Herpes simplex vírus 2-es típus

A 2. típusú herpeszvírus (nemi szerv) a herpeszvírus egyik formája, amely nagyon veszélyes betegség. Ha egy személy fertőzött, akkor a sokféle buborék formájában jelenik meg a bőrön a nemi szervek környékén vagy a szájüreg közelében.

A fertőzés módja

A genitális herpesz vagy a második típusú herpesz az elsőhöz képest elsődleges szexuális átviteli móddal rendelkezik. Ennek következtében az emberek gyakran fertőződnek meg abban az időszakban, amikor kezdődik az aktív szexuális élet, ami éppen a serdülő időszakában esik meg.

Mint más botok, közvetlenül a fertőzés után, a 2-es típusú herpesz a karosszériában marad az élet hátralevő részében. Az ember egy erős immunrendszer, és nem lehet tudni, hogy ezek a fertőzött, de amint a szervezet védekező lemenni, van egy visszaesés és súlyosbodása herpesz. Gyakran regisztrált és az elsődleges herpesz fertőzés, amely egy személynél a fertőzést követő néhány napon belül (a herpeszkódhoz szükséges inkubációs időszak maximális időtartama 3 hét) történik.

HSV-2 gyermekeknél gyakori jelenség, ami inkább tipikus első törzs áramló elváltozások az ajkak, a szájüreg és a garat. De kiküszöböli annak lehetőségét, szennyeződés a gyermek nem éri meg, főleg, ha az érintkezés fertőzött szülők (2-es típusú herpes nőknél lehet továbbítani a baba szülés közben, vagy miközben az őket gondozó).

Klinikai kép

Amint az emberi immunrendszer lelassul, a vírus aktiválódik, és bizonyos reakciók kaszkádját elindítja. Az aktív vírus az embert potenciális fertőzésforrássá teszi.

Az inkubációs időszak átlagosan körülbelül 10 nap. Ez alatt az idő alatt a testhőmérséklet emelkedik észrevehetően, hideg tünetek jelennek meg, és az étvágy elvész. A herpesz 2 típusok, amelyek tünetei hasonlóak a többi fertőzéstípushoz, különbözik a hólyagok lokalizációjában, amelyek az inkubációs periódus vége után lépnek fel.

Klinikai kép a nők körében

 • Kezdetben általános rossz közérzet alakul ki (gyengeség a testben, hipertermia, álmosság stb.).
 • A regionális nyirokcsomók jelentősen növekednek.
 • Viszketés és égő érzés a hasüregben.
 • A lágy szövetek duzzanata a jövőbeni hólyagok kivetítésében.
 • Papuláris kiütés a nemi szerveken (külső és belső), az anus, perineum és glutealis ráncok területén.
 • Hányás vizelés közben.

Tüneti a férfiaknál

A herpesz a férfiakban majdnem ugyanaz, a különbség csak a kiütés helyén van.

 • Papulák a koponyás bőrön.
 • A combban és a combján.
 • A nyálkahártyán.

Minden betegre a nemi szervek és a körülötte lévő bőrfelületek érintettek.

A folyamat szakaszai

A genitális herpesz kialakulása a férfiak és nők reproduktív rendszerében a fejlődés négy fázisában áll:

 1. A kezdeti időszak (a mérgezés tüneteinek megnyilvánulása) - a fertőzötteket súlyos fájdalom zavarta a lágyékzónában. Ez az időtartam 2-10 napig tart.
 2. Ezután a csapadék megjelenését követi. A bőr és a nyálkahártya ödémáiban egyetlen buborék van, amely áttetsző folyadékot tartalmaz. Számukra a szilárd papírokba való kisülés nagy.

A hólyagok megjelenése után fokozódik a kellemetlen érzés és a fájdalom szindróma. Amikor a nyálkahártya megsérül, kóros elváltozások jelennek meg. Kb. 1-3 napot vesz igénybe a bőrkiütés.

 1. Ezután megtörik a hólyagok, amelyek helyén sárgulnak. A fájdalom rosszabbodhat. Ez az idő körülbelül egy napig tart.
 2. A végső stádiumot a korpásodás és a szöveti hegesedés jellemzi. A fekélyek gyógyulása után nem észlelhető hegesedés. A folyamat maga 2-3 napig tart.

A genitális herpesz teljes időtartama 2 hét lehet.

diagnosztika

A 2. típusú herpesz kezelést megelőzően meg kell állapítani a megfelelő diagnózist. A vírus diagnosztizálásának fő módjai a következők:

 • Ellenőrzési. Az orvos figyelembe veszi a páciens panaszait, megvizsgálja a nemi szerveket a buborékkiütés, a kéreggel borított fekélyek és a hüvelyi nyirokcsomók számának növekedésével. Ha a betegnek van ilyen tünete, nyilvánvaló bizonyíték arra, hogy a második típusú herpesz van.
 • Laboratóriumi vizsgálatok. A kenetek vizsgálata a nemi szervek elváltozásairól és nyálkahártyáiról történik a vírus és annak típusának azonosítására. A vérvizsgálatokat olyan antitestek ellenőrzésére használják, amelyek képesek küzdeni a herpesz ellen.
 • PCR (polimeráz láncreakció) - a leghatékonyabb módszer a herpesz diagnosztizálására, amely képes meghatározni pontos formáját. A vizsgálat anyaga a kiütés forrásaitól származik. A technológia összegyűjtésének és kutatásának minden szabályával az eredmény 5 óra elteltével érhető el.
 • ELISA (immunoassay enzim) - amely a herpeszvírussal szembeni antitestek szintjének vizsgálatán alapul.
 • Immunogram - a beteg véréhez szükséges a vizsgálat. A laboratóriumban ellenőrizni kell az immunrendszer működését, a hiányzó védősejtek meghatározásának módszerével. Az immunogram befejezése alapján az orvos immunstimuláló hatású páciens készítményeket ír elő, amelyek visszaállítják a szervezet védőképességét.

kezelés

Sajnos a 2. típusú herpesz kezelése örökre nem mentesíti a problémát, de csak deaktiválja, csökkenti a tünetek intenzitását, csökkenti a recidivációk és szövődmények valószínűségét. Napjainkban az orvosok több gyógyszercsoportot használnak egy betegség kezelésére, amelyek között:

 • Gyógyszerek Acyclovir vagy Ganciclovir - szisztémás terápiaként (tabletták vagy ampullák injekció formájában) vagy topikálisan (kenőcsök, gélek és kúpok) használják őket.
 • Immunostimuláló gyógyszerek - interferonok, vitaminok, antioxidánsok stb.

A sikeresebb kezelés érdekében a gyógyszereket kombinálni kell.

A női kezelés jellemzői

A fent leírt gyógyszerekkel végzett herpes 2 típusú kezelés nem korlátozódik csak ezekre a gyógyszerekre. Vírusellenes és egyéb eszközöket mindenképpen a szexuális partnerre írnak fel, még akkor is, ha nincs genitális herpesz jele. A kezelés teljes időtartama alatt fontos kizárni bármilyen szexuális kapcsolatot.

A női nemi herpesz elleni küzdelemre irányuló terápiás intézkedések gyakorlatilag nem különböznek a herpeszvírus általános kezelési módjától.

 1. Vírusellenes szerek befogadása (kötelező).
 2. A gyógyszereket, azok dózisát és az általános adagot kizárólag a kezelőorvos írhatja fel.
 3. Az Acyclovir szisztémás alkalmazása ajánlatos a kezdeti esetben, vagy a betegség nyilvánvaló ideje alatt.
 4. A vírusellenes szerek helyi alkalmazása, amelyet gyakran a betegség megjelenése után legfeljebb 5 napon belül írnak elő, még akkor is, ha ez a fő tünetek szakaszában van.
 5. Az immunstimulánsokat hosszú távon veszik be, hogy növeljék a szervezet általános és helyi védő funkcióit.
 6. Ha egy nő terhes, az antivirális gyógyszerek bármilyen felhasználását kizárólag a legsúlyosabb tünetekre írják fel.

Herpes vírus 2 terhesség alatt

Nagy figyelmet kell fordítani a genitális herpesz betegségére a nőknél, akik hamarosan anyákká válnak. Ebben a helyzetben nagyon fontos a primer fertőzés vírussal való fertőzése.

Ha egy nő fertőzést kapott jó ideje a fogamzás és a terhesség előtt, a testének ideje van arra, hogy ellenanyagokat alakítson ki a kórokozó számára, amely védi a baba méhében. Ugyanakkor a fertőzés veszélye gyakorlatilag nulla.

De ha az elsődleges fertőzés előestéjén vagy a terhesség alatt történt, akkor a magzat fertőzésének kockázata időnként megnő.

A legveszélyesebb a terhesség 1. trimesztere, mivel a magzatot még nem védi a placenta gát, és semmi sem távozhat a vírus kórokozóiból. Ebben az esetben a fading és spontán abortusz valószínűsége magas. Ha a vírus nem befolyásolta a terhesség korai befejezését, vagyis a gyermeknek a veleszületett rendellenességekkel való fenyegetése nem mindig felel meg az életnek.

Amikor a gyermek áthalad a szülőcsatornán anyák, amelyek jelen vannak a genitális herpesz friss, akkor fogni rajta érintkezéssel, a későbbi fejlődése súlyos állapotban - újszülöttkori herpesz. Mindezek alapján minden nőnek meg kell vizsgálni a nemi herpesz sajátos tüneteit a 3. trimeszter végén vagy közvetlenül a szülés előtt. A diagnózis megerősítése esetén ez a császármetszés abszolút jele.

szövődmények

Az emberek gyakran kérdezik az orvost, hogy "hogyan kell élni a 2. típusú herpeszrel?".

Természetesen, amíg a vírus látens állapotban van, a beteg nem érez semmi kényelmetlenséget. De amint a immunitás gyengül, a patológia teljesen megnyilvánul. A genitális területen lokalizált herpetikus kiütés megnyilvánulása sok kellemetlenséget eredményez a személynek (viszket, ég és fáj).

A betegség hosszú időszaka számos neurológiai diszfunkció kialakulásához járul hozzá: csökkent libidó, impotencia férfiakban, neuralgia stb. Egy nőnél a patológia a szexuális érzéshez vezethet a nemi szervekben és a repedésekben, amelyek hosszú ideig nem gyógyulnak. A HSV-2 tönkreteszi a méhnyak (dysplasia) veszélyes patológiájának kialakulását, és ez egy precancerus állapot.

E kockázatok miatt jobb, ha előzetesen gondoskodni a megelőző ellátásról: az egészséges életmód fenntartása, egy állandó szexuális partner, védett szex (fogamzásgátlók használata) stb.

Herpes simplex vírus 1 és 2 típus. Diagnózis és kezelés

A herpesz egy akut vírusos betegség, amely számos fajtában fordul elő (a kórokozó típusától függően).

Leggyakrabban a vírust az 1. és a 2. típusú herpes simplex (herpes simplex) okozza. Az első törzs eltörik az ajkakat, az arcot és a szájat, és kis buborékok formájában manifesztálódik. A második törzs egyértelműen vagy tünetmentesen befolyásolja a perineális zónát. Az ügynököt érintkezés útján továbbítják.

A fertőzés okai

A HSV fuvarozó beteg. Az 1. típusú herpes vírus a fertőzött személy orrnyálkahártyájának nyálából és nyálkahártyájából kerül be a környezetbe, amelynek bőrén herpetikus eruptions van. A fertőzés akkor következik be, amikor egy csók, háztartási tárgyak és játékok, valamint bármilyen formában szexuális úton terjed.

A HSV-2 forrása a genitális herpesz és a kórokozó hordozója. A betegek második csoportja teljesen egészséges lehet, de a genitális szervek nyálkahártyáján belül ezek a törzsek.

Mivel az 1. és 2. típusú herpes simplex vírus behatol a felnőtt testbe:

 • A vérátömlesztés és a szervátültetés.
 • A betegség relapszái a krónikus betegségek, a stressz, a hipotermia, a különböző fertőző betegségek átadása után gyenge immunitás mellett jelentkeznek.

A gyermekek herpeszes fertőzése transzplacens módon történik, amikor a vírust az anya fertőzött placentáján keresztül továbbítják a magzatba. Ha a születéskor a terhes nő a genitális herpesz megismétlődésével jár, akkor a gyermek fertőződik a születési csatornán való áthaladás során.

A betegek biológiai folyadékával érintkezésbe kerülő neonatológusok és egészségügyi dolgozók a herpesz előfordulásának veszélyével járnak: fogorvosok, nőgyógyászok, urológusok, andrológusok.

Vírusos betegség kialakulásának lépései

Az 1. típusú Herpes simplex vírus 4 lépésben fejlődik ki.

A herpeszkiütés teljes gyógyulása körülbelül 10 napig tart. Ha ebben az időszakban a sebek nem gyógyulnak meg, szükség van egy bőrgyógyászra.

Az ajkakon levő primitív hideg néha jóindulatú daganatok kialakulását, HIV-fertőzést vagy a betegség jelentős romlását jelzi. Gyanítható, hogy a szervezet immunrendszeri állapotát segíti a herpesz hegek szöveteinek elhúzódásával.

A labiális vagy nemi genitális herpesz szimplex 2-es típus primer és ismétlődő, ezért jellegzetességei nem azonosak. A HSV-2 első alkalommal tünetmentes. A fertőzött személy rejtett vírus-hordozóvá válik, de az ok hiánya miatt nem konzultál az orvossal. Ennek eredményeként a herpesz újraszületik, mint visszatérő forma.

A relapszusok nem csak a nemi szervek külső felületén fordulnak elő. A genitális herpesz tünetei a lábakon és csípőn is megjelenhetnek, a húgycső és a hüvely belsejében. Ha az anális kapcsolat a vírus hordozójával történik, a herpesz befolyásolja a végbél területét. A nőknél a HSV-2 gyakran előfordul a fenékfenéken és a menstruáció előestéjén. A betegség egyéb jelei megegyeznek az 1. típusú herpeszvírus tüneteivel.

A HSV 1 és a 2. típus diagnosztizálása és kezelése

Annak megértéséhez, hogy milyen herpesz, 1 vagy 2 törzs, a szakértő segíti az összegyűjtött anamnézist:

Az 1. és 2. típusú herpesz laboratóriumi diagnosztikáját számos módon végezzük. Az ELISA-módszer vagy a herpesz folyadék és vér immunofluoreszcens analízise feltárja a patogén antigéneket.

A cerebrospinális folyadék (polimeráz láncreakciós módszer) PCR-vizsgálata lehetővé teszi a kórokozó DNS-részecskéinek izolálását. A nőgyógyászati ​​és urológiai kenetek herpeszes elemzését a PCR módszerrel végezzük.

A herpes simplex gyógyszeres kezelését antivirális gyógyszerek segítségével állítják elő. Azonban a gyógyszerek 100% -kal nem képesek megbirkózni a kórokozóval, és ismét ideg-axonokba merülnek. Általában antivirális terápia alapja az orális tabletták aciklovir és Famvir, külső test a feldolgozás és acyclovir Zovirax kenőcsök és pesszáriumok Panavir alkalmazás.

Az elnyomott immunitást immunstimuláló szerekkel - Viferon, Anaferon stb. Növelik. A bakteriális fertőzés megelőzése érdekében a herpetikus területeket hidrogén-peroxiddal kezeljük.

A genitális herpesz és a HSV arcát szintén népi gyógymódokkal kezelik:

 • Az ülésekhez friss lencsét (naponta 2-3 alkalommal), vagy reszelt burgonyával, almával, fokhagymával töltsünk be.
 • 3 hétig melasz infúziót isznak. A fitoitalt 2 tb infúzióval készítik el. l. fűszernövényeket 400 ml forrásban lévő vízben, szűrtessük, és vegyünk 3 r-t. egy napot egy fél üvegért 20 percig. étkezés előtt.
 • A herpeszvírus fertőzés kezelésére alkalmas kenőcsöt növényi olajból (1 tkg) és gerániumléből és eukaliptuszléből (5 csepp) készítünk. A buborék kiütések 5 d. naponta.
 • Hasznos kezelni az érintett területeket friss gyümölcslével, hagymával, ürülékkel, fügével, éger levelekkel és nyárféllel.
 • A kiütés gyors gyógyulása után habzó tojásfehérjét vagy gyengéden dörzsölte a sót, miután nedvesítette a problémás területet.

Ha a herpesz által érintett szövetek duzzadtak, a nyírgombák segítenek az állapot enyhítésében. 15 g nyersanyagot fel kell tölteni 1 pohár tejal és forraljuk 5 percig. Alacsony hőmérséklettel. Hűtött formában a keveréket egy gézzsákba helyezzük, és egy súlyos foltba helyezzük.

Jól elnyomják a fürdő herpeszvírusát a teafa levelek, az eukaliptusz, a citrom, a geránium illóolajai. 15 percen át ajánlott az eljárás.

A HSV hatása a testre

Az I. és II. Típus által definiált herpesz szimplex vírus behatol a szervezetbe a száj, a gége és a nemi szervek szöveti korlátain keresztül. Miután a törzs a testben van, vérrel és nyirokcsomóval áramlik a belső térben. Az idegvégződésekben és a DNS-sejtekben a kórokozó javul. Az emberi test nem hagyja az egész életét, ezért lehetetlen megállapítani. A fertőzés aktívabbá válik a megfázás és a vitaminok hiánya miatt.

Milyen szövődményei adódnak a HSV 1 és 2 esetében? A Columbia Egyetem tudósai azt találták, hogy az idős emberek herpeszvírusa provokálja az Alzheimer-kór problémáját. A terhes nők esetében a szervezetben való jelenléte veszélyes az embrió fertőzésével és elutasításával.

A placenta vírusos fertőzése az idegrendszer rendellenességeinek és a magzat lépének kialakulásához vezet. Az újszülött könnyű bőrrel jelenhet meg. Talán egy teljes idejű gyermek születése halott.

A herpes 1 - 2 típus veszélyezteti a nők meddőségét. A kismedencei struktúrákban a szex nemétől függően a kórokozó ideggyulladást, tartós fájdalom-szindrómát, ganglionitist okoz.

Hogyan védekezhetsz a herpesz fertőzéstől?

Az 1. típusú HSV megelőzése egyszerű intézkedés - a betegnek minimálisra kell csökkentenie az érintett területekkel való érintkezést. Ha a bőrkiütés a szem körül helyezkedik el, ne dörzsölje meg a kezét. A kontaktlencsék felhasználóinak nem ajánlott saját nyálat használni a filmek nedvesítésére. Szigorúan tilos a fájdalmas területek megérzése, csókolózás, rúzs kölcsönzése és valaki más kozmetikumainak festése. A dohányosok nem tudnak füstölni egy cigarettát társaikkal.

A test egészséges területeinek fertőzésének megakadályozása érdekében ne szúrja át a buborékfóliákat, és ne távolítsa el őket a szárító kéregből. A betegség idején tanácsos egyéni törölközőket és ételeket venni.

A 2. típusú herpeszvírus elleni védelem segítséget nyújt az óvszer alkalmazásában és a nemi szervek kezelésében a Miramistin-oldattal. Mindenesetre a herpesz szenvedő személynek gyakran szappannal kell mossania kezét és csak higiéniai tételeit használni. A rendelkezésre álló vírusok és baktériumok maximális száma a tömegközlekedés, a séták és a pénzzel való kapcsolat során felhalmozódik. Ezért, miután hazatért a higiéniai intézkedések végrehajtásához, feltétlenül szükséges.

Amikor ismétlődő genitális herpeszről van szó, fontos elkerülni az intimitást.

Ha gyakran van szükség egy nyilvános WC-ben való meglátogatásra, akkor ajánlatos saját kivehető ülést biztosítani. Ha ez nem lehetséges, akkor fertőtlenítőszert vásárolhat és kezelheti a WC-ülést.

A terhesség megtervezése során a nőknek javasoljuk, hogy vizsgálatokat végezzenek a HSV és az antitestek azonosítására. Jövőbeli anyák, ne feledje, hogy a herpetikus tünetek súlyosbodása hátrányosan befolyásolja a magzat viselkedését, veleszületett anomáliákat vagy fertőzést okoz a szülésben.

Herpes 1 és 2 típusok - okok, megnyilvánulások, kezelés

A genitális herpesz nagyon fertőző, szexuális úton terjedő betegség, amely az egyik leggyakoribb szexuális fertőzés. A patogének kétféle herpes simplex vírus lehetnek:

 • 1. típusú herpesz (HSV-1).
 • 2. típusú herpesz (HSV-2).

Ez nem a szabály vonatkozik 1960-tól, amely hatályban volt egészen a közelmúltig, amely kimondja, hogy a fertőzés által okozott HPV-1 klinikailag megnyilvánuló felső testrész (különösen az arc, a száj és az ajkak), és a fertőzés, ami miatt a herpesz vírus 2 típus - kizárólag, a test alsó felében (nemi szervek és környezeteik). A genitális herpesz 70-90% -a okoz herpeszet mindössze két típusnak, és az esetek 10-30% -át - a HPV-1-et.

A primer fertőzés, amely a herpes simplex vírust 2-es és 1-es típusú nőkben és férfiakban okozza, nem különbözik egymástól. Az ajkán, a szájban vagy az arcon lokalizált fertőzés terjedhet a nemi szervekre a különböző szexuális aktusok és gyakorlatok során, és fordítva. Az elsődleges fertőzés nemi szervek és a környezet, általában csak a pubertás után fordul és el van látva jellemző változások a bőrön és a nyálkahártyákon formájában hólyagok és gennyes.

Átutalási űrlap

A betegség szexuális úton terjed.

forrás

A vírus egyetlen hordozója a fertőzött személy.

tartály

A herpeszvírusok megfertőzhetik az állatok minden fajait, de az emberi vírusokat nem továbbítják az állatoknak, és fordítva.

Az inkubációs időszak

Körülbelül 5-7 nap.

A betegség indukciójának mechanizmusa

Az elsődleges fertőzéssel a herpesz másik típusa, mint a HSV-1, a bőrsejtek vagy a nyálkahártyák kisebb sérülésein keresztül behatol, megsokszorozódik és károsodik. Külsőleg, a fertőzés manifesztálódik a hólyagok képződésében, majd később, amikor felrobban - pustules és crusts. Néhány nap múlva, amikor az antitestek kialakulása megkezdődik a szervezetben, az idegrostokból származó vírusok az idegi ganglionok sejtjeibői szállíthatók (neurotróp vírusok). A ganglionokban a vírus az egész életen át maradhat az inaktív (latens) formában, de a fertőzés bármikor aktiválható, és újra fellobbanhat. A vírus különféle provokáló faktorokkal való érintkezés után aktiválható, például láz, érzelmi stressz, menstruáció vagy hormonális egyensúlyhiány esetén.

Fertőző dózis

Érintett rendszerek

A nemi szervek és a környezetük, a végbél, a száj és az orr, a szem és az idegrendszer bőr- és nyálkahártyái.

Földrajzi eloszlás

A betegség az egész világon fordul elő.

A betegség jellemzői

A 2-es típusú tüneteket kiváltó fertőzés tipikus, hasonló a HPV-1-hez. Fájdalmas fókuszok, enyhén duzzadt, apró hólyagok jelennek meg a felületen. A buborékok tiszta folyadékkal töltöttek és felrobbanhatnak. Fokozatosan kiszáradnak, rongyok borítják. Ezek után vörös foltok lehetnek.

A herpeszvírusok által okozott betegségek az emberek 90% -ában fordulnak elő. Az elsődleges fertőzés során a vírus szaporodik, elsősorban a behatolás helyén, és a bőr vagy a nyálkahártyák károsodása a fertőzést követő 6-10 napon belül előfordulhat. A vírus az ideg ganglionok idegrostjain keresztül terjed, ahol tárolják, és ahonnan bármikor visszatérhetnek. Ez akkor fordulhat elő bizonyos körülmények között (például, abban az esetben a lázas betegségek, stressz alatt, a napozás, attól függően, hogy a menstruációs ciklus, kimerülése miatt, és gyengül a immunrendszer).

Az 1. típusú Herpes simplex vírus manifesztációt okoz, leggyakrabban az ajkakon. A vírus továbbítását a hordozók nyálának közvetíti. Az elsődleges fertőzés a fertőzöttek több mint 90% -ában nincsenek betegség jelei. A vírus az idegrostokban marad, várva, hogy az immunrendszer gyengülése képes legyen aktiválni. Amikor a vírus aktiválódik az ideg ganglionból, és átkerül a bőrre, klasszikus kiütések jelennek meg, amelyek az ajkakra, az arcra vagy az orrra hatnak.

A 2. típusú Herpes simplex vírus a herpeszet a nemi szerveken okozza, és szexuális úton terjed. A betegség fájdalmat, viszketést vagy égést okoz a nemi szervekben, a combok és lábak fájdalmai. A vesikulák általában a nemi szervek területén helyezkednek el, de jelen lehetnek a hüvelyben, a méhnyakon vagy a végbélen. A buborékokat és a nemi szerveken minden pattanást egy dermatológusnak kell figyelembe vennie!

A herpeszvírusok nagyon fertőzőek, még akkor is, ha a hólyagok már meggyógyították és kialakították a rágcsálókat. Ha nem kezelik megfelelően, az érintett terület újból megfertőzheti a baktériumokat, ami fájdalmas pustulákat eredményez, a gyógyulási folyamat hosszabb ideig tart, talán még a hegek is maradnak.

Klinikai jellemzők

A fertőzés néha tünetek nélkül jelentkezik (20%), de gyakrabban okoz hólyagképződést a nemi szervek bőrén és nyálkahártyáján vagy környékén. A férfiaknál a húgyhólyag péniszét és nyálkahártyáját érintik, gyakran nehézkesen vizelnek és közösülnek. A szexuális kisebbségek képviselőit befolyásolhatja a végbél és annak környezete. A nőknél a tünetek gyakran megjelennek a külső nemi szerveken, de a fertőzés terjedhet a hüvely és a méhnyak nyálkahártyájára. A fertőzés kísérő jele, mint általában, a szomszédos nyirokcsomók ödémája.

A terhesség alatt az elsődleges fertőzés esetén a magzat fertőzött is lehet. Tünetmentes tanfolyam vagy látens fertőzés aktiválása esetén az anya gyakran újszülöttek fertőzésével jön a munka során. Ha nem kezelik, vagy késik, a fertőzés az újszülött nehezen átfogó általános betegség tünetei vérmérgezés és gyulladás az agyban, mint általában, általában végzetes lehet.

Laboratóriumi diagnosztika

Az ELISA módszer olyan módszer, melynek célja az elsődleges fertőzés és a látens forma újraaktiválása közötti különbségek meghatározása az ún. korai IgM osztályú antitestek (eltűnik az akut fázis után) és IgG antitestek (egész életen át tartó) bizonyítékai. Akut fertőzések esetén ezeknek az antitesteknek a szintje jelentősen megnőtt. Általában a használt diagnosztikai készletek nem különböztetik meg a HSV-1 típusától és a HSV-2 típusától függő antitesteket, mivel mindkét típus antigénje nagyon hasonló, és a szerológiai reakciókban keresztreaktivitást mutatnak. A herpetikus fertőzés újbóli aktiválása általában nem kapcsolódik korai IgM antitestek kialakulásához, és az IgG antitestek szintjének jelentős növekedése nélkül jár el.

A vírus izolálása sejttenyészetekben - rendszeresen nem használatos.

Az immunfluoreszcencia módszer egy olyan módszer, amely képes kimutatni egy vírust monoklonális antitestek alkalmazásával (B-lymphocyták egyetlen klónjának terméke).

Egy specifikus PCR módszer (polimeráz láncreakció) egy nagyon érzékeny módszer vírusgenetikai anyag (DNS) kimutatására. Helyénvaló megerősíteni a vírus aktiválódását, valamint megkülönböztetni a HPV-1 és a HPV-2. A módszer részeként a bőrből, a nyálkahártyákból és a hólyagokból származó folyadékból kenet kerül egy steril tamponra.

kezelés

herpesz kezelése a 2. típusú és az 1. típusú összetett és magában foglalja a tüneti és oki terápia, de a vírus nem lehet semmisíteni, esetleg csak a hatékony lassítására ezek szaporodását. Ha a herpesz fertőzés fontos eldönteni, hogy milyen formában a vírusölő, hogy eldöntsék, hogy előnyben részesíti a helyi hatás a gyógyszer (kenőcs, krém, tapasz), illetve általános, hogy a hatóanyag intravénás, izomba vagy szájon át tabletta formában. A gyógyszeres kezelést a fertőzés természetétől és súlyosságától, az emberi egészség általános állapotától függően választjuk meg. A felhasznált kábítószer-formák kombinálhatók, és a súlyos fertőzések kezelése szakosodott szervek - fertőző, nőgyógyászati ​​és dermatológiai. Leggyakrabban, aciklovirt használják az összes adagolási formák (a gyógyszer is gyakran használják abban az esetben, ha van egy 2-es típusú herpes a terhesség alatt, valamint 1-es típusú) a valaciklovir tabletta, Farmtsiklovir tabletták formájában krém. Ezeknek a gyógyszereknek a hosszú távú alkalmazása rezisztens vírusok kiválasztásához vezethet. Egyetlen gyógyszer sem képes eltávolítani egy inaktív (latens) formában található ideg ganglionban élő vírust.

Megelőző intézkedések

Mint minden szexuális úton terjedő betegségben, a megelőző intézkedések közé tartozik a szigorúbb szexuális alapelvek betartása és a higiénia fokozása.

Aktív immunizálás

HPV-1 és HPV-2 herpeszvírus elleni vakcinák a fejlődés fejlődésének szakaszában vannak.

Mentesség a betegség leküzdése után

Annak ellenére, hogy a szervezet reagál a fertőzés antitestek termelésével és a sejt-közvetített immunválasz, a teljes eltávolítás és semlegesítésére vírus, amely nem elég, és nem véd az újrafertőződés vagy reaktiváció.

Prognózis és lehetséges szövődmények

Tízből kilenc embert fertőznek meg herpesz vírusokkal. Egyeseknél az aktív formák soha nem jelennek meg vagy nyilvánulnak meg egyetlen életkorban sem. De fontos megjegyezni, hogy minden vírus "várakozik" a mentális zavarokra, amikor aktiválható. Az aktiváció során keletkező hólyagok nagyon fertőzőek, és így könnyen fertőzéshez vezethetnek. A herpeszvírus nagyon erős, nem pusztítja el a gépmosást is negyven fokban. Azok, akik az aktív vírus az ajkak vagy az arc legyen a mosó- nemi szervek kesztyű használata, vagy a kéz higiéniai eljárások jól fertőtlenítik, hogy abban az esetben az a vírus jelenlétének őket, ez nem okozott hüvelyi herpesz.

Súlyos szövődmények fordulnak elő immunszupprimált személyeknél és bőrbetegségben szenvedőknél (ekcéma, a leggyakoribb bőrkárosodás). Ezekben az emberekben a fertőzés okozhat agyhártyagyulladást és az agy gyulladását.

A genitális herpesz rejtett veszély, különösen a nők számára. A hüvelyből könnyen bejuthat a hólyagba, és fájdalmat okoz a vizelés alatt és más problémákban.

Ez egy nagyon veszélyes jelenség röviddel a szülés előtt, tk. Az újszülött fertőzésének veszélye fenyeget, ami sok esetben halálához vezet. És végül fontos tudni, hogy a genitális herpesz megnöveli a HIV-fertőzés kockázatát egy fertőzött személytől.

Hogyan és a 2-es típusú herpesz veszélyes?

A 2. típusú vírus által okozott egyszerű herpeszvírus veszélyes betegség. Ezt a baktériumok vagy a nyálkahártyák érintett területein csoportosuló vezikulák sokaságának kicsapódása adja. Egy egyszerű vírus gyakran befolyásolja a nemi szerveket, genitális vagy genitális herpeszet okozva. Ezt egy kontakt-háztartási módszer közvetíti, az anyától a magzatig, valamint a szexuális kapcsolat révén, közvetlen kapcsolatba kerül egy fertőzött személyrel.

tünetek

Az elsődleges herpesz (1 eset a betegség) és a relapszus (2 és az azt követő betegségek) kerülnek elosztásra.

Az elsődleges herpesz tünetei a következők:

 • az érintett terület duzzanata;
 • égő;
 • fájdalom;
 • viszketés;
 • a hőmérséklet növekedése;
 • a fej elején lévő fájdalom (mint az influenzavírus esetében);
 • gyengeség;
 • inguinális nyirokcsomók növekedése;
 • a kis buborékok megjelenése tiszta folyadékkal;
 • a buborékok későbbi buborékolása és a vörösödéma és bőrkiütés kialakulása, fájdalmas érzést okozva;
 • fájdalmas vizelés (abban az esetben, ha a sebek a nemi szerveken helyezkednek el).

A második típusú herpes simplex vírus újbóli előfordulása sokkal könnyebb, mint az elsődleges vírus. Ritkán rosszul viselkedik, a hőmérséklet és a fejfájás emelkedése, és a kiütések sokkal kevesebbek, és gyorsabban gyógyulnak (7-10 napig). Rendszerint a helyreállítás egy helyen történik.

Az ismétlődő 2 előfordulást előidéző ​​tényezők egy egyszerű típusból:

 • hipotermia;
 • érzelmi stressz;
 • különböző fertőzések;
 • alkoholfogyasztás stb.

A szövődmények következményei a következők:

 • az idegrendszer sejtjeinek károsodása;
 • a kismedencei szervek veresége;
 • ízületi fájdalom;
 • a genitális terület repedései, amelyeket nehéz kezelni.

A 2 herpesz típus gyakori ismétlődése hatására megváltozik a szervezet immunológiai reaktivitása, és fennáll az allergiás reakciók kialakulása. Az elsődleges herpesz fertőzéssel vagy a betegség tüneteivel (visszaesés) fertőzöttek a leginkább fertőzőek.

Szintén gyakran vannak olyan esetek, amikor a genitális herpesz teljes mértékben tünetmentes. Ez azonban nem szünteti meg a szexuális partnerek felkutatásának lehetőségét.

Herpesz terhesség alatt

A krónikus nemi jellegű herpesz vírusú nőknek nagy a kockázata. A kockázat nem terhességgel jár. A 2-es típusú herpeszvírus fertőzésnek a magzatra történő átvitelének megelőzése érdekében a terhességet csak a genitális herpesz teljes kezelésének megkezdése után kell tolerálni, és stabil remissziót kell elérni.

Számos olyan tényezőre van szükség, amely abortuszt igényel:

 • súlyos herpesvirus 2-es típusú betegség;
 • generalizált herpetikus fertőzés (a sérülések megjelenése a test más területein);
 • herpesz rendszeres megismétlése;
 • a pelyhes koróta jelei;
 • a véres folyadék megjelenése;
 • a terápia hatástalanítása.

A herpesz terjedésének elkerülése érdekében a terhesség megszakítása csak akkor szükséges, ha a fertőzés akut fázisát megszüntetik. Napjainkig a vírus megakadályozásának legelterjedtebb eszközei az immunorehabilitációval párosított herpetikus vakcina. A védőoltást a jelzéseknek megfelelően kell végezni, és a terhesség befejezéséhez - a jövőbeni terhesség előtt 2 hónappal. Semmilyen esetben sem lehet a gyermek viselése során közvetlenül elvégezni.

Komplikációk és megelőzés újszülöttekben

A fertőzés legsúlyosabb szövődménye az újszülött herpeszes betegség, amely a gyermek halálához vezethet, vagy súlyos neurológiai rendellenességeket okozhat. A gyermekbetegség valószínűsége növekszik, ha az anya genitális herpesz vírusával történő fertőzés a terhesség utolsó 2-3 hónapjában következett be.

A herpesz újszülött fertőzés kockázatának csökkentése érdekében a vírus ellen termelődő terhes nőknél és partnereiknél a vastagbél kimutatása segít. És ha a terhes ellenanyagot nem találja meg, és a partnernek van bennük, akkor ajánlott tartózkodni a szexuális érintkezéstől fogva fogamzásgátló eszköz nélkül az utolsó három hónapban.

Ha a genitális herpesz tünetei közvetlenül a szállítás előtt jelennek meg, akkor császármetszést kell végezni. A herpesz gyakori recidiválódásával járó terhes nők elkerülhetik, ha röviddel a születés előtt megkezdik a megelőzést acyclovir kezeléssel.

diagnosztika

A vírus diagnosztizálásának fő módszerei:

 1. Ellenőrzési. A páciens panaszai, amelyek a betegségre jellemzőek: buborékkiütés, amelynek felszínén fájdalmas kéreg, megnagyobbodott nyirokcsomók (nyaki, hónalj, lágyék). Mindezen jelek, amelyek a vizsgálat során kiderültek, azonnal jelzik a herpeszvírust. Az orvos a nyálkahártyából származó anyag mintavételét végzi laboratóriumi kutatás céljából.
 2. Laboratóriumi kutatás. A kutatást a fő módszerek képviselik:
  - azonosítja a vírust (megvizsgálja a bőrkiütés forrásából vett anyagot);
  - azonosítani az emberi szervezetben található antitesteket, amelyek képesek legyőzni a vírust (vérvizsgálatot végezni).
 3. A laboratóriumi vizsgálatok biológiai anyagai is: vizelet, hólyagok, nyálkahártya, gerincvelő és könnycseppfolyadékok.
 4. A leginkább informatív módszer a PCR (polimeráz láncreakció) diagnózisa. Ez lehetővé teszi, hogy felismerje a vírust a szervezetben, valamint meghatározza annak típusát. A laboratóriumi anyagot - a sterilitás és a speciális hőmérsékleti viszonyok figyelembevételével - közvetlenül a bőrkiütés forrásától a betegség visszaesése során veszik fel. Ha követni fogja a mintavétel technikáját, akkor 5 óra elteltével pontos eredményt kaphat.
 5. Immunoenzim analízis (ELISA). Ez az elemzés lehetőséget ad arra, hogy meghatározzuk azon antitestek jelenlétét, amelyek segítik a herpes simplex vírus leküzdését. A bevitt vírus esetében a szervezet olyan antitesteket termel, amelyek megakadályozzák az ellenség reprodukcióját. Miután bizonyos immunglobulinokat (ellenanyagokat) észleltek egy személy vérében, azt lehet mondani, hogy egy személy fertőzött a herpes simplex vírus 2-es típusú vírussal. Az immun-enzimatikus analízis nem csak az antitestek jelenlétének meghatározásában segít, hanem a vírus típusának azonosításában is. És ami fontos, különösen az orvos számára a páciens "vírusellenes" immunitásának megítélésének lehetősége.
 6. Immunogram. A vizsgálat elvégzéséhez a feltételezett beteg vérét mintát veszik. Az elemzés lehetővé teszi az immunrendszer megsértésének azonosítását, és különösen - azonosítani azokat a sejteket, amelyek a testet védik - hiányzik. Az immunogram eredményei szerint az orvos kijelöli a páciens immunmodulátorát, amely "javítja" az immunitás általános állapotát.

De sajnos, a mai napig a herpes simplex típusú 2-es laboratóriumi vizsgálatok és vizsgálatok diagnózisa megbízhatóságának 100% -a nem adható. A statisztikák szerint a vírus csalódást okoz. Egy egészséges emberi test bejutása után a 2. típusú vírus vezet "rejtett" létezéséhez. És csak a test védekező erejét kell meggyengíteni, mivel lehetőséget kap arra, hogy aktívan megnyilvánuljon negatív tünetekként és szaporodjon.

kezelés

A modern kezelési módok nem teszik lehetővé az egész vírus leküzdését. Míg a remisszió tartós, a vírus inaktív állapotban van. De a immunitás gyengülésével azonnal megismétlődik a 2. típusú herpesz. A kezelés elősegíti a kiütések gyógyulásának felgyorsítását, csökkenti a relapsusok kockázatát és csökkenti a kórokozók elosztását, de nem képes teljesen elpusztítani a vírust.

A kezelés alapja különböző vírusellenes gyógyszerek, mint például famciklovir, valaciklovir és aciklovir. De ezeknek a gyógyszereknek a helyi alkalmazása kenőcsök és krémek formájában kevés hatással van. A vírusellenes gyógyszerek alkalmazása, amely a betegség korai szakaszában kezdődik (amikor fájdalom és égő érzés van, de még mindig nincs kiütés), megakadályozhatja a fájdalmas kitörések megjelenését és gyengítheti a vírust.

Vannak olyan esetek, amelyekben a vírusellenes szer kiegészítését írják elő. Az ilyen kezeléshez fizioterápiát, erősítő készítményeket, immunterápiát végeznek.

A herpeszvírus minden típusának leírása, tünetei és kezelése

Herpesz (a görögből - "kúszás") - a Herpesviridae herpeszvírus rendjének vírusai által okozott széles körben elterjedt betegségek csoportja. A betegség a bőr, a nyálkahártyák, az idegszövet és néha a belső szervek sérüléseinek nyilvánul meg. A klinikai kép instabil homeosztázis esetén alakul ki. Általában a herpesz egy alvó fertőzés, amelyet a perzisztencia jellemez (latens vagy látens kocsi).

A herpesz kockázata akkor bizonyítható, ha:

Terhesség - magzati és újszülött patológiákat, másodlagos meddőséget, koraszülést, újszülöttkori magzati halált okoz;

Immunhiányos állapotok a szervezetben - aktiválja az immunhiány vírus replikációjának mechanizmusát, a herpesz - a HIV fertőzés indikátora (súlyosbítja az immunhiányt), autoimmun betegségeket okoz;

Neoplasztikus (onkológiai) betegségek - a második típusú herpesz szimplex vírus mycoplasmákkal, chlamydiával és más kórokozókkal összefüggésben - malignus patológiák kifejlődésének bizonyítója;

Az ateroszklerózis indukciója - negatívan befolyásolja egy személy neuropszichológiai állapotát.

Herpes simplex 1. típus

Herpes simplex vírus kombinálja a herpeszvírus első és második szerotípusát. Az első típusú Herpes simplex vírus HSV-1 vagy HSV-1 (Herpes simplex vírus 1). A klinikai irodalomban orális (orális) vagy labiális (labiális) herpesznek is nevezik.

A HSV-1 a leggyakoribb herpesz típusa a klinikai jelentőséggel bíró összes gyógyszer közül. A fertőzés általában az életének első éveiben következik be. A szájon át vagy a perzsa herpesz leggyakoribb lokalizációja az ajkak és a nasolabialis háromszög.

Bizonyos körülmények között (immunhiány) a vírus is hatással lehet:

Nemi szervek, orális, orrüreg és szemek nyálkahártya;

Az ujjak és lábujjak bőr borítói (leggyakrabban az ujjak körömhengerének területe);

Az idegrendszer szövetei.

Az 1. típusú és 2. típusú herpesz szimplex vírusokat a következők jellemzik:

A neurotróp az idegrendszer sejtjeinek elsődleges elváltozása a vírusok által komplementer receptorok jelenlétének vagy kialakulása miatt;

A neurvirulencia az idegrendszer betegségeinek képessége;

A fagocitózis megszüntetése (immunitás kapcsolata) hiányos szintre.

Az idegi szövetekhez való tropizmus és a HSV fagocitózis gátlására való képessége arra utal, hogy a herpesz szimplex vírusok képesek az immunrendszer hatásainak elkerülésére, ami az idegszövetben látens kocsit tesz lehetővé. Az idegrendszer sejtjeiben való tartósodás a herpeszvírusok fontos védekező-adaptív mechanizmusa, amely lehetővé tette a HSV-1-nek, hogy a lehető legnagyobb terjedelmet biztosítsa az emberek populációjában.

Egyszerű típusú vírusok esetében a szervezetben két fázis található: latens és megnyilvánulás:

A HSV klinikai megnyilvánulása évente 1-3 alkalommal jelentkezik, az ajkán a patogenezis hét és tíz nap alatt alakul ki és fejeződik be. A relapszusok gyakorisága egy személy immunállapójától függ, az immunhiányos betegeknél nagyobb a valószínűsége, hogy megbetegszik;

A rejtett (rejtett) fázis, amely menthetetlen, az a vírus fennmaradó része.

1. típusú herpesz tünetei

A HSV-1 gyermekeknél a leggyakoribb klinikai formája az ajkak hólyagos elváltozása, néha akut légzőszervi megbetegedés. Felnőtteknél továbbá vannak bőrelváltozások, conjunctiva és a szem szaruhártya. A száj-genitális kontaktus során a HSV-1 a nemi szervek elváltozásaiban nyilvánul meg. A nők sokkal gyakrabban fertőződnek meg a HSV-1 genitális formájával, mint a férfiak.

A HSV-1 - mérgezési szindróma általános klinikai tünetei:

Izom- és ízületi fájdalom.

igg (IgG) pozitív

A HSV-1 és a HSV-2 differenciáldiagnózisára laboratóriumi módszereket alkalmaznak, amelyek alkalmazásának célja:

A kórokozó típusának meghatározása a megfelelő immunglobulinokkal való affinitás alapján;

A kórokozó differenciálódása, például HSV-1 a HSV-2-ből;

A betegség stádiuma (akut, krónikus, látens) meghatározása.

A vizsgálat eredményeinek közelítő értelmezése IgM és IgG immunglobulinok kimutatásában:

Az IgM-et laboratóriumi módszerekkel határoztuk meg, a betegség ötödik napjától kezdődően, és az IgG-t csak a betegség kezdetétől számított második héten határoztuk meg;

Az IgM a perifériás vérben legfeljebb három hónapig terjed, és az IgG sok éven át jelen van a vérben, a betegség krónikus folyamata - az élet;

IgM nem jut át ​​a méhlepényen a terhesség alatt, és nagy mennyiségű IgG átjut a placentán, azaz azonosítása azt terhes nőknél, akiknél nincs klinikai megnyilvánulásai a herpesz, a hajlandóság a szervezet, hogy megvédje a véletlen fertőzés a terhesség alatt;

Az IgM nem képes semlegesíteni a vírust, és csak egy tényező az immunfolyamatok kiváltásában a szervezetben, és az IgG képes a vírus semlegesítésére, ezért a szervezet védelmének egyik tényezője.

A HSV-1-re specifikus IgG kimutatása a perifériás vérben a betegség klinikai folyamata során a PCR-technika segítségével végzett magas titerben kimutatja a betegség megerőltető immunitásának kialakulását.

Kimutatása IgG alacsony titer értékek negatív PCR bizonyíték a korábbi betegségek és a herpesz vírus a szervezetben lappangó állapotban.

Herpes simplex típusú terhesség

A nők általában hajlamosabbak a herpes simplex vírusra. Bizonyított, hogy a herpesz klinikát olyan körülmények okozzák, amelyek gyengítik a szervezet immunrendszerét. A terhesség és annak megnyilvánulása (mérgezés, hormonális változások) minden bizonnyal olyan tényezők, amelyek megzavarják a homeosztázist. A herpesz terhesség alatt klinikai manifesztáció formájában nagy valószínűséggel fordulhat elő.

Az első típusú Herpes simplex vírus nagyon veszélyes a terhes nők számára, mert:

A test normális állapotában nem befolyásolja a szexuális gömb szervét, míg terhesség alatt a patogenezis kialakulása károsíthatja a magzati idegszövetet (a vírus behatol a placenta gáton);

A terhesség, a HSV-1 nagyon nemkívánatos, különösen a kezdeti fejlődése klinikai manifesztációk a beteg anélkül védő antitestek a vérben (specifikus immunglobulinok) vannak, amelyek válaszként perebolevanie. Emellett a HSV-1 elleni antitestek nem védik a terhes nőt a HSV-2-ből (herpesz genitális formája);

A terhesség első felében bejutni a szervezetbe, a herpesz szimplex vírus rágalmazást okozhat a magzatban;

A HSV-1 vagy a HSV-2, amely a terhesség vemhességének vemhességének testében van beültetve, magzati fertőzést okozhat a szülés alatt.

1. típusú herpesz kezelése

Ennek a csoportnak a vírusainak kezelése fontos jellemzőkkel bír:

A vírus teljes pusztulása lehetetlen;

Nincsenek megelőző gyógyszerek;

A vírusok nem érzékenyek az antibiotikumokra;

A HSV-1 rövid távú kezelésében a gyógyszeres kezelés nem megfelelő.

Az egyetlen közvetlen hatóanyag az akiklovir. Gyógyszeripar Az acyclovir három készítményben kapható (tabletták, kenőcsök és oldatok).

Az acyclovir használata az utasításoknak megfelelően jelentősen csökkentheti:

A betegség klinikai folyamatának időtartama;

A betegség klinikai formában mutatkozó sokszorosát.

Herpes simplex vírus 2-es típus

A második típusú Herpes simplex vírus hamarosan HSV-2 vagy HSV-2 (Herpes simplex vírus 2). A klinikai szakirodalomban genitális vagy anogenitálisnak nevezik (az anusban és a nemi szervekben lévő elváltozások lokalizálása). Bizonyos körülmények között a genitális herpesz megfertőzi a test más részeit, még a PGH-2-vel is kialakulnak szisztémás elváltozások. Általában a HSV-2 szexuális úton terjed.

A második típusú herpes simplex vírus által okozott betegség klinikai lefolyásának megkülönböztető jelei:

A szeropozitív HSV-2 egyének száma a pubertás kor kezdetén növekszik, és arányos a szexuális partnerek számával;

A nők HIV-fertőzöttek hatszor gyakrabban, mint a férfiak;

A HSV-1 elleni antitestek nem befolyásolják a HSV-2 fertőzést;

A genitális tünetek (bőrelváltozások a nemi szervekben, a perineumban, az anusban, az alsó végtagokban és a fenékben) az esetek mintegy 80% -ában a HSV-2 fertőzés következménye;

A HSV-2 tünetmentes vagy atipikus folyamata az IgG kimutatásának mintegy 70% -ában fordul elő;

A HSV-2 esetében a HSV-1-vel ellentétben a klinikai tünetek gyakran ismétlődnek (a genitális herpesz folyamatosan szenvedő betegek 75% -a);

A HSV-2 az esetek 15% -ában rosszindulatú (rosszindulatú degenerációt) okoz a nőknél a nyaki szövet és a prosztata betegségben férfiakban. Ezért a VPR-2-re szeropozitív szerek rendszeres onkológiai szűrésen mennek keresztül;

A HSV-2 a nőknél a nőgyógyászati ​​megbetegedések magas előfordulási gyakoriságával jár együtt, ami a reproduktív funkció csökkenéséhez vezet.

IgG elleni antitestek a 2. típusú herpeszhez

Az immunológiai diagnosztika alapelvei megegyeznek a HSV-1 vizsgálatban alkalmazott módszerekkel. A terhességet tervező várandós nő vizsgálata az IgG jelenlétére a második típusú herpesz esetében segít a nőgyógyászati ​​megbetegedések azonosításában és a megfelelő időben történő kezelésben, ami növeli a terhességi időszak normális lefolyásának valószínűségét és az egészséges gyermek születését. Az IgG meghatározásához hasonló szerológiai teszt szükséges a születendő gyermek apjának átadásához. Ezenkívül, az IgG vérében való kimutatás esetén a PCR segítségével a vizsgált személy spermájában hiányzik a HSV-2 hiánya.

A 2. típusú herpesz terhesség alatt

A hozzáférhető forrásokban publikált, neonatológusoknak szánt információk szerint kétféle herpes simplex terhességi összehasonlító jellemzője adható. A második típusú vírus a terhes nőknél a vetélés és a polyhydramnios okozta, növeli a vetélés valószínűségét, és a férfiak gyakori oka a meddőségnek. A HSV-2 legrosszabb következménye a terhesség alatt újszülött herpesz (NG).

Az újszülött herpesz az újszülött betegsége, amelyet a HSV-2 vagy a HSV-1 magzatának fertőzése okozott, kedvezőtlen prognózissal az újszülöttre. Ez a betegség kb. Kéthavonta született egy eset gyakoriságával fordul elő. Az újszülöttek halálozása egyes jelentések szerint elérte a 70% -ot. Az időleges felismerés és az aktív terápia 20% -kal csökkenti a halálozási arányt. Az újszülött herpesz negatív fejlődésének prognózisa magasabb a HSV-2-vel fertőzött gyermekeknél.

2-es herpes simplex vírus kezelése

A HSV-2 kezelés hasonló az első típusú herpes simplex kezeléshez. Miatt súlyosabb a betegség lefolyása a kezelési rend, ha jelzett immunokorrektory közé tartoznak a különböző típusú, azt jelenti, hogy erősíti a szervezet védekező (vitaminok, biostimulants), hanem fiziológiai oldatokban, hogy csökkentse a hatóanyag koncentrációja a vérben. Különböző farmakológiai csoportokba tartozó gyógyszerek alkalmazása lehetséges.

3. típusú herpesz

Vírus harmadik típusú herpesz - varicella zoster vírus vagy herpes zoster (VZV-OG, humán herpeszvírus 3, HHV-3, varicella zoster (VZV) vírus herpes zoster által lenyelt egy érzékeny ember levegőben vagy kontakt-háztartás fertőzés.. gyermekkorban okoz bárányhimlő. Miután a bárányhimlő perebolevaniya gyermek továbbra is fertőzött a HIV élet TSB. A vírus lokalizált idegrendszer szöveteiben. ismétlődések herpes zoster felnőtteknél okoznak betegséget a herpes zoster (OG).

A VVO-OG gyermekkori tünetei erősen kimondottak. A betegség általában jóindulatú (többnyire teljes gyógyulás). Az akut fázis legfeljebb két hónapig tart.

A csirke pox fő tünetei:

Széles bőrkiütés a bőrön (vesicles).

A bőrkiütés lokalizálása egybeesik a bőrön lévő idegtestek vetületével. A klinikai tünetek eltűnése után a vírus inaktív állapotba kerül és az idegszövetben lokalizálódik. A herpesz Zoster vírusfertőzése életre kel. A relapszusok olyan személyeknél fordulhatnak elő, akiknél csökken az immunitás védő (védő) tulajdonsága. Az epidemiológia klasszikus szemszögéből a zoster klinikailag ismétlődik és manifesztálódik az 50 év felettieknél. Az utóbbi években ezt a mintát megsértették. A herpes zoster által okozott betegség megismétlése, a herpes zoster (herpesz) elnevezése.

A herpes zoster fő tünetei:

Súlyos fájdalom az idegráncok mentén 3-12 napon belül;

Hipertermia (a testhőmérséklet emelkedése);

A bőr duzzadása és bőrpírja 1-3 nap elteltével - a hólyagok formájában lerakódott kiütések;

2-3 hét elteltével a betegség a kötőhártyák helyett hegesedést követően fejeződik be.

Herpes lichen - ganglionitis (az idegcsomó gyulladása) vagy ganglionovrit (több idegcsont gyulladása) szövődményei. A betegségeket allergiák, bőrrák, conjunctivitis és ekcéma manifesztálják. A herpeszlichének rendszeres rekurenciája az immunhiányosságokra jellemző.

A kezelés által okozott betegségek herpesz 3. típusú (bárányhimlő gyermekeknél és övsömör felnőtteknél) hajtjuk végre a kórházban vagy a járóbeteg után differenciál diagnosztikájában és mennyiségi meghatározása az egyes jellemzők patogenezisének a beteg.

4. típusú herpesz

A vírus a negyedik típusú herpesz - Epstein-Barr-vírus (EBV), vagy az Epstein-Barr-vírus, humán herpeszvírus típusú 4. Epstein-Barr-vírus a fertőző mononukleózis kórokozója. A klinikai kép immunhiányos személyekben alakul ki.

A mononucleosis infectiosa - egy lézió nyálkahártya az oropharynx és a nyirokcsomók, amelyet az jellemez, magas láz, lehetséges májban és a lépben és a változások a vér-sejt morfológiájának (atípusos mononukleáris sejtek). Általában az emberek mononukleózis serdülők és fiatal felnőttek. Fertőzés légi vagy érintkező (beleértve az orális-genitális). A lappangási idő - 5-50 nap.

A mononucleosis fő tünetei:

A testhőmérséklet erőteljes emelkedése 38-40 fokig;

Fájdalom-szindróma (fejfájás, izom, ízületi fájdalom);

Krónikus fáradtság és álmosság érzése (több hónapig más tünetek eltűnése után is fennáll);

Duzzanat és duzzanat az oropharynx nyálkahártyáján (laryngitis és pharyngitis);

Szürke vagy fehér-sárga bevonat a mandulákon;

Papuláris bőrkiütés a bőrön és a nyálkahártyán, amely egy-három napig tart, majd teljesen eltűnik;

A limfociták számának növekedése a perifériás vérben és specifikus (atípusos) limfociták - mononukleáris sejtek jelenléte.

A diagnózist kiegészítik az Epstein-Barr vírus DNS általi PCR kimutatásával. A kezelést különféle orvosok felügyelete alatt végzik. Az Epstein-Barr vírus néha provokál egy malignus betegség kialakulását - Burkitt-limfóma.

5. típusú herpesz

Az 5-ös típusú herpeszvírus cytomegalovírus (CMV) vagy HHV-5 (humán herpeszvírus 5). A citomegalovírus fertőzés klinikai tünetei ritkán fordulnak elő. Alapvetően lassú vírusszállítás történik. Fertőzés - légúti, érintkezés (csókok, nem, vérátömlesztés, utóterében, anyatejben). A fertőzést az óriás sejtek - a cytomegalov - humán vérében való felfedezés is megerősíti. A klinikai kép az immunitás gyengülésével fejlődik ki. Az inkubációs idő legfeljebb 60 nap.

A citomegalovírus-tünetek tünetei:

Magas hőmérséklet, gyors kifáradás;

Fájdalom-szindróma (fej, ízületek, torok);

A mononukleózisokkal ellentétben a mandulák gyulladása és a regionális nyirokcsomók növekedése nem áll fenn;

A vesék, máj, lép, hasnyálmirigy, központi idegrendszer, szemek veresége.

A cytomegalovírusnak jelentős negatív hatása lehet a terhesség folyamán. Behatol a placenta gáton, fertőzést és deformitást okoz a magzatban. Jelenleg ez a leggyakoribb oka az újszülött betegségeknek, és néha az újszülöttek halálának.

A veleszületett cytomegalovírus fertőzéses gyermek szenvedhet:

Az agy elmaradottsága;

A hallás és a látásszervek legyőzésére;

Általános fejlesztési késedelem;

Gyulladásos jelenségek a légzőszervekben és emésztőszervekben;

5. típusú herpesz szimplex diagnosztizálása

A CMV-t a következők alapján állapítják meg:

Instrumentális módszerek: a köldökzsinór és a méh vénái véráramának ultrahangvizsgálata, a szívfrekvencia mérése (pulzusszám), az alacsony sótartalom meghatározása, a magzat fejlődésében bekövetkező késések, a belső szervek patológiái;

Laboratóriumi módszerek - sejtek detektálása elektronmikroszkópiában, PCR analízis, szerológiai vizsgálatok a CMV antitestek kimutatására.

A terhes nők kezelését és a terhesség fenntartásának helyességét az orvos egy komplex vizsgálat alapján határozza meg. A fogamzás után elsődleges fertőzés közvetlen jelzés a terhesség mesterséges megszüntetésére. Mivel a fő terápia gyógyszert, immunhidratációt és tüneti terápiát ír elő.

A herpesz 6. típusú felnőtteknél

A 6-os típusú herpeszvírus HFG-6 vagy HHV-6. Ez a két homológ altípus emberi herpeszvírusának közös neve. Felnőttek esetében a tevékenység manifesztált VCHG-6A altípusú, a sclerosis multiplex kialakulásának egyik provokátorának formájában.

A szklerózis multiplex egy multifaktoriális autoimmun betegség, amelynek domináns központi idegrendszeri elváltozása van, amelyet 20 éves és idősebb emberekben diagnosztizálnak, nagyon ritkán más korcsoportokban.

A legfontosabb tényezők a 6-os herpeszvírusról:

Az ilyen típusú herpeszvírus jelenlétét a sclerosis multiplex etiopathogenezisében bizonyították;

A klinikai kép MS az idegszövetek krónikus gyulladása, beleértve az agyi demielinizáció mielin réteget is, amelyet az idegszövetekben a dystrophi folyamatok kísérnek;

Kezelés nélkül a sclerosis multiplex elkerülhetetlenül a páciens fogyatékosságához, szociális és pszichológiai izolációjához vezet.

A sclerosis multiplex négy típusa létezik:

Elsődleges progresszív sclerosis multiplex. A beteg állapotának folyamatos romlása jellemzi, talán a folyamat rövid leépülését, majd gyors visszaesést;

Másodlagos-progresszív sclerosis multiplex. A betegség első hullámát követő súlyosbodási időszakok;

Remittent-progresszív sclerosis multiplex (Latin remitto - gyengül). Egy bizonyos ponton eltűnnek a betegség tünetei, majd hirtelen visszatér és a tünetek növekedése következik be;

Remitters-relapszáló multiplex szklerózis. Az eltűnés és a tünetek helyreállítása jellemzi a beteg hosszú távú stabil állapotát, a jólét romlásának látható jelei nélkül.

A herpes simplex típusú tünetek 6

A sclerosis multiplex kezdeti tünetei:

A járás ingatagsága, a mozgás koordinációs zavara;

Érzékenységváltás (hőmérséklet, rezgés és tapintás).

Az MS fő tünetei, amelyek a korai tünetek mellett jelentős változásokat mutatnak a testben, amelyek általában megőrződnek és súlyosbodnak:

Kognitív rendellenességek, gyors hangulatváltozások;

Vizuális zavarok (kettős látásmódosulás, csökkent látásélesség);

Nehézségek a beszélgetésekkel való artikulációval (szokatlan szavak kiejtése);

Dysphagia (a lenyeléstörés megsértése);

Az érzékenység romlása (fájdalomcsillapítás nélkül);

Ürülék és vizelet inkontinencia, székrekedés és hasmenés;

A szklerózis multiplex tüneteinek megnyilvánulásának jellege és mértéke különbözik a változatosságtól, ami az idegkárosodás gócainak kiszámíthatatlansága miatt következett be.

Herpes simplex típusú kezelés 6

A sclerosis multiplex kezelésére:

Kortikoszteroidok (metilprednizolon, dexametazon és mások);

Antioxidánsok, antiaggregánsok, angioproteinek;

Plazmacfézis gyógyszerekkel;

Immunmodulátorok, például Copaxone;

Interferon termelés stimulátorai (Betaferon, Rebif, Avonesk);

Intravénás immunoglobulinok, például Sandoglobin.

A betegség színpadától és formájától függően más csoportok gyógyszerei is feltüntethetők. A szklerózis multiplexben szenvedő betegek tüneti terápiája és orvosi-szociális rehabilitációja megakadályozza a szövődmények kialakulását.

Herpes 7. típus

A 7-es típusú herpeszvírus HFG-7 vagy HHV-7. Gyakran előfordul, hogy az ilyen típusú vírus egy hatodik típusú herpes simplex vírussal kombinálódik. A VCG-7 a krónikus fáradtság és a nyirokszövet-rák lehetséges oka lehet.

A herpesz tünetei 7. típus

A 7-es típusú herpesz a következő fő tünetei:

Gyengeség fizikai stressz hiányában, fokozott idegesség;

Könnyű fizikai erőfeszítés, gyors gyengeséggel;

Túlzott hipotenzió;

Krónikus depressziós állapotok;

Hosszú távú (legfeljebb 6 egymást követő hónapig) subfebril testhőmérséklet;

Az anamnézisgyűjteményt és a fizikai kutatási módszereket laboratóriumi vizsgálatokkal egészítik ki:

Polimeráz láncreakció (PCR) - a vírus genetikai anyagának kimutatása,

Immunoenzim analízis (ELISA) - IgG titerek meghatározása;

Immunogram a T- és B-limfociták szubpopulációinak meghatározásával (a természetes gyilkosok tartalmának csökkenése és a keringő immunrendszer komplexjeinek növekedése).

A 7 típusú herpeszvírus vírus kezelése antivírusos terápiából áll, amely az immunitás erősítésére irányul. Megelőző intézkedéseket nem fejlesztettek ki.

8-as típusú herpesz

A nyolcadik típusú herpeszvírus HFG-8 vagy HHV-8. Ez a kórokozó hatással van a limfocitákra, ráadásul egészséges emberekben maradhat hosszú ideig latens állapotban. A 8-as típusú herpeszvírus érintkezéssel, szervek átültetése során, a méhlepényen keresztül az anyáról a magzatra, terhesség és szülés alatt, amikor a magzat a születési csatornán keresztül mozog. A betegség a sugárkezelés miatt aktiválódik.

8 típusú herpes simplex tünetei

A 8 típusú herpeszvírus tüneteit figyelembe kell venni, tekintettel arra, hogy a VCG-8 számos rákot okoz:

Kaposi Szarkóma

A Kaposi-szarkóma onkológiai betegség, melyet az erek rosszindulatú degenerációja miatt többszörös tumorok képződnek.

A Kaposi Sarcoma a következő helyeken található:

Négyféle Kaposi-szarkóma van:

Klasszikus típus. Ez idős és időskori férfiakban fordul elő. A betegség a bőr a kéz, a fülek és az arc, a homlok és a száj nyálkahártyáján, valamint a nemi szervek több szimmetrikus foltok, plakkok és csomók;

Endémiás típus. Ez csak Afrikában elterjedt;

Immunszupresszív típusú. Az immunszuppresszív terápia hátterében fejlődik;

A járványtípus. Az AIDS betegek szövődményei. A patogenezis nagyon gyors folyamata a nyirokcsomók és a belső szervek részvételével jellemző.

Kaposi-szarkóma kezelése: sebészeti módszer (krioterápia), gyógyszeres kezelés (interferon, citosztatikus, tumorellenes és vírusellenes szerek bevezetése), sugárterápia.

Elsődleges lymphoma

Ez egy onkológiai megbetegedés, amelynek domináns elváltozása a savómembránok, melyet a tumorsejteket tartalmazó folyadékok üregeiben történő felhalmozódás jellemez. Az elsődleges lymphomát kizárólag kemoterápiával kezelik.

Castleman-betegség

A nyirokcsomók (szubklavia és mesenterialis, valamint a tüdő és a nyak) növekedésével nyilvánul meg. Háromféle Castleman-kór van: hialin-vaszkuláris, plazmasejt és multifokális. A betegség kezelése műtéti vagy radioterápia segítségével történik.

A cikk szerzője: Syutkina Vera Gurievna, orvos-immunológus