A HPV 16-as típus a nők körében

A papillomavírusok olyan DNS-tartalmú vírusok egy csoportja, amelyek károsítják a szervek és szövetek hámsejtjeit: bőr, nyálkahártyák.

Tartalom:

Mi a veszélye a HPV 16-as típusnak a nők számára?

A papillomavírusok egyik jellemzője a különböző hámsejtek kialakulásának indukálására való képesség.

A HPV okozta szövetkárosodás formái változatosak. Tünetmentesek és alig észrevehetőek: keratosisok, dysplasiák. Vannak klinikailag kimondottak: szemölcsök, papillómák, condylomák. A legtöbb ember teljesen biztonságos. Kezelés nélkül maradnak egész életen át tartó kozmetikai hibák, vagy önmagukban eltűnnek (öngyógyító).

De néha a jóindulatú elváltozások rosszindulatú daganatokká válhatnak - carcinomák.

 • A karcinóma vagy epithelium rák olyan rosszindulatú daganat, amely különböző szövetek megváltozott hámsejtjeiből fejlődik ki.

A mai napig megállapították, hogy a papillomavírus fertőzés a méhnyakrák vezető oka. A klinikailag expresszált méhnyakrákban a HPV-ben magas az onkogén kockázata az esetek 95-100% -ában.

Mintegy 100 papillomavírus-szerotípus ismeretes. Körülbelül 17-et tekintünk onkogénnek.

 • A legmagasabb kockázatcsoport a HPV típusokat tartalmazza: 16, 18., 31., 33., 35., 39., 45., 46., 51., 52., 56., 58., 59. és 68. cikk.
 • Az alacsony kockázatú vírusok HPV típusok maradnak: 6, 11, 42, 43, 44.
A nők számára különösen veszélyesek a HPV 16 és 18 típusok: leggyakrabban méhnyakrákot okoznak.

A HPV 16/18 a méhnyakrák 70% -át teszi ki a papillomavírus fertőzéssel összefüggésben. A leggyakoribb laphámsejtes karcinóma a 16-os típusú HPV-vel társult. Ritka mirigy rák - 18-as típusú HPV-vel.

HPV típusú 16 fertőzés

A papillomavírus-fertőzés előfordulása rendkívül magas: a HPV egy vagy több (néha több) típusának DNS-je a felnőtt lakosság több mint 80% -ában található meg.

A mucosotróp HPV, beleértve a 16-es szerotípust, szexuális úton terjedő fertőzéseknek (STI) is említik. A vérben, a háztartásokban, különösen a levegőben történő fertőzés valószínűsége elhanyagolható.

A HPV 16 típusú fertőzés módjai:

 • Szexuális úton: hagyományos, szájon át tartó, nem hagyományos szexuális kapcsolat a fertőzött partnerrel.
 • Az utóban: a magzat fertőzése a fertőzött anyától a placentán vagy a magzatvízen keresztül.
 • A szülés ideje alatt: újszülött fertőzés, amikor áthalad az anya születési csatornájának condylomatáján.

Mi történik a 16-os típusú HPV fertőzés után?

A fertőzött HPV túlnyomó többsége nem ismeri az incidenst és később nincs komplikáció.

Ráadásul a szexuálisan aktív nők akár 75% -a egész életében különböző típusú HPV fertőzött többször. Azonban 2/3 nőknél az aktív fertőzés egy idő után részlegesen vagy teljesen kiürül a szervezetből az immunrendszerből.

A vírusok "maradványait" megőrzik érzékeny szövetekben HPV DNS formájában, és a fertőzött sejtklón belül öröklődnek a hordozó egész életében. A lokális vagy általános immunitás gyengülésének pillanatában a látens HPV fertőzés "felébred", visszatér, klinikailag megnyilvánul.

A nőkben a 16-os típusú HPV-vel szembeni immunitás csökkenésének okai:

- terhesség;
- az öregedéssel összefüggő korral összefüggő változások;
- akut, krónikus nőgyógyászati, szomatikus, gyulladásos, fertőző betegségek;
- STI: chlamydia, genitális herpesz, CMVI, trichomoniasis, gonorrhoea, szifilisz, HIV stb.
- hormonális egyensúlyhiány;
- neuroendokrin, anyagcserezavarok, elhízás;
- műveletek, sérülések, abortuszok, súlyos születések;
- krónikus stressz, fizikai kimerültség;
- citotoxikus, immunszuppresszív gyógyszerekkel történő kezelés;
- agresszív insoláció, ionizáló sugárzás, sugárterápia;
- Dohányzás, alkoholizmus.

A HPV fertőzés tartós, nem termékenységes tartós áramlása csak az immunitási hibák hátterében lehetséges.

A 16-es típusú HPV tünetei a nők körében

 • Latent fertőzés - nincs tünet.

A vírus jelenléte csak modern immunkémiai vagy molekuláris biológiai technikák segítségével kimutatható, amely meghatározza az antigének vagy a HPV DNS jelenlétét a szervezetben.

A nőknél akár egy tünetmentes típusú 16 HPV is képes a méhnyakrák kialakulására.

A HPV fertőzés továbbra is fennáll (néha súlyosbítja, majd elalszik), jelentéktelenül lép fel a krónikus vulvovitis, az endocervicitis, a méhnyak pszeudo-eróziója miatt. Néha a beteg aggódik az égő, viszketés a nemi szervek területén. Lehetséges, hogy a hüvelyből kijózanodik a rendellenes elváltozás, dysurikus jelenségek.

A méhnyaki kenetek: koilozitás, leukociták, atípusos sejtek; néha patogén növényzet (a HPV fertőzés más STI-kkel való kombinációja egészen természetes).

Mi legyen a kendő a hüvelyből egy egészséges nőben, részletesen a cikkben: Elemzett fehérvérsejtek egy kenetben egy nőben - az okokból.

A nyaki nyálkahártya szövettani előkészületei kóros elváltozásokat mutatnak a nyaki hám struktúrájában. Daganat-transzformációval dysplasia (neoplazia, CIN) jelenik meg.

A HPV fertőzés a nőknél a vulva, a hüvely, a méhnyak és az anogenitális régió papillomatosisának vagy kondilomatosisának.

Hogyan gyógyítsuk meg a kondilómákat, hogyan néz ki anogenitális szemölcsök - részletesen olvassa el a cikket: Condyloma rámutatott.

A 16-os HPV és a méhnyakrák

A nagy kockázatú papillomavírusok szerkezete E6 és E9 specifikus strukturális fehérjék-onkoproteineket tartalmaz. Képesek intracelluláris immunitást inaktiválni. Különösen a 16-os típusú HPV-ben szenvednek. Genetikai instabilitás, onkoproteinek kiváltása A HPV 16 iniciálja a sejtek mutációját, az intraepitheliális neoplázia kialakulását, a méhnyakrákot.

A cervicalis dysplasia vagy a cervicalis intraepithelialis neoplasia (CIN / CIN) a cervicalis nyálkahártya ágyak szerkezetének megsértését jelenti. A kóros folyamatot az atípusos, transzformált HPV-sejtek abnormális szaporodása (proliferáció) okozza.

A nyaki diszplázia a HPV 16 és 18 típusú papillomavírus-fertőzés korai manifesztációja.

A közepes és súlyos dysplasia (CIN 2-3) egy precancerus állapot. A 40-49 év közötti kezelés nélkül a korral összefüggő immunváltozások hátterében a klinikailag expresszált (invazív) rákban rosszindulatú lehet. A malignus degeneráció előrehalad nagyon lassan, év.

A CIN időben történő felismerése és megfelelő kezelése teljesen megakadályozza a méhnyakrák kialakulását.

Éppen ezért minden nő, aki szexuális életet vezet, meg kell tennie a HPV tervezett szűrő-diagnózisát, és egy kenetnek kell lennie az oncocytológiának (PAP teszt).

A 16-es típusú HPV-es DNS-diagnózis nőknél

A vizsgálat anyaga: hüvelyi tampon vagy nyaki kaparás.

A HPV szerotípusok azonosítására és ellenőrzésére két fő molekuláris módszer létezik:

1. PCR-polimeráz láncreakciós módszer.

Lehetővé teszi, hogy DNS-vizsgálatot találjanak egy bizonyos típusú HPV-ben a vizsgálati anyagban. A PCR teszt nagyon érzékeny. Ez még minimális mennyiségű virális genetikai anyagot tár fel.
De!
Eredményei alapján nehéz megkülönböztetni az aktív fertőző folyamatot a biztonságos látens HPV hordozótól.

A PCR teszt eredményeinek dekódolása onkogén HPV típusokra 16/18

A nők 16 és 18 éves HPV-típusai - okok, tünetek, szükséges tesztek és kezelés

Egyes szemölcsök, genitális szemölcsök és papillómák kozmetikai hibáknak minősülnek, mások pedig - halálosnak minősülnek. A tudósok kapcsolatot alakítottak ki a nők 16 és 18 éves HPV-típusának megjelenése és a méhnyakrák kialakulása között. A betegség időbeli lefolyásának felfüggesztése érdekében szükséges tudni, hogy az emberi papillomavírus hogyan jelenik meg, ahol fertőzhető és milyen teszteket kell elvégezni.

A legveszélyesebb HPV típusok

Manapság körülbelül 100 fajta humán papillomavírust vizsgáltunk, amelyek három csoportra oszthatók: nem onkogén, alacsony és magas karcinogenitási kockázatok. Legutóbbi törzsek tartják a legveszélyesebb, mert az idő múlásával is csatlakozik a DNS az emberi sejtek, mint provokál agresszív növekedését és szaporodását kóros szövet. Ezek a vírusok a következők: 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 68. Amikor regenerálása a HPV 16 a nők és a 18 típusú gyakran vezet az erózió és a méhnyakrák, y ezek a törzsek az urogenitális rendszer onkológiáját idéznek elő.

Milyen típusúak a 16. és 18. HPV-típusok a nők körében?

A humán papillomavírus 16 és 18 típus az opportunista nem sejtes törzsek. A fertőzött sejt, léteznek két formában: benignus, amikor HPV él kívül a fogadó kromoszómák, és rosszindulatú, ha a DNS-t a vírus élősködő a humán genom, változást okoz szerkezete és lágyszöveti dysplasia. A törzsek gyakrabban helyezhetők el egy finom bőrön: az anusban, a nyaki csatornában, a szájban, a nyálkahártyákban.

Átviteli útvonalak

A vírus leggyakoribb oka a nem védett nemi közösülés a testben. Ebben az esetben a károsító törzsek mind szóbeli, mind pedig anális szexuális módon is továbbíthatók. A szakértők azzal érvelnek, hogy az abortusz növeli a fertőzés kockázatát. Bizonyos esetekben a fertőzés átvitelének más változatai is lehetségesek:

 • Kapcsolat-háztartásban. A közös higiéniai cikkek használata, a ruházat - egy másik gyakori fertőzés útja. Az onkogén törzsek áthatolnak a vérben a nyitott sebeken, karcolásokon vagy kopáson keresztül a testen.
 • Autoinfection. A borotválkozás elősegíti a fertőzés gyors terjedését a szervezeten keresztül. Ha a hónaljon egy borotvát megérintett, majd az intim zónába költözött, akkor a szemölcsök megjelenése a nemi szerveken megjelenik. Az orvosok azt javasolják, hogy a nők, akik felfedezték a humán papilloma vírus típusú 16 vagy más erősen onkogén törzsek, eldobható borotvák és változik minden alkalommal, amikor egy eszköz a higiénikus kezelését az új terület a szervezetben.
 • Átutalás anyától. Ha diagnosztizálták a terhes nőknél a 16-es és a 18-as típusú HPV-típus jelenlétét, a gyermekszülés során valószínűleg nagy a valószínűsége a gyermekszülésnek.

A fertőzés tünetei és jelei

A HPV 16 és HPV-18 típus a nők lehetnek a szervezetben évek anélkül, hogy nyilvánvaló tünetek jelentkeznek, és csak hatása alatt az egyes tényezők (csillapítás immunitás, terhesség, súlyosbodása szisztémás betegségek). Az orvosoknak összesen 4 fázisuk van a betegségnek:

 • Az inkubációs időszak. A színpad, amikor a törzs már jelen van a testben, de az immunitás "visszatartja" a szorzót. Az esetek közel 90% -a a védőerők fenntartásával 6-12 hónapig megszabadul a vírustól.
 • Klinikai manifesztációk. Az elsők szenvednek olyan testrészek, amelyeknek finom és vékony bőrük van: szemhéjak, nemi szervek, ajkak. A bőrön hegyes, kerek vagy durva papillómák vannak, néha a gégéreg nyálkahártyáján láthatók. A betegség kimutatására a fejlődés ezen szakaszában az orvosokat speciális tanulmányok segítik.
 • Lágyszövetek dysplasia. A DNS-törzseket bejuttatják az emberi genomba, és fokozatosan megváltoztatják az egészséges sejtek szerkezetét. A nem tipikus növekedések szaporodnak, egyesülnek csoportokban.
 • Onkológiai fejlődés. A szervezet szövetei visszafordíthatatlanul mutálódnak, a legveszélyesebb a fejlődő - a rák invazív formája. Ha papilloma megjelent a hüvely nyálkahártyáján, fájdalom jelenik meg ebben a szakaszban a közösülés után kellemetlen érzés vizelés közben, véres váladék, kellemetlen szag a hüvelybe.

diagnosztika

Ha a fenti tünetek bármelyike ​​felmerült, a nőnek azonnal konzultálnia kell egy nőgyógyászral. Ha vizuális vizsgálat során felmerülnek az emberi papillomavírus-szorzás gyanúja, további szűrővizsgálatokra lesz szükség:

 • Kolposzkópia. A méhnyak vizuális vizsgálata, amely egy speciális eszközzel - a kolposzkoppal történik. Az eljárás részletesen megvizsgálja a nyálkahártya szerkezetét, megnöveli a képet és megfigyeli a növekedés jelenlétét, ha van ilyen.
 • Citológiai vizsgálat. Az elemzéshez a női hüvely tollát veszi. A papillomavírus jelenlétének kritériuma mutáns sejtek - dyskerikus sejtek vagy koylociták jelenléte. Az 1-2-es indikátorokkal végzett eredmény azt jelenti, hogy minden rendben van, egy tripla szövettani vizsgálatot végez, 4-5 - rosszindulatú sejtek jelenlétét jelzi.
 • Szövettani vizsgálat. Hogy végre tudja hajtani, egy nő vesz egy kis darab szövetet. A kapott bioméretet mikroszkóp alatt vizsgáljuk, és meghatározzuk, van benne olyan módosított sejt, amelyre a vírus érintett.
 • A vérvizsgálat a diagnózis korai módszere. A vénás vér a vizsgálat anyagaként szolgál. Az elemzés segíti a papillomavírus elleni antitestek női szervezetben való jelenlétének megállapítását. A vizsgálat nem mutatja a teljes HPV koncentrációt, és nem ad lehetőséget arra, hogy a típusát 100% -os pontossággal határozza meg.
 • Hibrid grip módszer vagy Dien teszt. Új és teljesen pontos diagnosztikai módszer. Kimutatja, hogy van-e nőknél a papillomavírus 16-as típus, segít megalapozni a testben való koncentrációját, meghatározni az onkogénséget. Bioanyagként a kaparást a hüvelyváladékból használják.
 • PCR (polimeráz láncreakció). Vizsgálati anyag - nyálkahártya, néha vér vagy vizelet kenetje. Ezzel a módszerrel az orvos egyedül mutált sejtekben is meghatározhatja a vírus DNS-ét. A nők 30 éves korban ezt az elemzést egy citológiai teszttel együtt végzik.
 • Vizsgálja meg a hüvelyi nyálkahártya reakcióját. A méhnyakot speciális megoldással kezelik. Ha a HPV jelen van, mozaikszerű mintázatot mutat a nyálkahártyán. Ez a vizsgálat csak a nem-genitális papillómák esetében alkalmazható.

A beteg számára a HPV minden vizsgálata fájdalommentes, nem traumás, és minimális előkészítést igényel. 3 nappal a szállítás bioanyag kell hagynia antibakteriális személyes gondoskodást, ne igyon vírusellenes gyógyszereket, ne használja a fogamzásgátló tabletták, hüvelyi kenőcsök, gélek, kúpok. A szállítás napján, ajánlatos, hogy ne vizelje 2 órával az anyag bevétele előtt. A vérvizsgálatot üres gyomorban végzik. Két nappal a vizsgálat előtt a nőknek tartózkodniuk kell a szextől.

kezelés

A pontos diagnózis megállapítása után az orvos kiválasztja az optimális terápiás rendszert. A 16-es típusú HPV kezelés nőknél gyakori vagy helyi. Miután érzékelte, rákos vagy rákmegelőző sejtek használt helyi terápiák: roncsolásos módszer (azonnali kimetszése tumorok lézer, elektromos áram) és a sebészeti kezelés. Az eltávolítás módjának megválasztása attól függ, hogy hol található a daganat helye és mennyire képes a mutáció megváltozása.

Az általános kezelés az immunstimuláló terápia folyamán áll. A maximális hatás elérése érdekében a nőknek javasoljuk, hogy adják fel a káros szokásokat, végezzenek gyakorlatokat, normalizálják az étrendet. Ezen immunmodulátorokkal együtt kiválaszthatók ásványi vagy vitamin komplexek. Ha a HPV rosszindulatú képződéssé fejlődött, a papillómákat műtéti úton eltávolították, sugárzást és kemoterápiát hajtottak végre a lehetséges relapszusok megelőzésére.

Gyógyszeres kezelés

Az általános terápia során immunmodulátorok lefolyását írják elő. Ha a HPV hordozó gyulladásos fókuszai vannak az urogenitális traktusban, gyulladásgátló gyógyszereket is fel lehet használni. Egyetlen gyógyszer, amely teljesen felszámolta a 16. vagy a 18. típusú papillomavírusokat nőknél, még mindig nem létezik. A helyesen kiválasztott eljárások segítenek megakadályozni a genitális szemölcsök megismétlődését és mutációját a rákos sejtekben.

immunmodulátor

Egy külön csoportban az orvosok az interferon alapján kifejlesztett gyógyszereket osztanak ki - egy specifikus fehérjét, amelyet a szervezet sejtjei termelnek, és megvédi magát a fertőzésektől. A modern immunmodulátorok ritkán okoznak mellékhatásokat és szinte semmilyen ellenjavallatot. A következő népszerű gyógyszerek:

 • Immunomaks. Liofilizált por formájában kapható intramuszkuláris beadásra alkalmas oldat készítéséhez. A gyógyszer növeli a szervezet védekezését a különböző vírusok és baktériumok okozta fertőzések ellen. Nem ajánlott a 12 évnél fiatalabb gyermekek kezelésére.
 • Genferon. Gyártva kúpok formájában fehér vagy sárga-fehér színű rektális vagy hüvelyi adagolásra. Jelentéktelen érzéstelenítő hatással jár, megakadályozza a HPV reprodukcióját.
 • Viferon. Kenőcs, gél, kúpok előállítása. A gyógyszert a HPV komplex terápiájának részeként írják fel a herpesz, a klamidia, a mycoplasmosis kezelésére.
 • Az izoprinozin - fehér színű szagú amint tartalmazó tabletták vírusellenes hatást fejtenek ki. A gyógyszer csökkenti a vírusos betegségek klinikai megnyilvánulásait, növeli a test ellenállását, felgyorsítja a gyógyulást.
 • Epigen szex - spray helyi és külső használatra. A HPV komplex kezelésére nőknél. A gyógyszer regeneratív, antipruritikus, gyulladásgátló hatású, és terhesség alatt is alkalmazható.
 • A panavirt egy orosz eredetű, természetes összetételű vírusellenes gyógyszer. A gyógyszer növeli a szervezet ellenállását a különböző típusú fertőzésekkel szemben, elősegíti a természetes interferon termelését, elnyomja a vírusok növekedését és sokszorozódását a fejlődés minden szakaszában. A Panavir több adagolási formában is kapható: kúpok, intravénás oldat, spray, gél.

Vírusellenes vakcinák

A HPV nők - a Cervarix és a Gardasil - megelőzésére szánt két inaktivált vakcinát az egész világon és az Orosz Föderáció területén engedélyezték. Mindkét megoldás tartalmazza a fő kapszid fehérjéket, amelyek a vérben összegyűjtött baktériumok vírusszerű részecskékké alakulnak. A vakcinák nem tartalmaznak genetikai vírusos anyagot, ezért fertőzőnek tekinthetők és ritkán okoznak mellékhatásokat.

A 16-os vagy 18-as típusú papillómákból származó vakcinázást a 9-13 éves lányoknak adják be, akik még nem kezdték meg a szexet. A vakcinázást felnőtt nők számára is elvégzik a kezelés utáni visszaesés megakadályozására vagy megelőzésére. Mindkét vakcinát három alkalommal adják be hat hónapon keresztül. A kábítószerek nem tartoznak a gyógyszerek kategóriájába, így a terápia általános rendszere csak akkor szerepel, ha a beteg kívánja.

Készítmények külső használatra

A papillómák kis területeken történő eltávolítására a felgyülemlett gyógyszerek szárítását vagy cauterizációját használhatja. Ezeket a gyógyszereket óvatosan kell alkalmazni, különösen a medence területén. Megfelelő alkalmazás esetén a gyógyszerek nem egyszerűen károsíthatják a hámot, hanem fenyegethetik a lágyrészek teljes elhalását. A szárítási tulajdonságok a következők:

 • Superchistotel - a szemölcsök kémiai eltávolítására szolgáló gyógyszer. Olyan folyékony oldat formájában készül, amelyet a szemölcs középpontjára kell alkalmazni, elkerülve a folyadék belépését az egészséges szövetekbe. A Superchistotel nem alkalmazható a papilómák eltávolítására 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél, a májkák vagy bőrelváltozások jelenlétében a kezelési zónában.
 • A Solkoderm színtelen oldat, amely koncentrált savakat tartalmaz. A jóindulatú növények, a nemi szervek szemölcsök, a növényi szemölcsök külső feldolgozására szolgál.
 • Spray Cryopharma - a hűtőközegekből származó gyógyszer. A Superchistotel vagy a Solkodermtől eltérően nem gyógyítja meg a felépülést, de lefagy, az egészséges bőr károsítása nélkül.
 • Olaj Verrukatsid - használják kiégni jóindulatú alakzatok a talpán a lábak. A maró hatású oldat kategorikusan tilos a szemhéj, a nyálkahártya és a nemi szervek érzékeny bőrén való alkalmazásra.

Krioterápia (hideg expozíció)

Ez a módszer a kóros bőrnövekedések folyékony nitrogénnel való elpusztítására. A papillomát a krioprobe segítségével, vagy manuálisan hajtják végre - ha a tapaszt a női testen egy pamut törlővel kezelik. A lépésenkénti eljárás így néz ki:

 1. Egy hosszú applikátor segítségével az orvos veszi a szükséges mennyiségű folyékony nitrogént.
 2. A szakember néhány másodpercig folyékony betéttel nedvesítette a test érintett területét.
 3. A hideg hatása a kondilóma azonnali fagyasztását eredményezi, tönkreteszi szerkezetét.
 4. Néhány órával később egy fehéres folyadékkal töltött buborék jelenik meg a testen. A vékony hám eltávolítása vagy eltávolítása a folyadék eltávolítására ellenjavallt. A buborék egymástól függetlenül 1-1,5 héten belül oldódik.

A lágy szövetek teljes gyógyulása 1-2 hétig tart, amelynek során egy nő tilos kozmetikai termékeket alkalmazni a sérült területre, nedvesíteni vagy feltörni a beburkolt kéreget. A Moszkvában a kriopásztázás ára 2500-4500 rubel. A módszer legfőbb hátránya, hogy a nitrogén penetrációjának objektív ellenőrzése nem lehetséges, ami növeli a forrázás és a hegképződés kockázatát. A Cryodestruction ellenjavallt:

 • nyílt sebek, karcolások, kopás vagy allergiák jelenléte a bőrön;
 • herpesz;
 • gyulladás az expozíció területén;
 • epilepszia;
 • a magas vérnyomás.

elektrokauter

Ez egy sebészeti eljárás, amely eltávolítja a papillás növekedést a vírus eredetű. A módszer változó vagy állandó frekvenciájú elektromos áramot alkalmaz. Kinyúló éllel papilloma alkalmazásával eltávolítjuk elektrokauterrel hurok, majd elektromos égett az alap és a csúcspont tömítő végrehajtott eljárás kapillárisok. Az összes manipuláció időtartama 10-15 percet vesz igénybe. A formázott törmeléket teljesen elutasító idő előtt fertőtlenítő oldatokkal kezeljük.

A HPV nőknél történő megismétlődésének megakadályozása érdekében az eljárást immunterápiával egészítik ki. A szerszám kis méretének köszönhetően az elektroakagláció segít a legkisebb formációk kiküszöbölésében anélkül, hogy az egészséges szöveteket befolyásolná, és folyamatos sebgyógyulást biztosítana. Moszkvában az elektrokoaguláció árai 60 rubelre indulnak egy szemölcs eltávolítására. Az ülés lefolytatása során elutasíthatja, ha:

 • gyanúja van egy rosszindulatú daganatnak;
 • vannak fertőző betegségek;
 • a beteg mentális rendellenességekkel, cukorbetegséggel, szomatikus betegségekkel szenved.

Lézerszike

Ez egy olyan eszköz, amely egy álló részből és egy lézerhez csatlakoztatott kompakt mobil radiátorból áll. A papillómák lézeres szike által történő eltávolításának elve hasonló a sebészeti beavatkozáshoz, de számos előnye van. A lézer, a mechanikus eszközzel ellentétben, lehetővé teszi az összes hatókör vizuális felügyeletét, és nem beszélve az egészséges szövetekről.

Az orvos réteggel távolítja el a felhalmozódott réteget, a lézerfogantyút előre és hátra mozgatja, ezzel párhuzamosan a seb felégetését és fertőtlenítését. A lézeres kivágás alatt a vérveszteség minimális, és a bemetszés jelentéktelen területének köszönhetően a seb gyógyulási ideje kétszer vagy háromszor csökken. A műtét utáni visszaesés megakadályozására a nő vírusellenes gyógyszereket ír elő. Az ilyen eljárás költsége Moszkvában 2000-5000 rubel.

Sebészeti módszer

A kezelés HPV16 nőknél eltávolításával a felhalmozódását a segítségével egy orvosi szikével - olyan eljárás, amely, ha szükséges, kimetszése papillomák nagyobb kinövések vagy hibás karaktert. A műtétet helyi vagy általános érzéstelenítéssel végzik, a HPV lokalizáció területétől függően. Az orvos szikét alkalmaz a vágás csökkentésére, majd különleges sebészeti eszközökkel cauterizes a sebhez.

A műtétet követően a beteget megtiltják a seb nedvesítéséhez, hosszú ideig a napban maradni, és kozmetikai eszközöket használnak. A sebészeti eltávolítás nem biztosít 100 százalékos garanciát arra, hogy a HPV nem jelenik meg újra. Ezenkívül ez a fajta kezelés tele van a műtét utáni vérzés megjelenésével, a hegek kialakulásával, hosszú rehabilitációs periódussal. A műtétet megtagadják a HIV-fertőzés hordozói, a terhes nők, az anesztetikával szembeni allergiák vagy a rossz véralvadási képesség.

maratás

A módszert arra használják, hogy eltávolítsák mind az egyszeri, mind a többszörös HPV 16 típusokat a legérzékenyebb helyeken (felső szemhéj, perineális, arc, anus közelében) elhelyezkedő nőknél. A kis növekedés anesztézia nélkül eltávolítható. Nagy léptékben fellépő bőrtünetek esetén helyi alkalmazást vagy injekciós érzéstelenítést alkalmaznak. Az orvos egy lézeres eszköz és egy irányított gerenda segítségével fájdalmasan eltávolítja a papillómákat, miközben fertőtleníti a sebet, és végrehajtja a véralvadás folyamatát.

Az eljárást követő 5-7 nap elteltével a kacsa eltűnik, helyén tiszta bőr keletkezik. Ennek a technikának az az előnye, hogy a szöveti hegesedés lehetősége minimalizálódik. A Cautery-t nem használják sebek jelenlétére a szervezetben, herpesz, gyakori fertőző betegségek vagy terhesség alatt. A papillómák Moszkvában való eltávolításának költsége 350-2000 rubelenként változik.

Rádióhullám-módszer

Ez a technika, valamint a kimetszése lézer szike, azzal jellemezve, hogy nagy pontosságú expozíciót, amelynek során egészséges szövet nem befolyásolja, a beteg nem érez fájdalmat, és vérveszteséget a sebészeti beavatkozás minimális. A rádióhullámú szikét egy elektródával (a legvékonyabb volfrámszál) látja el, amely nagy frekvenciájú rádióhullámokká alakítja az energiát. Növelik az intracelluláris hőmérsékletet, így a sebet egyszerre fertőtlenítik és a kis kapillárisokat lezárják.

Az orvos, aki előre-hátra vezeti a telepítést, pontos vágásokat tesz lehetővé, és a rétegenként rétegenként eltávolítja a gyomirt. A fő különbség a rádiófrekvenciás szikével, hogy akár a sebész keze, sem a szerszám nem érintkezik a bőrrel nők - ez megakadályozza a fertőzés az egészséges szövetek és gyulladás kezelés után. Átlagosan az ilyen manipulációk a papillómák eltávolítására Moszkvában 500 és 35 000 rubel között vannak.

megelőzés

A HPV 16 és 18 típusok, bár nagymértékben onkogén törzsek, de ilyen papilómák csak rákos daganatokban fordulnak elő egyidejűleg. Teljesen megszabadulni a fertőzéstől lehetetlen, de a megelőző intézkedések betartásával meg lehet előzni a rosszindulatú növekedések és fertőzések megjelenését. Az orvosok javasolják a nőknek:

 • vakcinázni;
 • a promiszkució elkerülése érdekében;
 • szex csak az óvszerben;
 • Rendszeresen látogasson el egy nőgyógyászt, vegyen tamponokat, vérvizsgálatokat és vizsgálatokat végezzen;
 • az abortusz elkerülése;
 • megszabadulni a rossz szokásoktól;
 • egészséges életmód vezetése - egyenesen enni, aktív, minden betegség időben történő kezelésére;
 • Csak személyi higiéniai termékeket használjon.

videó

Az ebben a cikkben ismertetett információ csak tájékoztató jellegű. A cikk anyagai nem igényelnek független kezelést. Csak egy szakképzett orvos képes diagnosztizálni és tanácsot adni a kezelésre vonatkozóan az egyes betegek egyéni jellemzői alapján.

HPV 16, 18 a nőknél: mit jelent az egészségre nézve?

A HPV 16 és 18 típusok általános diagnózisa a nőgyógyászatban, és az egyik legveszélyesebb, mivel rákot okoz. A legtöbb esetben a betegség véletlenszerűen észlelhető rutinvizsgálat során. Mivel a papillomavírus semmilyen módon nem manifesztálódik, tünetmentes, sok beteg nem tudja, hogy a szervezetben veszélyes fertőzés van. Mi a HPV 16, a 18. típus és hogyan kell megbirkózni a diagnózissal?

A fertőzés valószínűsége

Napjainkban a gyógyszer 100 féle humán papillomavírust (HPV) ismer. A legtöbbjük nem jelent veszélyt az egészségre. Ugyanakkor a 16. és 18. típusú papillomavírusok a nőkben a legveszélyesebb fertőzések közé tartoznak. Ezek képesek a hámsejtek degenerálódását okozni és onkológiai folyamatokat kiváltani.

A statisztikák szerint a legnagyobb fenyegetés a 16. típus - a méhnyakrák kialakulásának 50% -a jár hozzá, 10% a HPV 18-ot okozza. A férfiak, a vírus ritkán vezet a betegség kialakulásában - papillomatosis nem jelenik meg, és a fertőzés elnyomja az immunrendszert. 90-95% -uk továbbra is a vírus hordozói, gyakran nem tudják, hogy közvetlen fenyegetést jelentenek szexuális partnereik számára. A jellemzője ezeknek a vírusoknak az átviteli út - 85-90% -ában a fertőzés szexuális úton. Ritka esetekben a fertőzés van rögzítve a háztartási cikkek (elsősorban a személyi higiénia) és vertikális terjedés (anyáról gyermekre szülés során).

A fertőzés fő módja a nők fertőzésének valószínűségét növelő kockázatokkal jár:

 • Véletlen szexuális élet.
 • Nem védett szex.
 • 5 vagy több szexuális partner.
 • A szexuális aktivitás korai fellépése (16 évig).

A humán papillomavírus 16 és 18 fajtáját átlagosan az esetek 60% -ában továbbítják a fertőzött partnerből. A fertőzés valószínűsége nőgyógyászati ​​problémákkal küzdő nőknél nő:

 • Abortuszt.
 • Gyulladásos folyamatok jelenléte a hüvelyben és a méhben.
 • STI.
 • A hüvely dysphobia.
 • Krónikus nőgyógyászati ​​megbetegedések.

A nőgyógyászok megjegyzik, hogy a HPV megnyilvánulásaiban (papillómák jelenléte esetén) a legtöbb esetben egyidejűleg diagnosztizáltak. A vírus a chlamydia, az ureaplasmosis és más betegségek hátterében nyilvánul meg.

Mi a pozitív HPV-elemzés?

A pozitív HPV-teszt nem feltétlenül jelenti az onkológiai folyamatot. Ha a vírus csak a vérben található, akkor a fertőzés hordozóját jelzi. Például a férfiakban ez a fajta papillomavírus 16 és 18 típusú.

A nők esetében ennek az eredménynek kell az oka a rendszeres vizsgálatoknak a nőgyógyásznál. 40 éves korban a szűrést kétévente kell elvégezni. Ha a papillomatosis (ebben az esetben cervikális diszplázia formájában kifejezve) már diagnosztizálták - évente 1 alkalommal.

A méhnyakrák vizsgálata magában foglalja:

 • Orvosi vizsgálat.
 • Colposcopy (a méhnyak speciális eszközzel történő vizsgálata).
 • PAP teszt (a méhnyak eltávolítása a kóros sejtek kimutatására).

Az ilyen vizsgálatok időben segítenek a patológia fejlődésének rögzítésében. A prekancerózus állapot a méhnyak dysplasia, melynek 3 lépése van. Ha egy nő rendszeresen vizsgálatot végez, a betegséget az 1. stádiumban mutatják ki, és könnyen kezelhető.

Mivel papillomavírus típusok 16 és 18 is szerződött az egész élet, azok a nők, akik nem azonosították a vírus a vérben, fontos, hogy rendszeresen kell vizsgálni HPV. Tehát jobban kiszámíthatja az onkológia fejlődésének kockázatát.

A jó immunitással rendelkező nőknél a vírus évtizedek óta nem érezheti magát érezhetően, csak a menopauza idején jelentkezik a hormonális változások hátterében. Ezért 45 év után általában gyakrabban kell általános vizsgálatot végezni, mivel évenként elemzést kell végezni, különösen egy PAP tesztet.

A genitális papillomavírus tünetei

A papillomavírus 16 és 18 típus gyakran tünetmentes formában fordul elő. A nőknél a papillómák növekedése a vaginában vagy a méhnyakon nőgyógyászati ​​vizsgálatok nélkül évekig nem észrevehető. A tünetek, mint például a fájdalom és a hüvelyi vérzés, gyakran a dysplasia vagy a rák utolsó szakaszáról beszélnek. A férfiaknál a fertőzés hordozóit észlelték - a vírus jelen van a vérben, de papillomatosisban nem jelentkezik.

A HPV 16 és 18 típusok lapos papillómák növekedéséhez vezethetnek. A 16. típus gyakran okoz bovenoid papulózist - kiütéseket a külső genitálián, a csípő és az anus közelében. Megjelenés esetén ezek kiterjedt zónák, sok tömörített lekerekített plakkokkal, amelyek vörös vagy barnás színben újrafesthetők. Idővel a kiütések nagy részecskékké válnak.

A 16. és 18. típusú papillomatosis gyakran összetéveszthető a nemi szervekkel. Ugyanakkor egy másik típusú vírus okozza őket, és kisebb az onkogén kockázat. A kondilómák sokkal gyakoribbak a nemi szerveken, jól láthatóak és mind a nők, mind a férfiak. Annak ellenére, hogy csak ritkán vezetnek az onkológiához, egy ilyen tünetnek is lehetőséget kell nyújtania a vírus veszélyes típusainak vizsgálatára. Az a tény, hogy az immunitás gyengülése esetén kísértetiesek jelennek meg. Ez a faktor fontos szerepet játszik a lapos papillómák növekedésében, amelyeket a vírus onkogén típusai okoznak.

A papillómák eltávolítása 16, 18 típus és a műtét következményei

A kimutatott 16 és 18 típusú papillómát férfiak és nők távolítják el. Ebben az esetben a cervixen végzett nőgyógyászati ​​beavatkozások befolyásolhatják a fogamzóképességet.

 • A legegyszerűbb módja az 1. stádiumú dysplasia kezelésének, mert lehetséges konzervatív kezelés - azaz nem sebészi beavatkozás. A pácienst az immunitás erősítésére szolgáló gyógyszerek, valamint a helyi vírusellenes hatású hüvelykúpok írják elő. Ezzel a kezeléssel az első fokú méhnyakrák diszplázisa a nők 57% -ában történik, a másik 32% -kal a betegség leáll és nem fejlődik. A betegség kezdeti szakaszában egy nő viselhet gyermeket.
 • A dysplasia második szakaszának kezelése számos orvos konzervatív módszerekkel kezdődik. Ha nem segítenek, papillómák reszekciójára írják fel őket. A legnépszerűbb módszerek közé tartoznak a kriódeszterjedés, a rádióhullám-terápia, a diatermocoaguláció. Mivel a hólyag 2/3-a a dysplasia 2. szakaszában érintett, ezek a műveletek a szülés utáni funkció elvesztése nélkül végezhetők el.
 • A harmadik szakasz kardinális kezelést igényel. A műtét a méhnyak nagy részét érinti, és ha az asszony már nem szándékozik szülni, a szerv teljesen eltávolodik.

A fogamzóképes korban lévő HPV-t orvosa ellenőrzi. A kötelező vizsgálatok és az időben történő kezelés segít elkerülni a bonyolult műveleteket.

Lehetséges a papillomavírus gyógyítása

Jelenleg nincsenek hatékony módszerek az emberi papillomavírus kezelésére. Az orvostudományban az immunitást erősítő gyógyszerek és az általános hatású vírusellenes szerek használatosak. Ugyanakkor az emberek gyakran nem értik teljes mértékben az ilyen kezelés fontosságát, mert úgy vélik, hogy haszontalan a krónikus betegség elleni küzdelem.

Megerősítette a HPV 16-at és a 18-at a nőknél - mit jelent valójában? Nyilvánvaló, hogy a vérben található vírus nem jelent egészségügyi veszélyt. De az általa okozott papillómák, köztük a méhnyak is - ez valóságos veszély. Ők, fokozatosan megváltoztatják az egészséges sejtek DNS-ét, provokálják az onkológia fejlődését. A betegség mindig kezdődik a méhnyak diszplázia. 2 és 10 év közötti vagy annál hosszabb ideig tart, hogy a folyamat rosszindulatú legyen.

Annak ellenére, hogy nem lehet teljesen megszabadulni a vírustól, a megnyilvánulást célzó kezelés elegendő intézkedést jelent a szövődmények, például a meddőség és a rák megelőzésére.

A HPV onkogén típusok hatékony kezelése:

 • Rendszeres diagnózis egy nőgyógyászon, kolposzkóppal és PAP teszttel.
 • A nőgyógyászati ​​megbetegedések időben történő kezelése. A hüvelyi dysbacteriózis, a gombás fertőzés kialakulása, a gyulladás, az STD jelenléte provokatív tényező a HPV aktiválódásához.
 • Az immunitás erősítése. Fontos szerepet játszik a megfelelő táplálás, a testmozgás, a rossz szokások elhagyása.
 • Az immunrendszer betegségeinek diagnosztizálása. Gyakran szezonális ARI, az ARI utáni szövődmények, általános fájdalom - alkalom az immunológusokkal való konzultációra.
 • Védőoltás. Az Egészségügyi Világszervezet két oltást ajánl a HPV 6, 11, 16, 18 típusok - Gardasil, Cervarix ellen. Rutin immunizálással a 9-13 éves lányok vakcináit kapják. Emellett az oltóanyag ajánlott olyan fiatal nőknél, akiknél a HPV típusok szerepelnek. Nem helyettesíti a kötelező szűréseket, mert nem védi a 100% -ot, de jelentősen csökkenti a dysplasia és a méhnyakrák súlyos formáinak kialakulásának kockázatát.

Humán papillomavírus. Információk a betegek számára.

Az emberi papillomavírus egy olyan víruscsalád, amely humán szemölcsöket, papillómákat, dysplázist vagy cervicalis és genitális rákot okoz. Ez a genitális terület leggyakoribb vírusos fertőzése.

Általános család: Papillomaviridae. Latin név: Humán papillómavírus.
Rövidítés: HPV vagy HPV (az elemzésekben leírtak szerint).

Az orvosok és a diákok számára: a papillomavírusok besorolásának változásainak teljes története a Nemzetközi Vakonin Taxonómiai Bizottság honlapján.

Tartalom:

Mi ez a vírus?

 1. Több mint 50 éve több mint 100 fajta humán papillomavírust fedeztek fel. Patogén az emberre - 80 típus.
 2. A WHO szerint a világ lakosságának 70% -a fertőzött HPV-vel.
 3. A HPV 16 és 18 fajták gyakrabban, mint más típusúak, a méhnyakrákhoz vezetnek.
 4. A HPV a túlnyomó többségben a női és férfi nemi szervi rák okozta.
 5. A HPV teljes és örökre megőrzése nem fog sikerülni. Lehetséges, hogy csak egy ideig elfojtja fejlődését, és nem teszi lehetővé a formációk megjelenését.
 6. A méhnyakrák és a genitális rák elleni hatékony megelőzés világszerte 6, 11, 16 és 18 papillomavírus típusú vakcina.

Hogyan történik a fertőzés?

A vírus forrása egy beteg beteg bőrsejtje. Nem vér! Ne salivate! Csak bőrsejtek vagy nyálkahártyák.

Ha a páciensnek van egy papilloma, még egy kis megjelenésű mérete is, akkor a vírus közvetlen forrása!
Ebben az esetben a betegnek még nincs szemölcsük vagy condyloma a vizsgálat során. A változások még mindig mikroszkopikusak, a szemnek nem láthatók (a betegség szubklinikus szakaszában). De egy ilyen személy már képes továbbítani a vírust egy másik személynek.

A fertőzés gyermekkorban is előfordul. A csecsemő bőre (karcolások, kopás) miatt a papillomavírus áthatol a bőrön és a szemölcsök megjelenését okozza. Egy ötlet milyen szemölcsök, itt olvasható: http://www.dermatologvenerolog.ru/borodavki/3-vidy-borodavok-foto-ikh-raznovidnosti-v-mkb-10.

A felnőtteknél bizonyos vírusfajták (az alábbiakban ismertetettek) az anogenitális szemölcsök vagy genitális szemölcsök fejlődését okozzák a nemi szervekben (a kondilómákról részletesebben olvashatnak). Az ilyen típusú transzmisszió mechanizmusa túlnyomórészt szexuális.
Elméletileg azonban lehetőség van kapcsolattartó háztartási átviteli módra - általános higiéniai ellátás, a WC felni, fürdőzés, fürdés, medence stb. Látogatása.
A szexuális szervek mikrotrauma révén a vírus egy szexuális partnerből átkerül a másikba. Ebben az esetben a betegnek semmi látható változása nem lesz a szemében. De a genitális szervek nyálkahártyáján mikroszkopikus változások lehetnek. És ezek a megváltozott sejtek a vírus forrásai.

Továbbá a vírus áthatol a bőrön vagy a nyálkahártyán, és az emberi immunrendszer különféle sejtjei találkoznak. A legtöbb esetben az immunsejtek elpusztítják a vírust. Az immunrendszer munkájáról bővebben itt olvashatunk.

De ha az immunrendszer gyengül, a vírus behatol a bőr vagy a nyálkahártya-epitélium bazális rétegébe, a HPV DNS beépül a sejtek kromoszómájába, és megváltoztatja a sejtek működését. A sejtek elkezdenek túlságosan eloszlatni és kiterjeszteni egy korlátozott területen, kifelé fordulva szemölcsök és papillómák.

Ne feledje:

- a HPV típusai, amelyek a szemölcsöket a gyermekkorba behatolják a szervezetbe,

- a genitális szemölcsöket okozó HPV-típusok elsősorban a nemi közösülés során behatolnak a szervezetbe.

A bélben lévő paraziták nem a papillómák okai. (lásd Elena Malysheva expozícióját). Az ok csak a HPV vírus.

Ritka esetekben a papillomavírus-fertőzés kialakulása az emberi szervezetben rosszindulatú (pl. Rákos megbetegedésekhez) vezethet. Ezért a papillomavírusok minden típusát az onkogénesség (azaz a lehetséges rák kialakulásának mértéke szerint) osztályozzák.

A HPV típusok onkogén és nem onkogén

(McConcl DJ, 1991; Lorincz A. T., 1992; Bosch E X. és munkatársai, 2002; Kozlova VI, PuhnerA., 2003; Syrjanen S., Shakhova N.M. és mások, 2006;).

1) Nem rákos típusú HPV, azaz soha nem okoz rákot: 1, 2, 3, 4, 5, 10, 28, 49

2) Alacsony onkogén HPV-típusok (nagyon ritkán rákot okoznak): 6, 11, 13, 32, 34, 40, 41, 42, 43, 44, 51, 72.

3) Az átlagos rákos megbetegedés típusai (a rák degeneráció átlagának százaléka): 26, 30, 35, 52, 53, 56, 58, 65.

4) Nagyon onkogén típusú HPV (a rákos degeneráció kockázata magas): 16, 18, 31, 33, 39, 45, 50, 59, 61, 62, 64, 68, 70, 73. Ez különösen fontos a nőknél.

By the way, néha a besorolás megváltozik. Például az 58-as típusú HPV nőstényekben már nem túlzottan koenotikus. Kezdettől fogva közepes onkogén hatásúak voltak.

A betegségek előfordulása:

 • A méhnyakrákos esetek 73-90% -ában 16, 18 és 45 HPV-típus található
 • A méhnyakrákos esetek 77-93% -ánál 16, 18, 45, 31 és 59 HPV típus található
 • A méhnyakrákos esetek 80-94% -ánál találtak 16, 18, 45, 31, 33 és 59 típusú HPV-t
 • Az urológiai és nőgyógyászati ​​megbetegedések előfordulási körülményeit gyakran kombinálják a HPV 61, 62, 68, 70, 73 típusával.

Leggyakrabban az elemzésekben a következők szerepelnek:

 • humán papillomavírus 16 (spelled HPV 16) - 50%
 • humán papillomavírus 18 (HPV 18) 10%

HPV típus 16

 • A HPV-vizsgálatok 50% -ában fordul elő.
 • Az alábbiak megjelenését okozza:
 • Nőkben és férfiakban - anogenitális szemölcsök (vagy genitális szemölcsök), a szájüreg nyálkahártya rákjai.
 • A nőknél: méhnyakrák
 • A férfiaknál: Bovenoid papulózis és pénisz bőrrák.
 • Diagnózis: PCR analízis speciális laboratóriumokban.
 • Kezelés: kezeljük a vírusfertőzés főbb megnyilvánulását + vírusellenes és immunító gyógyszerek (többet olvassunk a HPV kezeléséről).
 • Megelőzés: oltás.

HPV típus 18

 • A HPV-vizsgálatok 10% -ában fordul elő.
 • Az alábbiak megjelenését okozza:
 • Nőkben és férfiakban - genitális szemölcsök, orális nyálkahártya rák.
 • A nőknél: méhnyakrák
 • A férfiaknál: a pénisz és a bovenoid papulózis rákja.
 • Diagnózis: PCR analízis speciális laboratóriumokban.
 • Kezelés: kezeljük a vírusfertőzés főbb megnyilvánulását + vírusellenes és immunító gyógyszerek (többet olvassunk a HPV kezeléséről).
 • Megelőzés: oltás.

Tünetek és klinika

A HPV fertőzés tünetei és megnyilvánulásai a szemölcsök, papillómák és
a méhnyak dysplasia.

A) Szemölcsök.
Ezeket a következő HPV-típusok okozzák: 1, 2, 3, 4, 5, 10, 28, 49.

 • (vagy lapos) szemölcsöket - a vírus 3. és 5. típusai okozzák. Ezek kis sík emelkedések a bőrön, elsősorban a gyermekeknél fordulnak elő. Az ilyen típusú szemölcsök részleteit itt ismertetjük.
 • a schitis (vagy plantaris szemölcsök) - a vírus 1 és 2 fajtája okozza (itt olvashat bővebben).
 • vulgáris szemölcsök az ujjakon - a 2-es típusú vírusok okozzák (itt egy részletes cikk).

B) Pontos kondilóma.
Lokalizáció: a nemi szerveken, az anusban, a szájban és az ajkakon (típusok - 6, 11, 13, 16, 18, 31, 35). Bővebben ezekről a szemölcsökről - olvasd el.

A betegség terjedésének fő mechanizmusa a felnőttekben szexuális. Nagyon ritkán lehet az átadás érintkezési módja - a közös WC-elemeken keresztül a WC-tál piszkos peremén keresztül, közös fürdőszobával, fürdővel stb.

Ha az anya szenved egy hegyes condylomatosis, egy gyermek születik, ő is fertőzött, és akkor is megjelenhetnek a genitális szemölcsök és a gége papillomatózis, és a légutak (lásd fent). Az ilyen tünetek előfordulása csecsemőkben azonban rendkívül alacsony. A gyermekek elég magas szintű immunitással rendelkeznek, ami védi őket a fertőzés hasonló megnyilvánulásaiból.

in) A gégemű papillomatosis.
A hangszalagok a papillómák többszöri növekedését jelzik. Ezt a 11-es típusú vírus okozza. Néha olyan nőknél született gyermekeknél jelenik meg, akiknek genitális szemölcsök vannak.

G) Bovenoid papulózis.
Kis lapos plakk-szemölcsök (kissé hasonlítanak a lapos szemölcsökhöz) a nemi szervek körül. Gyakran olyan férfiaknál alakul ki, akik folyamatosan megváltoztatják szexuális partnereiket. Típusok szerint - 16, 18, 31, 33, 42, 48, 51, 54.

E) Cervical dysplasia.
Több félelmetes klinikai megnyilvánulásai HPV-fertőzés a nők - a cervicalis intraepithelialis neoplasia (vagy dysplasia) a méhnyak és a méhnyakrák (lásd fotó). Ez a leggyakoribb típusú rosszindulatú fertőzés. Részletesebb cikk a CIN-ről és a dysplasia-ról.

Ne feledje:

- a méhnyak és a HPV - FAR eróziója nem azonos. Részletesebb cikk a méhnyaki erózióról és arról, hogy ez különbözik a dysplasia és a HPV-től.

A modern orvostudomány 100% -os bizonyossággal kijelenti, hogy a méhnyakrák okozza kizárólag papilloma vírusok típusú 16, 18, 31, 33, 35, 39, 40, 42, 43, 55, 57, 59, 61, 62, 66, 67.

E) A pénisz bőrének rákja (Bowen-kór).
Ezt a vírustípusok okozzák - a 16-os és 18-as típus.

G) Napjainkban néhány külföldi tudós úgy gondolja, hogy az emberi papillomavírus okozza a rák kialakulását. Mivel a rák a bőr vagy nyálkahártya epitéliumának rosszindulatú daganata, ezért a HPV vírus, amely diszplázikus jelenségeket okoz a hólyagban, rákos megjelenést okoz. A méhnyakrákkal ez 100% -os bizonyíték.

A mellrák és a gégearcok bizonyítékai vannak, bár a globális ajánlásokban még nem dokumentáltak. Ráadásul egyes rákkutatók szerint nem messze azon a napon, amikor egy másik lokalizáció (pl. Bél) rákja az emberi papillomavírus emberi testében fellépő tevékenység eredménye.

Ne feledje:
- minden olyan vírusfertőzés, amely folyamatosan az emberi szervezetben található (és a HPV is csak ilyen), csak az immunitás csökkenésével aktiválódik.

diagnosztika

1) PCR analízis.
A papillomavírus diagnosztizálásának fő módja a PCR reakció. Speciális reagensek alkalmazásával meghatározható a HPV DNS jelenléte a beteg anyagában. A leggyakoribb HPV-analízis típusok a vírus 16, 18 fajtája, valamint számos más magasan onkogén típus.

Az elemzéshez használt anyagot a női hüvely nyálkahártyájából és a méhnyakból vettük. A férfiaknál - a pénisz nyálkahártyájával.

A fotó alatt - a PCR-elemzés és annak értelmezése.

PCR-reakcióban, és egy hamis eredményt, mind a hamis pozitív és hamis negatív eredményt, különösen akkor, ha megsértik a feltételeit (még nyomja az asztalhoz, amely végzett a tanulmány, vezethet a hamis eredmény).

Tehát a nyugati modern kutatók szerint a papillomavírus összes PCR-eredményének akár 20% -a hamis. És ez a tény nem függött a berendezés összetettségétől és a reagensek minőségétől.

2) Digene-teszt.
Egy új tanulmány, amely egyre népszerűbb az orvosi környezetben. Ezt a vizsgálatot a klinikailag szignifikáns koncentrációk jelenlétének meghatározására használják. Ennek a tesztnek köszönhetően lehetséges azonosítani - a vírusok magas fokú onkogén hatását a páciens testében vagy alacsony szinten.

A digené-tesztet a méhnyak citológiájával együtt alkalmazzák, és komplex módon értékelik őket.

3) A nőgyógyász és / vagy urológus vizsgálata.

4) Citológiai vizsgálat.
A nőgyógyászati ​​vizsgálat során kapott kenetet megvizsgálják. Ezt a tanulmányt gyakran "folyékony citológia" -nak nevezik, vagy egyszerűen - "citológia".

Ebben az esetben a laboratóriumi asszisztens a mikroszkóp alatt meghatározza a patológiásan megváltozott sejtek jelenlétét vagy hiányát, amelyek általában nem létezhetnek, de csak akkor jelennek meg, amikor a betegség kialakul. Az ilyen megváltozott sejtek jelenléte a CIN (vagy cervical dysplasia) jelenlétét jelezheti egy nőben.

5) Szövettani vizsgálat.
Egy mikroszkopikus szövetdarabot vizsgálnak, amelyet szintén nőgyógyászati ​​vagy urológiai vizsgálattal végeznek. A tanulmány másik neve "biopszia". A mikroszkóp alatt az orvos megvizsgálja a vizsgálat során vett szövet változásának mértékét.

Mi veszélyes a 16 és 18 típusú papillomavirus vírusok számára a nők és a férfiak számára?

A papillomavírus (HPV) egy víruscsoport, amely több mint 200 fajta (törzs) HPV-t tartalmaz. Több mint 40 fajta továbbítható a szex, a bőr és a nyálkahártya fertőzött a bőr és a nyálkahártyák a szexuális partner.

HPV-fertőzés okozhatja fejlesztése a jóindulatú daganatok (szemölcs, genitális szemölcsök, vagy szemölcs) a bőr és a nyálkahártyák gyakorlatilag bárhol. Egyes vírus típusok rosszindulatú degenerációt okozhatnak a hámban, és rákhoz vezethetnek. A HPV 16 és 18 típusok a papillomavírus okozta rákos daganatok nagy részét teszik ki.

1. Átviteli útvonalak

 1. 1 Szexuális átvitel (vaginális, orális, anális szex alatt). A vírus akkor is továbbítható, ha a hordozóban klinikai megnyilvánulások hiányoznak. A barrier fogamzásgátlás (óvszer) nem garantálja a fertőzés elleni 100% -os védelmet.
 2. 2 Függőleges átvitel: a vírus az anyától a magzatig terjed (amniotikus folyadékkal, a genitális traktus során a munka során).

2. Osztályozás

A HPV fertőzés 2 klinikai formája létezik:

 1. 1 anogenitális Forma: kután papilloma, kondilomáknak képződik a bőrön és nyálkahártyán nemi szervek, perineum a végbélnyílás és a végbélnyílás területén.
 2. 2 Nem genitális forma: fej, nyak, törzs, végtagok, tenyér és talp bőrének veresége.

1. táblázat - A HPV típusai, amelyek a bőr és a nyálkahártyák károsodásához vezetnek.

2. táblázat - A HPV típusai, amelyek genitális és perianális elváltozásokhoz vezetnek

Az áramlással:

 1. Tünetmentes fertőzés (a fertőzés jelenlétét csak PCR és DNS hibridizáció igazolja). A legtöbb esetben a fertőzés titokban jár, és nincsenek semmilyen tünet: nincs panasz, nincs bőrkiütés. Azonban a beteg fertőző a szexuális partner számára.
 2. 2 Subclinical (az epithelialis bevonást csak 3-5% -os ecetsavval és mikroszkóppal végzett kezelés után határozzák meg).
 3. 3 Klinikailag expresszált fertőzés (szabad szemmel, különböző bőrelváltozások - papillómák).

A HPV, a nemi úton terjedő fertőzések 2 kategóriába sorolhatók:

 1. 1 Az alacsony onkogén kockázatú törzsek - e csoport vírusa nem okoz rákos átalakulást a hámban, hanem csak a nemi szervek szemölcsök és papillómák megjelenéséhez vezet.
 2. 2 A magas onkogén kockázatú törzsek rákos daganatok kialakulásához vezethetnek. A rákos megbetegedésekben leggyakrabban megfigyelhető 12 törzs (köztük 31, 35, 33 stb.) Van. Közülük kettő (16-as és 18-as típus) felelős a HPV által okozott legtöbb rákért.

3. Prevalencia

 1. 1 A papillomavírus fertőzés a leggyakoribb szexuális fertőzés.
 2. 2 A szexuálisan aktív népesség több mint 50% -a fertőzött.
 3. 3 A humán papillomavírussal való fertőzés valószínűsége nő a szexuális partnerek számával.
 4. 4 A nem genitális bőrsérülések a leggyakoribbak a serdülők, valamint a hústermékekkel dolgozó felnőttek körében (az előfordulás gyakorisága 10%).
 5. 5 A papillomavírus gyakrabban érinti a nőket: a vírust a nők 22-35% -ában és a férfiak 2-35% -ában detektálják. A nők és férfiak előfordulási aránya 1,4: 1.
 6. 6 Az onkogén törzsek a világ összes rákjának körülbelül 5% -át okozzák.

4. A HPV 16 és 18 tünetei

A 16-os és 18-es típusú HPV-vel fertőzött betegeknél egészségügyi okok miatt gyakran nincs panasz. Gyakran a fertőzés tényét csak a szexuális fertőzésekre vonatkozó átfogó felmérés során lehet megállapítani.

A megjelenése daganatok (papillomák, szemölcsök, condyloma) a bőrön esetleg egyidejű fertőzés több törzsének HPV (például, amikor a fertőzött papilloma vírusok 16, 18, és a 1-6 típusok).

4.1. A méhnyak és a papillomavírus fertőzés eróziója

A cervikális erózióban szenvedő nők esetében a HPV fertőzés, azaz a 16 és 18 féle HPV típus okozhat epithelialis dysplasiát.

Ezért a nőgyógyász éves vizsgálata során az oncocytologiára és a colposcopyra kenetet készítettek.

Hosszú-meglévő epiteliális diszplázia lehet alakítani a méhnyakrák (a tünetek - hüvelyi vérzés közötti ideig vagy közösülés utáni, fájdalom és diszkomfort szex közben, a teltségérzet a has és a gát).

A dysplasiában szenvedő betegek rendszeres szűrést igényelnek a nőgyógyász és a megismételt tamponmagzat megfigyelés céljából.

5. Rák és papillomavírus 16-18 típus

A HPV fertőzés nem feltétlenül jár együtt a rák kialakulásával, de a fertőzött egyének valószínűsége jelentősen megnőtt.

 1. 1 Méhnyakrák. A HPV fertőzés hátterében szinte minden méhnyakrákot megfigyelnek. A 16. és 18. HPV-típusok a nőknél a méhnyakrák valamennyi esetének mintegy 70% -ánál fordulnak elő.
 2. 2 Anus rákja. Az esetek mintegy 95% -ában a daganat a papillomavírus fertőzés hátterében alakul ki. Leggyakoribb tünetei a vérzés és az oktatás jelenléte. Ezeket a tüneteket tévesen értelmezik aranyérként. Az anuslemezes laphámsejtes karcinóma homoszexuális betegeinek felét korábban az anorectalis régió papillómái diagnosztizálták.
 3. 3 A száj, a torok és a gége rákja. Ezen lokalizációjú rákos betegek közül 7-ben a daganat kialakulását HPV-fertőzés befolyásolta (a betegek fele 16-as típusú HPV fertőzés volt).
 4. 4 Ritka tumorok: a pénisz rákja, a hüvely.
 5. 5 Óriási kondiloma - rosszindulatú daganat, amely formája és formája hasonlít a karfiolhoz. Leggyakrabban a daganat a pénisz, perineum, fityma fejében fejlődik ki, megdagadhat, elterjedhet a környező szövetekbe.
 6. 6 Bowen-betegség - az intraepidermális karcinóma formája, egy rosszindulatú daganat, az inváziós pikkelysejtes karcinóma felé haladhat.
 7. 7 Bowenoid paprulózis - a nemi szervek bőrén előforduló többszörös neoplazmák kialakulása, amit a HPV indukál. Általában a betegség jóindulatú, 2,6% -ban malignus transzformáció figyelhető meg.

6. Diagnosztika

 1. 1 A nemi szervek vizsgálata. A vizsgálatot dermatovenereologist, urológus (férfiak), nőgyógyász (nők) végzi.
 2. 2 A nőket kiegészítik:
  • A méhnyak és a hüvely vizsgálata a tükörben.
  • A cervikális csatorna egy csomóját, amelyet mikroszkóppal követ (a vizsgálatot az atipikus sejtek kimutatására hajtják végre, a másik név egy onkocitológiai kenet).
  • Colposcopy (a méhnyak vizsgálata egy speciális eszközzel többszörös nagyítással), a patológiás helyszín célzott biopsziájával.
 3. 3 A páciens és szexuális partnere a legfontosabb szexuális aktusokban:
  • Kerítés kenet a húgycső férfiaknál, a méhnyakon a nők, és a színező kenet mikroszkópia, DNS kimutatására STI főbb kórokozók (beleértve a HPV-16 és 18) DNS-hibridizációs, PCR.
  • Vérvizsgálatok HIV-vírus, hepatitis B és C (immunoblot, ELISA) elleni antitestek jelenlétére.
  • Vérzés a mikro-kicsapás, az ELISA és az RPHA (szifilisz vizsgálat) reakciójához.
 4. 4 biopszia. Általában az anyaggyűjtés, a kondiloma vagy a papillomát teljesen kivesszük helyi érzéstelenítés és szövettani vizsgálat céljából.

7. Kezelés és felügyelet

Az egységesített kezelési standardok és a bizonyított hatékonyságú gyógyszerek még nem léteznek. A tünetmentes fertőzéses betegeknél a fő ajánlást rendszeres megfigyelés és szűrés a kezelőorvos részéről.

A kezelés a HPV fertőzés jeleit mutató betegeknél (papillómák / genitális szemölcsök megjelenése). A terápia fő megközelítése a látható papillómák (fizikai módszerek, gyógyszerek lokális alkalmazása) és az immunstimulánsok kijelölése.

Az immunterápia és a papillómák eltávolítása nem vezet a beteg HPV-ből történő elhelyezéséhez, hanem hozzájárul a regresszióhoz. Ennek következtében a páciensnek esélye van a visszaesésre.

A nőknél a méhnyak és a papillomavírus fertőzésében bekövetkező változások lokalizálásakor helyi gyulladáscsökkentő terápia ajánlott.

A páciensnek folyamatosan követnie kell az orvostól (3-6 hónaponként) egy nyakpántot, hogy értékelje az epithelium dysplasia mértékét. A krónikus gyulladás, az eróziós sejtek diszplázia fokának növekedése, a rákos in situ kórtani indikációk lehetnek (az indikációkat az orvos-nőgyógyász határozza meg).