Herpes simplex - tünetek, fertőzés, diagnózis és kezelés

Az Egészségügyi Világszervezet tájékoztatja, hogy a kétféle herpes simplex vírus (HSV) egyike az élet részévé vált a világ népességének mintegy 70% -ánál. Az orvostudomány még nem találja meg a vírus specifikus kezelését, de csak a bőrön és a nyálkahártyán lévő kiütések formájában szünteti meg a kellemetlen tüneteket. A statisztikák szerint a herpeszes fertőzés Afrikában jelentkezik, ahol a lakosság több mint 80% -a beteg, és a biztonságos országokban korlátozottan elosztva van. Először is a krónikus vírus elleni küzdelemben higiénia áll.

Mi a herpesz

A Herpes simplex vírus olyan vírusfertőzés, amely a DNS-t az idegrendszer sejtjeibe építik, és külsőleg a bőrön és a nyálkahártyán lévő hólyagok formájában jelenik meg. A herpes simplex vírussal történő fertőzés kétféleképpen fordul elő: az első típusú vírus (HSV-1) és a második (HSV-2). Sokan már régóta élnek a vírussal, amely tünetmentes, anélkül, hogy tudnánk, amíg a gyengülő immunrendszer megfázás, és a vírus nem érezhető jellegzetes kiütések, kár, hogy az idegrendszert.

A herpeszvírus típusai

A betegséget kétféle herpes simplex vírus okozza, amelyek közül az egyik az első típusú vírus, amelyet az elsődleges manifesztáció lokalizál az ajkán. A vírus második fajtája kevésbé terjed, az elsődleges genitális herpeszként is ismert, ami a genitális terület külső lokalizációjának köszönhető. A betegség elkezdi aktív "enni" egy alacsony specifikus immunitású szervezetet, amely maga gyengül.

Hogyan kerül továbbításra

Az első típusú vírus hatalmas terjedése annak köszönhető, hogy a levegőben lévő cseppecskék képesek behatolni a szervezetbe. A szervezet nem tudja, hogyan kell kezelni a vírust, így ha a vírus DNS a nyálkahártyára kerül - a fertőzés garantált. Ha azonnali okokról beszélünk, akkor először a szexuális érintkezés a vizuálisan kifejtett herpeszkitörések időszakában. A fertőzés átadásának forrása közcélként szolgálhat.

A genitális herpesz okozó ágenseinek elsődleges fertőzései szexuális úton terjednek olyan partnerről, akinek már van vírusos fertőzése a testében. A védett szex csökkenti a fertőzés valószínűségét, de a partneri fertőzés a nemi szervek körüli bőrön keresztül következhet be, és nem károsíthatja a kiütéseket. Sokan láthatatlan fertőzésben élnek.

Hány ember él a környezetben

A vírus veszélye az, hogy vitalitása nemcsak a test belsejében, hanem a külső környezetben is magas. Ha egy fertőzött személy a vírust a szobába terjeszti, akkor szobahőmérsékleten a fertőzés veszélye majdnem egy napig fennáll. A fémfelület, például egy ajtó fogantyú nem teszi lehetővé a vírus számára, hogy néhány órán belül meghaljon. A nedves szövet a mikroorganizmus életkörülménye lesz, amíg teljesen megszárad.

Herpes simplex vírus 1 és 2 típus

A HSV 1 és a 2-es típus kellemetlen esztétikai következményei - nem a herpeszvírussal járó események legrosszabb alakulása. A fő veszély az, hogy a mikroorganizmusok megtelepedni a szervek a látás, a nyelőcső, a fül, torok, orr, ideg ganglionok, ami ahhoz vezethet, hogy a fejlesztés a herpeszes szájgyulladás, herpes encephalitis, láz. A második típusú herpesz okozhat szexuális partnerek meddőségét, a nemi szervek betegségeinek szövődményeit. A kórokozó lokuszának egyéni megközelítésének diagnosztizálása során fontos.

A herpeszvírus tünetei

A herpesz sebészi megnyilvánulása a betegség következtében gyengíti a testet. Gyakran lehet gyakori hideg. A herpesz gyakori klinikai tünetei a megfázással: láz, rövid fejfájás, gyengeség, álmosság, izomfájdalom érzése. A specifikus tünetek azt mutatják, hogy a betegség jellegzetes viszketés és bizsergés formájában jelentkezik azon a helyen, ahol hamarosan megjelenik a lázas herpesz.

1. típusú herpesz

A HSV hordozója, amely az első típusú vírus létfontosságú aktivitásának megnyilvánulásával találkozik, jól ismeri a veleszületett herpesz elsődleges megnyilvánulásának jeleit. Az aktív tevékeny ségek oka a herpetikus hólyagok szokásos lokalizációjának helyén történő égetés és viszketés. A betegség pusztító hatásainak megelőzése vagy minimalizálása érdekében az emberek megpróbálják megelőzni a kockázati zónákat vírusellenes kenőcsökkel. A HSV-1 aktív fázisainak genitális formái vannak a váladékkal. Velük együtt, a tünetek enyhék és csak élénken nyilvánulnak meg először több vesék formájában.

2. típusú herpesz

A HSV-2 ismételt tünetei változatosabbak. Ezek a genitális terület hólyagjai, néha olyan mértékű fekélyek, amelyek a pezsgő szarvasokhoz hasonlítanak. Az emberek gyakran fájdalmat éreznek a testben, a nyirokcsomók növekedése, a hideg, a végtagokban lövöldöző fájdalom. A betegség első megnyilvánulása a legfényesebb. Ezután a tünetek kevésbé intenzívek.

Hogyan kell diagnosztizálni a herpeszet?

Mielőtt elkezdené a kezelést és a speciális életmód kialakulását, laboratóriumi vizsgálatokat kell végezni a herpes simplex kezelésére. Vannak olyan esetek, amikor csak genitális herpesz esetén csak külső jelzések vezethetők be Staphylococcus aureusba. A herpesz fertőzés diagnosztizálására szolgáló módszerek két csoportra oszthatók:

 1. A DNS jelenlétének kimutatása a HSV testében.
 2. A HSV antitestek azonosítása a szervezetben.

Az első módszer magában foglalja az érintett területek vizsgálatának anyagát. A HSV kimutatásának második módszere a páciens vérét, tampontjait, vizeletét, könnycseppet vagy gerincfolyadékát vizsgálja. Mit kell tenni az elemzéshez, az orvos dönt. A második terápiás módszer, amelyben igg antitesteket és igm antitesteket észlelnek, megbízhatónak tekinthető. A diagnózis virológiai módszere akkor hatásos, ha a hólyagok tartalmát csirkeembrióban tölti be, és véget vet. A polimeráz láncreakció módszere segít megtalálni a vírus DNS-ét, és meghatározza, hogy mi a HSV.

Herpes simplex kezelése

A betegség pusztító hatásainak megelőzése vagy minimalizálása érdekében az emberek megpróbálják megelőzni a kockázati területeket az Acyclovir, antivirális kenőcsökkel. Valójában ez a tünetek elleni küzdelem, de ez a helyes intézkedés, mivel nem lehetséges a vírus elpusztítása a szervezetben. A fő cél az, hogy a megnyilvánulást időben lokalizálják anélkül, hogy súlyos károkat okoznának a testen, és kimerítenék a betegeket relapszusokkal.

készítmények

A kezelésre szánt gyógyszerek a hatóanyagnak megfelelően csoportosíthatók, amelyeket a HSV-nyálkahártya vereségében alkalmaznak:

 1. Acyclovir: Acyclovir, Virolex, Gerperax, Zovirax. A leggyakoribb gyógyszer, alkalmazható a HSV-1 és a HSV-2 reaktiválására. Az egyszerű orvosság előnyei a jó tolerálhatóság és a minimális mellékhatások. A mínuszok közül a hányingert észlelheti. A legalacsonyabb ár az összes herpesz elleni gyógyszer közül.
 2. Valaciclovir: Valtrex, Valaciclovir. Plusz jobb emészthetőség, ha szájon át alkalmazzák, mint az aciklovirben. A hiányosságok miatt a fejfájás után rövid fejfájást észlelnek.
 3. Famciclovir: Famvir, Famciclovir-teva. Hatékony gyógyszer a HSV és genitális herpesz kezelésére. Az előny a hatóanyag kiváló illeszkedése, hatékonysága. Mínusz a gyógyszer magas áron.
 4. Penciklovir: Fenistil Pencivir. Hatékony a betegség késői szakaszában. A terápiás hatás időtartama és a megfizethető ár előnye. A gyermekek nem használhatják.
 5. Allostatin: Allomedin. A gyógyszer célja a bőr antivirális immunitásának növelése. Ez csak az első szakaszokban érvényes, drága.

Népi jogorvoslatok

Az egyszerű visszatérő herpesz, az echinacea, a calendula és a kamilla manifesztációinak kezelésére használják. Echinacea virágok töltik alkohollal (70%) 1:10 arányban. A gyógyszert két héten át sötét helyen kell előírni, majd törzsre. Két evőkanál kalenda virágok szeletek és öntsünk 100 gramm vodkát. Két hét múlva kész a gyógyszer. Három evőkanál kamilla töltse forró vízzel, és ragaszkodjon hozzá két órán át. Csomagolhat vagy használhat bent propolisokkal.

Herpes simplex vírus terhesség alatt

A legnagyobb veszély a HSV fertőzése a késői terhességben azoknál a nőknél, akik korábban nem rendelkeztek vírussal. Ebben az esetben a magzat fertőzésének kockázata (újszülöttkori fertőzés) magas és súlyos következményekkel jár. Ha egy nő már fertőzött a vírussal, vannak antitestek a testét, de a fertőzésveszély miatt az újszülött újszülöttkori herpesz születéskor a nyálkahártyán keresztül. A kezeléshez a Panavirt kell használni. A manifesztációkat E-vitaminnal és interferonnal lehet kezelni, hogy ne fertőzjenek meg.

A herpes simplex megelőzése

Egy adott betegség a herpesz szimplex, amelynek kezelésénél célszerű a fertőzés megelőzésére összpontosítani. A lehetséges súlyosbodás időszakában érdemes megemelkedni a C- és B-vitamin dózisokat, kezelni a lokalizációs felületeket az E-vitamin olajkonzisztenciájával. Az eleutherococcus, echinacea fogadásának folyamata segít. Nem ajánlott csokoládé, földimogyoró, sör és mazsola visszaélés.

videó

Az ebben a cikkben ismertetett információ csak tájékoztató jellegű. A cikk anyagai nem igényelnek független kezelést. Csak egy szakképzett orvos képes diagnosztizálni és tanácsot adni a kezelésre vonatkozóan az egyes betegek egyéni jellemzői alapján.

Herpes simplex vírus: mi az? Hogyan kell kezelni?

Az ajkán vagy a nemi szerveken fellépő bőrkiütés miatt nem mindenki ismeri a vírus eredetét. Ma megmagyarázzuk, hogy mi a herpesz, és milyen veszélyeket hordoz magában.

A herpesz olyan vírusos megbetegedésre utal, amely eltérő módon, a közvetlen kórokozó típusától függően. Leggyakrabban az embereknek herpesz szimplex vírusa van, amely két ismert típus közül egy, amelyek mindegyike jelentős károsodást okoz. A világ népességének 90% -át hivatalosan a betegség hordozóinak tekintik, amelyek közül 5% súlyos tüneteket mutat. Annak meghatározása, hogy mi az, érdemes megismerni a betegség okait és tüneteit.

okai

A beteg személy a herpes simplex vírus 1 közvetlen hordozójává válik, és kétféle. A HSV-1 képes nyálra továbbítani, a specifikus kitörésekkel rendelkező személy orrnyálkahártyájának tartalmát. Játékokkal vagy háztartási tárgyakkal fertőzött, csók, bármilyen szexuális intimitás módszerével. A VRG-2 forrása a kórokozó hordozói, valamint genitális herpeszek.

  Az emberi herpeszvírus 1-es és 2-es típusú képes áthatolni, ha:

 • transzplantáció
 • vérátömlesztés;
 • gyengült immunitás súlyos és tartós betegség után;
 • hipotermia;
 • stresszes helyzetek.
 • A fertőzött placentán keresztül a vírus átvihető a magzatra. Ha a terhes asszonynak genitális herpeszje van, a születési folyamat során a baba szükségszerűen fertőzött lesz.

   A visszatérő betegséggel járó fertőzést kiváltó tényezők:

 • zsúfoltság;
 • a nemi instabilitás;
 • a személyi higiénia figyelmen kívül hagyása, valamint a higiéniai szabványok betartása;
 • alultápláltság;
 • testfáradtság;
 • menstruáció;
 • alkoholfogyasztás;
 • UV besugárzás;
 • genetikai hajlam;
 • gyomorpanasz.

 • Az összes herpeszvírus elviseli az ultrahangos sugárzást és fagyasztja, de melegítéssel hal meg. A mikrobák kb. 30 percig képesek fenntartani az életet a nyálban, a nedvesített szöveten - körülbelül 6 órán keresztül, a levegőben - legalább egy napig. Az 1-es típusú humán herpeszhez 6 évig terjed a gyermekkor. A gyermekek fertőzöttek, amikor megcsókolják a fertőzés hordozóját. A vírus behatol a vérbe és az idegrostokba, örökké letelepedve a testben, és kényelmes pillanatra vár a gyors megnyilvánulásra.

  A betegség aktív fázisa a fertőzés időpontjától számított 7-10. Nap után következik be. Ez a viszketés, valamint az állítólagos kiütés területén égő. Aztán vannak apró buborékok tele átlátszó tartalommal. A buborékfúvók kiszáradnak, és a felszínen kéreg keletkezik, amely nyomok elhagyása nélkül eltűnik.

  Bár a fertőzés mindkét típusának vírusai el vannak osztva, sok közösen osztoznak: képesek ugyanazt a tüneteket felmutatni, és azonos módon viselkednek a szervezetben. E fajták kezelését ugyanazok a gyógyszerek végzik. A különböző helyszínekkel kapcsolatos tévhitek alaptalanok, mivel a különbségek csak a relapszusok gyakoriságában merülnek fel.

  Az 1-es típusú betegség kialakulása


  Az 1-es herpes simplex vírus a 4 fejlődési szakaszon keresztül halad:

  1. a bizsergést - különböznek a bőr megváltozása, valamint az általános rossz közérzet, a bőrpír, a viszketés, az égés;
  2. gyulladás - alig észrevehető fájdalmas vezikula van, amely tiszta folyadékot tartalmaz, dimenziója folyamatosan növekszik;
  3. fekély - a feltörő hólyagok számos kórokozót tartalmazó színtelen folyadékból kifolynak, ezen a ponton az ember a leginkább fertőzővé válik;
  4. szúrás képződése - miután a gyulladásos folyamat krónikusnak tűnik, fájdalmas és vérzéses, ha sérült.

  A herpeszkiütés teljes gyógyulása érdekében körülbelül 10 napig tart. Ha a herpesz szimplex kezelése időben megkezdődik, a fertőzés képes az immunrendszert gyengíteni, súlyos szövődményeket okozva.

  tünetek

  A bőrelváltozások mintázata hasonló az ajkak gyulladásához. A nyálkahártyák sérülése folyamatos égést és gyakori buborékfoltokat vált ki. További tünetek lehetnek láz és fejfájás.

  A fő érintett területek

  A Herpes Simplex aktívan befolyásolja az idegzónákat, amelyek ugyanazon a helyen jelentkeznek relapszusszal, és nem tudják önállóan megváltoztatni a lokalizációt.

   Az új webhelyek fertőzése azonban a következő eredményeket hozza:

 • szemészeti herpesz - mind a nyálkahártya, mind a szemhéjak esetében kialakul;
 • arc herpesz - különböző helyeken fellépő bőrkiütésekkel, ideértve az orrát, füleit, arcát;
 • herpetikus panárium - kiütés, amely a csuklón, a tenyéren és a kezek ujjain helyezkedik el;
 • a herpesz sztomatitise - választotta az íny lokalizációjának helyét, az arc, a nyelv és a szájpad belsejét.
 • Ezek a leggyakoribb területek, amelyek az 1. típusú herpeszre hatnak, azonban a fertőzés képes a könyökök, a fenék, a hát és a fej borítására.

  A második típusú fertőzés megnyilvánulása

  A 2. típusú herpesz primer és relapszusos, melyet különböző tünetek jelentenek. A betegség első alkalommal előfordulhat teljesen tünetmentes, így egy személy rejtett vírus hordozóvá válik és fokozatosan megismétlődik egy visszatérő forma. Jelek a herpesz vírus a második típusú kimutatható, mint a felületén a nemi szervek és a combok, a hüvelyben vagy a húgycső csatorna lábak. A fertőzött személynek az anális kapcsolatok a végbél elvesztését okozhatják.

  Figyelem! Hosszú az első típusú fertőzés, meghaladja a 30 napos időszak jelezheti alulértékelt immunitást, jóindulatú vagy rosszindulatú daganat formációk a HIV-fertőzés.

  A fertőzés terjedése a fennmaradó területeken az első típusú tüneteket okozza. A betegség kialakulásában kialakult formában a vesikulák felrobbantanak, fertőző folyadékkal áramlanak és nyílt sebet képeznek. Elég gyakran, a genitális herpesz fertőzés kíséri általános mérgezés, hidegrázás, visszatérő fejfájás, súlyos gyengeség, valamint a lágyéki nyirokcsomó. Az ilyen típusú vírus jellemzői közé tartoznak a meglehetősen gyakori visszaesések, amelyeket a hónap folyamán legalább egy alkalommal meg kell ismételni.

  tünetegyüttes

   A vírus második törzsének jelzései külsőleg nehéz megkülönböztetni az első megnyilvánulásaitól. A genitális herpesz elsődleges fertőzésének egyetlen jellemzője:

 • általános rossz közérzet;
 • fájdalmas csontok;
 • hidegrázás;
 • testsúlycsökkenés;
 • emelkedett nyirokcsomók;
 • a fekélyek megjelenését fájdalom-szindróma kíséri a lábakban és a fenéken.
 • Hüvelyi herpesz állandó kellemetlenséget és égetést okozhat.

  Figyelem! Az elsődleges forma, amely nem tünteti fel, a legveszélyesebb. Az a személy, aki nem ismeri a problémát, továbbra is aktívan részt vesz a szexuális tevékenységben, ami hozzájárul a vírus terjedéséhez és a partnerek fertőzéséhez. Ebben a szakaszban a herpeszvírus különösen fertőző!

  Lehetséges szövődmények

   A genitális fertőzés által okozott szövődmények a következők:

 • radikulomielopatiya;
 • encephalitis;
 • vakság;
 • szeros meningitis;
 • herpesz proctitis;
 • a légzőrendszer és a nyelőcső fertőzése.
 • A fertőzés felnőttnek számít, ezért olyan betegségekre utal, amelyek átvitele szexuálisan fordul elő.

  diagnosztika


  Az 1. és 2. típusú herpesz diagnosztizálására számos laboratóriumi vizsgálatot végeztek:

  1. Virológiai elemzések, amelyek a sejttenyészetek fertőzését eredményezik a vírus hatásának kimutatására. Ennek köszönhetően fokozatosan degenerálódnak a tartalmú multinucleáit sejtek.
  2. A citológiai vizsgálatok kimutathatják a törmelékben található többmagvú sejtek tartalmát.
  3. Biológiai módszerek - a nyúl szemébe fertőző anyagokat alkalmazva herpetikus keratitiset okoznak. A fertőzött egerek testében encephalitis alakul ki.
  4. Az immunobenzim vizsgálatok lehetővé teszik a herpes simplex vírus antitestek meghatározását a vérben. A hét után megjelenő IgM-k elsődleges fertőzésről vagy relapszusról beszélnek. Néhány hét múlva IgG antitestek jelennek meg a vérben, bizonyítva a herpes simplex vírus létfontosságú aktivitását.
  5. A PCR képes kimutatni a kórokozó DNS-ét. A molekuláris biológiai technológia felhasználása a vírusnak még a legkisebb részét is kimutathatja a bioméretekben.

  Terhesség és a vírus

  A herpes simplex vírus 1-es és 2-es típusú vírussal fertőzött, egy nő még csak nem is sejthet róla. Ha alvó állapotban van, a betegség semmilyen módon nem jelent külsőleg, ezért nem jelent veszélyt a környezetre. A terhesség alatti immunitás legkisebb gyengülése azonban veszélyt jelent a gyermek számára.

  A fertőzés következményei a magzat számára:

  • agyi bénulás;
  • agyi alulfejlettség;
  • veleszületett herpesz fertőzések a szervezet egészében;
  • koraszülés vagy spontán vetélés.

  Ha a herpesz szimplexben szenvedő gyermek fertőzése a szülés ideje alatt következett be, a szövődmények a következők lehetnek:

  • szemkárosodás;
  • bőrkiütés a szájban és a bőrön;
  • enznfalit (a fej agyának gyulladása);
  • Herpesz fertőzést, ami az újszülöttek körülbelül 80% -ának halálát okozza.


  A kockázat csökkentése érdekében a reprodukciós szakembereket és a nőgyógyászokat a terhességi tervezés során a herpes simplex vírusra kell szűrni. A kutatásokat két fő mutató alapján végzik:

  • anti-IgG - jelzi, hogy a szervezet antitestekkel rendelkezik, és a fertőzést korábban átruházták;
  • anti-IgM - a vírus aktivitását jelzi.

  Az elemzések elemzése így néz ki:

  • amikor a szervezetben nem volt fertőzés, a herpes simplex vírus IgG antitestje negatív lesz, ami lehetővé teszi a terhesség megtervezését;
  • amikor a fertőzés létfontosságú aktivitása aktív, az ellenanyagok pozitívak, és azonnali terápiát igényelnek;
  • ha IgM antitesteket találtak és IgG-t nem találtunk, akkor a herpikus fertőzés a legaktívabb állapotban van, és még mindig el kell felejteni a terhesség tervezését;
  • amikor a vizsgálatok ellentétes eredményt adtak, a terhesség tervezhető, mivel a herpesz szimplex vírus nyugvó állapotban van.

  Az antitestek jelenléte az IgM-nek nem kell elképzelnie a babát. Ezért tervezzen terhességet, gondoskodnia kell az időben történő kezelésről.

  Ha a terhesség hónapjaiban az 1. és 2. típusú törzsek aktív életszakaszokkal járnak, a herpesz kezelését azonnal el kell írni. A gyógyszereket óvatosan adják be, figyelve a beteg testének reakcióját. A terápia végén további vizsgálatokat végeznek az IgG egyszerű herpeszvírus megerősítésére vagy megtagadására. A baba megjelenése óta a világon mélyreható vírusellenes terápiát végez.

  A vírus átadása a baba számára

  A fertőzött terhesség időzítése alapján kiszámolják a baba kockázatát. A 20 hetes periódus elérése előtt a nő testébe beléptetett Herpes simplex vírus nem árt a magzatnak. Azonban idő előtti kezelés esetén a következmények a legveszélyesebb (vetélés vagy fagyasztott terhesség) várhatóak. Hol veszélyesebb fertőzés a harmadik trimeszterben? A fertőzés átvitelének veszélye meghaladja a 30% -ot. Ha egy nő nemi szervét szülés közben bőrkiütés borítja, a baba fertőzésének veszélye 90% -kal egyenlő.

  Genitális herpesz és szülés

  A jövőbeli baba legnagyobb veszélye a genitális herpesz, amelynek tünetei a szülés előtt jelentkeztek vagy romlottak. Ebben a helyzetben, 4 héttel a várt adagolás előtt, az Acyclovir elleni vírusos terápia megkezdődik. Ha a munka kezdetén a nemi szervek kiütésekkel vannak ellátva, ajánlott a császármetszés alkalmazása, ami jelentősen csökkenti a baba fertőzésének kockázatát.

  A gyógyszerterápia hatékonysága

  Ha a diagnózist megerősítik a herpesz egyszerű, a kezelés számos problémát megszabadulhat:

  • a betegség tüneteinek elpusztítása;
  • megállítani a fertőzés további fejlődését;
  • enyhíti a további relapszusokat.

  Ez a feladat képes egy speciális kezelési rendet megoldani, beleértve az innovatív vírusellenes szereket, amelyek az immunmoduláló hatásban különböznek egymástól. Ezeket a következő formában adják ki:

  • injekciós oldatok;
  • drazsék és tabletták szájon át;
  • vaginális vagy rektális kúpok;
  • gélek és kenőcsök külső használatra.

  Ezeket a gyógyszereket különböző herpesz törzsek kezelésére használják. A leggyakoribb gyakorlat összetett kezelés, amely magában foglalja az antivirális szerek mellett olyan gyógyszereket is, amelyek erősítik a test sejtjeit. Az érintett területek súlyos égetésével és viszketésével a herpesz szimplex vírussal az antihisztamin terápiát írják elő.

  Népi módszertan

  A probléma kiküszöbölése érdekében gyakran használták a frissen préselt celandinlevet. Töltsön össze reszelt fokhagymát, almát és burgonyát. Hatékony eredményeket érhetünk el a kiütés kezelésével frissen facsart hagymával, éger levelekkel, tölgyfa, nyárfa, füge.

  Figyelem! A népi módszerek lehetővé teszik, hogy megszabaduljon a fertőzés csak vizuális megnyilvánulásaitól, de ne segítse azt kikapcsolni, és megállítva a további fejlődést.

  Ha a külső jelek eltűnnek, a kezelést az immunitás javítására, a megismétlődés megakadályozására és a test helyreállítására írják fel. Mivel a herpesz szimplex vírus aktívan fejlődik az immunitás csökkenésével, a védelmi funkciók erősítése kiemelkedő fontosságú.

  Hogyan lehet elkerülni a fertőzést?

  Ha laboratóriuma megállapította, hogy a herpeszes simplex antitestek egyáltalán nem állnak rendelkezésre, csak az alábbi ajánlásokat követve elkerülhető a fertőzés:

  • Ne ossza meg italát vagy ételt senkivel;
  • Nem szükséges befejezni az ital ivását mások után, vagy ételt fogyasztani;
  • mindig használjon az Ön számára tervezett egyedi ételeket, különösen akkor, ha a herpesz tünetei a háztartásban;
  • Kerülje az érintkezést olyan személyével, aki az első típusú herpeszre utal, ne csókolja meg, és ne használjon közös tárgyakat;
  • ha partnere valaha is genitális herpesz volt, vagy ha fertőzés van a fertőzés jelenlétében, teljesen el kell hagynia az intimitását, vagy óvszereket kell használnia, különösen a terhesség utolsó három hónapjában.

  Összefoglalva, meg kell jegyezni, hogy lehetetlen teljesen gyógyítani herpesz egyszerű, de hosszú időbe telhet a vírus deaktiválása. Bármi is volt, a fertőzést azonnal kezelni kell, anélkül, hogy további fejlődésre várt.