hatást fejt ki. Az orvosi termék mindkét formáját csövekben állítják elő. Adagolás általában 15 g. Ebben a formában kapható krém "Triderm":

És ez a kenőcs "Triderm":

Kenőcs "Triderm" a tartalomhoz ↑

Minden esetben az alap három hatóanyagból áll. A hormonális komponens a betametazon. Csillapítja a gyulladást és viszketést, elnyomja az allergiás reakciót. A terápiás keverék második része a klotrimazol, amely megakadályozza a gombák kifejlődését. És a harmadik komponens - a gentamicin, antibiotikumként.

Ezeknek az anyagoknak a koncentrációja nem függ a készítmény formájától. Mi a különbség a krém és a "Triderm" kenőcs között? A különbség a segéd szerepet játszó komponensekben is látható. Kenőcsön egy kicsit: paraffin és vazelinum. Ezek az anyagok felelősek a készítmény egységes alkalmazásáért és biztonságos felszívódásáért.

A krém is tartalmaz ilyen kiegészítőket. De ezeken kívül a szárító hatású alkoholok egy ilyen gyógyszerhez tartoznak. Bizonyos arányban nátriumot és foszforsavat is tartalmaznak. Ezenkívül a krémhez vizet is adnak, amely más alkotórészekkel együtt befolyásolja a konzisztenciát.

Mi a különbség a krém és a "Triderm" kenőcs között? Az a tény, hogy az első forma könnyebb. A krém gyorsabban felszívódik, de nem túl mély. Ajánlatos alkalmazni, ha a sérülés nem túl súlyos. A bőrt azonban nem szabad megkülönböztetni a megnövekedett érzékenységgel, hogy az alkoholok és egyéb komponensek ne okozzanak további irritációt.

A kenőcs puhább. Kissé lassabb behatol a bőr rétegébe, de nagyobb mélységbe. Hatása hosszabb ideig tart. Ebben a verzióban a "Triderm" -et súlyos elváltozásokra írják fel, néha nagyon kiterjedten. A hatóanyagot bármilyen formában vékony rétegen alkalmazza, amely lefedi a problémás területet, és megragadja az egészséges felület széleit. Az eljárások szabályossága fontos, naponta két megközelítésben kell elvégezni.

Külső gyógyszer

triderm antifungális, antibakteriális és gyulladáscsökkentő összetevőket tartalmaz, amelyek jó terápiás hatással rendelkeznek a bőrbetegségek kezelésére másodlagos

. A triderm hatékony hatású, ezért nem szabad profilaktikusan alkalmazni. A gyógyszer használható a gyulladás csökkentésére, a háttérben a dermatosis vagy dermatitisz bonyolítja egy másodlagos fertőzés (például ekcéma, és a pityriasis pityriasis versicolor, candidiasis, sömör).

A Tridentumot jelenleg a SCHERING-PLOW LABO N.V gyógyszergyár gyártja, a Portugáliában és Belgiumban található gyárakban. A gyógyszer a következő adagolási formákkal rendelkezik:

Sampon és Gel Triderm nem áll rendelkezésre - nincs ilyen kezelésre alkalmas gyógyszer. A gél alatt a Triderm gyakran krémet jelent, amely fizikai tulajdonságaiban nagyon hasonlít valamilyen gélszerű anyaghoz.

A kenőcs és a krém a Triderm azonos, 15 vagy 30 gramm alumínium csövekben állnak rendelkezésre, és ugyanolyan összetétele és hatóanyag-koncentrációja van. Aktív összetevőként mind a kenőcs, mind a Tridentum krém a következő anyagokat tartalmazza:

1. Betametazon-dipropionát 643 μg 1 g-ban

1 mg (1000 NE) 1 g-ban.

Így a hatóanyagok koncentrációjának a kenőcsökben és krémekben - ugyanaz, és különböznek segédanyagokat. A kenőcs segédkomponensként csak vasellint és folyékony paraffint tartalmaz. A krém kivéve petrolátum és folyékony paraffin, az alkoholok (propilénglikol, benzil, cetosztearil), makrogol, foszforsav, nátrium-hidroxid és a nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát.

A kenőcs és a krém hormonkészítmények

betametazon-dipropionát. A kortikoszteroidok enyhítik a gyulladást, megszüntetik

és állítsa le az allergiás reakciót, de az adatokat

nagyon erősek - a függőség nagyon gyorsan fejlődik, ezért nem használhatja fel a kábítószert, és nem használhatja egyszerű és hatékony orvosságként. A kortikoszteroidoknak súlyos mellékhatásai vannak, amelyek komoly problémává válhatnak az ember számára. Így a túlzott és nem osztott kortikoszteroidok vezethet hormonális száj körüli bőrgyulladás, ami sokkal nehezebb kezelni, mint minden más típusú bőrgyulladás. Ennek eredményeképpen a helyzet tovább romlik, mint a Tridentum kenőcs kezdete előtt. Ezért a gyógyszert csak a rendeltetés céljára és korlátozott időtartamra szabad használni.

A triderm kombinált gyógyszer, amelyet használnak

. A gyógyszer terápiás hatásai a következők:

 • egy gyulladáscsökkentő;
 • antiallergiás;
 • antizudny;
 • gombaellenes;
 • antibakteriális.

Gyulladáscsökkentő, anti-allergiás és viszketés elleni hatást biztosít egy szintetikus hormon - a betametazon, a klotrimazol gombaellenes hatás miatt, és antibakteriális - gentamicin (antibiotikum egy sor aminoglikozidok).

Betamethasone kortikoszteroid hormont egy nagyon erős hatású, gyulladáscsökkentő hatása nagyon gyorsan és tartja sokáig. Klotrimazol egy gombaellenes összetevő, amely gyógyít is ótvar, candidiasis és pityriasis versicolor okozta Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophyles, Epidermophyton floccosum, Microsporum canis, Sandida albicans és Malassazia furtur. Antibiotikum gentamicin széles spektruma, hatékonyan gyilkos Streptococcus, Staphylococcus, Pseudomonas és az Escherichia coli aerobakterii, Proteus és a Klebsiella.

A krém és a kenőcs ugyanazokat a jelöléseket használja. A betegeket tájékoztatni kell elfelejteni, hogy a jelzés használatára vonatkozó triderm a bőrgyulladás, melyek bonyolult csatlakozása a másodlagos fertőzés által okozott érzékeny mikroorganizmusok gentamicin és klotrimazol, amelyek részei az eszközt. Az adatok bőrgyulladás szövődmény formájában gombás vagy bakteriális fertőzés közé az alábbi feltételekkel:

 • dermatitis;
 • allergiás dermatitis;
 • atópiás dermatitis;
 • diffúz és diffúz neurodermatitis;
 • ekcéma;
 • krónikus lichen egyszerű;
 • a lábak epidermofitája;
 • pityriasis lichen;
 • ótvar (tinea, candidiasis bőr, pityriasis versicolor), különösen lokalizált az ágyék és más nagy redők az emberi szervezetre.

Mindkét krém és Triderm kenőcs az érintett bőrfelületre vékony réteggel kerül alkalmazásra. Ebben az esetben a gyógyszer alkalmazása olyan módon szükséges, hogy a külső egészséges bőrfelület kis területét az érintett határán helyezzék el. Krém vagy kenőcs naponta kétszer - általában reggel és este, lefekvés előtt. A reggeli alkalmazás ebédidőre átvihető. Használja a gyógyszert minden nap, a kezelés folyamán, melynek időtartama függ az érintett bőrre való koncentrálás helyétől és a krém vagy kenőcs tűrőképességétől.

Krém vagy kenőcs alkalmazása esetén a terméket ne tegye ki nyitott sebek vagy sérült bőrfelületek. Ha a termék sebeket vagy sérült bőrt kap, nagy mennyiségű antibiotikum gentamicin felszívódhat a vérbe, ami az anyag belégzésénél fogva okozhat mellékhatásokat. Különös figyelmet kell fordítani a krém vagy a kenőcs bőrre történő alkalmazásakor.

Ha ezek után 3-4 hetes kezelés kenőcs vagy krém Triderm nem jelenik meg semmilyen javulást, akkor hagyja abba a gyógyszer és mennek alapos vizsgálatot annak érdekében, hogy tisztázza a diagnózist. A kenőcs vagy krém hosszú idejű alkalmazása esetén a hatóanyagot fokozatosan kell visszavonni.

A Triderm nem alkalmazható a szem és a szem kontúziójának kezelésére. Ha erős krém vagy kenőcs erős irritáció alakul ki, szenzitizáció alakul ki, és egy másik fertőzés is felerősödik, akkor a hatóanyagot azonnal le kell állítani. Amikor együtt használják más triderm aminoglikozid antibiotikum (például kanamicin, monomitsin stb), mind belsőleg, mind külsőleg - alakulhat allergiás keresztreakció.

Az alkalmazás kenőcs vagy krém Triderm a bőrön eredményezi felszívódását az antibiotikum gentamicin és a betametazon kortikoszteroid hormon a vérben, úgy hogy e komponensek fejtenek ki szisztémás hatás, mintha üzemen belül. A kezelés nagy bőrfelületek, vagy az alkalmazásnál elzáró kötözés, gentamicin és a felszívódás mértéke a szernek nagyobb lehet. Különösen megnövekedett mértékű felszívódási adatok komponenseket eszközök nyílt seb felületén és a hosszú távú használatra.

túladagolás Triderma látható mellékvese-elégtelenség, beleértve a Cushing-szindrómát (elhízás, izomsorvadás, a bőr elvékonyodása, szteroid diabétesz, kardiomiopátia, csontritkulás, hirsutismus, amenorrhoea és a szteroid pszichózis). Az elhízás, amelyeket különleges jellemzői - a zsír lerakódását az arcon (hold), a nyak, hát ( „menopauzális kidudorodás”) és a has ( „béka hasa”). A mellékhatások közé tartozik a gentamicin hatásának ellenálló mikroorganizmusok jelentős növekedése. Hogy megszüntesse a túladagolás tünetei adatok elvégzéséhez szükséges megfelelő kezelést, amely az előrejelzés kedvező, mivel a legtöbb változás visszafordítható.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel A klinikai vizsgálatok és az alkalmazási idő alatt a Triderm nem azonosított.

használja a krém vagy kenőcs Triderm használatát gyermekek kezelésére, ha szükséges. Vegye figyelembe a terhes nők és gyermekek gyógyszereinek használatát.

Triderm gyermekeknek csak rendelni 2 éves korig kizárólag a vallomást és a sürgős szükség van, hogy használja a gyógyszert gyermekek számára, mert a mellékhatások kockázata, a szernek jóval magasabb, mint a felnőtteknél. A betametazon a gyermekeknél nagy mennyiségben szívódik fel a vérben, így a kenőcs vagy krém Triderm külső alkalmazása a következő jelenségekhez vezethet:

 • a hypothalamus, az agyalapi mirigy és a mellékvese normális működésének elnyomása;
 • az Itenko-Cushing-szindróma;
 • növekedési retardáció;
 • lassú súlygyarapodás;
 • fokozott koponyaűri nyomás;
 • duzzadó fontanelles;
 • a fejfájás és a látóideg duzzanata.

A Triderm-et a dermatitisz gyermekek kezelésére nagyon óvatosnak kell lenni, csak kis adagokban - vagyis korlátozott időtartamon belül, legfeljebb 5-7 egymást követő napon. Az is jobb, ha inkább a krém, mert gyorsan felszívódik a bőrbe, és nem marad rajta sokáig, hogy a gyermek nem tud véletlenül kenetet azt kezelni, és nyalja az ujjait gépelés kábítószer benne. Súlyos bőrkárosodás esetén azonban jobb kenőcsöt választani.

Ne feledje, hogy a Triderm csak bakteriális, gombás vagy kombinált fertőzés által bonyolódott bőrgyulladásra utal. A használat időtartama 7-12 napig tarthat. Általában egy kezelés után folyamatosan javul az állapot.

Triderm a terhesség alatt csak akkor alkalmazható szigorúan, ha krém vagy kenőcs használata biztosan javítja a helyzetet. Ha nem bízik a Triderm használatának szükségességében - jobb, ha a terhes nőt és a magzatot nem veszélyezteti. Ha terhesség alatt, krém vagy Triderm kenőcs alkalmazására kerül sor, akkor a bőr tömeges területének kezelésére vagy a gyógyszer hosszú ideig történő kezelésére nem lehetséges.

Napjainkig nem tudományosan igazolták, hogy a gyógyszer behatol-e az anyatejbe, ezért jobb, ha a Triderm használatának ideje alatt elutasítják a baba táplálék természetes etetését, és átadják a keveréknek.

A krém vagy kenőcs összetétele A Triderm magában foglal egy kortikoszteroid hormont (amely eltávolítja a gyulladást), egy antibiotikumot és egy gombaellenes komponenst. Az ilyen összetétel sok embert arra kényszerít, hogy ezt a gyógyszert nem az indikációknak megfelelően használja, hanem más patológiák terápiájára, beleértve

külső fül. Elvileg a kenőcs és a Triderm krém hasonló összetételű fülcseppekkel rendelkezik

, amelyek az otitis kezelésére használatosak. Az első azonban gombaellenes komponenst is tartalmaz, amely megakadályozza a candidiasis kialakulását az antibiotikum terápia hátterében. Ebből a szempontból a Triderm használata a fülekben meglehetősen indokolt.

Azonban, meg kell érteni, hogy a betametazon (kortikoszteroid hormon a készítményben triderm) egy szintetikus anyag, és sokkal erősebb hatást, mint a dexametazon, amely egy összetevője Sofradeks. A betametazon terápiás hatásának sajátosságai és ereje miatt a Tridentum nem használható a fülekben. Napjainkban széles körű speciális gyógyszerek állnak rendelkezésre, amelyeknek célja a fül kórokozásának megszüntetése. Ha volt egy kényszerű helyzet, és még csak Triderm -, akkor tudunk a fülben középfülgyulladás kezelésére kis mennyiségű, naponta kétszer 5-7 napig.

Gyakran előfordul, hogy az emberek valamilyen okból koptatják a Triderm-et az arcra, ami gyakran megszerezte a perioral dermatitist.

Perioralis dermatitis A betametazon hatása - a glükokortikoid hormon Tridermán - mellékhatása. Általában ez a bőrön megjelenő bőrpír megjelenése és a bőr eltávolítása után azonnal megszűnik. Miután újra elkezdi kenetelni a bőrt a termékkel - a dermatitisz elhalad. Ez a helyzet évekig tarthat, de a bőr folyamatosan egyre több krémet igényel, mivel már megszerezte a hormonhoz való függést, ami hasonló a gyógyszerhez.

egyre gyakrabban fog megjelenni, és megszüntetni őket egyre nehezebbé és bonyolultabbá válik. Ebben az esetben fokozatosan el kell törölni a gyógyszert, és olyan kezelést kell kapni, amelyet egy illetékes dermato-

. Sajnálatos módon a Triderm nem szabad gyulladáscsökkentő dermatitis, amely szabadon és nyugodtan használható, a gyógyszer egyértelmű jelzésekkel rendelkezik, és alkalmazása nagyon korlátozott.

Bővebben a dermatitisről

A betametazon a Triderma-ban képes a következő mellékhatásokat kiváltani:

 • égő;
 • viszketés;
 • száraz bőr;
 • a haj mennyiségének növekedése;
 • akne;
 • fehér foltok megjelenése (depigmentáció);
 • perioral dermatitis;
 • allergiás kontakt dermatitis;
 • a bőr macerációja;
 • bőr atrófia;
 • stria (stretch marks);
 • sudamen.

Klotrimazol - gombaellenes összetevő triderm a következő mellékhatások - bőrpír, viszketés az alkalmazás helyén, hólyagosodás, hámlás, helyi duzzanat, viszketés, bőrkiütés és az irritációt.

A Gentamicin a Triderma összetételében mellékhatásokként csak bőrvörösödést és viszketést okozhat.

Kenőcs és krém A Triderm alkalmazása ellenjavallt a következő körülmények fennállása esetén:

 • a bőr tuberkulózisa;
 • szifilisz, a bőrön jelentkező megnyilvánulásokkal;
 • csirke pox;
 • herpesz;
 • vakcinázás utáni reakciók a bőrön;
 • 2 évnél fiatalabb kor;
 • érzékenység vagy allergia a gyógyszer komponenseire.

A Triderm szinonimái és analógjai, amelyek helyettesíthetik ezt a hatóanyagot. A szinonimák olyan gyógyszerek, amelyek ugyanazokat a hatóanyagokat tartalmazzák, mint a Triderm. Az analógok hasonló terápiás hatású készítmények, de aktív vegyületekként más kémiai vegyületeket is tartalmaznak. Ha egy személy megfelelő Triderm, akkor cserélheti le olcsóbb szinonimával. Ha egy személy nem illeszkedik ehhez a gyógyszerhez, jobb, ha egy analógra cserélik. Szinonimák A Triderma a következő gyógyszerek:

1. Krém vagy kenőcs Acryderm GK, külsőleg használva.

2. Cream Canison plus, külsőleg használva.

A Triderma analógjai a következő gyógyszerek:

 • Kenőcs Acriderm SK, külső;
 • Kenőcs és testápoló Belosalik, külső;
 • Kenőcs Betasal, külső;
 • Kenőcs és lotion Diprosalic, external;
 • Candiderm krém, külső;
 • Cleore krém külső;
 • Kenőcs Momat-S, külső;
 • Kenőcs Rederm, külső;
 • Cream Travokort, külső;
 • Elokom-S kenőcs, külső;
 • Betaderm A kenőcs, külső.

Az Ukrajnában élő emberek használhatják a Triacutan nevű Tridentum analógot, amelyet az ukrán gyógyszergyárak gyártanak.

Feltételesen elmondható, hogy a kenőcs sokkal jobban alkalmazható súlyosabb és kiterjedtebb bőrelváltozások esetén, és a krém alkalmas enyhe dermatitisz kezelésére. Ezenkívül a krém gyorsabban felszívódik a bőrbe, ezért ha szükséges, alkalmazza a hatóanyagot a ruhák alatt, jobb ezt a dózisformát választani, de nem a kenőcsöt. Továbbá előnyös kenőcs krémet használni a bőr nedves területeinek kezelésénél. A krém előnyei a nedves területeken a kenőcs előtt, hogy gyorsan felszívódik és jól szárítják.

Azok az emberek, akik allergiában vagy érzékeny bőrön szenvednek, megállíthatják a Tridentum kiválasztását, mivel a hatóanyagok mellett csak paraffint és petróleum zselét tartalmaznak. A krémben, mint segédanyagként tartalmaz alkoholokat és más szintetikus vegyületeket, amelyek allergiás reakciót válthatnak ki, vagy érzékenyítik az emberi testet.

Vélemények a krém és a kenőcs Tridentum - teljesen más: a lelkes, hogy rendkívül negatív. Ez polarizációja vélemény abból a tényből fakad, hogy az egyik gyógyszer segített az embereknek megbirkózni a súlyos és fájdalmas betegség, míg mások csak súlyosbította a helyzetet, hogy megszabaduljon egy probléma, de ami a száj körüli bőrgyulladás - szövődménye hormon betametazon, megszabadulni, hogy nagyon nehéz.

A Triderm valóban hatásos olyan fertőzésekkel szemben, amelyek bonyolultak a bőr dermatózisai és gombás sérülései miatt, amelyek nagy összecsukásokban, például lágyékban helyezkednek el. Sok ember évek óta szenved a bikini-területen a gombás vagy bakteriális dermatitis okozta hámlás és viszketés problémájával. Ilyen helyzetben a Triderm egy csodálatos gyógyszer, amely teljesen gyógyítja a kellemetlen patológiát. Természetesen ebben az esetben az emberek pozitívan válaszolnak a gyógyszerre. Emellett a pozitív emberek elhagyják az embereket, akiknek a gyógymód segítette az allergiás dermatitis bonyolult lefolyását.

De gyakran a Tridermet használják ellenőrizetlen vagy saját megértés szerint, ami súlyos következményekhez vezet - leggyakrabban perioral dermatitis vagy rosacea kialakulásához. Ez azt jelenti, hogy egy személy megszabadul az allergiás vagy egyszerű dermatitiszektől, de hormonális dermatitis lesz, és ez sokkal nehezebbé válik. Általában ez a helyzet akkor alakul ki, amikor Triderma-t használ az arcbőr kezelésére. Ebben a helyzetben természetesen az emberek negatív visszajelzést hagynak.

Ezért, átnézve a véleményeket, vagy eldöntve, hogy elkezdi használni a Tridermát, gondosan mérje fel a problémát, és gondold át, hogy valóban szüksége van-e erre a gyógyszerre. A gyógyszerek alkalmazásával befolyásolja a kockázatokat és a lehetséges következményeket.

Vannak, akik a Tridermáról beszélnek a gyermekek számára, rendkívül negatív, mert elvben a hormonális kábítószerek használatának ellenfelei. A legtöbb szülő azonban pozitívan nyilatkozik a termékről, ugyanakkor kifejezi azt a véleményt, hogy a krém csak rövid ideig használható, és csak akkor, ha szükséges.

A szülők pozitívan értékeli a képességét triderm megszüntetésére „pelenka” dermatitis gyermekeknél, akik megpróbálják sokáig kezelt más eszközökkel. Továbbá, a felnőttek elégedett a hatását a kenőcs, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan kezelni homályos és ismeretlen dermatitis gyermekeknél, akik nem reagáltak más gyógyszereik hosszú ideig. De ugyanakkor minden szülő megérti, hogy a Triderm-ot nagyon óvatosan kell használni.

Sajnálatos módon, Oroszországban nem kenőcs, 30 g-os Triderm kémcső nem kerül forgalomba, csak 15 gramm csomagok állnak rendelkezésre. És a lakosok Ukrajna lehet vásárolni egy 30 gramm krém csomag, ára 120 - 155 hrivnya. A kenőcs 30 g-os csövekben Ukrajnában sem értékesíthető.

A Triderma felvásárlásakor vegye figyelembe a lejárati dátumot, amely a gyógyszer felszabadításának időpontjától számított 3 év. A tridermet száraz, hűvös és sötét helyen kell tárolni, legfeljebb 25oC levegő hőmérsékleten. A raktározási körülmények megsértése a gyógyszer gyógyhatásának eltarthatóságát és részleges elvesztését okozza. A Triderm-t szabadon értékesítik a gyógyszertárakban, a gyógyszer megvásárlására nincs vényköteles gyógyszer. Vásárláskor ellenőrizze a csomagolást és a csövet, amely teljesen érintetlen marad, károsodás nélkül. A lejárt gyógyszerek, vagy a csomag törött integritása nem használható.

A Triderm kenőcs gyulladásgátló, antibakteriális, gombaellenes szer külső használatra. A bőrbetegségek másodlagos fertőzéssel történő kezelésére szolgál. A termék nagyon népszerű Oroszországban, mivel a bőrgyógyászati ​​megbetegedésben szenvedő emberek száma évről évre növekszik. Ez a megnövekedett stresszes élethelyzeteknek, a kiegyensúlyozatlan táplálkozásnak és a rossz ökológiának köszönhető. A Tridentum kenőcs használata pozitív hatást gyakorol a kórokozó mikroflóra szabályozására.

A Triderm kenőanyag egy kombinált készítmény, amely széles spektrumú antibiotikummal, gombaellenes komponenssel és hormonkomponenssel rendelkezik. A fő hatóanyagok a gentamicin, a clotrimazole és a betaminazone. A betamazon-dipropionát aktívan küzd az allergiás megnyilvánulásokkal, viszketéssel és különböző bőrgyulladásokkal szemben, mivel szintetikus hormon. Ezért a Triderma felvásárlásakor figyelembe kell venni a hormonális összetevő hatását az embereknek, akik hormonokat tartalmazó gyógyszerekkel szemben ellenjavalltok.

A Triderm krém és kenőcs formájában kapható a SCHERING-PLOW LABO N.V gyógyszergyártó cégtől Belgiumban és Portugáliában. Ezeket 15 vagy 30 grammos alumínium csövekben értékesítik. Aktív hatóanyagként a Triderm kenőcs betaminazont (kortikoszteroidot), klotrimazolt (gombaellenes), gentamicint (antibiotikum) tartalmaz. Segédanyagok a kenőcs összetételében:

 • vazelin;
 • propilénglikol;
 • folyékony paraffin;
 • cetosztearil-alkohol;
 • benzil-alkohol;
 • foszforsav;
 • nátrium-dihidrát;
 • makrogol-cetosztearát;
 • tisztított víz.

Klotrimazol rendelkezik gombaellenes aktivitással, mivel a megsemmisítése ergoszterol, amely a fő része a gombasejtek. Ez a széles spektrumú antimikrobiális szert, amely elősegíti a felbomlása celluláris nukleinsav, amely csökkenti a szintézisét oxidatív enzimek, ahol a hidrogén-peroxid koncentrációja az ott növeljük a maximális szintet, és ez vezet a nekrózis sejtorganellumoké.

A Gentamicin antibiotikum, amely széles körű hatással rendelkezik az aminoglikozid csoportról, amely sok gram-negatív és gram-pozitív baktériumra hatásos. Az anyag aktív baktericid hatással rendelkezik. A különböző baktériumok sejtmembránján keresztül behatolva a bakteriális riboszómákhoz kötődik, ezáltal gátolja a kórokozó fehérje szintézisét.

A betaminazon olyan hormonális anyag, amely gyulladáscsökkentő, anti-exszudatív, immunszuppresszív, allergiás hatásokat fejt ki a szervezetre. Csökkenti az erek nagy permeabilitását, a sejtek érzékenységét negatív külső tényezőkhöz, eltávolítja a felesleges folyadékot. A szubkután borítás hatással van a fehérjék, szénhidrátok, zsírok metabolizmusára.

Alkalmazásra a kenőcsök Triderm orvosok felírni betegek dermatózisok egy primer vagy másodlagos fertőzés, amely által okozott mikroorganizmusok vagy érzékeny baktériumok gentamicinnel és klotrimazol. Használjon kenőcsöt gombafertőzésekhez, zuzmókhoz, bizonyos fertőzött sebekhez. A Triderm kenőcsre előírt betegségek:

 • Allergiás, atópiás dermatitis.
 • Többszínű, pityriasis lichen.
 • Ekcéma.
 • Atrophia a bőr hajtásában.
 • Candidiasis.
 • Dermatophytosis és egyéb dermatomycosis.
 • Sportoló.
 • Korlátozott, diffúz neurodermatitis.

A használati utasítás szerint Triderm kenőcsöt alkalmaznak az epidermisz érintett (fertőzött) területére, próbálva megakadályozni, hogy egészséges területet elfogjanak. Naponta 2-3 alkalommal vékony réteget alkalmazzon, általában reggel és este. A kezelés maximális időtartama 1 hónap.

A pozitív terápiás hatás elérése érdekében a gyógyszer alkalmazásának rendszeresnek kell lennie. Ha a hónap folyamán nincs pozitív dinamika a Triderm kenőcs alkalmazásától, a kezelést le kell állítani, és orvoshoz kell fordulni a terápia módosításához. Különleges esetekben a kurzus időtartama meghosszabbítható. A bőrfelszín elváltozásainak színétől és lokalizációjától függ.

Ítélve az értékelés a készítmény Triderm, mellékhatások között megfigyelt szárazra, erythema és egyéb bőrirritációk, gyulladás a faggyúmirigyek, helyi duzzanat, hypopigmentáció, és az allergiás reakciók. A használata okkluzív kötszerek, impregnált kábítószer, károsodását okozhatják, és bőrpuhító miatt hosszan tartó expozíció zsíros kenőcsök, valamint előfordulása striák, és Miliaria urticaria.

A gyógyszer nem kapcsolódik az alkoholhoz. Ha kenőcs alkalmazzák Triderm hosszú, előfordulhat, hogy a szisztémás mellékhatások, amelyek tipikusak hormonális készítmények: gyulladás és égő nyálkahártyák, rekedtség, anyagcsere-rendellenesség. A gyógyszer gyermekeknél történő elhúzódó alkalmazása esetén a korhatárig 7 oszteoporózis vagy növekedési retardáció alakulhat ki.

Abszolút ellenjavallatok, vélemények szakemberek olyan betegségek, mint például a lupus, a bárányhimlő, a szifilisz, a herpes labialis-, bőrreakciók, hogy vakcinázás, fokozott érzékenység anyagok kenőcs. Azt szintén nem használható Triderm csecsemők legfeljebb 2 évig, a terhes nők és a fiatal anyák a szoptatás időszakban nem árt a gyermek egészségére. Ha kell használni a gyógyszert a terhesség alatt, a döntés az ő kinevezése kap orvos és terápia zajlik a lehető leghamarabb az ő vigyázó szemét.

Kerülje triderm olyan helyekre, ahol sérül a integritását a bőrre, gentamicin, bekerülni a vér, gyorsan felszívódnak, ami oda vezethet, hogy a túladagolás az antibiotikumok és a megjelenése mellékhatásokat. Nem használhat kenőcsöt a szembetegségek kezelésére. Ne alkalmazza a hormont a szem környékére. Krónikus toxicitás esetén a gyógyszer fokozatos felszámolása ajánlott.

Mennyibe kerül a Triderm kenőcs? Az ár 600 750 rubel. Az oroszországi drogériákban könnyű belga vagy portugál gyártót készíteni. Eredeti kenőcs 15 g ára 600-650 rubel, és 30 g - 700-750. Az Oroszországban gyártott Tridentum kenőcs olcsóbb analógja olcsóbban vásárolható meg. Tehát egy 15 g-os cső átlagosan 350-450 rubel lesz. Vásárlás krém Triderm fog kerülni több mint 100 rubel.

A Triderm kenőcs összetétele nem különbözik a Triderm krém összetételétől. Az egyetlen különbség az, hogy a kenőcs hatékonyabb súlyos bőrelváltozások esetén, és a krém alkalmas enyhe dermatitiszre. A krém-kenőcs abban is különbözik, hogy a készítményben lévő krém alkoholokat tartalmaz, ami hatásos a nedves bőrfelületek kezelésére, mivel szárító hatása van. Más tekintetben a Triderma mindkét formájának terápiás hatása ugyanaz.

Ha nem találja a legközelebbi Triderm gyógyszertárt, akkor a gyógyszer az alábbi gyógyszerekkel helyettesíthető, amelyek hasonló összetételűek:

 1. Diprosalik. Kiváló helyettesítője a tridentum kenőcsnek, hiszen betaminazont is tartalmaz. Ez egy helyi hatású kenőcs, amelyet seborrheás dermatitisz, pikkelysömör, atópiás dermatitis, neurodermatitis kialakulásához használnak.
 2. Canison. Antifungális hatása van, elnyomja a mikroorganizmusok létfontosságú aktivitását, kiküszöböli a gombákat. A gyógyszer hatásos gombás bőrelváltozások és szexuális megbetegedések kezelésére.
 3. A lokoid. A kenőcsöt úgy tervezték, hogy az epidermisz felületi rétegeit pikkelysömörben, rovarcsípésben, ekcémában és más gyulladásos folyamatokban kezelje. (Lásd a Lokoid Kenőcs használatára vonatkozó részletes utasításokat).

Наталия, 26 éves: Kiválasztottam a gyógyszert azon betegek véleményeiről, akik, mint én, dermatosisban szenvednek. A Triderm kenőcs kiváló lehetőség volt a tünetek gyors csökkentésére. Három héten belül teljesen megszabadultam a reménytelen örökös kórtól.

Дмитрий, 49 éves: A Triderm ENT orvosát írta fel, amikor a középső fülem gyulladt. Nem nevezhetem olcsó gyógyszert, de ha fájdalmat érez, akkor minden pénz készen áll fizetni. Az orvos 3 napig fehér színű kenőccsel turundumot adott be, de semmilyen hatás nem következett be. Miután a diagnózist tisztázták, egy másik gyógyszer segített, de a Tridermából nem volt előny.

Marina, 31 évesA kenőcs kiválóan alkalmas dermatitis kezelésére. Amint a viszketés elkezdődik, az arcon levő hámozás azonnal alkalmazza a gyógyszert - gyorsan eltávolítja a pirosságot és a hólyagokat. Ha nem csinálod időben, néhány óra múlva mindent elkezd viszketni és nedvesíteni, nem is beszélve az undorító kozmetikai hatásról. Általánosságban elmondható, hogy Triederm a megmentőm, bár nem szabad belekevernem, mert a gyógyszer hormonokat tartalmaz.

 • 1 gramm Triderm kenőcs 10 mg klotrimazol, 1 mg gentamicin, 0,5 mg betametazon. További összetevők: folyékony paraffin, lágy paraffin.
 • Az 1 gramm Triederm krém összetétele 10 mg-ot is tartalmaz klotrimazol, 1 mg gentamicin, 0,5 mg betametazon. További komponensek: propilén-glikol, vazelin, folyékony paraffin, cetil-sztearil-alkohol, benzil-alkohol, makrogol tsetostearat, foszforsav, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, víz, foszforsav.
 • Homogén, áttetsző fehér kenőcs, puha konzisztencia, melynek nincs külföldi zárványa, 15 vagy 30 gramm kenőcs alumínium csőben, 1 doboz egy dobozban.
 • Homogén fehér krém, lágy konzisztencia, külföldi zárványok nélkül, 15 vagy 30 gramm kenőcs alumínium csőben, 1 doboz egy dobozban.

Glükokortikoid, antibakteriális, gombaellenes hatás.

farmakodinámia

Polycomponent külső használatra. Kombinál antipruritic, gyulladáscsökkentő, anti-allergiás és anti-exudativ hatás betametazon gombaellenes hatással klotrimazol és antibakteriális aktivitást gentamicin.

klotrimazol gombaellenes hatást fejt ki a bioszintézis gátlásának képessége miatt ergoszterol, amely a gombasejtek membránjának fontos szerkezeti egysége. Hatások Epidermophyton floccosum, Trichophyton rubrum és mentagrophytes, Candida albicans, Microsporum canis, Malassezia furtur.

gentamicin számos hatással rendelkezik. Baktériumölő hatással rendelkezik, és helyi kezelést biztosít a bakteriális bőrelváltozások kezelésére. Érvényes:

 • Gram-negatív baktériumok - Proteus vulgaris, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Enterobacter aerogenes;
 • Gram-pozitív baktériumok - Staphylococcus aureus.

Nincsenek adatok a gyógyszer farmakokinetikájáról.

Mi gyógyítja és milyen kenőcs Triderm és krém Triderm? A Tridentum kenőcs használatára utaló jelek:

 • a gyógyszer mikroorganizmusokra érzékeny fertőzésekkel és a háttérrel szemben bőrbántalmak, minden gyanú rájuk, beleértve atópiás, allergiás és egyszerű dermatitis, szétszórt és korlátozott neurodermatitis, ótvar (candidiasis, moly, színezett lichen) ekcéma;
 • lichen simplex krónikus természet.

A gyógyszer hosszú távú terápiára, 2 éves gyermekeknél, terhesség idején, a bőr nagy részén vagy sebek jelenlétében ajánlott óvatosan alkalmazni az okklúzók kezelésére.

Használati utasítás Triderma (Módszer és adagolás)

Tridentum kenőcs, használati utasítás

A kenőcs csak külső használatra szolgál.

A Tridentum kenőcs alkalmazását az alábbi módon végezzük: az érintett és a környező bőrre vékony réteget alkalmazunk naponta kétszer (reggel és este). Annak érdekében, hogy a hatóanyag terápiás hatását rendszeresen alkalmazzák. A kezelés időtartama a lézió méretétől és helyétől, valamint a terápiára adott választól függ.

Ha a javulást 4 hetes kezelés után regisztrálják, orvoshoz kell fordulni, és tisztázni kell a diagnózist.

A krém csak külső használatra alkalmas. Az alkalmazás módja és a dózis a krém használata során teljesen megfelel azoknak, amikor a kenőcsöt alkalmazzák.

Túladagolás jelei helyi glükokortikoszteroidok: nagy dózisú, hosszú ideig tartó alkalmazás esetén a mellékvese működésének elnyomása lehetséges mellékvese elégtelenség és Cushing.

túladagolás klotrimazol helyi alkalmazásával nem járul hozzá a tünetek kialakulásához.

Túladagolás esetén gentamicin sem tüneteket nem észleltek. Hosszú távú kezelés gentamicin nagy dózisokban érzéketlen növényzet megjelenését okozhatja.

Túladagolás: tünetek. Akut hypercorticosis, mint általában, reverzibilis. Szükség esetén javítsa ki az elektrolit kiegyensúlyozatlanságát. Krónikus túladagolás esetén helyi glükokortikoszteroidok ajánlott lassan törölni őket.

A gyógyszer más gyógyszerekkel történő interakciójának jellemzőit nem jegyezték fel.

Tárolja 25 foknál kisebb hőmérsékleten. Tartsa távol gyermekektől.

Krém - 3 év, kenőcs - 2 év.

Kenőcs és krém A Triderm nem szánt szemészeti kezelésre szánt.

Folyamatos használat helyi antibiotikumokegyes esetekben rezisztens mikroflóra kialakulásához vezethet. Ebben az esetben, mikor és mikor érzékenyítés, irritáció vagy felülfertőződés, Terápia A Tridermát le kell állítani, és tüneti kezelést kell indítani. Nem zárható ki kereszt allergiás jelenségek a aminoglikozid antibiotikumok.

Az összes mellékhatás, mely a szedés során jelentkezik szisztémás glükokortikoszteroidok, beleértve a mellékvesekéreg elnyomását is, képesek kifejlesztésre és alkalmazásra helyi glükokortikoszteroidok, különösen a gyermekek számára.

A hatóanyagoknak a szisztémás véráramba történő felszívódása helyi alkalmazással javul, ha a kezelést okklúzív kötszerek vagy a bőr nagy területein alkalmazzák, különösen hosszan tartó kezelés vagy bőrfertőzés esetén. Erősen ajánlott elkerülni gentamicin nyílt sebeken vagy sérült bőrön, mivel ez a szisztémás alkalmazásra jellemző mellékhatások megjelenését okozhatja gentamicin.

A gyógyszer hosszantartó használata esetén lassan meg kell szüntetni.

A gyógyszer nem befolyásolja a járművek vezetésére való képességet.

Krémek és kenőcsök analógjai Triderm: Acriderm GK (Orosz helyettesítő), Canison, Triacutan, Betazon Ultra, Lokoid, Diprosalic, Betasalik.

A fent felsorolt ​​tridentum kenőcs analógjainak ára lényegesen kisebb, mint maga a leírt anyag ára.

A gyógyszert csak a 2 évesnél fiatalabb gyermekek számára szigorúan feltüntetett és orvosi felügyelet mellett írják fel, mivel a gyógyszeres kezeléssel kapcsolatos szisztémás mellékhatások előfordulása betametazon, a betegek e kategóriájában gyakrabban jelentkeznek, mint felnőtteknél. Ilyen mellékhatások a következők: Cushing-szindróma, a munka elnyomása hipofízis-hipotalamusz-mellékvese rendszer, a növekedési retardáció, a megnövekedett koponyaűri nyomás (ennek következtében fejfájás, optikai idegödéma és fontanel duzzanat), a testsúlynövekedés lelassulása.

Nem használják ebben a betegcsoportban.

Terhesség esetén a Triderma csak a kezelőorvos kinevezésével és felügyeletével lehetséges. Ne alkalmazza a terhes nőkön a hatóanyagot a bőr nagy területére és sokáig.

Laktáció alatt tilos a gyógyszer felírása és használata.

A krémre vonatkozó vélemények, valamint a Tridentum kenőcsökről szóló beszámolók ritka eseteket jelentenek az inefficienciáról, és még ritkábban vannak nemkívánatos hatások (főleg viszketés). Más tekintetben a jelentések 90% -a kiváló értékelést ad a gyógyszerről. A komplex összetétel és a súlyos mellékhatások előfordulásának lehetősége miatt ez a gyógyszer nem ajánlott önállóan és kontrollálatlanul használni.

Az azonos nevű kenőcs és krém tartalmazza a hormonális összetevőt betametazon, így hormonálisak lehetnek.

A kezelés jó eredményei ellenére balanoposthitis ez azt jelenti, hogy sok orvos nem javasolja ennek a patológiának a használatát, mivel a hormonok hatására a nemi szervek bőrének nagy valószínűsége van.

A felülvizsgálatok nem mutatnak szignifikáns összefüggést az ilyen készítmények hatásossága között.

A kenõzsírok ára 15 g Oroszországban 570-680 rubel, és a 15 g-os krém 580-640 rubel. Vásárlás krém Moszkvában (mint a kenőcs) fog kerülni egy nagy mennyiségű, itt a költsége eléri a 820 rubelt.

Kenőcs 15 g költségek Ukrajnában 230-300 hrivnya. Az ára egy krém 15 gramm Triderm átlagosan 230-290 hrivnya.

Triderm krém 15g

Triderm kenőcs 15 g

TriedermSchering-Plough Pharma (Portugália)

Triderm krém 15gShinging-eke

Triderm krém 15gShinging-eke

Triderm 15 g kenőcs a csőbenSchering-Plough (Írország)