Az arc bőrén törődünk: hogyan kell megfelelően eljárni az otthoni eljárásokban

A nõ arca talán a test leginkább védett része, szinte minden külsõ hatásnak van kitéve. Ezenkívül a test belső működésképtelenségei azonnal tükröződnek állapotában, és mások számára láthatóvá válnak. Éppen ezért az arc bőrén óvatos napi gondoskodásra van szükség, amely segít az egészséges és sugárzó megjelenés helyreállításában, rugalmasságot, fiatalokat tartani. Mint minden kozmetikai eljáráshoz, az otthoni ápolásnak nemcsak szisztematikusnak, hanem helyesnek kell lennie.

Határozza meg a bőr típusát

A gondoskodók és a kozmetikumok helyes megválasztása érdekében ismernie kell a bőr típusát a közvetlen gondozásra a megfelelő irányba, egy adott probléma megoldása érdekében. Itt egy kozmetológus konzultációja, amely nem csak meghatározza, hanem azt is elmondja, hogyan kell egy bizonyos típusú személy bőrét ápolni, nem fáj. Azonban lehetőség van elvégezni és függetlenül, bizonyos jellemzők ismeretében:

 1. A száraz bőr szűkíti a pórusokat és a feszességet, korai öregedéshez vezet, ezért a ráncok megjelenése intenzív nedvesítést igényel.
 2. Bõvített pórusok és olajos ragyogás követi a zsíros bõrt, gyulladásra, az akne és a comedon kialakulására. A megfelelő tisztítás segít elkerülni az ilyen bőr számos problémáját.
 3. A normál bőrt a felsorolt ​​hiányosságok hiánya különbözteti meg, azonban napi gondozásra is szüksége van. A kozmetikumok rossz kiválasztása különböző bőrbetegségeket okozhat.
 4. Az érzékeny bőr reagál a vörösség és a hámlás külső vagy belső hatásaira. Az érzékeny bőr különleges eszközei nem tartalmaznak agresszív anyagokat, illatanyagokat és egyéb összetevőket, amelyek ilyen megnyilvánulásokhoz vezethetnek.
 5. A kombinált bőrtípus a legmegfelelőbb a gondozók kiválasztása szempontjából. Itt fontos pontosan körülhatárolni a problémás területeket és felvenni a kozmetikai termékeket az azonosított problémáknak megfelelően. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a "kombinált bőrt" feliratú alapok - csak egy marketing lépés.

A fentieken túlmenően lehetséges olyan problémát is kifejteni, mint a gyenge ereket termelő kapilláris háló. Kuperoz - ez nem csak kozmetikai hiba, hanem súlyos betegség, miután megtalálta, érdemes orvoshoz fordulni. A puha vagy elhervadódó bőr nemcsak korral kapcsolatos probléma, hanem 30 év után rendszerint rendszertelen vagy szabálytalan gondozás esetén. Idővel a megtett intézkedések visszaállítják a bőr rugalmasságát.

Videó: Kozmetológus tanácsát a bőr típusának meghatározására és a kozmetikumok kiválasztására.

A megfelelő ellátás alapelvei

A napi otthoni ápolás szabályai az arc bőrének tisztítására, hidratálására, tonizálására és táplálására épülnek. Csak egy ilyen integrált megközelítés fogja elérni a kívánt hatást, és meghosszabbítja a bőr fiatalos jellegét, megőrzi és védi a külső és belső hatásokat.

Tisztogatás.

Az első, és talán a bőrápolás legfontosabb szakasza a napi tisztítás. Egy napra a por a bőrön telepedik, a környezet káros anyagai, a faggyú felhalmozódnak. Itt adunk hozzá egy alapot, porot, más díszítő termékeket. Ez a koktél nem csak eltömíti a pórusokat, gyulladást, fekete foltok, comedonok, pattanások és egyéb bajok kialakulását eredményezi, hanem tökéletesen felszívja a bőrt, ami mérgezést okoz. Ezért kell a bőrtisztítás rendszeres és szabályos.

Mosás.

Mosás előtt a nap folyamán felhalmozódott smink és szennyeződés eltávolítása speciális eszközökkel történik a bőr tisztítására. Illat lehet tej, tej vagy micelláris víz. A természetes hazai jogorvoslás szerelmesei élvezni fogják a receptet, amelyet sok szereplő használ a smink eltávolításakor. Bármely növényi olajat enyhén felmelegítjük, egy vékony rétegben felvisszük, egy perc elteltével eltávolítjuk az arcról. Az olaj nem csak tisztítja a bőrt, hanem hidratálja.

A közvetlen mosáshoz jobb a tisztított víz használata, mivel a bőre a folyadékban lévő anyagok befogadásának tulajdonsága. Ideális esetben eső vagy olvadékvizet használjon, de a szűrt csapvíz is alkalmas. Ebben az esetben a kozmetológusok javasolják a szappan feladását, mivel a benne lévő alkálifém káros hatással van a bőr víz egyensúlyára. A jobb gél, tej vagy hab használatához előnyösek a mosáshoz.

Peeling.

Hetente egyszer vagy kétszer, a peelinget egy speciálisan kiválasztott cserzővel végezzük. Ez az eljárás célja a halott sejtek hámlasztása, a megkönnyebbülés megkönnyítése, a pórusok mély tisztítása. A súrolást a nedves bőrre helyezzük és enyhén megdörzsöljük nyom nélkül. Érdemes azonban megjegyezni, hogy kifejezett couperose, súlyos gyulladás vagy bőrirritáció esetén a peeling eljárás ellenjavallt.

Ez elég ahhoz, hogy otthoni bozótokat készítsen az arcnak. Ehhez használjon finom tengeri sót, cukrot vagy őrölt kávét, vastag krémmel vagy tejföllel egyenlő arányban.

A méznek tisztító hatása is van. Ehhez az arcra finom masszázsmozgásokat alkalmaznak, megvastagodása után eltávolítják egy nedves szalvétával vagy egy gyapjúpárnával, amelyet meleg, gyógynövényes kivágással áztatnak. Hasonló eljárás eltávolítja a halott sejteket és lágyítja a bőrt. Ezenkívül egy ilyen hámozás a gyulladásra utal, ellentétben a boltos bozótokkal, mert a méz természetes fertőtlenítő.

Tisztító maszkok.

Az otthoni ellátáshoz kötelezõ takarító maszkok szükségesek az arcra, amelyet hetente egyszer vagy kétszer kell elvégezni. A maszk felvitele előtt a szakértők javasolják, hogy gőzfürdőt használjanak illóolajok vagy növényi kivágás segítségével. Ez az eljárás pórusokat nyit és eltávolítja a toxinokat. Azonban bizonyos bőrproblémák, amelyek közül az első helyet a couperóz foglalja el, ellenjavallnak egy ilyen eljárásnak.

A leghatékonyabb tisztítás a kozmetikai agyagból készült maszk. Az agyag kiválasztásakor figyelembe veszik a bőrtípust. Tehát a fehér agyagot vegyes bőrfajta, kék és zöld zsírok tulajdonosai választják meg, a vörös agyag ideális a száraz bőrre.

A tisztító maszk alkalmazása után a bőrt tonicussal enyhítik. Megszünteti a gyógyszerek maradványait, lezárja a pórusokat, egyenletes színt és friss megjelenést kölcsönöz az arcnak.

Videó: Tippek csillag kozmetikus a bőr egészségét.

Hidratálják.

Tisztítás után a bőr hidratálást igényel, amit különleges krémek érhetnek el a bőr és az életkor típusához igazítva. A fiatal bőr számára előnyös egy könnyű gél hidratáló hatással. Az érettebb bőr számára jobb választani nem csak hidratáló, hanem összetett gondoskodást, ahol a táplálkozás és a bőr rugalmassága fontos szerepet fog játszani. A hidratáló krémet általában reggel alkalmazzák.

A hidratáló maszkok sokkal hatékonyabbak. Használd hetente 1-2 alkalommal. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a tároló maszkok a hasznos összetevők mellett olyan nemkívánatos anyagokat is tartalmaznak, mint a tartósítószerek, ízanyagok, festékek, amelyeket a bőr is felszív. Kerülje a rossz hatásait otthoni arcmasszák használatával az arcbőr ápolásához.

Napközben a nagyon száraz bőr további hidratálására, tonik használatára vagy friss fejlődésre - termálvízre.

Meg kell azonban jegyezni, hogy a nedvesítés nem csak a nedvesítőszer használata, hanem a megfelelő mennyiségű folyadék használata is. Láthatja, hogy a kiszáradt bőr vékonyabbá és ráncosabbá válik, elkezd hámozni. Ebben az esetben az ivási rendszer létrehozása segít.

Alakformálás.

A tónus és a testápoló segít az arc bőrének ápolásában. Hogyan kell megfelelően használni ezeket az eszközöket, mindegyikük csomagolásán olvashat. Az ilyen eszközök kiválasztása természetes módon jobb, az alkohol fenntartása nélkül. Egyes nők inkább a gyermeksorozatot támogatják. Ebben vannak előnyei: a gyermekek gondozásának eszközei csak természetes összetevőket tartalmaznak, hipoallergének és nem okoznak szokást. A gyógynövény kivágásából önmagát készítheti elő. Az ilyen terméket a hűtőszekrényben tárolják, és használat előtt enyhén felmelegítik.

A bőrtisztító eljárás tulajdonítható és otthoni krioterápia, ami segít a frissesség és a rugalmasság helyreállításában. Ehhez elegendő, hogy reggel felfrissítse az arcot egy jégkockával, amelyet a fűszernövények főzetéből készítenek: kamilla, csalán, zsálya, kakukkfű és mások. Ez az eljárás tökéletesen tompítja a bőrt, kiküszöböli a duzzanatot és a fáradtság nyomát, szűkíti a pórusokat. Az éles hűtés elősegíti a mikrocirkuláció kialakulását, erősíti az edényeket, ami kiválóan megakadályozza a kapilláris háló megjelenését. A bőr rugalmasabbá válik, és a finom ráncok eléggé simítottak.

Teljesítmény.

Bármely bőr, különösen érett, szüksége van a táplálékra, amit kap, általában krémekből és tápláló maszkokból. A tápláló krémet egyik napról a másikra alkalmazzuk, használat előtt ajánlatos kissé felmelegíteni a kezekben. 10-15 perc elteltével a felesleges krémet egy szalvétával távolítják el, ellenkező esetben a pórusok elzáródása előfordulhat, ami komedonok képződéséhez vezethet.

Mint más esetekben, tápláló maszkok is megvásárolhatók a boltban. Azonban a legtöbb nő inkább saját készítésű maszkot prefer. Tehát olyan kiváló termékek, mint a tojássárgája, a méz, a tejföl vagy a krém, a burgonya, az uborka, az aloe hús és mások. A készítményt a bőr típusától és a kívánt hatástól függően választjuk ki. A maszkot 10-15 percig alkalmazzák, folyóvízzel vagy fűszernövények lágyításával lemossák. A maszk után az arcot meg lehet dörzsölni egy jégkockával.

Általános ajánlások

Az arc bőrének nem csak a megfelelő gondozásra van szüksége, hanem szezonális védelemben is, mert a nap, a fagy, a szél, a hőmérséklet változása jelentősen befolyásolja a beteg állapotát. Tehát mielőtt napközben elindulna az utcán, még télen is jobb napi krémet használni olyan UV szűrőkkel, amelyek védik a bőrt a napsugarak hatásától, amelyek pigmentfoltok megjelenéséhez vezetnek. Nyáron a védelmi indexnek magasabbnak kell lennie - legalább 30, míg télen elég és 15. Ha a magas UV-védelemmel ellátott napi krém nem vásárolható meg, az utcán kívül napvédőt is alkalmazhat.

Alacsony hőmérsékleten védő krémet használnak, amely megakadályozza a fagy káros hatását. Használjon nedvesítőszereket télen legalább egy órával, mielőtt kimegy.

Videó: Megfelelő bőrvédelem télen a programban E. Malysheva "Egészséges élet!"

Bármelyik krémet a masszázsvonalakon alkalmazzák, könnyen tapadási mozgásokkal, elkerülve az erős nyomást, ami a bőr nyújtásához és a korai ráncok megjelenéséhez vezet. Egy idő után, ha a krém nem felszívódik, a felesleget egy szalvéta tisztítja, egyszerűen csak nedves arcot kap.

Nagy jelentőséggel bír a bőr táplálkozásában, javítva megjelenését és általános állapotát vitaminok játszanak. Az orálisan bevitt vitaminok, az ásványi anyagokkal dúsított élelmiszerek segítenek egészségének és szépségének helyreállításában. Ezenkívül minden kozmetikai terméket "szépség és ifjúság vitaminokkal" - A-val és E-vel gazdagíthat, és hozzáadhat egy cseppet a krémhez vagy a maszkhoz, mielőtt az arcra alkalmazna. A B-vitamin és a legerősebb antioxidáns, a C-vitamin is fontosak.

Amint látja, az arcbőr szépségének és egészségének megőrzéséhez elegendő erő és idő szükséges, de az eredmény nem lesz sokáig. A ragyogó megjelenés és az örömteli megjelenés méltó jutalom lesz.

10 arany tipp az otthoni arcápoláshoz

Annyira érdekes a természetünk - más génkészletekkel születünk, sőt, minden ember egyedülálló. Ez mindenre vonatkozik, az orr méretétől függően, végül azzal, hogy 20, 40 és 60 évre néz.

Nem tudjuk megváltoztatni a mi felismerésünket (kivéve, ha pénzt költenek a műtétre, de mindannyian tudjuk, hogy ez a keverék csak a nőket zavarja). Csak azt tudjuk megtanulni, hogyan kell megfelelően gondoskodni a megjelenésükről, különösen az otthoni arcbőrre.

Egyes bőr a természet a zsír, a másik vékony és száraz, úgy gondoljuk, hogy korszerű körülmények között a normál bőr nagyon ritka, gyakran együtt - a bőr eltérően viselkedhetnek függően az évszaktól és a hőmérséklet és az időjárási körülmények.

Nem tudjuk teljesen megváltoztatni a bőrtípust - ezért Ne higgye el azon hirdetők trükkjeit, akik biztosítják Önt, hogy a bőre örökre elhallgatja a csoda csodálatát! De ha felveszi a bőr típusát és megfelelően gondoskodik a kozmetikumokkal, akkor egészségesebbnek tűnik, és valójában sokkal kisebb a nagyságrenddel.

Tehát kitaláljuk, hogyan kell hatékonyabbá tenni a bőr napi gondozását.

1. Határozza meg a bőr típusát

Olajos bőr

Az ilyen típusú bőr általában vastagabb, a pórusok jól láthatóak és kibővítettek. A bőrnek fényes fénye van, melynek köszönhetően összegyűjti a szennyeződéseket és porokat - ezért az olajos bőr gyakrabban fáj a kiütések és a pattanások ellen. Előny: a vastagság és a túlszárítás elleni védelem miatt a zsíros bőr nem hajlamos a ráncokra, így az ilyen típusú bőrtulajdonosok (ha megtanulják megfelelően gondoskodni róla) hosszú ideig kinézni fognak.

Száraz bőr

Ellentétben a zsíros, száraz bőrfajta finom szerkezettel, átlátszósággal és homályossággal jellemezhető. Könnyen ki van téve az irritációnak, lehúzható és érezhető a szorongás. A száraz bőrön a ráncok a leggyorsabban jelennek meg. Hidratálást igényel, és rendkívül érzékeny agresszív eszközökkel a smink és kemény víz eltávolítására.

Normál bőr

Az ilyen típusú bőr nedvességtartalma és zsírtartalma kiegyensúlyozott, ezért a gondozás során a legkevésbé problémamentes, és fiatalnak tűnik hosszú ideig. De ez nem jelenti azt, hogy nem kell gondoskodni, csak kiválasztani az összes eszközt a normális bőrre, lesz PH.

Kombinált bőr

Ilyen típusú bőrrel a T-zóna területe általában olyan, mint a zsíros bőr, a szemkörnyék, a templomok és az állcsont lehet száraz bőr. A bőr heterogénnek tűnhet, érzékeny a kozmetikumokra - nagyon fontos az ápoló termékek kiválasztása.

A bőrápolás leggyakrabban feltett és ellentmondásos kérdéseiről itt olvashat bővebben: "Bőrápolás Gyakran Ismételt Kérdések"

2.Pravila arcápolás otthon

Annak érdekében, hogy megóvja a bőrt a környezet hatásától és tökéletesnek tűnik, szüksége van rá - Az első az, hogy tisztítsa, a második - a hang, és a harmadik - a nedvességet / táplálja. Mindez az otthoni ápolás otthon végezhető el.

Hajtson végre mindezeket a lépéseket reggel és este, azzal a különbséggel, hogy reggel - tisztítás és tonizálás után hidratáljuk a bőrt és este - tápláljuk. Ne gondold, hogy reggel az első két pont nélkül is megteheti, és csak kezd el alkalmazni a kozmetikumokat a tejszínre (vagy anélkül!).

Végtére is, alvás közben, a faggyúmirigyek dolgozik, szembe kell néznünk három párna, és összegyűjtöttük a por és a baktériumok, amelyek szívesen gondoskodik a gyulladás és a pattanások, ha nem vigyázunk tölteni minden reggel eljárásokat. Az ilyen gondozási folyamatok eszközeit a bőr típusától függően kell kiválasztani (az előző pontban már meghatároztuk).

3. A bőrtípusod nem állandó

A bőr típusa változhat az egész életen át, ezért a kozmetikumokat úgy kell megválasztani, hogy a bőre hogyan érzi és néz ki most. Nyáron általában minden bőrtípus több zsírt szabadít fel, télen szárazabb. A faggyúmirigyek munkáját a hormonok és a táplálkozás is befolyásolja. Például a menopauza megjelenésével a bőr száraz lesz, és a többszörösen telítetlen zsírsavaknak a táplálékhoz való hozzáadása - a száraz bőr normális lesz.

4. Az arcápolás bőrtípusra jellemző tulajdonságai

Ha tömegpiaci kozmetikumokat használ, ellenőrizze a termékek összetételét. Próbálja meg kiválasztani a legtermészetesebbet (olvassa el ebben az esetben - ártalmatlanul).

FONTOS! és ne használja a tonik alkohol (ez csak amit csinálnak tapasztalatlan, fiatal lány -, mert a zsíros bőr, mint a zsírtalanított, de ez csak tovább ront a helyzeten) zsíros bőrre. Szintén zsíros bõr ellenjavallt krémek zsír alapon és figyelmeztetés nélkül a komedogén hiány miatt.

FONTOS: Száraz bőr esetén válasszon puha, nem agresszív tisztítást és tonikot. De a zsíros alapú krémek nem alkalmasak. A száraz bőr különösen fontos az ultraibolya sugarak és a fagy elleni védelem szempontjából. Ezért nyáron ne menjen védő hidratáló nélkül, télen zsíros-tápláló krém nélkül. És mielőtt kimegy az utcára, lehetőleg 30 percet vesz igénybe.

FONTOS: Kombinált bőr esetén a különböző területek megfelelő gondozása fontos.

5. Hogyan helyesen alkalmazza a krémet?

Bármilyen típusú bőrt nem lehet erősen dörzsölni a tisztítás vagy a festés során, minden mozdulatnak világosnak és simának kell lennie. Először meleg vízzel kell mosni magad, majd kicsit csökkentheti a hőmérsékletet - ne sértse meg a bőrt jeges vízzel.

Végül is, a hőmérséklet segít megnyitni a pórusokat, meleg vízben - könnyebben nyithatók meg, és sokkal jobban tisztíthatja a bőrt.

A krémet pattogó lágy mozgásokkal kell alkalmazni (ne dörzsölje és ne dörzsölje!) Bizonyos irányokban:

 • a homlokon: mindkét kezével a templom felé, alulról felfelé;
 • szem környéke: a szemhéjból az orrnyereg szemcséi felé, a szemek alatt - ellentétes irányba mindkét kezével egyidejűleg;
 • az arcán: az orrtól a templomokig;
 • az ajkak körül: az állaton - mindkét irányból középen, felülről - a száj sarkaitól az orr szárnyai aljára;
 • a nyakon: először középen, majd finoman dörzsölje mindkét irányban az oldalfelületeken.
Érdekes: mi az ajak tinktúrája?

Fontos továbbá a krémek helyes alkalmazása. A krémeket és a szérumokat nedves bőrre kell alkalmazni, de a napvédőket száraz bőrre kell felhordani. Ezenkívül nem törölheti át arcát egy törülközővel - csak áztassa, majd lehetőleg szalvétákkal.

6.Az alapok bölcsen történő megválasztása

A tömegpiaci kozmetikumok, azaz a rendszeres illatszerboltokban forgalmazott kozmetikai termékek általában mérgező petrolkémiai termékeket tartalmaznak. E tulajdonságok költségeinek 90% -a reklámkampányt és népszerűsítést eredményez.

Mindazok a gyönyörű lányok, akik sugárzó őszibarack arcukkal mosolyognak ránk a képernyőn és a címkéken, megkapják a termékeket. Azt is szeretnénk lenyűgözőnek lenni. És ebben a pillanatban nem kérdezzük meg mindazt, ami benne van a sminkben? Mit tartalmaz ez a maradék nyomorúságos 10% -os ár?

FIGYELEM! Kozmetikusok javasoljuk a szakmai vagy szerves természetes kozmetikumok, amely nem szórja a pénzt a reklámra, akkor lehet vásárolni csak speciális üzletekben, és a tudás is adódnak át szájról szájra rendszer - amely a különbség kapsz egy érzi a különbséget az érzetek az arcon.

7. Menjen egy felméréshez

A probléma a bőrön közvetlenül a testben fellépő hibát jelez. Ezért nem számít, mennyire gyönyörű, hogy nem koptatsz - ez csak egy kis segítséget jelent a következmények kiküszöböléséhez, de nem oldja meg a problémát.

Ahelyett, hogy megvásárol egy másik tonikot "akne, konzultáljon egy endokrinológussal - leggyakrabban a problémás bőr a hormonális rendellenességek vagy az alultápláltság eredménye.

8. Használja a bozót

Annak érdekében, hogy a krémek és szérumok hidratálják és táplálják a bőr szerkezetét jobban és ott dolgozhassanak, el kell távolítanunk minden lehetséges korlátot. És ez azt jelenti - alaposan tisztítsa meg a szennyeződés bőrét (tej, hab, gumi, gél) és halott epitéliumot (cserjések segítségével).

Zsíros bőrrel Ehhez gyakran használhat bőrtisztító anyagokat.

De ha száraz - legfeljebb hetente egyszer, míg jobb, ha csak puha bozót választanak -, hogy ne károsítsák a vékony bőrt.

9.Elmaszkokat készítünk

Hetente egyszer vagy kétszer, táplálkozási maszkokat adnak a bőrnek otthon. Nem csak olcsó, hanem nagyon hatékony is. A maszkokat a bőrtípusra is ki kell választani, és követni kell a használati utasításokat. Szintén hasznos az otthoni tisztító arcmasszák zselatinnal és mézzel történő elkészítéséhez.

Hetente többször alkalmazzuk a bőrre természetes olajokat a megfiatalításhoz (arganolaj, rózsaszín maszkok, immortelle, esti kankalin). Szükség van esténként megtenni, a nedves bőrre, masszázsmozgásokra és tetejére - hidratáló krémre.

10. Tanács kozmetológus

Ne mossa le a csapvizet!

A szokásos csapvíz kemény - magában foglalja a magnézium- és a kalcium-sókat, amelyek hosszú ideig használva túlzottan felszeletelik a bőrt. Különösen veszélyes a száraz típusú bőrre, de elkezdhető hámozott, bár az összes gondoskodási módot megfelelően választotta ki.

Annak érdekében, hogy a víz lágyítására, meg kell forralni, és adjunk hozzá egy negyed teáskanál szódabikarbóna (lehet választani - egy fél teáskanál bórax, egy evőkanál glicerin és citromlé - zsíros bőrre). Ha a bőr túlságosan érzékeny, akkor forralt víz jól fel kell hígítani a tejjel (24-25 ° C).

Arcápolás otthon. Receptek az effektív és egyszerű maszkok számára az arcbőr ápolásához otthon

Az arcon lévő bőr nemcsak a nő korát tükrözi, hanem a szeretetét és a tiszteletét is.

Ezért a megfelelő gondoskodás egyszerűen kötelessége, hogy minden nap szabálysá váljon, és az igazság az életkorodról örökre rejtve marad.

De mi a teendő, ha gyönyörűnek látszik, és az anyagi lehetőségek nagyon korlátozottak?

Ez egyszerű - előnyben részesítjük az otthon készített termékeket.

Ez nem kevésbé hatékony, mint a szalonok, de sokkal olcsóbb és biztonságosabb!

Arcápolás otthon: megfelelő tisztítás

Gyönyörű bőr - tiszta bőr. Nem a mechanikai szennyeződésekről van szó, hanem a pórusok elzáródásáról. Ez a probléma gyakrabban kíséri nemcsak a zsíros bőrt, hanem a normális bőrfajta tulajdonosai is. Ideális esetben a felhám kell tisztítja meg magát (mint a természetben), de az életünk felgyorsult a maximális sebesség, és a bőr csak nem volt ideje alkalmazkodni feladatait a közvetlen életritmus. Szüksége van egy kis segítségre.

A legegyszerűbb és leginkább olcsó mélytisztítási módszer a ház bõrje só. Van egy vélemény, hogy csak a tengerre van szüksége. Ez nem igaz. A hagyományos asztali sónak számos antiszeptikus tulajdonsága van, ráadásul mindig kéznél van. A sót nem szabad tárolni, a sütés után azonnal fel kell használni. A receptek minden bőrtípusra eltérőek.

Keskeny és vegyes bőr típus

Normál és száraz bőrfajta

1 adag asztali só (sekély);

1 adag kanál kedvenc folyékony szappan.

Dörzsölje könnyű mozdulatokkal 2 percig. Hét napon belül nem több, mint 1 alkalommal.

1 rész közönséges só (sekély);

1 részes olívaolaj (cserélhető bármely más).

Masszírozza arcát 1-2 percig. Ne ismételje meg az eljárást havonta kétszer.

Minden súrolás hatékonyabb, ha a kissé párolt bőrön történik. Legjobb meleg zuhany vagy pihentető fürdő után.

A megfelelő bőrtisztítás otthon két aranyszabályt tartalmaz:

1. Soha ne folytassa az arc mechanikai tisztítását, ha gyulladása, kiömlése, sebzése van. Az eljárás nem lesz hasznos, vagy súlyosbítja a gyulladásos folyamat gyógyulását;

2. Ne kezdjen tisztítani a pórusokat, anélkül, hogy először tisztítsa meg a bőrt szappannal vagy más tisztítószerrel. A mechanikai expozíció során a bőr sérült, és bármilyen szennyeződés (még a kozmetikumok maradványai) is jelen van gyulladással.

Arcápolás otthon: hidratáló

A párásodás a bőrápolás legfontosabb szakasza. A rugalmas, fényes bőr minden nő számára valóság. Kompetikusan telítődik a bőr, anélkül, hogy ezt észrevenné. Az egyszerű termékek, amelyek napi jelenléte a menüben, telítik a testet olyan anyagokkal, amelyek általában javítják az arc és a bőr egészségét.

1,5 l naponta ahhoz, hogy a bőr megfelelő rugalmasságot biztosítson

Elősegíti a természetes kollagén termelést. Csak egy pár alma egy nap, vagy egy salátával savanyú káposzta ugyanolyan hatással van a bőr egészségére, mint a drága krém

Omega-3 zsírok és zsírsavak

Ez a kérdés könnyen használható aszimilált növényi eredetű zsírokra vagy savanyú tejtermékekre vonatkozik. A tengeri hal zsírok az omega-3 savak legegészségesebb forrása

Mikroelemek: réz, magnézium, szilícium, kén

A gabonafélék vagy a teljes kiőrlésű kenyér szeletének napi adagja teljes mértékben kielégíti a szervezetnek a nyomelemek szükségességét

A bőr létfontosságú ereje sokféleképpen függ az életmódtól, és nem a hidratáló krém kapszulán lévő árcédulán. Kevesebb koffein és stressz, több alvás és pozitív érzelmek azonnal megjelenik az arcon. De mégis kényeztesse arcát hidratáló maszkkal havonta többször is szükséges.

1. recept:

• 1 csirkemell (lehet fürj);

• 1 evőkanál. l. zsíros kefir (krém);

• 1 tk. friss sárgarépa.

Keverjük össze és alkalmazzuk 15 percig tiszta felületen. Jobb, ha a maszk enyhén meleg. Alkalmasabb a száraz bőrre.

2. recept:

A tengeri homoktövis gyümölcslé hatékony bőrtípus bármely bőrtípusra. Törölje le őket naponta, vagy alkalmazzon géz maszkot, és hagyja az arcot 20 percig.

3. recept:

• 1 evőkanál. l. aloe juice.

Az aloe juice a növény egyik leveleiből származik, amelyet korábban vágtak és hűtőszekrényben maradtak néhány napig. Keverjük össze mézzel arányban, és alkalmazzuk a tiszta bőrre. Ez a maszk tárolható a hűtőszekrényben. Alkalmas minden bőrtípusra.

Arcápolás otthon: étkezés

A bőr ápolására azért van szükség, hogy javuljon a színe és az általános megjelenés. Flabb, szinte átlátszó, szürke árnyalatú bőr - ez akkor történhet, ha nem adsz megfelelő figyelmet a személynek. A bőrsejtek nagyon lustaak a természetben. Ha nem kapnak megfelelő táplálkozást, akkor kezdik lassítani a funkcionalitást egészen a teljes leállásig. Ennek megakadályozása érdekében a testet hasznos anyagokkal kell táplálni, nemcsak belsőleg, hanem külső eszközökkel is.

Otthon, a bőrt maszkok táplálják, amelyeket rögtönzött összetevők készítenek. Minden bőrtípusnál jobb egy megfelelő készítmény kiválasztása, különben a hatás nem lesz maximális.

Otthoni tápláló maszkok különböző bőrfajtákhoz

Bőr típus

Maszkösszetétel

Alkalmazási jellemzők

Melegítsük a mézet gőzfürdőn és keverjük össze a fehérített fehérjével. Keverjük össze a keveréket keményítővel. Tiszta felületre öntse 25-30 percig. Ismételje meg havonta 3-4 alkalommal.

20 gr. élesztő (nem száraz);

A keveréket a bőrön 25 percen keresztül felhordjuk. Szappan nélkül mossa le langyos vízzel.

1 tk. glicerin.

Az alkotórészeket gőzfürdőn keverjük, majd 1-2 órán át tiszta felületre helyezzük. A maszk maradványait legfeljebb három napig tárolják a hűtőszekrényben. Ismételje meg az eljárást, amíg a kompozíció befejeződik.

1 evőkanál. l. bogyós püré (szezonálisan).

Keverjük össze az összetevőket és alkalmazzuk az arcra. Az eljárás időtartama 20 perc. Ne ismételje hetente többször.

Arcápolás otthon: fehérítés

Korral vagy a környezet hatása és az élet üteme hatására kellemetlen meglepetések jelenhetnek meg az arc bőrén, pigmentfoltok formájában. Sok nő azonnal menekül a butikokba a korrekciós eszközökkel kapcsolatban, nem veszi észre, hogy ez a probléma otthoni megoldás nagyon megfizethető módszerek használatával.

Uborka Express maszk

• 1 friss uborka;

Uborka rácsot és öntsön alkoholt. Annak érdekében, hogy a hűtőszekrényben 24 órát tartson fenn. Gézbetétet áztatva a keletkező folyadéksapkában az arcra 15 percen keresztül alkalmazzuk. Az így kapott infúzió a végéig használható. Egy sor eljárás 14-30 napot vesz igénybe, az eredménytől függően. Több ilyen maszk alkalmas a zsíros bőr tulajdonosának.

A petrezselyem tónusa

Csiszoljuk petrezselymet egy késsel, és öntsük a meredek forrású vizet. Az infúzió dörzsölje a bőrt naponta 2-3 alkalommal. A kényelem érdekében az infúziót le lehet fagyasztani hagyományos jégformákban, és reggel a munkát megelőzően törölni kell az arcot. Ez az eljárás a bőr szilárdságát és frissességét biztosítja.

Méz és citrom maszk

A mézet egy vízfürdőben megolvasztják, és citromlével keverik. Gaulet jól áztassa az oldatot, és alkalmazza az arcra 15-20 percig.

Ne reméljük, hogy egy kezelés után a bőr tökéletes lesz. Ez számos eljárást igényel, de az eredmény hosszú távú hatásnak bizonyul.

Arcápolás otthon: ránctalanító kezelés

A ráncok reklámozott maszkja sok szempontból csak egy kereskedelmi trükk. A bőr alatti sejtek öregedésének folyamatát csak a test irányítja. Ahogy tápláljuk, ő válaszol nekünk. Az első ráncok megjelenésének késleltetése érdekében kívánatos olyan preventív eljárások végrehajtása, amelyek nem igénylik sok időt, nem igényelnek anyagi befektetést, egészségre és jó eredménnyel járnak. Ezek a következők:

1. egészséges táplálkozás,

2. Friss levegő,

3. arcmasszázs,

4. Vitamin otthoni maszkok.

Az első válaszol a szem körüli életkorra, ezért több figyelmet kell fordítania. A kiegyenlítő maszknak ez a receptje nemcsak ráncokhoz, hanem sötét karikák csökkentéséhez is megfelelő.

Burgonya maszk a szem körül

• 1 evőkanál. l. burgonyapürével burgonyapürével;

• 1 tk. olívaolaj;

• 1 tk. részletes petrezselyem zöld.

Az összetevőket fel kell keverni és a szem területére 15 percig alkalmazni. A maszkot minden 2 napban egy hónapra alkalmazza. A kényelem érdekében petrezselyemmel infúziót készíthet. 15 teáskanál zúzott petrezselymet öntsünk forró vizet, és hagyjuk sütni, amíg a víz lehűl.

A gyors eredmény elérésének leghatékonyabb eszköze a zselatin maszk. A zselatin összetétele természetes kollagént tartalmaz. Minden drága eszközt és szalon eljárást, egy formában vagy másban tartalmazza.

Zselatin maszk a ráncok ellen

• Túrós sajt 1 evőkanál. l;

Öntsön zselatint a tejet a duzzanat előtt. Ezután megolvadt egy vízfürdőben (nem forrni lehet). A sajtot dörzsölje át a syto-val és keverje zselatinnal. Az elegyet öntsük az arcra 30 percig. Ebben az időben jobb pihenni, nem érzelmek és arckifejezések megjelenítésére. A maszk megszárad, és filmet készít az arcon. Mindenesetre megrekedni. A maszkot rendkívül meleg fűszernél távolítjuk el, vagy gőzfürdő segítségével. Ez a csodadarab nem ellenjavallt, és gyakran alkalmazható.

Otthoni ápolás: a kudarc okai

Az otthoni bőrfelületi jogorvoslatoknak minden olyan tulajdonságuk van, amely értékes és szintetikusan vásárolt krémet és maszkot tartalmaz. Az egyetlen különbség az, hogy sokkal kényelmesebb egy csövet használni a boltból, mindig kéznél van. De kémiai összetételének mindenkit fel kell idéznie. Az otthonban csak azt, amit a természet ad nekünk, és ez előzetesen jobb. De mégis, ha a hazai jogorvoslat nem adja meg a várt hatást, az okok az alábbiak lehetnek:

1. Összetétel. A nem megfelelően kiválasztott összetevők a bőr típusával ellentétes hatással bírnak.

2. A szezonon kívüli összetevők használata (télen nem tartalmazhat friss uborka a bőrápolási termékekben);

3. Nem szisztematikus eljárások.

4. Nem megfelelő típusú maszk a megoldani kívánt problémára.

Bőrápolás otthon: 6 természetes arc maszk

Az otthoni arcápolás a maszkok használatával három fő szakaszra osztható: tisztítás, hidratálás és tonizálás. A maximális hatás az egyes maszkok alkalmazása hetente egyszer.

1. Tisztító maszkok

A könnyű peeling hatású maszkok zúzott zabpehelyeken készülnek.

Tisztító maszk olajos vagy kombinált bőrre

A zablisztet tojássárgájával és mézzel keverik, és 15 percig az arcán tartják. Vigyázz az időre, a kiszáradt maszkot nehéz lemosni. Használjon meleg, forralt vizet mosáshoz.

Tisztító maszk száraz és érzékeny bőrre

1 kis uborka vagy birs

1 evőkanál tejföl vagy vastag krém

A zabpehelyeket reszelt uborka vagy birsalommal keverjük, adjunk hozzá tejföl vagy zsíros krém. Minden alaposan keverje össze. Az arcmasszát 20 percig ellenállni. Aztán mossák a kamilla füstölését.

2. Hidratáló maszkok

A párásodás nagyon fontos szakasz az ifjúság és a bőr szépségében. Még az olajos bőrre is szükség van hidratáló eljárásokra. A gyümölcsökön és az erjedt tejtermékeken alapuló bőrmaszkok nedvességtartalmát megőrzi és megőrzi.

Gyümölcs hidratáló maszk

1 alma (vagy 100 g dinnye vagy 2-3 sárgabarack)

30-50 ml kefir (ha zsíros bőrtípusú)

2 evőkanál tejfölt (ha száraz vagy kombinált bőrtípusa van)

Dörzsölje egy apró rántást, vagy keverje össze az almát, a dinnyét vagy a sárgabarackot. Keverjük össze a gyümölcspürét kefirrel vagy tejföllel. Sűrű masszát helyezzen az arcra. 20 perc múlva mossa le és törölje le a bőrt egy hidratáló krémmel.

Aloe hidratáló maszk

A maximális hidratáló hatás az aloe és a glicerin maszkja lesz.

1 evőkanál. kanál glicerint

50 g meleg vízzel

2 tbsp. az aloe cellulóz kanalak

egy kis zablisztet

A glicerint meleg vízzel és aloe-val keverik. A masszát krémes állapotba helyezzük, zabpehelyekkel, és alkalmazzuk a megtisztított bőrt. 20 perc elteltével a maszkot hab vagy gél segítségével semleges pH-val mossuk.

3. Tonizáló maszkok

A tonizáló maszkok univerzálisak és alkalmasak bármilyen bőrtípusra. A legtöbb stimuláló maszkban a fő összetevő a méz, ezért ha nem vagy allergiás a készítményre, szabadon használhatja bőrápolásban.

Banán-mézes tonik maszk

Rendszeresen használja ezt a maszkot, meghúzhatja a bőrt és frissítheti arcát.

néhány csepp mandulaolajat (ha a bőr nagyon száraz)

Fele egy banánt dörzsölnek, vagy villával dörzsölnek, adjunk hozzá mézet, sárgáját és mandulaolajat. Az összetevőket alaposan összekeverik, és ha szükséges, enyhén melegítik vízfürdőben kényelmes hőmérsékleten. A maszkot az arcra helyezzük és 20 perc múlva óvatosan leöblítjük. Kívánt esetben a banánt kicserélhető sárgabarack, őszibarack vagy avokádó.

Csokoládé Joghurt Toning Maszk

Ha sürgősen vissza kell adnia a bőrt egy egészséges sugárzásnak és hangnak, akkor ez a maszk tökéletesen segít.

egy kis csokoládé

1 evőkanál. kanálnyi sót

2 tbsp. csésze sima joghurt

Egy darab sötét csokoládé olvad vízfürdőben, sót és természetes joghurtot adalék nélkül. Melegítse fel a maszkot a bőrön egy vékony réteggel. 20 perc után óvatosan mossa le meleg vízzel és törölje le a bőrt egy jégkockával. A maszkban levő só enyhíti a duzzanatot, és megszigorítja a bőrt, és a csokoládé lágyítja és frissíti a bőrt.

A szemek és az ajkak bőrének ápolásáról lásd a történetet:

Arcápolás otthon

Sok nő különös figyelmet fordít az arcukra. A kozmetológiai szalonokban és centrumokban való túrázás nagyon drága, és az arc bőrének jó és friss arcképe az, amit a nők akarnak, korától függetlenül. A szinte minden otthonban elérhető szerszámokkal olyan eredményeket érhet el, amelyek nem olyan rosszak, mint a szépségközpontok gyakori utazásai.

Az arcborotválkozás titka otthon, több egyszerű lépésből áll:

 1. Stage bőr tisztítása. Smink, halott sejtek, por, izzadság eltávolítása.
 2. A bőr tónusának szakasza, amelyen eltávolítjuk a bőr gyulladását.
 3. A nedvesedés színvonala. Támogatja az egyensúlyt és a folyadékcserét az arc bőrén.
 4. A bőr táplálkozásának színtere. Ez magában foglalja azokat a módszereket is, amelyek támogatják a bőrsejtek regenerálódását, a bőr védőmechanizmusát.
 5. Védőfokozat. Olyan tevékenységek, amelyek megakadályozzák az ember bőrének külső tényezőktől való károsodását: hó, hőmérsékleti változások, forró nap stb.

Ezeknek a tippeknek köszönhetően az arcod kiválóan megtartható. A bőrápolás a zsír mennyiségétől és a nedvességtől függ. E kritériumok szerint a következő típusú bőreket lehet megkülönböztetni:

 1. "Olajos" arcbőr. Ezt a bőr alatti zsírszövetek, a gyakran előidézett pattanások vagy pattanások sok váladéka jellemzi.
 2. Az arc száraz bőrét. Az ilyen bőrtípusoknál a ráncok, a kiszáradás és a hámozás nem ritka.
 3. Probléma Bőr. Sok vörösség, gyulladás és akne.
 4. Kombinált hangzás. A szubkután zsír eloszlása ​​nem egységes. Az orr, az áll, a homlok területét az olajos bőr problémái jellemzik. A fennmaradó területek szárazak.
 5. Normál bőr. Nagyon ritka bőr, nincs gyulladás, szubkután zsír és víz egyensúly.

A zsíros bőr ápolására

Az ilyen típusú bőr esetében a legfontosabb a tisztítás színtere. Tisztítsa meg az arcot naponta legalább háromszor javasolt módon. Használhat vizet és szappant. A tonizáló tulajdonságok segítenek megszabadulni a következő problémáktól: gyulladás és pattanások. Ha különböző krémeket használ az arca frissességének fenntartásához, figyeljen a zsírtartalmukra, ne használjon nagyon zsíros krémeket. Vigyázz a kozmetikumok mennyiségére - rengeteg eltömődik a bőr pórusai, rontja védőmechanizmusát. Az ilyen bőr ápolásának legjobb módja a maszkok.

 1. Vegyünk 50 gr. méz, 25 gr. joghurtot és citromlevet (kb. 18 gr.). Keverje össze az összes összetevőt és alkalmazza a keveréket az arcán. 15 perc múlva mossa le a maszkot.
 2. Vegyünk 1 csirke tojást, kaparjuk meg a fehérjét, és adjunk hozzá 10 csepp citruslevet. Keverje össze a keveréket és maszkot készítsen ki 20 percig.
 3. Készíts egy csicsóka körömvirágot (vegyünk 20 gr. Calendula virágot, és forrázzuk a vizet). Alkalmazható az arcra 10-20 percig.
 4. 100 ml-ben. forralt meleg víz hozzáadása 20 gr. kapor. Főzzük a húsleveset 5 percig, adjuk hozzá a tojásfehérjét, és alkalmazzuk a maszkot "rétegek". Az eljárást követően öblítse le.

Száraz bőr

Bőrszárazság oka az, hogy hiányzik a C-vitamin és A. Ha szeretné rögzíteni a feltétele a bőr, meg kell változtatni a diéta és adjuk hozzá a gyümölcsök és zöldségek, amelyek gazdagok ezek a vitaminok. Vigyázz a napi fogyasztásra szánt ital mennyiségére. Legalább 2 literes italt kell inni. a víz. Ellenjavallt szappan, alkoholtartalmú termékek használata. Javasolt magas zsírtartalmú krémek és zselék használata a bőr táplálására. Óvatosan kell eljárni külső tényezők: a nap, a szél, a fagy. Negatívan hatnak a száraz bőrre. Az ilyen típusú bőrre hidratáló maszkokat használnak.

 1. Vegyünk 1 almát, 10 gr. tejföllel és 5 gr. az olívaolaj. Grind az alma, adjunk hozzá olaj és tejföl hozzá. A maszkot 15 percig alkalmazza.
 2. Vegyünk 20 gr. méz és annyi túró. Keverjük össze a hozzávalókat, amíg sima. A maszkot 15 percig fel kell használni, majd mossuk le és alkalmazzunk hidratáló, tápláló krémet.
 3. Összetesszük egy részaránnyal a yarrow virágokat, a körömvirágot és a zabpehelyet. Szükséges a keverék őrlése (például egy kávédarálóban), és adjunk hozzá meleg vizet. Ezt a maszkot 20 percig alkalmazzák.
 4. Cook 3 káposzta levele vízben (körülbelül 2-3 perc). Hűtsük le őket és ragaszkodjunk az arcához. Ezt megelőzően az arcot növényi olajjal kell elkenni. Az ilyen maszk után, ami 20 percig tart, az arcot kamilla megsemmisítésével törölni kell.

Az ilyen típusú bőrtípusok leginkább a kor életkorától függenek, és az idő múlásával az ellátás csak bonyolultabbá válik.

Probléma Bőr

Ha a bõr típusa pontosan ez, a legfontosabb, hogy eltávolítsuk a bõrre ható tényezõket. Ezek közé tartozik: stressz, dohányzás, alkohol, az emberi szervek különböző betegségei. Ha folyamatosan akne és gyulladás következik be a bőrön, tisztítsa meg arcát a baktériumok, a por és a szennyeződés lehető leggyorsabban. Nem tudod kiüríteni a pattanásokat, fertőzést okozhat, a hegek megjelenését. Ha az Ön arcán "fekete foltok" vagy akne (fekete pontok) szenved, használjon speciális "mély" krémeket. Eközben az alábbi műveletek segítenek Önnek:

 1. Vegyük a fehér agyagot, és hígítsuk fel vízben, hogy a konzervatív megjelenést megkönnyítsük. Fedje le az arcát és várjon, amíg meg nem szárad.
 2. Vegyük kefiret és hígítsuk fel 20 g-mal. élesztő (száraz). Egy speciális spatulával 20 percig pépszerű keveréket alkalmazzon az arcán.
 3. Válassza ki a tojásfehérjét a tojásból, keverje össze 30 gr-val. zúzott sóska. A keveréket 15 percig az arcán fel kell használni, majd vízzel megnedvesített tamponnal öblítse le.

Az ilyen típusú bőr esetében a bonyolultabb esetek is jellemzőek - pigmentfoltok. Ha ilyen problémát tapasztal, segít:

 1. Mártva egy pohár joghurtból és 1 tonna aszpirinből (a tablettát porba kell zúzni). Ezt a maszkot 10 percig alkalmazzák, mielőtt lefeküdne.
 2. Sajtoljon aloe juice-t 3 levélből. Nedvesítse meg a gyapotot, és alkalmazza a foltokra, polietilénre kell fednie. Az eljárás ideje 30 perc.
 3. Vegyünk 1 uborka, 10 gr. tejföllel és 4 csepp citruslevet. Vágjuk le az uborka húsait, vágjuk rá és keverjük össze a többi összetevővel. A maszkot 15 percig alkalmazzák
 4. Keverje össze a mézet és a hagymát azonos arányban. Maszkolja le 20 percig, és mossa le egy vattapálcával vízzel.

Kombinált bőr

A leggyakoribb bőrfajta. Van egy T-zóna (homlok, orr, áll), amely számos faggyúmirigyet tartalmaz. Az arc erre a területére egyfajta "zsíros" bőrápolást alkalmazunk. Annak ellenére, hogy a T-zónában, a fennmaradó rész az arc (szemkörnyék, arc, arccsont) - tulajdonságúak „száraz” a bőrt a lehető méretezés. Ilyen típusú bőrre leggyakrabban gyümölcssavakkal készült krémeket használnak. A T-zónában a faggyúmirigy működését javító könnyű géleket alkalmaznak. Száraz bőrre - hidratáló krémek területére. Segítsen filmmaszkoknak, amelyek eltávolítják az elhalt sejtek rétegeit az arcról és hidratálják a bőrt.

 1. Vegyünk 10 gr. zabpehelyeket, csiszolni őket. Öntsünk forró vizet, várjunk 10 percet. Vegyünk egy spatulát, és 15 percig terítsük fel az arcot.
 2. Megint szükségünk lesz a pelyhekre. Vegyünk 30 gr. pelyheket, keverjük össze 40 gr. gyümölcslé és adjunk hozzá 20 gr. méz. Hosszú maszkot, 30 percig kell behelyezni.
 3. Válassza ki a fehérjét a tojásból, add hozzá 30 gr. búzadarabot és a homogenitást. A maszkot 15 percig alkalmazza.

"Normál" bőr

A "normál" típusú bőr esetében más típusú "szokásos" problémák nem jellemzőek. A kilépés nehézsége ebben az esetben a szabályossága. Ragaszkodj minden lépéshez, amiről beszéltünk a cikk elején. Tisztítsa meg a bőrt minden nap a szennyeződéstől és a portól. Legalább heti háromszor, ne tompítsa, hidratálja az eljárásokat. A külső tényezők külön veszélyt jelentenek. Ha az utca nagyon napos, érdemes felvenni az arc krémeket, amelyek tartalmazzák az SPF anyagot (olvassa el a krémek kompozícióit). Ha hideg van - a krémet alkalmazzák, mielőtt kimegy, hogy elnyelje (legalább 30 perc). Ne károsítsa és maszkolja:

 1. Távolítsa el a főtt tojás sárgáját, és dörzsölje porrá. Adjunk hozzá 5 ml-t. gyümölcslé. A maszkot 15 percig alkalmazza.
 2. Vegyünk egy banánt (érett) és a tejet. Dörzsölje meg a banánt a héjjal, majd adj hozzá a tejet a keverékhez. A maszkot 15 percig alkalmazzák.

Életkor szerinti gondozás

A növekedés és az öregedés során az emberi test munkájának intenzitása megváltozik, és ez kiterjed a bőr tulajdonságaira is.

Arcápolás 30 év után

Ebben a korban észrevehető a test regeneratív képességeinek gyengülésének jele. A stressz nyomai, az alváshiány és a megfelelő táplálkozás jól látható. Ebben a korban a gélek és a krémek helyreállítása elsődlegesen használatra szolgál. Ha formázott, állandó ráncokat észlel - használjon krémeket, hogy simítsa őket. Ügyeljen a szem körüli területre - a legtöbbet ebben a korban szenved. Súgó és megfiatalító maszk:

 1. Keverjünk össze 10 g. liszt és 10 gr. tejet. Adjuk hozzá a tojássárgáját a keverékhez. A maszkot 15 percig alkalmazzák.
 2. Vegye ugyanazt a számot a ribizli levelek, a mészvirág, a gyeplő, az eper és vágja őket. Öntsük őket forró vízzel és keverjük össze. Tegye ezt a maszkot 20 percig.

Ebben a korban az életmód fontos - aludj többet, jól esznek. A fiatalító maszkokat gyakrabban kell végrehajtani.

Arcápolás után 40

Az elsődleges szempont az, hogy éjszakai krémet használjon lefekvés előtt. Az ilyen krém összetételben tartalmazhatja az E, F, C és a retinol-vitaminokat. Ne használj filmmaszkokat - fájdalmat okoznak és nyújtják a bőrt. A következő maszkok segítenek:

 1. Keverjük össze ugyanolyan arányban mézet, glicerint, vizet és őrölt zabpehelyeket. A keveréket 20 percig az arcán felhordja.
 2. Vegyük a 35 gr. Sör (könnyű) és melegítsük gőzfürdőn. Add hozzá 10 gr. olívaolaj és 30 gr. méz. Várjon, amíg feloldódik. Vegyünk egy vattapírt és helyezzük a keveréket az arcára. Várjon 10 percet. A maszkot vízzel le kell mosni.
 3. Készítsünk nagyon vastag búzadara, és alkalmazzuk az arcodra. Várjon 20 percig, és mossa le a maszkot egy tollal. Az öblítéshez használja a vizet szódával.

Arcápolás 50 év után

Ebben a korban az öregedési folyamat már megkezdődik. Használja a fiatalító és támogató eljárásokat. Az arcbőr ápolásának nem szisztematikus megközelítése elfogadhatatlan. A fő feladat a bőr védő funkcióinak helyreállítása. Védje a bőrt az ultraibolya fénytől, elkerülje a stresszes helyzeteket. Segít neked:

 1. Pound 3 sárgabarackot és egy banánot egy csészében, adjunk hozzá 20 gr. krémet. Ecsettel, az összetevőt az arcra és a décolletére helyezzük.
 2. Vegyünk 30 gr. túró, 10 gr. olívaolaj és 10 gr. méz. Keverjük össze az összetevőket és alkalmazzuk az arcra. Távolítsuk el 20 perc után, öblítsük le vízzel.
 3. Keverjünk össze 10 g. vaj és 10 gr. krémet. Add hozzá 10 gr. citruslé. A maszkot 20 percig alkalmazzák. Eltávolítva egy vattapálcával mártott víz és száraz fehérbor keverékében.

Arcápolás - minimális program

Gyakorlatomat gyakran találkozom azzal a ténnyel, hogy a nők még az egyszerű napi arcápolási eljárások során is súlyos hibákat követtek el, miközben teljes mértékben biztosak benne, hogy minden rendben van.

De az arc bőre olyan, mint a természet által adott ruha. Az egyetlen dolog az életért. A megrepedt bőrt nem lehet eldobni és újakat vásárolni. És csak a megfelelő gondoskodás segítségével tudja megmenteni a szépségét sok éven át.

Ebben a cikkben beszélek a főbb szabályokról és a bőrápolás fő szakaszairól. Ezek a szabályok és egy mini arc program mindenki számára azonos, függetlenül az életkorától és a bőr típusától. Egyénileg csak kozmetikai termékeket választanak ki.

Helyes arcápolás

2 fő szabályt kell betartani:

1. Rendszeresség

A fő arcápolást minden nap reggel és este kell elvégezni. Legfeljebb 3 percet vesz igénybe, és ugyanolyan szokássá válik, mint a fogak fogmosása.

2. A kozmetikumok helyes technikája

Minden kozmetikai terméket kizárólag masszázsvonalakon kell alkalmazni - ezek a legkevesebb húzóvonalak a bőrön. Ellenkező esetben naponta nyújtja a bőrt és elősegíti a ráncok korai megjelenését.

 • Minden kozmetikai eszköz alkalmazására szükség van az ujjakra - nem nyújtva, és nem nyomva a bőrt.
 • Az ecsetet meg kell lazítani, és az ujjak tapadékai simán csúsznak a bőr felszínén.
 • Ha a krém meglehetősen szűk vagy a bőr nagyon vékony, például a szem körül, akkor a krémet könnyű patting mozdulatokkal lehet alkalmazni. Ajánlatos ezt névtelenített ujjával végezni, mivel ez a leggyengébb, nehezebb számukra túl sokat nyomni a bőrön. De személy szerint én inkább a középső ujjával szeretnék ezt csinálni, mivel könnyű kezem van, és minden ujjával jó irányítást kaptam a sajtolás erejétől.

Ne feledje, hogy a fő masszázsvonalak nem nehézek - szinte minden vonal az arc középpontjától a perifériáig halad. Csak a szem alatti területen, éppen ellenkezőleg: a külső sarkából a szem belső. A nyak elülső felületén a kozmetikai termékeket alulról felfelé, az ellenkező oldalon pedig felülről lefelé alkalmazzák.

Hogy néz ki, mint az arc, mert ezen a területen a bőr vékonyabb, kevésbé hajtja a nyak bőre van szükség, és ezért elveszti rugalmasságát, és gyorsabban öregszik, mint egy ember.

Ez a két szabály - a rendszeresség és a helyes alkalmazási technika - sokkal fontosabb, mint a márkája és a kozmetikumok értéke. És sokkal hatékonyabb, mint egy vészhelyzeti látogatás egy kozmetológus előtt a vakáció vagy a vállalati.

Arcápolási program otthon

És most elmegyünk a programba, hogy minimálisan napi gondoskodunk az arc bőréről. Ez csak három szakaszból áll.

1. A bőr tisztítása

A bőrt reggel és este kell tisztítani. Reggel, hogy eltávolítsák a felszínről, a bőrsejtek létfontosságú aktivitásának termékei felhalmozódtak ott éjszaka. Egyébként ezek a káros anyagok a krémmel együtt áztatják a bőrt.

Este meg kell szüntetni az összegyűlt szennyeződéseket és kozmetikumokat a bőr felszínén.

 1. Az első dolog, hogy mossa meg a kezét, és mindig érintse meg az arcát tiszta kézzel csak.
 2. Este, ha van szem smink, akkor helyes először használni egy speciális smink eltávolító a szem területén. Egyszerűen vigye ezt az eszközt a pamutpárnára és a lemezre, és csúsztassa át többször a szempillák mentén a smink eltávolításához. És a felső és alsó szemhéjak mentén.
 3. Ezután nedvesítheti az arcot vízzel, vagy egyszerűen csak kis mennyiségű tisztítószert alkalmazhat a nedves ujjhegyekre, és körkörös mozdulatokkal terjeszti el az arc és a nyak masszázsvonalain. Ez a folyamat nem tarthat több mint 1 percet - ebben az időben a kozmetikumok, a szennyeződések és a sejtek élettani termékeinek ideje feloldódni. Ezután alaposan öblítse le vízzel szobahőmérsékleten, majd törölje le a bőrt. Csak blot - de semmiképpen sem dörzsölje vagy nyújtsa a bőrt.

2. Tonizálja a bőrt

A tonizálás semlegesíti a tisztító hatását, a mosás után normalizálja a bőr pH-értékét és felkészíti a nedvesítőt. Ezért reggel és este közvetlenül tisztítás után törölje le az arcot egy tonik segítségével.

 1. Húzzuk meg egy tonikos pamutpárnával és óvatosan dörzsölje a bőrt a masszázsvonalakon.
 2. Ha, mint én, akkor inkább a tónusos egy permetező - ebben az esetben bőségesen Spray az arcon és a nyakon és kalapács enyhén kéznél vagy törölje le a bőrt egy vatta.

3. Hidratálja a bőrt

Nedvesítse meg a bőrt reggel és este. Mivel a nedvesség hiánya száraz bőrre vezet, rugalmassági és rugalmassági veszteséget okoz, és ennek következtében - a ráncok korai megjelenése.

Hogyan alkalmazzunk krémet az arcra

 1. A munkában a krémet a kezem hátsó részén alkalmaztam, és onnan az ügyfél arcába. Tehát én és mikor otthonom a bőröm. És azt javaslom, hogy ugyanezt tegye veled - nagyon kényelmes, és most megérted, miért.
 2. Ha a krém egy csőben vagy palackban van, pompával - nyomja meg a kis borsó méretű krémet a kézben. Ha a krém egy edényben van - a szükséges mennyiséget egy tiszta spatulával kapja meg.
 3. Mielőtt egy kicsit felszedné, dörzsölje a krémet az ujjaival, hogy testhőmérsékletét adja. Ez növeli tevékenységét.
 4. Ezután a krémet az arcra és a nyakra kis részletekben alkalmazzuk és terítsük masszázsvonalakon. A szemkörnyékben a krémet csak a csontszél felett lehet alkalmazni. Érezze a csont élét, és alkalmazza a krémet a szem pályáján. Ne alkalmazza a krémet a szempillákon és a mobil szemhéjon. Ne aggódj, maga a krém lesz felosztva a szemhéjak bőrén, mivel szemünk folyamatosan mozog. És egyenletesen oszlanak el és feleslegesek, ami nehezen elérhető egy ilyen kényes zónában az ujjaival.
 5. Nem kell menteni vagy túl sok krémet alkalmazni. A krém mennyisége optimális legyen - jó hidratálni a bőrt, de ne feküdjön túlsúlyban, megakadályozza a lélegzést. Ezért, ha 20-30 perc elteltével a krém nem felszívódik a bőrbe, a felesleget át kell itatni egy szalvétával.
 6. És a fel nem használt krémet a kezek hátsó részében lehet elosztani.

Fontos megjegyezni:

 1. A napi krémet legkésőbb fél órával a kifelé, és télen, legfeljebb egy órán belül kell felhordani, hogy elnyelje.
 2. Az éjszakai krémet legfeljebb egy órával azelőtt kell alkalmazni, hogy lefekvés előtt. Tudod és 2-3 óra. Mert miközben az izmok mozgékonyak, a krém jól felszívódik, és elvégzi a munkáját. És ha a krémet, majd menj aludni - az izmok ellazulnak, zavart mikrokeringést, krém stagnál és reggel tud kiváltani a megjelenése ödéma, különösen a szemkörnyék.

És a nagyon fiatal és fiatal lányok 25 év alatti éjszakai krémet általában egyáltalán nem szükséges, este pedig elegendő a tónust tisztítani és dörzsölni. Ebben a korban a bőrt gyönyörűen helyreállítja. Nem kell segíteni, különben elkezdi lusta és idő előtt öregszik.

Gyakori kérdések az arcápolásról

Mosakodhatok csapvízzel?

Természetesen jobb, ha lehetősége van arra, hogy tiszta, nem klórozott vízzel mossuk az arcát, vagy legalábbis kiszűrjük. De ha nem, ne aggódjon sokat - az ember néhány másodpercig vízzel érintkezik, és már a következő szakaszban - Toning - semlegesíti a kemény csapvíz hatását.

Mosakodjam forró vagy nagyon hideg vízzel

Nem érdemes. A forró víz elősegíti a pórusok és a hajszálerek növekedését, valamint a zsírok felszabadulását. És a túl hideg víz szűkíti az ereket, ami a bőr táplálékának hiányához vezet. Ezért a legjobb szobahőmérsékleten vízzel mosni - a testhőmérsékletnél hidegebb, így kellemes hűvösséget nyújt, kedvezően befolyásolja az arcot, és nem okoz nemkívánatos hatásokat.

Nem tudok egyszerre mosni vízzel, de csak vegye le a tisztítószert egy pamutpárnával

Tudod. De ebben az esetben jobb nedvesíteni a pamut golyókat tiszta vízzel, amit általában ivásra vagy tónusos és alaposan törölje le az arcát, hogy ne legyen nyoma a tisztítószereknek és a kozmetikumoknak a bőrön maradt.

Meg kell tisztítanom a bőrt reggel óvatosan, mint este

A fiatal bőr, különösen kombinált és zsíros, a megnövekedett zsírveszteség jellemzi, ezért ajánlom alaposan tisztítani az ilyen bőrt reggel és este. A normál és száraz bőr, valamint érett és érzékeny, reggel csak vízzel öblítheti, és a színezés színpadára léphet.

Minimális program

Ma elmondtam, hogy hogyan kell az arcot átnézni - a bőrápolás alapvető szabályait és a minimális programot, amelyet naponta kell elvégezni, kezdve a 16 éves kortól és az egész életen át.

Két fontos szabály:

 1. rendszeresség
 2. Helyes alkalmazási technika

A bőrápolás három kötelező szakaszában:

A bőrápolás következő fontos szempontja az, hogy pontosan kiválaszthatja az összes szükséges kozmetikai terméket. Ehhez figyelembe kell venni az életkort, a bőrtípust és a kozmetikumokhoz jól ismerőket.

Valószínűleg ismeri az életkorát, de megmondom, hogyan határozhatja meg a bőrtípust, és hogyan választja magának a hatékony kozmetikumokat, és megkülönbözteti a jó termékeket a haszontalan és akár káros anyagoktól.

Mi még érdemes olvasni:

Olga Fem

Több mint 10 éve segítettem ügyfeleimnek, hogy meghosszabbítsák a bőr fiatalos arcát, és szép és jól ápolt megjelenést adjanak. Most a könyvek "Tutorial Skin Care # 1", "55 hiba az arcápolás", és az önmasszázs az arc "Renaissance", a könyvek segítségével szinte mindenki javíthatja a bőr állapotát!