Hogyan terjed a genitális herpesz?

A genitális herpesz az első és a második típusú herpes simplex vírusok által okozott.

Az 1-es típusú herpes simplex vírus hordozói, amelyek az összes ismert kiütést okozzák az ajkakon, a világ népességének több mint 90% -a. Körülbelül ugyanakkora százalékos a herpes simplex típusú hordozók hordozói, amely az emberi nemi szervek területét érinti. A genitális herpesz klinikai képét csak a vírussal fertőzött populáció 20-30% -ánál figyelték meg.

Úgy gondolják, hogy az 1. típusú herpesz csak a nyálkahártyákat és az arc bőrét, valamint a 2-es típusú nyálkahártyákat és a nemi szervek bőrét érinti. Azonban már ismert, hogy a nemi szervek kitörése alatt álló emberek 20% -ában az 1. típusú herpesz vírusa, vagyis nem genitális, hanem a genitális szervek nyálkahártyájával fertőzött herpesz vírusa. A fennmaradó 80% -a fertőzött, ez még mindig a herpes vírus 2-es típusú. Az első típusú fertőzés, általában gyermekkorban, és a 2. típusú - a szexuális tevékenység kezdete után.

A veszélyforrás minden olyan személy, akinek a testében az 1. vagy a 2. típusú vírusok vannak. Ebben az esetben még a betegség nem feltétlenül látható manifesztációi is. A genitális herpeszet akkor is továbbítják, ha a fertőzés nem aktív. Gyakran az emberek áthaladják egymást a herpesz 2-es típusára, anélkül, hogy tudnák, hogy fertőzöttek. A fertőzés kockázata azonban sokkal magasabb, ha egy személy klinikai megnyilvánulása a genitális herpesznek.

A herpesz átvitelének módjai - a nyálkahártyákon és a sérült bőrön keresztül. A genitális herpesz belép egy egészséges személy testébe, aki közvetlen kapcsolatban áll egy fertőzött személyrel.

Hogyan terjed a genitális herpesz:

1) a vírus átvitelének legáltalánosabb módja bármilyen szexuális érintkezés: orális, hüvelyi, anális. A második típusú herpesz fertőzött emberből történő átvitelének kockázata nagyobb, mint egy fertőzött nőé. Emiatt a genitális herpesz a nőknél gyakoribb, mint a férfiaknál.

2) szexuális fertőzéssel történő átvitel esetén bőr-bőr kapcsolat léphet fel. Ez történhet az érintkezési sport, például a birkózás tevékenysége során. De ez csak akkor történik meg, ha a bőr sérült.

3) önfertőzés - a genitális herpesz vírus átvihető fertőzött helyről fertőzésre.

4) a genitális herpesz elkapása általános higiénia vagy levegőben lévő cseppecskék által lehetséges. A herpeszvírus napközben szobahőmérsékleten képes túlélni a testen kívüli környezetben, és 50 ° C-on 30 percig meghal. Ez egy valószínűtlen lehetőség, de a statisztikák azt mondják, hogy az emberek egy bizonyos hányada fertőzött így.

5) a vírus terhesség vagy szülés alatt anyáról gyermekre továbbítható.

A közvetlen érintkezés során sem mindig fordul elő fertőzés. A jó immunvédelemmel rendelkező egészséges szervezet képes elviselni a nemi herpesz fertőzést. Azonban az esetek ismétlődésében a fertőzés kockázata többször megnő.

Minden személynek vannak olyan állapotai, amikor testük gyengül. Ezekben az időszakokban a fertőzés kockázata, valamint a nemi herpesz megismétlődése előfordulása jelentősen megnőtt.

A genitális herpesz fertőzésének kockázati tényezői:

- egyéb fertőző betegségek.

- Túlzott besugárzás ultraibolya fényben.

- mindenféle stressz, beleértve a hipotermiát vagy a túlmelegedést.

- abortuszok, menstruáció, terhesség, méhen belüli fogamzásgátlók.

- átverés nélküli szexuális kapcsolat.

- A bőr és nyálkahártyák mikrotrauma, például az ajkakon repedezett repedések vagy borotválkozás során.

A szervezetbe való belépés során a herpesz vírus behatol a sejtmagba, és DNS-jét a gazdasejtek DNS-jébe épít. Ezután az érintett sejtet a vírus teljesen ellenőrzi, amely azt használja, hogy reprodukálja magát. A gazdaszervezet saját DNS termelését blokkolja. Körülbelül 24 órával később a fertőzött sejt elpusztul, és a felszabadult vírusok megtámadják az új, egészséges sejteket. A herpeszvírusok hosszú ideig láthatatlan formában maradhatnak anélkül, hogy egyáltalán megnyilvánulnának, de kedvező körülmények között a vírus újból aktiválódik, és a genitális herpesz exacerbációja.

Ma nincsenek olyan módok, amelyek garantálhatók mind a szexuális fertőzés átadásának megakadályozására, mind a genitális herpesz gyógyítására, még akkor is, ha teljes vírusellenes gyógyszert vett be. Lehetséges azonban a kockázat jelentős csökkentése, az átviteli útvonalak minimalizálása, de nem teljesen kiküszöbölik a fertőzést.

A genitális herpesz megelőzése:

- Rendszeres szexuális partnert kell keresned, és elkerülheted a véletlen szexuális kapcsolatokat.

- be kell tartania a biztonságos szex szabályait, latex óvszer használatával.

- Ha partnere a genitális herpesz megnyilvánulása, akkor jobb, ha tartózkodik a szexuális kapcsolattól.

- ne használjon személyi higiéniai termékeket ismerőseivel.

- az esetek 5-7% -ában a fertőzött személy fertőzte meg partnereit, még akkor is, ha a vírus jelenleg nem aktív.

Lehetséges, hogy a genitális herpesz fertőzött mindennapos módon

A dermatovenerológus a Shabolovskaja klinikán fogadja a recepciót

Nemi herpesz terjedésének módjai

Ha a herpes simplex vírus az 1-es típus különböző módokon továbbítható, beleértve a légi járműveket, a háztartást stb. akkor az átviteli útvonal genitális herpesz. mint a neve is, szinte kizárólag szex. Továbbá, többek között Szexuális úton terjedő betegségek (STD ). A genitális herpesz az egyik leggyakoribb.

A genitális herpesz fertőzése közvetlen kapcsolatba kerül a beteg partnerével. A genitális herpesz az embereket a legnagyobb szexuális aktivitás időszakában érinti: 18 és 28 évesen.

A nemi herpeszes beteg fertőző, általában csak a betegség súlyosbodása során. A betegség nagyfokú fertőzőképességgel rendelkezik, vagyis a fertőzés valószínűsége nagyon magas, még akkor is, ha egy beteggel való egyszeri érintkezésben van. Azonban még gyakrabban szexuális partnereit a HSV passzív hordozói fertőzik meg, amelynek testében a herpes simplex vírus tünetmentes. Leggyakrabban ezek a HSV hordozók nem is ismerik a jelenlétet herpeszvírus és ezért ne tegyenek semmilyen intézkedést a partnerük védelme érdekében.

A fertőzés mind genitális, mind orális-nemi szexuális kapcsolatokban előfordulhat. A második esetben a herpesz vírus nem csak a herpeszvírushoz juthat nemi szervek nem fertőzött partner, hanem a szájüregben is, és fordítva, előfordulhat a nemi szervek fertőzése herpes simplex vírus 2-es típusú.

A genitális herpesz veszélyeztetett csoportja olyan embereket foglal magában, akik szexuális kapcsolatban állnak nagy számú partnerrel, valamint a szokatlan szexuális irányultságú és biszexuálisokkal. Az amerikai tudósok szerint ezek a betegek a 45 millió szexuálisan érintett amerikaiak mintegy 60% -át teszik ki.

Herpes simplex szervek ritkán továbbítódik semmilyen módon, kivéve a szexuális, de vannak olyan esetek, amikor a fertőzés a nyál, a fehérnemű, a higiénés eszközök, vagyis a háztartási eszközök által történt. Az ilyen fertőzési módszerek azonban nem valószínűek, és csak a fertőzött személyrel való szoros személyes kapcsolat esetén fordulhatnak elő akut időszakban. A genitális herpesz fertőzésének oka nem lehet WC-ülések, uszodák, fürdők, edények és törölközők.

Amellett, hogy HSV közvetlen útvonalon, fertőzés lehet szervátültetésben, vérátömlesztés. valamint közvetlen kapcsolatba lép a beteg nyálkahártyájával vagy vérével akut szakaszokban. Ebben az esetben a genitális herpesz fertőzés veszélye várhat az orvosokra: nőgyógyászok. fogorvosok, sebészek.

Elsődleges fertőzés esetén a vírus átjutása a placentán keresztül lehetséges. A herpesz elsődleges fertőzése a nőknél a terhesség lehet a halálozás oka a magzatnak, a halvaszületésnek, a koraszülésnek. De ez mindenekelőtt vonatkozik primer fertőzés. vagyis a HSV első megnyilvánulása olyan személynél, aki korábban nem fertőzött. A visszaesések, vagyis a megszerzett fertőzés ismételt exacerbációja általában nem olyan nehéz.

Emlékeztetünk Önökre, hogy egyetlen cikk vagy webhely sem képes a helyes diagnózis megadására. Szüksége van orvos konzultációra!

 • Hívjon most azonnal: (495) 225-52-05 és beszéljen orvosainkkal
 • Lépjen kapcsolatba bármelyik központunkkal
 • Válasszon egy megfelelő kezelési programot vagy egy kényelmes tervet

Hogyan kaphatsz herpeszet?

A herpesz gyakori fertőző betegség. A bolygó embereinek körülbelül 98% -át herpesz fertőzte meg. Megvédheti magát a fertőzéstől, vagy sem? A kérdés megválaszolásához meg kell érteni, hogy a herpesz fertőződik-e, és milyen intézkedésekkel jár a fertőzés kizárása.

A leggyakoribb fertőzéstípusok

A herpesz fertőzés hatással lehet a szervezet összes szervére és szövetére. Általában vannak ilyen típusú fertőzések:

 • az 1. típusú vírus az orr ajkairól, nyálkahártyáiról és szárnyainak kiütésében fejeződik ki;
 • a 2. típusú vírus a nemi szerveken jelenik meg;
 • a vírus VZZ vagy a Varicella-Zoster felnőtteknél herpesz zostert okoz. és a gyermeknek bárányhimlő van.

Mintegy 35 fajta fertőzést találtunk. És a különböző megnyilvánulások ellenére a herpesz bármilyen típusú fertőzésének módjai ugyanazok.

A fertőzés fő módjai

Hogyan kaphatsz herpeszet? A herpesz fertőzés fertőzésének ilyen fő módjai vannak:

 • levegőben lévő cseppek beszélgetés közben vagy köhögés közben;
 • a pácienssel és a vírus hordozójával érintkezve: csókolózás, megérintés vagy nemi közösülés;
 • fertőzött tételek - csésze, törölköző.

Meg lehet fogni, miközben beszélsz, közeledsz

A fertőzés a nyál hatására átterjedhet beszélgetés közben, tüsszögés és csókolás közben. Belélegzik a légutakon, a sérült bőrön vagy a szem konjunktíván keresztül. A legveszélyesebb az a betegség akut formája, akinek jól látható külső tünetei vannak az aktív herpesznek. Ezekben az esetekben valószínűleg a fertőzés valószínűleg ezért nem célszerű kapcsolatba lépni ezzel a személyrel.

Nagyon gyakran a herpeszet szexuális érintkezéssel továbbítják egy betegnek. Ezenkívül a fertőzés a higiéniai termékek és a fertőzött személyhez tartozó tételek használatakor jelentkezik.

A fertőzés a fertőzött anyától a terhesség és a szülés ideje alatt továbbítható. A munka során a fertőzés kockázata több mint 40%. Az elsődleges fertőzés veszélyesebb a terhesség alatt. A magzat fertőzése a terhesség minden szakaszában előfordulhat, patológiák kialakulásához, koraszüléshez és méhen belüli magzati halálhoz vezet.

Ez azonban csak a herpesz elsődleges megnyilvánulásaira vonatkozik egy korábban egészséges nőnél. A betegség másodlagos exacerbációja gyakran nem olyan nehéz. Ha ez a megnyilvánulás a terhesség utolsó heteiben jelentkezik, akkor császármetszés javasolt.

A 8-as típusú Herpes simplex vírus, amely a Kaposi-szarkóma megjelenését okozhatja, kivéve a hagyományos utakat, fecskendők és szervátültetések ismételt felhasználásával továbbítják.

Ha bejut a szervezetbe, a vírusos fertőzés gyorsan belép a vérbe, a nyirokrendszerbe, a belső szervekbe. A fertőzés megkezdése után olyan antitestek alakulnak ki, amelyek örökre az emberben maradnak. A herpesz csak akkor jelentkezik kiütés esetén, ha megfelelő körülmények jönnek létre: hipotermia, ideges leomlás stb.

A vírus hordozói, amelyeknek erős immunrendszere van, nincs kiütés és egyéb herpesz jelei. Azonban ezek az emberek veszélyt is jelentenek mások számára.

Hogyan alakul ki genitális herpesz fertőzés?

A genitális herpesz fertőzésének módja alapvetően mindig szexuális. Ez a fajta herpesz figyelhető meg az embereknél a magas szexuális aktivitás során 18 és 28 év között. A genitális herpeszes személy általában csak akkor veszélyes, ha a betegség rosszabbodik. A fertőzés magas fertőzőképességgel jár, a fertőzés veszélye még akkor is, ha egy beteggel való egyszeri kapcsolat áll fenn.

Szorosan a szexuális partnerek is fertőződnek a herpesz passzív hordozóival, amelyeknek nincs súlyos fertőzés tünete. Általában a herpesz ilyen hordozói még nem gyanakodnak a fertőzés jelenlétéről a testükben, ezért nem tesznek semmit a partner védelme érdekében.

Fertőzés történhet genitális vagy orális-nemi szervekkel. Az utóbbi esetben a vírus belép az egészséges személy szájüregébe. A kockázati csoportba beletartoznak azok is, akik szexuális kapcsolatban állnak több partnerrel, szokatlan szexuális irányultságú emberekkel és biszexuálisokkal.

Ez a fajta herpesz igen ritkán terjed, kivéve a szexet. Vannak azonban olyan esetek, amikor a fertőzés mindennapi módon történik: nyál, ágy, higiénia. Azonban ezek a fertőzési módszerek nagyon ritkák, csak a betegség akut stádiumában lévő fertőzött személy nagyon szoros háztartási kapcsolatával figyelhetők meg. A genitális herpesz fertőzésének okai nem tartalmazzák a WC-üléseket, az uszodákat, a szaunákat, az edényeket és a törülközőt.

Az egészséges életmód fenntartása a legfontosabb feltétel a fertőzés megelőzésére vagy a betegség ismétlődésének megismétlésére. Szükséges kizárni minden olyan körülményt, amely csökkenti az immunitást: ne igyon alkoholt, ne dohányozzon, ne végezzen merev étrendet, ne ideges túlzás. Hasznos aktív sportok, edzés, vitaminok, adaptogének és kiváló minőségű pihenés hasznosak.

Ez fontos!

Hogyan kerüljük el a herpesz fertőzést?

A herpesz egy gyakori betegség, amely a hólyagok felhalmozódásának jelenlétében nyilvánul meg a bőr és a nyálkahártyák felületén. Mivel ez a jelenség nem esztétikus, és gyakran kíséri a kellemetlen érzés, sok kérdezik: mi az oka annak előfordulása, hogy a herpesz fertőző. és hogyan tudja elkerülni a fertőzést?

Mi a herpesz

A herpesz vírusos betegségnek minősül.

A herpesz a bolygónk egyik leggyakoribb vírusa. Ennek oka a Varicella Zoster vagy a varicella zoster vírus. A gyermekek testébe való bejutása olyan betegséget idéz elő, amelyet az emberek csirke poxként ismertek. A csirke pox esetében jellemző, hogy számos szaggatott kiütés jelenik meg az arcon és a testen, kis folyadékkal töltött buborékok formájában. Ez a betegség könnyen kezelhető, ami azt eredményezi, hogy a szervezet legtöbb esetben tartós immunitást termel. Azonban a vírus nem eltűnik a szervezetből, vagyis ha fertőzött lesz, akkor az ember életévé válik. Nem mindegyik kitéve a herpesznek. Mi lehet a lelke a betegség kialakulásának?

Kiütések okai

A fő oka a herpesz meredek csökkenése immunitás (tartós immunhiányos) miatt hormonális változások a szervezetben, a depresszió, a krónikus betegségek a belső szervek, a terhesség, műtét utáni állapotok vagy szezonális nátha.

A herpesz típusai

A betegség leggyakoribb fajtái:

 • a szokásos herpesz vagy a "hideg", amelyet az ajkak kiütéseként manifesztál;
 • Genitális herpesz, amely a nemi szerveken fellépő kiütésként nyilvánul meg;
 • herpes zoster számos kiütés formájában az arc és a test.

Lehetséges a herpesz átadása másoknak?

A Herpes simplex vírus könnyen átvihető személyenként. És számos módon lehet kapni a herpeszet:

 • levegős cseppek;
 • közvetlenül érintkezve fertőzött személyrel;
 • mindennapi tárgyakon keresztül;
 • szexuálisan.

A herpeszvírus ellenáll az agresszív külső környezetnek, és csak akkor hal meg, ha kritikus hőmérsékletnek van kitéve. Azonban valószínűsége más személyeknek való átadásra csak a buborékok kialakulásának kezdeti szakaszában létezik. A sebek átalakulása után a fertőzés kockázata jelentősen csökken.

Miután megtalálták a herpeszet a csókok ajkán, szüntessék meg.

Sokan közülünk legalább egyszer az életemben azon tűnődtem, vajon találják-e fel a herpesz az ajkukon, van-e fertőző, ha közvetlen kapcsolatban áll egy másik személlyel? Ami a csókot illeti, nyilvánvaló, hogy a betegség súlyosbodása alatt tartózkodni kell tőlük. De még a herpesz (látens alak) látható megnyilvánulása nélkül is, egy személy fertőzésforrássá válhat.

A dolog az, hogy a vírus aktívvá válik és néhány nappal a kiütések előtt és után megjelenik a másoknak.

Arra, hogy a zsindely fertőző, azt lehet mondani teljes bizonyossággal: a képesség, hogy a fertőzés átvitelére fordulna elő, mivel a kialakulását és fejlődését a betegség teljes megtisztítása a bőr kiütések.

Különleges veszély lehet a genitális herpesz, amelynek külső megnyilvánulása nem mindig nyilvánvaló, különösen akkor, ha a belső nemi szervekben lokalizálódik.

Tipp Az óvszer használata nem hatékony módja a herpesz átadásának!

Ez azt jelenti, hogy mindenki fertőzött. Fontos, hogy időben jelenlétének kimutatására a fajta betegség, különösen a terhesség alatt, mert a genitális herpesz lehet továbbítani a méhen belül anyáról a magzatra és az általa okozott szövődmények száma (legfeljebb a gyermek halála). Ezért részletesebben meg kell érteni azt a kérdést, hogy milyen hatással lehet a herpesz terhességre.

Mint a herpesz kezelése

Megszabadulni a herpesz vírus egyértelműen nem lehetséges.

Végül lehetetlen a herpeszvírus megszabadulása. Azonban a kezelés megkezdésekor csökkentheti a tevékenységét és az egyidejűleg kiütések számát. Az ismétlődő időszakban az aciklovir készítmények (kenőcs, tabletta) és a zovirax alkalmazása különösen fontos. Azok, akik hajlamosak a gyakori kitörések lehet előre megjósolni a megjelenése herpesz viszketés és bőrpír a helyén a honosítás (általában úgy tűnik, ugyanazon a helyen). Ebben az esetben az időben hozott intézkedések, beleértve a vírusölő gyógyszerek szedését, elősegítik a fertőzés elnyomását, aminek következtében könnyebb lesz.

Nem kevésbé hatékony a kábítószerek bevitele, melynek célja a test védelmének helyreállítása (adaptogens). Ezek közé tartoznak a multivitaminok, valamint a ginseng, az eleutherococcus, a zamaniha és a magnólia szőlő - erős immunitási stimulánsok. A gyógyszerek kinevezését és bevételét a kezelőorvos felügyelete mellett kell elvégezni. Ami a fertőzés megelőzését illeti, számos preventív ajánlást kell követni.

A herpesz fertőzés megelőzése

Sokan aggódnak abban a kérdésben, hogy hogyan ne fertőződjenek meg a herpeszel. Ebben az esetben a betegség kialakulásának és továbbításának kockázatát csökkenteni kell, ami a következő feltételeknek köszönhetően lehetséges:

 1. Egészséges életmódot kell vezetni, beleértve a keményedési eljárásokat (a meleg időszakban) és a rossz szokások (dohányzás, alkohol) teljes elutasítását.
 2. Ha lehetséges, ne lépjen kapcsolatba a csirkecombokkal. valamint a kockázati csoporthoz tartozó személyek.
 3. Szellőztesse a szobákat gyakrabban.
 4. Kerülje a test túlhűtését.
 5. Próbáld meg nem engedni a diszbiózist, megfelelő ételt és savanyú tejterméket, gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani.
 6. Tartsa be a személyes higiéniai szabályokat, ne használjon más emberek törülközeit, fehérneműt és ágyneműt, fogkefe.
 7. Vegyünk vitaminokat tartalmazó gyógyszereket.

A herpeszvírussal való fertőzés megakadályozása nehéz feladat. A fenti megelőző intézkedések mindegyike célja a fertőzés kockázatának minimalizálása, de nem a betegség csodája. Ezért ne pánikoljon, és fedezze fel a herpesz megnyilvánulásait. Ha a természet a kiütés válik tartós krónikus formája, konzultálnia kell az orvos vizsgálat a test és okának meghatározása, amely új lendületet adott az a betegség súlyosbodását.

Hogyan terjed a genitális herpesz - a fertőzés módjai, a megelőzés módjai és következményei

Hallván a "herpesz" szót, elképzelni azt a személyt, aki megszórt ajkakkal vagy duzzadt orrával rendelkezik. Azonban a herpes simplex vírus (HSV) számos típusból áll - HSV 1 és HSV2.

Az első, a HSV 1-et kitevő erekció jellemzi az arcán lévő vesikulák formájában, azaz "láznak". Ez a lakosság 80% -ában fordul elő. Ezzel a betegséggel fertőzött nem kezelendő, használjon helyi krémet, és várja meg az állapot javulását.

A második genitális herpesznek nevezzük, és a nemi szervekre, combokra és fenékre hat. Számos gondot hordoz magának a tulajdonosnak, intim és esztétikai jellegű. A lakosság 20% ​​-a átlagosan panaszkodik a betegségről. A vírus neuro-invazívnak tekinthető, amikor belép a szervezetbe, befolyásolja a páciens idegrendszerét. Különösen veszélyes a gyengítettek számára, krónikus betegség vagy szervátültetés után. HIV-fertőzöttek az elnyomott immunitás miatt. A genitális herpeszről és annak következményeiről olvasható.

Általános információk

Ma nincsenek gyógyszerek a herpesz számára. A gyógyszertárakban elérhetőek gátolják a vírus szaporodását, de nem teljesen távolítják el a fertőzött DNS-t. Ezért a hordozók gyakran visszaesnek, amikor az állapot rosszabbodik, és a nemi szervek oktatásai is vannak. Idővel a test alkalmazkodik az állandó küzdelemhez, és a visszaesések tünetmentesek. Hosszú ideig az orvosok nem észlelték a bőrkiütést, mint rendkívül súlyos betegséget. De a terhes nőkön végzett fertőzött vizsgálatok és súlyos szövődmények után a helyzet megváltozott.

1993 óta a genitális herpesz szerepel a szexuális úton terjedő betegségek (STD) listáján, amelyek kötelező orvosi statisztikák. Mivel ezeknek az eseteknek a nyilvántartása jelentősen megnőtt ezeken a betegeken. Számos magyarázat van erre: az emberek úgy vélik, hogy a herpesz nem veszélyes az egészségre, egy speciális tünetmentes herpeszre és a vírus élethosszig tartó szállítására.

A genitális herpesz tünetei

Mielőtt megtudná, hogy a genitális herpesz hogyan terjed, beszélnie kell a tüneteiről. A kezdeti szakaszban a nemi szervek nyálkahártyáit hólyagok fedik le, amelyek egy idő után felrobbannak, és fájdalmas sebeket hagynak maguk után. A súlyosbodás során egy személy gyengén érzi magát, a lézió duzzanata és a test hőmérséklete jelentősen megnő. Az inkubálási idő 2-20 nap. Miután minden nyilvánvaló jel átmegy, és a beteg egészségesnek tartja magát. Tény, hogy ő a vírus hordozója.

A betegség leküzdésének módjai

Hogyan terjed a genitális herpesz? A fertőzési útvonalakat az alábbiakban soroljuk fel.

A genitális herpesz szexuális úton terjed? Igen. A szexuális kommunikáció egy fertőzött partnerrel - ez a lehetőség a legfontosabb és leggyakoribb. A vírus 18 és 30 év közötti emberek számára aktív, aktív szexuális élet során. A helyzet nem változik meg egyáltalán a szexuális élvezetek típusától - közvetlen kapcsolat a hüvelyben, a szájon át vagy anális szexben, minden esetben nagy a kockázat. Tekintettel a betegség különleges tünetmentes jellegére, a partnerek továbbra is szexelnek és megfertőzik másokat. Ha szexuális kapcsolat jön, csak a súlyosbodás idejére - a betegség megnövekedésének valószínűsége nő.

Véleményünk szerint a genitális herpesz csak szexuális kontaktuson keresztül terjed. De ez nem így van. Általános higiéniai cikkek, például törülközők vagy mosogatószerek is okozhatnak szennyeződést. Ebben az esetben a kockázat kicsi, de így van. Ha a vírus hordozójának bõrje sérül, a betegség megszerzésének lehetõsége növekszik.

Az önfertőzésnek még van tudományos neve beoltási módszere. Ha a személy maga a fertőzést a bőr beteg részeitől egészséges állapotba helyezi.

A bőr érintkezése a bőrre. Ez a lehetőség az érintkezési harcművészetek sportolók számára jellemző, amikor a küzdelem folyamán a birkózók szorosan érintik a testeket.

Anyától a gyermekig. A legveszélyesebb az életért.

A genitális herpesz terhesség alatt

A genitális herpesz a gyermeknek az anya által átadott? A baba egészségi állapotára gyakorolt ​​kár nagysága teljesen függ a herpesz fertőzés elleni antitestek jelenlététől az anya szervezetében. Ha az anya korábban ilyen szenvedést szenvedett, akkor valószínűleg a gyermek állandó immunitást fog kifejleszteni. De ha a betegség a fogamzás idején vagy a terhesség folyamán jön, akkor a gyermek életének veszélye drasztikusan megnő. A vírus a magzatot a méhlepényen keresztül, vagy a bejuttatás folyamán, a magzatvízen keresztül képes megtalálni. Az újszülöttekre gyakorolt ​​következmények rendkívül súlyosak - az idegrendszer károsodása, a szem és a bőr nyálkahártya, sőt a halál is. A betegség átterjedése a fertőzött anyától kb. 5%.

Véletlenül előfordul, hogy a genitális herpesz teljes mértékben tünetmentes, a nő egészségesnek és fertőzésre késznek tartja. Egy ilyen szomorú magatartás szörnyű eredményhez vezethet. Ezért minden nőgyógyász tanácsos a terhesség előtt ellenőrizni a nemi betegségeket. Bármilyen fertőzés észlelése esetén végezze el a kezelést, és csak akkor, ha nyugodt lélek készül felfogásra. Természetesen ez egy ideális lehetőség, és gyakran ellentétesnek tűnik. Ezért megelőző intézkedéseket kell hozni, ha a terhesség már bekövetkezett.

Megelőző intézkedések

Honnan származik a genitális herpesz, amit már tud. Most meg kell beszélnünk a megelőző intézkedésekről:

 1. Meg kell érteni, hogy ha a herpeszet az egyik partner ajkaján észlelik, jobb az orális szex elhalasztása a szállítás előtt. Végül is, ellenkező esetben szabadon átviheti a vírust a nemi szervekre.
 2. A terhesség alatt a szervezet rendkívül gyenge és minden lehetséges fertőzésre hajlamos, ezért jobb, ha óvszereket használnak a szexuális intimitás során.
 3. Tartsa be a higiéniai szabályokat. Ha az egyik családtag "lázzal" - nem egy pohárból inni, ne használja ugyanazokat a higiéniai tételeket.
 4. Ne töltsön túl. A túlhűtés után a vírusnak aktivitást kell biztosítani, és meg kell kezdenie a pusztító folyamatot.
 5. A herpesz érinti a gyengén immunitást, ezért érdemes orvoshoz fordulni tanácsért, és igyon egy vírusellenes vagy multivitamin készítményt.
 6. Számos szakember az anya betegségének észlelése és a baba veszélyének azonosítása miatt császármetszéshez vezethet, hogy elkerülje a gyermeket az anya magzatvízzel való érintkezését - van némi igazság.

Rendkívül fontos a fenti tippek követése, ez közvetlenül érinti a baba egészségét és teljes fejlődését.

A genitális herpeszről szóló mítoszok

Napjainkban az internetről és a TV-ről szörnyű információk áramlik a társadalomban. Gyakran megfélemlíti a halálos betegségek és a nemi fertőzések.

A genitális herpeszről szóló mítoszok listája meglehetősen lenyűgöző. Könnyű elkapni a betegséget? Hogyan terjed a genitális herpesz? Néhány nőgyógyász megrémíti a pácienseit, hogy egy közönséges WC-vel, vagy akár kézmozdulattal ültetik fel a csúnya fájdalmat. Ennek a ténynek nincs tudományos indoka, mivel a vírus mikrobái kiszáradnak a levegőben és életképtelenné válnak. Mindenesetre jobb, ha betartasz bizonyos higiéniai szabályokat, és nem érintkezik piszkos kézzel a testével.

Van egy mítosz, hogy a nemi genitális herpesz csókokkal fertőzhető meg. Határozottan nem! Csak akkor, ha a megszokott csókot intim jellegű simogatások előzte meg.

Egy másik mítosz - genitális herpesz felvehető a medencébe. Az úszás során rendkívül nehéz fertőzni. De ha leülsz a medence körül, amelyen a vírus hordozója leült, a betegség súlyosbodásának időszakában - lehetséges. De a valószínűsége kicsi.

Rossz örökség. Genetikailag továbbítják a vírust a leszármazottaiknak, vagy szülőként kapják meg, mivel örökség nem lehetséges.

Ki érintett a vírus?

Nincs abszolút garancia arra, hogy mindenki, aki szexuális kapcsolatban állt a genitális herpesz hordozójával, beteg lesz. Ezt sok tényező magyarázza - az akut stádiumban lévő beteg vagy nem, az egészséges szervezet szervezettségének személyi stabilitása vagy a betegség ellenanyagainak jelenléte.

Olyan emberek, akik fertőzésre hajlamosak

A fertőzésre leginkább fogékony állampolgárok kategóriái:

 • A gyengített immunitással rendelkező emberek.
 • A változó emberek gyakran szexuális partnerekkel rendelkeznek.
 • Azok, akik intim kapcsolattal lépnek fel egy ismeretlen emberrel óvszer nélkül.
 • Azok, akik a dohányzást és az alkoholt bántalmazzák A káros szokások nagyon negatív hatást gyakorolnak a szervezet védő tulajdonságaira, és megzavarják a létfontosságú folyamatokat.

A nemi herpesz férfiakban bekövetkező következményei

A fájdalmas érzéseken túlmenően, mint az égő és duzzanat az ágyékban, a herpeszhez magas láz és gyengeség társulhat. A súlyosbodási periódus befejezése után minden helyi tünet elhalad, de a vírus mélyen behatol a szövetekbe és befolyásolja a húgyúti rendszert, reproduktív, immunrendszert és még központi idegrendszert is.

Ha a betegséget nem kezelik, az az alábbi krónikus problémákhoz vezethet:

Ezeket a kellemetlen következményeket csökkenti a vonzerő és a gyenge teljesítmény. Néha az ember úgy gondolja, hogy a tesztoszteronszinttel kapcsolatos probléma, a "Viagra" ital, és élvezi a hatást. De valójában a problémát a sarokba tolja - alapos kezelésre van szükség.

Következmények a nők számára

Kitaláltuk, hogy a genitális herpesz hogyan terjed. És milyen következményekkel jár? Az első dolog, amit a betegek panaszkodnak, a perineum kényelmetlensége. Is, repedések és fekélyek jelennek meg, amelyek zavarják és fáj. A szexuális élet ebben a pillanatban, elvben, lehetetlen - a nő csak akut fájdalmat érez.

Az idegrendszer érintett, ami állandó fájdalmas érzést okoz a hát alsó részén, az alsó hasban és a végbélben. A fájdalom szindróma nő, ha a vírus megérinti az ülőideget.

A transzplantált genitális herpesz egyik nőjének fő kockázata:

 1. A méhnyakrák kialakulásának valószínűsége nő.
 2. Komplikációk a terhesség alatt.
 3. Bakteriális fertőzések kialakulása.
 4. A kívánt terhesség kialakulásának nehézségei.

Nehéz meghatározni, hogy mennyire veszélyesek a genitális herpeszek minden egyes ember számára. Egy dolog világos - ha nem kezeli ezt a betegséget, a szervezet gyengíti és felgyülemlik más betegségeket évente.

A herpesz fertőzés fő módjai: 7 mítosz a főben

Ma a herpesz a világ leggyakoribb vírusos betegsége. Egyes adatok szerint a világ népességének mintegy 90% -a fertőzött meg, mások - herpeszes kezeléssel, minden személy 4-5 évesnél idősebb volt. A vírusfertőzésnek körülbelül 35 fajtája van, amelyek közül a különböző vélemények szerint mindössze 8-10 veszélyes az emberre.

Amellett, hogy a szokásos herpes simplex 1 és 2 típusú, ez jelenik meg az első esetben a buborékok formájában az ajkak, és a második - genitális problémák, varicella zoster vírus, vagy bárányhimlő, - ez nem egyszerűen a harmadik típusú herpesz vírus. Ugyanaz a vírus okoz fertőzéses mononukleózis, cytomegalovírus kialakulását, és más betegségeket is okoz, például krónikus fáradtság szindrómát. A megnyilvánulások különbsége ellenére a herpesz - levegővel és érintkezési módszerrel szemben csak két fő módja van.

Herpesz: a fertőzés módja

Ki a vírus hordozói közül a legnagyobb veszély?

Az egészséges ember számára a legveszélyesebb a fertőzött személy, aki súlyosbítja a vírust - az aktív fázisba lépő herpesz jelei jól láthatóak. Ha a barátodnak herpesze van az ajkán, a vírus okozta fertőzés nagy valószínűséggel fennáll, ezért nagyon kívánatos elkerülni a közvetlen kapcsolatfelvételt vele.

A latens formában a herpeszvírus az intervertebrális ganglionokban él - az idegsejtek felhalmozódása és a kiütések csak a súlyosbodás időszakában.

A kifejezett tünetek hiánya egyáltalán nem garantálja, hogy a fertőzés nem fordul elő: még a latens formában is, a herpesz más betegekkel is fertőző lehet, bár sokkal kisebb mértékben.

Mik a mítoszok a herpesz fertőzésről?

Valójában a kiütések megjelenése az ajkán azt jelzi, hogy a vírus belépett az aktív szakaszba, és ez szinte mindig együtt jár az immunitás gyengülésével, beleértve a megfázás hátterét is. A "produlo" nem a herpesz fertőzésének módja, hiszen sokan hisznek: ez csak olyan provokáló tényező, mint bármely más, amely ellen az immunitás szenved. A "provokátorok" közé tartoznak továbbá neurotikus rendellenességek, hormonok és antibiotikumok bevitele, hipotermia vagy túlmelegedés.

Az én orvosi gyakorlatban, a betegek - egy egész csapat kosárlabda: az edző elküldte őket, hogy fenntartsák a hang a medencét, de a víz túl hideg volt, és az okozott rosszabbodását a vírus szinte az egész csapat. Gyakran fellépnek a visszaesések, miután meleg éghajlatú országokat látogattak meg: Egy család Egyiptomból vagy Thaiföldről szállt ki - és egy megbeszélést tartott a fertőző betegség specialistájával. Azok a diákok, akik túlságosan érzékenyek a tanulmányaikra és folyamatos stresszállapotban szenvednek, magukban is gyakrabban jegyezzék fel a herpesz súlyosbodását, mint mások.

Mítosz 2. Csak az immunszuppresszióval rendelkező emberek megfertőznék a herpeszet

Mindenki fertőzhet, függetlenül az immunitás állapotától. Végül is, hogyan fordul elő a herpesz fertőzés? Néha elegendő ez az egyetlen csók, az egyik alig észrevehető seb vagy akár karc az ujjakon, és a második fertőzés valószínűsége rendkívül magas. Például valaki az 1. típusú herpes simplex vírus hordozója. Miután megérintette a saját kiütéseket az ajkán, és utána dörzsölte a szemét, megfertőzheti a nyálka szemét.

Persze, az emberek legyengült immunrendszerű, hogy megfertőződhet inkább így kell erősíteni az immunrendszert bármilyen módon: ez egyike azon kevés hatékony módja leküzdésére herpesz és annak megnyilvánulásait. Ez nem is annyira arról, hogy mi fog történni a fertőzött, vagy nem, és mennyire intenzív a tüneteket, és milyen gyakran jelennek meg - évente egyszer, kétszer egy évben, vagy kétszer egy hónapban. A mentális állapot sokkal nagyobb mértékben érinti ezt a tényezőt.

Mítosz 3. A herpesz meggyilkolásának egyik módja az úszómedence és nyilvános helyszínek meglátogatása

Ismét nagymértékben függ a személy immunitásától, valamint a kapcsolattól. A beteg herpeszvírus akut formában való érintkezése bárhol előfordulhat, beleértve a medencét, az utcán, a látogatás során stb. A medencében fennáll a hipotermia lehetősége, és ez súlyos provokatív tényező a vírus aktív szakaszba való átmenetéhez. Ezért, bárhol is tartózkodj, maradjon éber: kerülje a hipotermiát és a túlmelegedést, valamint a közvetlen érintkezést a nem higiénikus tárgyakkal.

4. mítosz A nőgyógyászati ​​herpesz fertőzött a nőgyógyász kinevezésénél

A herpesz vírus által az anyától származó magzat fertőzésének valószínűsége a terhesség vége előtt magasabb, és az első trimeszterben a valószínűség 10% -ával szemben 40-60%.

Itt inkább egy bizonyos provokatív tényezőről van szó - orvosi manipulációról, amely egy korábban rejtett formában előforduló vírus elsődleges súlyosbodását okozta. "Provokátor" lehet egyrészt a női nemi szervek gyulladásos megbetegedéseinek hosszú távú kezelése, és egy rövid tervezett vizsgálat. De mint általában, a felmérés eredményei azt mutatják, hogy azoknál a betegeknél, akik azzal vádolták a nőgyógyászok a genitális herpesz fertőzés, mielőtt a vírus már jelen van a szervezetben, és folytatta nélkül látható tüneteket.

Valószínűleg, a herpesz fertőzésének az orvos recepcióján még mindig nagyon ritka. Ha az orvos a kezét minden beteg bevétele után mossuk, eldobható műszert használunk, vagy sterilizáljuk az újrafelhasználható anyagokat, ez több mint elég ahhoz, hogy elpusztítsuk a vírust.

Mítosz 5. A herpeszes fertőzés csak akkor fordul elő, ha a beteg kiütéses

Ez nem teljesen igaz. Ha egy személynek herpesze van az ajkán, a fertőzés többszörös valószínűséggel történik, mint ha nem. De ha még nem került érintkezésbe az ilyen embereket, és a tünetek a vírus még mindig látható, akkor ne lepődj meg: akkor is tünetmentes betegség sprosotsirovat fertőzött akik kapcsolatba kerültek.

Mítosz 6. A veleszületett herpesz fertőzése a munka során jelentkezik

A veleszületett herpesz átterjedése mind szülés, mind terhesség alatt. Amikor áthalad a szülőcsatornán fertőzés fordul elő 6-7 esetből 10. A speciális veszély, hogy a gyermek az elsődleges herpesz az anya, ami oda vezethet, hogy koraszülés és halvaszületés. Azonban a lassan mozgó egyszerű vírus aktív szakaszba való átmenetének esetét gyakran diagnosztizálják - ez a lehetőség általában nem veszélyezteti a magzat életét.

Mítosz 7. A nemi genitális herpesz hordozója csak szexuális kapcsolat révén lehetséges

Ritka esetekben (legfeljebb 3-5%) a genitális herpesz fertőzésének módja is más: fehérnemű, higiéniai termékek, nyál. Ez azonban lehetséges, feltéve, hogy szoros kapcsolatban áll a fertőzött vérrel vagy nyálkahártyákkal, például szervátültetéssel vagy vérátömlesztéssel, és csak a betegség akut időszakában. Alternatív megoldásként az önfertőzés lehetséges - a fertőzés ajkáról a nemi szerveken át a kéz segítségével, ami gyermekkorban előfordul.

Hogyan terjed a genitális herpesz az intim környezetben és hogyan lehet elkerülni a fertőzést?

A genitális herpesz vírusa - az egyik leginkább kellemetlen fertőzés, szexuális úton terjedő fertőzés. Minden ötödik nőnél és minden kilencedik 14 és 50 év közötti férfinál diagnosztizálják. Annak érdekében, hogy elkerülje a fertőzést ezzel a vírussal, nézzük meg, milyen vírus van, milyen genetikai herpesz fertőzöttek, milyen tényezők növelik a fertőzés fogásának valószínűségét.

A herpes simplex vírus 2-es általános felfogása

A HSV-2 egy herpesz szimplex vírus, amelyet szexuális érintkezésből személyről emberre továbbítanak. Nem adja be a kezelést, a fertőzött személy egész életében a 2. típusú HSV hordozója. A genitális herpesz tünetei a szexuális érintkezés után 1-10 nappal jelentkeznek.

A betegség gyakran tünetmentes. A páciens súlyosbodása során a nemi szerveken fellépő kitöréseket kis buborékok formájában, tiszta folyadékkal, hőmérséklet-emelkedéssel, fájdalomcsillapítással, lymphadenopathiával töltik meg. A sérülés általában kicsi. A bőrkiütés leggyakrabban a férfiak nyálkahártyájára és fitymájára, valamint a nőknél a nagy és kis szájperemre lokalizálódik. A kiütés kezdetétől számított 3-5 nap elteltével a hólyagok kinyílnak, helyükön fekélyek alakulnak ki, amelyek fokozatosan kemény kéreggel borítják. Ebben az időszakban a beteg fertőzőképessége magas, a fertőzöttség maximális száma.

A genitális herpeszet betegről egészségesre továbbítják mind a betegség akut fázisában, mind a remisszió időszakában. Azonban a betegség nyilvánvaló tüneteivel - köztük a nemi szerveken jelentkező kiütésekkel - való együttélés valószínűsége jelentősen magasabb.

Genitális herpesz: kórokozó, típusok, átviteli módok, okok, inkubációs időszak

Hogyan terjed a genitális herpesz?

Mik a nemi herpesz átadásának módjai? Leggyakrabban a fertőzés nem védett szexrel történik. Ugyanakkor a herpesz megkötése intim helyen is lehetséges, ha érintkezésbe kerül a beteg bőrének sérült területeivel és fertőzött személy higiéniai tételeivel. Az ilyen fertőzések kevésbé gyakoriak, de az orvosi gyakorlatban előfordulnak.

Szexuális úton terjedő fertőzések

A genitális herpesz fertőzéseinek legtöbbje szexuális érintkezésben fordul elő. A genitális herpeszvírus átvitele hüvelyi, anális és orális érintkezéssel történik (ez utóbbi esetben az 1. típusú HSV-fertőzés lehetséges). A fertőzés gyakran a partnertől a partnerekig terjed, és nem fordítva, mert a női herpeszek megszerzésének kockázata sokkal magasabb.

Bizonyos esetekben a hervi zónában a herpeszes fertőzés a fogamzásgátló módszerek alkalmazásával lehetséges. Különösen az óvszer használatakor lehetséges a sérült bőrfelületek érintése és csókok révén.

A vírus továbbításának más módjai

A szexuális herpesznek más fertőzési módja is van. Közülük:

 1. Háztartási kapcsolat (személyes higiéniai cikkek révén). Normál nedvességtartalommal a nemi szervek vírusa hosszú ideig tart ezeken a tételeken - egy napig. Ha ez idő alatt az emberek kihasználják a valaki másnak a törülközőt, mosogatórongy, vagy egyéb személyes dolgot, meg is kap nemi herpeszvírus. A nemi nemi fertőzés lehetséges átvitele, amikor valaki más fehérneműt használ.
 2. Bőr-to-bőr érintkezés. Fertőzés akkor fordul elő, ha az emberek bőrön átesettek, beleértve a karcolásokat és sebeket.
 3. Az átvitel vertikális pályája a szülés alatt nőtől gyermekig terjed.

A HSV-2 öngyulladásának kockázata is fennáll. Feljegyezték azokat a betegeket, akik mechanikusan átvitték a papírt (a herpeszkiütés elemét) a folyadékból a beteg nyálkahártyájáról az egészségesre. Például egy személy megérintette a nemi szerveket, majd a szem vagy ajkak nyálkahártyáját.

Hogyan terjed a genitális herpesz?

A fertőzés kockázati tényezői

A genitális herpesz fertőzésének valószínűsége nem minden ember számára azonos. A kórokozó megkötésének kockázata a következő tényezőkkel nő:

 • hipotermia;
 • csökkent immunitás, beriberi;
 • egy másik fertőzésben a testben való jelenlét, beleértve a nemi úton terjedő fertőzéseket;
 • stressz
 • hormonális változások, beleértve a terhesség vagy a közelmúltbeli abortusz által okozott változásokat;
 • menstruáció nőknél;
 • az intrauterin fogamzásgátlók használata;
 • az ultraibolya bőr hosszabb ideig tartó expozíciója;
 • a mechanikai sérülés jelenléte a nyálkahártyán vagy a bőrön;
 • a szexuális partnerek gyakori változása.

Azok az emberek, akik egészséges életmódot vezetnek erős immunitással, a fertőzés valószínűsége lényegesen alacsonyabb. A genitális herpesz fertőzést akkor is elkerülhetik, ha a vírus hordozójával érintkeznek.

Hogyan csökkenthető a fertőzés veszélye?

Nem lehet megvédeni magad a nemi szervek fertőzésétől 100% -os garanciával. A fertőzés kockázata azonban jelentősen csökkenthető. Ehhez elég öt szabály betartása:

 1. Kerülje el a szexuális kapcsolatokat az alkalmi partnerekkel.
 2. Annak érdekében, hogy ne fertőződjön meg egy partner genitális herpeszrel, az óvszereket a nemi közösülés során kell használni. Ez csökkenti a fertőzés kockázatát 2% -ra.
 3. Ha a betegség tünetei vannak, Önnek vagy partnerének meg kell tagadnia a szexuális kapcsolatot.
 4. Ne használjon idegen higiéniai tárgyakat.
 5. Meg kell erősíteni az immunrendszert. Vegyünk speciális vírusellenes szereket az influenza és egyéb vírusfertőzések során.

Nem szabad elfelejteni, hogy a genitális herpesz átvitele akkor is lehetséges, ha a vírus hordozója vírusellenes terápiát igényel. Ez a klinikai esetek 5-7% -ában fordul elő. Az egyetlen megbízható védelmi intézkedés a betegséggel való kommunikáció teljes elutasítása, különösen a betegség akut fázisában.

A genitális herpesz kérdésekben és válaszokban

Úgy gondolják, hogy a herpetikus fertőzés a fejletlen terhesség 20. százaléka, a másodlagos meddőség - 60 százalék, és a vetélés - az esetek 20 százalékában okozhatja.

A genitális herpesz az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség. Az orvos által feltett kérdések elemzése a herpesu-net.ru honlapon azt mutatta, hogy ez a probléma rendkívül sürgető az orosz lakosság számára. A hivatalos előfordulási arány azonban viszonylag alacsony. Ez annak köszönhető, hogy a genitális herpesz szenvedő emberek nem mindig mennek az orvoshoz, inkább önállóan kezelik.

Így magától hibák elkerülhetetlenek, különösen akkor, ha egy személy támaszkodik az ismeretlen „népi jogorvoslati” képzetlen tanácsot a barátok, a kétes eredetű táplálék-kiegészítők és hasonlók. Ez a cikk választ ad alapvető kérdést, ahogyan a fertőzés, „viselkedés” a kórokozó a szervezetben, és a kezelés a genitális herpesz.

- Kaphatok genitális herpeszet egy partnertől, aki herpeszkibocsátást kapott az ajkakon? És fordítva?

válaszolni: Igen, igen. Ezeket a betegségeket kétféle herpes simplex vírus (HSV) - HSV-1 és HSV-2 okozza. Korábban azt hitték, hogy az első típusú vírus által okozott sebek (ajakherpesz), és a második - a nemi szervek (genitális herpesz). Megállapították azonban, hogy a vírus mindkét típusa hatással lehet mind az ajkakra, mind a nemi szervekre. Így az orális szex, a fertőzés lehet átvinni az ajkak egy partner a nemi szervek egy másik és fordítva.

- A genitális herpesz a mindennapi tárgyakon át terjed? Hogyan kerülhető el a fertőzés, olyan személy, aki súlyosbította ezt a fertőzést? Mennyi ideig tart a vírus a környezetben?

válaszolni: Az emberi testen kívüli herpeszvírus instabil, és hosszú ideig nem létezhet. A közös háztartási cikkek (pl. Mosogatórongy vagy törölköző) használatának valószínűsége rendkívül alacsony, de még mindig létezik. A fertőzés átvitelének megakadályozása érdekében elegendő az alapvető higiéniai szabályok betartása: az egyéni higiéniai eszközök használata és a fürdőszoba tisztaságának megőrzése. A betegnek alaposan mosson kezet a bőrkiütés után.

- Tarthatok véglegesen megszabadulni a genitális herpesztől?

válaszolni: Teljesen megszabadulni a herpesztől lehetetlen - miután bejutott a testbe, a vírus "eltelik" az idegsejtekben, és örökre ott marad. A helyes és időben történő kezelés azonban minimálisra csökkentheti vagy minimálisra csökkentheti az exacerbációk gyakoriságát és időtartamát.

- Miért, miután a genitális herpesz kezelése és a vérvizsgálat negatív eredménye a vírus jelenléte után, a kiütések rendszeresen megjelennek?

válaszolni: Mint említettük, a herpesz vírus a szervezetben nem pusztítható el. Ezért a kezelés mindig csak az exacerbációk felszámolására és megelőzésére irányul. A súlyosbodáson kívül a vírus inaktív állapotban van az idegsejtekben, és nem határozható meg véranalízissel. De az immunvédelmet csökkentő tényezők (például stressz, hipotermia, ismételt kapcsolat a vírussal és másokkal), a fertőzés újra megjelenhet.

A gyakran és nagy számban előforduló kiütések az immunrendszer működésében bekövetkező súlyos zavarok következményei lehetnek, ezért ilyen esetekben szükség van egy immunológus konzultálására.

- Hogy lehet az, hogy az egyik házastárs gyakran szexuális genitális herpeszről van szó, és a fertőzés egyéb megnyilvánulása nem merül fel?

válaszolni: Ennek oka, hogy a legtöbb esetben a herpeszes fertőzés tünetmentes - a kórokozó alszik a szervezetben. Ezért a férjtől (feleségtől) származó vírus nem feltétlenül vezet kiütések megjelenéséhez. A megjelenésük meghatározó szerepet játszik az immunrendszer állapota, ami általában megszünteti a HSV aktivitását és megakadályozza a súlyosbodás kialakulását.

- Mi a veszélye a nemi herpesznek a terhesség alatt?

válaszolni: A kérdésre adott válasz egy külön cikk témája lehet. Úgy gondolják, hogy a herpetikus fertőzés a fejletlen terhesség 20. százaléka, a másodlagos meddőség - 60 százalék, és a vetélés - az esetek 20 százalékában okozhatja.

Ezen túlmenően, a herpes simplex vírus átvihető a vertikális - anyáról gyermekre, a valószínűsége átviteli meredeken emelkedik jelenlétében elváltozások a nemi szervek anya a szülés során. Ezzel a vírusfertőzés állandóan „elalszik” a szervezetben a gyermek, és ez okozhatja újszülöttkori herpesz, szentelt külön űrlapot a fertőzés. Ez a betegség befolyásolhatja a gyermek legkülönfélébb szervezeteit, amelyek gyakran a fogyatékossághoz vezetnek a fejlődésben, és néha a halálhoz is. Ezért rendkívül fontos, hogy a jövőbeli anyáknak meg kell vizsgálni a herpesz fertőzést, és szükség esetén kezelni kell az exacerbációk megelőzését.

- Hogyan és hogyan kezelik a nemi herpeszet?

válaszolni: Fertőzések kezelésére, valamint egyéb betegségek, meg kell kezdeni a kezelő orvos - csak szakember tudja, hogy a helyes diagnózis, értékelje a feltétele a beteg egyéni és válassza alapuló kezeléseket ellenjavallatok és mellékhatások a gyógyszerek.

Az elmúlt években a reproduktív rendellenességek terápiája szinte teljes, anélkül, hogy olyan gyógyszerekre lenne szükség, amelyek növelik a szervezet saját védelmét, vagyis az immunitást.

A szerkesztők köszönetet mondanak az "NTFF" POLISAN szakembereinek, hogy segítséget nyújtsanak az anyag elkészítésében

Genitális herpesz. Hogyan alakul ki a fertőzés és csökkentheti annak kockázatát?

Genitális herpesz a herpes simplex vírust (HSV) 1 és a 2-es típus okozza.

A világ lakosságának több mint 90% -a az herpes simplex vírus 1-es típusú (HSV-1) hordozója, amely az ajkakon megszokott "lázzal" jár. 15% a második típusú herpes simplex vírus (HSV-2) hordozója, amely általában a genitális területet érinti. Ugyanakkor a vírus klinikai megnyilvánulásait csak a lakosság 20-30% -ánál észlelik az élet során.

Úgy véljük, hogy a HSV-1 csak a bőrt érinti, és a nyálkahártya az arc (úgynevezett „láz” vagy „hideg” az ajkak), és a HSV-2 - a bőr és a nyálkahártya nemi szervek (genitális herpesz). Azonban ismeretes, hogy az esetek 80% a genitális herpesz okozta HSV-2, és a 20% társított HSV-1.
Leggyakrabban a HSV-1 fertőzés gyermekkorban fordul elő, és a HSV-2 fertőzés a szexuális aktivitás megjelenése után jelentkezik. Egyszer a testben, a herpeszvírus ott marad az életben. Ebben az esetben néhány ember a jövőben soha nem fertőzik meg, míg mások évente többször szenvednek.

Ki lehet a herpes simplex vírus (HSV) fertőzésének forrása?
A fertőzés forrása bármely olyan személy lehet, aki a szervezetben az 1. vagy a 2. típusú herpes simplex vírus. Ha ez nem feltétlenül van így ebben a pillanatban hordozó tünetek voltak (sebek és mtsai.). A herpeszes betegek akkor is továbbadhatják a fertőzést, ha a betegség inaktív, és jelenleg nincsenek tünetek. Ezenkívül a herpeszvírust gyakran olyan emberek közvetítik, akik nem is tudják, hogy fertőzöttek. Ez történik az az oka, hogy a HSV-fertőzött több mint 90% -át a világ népességének, de a klinikai tünetekkel jelentkezik csak 20-30%. A fertőzés kockázata azonban sokkal magasabb, ha a fertőzött személynek herpesz tünetei vannak.

Hogyan alakul ki genitális herpesz fertőzés?

A vírus bejárati kapui a nyálkahártyák és a sérült bőr.
A genitális herpesz átkerül közvetlen fertőzött személy közvetlen érintkezésével.

 1. Szexuális kapcsolat (leggyakrabban) - hüvelyi, orális vagy anális.
  Ebben a HSV-2 fertőzés szexuális érintkezés során, HSV-1 - a és az orális-genitális szexuális érintkezés. Annak ellenére, hogy a HSV-1 általában szájon át szexuális hatással van az ajkára, genitális herpesz fertőzésének oka lehet.
  A HSV fertőzött embertől a partneréhez való továbbítása nagyobb valószínűséggel történik, mint egy fertőzött nőtől férfi partnerétől. Ezért a genitális herpesz gyakoribb a nőknél (kb. 1-5, 14 és 50 év közötti nőknél), mint a férfiaknál (1 és 9 férfi között 14 és 50 év között).
 2. Bőr-to-bőr érintkezés.
  Ez az út például olyan sportolóknál történik, mint a birkózás. Ebben az esetben azonban az átvitel csak akkor történik, ha a bőr sérült.
 3. Autoinfection.
  A herpesz vírus átvihető a fertőzött testrészekről a fertőzésre. Például ha nyálkal fertőzött kontaktlencséket nedvesít, a vírus átkerül a szemre.
 4. Légtelenítés vagy általános higiéniai cikkek (ritkán).
  Ezek lehet törölköző, zsebkendő, étel vagy rúzs. A herpeszvírus szobahőmérsékleten és normál nedvességtartalom mellett 1 napig fennmarad, és 50 ° C-on 30 percen belül elpusztulnak.
 5. A vírusnak az anyától a gyermekig történő terjesztésének vertikális módja a terhesség vagy a szülés ideje alatt.

A genitális herpeszvírus terjedésének kockázata fertőzött nők és férfiak körében évente 4-5%.

Kockázati tényezők, amelyek növelik a betegség valószínűségét.
A fertőzéssel való közvetlen kapcsolat esetén sem mindig történik a fertőzés.
Az egészséges test jó immunitással, sértetlen bőrrel és nyálkahártyákkal sikeresen képes elviselni a herpesz fertőzést. Azonban a következő esetekben a fertőzés kockázata megnövekszik:

 • Csökkent immunitás, a szervezet általános gyengülése
 • Egyéb fertőző betegségek, ideértve a szexuális úton terjedő betegségeket is.
 • Az ultraibolya sugárzás túlzott kitettsége.
 • Túlmelegedés vagy túlmelegedés.
 • Mindenféle stressz.
 • Hormonális rendellenességek.
 • Menstruáció.
 • Abortuszt.
 • Terhesség.
 • Intrauterin fogamzásgátlók.
 • A bőr és a nyálkahártya traumáiása, például borotválkozás vagy az ajkakra repedés.
 • Véletlen szex.

Mi történik, ha a herpeszvírus bejut a szervezetbe?
A vírus belép a szervezetbe a bőrön és a nyálkahártyán keresztül. A sejt magjába behatolva a vírus DNS-e a gazdasejt DNS-ébe ágyazódik. Ennek eredményeképpen az érintett sejtet teljesen olyan vírus szabályozza, amely a gazdaszervezet DNS-ét használja hasonló vírusrészecskék reprodukálására. Ebben az esetben a gazdaszervezet saját DNS-termelése blokkolódik, és a sejt összes szerkezeti elemét a vírus építőanyagként használja.
Így a fertőzött sejt olyan gyárgá válik, amely vírusfehérjéket, enzimeket és vírus DNS-t reprodukál.
A vírusrészecskék körülbelül 24 órányi termelése után a gazdasejt kimerült és meghal. A szabad vírusok hatással vannak az új sejtekre.

A herpesz szimplex vírus hosszú ideig rejtve marad a sejtekben. Időnként újraaktiválja, ami a betegség ismétlődésének kitörését okozza. A HSV is tünetmentesen szaporodhat és felszabadulhat a külső környezetbe. Az utóbbi esetben a diagnózis csak laboratóriumi módszerekkel lehetséges.

Egy fertőzött személynél a herpesz szimplex vírusok az idegsejtek és az ideg gyökereinek csoportjaiban rejtett formában élnek az egész életen át.

Hogyan csökkenthető az 1. típusú és 2. típusú herpes simplex vírus (HSV-1 és HSV-2) megkötésének kockázata?
Nincs ilyen kezelés, amely enyhítené a herpeszes fertőzést.
Ezért még a vírusellenes gyógyszerek teljes lefolyása után is
Az is fontos tudni, hogy még akkor is, ha egy személynek nincsenek a betegség tünetei, megsebesítheti szexuális partnereit.
Ezért a genitális herpesz fertőzés kockázatának csökkentése érdekében ismernie kell bizonyos szabályokat:

 • Kerülje az alkalmi szexet, és rendszeres szexuális partnere legyen.
 • Biztonságos szex. A latex óvszer folyamatos és helyes használata minden szexuális együttlét során. Mindazonáltal az óvszer nem nyújt teljes védelmet, mert fertőzés továbbítása olyan területeken lehetséges, ahol az óvszer nem terjed ki. Ezenkívül a vírus könnyen átvihető a szájon és a test többi részén.
 • Ha Ön vagy partnere genitális herpesznel rendelkezik, akkor a tünetek jelenlétében jobb, ha tartózkodik a nemtől (orális, anális vagy hüvelyi). A fertőzés kitörése között mindig használjon latex óvszert minden alkalommal, amikor szexel.
 • Ne használjon általános testápolási termékeket ismerőseivel.
 • Szükséges tudni, hogy még ha a vírus hordozója is vírusellenes gyógyszereket vesz naponta, ez csak a vírusnak a partnerekkel való átvitelének valószínűségét csökkenti, de nem teljesen megakadályozza. Dr. Christine Johnston által végzett legújabb klinikai vizsgálatok azt mutatták, hogy az inaktív genitális herpeszben szenvedők 5-7% -ában fertőzhetik meg szexuális partnereiket, még akkor is, ha vírusellenes gyógyszereket szednek.

Mindezek az intézkedések segítenek a herpes simplex vírus fertőzésének jelentős csökkentésében, de nem kiküszöbölhetők.