Melyik orvos meggyógyítja a körmöket?

Nem tudom, melyik orvoshoz forduljon?

Gyorsan kiválaszthatjuk Önnek a megfelelő szakembert és klinikát!

A körmök szépsége közvetlenül függ az egészségétől. De előfordul, hogy ilyen egészségért harcolnia kell. Milyen nehézségek rejlenek az útban?

Függetlenül attól, hogy a kezek vagy a lábak vereséget szenvedtek, a betegség feltételesen két csoportra osztható: gombás és nem gomba eredetű.

A körmök kezelésével foglalkozó orvos, dermatológusnak nevezik. Néha egy mycológus segítségére szorul, aki szűkebb figyelmet szentel. Pontosan a gombás léziókkal működik.

A gombákkal nem kapcsolatos betegségek általában hosszú távú kezelést igényelnek. Ezek a következők:

 • a trauma (melanohinia) miatt feketés;
 • csomagba;
 • a körömágy tömörítése;
 • gyulladásos folyamatok a párnán (paronychia);
 • sárgaság (chromonichia);
 • hornyok a körmökön.

A körömlemez betegségei - ez nem csak kozmetikai hiba. Nagy bajt okoznak a tulajdonosuknak, és rendszerint nehezen kezelhetők. Ezért időszerű megelőző intézkedések segítenek megakadályozni sok negatív következményt.

Melyik orvos kezeli a körömbetegségeket, a szakember munkájának sajátosságait

A körömgomba (onychomycosis) olyan fertőző patológia, amely megváltoztatja a körömlemez színét és deformációját, a fizikai és esztétikai kényelmetlenség megjelenését. Ez egy fertőző betegség, amely gyakran ismétlődik megfelelő kezelés nélkül. Sokan úgy vélik, hogy a körmökkel kapcsolatos problémák nem különösebben veszélyesek. A patológiás szövődmények azonban kiszámíthatatlanok lehetnek. A súlyos következmények elkerülése érdekében a hatékony kezelés segít az orvosnak a körmön (ezt a speciális "mycológusnak" nevezni). Egyes esetekben a bőrgyógyász foglalkozik a körömlemez-terápiával.

Mi a teendő, ha van egy gomba?

A mycosis dermatophytákkal, penészgombákkal vagy élesztőgombákkal történő fertőzés eredményeként alakul ki. A kórokozó típusától függően különböző áramlási mintázattal rendelkezik. A betegség gyakori tünetei:

 • a köröm színének megváltozása (sárgaság, feketés);
 • a bőr körül a lemez viszketése;
 • lebontás, foliálás;
 • szabálytalanságok megjelenése;
 • a fényesség elvesztése, az átláthatóság.

Az első észlelési jelek nagyon nehézek lehetnek. Ha bármilyen gyanús tünet észlelhető, azonnal konzultáljon az orvossal: a fertőzés önmagában nem halad. Az elhúzódó betegség allergiát okozhat, befolyásolhatja a test különböző szerveit és rendszereit.

Az önkezelés magában foglalja a helyzet súlyosbodásának kockázatát. A helyes diagnózis megállapításához csak komplex szakemberek bonyolult intézkedéseket jelölhetnek ki.

Bőrgyógyász vagy mycológus

A gomba alattomossága abban rejlik, hogy képes lesz alkalmazkodni bármilyen körülményhez és droghoz. Ez szükségessé teszi az egyes betegek egyéni kezelési rendjének kinevezését. A hatásos terápia csak dermatológus vagy mycológus felügyelete mellett lehetséges.

A bőrgyógyász orvos, aki a bőr, a haj, a köröm széles körű betegségeivel foglalkozik. A recepciót mind állami, mind magán egészségügyi intézmények szakemberei végzik. A bőrgyógyász a kezdeti szakaszokban kezeli a gombás elváltozásokat, és az elavult gyógyszerek elhanyagolt formáival vagy hatástalanságával kezeli a beteget a mycológushoz.

Ez az orvos egy keskeny profilra specializálódott - a gombafertőzések tanulmányozására és terápiájára. Sokkal nehezebb ilyen orvos megtalálása, különösen az állami poliklinikákban.

Hogyan találkozik egy szakemberrel?

Az első fogadáson a körmöket kezelő orvos vizuálisan értékeli a helyzetet, összegyűjti a beteg részletes diagnózisát:

 • életmód;
 • étkezési szokások;
 • a szakmai tevékenység feltételei;
 • a betegség időtartama;
 • a kórtani folyamatok jellemzői.

Ezután megtörik a körömot és a bőr körül. Mikroszkóp segítségével előzetes diagnózist készítenek. Ennek megerősítése céljából a biológiai anyagot a kultúra elemzésére (vetés) küldi, amely meghatározza a gombás fertőzés kórokozójának típusát.

Egy laboratóriumi vizsgálat több napot vagy akár hetet is igénybe vesz.

A doktor tünetei az onokomikózisban

A diagnózis szakaszát követően az orvos meghatározza a terápia rendszerét. A körömkezelés összetett. Szisztémás hatású (tabletták) és helyi alkalmazások (kenőcsök, lakkok, cseppek).

Ha a betegség visszaesik, a betegnek részletes információkat kell szolgáltatnia a korábbi kezelésekről. Ez segít elkerülni a gombaellenes szerek függőségének lehetőségét.

A gyógyszerek mellett a következő hardveres eljárások is előírhatók:

 1. Orvosi manikűr vagy pedikűr - a körömlemez érintett rétegeinek eltávolítása különleges felszereléssel. Az ilyen manipuláció könnyű penetrációt biztosít a gyógyszereknek a sérülések középpontjába.
 2. Lézerterápia - gyorsan és fájdalommentesen eltávolítja az onychomycosis tüneteit, és gombás fertőzést okoz.

A kezelési módszerek hatástalansága esetén szükség lehet a köröm teljes eltávolítására. A műtétet helyi érzéstelenítés alatt álló sebész végzi. Az eljárást követően az antibiotikumhoz kenőcsöt adunk a sebhez, kötést alkalmazunk. A gyógyulás körülbelül 2 hétig tart. Ezzel párhuzamosan a gombaellenes gyógyszerek beadása belül történik.

Egy egészséges köröm nő néhány hónap alatt.

A terápia során ismételt klinikai vizsgálatokra lehet szükség a köztes eredmények, a helyes gyógyszerek értékelése céljából. Az orvos a terápia során (3-12 hónapig) kísérje a beteget a teljes gyógyulásig.

A mycológus tanácsát a fertőzés megelőzéséről

A gombafertőzés könnyebb megelőzni, mint megszabadulni. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk az onokomikózis kialakulását a lábakon és a kezekben, egyszerű szabályokra van szükség:

 • Tartsa a lábat és a kezét száraz és tiszta;
 • kerülje a körmök sérülését, azonnal kezelje a manikűr vagy pedikűr végrehajtása során kapott sebeket;
 • használjon egyedi higiéniai termékeket (mosogatórongy, törölköző);
 • óvatosan válassza ki a mester a szalon körömápoláshoz, figyeli a műszer megfelelő feldolgozását;
 • ha háztartási vegyszerekkel érintkezik, használjon védőkesztyűt;
 • hogy megszabaduljon az emelkedett diaphoresistől speciális dezodorokkal, talcumokkal;
 • nyilvános helyszíneken (szauna, zuhanyzó, medence) viseljen gumi papucsokat;
 • rendszeresen vigyázni kell a cipőre: alaposan mossa le, fertőtlenítse, szárítsa;
 • Ne hordjon szorosan cipőt - a mikrotrauma fő oka;
 • előnyben részesítik a ruházat természetes anyagait;
 • Ne használjon más emberek személyes tárgyait, higiéniai termékeit;
 • Meg kell erősíteni az immunitást a fizikai erőfeszítéssel;
 • elhagyni a rossz szokásokat;
 • tartsa be a megfelelő egyensúlyt a diéta;
 • figyeljen a jó pihenésre.


Ha a fertőzés kockázata nagy, például a hotelben való tartózkodáskor, a helyi antimikrógiás gyógyszerek (lakkok, spray-k, krémek) felhasználhatók a megelőzéshez:

A személyi higiénia tiszteletben tartása, az egészséghez való gondoskodás, a szakorvoshoz való időben történő hozzáférés a gombás betegségek hatékony és gyors kezelésének ígérete.

Egy orvos, aki gyógyítja a körmöket

A statisztikák szerint a körmök problémái a bolygónk lakosságának nagy részét érintik. Valaki szenved a hízott toenails, néhány a deformitás a körömlemez, mások egy gombás fertőzés. A betegeket minden esetben aggasztja egy nyilvánvaló kozmetikai hiba, amely nem engedi, hogy nyitott cipőt viseljen, és normálisan éljen, és általában viszket.

Előbb-utóbb a beteg még mindig felteszi a kérdést, az orvos a körmökön hívják, ki kell kapcsolatba lépni és hogyan kell megszabadulni a problémájából. Ez a probléma nagyon fontos, mert minél gyorsabban fordul a beteg a megfelelő orvoshoz, annál hamarabb megszabadul a problémájából. Ne húzza meg, azonnal meg kell értenie, hogy mi is zavarja, és ki kell mennie.

Kivel menni

A szakember kiválasztása elsősorban a páciens problémájától függ. Tehát, ha benőtt körmök azonnal keressen fel egy sebészt, akkor egy részét eltávolítja a köröm és telepíteni speciális ortopéd lemezt a körömlemez megfelelően növekszik és nem deformálódott tovább.

A körmökhöz kapcsolódó egyéb problémák esetén például amikor a körömlemez színét vagy vastagságát deformálják vagy megváltoztatják, az orvosot bőrgyógyásznak és mycológusnak kell nevezni. Általában testeket és kezelést ír elő. A körömgomba és a bőrt kezelő specialistát mycológusnak hívják.

Az orvos, aki segít megszabadulni az áztatott szögektől a kezdeti szakaszokban, megakadályozza a diabéteszes lábakat, és biztosítja a jó minőségű körömápolást. Ez a szakember a sebész és a bőrgyógyász között van, láb-higiéniára specializálódott, konzervatív és ortopédiai módszerekkel kezeli őket.

Érdemes megemlíteni, hogy a dermatológusok kezelik a körömgumókat és a mycológusokat, de néhány súlyos esetben, ahol nincs szakszerűen szűk a területen, a szakember nem teheti meg. Általában állami klinikákon mycologists nehéz megtalálni, így bátran forduljon bőrgyógyász bármilyen köröm probléma, és ha szükséges, ő volt útban más szakemberek.

Mi gyógyít

Az orvosok dermatológusai, podologisták és mycológusok a bőr-, haj- és körömlemezek diagnosztikájával és kezelésével foglalkoznak:

 • Mycoses (gombás fertőzések a körmök és a bőr);
 • Körömdeformációk, törékenységük vagy megvastagodásuk stb.
 • Bevágott köröm a kezdeti szakaszokban;
 • Bőrgyulladás és más jellegű ürülés, beleértve az allergiát;
 • Vírusos bőrbetegségek;
 • A faggyúmirigy és a verejtékmirigy problémái.

Ha problémák merülnek fel a köröm kell, hogy azonnal megy egy bőrgyógyász, de érdemes megjegyezni, hogy ha a nyilvánvaló jelenléte benőtt köröm, akkor jobb, ha olvassa el a sebész, hogy ne késleltesse a kezelést. A korai szakaszban, amikor a bőr körüli bőr nem gyulladt be, a bőrgyógyász konzervatív kezelést ajánlhat. De ha a körömlemez erőteljesen nőtt, és a problémát fájdalom, duzzanat és nyálkahártya kíséri, azonnal menjen a sebészre.

Itt az ideje, hogy orvoshoz fordulj

Mi az orvos kezeli a köröm a láb és a kéz érthető, de bizonyos esetekben szükség van menni az orvoshoz, és ha lehet kapni az orvosi kezelést saját - ez a kérdés aggaszt sok. Valójában napjainkban nagyon nehéz néhány órát találni egy klinikán, de még mindig a következő tünetekkel jár:

 • A bőr körvonala körüli pirosság, a fájdalom, amikor megnyomják;
 • A köröm alatti vagy hozzá közel álló illat;
 • A körömlemez erőteljes deformációja;
 • A körömlemez vastagítása és elvékonyodása;
 • Viszketés a körmön, a lábujjak között és a lábak bőrén;
 • Állandó ingerlés a hüvelykujjal.

A fenti tünetek a súlyos patológiák jelei, leggyakrabban elhanyagolt formában, ami fertőzéshez és gyulladáshoz vezethet, amelyet szövődmények követhetnek. Az egyidejű viszketést és deformitást rendszerint gomba kísér. A gombafertőzés nagyon fertőző, ráadásul minél hosszabb ideig kezelik a kezelést, annál nehezebb lesz a terápia utána. Érdemes megjegyezni, hogy a gombák hatással lehetnek a belső szervekre, ami nagyon veszélyes lehet az egészségre.

A fentiekben ismertetett esetekben a lehető leghamarabb orvoshoz kell fordulni, és nem késleltetni a kezelést. Természetesen, és az első lépcsőkkel a legjobban kezelni egy tapasztalt szakember felügyelete alatt, gyorsan és véglegesen megszabadulni a problémától.

Ha el kell halasztani egy orvos orvosát egy ideig, és a probléma már észlelt, akkor meg kell tenni bizonyos intézkedéseket otthon magad. Természetesen az otthoni kezelés egyszeri vizsgálat nélkül hatékony lesz, reméljük, hogy nem érdemes meg, de segít egy bizonyos ideig megállítani a betegséget.

Először is, gondoskodnia kell a lábáról, viseljen jó cipőt, pamutzoknit. Minden este, hogy vigyázzon a körmök, magatartás gyógyító fürdők, rendszeres pedikűr nélkül körömlakk nélkül kapacitását. Szükség van az étrend módosítására, hasznosítására és kiegyensúlyozására, valamint a dohányzás és az alkoholfogyasztás feloldására.

Hogyan gyógyul

A mycológusok és bőrgyógyászok orvosai általában vizuális vizsgálattal és a beteg megkérdőjelezésével kezdődnek. A szakember megkérdezi, hogy pontosan mi a páciens aggodalmát, és hogy mennyi idővel ezelőtt, amellyel véleménye szerint kapcsolatban lehet. Emlékezned kell arra is, hogy a rokonok hasonló problémákkal küzdenek-e, és meg kell mondani Önnek életmódjáról, munkahelyeiről és szabadidős tevékenységéről.

A legjobb, hogy előkészítse és próbálja meg beadni magának a választ a fenti kérdésekre, igaz válaszok segítik kezelőorvosát gyorsan diagnózis felállításához, és ajánlom a kezelést. A fertőzés jelenlétének tisztázása érdekében az orvos megkopja a lehúzást, több mérföldet vesz fel elemzésre - ez az eljárás fájdalommentes.

Ha az orvos által a tányérokkal kapcsolatos problémák szerint más patológiák, pl. Pajzsmirigy-rendellenességek társulnak, a beteget szükségszerűen az endokrinológushoz kell elküldeni. Lehet, hogy szükség esetén konzultálnia kell egy terapeuta, sebész és más szűk szakemberekkel.

A körömlemez patológiáival a bőrgyógyászok a következő kezelést írják elő:

 • Helyi jogorvoslatok a körömlemez lágyítására vagy megerősítésére, ha szükséges, a gombaölő kenőcsök, körömlakkok;
 • Gombaellenes készítmények orálisan, ha szükséges;
 • Vitamin komplexek a körmök és immunitás erősítésére;
 • Kiegyensúlyozott étrend;
 • Terápiás fürdők kezekhez és lábakhoz;
 • Hardver manikűr és pedikűr.

Rendszerint a körmök patológiája hosszú kezelést igényel, legalább addig, amíg a körömlemezt teljesen meg nem újítják. De még ha a köröm nő egészséges beteg továbbra is törődik a kezek és a lábak, hogy megakadályozzák a betegség kiújulását.

Hasznos tippek

Milyen orvos kezeli szeglemezek mondtuk, de hogyan lehet elkerülni a problémákat a körömlemez, hogy soha nem is utalhat ilyen szakember? Bőrgyógyászok, minden bizonnyal az orvos nagyon hasznos, de mindannyian szívesen találkozunk velük.

Vannak olyan megelőző intézkedések, amelyeket az orvosok a bőrgyógyászok és a mycológusok mindig megmondják a betegeknek, hogy ne essenek újra betegessé. Ezek megfigyelése jelentősen csökkentheti a körömlemez patológiájának kockázatát, és megóvhatja magát a hosszantartó kezeléstől:

 • Először is, meg kell enni. A kiegyensúlyozott étrend erős immunitást biztosít, ami csökkenti a körömgombák kockázatát, ráadásul maguk a körömlemezek elegendő számú hasznos anyaggal gyönyörködnek és egészségesek.
 • Szükség van a higiénia megfigyelésére, minden nap a ruhák mosásához és a lábak gondozásához;
 • Jó cipőt kell viselni, ami nem szorítja meg az ujjait, és megfelelően gondoskodik róla;
 • Kerülni kell a vegyszerekkel való érintkezést;
 • Ne járj mezítláb zsúfolt helyeken;
 • Nem ajánlott káros körömlakkot használni és folyamatosan növelni a körmöket.

Mi az orvos neve a körmök kezelésére és hova menjen?

Sok ember szembesül a kezek és lábak körömlemezek különböző betegségeivel. Szóval, valaki aggódik egy bevágott köröm miatt, valaki megakadályozza a kancsalemezek deformálódását, míg mások a köröm gombás megbetegedései miatt. Mindenesetre a betegek komplikálják az életet, látható kozmetikai hibával, amely arra kényszeríti őket, hogy megtagadják cipőjük kinyitását, vagy kényszerítsék őket arra, hogy elrejtsék kezüket. Sokan közülük úgy döntenek, hogy orvoshoz fordulnak szakképzett segítségért, de kérdéseik vannak arról, hogy melyik orvos meggyógyítja a körmöket. A szakember kiválasztásában nagymértékben függ a szögek sajátos problémájától.

Szakember kiválasztása

Nem tudsz egyértelmű választ adni a kérdésre, az orvos a körmökön hívják, mert a betegség sajátosságától függően különböző szakemberekre kell vonatkoznia.

A kérdés megválaszolására, melyik a szögekkel foglalkozó orvos neve, érdemes felsorolni a következő szakembereket:

Most megfontoljuk, hogy milyen orvos foglalkozni ezzel vagy azzal a problémával, kanos réteg. Tehát, ha ingervezett a körmök, akkor konzultáljon a sebészrel. Ez a szakember sebészeti úton eltávolítja a kancsalag egy részét és létrehoz egy speciális ortopéd lemezt, amely lehetővé teszi, hogy a kancsók képződése a megfelelő irányba nőjön, és ne kerüljön lágyszövetbe.

Ha a betegnek van egy körömgomba a lábán, az orvos, aki ezt a betegséget kezeli, egy mycológusnak nevezik. A bőrgyógyász azonban gyógyíthatja ezt a betegséget. Az a tény, hogy a köröm fertőzött gombás fertőzéssel, kitalálható a körömlemez megvastagodásával, deformációjával és elszíneződésével. Az orvos általában olyan speciális vizsgálatokat végez, amelyek lehetővé teszik a fertőzés típusának meghatározását és a megfelelő terápiát.

Fontos! A bőr és a körömlemez gombás fertőzéseit kezelő orvos neve mycológus.

Egy másik orvos, aki kezeli a körmét, hamisítványnak nevezik. Ehhez az orvoshoz forduljon diabéteszes lábhoz, és segít a hámozott, higgadt körmök korai szakaszában. A dobozon kérdezze meg a körömlemezek megfelelő gondosságát. Azt mondhatjuk, hogy a hamisítás valami közepes a dermatológus és a sebész között, hiszen a specialitás a lábhigiénia. Az ortopédiai és konzervatív módszerek gyógyíthatják a kancsók formáit.

Ha beszélünk, hogy milyen orvos kezeli köröm gomba, azt mondhatjuk, hogy a probléma a tevékenységi körébe a bőrgyógyász és mycologist. Ugyanakkor több specializáció mycologist segít kezelni bonyolult ügyek gombás fertőzések a kanos formációk. Általános szabály, hogy a nyilvános klinikák, akkor nem fogja megtalálni a mycologist, így a gomba köröm a kéz és a láb nyugodtan megy egy bőrgyógyász, és ő viszont ha szükséges, lehet hivatkozni, hogy más érintett szakértői.

Szakosodási terület

Hogy megértsétek, milyen orvosnak kell foglalkoznia ezzel a vagy a hornyos neveléssel kapcsolatos problémával, meg kell értenie a listázott orvosok szakosodását. Így a mycológusok, a podologusok és a bőrgyógyászok foglalkoznak a következő problémákkal:

 • mikózisok (az orvos kezeli a köröm gomolyát a lábakon, a karokon és a bőrtüneteken);
 • a körömlemezek megvastagodása, törékenysége és deformációja;
 • a bevágott köröm kezdeti szakaszai;
 • bőrkiütések és különböző eredetű dermatitis;
 • bőrvírusfertőzések;
 • a verejték és a faggyúmirigy betegségei.

Ha beszélni a sebészről, ez az orvos kizárólag a higított köröm sebészeti kezelésével foglalkozik. Minden más probléma a kancsal felépítése az ujjak, akkor a legjobb, hogy lépjen kapcsolatba a bőrgyógyász azonnal. Ez az orvos konzervatív módon kezelheti még egy bevágott körömot is a kezdeti szakaszban, amikor csak a peri-omega henger gyulladása áll fenn, de még mindig nincs tömés.

Mikor fordulhatok orvoshoz körömproblémákkal?

Melyik orvosnak a körömgomba és a körömlemez egyéb betegségei mentek, kitaláltuk. Továbbra is érteni kell, hogy milyen helyzetekben kell azonnal kapcsolatba lépni egy szakemberrel, és amikor az otthoni kezeléssel megteheti.

Még akkor is, ha nagyon nehéz az idõt elfoglalni a forgalmas munkaidõben, hogy látogasson el orvoshoz, ezt a következõ esetekben kell elvégeznie:

 1. Ha a lemez körül a bőr nagyon vörös, fájdalmat érez, amikor megnyomja és megérinti.
 2. Szükséges a sebészi kezelés, ha a köröm alatti vagy alatta fekvő gumi felhalmozódik.
 3. Jelentős deformáció a kancsalképződésben.
 4. Erős vékonyodás vagy fordítva a körömlemezek megvastagodása.
 5. Viszketés az ujjak között, a lábak bőrén vagy a köröm köré.
 6. Ha a hüvelykujján lévő szög rendszeresen lágyrészekké válik.

Mindezek a tünetek olyan komoly betegségek jelei, amelyek önmagukban nem vezetnek, és még veszélyesebb problémákhoz vezethetnek. Tehát a tömörítés veszélyes a szomszédos szövetek fertőzésének terjedésével vagy a vérbe való behatolással. A szikrák erős viszketése és megvastagodása gombás megbetegedést jelez, amely a kezelés hiányában a szomszédos körömlemezekre vezethet. Az elhanyagolt gombafertőzések nagyon gyengén kezelhetők, és bizonyos esetekben a körömlemezek teljes eltávolítását igénylik. Nem kevésbé veszélyes az a tény, hogy a gomba elterjedhet a belső szervekbe.

Természetesen a kezdeti szakaszban kipróbálhatja az otthoni kezelést, de ha szakemberhez fordul időben, akkor sokkal gyorsabban megszabadulhat a betegségtől. Például meg lehet vásárolni magadnak egy eszköz kezelésére köröm gombás fertőzés, amelynek középpontjában a tanácsot a barátok vagy a reklám, de az orvos, aki kezeli a köröm gombás lesz képes megtalálni a hatékonyabb eszközöket alapján elemzések és lekapart.

Fontos! Az öngyógyítás csak átmenetileg felfüggesztheti a betegség kialakulását, vagy továbbadhatja a krónikus betegségek kategóriájába. Amikor orvoshoz lépsz, gyorsan és tartósan megszabadulsz az orrlemezektől, amelyek bosszantanak.

A körömbetegségek kezelésének alapelvei

A szakorvos látogatása a stratum corneum és a beteges interjú felmérésével kezdődik. Ha fertőzés gyanúja merül fel, az orvos a szegezőlemezről kaparást fog kapni. Ez az eljárás teljesen fájdalommentes.
Gyakran előfordul, hogy az ujjaknál a hornyos alakzatokkal kapcsolatos problémák a pajzsmirigy vagy más szervek betegségeinek következményei. Ebben az esetben az orvos a pácienst az endokrinológushoz vagy más szakemberhez (sebész, terapeuta, stb.) Fogja átadni.

A kanült lemezek különböző patológiáiban a dermatológusok általában a következő kezelési módszereket alkalmazzák:

 • helyi gombaellenes kenőcsök, speciális gyógyászati ​​lakkok, a lemez erősítésére vagy lágyítására szolgáló eszközök;
 • a pácienst szájon át beadható gombaellenes gyógyszerekre lehet alkalmazni;
 • az orvos kijelöl egy komplex vitaminokat, amelyek segítenek pótolni a nyomelemek hiányát és erősíteni az immunitást;
 • egyes esetekben szigorú étrendet írnak elő;
 • Néha speciális kezelési eljárásokat és fürdőket használnak a kezek és a lábak számára;
 • szintén mutat egy hardver pedikűr vagy manikűr.

Bármilyen kezelést végzünk, amíg a körömlemez teljesen visszanyerik. Ezt követően azonban az orvos ajánlásait és a megfelelő körömápolásokat be kell tartani annak érdekében, hogy megakadályozzák a betegség újbóli megjelenését a jövőben.

Melyik orvos kezeli a körömgomba kezét és lábát - a dermatológus-mycológus és a szükséges tesztek

A körömgomba problémája nagyon finom, mivel ez a betegség kellemetlen külső tüneteket okoz, és a betegség fertőző lehet. Fontos tudni, hogy melyik orvos időben kezeli a körömgombát, hogy konzultáljon egy speciális-mycológussal. Az orvos előírja a megfelelő kezelést. Függetlenül a betegség elhárításának kezeléséhez nem, mert súlyosbíthatja a betegséget, súlyosabb következményekhez vezethet.

Mi a körömgomba?

A gombafertőzés onychomycosis. A betegség hatással van a körmökre, a bőrre és a hajra. Az eljárás késik, ha egy személy közeli, szellőztetett cipőben sétál, mert meleg és párás környezetben a patogén mikroorganizmusok gyorsabban terjednek. Magas páratartalmú helyeken fertőzheti meg: szauna, szauna, uszoda, tornaterem, üvegház.

A betegség tünetei

Amikor a gomba fontosnak tűnik a lehető legrövidebb időn belül észrevenni a problémát, ne vegyen részt öngyógyításban, és ne forduljon orvoshoz. A fő tünetek a következők:

 • repedések a bőrben az ujjak között;
 • a megvastagodás jelenléte a bőrön;
 • bőrpír;
 • viszketés és irritáció;
 • égő érzés;
 • kellemetlen szag lehet;
 • a köröm deformációja: megvastagodás, vagy fordítva, törékenysége, törékenysége és súlyos elvékonyodása.

Ki gyógyítja a körömgumikat

A klinikára fordulva tudnod kell, hogy az orvos hogyan kezeli a körömgomba -mikológusok. A bőrgyógyász különféle bőrproblémákkal foglalkozik: bakteriális, vírusos, gombás, stb., És a mycológus szakterületének szakembere. Mindent tud a gombáról, és képes kiválasztani az egyéni kezelést a kórokozó típusától függően. Elemezzük a gomba nemzetségét.

A mycológus cselekedeteinek algoritmusa

Amikor egy személy úgy dönt, hogy segítséget kér egy specialistától, az orvos teljes diagnózist végez. A konzultáció során a mycológus betart egy bizonyos algoritmust:

 1. Az érintett terület elsődleges vizsgálata.
 2. Kérdezzenek potenciális fertőzési helyeket, kapcsolatokat fertőzött tételekkel.
 3. A gomba típusának meghatározásához írja le a vizsgálatok irányát.
 4. Az elemzés alapján a körmöket kezelő orvos meghatározza a kezelés rendjét.
 5. Az első konzultáció során a mycológus kijelöli a következő időpontot a betegség lefolyásának megfigyelésére. Mivel az onychomycosis-t hosszú ideig kezelik, számos megbeszélés lesz az orvossal.

Mit tesztel az orvos kinevezi

A gomba típusának meghatározásához több elemzést kell végezni. Csak egy átfogó vizsgálat teszi lehetővé a megfelelő kezelés helyes diagnosztizálását és előírását. A bőrgyógyász-mycológus a következő vizsgálatokat nevezi ki:

 1. A bőr sertéseit a láb és a bőrfelület között az ujjak között kaparják.
 2. Egy darab fertőzött köröm.
 3. Vér a gomba elleni antitestekért.
 4. Vér az allergiás antitestekért.
 5. Ha ezek a tesztek nem válaszoltak arra a kérdésre, hogy milyen gomba van, akkor egy hisztokológia van rendelve az onokomikózis hiányának megerősítésére.

Terápiás módszerek

A mycológus három kezelési rendszert kínál a fertőzés színétől függően. Az első lehetőség - a beteg az orvoshoz fordul, amikor csak gyanúja támadt. A személy észreveszi, hogy a láb karcolódik, viszketés, intertrigo és az ujjak közötti vörösség. Ebben az esetben a terápia a gombaölő körömlakkok és krémek külső használatú használatára korlátozódik. Lakkra van szükség a megelőzéshez, nem teszi lehetővé a betegség terjedését a körmökön. A krémet mindkét lábnak meg kell fésülnie, különösen az ujjak között.

A második kezelési séma jellemző abban az esetben, amikor a gomba a kezdeti szakaszban van. A körömlemez szerkezete és színe megváltozott. Ez a lábfejtés kísérő érzése nélkül lehet, ha a gomba spórája közvetlenül a körömön van. Ebben az esetben az orvos előírja, hogy helyi készítmények: egy körömkezelő oldat és egy gombaellenes krém, tablettákra nincs szükség ivás közben. A kezelés megkezdése előtt meg kell szabni a fertőzött területet úgy, hogy a gomba ne mozduljon tovább, vágja le a körömlemezt, vékonyabbá tegye, hogy a gyógyszer jobban behatoljon.

Melyik orvos meggyógyítja a körmöket a lábán

Ha problémák vannak a körömlemezekkel, fontos tudni, hogy melyik orvos kezeli a köröm gombáját a lábán, hogy konzultáljon egy szakemberrel anélkül, hogy komplikációkat várna. Első alkalommal gombás fertőzéssel szembesülve nehéz egy személynek megérteni, hogy mi a szakember. A bőrgyógyászok és a mycológusok a gombás megbetegedések problémájával foglalkoznak, így a terapeuta látogatása alig ajánlott.

Mi a körömgomba?

A parazita mikroorganizmusok által okozott betegséget kórokozó gombának nevezik. A betegség hatással van a szikrákra (szögekre) és a körülötte lévõ lábak bõrére, gyorsan fejlődik, kényelmetlenséget és kényelmetlenséget okoz. A testben élő veszélyes paraziták mérgezik a toxinokkal, ronthatja az általános állapotot. Meg lehet fertőzni azzal, hogy valaki más cipőre helyezik, nem figyelve a lábak higiéniáját, a mezítláb a strandon vagy a medencében. Az ilyen problémákkal küzdő embereknek tudniuk kell, hogy melyik orvos gyógyítja meg a gombát a körmökön, hogy megakadályozza a szövődményeket és megkapja a megfelelő kezelést, ami kiküszöböli a kellemetlen betegséget.

A betegség tünetei

Melyik orvos kezeli a körömgomba tüneteit a lábakon, attól függ, hogy mennyi a pisztoly által érintett lemez, és milyen károkat okoz. A gomba megjelenésének a következő jellegzetes jelei vannak:

 • normotroficheskie típusa: csíkos, foltok a laterális része a köröm okker sárga vagy fehér, könnyű elválasztását a lemezt a bőr, az emberek szenvednek, viszkető bőr alatti köröm egészséges;
 • hipertrófiás: a lemez megvastagodása, a fényesség elvesztése, romboló, tompa, súlyos deformáció, sötét sárga vagy szürke;
 • atrófiás: barna-szürke szín, a fény ragyogása, elhalványodása, elhalása és a lábujjak körömágyának elpusztítása;
 • oldalirányú és disztális: elszíneződés, sárgás keresztirányú hornyok, morzsolás, érdesség, kitéve körömágyban lábujjak, a duzzanat, bőrpír, beszűrődés, fájdalom, a bőr görgő leáll esetekben lehet jellemzi a megjelenése genny;
 • proximális: fehéredés, pusztítás;
 • összesen: a toenail teljes megsemmisítése a terápia hiánya miatt;
 • fehér felületes: fehér foltok, romboló, rétegződés, fájdalom.

Melyik orvos kezeli a körömfungust?

Tudni, hogy melyik orvos foglalkozik a körmökkel, hasznos minden olyan betegnél, aki ütközik a körömgomba a lábán. A terapeuta ebben az esetben nem segít, meg kell látogatnia egy szakembert. Ez az orvos bőrgyógyász, konzultál a betegség kezdeti szakaszában. Elhanyagolt esetekben szükség van a mycológus konzultációjára, ez a szakember, aki szűk körben kezeli a körömgombát.

bőrgyógyász

Ez az orvos kijelölheti a megfelelő kezelést, részt vesz a gomba köröm eltávolításában. Képzettsége lehetővé teszi a bőrproblémák kiküszöbölését, beleértve a vírusos, fertőző elváltozásokat, bőrgyulladást, ekcémát és parazita betegségeket. Ez utóbbiak gombás fertőzést tartalmaznak. Ha az ügy nem indul el, vegye fel a kapcsolatot a bőrgyógyászral a helyi poliklinikán vagy a bőr és a klinikán, és jelentkezzen be az első vizsgálatra. A tanúvallomás szerint elküldi a beteget a mycológusnak.

mikológia

Komplex esetekben a kérdésre adott válasz arra a kérdésre, hogy melyik orvos gyógyítja a lábát a körmeik köré, a mágusellátó fellebbezése. Ugyanaz a bőrgyógyász, aki csak a bőr, a haj és a körömlemez gombás sérüléseit kezeli. Nem minden poliklinikában vagy akár a városban van. A mikológiai konzultáció magában foglalja a gyógykezelést és megelőzésére gombás betegségek: onychomycosis, Candida, Microsporum, Trichophyton, tinea, tinea pedis. Lásd őket a bőrgyógyász irányítása után.

Hogy van a recepció

Miután megtudta, melyik orvos meggyógyítja a körmöket a lábán, ne habozzon írni a recepción. Az első látogatás során a köröm specialistája interjút tesz a betegnek a probléma felírásáról, az általa tapasztalt érzésekről, a beteg életmódjáról. Az információ összegyűjtése után elvégzik az érintett területek előzetes vizsgálatát, a diagnózist végzik, meghatározzák a fertőzés állapotát.

A külső jelek nem mindig jeleznek gombás fajokat, így a nekrotikus mérlegek lekaparása a laboratóriumi kutatásra. A kapott orvosi anyagot mikroszkóp alatt vizsgáljuk és tápközegre helyezzük. A lehető leghamarabb orvoshoz kell fordulnia, hogy gyógyítsa meg a gomba következményeit a beteg és teste nélkül.

Ismételt konzultáció

A tesztek átvétele után egy második konzultációt folytatnak a laboratóriumból. A mycológus vagy a bőrgyógyász beszámol a növekedés okairól, a gomba jelenlétéről, annak típusáról és a megfelelő kezelésről. A gyógyszerek kiválasztása a páciens egyedi jellemzői szerint történik. A betegség kezelési eljárása hosszú, így többször látogathatja a szakembert a terápia ellenőrzésére és a beteg testének fertőzésének megelőzésére.

Kezelési lehetőségek

Miután tanulmányozta a gombák etiológiáját, amely a lábszárakat a körömlemezre helyezte, a kezelést fel kell tüntetni. Nem ajánlott önállóan kiválasztani a gyógyszereket, mert fennáll a mellékhatásokkal való ütközés kockázata. A legfontosabb antifungális szerek és a kezelés módjai:

Ki kezeli a körömbetegségeket?

Még nincs hozzászólás. Legyen az első! 0 megtekintés

Ha problémák vannak a kezekkel vagy lábakkal kapcsolatos szögekkel, akkor az első dolog, amit egy személy gondol, az orvos által kezelni kell, hogy megszüntesse őket. Mivel a körmök elveszítik egészségüket a gyengített immunitás, gombás betegség, rossz higiénia és egyéb tényezők miatt. Emiatt a körömlemezek elveszítik vonzerejüket és megakadályozzák az emberekben kialakuló komplexek kialakulását. Vessünk egy közelebbi pillantást az orvos nevére, aki foglalkozik a körömbetegségek kezelésével a kezek vagy a lábak.

Miért szenvednek a szögek?

A kéz és a láb körme szépsége befolyásolja az egészségét. A körömproblémák gombás vagy nem gombás megbetegedés miatt jelentkeznek.

A körömvirágokkal kapcsolatos problémák okai:

 • a sérülések, amelyek miatt a körmök fekete színűek, melanochinia fejlődik;
 • a körömvirágok elkezdenek elkülönülni;
 • lezárja a körömágyat;
 • a párnán lévő bőr gyullad;
 • A szögek sárga színűek és résekkel borítják;
 • gombafertőzést alakít ki.

A körömbetegségek nem egyszerű kozmetikai hibák. Sok kellemetlenséget okoznak egy személynek, és nehéz gyógyítani. A problémás körömvirágokkal való megbirkózás érdekében tanácsos segítséget kérni az orvostól időben. A szakember elvégzi a szükséges vizsgálatokat és előírja a hatékony kezelést.

Megy az orvoshoz

A körömlemezeket kezelő orvos bőrgyógyász. A gombafertőzések esetén a szakember a beteget egy orvoshoz küldi, mint egy mycológust. Kezeli a gombát a lábán, valamint az ujjaiban.

Mint fentebb említettük, a gombás betegségeket a mycológus kezeli. De egy ilyen orvos nehéz megtalálni a kisvárosokban és falvakban. Ezért a körmök problémája segíthet egy olyan szakértő megoldásában, mint a bőrgyógyász. Az orvos gondosan megvizsgálja a lábakat és a kezeket, megvizsgálja a körömvirágokat, és ha szükséges, kivizsgálásokat és tanácsokat ad ki egy másik szakembertől. Fontos, hogy a kezelést a rossz közérzet első tüneteinek megjelenése után kezdjük. Semmilyen esetben sem szabad öngyógyítást alkalmazni, hogy ne aggasztja a helyzetet.

Mit csinál a mycológus és a bőrgyógyász?

Miután a helyi járóbeteg-osztályon meghatározták, hogy van-e orvos a város-mycológusban, jelentkezzen be a recepción. Az orvos az alábbi funkciókat látja el:

 1. Kezeli a gombák, a bőr és a szőrtelen és nem gomba eredetű betegségeket.
 2. Végrehajtja a körömbetegségek megelőzését.
 3. Végrehajt egy vizsgálatot a láb vagy a kéz, beleértve a laboratóriumi vizsgálatokat, annak érdekében, hogy helyesen diagnosztizálni és előírja a megfelelő kezelést.

Hasonló feladatokat rendelnek a bőrgyógyászhoz. Az orvos nem csak a bőrbetegségeket kezeli, hanem a betegek lábain és kezében lévő körömvirágok egészségéért és kezeléséért is felelős.

Látogatás a sebészre

Amikor bevágott köröm ajánlott a sebészhez. Ezzel a patológiával a köröm az oldalsó peremre vagy a peroralis horonyba nő. Az ujj gyulladt, fertőzött lesz, és elkezd feszülni.

A sebész csak a bepihentetett szögeket kezeli, miután megvizsgálta a kialakult helyzetet. Ha bevésett köröm ajánlott:

 • a vér és a vizelet általános elemzése;
 • azzal, hogy a kutatóknak el kell osztani a gennyét. Az eredmények szerint antibiotikumokat határoznak meg, amelyek segíthetnek a kórokozók kiküszöbölésében;
 • ha súlyos tömést észlelünk, a lábfej röntgensugárzását végezzük, mivel fennáll a csontfertőzés fertőzésének lehetősége.

Ezek a vizsgálatok segítik a sebészet a helyes diagnózis eldöntésében, és felkészítik a pácienst a higított körmök kezelésére vagy eltávolítására.

A mai napig az állami klinikák néha konzultációs díjat számítanak fel egy szakember számára. A mycológus vagy dermatológus látogatásának költsége attól függ, hogy mennyire képzett, a betegség súlyossága és a szükséges laboratóriumi vizsgálatok száma.

Ha egy magán klinikára jár, akkor is fizetheti a kezelési terv egyéni felkészítését, valamint minden egyes laboratóriumi elemzést külön-külön.

A doktor tettei gomba esetén

Ha elkezdi a betegséget, akkor később nehéz lesz gyógyítani.

Ha segítséget kér időben, az orvos megkapja a teszteket. Ügyeljen arra, hogy tanulmányozza az érintett köröm reszketését vagy töredékét. Az ilyen vizsgálatok eredményei alapján az orvos meghatározza a gomba típusát, és előírja a jelenlegi kezelést. Ha a vizsgálat nem határozta meg a gombás fertőzést, szövettani vizsgálatot végeznek annak meggyőzésére, hogy a gomba nem lépett be a köröm pórusain.

Az orvos, aki terápiát kinevezett, nem hagyja el a pácienst, mindaddig kíséri, amíg a marigoldok patológiája teljesen meg nem gyógyul. A kezelés folyamán ismételt vizsgálatokat és megelőzést végeznek. A betegség tüneteinek teljes eltűnése után laboratóriumi vizsgálatokat és további vizsgálatokat is elvégeznek. Egy hónappal ezután ismét elvégzik az emberi körömlemezek állapotának diagnózisát és vizsgálatát.

Tudván, melyik orvos gyógyítja a problémás körmöket, ne dobja el őket. Az első rossz tünetek után azonnal fontos tapasztalt szakembereknek kell segítséget kérni. Egy orvos, aki valóban megérti az üzletét, gyorsan gyógyítja a problémát, még a legelhanyagoltabbakat is. Bármelyik diagnózist is elvégezzék, nem szabad elriasztani, de szigorúan kövesse az orvos összes ajánlását, hogy a lehető leghamarabb helyreállítsa a szépségét és egészségét a körmükön.

Mi a szakértő neve, aki kezeli a körmöket

Gyönyörű, jól ápolt körmök a kézen és a lábakon - ez bármely személy névjegye. Ezért, ha problémái vannak a körmeivel, azonnal forduljon orvoshoz, aki foglalkozik ezzel a problémával. Ő segít megoldani a problémát, és programot fog készíteni a betegsége kezelésére.

A körömbetegségek okai

A körmök állapota tükrözi az egész szervezet egészségét. A körömlemez megjelenése befolyásolja az emberi immunitást, a higiéniát és a környezetet, amelyben él.

Körömgomba, rétegződés, a köröm összeomlása, a higított körmök problémája - ezek mind kellemetlen betegségek, amelyeket megfelelő és időszerű kezeléssel lehet ártalmatlanítani.

Két fő oka van annak, hogy a karok és lábak körmöket módosítják. Az alábbi táblázatban láthatja őket.

A körömgombák vereségének jellegzetes jele a lábakon és a kezeken egyaránt a szegezőlemez megvastagodása, delaminációja és összeomlása. A körömgombák elindított formája nem csak rendkívül vonzó, bonyolítja az ember életét, és nagy nehézségekkel bánik a kezeléssel.

A körömbetegségek problémája túlmutat az esztétikai problémákon, mivel ez összefügg a család minden tagjának egészségével. Nem szabad elfelejteni, hogy a betegség megelőzésének alapja a higiéniai és körömápolás szabályainak való megfelelés. Azonban a kezdeti betegség első jelei után orvoshoz kell fordulni, csak akkor lesz komplex kezelés, és a kívánt eredményhez vezet.

Szakember a gombák kezelésében

Ha az oka módosítását a körömlemez egy gombás fertőzés, akkor nem segít fejleszteni a kezelési mycologist szakorvos gombás köröm kéz és láb. Ez a probléma is segít megoldani és a bőrgyógyász, aki kezeli a körmöket, a lábakat és a kezét. Tágabb profilja van, tehát ha nehéz találni egy mycológust a város klinikáin, akkor biztonságosan fordulhat ehhez a szakemberhez.

A legfontosabb dolog - ne késleltesse a kampány az orvos, mert minden betegség korai szakaszában a betegség könnyebb kezelni, emellett általában jóval olcsóbb. Ne vegyen részt öngyógyításban: az a valószínűsége, hogy rosszul veszi fel a gyógyszert, nagyon nagy, ami azt jelenti, hogy késleltetheti a gyógyulást és több pénzt költene.

A gombás megbetegedések diagnosztizálására az orvos elsősorban olyan vizsgálatokat és kaparókat jelöl, amelyekben a gomba által érintett köröm egy része kutatásra kerül. Ez a tanulmány segít az orvosnak, aki kezeli a betegségét, megállapítja a körömgombák típusát, és meghatározza a kezelés formáját. A kaparókon kívül szövettani vizsgálatot lehet végezni a gombafertőzésnek a köröm pórusain való penetrációjának felmérésére. Az összes teszt elvégzése után az orvos előírja a terápiát.

 • a köröm professzionális tisztítása speciális készítmény felhasználásával;
 • Fizikoterápiás eljárások, amelyek közé tartozik a lézerterápia és a folyékony nitrogénkezelés;
 • a gomba köröm eltávolítása helyi érzéstelenítés vagy érzéstelenítés során;
 • terápia egy vitamin komplex alkalmazásával.

Megelőző intézkedésként, egy tapasztalt orvos ajánlani kezelésére vonatkozó eljárásokat cipő és ruházat egy gombás fertőzés, megismétlődésének megelőzése érdekében a betegség vagy fertőzés okozta fertőzés további családtagok. Amikor a körömgombák külső tünetei visszahúzódtak, a beteg ismételten laboratóriumi vizsgálatokat és diagnosztikát kapott a körömlemezeken. De először is meg kell érteni, hogy milyen orvos gyógyítja meg a gombát.

Doktor sebész

Ha az orvoshoz való kapcsolattartás nem gombás károsodást okoz, akkor a felmerült probléma alapján szakembert kell választania. A beültetett köröm gyógyítása segít a sebésznek. Ez a kórtörténet az, hogy a körömlemez lágyszövetbe kezd nőni - a körömhenger, ami a bőr gyulladását okozza. Ha nem időben eljut az orvoshoz, akkor a staphylococcus baktérium bejuthat a gyulladásba, ami a nedvességet okozza.

A kezelés előtt egy illetékes orvos megvizsgálja a körmöket. A kezelés megkezdése előtt megvizsgálják a vérvizsgálat eredményeit. Ez rendkívül fontos szakasz, mivel a higított köröm kezelésének fő formája az antibiotikumok alkalmazása. Ezek befolyásolják a patogén mikrobák által érintett bőrterületeket. Súlyos váladékozás esetén a sebész a lábfej röntgenképét írhatja fel annak érdekében, hogy kizárja a csonttal járó fertőzést.

Manikűr és pedikűr mestere

Rendszerint a beültetett köröm krónikus betegség, ezért emlékeztetni kell olyan megelőző intézkedésekre, amelyek segítenek csökkenteni a kényelmetlenséget és csökkenteni a fertőzés kockázatát.

A bevágott körmök kezelésének fő mérése rendszeres pedikűr. manikűr-pedikűr szakember kell figyelni, hogy a befelé növő köröm és vágjuk különleges módon, úgy, hogy a köröm nem terjed túl a lágy szövetek a ujját, de nem túl rövid, nem hagy éles szélek kissé élezés széle a köröm körömreszelő. Csak bizonyított, tapasztalt kézműveseknek szóljon.

Nem szükséges, hogy legyen ez a betegség folyást kell, mert a megváltozott megjelenése a köröm - nem csak egy kozmetikai hiba, hanem egy súlyos betegség, kellemetlen következményekkel okoz állandó kellemetlenséget. A betegség gyógyítása érdekében idővel szakemberhez kell fordulni segítségért.

A gyermekek megbetegedései: a körmök diagnosztizálása

A gyermekek kezében lévő bőrnek egészségesnek kell lennie, és a gyerekek körme normális - rózsaszín és sima. Gyakran számos gyermekkori betegség kialakulása mélyreható hatást gyakorol a körmök állapotára, elhalványulnak, vékonyak, megtörik vagy megváltoztatják a színeket. Ha a szülők a gyermekek körömvirágainak változását észlelik, akkor ez azonnali orvosi ellátás, felmérés, és a változás okainak azonosítása. Gyakran szenvednek szegek a vérszegénység, pajzsmirigy betegségek és emésztőszervek, parazitózis. Mi fog változni a köröm az orvoshoz?

Gyenge szegek a gyermekeknél: mit jelent ez?

Ha a gyerekek nagyon gyengeek, vékonyak, folyamatosan lebomlanak, lebomlanak és rosszul nőnek, ez a vitaminok vagy ásványi összetevők hiányát jelezheti. Gyakran előfordul, hogy ilyen problémák fordulnak elő, ha a gyermekek átváltanak a szoptatásról egy közös asztalra, de kevés növényi ételt kapnak, különösen friss zöldséget, gyümölcsöt vagy zöldséget termikusan feldolgozatlan formában. Az a korszak, amikor a gyermekek aktívan nőnek, intenzív tápanyagkomponenseket, ásványi anyagokat kell biztosítani, amelyek gyakorlatilag nem halaszthatják el. Ha nincs elegendő kalcium, vas vagy magnézium, a körmök súlyosan érintettek. Anémia alakulhat ki, amely megakadályozza a szövetek oxigénszállítását, ami súlyosbítja a szögek szenvedését, valamint az ujjak bőrét.

Nem kevésbé hasznos a növekedés az erős és egészséges köröm, a bőr egészségét, és még a kezében foszfor, cink, jód és sok más alkatrészek. Töltsük fel a hiány segít a megfelelő étrend, közösen kifejlesztett az orvos, valamint kiegészítés multivitamin és ásványi anyag komplexumok. A bőr és a köröm telített hasznos anyagokkal, amikor be a diétát gyermekek gabonafélék teljes kiőrlésű gabonák hozzáadásával vaj és a növényi olajok, szárított gyümölcsök, gyümölcs desszertek, gyümölcsitalok és gyümölcs lekvárok, friss saláták és ételek zöldség. Különösen hasznos a növekedés kemény és körömvirág ujjak gélképző bőr egészségügyi termékek - zselé, kocsonya, lekvár vagy zselé (természetes komponensek helyett lopás koncentrátumok).

A körmök diagnosztizálása: vérszegénység, fertőzések, belső betegségek

Ha a szülõk alaposan megvizsgálják a körömvirágos csecsemõket, az újszülött korától kezdve sokat tudnak mondani, súlyos fejlõdési rendellenességek és belsõ betegségek jelenlétével. Így a fehér keresztirányú csíkok jelenléte a szögre súlyos fertőzések vagy szomatikus patológiák következtében átmenetileg lelassul. Amint az állapot javul, körülbelül 2-3 hónap elteltével a köröm érintett része nő.

A gyerekek szenvednek kóros pajzsmirigy, vagy sérülés volt a köröm gombás elváltozások általában azt mutatják szétválasztása a köröm a teljes lemezt. Hámlás a köröm növekszik fehér és opálos, a rétegek szétválását alakulhat fertőzést, amely egy másodlagos szövődmények panaritiums (gennyes üreg a körmök körül vagy az alatt) és a gyulladásos bőr köröm tengely.

Ha a körmök a "kanálszerű" konkáv formában alakulnak ki a közepén, súlyos vérszegénység, fehérje vagy szénhidrát-hiány, gyakran felmerülnek a metabolikus zavarok.

Nagyon domború körmök, mint egy darab üveg egy órát a megvastagodott terület a terminál phalanx az ujjak, gyakran gyermek veleszületett szívbetegség vagy tüdőbetegség, ez az egyik fő tünetei a krónikus szöveti hipoxia. A köröm színe lehet cianotikus.

A vas elégtelensége, amely akkor következik be, amikor bevitele zavaros az élelmiszerrel, vagy emésztési problémák miatt emésztik fel, vezet egy patológia kialakulásához, mint például a vashiányos vérszegénység. Gyakran szenved a kezek és a körmök bőrén, amelyek nagymértékben meggyengültek, töröttek, sápadtak és unalmasak.

Eltekintve azonban attól, vérszegénység, körömvirág, a gyermekek szenvedhetnek miatt a D-vitamin-hiány a angolkór, betegségek az emésztőrendszer a megsértése az enzimek a vékonybélben, amikor teljesen megemésztett tápanyagok. Körmök gyakran szenvednek a jelenléte a gyermekek reaktív pancreatitis, gyulladás a vékony- vagy vastagbél rendellenességek mikrobiológiai egyensúly a bélben vagy a jelenléte férgek. Általában ezeket a problémákat, továbbá a köröm elváltozások termelni rendellenességek a szék formájában hasmenés vagy székrekedés, hasi fájdalom, étkezési zavarok, módosítsa a nyelvet.

A körmök szenvednek az endokrin szervek patológiáitól, az agyalapi mirigy rendellenességeitől, a pajzsmirigyról, a mellékvesékből. Ezek a hormonok aktívan részt vesznek a növekedési folyamatokban és biztosítják a szövetek és szervek teljes keringését, hiányuk hypoxia és mikrocirkulációs rendellenességekhez vezet, beleértve az ujjak területét is. A köröm törését és szétválasztását ebben az esetben általában más jelek kísérik. Gyermekek elmaradnak a növekedés és a súly között, hideg végtagjai vannak, nyomás és impulzus ugrások ingadoznak, szenvednek a figyelem és a memória.

A okolonogevyh hengerek bőrének problémái

A körömvirág körüli bőrrel kapcsolatos leggyakoribb problémák a szálak és a gyulladásos elváltozások. Általában a bőr súlyos szárazsága, vitaminok és ásványi összetevők hiánya, az állandó trauma a talajba kerüléskor, a körmök csikorgatása miatt alakulnak ki. Gyakran előfordul, hogy az ujjak bőre felrobban, bőrpír és fájdalom, purulens seb keletkezik, egészen a panárium kialakulásáig. Fontos, hogy a szülők helyesen távolítsák el a barázdákat, és feldolgozzák a formáció helyét. A durvaságot éles, manuális ollóval kell lekerekíteni, amelynek kerek éle van, és a bőrt az alapja területén fertőtlenítőszerekkel kell kezelni.

Gombás fertőzés: a szülők akciói

Gyakran előfordul, hogy a szülők észre veszik a lábujjak körmeinek vereségét. A gyermek szervezetének érzékenyebb a gombás fertőzésekre, mivel a gyerekek lábai gyakrabban izzadnak, és a gyerekek gyakran változtatják cipőiket és zokniikat. Ezenkívül a gomba elterjedését a szülők maguk is megkönnyíthetik, ha lábukat is érintik. Ha közös eszközöket használ a körömápoláshoz - csipesz vagy körömfájl, olló, akkor a gombát az ujjaidból a babaéhoz tudja vinni. Sárguláskor, a köröm megvastagodásával és az élek színezésével azonnal konzultáljon orvosával. Csak egy szakember fog helyesen megállapítani a diagnózist, és képes kezelést előírni.

Melyik orvos kezeli a körömgombát?

Onychomycosis (körömgomba) sok kellemetlenséget okoz egy személynek, és a fejlett szakaszokban súlyos komplikációk fenyeget. A nem kívánatos következmények elkerülése érdekében szakemberrel időben fel kell vennie a kapcsolatot. Vessünk egy közelebbi pillantást arra, hogy melyik orvos kezeli a körömgumókat, és hogyan viselkedik az orvos.

Amikor a gombák megjelenik a körmökön, forduljon szakemberhez

Milyen orvoshoz kell konzultálnom egy körömgombával?

Abban az esetben kellemetlen tüneteket - pirítás lemez, köröm megvastagodása vagy köteget - kell menni a kórházba. Először is a terapeuta felé fordulnak. Az orvos megvizsgálja az érintett területeket, és felvesz egy felmérést több szakembertől (mycológus, bőrgyógyász), amely összetett terápiát határoz meg.

Egy bőrgyógyász vagy egy mycológus?

Az onokomikózis diagnózisa és kezelése, mint gyermek és felnőtt, részt vesz a mycológusban. Nem minden beteg tudja, ki ez, mivel nem minden poliklinikának van ilyen szakértője. A mycológus olyan orvos, akinek a feladata:

 • A betegség diagnosztizálása, beleértve a laboratóriumi vizsgálatokat;
 • kezelésére gombás elváltozások a bőr és függelékei (köröm, haj) és a kezelés a nem fertőző betegségek az epidermisz;
 • gombás fertőzések megelőzése.

A klinikai mycológus - még mindig a gomba szakértője - szűk körű specializációval rendelkezik, amely kifejezetten a gombás patológiákat és klinikai jellemzőit fedi le. Az orvos választhat a leghatékonyabb kezelést, figyelembe véve a vírus tipológiáját és a betegség lefolyásának árnyalatait. Különösen fontos, hogy ilyen szakemberrel lépjen kapcsolatba az előrehaladott stádiumokkal vagy az onychomycosis ritka típusával.

Körömgomba kezelése egy klinikai mycológussal történik

Ha nincs mycológus, akkor egy dermatológushoz menjen. Egy ilyen orvos a bőr, a haj és a szögek különböző betegségeivel foglalkozik a rühösen és gombás fertőzéseken keresztül. A probléma tanulmányozása után az orvos határozza meg a stratégiát a körömgombák elleni küzdelemben, és előírja a megfelelő kezelést.

Hová menjen

Tekintettel arra, hogy a mycológusok keskeny profilú szakemberek, egyetlen klinikán sem találhatók. Általában az ilyen orvosok magánmikológiát folytatnak a nagyvárosokban és a regionális központokban. Ebben az esetben két lehetőség van arra, hogy kapcsolatba léphessen a köröm gombájával a lábadon vagy a kezeden:

 • dermatológiai-vénás orvosi rendelő (dermatológusra való belépéskor);
 • Magán klinikák (konzultáció egy mycológussal).

Még az "elhanyagolt" gomba otthon is gyógyítható. Ne felejtsd el eloszlatni naponta egyszer.