Az arc bőrén törődünk: hogyan kell megfelelően eljárni az otthoni eljárásokban

A nõ arca talán a test leginkább védett része, szinte minden külsõ hatásnak van kitéve. Ezenkívül a test belső működésképtelenségei azonnal tükröződnek állapotában, és mások számára láthatóvá válnak. Éppen ezért az arc bőrén óvatos napi gondoskodásra van szükség, amely segít az egészséges és sugárzó megjelenés helyreállításában, rugalmasságot, fiatalokat tartani. Mint minden kozmetikai eljáráshoz, az otthoni ápolásnak nemcsak szisztematikusnak, hanem helyesnek kell lennie.

Határozza meg a bőr típusát

loading...

A gondoskodók és a kozmetikumok helyes megválasztása érdekében ismernie kell a bőr típusát a közvetlen gondozásra a megfelelő irányba, egy adott probléma megoldása érdekében. Itt egy kozmetológus konzultációja, amely nem csak meghatározza, hanem azt is elmondja, hogyan kell egy bizonyos típusú személy bőrét ápolni, nem fáj. Azonban lehetőség van elvégezni és függetlenül, bizonyos jellemzők ismeretében:

 1. A száraz bőr szűkíti a pórusokat és a feszességet, korai öregedéshez vezet, ezért a ráncok megjelenése intenzív nedvesítést igényel.
 2. Bõvített pórusok és olajos ragyogás követi a zsíros bõrt, gyulladásra, az akne és a comedon kialakulására. A megfelelő tisztítás segít elkerülni az ilyen bőr számos problémáját.
 3. A normál bőrt a felsorolt ​​hiányosságok hiánya különbözteti meg, azonban napi gondozásra is szüksége van. A kozmetikumok rossz kiválasztása különböző bőrbetegségeket okozhat.
 4. Az érzékeny bőr reagál a vörösség és a hámlás külső vagy belső hatásaira. Az érzékeny bőr különleges eszközei nem tartalmaznak agresszív anyagokat, illatanyagokat és egyéb összetevőket, amelyek ilyen megnyilvánulásokhoz vezethetnek.
 5. A kombinált bőrtípus a legmegfelelőbb a gondozók kiválasztása szempontjából. Itt fontos pontosan körülhatárolni a problémás területeket és felvenni a kozmetikai termékeket az azonosított problémáknak megfelelően. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a "kombinált bőrt" feliratú alapok - csak egy marketing lépés.

A fentieken túlmenően lehetséges olyan problémát is kifejteni, mint a gyenge ereket termelő kapilláris háló. Kuperoz - ez nem csak kozmetikai hiba, hanem súlyos betegség, miután megtalálta, érdemes orvoshoz fordulni. A puha vagy elhervadódó bőr nemcsak korral kapcsolatos probléma, hanem 30 év után rendszerint rendszertelen vagy szabálytalan gondozás esetén. Idővel a megtett intézkedések visszaállítják a bőr rugalmasságát.

Videó: Kozmetológus tanácsát a bőr típusának meghatározására és a kozmetikumok kiválasztására.

A megfelelő ellátás alapelvei

loading...

A napi otthoni ápolás szabályai az arc bőrének tisztítására, hidratálására, tonizálására és táplálására épülnek. Csak egy ilyen integrált megközelítés fogja elérni a kívánt hatást, és meghosszabbítja a bőr fiatalos jellegét, megőrzi és védi a külső és belső hatásokat.

Tisztogatás.

Az első, és talán a bőrápolás legfontosabb szakasza a napi tisztítás. Egy napra a por a bőrön telepedik, a környezet káros anyagai, a faggyú felhalmozódnak. Itt adunk hozzá egy alapot, porot, más díszítő termékeket. Ez a koktél nem csak eltömíti a pórusokat, gyulladást, fekete foltok, comedonok, pattanások és egyéb bajok kialakulását eredményezi, hanem tökéletesen felszívja a bőrt, ami mérgezést okoz. Ezért kell a bőrtisztítás rendszeres és szabályos.

Mosás.

Mosás előtt a nap folyamán felhalmozódott smink és szennyeződés eltávolítása speciális eszközökkel történik a bőr tisztítására. Illat lehet tej, tej vagy micelláris víz. A természetes hazai jogorvoslás szerelmesei élvezni fogják a receptet, amelyet sok szereplő használ a smink eltávolításakor. Bármely növényi olajat enyhén felmelegítjük, egy vékony rétegben felvisszük, egy perc elteltével eltávolítjuk az arcról. Az olaj nem csak tisztítja a bőrt, hanem hidratálja.

A közvetlen mosáshoz jobb a tisztított víz használata, mivel a bőre a folyadékban lévő anyagok befogadásának tulajdonsága. Ideális esetben eső vagy olvadékvizet használjon, de a szűrt csapvíz is alkalmas. Ebben az esetben a kozmetológusok javasolják a szappan feladását, mivel a benne lévő alkálifém káros hatással van a bőr víz egyensúlyára. A jobb gél, tej vagy hab használatához előnyösek a mosáshoz.

Peeling.

Hetente egyszer vagy kétszer, a peelinget egy speciálisan kiválasztott cserzővel végezzük. Ez az eljárás célja a halott sejtek hámlasztása, a megkönnyebbülés megkönnyítése, a pórusok mély tisztítása. A súrolást a nedves bőrre helyezzük és enyhén megdörzsöljük nyom nélkül. Érdemes azonban megjegyezni, hogy kifejezett couperose, súlyos gyulladás vagy bőrirritáció esetén a peeling eljárás ellenjavallt.

Ez elég ahhoz, hogy otthoni bozótokat készítsen az arcnak. Ehhez használjon finom tengeri sót, cukrot vagy őrölt kávét, vastag krémmel vagy tejföllel egyenlő arányban.

A méznek tisztító hatása is van. Ehhez az arcra finom masszázsmozgásokat alkalmaznak, megvastagodása után eltávolítják egy nedves szalvétával vagy egy gyapjúpárnával, amelyet meleg, gyógynövényes kivágással áztatnak. Hasonló eljárás eltávolítja a halott sejteket és lágyítja a bőrt. Ezenkívül egy ilyen hámozás a gyulladásra utal, ellentétben a boltos bozótokkal, mert a méz természetes fertőtlenítő.

Tisztító maszkok.

Az otthoni ellátáshoz kötelezõ takarító maszkok szükségesek az arcra, amelyet hetente egyszer vagy kétszer kell elvégezni. A maszk felvitele előtt a szakértők javasolják, hogy gőzfürdőt használjanak illóolajok vagy növényi kivágás segítségével. Ez az eljárás pórusokat nyit és eltávolítja a toxinokat. Azonban bizonyos bőrproblémák, amelyek közül az első helyet a couperóz foglalja el, ellenjavallnak egy ilyen eljárásnak.

A leghatékonyabb tisztítás a kozmetikai agyagból készült maszk. Az agyag kiválasztásakor figyelembe veszik a bőrtípust. Tehát a fehér agyagot vegyes bőrfajta, kék és zöld zsírok tulajdonosai választják meg, a vörös agyag ideális a száraz bőrre.

A tisztító maszk alkalmazása után a bőrt tonicussal enyhítik. Megszünteti a gyógyszerek maradványait, lezárja a pórusokat, egyenletes színt és friss megjelenést kölcsönöz az arcnak.

Videó: Tippek csillag kozmetikus a bőr egészségét.

Hidratálják.

Tisztítás után a bőr hidratálást igényel, amit különleges krémek érhetnek el a bőr és az életkor típusához igazítva. A fiatal bőr számára előnyös egy könnyű gél hidratáló hatással. Az érettebb bőr számára jobb választani nem csak hidratáló, hanem összetett gondoskodást, ahol a táplálkozás és a bőr rugalmassága fontos szerepet fog játszani. A hidratáló krémet általában reggel alkalmazzák.

A hidratáló maszkok sokkal hatékonyabbak. Használd hetente 1-2 alkalommal. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a tároló maszkok a hasznos összetevők mellett olyan nemkívánatos anyagokat is tartalmaznak, mint a tartósítószerek, ízanyagok, festékek, amelyeket a bőr is felszív. Kerülje a rossz hatásait otthoni arcmasszák használatával az arcbőr ápolásához.

Napközben a nagyon száraz bőr további hidratálására, tonik használatára vagy friss fejlődésre - termálvízre.

Meg kell azonban jegyezni, hogy a nedvesítés nem csak a nedvesítőszer használata, hanem a megfelelő mennyiségű folyadék használata is. Láthatja, hogy a kiszáradt bőr vékonyabbá és ráncosabbá válik, elkezd hámozni. Ebben az esetben az ivási rendszer létrehozása segít.

Alakformálás.

A tónus és a testápoló segít az arc bőrének ápolásában. Hogyan kell megfelelően használni ezeket az eszközöket, mindegyikük csomagolásán olvashat. Az ilyen eszközök kiválasztása természetes módon jobb, az alkohol fenntartása nélkül. Egyes nők inkább a gyermeksorozatot támogatják. Ebben vannak előnyei: a gyermekek gondozásának eszközei csak természetes összetevőket tartalmaznak, hipoallergének és nem okoznak szokást. A gyógynövény kivágásából önmagát készítheti elő. Az ilyen terméket a hűtőszekrényben tárolják, és használat előtt enyhén felmelegítik.

A bőrtisztító eljárás tulajdonítható és otthoni krioterápia, ami segít a frissesség és a rugalmasság helyreállításában. Ehhez elegendő, hogy reggel felfrissítse az arcot egy jégkockával, amelyet a fűszernövények főzetéből készítenek: kamilla, csalán, zsálya, kakukkfű és mások. Ez az eljárás tökéletesen tompítja a bőrt, kiküszöböli a duzzanatot és a fáradtság nyomát, szűkíti a pórusokat. Az éles hűtés elősegíti a mikrocirkuláció kialakulását, erősíti az edényeket, ami kiválóan megakadályozza a kapilláris háló megjelenését. A bőr rugalmasabbá válik, és a finom ráncok eléggé simítottak.

Teljesítmény.

Bármely bőr, különösen érett, szüksége van a táplálékra, amit kap, általában krémekből és tápláló maszkokból. A tápláló krémet egyik napról a másikra alkalmazzuk, használat előtt ajánlatos kissé felmelegíteni a kezekben. 10-15 perc elteltével a felesleges krémet egy szalvétával távolítják el, ellenkező esetben a pórusok elzáródása előfordulhat, ami komedonok képződéséhez vezethet.

Mint más esetekben, tápláló maszkok is megvásárolhatók a boltban. Azonban a legtöbb nő inkább saját készítésű maszkot prefer. Tehát olyan kiváló termékek, mint a tojássárgája, a méz, a tejföl vagy a krém, a burgonya, az uborka, az aloe hús és mások. A készítményt a bőr típusától és a kívánt hatástól függően választjuk ki. A maszkot 10-15 percig alkalmazzák, folyóvízzel vagy fűszernövények lágyításával lemossák. A maszk után az arcot meg lehet dörzsölni egy jégkockával.

Általános ajánlások

loading...

Az arc bőrének nem csak a megfelelő gondozásra van szüksége, hanem szezonális védelemben is, mert a nap, a fagy, a szél, a hőmérséklet változása jelentősen befolyásolja a beteg állapotát. Tehát mielőtt napközben elindulna az utcán, még télen is jobb napi krémet használni olyan UV szűrőkkel, amelyek védik a bőrt a napsugarak hatásától, amelyek pigmentfoltok megjelenéséhez vezetnek. Nyáron a védelmi indexnek magasabbnak kell lennie - legalább 30, míg télen elég és 15. Ha a magas UV-védelemmel ellátott napi krém nem vásárolható meg, az utcán kívül napvédőt is alkalmazhat.

Alacsony hőmérsékleten védő krémet használnak, amely megakadályozza a fagy káros hatását. Használjon nedvesítőszereket télen legalább egy órával, mielőtt kimegy.

Videó: Megfelelő bőrvédelem télen a programban E. Malysheva "Egészséges élet!"

Bármelyik krémet a masszázsvonalakon alkalmazzák, könnyen tapadási mozgásokkal, elkerülve az erős nyomást, ami a bőr nyújtásához és a korai ráncok megjelenéséhez vezet. Egy idő után, ha a krém nem felszívódik, a felesleget egy szalvéta tisztítja, egyszerűen csak nedves arcot kap.

Nagy jelentőséggel bír a bőr táplálkozásában, javítva megjelenését és általános állapotát vitaminok játszanak. Az orálisan bevitt vitaminok, az ásványi anyagokkal dúsított élelmiszerek segítenek egészségének és szépségének helyreállításában. Ezenkívül minden kozmetikai terméket "szépség és ifjúság vitaminokkal" - A-val és E-vel gazdagíthat, és hozzáadhat egy cseppet a krémhez vagy a maszkhoz, mielőtt az arcra alkalmazna. A B-vitamin és a legerősebb antioxidáns, a C-vitamin is fontosak.

Amint látja, az arcbőr szépségének és egészségének megőrzéséhez elegendő erő és idő szükséges, de az eredmény nem lesz sokáig. A ragyogó megjelenés és az örömteli megjelenés méltó jutalom lesz.

Arcápolás: szabályok, tippek, receptek kozmetikai és otthoni gyógymódokhoz

loading...

Az ókortól kezdve minden hölgy szeretett álma, hogy ellenállhatatlan szépség. Az ilyen vágy nagyon realisztikus a megvalósításhoz, hiszen ez csak igaz, és rendszeresen gondoskodik magáról. Az arckezelések és az összetett arcápolás kombinálásával a nő jelentősen javíthatja megjelenését.

Megfelelő gondoskodás a különböző típusú bőrre

loading...

A képen: a különböző bőrtípusok fő jellemzői

Először is figyeljen a saját bőrére. Mint tudják, a bőr száraz, zsíros, kombinált és érzékeny. Ennek megfelelően, egy adott bőr típusától függően a gondozási stratégia kicsit más lesz.

Hogyan törődjünk egy személyrel, figyelembe véve a különböző típusú bőreket?

Vegyük figyelembe az egyes esetek jellemzőit külön-külön:
● zsíros - Fontos, hogy alaposan megtisztítsa a bőrt egy speciális gélzel, használjon arcbőrét;
● kombinált - ezt a típust jól tisztítják hab vagy gél, hidratálják megfelelő arc krém. A kombinált bőr ápolásáról a cikk írja le.
● száraz - Az ilyen bőrt puha kozmetikai tejesedéssel kell tisztítani, és száraz bőrre tápláló krémet kell használni. További információk a száraz bőr ápolásáról itt találhat;
● érzékeny - egy hasonló típusú bőrre különösen gondosan kell gondoskodni, itt a hab és az ápoló folyik.

Felszedve a megfelelő ellátás az arc, akkor egy szilárd alapot létrehozása gyönyörű megjelenés.

Arcápolás az év különböző időpontjaiban

Hogyan változik a bőrápolás típusától függően, és az év különböző időpontjaiban az arcápolás is változik.

A képen: az arc segédeszközök. Ne felejtsd el őket az év bármely szakában.

Az alábbiakban olvashatsz a szezonális gondoskodásról és tippeket a bõr ellátásáról:
● Télen védje meg a bőrt a hőmérsékletváltozásoktól, a széltől a tápláló krémetől;
● Tavasszal a fényvédőt a bőrre kell vinni, mivel a napfény agresszívabbá válik;
● Nyáron a legjobb frissíteni az arcot friss, gyümölcsből és zöldségekből készített házi kozmetikai maszkokból;
● Ősszel fontos az arcodon hidratáló krémet alkalmazni.

Így a megfelelő bőrápolás az év különböző időpontjaiban speciális megközelítést igényel. Tudva az arcápolás szezonális jellemzőiről, nagyon egyszerű a tökéletes állapotban tartani a bőrt.

Szalon eljárások

Ahhoz, hogy az arcbőr mindig nézett tiszta és jól karbantartott, szükséges, hogy nézze szépségszalonok elvégzésére: párologtatás, mezoterápia, Hydradermie és kozmetikai arcmasszázs

Ha jobban szereted a szakmai gondoskodást, a saját megjelenésedet átadhatod szakképzett kozmetológusoknak, akik tisztában vannak vele. hogyan kell megfelelően gondoskodni egy személy és válaszol bármely kérdést.

A szépségszalonban olyan eljárásokat vehet igénybe, amelyek gyorsan meghozzák a bőrét.

1.párologtatás - a bőrtisztító módszert, amelynek során a pórusokat speciális eszközzel eltávolítják, ennek következtében a faggyúcsatornák felszabadulnak a felesleges ballasztból.
2.Mezoterápia - Vitamin koktélok befecskendezését jelenti az epidermisz felső rétegeibe, amely után a bőr maximálisan hidratálódik.
3.Hydradermie - az eljárás egyesíti az ilyen jellegű ellátásokat, mint a masszázs és az iontoforézis, miután elvégezte a bőrt mélyen megtisztított, egészséges tónus visszatér.
4.Kozmetikai arcmasszázs - Az eljárás során a bőrt kipárnázott mozgásokkal dolgozzák fel, így a felesleges zsír elhagyja a faggyúcsatornákat, a bőr regeneratív tulajdonságai aktiválódnak. Lehet végezni egy vákuum vagy nyirokcsatorna masszázs az arc.

Különböző módszerek közül választhat a megfelelő arcápolás segít egy tapasztalt kozmetikusnak. Ne hagyd figyelmen kívül azt a tényt, hogy bármelyik módszert 6-8 eljárással kell elvégezni.

Arcápolás: 10 aranyszabály

loading...

A bőr ápolásának legfontosabb módja az arc párásítása

Figyelemreméltó módon felhívjuk a figyelmet a TOP 10 eljárásra, miután megtudtuk, hogy miként tudná otthon otthonról gondoskodni:
1. A kozmetikai szerek kiválasztásakor a bőr típusának megfelelően válassza ki őket. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a zsíros és száraz bőrre jellemző tulajdonságok például eltérő igényekkel bírnak, és figyelembe kell venni.
2. Az arcápolás során különös figyelmet kell fordítani a legérzékenyebb területekre. A szem és az ajkak közötti bőr a legvékonyabb és legveszélyeztetettebb. Használjon szérumot az arcra, hogy jól táplálja a bőrt.
3. A megfelelő bőrápolásnak olyan eljárást kell tartalmaznia, mint a tisztítás. Minden reggel a bőrt tonik vagy hab használatával kell mosni. Este lefekvés előtt, vegye le a sminket, ezért célszerű a neutrális pH-értékű kozmetikumok használatát.
4. Különös figyelmet kell fordítani a szem körüli területre, mert A bőr ezen a helyen 10-szer vékonyabb, mint az arc bőrének más területein.
5. Emlékezzen egy ilyen fontos eljárásra, mint a peeling, hetente 1-2 alkalommal kell elvégezni.
6. A megfelelő arcápolás magában foglalja a bőr állandó nedvesedését. Olyan kozmetikumokat kell választania, amelyek segítenek fenntartani a bőr nedvességtartalmát. Jó használni egy krém-peeling maszkot az arc-peeling.
7. A dekoratív kozmetikumoknak hipoallergénnek kell lenniük annak érdekében, hogy elkerülhető legyen az allergiás reakciók és kiütések az arcbőrön.
8. A szezontól függetlenül a bőr védelmet igényel. Az otthoni nyári otthoni ápolás a krémek és más kozmetikumok kötelező felhasználása. Az utcán való bejutáshoz kozmetikai termékeket kell használni, amelyek fényvédő szűrőket tartalmaznak. Ez lehetőséget nyújt a bőr védelmére a napfény káros hatásairól és lelassítja az öregedést. További részleteket olvashatsz a bőrápolásról nyáron itt
9. Ne alkohollal, dohányzással, stresszes helyzetek elkerülésével mindez negatívan befolyásolja az arc bőrét. Vegyünk vitaminokat a bőrre.
10. Emlékezzen az ajkai gondozására, masszírozzon, és használjon bozót vagy ajakkrémet.

Az egyszerű arcápoló tippeket követve könnyedén visszaszoríthatja az öregedést, és a bőre tiszta, jól ápolt és egészséges lesz.

Arcápolás otthon

A képen: arc maszk

Abban az esetben, ha nincs ideje meglátogatni a kozmetológiai helyiséget, fordítsd a szemed a saját szépséged gondozásának népi módszereire. Sőt, az otthoni ellátás is kellemes élmény.

Eper Scrub
4 nagy eper csipke, 1 evőkanál kevert pép. száraz tejet, adjunk hozzá néhány csepp mandarin illóolajat és kamillát, masszírozza a masszát az arcra masszázsmozgással, majd alaposan mossa le.
Ez a termék tökéletesen megtisztítja a pórusokat, alkalmas zsíros és kombinált típusokra.

Lazúr bölcsekkel
2 evőkanál száraz zsálya levelek öntsünk egy pohár forró vizet, hagyjuk süssük pár órára, majd adjunk hozzá 1 tk. Drágám, hűtsd le az ügynököt, nedvesítsd be a pamut párnákat és töröld az arc bőre.
Ez a krém alkalmas érzékeny típusnak, képes a bőrt tápanyagokkal ellátni.

Méz maszk
1 aloe levelek mosott elhelyezett, a hideg néhány napig, majd kap és őrölni jól leküzdeni a kapott pépet, gyümölcslé kombinálni 1 evőkanál méz; tegyen egy maszkot az arcára, mossa meg arcát egy negyed óra után.
A maszk jó a száraz bőrfajta tulajdonosainak.

Apple maszk
1 hámozzuk le az alma héjat és a magokat apróra vágva, és forraljuk fel 4 evőkanál. a tej puha állapotú; a kapott masszát egyenletesen el kell osztani az arc felett, 10 perc elteltével, öblítse le.
Ez a recept univerzális és minden bõrre alkalmas, telítõdik a fedõvel a tápanyagokkal, friss megjelenést kölcsönöz az arcnak.

Most már tudatában van egy olyan felelősségteljes üzleti tevékenység bonyolultságában, mint az arcápolás. Válasszon egy módszert az ízeidre, ne lusta, hogy vigyázzon magára, és akkor a szépsége új erővel ragyog majd.

Gyakran feltett kérdések

loading...

Yaroslav, 21 éves:
- Helló, mondd meg, tudok-e kozmetikumokat alkalmazni anélkül, hogy először tisztítottam volna a bőrt? Nincs időm mosni és hangoskodni az arcomon reggel.

Szakértői megjegyzés:
- Jó napot, Yaroslav, ha gyönyörű arcképet szeretne, akkor néhány percig ki kell üríteni a bőrt. Csak ezt követően biztonságosan használhat sminket. Abban az esetben, ha hiányolja a tisztítási stádiumot, a kozmetikumok még jobban eltömítik a pórusokat, és ennek következtében gyulladás léphet fel az arcon.

Elena, 28 éves:
- Jó napot, mondja meg, hogyan kell megfelelően ápolnia a bőrt krémmel, hogyan kell alkalmazni?

Szakértői megjegyzés:
- Helló, minden krémet a bőrön át kell verni. A krém nem dörzsölhetõ a bõrön, próbálja meg finoman érinteni a bõrt, és szigorúan kövesse a masszázsvonalakat. Hogyan alkalmazzuk a krémet az arcán, olvassuk el a cikket.

11 tipp a bőrápoláshoz

loading...

Ezek az egyszerű szabályok segítenek megőrizni a bőr szépségét, tisztaságát és ifjúságát!

1.Mossa meg az arcát. A víz nyugtatja és tisztítja a bőrt.

2.A smink alkalmazása előtt győződjön meg róla, hogy a bőrét ápolószerrel tisztítja és nappali krémet alkalmaz. A krém hidratálja a bőrt, visszaállítja a víz egyensúlyát, és a krém tökéletesen megtisztítja a szennyeződéstől. Légy óvatos! A lotionok kiszáradhatják a bőrt, ezért ügyeljen rá, hogy alkalmazzon arc hidratálót.

3. A kozmetikumok csak a bőrtípusra használatosak. Tehát, ha száraz, ne használjon kozmetikumokat a zsíros bőrre, még inkább kiszáradja a bőrt. Általában a csomagoláson írják össze a készítményt és az alkalmazást, különösen - milyen típusú bőrt értünk kozmetikumokra.

4.Éjjeli krémet alkalmazzon az arcán: éjszaka is a bőr hidratálja és táplálja. Használhat krémeket a ráncok ellen, ez a korosztálytól függ.

5. Ügyeljen arra, hogy öblítse le a sminket lefekvés előtt: a bőrnek nyugodnia kell és regenerálnia kell.

6. Látogasson el a kozmetikusra, tegye meg a tisztítást -, akkor nem kell nagy mennyiségű kozmetikumot alkalmazni az arca szintre. Nagyon hasznos a bőre és a külső megjelenés szempontjából.

7. Használja a bozót - tökéletesen tiszta és matiruyut bőr, távolítsa el a halott részecskéket. A bőred lélegzik. A bozótokat azonban hetente kétszer nem szabad használni, mivel könnyen károsíthatja a bőrt.

8. Maszkok készítése - nagyon jól tiszták a pórusokat. Vannak maszkok, amelyek fiatalítják, szigorítják és még sokan mások. Természetes komponensekből, például agyagból vagy gyümölcsből, valamint kémiai vegyületek alapján készülhetnek.

9.Tisztítsa meg arcát egy speciális tonik segítségével. Összetételében nincs alkohol, és hozzájárul a kozmetikai bőr alapos tisztításához.

10. Használjon tejet a kozmetikumok eltávolítására. Rendkívül gyengéd, ezért a bőr nem sérült.

11.Reggel törölje le a bőrt jéggel - így a bőr frissen fog kinézni. Ezenkívül ez az eljárás segít felélni és végül felébredni.

Arcápolás otthon. Receptek az effektív és egyszerű maszkok számára az arcbőr ápolásához otthon

loading...

Az arcon lévő bőr nemcsak a nő korát tükrözi, hanem a szeretetét és a tiszteletét is.

Ezért a megfelelő gondoskodás egyszerűen kötelessége, hogy minden nap szabálysá váljon, és az igazság az életkorodról örökre rejtve marad.

De mi a teendő, ha gyönyörűnek látszik, és az anyagi lehetőségek nagyon korlátozottak?

Ez egyszerű - előnyben részesítjük az otthon készített termékeket.

Ez nem kevésbé hatékony, mint a szalonok, de sokkal olcsóbb és biztonságosabb!

Arcápolás otthon: megfelelő tisztítás

loading...

Gyönyörű bőr - tiszta bőr. Nem a mechanikai szennyeződésekről van szó, hanem a pórusok elzáródásáról. Ez a probléma gyakrabban kíséri nemcsak a zsíros bőrt, hanem a normális bőrfajta tulajdonosai is. Ideális esetben a felhám kell tisztítja meg magát (mint a természetben), de az életünk felgyorsult a maximális sebesség, és a bőr csak nem volt ideje alkalmazkodni feladatait a közvetlen életritmus. Szüksége van egy kis segítségre.

A legegyszerűbb és leginkább olcsó mélytisztítási módszer a ház bõrje só. Van egy vélemény, hogy csak a tengerre van szüksége. Ez nem igaz. A hagyományos asztali sónak számos antiszeptikus tulajdonsága van, ráadásul mindig kéznél van. A sót nem szabad tárolni, a sütés után azonnal fel kell használni. A receptek minden bőrtípusra eltérőek.

Keskeny és vegyes bőr típus

Normál és száraz bőrfajta

1 adag asztali só (sekély);

1 adag kanál kedvenc folyékony szappan.

Dörzsölje könnyű mozdulatokkal 2 percig. Hét napon belül nem több, mint 1 alkalommal.

1 rész közönséges só (sekély);

1 részes olívaolaj (cserélhető bármely más).

Masszírozza arcát 1-2 percig. Ne ismételje meg az eljárást havonta kétszer.

Minden súrolás hatékonyabb, ha a kissé párolt bőrön történik. Legjobb meleg zuhany vagy pihentető fürdő után.

A megfelelő bőrtisztítás otthon két aranyszabályt tartalmaz:

1. Soha ne folytassa az arc mechanikai tisztítását, ha gyulladása, kiömlése, sebzése van. Az eljárás nem lesz hasznos, vagy súlyosbítja a gyulladásos folyamat gyógyulását;

2. Ne kezdjen tisztítani a pórusokat, anélkül, hogy először tisztítsa meg a bőrt szappannal vagy más tisztítószerrel. A mechanikai expozíció során a bőr sérült, és bármilyen szennyeződés (még a kozmetikumok maradványai) is jelen van gyulladással.

Arcápolás otthon: hidratáló

loading...

A párásodás a bőrápolás legfontosabb szakasza. A rugalmas, fényes bőr minden nő számára valóság. Kompetikusan telítődik a bőr, anélkül, hogy ezt észrevenné. Az egyszerű termékek, amelyek napi jelenléte a menüben, telítik a testet olyan anyagokkal, amelyek általában javítják az arc és a bőr egészségét.

1,5 l naponta ahhoz, hogy a bőr megfelelő rugalmasságot biztosítson

Elősegíti a természetes kollagén termelést. Csak egy pár alma egy nap, vagy egy salátával savanyú káposzta ugyanolyan hatással van a bőr egészségére, mint a drága krém

Omega-3 zsírok és zsírsavak

Ez a kérdés könnyen használható aszimilált növényi eredetű zsírokra vagy savanyú tejtermékekre vonatkozik. A tengeri hal zsírok az omega-3 savak legegészségesebb forrása

Mikroelemek: réz, magnézium, szilícium, kén

A gabonafélék vagy a teljes kiőrlésű kenyér szeletének napi adagja teljes mértékben kielégíti a szervezetnek a nyomelemek szükségességét

A bőr létfontosságú ereje sokféleképpen függ az életmódtól, és nem a hidratáló krém kapszulán lévő árcédulán. Kevesebb koffein és stressz, több alvás és pozitív érzelmek azonnal megjelenik az arcon. De mégis kényeztesse arcát hidratáló maszkkal havonta többször is szükséges.

1. recept:

• 1 csirkemell (lehet fürj);

• 1 evőkanál. l. zsíros kefir (krém);

• 1 tk. friss sárgarépa.

Keverjük össze és alkalmazzuk 15 percig tiszta felületen. Jobb, ha a maszk enyhén meleg. Alkalmasabb a száraz bőrre.

2. recept:

A tengeri homoktövis gyümölcslé hatékony bőrtípus bármely bőrtípusra. Törölje le őket naponta, vagy alkalmazzon géz maszkot, és hagyja az arcot 20 percig.

3. recept:

• 1 evőkanál. l. aloe juice.

Az aloe juice a növény egyik leveleiből származik, amelyet korábban vágtak és hűtőszekrényben maradtak néhány napig. Keverjük össze mézzel arányban, és alkalmazzuk a tiszta bőrre. Ez a maszk tárolható a hűtőszekrényben. Alkalmas minden bőrtípusra.

Arcápolás otthon: étkezés

loading...

A bőr ápolására azért van szükség, hogy javuljon a színe és az általános megjelenés. Flabb, szinte átlátszó, szürke árnyalatú bőr - ez akkor történhet, ha nem adsz megfelelő figyelmet a személynek. A bőrsejtek nagyon lustaak a természetben. Ha nem kapnak megfelelő táplálkozást, akkor kezdik lassítani a funkcionalitást egészen a teljes leállásig. Ennek megakadályozása érdekében a testet hasznos anyagokkal kell táplálni, nemcsak belsőleg, hanem külső eszközökkel is.

Otthon, a bőrt maszkok táplálják, amelyeket rögtönzött összetevők készítenek. Minden bőrtípusnál jobb egy megfelelő készítmény kiválasztása, különben a hatás nem lesz maximális.

Otthoni tápláló maszkok különböző bőrfajtákhoz

loading...

Bőr típus

Maszkösszetétel

Alkalmazási jellemzők

Melegítsük a mézet gőzfürdőn és keverjük össze a fehérített fehérjével. Keverjük össze a keveréket keményítővel. Tiszta felületre öntse 25-30 percig. Ismételje meg havonta 3-4 alkalommal.

20 gr. élesztő (nem száraz);

A keveréket a bőrön 25 percen keresztül felhordjuk. Szappan nélkül mossa le langyos vízzel.

1 tk. glicerin.

Az alkotórészeket gőzfürdőn keverjük, majd 1-2 órán át tiszta felületre helyezzük. A maszk maradványait legfeljebb három napig tárolják a hűtőszekrényben. Ismételje meg az eljárást, amíg a kompozíció befejeződik.

1 evőkanál. l. bogyós püré (szezonálisan).

Keverjük össze az összetevőket és alkalmazzuk az arcra. Az eljárás időtartama 20 perc. Ne ismételje hetente többször.

Arcápolás otthon: fehérítés

loading...

Korral vagy a környezet hatása és az élet üteme hatására kellemetlen meglepetések jelenhetnek meg az arc bőrén, pigmentfoltok formájában. Sok nő azonnal menekül a butikokba a korrekciós eszközökkel kapcsolatban, nem veszi észre, hogy ez a probléma otthoni megoldás nagyon megfizethető módszerek használatával.

Uborka Express maszk

• 1 friss uborka;

Uborka rácsot és öntsön alkoholt. Annak érdekében, hogy a hűtőszekrényben 24 órát tartson fenn. Gézbetétet áztatva a keletkező folyadéksapkában az arcra 15 percen keresztül alkalmazzuk. Az így kapott infúzió a végéig használható. Egy sor eljárás 14-30 napot vesz igénybe, az eredménytől függően. Több ilyen maszk alkalmas a zsíros bőr tulajdonosának.

A petrezselyem tónusa

Csiszoljuk petrezselymet egy késsel, és öntsük a meredek forrású vizet. Az infúzió dörzsölje a bőrt naponta 2-3 alkalommal. A kényelem érdekében az infúziót le lehet fagyasztani hagyományos jégformákban, és reggel a munkát megelőzően törölni kell az arcot. Ez az eljárás a bőr szilárdságát és frissességét biztosítja.

Méz és citrom maszk

A mézet egy vízfürdőben megolvasztják, és citromlével keverik. Gaulet jól áztassa az oldatot, és alkalmazza az arcra 15-20 percig.

Ne reméljük, hogy egy kezelés után a bőr tökéletes lesz. Ez számos eljárást igényel, de az eredmény hosszú távú hatásnak bizonyul.

Arcápolás otthon: ránctalanító kezelés

loading...

A ráncok reklámozott maszkja sok szempontból csak egy kereskedelmi trükk. A bőr alatti sejtek öregedésének folyamatát csak a test irányítja. Ahogy tápláljuk, ő válaszol nekünk. Az első ráncok megjelenésének késleltetése érdekében kívánatos olyan preventív eljárások végrehajtása, amelyek nem igénylik sok időt, nem igényelnek anyagi befektetést, egészségre és jó eredménnyel járnak. Ezek a következők:

1. egészséges táplálkozás,

2. Friss levegő,

3. arcmasszázs,

4. Vitamin otthoni maszkok.

Az első válaszol a szem körüli életkorra, ezért több figyelmet kell fordítania. A kiegyenlítő maszknak ez a receptje nemcsak ráncokhoz, hanem sötét karikák csökkentéséhez is megfelelő.

Burgonya maszk a szem körül

• 1 evőkanál. l. burgonyapürével burgonyapürével;

• 1 tk. olívaolaj;

• 1 tk. részletes petrezselyem zöld.

Az összetevőket fel kell keverni és a szem területére 15 percig alkalmazni. A maszkot minden 2 napban egy hónapra alkalmazza. A kényelem érdekében petrezselyemmel infúziót készíthet. 15 teáskanál zúzott petrezselymet öntsünk forró vizet, és hagyjuk sütni, amíg a víz lehűl.

A gyors eredmény elérésének leghatékonyabb eszköze a zselatin maszk. A zselatin összetétele természetes kollagént tartalmaz. Minden drága eszközt és szalon eljárást, egy formában vagy másban tartalmazza.

Zselatin maszk a ráncok ellen

• Túrós sajt 1 evőkanál. l;

Öntsön zselatint a tejet a duzzanat előtt. Ezután megolvadt egy vízfürdőben (nem forrni lehet). A sajtot dörzsölje át a syto-val és keverje zselatinnal. Az elegyet öntsük az arcra 30 percig. Ebben az időben jobb pihenni, nem érzelmek és arckifejezések megjelenítésére. A maszk megszárad, és filmet készít az arcon. Mindenesetre megrekedni. A maszkot rendkívül meleg fűszernél távolítjuk el, vagy gőzfürdő segítségével. Ez a csodadarab nem ellenjavallt, és gyakran alkalmazható.

Otthoni ápolás: a kudarc okai

loading...

Az otthoni bőrfelületi jogorvoslatoknak minden olyan tulajdonságuk van, amely értékes és szintetikusan vásárolt krémet és maszkot tartalmaz. Az egyetlen különbség az, hogy sokkal kényelmesebb egy csövet használni a boltból, mindig kéznél van. De kémiai összetételének mindenkit fel kell idéznie. Az otthonban csak azt, amit a természet ad nekünk, és ez előzetesen jobb. De mégis, ha a hazai jogorvoslat nem adja meg a várt hatást, az okok az alábbiak lehetnek:

1. Összetétel. A nem megfelelően kiválasztott összetevők a bőr típusával ellentétes hatással bírnak.

2. A szezonon kívüli összetevők használata (télen nem tartalmazhat friss uborka a bőrápolási termékekben);

3. Nem szisztematikus eljárások.

4. Nem megfelelő típusú maszk a megoldani kívánt problémára.

Arcápolás otthon

loading...

Sok nő különös figyelmet fordít az arcukra. A kozmetológiai szalonokban és centrumokban való túrázás nagyon drága, és az arc bőrének jó és friss arcképe az, amit a nők akarnak, korától függetlenül. A szinte minden otthonban elérhető szerszámokkal olyan eredményeket érhet el, amelyek nem olyan rosszak, mint a szépségközpontok gyakori utazásai.

Az arcborotválkozás titka otthon, több egyszerű lépésből áll:

 1. Stage bőr tisztítása. Smink, halott sejtek, por, izzadság eltávolítása.
 2. A bőr tónusának szakasza, amelyen eltávolítjuk a bőr gyulladását.
 3. A nedvesedés színvonala. Támogatja az egyensúlyt és a folyadékcserét az arc bőrén.
 4. A bőr táplálkozásának színtere. Ez magában foglalja azokat a módszereket is, amelyek támogatják a bőrsejtek regenerálódását, a bőr védőmechanizmusát.
 5. Védőfokozat. Olyan tevékenységek, amelyek megakadályozzák az ember bőrének külső tényezőktől való károsodását: hó, hőmérsékleti változások, forró nap stb.

Ezeknek a tippeknek köszönhetően az arcod kiválóan megtartható. A bőrápolás a zsír mennyiségétől és a nedvességtől függ. E kritériumok szerint a következő típusú bőreket lehet megkülönböztetni:

 1. "Olajos" arcbőr. Ezt a bőr alatti zsírszövetek, a gyakran előidézett pattanások vagy pattanások sok váladéka jellemzi.
 2. Az arc száraz bőrét. Az ilyen bőrtípusoknál a ráncok, a kiszáradás és a hámozás nem ritka.
 3. Probléma Bőr. Sok vörösség, gyulladás és akne.
 4. Kombinált hangzás. A szubkután zsír eloszlása ​​nem egységes. Az orr, az áll, a homlok területét az olajos bőr problémái jellemzik. A fennmaradó területek szárazak.
 5. Normál bőr. Nagyon ritka bőr, nincs gyulladás, szubkután zsír és víz egyensúly.

A zsíros bőr ápolására

loading...

Az ilyen típusú bőr esetében a legfontosabb a tisztítás színtere. Tisztítsa meg az arcot naponta legalább háromszor javasolt módon. Használhat vizet és szappant. A tonizáló tulajdonságok segítenek megszabadulni a következő problémáktól: gyulladás és pattanások. Ha különböző krémeket használ az arca frissességének fenntartásához, figyeljen a zsírtartalmukra, ne használjon nagyon zsíros krémeket. Vigyázz a kozmetikumok mennyiségére - rengeteg eltömődik a bőr pórusai, rontja védőmechanizmusát. Az ilyen bőr ápolásának legjobb módja a maszkok.

 1. Vegyünk 50 gr. méz, 25 gr. joghurtot és citromlevet (kb. 18 gr.). Keverje össze az összes összetevőt és alkalmazza a keveréket az arcán. 15 perc múlva mossa le a maszkot.
 2. Vegyünk 1 csirke tojást, kaparjuk meg a fehérjét, és adjunk hozzá 10 csepp citruslevet. Keverje össze a keveréket és maszkot készítsen ki 20 percig.
 3. Készíts egy csicsóka körömvirágot (vegyünk 20 gr. Calendula virágot, és forrázzuk a vizet). Alkalmazható az arcra 10-20 percig.
 4. 100 ml-ben. forralt meleg víz hozzáadása 20 gr. kapor. Főzzük a húsleveset 5 percig, adjuk hozzá a tojásfehérjét, és alkalmazzuk a maszkot "rétegek". Az eljárást követően öblítse le.

Száraz bőr

loading...

Bőrszárazság oka az, hogy hiányzik a C-vitamin és A. Ha szeretné rögzíteni a feltétele a bőr, meg kell változtatni a diéta és adjuk hozzá a gyümölcsök és zöldségek, amelyek gazdagok ezek a vitaminok. Vigyázz a napi fogyasztásra szánt ital mennyiségére. Legalább 2 literes italt kell inni. a víz. Ellenjavallt szappan, alkoholtartalmú termékek használata. Javasolt magas zsírtartalmú krémek és zselék használata a bőr táplálására. Óvatosan kell eljárni külső tényezők: a nap, a szél, a fagy. Negatívan hatnak a száraz bőrre. Az ilyen típusú bőrre hidratáló maszkokat használnak.

 1. Vegyünk 1 almát, 10 gr. tejföllel és 5 gr. az olívaolaj. Grind az alma, adjunk hozzá olaj és tejföl hozzá. A maszkot 15 percig alkalmazza.
 2. Vegyünk 20 gr. méz és annyi túró. Keverjük össze a hozzávalókat, amíg sima. A maszkot 15 percig fel kell használni, majd mossuk le és alkalmazzunk hidratáló, tápláló krémet.
 3. Összetesszük egy részaránnyal a yarrow virágokat, a körömvirágot és a zabpehelyet. Szükséges a keverék őrlése (például egy kávédarálóban), és adjunk hozzá meleg vizet. Ezt a maszkot 20 percig alkalmazzák.
 4. Cook 3 káposzta levele vízben (körülbelül 2-3 perc). Hűtsük le őket és ragaszkodjunk az arcához. Ezt megelőzően az arcot növényi olajjal kell elkenni. Az ilyen maszk után, ami 20 percig tart, az arcot kamilla megsemmisítésével törölni kell.

Az ilyen típusú bőrtípusok leginkább a kor életkorától függenek, és az idő múlásával az ellátás csak bonyolultabbá válik.

Probléma Bőr

loading...

Ha a bõr típusa pontosan ez, a legfontosabb, hogy eltávolítsuk a bõrre ható tényezõket. Ezek közé tartozik: stressz, dohányzás, alkohol, az emberi szervek különböző betegségei. Ha folyamatosan akne és gyulladás következik be a bőrön, tisztítsa meg arcát a baktériumok, a por és a szennyeződés lehető leggyorsabban. Nem tudod kiüríteni a pattanásokat, fertőzést okozhat, a hegek megjelenését. Ha az Ön arcán "fekete foltok" vagy akne (fekete pontok) szenved, használjon speciális "mély" krémeket. Eközben az alábbi műveletek segítenek Önnek:

 1. Vegyük a fehér agyagot, és hígítsuk fel vízben, hogy a konzervatív megjelenést megkönnyítsük. Fedje le az arcát és várjon, amíg meg nem szárad.
 2. Vegyük kefiret és hígítsuk fel 20 g-mal. élesztő (száraz). Egy speciális spatulával 20 percig pépszerű keveréket alkalmazzon az arcán.
 3. Válassza ki a tojásfehérjét a tojásból, keverje össze 30 gr-val. zúzott sóska. A keveréket 15 percig az arcán fel kell használni, majd vízzel megnedvesített tamponnal öblítse le.

Az ilyen típusú bőr esetében a bonyolultabb esetek is jellemzőek - pigmentfoltok. Ha ilyen problémát tapasztal, segít:

 1. Mártva egy pohár joghurtból és 1 tonna aszpirinből (a tablettát porba kell zúzni). Ezt a maszkot 10 percig alkalmazzák, mielőtt lefeküdne.
 2. Sajtoljon aloe juice-t 3 levélből. Nedvesítse meg a gyapotot, és alkalmazza a foltokra, polietilénre kell fednie. Az eljárás ideje 30 perc.
 3. Vegyünk 1 uborka, 10 gr. tejföllel és 4 csepp citruslevet. Vágjuk le az uborka húsait, vágjuk rá és keverjük össze a többi összetevővel. A maszkot 15 percig alkalmazzák
 4. Keverje össze a mézet és a hagymát azonos arányban. Maszkolja le 20 percig, és mossa le egy vattapálcával vízzel.

Kombinált bőr

A leggyakoribb bőrfajta. Van egy T-zóna (homlok, orr, áll), amely számos faggyúmirigyet tartalmaz. Az arc erre a területére egyfajta "zsíros" bőrápolást alkalmazunk. Annak ellenére, hogy a T-zónában, a fennmaradó rész az arc (szemkörnyék, arc, arccsont) - tulajdonságúak „száraz” a bőrt a lehető méretezés. Ilyen típusú bőrre leggyakrabban gyümölcssavakkal készült krémeket használnak. A T-zónában a faggyúmirigy működését javító könnyű géleket alkalmaznak. Száraz bőrre - hidratáló krémek területére. Segítsen filmmaszkoknak, amelyek eltávolítják az elhalt sejtek rétegeit az arcról és hidratálják a bőrt.

 1. Vegyünk 10 gr. zabpehelyeket, csiszolni őket. Öntsünk forró vizet, várjunk 10 percet. Vegyünk egy spatulát, és 15 percig terítsük fel az arcot.
 2. Megint szükségünk lesz a pelyhekre. Vegyünk 30 gr. pelyheket, keverjük össze 40 gr. gyümölcslé és adjunk hozzá 20 gr. méz. Hosszú maszkot, 30 percig kell behelyezni.
 3. Válassza ki a fehérjét a tojásból, add hozzá 30 gr. búzadarabot és a homogenitást. A maszkot 15 percig alkalmazza.

"Normál" bőr

A "normál" típusú bőr esetében más típusú "szokásos" problémák nem jellemzőek. A kilépés nehézsége ebben az esetben a szabályossága. Ragaszkodj minden lépéshez, amiről beszéltünk a cikk elején. Tisztítsa meg a bőrt minden nap a szennyeződéstől és a portól. Legalább heti háromszor, ne tompítsa, hidratálja az eljárásokat. A külső tényezők külön veszélyt jelentenek. Ha az utca nagyon napos, érdemes felvenni az arc krémeket, amelyek tartalmazzák az SPF anyagot (olvassa el a krémek kompozícióit). Ha hideg van - a krémet alkalmazzák, mielőtt kimegy, hogy elnyelje (legalább 30 perc). Ne károsítsa és maszkolja:

 1. Távolítsa el a főtt tojás sárgáját, és dörzsölje porrá. Adjunk hozzá 5 ml-t. gyümölcslé. A maszkot 15 percig alkalmazza.
 2. Vegyünk egy banánt (érett) és a tejet. Dörzsölje meg a banánt a héjjal, majd adj hozzá a tejet a keverékhez. A maszkot 15 percig alkalmazzák.

Életkor szerinti gondozás

A növekedés és az öregedés során az emberi test munkájának intenzitása megváltozik, és ez kiterjed a bőr tulajdonságaira is.

Arcápolás 30 év után

Ebben a korban észrevehető a test regeneratív képességeinek gyengülésének jele. A stressz nyomai, az alváshiány és a megfelelő táplálkozás jól látható. Ebben a korban a gélek és a krémek helyreállítása elsődlegesen használatra szolgál. Ha formázott, állandó ráncokat észlel - használjon krémeket, hogy simítsa őket. Ügyeljen a szem körüli területre - a legtöbbet ebben a korban szenved. Súgó és megfiatalító maszk:

 1. Keverjünk össze 10 g. liszt és 10 gr. tejet. Adjuk hozzá a tojássárgáját a keverékhez. A maszkot 15 percig alkalmazzák.
 2. Vegye ugyanazt a számot a ribizli levelek, a mészvirág, a gyeplő, az eper és vágja őket. Öntsük őket forró vízzel és keverjük össze. Tegye ezt a maszkot 20 percig.

Ebben a korban az életmód fontos - aludj többet, jól esznek. A fiatalító maszkokat gyakrabban kell végrehajtani.

Arcápolás után 40

Az elsődleges szempont az, hogy éjszakai krémet használjon lefekvés előtt. Az ilyen krém összetételben tartalmazhatja az E, F, C és a retinol-vitaminokat. Ne használj filmmaszkokat - fájdalmat okoznak és nyújtják a bőrt. A következő maszkok segítenek:

 1. Keverjük össze ugyanolyan arányban mézet, glicerint, vizet és őrölt zabpehelyeket. A keveréket 20 percig az arcán felhordja.
 2. Vegyük a 35 gr. Sör (könnyű) és melegítsük gőzfürdőn. Add hozzá 10 gr. olívaolaj és 30 gr. méz. Várjon, amíg feloldódik. Vegyünk egy vattapírt és helyezzük a keveréket az arcára. Várjon 10 percet. A maszkot vízzel le kell mosni.
 3. Készítsünk nagyon vastag búzadara, és alkalmazzuk az arcodra. Várjon 20 percig, és mossa le a maszkot egy tollal. Az öblítéshez használja a vizet szódával.

Arcápolás 50 év után

Ebben a korban az öregedési folyamat már megkezdődik. Használja a fiatalító és támogató eljárásokat. Az arcbőr ápolásának nem szisztematikus megközelítése elfogadhatatlan. A fő feladat a bőr védő funkcióinak helyreállítása. Védje a bőrt az ultraibolya fénytől, elkerülje a stresszes helyzeteket. Segít neked:

 1. Pound 3 sárgabarackot és egy banánot egy csészében, adjunk hozzá 20 gr. krémet. Ecsettel, az összetevőt az arcra és a décolletére helyezzük.
 2. Vegyünk 30 gr. túró, 10 gr. olívaolaj és 10 gr. méz. Keverjük össze az összetevőket és alkalmazzuk az arcra. Távolítsuk el 20 perc után, öblítsük le vízzel.
 3. Keverjünk össze 10 g. vaj és 10 gr. krémet. Add hozzá 10 gr. citruslé. A maszkot 20 percig alkalmazzák. Eltávolítva egy vattapálcával mártott víz és száraz fehérbor keverékében.

Arcápolás természetes termékekkel

Szeretne egy sima, egészséges, jó színű bőrt? De nagyon kevesen vannak ilyen bőrűek, anélkül, hogy bármilyen erőfeszítést megtennének. Ezért Önnek türelmesnek, öntudatosnak kell lennie és 30 éves kora óta nagyon figyelmesen figyeljen az arcára. Rendszeresen alkalmazzon tisztító, tonizáló, tápláló, hidratáló kozmetikumokat.

Először is meg kell értened, hogy milyen bőre van, gondoskodik róluk és különböző eszközökkel, alkalmazza az életkorához megfelelő kozmetikumokat. A bőr három típusra oszlik:

 • Olajos. Keményen dolgozunk ezen a bőrt faggyúmirigyek, akkor hajlamos a gyulladásra, mivel az ilyen típusú bőr erősen nyitott pórusok, és könnyen beszennyeződik, valószínűleg a gyakori megjelenése a pattanások és a pattanások, van egy fényes csillogás és a szürkés árnyalatú;
 • Száraz bőr. Ennek a bőrnek a tulajdonosai érezhetik a bőr feszességét. Az ifjú, így a bőr néz ki, még vonzó, sima megjelenést annak a ténynek köszönhető, hogy mivel szinte láthatatlan, de kezdve minden évben 25 éves, vannak problémák okozta hámlás, irritáció, bőrpír, a bőr mikrorepedések jelennek;
 • A normális bőr, mint már említettük, rendkívül ritka, az ilyen bőrű emberek nem rendelkeznek olyan problémákkal, amelyeknek száraz és zsíros bőrük van.

Minden bőrtípus oszthatók érzékelő, ami nagyon érzékeny a külső tényezők, problémája van, a bőr gyakran jelennek meg a pattanások és a pattanások, elhalványult, amelyet az jellemez, petyhüdt, zsíros és ráncos.

Nem mindig és nem mindenkinek van lehetősége, hogy folyamatosan keresse fel a szépségszalont, így olcsón, ha tudjuk, a bőr típusától, vigyázni rá otthon a drága hozzávalókat maszkok, cserjések, tisztító eljárások. Használjon természetes összetevőket (bogyók, gyümölcsök).

Természetes bőrápolási termékek

A kezelést a bőr tisztításával kell kezdeni. Reggel vízzel mossuk jobb, hogy egy puha, ez ideális olvadék vagy esővíz, de ez nem mindig kéznél, így felveheti a sima vizet 1 órán át. Kanálnyi bórax és 2 liter vizet.

Nagyon jó használni fagyasztott kockákat a gyógynövények infúziójából (kamilla, csalán, körömvirág, petrezselyem). A tisztításon túl a bőrre tonizáló hatás érhető el.

Használhatja a megszerzett arc krémek, de meg kell jegyezni, hogy törölje száraz bőr kerülniük kell az alkohol-tartalmú készítmények, amelyek emellett osushat a bőr, az ilyen készítmények elfogadhatóbb a zsíros bőr. Száraz bőr mosásához vegyen kozmetikai krémet vagy tejjel.

A zsíros bőrtípus esetében az ásványvízzel történő mosás nem megfelelő. A mosási eljárást legalább napi 2-3 alkalommal kell elvégezni, akkor jobb, ha önmagadnak szárazra önted a vizet, ne használjon törülközőt, így a bőre további hidratálást kap.

A zsíros bőr mosogatásakor tanácsos kozmetikai habot használni, mivel a zsíros filmet egyszerűen vízzel lemossák, ami azt jelenti, hogy nem fogja kinyitni a pórusokat és "lélegezni" a bőrt. A ceruza ujjbegyekkel vagy speciális arckrémmel masszírozó mozgásokat alkalmaz, ez a bőr feltöltődéséül szolgál.

Bőr tisztítás peeling és bozót

További tisztítás végezhető hámozással. Ez az eljárás szükséges ahhoz, hogy a zsíros bőrt tulajdonosok hetente 2-3 alkalommal tartsák, és a száraz bőr elég egyszer. A mély tisztítási eljárás megszabadítja az elhalt sejtek bőrét, túlzott faggyúborítást, szennyeződést, csökkenti a peelinget, nyitott pórusokat.

A bozótöltés alkalmazása előtt a legjobb, ha gőzfürdővel feltöröled az arcodat vagy egyszerűen egy törülközőt helyezsz az arcodra, így több eredményt kapsz a peelingről.

De tartózkodnunk kell a bőr gyulladásos folyamataival foglalkozó emberek mélytisztításától, még a legkisebb károsodástól is. A mélytisztítás eljárása után jobb, ha a nap folyamán a szabad levegőre kerül, ezért ez az eljárás alkalmas a hétvégére.

Hidratálja és táplálja a bőrt

Ezután hidratálja a bőrt. Korral együtt a bőr aktívan veszíti el természetes hidratációját, kevesebb kollagént termel, a bőrt a klímaváltozás okozza. Nedvesítse meg a bőrt, mielőtt elhagyná otthonát, speciális szalvéták vagy termálvíz segítségével.

A párásodást száraz bőrre lehet tenni zúzott rizs kávé (por) és aloe juice segítségével, ami jobb hagyja, hogy a leveleket a hűtőszekrényben több napig tartsa. Az olajos bőrre használjon cinket és ként tartalmazó kozmetikumokat. Ne hagyd figyelmen kívül a gyógynövényes főzeteket.

És most a bőrt "táplálni" kell. Az élelmiszereket a krém napi használatával biztosítják. Ne tévessze össze a nappali és éjszakai krémeket, használja őket a rendeltetésükre és jól, ha egy vállalkozás alapjai, akkor kiegyensúlyozottabbak egymás között. NE alkalmazzon vastag rétegben a krémet, különben pórusokat porózhat, majd távolítsa el a felesleget a szalvéta 2-30 perc elteltével.

Természetes arcvédő maszkok

A komplexum nagyon jól használható maszkok. A száraz bőrre jó az összetételük használata:

 • tojássárgája,
 • különböző olajok (jobb, ha nem finomítják, több hasznos anyagot tartalmaznak),
 • zsíros tejszín és tejföl,
 • méz és banán.

Az olajos bőr tápláló maszkjainak használata:

 • tojásfehérje,
 • zabpehely és búzaliszt,
 • szérum és nem zsíros joghurt,
 • gyümölcsök és bogyók, valamint gyümölcsléik,
 • aloe.

Ha kora 30 éves, akkor elegendő a maszkokat hetente egyszer használni, de ha az életkorod már érett, hetente két-három alkalommal használja őket, akkor a bőre jobb állapotban fog reagálni Önre.

Íme néhány recept a bőrápolás maszkjaihoz:

A bőrt maszkokkal helyreállítva

Ez a maszk helyreállítja a bőrt:

 • hántolt rizs 2 evőkanál. kanál
 • keverjük 1 teáskanál tejföllel
 • és adj hozzá egy kis mézet

Alkalmazza ezt a maszkot a szem körül, ez jó étel, valamint a duzzanat és a varjúlábak gyógymódja.

 • jól mossa meg a közepes méretű burgonyát, ne tisztítsa meg, ne hajítsa el
 • 1 evőkanál. Spoon a keveréket 1 evőkanál. egy kanál tejet és 1 teáskanál lisztet

Masszázs olajos bőrre

Ez alkalmas a reggeli arcápolásra:

 • habverj egy mókust egy csirke tojás
 • óvatosan keverje össze a citrusfélék 10-15 cseppjével
 • 15-20 percig érvényes

A következő arcmasszát 15 percig kell tartani:

 • összekapcsolt 50 g mézet
 • 25-30 gr. természetes joghurt
 • 20 gr. citromlé

Ugyanolyan típusú bőrtípusra, a következőkre szolgáló maszk:

 • lángvirág levest (1 evőkanál felforralt vízzel feltöltve és hagyjuk sütni)
 • a levest nedvesítse pamut párnák és fel az arcra

Maszkok száraz bőrre

Főzéshez:

 • reszelt almát
 • kevert egy teáskanál tejföllel
 • és öt gramm olívaolajat

Vigye fel a maszkot 15-20 percre.

A gyors arcápoláshoz, például reggel, keverje össze (keverővel):

 • 20 gr. házi zsíros túró
 • 20 gr. méz

15 perces arcmasszával 15 perc múlva mossa le és alkalmazzon tápláló krémet.

 • néhány káposzta levele néhány percig forralt vízben leengedett
 • személy zsírozza meg a növényi olajat (az Ön által kedvelt, és nincs semmilyen allergia)
 • hűtött káposzta levelek fel a tetején 15-20 perc
 • törölje le az arcot a kamilla kivágásával

Használja ezt a receptet száraz bőrre is.

A tonik, testápoló és krém előállítása saját kezűleg

A tonik önfelkészítése meglehetősen egyszerű:

 • vágott friss uborka apró kockákra,
 • három evõkanálnyi vizet, töltsük fel forró tejal,
 • főzzük öt percig, hűtsük le és töröljük le.

Használjon természetes alapanyagokat tartalmazó krémet, az alábbiak közül:

 • két tbsp. kanál, zsálya,
 • öntsünk neki egy pohár forró vizet,
 • hagyja, hogy két órán át sört,
 • törzs, adjon hozzá egy teáskanál mézet.

Hűtött formában alkalmazzuk.

A házi gélzel moshatja magát:

 • öntsön zabpehelyeket nyolc evőkanál forró vízzel,
 • egy művészet. kanál megfordul,
 • egy művészet. kanál csipkebogyó
 • egy művészet. kanál levendula, amely
 • Forraljuk fel, engedjük lehűlni és törölni a szűrőt
 • adjunk hozzá két teáskanál olívaolaj és folyékony szappan tömegéhez,
 • és még mindig négy csepp illóolaj Bey.

Még egy krémet is készíthet:

 • font 50 gr. margarin két tojássárgájával
 • két teáskanál olívaolajat
 • adjunk hozzá egy kamillavirágot a keverékhez

A krémnek viszonylag vastag sűrűségűnek kell lennie.

Mint bozót, használhatja a friss eper.

A kozmetikumok használata bőrápolásra

A bőrápoláshoz még sok receptet oszthat meg. Még több kozmetikumot és gondozási készítményt vásárolhat. A legfontosabb dolog az, hogy az arcápolásra vonatkozó eljárások bejöttek a napi alkalmazási szabályába. Az egyszer használatos raidek nem adnak semmit, de éppen ellenkezőleg, még inkább romlik a bőr.

Ne felejtse el, mielőtt elhagyná házát, hogy megóvja a bőrt a természetes jelenségekből, amelyek a bőr folyadékveszteségéhez vezetnek, védő krémeket naponta, legfeljebb 30 perccel az otthon elhagyása előtt.

Használja a kontraszt mosását, megújítja és hangosítja a bőrt. Ügyeljen arra, hogy a megvásárolt védő kozmetikumok tartalmaznak vitaminokat és glicerint. Télen jobb a pépes ropogó és zsírtartalmú préselt por.

Kívánatos, hogy a krém védelmet nyújtson az UV sugárzás ellen, még akkor is, ha ezt a krémet télen alkalmazza. Ha a bőr gyulladása, akne, használjon szalicilsavat vagy teafaolajat. Nyáron tartózkodjon a nagyon zsíros krémektől, jobb, ha géleken és vízalapú kozmetikumokat használ.

Bármely kozmetikai eszköz alkalmazása mellett ne felejtse el a bőr és az életkor típusát, ne használja a gyógymódot, csak mert segített valakinek.

Ügyeljen arra, hogy figyelje az étrendet, ez a bőr állapotának egyik fő összetevője. Próbáljon megszabadulni a zsíros, fűszeres, édes, őrleményes ételektől. Használjon sok vizet (ha ez nem ellenjavallt).

A bőrápolási termékek előállítása, legyen óvatos az alkatrészeiken, talán van valamilyen összetevő allergia, válasszon másik receptet. Alvás legalább 8-9 óra. A kozmetikumoknak az arcra történő alkalmazása, ne felejtsd el a dekoltázs zónát, ez a testrész nagyon koros. A nyakhoz való pénzeszközök alkalmazása az elejétől kezdve - alulról felfelé és oldalra - felülről lefelé.

És ne feledje, hogy amikor kozmetikai gyógyszert alkalmaz, tegye meg a helyes, szigorúan a masszázsvonalon: az arc közepétől a perifériáig, az ujjhegyek enyhén csúszó mozgásaival, ne nyomja és nyújtsa be a bőrt. Legyen óvatos a szem körül a bőrön, tegye könnyedén ütő mozgásokat a külső saroktól a belső részig.

Amikor a maszkot az arcodra helyezi, lazítson, ne fusson gyorsan, fusson, az arckifejezésnek nyugodtnak kell lennie, felejtse el 20-30 percet az ügyekről és problémákról, különben nem fogja elérni a kívánt eredményt. Sok szerencsét neked.