Herpes készítmények

A herpesz vírusos betegség, amely eddig még nem teljesen ismert. Nyolcféle van. Belélegezve a testbe, ez befolyásolja az emberi test egy bizonyos területét. A betegség tünetei, köszönhetően az orvosi eszközöknek, kiküszöbölhetők, de teljesen gyógyítják, sajnos nem. A herpeszvírus mélyen behatol az idegsejtekbe, és örökre ott marad. Azonban a kezdeti fertőzés után maradhat latens állapotában egész életében, és soha többé nem jelenik meg. De kedvező körülmények között a vírus, akkor kezd aktívan szaporodni, van egy visszaesés a betegség. Feltételezhető, hogy a herpeszvírus hozzájárulhat a súlyos patológiák, köztük a rák előfordulásához. Ez a kérdés csak a tanulmányi szakaszban van. Bármi is volt, de manapság a kábítószer nem képes a herpesz megölésére, a kábítószer fő hatása az elnyomás, a vírus blokkolása és látens állapotba való átültetése. Ha a kezelést nem a vírus okozza, akkor a betegség tünetei és következményei komoly következményekkel járhatnak.

A terápiás gyógyszerek kiválasztásának elsősorban a helyes diagnózison kell alapulnia. Mivel számos gyógyszer herpesz az ajkakon nem hatékonyak, vagy akár teljesen felesleges más típusú, például arra, hogy őket a genitális herpesz nincs értelme, rendkívül fontos, hogy milyen típusú vírust, mielőtt elindulna egy komplex terápia. A gyógyszereket a beteg diagnózisa és egyéni jellemzői alapján szakember írja fel, mivel sokan ellenjavallt. Fontos, hogy megfelelő terápiát végezzenek, akkor a relapszusok száma jelentősen csökkenthető, vagy teljesen elfelejthető a betegségtől.

A herpesz elleni gyógyszerek a következők:

 • kenőcsök, krémek;
 • tabletták, kapszulák;
 • injekciós oldatok.

Jellemzően típusú herpes simplex I és II, amely megnyilvánul a kiütés a bőrön és a nyálkahártyákon, a száj, az orr, a szem kenőcsök és kezeljük súlyos tünetek inni tabletta. A genitáliák (genitális herpesz) felszakadása mélyebb megközelítést igényel, néha az injekciós módszert is használják.

A kezelésre kerülő gyógyszerek, azok változatossága és áttekintése

Ami a vírust illeti, a fő gyógyszer antivirális gyógyszerek. De nem minden, nevezetesen a hatóanyag, amely depressziós hatással lehet egy vagy másik típusú herpeszre. Ez a kategória a következő széles körben használt eszközöket tartalmazza:

 • Acyclovir, Virolex, Zovirax;
 • Valaciklovir és azon alapuló gyógyszerek - Wirdel, Valtrex, Vairova;
 • Famciklovir, analógok - Minaker, Famacivir, Famvir.

Napjainkban számos gyógyszergyártó cég más gyógyszereket kínál, de mindegyiknek van aktív hatóanyaga a megjelölt aciklovir, valaciklovir és famciklovir felett. Ezen információk felhasználásával választhat egy olcsó, de hatékony anti-terápiás gyógyszert.

A vírus csak akkor aktív, ha a test gyengül, vagyis a védelmi funkciók nem képesek a saját kórokozó vírusos mikrorészecskék elnyomását. Ezért a herpeszvírus irányított blokkolásával szükség van az immunitás növekedésére. Ehhez összetett terápiában:

 • interferon készítmények;
 • az interferon termelésének ösztönzésére szolgáló gyógyszerek;
 • immunmodulátor.

Meg kell jegyezni, hogy az immunitás növekedése nagy jelentőséggel bír a szervezet számára, de az erre a tevékenységre irányuló gyógyszerek nem segítenek a vírusos betegség elleni küzdelemben. A herpesz esetében a speciális vírusellenes szerekkel való kezelés kötelező eszköz a betegség leküzdésére, ami lehetővé teszi a betegség gátlását. A stabil magas immunitás lehetővé teszi a szervezet számára antitestek előállítását, ami tovább csökkenti a visszaesések lehetőségét. Ne feledje, hogy a kinevezést orvosnak kell elvégeznie.

Előkészületek az ajkak kezelésére

A herpesz kezelése az ajkán a betegség lefolyásának természetétől és a sérülés mértékétől függ. Tegyük fel, hogy ez a probléma egyszerű herpeszre vonatkozik. Ez a legelterjedtebb, a világon a fuvarozók több mint kilencven százaléka az emberek. Ezért számos módja van a kezelésnek, valamint a gyógyszereknek. A mi esetünkben főleg tablettákat vagy kenőcsöt használtak a herpeszről az ajkakon.

Ha időben elkezdi a kezelést, amint az első tünetek elégetés és bizsergés formájában jelentkeznek, megelőzheti a hólyagok kiütés megjelenését.

A leghatékonyabb herpesz tabletták a voltrex, a famciklovir. De a kívánt eredmény eléréséhez az első órákban szükséges a gyógyszer sokkdózisának beadása. A herpetikus kitörés első jelei alatt két gramm Valtrex vagy a Famciclovir egy fele részeg. Ismételt vétel pontosan tizenkét óra után. Az ilyen sürgősségi terápia jó eredménnyel jár, ha a vírus kezdeti szakaszában leállítható, a relapszus egy napon belül megtörténik.

A krémek és kenőcsök segítenek a kiütés megjelenésének megakadályozásában és a progresszív herpesz progressziójának felgyorsításában is.

A választás azt jelenti, hogy számos tényezőtől függ:

 • a betegség súlyossága;
 • személyes preferenciák;
 • az árak, az orális készítmények a herpesz az ajkán sokkal drágábbak, mint a kenőcsök.

Meg kell érteni, hogy a tabletták egész szervezetre hatással vannak, ezért több ellenjavallattal rendelkeznek. Nem mindenki tudja használni őket. A kenőcseket helyi kezelésre használják, így mindenkinek, még a terhes nőknek és a gyermekeknek is alkalmasak.

Rendszerint a herpesznek az ajkakon történő kezelésére a leggyakoribb módszer a kenőcsök, krémek és gélek használata. Ezt a népszerűséget igazolja az a tény, hogy a külső gyógyszerek nem csak blokkolják a vírust, hanem eltávolítják a fájdalmas tüneteket (viszketés, égés, vörösség).

Rengeteg kenőcs van, amelyek az ajkán "megfázásokat" kezelnek:

Mindegyiket úgy tervezték, hogy elnyomja a kórokozót és kiküszöböli a kellemetlen tüneteket. Különbségek a hatóanyagokban és a gyártóban, de összhangban és az árban.

Zovirax

A herpesz Zovirax a legkedveltebb kenőcs a legfontosabb bőrkiütésnek az ajkak bőrén. Hatóanyaga az acyclovir, melynek célja a herpetikus vírus szaporodásának megakadályozása. Ha a hatóanyagot a könnyű égés megjelenése után azonnal alkalmazzák, előfordulhat, hogy elkerülje a kiütés megjelenését. A Zovirax hatékonyan megakadályozza a herpeszvírus tüneteinek kialakulását az ajkakon.

A kenőcsöt a nap folyamán, négy óránként legfeljebb 5 alkalommal lehet viselni. Használja és kiütés után. Világos körkörös mozdulatokkal alkalmazzák a hólyagokat, majd később a sebeket.

Ezt a gyógyszert különböző farmakológiai formákban állítják elő.

acyclovir

Nem kevésbé népszerű és hatékony kenőcs Acyclovir. Ez egy orosz származású analóg készítmény. Ugyanúgy működik, mint a Zovirax. Ennek megfelelően hasonló ellenjavallatokkal rendelkezik a használathoz. Azonban sokkal olcsóbb. A hatásosság idővel bizonyított, ha elkezdi használni a betegség első jeleit, akkor a relapszus egy nap alatt blokkolódik. Ha az idő eltűnik, és az ajkak kiütések már megjelentek, akkor mindvégig meg kell fésülniük a teljes gyógyulásig.

Fenisztil a herpesztől

Kenőcs A Fenistil a penciklovir hatóanyagra épül. Célja megelõzni a kiütéseket és küzdeni a már megjelent kiütéssel. A gyógyszer felhasználása az utasításoknak megfelelően jelentősen csökkentheti a hólyagok érlelésének idejét és a fekélyek gyógyulását az ajkakon. Kenőcsöt alkalmaznak az érintett területeken kétóránként. Tilos tizenhét éves, terhes és ápoló anyáknál gyermekek számára használni.

Egyéb herpesz kezelések az ajkakon

A herpesz és használt egyéb gyógyszerek, amelyek nem tartoznak az antivirális, de köszönhetően antibakteriális, sebgyógyulás és regeneráló tulajdonságokkal segítségével gyorsan megbirkózni a betegség tüneteit. Nézzük meg néhányat.

levomekol

A herpeszből származó Levomecolot szakemberek írják le gyulladásgátló és regeneráló szerekként. A kenőcs összetétele magában foglalja a metiluracilt, amely nemcsak felgyorsítja a sérült szövetek és sejtjavítások gyógyulását, hanem serkenti az immunrendszert a herpesz vírus elleni küzdelemben. A Levomekol hatékonyan eltávolítja a gyulladást a kitörés helyén, eltávolítja a gőzsölő kisülést. Ezt a kenőcsöt naponta egyszer vagy kétszer fel kell használni vírusellenes szerekkel együtt a kezelés teljes időtartama alatt. A Levomekol a genitális herpesz kezelésére alkalmazható

Boro plus a herpesztől

Ez a krém természetes alapanyagok alapján készül. Antiszeptikus tulajdonsággal rendelkezik. A gyógynövények természetes összetevőinek köszönhetően gyerekek kezelésére szolgál.

A Boroplyusom károsította a bőr érintett területeit, még nyílt sebeken is. A krém jó antibakteriális és antiszeptikus. Megnyitja a viszketést, égést, irritációt, fájdalmat. Elősegíti a sebek korai gyógyulását. Ezért azt herpesz kezelésére alkalmazzák más herpesz hatóanyagokkal együtt.

Valocordinum herpettel

Ezt a gyógyszert aktívan használják a herpesznek az ajkak kezelésére. Segít eltávolítani a viszketést és megszáradni a kiütést. A Valocordin számos összetevőből áll, beleértve az etilalkoholt is, amely a szükséges hatással bír. A folyadékot lotionok formájában használják. A Vatka-t az oldatban nedvesítik és néhány percig az érintett területre felviszik. Ismételje meg az eljárást legfeljebb napi hétszer.

Fukorgin a herpesztől

Ez a gyógyszer antiszeptikus és nem rendelkezik vírusellenes hatással. Ezért a herpesz az ajkán használják a száraz a fekélyek és megakadályozzák a másodlagos fertőzés.

Készítmények nemi herpesz kezelésére

Meg kell jegyezni, hogy a genitális herpesz ugyanazon első és második típusú egyszerű vírus okozta, mint az ajkakon. De ez érinti a külső genitivitást, a comb és a fenék belső felületét. Mind a férfiak, mind a nők esetében előfordul. A genitális herpesz kezelése szintén bonyolult lehet. És mivel ugyanaz a kórokozó okozza, mint az ajkán, ugyanazok a vírusellenes szerek (Zovirax, Valaciclovir, Penciclovir, Famciclovir). Az emberi test élettani sajátossága miatt azonban a herpesz nemi szerveken történő kezelésének bizonyos sajátosságai vannak, ezért szigorúan szakember felügyelete mellett kell végrehajtani. A gyógyszereket kenőcsök, gélek, permetek, tabletták, kúpok, injekciók formájában használják. Az adott gyógyszer vagy gyógyszerforma racionalitását a kezelőorvos határozza meg.

Fontolja meg azokat a gyógyszereket, amelyek sikeresen alkalmazzák a herpeszvírus kezelésére.

Kagocel a herpesztől. Ezt a gyógyszert csak a közelmúltban használták a vírus kezelésében, de az irányított cselekvésnek köszönhetően nagyon népszerűvé vált. Hatékonyan gátolja a vírus aktivitását és megakadályozza annak reprodukcióját. A gyógyszer serkenti az interferon termelését is. A Kagocelt komplex terápiában használják a herpesz kezelésére. Naponta háromszor két tablettát inni.

Chlorhexidine a herpesztől

A genitális herpeszben a "klorhexidin" gyógyszert antiszeptikusként használják, amely semlegesíti a fehérje sejteket, és blokkolja az oxigén abszorpcióját a vírussejtekkel, amelyek következtében meghalnak. Ezt a gyógyszert óvatosan és szigorúan az ellenjavallt utasításoknak megfelelően használja. Az oldatot a test érintett részeihez kell felhordani, és néhány percen keresztül tartani, majd ezt követően szappan nélkül tisztítani csak tiszta puha vízzel. Ezt az eljárást naponta háromszor kell elvégezni.

Miramisztin a herpesztől

A gyógyszert gyakran használják a herpesz, mind a nemi szervek, mind az ajkak elleni harcban. Ez a gyógyszer kombinálja az antivirális és antibakteriális hatást. A miramisztin alkalmazása lehetővé teszi a szövődmények elkerülését és a fellendülés folyamatának felgyorsítását. A kenőcsön kezelni kell a nemi szervek és a hozzájuk közel álló szövetek érintett területeit. Alkalmazás előtt a szexuális szerveket meg kell mosni, majd gyengéden vigyen fel egy gyógyszert egy pamut törlővel. A nők is jól érzik magukat a myramisztin oldattal, és a férfiak öblítik meg a gesztusok péniszét.

A genitális herpesz kezelésére a nők a "Malavit" -t használják.

Sinaflane a herpesztől

Ez a kenőcs hormonális, második neve "Flucinar", különböző típusú herpeszek kezelésére használják, beleértve a genitálist is. Elég hatékony a betegség kezdeti szakaszában. A már kialakult kiütéshez is jól illeszkedik, de hosszan tartó használatával függőséget okoz.

Herpes simplex nosode inel

Ezt a gyógyszert az első és a második típusú herpesz gyakori és hosszantartó relapszusaira írják fel. Ő is kinevezett, hogy megakadályozza a lehetséges visszaesést azokban a betegekben, akiknek nagy hajlamuk van rájuk. A Herpes simplex nosode antihomotoxikus gyógyszerekre vonatkozik, azaz olyan gyógymódokra, amelyek kényszerítik a vírus elleni önellenőrzést. Rendelkezik a gyakori relapszusok, határozott és elhúzódó tünetek, más betegségek súlyosbodása a herpesz háttérben. A kinevezést csak szakember végezheti, aki meghatározza a gyógyszer adagolását és beadásának módját.

Ez csak egy rövid áttekintés a herpesz kezelésére szánt vírusellenes gyógyszerekről. Azonban a kezelést szigorúan szakorvos felügyelete mellett kell végrehajtani, és a gyógyszereket megfelelő módon kinevezi.

Herpes. Népi jogorvoslat

A herpesz vírusos betegségek egy csoportja, egy kis buborékkiütés, leggyakrabban az ajkán vagy az orrban. A vírusnak hat típusa van, de közülük kettő a leggyakoribb. Az első típus a szájüreg károsodását okozza, az arcra, ajkára, törzsére is hatással van. A második típus - a nemi szervek (genitális herpesz) elváltozásai. A herpesz sebek az emberek között "láz", vagy "megfázás". Meg kell érteni, hogy teljesen lehetetlen megölni a herpeszvírust. A herpeszvírus, ha egyszer elfogy, örökre ott marad. De sok módja van ennek a vírusnak a megőrzésére. 1. Aktívan javítja az immunitást, 2. Megállítja a kiütést kenőcsökkel vagy népi gyógymódokkal.

Herpes népi gyógymódok kezelése:

A herpesz az ajkán

Húzzon fel egy darab papírt, és tegye rá egy csészealjra. Amikor a papír ég, dobja el a hamut. A csészealj alján egy barnás barna marad. Törölje le ezt a gyomorpépet egy gyapotszőrrel. Ismételje meg néhányszor, és ez az.

A kámfor-alkohol kiváló népi remedy

A herpeszről az ajkakon vagy az orr alatt kámfor-alkohol segít. Naponta többször kenje meg őket, fájó foltok. Megszabadulni nem azonnali, de sokkal gyorsabb.

Csirke tojás herpesz ellen az ajkakon

Távolítsa el a filmet a csirke tojás belsejéből, és tapadós oldatot vigyen fel a fájdalomtól. Nagyon gyorsan minden áthalad.

A kén megállítja a herpeszet

Ha a herpesz felbukkan, csináld. Vegyünk egy mérkőzést, saliváljuk a fejét, és naponta többször megkenjük a kiütéseket. A bőrkiütések azonnal kiszáradnak, ráncok keletkeznek, és minden áthalad. Ha megkensz, amint úgy érzi, hogy bizsergés (a korai hűsérülés jele), a fájó nem fog megjelenni.

Valocordinum a herpesztől

Nedvesítse a skorbut naponta többször.

fokhagyma és fenyőolaj - kiváló duó a herpesz kezelésére

A herpeszet jól segíti a hagyományos fokhagyma: a fokhagymás szegfűszeg összetörni és dörzsölni ezt a tömeget egyik napról a másikra a fájdalom. Tegye ezt addig, amíg a fájó gyógyul. És délután két órával a herpeszkiütés fenyőolajjal. Ez az eljárás segíti a nyálkahártya gyors gyógyulását.

A szegfű (fűszerezés) lassítja a kiütést

5 darab kendőt kell szednie, szopni a szájába, majd alaposan rágni és lenyelni. A herpesz nem tűnik túl hosszúnak.

A herpesz sebének keveréke

Keverje hozzá 100 g-ot a joghurt hozzáadása nélkül, 2 teáskanál instant kávét. Adjunk hozzá 1 evőkanál. egy kanál méz és kukorica liszt, adjunk hozzá egy kis oxolin kenőcs, és alaposan keverjük össze. A kapott keverékkel kenje meg a lázzal hajlamos területeket. Amikor a keverék megszárad és leesik, ismételje meg az eljárást. Ezt naponta többször is megteheti, és a herpeszérülés megáll és meggyógyul. Ez azt jelenti, hogy felhasználható és profilaktikusan is használható, mielőtt kiszállna a fagyba, kenje az ajkakat.

A forró kanál kiváló gyógymód a herpesz számára

Egy napon belül megszabadulhat a herpesztől az ajkán. A nap folyamán, egy teáskanál, fűtött egy csésze forró vízben, egy fájó hely. Másnap nem volt gyakori hideg.

A férgek herpesz infúziója

A herpesz segíti az infúzió a férgek keserű. Egy pohár forró vízhez egy kis csipet kell, ami hegesztve 3 másodpercig. Nagyon kényelmes ezt egy teaszűrő vagy más eszköz segítségével elvégezni, így le lehet csökkenteni a férgeket a vízbe, és azonnal eltávolítani az egészet. Vegyünk 1 desszertkanálot naponta 3 alkalommal 30-60 perccel étkezés előtt 3 hétig

Arany bajusza (illatos kalligráfia) kezeli a herpeszet

Amikor a herpesz első tünetei megjelennek, 10 percig egy aranysárga bajusz vagy egy tinktól alkoholos tinktúrával megnedvesített tampont helyeznek a fájó helyre. Tinktúra: 50 növényi ízület 0.5 liter vodkában. Ragaszkodj 2 hétig. A herpesz során fellépő sebek naponta kétszer kelnek, vagy egy aranyszínű bajusszal. Ezenkívül a gyors gyógyulást megkönnyíti az arany bajuszok kenőcsének az érintett területekre való kijuttatása 3 napig kétszer.

Az indiai hagyma lé leveszi a herpeszet

A herpesz segítségével a kiütéseket gyümölcslével kenje meg az indiai hagymák nyíljából vagy leveleiből.

A juice celandine enyhíti a herpeszet

A herpesz kezelésének jó hatása gyümölcslevekből nyerhető, amely később felhasználható. A herpeszbuborékokat 4-5 alkalommal 3-5 percig kell kenni. Napi 2-3 alkalommal. Ha herpesz az orrban, akkor csepegtet egy pár csepp gyümölcslevet. Friss füvet a gyökerei vérfű darálják, nyomja össze a levet, és öntsük üveg úgy, hogy nem éri el a forgalmi dugókat a 2 cm-t. A lé erjedni hagyják egy hétig, időnként le a fedelet, hogy kiadja a felgyülemlett gázokat. Az ilyen gyümölcslevek hosszú ideig tárolódnak a hűtőszekrényben.

Az illóolaj segít megszabadulni a herpesztől

Számos illóolaj tartalmaz tanninokat és antimikrobiális hatást fejt ki, és vannak olyanok is, akik küzdenek a vírusok ellen. Ezek az olajok a tűlevelű növényekből származó illóolajok, például cédrusolaj, fenyő, boróka, thuja, fenyő. Az eukaliptuszolaj nagyon erős hatása, valamint teafa, geránium, bergamot, zsálya és levendula. A herpeszbuborékok kenésére szolgáló keverék készítéséhez keverjen össze 4 cseppet bármelyik olajból vagy keverékből 1 cra. bármely növényi olaj. Tartsa termény keveréket egy üveg sötét barna üveg, így, hogy az illóolajok ne vesszenek el a gyógyító tulajdonságait, és kenjük fájó foltok 3-4 alkalommal egy nap.
Adjunk hozzá 10 cseppet a fenti illóolajokból 2 ts. alkoholos tinktúra a kalendula, adjunk hozzá ezt a keveréket 1 evőkanál. l. főtt hideg vizet és alkalmazzák az érintett területen herpesz naponta többször.

A gyógyszertár keserű mandulaolajat ad el - hasznos, ha naponta 2-3 alkalommal kenje meg a herpesz által érintett bőrt.

A hagyma megállítja a herpesz megjelenését

Az izzó levágja a gerincet, amikor a tejfehér folyadék kijön, a herpesz első tüneteivel dörzsölje az ajkak körüli bőrfelszínt: ezen a helyen nem jelenik meg buborék.

Bors és torma a genitális herpesz kezelésében

A genitális herpesz megszabadulása miatt az 1 literes dobozok több mint felét töltötték egyenlő részekkel keserű borssal és a torma kert gyökereivel, amely húsdarálón keresztül vezetett. Öntsük át a vodkát és két hétig sötét helyen tegyük fel, alkalmanként keverjük össze. Törés gézzel 2-3 rétegben. Igy a tinktúra 1 evőkanál. reggel és este 15-20 percig. étkezés előtt 0,5 tb-os hígítással. a víz.

A fórumon is vannak receptek herpesz

Herpesz kezelése. Hogyan kell kezelni a herpesz népi jogorvoslatokat.

Téma: Herpesz kezelése. Hogyan kell kezelni a herpesz népi jogorvoslatokat.

herpesz - a vírus által okozott fertőző betegség és a bőr károsítása. A fertőzés forrása lehet beteg vagy a vírus hordozója.

Valószínűleg észrevette, hogy a hidegvérzés gyakran a hidegvérzés után jelentkezik, amikor a test védelme csökken. De ne felejtsük el, hogy lehetséges és forró időben a túlmelegedés, ami szintén veszélyes a szervezet számára. Más fertőző betegségek (influenza, tüdőgyulladás stb.) Ellen is előfordulhat.

Kétféle herpesz létezik.

Herpes simplex (húgyhólyag vagy láz)

Érinti a szájban és az orrban lévő bőrterületeket, ritkábban - az arcokat, a füleket és a nemi szerveket. Néha kiütések fordulnak elő a száj nyálkahártyáján.

A herpesz szimplex folyadék formájában jelenik meg, amely viszket, néha fáj. 3-4 nap elteltével ezek a hólyagok kiszáradnak, és kéreggé formálnak. Néhány nappal később a kéreg eltűnik, és a bőr meggyógyul.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha elfogyasztja, a vírus életben marad. Az immunitás erősítésével megakadályozhatja vagy legalábbis csökkentheti manifesztációinak gyakoriságát.

Herpes zoster (övsömör)

A vírus az ideg mentén fejlődik ki. Először behatol az idegcsomókba, és csak akkor kerül át a bőrre.

Az ideg folyamán rózsaszín-vörös foltok jelennek meg, majd buborékok folyadék formájában. Vannak fájdalmak, a hőmérséklet emelkedik. 6-8 nap elteltével a hólyagok megszáradnak, kéreg keletkezik. És csak 3 hét elteltével a kéreg eltűnik.

A betegségének időtartamára határozza meg a típusát és használja a megfelelő kezelési módszereket.

Herpesz vagy hideg, nagyon kellemetlen kiütés az ajkakon. A kis buborékok megjelenése a nyálkahártyán és a bőrön arra utal, hogy a szervezet küzd a fertőzéssel, amely beleesett. A herpesz nem ürül ki a testből, mivel a celluláris szintre hat, és az egész életében marad. De a megnyilvánulásait népszerű módon lehet eltávolítani.

Számos népi gyógyszer a herpesz számára. Egyesek egyedül vannak, míg mások nem érezzék a változást egyik eszközről a másikra, sem hatékonyabbá. Ebben a cikkben néhány példát mutatunk be néhány népi gyógyszerre a herpesz kezelésére. Kezdjük a megerősítése gyümölcslevek és gyógyteák, hogy támogassa a testet, és megakadályozza a közös hideg, amely gyakori hangszóró a száját.

A herpesz kiváló erõsítõ tea a krizantém infúzió infúziójának tekinthetõ. Egy pohárral naponta háromszor inni. Teáskanál főzött krizantém ragaszkodnak legalább egy fél órát, majd használni a tervezett célra.

Néhány ember a herpesz elleni küzdelemben segít a Sophora japán infúziójában. Akkor is megpróbáltam legyőzni ezt a vírust, de nem sikerült. De a fehér üröm infúziója segített nekem és sok barátaimnak. A száraz tölgyet olyan arányokban főzhetjük, amelyben általában teát készítünk.

Van egy másik hatékony recept a gyümölcsök és a gyógynövény tea kezelésére herpesz korai szakaszában. Előkészítéséhez melissa, boróka gyümölcs és cseresznyevirág lapra lesz szükség. Az arányok 3: 1: 3 arányban vannak. Összetevők keverednek, és egy evőkanálnyi forró víz evőkanálnyi kollekciójának kiszámításánál kiszámolják. A leghatékonyabb a teával, cukorral, mézzel vagy vibránnal kiegészítve.

Gyors kezelés a herpesz kalanchoe vagy aloe.

Vegyünk egy levél aloe vagy caloncho és vágja le a héjat, alkalmazza a húsa a levél a hideg az ajkán néhány percig. Ezután frissítse a szeletet, és dörzsölje újra a kiütéses lé léjával. A húsos levél tömörítés formájában ragasztós vakolat segítségével rögzíthető. Az ilyen népszerű herpesz-kezelés gyorsan visszafordítja a betegséget és visszaállítja a bőrt.

Fokhagyma a népi gyógyászatban.

Herpesz az ajkakon nagyon gyorsan és hatékonyan kezelik a fokhagymával otthon. Ehhez meg kell összetörnie a fokhagymát, fel kell téve a gézre, tampont kell készíteni, és fel kell használni a sebeket. Ezt a tampont ragasztó vakolattal rögzítheti. A népi gyógyászatban a fokhagymát egyszerűbb módon is használják: egyszerűen dörzsölje a fekélyeket egy fokhagymával.

A kén a herpesz népszerű kezelése az ajkakon (megfázás).

Nagyon szokatlan, de nagyon hatékony módja a herpesznek az ajkakon való gyors kezelésére. Ezenkívül a gyógyszer mindig kéznél van, vagy inkább a fülben. Sokak számára ez a módszer gyorsan segít - 2-3 eljárás esetén, különösen ha a herpesz első jeleire az ajkakon alkalmazzák. Szükséges a kén eltávolítása a fülből és kiütés kenésével.

Hagyományos herpeszkezelés az ajkakon, koromról papírról.

Annak ellenére, hogy furcsaság, ez a népi orvoslás nagyon gyakori és hatékony. Újságcikkre kell papírt felvenni és nagy porcelánlemezre rakni, és

Tegyen egy lemezt a mosogatóba vagy a kádba. Égesse meg a papírt. Amikor az újság szinte ég, gyorsan távolítsa el a hamut és a többi papírt. A lemez alján sárga színű bevonat lesz. Amíg a patina meleg, gyorsan kenje meg a herpesz az ajkán. Ne mossa le a lemezt, másnap ugyanezt az eljárást kövesse, a plakk hosszabb lesz.

Az ilyen népi kezelés nagyban fel fogja gyorsítani a fellendülést. Ha az eljárás a betegség kezdetén történik, akkor a herpesz egyáltalán nem léphet be az aktív fázisba.

Hogyan gyógyítsuk meg gyorsan a herpeszet a valocordin segítségével?

A herpesz népszerű kezelése az elmúlt években gyakran szívkoszorú gyógyszerkészítményekkel történt - 1-2 óránként kenik a herpesz kitörését az ajkakon. A betegség napja elkezd csökkenni.

Megnövekedett immunitás otthon.

Mivel a vírus az immunitás csökkenése miatt romlik, a herpesz kezelésének külső eszközei mellett kívánatos az immunitás növelését célzó gyógyszerek alkalmazása. Jó hatás a zöldséglevek használata, különösen a cukorrépa és a sárgarépa, ezek a gyümölcslevek nemcsak fokozzák az immunitást, hanem a betegség által károsított bőr helyreállítását is. A lé nemcsak a gyökér terméséből, hanem a levelekből is préselhető.

Az immunitás erősítése érdekében tanácsos rózsafa, rózsaszín rosa gyökereket, echinaceát, csalánkat, vadrózsák és galagonya leveleit inni. Erős immunitással hogy megszabaduljon a herpesz manifesztációitól hosszú ideig, ha nem örökké.

A herpesz kezelése a valocordin segítségével segít a vírus manifesztációinak kezelésében

Az enyhe bizsergés az ajkán, fokozatos viszketés, apró kiütések a hólyagok formájában, mind a herpesz fertőzés manifesztációja, amelyet otthon lehet legyőzni, például a herpesztől kapott valocordin-ot. Ezeket a cseppeket szárított kiütések ha tesz vatta áztatott néhány perc alatt a szájához a nap folyamán 6-7 alkalommal.

A valocordin összetétele számos olyan összetevőt tartalmaz, amelyek számos alkalmazást eredményeznek. Tehát a nyugtató és vasodilatáló hatás fenobarbitált, spazmolitikus és vasodilatációt okoz - borsmentaolajat, és az etilalkohol tartalmának köszönhetően a valocordin az egyszerű herpeszes fertőzés kezelésére szolgál. A mellékhatások között csak az allergiás reakciók figyelhetők meg.

A működési elve a szív esik, amikor herpesz fertőzés egyszerű: az első, „kauterizálására” buborékot, majd szárad és fertőtleníti a sebet a kórokozó baktériumok. Miután az ilyen „agresszív” eljárás ajánlott kezelésére az érintett bőrt krém nyugtató hatás, így például, körömvirág kenőcsöt és krémek, amelyek a kamilla kivonat.

A herpes kezelésére a valocordin egy csodálatos módja annak, hogy megszabaduljon ettől az állapottól otthon, ha rendszeresen nedvesíti őket a vesikulákkal és folytatja a kezelést néhány napig. A herpesfertőzés legjobb gyógyszere azonban a megelőzés, beleértve az egészséges erős immunitást, a testmozgást, a megfelelő táplálkozást, a keményedést és a vitaminok használatát. Fontos szerepet játszik a személyes higiénia, amelynek be nem tartása patológiás állapot kialakulásához vezethet.

Szakemberek megjegyzik, hogy a jó kombináció a valocordin a herpesz és a tinktúra a propolisz. Kiegészítse tevékenységüket lehet specializált kábítószer - aciklovir, Famvir, Zovirax vagy izoprinozin. Minden tőlük immunmoduláló, vírusellenes és immunstimuláns hatású, és járjon el a betegség kiváltó tényező, és segédeszközök népi jogorvoslati kölcsönhatásba jelek és semlegesített állapotban buborékok, a bőr égő, viszkető, amíg fekély és strupoobrazovaniya.

A herpesz kezelése Corvalollal otthon

Sokan tavasszal vagy ősszel fertőzöttek. Gyakran jelenik meg az arcon kis csoportosított hólyagok formájában - az orr vagy az ajkak közelében. Ennek oka a test védő tulajdonságainak elvesztése. A herpesz erupciói nem feltétlenül drága gyógyszerek. Minden otthoni orvosi szekrényben biztosan van Corvalol. Egyetlen orvos sem írja fel ezt a gyógyszert hidegre, ezért sokan kétségbe vonják, hogy kezelhetik-e a herpeszet.

A Corvalol gyógyszer összetétele

A szív gyógyszer tartalmaz etil-alkoholt és menta-összetevőket, amelyek antiszeptikus és gyógyító hatást gyakorolnak a sebre. A gyógyszert tabletta formájában és folyékony formában állítják elő. Nem öl meg titokban vírust, hanem elősegíti a hólyagok gyors gyógyulását. Hála neki, a fertőzés három nap alatt gyógyítható. A herpeszből származó Corvalol cseppekben használatos.

A Corvalol cseppecskékben tiszta folyadék, különleges szaggal. Olyan aktív összetevőket tartalmaz:

 • a-bróm-izovaleriánsav-észter;
 • fenobarbitál;
 • borsmentaolaj.

Segédelemként víz, stabilizátor és etil-alkohol használható.

Amikor Corvalol képes segíteni


A kiütések a fertőzés forrása és a hólyagok által tartalmazott folyadék - ez az I. csoport vírusa. A betegség lefolyása és összetettsége az emberi immunrendszer állapotától függ. Ha nem kezelik, a szervezet nem képes önállóan megbirkózni a fertőzéssel. Ez a folyamat hetekig és hónapokig is húzhat.

Corvalol a herpeszről az ajkán gyorsan és hatékonyan megszünteti a betegség tüneteit, megakadályozva a vírusnak a környező emberekre történő átvitelét. A gyógyszerek ilyen esetekben megkönnyebbülnek.

 • A betegség terjedésének kezdeti szakaszában. Ebben az időszakban nincsenek jellemző kiütések, de vannak égési és viszketés. A megelőző intézkedések időben történő végrehajtása csökkenti a vírusellenes tevékenységet.
 • Az akut herpesz, amikor vizes buborékok jelennek meg, a szövetek duzzanata, vörösség, súlyos viszketés, majd - sebek. Ha nem áll rendelkezésre szükséges vírusellenes szer, akkor megmentheti magát a Corvalol vírus terjedésétől.
 • Más gyógyszerekkel való komplex kombinációban. Ebben az esetben a szív cseppek segítenek felgyorsítani a gyógyulást.

A herpesz Corvalollal történő kezelése

A herpesz kezelése Corvalollal lehetővé teszi, hogy gyorsan megbirkózzon a betegséggel. A gyógyszer más hagyományos kezelési módszerekhez képest hatékony. Intézkedése pozitív eredményre irányul.

 • Lokalizálja a gyulladás fókuszát.
 • Megszáradja a sebeket.
 • A szív gyógyszer kiváló antiszeptikus. Ajánlott a herpesznek a Corvalollal történő cauterizálása, mivel fertőtleníti a bőrt.
 • Megakadályozza az új hólyagok megjelenését a bőr egészséges területein.
 • Megszünteti a viszketést.
 • A mentaolaj hozzájárul a vér bejutásához a sebekhez és a szövetek regenerációjához.
 • A Corvalol a szájüregben megsebesítheti a sebeket.
 • A gyógyszert jól tolerálja a szervezet, és nem okoz allergiát.
 • A gyógyszert más, a herpesz fertőzés kezeléséhez szükséges gyógyszerekkel kombinálják.
 • A gyógyszer megfizethető áron és vásárláskor.

Herpes és Corvalolus: hogyan kell alkalmazni?

Az 1-es típusú vírus, amelyet az arcon fellépő kitörések jellemeznek, szaporodik a bőrsejteken és a nyálkahártyákon. Ez számos szerv és rendszer betegségét okozhatja. Annak ellenére, hogy az emberi szervezet önállóan termel antitesteket a fertőzéshez, szükséges időben kezelni. A herpesz elleni Corvalol könnyen alkalmazható. Ehhez szükség van:

 • egy folyadékot kell felhordani egy pamut tamponra;
 • 3-4 óránként fájdalmas helyre kell alkalmazni;
 • a fókuszpozíció ideje 5 perc;
 • ismételje meg az eljárást, amíg a buborékok eltűnnek;
 • a gyógyszer nemkívánatos a bőr mély vereségében való alkalmazásra, mivel égési valószínűség van;
 • mivel a hatóanyag szárazon öblíti a bőrt, ajánlatos kombinálni a zsíros alapanyagokkal, például kenőcsökkel vagy tengeri köolajolajjal;
 • A cseppek csak külsõ használatra alkalmasak, õket nem lehet beléptetni;
 • A kezelés időtartama 5-10 nap.

A herpesz kezelésére a Corvalol tablettákon alkalmazható. Zúzódik és vízben oldódik. A kapott elegyet az érintett bőrfelületre adjuvánsként alkalmazzuk.

Corvalol ellenjavallatai

Mint minden más gyógyszerhez hasonlóan, a Corvalolnak van néhány korlátozása a kérelemben. Ilyen esetekben óvatosan kezelje a szívdobogást, vagy óvatosan vegye figyelembe őket:

 • terhes nők;
 • ápoló anyák;
 • ha a gyógyszerkomponensek egyéni immunitása van.

Sok ember, miután megszokta a hagyományos herpesz-kezelési rendszert, nem tudja, hogy a Corvalol segíti a vírus manifesztációjának semlegesítését. A szív gyógyszer tartalmaz olyan összetevőket, amelyek gyorsan és hatékonyan eltávolíthatják az elhalt betegség tüneteit. A Corvalol helyi hatást fejt ki, ezért más gyógyszerekkel való együttes alkalmazása esetén is jó. A legtöbb beteg pozitívan reagál a tulajdonságaira. Megjegyzik, hogy a szívből származó gyógyszer fájdalmas kiütéseket szappan és megszünteti a bosszantó viszketést. Néhány óra elteltével javulást észlel: a puffadtság eltűnik, a gyulladást eltávolítják, a fertőzés nem terjed. A Corvalol jobban segít, mint sok drága kenőcs. Nem kell bonyolítani az életet - bizonyított eszköz megtalálható szinte minden otthoni orvosi szekrényben.

Corvalol - információ a gyógyszerről

A Corvalol egy mindenki számára ismert gyógyszer. Ez olcsó és szinte mindig otthoni gyógyszertárban van. Általában szedatív. De a közelmúltban felfedezték, hogy képes segítséget nyújtani a herpesz kezelésében az ajkán.

Corvalol összetétele és hatása

A Corvalol cseppek és tabletták formájában kapható. A herpesz kezelése az ajkán csak cseppek. Ezek a következők:

 • etil-alkohol;
 • fenobarbitál;
 • menta;
 • etil-bróm-valerianátot.

A Corvalol fő hatása nyugtató és értágító. De ha a bőrre alkalmazzák, antiszeptikus és gyógyító hatása van az alkohol és a menta miatt.

Corvalol a herpesz ellen az ajkakon

A Corvalol nem a herpesz etiológiai kezelése az ajkakon, és semmilyen módon nem befolyásolja a kórokozót. Ezért semmilyen esetben sem használható a betegség kezelésében, csak ez a gyógymód.
Terápiában használható ilyen helyzetekben:

 1. Ha az ajkán égő érzést érez, és gyanítja, hogy kiütések jelentkezhetnek. Fogadja meg, hogy az Acyclovir kenőcsét semmilyen otthonában nem tárolják, mert rövid eltarthatóságuk van. De Corvalol mindig kéznél van. Tegye rá egy pamutpárnára, és kb. 20 percig vigye fel az égő helyre. Nagyon gyakran ez az egyszerű trükk megakadályozza a kiütés megjelenését.
 2. Ha a bőrkiütés már megjelent, de jelenleg nincs semmilyen gyógyszer az Acyclovir-szal. A betegség a városon kívüli vakáció során fordulhat elő, amikor nincs hozzáférése a gyógyszertárhoz. Ebben az esetben a Corvalol jó antiszeptikus hatású. Ez okozhat kiütést és enyhíti a súlyos viszketést.
 3. Hozzájárulás a herpeszhez. Ez a gyógyszer kombinálható az Acyclovir-kezeléssel. Alternatív megoldás az Acyclovir és Corvalol kenőcs ajakján. Corvalol kiszáradja a kiütést, és gyorsabban megszabadulhat.

A Corvalol bőrkiütésére vonatkozó szabályok

A Corvalol-t nem kell közvetlenül alkalmazni a bőrre. Jobb - egy kis darab pamut gyapot. Csak a kiütés helyére, és ne az ajkak teljes felületére alkalmazzuk. Expozíciós idő - 5 perc, naponta 5-6 alkalommal ismételhető.

Nem tudsz egy darab pamut gyapot ragasztani az orvostudománygal, és egész nap járni. Az égésen kívül ez a terápia sem fog semmit hozni. Az ivócseppek használhatatlanok. Nem befolyásolják a kórokozót a vérben.

Ellenjavallatok a herpesz Corvalol kezelésében

Jobb, ha elutasítjuk a terápiát a gyógyszerrel, ha bármilyen összetevője intoleranciája van. Lehetséges allergiás reakció.

A gyógyszer terhesség és laktáció idején nem szabad lenyelni. A helyi alkalmazásról ebben az időszakban nincs tudományos adat, ezért a csecsemő terhességének ideje alatt jobb, és a laktáció idején nem alkalmazzák a kezelést.

Vélemények a kábítószerről

A legtöbb visszajelzés pozitív. Sokan azt mondják, hogy segítségével sikerült megállítani a betegség kialakulását, és most ezt a gyógyszert megelőző célokra használják. Emellett vannak olyan beszámolók, amelyek megerősítik, hogy amikor a Corvalol-t a hagyományos terápiás rendszerhez adták, sokkal gyorsabban tudták megszabadulni a kiütésektől, mint a betegség korábbi epizódjaiban.

Vannak panaszaik az elégedetlen páciensekről is, akik nem vették észre az ő cselekedeteit, és hasznosnak tekintik.
Mindazonáltal nincs egyetlen válasz sem, amelyben azt írnák, hogy ez a gyógyszer károsodott vagy hosszabbította meg a kezelés idejét.

A drog előnyei és hátrányai

Összefoglalva, szeretném kiemelni a gyógyszer előnyeit és hátrányait.

nyalánkság

 • alacsony ár;
 • gyakorlatilag mindig az otthoni gyógyszertárban;
 • néha leállítja a kiütés megjelenését;
 • biztonságos;
 • fertőtlenítő és nyugtató hatású.

ellenérvek

 • nem érinti az ügynököt;
 • nincs bizonyíték hatékonysága;
 • nem lehet független kezelés;

Használja ezt a módszert, vagy nem - döntesz. Mindenesetre nem kockáztatsz semmit. És a helyreállítási folyamat felgyorsításának lehetősége is vonzza.

Herpes népi gyógymódok kezelése: HLS receptek

Gyors kezelés a herpesz kalanchoe vagy aloe. Vegyünk egy levél aloe vagy caloncho és vágja le a héjat, alkalmazza a húsa a levél a hideg az ajkán néhány percig. Ezután frissítse a szeletet, és dörzsölje újra a kiütéses lé léjával. A húsos levél tömörítés formájában ragasztós vakolat segítségével rögzíthető. Gyorsan visszafordítja a betegséget és visszaállítja a bőrt.

Fokhagyma a népi gyógyászatban

Herpesz az ajkán nagyon gyorsan és hatékonyan kezelik otthon fokhagymával. Ehhez meg kell összetörnie a fokhagymát, fel kell téve a gézre, tampont kell készíteni, és fel kell használni a sebeket. Ezt a tampont ragasztó vakolattal rögzítheti. A népi gyógyászatban a fokhagymát egyszerűbb módon is használják: egyszerűen dörzsölje a fekélyeket egy fokhagymával.

Kén a hidegcsíkok kezelésekor az ajkakon

Nagyon szokatlan, de nagyon hatékony mód. Ezenkívül a gyógyszer mindig kéznél van, vagy inkább a fülben. Sokak számára ez a módszer gyorsan segít - 2-3 eljárás esetén, különösen ha a herpesz első jeleire az ajkakon alkalmazzák. Szükséges a kén eltávolítása a fülből és kiütés kenésével.

A korom használata papírból

Annak ellenére, hogy furcsaság, ez a népi orvoslás nagyon gyakori és hatékony. Újságcikket ki kell húzni az újságból, és nagy porcelánlemezre kell helyezni, és tegye a lemezt egy mosogatóba vagy egy fürdőbe. Égesse meg a papírt. Amikor az újság szinte ég, gyorsan távolítsa el a hamut és a többi papírt. A lemez alján sárga színű bevonat lesz. Amíg a raid meleg, gyorsan sebet kell kenni. Ne mossa le a lemezt, másnap ugyanezt az eljárást kövesse, a plakk hosszabb lesz.

Az ilyen népi kezelés nagyban fel fogja gyorsítani a fellendülést. Ha az eljárást a betegség kezdetén végzik, a betegség egyáltalán nem léphet be az aktív fázisba.

Hogyan gyógyítható a herpesz gyorsan: használja a valocordinot

A közelmúltban gyakran használják a szívgyógyászati ​​hatóanyagot - 1-2 óránként kipermolják kiütések. A betegség napja elkezd csökkenni.

Megnövekedett immunitás otthon

Mivel a vírus az immunitás csökkenése miatt romlani kezd, a külső eszközön kívül kívánatos az immunitás növelésére szolgáló gyógyszerek alkalmazása. Jó hatás a zöldséglevek használata, különösen a cukorrépa és a sárgarépa, ezek a gyümölcslevek nemcsak fokozzák az immunitást, hanem a betegség által károsított bőr helyreállítását is. A lé nemcsak a gyökér terméséből, hanem a levelekből is préselhető.

Az immunitás erősítése érdekében tanácsos rózsafa, rózsaszín rosa gyökereket, echinaceát, csalánkat, vadrózsák és galagonya leveleit inni. Erős immunitással hosszú időn keresztül megszabadulhat a betegség manifesztációitól, ha nem örökké

Gyógyszerészeti termékek a kezelésben

A hatékony gyógymód a fenyőolaj, a propolisz tinktúra, a teafaolaj, a tengeri tyúkolaj. Ajánlott a 2 óránként káros hatású területek egyikének kenésére.

Hogyan lehet gyorsan megszabadulni a hidegtől az ajkán egy forró kanállal

Tegyen egy teáskanálot a forró, erős fekete teába, mikor felmelegszik, csatlakoztassa a sebhez az ajkakon. Ezt az eljárást naponta többször is meg kell tennie. Még nagyobb hatás lesz, ha hagyja a kanál forró szóda megoldás: 1 ts. szódabút 1 evőkanál. forrásban lévő víz. Ezt az eszközt gyakran használják - magas hőmérsékleten a vírus gyorsan elpusztul, ez a módszer nagymértékben csökkenti a fejlődését.

A herpesz kezelése népi gyógymódokkal - a HLS Bulletin újságainak receptjei

Hogyan kezeljük a celandin sebeket

1 evőkanál. l. tetején celandin 1 evőkanál. forrásban lévő víz. Ragaszkodjon hozzá 1 óra, a törzs, a gyapjú 2 óránként dörzsölje. 2-3 nap alatt kiszáradnak. (Healthy Holidays 2000, No. 14, 13. oldal)

Calendula és tavolga a népi gyógymódok kezelésében

1 evőkanál. l. száraz virágok a máltai és 2 evőkanál. l. virágzó virágok, öntsünk 500 gramm vodkát. Ragaszkodjon egy hónapig. A herpesz használatával naponta háromszor 15 percig gyapotot használjunk. A teljes körű gyógymód érdekében vegye be a tinktúrát és belül - 1 tk. 100 g vízzel naponta háromszor. (2001, No. 24, 14. oldal, HLS 2002, 18. sz., 6. cikk)

Hideg hagymák népi kezelése

Vágja le az izzót és alkalmazza a bőrkiütést. Ezután vágja le a réteget és új réteggel újratöltse. Ez a népi remedy nem teszi lehetővé a vírus továbbfejlesztését, gyorsan kiszárítja a hólyagokat (2002, No. 3, 20. oldal)

Hogyan kell kezelni gőzzel?

Forraljuk a burgonyát egy egyenruhában, és tartsuk az arcát a gőz felett. A herpesz fejlődése lelassul, és a betegség csökkenni fog. A gyógynövények levesének gőzét is felmelegíthesse (vegyen egy vagy több következő növényt: málnát, nyírfa leveleket, eukaliptuszot, sárgabarackot, celandinot, trófeát, zsinórt). (2002, 9. szám, 18. oldal)

Mi segít a tojásfilmben?

Távolítsa el a filmet a friss csirke tojás belsejéből, és tapadós oldatot vigyen fel a fájdalomra, amikor a film kiszárad, nedvesítse meg nyelvével. Változás naponta többször. Ha fájdalmat és fájdalmat érez - ne félj, akkor az eszköz "működik" (a Healthy Holidays 2003, 6. sz., 17. oldal receptje)

Az olaj használata

Vegyük a ghee-t és melegítsük, amíg barna lesz. Hűtsük le, és ez a "sült" olaj a kiütés kenésére, gyorsan elmúlik (2004, No. 3, 28. oldal)

Kezelés Aloe, fokhagyma, joghurt otthon

A herpesz gyorsan csökken, ha 1 teáskanál italt aloe juice-t. Napi 2-3 alkalommal étkezés előtt. És megkenje a fertőzött területet is.

A népgyógyászatban ezt a módszert is alkalmazzák: 1 ts. természetes cukrozatlan joghurt, 1 tk. instant kávé, 1 tk. fokhagymás szegfűszeg, 1/2 ts. méz, 1/2 tk. kukorica liszt (kavics, aprított egy kávédarálóban). Mindegyik vegyes, elszíneződött a kiütés e keverékével, a kenőcs megszárad, a kéreg leesik, és ezzel a sebet a betegségtől megfeszíti. (a HLS 2004, 5. sz., 14. oldal receptje)

Creole vagy kátrány

Herpesz alakult a fenéken. A gyógyszeres kezelés és a fizikoterápia négy hónapon keresztül nem segített. Aztán az olvasó úgy döntött, hogy népi gyógymódokkal kezeli. Ötször hajtogatott, a géz megdörzsölte a Creole-t, megdörzsölte, és összenyomta az éjszakát az érintett bőrfelületen, ragasztós vakolattal rögzítve. Reggel a viszketés lecsillapodott, és az este teljesen eltűnt. A kötés 3 napig nem változott, majd ismét megismételt, és a kiütés eltűnt. A Creole helyett nyírkátrányt vehetsz. (a 2006. évi Egészséges ünnepekről szóló 23. sz., 33. oldal receptje)

aloé

Törölje le a sebeket frissen vágott szelet aloe. (2007 No. 19, 32. oldal)

A burgonyacsírák tinktúrájával végzett kezelés

A burgonyacsírás tinktúrája nagyon hatékony népi orvoslás. Mindig kéznél kell. Ez az infúzió képes gyógyítani a különböző betegségeket, beleértve a herpesz, fogfájás, tályogok, chiri és lichen. Ez a tinktúra kis dózisokban is beadható különböző daganatok, myómák, adenomák, ciszták és polipok, valamint rák kezelésére. A tinktúra elkészítéséhez meg kell szakítani a krumpliból származó csírákat (általában december után jelennek meg, ha a burgonyát meleg helyen helyezték el, nyáron burgonyavirágot használnak), jól öblítsük le és szárítsuk meg a nedvességet. A kelkáposzta egy üvegedénybe öntse és öntsön vodkát a kelbimbószint fölé, ragaszkodjon 21 napig. Hogy megszabaduljon a szerencsétlenségtől, meg kell nedvesíteni a gyapot gyapot tinktúra és prizhech jazvochki az ajak. (HLS 2010, 38, 22. szám)

Hogyan kell hideget kezelni az ajkakon propoliszon?

Gyakran fordul elő a felgyulladt propolisniu tinktúra és a menovazin esetében. Egy kicsit megcsípődik, de a betegség gyorsan elmúlik (HOL 2010, 38. oldal, 23. szám)

Égetett papír kezelés

Egy fiatal nő hideg volt az ajkán minden tavasszal. A sebek zöldre lettek olajozva, de egyáltalán nem segített. Tíz évig így folytatta, amíg egy ismeretlen nő leült az ebédlőbe, és a zöld ajkára mutatott, azt mondta, hogy az ajkakon lévő hideget nem kezelik ilyen módon. Szelet egy fokhagymát, és még jobban éget egy lapot egy lemezen egy újságból, és a képződött cseppekkel zsírozza a sebeket. Az eljárást az ebédlőben végezte, másnap a sebek gyógyulni kezdtek, és 20 évig a hideg nem jelent meg az ajkán. (HLS 2010, 18-19. Oldal, 19. szám)

Hogyan használjuk a fogkrémet a betegség megszabadulása érdekében

Ez egy hatékony és megfizethető kezelési módszer - vastag réteg fogkrémet kell felhordani a pattanásra és körülötte, szárazon hagyni, amíg el nem pattan. Ez jobb, ha lefekvés előtt. A tünetek azonnal leereszkednek, a fájdalmas megállók növekedése. (HLS 2005, 39, 2. szám)

Otthoni kezelés tojással és vodkával

Forraljuk fel a kemény tojást, húzzuk rá, tegyük egy pohárba. Töltsük át vodkával, ragaszkodunk meleg helyhez 24 órán keresztül. Ezután inni 20 ml vodkát és enni tojással. A betegség gyógyítható 2-3 eljárás esetén. Ugyanez a szerszám segít a herpesz gyógyításában a testben (zsindelyek) (HLS 2005, 27-28. Oldal, 8. szám)

Népi jogorvoslatok az ajkak megfázásáig

Gyógyszerek az első tünetekre, amikor csak viszketés van a bőrön

1. A fokhagymából préseljük le a gyümölcslevet, és gyengéd foltjal kenje meg
2. Gyakran kenje meg a Corvalol-t
3. napi 8-10-szer egy szelet citrommal.
4. Naponta néhányszor kenje meg a tinktúrát.
5. Húzzon ki egy fájó helyet az ajkán, hagymás lével

A betegség érett (buborékszerű) szakaszának népi kezelése

1. Keverje össze a mézet és az almaecetet 1: 1 arányban, naponta kétszer kenje meg a sebeket.
2. Oksolinovaya kenőcs - naponta többször kenje meg
3. Az arany bajusz levele
4. A propolisz tinktúrája - naponta többször felgyújtja a fájdalmat, majd a makróval vagy a tengeri tyúkolajjal kenje a gyors gyógyulást.
5. Tinktúra nyár rügyekre
6. A pitypangvirágokkal áztatott olaj.
7. Juice celandine - naponta kétszer. Elősegíti a fertőtlenítést és a gyors gyógyulást.
(HLS 2005, 27-28. Oldal, 8. szám)

A hidegkendők hagyományos kezelése szájon át az ajkakon

Ha a perem csak viszketés egyszer a zsír folt viszketés szappan - buborék, és a sebet nem jelent meg (HLS 2011, 30, 21-es szám).

Mi a teendő a gyakori visszaesésekkel?

Ha a hideg az ajkán gyakran ugrik, az üröm segíti: 5-10 száraz labdát a tyúkvirágokból. Naponta háromszor étkezés előtt. Vegyünk száraz virágokat, ne kivágást. (HLS, 2011, 32. oldal, 10. szám)

Átfogó megközelítés

A stabil herpesz gyakori exacerbatio esetén a kezelésnek két irányban kell megtörténnie:

1. A betegséget a viharos fejlődési szakaszból "alvó" formába kell átvinni, hogy elnyomja tevékenységét.
2. Növelje a test védelmét.

Az első feladat megoldani antivirális hatású növények: Kalanchoe levét, körömvirág, fenyő sap, levelek és bimbók a nyírfa, eukaliptusz, fű orbáncfű, vérfű, útifű, öröklés, lobaznika.

A mentesség növeli az ilyen növényeket, mint az eleutherococcus, rhodiola rosea, aloe, lemongrass, echinacea, amelyeket széles körben használnak a népgyógyászatban.

A növény felszín alatti részéből egy penny sárgás hozta létre a alpisarin nevű gyógyszert, amely a bőr, a nyálkahártyák, a nemi szervek kezelésére szolgál. Ezért egy pennyt széles körben és ésszerűen használnak a betegség kezelésében

A komplex sub-stroke a külső, helyi kezelést a kiütés, valamint a különböző zsákmányt és infúziót, hogy elnyomja a vírust és fokozza az immunitást.

Hogyan kezeljük a betegség belülről

Infúzió №1

Készítsünk gyűjteménye citromfű, málna levél, gyümölcs boróka, kakukkfű, oregánó, zsálya a arány 4: 4: 3: 3: 3: 2. 1 tk. Gyűjts össze egy csésze forró vizet, ragaszkodjon hozzá 30 percig, és inni 2 osztott adagban. A kezelés időtartama 2-4 hét. Három héten belül vegyen be 0,1 gramm alpizarint naponta háromszor. Naponta kétszer, vegyen be 40 csepp Eleutherococcus kivonatot.

2. infúzió

Készítsünk egy gyűjtemény bojtorján gyökér, Hedysarum, egymás után, helichrysum, lobaznika, Meadowsweet, vesék nyárfa gyökerek Geum és édesgyökér (egyformán). 1 evőkanál. l. Gyűjtsünk össze 0,5 liter forró vizet, ragaszkodjunk hozzá 30 percig. Drink 1/3 csésze naponta háromszor. Tanfolyam 1 hónap. A gyűjteményt a szezonális exacerbáció előtti megelőzésre vagy akut időszak után is használják a komplett gyógymód érdekében.

Infúzió 3

Készítsünk egy gyüjteményt dió levél, fűszer, hárs virágok 1: 4: 5 arányban. 2 tk. Gyűjts össze 1 csésze forró vizet, ragaszkodjon hozzá és igyon napközben két osztott adagban. Tanfolyam - 30-40 nap

Infúzió №4

2 tbsp. l. Melissa öntsön 400 gramm forró vizet, ragaszkodik hozzá. Igy naponta 4-szer 100 grammot. Tanfolyam - 30-40 nap. Ez elnyomja a vírus aktivitását a szervezetben, segít megelőzni a betegség gyakori visszaesését

Infúzió №5

1 evőkanál. l. Donnik 200 g forrásban lévő vízhez, ragaszkodjon hozzá. Igyál naponta háromszor 100 g-ot. Tanfolyam - 30-40 nap.

Egyéb hazai jogorvoslat

A herpesz által sújtott bőr kenésére a népgyógyászatban a citromfű, a propolisz, az ibolya tricolor gyümölcslé alkoholtartalmát alkalmazzák.

Gyógynövényes édesítőszer, althea levelek és mályva, kamilla virágok és lenmagok (mindegyik 20 grammban) keverékéből készülnek. 2 tbsp. l. az elegyet 50 g vízben forraljuk. Az ebből fakadó faggyú pörkölnek, gézben csomagolva. A poultice-nek forrónak kell lennie - akkor a növények gyógyító ereje együtt fog működni a magas hőmérsékleten, ami nagyon káros a vírusra.

Az eróziós léziók és fekélyek körömvirág tinktúra síkosított keveréket olívaolajjal (1:10), leve vérfű, borostyán, hagyma, selyemkóró, üröm, amely vízzel hígítjuk 1: 1.

Töltsön össze reszelt fokhagymát, almát, burgonyát. (HOOO 2007 No. 23, 12-13. Oldal)