Hány nappal áthatja a herpesz az ajkakon

A kérdés az, hogy hány nappal a herpesz az ajkán van, általában ha a herpesz az ajkán hosszú ideig tart. Annak, hogy mennyi herpesz mennyisége nem halad át egyik embertől, nehéz ezt az időszakot kipróbálni minden ember számára. Ha röviden válaszolsz arra a kérdésre, hogy mennyi ideig tart a herpesz napjai az ajkán, akkor a válasz egyszerű - 5-15 nap. De ez biztosítja a stabil immunitást, a megfelelő kezelési tervet és a megfelelő választ. Az ajkakra ható herpeszkitörések kronológiájának részletesebb vizsgálatához ismerni kell a betegség jellemzőit, amelyeket alább ismertetünk. Mert a hideg 5 napig tart, és talán egy egész hónapig.

A betegség áttekintése

Az egyszerű herpesz az ajkán a vírusos betegség gyakori súlyosbodása, amely negatív hátteret mutat az immunrendszer csökkenésével. Kevés embernek van első kézből ismernie ezt a betegséget.

Mindenki tudja, hogy egyik vagy másik módja valaha is élénk volt, a herpesz nem megy el, egy ideig alvó üzemmódba kerül. Azonban az immunválasz hiány, ami akkor fordulhat elő, mivel az átadott betegség vagy hipotermia, valamint azért, mert az érzelmi stressz, a vírus aktiválódik, egyértelműen megnyilvánuló elég fájdalmas sebek a szája.

A herpesz gyógyítása az ajkakon

A betegség és az időtartam időtartama - miután hány nappal áthaladt a herpesz az ajkán, különösen három szakaszban különböztethető meg.

 1. Az első szakaszban, az ajkak területén, általában enyhe bizsergő érzés tapasztalható, a viszketés bizonyos kényelmetlenséget eredményez. Egy napon megakadályozhatja a betegség folyamatának növekedését speciális gyógyszerek alkalmazásával.
 2. A második szakaszban a buborékok jelennek meg az ajkán, folyadékkal töltöttek, ami súlyos fájdalmat okoz. Ebben az esetben maga a személy vírusvivővé válik. Általában a betegség ezen szakaszában a herpesz körülbelül négy napig tart.
 3. A további képződés harmadik szakaszában már kialakult erózió, a vírus rendkívül fertőzővé válik. Ebben az időben a hólyagok elkezdenek felszakadni, amelyből egy zavaros, fertőzött folyadék áramlik. Ebben az összefüggésben a fekély alakul ki, amelyek meg kell kenni protivogerpesnoy különleges kenőcsöt herpesz a száj és továbbterjedésének megakadályozására, hogy a vírus más testrészek. Hány nappal áthalad a herpesz az ajkán? A speciális gyógymódok megfelelő gondozásával és használatával az ötödik napon a sebek kezdenek meggyógyulni. És a bőr teljesen felépülhet egy héten belül.

Átlagosan a herpesz betegsége az ember ajkán 5-15 napig tart az első kiütés váratlan megnyilvánulása pillanatától. Általában ez a mozgalmas időszakban, amikor kimutatták, hideg az ajkak, az emberi test elég fertőzés újra aktivitása megszűnt, és annak érdekében, hogy megakadályozzák az esetleges kiújulás.

Miért nem tart sokáig a herpesz az ajkakon?

Általában, amikor az immunrendszer jól működik, a herpesz az ajkak területén gyorsan áthalad. Az időben történő kezelésnél legfeljebb 15 napot és legalább 5 napot kell eltelnie. Ez azt jelenti, hogy nem kell pánikulnia, ha a herpesz 3 napig nem jár, mivel ez rendkívül ritka eset.

De előfordul, hogy hosszú, állandó kezelés mellett az ajkak kiütések egy hónapig sem mennek el. Ebben az esetben azonnal szakembert kell hívnia. Néha utalhat onkológiai megbetegedésekre, AIDS-re és egyéb súlyos betegségekre. De ne felejtsük el, hogy ez megtörténik a herpesz gyógyszerekkel történő folyamatos kezelésével és a hatás hiányával, ami azt jelenti, hogy a vírusellenes szer nem képes a betegség leküzdésére.

Hogyan gyorsítsák fel a herpesz gyógyulását az ajkakon

Az ajkán a hideg elsõ tüneteire azonnal meg kell kezdeni a betegség kezelésének folyamatát, mivel a gyógyszerek túlnyomó többsége hatásos hatást gyakorol a fertõzés aktiválásának elsõ pillanatától. Számos eszköz van a kezeléshez, ezek a következők:

 • kenőcsök - Acyclovir, Zovirax és Valaciclovir;
 • népi jogorvoslatok - burgonya a gyulladt területre; Használja a teafaolajat, a zöldeket, a fenyőolajat, a valocordin-t, a fokhagymás szegfűszegeket.

A kellő időben és komplex herpesz, azaz alkalmazva herpeszellenes szerek kombinációban sebek kezelésére népi receptek herpes fekélyek késhet 5 napig. Az a tény, hogy a speciális eszközök használatával, mint az Acyclovir és a Zovirax, serkentik az immunrendszert, amely viszont kezd aktívan küzdeni a vírussal.

Összefoglalva, hogy mennyi hideg maradhat az ajkán, érdemes kiemelni a vírus különlegességét, hogy különbözőképpen reagáljon a különböző emberek testén. Megfelelő kezeléssel a herpeszes vezikulák meglehetősen gyorsan haladnak. De ha problémája van a csípőbetegség hosszú távú kezelésében, és a tünetek nem szűnnek meg, akkor ez jelzi, hogy sürgősen hivatkozni kell egy fertőző betegség specialistájára.

Milyen szakaszai vannak a herpesznek az ajkakon?

A lázas herpeszet a klinikai tünetek fokozatos fejlődése jellemzi, minden egyes fázist speciális jelek jellemeznek. A herpesz négy szakasza van az ajkán, amely magában foglalja a prodromális jelenségek időszakát, a gyulladást és a kiütés elemeinek megjelenését, a hólyagok kinyitását, a héjak képződését és a gyógyulást.

Hogyan kezdődik

A lázas herpesz kezdeti szakasza a bőrkiütés, bizsergés, égetés, raspiranya és bőrpír megjelenése a kiütések helyén. Nem tart hosszú, 2-3 órától néhány napig. Ekkor a herpeszvírus még mindig inaktív állapotban van, aminek következtében időben történő kezeléssel meg lehet előzni a betegség további fejlődését.

Ezután a bőrön és a nyálkahártyán képződik papulák és vesék, felhős folyadékkal töltve. Néha a kiütés egyesül, konglomerátumokat alkot.

A kiütés megjelenése óta a vírus gyorsan elszaporodik, ami a herpeszvírus fertőzés gyors előrehaladásához vezet.

Az akut klinikai megnyilatkozások első szakasza vagy periódusai több napig tartanak, ekkor a herpes simplex vírus aktivitása továbbra is fennáll.

A herpetikus hólyagok hamarosan felrobbannak, aminek következtében a folyadék kifelé kerül. Ez a legveszélyesebb időszak, mert a herpesz tartalmában aktív herpeszvírus van.

Még a véletlenszerű expozíció más, egészséges bőrfelületi területekre vagy nyálkahártyákra is keltheti a betegség új epizódját, nemcsak a páciensben, hanem családtagjaiban is.

A vezikulák helyén kialakulnak fekélyek, amelyek súlyos fájdalommal és égéssel járnak.

Az 1 napos erózió nem haladhatja meg, még egy kis időt vesz igénybe.

Valójában nyílt seb állapotával a patogén mikroflór bekerülésének valószínűsége jelentősen megnő, ami fenyegeti a bakteriális fertőzés kialakulását.

Fokozatosan a herpetikus hólyagok helyét héjak alkotják, amelyek néhány nap múlva esnek le. A legfontosabb dolog - ne hagyja, hogy karcolás, hogy a bőr nem jelent hegeket. 1-2 héttel a lágyék herpesz helyén nem lesz nyomban az átvitt betegség.

A fejlődés szakaszai

A betegség kialakulásának első szakasza a prodromális jelenségek fejlődése. Nincsenek konkrét tünetek a betegségre. Csak akkor, ha jellegzetes kiütés jelentkezik, biztos lehet benne a herpesz kialakulásában.

A beteg továbbra is ragályos, amíg az ajkak kiütése megmarad.

Csak a hólyagok és fekélyek teljes gyógyulása után lehet biztos abban, hogy a vírus elveszítette tevékenységét, és nem vezethet más személy fertőzéséhez.

Hány nap elteltével

Mindegyik személy eltérő időtartamú herpeszvírus fertőzéssel rendelkezik. Először is, ez befolyásolja az immunrendszer állapotát. Bizonyos esetekben a betegség minden megnyilvánulása néhány napon belül megtörténik, egy másik hónap szükséges a fekélyek és eróziók tökéletesítéséhez.

Hány napig terjed a herpesz az ajkakon?

Kitörések az ajakra - a herpeszvírus exacerbációjának következménye, amely a csökkent immunitással szemben támad. Ez a vírus szinte a bolygó teljes népességét érinti, lehetetlen megszabadulni, csak megpróbálhatja elkerülni a gyakori megnyilvánulásokat. Hány napig terjed a herpesz az ajkán és hogyan kell elkerülni a relapszust - a gyakori kérdéseket, amelyek a betegségben szenvedőknél merülnek fel.

Klinikai kép

Herpetikus bőrkiütés megjelenik a test védő funkcióinak csökkenésével, amely megfázás, influenza, stressz következménye lehet. Miután hány nap telt el a herpesz az ajkán, az az immunitás függvénye. A nehézség abban rejlik, hogy egy olyan személy, aki vírussal fertőzött, sokáig nem tudhat róla. Ezért az első megnyilvánulása meglepetéssé válik, és a személynek egyszerűen nincs ideje reagálni időben.

Átlagosan 5-10 napig tart a herpesz megnyilvánulása. Miután a vírus aktiválódott, a szervezet antitestek előállításával reagál erre.

A betegség 3 szakaszra oszlik:

 1. A kezdeti szakaszban kitaláljuk, hogy a betegség megközelítése érzékelhető: van bizsergés, viszketés, kellemetlen érzés az ajkakon. Az a helyszínen, ahol kiütések vannak, hyperemia és duzzanat jelentkezik. Ebben a szakaszban a betegség nem fertőző. Ebben az időszakban már intézkedéseket kell hozni - ez lehetővé teszi a betegség megnyilvánulásainak csökkentését vagy a víruskiütés kialakulásának teljes megelőzését. Ajánlatos az Acyclovir kenőcs külső használatra, valamint a C-vitamin bevitele az immunrendszer erősítésére.
 2. A második szakasz fájdalmas vezikulumok megjelenése, amelyek belsejében a folyadék összegyűlik. A kialakuló kiütések nagyon fertőzőek, sok fertőzött részecskéket tartalmaznak. A szakasz időtartama 2-4 nap. A hányás segít eltávolítani a szóda tömörítéseket, valamint elhomályosítja a hólyagokat egy menta kivonattal. Az alacsony immunitású elváltozások nagy területet foglalnak el, a buborékok sokat jelentenek, egymással egyesülnek. Ha az immunitás megmarad, a bőrkiütések szórványosak lesznek.
 3. Az utolsó szakaszban a fertőzés valószínűsége is magas. Ebben az időszakban a buborékok felrobbannak, és tartalmuk kifolyik. Ezen a helyen gyomorfekélyt mutatnak. Ebben a szakaszban feltétlenül vírusellenes kenőcsöt kell használnia, és gondosan figyelnie kell a higiéniát. Először is figyelmet kell fordítani, mert fennáll a veszélye annak, hogy a szennyezett részecskéket a test más részeire terjeszti. A sebek 2-3 napig tartanak.
 4. A sebek ropogtak. Ha véletlenül fáj, akkor vérzik, fáj. Ebben a szakaszban a fertőzés valószínűsége csökken, az immunitás visszatér a normális szintre. Közvetlenül a kéreg eltűnése után kis különbség van a bőr színében, de egy idő után mindent kiegyenlített. Ebben a szakaszban egy speciális kenőcs is ajánlott - lágyítja a bőrt és felgyorsítja a helyreállítási folyamatot. A kenőcs helyett tengeri törpe és fenyőolajat használhat.


Egyes betegeknél a herpeszkiütés hosszabb időt vesz igénybe - ez nem feltétlenül 2 hét. Ez az időtartam azt jelzi, hogy az immunrendszer nagymértékben gyengül, és a szervezet további támogatásához vitaminok szükségesek.

Mennyibe kerül a herpesz az ajakra? Ha a herpesz az ajakon több mint 5-10 napig tart, akkor gyorsan konzultáljon orvosával. Ilyen esetekben a bőrkiütések más betegséget jelezhetnek.

Azok a kiütések, amelyek hosszú ideig tartanak és nem járnak el, súlyos károsodást okozhatnak az immunrendszerben. Ezek megfigyelhetők az AIDS-ben, onkológiai betegségekben. Immundeficienciában szenvedő betegeknél gyakran vannak olyan helyzetek, amikor a vírus manifesztációja egyenként megtörténik - a vizsgálat során mind a kéreg, mind a vesék találhatók.

Kockázati csoportok

Az ereszkedések az ajkán, akik:

 • rendszeresen érzelmi stressz állapotban vannak;
 • a krónikus betegségek gyakori súlyosbodása;
 • rossz szokásokat, alkoholt, füstöt;
 • figyelmen kívül hagyja a megfelelő táplálkozást (szabálytalan étrend és vitaminhiány);
 • hipodinamikus életmódot vezetnek.

Ezenkívül a fenyegetést a hormonális változások, beleértve a menstruáció időszakát is magában foglaló körülmények okozzák. A nők gyakran szembesülnek herpeszkiütéssel a terhesség és a szoptatás idején.

Mennyi ideig tart a veszélyes szakasz?

A napok pontos száma, hány herpesz után halad, nehéz megnevezni. Az akut fázis időtartama átlagosan körülbelül 5 nap. Ez az időszak a higiéniai szabályok gondos betartását teszi szükségessé, ezért alaposan meg kell mosni a kezét a krém alkalmazása előtt és után.

Az acyclovir kenőcsöket azonnal alkalmazzák, amint az első tüneteket érezni fogják. Kezelés hiányában olyan komplikációk alakulhatnak ki, amelyek súlyos kezelést igényelnek.

Lehetséges szövődmények

A szövődmények leggyakoribb oka a vírus részecskéinek a fertőzött helyről a más nyálkahártyákba való átvitele. Amikor elérik a szemet, fennáll a veszélye egy szemészeti holterek kialakulásának - a betegség teljes látásvesztést okozhat. Ha nem mosson kezet a kenőcs alkalmazása után, akkor lehetőség van a herpesz ekcéma kialakulására a kezek bőrén. Nem szabad elfelejteni, hogy milyen veszélyekkel jár, hogy leselkednek a intimszféra: orális szexet ebben az időszakban vezet az a tény, hogy a vírus a nyálkahártya az ajkak kerül nyálkahártya nemi szervek.

Komplikált áramlást gyakran megfigyelnek a gyermekek. Ez azzal a ténnyel kapcsolatos, hogy a csecsemők nem várhatják meg a seb gyógyulását és a formázott kéreg eltávolítását.

kezelés

Mennyi ideig tart a herpesz a megfelelő kezeléshez? A helyreállítási folyamat felgyorsítása érdekében további támogatást kell nyújtania a szervezetnek. Kifoglalja az acyclovir kenőcsöt, belsejében - az echinacea tinktúráját. Ezen alapok felhasználásával a vírus megszabadulhat 3-4 nap. A kenőcs használata segít megelőzni a bőrkiütést hólyagok és fekélyek formájában. A herpesztől szenvedõknek mindig kenõcsõvel kell rendelkezniük. A herpesz elleni kenőcsök összetétele nemcsak az aciklovir, hanem a valaciklovir is lehet.

Külső használatra az Infagel is használható. A termék kényelmesen használható - nem terjed, nincs szín és szag. A hatóanyagot a bőr érintett területére naponta kétszer alkalmazzák.

A gyógyszerek alkalmazását óvatosan kell végezni, hogy ne érintse meg a vírus fertőzött területeit.

A betegség kezdeti szakaszában a kezelés zöld, alkohol, teafaolaj, valocordin. A viszketés területét egy fokhagymás szelet kenjük. Mindezeket a termékeket antiszeptikus hatás jellemzi. Az ilyen gyógyszerek alkalmazását azonban csak felületes hatás jellemzi, és nem befolyásolja közvetlenül a vírust.

Ha elkezdi a kezelést, amikor a hólyagok már megjelennek, akkor nem lesz képes gyorsan megszabadulni a vírus manifesztációitól. A kitörések ebben az esetben legalább egy hétig tartanak. Azonban még mindig érdemes használni a speciális kenőcsöket, még akkor is, ha hiányzott a betegség kezdete. Közelebb viszik a hólyagok felnyitását és a bõr regenerálódását.

Az acyclovir alapján nem csak krémek, hanem tabletták is vannak. Azonban csak szakember írhatja fel őket. A kezelés ideje alatt a fertőzött személy csak személyi edényeket és személyi higiéniai tételeket használhat. A herpesz nem befolyásolja a test általános állapotát, ezért ha a hőmérséklet emelkedik és az általános jólét romlik, orvoshoz kell fordulnia.

Akció tabletták

Az orális adagolásra szánt gyógyszerek alkalmazása növeli a kezelés hatékonyságát. Az alkalmazások azonban hátrányosak.

Az ilyen gyógyszereket nem írják elő, ha 12 évesnél fiatalabb gyermekek kezelésére van szükség, a terhes nők és a szoptatás ideje alatt nem alkalmazhatók.

Mennyi ideig tart a herpesz a kezelés helyességétől függ: az Acyclovir 5 tablettát tartalmaz 5-7 napig.

A tablettákat csak végső megoldásként kell alkalmazni, mivel hátrányosan befolyásolhatják az emésztőrendszer állapotát. Sokkal biztonságosabb a külső használatra szánt termékek használata.

A tablettákat általában kiterjedt kiütésekkel szedik.

További testtartás

A tabletták helyett ajánlatos figyelni a vitaminterápiára, valamint a megfelelő táplálkozásra. Az étrendnek a friss gyümölcsök és zöldségek használatán kell alapulnia, ne fogyaszthasson zsíros húst.

Egyéb megelőző intézkedések fontosak: gondosan figyelemmel kíséri az egészségét, időben megbetegít a betegségeket, hogy ne menjenek krónikus állapotba. Egy jó módszer az immunitás erősítésére keményedik.

Óvintézkedéseket kell tenni a megismétlődés megakadályozására. Ne használjon maszkoló kozmetikumokat a fekélyek elrejtésére. Ez bonyolítja a gyógyulást. Ha a betegség kezelésénél a rúzsot használja, akkor el kell dobnia - nem használható fel a helyreállítás után, mivel ez gyorsan a vírus új megnyilvánulásaihoz vezethet.

Mennyi időbe telik a herpesz

A herpesz a virális természet egyik leggyakoribb patológiája, amely számos negatív érzést okoz a megnyilvánulásaival.
A mai napig több mint 100 fajta herpesz vírusok különböznek a klinikai tünetek, a krónikus változatai során és a különböző átviteli módok, de az emberek gyakran szembesülnek az első kiviteli herpesz - az emberek azt nevezik „hideg”.

A herpeszet a génszerkezetben található humán sejtbe ültetik be. Ezért a virális szerek képesek továbbadni a sejtek későbbi generációi számára. Ez a patológia sajátossága - egyszer fertőzött, egy személy már nem képes teljesen megszabadulni a herpesztől.

Orvosi statisztikák azt mutatják, hogy több mint 75% -át a lakosság a vírus hordozójává közvetlen szerek bármelyikének 8 változatai a herpesz, a többségük csak nem is tud róla - nincsenek klinikai tünetei.

Hogyan fertőző herpesz

Behatolnak az emberi testbe a herpes simplex vírus rendkívül könnyen elérhető a mikro repedések és microtraumas textílián közönséges háztartási cikkek, mint például törölköző, ágynemű, és még közvetlen kapcsolat révén levegőn csöpög.

A kellően magas immunválasztó korlátokkal a szervezet képes önálló vírusellenes szerek elfojtására. Ha a mentesség nem színvonalas, vírusellenes szerek behatolnak a véráramba vagy a nyirokrendszer a gerincvelői gyökerek, és van „alszik”. Évekig inaktívak lehetnek.

Egy személy, a herpetikus patológia hordozója még csak nem is gondolhatja azt a tényt, hogy ő a fertőzés potenciális elsődleges forrása. Például egy terhes nő átviheti a herpeszvírust a csecsemőnek az intrauterin fejlődése során.

Ezért, ha az esztétikai kitörésekkel szembesül az ajkán, a beteg a konzultáció során megkérdezi a szakembertől, hogy egy jól megalapozott kérdés, hány herpesz áthalad. Ezzel egyidejűleg olyan választ is kaphatunk, amelyről nem számítunk, hogy ez a relapszus 5-7 napig leállítható, és maga a fertőzés szinte lehetetlen nyerni.

Hogy kezdődik minden

A herpesz egy egyszerű variánsa vírusellenes szerekkel való fertőzése általában a korai gyermekkorban fordul elő, például a banális bárányhimlő, ugyanaz a herpesz. A gyermekek szervezett kollektíveiben a vírus természetének kórtörténete rendkívül fertőző. Az óvodákat évente csirkehimlővel karanténba zárják.

A fertőzés kezdeti szakaszát követően az emberi immunrendszer sikeresen inaktiválja a vírust, de a virális ágensek továbbra is fennmaradnak a dorzális gyökerek ganglionjában. A patológia latens fázisa kialakul - maga a vírus megfelelő diagnosztikai vizsgálatokkal kimutatható, de nincs klinikai manifesztáció.

Kedvező körülmények között a herpeszvírus "felébred", a replikációs mechanizmus újraindul, új aktív vírusellenes szerek jönnek létre, amelyek újra megfertőzhetik a dermis struktúrákat.

Felkészülõ tényezõk

A jellegzetes klinikai megnyilvánulásokkal járó relapszusok száma nagyon fájdalmas és esztétikus vesekövek kiütéseként évente 2-től 12-ig terjedhet.

A herpesz aktiválás provokáló tényezői:

 • az akut formában szomatikus patológiás átadott betegségek vagy a meglévő krónikus betegségek súlyosbodása az emberi immunérzékenységek jelentős gyengülését eredményezi;
 • a túlzott tartózkodás az UV sugárzás alatt meggyógyítja a dermist, különböző véletlenszerű dermedéseket képez rajta - a vírusos és bakteriális szerek bejárati kapuit;
 • krónikus stresszes helyzetek kimerítik az emberi test védelmét, elveszítik a vírusaktivitás elnyomásának képességét;
 • a hormonális háttér jelentős ingadozása jól kombinálható a herpesz fertőzés kitörésével. Gyakrabban vannak kitéve a tisztességes szexuális menstruációs ciklusoknak, a bébi időszakoknak, a klimatikus "viharoknak". Számos helyzet állhat fenn - ennek eredményeképpen: a herpesz súlyosbodása;
 • expresszált immunszuppresszió - a kemoterápia, az egyes alcsoportok hosszantartó bevitele miatt kedvező hátteret teremt az alvó vírusaktívumok aktiválásához.

A negatív tényezők közül a szakértők szerint:

 • alkohol és dohánytermékekkel való visszaélés;
 • a minőségi éjszakai pihenés hiánya;
 • korrekció nélküli étrend;
 • gyakori hipotermia;
 • termelési káros hatás, mérgezés;
 • az emésztőrendszer patológiája.

A saját helyzet alapos elemzésével egy személy képes azonosítani és megszüntetni a fenti negatív tényezőket, ezáltal megakadályozva a herpesz visszatérését vagy kialakulását.

tünetegyüttes

A kezdeti idõszakban a szájszuszpenzió helyi érzést kelt az ajkán, amely idõszakos égést, viszketést okozhat. 1-2 nap elteltével buborékképződés alakul ki - herpetikus csomók. Gyorsan növekednek, Nagyon érzékenyek, fájdalmasak, vonzóak a megjelenésükben.

Az életminőség romlása mellett a herpeszhez a hőmérsékleti paraméterek növekedése, a regionális nyirokcsomók növekedése is társulhat. Herpetikus eruptions nem csak az ajkakon, hanem a test - arc, test, végtagok bármely részén is kialakul.

A hólyagok már 2-3 nappal fekszenek a kialakulásuk után. Fedezett egy olyan kéreggel, amely fokozatosan megszilárdul. Az eltávolítás után a szövet helyén továbbra is könnyű marad.

Az a személy, aki nem-esztétikai kiütéseket mutatott, természetesen érdekli a hány herpesz átadása, és ez 4-6 nappal az első tünetek után.

A herpesz szakaszai

A szakemberek meghatározzák a patológia szakaszait:

 1. A vírusellenes szerek aktiválásának első napján a személy szorongást érez - a test egy külön részében lokálisan viszketés, égetés, bizsergés. Ha egy személy már megtapasztalta a herpeszet, azonnal felismeri a jellegzetes tüneteket.
 2. Szó szerint ugyanazon a napon a szövetek ödéma és a hyperemia vizuálisan figyelik a bizsergő helyszínen. Kísért intenzív viszketés, a feltétel 1-2 napig tart.
 3. Rövid idő elteltével egy személy kis, fájdalmas hólyagok képződését észleli a hiperémia helyén, belsejében súlyos folyadékkal. A vírus több százezer aktív részecskéjét tartalmazza - az ember rendkívül fertőzővé válik másokkal szemben. A formációk gyorsan növekednek a méretben, egyes tojások egyesülnek, átmérője 5 mm-ig terjed.
 4. A harmadik napon buborékok nyílnak ki, és a felületük fekélyes. Fájdalmas érzések növekednek - egy személy nem tud enni a fájdalom miatt. Az esztétikai megjelenés jelentős pszichológiai kényelmetlenséget okoz. A látható hibák mellett a nyirokcsomók is növekedhetnek, a hyperthermia megfigyelhető - néha magas szintre.
 5. Ahogy a fekélyhiba megszárad, felszínén egy speciális kéreg keletkezik, a károsodás területe csökken. Amikor a kéreg hámlik, vérzéses repedés jelenhet meg a helyén. A kéreg kialakulása jelzi a helyreállítás folyamatának kezdetét.
 6. A herpeszkitörések gyógyulásával megfigyelhető a dermis érintett területeinek intenzív hámlása, a szövetek duzzanata, enyhén hiperimpozíciós színárnyalat. A vírusellenes szerek ismét inaktívak. Hosszan tartó súlyos betegség - megfelelő terápiás taktika hiányában, a herpetikus formációk után kialakulhat a bőrön a bőrön lévő perem.

A patológia fenti szakaszainak elemzése alapján a személy válaszolhat arra a kérdésre, hogy mennyi ideig tart a herpesz, vagyis 3-5 napig kielégítő immunitással újra élvezheti a tiszta bőrt.

A kezelés taktika

Az ajkakon kívüli nem-esztétikai kiütések felszabadulásának sebessége - "megfázás" nagyban függ a megfelelő terápiás intézkedések elfogadásának kezdetétől.
A herpesz minden gyógyszere sokkal hatékonyabb, ha a fogadás a viszketés és a helyi bizsergés első pillanataitól kezdődik. Az első szakaszban külső eszközökkel - antiherpetikus zselék, kenőcsök, például Zovirax, Acyclovir használata javasolt.

Az anyag az emberi DNS "darabja", amely az érintett sejtbe ágyazódik, és elpusztítja a vírus DNS-ét. A kenőcsöt csak higiénikus pamut törlőkendővel ajánljuk, minden alkalommal, amikor újat használ. Az első réteg felvétele után ismét meg kell osztani a kenőcsöt - a hatékonyabb védelem érdekében.

Ha a gyógyszert a vírusellenes szerek aktiválásának első perce óta használják, a kiütések elkerülhetők. Szó szerint a következő nap jelentős javulást tapasztal - a helyi ödéma és a hiperémia eltűnnek, és az ajkakon megjelenő esztétikus "ékszerek" nem jelennek meg.

Amikor az első buborék megjelenése - az első tünetek idejének elmulasztása - a helyi terápiás vírusellenes szerekhez, szisztémás szerekhez ajánlott: Acyclovir, Zovirax, Panavir, Famvir tabletták. Ők üdvözlik a vírus tevékenységét belülről, erős szisztémás hatással. Ennek köszönhetően a fekélyes szövethibák időtartamának lerövidítése 3 napról 1-2 napra. A gyorsabb hatás aligha lehetséges - szövetkárosodás történt már.

A hólyagok felnyitása után a felépülés valószínűleg nem gyorsul fel. Ahhoz, hogy segítsen a különböző alkoholtartalmú tinktúrákban, például a kalendulán alapulva, hogy megszüntesse a hibákat, megakadályozza az újbóli fertőzést, már csak a bakteriális növényzetet.

A modern immunstimulánsok és vitamin komplexek segítik az emberi test védő erejének növelését a herpeszvírus aktiválásának pillanatában. A konzultáció során a vírusellenes terápia optimális változatán kívül a konzultáció során szakembereket is ajánlunk, például Immunal, Centrum, Vitrum.

Miért nem sokáig tart a hideg

A szakemberek a legfontosabb okokra hivatkoznak - miért nem tartják sokáig a hideg sebek:

 • nem megfelelő kezelés, vagy teljes hiánya. A herpeszkiütés exacerbációja a modern herpesz elleni kenőcsök, tabletták, immunmodulátorok, vitaminterápia rendszeres használatát igényli;
 • kizárólag a hagyományos orvoslás receptjeit használjuk - szakemberrel való előzetes egyeztetés nélkül, külön vírusellenes szerek megfelelő támogatása nélkül;
 • egyéb szomatikus patológiák jelenléte fokozódása fokozatosan, ami ismételten gyengíti az emberi test védő erejét. Csak a betegségek gyógyítására irányuló intézkedések kombinációja;
 • a szövetek folyamatos fertőzése a herpeszes hólyagok megnyitásának és a helyi immunitás gyengeségének következtében: egy személy nem kezeli az észlelt hibákat alkoholtartalmú tinktúrákkal, az alapvető higiéniai normák betartását;

A herpesz minden exacerbációja - akár 20-szoros is - kötelező speciális konzultációt igényel. Különösen, ha a tünetek túlságosan hangsúlyosak vagy a gyógyulás nagyon lassan megy végbe.

Általános ajánlások

A herpesz fertőzés súlyos exacerbációjának hatékony védelmére ajánlott az általános szabályok betartása:

 • egészséges életmód vezetése - diétaterápia, megfelelő testmozgás, teljes éjszakai pihenés;
 • mérsékelt UV-sugárzásnak, a dermis óvatos védelme UV-védő krémek segítségével;
 • kerülje a tartós tartózkodást stresszes helyzetben - menjen nyaralni, részt vegyen jógaórákon, tanuljon relaxációs technikákat;
 • rendszeres orvosi látogatások - a diagnosztikai vizsgálatok nyomon követésével: az erős immunitás rendszeres megfigyelést igényel.

Vírusfertőzés - herpesz - komplex patológia, amely komplex intézkedéseket igényel a tünetek enyhítésére. Megfelelő terápiás taktikával a nem-esztétikai kiütéseket 1-3 nap alatt le lehet állítani. Az öngyógyítás teljesen tilos - komoly szövődmények csak súlyosbíthatják az ember jólétét.

Mikor herpesz az ajkakon?

Sok ember hajlamos a herpesz megjelenésére, amelyet "hideg az ajkán" is neveznek. Ma ez a patológia az egyik leggyakoribb a világon. A helyzetet súlyosbítja az a tény, hogy szinte lehetetlen megvédeni a fertőzést, és a vírus, amely bejutott a testbe, örökre ott marad. Hol kapja meg, és hány nap alatt áthalad a herpesz az ajkán? Próbáljuk megérteni.

Patológiai fejlődés

Az ajkán lévő herpesz a vírus jellegű betegség súlyosbodása. A lakosság 96% -a vírus hordozója. A betegség csökkent humán immunitást mutat. Ebben az esetben a betegség megjelenik a kis fekélyek az ajkakon. Megjelenésüket provokatívnak tekintik megfázásnak, hipotermiának, érzelmi stressznek. Néha az emberi szervezet önmagában képes legyőzni a herpeszvírust, de bizonyos esetekben a helyzet komplex kezelést igényel.

A herpesz a testen és az ajkán ilyen tényezők hatására jelentkezhet:

 • menstruációs időszak nőknél;
 • a krónikus betegségek súlyosbodása, amelyek csökkentik az immunitás szintjét;
 • alultápláltság vagy alultápláltság;
 • fizikai, pszichoemotikus kimerültség;
 • dohányzás;
 • alkoholfogyasztás;
 • nagy mennyiségű erős tea, kávé fogyasztása.

Mennyi ideig tart a herpesz az ajkakon és a testen? A betegség standard időtartama 5-10 nap, a lézió nagyságától függően. Ebben az esetben a betegség bizonyos szakaszokon halad át. Meddig tartanak - a páciens immunitásától függ. A herpesz szakaszok a következő megnyilvánulásokkal rendelkeznek:

 1. Kezdetben egy személy enyhe bizsergést érez, amely viszket az ajkakon.
 2. Néhány órával később pirosság van, egy kis duzzanat az ajak egyik oldalán.
 3. 2-3 nap alatt a vörösödés kis buborékokká fejlődik, tele folyadékkal.
 4. Néhány nappal később a héjak képződése a buborékok helyén kezdődik.
 5. Ezután kezdődik a gyógyulási fázis, a vírus passzív és nem fertőző.

3 fertőzött herpesz lesz, amikor folyékony buborékok vannak. Az a tény, hogy a folyadék nagyszámú, az aktív vírussal fertőzött részecskéket tartalmaz, amely a buborék elterjedése esetén.

Fontos, hogy olyan gyógyszereket használjunk, amelyek megölik a vírust, úgyhogy a kezeid nem terjednek át a testen, és nem adják át másnak. Az emberi fertőződés a sebek gyógyulási szakaszáig tart. A gyógyszerek kiválasztása a herpeszfejlesztés szakaszától függ. A megfelelő gyógyszer függ a vírustól.

Az elhúzódó áram

Szóval, hány herpesz átereszt az ajkán? Normális esetben a betegség legfeljebb 7-10 napig tarthat, néha 14 napig engedélyezett. Ha a herpeszet 14 napnál hosszabb ideig az ajkán tartják, akkor a következő tényezők fordulnak elő:

 • az elégtelen kezelés vagy annak hiánya. Fontos, hogy a betegség kezdeti szakaszában gyógyszert is alkalmazzanak a herpesz ellen, amely esetben akár meg is akadályozhatja a hólyagok képződését folyadékkal;
 • a herpesz megjelenése krónikus betegség súlyosbodása során jelentkezik. Ebben az esetben a vírus egy gyengített szervezetre hat, amely már két betegség ellen küzd. Az orvosnak konzultációra és komplex gyógyszeres kezelésre van szükség;
 • a vírussal való gyakori fertőzés a csökkent immunitás és a bőrelváltozások jelenléte ellen szól. Ebben az esetben nemcsak az orvosi készítmények kezelésére van szükség, hanem vitaminkomplexek bevitelére is, hogy növeljék az immunitás szintjét.

A megfelelő kezelés kezdetétől függően a győzelem sebessége függ a vírustól. Sajnos, a harcok elleni küzdelem ellenére, miután bejutott a testbe, a vírus örökre ott marad. Ez azt jelenti, hogy az idõszakban az immunrendszer gyengülése vagy a krónikus betegségek súlyosbodása esetén a vírus is aktívabb lehet.

Gyakran előfordul, hogy a herpeszet meglehetősen gyorsan kezelik, különösen akkor, ha a gyógyszert időben elkezdték. Gyógyszeres összetételben vírusos betegségek legfeljebb 5 napig tarthatnak. Ha a herpesz még a 14. napon sem jut el az ajkán, a betegséget átfogóan kell kezelni. Ehhez:

 • antivirális kenőcsök használata - Acyclovir, Zovirax, Fenistil. A betegség kezdeti szakaszában történő alkalmazásra ajánlott. Az előkészületek teljesen biztonságosak, mivel csak a bőr fölött alkalmazzák őket. Ha időben alkalmazzák őket, a betegség 1-2 napig tarthat;
 • herpesz elleni tabletták befogadása - Valaciclovir, Acyclovir, Farmavir. Ha beismerik, a betegség 4-5 napig tart;
 • az immunmodulátorok befogadása megengedett abban az esetben, ha a betegség kezdeti szakasza már elhaladt és buborékok keletkeztek. Bármilyen fertőzéssel harcolnak, immunstimuláló hatást fejtenek ki. Gyakran használt gyógyszerek, például Kagocel, Cycloferon, Arbidol, Viferon.

Komplikációk és megelőzés

Ritka esetekben a herpesz komplikációkat okozhat, ami jelentősen meghosszabbítja a kezelés időtartamát. Előfordulhatnak a betegség elégtelen kezelésével, valamint a beteg helytelen viselkedésével. Például, ha egy kézzel, majd egy szemmel megérint egy feltörő buborékot, kaphat egy szemhéjakat, amelyek hosszú és fájdalmasan gyógyulnak, és egyes esetekben vizuális csökkenést okozhatnak. Továbbá, amikor a kezek bőrét és más testrészeit érintik, lehetőség van arra, hogy a herpesz ekcémát enyhén bonyolultabbá és hosszabb ideig kezeljék, mint a szokásos herpeszkiütés az ajaknál.

A vírusfertőzés során kerülni kell az orális szexet, mivel amikor belép a nemi szervek nyálkahártyájába, sok kellemetlenséget okozhat. Annak érdekében, hogy a vírus ne tartson sokáig, és a betegség komplikációk nélkül ment, a kezelést időben el kell kezdeni.

A megismétlődés és a szövődmények megelőzése érdekében be kell tartani a megelőzésre vonatkozó néhány ajánlást:

 1. Egészséges életmód fenntartása. Minimalizálja az alkohol, az erős teát és a kávét, valamint a dohányzást.
 2. Állítsa be a nap alatt töltött időt. Az ultraibolya sugárzás sok esetben provokálhatja a herpeszvírus kialakulását.
 3. Kerülje a stresszes helyzeteket. Mint tudják, aktívak provokátorai a herpesz sebek megjelenésén az ajkakon. Ha lehetséges, egy másik relapszus után érdemes nyaralni és pihenni.
 4. Optimalizálja az étrendet. Annak érdekében, hogy a betegség gyorsabban áthaladhasson, meg kell enni. A tápláléknak tartalmaznia kell a húst, a halat, a friss zöldséget és a gyümölcsöket.

Annak érdekében, hogy egyértelműen válaszoljon, hány napig terjedő vagy herpeszes állapotban van, lehetetlen. Azon a tényezőktől függ, mint a megfelelő kezelés, a páciens immunitása, stb. Mindazonáltal érdemes megemlíteni, hogy ha két hét után a tünetek nem csökkennek, érdemes szakemberrel konzultálni a súlyos szövődmények elkerülése érdekében.