A serdülőkorú lány gondozása

Minden lány számára öngondoskodás - egy fontos folyamat, amelyre a napi rutin kötelező elemeként kell tekinteni. De nagyon egyedi.

Beszéljünk a büszkeség témájáról a nõi szexre - a hajra, a megjelenésüknek tisztának kell lenniük, minden tizenéves lány azt akarja, hogy a ragyogás és a selymesség az elidegeníthetetlen tulajdonságuk legyen.

Ezért rendszeresen kell mosni samponokkal semleges pH-val, és a rövid hajat általában másnap mossa, és az átlagosnál hosszabbakat - 2-3 alkalommal egy hétig. Célszerű, hogy az anyukák segítsék a lányukat a frizurák kiválasztásában, mostantól könnyedén elvégezheti a fényképet a speciális számítógépes programok egyikébe.

A mai divat a hajra valójában nem létezik színezés nélkül, de a lányoknál jobb, ha nem megy átmeneti korosztályba, mert a hajunkat gyengíti a magas vagy alacsony hőmérséklet - hideg vagy napsütés hatása, és itt a kémiai elemek is megfosztják erőtől. Beszélhet a lányával is erről.

Hajhullás: milyen gondoskodás egy lány számára ebben az esetben.

Ez egy meglehetősen gyakori probléma a hormonok miatt. A serdülőkorban viszonylag kiszámíthatatlanul viselkednek. A szervezet újraépül, és a hajhullás is mellékhatást jelenthet ebben a folyamatban. Javasoljuk, hogy látogassa meg az orvost, de jól ismert módszereket használhat az emberekben, hogy megbirkózzon ezzel a problémával.

 • A legelső dolog, amit használhatunk, mindenki a híres henna, amelynek helyreállítása és erősítése a divat nõi számára ismert volt, akik Cleopatra királynő idején éltek.
 • A második, de nem a legfontosabb, a haj speciális öblítőszer, amelynek megfogalmazása 2 liter forró víz csalán (egy marék) vagy annyi nyírlevél. Szükséges lesz, hogy várjon, amíg a levest kihűl, és használni, mint egy öblítő után a következő mosás a fej minden alkalommal egy hónapon keresztül.
 • A harmadik módja a szőrzet kezelése a bojtorjángyökér segítségével. Egy pohár ezt a nyersanyagot, amelyet korábban szárítottunk, forró vízzel (kb. 3 liter, 2 literes) adtunk hozzá, forraljuk 15 percig. Hajszárító szűrő, hűtsük le és öblítsük le a hajat, védő és gyógyító tulajdonságai a fej következő mosásáig járnak.

Öngondoskodás: mi a teendő a kezekkel?

A női kezek szépsége nem csak a természet szeszélye, hanem a munka is, és mindenekelőtt egy különleges díj, amely lehetővé teszi a kezek számára, hogy klasszikus formát szerezzenek. Tedd meg minden nap:

 • Úgy teszünk, mintha megragadnánk valamilyen tárgyat a levegőből - az ujjainkat szorosan az öklébe szorítjuk, 10 ismétléssel. És most, "vizenyő az arcába" valaki vízzel - erőfeszítéssel, gyorsan dobta ujjait felfelé és oldalra - 10 ismétlés.
 • Amennyire csak lehetséges, "kihúzza" az egyik kéz ujját, és a másik kezével két ujjával lassan széthúzza az ujjainak minden két részét. Ugyanez történik a másik kezével.
 • Egy kis gumi labdát vagy egy bővítőt egymás után 10-15-szer szorítanak.

Egy tizenéves lány intim gondozása.

Az intim higiénia elengedhetetlen feltétele az esti vízkezelés. Azonban a mikroflóra a nyálkahártya nem kell szenvedni, vagy megszokja a steril körülmények létezését. Ezért válogatjuk a szappan használatát: egy nap vele, a másik pedig nélkülük. És természetesen minden nap cserélni kell a ruháidat. Abban az időben, amikor a menstruáció a lányok, amelyet anyám kell beszélni a lányával (hogyan kell ezt csinálni, már korábban említettük), amelynek főbb pontjai az ellátás tartalmazza néhány további pontok, amelyek fogunk beszélni:

Nagyon gyakran a tizenéves lányok kétségei vannak az olcsó egészségügyi betétek védő tulajdonságairól, így legalábbis kezdetben megpróbálják megvásárolni a legmegbízhatóbb, a legjobbakat. Ez lehetővé teszi, hogy megfelelően aludjon, és ne aggódjon erről. Nagyon kívánatos, hogy a menstruációs ciklusok kezdetén a lányának megvolt a sajátja, bár szerény volt, de külön szobában volt egy tizenéves lánynak. Vagy legalább egy helyet egy képernyő mögött, amelyben nyugdíjba vonulhat, ha szükséges, személyes privát zónája, amelyben senki, kivéve őt, engedély nélkül nem férhet hozzá.

Az intim higiéniához kapcsolódó vizelési eljárások szükségesek az ilyen napokon, de ezeket nem szabad többé, mint szükséges. A fecskendő használata ebben az időszakban nem lehetséges - így a fertőzést a nyitott méhnyakon könnyen elhelyezni. Igen, és elvileg anélkül, hogy orvos tanúskodna, ez az eljárás, a tizenéves lányt egyáltalán nem kellene elvégezni.

A tamponok használata ebben a korban is természetesen késleltetni, megvilágítani ezt az alkalmat, természetesen szükség van rá, de csak olyan esetekben kell alkalmazni, ahol súlyos szükség van. Miért? Gondolj higiéniai olyan helyeken, ahol a változás fog bekövetkezni tamponok - a számos káros mikroorganizmusok ott felülmúlja ésszerű határokon belül, és hogy mossanak kezet szappannal, mielőtt ez az eljárás nem valószínű, hogy egy lány.

Tippek a tinédzsereknek, hogyan kell gondoskodni magukról

Ma, fontolja meg a tippeket a tizenéves lányoknak, hogyan törődjenek magukkal. Minden lány álmodik arról, hogy gyönyörű, vonzó, bájos, és mindig elegáns és kifogástalan megjelenésű.

Mindez megvalósítható, még akkor is, ha nem vagy természetes szépséged. A legfontosabb dolog az, hogy szereted magad és élvezd az életed minden percét. És még kisebb hátrányok is, hogy képesek legyenek méltósággá válni. A vonzóság nem csak a megjelenéséért, hanem a viselkedésedért, a viselkedésért és a kedvesség kedvéért másoktól is. Nézzünk meg néhány alapvető tippet, amelyek segítenek egy lány tinédzser gondozásában, és mindig 100% -ot nézni.

1. A stílus oktatása. Ha régóta keresi a ruhák stílusát a serdülő lányok számára, akkor ezek a tippek az Ön számára! Az első benyomás a környező emberekre az első 30 másodpercen belül keletkezik, és ez a benyomás befolyásolja a társadalom kapcsolatát. Ezután nagyon nehéz megváltoztatni magad véleményét, ezért meg kell próbálnod jó első benyomást kelteni. Megjelenése a ruha, a testtartás, a frizura, az arckifejezések, a gesztusok, a szépség stb. A helyesen megválasztott szín, a ruha, a cipő, a kiegészítők, a frizura stílusa - feltárja a személyiségét. Helyes hangsúlyt kell fektetni a figurája érdemeire, és a hiányosságokat megfelelően el kell rejteni. A megjelenés és a kiegészítők az első dolog, amit mások érzékelnek, még mielőtt ideje lenne mondani valamit. Minden olyan tárgy, amelyet a kezedben tartasz, feltétlenül felhívja mások figyelmét, és véleményt alkot önről. Például egy elegáns megjelenésű lány kezében lévő műanyag zacskó elrontja a képét, függetlenül a ruhák árától és a túlzott sminkektől.

2. Hogyan válasszuk ki a parfüm illatát. Az elegáns kép egyik legfontosabb eleme az aroma. Természetesen a legjobbak a tisztaság és a frissesség szaga, de a megfelelően kiválasztott parfümök segítenek a kép sikeres befejezésében. Tudnod kell, hogy nőkre, férfiakra és gyermekekre jönnek létre. A gyermekek és serdülők számára készült illatok nem tartalmaznak alkoholt és káros anyagokat. A szellemeket a tiszta bőrre alkalmazzák, és nem ruhákra és díszekre. Általában a fül mögötti cseppekre, a kéz, a templomok és a mellkas üregére kanyarodnak. Illatozhatja a parfümöt a levegőbe, majd beléphet ebbe az illatfelhőbe. Ilyen típusú ízek: citrus, gyümölcs, virág, keleti, páfrány, tüske, fa, borostyán, tengeri, fűszeres, bőr.

3. Testápolás serdülőkorban a lányok számára. Gondosan és helyesen gondoskodva a testről, nemcsak frissességet és könnyedséget kapsz, hanem magad is gyönyörűnek és magabiztosnak érzed magad. Minden nap zuhanyozni kell, lehetőleg reggel és este. Jobb gél vagy krém szappan használata, hogy ne szedje túl a bőrt normál szappannal. Finoman dörzsölje meg a testet egy szivaccsal, és ne felejtse el, hogy egy bast, egy törülközőt, egy fésűt és egy fogkefét - kizárólag egyedinek kell lennie. Ne felejtsd el használni a dezodorokat és az izzadásgátlókat. Időközönként speciális adalékokkal - gyógynövényekkel, sóval vagy illatos habokkal - kóstolhat. Közvetlenül a fürdő után áztassa a kezét és a lábát krémmel, dörzsölje úgy, hogy felszívja.

4. Arcápolás serdülőkorban a lányok számára. Használhat késztermékeket, vásárolhat boltokban. Kifejezetten a tizenéves bőr ápolására készültek. Próbáljon meg egy sorozat sorozatát megvásárolni, akkor optimálisan jár el. A fagyos időjárásban nem ajánlott az utcán egy mosás után egy órával eltávozni. Az arc megfelelő gondozásához helyesen kell meghatározni a típusát: normál, száraz, olajos vagy kombinált. Az arc bőrét különböző otthoni maszkokkal kezelheti. Gondoskodjon róla, hogy reggel tisztítsa meg a bőrt. Mossa először meleg vízzel, majd hideg vízzel. Tisztítsa meg alaposan este. Nagyon jó hatással van a természetes termékek bőrére - 10 percig mogyoróhagymát, gyümölcsöt, zöldséget, bogyót, meszelt gyümölcsöt és mogyorót alkalmaz. Ha az ajak felett nemkívánatos szőrszálakat észlel, ne vágja le vagy ne borítsa meg őket - ellenkező esetben sörté válik. Soha ne húzza ki a szőrszálakat a méhektől - veszélyes. A legjobb smink friss megjelenés, amikor a dekoratív kozmetikumok szinte láthatatlanok. Élvezze a fiatal bőrét, és ne simítsa el sminket.

5. Megszabadulni a bosszantó akne. Majdnem minden tinédzser szembesül egy ilyen problémával. Ha nem tudja, hogyan lehet megszabadulni pattanásoktól az arcon otthon gyorsan 12, 13 és 14 év, akkor segítünk Önnek. A legfontosabb tanács az, hogy ne érintse az arcát kezével a nap folyamán, és gyakrabban a kezem. Ne préselje ki a gyulladt pattanásokat, nehogy megfertesse a fertőzést. És a jövőben nem torzítja az arcon a hegeket tőlük. Távolítsd el zsíros, fűszeres ételedből, különböző gyors ételekből és zsetonosokból a diétádból. Egyél sok gyümölcsöt és zöldséget, kávét és teát helyettesítse a gyümölcslevet, és reggel itjon kefirt. Ez mind segít csökkenteni a pattanások megjelenését. Lefekvés előtt mindenképpen vegye le a sminket és az arcomat. Kerülje a stresszt és állítsa a pozitív értéket. Készíthet egy hatékony arcmaszkot az agyagból, amit bármelyik gyógyszertárban meg lehet vásárolni.

6. Kézápolás. A kezednek mindig rendben kell állniuk: a körmöket szépen vágják, a kutikulát feldolgozzák. Egészséges körmök rózsaszín és sima. Lefedheti lakkal, de a legjobb színtelen. Minden nap használjon tápláló kézi krémeket, hogy simítsa a bőrt. Ez különösen igaz a télen, amikor a bőr lefagy. Próbálja meg védeni a kezét hideg időjárás meleg kesztyűvel, és otthon, amikor kémiai tisztító megoldásokkal dolgozik - gumi.

7. Hajápolás. Mindig tiszta és jól ápolt. Ma elmondjuk, hogyan kell gondoskodni a hajáról, hogy egészségesek és gyönyörűek legyenek. 2-3 naponként mossák, ha rövid, majd gyakrabban. A hosszú haj a mosás előtt jobban fésülni. Válasszon sampont a hajának típusától függően. Végül alkalmazza a kondicionálóra és a balzsamra, ami táplálja és erősíti a hajat. Óvatosan mossák és tisztítsák, ujjaik alatt csikorognak. Ne fésülje meg a nedves hajat, nagyon fáj. Ne használjon fésű fésűket a fésüléshez, válassza ki őket természetes anyagokból. Nagyon hasznos a haj mindennapi esti fésüléséhez. Ne menjen aludni nedves fejjel. Hosszú haja általában kívánatos éjszaka a zsinórban a zsinórra, így kevésbé kusza és sérült lesz.

Gondoskodj az egészségedről, teljesen és megfelelően enni, vezetni az aktív életmódot, mosolyogni, szeretni magát és másokat!

Teen-Net

Az első portál a tizenévesek számára!

Belorusz kozmetikumok

Professzionális kozmetikumok Amerikából versenyképes áron

A problémás bőr megfelelő gondozása

Éjszakai gyógyfürdő - a nap legjobb vége

Modern kozmetikumok 14 évig: a "bal" márkák használatának következményei

A zsíros hajra való gondoskodás: az alapvető szabályok

Divatos festés - mit gondolnak a stylistok ebben a szezonban?

Természetes módon használjuk az otthoni peelinget

Divatos szemöldök ebben a szezonban - mi? Természetes!

Ideiglenes tetoválás - hogyan és mit tegyek?

Tippek arra, hogyan kell gondoskodni egy lányról és egy srácról?

Ön fiatal és vonzó ember, és komolyan aggódik a megjelenésed miatt? Ön egy jóképű és bájos fickó, de tényleg utálod a hajadat, és a pattanások díszelnek szórakoztató nevekkel? Ne lépjen be a hisztériába, de tanulmányozza meg alaposan a ténylegesen és hatékonyan megfogalmazott tanácsokat. Ebben a részben minden olvasó értékes információt talál arra vonatkozóan, hogyan kell törődni magukkal 14 éves és idősebb korban.

Hogyan kell gondoskodni egy lányról?

Ne felejtsd el: a szépséget nem lehet festeni, meg kell őrizni és ápolni. Ebben a kiadásban fontos szerepet kap a megfelelően kiválasztott kozmetikumok az arcápoláshoz. A rubrikának a virtuális oldalain keresztül megismerheti, hogyan kell kiválasztani a bőrének megfelelő eszközt. Szakembereink világossá teszik a 13 évesnél fiatalabb lány gondozásának legfontosabb titkait.

Megtanulja a tipikus hibákat, amelyeket a társaik tesznek, kiválasztva a meghirdetett csodakrémet, ami teljesen nem alkalmas fiatal és fiatal bőrre. Cikkünkben megtudhatjuk a kozmetológusok titkait arról, hogy törődjünk az arc problémás bőrével. A rubrik a "zöld gyógyszertár" egyedi titkait tartalmazza, segítve az átmeneti időszak kellemetlen megnyilvánulásainak leküzdését, és teljesen biztonságos, kényelmes, fájdalommentes és költségmentes költségelemeket.

A vonzó kép kialakításakor a legkisebb részleteket fontosnak tartják: frizura, smink, manikűr. A virtuális platformon a tapasztalt sminkes művészek minden nap rávilágítanak a stílusos sminkre. A tehetséges stylistok megmutatják, hogy a képhez melyik hangzást lehet hozzáadni, hogy egyedinek és eredetinek nézzen.

Minden lány valószínűleg merész kísérleteket kíván végrehajtani, miután kipróbált különböző hajfestéket? Ismerje meg a sikeres festészet titkait, válasszon egy megfelelő frizurát minden lánynak, anélkül, hogy drága fodrász szolgáltatásokat kellene igénybe vennie. Tényleg tudni akarod, melyik frizurák népszerűbbek a srácokkal? A "Önt törődve" cím oldalain megnyitod a titkos ajtókat az emberek világába. A 12 éves lányon való gondoskodásról szóló tanácsok mellett a szerzők megosztják a női trükköket arról, hogyan rejtse el a hiányosságokat, és hangsúlyozza a méltóságot a megfelelően kiválasztott ruhákkal.

Hogyan törődj meg egy sráccal?

A rovat segíteni fog minden fiatalembernek, hogy megismerje a valóban "férfi" arc- és testápolás sajátosságait. A mi cikkünkből megtudhatja, hogyan lehet gondoskodni egy 17 éves fickóról, és leküzdeni a felnövekvő vidéki problémákat.

Tudni fogod, mi a teendő, ha a borotválkozás után irritálódik a bőrön. Fel fogja fedezni a sikeres küzdelem titkát az izzadás ellen, és megtanulják kiválasztani a megfelelő dezodorokat. Van egy dátumod egy kedves barátnődel, és kedvesen szeretsz szagolni? A szakaszban információt talál arról, hogy hogyan válasszon elegáns férfi parfümöt.

Mindenki, aki egy jól ápolt és vonzó megjelenést kíván, és kész arra, hogy erőfeszítéseket tegyen egy elképzelhetetlen kép létrehozására, meghívja a "Care of Yourself" címét. Üdvözöljük a kiválóság világában!

A serdülők higiéniai jellemzői: az öngondoskodás jellemzői

Úgy tűnik, nem is olyan régen a fia volt, egy szép kisfiú, aki alig vette ki az Ön számára a deréktól felfelé, szeszélyes reggeli és a rossz fogmosás fogaimat, és a lányom volt, mint egy hercegnő, és őszintén boldog új babát be a pápának, mint a Mikulás. És most a gyerekek 12-13 évesek, jelentősen megváltoztak: erősödtek vagy fordítva, könyörtelenül kifeszítettek, pszichológiájuk és fiziológiájuk is feltétlenül változik.

A kamaszkor - fordulópont minden ember életében, amely alatt a gyermek fokozatosan felnőtté válik, a test összes szervének és rendszereinek teljes kialakulása és érése van. A felnövés folyamatát az endokrin rendszer súlyos változásai, hormonális ugrásai befolyásolják a serdülők érzelmi állapotát, valamint bőrének, hajának és testének állapotát. Amire szükség van tartsa be a higiéniai szabályokat a serdülőkorban, meg fogjuk mondani a mai cikkünkben.

A hormonális változások miatt a testben aktívabb lesz a tinédzser verejtékmirigy funkció, így a tizenévesek elég komoly érzést keltenek. A serdülőkorban ajánlott a kellemetlen szagok és a baktériumok túlzott reprodukciójának megelőzése érdekében zuhanyozzon naponta kétszer - reggel és este. Tegyen egy tinédzsert egy dezodor használatához, de ne felejtsd el felhívni figyelmét dezodor kell alkalmazni a tiszta bőrre. Továbbá győződjön meg róla, hogy a gyermek naponta megváltozott ruhát: ingek, pólók, raglanok, bugyik és zokni. Mindezen eljárásoknak a fia vagy lánya szokássá kell válniuk.

Anyukánk-fórumunk Maria mondja: "Úgy éreztem, hogy a fiam lassan emberré változott, amikor befejezte a 6. évfolyamot, akkor 12 éves volt. És többnyire az orrommal éreztem magam! A labdarúgással kapcsolatos képzés után Dimka később olyan módon fejlődött, hogy egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni. És már három éve focizunk, és mindig is vizes volt a kiképzés után, de nem illett így. Általában rájöttem, hogy a zuhanyzás többször naponta, és a desic mindannyiunk, és a férjem arra késztette, hogy beszéljek az intimitásról. Nos, nem volt szükség, hogy növeljék a kínálat T-shirt - most, mint korábban a fia nem viselnek ugyanolyan inget két nap egymás után, még akkor is, ha egy dezodor, ez az egész nap mindegy kellemetlen szaga. "

A faggyúmirigyek szekréciója nő a serdülők testében is, ami azt eredményezheti az akne előfordulása, különösen az arc, a hát, és a tályogok. Természetesen kellemetlen a gyermek számára, hogy az arcát pattanásokkal nézze meg a legjelentősebb helyen, és megpróbálja megszabadulni tőlük minden elérhető módszerrel, például kiüríti. Leggyakrabban csak rosszabbodik, a bőrkiütés egész felületén terjed, a bőr fertőzött.

A szülők feladata ebben az időszakban megmagyarázni és megmutatni, hogy mennyire szükséges hogy vigyázzon a bőrre, és mit kell tenned erre. Most kaphatók különféle gélek a cink alapú mosáshoz, amelyek segítségével kiszáradhat és fertőtlenítheti a bőrt, valamint megakadályozhatja az új kiütések megjelenését.

Ha a helyzet elég komoly és pattanás tényleg aggódik egy tinédzser miatt, érdemes meglátogatni egy bőrgyógyászot vagy egy kozmetológiai teret, ahol a szakember meg fogja találni a betegség okait, és arra ösztönzi a felhasználását, hogy milyen eszközökkel vagy speciális eljárásokkal járul hozzá az adott esethez.

A serdülőkorban megjelenhet egy gyermek korpa, ami szintén a faggyúmirigyek szekréciójának változása miatt következett be. Ha a népszerű korpás kozmetikai termékekkel végzett gyakori fejmosás nem segít, akkor érdemes konzultálni egy szakemberrel, aki megtudja a korpásodás okát, és segít kiválasztani a terápiás sampont.

Serdülőkorban, a hormonális háttér megváltozása a gyermek testén A haj növekedni kezd. -ban fiúk A haj a mellkason és a hónalj alatt jelenik meg, és az arcon található sörték is észrevehetőek. A szülők feladata, hogy megtanítsák a gyereknek, hogyan kell megfelelően használni a borotvát, hogy megmondja, milyen kozmetikai eszközök szükségesek a borotválkozáshoz, ne felejtsük el, hogy a hónalj higiéniájára összpontosítsunk.

-ban lányok az átmeneti korban a bikini, az hónalj és a lábak elkezdenek növekedni. A nemkívánatos szőrzet törléséhez a lányt az anya tanítja, miután megismertette a gyermeket a biztonságos borotvával és megismerkedett a szőrtelenítő krémek sajátosságával.

Külön kell leállítani intim higiénia egy tinédzser, ebben az esetben őszinte beszélgetés a lányával, hagyományosan érdemes eltölteni az anyát, és beszélni a fiúval, hogy vegye fel a pápát. Mit érdemes beszélni?

Még a megjelenés előtt az első menstruáció, a lánynak meg kell tudnia, mi az, és pszichológiailag készen áll ez a különleges női testre. A fiziológiai szempontból, a gyereknek szüksége van világosan elmagyarázni, hogy pontosan mi lesz, azt mutatják, hogy az egészségügyi betétek és megmondja, hogy milyen gyakran kell változtatni, hogy megvitassák, hogyan a legjobb viselni fehérneműt, és milyen gyakran kell figyelni a higiéniára, a nemi szervek a menstruáció.

Fontos, hogy a lány helyesen kezelje ezt a folyamatot, megértette, hogy ez az állapot teljesen természetes és természetes minden nő számára, és nem félt lépjen kapcsolatba anyáddal bármilyen probléma vagy gond. Ne felejtse el, hogy legyen egy speciális naptár, amelyen a menstruációs ciklus kezdetének napjai jelennek meg, mert eredetileg nem valószínű, hogy rendszeres lesz.

És az apának meg kell mondania a fiának, hogy mi van szennyezések, mikor és miért fordulnak elő, és hogyan reagálnak rájuk. Ezen élettani jellemző összefüggésében fordítsanak különös figyelmet arra, hogy a fiú megfelel a pénisz szükséges higiéniájával. Beszélj a tinédzserrel, hogy a nemi szervek növekedési folyamata teljesen természetes, és ne felejtsd el elmondani a szexuális vágy lehetséges erekcióját és növekedését.

Elena Lukyanenko, a gyermekpszichológus tanácsadója figyelmet fordít a tinédzser pszichológiájára: "A serdülő időszak egy ellentmondás időszakát jelenti, amikor nagyon nehéz és néha lehetetlen megállapodást kötni egy gyerekkel. Konfliktus esetén próbálkozzon azzal, hogy ne vitatkozzon egy tinédzserrel, függetlenül attól, hogy milyen nehéz az Ön számára. Nem kell kiabálni dacosan sóhaj, vállrándítással, hogy mutasd meg, hogy dühös, hogy nem szükséges, hogy meggyőzze, buzdítson, hogy esküszöm - ez a taktika nem működik, de csak súlyosbítja a tiltakozás. A tizenévesek abbahagyják a durva és tébolyulást, amikor látják, hogy hatástalan a figyelem felkeltése. Tehát ne legyen semleges, ne válaszoljon, ne hajlandó folytatni a beszélgetést, amíg a gyerek durva, és ami a legfontosabb, próbálja meg mindig ezt reagálni. "

A szüleiknek még serdülőkorban is van egy másik fontos feladata: a nappali rendszer fenntartása és a megfelelő táplálkozás. Természetesen a tinédzser már majdnem felnőttnek érzi magát, és ezért lázad a korai ágynemű "baba" szokása ellen. Azonban a gyermek idegrendszere a hormonális változásokkal összefüggésben túlérzékenységet tapasztal, és alváshiány nélkül, ezért fontos megjegyezni, hogy a fiatal lázadók számára elegendő mennyiségű pihenés szükséges, mint korábban.

A tinédzser is kibontakozik, és a "káros" mennyisége az ő menüjében, figyelmen kívül hagyva a napi teljes körű reggeli, ebédek és vacsorák kényszerét. A barátaikkal való kommunikáció és a betöltött tréning ütemének forgása során a kísértés, hogy valamit elhallgattatnak és a vállalkozásukra rohanóak, nagyszerű, de ezt el kell kerülni. A szülők fontosak figyelemmel kíséri a baba táplálékát, mert a növekvő test lényeges táplálkozás, és nem egy másik szendvics.

Természetesen a serdülő időszak meglehetősen nehéz időszak mind a felnõtt gyermek, mind a szülei számára, de ez nem elkerülhetõ. Vegye szövetségesei a szeretetet, türelmet nyerjen, tegye fel a megértést, és biztosan meg fogja tapasztalni ezt az időszakot együtt, boldogan és felesleges súlyosbodások nélkül.

Hogyan törődj magaddal, ha nem vagy milliomos lánya: tanácsok a tizenéveseknek

Érdekli a megjelenését a hasi vastagbélben? Utálod a hajadat és pimples nevet adsz? Egy üveg alapozás ritkán elegendő több mint egy hétig, és néhányan még akkor is megszórják, ha kinyitják a fedelet? Nem kell a hisztériába menni, minden rendben van. Először te vagy tinédzser. Másodszor, itt az ideje, hogy dobja ezt az alapot. És harmadszor: a szépség nem vonható le. Ezt táplálják és oktatják. És a megfelelően kiválasztott kozmetikumok ebben az üzletben játszanak, nem az utolsó szerepet.

Annak érdekében, hogy kozmetikákat intelligensen vásárolhasson, meg kell tanulnia megérteni a piacon lévő termékeket. Először is meg kell értened, hogy milyen bőre van. És majdnem minden normális tinédzser szemben áll az első kellemetlen meglepetéssel: a bőr nemcsak normális, száraz, zsíros és kombinált (és ezek a típusok a magazinokban élő emberek és írók szerint). Néhány tinédzsernél a bőr csak olajosnak tűnhet, vagy olajosnak tűnhet, de így párásodás nélkül a szárazság és a stjanutost is érezhető. A bőr olajos lehet a menstruációs ciklus napjától, az utcai hőmérséklettől, a "valamitől" vagy az ebédig, vagy a túlzottan agresszív tónusúktól.

 • Van még egy pólus: a serdülők körülbelül fele panaszkodik a túlérzékeny bőrre, amelyhez jobbra lép, balra - lövés. Úgy értem, egy vörös pattanások állománya a homlokomon, egy fájdalmas kaparólemez a jobb arcomon, egy hóbortos orr és egy csomó komédont az álomból. Vagy egy vörös folt, de az egész arc.

Amit ennek kell tennie, meg kell tanulnia élni - talán érdemes emlékezni a termékek vagy gyártók nevére, a reakcióra, amelyre a bőr különösen feldühítette. Ne feledje - és megszakítja ismerőseit. Meg kell tanulnod megérteni az összetevőket, emlékezzetek arra, hogy az orr megkarcolódott, és elkerülje a hasonló összetételű eszközöket.

De ebben a kérdésben a legfontosabb a gyakorlat. Például a serdülők körülbelül fele nem tolerálja az alkohol tartalmú szereket. A másik fele a calendula tinktúra nélkül (70% etanol a készítményben) nem élhet.

A legfontosabb dolog, amikor kiválasztják a tinédzser Skin Care - dönt, hogy nem a bőr alá, és a probléma (pl pattanások is lehet száraz bőr, és használja a sűrű hidratáló kifejezetten a száraz bőr, többször súlyosbítja a akne probléma). Mindenesetre meg kell kezdeni a szondával, és figyelni kell, hogy a bőr hogyan reagál az új termékre.

Mielőtt egy krémhez megy, kérdezze meg magának a kérdést:

 • Hol van az arcon a bőr zsíros, és hol van a száraz bőr? Tényleg zsíros / száraz? Ha száraz és zsíros területek vannak, meg kell választanod a kombinált bőr eszközeit.
 • Melyik évszakban használják az eszközt? Nyáron könnyebb textúrákra van szükség, télen hidratálva és táplálkozásra van szükség - ezek a krémek gyakran sűrűek.
 • Van-e különleges igénye? Akne, rosacea, comedones, dilated sosudiki, peeling? Ha nincs különleges igénye, használhat szokásos tisztító gélt és hidratáló krémet - válasszon termékeket a legkevesebb "divatos" kiegészítéssel. És pénzt takarít meg, és nem fogsz allergiát keresni.
 • Sok kozmetikai termék szükséges az érett korban, teljesen semmi tinédzser. Szérumok, maszkok, bázisok - minden ráncokkal együtt jár, de nem előttük.

A hajról fejfájás van. Ahogyan a szó szerinti értelemben is - a túlságosan szorult zsinórok / farok / hajklipek fejfájást okozhatnak, különösen serdülőkorban; és átvitt értelemben - a hangulat nem emelkedik olyan unalmas jégcsapok (naponta kétszer mossa meg a fejét, vagy mi?!), vagy a vidám fürtök (és így akart egy elegáns bob, mint egy csillag N), nem kopott, szürke-barna-karcos árnyék (és kellett volna a leginkább releváns ebben a szezonban, színezés...)

Mindezek a "I-I" ellentmondások visszatérnek ugyanarra a problémára: a bőr típusát, csak ezúttal a fej és a haj típusát. Mindaz, amit fent említettünk, a hajért működik.

A nagyon fontos dolgoktól:

 • A gyógyszertárak kiváló eszközöket kínálnak a korpásodás és a viszketés ellen - olcsó, de hatékony
 • A jó sampont nem reklámozzák a tévében; keresni, hogy ugyanabban a gyógyszertárban van szükség (és kiválaszthatja a problémát, vagy egy fejbőr típusát)
 • A piszkos hajból foltok vannak - és a fej bőre és az arc
 • Ha a hajkondicionáló (sampon, kondicionáló, styling termékek) nem illeszkedik, akkor új aknás tekercset okozhat
 • A fejmosáshoz alig kell meleg vízzel és egy samponnal 1: 1 arányban ugyanabba a vízbe
 • Kevés üzlet vagy gyógyszer felülmúlja a szokványos ecet / citromlé hatásosságát - egy evőkanál liter literenként, hogy a mosás után leöblítse a hajat. A jól ismert márkák forgalmazói idegesen füstölnek a pálya szélén. De légy óvatos - senki sem szüntette meg az allergiát.

Mindig olvassa el, olvassa el mindenhol

Sly elvtársak, akik az egészségükért n-ezer millió embert fognak tenni, nem szeretnék megmondani, hogy hol, mit és hogyan nem ömlöttek le, mentettek és optimalizáltak. Mindazonáltal ezt meg kell tennie - ez a törvény a legtöbb civilizált országban.

Ezért azok a kis betűk, amelyek a dobozban nehezen elérhető helyen találhatók a törölt papíron, a legfontosabb dolog, amit tudnia kell a termékről. És még többet: mindenképpen keressen egy eltarthatósági időt! És ne menjen promóciókra, ajándékokra és kedvezményekre - csak friss kozmetikumokat vásároljon!

By the way, az interneten több száz olyan fórum van, ahol nyugodt, szinte házias hangulatban nem csak a House-2-t, hanem a folyadékokat, a tonikokat és a krémeket is megvitathatjuk. Válasszon tematikus közösségeket, nézze meg az áldozatok fényképeit, bojkottálja a sagging producereket.

És feltétlenül (feltétlenül, feltétlenül) figyelni kell a címkéken írt speciális kifejezésekre. Ez megbízhatóbb, mint hinni a reklámi ígéreteknek.

 • Hipoallergén. Égés, viszketés, irritáció? Talán érzékeny bőröd van. A hipoallergén anyagok nem tartalmaznak olyan összetevőket, amelyek allergiát vagy irritációt okozhatnak. Azonban az egyes személyek bőrének különböző módjai különböző módokon reagálnak, így megfelelő próbálkozást csak kísérlet és hiba találhat. (Bár, ha ez ellen a kremlinchik szavazott 550 ember, és csak 2 a... Talán nem szabad elvenni?)
 • Nekomedogenno. Ez fontos szó azok számára, akik pattanásokkal küzdenek. Ez azt jelenti, hogy a gyógyszerkészítmény nem tartalmaz olyan anyagokat, amelyek eltömíthetik a pórusokat, és pattanást, mocsarakat és csúnya fekete pontokat okozhatnak.
 • Nem tartalmaz olajokat. Ez fontos probléma és zsíros bőr esetén. Az olajokat nem tartalmazó olajok könnyebb textúrájúak és nem javítják a zsíros fényt.
 • Természetesen. Nehéz elhinni, de a "természetes", "szerves összetevők" vagy "növényi összetevők" kifejezés szinte semmit sem jelent. Ezeknek a szavaknak a használata nem szabályozott, ezért bármely terméket "természetesnek" lehet hirdetni. Ezenkívül nem szükséges, hogy a természetes termékek megfelelőek legyenek például az érzékeny bőrre. Ezért az anyagok jobb kiválasztása - természetes vagy szintetikus - attól függ, hogy melyik összetevő és reakciója van rá.

Mit jelentenek ezek a furcsa szavak vagy Röviden a kompozíciókról?

Hogyan válasszunk ki egy gyógyszert, ha a polcokon a kozmetikai bőségben a szemek elfogynak, és a pénztárca idegesen szeszélyes? Hallgathatsz reklámokat vagy tanácsokat barátaidtól, de a legjobb megérteni a hatóanyagokat. Végtére is, a hatóanyagok, különösen egy adott probléma, például a pattanások, nem olyan sokak.

A szalicilsav a pattanások elleni küzdelem egyik kulcsfontosságú anyaga. Ezt a fűz kéregéből nyerik. A szalicilsav lágyítja a bőrt, ezáltal tisztítja az eltömődött pórusokat. Ez enyhe összetevő, gyakran felnőtteknek szánt pénzeszközökben használják.

A benzoil-peroxid a pattanások elleni küzdelem egyik legnépszerűbb összetevője, és hatékonyan elpusztítja a gyulladásokat okozó baktériumokat, valamint szabályozza a faggyú mennyiségét. Egyesek panaszkodnak, hogy a benzoil-peroxid túlságosan szárad, ezért kis koncentrációval - általában 2,5-10% -kal kezdjük.

A kén a pattanások elleni küzdelem másik anyaga. A kénnek hátrányai vannak - erős szag és túl vastag textúra. A kénes anyagokat leginkább éjszaka használják.

Hogyan kell vigyázni a tizenévesek: akarok és tudok

Ha korlátozottak az eszközökön, fontos megérteni, hogy milyen eszközökre van szükség, és amelyek nélkül nélkülözheti. Ezzel nehéz elfogadni, de jobb minőségű árnyékot vásárolni, mint elegendő hangulatot tenni, ami borzalmas és bárhol is szörnyű. A kozmetikumokkal ugyanaz az elv vonatkozik, mint a táplálkozással: ha valami rosszat ettél, a következmények nem sokáig várnak.

 • Napi mosás - krém vagy gél, a bőr szükségletétől függően. Nem kell divatos vagy drága, hogy hatékony legyen.
 • Alapvető hidratáló. A bõr tisztítása után meg kell nedvesíteni, de a krém vagy testápoló nem zavarja a pórusokat. By the way, ne higgye a reklám és a tanácsadók forgalmazói a különböző nem túl jó hálózati kozmetikumok - a serdülőkorban, nem szükséges az egyéni krémek nappal és éjjel.
 • A pattanások eszközei. A kiütések elleni küzdelem az egyik prioritás az Ön számára, ugye? Ha Ön olyan ritka szerencsések közé tartozik, akik csak alkalmanként megjelenik egyéni pattanások, elegendő pontot jelent. Ha súlyos kiütésekkel foglalkozik, speciális akciókkal kell rendelkeznie a bőrre. És konzultáció a bőrgyógyászról.
 • Könnyű alapítvány. Az eruptációk mind fizikailag, mind érzelmileg fájdalmasak lehetnek, így egy jó alap nemcsak az arc tónusát méri, hanem javítja a hangulatot. Azonban meg kell felelnie a kozmetikai követelményeknek: nem tartalmaz olajokat, nem túl sűrű, hipoallergén és nem gyógyszeres.
 • Védelem a naptól. Győződjön meg róla, hogy megvédi magát a naptól - ezért használjon SPF alapokat egész évben. A korai életkorból kialakított jó szokás sokáig segít a fiatal és egészséges bőr megóvásában. By the way, nem kell külön eszköz - napszűrők gyakran része a hidratáló krémek.
 • Sampon és hajápoló mindennapos használatra. Ismét nem szükséges vásárolni a divatkínálat alapjait, egy normál sampont és kondicionálót választani a haj típusától függően.
 • A súrolás egy jó kiegészítő a napi gondozáshoz. Sok jó minőségű bozót egyáltalán nem költenek. Ugyanakkor kerülje a durva szemcsézett bozókat - a túlzott hámlás károsíthatja a bőrt. Jobb finom polimer granulátum esetén finom termékek kiválasztása.
 • Tonic. Egyesek azt mondják, hogy a tonik az ellátás szükséges része, mások úgy vélik, hogy ez nem szükséges. Téged hasznos tónusos szalicilsav vagy gyümölcs savakat, ami csökkenti a fényt, hámlani kezd, és küzd bőrhibák - de ez csak opcionális mellett tisztító és hidratáló.
 • Dekoratív kozmetikumok. Valószínűleg a sminket fontosabbnak tartja, mint a bőrápolás, de az elsődleges prioritás az egészséges bőr. A szükséges alapvető dekoratív kozmetikumok - szempillaspirál, árnyékok, szájfény és blush. Vásárolhat kész készletet (vagy utalhat a legközelebbi ünnephez adandó ajándékba a barátokról / szülőkről / barátokról), amely mindent megtalál, amire szüksége van, és később vásárolhat valamit, amit hozzá szeretne adni.

5. projekt személyi gondozás

Állami felsőoktatási intézmény

"Volgograd Állami Társadalomtudományi Egyetem"

Pszichológiai és Szociális Munkák Tanszéke

Oktatási és Fejlesztési Pszichológia Tanszék

Az idősebb tizenévesek gondozása

Befejezett: a 4. évfolyam diákja

"Gyakorlati pszichológia az oktatásban"

Vezető tanár: Ivushkina N.Yu.

Önellátás és higiénia

A gyermek nem születik készséggel és készséggel, mindent meg kell tanítani, beleértve - magának kell gondoskodnia. Valószínűleg túl késő ahhoz, hogy tanítson valamit egy tinédzsernek. Az egyetlen dolog, ami igazán értelme, hogy a személyi higiénia a serdülőkorban.

A pubertás korban eltér más időszakokban a fejlesztés a gyermek az első helyen hirtelen változásokat hormonszintek. Ez elkerülhetetlenül vezet a pattanások, izzadás és furcsa szaga, fokozott zsírosság a bőr és a haj, változások a test arányai, és nagyon gyakran kialakulhatna egy tipikus tizenéves ügyetlenség, a végtag túl hosszú, a lábak és az orr túl nagy, és a felfogás a maga és a saját teste is megfelelő. Alig van olyan tinédzser, különösen a lányok, teljesen elégedett sovey megjelenést. A kanyargós mögött és a büdösség nagyon gyakran elrejteni egy mély alsóbb komplexust.

Ahhoz, hogy egy tinédzser még nem alakult kisebbségi komplexusa, és nem lesz a serdülőkor neki a legszörnyűbb emléke, anyám (vagy más közeli személy, nem feltétlenül nő) kell tanítani a gyermeket, hogy elrejtse a hiányosságokat, és hangsúlyozzák a méltóságát és hozzáértő végez ajánlásokat a személyes higiénia.

Tipikus vizsgálatok pszichológusnak

Milyen korból és milyen kozmetikumokban használják a tizenévesek?

A kozmetikumok 14 év alatt használhatók, különösen ebben a korban, minden önbecsülõ kozmetikai cég termel termékeit. Ezek speciális bőrápolási termékek serdülő lányok számára. És a játékokban eladott vagy egyszerűen az anyától elvett kozmetikumok nem használhatók. Ez károsíthatja gyermekeit.

A tizenévesek megítélésében a kozmetikumok használata nagyon fontos lépés a felnőttkor, az önbizalom és a függetlenség útján. Ezért a "felhasználás" szigorú tilalma nem segít, a lány egyszerűen képes lesz "hozni szépséget" az iskolában a leckék előtt, minden szükséges dolgot megtenni barátaitól. A szülőknek meg kell magyarázniuk a gyermeknek, hogy miért vannak dekoratív kozmetikumok (például, hogy hangsúlyozzák az arc egyedi jellemzőit - az ajkak szemét), és azt is, hogy mindennek mérsékelten és időben kell lennie. Ügyeljen arra, hogy az esti és a mindennapi smink közötti különbségre kerüljön (úgy, hogy a lánya ne nézzen közönségesnek és rendetlenül), tegye együtt. Próbáld meg a lány gondolkodni a termékek minőségéről. Végül is a kozmetikumok legfontosabb követelménye az egészségvédelem. A tizenéves bőr különösen érzékeny és érzékeny, és még nem teljesen kifejlesztett természetes védelmet a káros külső hatások ellen. A dekoratív gyermek kozmetikumok gyártói általában a szülők szokásos érdekeit képviselik, és figyelembe veszik őket, ami nem mondható el a "felnőtt" kategóriába tartozó termékekről. Ne feledje, hogy minden olyan smink, amely tartósan a bőrön, kiváló minőségűnek kell lennie.

Ha szilárdan elhatározta, hogy a harcot a „dekoratív formája” - hangsúlyozza az a tény, hogy a lány és úgy néz ki, szép, nem szükséges, hogy valami önmagában szépíteni, és ez jobb, ha egy ilyen lányom hallja apja. Ez a lépés gyakran segít.

Hát akkor. Sok tizenévesnek szüksége van egy alapra, amely elrejti a hiányosságokat, és védi a széltől vagy a fagytól, és gondoskodik a bőrről, nem fogja eltörölni a pórusokat. A zsíros bőrre antibakteriális változatokat választunk, amelyek pattanásokkal küzdenek. De ne bántalmazd őket, mert gyakran használják a tinédzser bőrét nagyon sebezhetővé.

A száraz bőrű lányok hidratáló alapokat és tonális krémeket kapnak.

Ezután a szempillaspirál fontos pont. Csak mondja meg a gyermeknek, hogy tejjel kell lemosni a smink eltávolítására, és nem szappanra, hogy a ráncok ne jelennek meg hamarabb.

Rúzs jobb, ha jobban szeretik az ajakfényt. Jobban veszi az ajkát.

Árnyékok és flitterek, körömlakk - a tizenéves mánia nélkülözhetetlen tulajdonsága. A magazinokban dolgozó divattervezők és sminkes művészek gyakran összefonódnak egymással, használják a színeket, árnyékokat alkalmaznak vastag rétegekben. Sajnos a serdülő lányok még nem tudják tisztelni a magazin és a mindennapi élet fotózása közötti különbséget. Anya feladata, hogy megmagyarázza ezt a különbséget, és alternatívaként, egy alacsony kulcsú, gyengéd sminket mutasson, ami nõiesebbé teszi a tizenéves lányt.

Ne feledje, ez az első tanulság a smink, által benyújtott anyám, mindig marad a lélek a gyermek. Ha kozmetikumokat vásárolsz a lányod számára, akkor az a feladata, hogy megtanítsa nekik, hogyan kell megfelelően használni, hogy jó kezdetektől fogva ízesítsen. És mindenképpen ne üsd ki a tizenéves lányt, ha hirtelen felbukkan - a tizenévesek rendkívül érzékenyek és fájdalmasan reagálnak a felnőttek különféle megjegyzéseire, azonnal meglátják az ellenséget.

Érdekes, hogy serdülőkorban egy kozmetológushoz megy?

A kozmetikus számára kívánatos minden esetben foglalkozni. Először is, segít elkerülni a súlyos akne lehetséges kialakulását, ami elrontja a legédesebb arcot. Másodszor, egy idegentől, sőt egy szakembertől egy lány könnyedén elfogadja a smink és az arcápolási termékek használatára vonatkozó tippeket. Harmadszor, a szépségszalonban való meglátogatás nagyszerű módja annak, hogy közeledjen egy felnőtt lányhoz, és ne csak anyának, hanem barátnőjének is váljon.

Hogyan törődjünk a testtel?

Fontos hangsúlyozni, hogy a test és a bőr szépségének legfontosabb dolog helyes életmód. A bőrt a testtükörnek nevezik. Ezért elegendő alvás, racionális, vitaminos táplálékban gazdag, friss levegőben és testnevelésben maradva - mindegyik előnyös a bőrön.

A test higiéniai gondozása már reggeli gyakorlatokkal kezdődik, utána nedves törülközőt kell törölnie, legalább a derekra kell mosni vagy zuhanyozni.

Ajánlatos az arcot és a kezeket hűvös vízzel mosni minden kozmetikai szappannal. Ha gondosan törölgeted a kezedet és nedvesedtek, a kezed hátulján levő bőr elkezd hámozni és repedések (pattanások) jelentkezhetnek; különösen ez gyakran a fiúknál történik. Ilyen esetekben különleges krémet kell alkalmazni a bőrre. Használhat bármilyen zsírt, például libát, sertéshúst.

Sokan szeretnek öltözni, de elfelejteni a legegyszerűbb és leginkább szükségeseket - tisztítani a szennyeződéseket a körmök alatt és rövidre vágni őket. Meg kell próbálnunk megszabadulni a csúnya szokásunktól, hogy becsapjuk a körmeinket, és levágjuk a hangokat.

A pattanás és akne problémája.

A tinédzser akne (akne) hormonális reorganizációval társul az iskolás testében. A fiúknál ez a folyamat nehezebb lehet, mint a lányoknál.

A pubertás során túlzott faggyú alakul ki, amely eltömíti a faggyúmirigyek csövét. Ennek eredményeképpen a titkos és a haldokló sejtek befogadódnak, comedonok (pattanások) alakulnak ki. Az emberek bőrén jelenlévő mikroorganizmusok a pattanásos betegek számára veszélyessé válnak. A baktériumok mélyen behatolnak a bőrbe, felhalmozódnak ott és hozzájárulnak a gyulladás kialakulásához.

Akne kétfélék: nyílt - „fekete foltok”, amikor a levegővel érintkezve és elsötétedik oxidált zsír, és zárt - a „fehér pont”, amikor több mitesszer egy vékony réteg bőr. Ezek még nem gyulladtak, de már szalonna csatornák blokkolják.

Ha a pattanások nem gyógyulnak, a pattanások vörösen világítanak. És miután a hormonális beavatkozás ideje lejárt, hagyja el a vonzó atrófiás hegeket.

A pattanások elleni küzdelemnek elsősorban a megfelelő táplálkozásért folytatott harcot kell kezdenie. Mondja meg a gyermeknek, hogy a legjobb érdeke, hogy ne zsíros, kifinomult ételeket fogyasszon. Nem szabad enni a gyorsétteremben, amelyet gyermekeink nagyon szeretnek. Az egészségtelen ételek 50% -kal történő elutasítása javítja a bőr állapotát a dermatológusok beavatkozása nélkül. Ugyanakkor hasznos lehet tejtermékeket, sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani. Télen használjon multivitaminokat.

Nagyon fontos és megfelelő bőrápolás. Ne mossa forró vízzel. Minél magasabb a külső hatás a bőrre, annál aktívabb a faggyúmirigy. Ezért a víz hőmérséklete, mint a mosás és a fej mosása, nem haladhatja meg a 36-37 0ąt.

Ha a pattanások sokat vagy tartósan nem akarnak átadni, győződjön meg arról, hogy lát egy bőrgyógyszert. Ez segít megbirkózni a pattanások gyors és hosszú.

Lehetőség van arra, hogy a szőrzetet eltávolítsák a lábára a serdülő lányok számára?

A bársonyos, sima, hidratált bőr szép, és senki sem vitatja ezzel. A színpadon a pubertás lányok test hormonok aktiválják, mely serkenti a haj növekedését, a hónalj, a bikini területen, a lábak és a szőrszálakat válnak láthatóvá. A fejlettebb mamák megmagyarázzák, hogy mi a teendő a szőrszálakkal, és néhány lány próbára és hibára próbálja megtalálni magának a kiutat. Nem lehet meghatározni azt a korhatárt, amelyen elkezdheted a lábát borotválkozni, de a legjobb, ha 13 év után elkezdesz dolgozni. De ha a szőrszálak nem adnak békét normális életre, akkor meg kell szabadulnod tőle. De itt a kérdés természetesen felmerül, hogyan kell használni a szőrtelenítést. Bár a szépségszalonokban az eljárások száma hasonló ahhoz, hogy a karakter meglehetősen nagy és változatos, minden korosztályú nők inkább a borotválkozást. Annak érdekében, hogy elkerülje a higított szőrszálakat, az eljárás után glycolic alapú folyadékokat kell használni. Ritkán változtatni az eldobható gépek nem helyes - akkor eldobható. Egy másik otthoni használatra és egy viszonylag olcsó módszer a szőrtelenítéshez használt krémek használata. 16 év után elkezdheti a szalonok szolgáltatásait: a lézert és a fotoepilációt.

Hogyan kell gondoskodni tizenéves fiúkról?

A testhigiénia gyermekneveléssé kell válnia. Naponta 1-2 alkalommal zuhany szükséges. Izzasztó és egyéb mirigyek elkezdenek dolgozni egy felnőtt úgy, hogy a tinédzser nem jött a szúrós szaga a verejték, hogy figyelemmel kell kísérni a ruháikat, és fehérneműt. Dezodoros anyagot kell használni. Ne viseljen ruhát, fehérneműt és zoknit minden nap cserélni. 15-16 éves korukban a srácok nagy része az első haját az arcon és a test többi részén. Szükség van erre is. Meg kell mutatnunk a tinédzser hogyan borotválja (jobb, ha ez lenne az apám), szintén tájékoztatja, hogy sok férfi borotválja a hónalját - hadd válassza magának -, ha azt akarja csinálni, vagy sem. Ha az apa kilyukasztja az axilláris üregeket, akkor a fiú általában ugyanazt teszi. Jelenleg üdvözlendő és sokan hisznek abban, hogy ha egy férfi haját a hónaljja alá hajítja, akkor még a szokatlan is.

Szabályok egy tinédzser kezd borotválkozni:

1. A borotválkozás előtt alaposan megtisztítja a bőrt - speciális géleket használhat az arc tisztítására. A csecsemő bőre nedves lesz, lágyul, a hajhagymánál rögzül.

2. Közvetlenül borotválkozáshoz használjon borotválkozási zseléket, mivel a fiatal kora fiatal bőrén különösen érzékeny és sérülékeny a bőrborotva.

3. Jobb, ha több pengéjű borotvát használunk, mivel biztonságosabb és mikrokomponens rendszerrel van felszerelve, amely csökkenti a mechanikai hatásokat a bőrön. Ilyen borotvák simítják a bőrt és emelik fel a szőrzetet, tiszta borotválkozást biztosítanak. Ezen kívül a fiú érzékeny bõrje kényelmet és megkönnyebbülést érez.

4. Mindig a borotválkozás után használjon speciális ápolószereket. A tinédzser bőrének jellemzőitől függően válassza ki a legjobb balzsamokat, lehetőleg alkoholfogyasztás alapján, mivel a fiúk bőrén ebben a korban hajlamosak az aknére. A nagyon érzékeny bőrű gyermekeknek megfelelő balzsamot kell alkalmazniuk.

5. Válasszon egy elektromos borotvát vagy egy gépet, figyelembe véve a gyermek preferenciáit. Az elektromos borotva kiküszöböli a kontaktust a pengével és a vágási valószínűséggel. A borotválkozás borotváló gépen a szőrzetet a külső rétegek szintjén vágja le, ezáltal a bőr simább és rugalmasabb lesz.

Gratuláljak a növekvő emberéhez, megmutatja csodálatát készségeinek és gyönyörű megjelenésének köszönhetően. A jóváhagyása különösen szükséges ahhoz, hogy ebben a korszakban váljon az ember személyiségévé!

Irodalom a tizenévesek számára

Svetlana Kolosova "Hogyan vigyázz magadra" (e-könyv)

«ABC of Beauty» használt könyv

GT Balakin "The Book for Boys"

Carol Weston "Maiden beszélgetés. A nővérem és anyám soha nem fog elmondani erről a "

AA Milovanov "Stílusos srác"

M.E. Chuprjakova "a fiatal úriember enciklopédiája"

Hogyan csepegtetek egy lány szokását, hogy gondoskodjon magáról

A lányok megjelenésének megfigyelésének szokása önmagában nem jelent meg. Fokozatosan, a segítséged szerint egy fiatal hölgy nőni fog egy kislánytól, aki mindig szép és gyönyörű lesz.

Mint minden más készség, a magabiztosság szokása fokozatosan fejlődik, alapjait gyermekkorban rögzítik. "A stílus ikonja" és a fő példa ebben az esetben az anyám. Hogyan tanítsuk meg a lány női bölcsességét - ez a cikk a cikkünkre vonatkozik.

Az öngondozás fő összetevői

A gondozás egyszerű higiéniai eljárásokkal kezdődik. Mosás, zuhanyozás, mossa meg a kezét az utca után, naponta kétszer csiszolja a fogait, az étkezés után öblítse le a száját - mindezek a rutin tevékenységek, amelyek nagyon fontosak minden nap. A gyerekek közül kevesen végeznek ilyen manipulációkat - a gyermekkorban a gyerekek elfelejthetik és elmulasztanak néhány elemet a listáról.

Egy kis fashionista szekrénye

Az öngondozás egy kislány ruhájára is vonatkozik. Fontos, hogy a dolgok frissek és tiszták legyenek. Tanítsd meg a gyermeket, hogy időben piszkos ruhát küldjön a mosodába. Lehetőség van arra, hogy befedjék a szokást, hogy felkészüljünk az esti iskolai kirándulásra, a cipők ellátásához stb.

Kis korból fontos a megjelenés gondjainak kialakítása. Ez a szokás a lány életében tart. A megjelenés kérdései még az óvodáskor is aggódnak. Ebben az időszakban javasoljuk a szépségvezetés első mintáinak kijelölését. Ráadásul a test gondozásának szokása nem fog rutinnak tűnni, és normává válik, ha a baba látni fogja az anya példáját.

Létezik motiváció

Fontos megérteni, miért tanul egy lány, hogy gondoskodjon magáról. A nõi nõi életmód kialakításának egyik legfontosabb módja, hogy gondoskodj magadról egy nõre. Ez olyan dolog, amelyet mind a nők, mind a férfiak értékelnek. Emellett a bőr és az egész test hálás lesz a gondozásért.

A szokás anyám példájával kezdődik

Körülbelül 4-6 éves korban, amikor a lány elkezd azonosítani magát a női nemmel, az anyja után megismétli. Az anya cipőjét megpróbálja festeni az ajkához, mint egy anya. Ebben a korban a gyerekek mindent elnyelnek, mint a szivacsok. És amikor a lány látja, hogy anyám minden reggel és minden este krémet alkalmaz, maszkot csinál, sminket, törődik a testtel, megfigyeli az ételt, a gyermek ezt normának tartja.

Aztán a jövőben, amikor a lány nő fel, gondozása önmagában nem lesz nehéz rutin neki. Vannak olyan nők, akik házasok, gyermekeik vannak, és elvesztik motivációjukat, hogy gondoskodjanak magukról. Sok erőfeszítést kap a család, de nem marad önmagával.

Jó motiváció arra, hogy emlékezzen magáról, hogy példát mutasson felnővő lányáról.

Ne tiltsa, hanem irányítsa

Fontos, hogy ne hagyja ki azt a pillanatot, amikor a lány elkezdi megpróbálni az anyja sminkjét. Ezeket a teszteket nehéz ellenőrizni, és egy kislány, ha ineptly fel az anyja smink, sétálni sétálni. Nem kell megbánni a gyermeket az első tesztekért, hanem a 6-7 éves életkorban a smink használatára való tanításnak semmi értelme. De részt vehetsz ezeken a kísérleteken: a fogantyúkrémre, a lány körmeiről alkotnak, együtt válasszanak szagos sampont a hajnak. Különösen most, hogy a piacnak meglehetősen sok kozmetikája van, kifejezetten a gyermekek számára. egy jó motiváció, hogy emlékezzen magáról, hogy példát mutasson felnővő lányáról

Egy tizenéves lány - saját kozmetikai készlete

A serdülőkortól kezdve, 11-12 éves korban már fontos, hogy figyeljen a lányára, milyen eszközökkel lehet gondozni és használni. Ne mondd a lányodnak: "Olyan szép vagy, nem kell semmit tenni." Jobb választani a lányodnak a gondozásodra. Természetes krémek, gélek, természetes krémek, a kozmetikumok öblítéséhez jobb, ha tejnek ajánljuk a lánynak.

A rúzs, az árnyékok, a ceruza és más felnőtt kiegészítők okozzák a gyermeket, hogy megcsodálják és vágyakoznak, mint egy anya. Baba túl korai make-up, de megpróbálhatod babaápolási termékek: Higiénikus rúzs rúzs, válassza ki a „finom” sampont a boltban egyesítette erőit, hozott egy kis tenyér kézkrém.

Egy tizenéves lány fokozatosan kezd használni a krémeket és a krémeket, a tejet a smink eltávolítására - de legkorábban 12-13 évesen. Felhívjuk figyelmét arra, hogy a gyermek kozmetikai táskájában minden eszköz természetes. Éjjel nem lehet lemondani a kozmetikumokról - a csecsemő bőre pihenni kell a krémből.

Néhány tipp a serdülőkorban való gondozáshoz

Ahhoz, hogy egy arcszínt használjon egy lánynak 12-13 éves korig. Jobb, ha természetes tápláló krém. A mosás után reggel alkalmazható a lányra. Este a krém nem szükséges, ami a legfontosabb, mossa meg arcát az éjszakára. Fokozatosan, 16-17 évvel kezdheti a krémet és egy éjszakát.

Hajápolás lánya számára

A lányok számára számos játék tanítja a kis szépségeket, hogy fésülje ki a fodrászokat, nagyszámú csap és gumi együttes használatával. A babával végzett képzés után könnyebbé válik a saját hajszárnyak gondozása. Az iskolai életkorától kezdve egy lány le tudja mosni a fejét a felügyelete alatt - néhány naponta.

A kocogást fokozatosan a gyermeknek is ki lehet osztani. Tanítsd meg a babát, hogy szövőszövegeket csináljon az iskolába, szép frizurával. Az ápolási alapokból egy gyerek sampon elegendő, ha szükséges, hajbalzsamot használjon. Csak 14-16 éves korig válthat "felnőtt" samponokra.

A lány hajának ápolására elegendő csak sampont használni. Ha a haj kusza, használhatja a 2in1 sampont. Alkalmazhat és balzsamozhat. Ez legyen hajápolási termék. Anya samponok és balzsamok 14-16 évig használhatók. Ha korábban a lányban bármilyen hajszíneződés volt, akkor a "felnőtt" sampon korábban használható. A lány fejét 2-3 nap alatt jobban meg kell mossuk, függően a haj hosszúságától és a fejbőr típusától (száraz, olajos).

Vigyázunk a gyermek körmeire

Még az óvodás korában a lány nagy érdeklődést mutat a szépségáru-tárgyakban és az anyám kozmetikai táskájában. Ahhoz, hogy még korán festeni lehessen a gyermeket, de manikűr és pedikűr készítéséhez elkezdeni tanulmányozni. Magyarázd el a lányodnak, hogy nem tudod megcsípni a körmödet, és alatta maradni. A gyermeknek kézzel kell átadnia a személyes manikűr készletet, hogy a baba megtanulja mozgatni a kutikulát, és körmökkel kezelje a körmöket. Később később használhat körömlakkot.

Manikűr, amit egy lány 10 év óta kezdhet, talán még korábban is. Kezdhet egy európai manikűrrel (gondatlanul). Fontos, hogy kiválassza a megfelelő szalonot és a mestert, aki manikúrát fogja tenni a gyermeke számára. Győződjön meg róla, hogy a szalon mesterekből megtudja, hogyan fertőtlenítik az összes eszközt, függetlenül attól, hogy elvégzik-e a gyermekek manikűrjét. Nem szükséges megtanítani egy lányt, hogy önállóan végezzen manikűröt. Ez nem könnyű eljárás, egy lány megsérülhet. De ha egy lányt két hónapon át egy manikűrhöz vezetnek - kedves lesz a lánya számára, és egy másik tapintatos lesz a szokása, hogy gondoskodjon magáról.

Az öngondozás szokás

Ha úgy gondolja, hogy a lány maga reggelenként és esténként elkezdi alkalmazni a krémet, amint öregebb, akkor téved. Sok felnőtt nő, akik vágyakoznak arra, hogy gondoskodjanak a megjelenésükről, ezt rendszeresen nem tehetik meg, mivel ezt gyermekkor óta nem vezették be szokássá.