Herpes simplex - a betegség jellemzői

A herpesz egy virális természetű betegség, amelyet különleges kiütések jelentenek.

A szervezet hajlamos különböző típusú herpeszes fertőzésekre, de gyakrabban egy személy az 1. és a 2. típusú vírusokkal szemben, melyet a herpes simplex közös neve egyesített.

A HSV-1 (lázas herpesz) általában a szájakon túl hűtésre kerül, így a buborékokat megfázásnak vagy féreknek nevezik. A HSV-2 a genitális szervek előfordulását idézi elő, aminek következtében a genitális területen jellemző elemek alakulnak ki.

Herpes simplex: a betegség jellemzői

A Herpes simplex vírus érintkezés útján terjed, amikor egy egészséges embernek szoros kapcsolatban áll. A fertőzésveszély a higiéniai szabályok és a háztartási cikkek használatának meg nem felelésével nő.

A herpes simplex vírus különböző formákban nyilvánul meg:

A betegség inkubációs ideje 2-7 napig tart, majd az aktív fázisba kerül.

Ismertesse a lehetséges súlyosbodást égő, viszketéssel és rángatózással a jövőbeli elemek kialakulásának pontján. Ezután az elemek önmagukban - pattanásszerű hólyagok, csoportokba csoportosultak vagy egymástól elváltak. A buborékfólia lehet az egyetlen.

1-2 héten belül az érintett sérülések meggyógyulnak:

A bőr vagy a nyálkahártya tisztítása ellenére a g1 herpes simplex vírus nem hagyja el a testet - az idegcsomók mélyébe esik, és látens állapotba kerül.

A kórokozó későbbi aktiválása akkor lehetséges, ha előfordulási tényező jelenik meg:

 • Krónikus fáradtság.
 • Irracionális táplálkozás.
 • Erős pszichoemotikus hullám.
 • Gyengülés más betegségek után.
 • A szervezet túlhűtése vagy túlmelegedése.

A herpesz tüneteinek megjelenésének oka bármilyen olyan tényező lehet, amely negatívan befolyásolhatja az immunrendszert. Az akut fázis hosszabb lefolyása és a betegség többszörös epizódja 1 évig beszél az immunhiányról és egy immunológus részvételét igényli.

Mi történik, ha a HSV 2 fertőzött?

A genitális herpesz elsődleges és másodlagos. Az első esetben a betegség tünetmentesen lép fel a degenerálódás utáni ismétlődő formában. A tünetmentes genitális herpesz veszélye, hogy egy személy, aki nem ismeri a problémát, továbbra is intim életet él, és fertőz egy partnert.

A genitális herpesz első jelei az inkubációs periódus végén jelennek meg, amely - akárcsak a labiális időszakban - legfeljebb 10 napig tart. Az elsődleges GH folyik hosszú és kemény, ami befolyásolja a hüvely a nők és a húgycső férfiakban. Sok betegben folyékony hólyagok bukkan fel a csípőre és a lábra. A nők egy másik menstruáció előestéjén panaszkodnak a herpesz kitörésekre. Emellett hólyagok alakulhatnak ki az anuson és a végbél nyálkahártyán.

A herpesz szimplex a legnagyobb veszélyt jelent a várandós nők számára. A család tervezésekor, még a fogamzás előtt is, az orvosok azt ajánlják, hogy a nők adjanak vért a HSV 1 és a 2-es típusú antitestekhez. Az antitestek jelenléte a szervezetben minimálisra csökkenti a magzati rendellenességek kialakulásának kockázatát, és növeli annak esélyét a normális viselésre. Ez vonatkozik a nőkre, akik a vírust a terhesség előtt kötik össze.

Ha azonban a genitális herpesz első kitörését a koncepció után dokumentálták, a vemhesség és a jövőbeli gyermek fenyegetése lehet ez:

Az esetek 15% -ában a nemi genitális herpesz okozza a méhnyak és a prosztata mirigyeinek rosszindulatú változásait. Ezért a HSV-2 gyakori ismétlődése esetén a betegeket onkológussal kell figyelni.

Hogyan és hogyan kell kezelni herpes simplex

A herpesz szimplex és a ritka relapszusok lokális formáit antiszeptikus, szárító és regeneráló hatású tünetekkel kezelik. A herpeszvírus gyakori epizódjaival a kezelés komplex vagy szisztémás.

A vírusellenes hatóanyagoktól a betegnél az Acyclovir, a Ganciclovir, a Valtrex, a Ribavirin, a Vidarabin, a Zovirax, a Penciclovir és ezek analógjait írják fel. Alpizarin, Bonafton, Polirem, Oxolin, Helepin, Ridoxol előírják a kórokozó életének gátlását.

Az immunitás helyreállítása érdekében az orvos kiválasztja az immun- és interferonpótló terápia eszközeit:

 • Tsitotekt.
 • Pentaglobin.
 • Kagocel.
 • Larifan.
 • Neovir.
 • IFN.
 • Humán immunglobulin.
 • Interferon humán leukocita.

A herpetikus vakcinákból a betegeket élő, inaktivált vagy rekombináns gyógyszereknek kínálják.

A herpesz injekciózással történő kezelése Herpes simplex-Nozod-Inel (német készítmény előállítására szolgáló készítmény) injekcióhoz való folyadék segítségével végezhető.

Aktív összetevői a HSV kórokozójának nem élő kolóniái alacsony koncentrációban. A gyógyszert a herpeszvírussal kapcsolatos krónikus herpeszre és bármilyen fertőzésre írják fel, valamint a herpesz zoster kezelésének megszüntetésére.

A kontraindikációknak nincs gyógyszerük, de a nosodikus vírusos gyógyszerek csoportjához való tartozásuk miatt nem szabad együtt oltani. A gyógyszert jól tolerálják. Az új kiütések esetei jelzik a gyógyszer helyes hatását és garantálják a kezelés sikerességét.

A Herpes simplex-Nosode-Injeel injekciókat 12 évesnél idősebb betegeknek adják be 1 ampulla heti 1-3 alkalommal. A frekvencia a beteg állapotától függ. Ha bármilyen okból nem lehet befecskendezni, az ampullából származó folyadékot vízzel fel kell oldani és a betegnek inni kell.

videók:

Ui A tökéletes gyógyuláshoz ajánlott a szervezet különböző formáinak erősítése - vitaminozott ételek fogyasztása, egészséges alvás létrehozása, friss levegő belélegzése, a káros szokások lemondása és az élet pozitív megjelenése.

Így a test egyre tartósabb lesz, és gyorsan megbirkózik minden olyan kóros folyamattal, amely rontja létfontosságú tevékenységét.

Herpes simplex: a vírus leírása, tünetei, kezelése, megelőzése

A herpeszes elváltozások gyakori fertőzés, amely a folyadékban lévő hólyagok bőrén és nyálkahártyáin nyilvánul meg. A kórokozó a HSV (herpes simplex vírus). A Herpesviridae család életveszélyes betegségeket vált ki. Egy személy 8 típusú fertőzést tud kifejleszteni, de csak 1 és 2 típus utal a herpes simplex (latin eredetű Herpes simplex vírus vagy HSV) betegségére.

A "herpesz" szót görögül fordítják le "kúszó, bőrbetegség terjedésére". A vírus ellenáll a fagyásnak, ultrahangnak, hőnek. Az inaktiválás csak röntgensugarak, ultraibolya, formalin, epe, alkohol, fenol hatására lehetséges.

Az 1-es típusú HSV-t - labiális vagy "láz a száján" nevezik lokalizációjának helye miatt. Felhívja a HSV 1-et.

A HSV 2-t (szexuális) a HSV 2-nek hívják. Az intim szerveken, a perineumon és az anus körül alakul ki.

A vírus jellemzői

A statisztikák szerint a bolygó felnőtt lakosságának mintegy 67% -a Herpes simplex vírussal fertőzött az első és 11% között a második. A HSV 1 gyermekkorban gyengéd ízületi gyulladásként nyilvánul meg. Sok anya, amikor tünetei a gyermekükön jelennek meg, azt hiszik, hogy ez csak egy fog vágása. De a tünetek továbbra is megjelennek, és a 10 év alatti gyermekek majdnem egyharmada HSV 1. A 2. típusú herpes simplex vírus szexuális aktivitással jár. Gyakrabban olyan embereknél találhatók meg, akiknek van egy átkozott szexuális életük, akiknek nincsenek rendszeres partnerei.

A HSV fertőzés fő módjai a következők:

 • szex;
 • levegőben;
 • pin;
 • háztartás;
 • placentán.

A herpesz szimplex vírus egészséges személyre jut, mivel az ételeket, higiéniai termékeket érintkezésbe kerül, orális és genitális, hüvelyi érintkezéssel. Még a fogamzásgátló módszer sem garantálja a fertőzés elleni 100 százalékos védelmet.

Nedves és mérsékelten meleg környezetben a HSV egy napig -70 ° C-on - 5 napig képes élni. Ha a hőmérséklet + 50 ° C-ra emelkedik, az inaktiválás fél óra alatt következik be.

FONTOS! Kezdetben a vírus szimplex hatással van az epitheliális sejtekre, és a betegség látens fázisa a neuronokban fordul elő. A szimplex elleni drogok, amelyek képesek teljesen megsemmisíteni azt, még mindig nem léteznek. De a kórokozó hatását és szorzását elnyomó gyógyszerek kifejlesztésre kerültek, azonban nem távolítható el az idegsejtekből.

Fejlődés és tünetek mechanizmusa

A vírus behatol a szervezetbe, amikor az egészséges ember stratum corneumjáról van szó, még akkor is, ha ez a réteg nem sérült meg. Érintkezés után belekerül a bőr mélyebb rétegeibe, és a patogén borítéka összeolvad a sejtekkel. A DNS felszabadul, amely idegi folyamatokkal behatol a neuronba, ahol a vírus bejut a sejtmagba, hogy örökké ott maradjon.

Orális fertőzés esetén a trigeminus ideg érinti. A genitális herpesz esetén a vírus a derék idegcsomóiban telepedik le. A HSV 1 és 2 tüneteinek tünetei különböznek egymástól.

Az 1. típusú HSV kialakulása

A betegség súlyosbodással és remegéssel jár. Az akut fázisban az embernek fájdalmas kitörése van az ajkakon. Ők viszketnek, megrepednek, sok kellemetlenséget okoznak. A remisszió ideje alatt a pattanások eltűnnek, de a személy továbbra is a herpesz hordozója.

A betegség fertőzésének és kialakulásának nincsenek tünetei. Az első jelek körülbelül egy héttel a fertőzés után jelentkeznek. A léziókban olyan buborékok jelennek meg, amelyekben a folyadék nagyszámú vírusrészecskét tartalmaz.

Az 1-es típusú herpesz 4 fejlődési szakaszon halad át, és egy bizonyos tünetekkel jár.

1. szakasz

Herpetikus eruptionok vannak. Olyan helyeken, ahol kialakulnak, a bőr vagy a nyálkahártya viszket, viszket, zsibbad, fájdalom, bőrpír jelentkezik. Ha ez idő alatt acyclovir alapú gyógyszert szed, a herpesz nem fog manifesztálni. Erős viszketés és vörösség a paracetamol és az aszpirin segít.

2 szakasz

Egy kis buborék tiszta folyadékkal. Növekszik, a belső tartalom zavarossá válik.

3 szakasz

A betegség e periódusában a vesikula felrobban, a vírus tartalma kijön. A harmadik szakaszban a páciens fenyegetést jelent az emberekre, mivel a bőr felszínéről a fertőzés terjed a környezetre.

4. szakasz

2-3 nap elteltével a buborékok olyan kéreggé alakulnak ki, amelyek pár nap után leesnek. Kivételt képeznek az AIDS-betegek, hegek vannak a bőrükön.

A 2. típusú HSV kialakítása

Az elsődleges és másodlagos herpeszet különféle tünetekkel és jelekkel kell elkülöníteni. Az elsődleges HSV 2 tünetmentes, de egyidejűleg egy személy veszélyt jelent mindazokra, akik vele kapcsolatban állnak. A páciens nem ismeri a fertőzését, vezet egy hétköznapi életet, fertőzi a szexuális partnereket.

Az inkubációs időszak vége (2-10 nap elteltével) megjelenik a betegség első tünetei. A perineumban, a nemi szervekben, az anusban kiütések vannak, nem csak kívülről, hanem belülről is. A nőket érintik a hüvelyi nyálkahártya, a klitorális régió, a férfiak - a húgycső, a pénisz feje. Gyakran láthatja a hólyagokat a páciens lábán és csípőjén, valamint az anus területén.

Fontos! A 2. típusú Herpes simplex (HVS-2) gyakran tünetek nélkül jelentkezik, de a kórokozó még mindig szaporodik és felszabadul a külső környezetbe. Ő képes megfertőzni más embereket. A betegség újbóli megnyilvánulása az immunitás gyengülését eredményezi, amely gyakran előfordul a terhesség alatt, hormonális rekonstrukcióval, fertőző és szomatikus betegségekkel.

A sejtek veresége a szövetek halálához, a herpesz-vesikulák megjelenéséhez vezet. Ezután kitörtek, fekélyek képződnek, amelyeket egy kéreg borít, majd gyógyul.

Az első és a második típusú Vírus simplex fertőzés fertőzésére reagálva a immunitás megkezdi a specifikus IgG antitestek termelődését. Jelenlétük csökkenti a visszaesések gyakoriságát, az újbóli fertőzés szinte lehetetlen.

Általános jellemzők

A herpes simplex első megnyilvánulásának fő tünete az ajkán vagy a genitális területen égő. A viszketés helyén 24 óra elteltével apró, átlátszó, folyékony tartalmú buborékok képződnek. Ebben az esetben ritkán zavarja az ember egészségi állapotát.

Ha az immunitás gyengül, az elsődleges megnyilvánulások hidegrázás, láz, rossz közérzet, gyengeség társulnak. Ha genitális herpesz érinti, a hólyagok megjelenhetnek a szájon, a méhnyakon, a hüvelyen, a perineumon, az anuson, a pénisz fitymáján.

Ha a kiütések sokáig nem tűnnek el, akkor komoly immunitási problémákról beszélhet. A herpes simplex elváltozások hátterében a HIV-fertőzés kockázata drasztikusan nő.

A HSV gyakran károsítja az egyéb szervek hámrétegét. Először a gingivostomatitis alakul ki, számos kiütés jelentkezik az orális nyálkahártyán. Ezután meg lehet fertőzni a körömhengert, az ujjak faltagének epidermiszét.

A szem fertőzést a kötőhártya-gyulladás jelei jelzik, a szaruhártyán pedig apró fehéres kiütéseket láthatunk. Amikor a vírus áthalad a trigeminális idegen, a temporális lebeny érintett az agyban, és herpeszes encephalitis alakul ki. A bőrelváltozásokat az ekcéma manifesztálja.

Diagnózis és kezelés

Egyszer az emberi testben, a vírus örökre telepszik, és látens állapotban van. Közvetlenül a HSV első bevezetését követően az immunrendszer antitesteket termel, amelyek folyamatosan keletkeznek, amikor a betegség visszatér. Ha a test erős, akkor a vírus jelenléte nem okoz kényelmetlenséget. De amint a védekezés meghiúsul, a Virus simplex elkezdődik.

Ha nincs kellő időben végzett kezelés, herpesz fertőzés okozhat a bőrön az egész testet, a megjelenése autoimmun betegségek, májgyulladás, meningitis membránok, szemek, idegsejtek, a tumor kialakulását.

A herpes simplex második fajtája encephalitishez, súlyos meningitishez, tüdőfertőzéshez, vaksághoz (ha a vírus a kezek szemébe néz), proktitiszhez vezet. A méhnyak károsodása esetén a meddőség kialakul. Ezért nagyon fontos a fertőzés időben történő felismerése.

diagnosztika

A kórokozó kimutatása a következő vizsgálatok során következik be:

 1. Citológia. Ragadja meg az érintett epitéliumot, és vizsgálja meg azt a sokmagvú sejtek jelenlétét, amelyekben a zárványok vannak.
 2. Virológiai. A vizsgálat eredményeként kiderült a HSV 1 és 2 citopatológiai hatása.
 3. Immunoenzimatikus analízis. Azonosítsa a vérben lévő antitesteket a HSV-be, amelyek az elsődleges fertőzést vagy a betegség visszaesését jelzik. Kimutatásuk a herpesz külső megnyilvánulásainak hiányában a betegség látens fázisát jelzi.
 4. PCR. Molekuláris-biológiai módszer a patogén DNS kimutatására. Lehetővé teszi a vírus mikroszemcséjének feltárását a vizsgált biológiai anyagban.

terápia

A kezelés csak a herpesz fertőzés külső megnyilvánulásainak megszüntetésére korlátozódik. Maga a vírus nem teljesen távolítható el a szervezetből.

A terápiát a komplexben végezzük. Ez a következő elemeket tartalmazza:

 1. Vírusellenes gyógyszerek. Ezek közé tartoznak a helyi kenőcsök: Zovirax, Herperax, szisztémás alkalmazásra szánt vírusellenes szerek: Ribavirin, Valtrex.
 2. Immunmodulátorok és immunstimulánsok. Neovir, Kagocel és komplex vitaminok a szervezet védelmi rendszerének fenntartásához.
 3. Tüneti kezelés. Ezek fájdalomcsillapítók és lázcsillapító szerek a kellemetlen tünetek eltávolítására: Ibuprofen, Paracetamol hő ellen, Lidocaine, Benzocaine a fájdalom és viszketés megszüntetésére.

A nemi genitális HSV terápiát mindkét partnerben külső gyógyszerekkel, vírusellenes hatással, valamint antiherpetikus drazsékkal, tablettákkal végzik. A betegeket arra biztatják, hogy enni, gazdag fehérjét, vitaminokat, gyakrabban enni a szabadban, sportolni.

Fontos! A vírus szimplex 1-es és 2-es típusát differenciálja a hólyagok helyén. Az ajkán lévõ lázot helyi vírusellenes szerekkel kezelik, amelyeket vény nélkül kapnak a gyógyszertárakban. A genitális herpesz és a betegség újbóli előfordulásának súlyos eseteiben a páciens előírja az antivirális gyógyszerek bevitelét.

megelőzés

A herpes simplex betegség megakadályozása csak az általános higiéniai megfelelést mérsékli, mivel a HSV fertőzését megakadályozó vakcina fejlesztés alatt áll.

A fertőzés kockázatának csökkentése érdekében a következő intézkedéseket kell tenni:

 • A nyilvános helyek látogatása után mosson kezet;
 • ne használj valaki más ételeket, mások higiéniai elemeit;
 • kerülje a fizikai érintkezést azokkal a betegekkel, akik külső megnyilvánulásai vannak herpeszes elváltozásokkal;
 • ha a szexuális partnernek kiütése van a nemi szerveken, jobb, ha azonnal megállítja az intim kapcsolatot, és lát egy orvost.

A Herpes simplex olyan fertőzés, amely a testbe való behatolás után örökké benne marad. Fontos időben megakadályozni az aktiválódását, hogy a herpesz ne bonyolítsa az életet.

Herpes simplex vírus

A herpesz (herpesz) - görögül "kúszó, hajlamos a bőr betegségének elterjesztésére". A betegséget a Herpesviral vírus okozza, melyet egész testén és nyálkahártyán keresztül bőrkiütés okoz. A herpesz típusok a helyétől és a kórokozójától függenek, körülbelül 200 fajta létezik, de közülük csak 8 tartozik rá. Mindegyik típusnak saját jelei és okai vannak. Amíg a végét nem vizsgálták, még mindig 7 és 8 típusú herpesz van.

1. típusú herpesz

1. típusú herpesz vírus (lázas herpesz, herpes labialis, HSV-1, Herpes simplex vírus 1, HSV-1, herpes simplex vírus) - ez a fajta jellemző az arcon. A beszélgetésben és a klinikai irodalomban a vírusról "hideg az ajkán" emlékeznek, mivel gyakoribb a kiütés ezen a területen. De a fájdalom a száj nyálkahártyáján, az orrban és még a szemekben is kialakul. Ez a vírus "életének" köszönhető az idegekben, amikor a látens fázisban van.

Ritka esetekben a HSV-1 a genitális herpesz kialakulásának alapja. A HSV-1 immunitás csökkenésével a hátoldalon, a gyomoron, a végtagokon és a mellkason megjelenhet. Gyakran előfordul, hogy a virális szerek befolyásolják a központi idegrendszert, ami az encephalitis kialakulásához vezet.

Hívja fel a 2 típusú herpeszvírust, amely képes:

 • akut légúti vírusfertőzés, hipotermia által okozott betegségek;
 • a vírusos és bakteriális fertőzések jelenléte;
 • stresszes helyzetek, fáradtság, idegi sokkok;
 • havi;
 • a test védelmének gyengülése.

Fontos! A kiütés oka lehet egy normális csók, intim affinitás vagy általános higiéniai cikkek használata (törölközők, fogkefe).

Az 1. típusú herpes simplex vírus fázisai:

 1. Látens. Úgy hívják rejtettnek, mert kedvező tényezők hiányában - a betegség nem érezheti magát.
 2. Demonstratív egyet. Herpetikus formációk 1-3 alkalommal fordulnak elő 1 alkalommal.
 • mérgezésérzet;
 • krónikus fáradtság szindróma (CFS);
 • szédülés;
 • fájdalom az izmokban és az ízületekben.

A diagnózis a vírusos betegségek PCR cerebrospinális folyadékban és az eljárás IFA (immunfluoreszcens vizsgálati herpesz folyadék a vérben). Az ilyen típusú elemzéseknek köszönhetően meghatározhatja:

 • a kórokozó (HSV-1 vagy HSV-2);
 • (latens, akut vagy krónikus).

A laboratóriumban 5 nap múlva azonosíthatja az IgM-et, 2 héttel már felismerhető és IgG (Igg). Az immunoglobulin M a vérben 3 hónapig tart, a G - az egész életen át jelen van. Terhesség alatt az IgM nem lép be a placentán, szemben az IgG-vel.

Fontos! Ha a tesztek magas IgG titereket mutattak, ez azt jelenti, hogy a szervezet képes megvédeni magát a kórokozó fertőzésétől. Az alacsony titerek egy látens fázist és egy korábbi betegséget jeleznek.

A HSV-1 kezelése lehetetlen. Vannak olyan gyógyszerek, amelyek kiküszöbölik a fájdalmas és kellemetlen tüneteket, és elnyomják a vírus fejlődését, de ne pusztítsák el. A terápia olyan hatóanyagokon alapul, amelyek aktív összetevője az acyclovir. Vírusellenes gyógyszerekkel (Zovirax, Herpevir, Acyclovir) kombinálva immunstimulánsokat, vitaminokat, és szükség esetén szedatív és lázcsillapítót írnak elő.

2. típusú herpesz

2. típusú Herpes simplex vírus (HSV-2, HSV-2, Herpes simplex vírus 2, genitális herpesz). A beszélgetés beszédében és az orvosi szakirodalomban gyakran szexuális jellegűnek nevezik. A névből nyilvánvaló, hogy a kiütések általában a péniszen (férfiakban), a szeméremen (a nőknél), a nyálkahártyájukon és az anális nyitás területén találhatók.

 • hipotermia (fagyos vagy nedves időben) vagy túlmelegedés (napozás, szauna vagy szolárium);
 • a fertőző eredetű betegségek jelenléte;
 • megfázás
 • meglévő krónikus betegségek, amelyek elnyomják és csökkentik az immunitást;
 • Olyan hormonális és antibakteriális szerek bevitele, amelyek megzavarják a mikroorganizmust és csökkentik a védelmi funkciókat.

Fontos! A fertőzés módjai HSV-2 - szexuális kapcsolat egy fertőzött partnerrel. A statisztikák szerint a kétféle herpesz 86% -át nőknél diagnosztizálják.

A Herpes simplex vírus 2 tünetei:

 • fájdalom, a bőr erősen hevít és égési sérülést okoz a betegségben;
 • a hólyagok megjelenése a gyulladás helyén;
 • hőmérsékletemelkedés lehetséges;
 • egy lebontás.

2 féle enyhítés fajtája gyakrabban, mint az 1. típusú herpeszvírus.

A HSV-2 diagnózisa hasonló a HSV-1-hez. Szükséges elemzést végezni a vírus IgG antitestek jelenlétére a szervezetben.

Különös figyelmet kell fordítani erre az elemzésre azoknak a pároknak, akik gyermek születését tervezik. A herpeszvírus időben történő észlelése segít megelőzni a lehetséges terhességi szövődményeket.

A HSV-2 terápia esetében:

 • vírusellenes gyógyszerek (orális és topikális adagolás esetén);
 • immunstimulánsok és táplálékkiegészítők az immunitás javítására (Viferon, Proteflazide, Isoprinosin).

3. típusú herpesz

3. típusú Herpes simplex vírus (bárányhimlő vagy herpesz zoster, BBO-OG, Varicela Zoster, VZV, humán herpeszvírus 3, HHV3). A Herpes Zoster a gyermekeknél vizeletkizsátot vált ki, egy felnőtt személyben - a testen, az arcon, a karokon és a lábakon.

Átviteli útvonalak HHV 3:

 • a közös használatú tárgyakon keresztül;
 • beszélgetés közben, köhögés, tüsszögés, ásítás, csókolás (akár barátságos).

Hogyan jelenik meg a csirke pox (tünetek):

 • A bőr elviselhetetlenül viszkető;
 • a hőmérséklet emelkedik;
 • hólyagok a szervezetben.

A kiütés a bőrön át terjed, ahol az érintett idegek találhatók. A betegség időtartama körülbelül 14 nap. Egy ember, aki egyszer csak egy alkalommal a bárányhimlőtől szenvedett, életévé válik a vírus hordozójaként.

A herpesz zosztert a bárányhimlő másodlagos betegségének (relapszusának) tekintik. A szervezet védekezésének csökkenése miatt a vírus "meghaladja" az idegsejteket és előrelép a bőrfelszínre:

 • az idegfolyamatok folyamán a személy viszketést, égést és súlyos fájdalmat érez;
 • az általános testhőmérséklet emelkedik és a gyengeség megjelenik;
 • az érintett területeket 3 napig gyulladják;
 • 2-3 napig ugyanazon a helyen buborékok csoportja alakul ki.

Fontos! A betegség időtartama kb. 2 hét. A herpes zoster egyik következménye az ideg csomójának gyulladása vagy több csomópont (a ganglion gyulladása).

A csirkehimlővel vagy övsömörrel kezelt betegeket kórházi osztályon vagy otthon használják. A terápia a vírusellenes szerek, immunstimulánsok, vitaminok bevitelén és felhasználásán alapul. A bárányhimlővel a hólyagokat zöldes vagy fukorcinnal zsírozzuk.

4. típusú herpesz

A herpesz 4 törzseket Epstein Barra vírusnak, Epstein Barr vírusnak és humán herpeszvírusnak (EBV vagy VEB) is nevezik. A herpes fertőzés a mononukleózis forrása. A fertőzés hatására a nasopharynx, a nyirokcsomók, a lép és a máj. Az oktatás rákhoz vezethet. A vírus Epstein Barra következményei közé tartozik az otitis media, a sinusitis, a szívizomok károsodása, a máj és az agy gyulladása.

 • levegőben;
 • háztartás;
 • szexuális kapcsolat (beleértve az orális szexet).

A vírus maximális mennyiségét légzéssel és köhögéssel szabadítják fel. A betegség számára leginkább fogékonyak a kamaszos gyermekek és a fiatalok.

Az első tünetektől a vírusnak a szervezetbe való bejutásának időtartama 5 naptól 7 hétig terjed.

 • hipertermia (láz);
 • duzzanat, gyulladás és fájdalom a nasopharynxben;
 • fájdalom az izmokban és az ízületekben;
 • fehérborítású mandulák;
 • a bőrön és a nyálkahártyákon képződő;
 • a limfociták vérszintje emelkedik.

Diagnózis A 4-es típusú humán herpesz vírus PCR-rel történik. Pozitív elemzéssel 3 beteg (immunológus, fertőző betegség specialistája és ENT) figyelhető meg.

A betegség önmagában is áthaladhat, de jobb, ha nem várjuk meg ezt a pillanatot, így szövődmények fordulhatnak elő és a szükséges kezelés folyamán mennek keresztül. Az enyhe és mérsékelt súlyosságú mononukleózis terápiáját otthon végezzük, de a páciens izolál a környezetből. Ha az eset súlyos, akkor kórházi kezelésre lesz szükség.

A 4-es típusú herpesznek nincs határozott kezelési rendje. A terápia célja a tünetek megszüntetése.

5. típusú herpesz

A törzs 5-es herpesz vírusa (Human herpesvirus 5, citomegalovírus, HCMV-5) latens formában van jelen. A tünetek sokkal hangsúlyosabbak, amikor az immunrendszer gyengül. A férfiak nem feltétlenül feltételezik, hogy régóta a HCMV-5 hordozói. A betegség hatással van a májra, a lépre, a hasnyálmirigyre, a központi idegrendszerre és a szemekre.

Hogyan történik a fertőzés és az átviteli útvonal:

 • szoptatáskor (HS);
 • az anyaméhben;
 • vérrel;
 • nyál (csók);
 • a szexuális bizonyítvánnyal vagy cselekedettel.

A kórokozó bejutása a szervezetbe az elsődleges tünetek megnyilvánulása előtt 60 nap.

Az 5-ös típusú herpesz tünetei:

 • emelkedett hőmérséklet;
 • fejfájás, ízületi fájdalom és a gége.

Fontos! Annak ellenére, hogy a torok jelentős fájdalmai vannak, a mandulák és a nyirokcsomók nem képesek gyulladásra.

A betegség jelenlegi veszélye a HIV-fertőzöttek, valamint a rákos szervek átültetése és a citotoxikus gyógyszerek szedése.

Negatív következményekkel jár a cytomegalovírus terhes nők esetében. A várandós anyák tud szülni, hogy a gyermek veleszületett rendellenességek (agyi diszfunkció, hallás, látás, a légzés és az emésztés, bőrproblémák és retardált fejlődését). Valószínűleg halvaszületés.

Kimutatására vagy jelenlétének kizárására citomegalovírus egy terhes nő, szükség van, hogy az ultrahang az erekben a véráram a köldökzsinórban, valamint a méh, patológiásán meghatározza kis mennyiségű magzatvíz, mérésére a szívfrekvencia, kimutatására magzati növekedés retardáció, és rendellenes fejlődése a belső szervek. Fontos továbbá laboratóriumi kutatási módszerek (PCR, szerológiai diagnózis) elvégzése is.

A kezelés célja a betegség tüneteinek megszüntetése, az immunitás növelése és korrekciója.

6. típusú herpesz

Herpesvirus 6 törzsek (HHV-6, HHV-6) - DNS-tartalmú vírus.

A HHV-6 2 altípusai vannak:

 1. "A" altípus (HHV-6A). Az immunhiányos betegek sokkal kiszolgáltatottabbak. Felnőtteknél, vezethet a szklerózis multiplex (krónikus autoimmun betegség), krónikus fáradtság, zavar az idegrendszer és a progresszió a vírus.
 2. "B" altípus (HHV-6B). Ez az altípus gyakran gyermekeknek van kitéve. A betegség egy gyermek rozsdájába (hatodik betegség, pszeudo-korrekció) folyik.

Fontos! Mindkét altípus megfelelő kezelésének hiányában elkerülhetetlen a fogyatékosság és a társadalom elszigeteltsége.

Jelek és tünetek:

 • kisméretű kiütések (amely más típusú esetekben szokatlan, a kiütés nem szükségszerűen viszketés társul, de a betegség atipikus formában is előfordulhat);
 • hipertermia;
 • étvágytalanság;
 • apátia, depresszió;
 • ingerlékenység;
 • emelkedett nyirokcsomók;
 • a járásváltozás (instabilitás, koordináció hiánya, bizonytalanság);
 • hasmenés vagy székrekedés;
 • a látásszervek működésképtelensége;
 • beszélő problémák;
 • éles hangulatváltozások;
 • szórakozottság;
 • károsodott percepció és érzékenységi változás;
 • görcsök.

Ha a gyermeknek legalább egyszer volt a 6-es típusú herpesz, akkor a vírus látens formában marad életében, és nem jelentkezik. Relapszusok lehetségesek az immunitás jelentős csökkenésével, de külső jelek megjelenése nélkül.

Amint azt a HHV-6 továbbította:

 • leggyakrabban a nyál a nyálon keresztül történik;
 • néha az átvitel forrása a palatinus mandulák (lebegő cseppek);
 • szoptatás és a méhben (szinte lehetetlen);
 • még kevésbé valószínű, hogy fertőzöttek orvosi beavatkozással.

A betegségek diagnosztizálására az orvos szokásos vizsgálatán és a kérdéseken kívül fontos felmérést végezni. Ehhez át kell járulni a polimeráz láncreakció (PCR) analíziséhez, a serodiagnosis és a vírusokra vonatkozó vizsgálat elvégzéséhez.

A herpeszvírus 6 törzs megszabadulása lehetetlen, a terápia célja a manifesztáció elleni küzdelem. A hatóanyagokkal, amelyek alkalmasak a különböző farmakológiai hatását (kortikoszteroidok, antioxidánsok, angioprotekory, herpeszellenes szerek, lázcsillapítók, immunstimulánsok).

Herpes 7. típus

A 7 típusú herpeszvírus (HHV-7, HHV-7) - gyakran a 6 törzs vírusával párhuzamosan fordul elő, sőt, nagyon hasonlítanak egymáshoz. A vírus a T-limfocitákra és a monocitákra hat, ami CFS-hez és a limfoid szövetek rákos megbetegedéseinek kialakulásához vezet.

 • a fő forrás levegőben van (mivel a HHV-7 lokalizálása a nyál);
 • kevésbé gyakori fertőzés a vérben.

A fő különbségek a HHV-7 és a HHV-6 között a következők:

 • a 7. törzs vírusát nem küldi el utóban;
 • A HHV-7 az évnél fiatalabb gyermekeket érinti, és a HHV-6 - a születéstől számított 7 hónapig érezheti magát.
 • Ideiglenes hőmérséklet-növekedés kiütések nélkül;
 • akaratlan, paroxysmális összehúzódása;
 • az agy és membránjainak gyulladása;
 • mononukleózis szindróma;
 • hirtelen exanthema vagy baby roseola.

A 7-es típusú herpesz vírus azonosításához a testben szükség van a PCR-diagnosztika, az ELISA tesztelésére, a vírus tesztelésére és immunogram létrehozására.

Az orvosi ellátás a tünetek leküzdésére szolgál. A HHV-7 kezelésére jelenleg nem léteznek specifikus gyógyszerek.

8-as típusú herpesz

A herpeszvírus 8 törzs (HHV-8, HHV-8, KSHV) - az utolsó rövidítés - nem hiba vagy baleset. Ezek a levelek az angol irodalomban jelentek meg, mivel a betegséget Kaposhi Sarkoma Herpes Virusnak nevezik. A vírus befolyásolja a T- és B-limfocitákat, DNS-tartalmú vírusokra utal.

A 8 törzs vírusát különböző módon továbbítjuk:

 • szex a fertőzöttekkel;
 • egy csók;
 • vért (szervek vagy szöveti helyek átültetése (felcserélése), a kábítószer-használók gyakran fertőzésnek vannak kitéve egyetlen fecskendő használata esetén);
 • egy kis százalékot adnak a méhen belüli fertőzésnek.

Fontos! A szervátültetésen, a sugárzáson, a homoszexuálisokon és a kábítószerfüggőkön átesett személyek veszélyben vannak.

Normális immunitással rendelkező fertőzött személy esetében a HHV-8 nem veszélyes és nem jelentkezik. Negatív oldalai képesek "csupaszolni" a test védelmének csökkenésével. A HHV-8 Kaposi szarkóma, primer lymphoma és Castleman-kór kialakulását és kialakulását idézi elő.

Attól függően, hogy milyen betegséggel jár a beteg. Vannak tünetek is.

 1. Kaposi Szarkóma. A lokalizáció helyét a bőrre, a nyirokcsomókra, a nyálkahártyára és a belső szervekre koncentrálják. A betegség négy típusa létezik (klasszikus, endémiás, immunszuppresszív, járványos), mindegyiknek saját tulajdonságai vannak.
 2. Elsődleges lymphoma. A központi idegrendszert befolyásoló onkológiai megbetegedés, a savóhártyák.
 3. Multifokális betegség Kastelamna (MBC, angiofollikulyarnaya hiperplázia a nyirokcsomók, multifokális hiperplázia a nyirokcsomók, angiofollikulyarnaya limfóma). Ritka ritka rák, amely a HIV fertőzés hátterében aktiválódik. A vírus befolyásolja a tüdőt, a nyirokcsomókat a mezentéria és a szubklavia nyirokcsomóiban.

Ami a herpesz fertőzés egyéb ágenseit illeti - a HHV-8 esetében nincs specifikus kezelés. Általában a kemoterápiában, sugárzásban, kozmetikai eljárásokban (fényterápiában) szedett gyógyszerek, ritka esetekben - sebészeti beavatkozás.

A vírusos megbetegedés típusának, az etiológiájának és a kezelés kijelölésének vagy kijelölésének helyes meghatározásához csak a szakképzett szakértő képes. Bár eddig még nem hoztak létre gyógyszert herpetikus fertőzéssel szemben, a patológia különös figyelmet igényel. A vírusnak a szervezetben történő időben történő felderítése segíteni fog egy embernek a kellemetlen tünetek és következmények enyhítésében.

Mi az 1. típusú és 2. típusú herpes simplex vírus és annak jellemzői

Vannak, akik az ajkán, arcán, kezében vagy a nemi szerveken hideg bőrkiütéssel szembesülnek, és nem sejtik, hogy ez a herpes simplex vírus (HSV) megnyilvánulása. Ma beszélünk a herpeszvírus leggyakoribb és gyakran okozott külső tüneteinek jellemzőiről és típusairól. A legtöbb esetben könnyű kezelni, de bizonyos helyzetekben súlyos szövődményeket okozhat. Elemezzük az 1. és 2. típusú egyszerű herpesz különböző oldalairól, megérintjük a diagnózis és a kezelés módszereit, valamint megvizsgáljuk a diagnózis tüneteit és módszereit.

A herpes simplex vírus általános leírása

Herpes simplex vírus (HSV) - vírusos fertőzést okoz különböző bőrfelületeken, és a herpesz hólyagok (vesikulák) speciális kialakulása jellemzi. Ez az egyik a DNS-tartalmú vírus a Herpesvirales sorrendjében. A "Herpesviridae - herpeszvírusok" családba tartozik, "Alfaherpesvirinae - algagerpesvirus" alcsalád.

A herpes simplex vírus az alfaperpes vírus alcsalád nemzetsége. Neurotróp és neuroinvazív, ami azt jelenti, hogy a vírusos sejtek az idegrendszerbe kerülnek. Ez a funkció lehetővé teszi számodra, hogy a kezdeti fertőzés után a karosszériában erősödjön tovább az életében.

A herpes simplex nemzetség két típusa van:

 • 1. típusú herpes simplex vírus (HSV-1, HSV-1), más néven GHV-1;
 • herpes simplex vírus 2-es típusú (HSV-2, HSV-2), más néven GHV-2.

Annak ellenére, hogy az 1. és a 2. típusú herpesz szimplex vírus elválik, nagyon sok közös vonása van. Például ilyen típusú herpesz szimplexek és módszerek kezelésére használják, azonos tüneteket adnak és azonosak a hordozó testében.

Van egy tévhit, hogy az 1. és 2. herpesz különböző helyeken különbözik. Ez a tulajdonságuk, de nem szabályszerűség. A relapszusok gyakoribbá válnak, de a lokalizáció e fajok megnyilvánulásaiban is megnyilvánul.

Az 1. herpeszvírus jellemzői

Az 1. típusú Herpes simplex vírus leggyakrabban gyermekkorba esik, és először herpesz sztomatitisz formájában jelenik meg. Ezután relapszusokkal kezd elütni az ajkakat, és herpesz okozza az ajkakat. Ennek oka a labiális szövet sajátossága, nagyon vékony és a fertőzés hajlamos rá. Az ajkakon megfázott hüvelyeket - labiális herpesz - nevezik.

Gyakori károsodási területek

Az 1. típusú herpesz befolyásolja az idegzónákat. Ismétlődő, az idegrendszer azon helyeiben nyilvánul meg, ahol volt. Nem tudja megváltoztatni a helyet függetlenül az idegterületeken belül. De az új területek fertőzésével az 1. típusú herpes simplex vírussal az alábbi tüneteket kaphatjuk:

 • herpesz az arcon - bőrkiütés különböző területeken, beleértve az arcokat, füleket, orrát;
 • a szemhéjpaszták a herpesz a szemekben, mind a szemhéjban, mind a szem nyálkahártyájában;
 • herpeszes panárium - herpeszkiütés az ujjakon, valamint a kezek herpesze a tenyéren, a tenyér hátán, a csuklón;
 • a herpesz (herpesz) szájnyálkahártya a herpesz egyik megnyilvánulása a szájban, a nyelvben, az ínyekben, az arc belső oldalán, a szájban;
 • a nemi szerveken - az első típusú herpes simplex herpesz manifesztációja az 1. típusú herpes simplex vírusrészecskékkel való érintkezés után a nemi szervekkel vagy a nemi szervekhez közeli területekkel történik.

Ezek a HSV-1 leggyakoribb elváltozásai. Ezeken túlmenően a test más részeire és bőrére is hatással van, beleértve a háttétet, a lábfejet, a fejet, a könyököket, a vállakat, a feneket stb.

Lefedettség és statisztikák

A HSV első típusának leggyakoribb helye a világon az afrikai kontinens. A 2017-es statisztikák szerint a fertőzött herpes simplex vírus 1-es típusának százalékos aránya Afrikában 87% és 67% a bolygón. A számok közelítőek, mivel sok ember soha nem adományozott vért DNS vírus jelenlétére a szervezetben. A hiteles orvosok szerint az első típusú HSV vírus hordozók gyakorlatilag minden civilizált társadalom emberei.

A 2. típusú herpes simplex vírus jellemzői

A második típus herpesze is megjelenhet a bőr bármely részén, de mivel ez szexuális fertőzés, leggyakrabban a második fajta nemzetség herpesz okozza. A 2. típusú herpesz egy szexuális úton terjedő betegség, és szexuális úton terjed, ezért az elsődleges fertőzés általában a nemi közösülés során jelentkezik.

Ha a vírusrészecskéket a test más részeire terjeszti, a fertőzés az első típusnál is megjelenik. A 2. típusú HSV egyik jellemzője a relapszusok gyakorisága. Sok orvos véleményt mond arról, hogy ezeknek a vírusoknak a megosztása feltételes, sőt az átvitel módja is. Így felismerték, hogy az egyszerű herpesz elkülönítésével nyomon követhetőek azok a minták, amelyek a herpeszvírus 2-es típusából havonta egyszer ismétlődnek.

Leggyakrabban a fertőzött vírus látens állapotban van, és nem mutat látható tüneteket. A fertőzöttek többsége a nőstény populáció, amely bizonyítja a vírus férfiakról a nőkre való átvitelét, nagyobb valószínűséggel, mint fordítva.

Úgy véljük, hogy a 2. típusú HSV-rel visszaesés a terhességben a legveszélyesebb, mint az első típusú vírus. Ha terhesség alatt elsődleges fertőzés fordul elő genitális herpesz esetén, ez befolyásolhatja a magzat fejlődését.

Hogyan továbbítja a HSV?

Az első típus egyszerű herpesz szimplexét a háztartási módszer továbbítja. Elsősorban a nyál és a vírus sejtjeit tartalmazó fertőzött biomassza révén. Gyakran előfordul, hogy az átvitel gyermekkorban történik, amikor az anya megcsókolja a csecsemőt, miután az ajkán a herpeszes herpesz visszaesett. A vírusos részecskék közvetlen érintkezéssel és háztartási cikkeken keresztül továbbíthatók, ha az 1. típusú herpeszvírus sejtjei nyilvános tárgyakra esnek. De ez rendkívül ritka gyakorlat.

Amint már említettük, a 2. típusú herpeszvírus egy nemi betegség, és nemi úton terjed. Egyes orvosok azt állítják, hogy a herpeszvírus törzse tünetmentes állapotban továbbítható, de ez csak elmélet. A 2-es típusú HSV átjutása nemcsak a nyálkahártyákon keresztül, hanem a bőrön keresztül is lehetséges. Gyakran előfordul, hogy a herpesz az orális szexben kereszttípusú. Ebben az esetben a herpetikus fertőzés "genitális formáját" átviheti a száj nyálkahártyájába, és fordítva, az első típusú herpeszvírus a nemi szerveken.

A HSV tünetei

A HSV első típusának tünetei

Az első típus HSV tünetei szinte azonosak a lézió minden területén, és hasonlóak a labiális herpeszes fertőzéshez. Úgy néz ki, mint ez:

 1. Kezdetben viszketés vagy égetés kezdődik a megnyilvánulás területén.
 2. Ezután kis hólyagok kis kiütése következik be.
 3. Ezután a bőrkiütés kombinálódik, és nagy vezikulumot képez.
 4. A viszketés a húgyhólyag helyén történik, néha egy kis fájdalom.
 5. Aztán a hólyag elhervad, homorú.

Ha a HSV hatással van a bőrre, akkor a kép mindig hasonlít az ajkak hidegének megnyilvánulásához. Amikor a nyálkahártya érintett, minden közelinek tűnik, de a hólyagok gyakran felrobbannak, és állandó égést is keltenek, különösen a hüvelyi területen.

Az első típusú herpeszvírus néha külső tüneteket okoz fejfájás és láz formájában, de ez ritka.

Az 1. ábrán látható képen hideg van az ajkán, a 2. ábrán látható fotón pedig megfigyelhet egy herpeszes kiütést, amely a herpeszvírus második típusának az arcon található.

A 3. ábrán látható herpet vesék hatására a szem körüli terület, a szem nyálkahártya sérülése, a tünetek más, és a betegség diagnosztizálása nehéz diagnosztika nélkül. A 4. kép alatt látható képen láthatja, hogy a HSV-vírus első típusa milyen formában jelentkezett herpesz formájában a nyelvben.

A második típus HSV tünetei

A 2. típusú herpesz tünetei és az általa okozott tünetek nem különböztethetők meg a herpesz kiütés első törzsének megjelenésétől. Az egyetlen jellemző megjelenik a genitális herpeszes elsődleges fertőzésnél, és gyakran az alábbi tünetek társulnak:

 • hidegrázás és általános rossz közérzet;
 • a testben fájdalmas és csekély fájdalom a csontokban;
 • nagyított nyirokcsomók;
 • A fekélyek megjelenése előtt fájdalmat érezhetnek a fenékben és a lábakban.

Hüvelyi herpesz esetén állandó égés és kellemetlen érzés lehetséges, de ez nem feltétlenül utal herpeticus fertőzésre. Az 5. és a 6. ábrán látható fotóknál a Herpes simplex vírus által okozott herpeszes kiütés szerepel a nemi szerveken.

A HSV diagnózisa

A HSV diagnosztizálására két fő módszert alkalmaznak:

 1. ELISA (enzim immunoassay) - szükséges a herpes simplex vírus elleni antitestek azonosításához.
 2. PCR (polimeráz láncreakció) - feltárja a HSV DNS-t. Ez egy nagyon pontos módszer, a vírus egyetlen sejtjét is meghatározza a biomateriában.

Vannak más diagnosztikai módszerek is - ez egy citológiai vizsgálat, virológiai vizsgálat. És egy biológiai módszer is, ahol a beteg biomérete egérrel vagy nyulakkal van fertőzött. De a legtöbb esetben elegendő az első két diagnosztika.

A HSV kezelésének módjai

A herpes simplex kezelést vírusellenes gyógyszerek és gyógyszerek komplexével végzik az immunrendszer fenntartása érdekében. De a legfontosabb kábítószerek az antiherpetikus gyógyszerek:

Ez a fő eszköz a küzdelemhez az adott vírus ellen. A HSV kezdeti vagy egyszerű szakaszában történő kezelésére csak kenőcsök (Acyclovir vagy Zovirax) segítségével lehetséges. Az 1. és 2. típusú herpes simplex vírusok ugyanazok, de a fertőzés hüvelyi megnyilvánulásai miatt valószínűleg gyertyákat kell vásárolni. A legtöbb antiherpetikus gyógyszert tartalmazó kenőcs és tabletta is megtalálható. A tablettákat az orvos által előírt módon kell szedni, általában gyakori relapszusokkal vagy súlyos betegséggel.

Összefoglalva, érdemes odafigyelni arra a tényre, hogy a herpesz fertőzés gyógyulása teljesen meghiúsul, de a vírus hosszú ideig történő elnyomása lehetséges. Mindenesetre ez a herpeszes fertőzés előbb-utóbb behatol a szervezetbe. De annak érdekében, hogy ne fertőződjenek meg a második típusú HSV-vel, szexuális kapcsolatban kell védeni, vagy orvosi vizsgálatnak kell alávetni, mielőtt egy új partnerrel szoros kapcsolatot tartana.

Herpes vírus 1 és 2 típus

A herpesz olyan vírus, amely a páciens bőrére és nyálkahártyáira hatást gyakorol, kellemetlen viszkető, csoportosított hólyagokkal. Ez a fertőzés nagyon elterjedt, annak okozója a herpes simplex vírus (HSV). Egy család a vírusok úgynevezett «Herpesviridaekhoz» válthatnak életveszélyes betegség, fertőzés, a Vol. H. és transzplacentáris, ami fejlődési rendellenességet okozhatnak a gyermekeknél.

A vírus típusai

Egy személy 8 fajta herpeszes fertőzésre hajlamos, majd csak a HSV 1 és 2 típusok tartoznak az úgynevezett Herpes simplexhez.

Herpes simplex vírus 1-es típusú - a leggyakrabban megnyilvánuló formája a fertőzés helyén lokalizációja látható tünetei az ajkak, így a második név a fertőzés, „a hideg vagy láz a száját.”

A 2. típusú Herpes simplex vírus a nemi szervek betegségeit okozza, vagyis a vírusra jellemző vezikulumok az ágyékban és a páciens nemi szervén jelen vannak. A fertőzés ezen formája nagyon gyakran tünetmentes, de a vírus terjedése a szervezeten keresztül folytatódik. Az elsődleges fertőzést olyan szakasz váltja fel, amelyben a molekulák "elfoglalják" az érzékeny idegeket és ott maradnak az életben. A jövőben a betegség relapsa, de idővel a hossza és a "fényerő" csökken.

Az 1. típusú HSV kialakulásának szakaszai

Fejlesztése során az 1-es típusú herpesz 4 szakaszon megy keresztül:

 1. Az első szakaszban a legtöbb ember érezni fogja a betegség megközelítését. A herpetikus hólyagok megjelenése előtt a száj sarkaihoz, az ajkak nyálkahártyájához, a nyelvhez és másutt nyirkolódik. A herpesz jövőbeni megjelenése helyén bizsergés, csipkedés, fájdalom és viszketés jelentkezik. A jövő relapszusának helyén a bőr vöröses árnyalatot kap. Vannak, akik ebben a szakaszban képesek megakadályozni a betegség kialakulását, ha időben alkalmazzák az akiklovir alapú gyógyszereket. Erős viszketés, aszpirin vagy paracetamol tabletta.
 2. A második szakaszban kezdődik a gyulladás kialakulása. Egy kis fájdalmas vezikula jelenik meg, fokozatosan növekvő méretben. Belül, tele van egy átlátszó folyadékkal, amely végül sötét árnyékgá válik.
 3. A harmadik szakaszban kezdődik a fekély. A hólyag falai felrobbantak, és milliárd vírusrészecskékkel töltött szerű folyadékot szabadítottak fel. Ha ott volt egy injekciós üveg, megjelenik egy fekély. Ezen a ponton a személy a legnagyobb veszélyt fenyegeti másokra, mivel hatalmas mennyiségű vírusrészecskék kerülnek a környezetbe a bőr felszínéről.
 4. A negyedik szakaszban megkezdődik a rágás kialakulása. A sebek vastagok borítják, amelyek károsíthatják a fájdalmat és a vérzést.

Ha 10 napon belül a fertőzés nem megy teljesen el kell, hogy konzultáljon egy bőrgyógyász, t. Hogy. Simplex vagy „hideg az ajkak” jelezhet más súlyos betegségeket beavatkozást igénylő szakemberek. Ha a láz az ajkak által okozott herpes simplex vírus 1-es típusú, nem megy még egy hónap, azt jelezheti, hirtelen és komoly csökkenését immunitás, ami történt a háttérben az onkológia, a HIV, valamint a nyirokrendszert betegségeket.

Az immunszuppresszióban és a HIV-fertőzésben szenvedők hajlamosak a betegség nekrotikus formájára a hegek bőrön történő kialakulása miatt.

A 2. típusú HSV kialakulásának lépései

A fertőzés idejével összhangban az elsődleges herpesz izolálódik, és a másodlagos herpesz ismétlődő. Ennek megfelelően a két típus különböző jelekkel és tünetekkel járhat.

Az elsődleges genitális herpesz tünetmentes, vagyis van rejtett vírus hordozó, amely később visszatérő herpeszként alakulhat ki 2-es típusú. A szempontból defetista tényező, ebben a formában tartják a legveszélyesebb, mert az a személy nincs tudatában az ő betegsége, de továbbra is fenntartja az aktív szexuális életet, megfertőzi partnerekkel.

De az elsődleges fertőzés során nagyon könnyű fertőzni a herpes simplex vírussal. Az inkubációs időszak végére, amely 1-10 nap, a betegség első jelei jelennek meg. Ez az - az elsődleges herpeszet hosszan tartó és súlyos betegség jellemzi.

A kitörések nem csak a külső genitáliákon vannak lokalizálva, hanem belül is, különösen a nők által érintettek a hüvelyben, és a férfiaknak húgyhólyaguk van. Gyakran előfordul, hogy a betegek csípőjén és lábán herpetikus hólyagok figyelhetők meg. A nőknél a 2. típusú nemi herpesz megnyilvánulása gyakran társul a menstruáció megjelenésével. Jellemző az ilyen típusú herpesz-vezikulumok megjelenhetnek az anus és a végbélen belül.

A legtöbb ember hordozza az 1-es típusú HSV-t, amely gyakran először gyermekkorban jelentkezik gingivostomatitis formában. Nem minden anya észreveszi, hogy valami nincs rendben a baba, és leírják a betegség tüneteit a kitörő fogakon. Azonban a tízévesnél fiatalabb gyermekek több mint egyharmada a herpes simplex vírus 1-es típusú vírussal szenved, és az életkorral az exacerbációk gyakorisága csak nő. A HSV 2 rendszerint szexuális viselkedéshez kötődik: a herpeszvírus típusú 2 típus olyan emberek számára érzékeny, akik a szexuális partnerek gyakori változásai miatt aktív szexuális életet élnek. A 2. típusú HSV felvételének kockázata magasabb a nőknél, mint a férfiaknál.

Tanulmányok kimutatták, hogy a herpesz mind az 1-es, mind a 2-es típusú fokozza a HIV fertőzés kockázatát. A herpesz fertőzés hátrányosan befolyásolhatja a központi idegrendszer működését, de a legnagyobb veszély az újszülöttek számára.

kezelés

A HSV-t diagnosztizálják a lokalizált hólyagok megjelenése és elhelyezkedése. A herpetikus lázot általában topikális vírusellenes szerekkel kezelik, amelyeket orvosi rendelvény nélkül adnak ki. De ha a beteg genitális herpeszes vagy súlyos ismétlődő herpetikus lázzal jár, akkor vírusellenes gyógyszert szed.

Gyakran előfordul, hogy a betegek megakadályozzák az acyclovir alapú vírusellenes szerek miatt az 1. és 2. típusú vírusfertőzések kitörését. Azonban ezeket a betegség első jeleire kell alkalmazni. A herpetikus láz gyakori ismétlődésére hajlamos embereket védeni kell a napfénytől és a hideg széltől.

A fertőzés terjedésének megakadályozása és a szeretteid védelme érdekében a buborékokat nem lehet megérinteni és csókolni. Szenvedő személyek HSV 2-es típusú nem vehet részt az orális szexet, mint a vírus bejutását a szervezetbe, a partner a nemi szervek, de ez vonatkozik arra a helyzetre, amikor az orális szexet partner ad egy személy egy hideg az ajkak.