Kenőcs Zovirax a segítséget: a bizonyságot. Patient Reviews

Szinte minden ember szembesült a herpesz vírussal. Egy közös jelenség a buborékok az ajkakon a hipotermia vagy a betegség után. A fertőzés azonban a test bármely részén érezheti magát, ami a szövetek viszketését, égését és hólyagosodását okozhatja.

Amikor a herpesz elemek felrobbannak, a vírusos folyadék egészséges bőrre terjed ki, és megteremti a fertőzés előfeltételeit. A Zovirax kenőcs megfelelő időben történő alkalmazása segíteni fog egy személynek, hogy gyorsan leállítsa a folyamatot, erősítse a helyi immunitást és megóvja a szövődményeket.

A kenőcs összetétele és farmakológiai tulajdonságai

A Zovirax kenőcs aktív összetevője az acyclovir - erős vírusellenes tulajdonságú anyag.

Az összetevő pár nap alatt elnyomja a herpesz törzseket, és megakadályozza a fertőzés terjedését az emberi szervezetben. Az acyclovir blokkolja a HSV replikációját, és látens állapotba fordítja. A segédanyagok fehér vazelin és propilénglikol leállítják a gyulladásos folyamatot, és lágyítják az érintett bőrfelületet.

Kezdetben a hatóanyagot szemészeti gyakorlatban alkalmazták. A szemgyógyászok a herpesz sebét a szem szaruhártyájára alkalmazták.

De később a kenőcs különféle gyógymódokba került, ahol a szakembereknek antivirális előírásokkal kell rendelkezniük.

A szervezetbe való belépéskor a Zovirax aktív összetevői behatolnak a vírus által érintett sejtekbe, és számos olyan kémiai folyamatot indítanak el, amelyek az aciklovir-trifoszfátot felszabadítják. A DNS-polimerázzal való kölcsönhatás révén a vegyület megtöri a vírus DNS-szerkezetét, és a törzset nem képes szorozni. A Zovirax beavatkozása a vírusok genetikájában gyors halálhoz vezet. Ugyanakkor a test egészséges sejtjei nem sérültek meg.

A Zovirax csak fertőzött sejteken való hatása miatt a kezelés biztonságossá teszi a toxicitást. A gyógyszerrel való visszaélés azonban tele van hatékonyságával, mivel a vírus ellenáll a drogokkal szemben.

Javallatok és ellenjavallatok

A levél-megjegyzés a Zovirax kenőcs használatára vonatkozó összes információt tartalmazza, ezért az olvasás során egyértelművé teszi. A szemészeti készítményt a keratitis terápiájában alkalmazzák, mivel ez a kórokozó, melynek 1 - 2 herpesz törzsek keletkeznek. A krémet a herpesz által érintett bőr és nyálkahártyák kezelésére használják. A krém kenje az ajkakon lévő buborékokat.

A Zovirax alkalmazása ellenjavalltsága csak fokozott érzékenység az acyclovir és származékai tekintetében. Kenőcs terhesség alatt a nők használhatják, mert a hatóanyag szisztémás véráramának felszívódása elhanyagolható. Az ágens nem gyakorol negatív hatást a magzatra. Terhes krém és kenőcs A Zovirax-ot a nemi herpesz kezelésére és az erekció gyógyítására írják fel a test ajkaira és bőrére.

Gyermekeknek szemészeti kenőcs A herpes keratitis diagnózisakor a Zoviraks születéskor kezdődik. A terápia addig tart, amíg a vizuális szerv teljesen meg nem gyógyul. A Zovirax krém a gyermekgyógyászatban csirkehimlővel és herpeszkiütés jelenlétére terjed ki a test különböző részein.

Hogyan kell kezelni a kenőcs

Terápiás célokra A Zovirax kenőcs használati útmutatója az alábbi sémát írja elő:

A Zovirax-ot aknából lehet használni. Korábban a problémás zónát fertőtlenítő vagy lotionos tisztításnak vetették alá, majd a test kenőcsére helyezték (lehetőleg éjszaka). Alkalmazzunk orvosságot a pattanások kezelésére, amíg a kiütések teljesen eltűnnek.

A Zovirax-kezelés alatt a túlérzékeny betegeknél mellékhatások jelentkezhetnek. A bőr néha reagál a készítményre égetéssel, bizsergéssel, bőrpírral és méretezéssel. A Zovirax tabletta és a liofilizálás során súlyosabb reakciók jelentkeznek.

Ha a Zovirax semmilyen okból nem alkalmas betegnek, a herpesz kezelését analógok segítségével végzik:

 • Az aciklovir.
 • Gerpferon.
 • Az aciklovir-ACRI.
 • Panavir.
 • Lavomax.
 • Gerperaks.
 • Viroleks.
 • Acyclovir AKOS.
 • Atsigerpin.

A Zovirax túladagolása a karbamid és a kreatinin koncentrációjának növekedéséhez vezet a vérben és a veseelégtelenség kialakulásában. Ritka esetekben a betegek neurológiai rendellenességeket mutatnak ki. A hemodialízis elvégzésével szüntesse meg a problémát.

Mennyibe kerül egy vírusellenes gyógyszer?

A kenőcs a szemből a herpes Zoviraxot 390-450 rubel áron adják el. A terméket egy 4,5 g térfogatú csőben lezárják, egy ilyen csomagban egy kanadai gyártó gyártja.

A hazai termelést 180-250 rubel (5 g tuba) értékesítik. Vegyen fel egy receptet, mint más gyógymódokat. Szabadon értékesített krém.

Ukrajnában, Zovirax kenőcs orosz származású értékesített áron 50-60 hrivnya. A kanadai változat megvásárolható 80 hrivnya. Az értékesítés egy lengyel drog. Egy gyógyszer megválasztásakor a fogyasztó csak az ár, vagyis a kenőcsök szerkezete és farmakológiai tulajdonságai alapján azonosítható.

A kenőcs ajánlott sötét szobában tárolni, ahol a hőmérsékletet +25 ° C-ig tartják. De a nyitott cső tartalmát egy hónapon belül fel kell használni. Ha a gyógyszert 4 hétig teljesen nem használták fel, a maradványokat el kell távolítani.

Vélemények

Milyen előnyökkel jár a kenőcs a herpes Zoviraks orvosok részletes ismertetését. A szakértők azzal érvelnek, hogy a gyógyszer gyorsan és hatékonyan semlegesíti a kórokozó növényeket és kezeli a herpesz fertőzést. A gyógyszert a herpesz különböző szakaszaiban csak 4 nap alatt gyógyíthatja a buborékcsomagolásban. A termék helyreállítja a szem, az ajkak és a nyálkahártyák érintett szöveteit.

Kisgyermekeknél a Zoviraks jól kezeli a varicella és más herpeszes betegségek fajtáit. Az acyclovir gyorsan megszünteti a kellemetlen tüneteket és elősegíti a gyermek gyors gyógyulását. A herpes formákat sikeresen kezelik a Zovirax-szal is.

Milyen betegek mondják:

Az orvos Zovirax kenőcsöt írt fel nekem, és elkezdtem kezelni. A buborékok néhány napig eltűntek, csak csoda. Korábban hetek óta nem tudtam megszabadulni a sebektől, de az orvosságnak köszönhetően kb. 5 nap alatt hoztam a rendet. Néhány ember nem akarja megvásárolni ezt a kenőcsöt a magas ár miatt. De azt gondolom, jobb, ha pénzt költenek és gyorsan gyógyítják a betegséget, mint hosszú ideig olcsó és hatástalan analógokat használnak.

Milyen betegségek esetén alkalmazható a Zovirax kenőcs?

A Zovirax kenőcs antivirális gyógyszer, amelyet külső használatra szánnak. Az anyag egy homogén, fehér, lágy konzisztencia, idegen részecskék nélkül, amelynek jellegzetes szaga van. A Zovirax hatékony immunstimuláns, amelyet külsőleg használnak számos vírus által okozott fertőzések kezelésére.

A Zovirax kenőcs forma felszabadulása és összetétele

A gyógyszer nemzetközi neve: ZOVIRAX. A megjelenése különböző gyógyszer formákban: kenőcsök (krém), oldatos infúziók, tabletták, 3% szemészeti kenőcs. Zovirax kenőcs vagy krém, ahogy nevezik, koncentrációban 5% előállított műanyag fiolákban dvuhgrammovyh az adagolóval és alumínium csöveket 2,5 és 10 gramm. Minden injekciós vagy csőben kartondobozban beágyazott megjegyzés a gyógyszert.

A gyógyszer fő hatóanyaga az acyclovir. Ez a vírusellenes hatás hatékony a herpesz és a csirke pox vírusok ellen. Kiegészítő komponensek a kenőcs összetételében:

 • dimetikon;
 • nátrium-lauril-szulfát;
 • folyékony paraffin;
 • propilénglikol;
 • makrogol-sztearát;
 • glicerin-monosztearát;
 • poloxamer 407;
 • cetosztearil-alkohol;
 • tisztított víz.

Farmakológiai hatás

A használati utasítás szerint a Zovirax kenőcs helyi alkalmazás a Varicella zoster és a Herpes simplex 1 és 2 típusú vírusok ellen. Az acyclovir kézhezvétele után a fertőzött sejtekben a test szubsztrátjaként működik a DNS-polimeráz, megakadályozva szintézisét virális sejtek anélkül, hogy a gazdasejtekben. A timidin-kináz-fertőzött sejtek elősegíti az átalakítás a nukleozid analóg aciklovirt acyclovir-monofoszfát, amely transzformálva, hogy a trifoszfát és végződik további DNS a vírus replikációját. Az acyclovir a testből kiválasztódik a vizelettel együtt.

Mi segít a kenőcsben: használatra utaló jelek

Kenőcs A Zovirax-ot a nyálkahártyák és a herpeszvírus vagy a herpes zoster (Varicella zoster) által fertőzött bőr kezelésére használják. A gyógyszert széles körben használják a szemészetben: a herpes Zovirax kenőcsöt a szemre a herpesz keratitis tüneteire használják. Az orvosok előírják, hogy a gyógyszert szisztémás vagy topikus alkalmazásra használják a következő betegségek kezelésére:

 • Herpesz fertőzés újszülöttekben.
 • A genitális herpesz relapszái.
 • Cytomegalovírus fertőzés megelőzése csontvelő-transzplantációban.
 • Szem árpa.
 • Herpetikus kötőhártya-gyulladás.
 • A szaruhártya keratosisa.

A Zovirax használata: utasítások

A kenőcs különböző kórokozókhoz való használata eltérő. Például a Zovirax kenőcs használata a szem számára a gyógyszert a kötőhártya-zsákba naponta ötször fel kell helyezni. A gyógyszer adagja körülbelül 10 mm hosszúságú kenõcsíkot tartalmaz. A kezelést orvos írja le, de a kezelés átlagos időtartama 5-7 nap. Ha a probléma korábban megoldódott, akkor a gyógyszer leállítható. A gyógyszer egyetlen dózisa nem haladhatja meg a 800 mg-ot. A Zovirax-szal végzett kezelést 6 hónapos időközönként kell elvégezni.

Az aknából

Ha a Zovirax kenőcsöt akne-ból használja, a gyógymódot az arc vagy a test problémamentes felületére alkalmazzák, amelyet előzőleg fertőtlenítő vagy tisztító lotionnal tisztítottak. Az optimálisnak tekintjük, ha éjszakánként kenőcsöket kenni, akkor reggelre érezhető a leghatásosabb gyógyszerhatás. Alkalmazza a krémet pattanások, amíg teljesen eltűnnek.

Zovarix a herpesztől

Az ajkán lévő herpesz olyan fertőző betegség, amelyet az ajkak felső vagy alsó határán fájdalmas kitörések jellemeznek. Súlyos esetekben a hólyagkiütés teljes mértékben lefedi az ajkakat, és a gyógyulási időszak alatt nagy vastag fekélyt képez. Az ajkán lévő herpeszről levett Zovirax azonnal alkalmazásra kerül, amint a bőrön az első bizsergés és égő érzések kezdődnek, anélkül, hogy megvárnák a hideg ciszták kiütését. Ha elmulasztotta a súlyosbodás kialakulását, majd 4 óránként kezdje el a kenőcs alkalmazását, akkor a herpetek megjelenése 2-3 napon belül megy végbe.

Ellenjavallatok és mellékhatások

A szakértők azt mondják, hogy ha a Zovirax kenőcs lejárati idejét, tárolási körülményeit és alkalmazásának betartását az utasításoknak megfelelően megfigyelheti, akkor a Zovirax kenőcs gyakorlatilag nem okoz mellékhatásokat, és nem fordult elő túladagolás. Ritkán allergiás megnyilvánulások alkalmazása szemészeti kenőcs alkalmazása angioödéma, blepharitis, conjunctivitis formájában. Néha a betegek felületi keratopathiát tapasztalnak, amely gyorsan átmegy önmagában.

A krém használata ritkán ad ilyen bőrreakciókat, mint viszketés, bőrkiütés, bőrirritáció vagy kontakt dermatitis kialakulása. A Zovirax ellenjavallt olyan betegeknél, akik túlérzékenyek a gyógyszer összetevőivel, veseelégtelenséggel, neurológiai rendellenességekkel. Ha ilyen tüneteket észlelnek, akkor a betegnek alternatív gyógyszert kell előírnia egy herpesz fertőzésre.

Terhesség alatt és gyermekeknél is használhatom?

A Zovirax a terhesség alatt és a szoptatás alatt (szoptatás) a szem-, az ajak- vagy a nemi herpesz orvosok körültekintően megengedett. Számos klinikai vizsgálat megerősítette, hogy az anyag felszívódása a vérbe (szisztémás véráramlás) minimális, és nem jelent veszélyt a magzat és az újszülött fejlődésére. Gyermekek számára a gyógyszer a születés alkalmából különböző etiológiájú herpetikus eruptionok kezelésére engedélyezett. Ezek a vizsgálatok azt sugallják, hogy a gyógyszert addig használhatják, amíg a gyermek teljesen fel nem gyógyul.

Különleges utasítások

A szemészeti kenőcs terápia során a Zovirax kontaktlencsék nem ajánlottak. Ha a gyógyszer alkalmazását az alkalmazás helyén használja, rövid égési érzés fordulhat elő, ami gyorsan elhalad. A Zovirax kenőcsöt, amelyet nem szemészeti használatra szánnak, csak az arcra vagy az ajkakra szabad használni, elkerülve a nyálkahártyákkal való érintkezést. A gyógyszer más gyógyszerekkel való kölcsönhatásait nem írják le.

Mi a jobb Zovirax vagy Acyclovir?

Mindkét gyógyszer egymás analógjai, és ezek hatása a herpeszvírus fertőzés kezelésére irányul. Az egyetlen különbség az, hogy a hazai Acyclovir ára 2-3-szor alacsonyabb, mint az angol, kanadai vagy lengyel Zovirax esetében. A hazai vírusellenes gyógyszerkészítmény nem rosszabb összetételben vagy farmakológiai tulajdonságokban a külföldi partner számára.

Mennyibe kerül a Zovirax kenőcs? Az oroszországi gyógyszertárakban a gyógyszer ára a dózistól, a gyártótól és a régió távoltól függ. Moszkva kínál hazai termelésű krémet 180-250 rubel áron 5 grammért. A Kanadában előállított kenőcs 250-300 rubelt fog fizetni egy 4,5 grammos csőhöz. Ukrajnában hasonló gyógyszerek kerülnek a következő: kenőcs orosz termelés 5 g 54 hrivnya, kanadai szem előkészítése 4,5 g - 80 UAH.

Olcsó analógok a kenőcs Zovirax

 1. Vivoraks. A Zovirax gyógyszerhatócseréje aktív acyclovir hatóanyaggal. Egy vírusellenes hatóanyagot egyszerű herpesz, genitális (relapszáló és primer), övsömörre írnak fel.
 2. Gerperaks. Egy hasonló terápiás hatású vírusellenes gyógyszer. Külső használatra a bőrfertőzésekben, a csökkent immunitású komplex terápia részeként, a herpeszvírus okozta különféle szem betegségek kezelésére.
 3. Atsigerpin. A timidin nukleozid szintetikus analógja aktív hatóanyaggal acyclovir. A jelzések pontosan ugyanazok, mint a Zovirax esetében: a kenőcsöt herpesz keratitisre, lokalizált zuzmóra, herpesz-nyálkahártyára vagy bőrre írják fel.

Vélemények

Eugenia, 33 éves: Aknából vásárolt krémes Zoviraks (a gyógyszerész tájékoztatott). Meglepődtem, hogy milyen gyorsan segített a gyógyszer a nagy, fényes vörös, és legfontosabb, fájó foltok megszabadulni az arcon, ami hideg után jött létre. Alkalmazás előtt kitakarítottam az arcát antibakteriális szalvétákkal, és az egész érintett területre az éjszakai gyógymódot alkalmaztam. Három nap elteltével a probléma eltűnt.

Marina, 25 éves: Egy jó vírusellenes gyógyszer Zovirax - hamar felszabadult a herpeszről az ajkán, amelynek első szakasza hiányzott. A negatív hólyagok naponta 4-szer terjedtek el, és egy héttel később sem nyomot hagytak. A kezelés alatt lévő ajkak nem dagadtak - jól néztem ki nyilvánosan. Egy készítmény mínuszára magas árat kívánok szállítani. Miért fizet többet, ha olcsó abszolút analógok vannak leírva?

Zovirax kenőcs és tabletta

A Zovirax gyógyszert a herpesz kezelésére használják az ajkakon és a nyálkahártyákon. Aktív terápiás ágense az acyclovir, amelynek magas vírusellenes aktivitása van.

Kenőcs A Zovirax magában foglalja az aciklovirt, ezáltal rendkívül hatásos, kifejezett vírusellenes hatású gyógyszer. Ez a gyógyszer csak néhány nap alatt képes mindenféle herpeszre megbirkózni, és kiváló megelőzéssé válik a fertőzésnek az emberi szervezetbe való behatolásával szemben.

Ebben a cikkben megfontoljuk, hogy az orvosok miért írják fel a Zoviraxot, ideértve a gyógyszertárak használati jogát, analógjait és árait. Ha már használta a Zovirax alkalmazást, hagyja észrevételeit a megjegyzésekben.

Összetétel és kibocsátás formája

A Zovirax a következő adagolási formákban áll rendelkezésre:

 • Krém külső használatra 5%: homogén, csaknem fehér vagy fehér (2 g műanyag palackokban olyan adagoló készülék, 2, 5 vagy 10 g alumínium cső, 1 üveg vagy cső egy kartondobozban);
 • 3% szemészeti kenőcs: áttetsző, fehér vagy csaknem fehér, olajos, lágy, homogén nem tartalmazó csomók szemek és idegen részecskék, jellegzetes enyhe szagú (4,5 g csövek műanyag fúvóka 1 cső egy karton csomag);
 • Tabletta: mindkét oldalán domború, kerek, fehér, ezekkel a szavakkal: «GXCL3» az egyik oldalon (5 db buborékfóliában, 5 csomag per kartondobozban.).

Klinikai-farmakológiai csoport: vírusellenes szer. A készítmény hatóanyaga az acyclovir.

Milyen betegségek esetén alkalmazható a Zovirax?

A Zovirax krém, kenőcs, tabletta és injekció formájában kapható. Az egyes dózisformák különböző betegségek kezelésére szolgálnak, és csak a kezelőorvos írhatja elő a betegnek.

A Zovirax ilyen esetekben kijelöl:

 1. A herpes simplex vírus által okozott fertőzések kezelése.
 2. A herpes simplex vírus által okozott fertőzések megelőzése immunhiányos betegeknél.
 3. A varicella-zoster vírus és a herpes zoster által okozott fertőzések kezelése.
 4. A herpes simplex vírus által okozott fertőzések kezelése újszülötteknél.
 5. A csontvelő-átültetett betegek CMV-fertőzéseinek megelőzése.

Kenőcs A Zovirax-ot a nyálkahártyák és a herpeszvírus vagy a herpes zoster (Varicella zoster) által fertőzött bőr kezelésére használják. A gyógyszert széles körben használják a szemészetben: a herpes Zovirax kenőcsöt a szemre a herpesz keratitis tüneteire használják.

farmakodinámia

Gátolja in vitro és in vivo replikációját humán herpesz vírusok, beleértve a herpes simplex vírus (HSV) 1 és 2, varicella zoster vírus és herpes zoster (FOG), Epstein - Barr vírus (EBV) és a citomegalovírus (CMV). A sejttenyészet acyclovir van a legkifejezettebb antivirális aktivitást HSV-1 elleni, majd csökkenő sorrendben a tevékenység követte: HSV-2, FOG, EBV és CMV.
Az emlőssejtek alacsony toxicitása.

Használati utasítások

A Zovirax különböző formáit alkalmazó kezelési módok és kezelési időtartamok eltérőek. Ezért vegye figyelembe a gyógyszer minden egyes formáját külön-külön.

Zovirax krém és kenőcs:

 • Felnőttek és gyermekek esetében 10 mm hosszúságú kenőcscsíkot tartalmazó készítményt kell elhelyezni az alsó kötőhártya zsákban. Alkalmazás sokszorosának 5-ször, körülbelül 4 órás intervallummal A kezelést további 3 napig folytatni kell a gyógyulás után.
 • Krém Zovirax. A herpetikus kiütésekkel vagy szeles bőrkiütéssel járó területeket naponta ötször kezelik a Zovirax krémmel. A kezelés időtartama: 4 nap, amely 10 napig meghosszabbítható, vírusfertőzés tüneteinek lassú megszüntetésével. A krémet a bőr vagy a nyálkahártya felszínére helyezzük vékony rétegben, elkülönítve a szomszédos egészséges területeket. Annak érdekében, hogy a fertőzést ne tegye át egészséges bőrfelületre, tiszta kezet vagy tampont használjon.

A Zovirax tablettát az ételtől függetlenül kell bevenni, ezért bő vízzel ajánlatos inni:

 • Az 1. és 2. herpes simplex vírus által okozott fertőzések kezelésére felnőttek esetében a Zovirax ajánlott adagja napi négyszeri 200 mg, kivéve az éjszakai alvási időszakot. Általában a kezelés időtartama 5 nap, de súlyos primer fertőzésekkel meghosszabbítható.
 • Az 1. és 2. típusú Herpes simplex vírus által okozott fertőzések megelőzése érdekében a Zovirax ajánlott adagja 200 mg 4 alkalommal / nap (6 óránként) immunszupprimált betegekben. Ha az immunhiányt kifejeződik (például csontvelő-átültetés után) vagy ha a bélből való abszorpció megsérti, akkor a Zovirax orális adagolásának napi adagja 400 mg-ra emelhető naponta. A terápia megelőző folyamatának időtartamát a fertőzési kockázat időtartamának határozza meg.
 • Az 1. és 2. típusú Herpes simplex vírus által okozott fertőzések megismétlődésének megelőzése érdekében a Zovirax ajánlott adagja naponta négyszer 200 mg (6 óránként) normál immunitású betegeknél. Egy sokkal kényelmesebb terápiás rendszer sok beteg számára alkalmas: 400 mg naponta kétszer (12 óránként). Bizonyos esetekben a Zovirax alacsonyabb dózisa hatásos: 200 mg naponta háromszor (8 óránként) vagy 2 alkalommal (12 óránként). A Zovirax-kezelést rendszeresen meg kell szakítani 6-12 hónap alatt, hogy azonosítsák a betegség során bekövetkező esetleges változásokat.
 • A varicella és herpes zoster kezelésére a Zovirax ajánlott adagja 800 mg naponta ötször, a gyógyszert 4 óránként, kivéve az éjszakai alvást. A kezelés időtartama 7 nap.

A gyógyszert a lehető legrövidebb időn belül kell beírni a fertőzés megjelenése után, tk. ebben az esetben a kezelés hatékonyabb.

Megtalálták az esküdött ellenséges gombás körmöket! A körmöket 3 napon belül megtisztítják! Vedd el.

Zovirax kenőcs a herpesztől

Számos gyógyszer szerepel a gyógyszerpiacon. És rendkívül nehéz megérteni a sokféleséget a laikusnak. Ezért a gyógyszereket orvos írja fel. De a betegek, hazaérve, szeretnék teljes információval rendelkezni erről vagy arról. Például a Zovirax kenőcs széles körben használt gyógyszer. A kinevezettek közül, milyen tulajdonságokkal rendelkezik és hogyan alkalmazzák ezeket, ezek a fő kérdések, amelyek izgatják az embereket. Azt is figyelembe kell venni.

jellemzői

A gyógyszer hatóanyaga aciklovir. A gyógyszer helyi formái szemhéjat és krémet jelentenek a bőrön való alkalmazásra. Az első esetben csak a vazelát segédanyagként működik. És a krém tartalmaz még néhány további komponenst: propilénglikolt, paraffint, dimetikont, makrogol-sztearátot és glicerint, vizet. Mindkét dózisformát kisméretű csövekben gyártják. Csak akkor, ha az acyclovir krém koncentrációja 5%, akkor a szem kenőcs - kevesebb (3%).

Az acyclovir antivirális hatással jár, hozzájárulva a kórokozó részecskéinek halálához. Szerkezete szerint az anyag molekulája hasonló a guaninhoz - a DNS-lánc nukleotidjához. A Zovirax aktív összetevője egy vírusenzim hatására (timidin kináz) aciklovir-trifoszfáttá alakul. Ez utóbbi a DNS-polimeráz és a nukleotidszekvenciában lévő szubsztrát gátló hatása révén versenyképes mechanizmusként működik. Nyitott áramkört indít, leállítja a transzkripciót, és így gátolja a vírusrészecskék replikációját. Ennek következtében a mikroba reprodukciója gátolt, és az emberi testben lévő populációja csökken. Különösen fontos, hogy az acyclovir ne befolyásolja a gazdasejteket, mert nem tartalmazzák a hatóanyagot aktiváló enzimet.

Kenőcs vagy krém formájában az acyclovir jól felszívódik a szaruhártya, a kötőhártya és a bőr között. Az intraokuláris és intersticiális folyadék terápiás koncentrációja meglehetősen gyorsan alakul ki. A hatóanyag kis koncentrációban található a betegek vizeletében. Az acyclovir szintje azonban a vérben nem elégséges a szisztémás hatások kialakulásához.

bizonyság

Az acyclovir a herpes simplex kórokozók (1. és 2. típus), a csirkehimlő és a övsömör, az Epstein-Barr és a citomegalovírus ellen küzd. De mint kenőcs és krém, csak a fertőzés helyi manifesztációira használható. A gyógyszer kinevezésére utaló jelek a nyálkahártyák és a bőr húgyúti elváltozásai:

 • Szaru-.
 • Izzadás az ajkán (labiális).
 • Stomatitis.
 • Vulvovaginitis.
 • Balanoposthitis.

A Zovirax legaktívabb kenőcs a herpes simplex vírusok által okozott gyulladásos jelenségekkel összefüggésben mutatható ki. Pirosság, sóoldatos tartalmú hólyagok (hólyagok), erózió - ezek a gyógyszerek alkalmazásához szükséges elemek.

A Zovirax-ot a herpes simplex vírusok által kiváltott bőr- és nyálkahártya-károsodásokra használják.

kérelem

Bármelyik gyógyszer, még akkor is, ha helyi formában (kenőcs, krém, gél, stb.) Előállítható, csak az orvos utasításai szerint szabad használni. Végtére is, senki nem tudja garantálni a gyógyszerek hatékonyságát és biztonságosságát az öngyógyításban. Csak egy szakértő tudja értékelni az acyclovir terápia hasznosságát és megmondja, hogyan kell használni.

Ezt a gyógyszert csak helyileg alkalmazzák. A krémet kis mennyiségben alkalmazzák a gyulladt területeken. A szemészeti kenőcsöt körülbelül 1 cm-es szalaggal helyezzük a kötőhártya-zsákba (az alsó szemhéj alatt). Ez napi 3-5 alkalommal történik. A krémmel való terápia 4 napig tart, de szükség esetén megnövelhető. A kenőcsöt addig alkalmazzák, amíg a keratoconjunctivitis tünetei eltűnnek (fotofóbia, könnyezés, szemhéj-érzés, szaruhártya eróziója), és néhány nappal később.

Mellékhatások

A herpes Zovirax kenőcsét általában a betegek jól tolerálják. De egyes esetekben a terápiás hatás mellett mellékhatások is vannak. A szemészeti kenőcsben az alábbiak:

 • Angioedema.
 • Conjunctivitis és blepharitis.
 • Felszíni keratopathia.

De ezek a kellemetlen események önállóan mennek keresztül, azonban az allergiás reakciók megkövetelik a gyógyszer visszavonását és a tüneti kezelést (deszenzitizáló szerek kijelölése). A krém használata a helyi jelenségekhez is társulhat égetés, viszketés, bőrpír és bőrirritáció formájában. Néha a kontakt dermatitisz szárazsággal és hámlással fejlődik ki.

analógok

A gyógyszerkészítmények analógjai krémek és kenőcsök, megfelelő hatóanyag-koncentrációval (acyclovir). Más gyógyszergyárak gyártják őket, ezért különböző nevük van:

A legmegfelelőbb gyógyszer kiválasztása nehéz kérdés. Megfontolásul először is a klinikai vizsgálatok eredményeire kell összpontosítani, amelyek az egyes gyógyszerek biztonságosságáról, biológiai egyenértékűségéről és hatásosságáról nyújtanak információt.

A Zovirax hatóanyaga analógok tömege. Egyesek a fogyasztó számára elérhetőbbek lehetnek, de figyelembe kell venni az egyes gyógyszerek kiválasztását.

Ellenjavallatok

A Zovirax alkalmazása a herpesztől függően meg kell említeni a gyógyszer alkalmazását korlátozó körülményeket. Ez figyelembe veszi az orvost, a diagnózis eredményére összpontosítva.

Egy olyan beteg, aki krémt vagy kenőcsöt mutat acyclovirrel, együttes morbiditással járhat. De a gyógyszert helyi formában írják fel, tehát nincs szisztémás hatása. Az egyedi túlérzékenység azonban a Zovirax egyik fontos ellenjavallata. Ez lesz az egyetlen nemkívánatos jelenség a gyógyszer alkalmazása során.

Terhesség és laktáció alkalmazása

A terhesség alatt a Zovirax csak akkor használható, ha az előnye meghaladja a magzat potenciális kockázatát. Bár akiklovirban nincs káros hatás (teratogén és mutagén, embriotoxikus), a szigorúan kontrollált vizsgálatok hiánya óvatosságot igényel. Még a helyi formákban is, a gyógyszer behatol a vérbe és alacsony koncentrációban észlelhető az emberi anyatejben. Ezért az alkalmazásának kérdése a gyermek szoptatásakor az orvosnak egyéni alapon kell döntenie.

A Zovirax hatékony gyógymód az 1. és 2. típusú herpeszvírus számára. Kenőcs és krém formájában a hatóanyagot a nyálkahártyák és a bőr (beleértve a szemet és az ajkakat) károsodására használják. A vatsiklovira helyi formái jól toleráltak és biztonságosak, de csak orvos írhatja elő.

Zovirax: használati utasítás

A Zovirax egy vírusellenes gyógyszer, amelyet külsőleg alkalmaznak a vírus fertőző patológiás folyamatok kezelésére, melyet elsősorban a herpes simplex vírusok okoznak.

A kibocsátás és az összetétel formája

A Zovirax hatóanyagot napi dózisformákként kapják külső használatra. A krém fehér színű és homogén szerkezetű. A gyógyszer hatóanyaga az acyclovir, 1 g tejszín tartalma 50 mg (5% krém). Szintén tartalmaznak segédösszetevőket, amelyek magukban foglalják:

 • Folyékony paraffin.
 • Cetosztearil-alkohol.
 • Nátrium-lauril-szulfát.
 • Poloxamer 407.
 • Glicerin-monosztearát.
 • Dimethicon.
 • Makrogol-sztearát.
 • Propilénglikol.
 • Tisztított víz.

A Zovirax krém 2, 5 és 10 g térfogatú alumínium csőben található, a karton csomag tartalmaz egy csövet és utasításokat a gyógyszer alkalmazására.

Farmakológiai hatás

A Zovirax krém hatóanyaga a gyógyszerek antivirális vegyületek farmakológiai csoportjának képviselője. A vírusellenes hatás, hogy kézhezvétele után az acyclovir a vírussal fertőzött sejt, alatt tiimdinkinazy (egy enzim, amely úgy tűnik, csak belül a vírussal fertőzött sejtek) átalakult aktív metabolitok. Ezek be vannak ágyazva a DNS (dezoxiribonukleinsav) vírus, amely vezet meghibásodása annak későbbi replikáció (duplájára fonalak) és zavar a intracelluláris szorzás vírusrészecskék. Zovirax krém van maximális antivirális aktivitást a herpes simplex vírus 1 és 2, az Epstein-Barr vírus, citomegalovírus, a kórokozója a herpes zoster (Varicella zoster).

A Zovirax krém első alkalmazásakor a fertőző folyamat által érintett bőrfelületen a hatóanyag nem szívódik fel a vérben. A későbbi alkalmazásokban az acyclovir felszívódási mennyisége a szisztémás keringésben minimális.

Használati utasítások

Külső alkalmazása Zovirax krém látható herpeszes fertőző folyamat a bőr és a nyálkahártyák, által okozott típusú herpesz szimplex vírus 1 és 2, beleértve a labiális herpesz (herpes labialis).

Ellenjavallatok felhasználásra

Az egyetlen abszolút ellenjavallat a Zovirax krém használatára az akyclovir vagy segédkomponensek egyéni intoleranciája.

Adagolás és adminisztráció

A Cream Zoviraks kívülről alkalmazott. A bőr és a nyálkahártya érintett és marginalis részeire egyenletesen, naponta ötször egy vékony réteggel kerül alkalmazásra (körülbelül 4 óránként a nap folyamán). Az alkalmazást tampon vagy tiszta, száraz kézzel végezzük. A kezelés időtartama átlagosan legalább 4 nap. Ha nincs klinikai hatás, akkor akár 10 napig is meghosszabbítható. Ha a herpetikus folyamat tünetei több mint 10 napig fennállnak, konzultálni kell egy fertőző betegség specialistával vagy bőrgyógyász orvosával.

Mellékhatások

Általában a Zovirax krémet jól tolerálják. Néha helyi irritációs reakció alakulhat ki az alkalmazás helyén, melyet a vörösség, égő érzés, bizsergés vagy viszketés, valamint fokozott peeling megjelenése jellemez. Lehetséges allergiás reakció - allergiás dermatitis kialakulása is, amely gyakran a gyógyszer segédkomponenseivel való bőrrel való érintkezéskor alakul ki. A Zovirax krém felhordása után a Quincke (az arc és a külső genitáliák bőrének duzzadása) egyszeri eseteit ismertetik.

Különleges utasítások

A gyógyszer alkalmazása előtt olvassa el az utasításokat. Számos speciális utasítás található:

 • A legnagyobb terápiás hatás alakul ki korai korai alkalmazása Zovirax krém egy fázisban az aktív vírus replikációja (jobb kezdeni alkalmazni az első megnyilvánulásai herpesz a bőrpír és égő, amíg a herpeszes sérülések).
 • Nem ajánlott a hatóanyag alkalmazása a szájüreg nyálkahártyájára és a szem konjunktívájára, mivel ebben az esetben kifejezetlen gyulladásos reakció alakul ki.
 • Az urogenitális nyálkahártyán fellépő herpesz kezelésénél a Zovirax krém időtartamára szexuális viszonyt kell elhagyni.
 • Súlyos herpeszes fertőzés az ajkaknál tanácsos orvoshoz fordulni, mielőtt a kábítószert használná.
 • A gyógyszer nem kölcsönhatásba lép más farmakológiai csoportokkal.
 • Ha terhes nőknél vagy szoptatás alatt szükséges a herpeszes fertőzés kezelése, a Zovirax krém használata csak akkor lehetséges, ha az anya várható élettartama meghaladja a magzat vagy csecsemő esetleges kockázatát.
 • A gyógyszer alkalmazása nem befolyásolja az agy képességét a figyelem koncentrációjának és a pszichomotoros reakció sebességének növelésére.

A gyógyszertárakban a Zovirax krémet vény nélkül kapják. Kétség esetén, kérdéseire, szokatlan reakciókra az alkalmazás után konzultálni kell orvosával.

túladagolás

A Zovirax krém ajánlott dózisának jelentős mértékű felesleges mennyisége ma nincs elérhető.

Zovirax analógok

Mivel a hatóanyag, az alkalmazás módja és a terápiás hatást ugyanarra a Zovirax krém Acyclovir készítmények Atsigerpin, Vivoraks, Viroleks, gerpevir, Tsiklovaks.

A tárolás feltételei

A Zovirax tejszín tárolási ideje 3 év (ha nem nyomtatott cső). A gyógyszert gyermekektől elzárva, legfeljebb + 25 ° C-os hőmérsékleten kell tárolni. Ne fagyassza be a krémet.

Átlagár

A Zovirax krém átlagos költsége egy 5 g-os csőben 181 és 189 rubel között változik.

Zovirax

A leírás aktuális 2016/04/30

 • Latin név: Zovirax
 • ATX kód: D06BB03
 • Hatóanyag: Acyclovir (aciklovir)
 • Gyártó: Glaxo Wellcome Operations (UK), GlaxoSmithKline Manufacturing S.p.A. (Olaszország), a Draxis Pharma Inc., a Jubilant HollisterStyr General Partnership (Kanada)

struktúra

 • Az 1 Zovirax tabletták 200 mg-ot tartalmaz acyclovir. További összetevők: povidon K30, laktóz-monohidrát, nátrium-keményítő-glikolát, mikrokristályos cellulóz, magnézium-sztearát.
 • 1 gramm összetételben Krém Zovirax 50 mg acyclovir. Kiegészítő összetevők: dimetikon, fehér viasz, propilén-glikol-monosztearát, cetosztearil-alkohol, poloxamer 407, folyékony paraffin, a nátrium-lauril-szulfát, makrogol-sztearát, monosztearát glicerin, víz.
 • 1 gramm összetételben kenőcsök Zovirax 30 mg-ot tartalmaz acyclovir. Kiegészítő komponensek: fehér petrolátum.
 • 1 palackban liofilizátum a Zoviraks injekciók előállításához 250 mg acyclovir. Kiegészítő komponensek: nátrium-hidroxid.

A kibocsátás formája

Fehér, kétdimenziós, kerek formájú tabletta, gravírozott "GXCL3".

 • 5 db tabletta csomagolt csomagban, 5 csomag egy papírkötegben.

Fehér homogén krém 5% külső használatra.

 • 2 gramm krémet egy műanyag injekciós üveg műanyag adagolóval; egy üveg papíradagolóban.
 • 2, 5 vagy 10 gramm krém egy alumínium csőben, 1 cső papírkötegben.

Fehér, áttetsző, homogén, olajos kenőcs, gyenge szaggal, amely nem tartalmaz csomókat, szemeket vagy idegen zárványokat.

 • 4,5 gramm tejszínt egy csőben műanyag fúvókával, 1 cső papírkötegben.

Az injekciókészítéshez használt liofilizátum fehér por (higroszkópos vagy szintereit anyag formájában).

 • 250 mg por üveges üvegben, 5 palack egy műanyag tálcában; egy tálcát egy karton dobozban.

Farmakológiai hatás

Farmakodinamika és farmakokinetika

farmakodinámia

Vírusellenes szer, mesterséges megfelelő egy purin típusú nukleozid, amely képes a replikáció gátlására herpes simplex vírus (HSV) minden típus, Varicella zoster, citomegalovírus és Epstein-Barr vírus. acyclovir a legelterjedtebb vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik az első típusú herpeszvírus.

A gyógyszer hatása a vírusokra nagyon szelektív. Timidin kináz Az ilyen vírusokkal fertőzött sejtek molekulákat alakítanak át acyclovir a monofoszfát, majd egymás után difoszfát és trifoszfát sejtenzimek hatására. befogadás trifoszfát hatóanyagot a láncba DNS vírus és ennek a láncnak az ezt követő lezárása blokkolja a vírus másolását DNS.

A kifejezett betegeknél immunszupprimált hosszantartó vagy ismételt kezelést acyclovir kábítószer-rezisztens törzsek kialakulásához vezethet. Számos törzsben, amelyek csökkentett érzékenységgel rendelkeznek a Zovirax-szal szemben, alacsony a vírus koncentrációja timidin-kinázok.

A Zovirax farmakokinetikája tabletta és injekció formájában

Orálisan adagolva a hatóanyag csak részlegesen abszorbeálódik a bélből. A cerebrospinális folyadék tartalma a plazma koncentrációjának kb. A vérfehérjékhez képest jelentéktelen mértékben kötődik (10-33%).

A fő metabolit az 9-karboxi-metoxi-metilguanin. A eliminációs felezési idő 2,7-3,3 óra. A gyógyszer nagy része a vesén keresztül változatlan formában ürül. Nem csak glomeruláris szűréssel választódik ki, hanem csöves szekrécióval is.

Krónikus veseelégtelenségben szenvedőknél a felezési idő acyclovir közeledik 19,5 óra. Idős betegeknél clearance acyclovir csökken a korral, de az eliminációs felezési idő jelentéktelenül változik.

A Zovirax kenőcs farmakokinetikája

A szemészeti kenőcs alkalmazása után a hatóanyag gyorsan felszívódik a szembe és a szaruhártya epitéliumába, majd a vírus elnyomásához szükséges hatóanyag koncentrációját a szemen belüli folyadékban hozza létre. acyclovir ez a beadási mód a vizeletben nagyon kis koncentrációban van meghatározva, amely nincs klinikai jelentőséggel.

A Zovirax krém farmakokinetikája

A tejszín ismételt felhasználásával acyclovir a szisztémás abszorpció minimális.

Használati utasítások

A gyógyszer tablettaformájának használatára utaló jelek:

 • a fertőző elváltozások terápiája Varicella zoster (herpes zoster vírus és csirke pox);
 • a bőr és a nyálkahártyák fertőző károsodásának kezelésére HSVminden típus, beleértve genitális herpesz a elsődleges és visszatérő formák;
 • a fertőző elváltozások megismétlődésének megakadályozása HSVminden típus, normál immunitású vagy immunszupprimált;
 • a súlyos betegek terápiája immunhiányos, főleg a HIV-fertőzés (a CD4 + kevesebb, mint 200 sejt / mm3 korai manifesztációkkal HIV-fertőzés és a klinikán AIDS) vagy csontvelő-transzplantáció után.

A Zovirax kenőcs használatára utaló jelek:

A Zovirax krém használatára utaló jelek:

 • fertőző elváltozások HSVminden bőrtípusra és nyálkahártyára, beleértve a herpesz ajkát.

A Zovirax liofilizátum alkalmazási területei injekciók készítéséhez:

 • a fertőző elváltozások terápiája HSV minden típus;
 • fertőző betegségek megelőzése HSV a bőr és a nyálkahártya minden típusát a immunszupprimált;
 • a fertőző elváltozások terápiája Varicella zoster;
 • a fertőző elváltozások terápiája HSVminden újszülött fajtája;
 • figyelmeztetés citomegalovírus fertőzés csontvelő-átültetés után.

Ellenjavallatok

 • allergia a acyclovir vagy vaiaciklovir vagy a hatóanyag komponensei.
 • Ellenjavallatok a gyógyszer intravénás beadásához: veseelégtelenség, dehidráció, intravénás beadásra adott reakciók citotoxikus gyógyszerek (beleértve a múltban is), neurológiai rendellenességek, terhesség.
 • Ellenjavallatok szájon át: veseelégtelenség, dehidráció.

Mellékhatások

Mellékhatások tabletta és liofilizátum alkalmazásával

 • Reakciók a emésztési zavar: hányás, hányinger, hasmenés és hasi (orális beadás esetén).
 • Reakciók a vérképzésben: leukopenia, anaemiaés thrombocytopenia.
 • reakció túlérzékenység: kiütés, láz, viszketés, légszomj, angioödéma, anafilaxia, urticaria, fényérzékenység, súlyos gyulladásos reakciók a parenterális beadás helyén.
 • Reakciók a vese: fokozott koncentráció kreatininés karbamid a vérben. Az ilyen jelenségek elkerülése érdekében az intravénás egyszeri injekció helyett lassú beadást kell előírni 1 órán át. Veseelégtelenség, amelyet a Zovirax intravénás beadásával okoznak, rendszerint dokkoltatás útján rehidrálás vagy csökkenti a gyógyszer adagját.
 • Reakciók a máj: ideiglenes tartalomnövekedés bilirubinés a májenzimek, májgyulladás és sárgaság (ritkán parenterális adagolás esetén).
 • Reakciók a idegesség: pszichózis, zavartság, remegés, ideges izgalom, álmosság, görcsök, hallucinációk, kóma, fejfájás (orális beadás esetén).
 • Egyéb reakciók: fáradtság, hajhullás.

Mellékhatások kenőcs használata szemmel

 • Reakciók az immunitás oldaláról: túlérzékenységi reakciók legfeljebb angioödéma-szindróma.
 • Reakciók a látástól: szúrni keratopátia(következmények nélkül jár és nem igényel kezelést), enyhe ideiglenes égés, kötőhártya-gyulladás, szemhéjgyulladás.

Mellékhatások krém használata esetén

 • Helyi reakciók: ideiglenes viszketés, bőrpír, égés, peeling, bizsergés az alkalmazás területén.
 • Allergiás reakciók: bőrgyulladás, angioödéma.

Használati utasítás Zovirax (Módszer és adagolás)

Zovirax tabletta, használati utasítás

A Zovirax tablettákat szájon át, 200 ml vízzel fogyasztják étkezés közben.

A kezelésben fertőző betegségek HSV 200 mg gyógyszert írjon le 4 óránként naponta ötször. A szokásos kezelés 5 nap, de súlyos fertőzések esetén meg kell hosszabbítani. Egy kifejezett jelenlétében immunhiányos vagy a bélben lévő abszorpciós rendellenességek miatt a Zovirax adagja 400 mg-ra emelhető, ugyanakkor ugyanazt az adagolási gyakoriságot tartja fenn. A kezelést a fertőzés kialakulása után a lehető leggyorsabban el kell kezdeni; ha visszaesések esetén a gyógyszert már az első tünetek megjelenésekor kell bevenni.

Megakadályozni a HSV fertőző elváltozások ismétlődése normál immunitású személyeknél 200 mg gyógyszert naponta négyszer ajánlunk ugyanabban az intervallumban. Sok ember kényelmesebb a napi kétszeri 400 mg-os ütemezéssel. Bizonyos esetekben a gyógyszerek alacsony dózisai - 200 mg napi 3-2 alkalommal - hatásosak. Számos beteg esetében a fertőzés kialakulásának megszakadása előfordulhat napi 800 mg teljes dózissal együtt.

Terápia A Zovirax-ot rendszeresen 6-12 hónapig kell leállítani a fertőzés során bekövetkező változások felismerése érdekében.

A fertőző elváltozások megismétlődésének megakadályozása érdekében HSV személyeknél immunszupprimált naponta négyszer 200 mg gyógyszert írjon elő. Egy kifejezett jelenlétében immunhiányos vagy a bélből származó abszorpciós rendellenességgel, a dózis napi 400 mg-nak ötszöröse lehet. A megelőző kezelés idejét a fertőző időszak időtartama határozza meg.

Terápiával herpes zoster és csirke pox napi 800 mg gyógyszerfelvétel ötszörös bevitelére (az éjszakai alvás kivételével). Az ilyen kezelés időtartama egy hét. A gyógyszert a lehető leggyorsabban kell beadni a fertőzés beindulása után, mert ebben az esetben a terápia a leghatékonyabb.

Súlyos betegek kezelésére immunhiányos napi rendszerességgel 800 mg hatóanyag napi bevitelét írja elő rendszeres időközönként. Azoknak a személyeknek, akiknél a csontvelő-átültetésen átesettek a Zovirax tabletta beiktatását megelőzően, általában ajánlott a Zovirax-kezelés havi rendszeres parenterális terápiája. A csontvelő-átültetés utáni kezelés maximális időtartama 6 hónap volt. Kiterjesztett klinikánál HIV-fertőzés a kezelés időtartama 1 év volt.

Súlyos veseelégtelenségben szenvedő betegeknél a Zovirax adagja ajánlott napi kétszer 200 mg-ra csökkenteni.

A kezelésben herpes zoster és csirke pox, valamint a súlyos betegek kezelésében immunszupprimált a standard dózisok a következők:

 • súlyos veseelégtelenség - 800 mg naponta kétszer;
 • a veseelégtelenség mérsékelt formája - 800 mg naponta háromszor.

A Zovirax szemhéjat, használati utasítást

Szemészeti kenőcs A Zovirax-ot a kötőhártya-zsákba helyezzük napi 10 mm-től 5-szal. A kezelést a gyógyulás után legalább 3 napig ajánlott folytatni.

Zovirax krém, használati utasítás

A Cream Zoviraks gyapotszivacsot vagy előmosott kézzel tegye fel az érintett területek újbóli fertőzésének elkerülését.

A hatóanyag kis mennyiségét a bőr érintett és szomszédos területeire és a nyálkahártyákra naponta 5 alkalommal alkalmazzák.

A kezelés időtartama általában 4 nap. A gyógyulás hiányában akár 10 napig is meghosszabbítható. Ha 10 napos kezelés után továbbra is fennáll a betegség tünete, forduljon orvoshoz.

Liofilizálja a Zovirax injekciót, használati utasítást

Az elkészített oldatot intravénásan adjuk be. Az elhízott emberek ugyanazokat a dózisokat alkalmazzák, mint a normális testsúlyúak.

Fertőző elváltozások kezelésére HSV és herpes zoster vírus, a hatóanyagot napi három alkalommal intravénásan adagoljuk 5 mg / ttkg dózisban.

Fertőző elváltozások kezelésére herpes zoster vírus és herpetikus encephalitis személyeknél immunszupprimált a hatóanyagot 10 mg / ttkg dózisban intravénásan adják be naponta háromszor.

Megakadályozni citomegalovírus fertőzés amikor a csontvelő-átültetést a hatóanyagot napi három alkalommal intravénásan adják be 500 mg / m2-es testfelületen. A terápia a transzplantáció előtt 5 nappal kezdődik, és a transzplantációt követő 30 napig tart.

Különös figyelmet kell fordítani a Zovirax adag csökkentésére a csökkentett időskorúaknál kreatinin clearance.

Veseelégtelenségben szenvedő betegeknél a Zovirax intravénás alkalmazását óvatosan kell alkalmazni. Az adagolás az elégtelenség manifesztálódásának mértékétől függ.

A Zovirax terápiája intravénás infúzió formájában általában 5 nap, de a beteg állapota és a terápiára adott válasz függvényében beállítható. A megelőző kezelés időtartama a fertőző veszélyes időszak időtartamától függ.

Az oldat elkészítése és az alkalmazás módja

A Zovirax-ot intravénásan, lassan, több mint 1 órán keresztül kell beadni.

A hatóanyag oldatának 25 mg / ml koncentrációjú hatóanyag-oldat készítéséhez 10 ml vizet vagy sóoldatot kell hozzáadni a porhoz ampullához, és óvatosan rázni, amíg a tartalom teljesen fel nem oldódik.

Egy másik infúziós módszer lehetséges: az elkészített oldatot tovább hígítjuk 5 mg / ml koncentrációra. Ehhez az elkészített oldatot az infúziós oldatok egyikéhez adjuk, és teljesen keverjük össze a keverékeket. Felnőtteknek ajánlott 100 ml-es zsákokban infúziós oldatokat alkalmazni, annak ellenére, hogy hígítást kaptak acyclovir kevesebb, mint 0,5%.
Az intravénás alkalmazásra szánt Zovirax kompatibilis a következő oldatokkal és 12 óra hosszat stabilan 15-24 ° C hőmérsékleten tartja:

 • 0,18% nátrium-kloridotés 4% szőlőcukor;
 • 0,45% nátrium-kloridot és 2,5% szőlőcukor;
 • 0,45% vagy 0,9% nátrium-kloridot;
 • Hartman megoldás.

túladagolás

Nincs információ a gyógyszer túladagolásáról krém vagy szem kenőcs formájában.

Túladagolás tablettákkal

Egyetlen random véletlen bevitellel, amely legfeljebb 20 gramm nem kívánatos hatással jár, nem rögzítik.

Túladagolás jelei: hányinger, hányás, fejfájás, légszomj, zavartság, csökkent vesefunkció, hasmenés, görcsök, letargia, kóma.

Óvatosan ellenőrizni kell a mérgezés lehetséges jeleinek időben történő felderítését. Ne zárja ki a hemodialízis.

Az oldat túladagolása

Túladagolás jelei: megnövekedett tartalom karbamid-nitrogén és kreatinin a vérben, a hallucinációk, veseelégtelenség, zavartság, görcsök, ébredés kóma.

Ajánlott hemodialízis, ami nagyban elősegíti az evakuálást acyclovir a szervezetből és a Zovirax injekciós formák túladagolásának optimális módszere.

kölcsönhatás

A gyógyszer alkalmazása során nem figyeltek meg jelentős gyógyszerkölcsönhatásokat.

acyclovir változatlan formában ürül a vizelettel tubuláris szekréció. Minden hasonló felszámolási módszerrel rendelkező alap növelheti a koncentrációt acyclovir a vérben.

Az óvatosságot alaposan össze kell vonni a Zovirax intravénás beadásával olyan alapokkal, amelyek megzavarják a vesék munkáját (ciklosporin, takrolimusz és mások).

Eladási feltételek

A krém vény nélkül kapható. A gyógyszer más formái csak receptre kaphatók.

Tárolási feltételek

Szobahőmérsékleten, száraz helyen tárolandó. Tartsa távol gyermekektől.

Lejárat dátuma

Különleges utasítások

A nagy dózisban szedett orálisan szedő betegeknek elegendő folyadékot kell fogyasztania.

A szemészeti kenőcs alkalmazását követően közvetlenül fellépő égő megjelenése, amely általában spontán áthalad, nem zárható ki.

A gyógyszeres kezelés ideje alatt a kontaktlencsék nem használhatók.

A terápiás hatás maximalizálása érdekében meg kell kezdeni a gyógyszert a betegség kezdeti tüneteivel (bizsergés, viszketés, égés, vörösség) is.

Az expressz táblákon herpesz Az ajkak mindig konzultáljanak orvosával.

Terápiával genitális herpesz tanácsadás, hogy tartózkodjon a szexektől, vagy használjon óvszereket, mivel acyclovir nem akadályozza meg a betegség szexuális úton történő fertőzését.

A krém nem ajánlott a száj és a szem nyálkahártyájára alkalmazni a helyi gyulladás lehetséges megjelenése miatt.

Betegek a immunszupprimált a fertőző károsodások kezelésekor be kell tartani a kezelőorvos ajánlásait.

Személyeken herpetikus encephalitis, A Zovirax nagy dózisú bevétele esetén folyamatosan figyelemmel kell kísérni a vesék munkáját.

A készítmény kész oldatának pH-értéke 11, ezért tilos belélegezni.

Zoviraks analógjai

Az alábbiakban a Zovirax olcsóbb analógjai szerepelnek: Atsigerpin (ajkaként analóg), acyclovir (krém, szemkõ, tabletta), Gerperaks (Kenőcs) Acyclovir Belupo (tabletták, krémek), Acyclovir Sandoz (tabletták, krémek), Az aciklovir-Acre (tabletták, kenőcs), Az aciklovir-Akrikhin (tabletták, kenőcs), Atsiklostad (Krém) Vivoraks (Krém) Viroleks (krém, liofilizátum, szemészeti kenőcs, tabletta), Medovir (Liofilizátum) Atsivir (Krém) Gerpetad (Krém) Provirsan (Tabletták) Zovirax Duo (Krém).

gyerekek

Zovirax tabletták

A fertőző elváltozások kezelése és megelőzése herpes simplex vírus, gyermekgyógyászati ​​betegeknél immunszupprimált:

 • 2 éves korban a felnőttek dózisának felét alkalmazzák;
 • 2 évnél régebbi, a szekcióban leírt felnőtt adagok "A Zovirax használatára vonatkozó utasítások".

Terápiához csirke pox a gyermekeknél a következő dózisokat alkalmazzák:

 • A 2 évesnél fiatalabb gyermekek naponta négyszer 200 mg-ot adtak;
 • A naponta négyszer 2-6 éves gyermekek 400 mg-ot adtak;
 • A 6 évesnél idősebb gyermekek naponta négyszer 800 mg-ot írnak elő.

Pontosabban, a dózis meghatározható a gyermek súlya alapján: naponta négyszer 20 mg / ttkg. A terápia időtartama 5 nap.

A jelenleg rendelkezésre álló, korlátozott tájékoztatás szerint a 2 évnél idősebb gyermekek kezelésére kifejezett immunszupprimált a Zovirax felnőtt adagjai megengedettek (lásd a II "A Zovirax használatára vonatkozó utasítások").

Eye Kenőcs és Cream Zovirax

A szemhéjat és a Zovirax krémet ugyanabban a rendszerben és ugyanolyan dózisokban alkalmazzák a nagynénjében (lásd a "Zovirax használati utasítása" című részt).

Liofilizálja az injekciók elkészítéséhez

Az intravénás adagolás gyermekeknél 3 (hónap) -12 (év) a szervezet területe alapján kerül kiszámításra.

A fertőző károsodások kezelésében herpes simplex vírus (kivéve herpetikus encephalitis) és herpes zoster vírus, az intravénás infúziók dózisait a napi háromszor 250 mg / m2-es rendszer szerint számítjuk ki.

A fertőző károsodások kezelésébenherpes zoster és herpetikus encephalitis, betegeknél immunszupprimált Az adagokat a rendszer szerint 500 mg / m2 napi három alkalommal számítjuk ki.

Feltételezzük, hogy a csontvelő-átültetésen átesett 2 éves és idősebb gyermekek a Zovirax felnőtt adagját írhatják fel.

újszülöttek

Újszülötteknél a dózisokat a testtömeg alapján számítják ki.

A fertőző károsodások kezelésében herpes simplex vírus, újszülötteknél a gyógyszer javasolt dózisát naponta háromszor 10 mg / testtömeg-kg-os séma szerint számítják ki. A kezelés időtartama általában 10 nap.

A krém és a kenőcs használatához a korhatárokat az útmutató nem tartalmazza.

A Zovirax terhesség és szoptatás ideje alatt

A Zovirax tabletta, injekció, krém és kenőcs Zovirax terhesség és szoptatás idején szigorú javallatok jelenlétében, valamint a magzat és az anya előny / kockázat arányának értékelése után engedélyezett.

A kutatás szerint a veleszületett megbetegedések száma nem nőtt olyan gyermekeknél, akiknek az anyák a terhesség alatt szedtek a Zoviraxot, amikor olyan gyermekekhez hasonlították, akiknek az anyái nem vették fel a kábítószert.

Vélemények a Zovirax-ról

A Zovirax kenőcsökkel és a gyógyszer egyéb formáival kapcsolatos szinte minden értékelés tökéletesen jellemzi a gyógyszer terápiás hatékonyságát. Leggyakrabban a Zoviraxot használja herpesz. A mellékhatásokról és a gyógyszer hatástalanságáról szóló jelentések rendkívül ritkák. A betegek legnagyobb elégedetlensége a gyógyszer magas ára.

Melyik a jobb: a Zovirax vagy az Acyclovir?

acyclovir és Zovirax azonos hatóanyaggal és felszabadulási formával rendelkezik. Visszajelzés alapján herpesz Az effektív különbség nem figyelhető meg, mivel ez utóbbi közel 20-szor több. A kábítószerek közötti választásnak gazdasági megfontolásokon és egyedi jellemzőkön kell alapulnia.

Ár Zoviraks, hol vásárolni

A Zovirax tabletta tabletta ára

A 200 mg-os No. 25-ös csomagolás Oroszországban 500-8 850 rubel. Ukrajnában, az átlagos ára egyenlő 90 hrivnya.

Mennyibe kerül a kenőcs?

A kenőcs költsége Zovirax Oroszországban 270-380 rubel. A kenőcs ára Ukrajnában hiányzik.

A krém ára

A Zovirax krém (5 g) ára, amelyet az ajkak megfázására használnak, Oroszországban 180-195 rubelrel ingadozik. Ukrajnában, egy csövet krém (2 g) fog kerülni mintegy 55-75 hrivnya.

A Zovirax liofilizátum ára

A csomagolás ára 250 mg liofilizátum 5 az orosz gyógyszertárakban 1590-1750 rubel. Ukrajnában, egy ilyen csomag megvásárolható 670-740 hrivnya.