Triderm kenőcs

A Triderm kenőanyag egy kombinált készítmény, amely széles spektrumú antibiotikummal, gombaellenes komponenssel és hormonkomponenssel rendelkezik. A fő hatóanyagok a gentamicin, a clotrimazole és a betaminazone.

A betamazon-dipropionát aktívan küzd az allergiás megnyilvánulásokkal, viszketéssel és különböző bőrgyulladásokkal szemben, mivel szintetikus hormon. Ezért a Triderma felvásárlásakor figyelembe kell venni a hormonális összetevő hatását az embereknek, akik hormonokat tartalmazó gyógyszerekkel szemben ellenjavalltok.

Ebben a cikkben megfontoljuk, hogy az orvosok hogyan írják fel a Tridentum kenőcsöt, beleértve a gyógyszertárakra vonatkozó használati utasításokat, analógokat és árakat. REAL MEGJEGYZÉSEK akik már használtak Tridermozmozhno olvasni a megjegyzéseket.

Összetétel és kibocsátás formája

Homogén, áttetsző fehér kenőcs, puha konzisztencia, melynek nincs külföldi zárványa, 15 vagy 30 gramm kenőcs alumínium csőben, 1 doboz egy dobozban.

 • 1 gramm Triderm kenőcs 10 mg klotrimazol, 1 mg gentamicin, 0,5 mg betametazon. További összetevők: folyékony paraffin, lágy paraffin.

Klinikai-farmakológiai csoport: antibakteriális, gombaellenes és gyulladásgátló hatású készítmény külső használatra.

Mi segít a Tridermnek?

A Tridentum kenőcsöt olyan kórokozók által okozott fertőzések által bonyolódott dermatózisokra használják, amelyek fertőzésre hajlamosak, vagy ha gyanúja van ilyen fertőzéseknek, beleértve:

 • egyszerű és allergiás dermatitis;
 • egyszerű krónikus lichen (korlátozott neurodermatitis).
 • atópiás dermatitisz (ideértve a diffúz neurodermatitist is);
 • korlátozott neurodermatitis;
 • ekcéma;
 • dermatomycosis (dermatophytosis, candidiasis, multicolored lichen), különösen akkor, ha lokálisan az ágyékban és a nagy bőrrésszel rendelkeznek.
 1. Allergiás reakció megszüntetése;
 2. Megnyugtatja a bőrt, megszünteti a viszketést és fájdalmas érzéseket;
 3. Gyulladáscsökkentő hatás;
 4. A kórokozó mikroflóra gátlása (antibakteriális hatás);
 5. A gombás fertőzés megsemmisítése.

Az akciók széles körének köszönhetően ez a termék kiváló eredménnyel jár számos bőrbetegség kezelésében.

Farmakológiai hatás

Betametazon-dipropionátot, gentamicint és klotrimazolt tartalmazó kombinált hatóanyag.

 1. A betametazon-dipropionát hormonális anyag, amely a szintetikus glükokortikoszteroidokhoz tartozik. Ez a komponens hozzájárul a gyulladásos folyamatok megszüntetéséhez, a viszketés és fájdalmas érzetek eltávolításához, valamint az allergiás reakció leállításához.
 2. A clotrimazol egy gombaellenes gyógyszer, amely hatásosan befolyásolja a különböző gombák által okozott candidiasisokat és zuzmókat.
 3. A Gentamicin széles spektrumú antibiotikum, amely elnyomja a Pseudomonas aeruginosa és az Escherichia coli, a streptococcusok és a staphylococcusok, valamint más baktériumfajokat.

A helyi alkalmazás gyulladásgátló, allergiaellenes, antiexudative (megelőzését célzó szétválasztása kis hajók szövet / pl bőr / fehérjében gazdag folyadékot elválasztottuk), viszketés elleni, baktériumellenes és gombaellenes hatás.

Használati utasítások

A használati utasítás szerint a krém vagy Triderm kenőcs az érintett bőrfelületre vékony réteggel kerül alkalmazásra. Ebben az esetben a gyógyszer alkalmazása olyan módon szükséges, hogy a külső egészséges bőrfelület kis területét az érintett határán helyezzék el. Krém vagy kenőcs naponta kétszer - általában reggel és este, lefekvés előtt.

 • A tridermot vékony rétegre kell felhordani a bőr és a környező szövet teljes érintett felületén naponta kétszer - reggel és este.
 • A kezelés hatékonyságának biztosítása érdekében a Triderm-et rendszeresen kell használni.
 • A terápia időtartama a lézió méretétől és helyétől, valamint a beteg válaszától függ.

Használja a gyógyszert minden nap, a kezelés folyamán, melynek időtartama függ az érintett bőrre való koncentrálás helyétől és a krém vagy kenőcs tűrőképességétől.

Ha a klinikai javulás 3-4 hetes kezelés után nem jelentkezik, ez a diagnózis pontos meghatározásának oka lehet.

Megtalálták az esküdött ellenséges gombás körmöket! A körmöket 3 napon belül megtisztítják! Vedd el.

triderm

A Triderm külső hatású dermatológiai szer.

A gyógyszer alkalmazása csak egy másodlagos fertőző módszerrel előállított betegség kezelésén alapul. Prevenciós célokra a hatóanyagot nem alkalmazzák a készítmény hatóanyagainak intenzív hatása miatt. Hatékony a vírusos, gombás és bakteriális fertőzésekre, valamint vegyes genezisre.

A kenőcs vagy krém Triderm bőrön való alkalmazása után a hatóanyag hatóanyagai a bőrbe adszorbeálódnak, ahol terápiás hatásuk van. Gyakorlatilag nem szívódnak bele a szisztémás keringésbe.

Klinikai és farmakológiai csoport

A gyógyszer antibakteriális, gombaellenes és gyulladáscsökkentő hatása külső használatra.

A gyógyszertárak értékesítési feltételei

Vásárolhat orvosi rendelvény nélkül.

Mennyibe kerül a Triderm a gyógyszertárakban? Az átlagár 750 rubel szinten van.

Összetétel és kibocsátás formája

A Triderm hatóanyag a kenőcs és a krém külső helyi alkalmazására szolgáló dózisformákban kapható. Nekik van egy egységes természetű viszkózus (krém nagyobb viszkozitású, mint a krém), fehér színű.

 • 1 gramm Triderm kenőcs 10 mg klotrimazol, 1 mg gentamicin, 0,5 mg betametazon. További összetevők: folyékony paraffin, lágy paraffin.
 • Az 1 gramm Triderm krém összetétele szintén 10 mg klotrimazolt, 1 mg gentamicint, 0,5 mg betametazonot tartalmaz. További komponensek: propilén-glikol, vazelin, folyékony paraffin, cetil-sztearil-alkohol, benzil-alkohol, makrogol tsetostearat, foszforsav, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, víz, foszforsav.

A kenőcs és a krém 15 vagy 30 g-os csövekben van. A karton csomag 1 csövet tartalmaz kenőccsel vagy krémmel, valamint a gyógyszer használatára vonatkozó utasításokat.

Mi a jobb - krém vagy kenőcs?

Feltételesen elmondható, hogy a kenőcs sokkal jobban alkalmazható súlyosabb és kiterjedtebb bőrelváltozások esetén, és a krém alkalmas enyhe dermatitisz kezelésére. Ezenkívül a krém gyorsabban felszívódik a bőrbe, ezért ha szükséges, alkalmazza a hatóanyagot a ruhák alatt, jobb ezt a dózisformát választani, de nem a kenőcsöt. Továbbá előnyös kenőcs krémet használni a bőr nedves területeinek kezelésénél. A krém előnyei a nedves területeken a kenőcs előtt, hogy gyorsan felszívódik és jól szárítják.

Azok az emberek, akik allergiában vagy érzékeny bőrön szenvednek, megállíthatják a Tridentum kiválasztását, mivel a hatóanyagok mellett csak paraffint és petróleum zselét tartalmaznak. A krémben, mint segédanyagként tartalmaz alkoholokat és más szintetikus vegyületeket, amelyek allergiás reakciót válthatnak ki, vagy érzékenyítik az emberi testet.

Farmakológiai hatás

Polycomponent külső használatra. Ez kombinálja antipruritic, gyulladásgátló, antiallergiás hatását betametazon és protivoekssudativnoe klotrimazollal gombaellenes és baktériumellenes aktivitását a gentamicin.

A kenőcs (valamint a krém) felhasználásának hatása az összetevők tulajdonságaitól függ:

 1. Betametazon egy szintetikus hormon. Gyulladással, allergiával és viszketéssel küzd.
 2. A klotrimazol ismert antifungális szer. Elpusztítja a gombás membránokat, megakadályozza azok szintézisét. A gombák, amelyek ellen az anyag különösen hatásos, Candida, Microsporum, Trichophyton.
 3. A Gentamicin antibiotikumokhoz tartozik, mint például az aminoglikozidok. Könnyen áthalad a sejtmembránon, és gátolja a fehérjeszintézist (leállítja a baktériumok fejlődését). Az anyag széles hatáskörrel rendelkezik. Elpusztítja a staphylococcusokat, a streptococcusokat, a bél és a pseudomonas aeruginosa, a Proteus, az aerobaktériumok, a Klebsiella.

Használati utasítások

Mi segít? Triderm alkalmazva a dermatózisok kezelésére bonyolítja által okozott fertőzések érzékeny az összetevő hatásának ügynökök és a feltételezett Ezen fertőzések jelenlétében. Különösen a gyógyszert a következő esetekben írják elő:

 • ekcéma;
 • egyszerű és allergiás dermatitis;
 • atópiás dermatitisz (ideértve a diffúz neurodermatitist is);
 • egyszerű krónikus lichen (korlátozott neurodermatitis);
 • ótvar (pityriasis versicolor, candidiasis, tinea), különösen a lokalizáció nagy redők és a lágyék.

Ellenjavallatok

Mivel a kenőcs / krém használata ellenjavallt betegségek:

 • herpes simplex,
 • nyitott seb,
 • bőr-tuberkulózis,
 • csirke pox,
 • bőrreakciók a vakcina után,
 • szifilisz bőrének tünetei,
 • a két évnél idősebb gyermekek életkora,
 • túlérzékenység a hatóanyag összetevőire.

A gyógyszer óvatosság szükséges (orvoshoz kell fordulni):

 • a terhesség első trimeszterében,
 • hosszú távú kezeléssel,
 • a bőr nagy részén,
 • a bőr integritásának megsemmisítésével,
 • az okklúziós kötszerek esetében.

Terhesség és szoptatás célzott felhasználása

A terhesség és a laktáció ideje alatt alkalmazott gyógyszer korlátozott dózisban alkalmazható szakember folyamatos felügyelete mellett.

A hatóanyagot kicsi rétegben alkalmazzuk korlátozott károsodási területen. A terápia maximális időtartama 5 nap. Ha a terápiás hatást a gyógyszer alkalmazásának időpontjától számított 2-3 nap elteltével nem követik, a gyógyszert orvosi okokból analóg analóg helyettesítik.

A jogorvoslat pótlását szakembernek kell elvégeznie, aki ismeri a nő betegségének történetét.

Hozzárendelés a gyermekekhez

Gyermekek esetében a gyógyszert csak szigorúan feltüntetett és orvosi felügyelet mellett írják fel. a helyi kortikoszteroidok alkalmazásával járó szisztémás mellékhatások, gyakrabban fordulhatnak elő, mint felnőtt betegeknél.

Ezek a mellékhatások közé tartoznak: a hypothalamus-hipofízis-mellékvese-rendszer elnyomása; Cushing-szindróma; növekedési retardáció; a súlygyarapodás lassulása; a megnövekedett koponyaűri nyomás, amelyet megdöbbentő fontanellák, fejfájás, optikai lemez bilaterális ödéma jelent.

Adagolás és az alkalmazás módja

A használati utasításban feltüntetettek szerint a Triderm külső használatra készült.

A tridermot vékony rétegre kell felhordani a bőr és a környező szövet teljes érintett felületén naponta kétszer - reggel és este. A kezelés hatékonyságának biztosítása érdekében a gyógyszert rendszeresen kell használni. A terápia időtartama a lézió méretétől és helyétől, valamint a beteg válaszától függ.

Ha a klinikai javulás 3-4 hetes kezelés után nem jelentkezik, ez a diagnózis pontos meghatározásának oka lehet.

Mellékhatások

A következmények a felvételét az antibiotikum a külső szert néha megnyilvánul például bőrkiütés vagy viszketés. A kezelés ebben az esetben nem szakad meg. Miután klotrimazol komponenst az egyes beteg esetében a bőrpír az alkalmazás helyén, a felső epidermális hámlás, megnövekedett hidratáció, hólyagosodás, enyhe bizsergés, viszketés, duzzanat, irritáció és kiütés.

 1. A hatóanyaggal kapcsolatos általános helyi reakciók ritkán fordulnak elő: melanin hiány, viszketés, bőrpír, izzadás, bizsergés és égés a Triderma területén.
 2. Helyi reakciók tartalmazott triderm betametazon lehet a formáció a pattanások, túlzott szőr képződése, csökkentése melanin jelen a hámsejtek, égő érzés, viszketés, allergiás dermatitis, ami érintkezik a gyógyhatású, szőrtüszőgyulladás, maceráció, csíkos atrophoderma, másodlagos fertőzés.

túladagolás

A Triderm túladagolásának tünetei lehetnek a mellékvesék funkcionális rendellenességei, amelyek a helyi GCS hosszabb idejű alkalmazásával járnak magasabb dózisban. A helyzet súlyosbodásával a másodlagos mellékvese elégtelenség kialakulása a hypercorticizmus megjelenéséig alakulhat ki.

A gyógyszer olyan alkotórészeinek túladagolása, mint a klotrimazol és a gentamicin, nem mutat semmilyen tüneteket. Ha azonban a gentamicint hosszú időn át túlbecsülik, akkor a növény növekedése érzéketlen lehet.

Mivel a terápiás intézkedéseket tüneti kezelésnek kell alávetni. A hypercorticizmus akut tüneteivel, amelyek általában eltérnek reverzibilitásukban, ki kell javítani az elektrolit kiegyensúlyozatlanságát. Szükséges lesz az SCS visszavonása, ha krónikus toxicitást észlel.

Különleges utasítások

Mielőtt elkezdi használni a gyógyszert, olvassa el a speciális utasításokat:

 1. A Triderm (kenőcs és krém) nem szemészeti használatra készült.
 2. A gyógyszer hosszantartó használata esetén fokozatosan meg kell szüntetni.
 3. Bármilyen mellékhatások fordulhatnak elő szisztémás kortikoszteroidok, többek között gátolják a mellékvesekéreg funkció, és előfordulhat, amikor helyileg kortikoszteroidok, különösen gyermekek esetében.
 4. Az antibiotikumok idő előtti helyi alkalmazása néha vezethet a rezisztens mikroflóra növekedéséhez. Ebben az esetben, a Triderm-kezelés során fellépő irritáció, szenzibilizáció vagy szupinfekció kialakulásával együtt, a kezelést le kell állítani, és megfelelő terápiát kell előírni. Allergiás reakciókat okoztak aminoglikozid antibiotikumokkal.
 5. A GCS vagy a gentamicin szisztémás felszívódása helyi alkalmazás esetén magasabb lesz, ha a kezelést a bőr nagy területein vagy az okklúziós kötszerek alkalmazásával végzik, különösen hosszan tartó kezeléssel vagy a bőr integritásának megsértésével. Gondoskodni kell a gentamicin nyitott sebek és sérült bőr alkalmazása ellen. Ellenkező esetben a szisztémás alkalmazásban a gentamicinre jellemző mellékhatások jelentkezhetnek. Ilyen esetekben megfelelő óvintézkedéseket kell tenni, különösen gyermekek kezelésénél.

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

Nem jelentettek interakciót a Triderm és más gyógyszerek között.

Vélemények

Ajánljuk, hogy olvassa el azokat a véleményeket, akik a Tridermot használják:

 1. Sasha. Nekem atapichesky a dermatitis 23 év, Triderm tökéletesen megközelít, vagy illik a vészhelyzetekben, amikor erős exacerbation. Gyorsan tisztítja az allergiát a bőrről, DE. srácok, nem ajánlott rendszeresen használni. Az allergiás embereknek szükségük van a fészekbe a vészhelyzetben. És így az étrend, a tabletták és a kíméletesebb analógok.
 2. Vadim. A "Triderma" nagy plusz, összehasonlítva más hasonló készítményekkel - komplex akció. nem szükséges, hogy szedjen antibiotikumot, mint az azonos „Advantanom” vagy egyszerűen „Akridermom”, amellyel folyamatosan veszi ekcéma vagy „Metrogil” vagy „Dalatsin” vagy „eritromicin” kenőcs vele. De az a hátránya, hogy ehhez a komplexhez nagyon sokat kell fizetnie. Ez megtörténik, olcsóbb, hogy több gyógyszer, mint egy cső "Triderma".
 3. Tatiana. Nem olyan régen az arc időleges felületén volt egy érthetetlen folt, valami hasonlóan egy jeggyel. Az orvosnál volt, és a tesztek után "Triderm" volt. A gyógyszer gyorsan segített, egy hét múlva már a folt elhaladt. Tetszett a gyógyszer. A húgom hasonló esetet is kapott hat hónap után, így habozás nélkül kihasználta a "Triderm" -et, és minden eltűnt. Sok gombához közelít.

A gyógyszer legfőbb hátránya a súlyos mellékhatások veszélye, amely különösen kenőcs / krém alkalmazása esetén különös gondot igényel, különösen a gyermekek számára.

analógok

A hatóanyag szerkezeti analógjai:

Az analóg megvásárlása előtt forduljon orvosához.

Az eltarthatósági idő és a tárolási feltételek

A Triderm kenőcs és krém eltarthatósága 3 év. A készítményt az eredeti gyári csomagolásban kell tárolni, sötét, száraz, gyermekek számára megközelíthetetlen, +2 és +30 ° C közötti levegő hőmérsékleten.

Triderm® (Triderm®)

Hatóanyag:

tartalom

Farmakológiai csoport

Nosológus besorolás (ICD-10)

3D képek

struktúra

Az adagolási forma leírása

kenőcs: homogén, áttetsző kenőcs, fehér vagy világos sárga színű, lágy konzisztenciájú, idegen zárványokat nem tartalmazó.

krém: homogén, puha konzisztencia, fehér vagy csaknem fehér színű, látható részecskéktől mentes.

Farmakológiai hatás

farmakodinámia

Kombinációs gyógyszer külső használatra.

A kenőcs és krém ® Triderm egyesítik gyulladáscsökkentő, viszketés elleni, anti-allergiás és antiexszudatív hatását GCS betametazon-dipropionát a klotrimazol gombaellenes aktivitással és széles antibakteriális aktivitása a gentamicin-szulfát.

A clotrimazol gombaellenes hatást fejt ki az ergoszterin szintézisében, amely a gombás sejtmembrán szerves része. Aktív kapcsolatban Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Epidermophyton floccosum, Microsporum canis, Candida albicans, Malassezia furfur (Pityrosporum orbiculare).

A gentamicin egy széles spektrumú antibiotikum az aminoglikozid csoportból. Baktériumölő és elsődleges és másodlagos bakteriális bőrfertőzések rendkívül hatékony helyi kezelését biztosítja. Gram-negatív baktériumokkal szemben aktív: Pseudomonas aeruginosa, Enterobacter aerogenes, Escherichia coli, Proteus vulgaris, Klebsiella pneumoniae; Gram-pozitív baktériumok: Staphylococcus aureus (koaguláz-pozitív, koaguláz-negatív és néhány penicillináz termelő törzs).

Triderm®

Dermatózisok, amelyeket a gyógyszer által érzékeny kórokozók által okozott fertőzések vagy az ilyen fertőzésekkel gyanús fertőzések komplikáltak, pl. :

egyszerű és allergiás dermatitis;

atópiás dermatitisz (ideértve a diffúz neurodermatitist is);

ótvar (tinea, candidiasis, pityriasis versicolor), különösen a lokalizáció az ágyéki területen, és a nagy redők;

egyszerű krónikus lichen (korlátozott neurodermatitis).

Ellenjavallatok

a gyógyszer bármely összetevőjére túlérzékenység;

a szifilisz bőrének megnyilvánulásai;

dermális vakcináció utáni reakciók;

nyílt sebek (kenőcsök külső használatra);

2 év alatti gyermekek.

Óvatosan: terhesség (különösen az első trimeszterben); gyermekkor (> 2 év); hosszú távú kezelés; a bőr nagy kiterjedésű területeken való alkalmazására vagy a bőr integritásának megsértésére; okkluzív kötszerek alkalmazása (különösen gyermekek esetében).

Terhesség és laktáció alkalmazása

A Triderm ® terhesség alatt történő alkalmazása csak akkor lehetséges, ha az anya számára tervezett előny nagyobb, mint a magzatra gyakorolt ​​potenciális kockázat. A terhes nőket nem szabad a bőr nagy részén vagy hosszabb ideig használni.

Nem ismert, hogy a hatóanyag komponensei kiválasztódnak-e az anyatejbe. Ezért a szoptatás idején a Triderm ® hatóanyag kinevezésével megoldani kell a szoptatás megállítását.

Mellékhatások

Nagyon ritkán, a Triderm® gyógyszer alkalmazása során égési érzést, erythema, izzadás, pigmentáció és viszketés figyelhető meg.

Helyi GCS alkalmazásával fordul elő (különösen az okklúzók használatakor): égő érzés, viszketés, szárazra pároljuk, szőrtüszőgyulladás, hypertrichosis, akne, hypopigmentáció, periorális dermatitis, allergiás kontakt bőrgyulladás, kivonatolásával a bőr, másodlagos fertőzés, bőr atrophia, striák, miliaria.

A klotrimazol miatt: erythema, bizsergő érzés, hólyagképződés, hámlás, helyi ödéma, viszketés, csalánkiütés, bőrirritáció.

Gentamycin által kondicionált: átmeneti bőrirritáció (erythema, viszketés), amely általában nem igényli a kezelés abbahagyását.

kölcsönhatás

Nem jelentettek interakciót a Triderm® és egyéb gyógyszerek között.

Adagolás és adminisztráció

A kenőcsöt vagy a krémet vékony rétegre kell felhordani a bőr és a környező szövet teljes érintett felületén naponta kétszer (reggel és este). A kezelés hatékonyságának biztosítása érdekében a gyógyszert rendszeresen kell használni. A terápia időtartama a lézió méretétől és helyétől, valamint a beteg válaszától függ.

Ha a klinikai javulás 3-4 hetes kezelés után nem jelentkezik, akkor ez a betegség diagnózisának meghatározására szolgáló mentség.

túladagolás

tünetek: a helyi SCS hosszantartó alkalmazása magas dózisokban a másodlagos mellékvese elégtelenség és a hyperchorticus tüneteinek, köztük a Cushing-szindrómának a kifejlődését gátolhatja.

A klotrimazol helyi alkalmazásával történő túladagolása nem okoz tünetek megjelenését.

Egyetlen, a gentamicin túladagolásakor sem várható semmilyen tünet. A gentamicinnal végzett tartós kezelés magas dózisokban a nem érzékeny növényzet növekedéséhez vezethet.

kezelés: tüneti. A hypercorticoidizmus akut tünetei általában reverzibilisek. Szükség esetén javítsa ki az elektrolit kiegyensúlyozatlanságát. Krónikus GCS-toxicitás esetén a GCS fokozatos megszüntetése ajánlott.

Különleges utasítások

A Triderm® nem szofáli felhasználásra készült.

Az antibiotikumok idő előtti helyi alkalmazása néha az ellenálló mikroflóra növekedéséhez vezethet. Ebben az esetben, a Triderm®-kezelés során alkalmazott irritáció, szenzibilizáció vagy szupinfekció kialakulásával együtt, a kezelést meg kell szakítani és megfelelő terápiát kell kijelölni. Allergiás reakciókat okoztak aminoglikozid antibiotikumokkal.

A szisztémás SCS alkalmazása során felmerülő bármely mellékhatás, még a mellékvesekéreg működésének elnyomása, még a GCS helyi alkalmazásával is kimutatható, különösen gyermekek esetében.

A GCS vagy a gentamicin szisztémás felszívódása helyi alkalmazás esetén magasabb lesz, ha a kezelést a bőr nagy területein vagy az okklúziós kötszerek alkalmazásával végzik, különösen hosszan tartó kezeléssel vagy a bőr integritásának megsértésével. Meg kell akadályozni, hogy a gentamicin nyílt sebeket és sérült bőrt alkalmazzon. Ellenkező esetben a szisztémás alkalmazásban a gentamicinre jellemző mellékhatások jelentkezhetnek. Ilyen esetekben megfelelő óvintézkedéseket kell tenni, különösen gyermekek kezelésénél.

A gyógyszer hosszantartó használata esetén fokozatosan meg kell szüntetni.

Használat gyermekgyógyászatban

Kenőcs. Gyermekek esetében a gyógyszert csak szigorúan feltüntetett és orvosi felügyelet mellett írják fel. a betametazonhoz társuló szisztémás mellékhatások lehetséges fejlődése. Alkalmazásakor Triderm ®, mint sok más gyógyszerek helyi alkalmazása alapján GCS kiterjedt felületek és / vagy egy okkluzív kötéssel lehetséges, hogy elnyomja a hipotalamusz-hipofízis-adrenális rendszer tapasztalhatja a kiválasztás a növekedési hormon, valamint a fokozott ICP.

Cream. Gyermekek esetében a gyógyszert csak szigorúan feltüntetett és orvosi felügyelet mellett írják fel. a helyi kortikoszteroidok alkalmazásával járó szisztémás mellékhatások, gyakrabban fordulhatnak elő, mint felnőtt betegeknél. Ezek a mellékhatások közé tartoznak: a hypothalamus-hipofízis-mellékvese-rendszer elnyomása; Cushing-szindróma; növekedési retardáció; a súlygyarapodás lassulása; a megnövekedett ICP-t, amelyet megdöbbentő fontanellák, fejfájás, optikai lemez bilaterális ödéma jelent.

Befolyásolja a járművezetés és a gépekkel való munka képességét. Nincs bizonyíték arra, hogy a Triderm® befolyásolná a járművek vezetésére és a mechanizmusokkal való együttműködésre gyakorolt ​​hatását.

A kibocsátás formája

Kenőcs külső használatra, 0,5 mg / g + 1 mg / g + 10 mg / g. 15 g vagy 30 g kenőcs alumíniumcsövekben, epoxi lakkal kezelve és membránnal lezárva. A csövet továbbá egy csavaros PE kupak zárja le, perforátorral a membrán számára. Egy csövet helyezünk egy karton dobozba.

Krém külső használatra, 0,05% + 0,1% + 1%. 15 g vagy 30 g tejszín alumínium csövekben, epoxi lakkal borítva és membránnal és PE ​​csavaros kupakkal lezárva. Egy csövet helyezünk egy karton dobozba.

gyártó

Schering-Plau N. Labo, Indutrierepark 30, B-2220, Haist-op-den-Berg, Belgium.

A forgalmi engedély tulajdonosa: JSC "Bayer", Oroszország.

A fogyasztók igényeit a következő címre kell küldeni: 3, Rybinskaya St., Moszkva, 107113, Moszkva, Oroszország.

Telefon: (495) 231-12-00; fax: (495) 231-12-02.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Triderm® tárolási körülmények

Tartsa távol gyermekektől.

Felhasználhatósági időtartam: Triderm ®

krém külső használatra 0,05% + 0,1% + 1% - 3 év.

krém külső használatra 0,05% + 0,1% + 1% - 3 év.

kenőcs külső használatra - 2 év.

kenőcs külső használatra 0,5 mg / g + 1 mg / g + 10 mg / g - 2 év.

Ne használja a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után.

triderm

Triderm: Használati utasítások és felülvizsgálatok

Latin név: Triderm

ATX kód: D07XC01

Hatóanyag: Clotrimazole + Gentamicin + Betametazon (Clotrimazole + Gentamicin + Betamethasone)

Gyártó: Schering-Plough Labo N.V. (Belgium), Schering-Plough (Portugália)

Frissítse a leírást és a fényképet: 05/18/2018

Az árak a gyógyszertárakban: 732 rubel.

A Triderm kombinált gyógymód a külső használathoz, amely antibakteriális és glükokortikoid hatású.

A kibocsátás és az összetétel formája

 • Krém külső használatra: egységes lágy konzisztencia, nem látható részecskék, csaknem fehér vagy fehér (15 és 30 g alumínium csövek, mindegyik csövet egy kartondobozba);
 • Kenőcs a külső alkalmazás: egységes puha állagú, anélkül idegen zárványok, áttetsző, fehér vagy halványsárga (15 és 30 g alumínium csövek, mindegyik csövet egy kartondobozban).

1 g tejszín és 1 g kenőcs összetevői:

 • Clotrimazole - 10 mg;
 • gentamicin - 1 mg (1000 NE);
 • betametazon-dipropionát - 0,643 mg, amely megfelel a betametazon-0,5 mg-nak.

Kiegészítő komponensek krém: benzil-alkohol, cetosztearil-alkohol, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, propilén-glikol, a foszforsav, a folyékony paraffin, vazelin, makrogol tsetostearat, tisztított víz, foszforsav vagy nátrium-hidroxid.

A kenőcs segéd összetevői: paraffin puha fehér, paraffin folyadék.

Farmakológiai tulajdonságok

A Triderm gyulladáscsökkentő, anti-allergiás, anti-exudatív, antipruritikus, gombaellenes és antibakteriális hatást fejt ki.

farmakodinámia

A krém és a kenőcs hatása a hatóanyagok tulajdonságainak köszönhető.

Klotrimazol - gombaellenes szert, amelynek hatásmechanizmus miatt, hogy képes, hogy megzavarják az ergoszterol szintézisét - főbb részeinek a sejtmembrán a gomba. Aktív Candida albicans ellen, Epidermophyton floccosum, Trichophyton rubrum, Microsporum canis, Trichophyton mentagrophytes, Malassezia furfur (Pityrosporum orbiculare).

Gentamicin - széles spektrumú antibiotikum tartozó aminoglikozid-csoport. Baktériumölő hatása, ez biztosítja a nagyon hatékony helyi kezelésére elsődleges és másodlagos bakteriális fertőzések a bőr. Ahhoz, hogy ez érzékeny Gram-negatív baktériumok az Escherichia coli, Enterobacter aerogenes, Klebsiella pneumoniae, Proteus vulgaris és a Pseudomonas aeruginosa, Gram-pozitív baktérium, Staphylococcus aureus (koaguláz, koaguláz, egyes törzsek előállítására penicillináz).

Betametazon-dipropionát - anti-allergén glükokortikoszteroid, viszketés elleni, gyulladásgátló és antiexudative lépéseket.

Használati utasítások

Triderm alkalmazva a dermatózisok kezelésére bonyolítja által okozott fertőzések érzékeny az összetevő hatásának ügynökök és a feltételezett Ezen fertőzések jelenlétében. Különösen a gyógyszert a következő esetekben írják elő:

 • ekcéma;
 • atópiás dermatitisz (ideértve a diffúz neurodermatitist is);
 • egyszerű és allergiás dermatitis;
 • egyszerű krónikus lichen (korlátozott neurodermatitis);
 • ótvar (pityriasis versicolor, candidiasis, tinea), különösen a lokalizáció nagy redők és a lágyék.

Ellenjavallatok

 • herpes simplex;
 • csirke pox;
 • nyitott sebek (kenőcs);
 • a bőr tuberkulózisa;
 • a szifilisz bőrének megnyilvánulásai;
 • dermális vakcináció utáni reakciók;
 • 2 év alatti gyermekek;
 • túlérzékenység a Triderma összetevőire.

Relatív (a következő esetekben a gyógyszert óvatosan orvosi felügyelet mellett, rendkívüli óvatossággal kell alkalmazni):

 • a gyermekek életkora több mint 2 év;
 • terhesség (különösen a trimeszterben);
 • a bőr integritásának megsértése a kenőcs / krém alkalmazásának helyén;
 • nagy területeken történő alkalmazásra;
 • okkluzív kötszerek használata (különösen gyermekek esetében);
 • hosszú távú kezelés.

Használati utasítás Triderma: módszer és adagolás

A Triderm krémet és kenőcsöt külsőleg használják.

Az anyagot vékony rétegre kell felhordani a szervezet érintett területeire és a környező szövetre naponta kétszer - reggel és este.

A kezelés időtartama egyedileg határozható meg, a lézió helyétől és méretétől, valamint a terápia hatékonyságától függően.

Ha a Triderma rendszeres alkalmazása 3-4 hét után nem javul, akkor orvoshoz kell fordulnia, hogy tisztázza a diagnózist.

Mellékhatások

A Triderm általában jól tolerálható. Ritka esetekben égési érzés tapasztalható az alkalmazás helyén, izzadás, viszketés, erythema és pigmentációs rendellenességek esetén.

Az egyes hatóanyagok hatása miatt lehetséges mellékhatások:

 • betametazon (különösen, ha értelmében alkalmazott okkluzív kötés): hypopigmentáció, szőrtüszőgyulladás, égő érzés, periorális dermatitis, miliaria, kivonatolásával a bőr, viszketés, terhességi csíkok, akne, száraz bőr, a bőr atrophia, allergiás kontakt bőrgyulladás, hypertrichosis, másodlagos fertőzés;
 • Clotrimazole: hámlás, bizsergő érzés, bőrirritáció, urticaria, helyi ödéma, erythema, pruritus, hólyagképződés;
 • gentamicin: átmeneti bőrirritáció (viszketés, erythema), általában nem szükséges a kezelés abbahagyása.

túladagolás

Betametazon hosszú távú használatra, nagy dózisban okozhat szisztémás mellékhatásokat, mint a mellékvesekéreg szuppresszió, ami oda vezethet, hogy a fejlesztés a Cushing-szindróma tüneteinek (beleértve a Cushing-szindróma) és a másodlagos mellékvese-elégtelenség.

A helyi alkalmazással végzett klotrimazol nem okoz negatív tüneteket.

Egyetlen túladagolással járó gentamicin nem járul hozzá a negatív tünetek megjelenéséhez. A nagy dózisú gyógyszerrel történő tartós kezelés esetén a nem érzékeny növényzet növekedése lehetséges.

A Triderma túladagolása esetén tüneti kezelést kell végezni. Szükség esetén javítsa ki az elektrolit kiegyensúlyozatlanságát. A hypercorticoidizmus akut tünetei általában reverzibilisek. Ha a glükokortikoszteroidok krónikus toxicitását javasoljuk a gyógyszer fokozatos megszüntetésére.

Különleges utasítások

Krém és kenőcs A Triderm nem szánt szemészeti megbetegedések kezelésére szolgál.

Az antibiotikumok idő előtti helyi adagolásával stabil mikroflóra növekedése lehetséges. Ebben az esetben, csakúgy, mint a szenzibilizáció, az irritáció vagy a felülfertőzés kialakulásában, a gyógyszeret fel kell függeszteni és megfelelő terápiát kell végezni.

Az aminoglikozid antibiotikumokkal kapcsolatos kereszt-allergiás reakciók egyes esetekben ismertek.

A szisztémás felszívódás betametazon és gentamicin nőtt, amikor a krém alkalmazása / kenőcs nagy területeken a test, a használata okkluzív kötszerek, megsérti a integritását a bőr és a hosszú távú kezelés. Ne alkalmazza a gyógyszert sérült bőrre és nyílt sebek, mivel fennáll a veszélye a szisztémás mellékhatásokat. Ebben az esetben óvintézkedéseket kell tenni, különösen gyermekek kezelésénél.

Hosszú távú terápia után a Triderm fokozatosan törölhető.

Befolyásolja a gépjármű-közlekedés és komplex mechanizmusok kezelésének képességét

A Triderma összetevői nem befolyásolják hátrányosan a páciens pszichomotoros reakcióinak sebességét és koncentrálási képességét.

Terhesség és laktáció alkalmazása

Terhesség alatt a Triderm alkalmazható egyedi esetekben, ha a várható előny meghaladja a potenciális kockázatokat. Tilos a hatóanyagot a bőr nagy felületére alkalmazni, és hosszútávú kezelésre.

Álljon itt az anyatejben felületaktív triderm ha helyileg nem ismert, ezért javasoljuk, hogy hagyja abba a szoptatást, ha az terápia szükséges a szoptatás ideje alatt.

Alkalmazás gyermekkorban

Az utasítás szerint a Triderm ellenjavallt gyermekeknél 2 év alatt. Gyermekek 2 évnél idősebb, akkor az előírt csak szigorú indikációk kezelés alatt végzett szoros orvos felügyelete, mivel a gyermekkori magasabb kockázata szisztémás mellékhatások kapcsolódó betametazonnal. A kortikoszteroidok alkalmazása a nagy terület a test részek, és / vagy alatt okkluzív kötés alakulhat következő hatásai: elnyomása funkciója a hypothalamus-hipofizis-adrenális rendszer, Cushing-szindróma, lassul a súlygyarapodás, csökkent kiválasztását növekedési hormon (elsatnyítást), és a megnövekedett koponyán belüli nyomás, fejfájás, kidudorodó fontanellák, optikai lemez bilaterális ödéma által manifesztálódott.

Kábítószer kölcsönhatások

A Triderma negatív interakciói, ha más gyógyszerekkel egyidejűleg alkalmazzák, ismeretlenek.

analógok

Triderm analógok: Kanison, Akriderm GK, Betasalik, Diprosalik, Lokoid, Betazon Ultra, Triacután.

A tárolás feltételei

Tartsa távol gyermekektől. Ne lépje túl a 25 ° C-ot.

A kenőcs eltarthatósága - 2 év, krém - 3 év.

A gyógyszertárak szabadságának feltételei

Vény nélkül kapható.

Triederme vélemények

A vélemények szerint a Triderm hatékonyan hatékony gyógymód az érzékeny mikroorganizmusok által okozott bakteriális és gombás bőrbetegségek kezelésére.

A gyógyszer legfőbb hátránya a súlyos mellékhatások veszélye, amely különösen kenőcs / krém alkalmazása esetén különös gondot igényel, különösen a gyermekek számára.

A Triderm ára a gyógyszertárakban

A Triderm ára kenőcs formájában - 655-735 dl. 1 csőhöz, krém formájában - kb. 760 rubel. 1 csőhöz.

Triderm krém 15g

Triderm krém 15g

Triderm krém 15g

Triderm krém 15g

Triderm kenőcs 15 g

Triderm kenőcs 15 g

Triderm krém 15g

Oktatás: Az első moszkvai Állami Orvostudományi Egyetem I.M. Sechenov, az orvosi szakma.

A készítményre vonatkozó információ általános, tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti a hivatalos oktatást. Az önkezelés veszélyes az egészségre!

Az emberi agy súlya a testtömeg körülbelül 2% -a, de a vérbe jutó oxigén körülbelül 20% -át fogyasztja. Ez a tény miatt az emberi agy rendkívül érzékeny az oxigénhiány által okozott károkra.

A ritka betegség a Kuru-kór. Csak az új-guineai Fores törzsének képviselői betegek. A beteg hal meg a nevetésből. Úgy gondolják, hogy a betegség oka az emberi agy eszik.

Nagyon kíváncsi orvosi szindrómák vannak, például tárgyak lenyelése. Egy mániákusban szenvedő beteg gyomrában 2500 tárgyat találtak.

A betegek 5% -ánál az antidepresszáns Clomipramine az orgazmust okozza.

Számos tudós szerint a vitamin komplexek gyakorlatilag használhatatlanok az ember számára.

A WHO tanulmányai szerint napi félórás beszélgetés a mobiltelefonon 40% -kal növeli az agydaganatok kialakulásának valószínűségét.

A jól ismert "Viagrát" eredetileg az artériás magas vérnyomás kezelésére fejlesztették ki.

Egy képzett ember kevésbé hajlamos az agybetegségekre. A szellemi tevékenység hozzájárul a további szövetek kialakulásához, amelyek kompenzálják a betegeket.

A fogorvosok viszonylag viszonylag frissek. Már a 19. században a szokásos fodrász feladata volt a beteg fogainak kihúzása.

A szamárról való leereszkedésnél nagyobb a nyaka, mint a ló leesése. Ne próbálja megcáfolni ezt az állítást.

Ha a máj megtorpant, a halál 24 órán belül megtörténik.

A belekben több millió baktérium születik, él és meghal. Ők csak erős növekedéssel láthatók, de ha összejöttek, rendszeres kávéscsészébe illeszkednek.

A "Terpinkod" köhögés elleni gyógyszer egyike az értékesítés egyik vezetőjének, egyáltalán nem gyógyszeres tulajdonságai miatt.

Az Oxfordi Egyetem kutatói számos tanulmányt készítettek, amelyek során arra a következtetésre jutottak, hogy a vegetarianizmus káros lehet az emberi agyra, mivel tömegének csökkenéséhez vezet. Ezért a tudósok azt javasolják, hogy ne hagyják teljesen kizárni a halat és a hús étrendjükből.

Sok gyógyszert eredetileg gyógyszerekként forgalmaztak. A heroint például eredetileg a gyermek köhögés gyógyításaként vezették be a piacra. És a kokaint az orvosok ajánlották érzéstelenítésként és az állóképesség növelésének eszközeként.

Az intervertebrális lemez herniáció diagnózisa általában félelmet és zsibbadást okoz egy egyszerű emberben, és a horizonton azonnal megjelenik az a gondolat, hogy egy műveletet végre kell hajtani. V.

Kenőcs Triderm: mi segít, ellenjavallt és felülvizsgálja

Kenőcs A Triderm erős dermatológiai hatást fejt ki. A gombás megbetegedések kezelésére használják, és egyedülálló gyógymódnak bizonyult a bőrproblémákkal küzdő betegek körében. Érdemes megjegyezni, hogy a betegségek kezelésére irányuló erős fellépése miatt nem ajánlott a kenőcs megelőzésére. A Triderm kenőcsöt és ellenjavallatokat a használat során részletesebben meg kell fontolni

Triderm kenőcs - hormonális vagy nem?

A kenőcs részét képező betametazon hormonális anyag, ezért egyértelműen elmondható, hogy Tridentum kenőcs is. Meg kell venni a betegek, akik ellenjavallt hormonterápia, valamint figyelembe kell venni, hogy a hormonok lehet addiktív, és ennek következtében a megjelenése száj körüli bőrgyulladás, ami sokkal nehezebb kezelni, mint más bőrbetegségek. Ezt elkerülheti a Tridentum kenőcs használatával kapcsolatos utasítások betartásával.

A kibocsátás és az összetétel formája

Ez a gyógyszer három aktív összetevőt tartalmaz: betametazon, klotrimazol és gentamicin. Ezenkívül a Tridentum kenőcs összetétele magában foglalja:

 • folyékony paraffin;
 • paraffin puha fehér;
 • 1,2-propándiol;
 • cetil-sztearil-alkohol;
 • fenil-karbinol;
 • ortofoszforsav;
 • nátrium-dihidrát;
 • polietilénglikol;
 • a víz.

Ez a gyógyszer krém formájában is kapható. Mindkét kenőcs és krém egy alumínium csőben vásárolható, 15 vagy 30 gramm anyagtartalommal. Egy kartonpapír és egy részletes kivonat kíséretében.

Farmakológiai hatás

Az első hatóanyag (betametazon), mint már említettük, hormonális anyag, eliminálja a bőr gyulladását, rövid idő alatt eltávolítja az allergiás reakciókat és fájdalomcsillapító tulajdonsággal is rendelkezik. A klotrimazol elpusztítja a gombák sejtmembránját, és tovább roncsolja, és megakadályozza a micélium kialakulását. A Gentamicin egy antibiotikum, és megzavarja a fehérje bioszintézisét a riboszómákban, ami megzavarja a sejt funkcionalitását. Az alkalmazások széles körében, ezen két anyaggal kombinálva, megakadályozza a különböző baktériumok további szaporodását. Így a Triderm kenőcs gombaellenes, gyulladáscsökkentő és antibiotikumot tartalmaz.

Mi segít a kenőcsben: használatra utaló jelek

A gyógyszert bőrbetegségekre, lábak gombás lézióira írják fel. A Tridentum kenőcs használata segít a gyulladásos folyamatok kezelésében. Általánosságban elmondható, hogy fellépése a gentamicin által érintett gombás betegségek leküzdésére irányul. Betegségek, amelyekben a felhasználás különösen hatásos:

 • bőr allergia;
 • atópiás dermatitisz;
 • atópiás ekcéma;
 • gombás fertőzések;
 • zoster;
 • bőr candidiasis.

Adagolás és adminisztráció

A Triderm nevű gyógyszer alkalmazásával fontos megjegyezni az alkalmazásának szabályszerűségét, csak ebben az esetben a kezelés az eredményt eredményezi. Ezt minden nap, legalább 2 alkalommal. Az érintett területre történő alkalmazáskor kerülni kell a bőr fertőzött területét, de a környező területek megragadásával. A kezelés nyolcadik napján pozitív eredmény figyelhető meg. A tanfolyam időtartamát a kezelőorvos határozza meg, rendszerint nem haladja meg a hónapot, de mindegyik egyénileg és attól függ, hogy mennyire elhanyagolt. A fertőző betegségek jelenlétében ne felejtsük el kezelni a cipőt fertőtlenítőszerekkel, így nincs visszaesés.

Ellenjavallatok és mellékhatások

Először Triderm ellenjavallt gyermekek, terhes és szoptató nők, valamint a betegek, akik allergiás összetevői a gyógyszert, és számos bőrbetegség (bárányhimlő, bőr szifilisz, herpesz). A kezelés során el kell kerülni az alkohol használatát, mint más hormonális gyógyszereket. A Triderma mellékhatásai a következők: viszketés, vörösség, égő érzés és hámlás. Hólyagok vagy kiütések jelennek meg. A kenőcs is hozzájárulhat a bőr pigmentáció zavarához. Ha a kezelés meghaladja a megengedett, a túladagolás bétametaszon- okozhat hormonális mellékhatások - gyulladás, romboló hatással van a hang és a hiba az anyagcsere. Ha megtalálja ezeket a jeleket, haladéktalanul hagyja abba a gyógyszer alkalmazását és keresse fel orvosát. Az öngyógyítás ezzel a gyógyszerrel szintén ellenjavallt.

Különböző bőrbetegségekkel az Acriderm Gent kenőcs kiváló gyógymód, melyet Triderhez hasonlóan különböző dermatológiai megbetegedések elleni küzdelemre is felszólítanak.

Az ízületi problémák és a csontok elváltozásait interchondral terek jól kenőcs Chondroxide - http://wdesire.ru/articles/78_mazy-khondroksid-ot-chego-pomogajet/.

A zúzódások, nyomaték, a Viprosal kenőcs kiváló gyógymód. Ezt a gyógyszert részletesebben ismertetjük.

Különleges utasítások

Ha a bőr elváltozásai a sérüléseknél megfigyelhetők, akkor a Tridentum készítményt ilyen esetekben nem alkalmazzák. Óvatosan kell eljárni a Triderm-szel együtt más eszközök kezelésére antibiotikum jelenléte miatt - a melléktermékekkel való kölcsönhatás esetén allergiás lehet. Ellenjavallt kenőcs a szemészeti betegségekre, nem alkalmazható a nyálkahártyákra és a szomszédos területekre.

Mennyibe kerül a tridentum kenőcs a gyártótól és a csomag súlyától? Az első esetben a belga vagy a portugál termelés (650-750 rubel) kicsit drágább, mint az Oroszországban gyártott gyógyszer (kb. 650 rubel). A másodikban - egy 30 grammos tömegű csomag költsége átlagosan 200 rubel, mint 15 gramm.

Triderm kenőcs és krém - mi a különbség?

Különbség a két kiadás űrlapok megtalálhatók a készítményben, amely abban az esetben gyors felszívódás krém, ami nagyon kényelmes, ha azt akarjuk, hogy segítségével a ruha alá, és abban az esetben, kenőcsök - nagyobb hatékonyság jelenlétében súlyos fertőző betegség, hogy egy szélesebb területre.

A Tridentum kenőcs használata akkor is előnyös, ha az érintett területet meg kell száradni. Ezenkívül az összetételbeli különbség az, hogy a kenőcs sokkal kíméletesebb, és ez a forma jobb az érzékeny bőrű emberek számára és az allergiára hajlamos.

Mi a helyettesítő a kenőcs Triderm: analógok

Az olcsóbb Trihederm analógokat a gyógyszerek meglehetősen széles skálája képviseli, de kiemeljük a leggyakoribbakat, amelyek spektruma más és nem csak a gombás betegségek elleni küzdelemre irányul:

 1. A Diprosalik egy kenőcs formájában előállított gyógyszer, amely elősegíti az olyan betegségek kezelését, mint a pikkelysömör, a gyulladás, a seborrhea, az ichthyosis, a neurodermatitis. A fő hatóanyag az is betometazon.
 2. Canisone - nagy analóg, hozzájárulva a gombás betegségek megszüntetéséhez. Ez is látható mycosis, erythrasis, és a lichen. Gomba és nyálkahártyák kezelésére használják.
 3. A Lokoid - az ekcéma és a pikkelysömör hatására kialakuló különböző etiológiájú bőrgyulladásokra alkalmazható, megszünteti a zuzmót. Ennek az eszköznek az az előnye, hogy rovarcsípéshez használják.

Triderm és balanopostitis

Ezzel a betegséggel a Tridentum kenőcsöt széles körben használják, de óvatosan kell alkalmazni, mert a hatóanyag negatív hatást gyakorolhat a hormonokra a bőrön a nemi szervek alatt. Jobb biztonságosabb analógot keresni a balanoposthitis kezelésében.

Vélemények

Надежда, 28 éves: Évek óta szenvedek a periodikusan kialakuló dermatosis miatt. Egy orvos tanácsára úgy döntöttem, hogy új gyógyszert veszek. A Triderma felvásárlásakor észrevettem, hogy krém formájában is kapható. Kiderült, hogy az érzékeny bőrömre - erre van szükség. Az eredmény fokozatosan jelenik meg, de hosszú ideig rögzítve.

Eugene, 46 éves: A középfül gyulladása volt. Megvettem a Tridermet, és kenőcsbe áztattam a gyapotot. 4 nap alatt elvégeztem ezt a kezelést, de nem tapasztaltam semmilyen javulást. Ennek eredményeképpen kiderült, hogy haszontalan kezelésben vettem részt, és a betegségtől egy másik gyógyszer segített, ami egyébként olcsóbb volt.

Maria, 30 éves: Észrevettem, hogy a dermatitis jeleinek legkisebb megjelenésénél azonnal kimutathatja a Triderm-et, és azonnal elhaladnak. Ez kiküszöböli a hámlás és a bőrpír. Folyamatosan kozmetikumokat használok, és a legkisebb hiba azonnal megfigyelhetővé válik, így a Triderm valódi ajándék lett számomra. De mivel hormonális tulajdonságai miatt jobb, ha ritkábban használják.

triderm

A leírás aktuális 2016/04/19

 • Latin név: Triderm
 • ATX kód: D07CC01
 • Hatóanyag: Betametazon + Gentamicin + Clotrimazole (Betametazon + Gentamicin + Clotrimazole)
 • Gyártó: Schering-Plough Labo N.V. (Belgium), Schering-Plough (Portugália)

struktúra

 • 1 grammban Kenőcs Triderm 10 mg-ot tartalmazklotrimazol, 1 mg gentamicin, 0,5 mg betametazon. További összetevők: folyékony paraffin, lágy paraffin.
 • Az összetétel 1 gramm krém Triderm 10 mg-ot is tartalmaz klotrimazol, 1 mg gentamicin, 0,5 mg betametazon. További komponensek: propilén-glikol, vazelin, folyékony paraffin, cetil-sztearil-alkohol, benzil-alkohol, makrogol tsetostearat, foszforsav, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, víz, foszforsav.

A kibocsátás formája

 • Homogén átlátszó fehér kenőcs puha konzisztencia, amely nincsenek külföldi zárványokkal, 15 vagy 30 gramm kenőcs alumínium csőben, 1 doboz egy dobozban.
 • Homogén fehér krém puha konzisztencia, külföldi zárványoktól mentes, 15 vagy 30 gramm kenőcs alumínium csőben, 1 doboz egy dobozban.

Farmakológiai hatás

Glükokortikoid, antibakteriális, gombaellenes hatás.

Farmakodinamika és farmakokinetika

farmakodinámia

Polycomponent külső használatra. Kombinál antipruritic, gyulladáscsökkentő, anti-allergiás és anti-exudativ hatás betametazon gombaellenes hatással klotrimazol és antibakteriális aktivitást gentamicin.

klotrimazol gombaellenes hatást fejt ki a bioszintézis gátlásának képessége miatt ergoszterol, amely a gombasejtek membránjának fontos szerkezeti egysége. Cselekedni Epidermophyton floccosum, Trichophyton rubrum és mentagrophiták, Candida albicans, Microsporum canis, Malassezia furtur.

gentamicin számos hatással rendelkezik. Baktériumölő hatással rendelkezik, és helyi kezelést biztosít a bakteriális bőrelváltozások kezelésére. Érvényes:

 • gram-negatív baktériumok - Proteus vulgaris, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, a Klebsiella pneumoniae, Enterobacter aerogenes;
 • Grampositive baktériumok - Staphylococcus aureus.

farmakokinetikája

Nincsenek adatok a gyógyszer farmakokinetikájáról.

Használati utasítások

Mi gyógyítja és milyen kenőcs Triderm és krém Triderm? A Tridentum kenőcs használatára utaló jelek:

 • a gyógyszer mikroorganizmusokra érzékeny fertőzésekkel és a háttérrel szemben bőrbántalmak, minden gyanú rájuk, beleértve atópiás, allergiás és egyszerű dermatitis, szétszórt és korlátozott neurodermatitis, ótvar (candidiasis, moly, színezett lichen) ekcéma;
 • lichen simplex krónikus természet.

Ellenjavallatok

 • bőr tünetei szifilisz;
 • csirke pox;
 • tuberkulózis bőr;
 • poszt-vaszkuláris bőrreakciók;
 • herpes simplex;
 • túlérzékenység a hatóanyag komponenseire;
 • 2 év alatti életkor.

A gyógyszer hosszú távú terápiára, 2 éves gyermekeknél, terhesség idején, a bőr nagy részén vagy sebek jelenlétében ajánlott óvatosan alkalmazni az okklúzók kezelésére.

Mellékhatások

 • Helyi jelenségek: bőrvörösség, égő érzés, pigmentációs zavar, izzadás, viszketés.
 • Mellékhatások az alkalmazás után helyi glükokortikoszteroidok: viszketés, égő érzés, folliculitis, száraz bőr, hipertrigózis, hipopigmentáció, akne, kontakt allergiás dermatitis, a bőr macerációja, perioralis bőrgyulladás, sorvadás bőr, másodlagos fertőzés megjelenése, izzadás, striák.
 • Mellékhatások az alkalmazás után klotrimazol: urticaria, bizsergő érzés, bőrvörösség, hámlás megjelenése, viszketés, helyi ödéma, irritáció.
 • Mellékhatások az alkalmazás után gentamicin: ideiglenesbőrvörösségés viszketés, amely nem igényli a terápia abbahagyását.

Használati utasítás Triderma (Módszer és adagolás)

Tridentum kenőcs, használati utasítás

A kenőcs csak külső használatra szolgál.

A Tridentum kenőcs alkalmazását az alábbi módon végezzük: az érintett és a környező bőrre vékony réteget alkalmazunk naponta kétszer (reggel és este). Annak érdekében, hogy a hatóanyag terápiás hatását rendszeresen alkalmazzák. A kezelés időtartama a lézió méretétől és helyétől, valamint a terápiára adott választól függ.

Ha a javulást 4 hetes kezelés után regisztrálják, orvoshoz kell fordulni, és tisztázni kell a diagnózist.

Tridentum krém, használati utasítás

A krém csak külső használatra alkalmas. Az alkalmazás módja és a dózis a krém használata során teljesen megfelel azoknak, amikor a kenőcsöt alkalmazzák.

túladagolás

Túladagolás jelei helyi glükokortikoszteroidok: nagy dózisú, hosszú ideig tartó alkalmazás esetén a mellékvese működésének elnyomása lehetséges mellékvese elégtelenség és Cushing.

túladagolás klotrimazol helyi alkalmazásával nem járul hozzá a tünetek kialakulásához.

Túladagolás esetén gentamicin sem tüneteket nem észleltek. Hosszú távú kezelés gentamicin nagy dózisokban érzéketlen növényzet megjelenését okozhatja.

Túladagolás: tünetek. Akut hypercorticosis, mint általában, reverzibilis. Szükség esetén javítsa ki az elektrolit kiegyensúlyozatlanságát. Krónikus túladagolás esetén helyi glükokortikoszteroidok ajánlott lassan törölni őket.

kölcsönhatás

A gyógyszer más gyógyszerekkel történő interakciójának jellemzőit nem jegyezték fel.

Eladási feltételek

Tárolási feltételek

Tárolja 25 foknál kisebb hőmérsékleten. Tartsa távol gyermekektől.

Lejárat dátuma

Krém - 3 év, kenőcs - 2 év.

Különleges utasítások

Kenőcs és krém A Triderm nem szánt szemészeti kezelésre szánt.

Folyamatos használat helyi antibiotikumokegyes esetekben rezisztens mikroflóra kialakulásához vezethet. Ebben az esetben, mikor és mikor érzékenyítés, irritáció vagy felülfertőződés, Terápia A Tridermát le kell állítani, és tüneti kezelést kell indítani. Nem zárható ki kereszt allergiás jelenségek a aminoglikozid antibiotikumok.

Az összes mellékhatás, mely a szedés során jelentkezik szisztémás glükokortikoszteroidok, beleértve a mellékvesekéreg elnyomását is, képesek kifejlesztésre és alkalmazásra helyi glükokortikoszteroidok, különösen a gyermekek számára.

A hatóanyagoknak a szisztémás véráramba történő felszívódása helyi alkalmazással javul, ha a kezelést okklúzív kötszerek vagy a bőr nagy területein alkalmazzák, különösen hosszan tartó kezelés vagy bőrfertőzés esetén. Erősen ajánlott elkerülni gentamicin nyílt sebeken vagy sérült bőrön, mivel ez a szisztémás alkalmazásra jellemző mellékhatások megjelenését okozhatja gentamicin.

A gyógyszer hosszantartó használata esetén lassan meg kell szüntetni.

A gyógyszer nem befolyásolja a járművek vezetésére való képességet.

A Triderma analógjai

Krémek és kenőcsök analógjai Triderm: Acriderm GK (Orosz helyettesítő), Canison, Triacutan, Betazon Ultra, Lokoid, Diprosalic, Betasalik.

A fent felsorolt ​​tridentum kenőcs analógjainak ára lényegesen kisebb, mint maga a leírt anyag ára.

gyerekek

A gyógyszert csak a 2 évesnél fiatalabb gyermekek számára szigorúan feltüntetett és orvosi felügyelet mellett írják fel, mivel a gyógyszeres kezeléssel kapcsolatos szisztémás mellékhatások előfordulása betametazon, a betegek e kategóriájában gyakrabban jelentkeznek, mint felnőtteknél. Ilyen mellékhatások a következők: Cushing-szindróma, a munka elnyomása hipofízis-hipotalamusz-mellékvese rendszer, a növekedési retardáció, a megnövekedett koponyaűri nyomás (ennek következtében fejfájás, optikai idegödéma és fontanel duzzanat), a testsúlynövekedés lelassulása.

újszülöttek

Nem használják ebben a betegcsoportban.

Terhesség és laktáció

Terhesség esetén a Triderma csak a kezelőorvos kinevezésével és felügyeletével lehetséges. Ne alkalmazza a terhes nőkön a hatóanyagot a bőr nagy területére és sokáig.

Laktáció alatt tilos a gyógyszer felírása és használata.

Triederme vélemények

A krémre vonatkozó vélemények, valamint a Tridentum kenőcsökről szóló beszámolók ritka eseteket jelentenek az inefficienciáról, és még ritkábban vannak nemkívánatos hatások (főleg viszketés). Más tekintetben a jelentések 90% -a kiváló értékelést ad a gyógyszerről. A komplex összetétel és a súlyos mellékhatások előfordulásának lehetősége miatt ez a gyógyszer nem ajánlott önállóan és kontrollálatlanul használni.

Kenőcs Triderm hormonális vagy sem?

Az azonos nevű kenőcs és krém tartalmazza a hormonális összetevőt betametazon, így hormonálisak lehetnek.

Triderm és balanopostitis

A kezelés jó eredményei ellenére balanoposthitis ez azt jelenti, hogy sok orvos nem javasolja ennek a patológiának a használatát, mivel a hormonok hatására a nemi szervek bőrének nagy valószínűsége van.

Krém vagy kenőcs: ami jobb?

A felülvizsgálatok nem mutatnak szignifikáns összefüggést az ilyen készítmények hatásossága között.

Ár Triderma, hol lehet megvásárolni

A kenõzsírok ára 15 g Oroszországban 570-680 rubel, és a 15 g-os krém 580-640 rubel. Vásárlás krém Moszkvában (mint a kenőcs) fog kerülni egy nagy mennyiségű, itt a költsége eléri a 820 rubelt.

Kenőcs 15 g költségek Ukrajnában 230-300 hrivnya. Az ára egy krém 15 gramm Triderm átlagosan 230-290 hrivnya.